Social- og Sundhedsudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2016-priser, kr.):

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Social- og Sundhedsudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2016-priser, 1.000 kr.):"

Transkript

1 tets hovedposter (netto-tal, -priser, kr.): Serviceområde 13 - Handicap og Psykiatri Driftssikring af boligbyggeri Specialpædagogisk bistand til voksne Daghøjskoler Andre Sundhedsudgifter Central refusionsordning Ældreboliger Pleje og omsorg mv. af ældre og handicappede Forebyggende indsats for ældre og handicappede Rådgivning og rådgivningsinstitutioner Botilbud for personer med særlige sociale problemer Alkoholbehandling og behandlingshjem Behandling af stofmisbrugere Botilbud for længerevarende ophold Botilbud til midlertidigt ophold Kontaktperson- og ledsageordninger Beskyttet beskæftigelse Aktivitets- og samværstilbud Handicap og Psykiatri i alt Driftsbemærkninger: Handicap og Psykiatri er fra overgået til resultatområder med rammestyring. Kernen i opdeling i resultatområder er afskaffelse af det opdelte ansvar i BUM-modellen. Der indføres i stedet et samlet bevillings- og budgetansvar for resultatområder mellem visitationen og driften. De opgaver, der skal løses inden for hvert resultatområde, skal løses med afsæt i, at de nuværende budgetudfordringer indarbejdes. Handicap og Psykiatri har siden 2008 oplevet en stigning i antal borgere på 20%. I samme periode er budgettet på samme niveau. Selvom der ved flere prioriteringer er tildelt midler til området, så har besparelser generelt bragt budgettet tilbage til udgangspunktet. Specifikt er udviklingen i antallet af ældre borgere i Handicap og Psykiatri eksploderet siden I perioden er der en tilvækst på 40% målt på antal ældre borgere (65+). Fordelingen af budgettet på resultatområder ser sådan ud: Resultatområder 001 Handicap * Kommunikation * Sindslidende * Misbrug/Udsatte * Tværgående I alt * Ikke muligt at udskille i 001 Handicap Resultatområdet er opdelt i 5 hovedpunkter:

2 100 Drift af tilbud Salg af pladser * Køb af pladser * Statsrefusion * Øvrige * Resultatområde i alt * Ikke muligt at udskille i Handicap - Drift af tilbud Herunder følger en gennemgang af de tilbud, der ligger i Resultatområdet Handicap. Bo- og Støttecenter Herning Administration Bofællesskabet Sabroesvej Bofællesskabet Knuthenborgvej Bofællesskabet Lindegårdsvej Bofællesskabet Sørvad Bofællesskabet Aulum Bostøtten Caféen Lindekollegiet Virkelyst aflastning Fælles ledelse - Mona Hersk ind Rosenholm Bofællesskabet Tietgensgade Fælles ledelse - Jette Christensen Mosaikken Bofællesskabet Thrigesvej Fortuna Fælles ledelse - Jørgen Bitsch Tre Birke Tre Birke Kørselskontor Aktivitethuset Vildbjerg Birkelund Bytoften Bo- og Ak tivitetscenter Bofællessk abet Solglimt Overhead - centrale adm. omk ostninger Drift af tilbud - i alt Bo- og Støttecenter Herning Bo- og Støttecenter Herning er etableret ud fra Handleplan, hvor der som en del af løsningen på at opnå budgetoverholdelse er etableret et økonomisk- og fagligt bæredygtigt center. Formålet er at skabe både økonomisk og ledelsesmæssig råderum. Centret har en bred vifte af tilbud, som kan levere indsatser, der passer til den enkelte borger med moderate funktionsnedsættelser. Centret er ikke fysisk samlet og består af de nedenstående ni enheder. Bofællesskabet Sabroesvej

3 Ved budgetforliget for blev det vedtaget at opføre et nyt bofællesskab på Sabroesvej, som erstatningsbyggeri for Bofællesskabet Museumsgade. Bofællesskabet har 21 pladser til selvstændigt boende borgere. Bofællesskabet Knuthenborgvej Bofællesskabet er et tilbud, som består af 20 boliger og er beliggende i 3 selvstændige bygninger. I den ene bygning er der en prøvelejlighed. Til bofællesskabet hører et fællesrum med fælles køkken og mulighed for fælles spisning. Derudover er der kontor/personalerum. Målgruppen er yngre personer mellem 18 år og 45 år med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, som har brug for samvær med andre og behov for støtte i hverdagen. Bofællesskabet er ikke døgndækket. Bofællesskabet Lindegårdsvej Bofællesskabet er et tilbud, der har plads til 9 beboere. Målgruppen er personer mellem 40 år og 68 år med betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, der har brug for samvær med andre og behov for støtte i hverdagen. Bofællesskabet er ikke døgndækket. Bofællesskabet Sørvad Bofællesskabet er et tilbud, der har plads til 4 beboere. Bofællesskabet er beliggende i Sørvad i tilknytning til Sørvad plejehjem. Bofællesskabet består af 1-rumsboliger med eget badeværelse. Plejehjemmets nattevagt kan om nødvendigt anvendes i forhold til bofællesskabets beboere. Bofællesskabet er derfor ikke reelt døgndækket. Bofællesskabet Aulum Afdeling Østertoft Bofællesskabet er et tilbud til personer med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne, der har behov for støtte i en struktureret hverdag. I bofællesskabet er der plads til 4 beboere. Hver beboer har en tidssvarende 2-rums lejlighed. Der er ingen servicearealer til personalet. Der er ikke døgndækning. Afdeling Lyngen På Lyngen 5 er der plads til 4 beboere i tidssvarende 2-rums boliger. Målgruppen er år. Der er ikke døgndækning. I bofællesskabet er målet at udvikle og vedligeholde beboernes selvstændighed og evne til at tage del i almindelige dagligdags gøremål samt det sociale fællesskab. Bostøtten Bostøtten varetager bostøtte- og samværstilbud til voksne handicappede over 18 år. Fællestræk for målgruppen er, at de bor i eget hjem, og at de har et fysisk eller psykisk handicap. Hjælpen består i bostøtte og hjemmevejledning. Bostøtten er normeret med 171 pladser. Caféen Caféen er oprettet efter Servicelovens 104. Målgruppen er personer mellem 18 og 67 år med betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, der har behov for samvær med andre og behov for støtte i hverdagen. Der er maksimalt plads til brugere pr. åbningsdag.

4 Lindekollegiet Lindekollegiet er et midlertidigt botilbud efter SEL 107. Der er 17 døgnpladser til voksne med nedsat fysisk/psykisk funktionsevne efter SEL 107 og 1 plads efter SEL 108 (længerevarende botilbud. Lindekollegiet er en sammenlægning af Virkelyst Kollegiet og Knudmosekollegiet og består af 2 afdelinger, hvor der også er mulighed for indskrivning af unge under 18 år, jf. tilbud efter Servicelovens 66,4. Virkelyst aflastning Aflastningen Virkelyst er et tilbud oprettet efter Servicelovens 107 til voksne med nedsat fysisk/psykisk funktionsevne. Aflastningen er normeret til 5 døgnpladser. Der tilbydes aflastning til 6 brugere på hverdage og 10 brugere i weekender samt ugerne 29, 30 og 31. Ligeledes tilbydes aflastning i eget hjem, såfremt det ikke er muligt at afvikle aflastningsophold på Virkelyst. Tilbuddet har døgndækning, dog skal visiterede brugere være tilknyttet et beskæftigelsestilbud i dagtimerne. Et døgnophold påbegyndes efter dagbeskæftigelse og afsluttes efterfølgende dag kl Fredag modtages brugerne fra kl eller efter endt arbejdsdag. Rosenholm Rosenholm er et tilbud bygget efter 105, stk. 2 i Lov om almene boliger til voksne med betydelig og varig nedsat psykisk og fysisk funktionsevne. Rosenholm består af 38 tidssvarende 2-rumsboliger med døgndækning. Rosenholm har også 17 dagpladser efter SEL 104. Bofællesskabet Tietgensgade Bofællesskabet Tietgensgade er beliggende i en selvstændig bygning i 2 etager i et almindeligt boligkvarter. Der er 12 lige store 2-rumsboliger samt et fællesrum med stort køkken og opholdsstue på hver etage. Bofællesskabet er døgndækket. Mosaikken Mosaikken er et tilbud til voksne med autismespektrumforstyrrelser efter 105, stk. 2 i Lov om almene boliger. Mosaikken består af 18 moderne 2-rumsboliger med døgndækning. Mosaikken er beliggende ved Langvadbjerg i Snejbjerg. Bofællesskabet Thrigesvej Bofællesskabet på Thrigesvej har plads til 12 beboere, som alle har handicap indenfor området autismespektrumforstyrrelser. Bofællesskabet Thrigesvej har tidssvarende 2-rumsboliger med tilhørende fællesarealer. Bofællesskabet er døgndækket. Fortuna Bo- og Dagtilbud Fortuna er etableret efter Servicelovens 108. Målgruppen er unge med massiv behov for tæt personalestøtte i alle døgnets timer. De unge guides én til én i alle vågne timer, for at sikre deres og evt. andres sikkerhed. De unge har brug for trygge og overskuelige rammer hvorfor der i botilbuddet er integreret dagtilbud. Der ydes praktisk hjælp, pleje, omsorg og aktivitetstilbud. Fortuna er normeret til 4 døgnpladser + en aflastningsplads. Tre Birke Tre Birke er et dagtilbud med beskyttet beskæftigelse 103 og aktivitets- og samværstilbud 104 til borgere over 18 år. Tre Birke er normeret til 14 pladser på værkstedet, 66 fuldtidspladser på dagcenter med mulighed for et tilbud enten på halv tid eller fuld tid, 15 pladser på daghjem og 4 STU pladser.

5 Aktivitetshuset Aktivitetshuset i Vildbjerg er et tilbud oprettet efter Servicelovens 103 og 104. Den støttede beskæftigelse er oprettet således, at arbejdsopgaverne er tilrettelagt ud fra de ressourcer, den enkelte borger har. Aktivitetshuset er normeret til 28 pladser. Målgruppen er voksne. Birkelund, Aktivitetshuset Aktivitetshuset på Birkelund er et tilbud til personer i alderen år. Tilbuddet er normeret til 21 pladser og er opdelt i 2 områder. Gruppe 1 beskæftiger primært velfungerende personer med autisme og andre beslægtede udviklingsforstyrrelser. Gruppe 2 beskæftiger unge/voksne normaltbegavede med Aspergers Syndrom, ADHD samt beslægtede kommunikations- og kontaktforstyrrelser. Bytoften Bo- og Aktivitetscenter Bytoften Bo- og Aktivitetscenter er en selvejende institution med driftsoverenskomst med Herning Kommune. Tilbuddene er for personer med hjerneskade og/eller fysisk handicap. Bytoften Bo- og Aktivitetscenter har følgende tilbud: Bo- og Genoptræning. Højt specialiseret genoptræning tilbud (6 pladser) for voksne med komplekse erhvervede hjerneskader Satellitten. Bosted (8 pladser) for voksne med svære erhvervede hjerneskader, der kan medføre problemskabende adfærd. Bocentret. Bosted (22 pladser) for voksne med senhjerneskade og eller fysiske handicaps. Bofællesskabet. Bosted (6 pladser) for yngre voksne med senhjerneskade og/eller fysiske handicaps. Aktivitetscentret. Aktivitets- og samværstilbud (50 fuldtidsplader fordelt på ca. 75 brugere). Bostøtte. Socialpædagogisk støtte til voksne i egen bolig (37 pladser) på Bytoften eller Blomstertoften. Aflastningspladser til voksne med senhjerneskade og/eller fysiske handicaps. Ud over døgnafdelingerne som hører under Bytoften Bo- og Aktivitetscenter har Herning Kommune visitationsret til 41 lejeboliger på Bytoften 73 og 12 rækkehusene på Blomstertoften. Bofællesskabet Solglimt Solglimt er et bofællesskab under Kristelig Handicapforening med en driftsaftale med Herning Kommune. Bofællesskabet er for 14 beboere, heraf bor 10 i hovedbygningen og 4 i et andet hus. Herudover bor én bruger i egen bolig. Solglimt er døgndækket Handicap - Salg af pladser Nedenstående skema viser fordelingen på af pladser fra egne tilbud. Handicap sælger i alt pladser for 163,3 mio. kr. Heraf sælges 28% til borgere fra andre kommuner:

6 Salg af pladser - Handicap Bofællesskabet Sabroesvej % 27% Bofællesskabet Knuthenborgvej % 10% Bofællesskabet Lindegårdsvej % 33% Bofællesskabet Sørvad % 50% Bofællesskabet Aulum % 12% Bostøtten % 0% Lindekollegiet % 5% Virkelyst Aflastning % 30% Rosenholm % 16% Bofællesskabet Tietgensgade % 0% Mosaikken % 56% Bofællesskabet Thrigesvej % 21% Fortuna % 0% Tre Birke % 16% Aktivitetshuset Vildbjerg % 23% Birkelund % 38% Bytoften Bo- og Aktivitetscenter % 48% Bofællesskabet Solglimt % 62% Salg af pladser i alt % 28% Handicap - Køb af pladser Nedenstående skema viser fordelingen på af pladser. Handicap er i alt pladser for 265,2 mio. kr. Heraf es 53% af pladserne på tilbud i andre kommuner/regioner eller hos private: Køb af pladser - Handicap Længerevarende botilbud (SEL 108) % 65% Midlertidig botilbud (SEL 107) % 68% Almen bolig (ABL 105) % 53% Pædagogisk støtte (SEL 85) % 5% Beskyttet beskæftigelse (SEL 103) % 46% Aktivitets- og samværstilbud (SEL 104) % 46% Specialundervisning % 100% Køb af pladser i alt % 53% Handicap - Statsrefusion Der er budgetteret med en samlet indtægt på -9,3 mio. kr. vedrørende refusion på særligt dyre enkeltsager. De foregående år har der været en nedgang i indtægterne, fordi der overordnet set visiteres til billigere tilbud end tidligere. I ses igen en stigning i udgifterne til særligt dyre enkeltsager Handicap Øvrige Der er budgetteret med nedenstående udgifter og indtægter på tværs af resultatområdet.

7 Øvrige Videncentre Ældreboliger - Østertoft 49, Aulum Ældreboliger - Rosenholm Ældreboliger - Mosaikken Ældreboliger - Lindegårdsvej Ældreboliger lejetab Ejendomme Rammekorrektioner Øvrige i alt Videncentre Herning Kommune betaler ud fra objektiv finansiering for adgang til specialviden på områderne døve/tunghøre (døvekonsulentordning) og domsanbragte (Kofoedsminde). Ældreboliger tet vedrører udgifter og indtægter vedrørende driften af boliger bygget efter Lov om almene boliger. Huslejen er omkostningsbestemt. De budgetterede indtægter skyldes, at kapitalomkostningerne konteres på konto 7 og 8. Herudover udgifter til ydelsesstøtte samt eventuelt lejetab. Lejetab Herning Kommune har på flere lokationer visitationsretten til almene boliger efter Almen boliglovens 105. Ved tomgang betales huslejen af Handicap. Ejendomme Handicap råder over Lyngen 3. Ejendommen udlejes til en borger i målgruppen. Rammekorrektioner Resultatområdet skal opnå effektiviseringer på 10,1 mio. kr. for at opnå budgetoverholdelse. 002 Kommunikation Resultatområdet er opdelt i 4 hovedpunkter: 100 Drift af tilbud Salg af pladser Køb af pladser Øvrige Resultatområde i alt Kommunikation - Drift af tilbud Center for Kommunikation Overhead - centrale adm. omkostninger Drift af tilbud - i alt

8 Center for Kommunikation Center for Kommunikation er et tilbud for personer med tale-, høre-, eller synsvanskeligheder, senhjerneskadede samt tilbud til personer med behov for et teknologisk hjælpemiddel til kommunikation. Centret sælger ydelser til andre kommuner gennem indgåelse af abonnementsordninger. Der er indgået abonnementsordninger med Ringing-Skjern, Ikast-Brande, Struer, Holstebro og Lemvig kommuner. Center for Kommunikation sælger desuden løss ydelser til andre kommuner. Der forventes følgende aktivitet (ydelser) for Center for Kommunikation: Aktivitet (antal ydelser) Herning Andre Kommune kommuner I alt Taleafdelingen Synsafdelingen Høreafdelingen Handicapteknologiafdelingen Hjerneskaderådgivning Kommunikation - Salg af pladser Nedenstående skema viser fordelingen på af pladser fra egne tilbud. Kommunikation sælger i alt pladser for 24,5 mio. kr. Heraf sælges 66% til borgere fra andre kommuner: Salg af pladser - Kommunikation Bofællesskabet Sabroesvej % 66% Kommunikation - Køb af pladser Nedenstående skema viser fordelingen på af pladser. På kommunikationsområdet es alle ydelser på eget tilbud Køb af pladser - Kommunikation Rådgivningsinstitutioner % 0% Kommunikation Øvrige Der er budgetteret med nedenstående udgifter og indtægter på tværs af resultatområdet Øvrige Rammekorrektioner Kompenserende specialundervisning Øvrige i alt Rammekorrektioner Resultatområdet skal opnå effektiviseringer og ekstra for 0,9 mio. kr. Beløbet består af 0,15 mio. kr. vedr. finansiering af kognitive hjælpemidler, 0,4 mio. kr. vedr. mulighedskatalog 2014 (rammebesparelse) og 0,4 mio. kr. i resultatområde udfordring for at opnå budgetoverholdelse.

9 Kompenserende specialundervisning Der er budgetteret med af kompenserende specialundervisning hos AOF og FOF for 0,5 mio. kr. 003 Sindslidende Resultatområdet er opdelt i 5 hovedpunkter: 100 Drift af tilbud Salg af pladser * Køb af pladser * Statsrefusion * Øvrige * Resultatområde i alt * Ikke muligt at udskille i Sindslidende - Drift af tilbud Herunder følger en gennemgang af de tilbud, der ligger i Resultatområdet Sindslidende. Fælles ledelse - Dorte Påsk esen Skovlyset Socialpsykiatrisk Center Sk iftesporet Nyboder Minihøjsk olen Overhead - centrale adm. omk ostninger Drift af tilbud - i alt Skovlyset Skovlyset er en boform til voksne sindslidende, der har brug for et længerevarende ophold (almene boliglov 105). Målgruppen er svært sindslidende med et varigt behov for individuel støtte og hjælp på alle tider af døgnet. Her ydes individuel støtte og hjælp til den enkelte, således at denne kan bo i en selvstændig bolig. Skovlyset har en normering på 27 døgnpladser, 27 dagpladser, 1 gæsteseng, 3 fleksible boliger samt 40 aktivitets- og samværspladser. Socialpsykiatrisk Center Herning Socialpsykiatrisk Center, Herning varetager bostøtte- og samværstilbud til voksne sindslidende over 18 år. Fællestræk for målgruppen er, at de bor i eget hjem, og at de som følge af en sindslidelse, som regel er kontaktsvage og ofte har mistet kontakten til deres oprindelige netværk. Hjælpen består i bostøtte, udvidet bostøtte og støtte- og kontaktpersonsordning til de mest socialt udsatte og isolerede sindslidende i Herning. Under Socialpsykiatrisk Center, Herning, henhører 19 pladser i opgangsbofællesskabet Nørregade 15a+c og værested Herninglund med forskellige aktiviteter i form af temagrupper i dagtimerne. Socialpsykiatrisk Center Herning er normeret med 340 pladser.

10 Skiftesporet Skiftesporet består af en boenhed, et dagtilbud/cafe, bostøtte samt Horisont, og er oprettet efter henholdsvis Servicelovens 107, 104 og 102. Skiftesporets boenhed er et intensivt midlertidigt døgntilbud til unge sindslidende fra 16 år med hovedvægten på unge i 20-års-alderen, der oplever psykoselignende tilstande og som er motiverede for at yde deres til at komme godt ind i livet. I forbindelse med spidsbelastning er det muligt at få enkelte overnatninger i en kriseseng. (Det er kendte i systemet). Krisesengen er "en sikkerhed" - en mulighed, men de sindslidende gør sjældent brug af den. Der er budgetteret med 14 døgnpladser på Skiftesporet. Dagtilbuddet er et aktivitets- og samværstilbud, og er for borgere (mellem år) med forskelligartede psykiske problemer. Det ambulante behandlingssigte er at bevare eller forbedre den unges fysiske, psykiske eller sociale funktioner på et tidspunkt, hvor den unges tilstand endnu ikke er så dårlig, at der er brug for et ungdomspsykiatrisk tilbud. Der er budgetteret med 24 dagpladser på Skiftesporet. Horisont er et psykosocialt tilbud til selvskadende unge og personer med en spiseforstyrrelse. Det ambulante behandlingssigte er, at bevare eller forbedre den unges fysiske, psykiske eller sociale funktioner på et tidspunkt, hvor den unges tilstand endnu ikke er så dårlig, at der er brug for et ungdomspsykiatrisk tilbud. Der er 16 dagpladser på Horisont. Sandfeldgården, Nyboder Sandfeldgården, afdeling Nyboder, er den anden af kommunens institutioner til længerevarende ophold for sindslidende (almene boliglov 105). Sandfeldgården er en selvejende institution under Danske Diakonhjem. Normeringen er 11 døgnpladser. Minihøjskolen Minihøjskolen er en daghøjskole for voksne med psykiske vanskeligheder, som tilbyder undervisning til ca. 70 elever. Minihøjskolen er en selvejende institution, som har samarbejdsaftale med Herning Kommune. Der betales et tilskud til Minihøjskolens kulturhus og kulturaktiviteter efter 45a i Lov om folkeoplysning, daghøjskoler m.v. Rammen til kompenserende specialundervisning på Minihøjskolen er fra 2013 overflyttet fra Serviceområde 17, Forsørgelse og Beskæftigelse til Serviceområde 13, Handicap og Psykiatri Sindslidende - Salg af pladser Nedenstående skema viser fordelingen på af pladser fra egne tilbud. Sindslidende sælger i alt pladser for 48,3 mio. kr. Heraf sælges 19% til borgere fra andre kommuner:

11 Salg af pladser - Sindslidende Skovlyset % 17% Socialpsykiatrisk Center % 2% Skiftesporet % 25% Nyboder % 45% Salg af pladser i alt % 19% Sindslidende - Køb af pladser Nedenstående skema viser fordelingen på af pladser. Sindslidende er i alt pladser for 64,6 mio. kr. Heraf es 39% af pladserne på tilbud i andre kommuner/regioner eller hos private: Køb af pladser - Sindslidende Længerevarende botilbud (SEL 108) % 100% Midlertidig botilbud (SEL 107) % 56% Almen bolig (ABL 105) % 36% Pædagogisk støtte (SEL 85) % 0% Beskyttet beskæftigelse (SEL 103) % 100% Aktivitets- og samværstilbud (SEL 104) % 2% Køb af pladser i alt % 39% Sindslidende - Statsrefusion Der er budgetteret med en samlet indtægt på -0,8 mio. kr. vedrørende refusion på særligt dyre enkeltsager. De foregående år har der været en nedgang i indtægterne, fordi der overordnet set visiteres til billigere tilbud end tidligere. I ses igen en stigning i udgifterne til særligt dyre enkeltsager Sindslidende Øvrige Der er budgetteret med nedenstående udgifter og indtægter på tværs af resultatområdet Øvrige Ældreboliger - Skovlyset Ældreboliger lejetab Plejetakst færdigbehandlede Rammekorrektioner Øvrige i alt Ældreboliger tet vedrører udgifter og indtægter vedrørende driften af boliger bygget efter Lov om almene boliger. Huslejen er omkostningsbestemt. De budgetterede indtægter skyldes, at kapitalomkostningerne konteres på konto 7 og 8. Herudover udgifter til ydelsesstøtte samt eventuelt lejetab. Lejetab Herning Kommune har på flere lokationer visitationsretten til almene boliger efter Almen boliglovens 105. Ved tomgang betales huslejen af Sindslidende.

12 Plejetakst færdigbehandlede - psykiatri Kommunen skal betale for færdigbehandlede patienter, der venter på at komme ud fra sygehuset til et kommunalt tilbud. Der betales en takst på kr. pr. dag (-niveau). tet er på 0,2 mio. kr. Rammekorrektioner Resultatområdet skal opnå effektiviseringer på 3,5 mio. kr. for at opnå budgetoverholdelse. 004 Misbrug/Udsatte Resultatområdet er opdelt i 5 hovedpunkter: 100 Drift af tilbud Salg af pladser * Køb af pladser * Statsrefusion * Øvrige * Resultatområde i alt * Ikke muligt at udskille i Misbrug/Udsatte - Drift af tilbud Herunder følger en gennemgang af de tilbud, der ligger i Resultatområdet Misbrug/Udsatte. Misbrugscenter Herning Alkohol Stof Støtte- og kontakt Blå Kors Pensionat Blå Kors Varmestue Lindely Hjemløseteam Lyngblomsten Den Blå Mølle Overhead - centrale adm. omk ostninger Drift af tilbud - i alt Alkoholbehandlingen Dagbehandlingen varetages af Alkoholbehandlingen i Herning, og her sker behandling af alkoholmisbrugere og pårørende. I budgettet er det forventet, at Alkoholbehandlingen som udgangspunkt er et tilbud til Herning Kommunes egne borgere. Der er budgetteret med følgende aktivitet for Alkoholbehandlingen:

13 Aktivitet (antal ydelser) I alt Individuelle samtaler til misbrugere Gruppebehandling 12 Åben rådgivning Pårørende kursus 8 Familietilbud 14 Luftskibet 20 Pårørende samtaler 120 Modtagelse og udredning 130 Voksen-/Familie-/parsamtaler 30 Akut behandling 80 Efterbehandlling 5 Dagbehandling 15 Voksne Børn af Misbrugere (VBM) 15 Stofbehandling Rådgivning, afklaring, dagbehandling og ambulant behandling herunder metadonudlevering varetages af Stofbehandlingen. Ydelsen leveres jf. 101 i serviceloven og efter Sundhedslovens 142. Der er budgetteret med følgende aktivitet for Stofbehandlingen: Aktivitet (antal personer) I alt Substitutionsbehandling med afhentning i amb. Inkl. Socialfagligbeh., støtte og omsorg. 70 Substitutionsbehandling med afhentning på apotek - inkl socialfagligbeh., støtte og omsorg 20 Adm. af anden medicin, substitution 20 Modtagelse og udredning 100 Gruppebehandling 25 Forbehandling og motivation 30 Ambulant indkøring 15 Primær behandling - ambulant 40 Primær behandling - døgn 8 Gravide og mødre 1 Pårørende tilbud 30 Familieorienteret indsats 8 Efterbehandling 10 Unge under 18 år 5 Aktivitetstilbud 150 NADA-behandling 200 Kontaktperson- og ledsageordning efter servicelovens 99. Misbrugscenter Herning yder kontakt- og støttepersonordning for stof- og alkoholmisbrugere og hjemløse efter servicelovens 99. Blå Kors Pensionat Blå Kors Pensionat er et botilbud efter Servicelovens 110. Midlertidige boformer til personer med særlige sociale problemer. Blå Kors Pensionat tilbyder bolig til mennesker med alkohol-, stof-, eller psykiske problemer. Efter endt ophold tilbydes der bolig i udslusningsboliger eller hjælp til at finde egen bolig. Pensionatet har en driftsoverenskomst med Herning Kommune. Pensionatet drives af Blå Kors Danmark, og der er 16 døgnpladser.

14 Blå Kors Varmestue Blå Kors Varmestue er en social døgntjeneste efter Servicelovens 110. Varmestuen er et åbent værested med tilbud om samvær for personer med sociale eller psykiske vanskeligheder herunder misbrugsproblemer. Varmestuen tilbyder også Nødherberget, der er et akut overnatningstilbud for hjemløse. Der er budgetteret med 80 dagpladser og 7 natherbergspladser. Lindely Lindely er etableret efter Servicelovens 108. Målgruppen er personer, der er tørlagte efter et mangeårigt misbrug. Fortrinsvis ældre ædru alkoholikere, som har brug for omfattende hjælp til at få et hverdagsliv til at fungere. Der ydes praktisk hjælp, pleje, omsorg og socialt samvær til beboerne. Tilbuddet er en del af Optagelseshjemmet Møltrup. Lindely drives på grundlag af en driftsaftale mellem Herning Kommune og Møltrup Optagelseshjem. Visitation til Lindely foregår i samarbejde mellem Optagelseshjemmet Møltrup og Herning Kommune eller eventuelt anden hjemkommune. Normeringen på Lindely er 10 døgnpladser. Hjemløseteam Hjemløseteam er oprettet efter Servicelovens 85. Målgruppen er borgere, som er funktionelt hjemløse. En stor del af opgaven er opsøgende arbejde med det formål at genhuse borgere ud fra Housing First tankegangen. Tilskud til selvejende aktivitets- og samværstilbud Der gives tilskud til Lyngblomsten i Gullestrup, på grundlag af en samarbejdsaftale med Kirkens Korshær, ligesom der gives tilskud til Den Blå Mølle i Kibæk på grundlag af en samarbejdsaftale med Blå Kors Danmark Misbrug/Udsatte - Salg af pladser Nedenstående skema viser fordelingen på af pladser fra egne tilbud. Misbrug/Udsatte sælger i alt pladser for 29,6 mio. kr. Heraf sælges 19% til borgere fra andre kommuner: Salg af pladser - Misbrug/Udsatte Alkoholbehandling % 3% Stofbehandling % 1% Blå Kors Pensionat % 44% Blå Kors Varmestue % 10% Lindely % 70% Salg af pladser i alt % 19% Misbrug/Udsatte - Køb af pladser Nedenstående skema viser fordelingen på af pladser. Misbrug/Udsatte er i alt pladser for 40,5 mio. kr. Heraf es 37% af pladserne på tilbud i andre kommuner/regioner eller hos private:

15 Køb af pladser - Misbrug/Udsatte Længerevarende botilbud (SEL 108) % 63% Midlertidig botilbud (SEL 107) % 100% Almen bolig (ABL 105) % 100% Aktivitets- og samværstilbud (SEL 104) % 100% Forsorgshjem, pensionater mv. (SEL 110) % 39% Alkoholbehandling % 6% Stofbehandling % 3% Køb af pladser i alt % 37% Misbrug/Udsatte - Statsrefusion Der er budgetteret med en samlet indtægt på -9,6 mio. kr. som primært vedrører refusion på SEL 110 forsorgshjem, pensionater m.v. Der ydes 50% refusion af alle udgifter på denne paragraf Misbrug/Udsatte Øvrige Der er budgetteret med nedenstående udgifter og indtægter på tværs af resultatområdet Øvrige Tandplejen Ejendomme Rammekorrektioner Øvrige i alt Tandplejen Udsatte borgere i Herning Kommune kan få gratis tandpleje. Private tandlæger stiller gratis tid til rådighed, så udsatte borgere kan få hjælp til tandpleje. Misbrug/Udsatte betaler for materialer og udstyr. Ejendomme Handicap råder over Brahmsvej 2,4,6. Ejendommene udlejes til borgere i målgruppen. Rammekorrektioner Resultatområdet skal opnå effektiviseringer på 2,3 mio. kr. for at opnå budgetoverholdelse Tværgående 700 Områdeledelse Puljer Uledsagede flygtninge Takstregulering Projekter med ekstern finansiering Resultatområde i alt Områdeledelse På hvert resultatområde er der behov for ledelse. Dette varetages af 2 områdeledere, som har ansvaret for henholdsvis Handicap+Kommunikation og Sindslidende+Misbrug/Udsatte. Til at understøtte den tværgående koordinering er der ansat én planlægger.

16 Puljer Der er budgetteret med en negativ ramme på 1,1 mio. kr. Dette er en udløber af forlig, hvor der er truffet beslutning om at indarbejde -0,3% reduktion af servicedriftsudgifterne på alle serviceområder. Reduktionen stiger i 2018 til 2,2 mio. kr. og i 2019 og frem til 3,3 mio. kr Takstregulering Ved udmøntning af Handleplan er der lavet takstreduktioner. For at imødegå manglende indtægter fra andre kommuner er der afsat en pulje på 0,7 mio. kr Projekter med ekstern finansiering Projekter, der er finansieret af puljemidler, skal som udgangspunkt balancere. Der er derfor budgetteret både med en udgift og en indtægt, og det enkelte projekt fremgår som en nulbevilling. I er der 2 projekter i gang (angivet med udgiftsbeløbet): Støt unge i bolig løber 1/ til 31/12- bevilliget 2,7 mio. kr. Metodeprogram løber 1/ til 31/ bevilliget 2,4 mio. kr. Da det er eksterne midler, kan de ikke bruges frit indenfor rammen, da der skal betales tilbage til tilskudsgiver, hvis der er overskud i projektet. Et evt. underskud i projektet skal dækkes ind af det ansvarlige Resultatområde.

Der betales et tilskud til Minihøjskolens kulturhus og kulturaktiviteter efter 45a i Lov om folkeoplysning, daghøjskoler m.v.

Der betales et tilskud til Minihøjskolens kulturhus og kulturaktiviteter efter 45a i Lov om folkeoplysning, daghøjskoler m.v. tets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 13 - Handicap og Psykiatri Regnskab 2014 2015 2016 03.22.17 Specialpædagogisk bistand til voksne 1.044 1.701 1.701 03.38.77 Daghøjskoler

Læs mere

MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER. Budget 2015. Social- og Sundhedsudvalget

MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER. Budget 2015. Social- og Sundhedsudvalget MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER Budget 2015 Forsidebilleder: Liv i Søndre Anlæg Vildbjerg hal 2 Å-turisme Budget 2015 MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER Indholdsfortegnelse INDSATSOMRÅDER OG BEMÆRKNINGER

Læs mere

Der betales et tilskud til Minihøjskolens kulturhus og kulturaktiviteter efter 45a i Lov om folkeoplysning,

Der betales et tilskud til Minihøjskolens kulturhus og kulturaktiviteter efter 45a i Lov om folkeoplysning, tets hovedposter (netto-tal, 2013-priser, 1.000 kr.): Handicap, funktion 3. niveau Regnskab 2012 2013 2014 03.22.17 Specialpædagogisk bistand til voksne 0 1.292 1.292 03.38.77 Daghøjskoler 362 361 1.245

Læs mere

Der betales et tilskud til Minihøjskolens kulturhus efter 45a i Lov om folkeoplysning, daghøjskoler m.v. Budgettet er på 0,355 mio. kr.

Der betales et tilskud til Minihøjskolens kulturhus efter 45a i Lov om folkeoplysning, daghøjskoler m.v. Budgettet er på 0,355 mio. kr. tets hovedposter (netto-tal, -priser, 1.000 kr.): Handicap, funktion 3. niveau Regnskab 03.38.77 Daghøjskoler 356 355 355 04.62.90 Andre Sundhedsudgifter 161 458 458 05.22.07 Central refusionsordning 0-12.568-8.568

Læs mere

Samlet er der omplaceret budget for 85,1 mio. kr. mellem serviceområderne:

Samlet er der omplaceret budget for 85,1 mio. kr. mellem serviceområderne: tets hovedposter (netto-tal, 2019-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 13 - Handicap og Psykiatri Regnskab 2018 2019 2020 00.25.18 Driftssikring af boligbyggeri 462 10 10 00.25.19 Ældreboliger -4.330-4.620-4.620

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2018-priser, kr.): Driftsbemærkninger:

Social- og Sundhedsudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2018-priser, kr.): Driftsbemærkninger: tets hovedposter (netto-tal, 2018-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 13 - Handicap og Psykiatri Regnskab 2016 2017 2018 00.25.11 Beboelse 0 0-157 00.25.18 Driftssikring af boligbyggeri 528 100 100 00.25.19

Læs mere

Budget 2018 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER

Budget 2018 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER 2018 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER Indholdsfortegnelse MÅL OG BEMÆRKNINGER Side... 5 13 Handicap og Psykiatri... 7 18 Sundhed og Ældre... 33 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET

Læs mere

Budget 2019 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER

Budget 2019 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER Indholdsfortegnelse MÅL OG BEMÆRKNINGER Side... 5 13 Handicap og Psykiatri... 7 18 Sundhed og Ældre... 33 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET s budget

Læs mere

Budget 2017 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER

Budget 2017 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER 2017 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER 1 2 Indholdsfortegnelse MÅL OG BEMÆRKNINGER Side... 5 13 Handicap og Psykiatri... 7 18 Sundhed og Ældre... 31 3 4 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET

Læs mere

Budget 2016 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER

Budget 2016 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER 2016 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER Indholdsfortegnelse FOKUSOMRÅDER OG BEMÆRKNINGER Side... 5 13 Handicap og Psykiatri... 7 18 Sundhed og Ældre... 29 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET

Læs mere

Tilbudsoversigt - Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte 2014 VELFÆRD OG SUNDHED

Tilbudsoversigt - Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte 2014 VELFÆRD OG SUNDHED soversigt - B Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte 2014 VELFÆRD OG SUNDHED soversigt Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte Forord Det er Byrådets ønske, at alle borgere, der har en væsentlig og varig

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2014 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 10.1 10 Social

Læs mere

Tilbudsoversigt Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte

Tilbudsoversigt Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte soversigt Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte Forord Det er Horsens Kommunes ønske, at børn, unge og voksne i Horsens Kommune skal leve gode, sunde og aktive liv som en del af fællesskabet. Denne tilbudsoversigt

Læs mere

Politisk budgetopfølgning pr bemærkninger - drift SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALG

Politisk budgetopfølgning pr bemærkninger - drift SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALG Politisk budgetopfølgning pr. 31.03.2016 bemærkninger - drift SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALG Serviceområde 13 Handicap og Psykiatri Handicap og Psykiatri har i 2016 et korrigeret budget på 358,7 mio. kr. Resultatet

Læs mere

MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER. Budget 2014 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET

MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER. Budget 2014 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET MÅL, OVERSIGTER OG BEMÆRKNINGER Budget 2014 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Forsidebilleder: Herning Svømmehal Tjørring skole - læserum HerningCykler.dk Budget 2014 mål, oversigter og bemærkninger Indholdsfortegnelse

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud 15. december 2015 Center for Handicap og Psykiatri Torvegade 15 4200 Slagelse Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. LOVGRUNDLAG... 3 2.1. FORMÅLET MED HJÆLPEN OG

Læs mere

Der betales et tilskud til Minihøjskolens kulturhus og kulturaktiviteter efter 45a i Lov om folkeoplysning,

Der betales et tilskud til Minihøjskolens kulturhus og kulturaktiviteter efter 45a i Lov om folkeoplysning, tets hovedposter (netto-tal, -priser, 1.000 kr.): Handicap, funktion 3. niveau Regnskab 03.22.17 Specialpædagogisk bistand til voksne 1.274 1.784 1.691 03.38.77 Daghøjskoler 1.256 1.256 1.256 04.62.90

Læs mere

702 Socialpsykiatri, handicap og misbrug

702 Socialpsykiatri, handicap og misbrug OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse Borgerstyret personlig assistance Botilbud for personer med særlige sociale problemer Pleje og omsorg m.v. af ældre og handicappede

Læs mere

Institutioner for voksne side 1

Institutioner for voksne side 1 Institutioner for voksne side 1 Indhold 3.17 Specialpædagogisk bistand til voksne... 2 3.46 Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov... 3 5.07 Indtægter fra den centrale refusionsordning... 4 5.32

Læs mere

Serviceramme - Støtte i eget hjem og botilbud til fysisk handicappede og senhjerneskadede

Serviceramme - Støtte i eget hjem og botilbud til fysisk handicappede og senhjerneskadede Serviceramme - Støtte i eget hjem og botilbud til fysisk handicappede og senhjerneskadede Herning VHP Dokument VHP Sagsgange Dokumentansvarlig Hans Grarup Titel Serviceramme - Støtte i eget hjem og botilbud

Læs mere

OVERFØRSEL FRA 2013 TIL Udvalg: Social- og Sundhedsudvalget DRIFT Serviceområde: Sammendrag

OVERFØRSEL FRA 2013 TIL Udvalg: Social- og Sundhedsudvalget DRIFT Serviceområde: Sammendrag OVERFØRSEL FRA 213 TIL 214 Udvalg: Social- og Sundhedsudvalget DRIFT Serviceområde: Sammendrag Regnskab 13 Vedtaget Tillægsbev. Genbevil- Korrigeret Resultat Afvigelse Søges ovf. Beløb i 1. kr. 213-pl

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2013 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2013 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2013 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930 Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse psykologbetjening på skole og institutioner mv, børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere

Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til sindslidende

Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til sindslidende Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til sindslidende Herning VHP Dokument VHP Sagsgange Dokumentansvarlig Hans Grarup Titel Midlertidigt botilbud Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til

Læs mere

Bilag 7: Supplerende aftale mellem Aalborg Kommune og Region Nordjylland vedr. kommunale tilbud og henvendelsesmuligheder

Bilag 7: Supplerende aftale mellem Aalborg Kommune og Region Nordjylland vedr. kommunale tilbud og henvendelsesmuligheder Bilag 7: Supplerende aftale mellem Aalborg Kommune og Region Nordjylland vedr. kommunale tilbud og henvendelsesmuligheder Beskrivelse af det/de kommunale tilbud til voksne med sindslidelse. ÆH Handicapafdelingen

Læs mere

Skema sæt til brug for belægnings oplysninger Indledning Side 1 af 8 sider. BELÆGNING. kommunen@taarnby.dk

Skema sæt til brug for belægnings oplysninger Indledning Side 1 af 8 sider. BELÆGNING. kommunen@taarnby.dk Skema sæt til brug for belægnings oplysninger Indledning Side 1 af 8 sider. Skema sæt til kommunens oplysninger om belægning Kommune: Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Kontaktperson: Camilla

Læs mere

Handicap og udsatte voksne

Handicap og udsatte voksne Handicap og udsatte Skema over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, paragraffer og kontoplansnumre Ydelse Ydelse underbegreber Tilbud Paragraf Kontoplansnummer Kommentar Notation aktivitets- og samværsydelse

Læs mere

Social Service/Serviceudgifter 0

Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2019 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

SOCIALUDVALG. Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Korrigeret budget 2014* pr. 01.07.14. Oprindeligt budget 2014.

SOCIALUDVALG. Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Korrigeret budget 2014* pr. 01.07.14. Oprindeligt budget 2014. SOCIALUDVALG Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Regnskab 2013 Oprindeligt 2014 Korrigeret 2014* pr. 01.07.14 Budget 2015 Visitations- og Hjælpemiddelsenheden U 34.038 32.256 0 0 I -2.385-2.184

Læs mere

BILAG 1. Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper

BILAG 1. Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper BILAG 1 Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper Almindelige somatiske plejeboliger Tryghedsboliger Ældreboliger Specialiserede pladser målrettet

Læs mere

Svar på 10 dages forespørgsel om kvinder og mænd i krise i Aarhus Kommune

Svar på 10 dages forespørgsel om kvinder og mænd i krise i Aarhus Kommune Svar på 10 dages forespørgsel om kvinder og mænd i krise i Aarhus Kommune Side 1 af 6 Venstre har fremsat en 10-dages forespørgsel om kvinder og mænd i krise i Aarhus Kommune. Dette notat indeholder svar

Læs mere

Opgaverne i forhold til målgruppen varetages i samarbejde med Beskæftigelsesafdelingen, Børn og Unge samt Sundhed- og Ældre.

Opgaverne i forhold til målgruppen varetages i samarbejde med Beskæftigelsesafdelingen, Børn og Unge samt Sundhed- og Ældre. Faktabeskrivelse På handicap- og psykiatriområdet varetages kommunens opgaver i forhold til voksne med betydeligt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer. Det vil siger

Læs mere

Socialforvaltningens driftsbudget 2013

Socialforvaltningens driftsbudget 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for tværgående kontorer NOTAT Bilag 1c. Generel beskrivelse af Socialudvalgets budget Det fremgår af Økonomiforvaltningens indkaldelsescirkulære for budgetforslag

Læs mere

TRE I ÉN BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING TAKSTER 2016 1. UDGAVE, JANUAR 2016

TRE I ÉN BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING TAKSTER 2016 1. UDGAVE, JANUAR 2016 TRE I ÉN BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING TAKSTER 2016 1. UDGAVE, JANUAR 2016 Granhøjen er internationalt ISO 9001: 2008-certificeret Certificeringen er sket for at imødekomme tilsynsreformens krav om

Læs mere

Handicap og Psykiatri

Handicap og Psykiatri Udkast: Budgetbemærkninger 2015-2018 Handicap og Psykiatri Der er en stor tilgang af borgere til socialafdelingen, hvilket stiller store krav til tilbuddene og udnyttelsen af den økonomiske ramme. Det

Læs mere

Voksen-Ældreområdet. Ringsted Kommune. Januar 2010

Voksen-Ældreområdet. Ringsted Kommune. Januar 2010 Voksen-Ældreområdet i Ringsted Kommune Januar 2010 2 af 13 Indholdsfortegnelse 1. Nøgletal for Voksenområdet...4 2. Nøgletal for Ældreområdet...4 3. Organisationen...4 3. 1. Myndighedsenheden...5 3. 2.

Læs mere

Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet.

Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet. Dato 24.4.2013 Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet. 1. Indledning Kvalitetsstandarder på området for voksenhandicap og socialpsykiatri i Tårnby Kommune

Læs mere

Center for Socialpsykiatri og Neuropædagogik.

Center for Socialpsykiatri og Neuropædagogik. Center for Socialpsykiatri og Neuropædagogik. Socialpsykiatriske fagspeciale. Næstved Kommune Indholdsfortegnelse Lovgrundlag:... 3 Generel beskrivelse af tilbudstypen Socialpsykiatriske fagspeciale....

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget: Ældre

Social- og sundhedsudvalget: Ældre 1. Budgettildelings- og styringsprincipper Ingen bemærkninger 2. Demografiregulering Hjemmeplejen Hjemmeplejen demografireguleres på baggrund af de 67+ årige som er hjemmeplejens målgruppe. Det harmoniserede

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Gladsaxe kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Gladsaxe kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Gladsaxe kommune Kontaktperson Generelt Generelle kommentarer til rammeaftalen 39 57 55 75 39 57 53 33 PH@gladsaxe.dk marith@gladsaxe.dk Dorte Knudsen (voksen) Mads Thorning

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. september 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning 0 Generelt

Læs mere

Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændringer indenfor vedtaget serviceniveau 6.796 5.722 6.831 8.493

Læs mere

Borgerens egne kompetencer og evner skal støttes. Derfor inddrager vi pårørende, netværk og civilsamfund i indsatsen.

Borgerens egne kompetencer og evner skal støttes. Derfor inddrager vi pårørende, netværk og civilsamfund i indsatsen. 10.2 Socialområdet Opgaver og målsætninger: I forbindelse med den politiske konstituering for valgperioden 2014-17 blev det besluttet, at psykiatri- og udsatte området skulle flyttes fra Udvalget for Social

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget - 1 - Mål- og rammebeskrivelser for på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget 50.52 Tilbud til ældre pensionister 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov 50.56 Sundhed og forebyggelse 50.58

Læs mere

Bostedet Welschsvej. V.F. Welschsvej 11, 13, 15 og 17, samt Sportsvej 6-8 7500 Holstebro

Bostedet Welschsvej. V.F. Welschsvej 11, 13, 15 og 17, samt Sportsvej 6-8 7500 Holstebro Bostedet Welschsvej V.F. Welschsvej 11, 13, 15 og 17, samt Sportsvej 6-8 7500 Holstebro Klinisk underviser er Kirsten Kienke Mikkelsen, tlf. 9611 4719. Klinisk undervisning på Bostedet Welschsvej foregår

Læs mere

Kvalitetsstandarder for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 og længerevarende botilbud efter Lov om Social Service 108

Kvalitetsstandarder for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 og længerevarende botilbud efter Lov om Social Service 108 Kvalitetsstandarder for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 og længerevarende botilbud efter Lov om Social Service 108 Greve Kommune bevilger ophold i midlertidigt og længerevarende botilbud

Læs mere

Bilag: Eksisterende tilbud på handicapområdet 1. Center for Indsats vedr. Børn og Unge samt Autisme og Undervisning

Bilag: Eksisterende tilbud på handicapområdet 1. Center for Indsats vedr. Børn og Unge samt Autisme og Undervisning Bilag: Eksisterende tilbud på handicapområdet 1. Center for Indsats vedr. Børn og Unge samt Autisme og Undervisning Organisatoriske placering Voksne borgere med autisme spektrum forstyrrelser Tilbuddets

Læs mere

Kvalitetsstandard for botilbud til længerevarende ophold (SEL 108) Indhold

Kvalitetsstandard for botilbud til længerevarende ophold (SEL 108) Indhold Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 99 79 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for botilbud til længerevarende ophold (SEL 108) Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Samarbejdsaftale på alkoholområdet. Til politikere og ledende embedsmænd i kommuner og regioner

Samarbejdsaftale på alkoholområdet. Til politikere og ledende embedsmænd i kommuner og regioner Samarbejdsaftale på alkoholområdet Til politikere og ledende embedsmænd i kommuner og regioner Indholdsfortegnelse 1. Vision, mission og kernekompetencer... 3 2. Behandlingstilbud... 4 Døgnbehandling Dagbehandling

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i botilbud på handicap- og psykiatriområdet (Servicelovens 107)

Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i botilbud på handicap- og psykiatriområdet (Servicelovens 107) Myndighedsafdelingen Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i botilbud på handicap- og psykiatriområdet (Servicelovens 107) Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013 Acadre doc.: 150839-13

Læs mere

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Esbjerg Kommune

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Esbjerg Kommune Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Esbjerg Kommune Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 LOKALRAPPORT: ESBJERG KOMMUNE... 4 2.1 Nettodriftsudgifter pr. indbygger... 4 2.2 Udsatteområdets

Læs mere

Længerevarende botilbud med døgndækning Boligerne på Granstien (Lindevang)

Længerevarende botilbud med døgndækning Boligerne på Granstien (Lindevang) Center for Særlig Social Indsats Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 108 Længerevarende botilbud med døgndækning Boligerne på Granstien (Lindevang) Godkendt i Socialudvalget

Læs mere

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Introduktion Greve Kommune skal tilbyde gratis alkoholbehandling til alle greveborgere

Læs mere

Kvalitetsstandard for kvindekrisecentre efter 109 i Lov om Social Service i Horsens Kommune

Kvalitetsstandard for kvindekrisecentre efter 109 i Lov om Social Service i Horsens Kommune Sundhed og Socialservice Handicap, Psykiatri, Socialt Udsatte Rådhustorvet 4 8700 Horsens Telefon: 76 29 29 29 sundhedogsocialservice@horsens.dk www.horsenskom.dk Sagsnr: 2012-010002 CHK/SR 13. september

Læs mere

Tilbudsoversigt. Ældreområdet

Tilbudsoversigt. Ældreområdet soversigt Ældreområdet Forord Det er Byrådets ønske, at alle ældre og personer med handicap skal støttes bedst muligt til at leve et godt og aktivt liv. Støtten skal kunne ydes døgnet rundt afhængig af

Læs mere

Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016

Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.4 - side 1 Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 RÅDGIVNING (35) 5.35.40 Rådgivning og rådgivningsinstitutioner På denne funktion registreres udgifter

Læs mere

Kvalitetsstandard behandling, Lov om Social Service 11, stk. 3

Kvalitetsstandard behandling, Lov om Social Service 11, stk. 3 Kvalitetsstandard behandling, Lov om Social Service 11, stk. 3 Udarbejdet af: Mette Wulf Dato: 03.10.2008 Sagsid.: Version nr.: 1 Fagsekretariatet Børne- og Unge Rådgivningen Handicapgruppen Kvalitetsstandard

Læs mere

August 2014. Tilbud og ydelser. blaakors.dk

August 2014. Tilbud og ydelser. blaakors.dk August 2014 Tilbud og ydelser blaakors.dk Se og læs mere på blaakors.dk Blå Kors og godt Denne lille oversigt og præsentation af Blå Kors Danmarks aktiviteter giver dig et hurtigt overblik over vores mange

Læs mere

Indsatser mod misbrug til unge og voksne

Indsatser mod misbrug til unge og voksne Temaoplæg Udvalget for Velfærd Sundhed Indsatser mod misbrug til unge og voksne Kristian Jepsen, Center for Socialt Udsatte - CSU & John Voigt Jensen, Ungecentret 28.1.2015 1 Indsatser mod misbrug til

Læs mere

Boligplan for det specialiserede socialområde

Boligplan for det specialiserede socialområde Dato marts 2016 Dok.nr. 41753-16 Sagsnr. 16/3371 Ref. Sanne Schroll Boligplan for det specialiserede socialområde 1. Indledning Med denne boligplan for det specialiserede socialområde ønsker Varde Kommune

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Området omfatter social service samt råd og vejledning til målgruppen voksne

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 6 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges budgetopfølgning pr.

Læs mere

Skema til brug for belægnings oplysninger Indledning Side 1 af 14. BELÆGNING. 56921272 michael.mogensen@brk.dk

Skema til brug for belægnings oplysninger Indledning Side 1 af 14. BELÆGNING. 56921272 michael.mogensen@brk.dk Skema til brug for belægnings oplysninger Indledning Side 1 af 14. Skema sæt til kommunens oplysniner om belægning Kommune: Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Bornholm Kontaktperson: Tlf.

Læs mere

For social behandling af stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service.

For social behandling af stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service. Kvalitetsstandard For social behandling af stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service. Voksen- og Sundhedsservice Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse. Organisering...3 De opgaver der udføres på stofmisbrugs-behandlingsområdet...3

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Gribskov Kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Gribskov Kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Gribskov Kommune Kontaktperson Jeanette de Mailly Tlf. nr. 7249 6630 Mail.: jndma@gribskov.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen

Læs mere

Institutionsprofil for Rødbo / Taxhuset. Rødbo. Taxhuset

Institutionsprofil for Rødbo / Taxhuset. Rødbo. Taxhuset Institutionsprofil for Rødbo / Taxhuset Rødbo Taxhuset September 2005 Indholdsfortegnelse 0. Indledning...2 1. Beskrivelse af Rødbo / Taxhuset...4 2. Kapacitet og belægning...7 3. Personale og økonomi...8

Læs mere

Handicap- og psykiatriområdet 2010. Det specialiserede socialområde

Handicap- og psykiatriområdet 2010. Det specialiserede socialområde Handicap- og psykiatriområdet 2010. Det specialiserede socialområde Overordnet økonomi Budget 2009 Budget 2010 Udg.: 230.284.453 Indt.: 39.419.193 Udg.: 227.090.030 Indt.: 37.953.058 Netto: 190.865.260

Læs mere

Socialt indeks. Generelle anbefalinger indenfor det specialiserede, sociale område

Socialt indeks. Generelle anbefalinger indenfor det specialiserede, sociale område Socialt indeks Generelle anbefalinger indenfor det specialiserede, sociale område Kommunen bør sikre, at borgerne altid får det specialiserede tilbud, der bedst matcher den enkelte borgers udfordring.

Læs mere

Egne borgere Mulighed for besparelser Bemærkninger. Pris pr. enhed/serviceniveau

Egne borgere Mulighed for besparelser Bemærkninger. Pris pr. enhed/serviceniveau Bilag 2: Politikområde Handicappede - Oversigt Frihedsgrader og bindinger på udvalgets område Politikområdet handicappede består af følgende delområder: Budget 2015 Egne borgere Egne borgere Mulighed for

Læs mere

uljen til løft af ældreområdet Udbygning af eksisterende indsats/ ny indsats

uljen til løft af ældreområdet Udbygning af eksisterende indsats/ ny indsats Puljen til løft af ældreområdet Udbygning af eksisterende indsats/ ny indsats Styrket rehabilitering- Status i VK Formål løn udgift udgift revision andre og genoptræningsindsats indsats formidling udgift

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Korrigeret budget incl. Oprindeligt budget. overførsler

Korrigeret budget incl. Oprindeligt budget. overførsler Afvigelse ml. seneste skøn og korr. budget ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret budget incl. overførsler Oprindeligt budget Budget

Læs mere

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen.

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen. Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra:brøndby kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Brøndby kommune Kontaktperson Margarita Christensen Tlf. nr. 43282623 Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2013

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2013 2013 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede samt plejehjem. Endvidere omfatter området

Læs mere

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug for voksne efter 101 i lov om social service. 2011-12

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug for voksne efter 101 i lov om social service. 2011-12 Furesø Kommune Center for Social og Sundhed Voksen Handicap Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug for voksne efter 101 i lov om social service. 2011-12 Kvalitetsstandard for social behandling

Læs mere

Mål 8-1. Specialiserede tilbud til voksne og ældre

Mål 8-1. Specialiserede tilbud til voksne og ældre Politikområdet omfatter tilbud efter en række love indenfor det sociale område. Borgerne modtager botilbud og forebyggende foranstaltninger, samt rådgivning og vejledning på områderne: Mål Kompenserende

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2018 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Institutioner for voksne side 1

Institutioner for voksne side 1 Institutioner for voksne side 1 Indhold 3.17 Specialpædagogisk bistand til voksne... 2 3.46 Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov... 3 5.07 Indtægter fra den centrale refusionsordning... 5 5.32

Læs mere

Bemærkninger til bevillingskontrollen pr. 31/10-2015 på Social- og Sundhedsudvalgets område.

Bemærkninger til bevillingskontrollen pr. 31/10-2015 på Social- og Sundhedsudvalgets område. Bemærkninger til bevillingskontrollen pr. 31/10- på Social- og Sundhedsudvalgets område. (De to første sider er et resume af bemærkningerne, efterfølgende sider specifikation af samme). s * 1.000 DKK 0025

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -6.765 Egentlige tillægsbevillinger -7.365 Finansieret til/fra andre udvalg 600 10 Social Service/Serviceudgifter

Læs mere

Skabelon for udarbejdelse af Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010. Tilbud omfattet af Rammeaftale. Vesthimmerlands Kommune

Skabelon for udarbejdelse af Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010. Tilbud omfattet af Rammeaftale. Vesthimmerlands Kommune Skabelon for udarbejdelse af Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010 Tilbud omfattet af Rammeaftale Vesthimmers Kommune Indledning Skabelonen skal udfyldes ud fra kommunens forventninger til ændring

Læs mere

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard. Erhvervet hjerneskade og kommunikation. jf. Lov om specialundervisning for voksne

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard. Erhvervet hjerneskade og kommunikation. jf. Lov om specialundervisning for voksne Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard Erhvervet hjerneskade og kommunikation jf. Lov om specialundervisning for voksne Politisk godkendt januar 2016 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag...

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsudvalget

Sundheds- og Omsorgsudvalget Sundheds- og Omsorgsudvalget Sundheds- og Omsorgsudvalgets består af følgende serviceområder: Voksenhandicap Plejehjem, daghjem m.v. Hjemmehjælp og primærsygepleje Sociale formål og omsorgsarbejde Hjælpemidler

Læs mere

Institutionsprofil for Job- og aktivitetscenter Midt. Aktivitetscentret Kellersvej

Institutionsprofil for Job- og aktivitetscenter Midt. Aktivitetscentret Kellersvej Institutionsprofil for Job- og aktivitetscenter Midt Aktivitetscentret Kellersvej Dukkehuset Værkstedet Hørkær Værstedet Espevangen September 2005 Indholdsfortegnelse 0. Indledning...2 1. Beskrivelse af

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed 187

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed 187 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 20.044 00 Serviceudgifter 8.849 55 Den centrale refusionsordning -269 66 Aktivitetsbestemt medfinansiering 11.464 10 Social Service/

Læs mere

Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010. Tilbud omfattet af Rammeaftale. Jammerbugt Kommune

Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010. Tilbud omfattet af Rammeaftale. Jammerbugt Kommune Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010 Tilbud omfattet af Rammeaftale Jammerbugt Kommune Jammerbugt Kommunes redegørelse til brug for Rammeaftale 2010 i henhold til BEK. nr. 36 af 23/01/06 Februar

Læs mere

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde Beskrivelse af brugere Beskrivelse af opgaver Hovedparten af opgaverne på det specialiserede voksen socialområde varetages i Ikast-Brande

Læs mere

1 of 17. Kvalitetsstandard 2014 Lov om social service 85 Bostøtte i eget hjem. Godkendt i byrådet den xx.xx.14

1 of 17. Kvalitetsstandard 2014 Lov om social service 85 Bostøtte i eget hjem. Godkendt i byrådet den xx.xx.14 1 of 17 Kvalitetsstandard 2014 Lov om social service 85 Bostøtte i eget hjem Godkendt i byrådet den xx.xx.14 2 of 17 Indholdsfortegnelse INDLEDNING...2 BOSTØTTEYDELSER...3 KONTAKTINFORMATION...5 1.AFKLARINGSYDELSE...6

Læs mere

Præsentation af ældre- og socialområdet. Den 8. februar 2010

Præsentation af ældre- og socialområdet. Den 8. februar 2010 Præsentation af ældre- og socialområdet Den 8. februar 2010 ÆLDREOMRÅDET Målgrupper på ældreområdet Hjemmeplejen Borgere, der på grund af funktionstab og/eller sygdom har brug for hjemmehjælp og/eller

Læs mere

Socialpædagogisk bistand

Socialpædagogisk bistand KVALITETSSTANDARD FOR Socialpædagogisk bistand efter 85 i serviceloven. 1 Langeland Kommune Lovgrundlag Servicelovens 85. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde hjælp, omsorg eller støtte samt optræning og hjælp

Læs mere

2 af 90. Indtast kontaktoplysninger og kommunenummer Ét svar i hver linje

2 af 90. Indtast kontaktoplysninger og kommunenummer Ét svar i hver linje 0% 0% 100% 1 af 90. Skabelon for Voksenområdet (hvor ikke andet er nævnt, refererer -henvisninger til Lov om social service, jf. lovbek. nr. 979 af 1. oktober 2008): På mange af spørgsmålene er der supplerende

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0 opfølgning pr. 30. september Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 689 Finansieret til/fra andre udvalg 689 10.1 10 Social Service/Serviceudgifter -23 Finansieret fra/til

Læs mere

Kvalitetshåndbog Voksne med særlige behov

Kvalitetshåndbog Voksne med særlige behov 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING............................... 4 2. OVERORDNEDE RAMMER FOR KVALITETSHÅNDBOGEN......... 5 2.1. VISION, VÆRDIER OG MÅLSÆTNINGER................ 5 2.2. OVERORDNEDE PRINCIPPER

Læs mere