Valgfag afvikles som ugentlige timer. Du vælger dine valgfag i samarbejde med din studievejleder.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Valgfag afvikles som ugentlige timer. Du vælger dine valgfag i samarbejde med din studievejleder."

Transkript

1

2 HG-VALGFAGSMODELLEN Butikslinjen Valgfag: Dekoration og design Grundforløbspakker Butikslinjen med erhvervspraktik Valgfag: Kreativ/salg Business Valgfag: Delvis valgfri HG-voksen Valgfag: Valgfri HG-almen Valgfag: Valgfri

3 VALGFAG Som en obligatorisk del af din uddannelse skal du minimum have 1 valgfag på HG 1. år og 2 valgfag på HG 2. år. Som HG voksen elev har du fra 1 til 2 valgfag. Valgfag afvikles som ugentlige timer. Du vælger dine valgfag i samarbejde med din studievejleder. Her kan du læse mere om de valgfag, som du kan vælge. Dekoration og design - 1/1 år Hvis du forestiller dig din fremtid i en butik eller har lyst til at bruge/ udvikle kreative evner, vil valgfagslinjen Butik sikkert være noget for dig. Valgfagslinjer består af 4 moduler: Design (1/4 år) I forbindelse med et hvert salg vil der være design til stede. Design er et salgsargument uanset om det er ud fra funktion, udseende eller mærke. Vi vil arbejde med industrielt design, tekstildesign samt indretning og arkitektur i form af tegninger, modeller, plancher og udstillinger. Målet er at opnå kendskab til design i forskellige former og åbne øjnene for designere og designmærker. Mode og trend (1/4 år) Kan du lide at følge med trenden eller helst være lidt foran? Kunne du få lyst til at købe ind i dit fremtidige arbejde? Du vil i modulet Mode og trend få nogle redskaber til formålet. Vi vil gennemgå korte og lange udviklingsbølger fra en flygtig dille til megatrends som f.eks. New Luxury. Selvfølgelig kigger vi også på den aktuelle mode og trend. Vi vil arbejde med trendens kendetegn materialer, former, farver m.m. på plancher, udstillinger og under udarbejdelse af en trendmappe. Målet er at spotte den kommende mode og trend. Grundlæggende dekoration (1/4 år) I valgfaget grundlæggende dekoration arbejder vi med skilteskrift og opstillingsprincipper for skilte, manuelt såvel som computerfremstillede. Du kommer samtidig til at kende de grundlæggende dekorationsprincipper og vil komme til at udføre enkle vareopstillinger. Markedsføring i butikken (1/4 år) Vi rykker ind i butikken og arbejder videre med principperne fra grundlæggende dekoration. Vi vil arbejde med grafisk design i form af reklamer, skilte og kampagner for butikken. Vi vil lave vinduesdekorationer, hyldeopstillinger og andre vareeksponeringer i butikken. Vi vil i det hele taget arbejde praktisk med alt det visuelle i butikken.

4 Kreativ/salg - 1/1 år Mode og trend (1/4 år) Kan du lide at følge med trenden eller helst være lidt foran? Kunne du få lyst til at købe ind i dit fremtidige arbejde? Du vil i modulet Mode og trend få nogle redskaber til formålet. Vi vil gennemgå korte og lange udviklingsbølger fra en flygtig dille til megatrends som f.eks. New Luxury. Selvfølgelig kigger vi også på den aktuelle mode og trend. Vi vil arbejde med trendens kendetegn materialer, former, farver m.m. på plancher, udstillinger og under udarbejdelse af en trendmappe. Målet er at spotte den kommende mode og trend. Salg og kundekontakt (1/4 år) For dig som ikke helt er afklaret med hvad du vil være. I faget beskæftiger vi os med varebehandling, kundebetjening og praktiske opgaver i virksomheden. Design (1/4 år) I forbindelse med et hvert salg vil der være design til stede. Design er et salgsargument uanset om det er ud fra funktion, udseende eller mærke. Vi vil arbejde med industrielt design, tekstildesign samt indretning og arkitektur i form af tegninger, modeller, plancher og udstillinger. Målet er at opnå kendskab til design i forskellige former og åbne øjnene for designere og designmærker. Kreativ reklame og Varepræsentation (1/4 år) I valgfaget kreativ reklame og varepræsentation skal vi arbejde meget kreativt. Dekoration, skilte og alle former for reklame skal udarbejdes. Vi skal pynte hylder, glasmontrer, skrive skilte, lave annoncer og reklamekampagner.

5 Udvidet dekoration - 1/1 år Hvis du forestiller dig din fremtid i en butik eller har lyst til at bruge/udvikle kreative evner, vil valgfagslinjen Udvidet dekoration sikkert være noget for dig. Faget består af følgende moduler: Farvelære (1/4 år) I dekoration farvelære gennemgås teorien bag et af de mest kendte farvesystemer NCS. Efter teori kan du selv færdiggøre farvecirkel og farvetrekanter med kulører og toner. Vi vil gennemgå farvepsykologi og herudfra udarbejde moodboards (stemningsplancher). Endelig vil du få regler for gode farveharmonier. Målet er at forstå farvers sammensætning og virkning. Idélære (1/4 år) Hvordan får man inspiration til blikfang og vinduespyntning? Hvilke materialer kan man bruge? Hvordan kan man fremstille sin egen staffage, planche eller pynt til sit værelse? Her arbejder vi praktisk og kreativt med lim, saks, maling m.m. Målet er at få øje på velegnede materialer eller endda selv fremstille blikfang til sin helt egen idé. Skilteskrivning (1/4 år) Her gennemgås opbygning af håndskrevne bogstaver samt regler for opstilling af skilte. Du vil desuden få kendskab til forskellige skrifttyper, skiltetyper, effekter samt brug af edb. Du vil komme til at arbejde praktisk med skilteskrivning. Undervejs får du fif og vejledning. Målet er at kunne fremstille håndlavede skilte samt have kendskab til andre muligheder. Vinduesdekoration (1/4 år) Asymmetrisk og symmetrisk højde, dybde og bredde det gyldne snit vil sige dig meget mere efter dette modul. Dette modul vil lære dig at sætte system i en opstilling samt åbne dine øjne for et veludført vindue. Vi vil gennemgå skitsetegning, belysning og opstillingsteori for derefter at øve vinduespyntning. Har du viden om skilteskrivning, farver og idèlære kan det inddrages i dette modul. Målet er at kunne opbygge gode opstillinger og vinduer.

6 Multimedie og event - 1/1 år I dette kreative valgfag bruges flere forskellige og aktuelle programmer inden for moderne kommunikation. Kan du lide at arbejde med en computer, er du kreativ og målrettet, så prøv valgfagslinjen Multimedie og Event. Du bliver med dette valgfag bedre i stand til at udtrykke dig på en kreativ og sjov måde, så du kan ramme din målgruppe præcis. Valgfaget består af følgende moduler: Desktop - fra computerskærm til tryk I dette modul arbejdes med bl.a Microsoft Publisher og andre dtp-programmer, samt Officepakken fra Microsoft. PhotoShop og anden billedbehandling; Vi arbejder med billedbehandling i nyeste version af Photoshop. Små konkrete opgaver, samt øve opgaver fra undervisningsmaterialet. Vi skal også lave små videoer, som vi kan lægge på skolens hjemmeside, Facebook, Youtube etc. Webdesign Her kan du lære at lave din egen hjemmeside Du behøver ikke at være en haj til htmlkodning, men bare have lyst og interesse i at lære noget nyt. Vi prøver også nogle af de spændende programmer, der ligger ude i skyen (Cloud computing) Events I løbet af skoleåret vil vi sammen med fx HG s elevråd prøve at arrangere forskellige elevarrangementer, fx musikoptræden, foredrag og lign. Vi tager del i såvel det praktiske samt udarbejdelse af markedsføringsmateriale m.m Personlig udvikling - 1/1 år Har du lyst til at lære dig selv bedre at kende? Hvem vil ikke det? Her får du nu muligheden. Valgfagslinjen Personlig udvikling består af følgende moduler: Personlig udvikling (1/4 år) Du vil komme til at arbejde med emner som: At kende dine stærke og svage sider og at bryde grænser Identitet, motivation og værdier Samarbejdsøvelser Kropssprog og personlig fremtræden, herunder farve og stil Målet er at du får mere selvtillid, en større selvværdsfølelse og her igennem bliver meget mere bevidst om at udnytte dine stærke sider og tackle dine svage sider.

7 Personlig udvikling fortsat Psykologi (1/4 år) Der arbejdes med udviklings- og personlighedspsykologi og der inddrages emner fra andre områder af psykologien. Dette fag vil bl.a. øge dit kendskab til og forståelse af egne tanker, følelser og handlinger. Fagets formål er også, at gøre dig bedre egnet til at indgå i et sundt og udviklende samspil med andre mennesker. Livsstil (1/4 år) Det vi har valgt, at arbejde med i dette fag, er livsstil set ud fra det sundhedsmæssige perspektiv. Vi skal i faget Livsstil ind på følgende emner: Kost/ ernæring Sundhed Velvære ( herunder søvn) Motion Livsstilssygdomme Stress Takt og Tone (1/4 år) Vil du lære at begå dig på de bonede gulve, er modulet Takt og tone lige noget for dig. Du vil blive klædt på til enhver situation, hvor gode manerer er påkrævet. Det kan være i dit eget hjem, på besøg eller i erhvervssammenhænge. Du vil komme til at arbejde med emner som: Kultur Pli og dannelse Kropssprog og påklædning Borddækning/gæstebud Tysk begynder ½ år (efterår) Tysk Was sagt man wenn? Ja, hvad siger man, når man f.eks. skal ekspedere en tysk turist eller spørge om vej. Valgfaget Tysk begynder er for dig, som næsten ikke, eller måske aldrig, har haft tysk. Vi har mange tyske turister i Vestjylland, og du ønsker at få opbygget et ordforråd, så du f.eks. kan ekspedere på tysk, samt kan begå dig i almene hverdagssituationer. Der vil også blive arbejdet med den skriftlige del, hvor vi starter helt fra bunden med den mest grundlæggende grammatik. Har du kun haft lidt tysk før, og ønsker du at have tysk som 2. fremmedsprog, er det en god idé at vælge dette valgfag på enten HG 1. eller 2. år.

8 Tysk niveau F og E 1/2 år hver Tysk på niveau F og E giver dig mulighed at opbygge et ordforråd gennem samtaler, tekstforståelse, skriftlig fremstilling, film og rollespil. Faget er desuden kendetegnet af gode diskussioner der fremmer personlig, faglig og social udvikling. I faget arbejdes der med at styrke evnen til at kommunikere mundtligt og skriftligt i forskellige situationer, med særlig vægt på erhvervsmæssige og kommunikative situationer. Faget afsluttes med eksamen, hvis det trækkes ud. Spansk begynder ½ år (efterår) Hvis du vil have spansk, som dit andet fremmedsprog på HG 2. år, skal du vælge Spansk Begynder som valgfag enten på dit første år af HG eller i efteråret på dit andet år af HG. Faget danner grundlaget for grundfaget spansk på F/E niveau. Men Spansk Begynder, kan også vælges af dig, der blot ønsker en introduktion til det spanske sprog og som gerne vil være klædt lidt bedre på sprogligt, f.eks. hvis man skal ekspedere en spansk turist eller gerne vil kunne begå sig i almene hverdagssituationer. Der vil også blive arbejdet med den skriftlige del, hvor vi starter helt fra bunden med den mest grundlæggende grammatik og enkelt sprog. Engelsk niveau D og C - 1/2 år hver Afslutter du på niveau E på HG 1. år, kan du vælge engelsk på niveau D og C. Faget bygger videre på de kundskaber, du har med fra HG 1. år og henvender sig primært til dig, som har lysten til at arbejde med sproget samt ønsker fremtidig beskæftigelse, hvor det er en fordel at have haft faget på et højere niveau. Holdets elever medvirker til at sammensætte et arbejdsprogram efter behov og interesser. Faget afsluttes med eksamen, hvis det trækkes ud. Engelsk niveau B (incl. C-niveau) Vælges på 1. år og fortsættes på 2. år Engelsk på det gymnasiale B slutniveau kan vælges som valgfag på HG 1. år, som en del af grundforløbspakken Business. Engelsk B er et eksamensfag.

9 Dansk niveau D og C - 1/2 år hver Dansk niveau D og C er en naturlig fortsættelse af niveau E fra HG 1. år. I forløbet arbejdes der med forskellige typer af tekster. Målet er at forbedre evnen til at analysere og gennemskue forskellige sammenhænge. Du får, sammen med de andre elever, indflydelse på valg af emner og tekster. Faget er desuden kendetegnet ved gode diskussioner, personlig og faglig udvikling samt spændende fortællinger. Der er eksamen i faget, såfremt faget trækkes ud. Fitness 1/2 år Fitness er et fag for dig der har lyst til og kan motionere. Faget vil byde på flere forskellige aktiviteter bl.a. spinning, styrketræning, boksetræning, cirkeltræning og meget andet. Der er også mulighed for at du kan have indflydelse på indholdet, hvis det kan lade sig gøre. Vil du gerne have indbygget motion i din dagligdag? Forbedre din sundhed? Evt. tabe dig? Det forventes at du har lyst til at motionere og ikke har skader, som gør at du ikke kan motionere. Bemærk, at der i lighed med de andre valgfag gives standpunktskarakter i faget. Valgfaget foregår på FLEX Fitness, Gl. Struervej 7, 7500 Holstebro. Erhvervsøkonomi - niveau C - 1/2 år Erhvervsøkonomi bygger videre på de kundskaber, du har med fra Erhvervsøkonomi niveau D. Der er eksamen ved afslutningen af faget, hvis faget bliver trukket ud. Virksomhedsøkonomi - niveau B (incl. C-niveau) Vælges på 1. år og fortsættes på 2. år Virksomhedsøkonomi med det gymnasiale B slutniveau kan vælges som en del af grundforløbspakken Business. Faget er et eksamensfag.

10 Oversigt over valgfag Valgfag Varighed på 1. år på 2. år Dekoration og design Lukket 1/1 år I forbindelse med grundforløbspakken, Butikslinjen på 1. år Dekoration og design Efterår og forår Kreativ/salg Lukket 1/1 år I forbindelse med grundforløbspakken, Kreativ/salg på 1. år Udvidet dekoration Efterår og forår Multimedie og event Efterår og forår Personlig udvikling Efterår og forår Tysk begynder ½ år Tysk niveau F&E ½ år hver Spansk - begynder ½ år Engelsk niveau D&C ½ år hver Engelsk niveau B (incl. C) 1 ½ år start i forbindelse med forår grundforløbspakken, Business Dansk niveau D&C ½ år hver Fitness ½ år Erhvervsøkonomi niveau C ½ år Virksomhedsøkonomi niveau B (incl. C) 1 ½ år start forår i forbindelse med grundforløbspakken, Business

11 KURSUSFAG Du skal som en obligatorisk del af uddannelsen gennemføre 1 kursusfag pr. halvår. Kursusfag er særlige 14 dages kurser, ofte med praktiske aktiviteter indlagt i forløbet. I denne folder kan du læse mere om de forskellige kursusfag og valgfag. Event og Promotion på den kreative måde Skab en event for butikken og markedsfør den Konkurrencen inden for markedsføring og reklamer er hård. Derfor drejer det sig om at skabe opmærksomhed for sit produkt. Den slags opmærksomheds skabende aktiviteter kaldes eventmaking eller events. Udformning af reklamer Markedsføring Publisher Powerpoint Hjemmeside design Video og lydredigering med Windows Moviemaker og Audacity Billedbehandling med Photofiltre Butiksdrift Opstart af butik/cafe/anden virksomhed Målet med butiksdrift er at give dig en forståelse for, hvordan man finder ideer til og opstarter fremtidens butik. I Butiksdrift kommer du igennem emner som butikskoncept, indkøb, salg og regnskab. En stor del læres gennem praktiske opgaver. I skal åbne og drive en messestand, som præsenterer jeres butik og jeres ideer. Fra jeres messestand har I salg til skolens elever og ansatte, og I står selv for den daglige drift. Vi kommer i Butiksdrift desuden ind omkring ledelse. Hvad er god ledelse, og hvordan motiverer man sine medarbejdere, så man får et godt arbejdsmiljø? Emner som indgår i faget: Virksomhedens ide, profil og koncept Virksomhedens organisation Butiksindretning og dekoration Indkøb og disponering Varestrøm, pris og kvalitet Iværksætteri Personligt salg Ledelse

12 Visuel markedsføring 1 Visuel Markedsføring 1 er for dig som gerne vil i butik. Du er måske kreativ eller går op i dekoration, design, mode og nye trends. Der arbejdes med butikskoncept, visuel profil, trends & tema, sceneopbygning, lys & lyd, catwalk. Som aktivitet arrangerer eleverne modeshow. Emner som indgår i faget: Dekoration Idélære Trends og tendenser Koncept Visuel profil Visuel markedsføring 2 Visuel Markedsføring 2 er for dig som gerne vil i butik. Du er måske kreativ eller går op i dekoration, design, mode og nye trends. Der arbejdes med vareexponering, butikskoncept, visuel profil, skiltning, butiksindretning og kundestrøm. Aktivitet: indretning af butik i modelform. Emner som indgår i faget: Vareeksponering og dekoration Farvelære og farvesystemer Materialer, stil og stilarter Idélære Koncept Visuel profil Virksomhedens indretning og skiltning Butiksspejl og kundestrøm Kundebetjening og salgspsykologi Faget henvender sig til dig, som har lyst til at arbejde i en detail- eller handelsvirksomhed, hvor kundebetjening spiller en stor rolle. I Kundebetjening og salgspsykologi arbejder du med kundeadfærd, salgspsykologi, personlig fremtræden og konfliktløsning. Gennem rollespil og videopræsentationer lærer du hvordan kunder håndteres i praksis.

13 Kulturforståelse med henblik på international handel A Er for elever som interesserer sig for fremmede kulturer eller som kan se sig selv arbejde i internationale handelsrelationer i Danmark eller i udlandet. I faget vil du få indsigt i såvel din egen som fremmede kulturer. Herved får du øget din bevidsthed om kulturelle forskelle og ligheder, og får desuden større forståelse for andre kulturer. Emner som indgår i faget: Landeportrætter Omgangsformer takt og tone Handelsrelationer Kultur, religion og samfund Globalisering og internationaliseringens betydning Kulturforståelse med henblik på international handel B Er for elever som interesserer sig for fremmede kulturer eller som kan se sig selv arbejde i internationale handelsrelationer i Danmark eller i udlandet. I faget vil du få indsigt i såvel din egen som fremmede kulturer. Herved får du øget din bevidsthed om kulturelle forskelle og ligheder, og får desuden større forståelse for andre kulturer. Undervisningen i kulturforståelse kombineres med internationale rejsetilbud. Du kan, mod egenbetaling, vælge: Collegeophold i Cabrillo, Californien Erhvervspraktik i London Sprogrejse til Malaga Se i øvrigt HG s internationale rejsekatalog. E-business Handel via Internettet er i hastig fremgang. For sælgeren er E-business en måde at nå ud til en større kundekreds, uafhængig af geografiske grænser og uden omkostninger til lokale salgskontorer og/eller butikker. For køberen er E-business handelsformen tilpasset kundens behov for overblik over udbud, priser samt kvaliteter og giver kunden mulighed for indkøb uden fysisk at være til stede. I nutidens familier, hvor mange har en travl hverdag kombineret med fokus på kvalitetstid, prioriteres hurtigt og prisbevidst indkøb stadigt højere, hvilket vil få stor indflydelse på E- business fremtid. Men E-business markedet er broget. Kunderne vælger i stigende grad de troværdige leverandører, med sikkerhed for såvel kreditcard betaling og leverance. Vil man som sælger overleve i E-business branchen, kræver det en professionel håndtering. Emner som bl.a. indgår i faget: Salgsformer og prisdannelser på Internettet Handelsrelationer på Internettet Handel over grænser Lovgivning Markedsføring på Internettet Business to Business Brugervenlighed og service

14 Tjek på kontoret Du kan vælge Tjek på kontoret, hvis du senere vil arbejde med administration, hvad enten det er i en privat- eller i en offentlig virksomhed. I faget vil du tilegne dig en grundlæggende viden om fordelingen af arbejdsopgaver mellem de offentlige sektorer: stat, regioner og kommuner, og du vil lære om samspillet og forskellene mellem de politiske organisationer og den offentlige administration. Desuden vil du lære om organisation og arbejdsopgaver hos politi og hos sundhedsvæsenet(primært på sygehuse). Uanset, hvilken administration, du kommer til at arbejde i, skal du have en grundlæggende viden om etiske normer i en organisation. I dag fylder telefonisk kontakt med kunder/klienter/patienter/borgere meget, og derfor skal du lære at tale i telefon, samt betydningen af både denne kommunikation og andre kommunikationsformer. Du skal også lære lidt om organisationsprincipper og arbejdsdelingsprincipper, da disse har stor indflydelse på dit arbejde. I faget får du også et overfladisk kendskab til nogle få erhvervsretlige love samt loven om tavshedspligt. Business to Business Faget B2B gennemføres i simuleret virksomhed. Sammen med din gruppe etablerer du en handelsvirksomhed, og god ledelse vil være meget synligt undervejs i forløbet. De forskellige virksomheder handler med hinanden indbyrdes, og derigennem følger du hele arbejdsgangen i virksomheden fra indkøb, lager, kalkulation, markedsføring, salg, til fakturering og regnskab. Simuleringen foregår som en tro kopi af virkelighedens verden med leverandører, bank, kunder osv. Den eneste forskel er, at der er tale om simulerede varer og penge. Emner som indgår i faget: Ledelse Valg og tilrettelæggelse af arbejdsgange i en organisation Sagsstyring Arbejdsplanlægning Handel

15 Oversigt over kursusfag Kursusfag Varighed på 1. år på 2. år Event og Promotion på den kreative måde 2 uger Butiksdrift - opstart af butik/cafe/anden virksomhed 2 uger Visuel markedsføring 1 2 uger Visuel markedsføring 2 2 uger Kundebetjening og salgspsykologi 2 uger Kulturforståelse med henblik på international handel A 2 uger Kulturforståelse med henblik på international handel B 2 uger E-business 2 uger Tjek på kontoret 2 uger Business to Business 2 uger

16

SF F/E EØ F/E JOV S&S F/E. MN k-lærer. Dansk 9 lek RTJ eller LIL k-lær

SF F/E EØ F/E JOV S&S F/E. MN k-lærer. Dansk 9 lek RTJ eller LIL k-lær Indtil Valgfag fterår Jul orår ksamen HG 1A 18 orskellige valgfag efterår 5 lek / / ( ) S ansk / RTJ eller ksamen 1 grundfag + Prøveeksamen Gf.projekt HG 1 Butiksklassen niv. 2 Alle samme valgfag Butikslinien

Læs mere

HG information - til forældre

HG information - til forældre HG information - til forældre Fakta om HG uddannelsen på Holstebro Handelsskole Grundforløb/hovedforløb De 1 til 2 års skolegang på HG kaldes for grundforløbet. Den efterfølgende 1 til 2 års praktiktid

Læs mere

Eksempler fra Dekorations kurset

Eksempler fra Dekorations kurset Che Bello Design Eksempler fra Dekorations kurset Hermed kan du se uddrag fra forskellige moduler på Dekorationskurset. Side1 Uddrag af: Modul 2 Dekorationskursus Velkommen til modul 2 i Bello Academy

Læs mere

EUX ER EN DOBBELTUDDANNELSE

EUX ER EN DOBBELTUDDANNELSE EUX BUSINESS en ny dobbeltuddannelse VELKOMMEN TIL EUX BUSINESS Med EUX Business får du både EN ERHVERVSUDDANNELSE OG EN GYMNASIAL EKSAMEN. EUX Business gennemføres på HANDELSSKOLEN, enter for Kontor og

Læs mere

På arbejde med virksomheden

På arbejde med virksomheden På arbejde med virksomheden Formål: I projekt 1 viser du, at du kan bruge din viden tværfagligt til at løse en virkelighedsnær opgave. Du får mulighed for at gå i dybden med emner inden for den branche,

Læs mere

Det merkantile grundforløb. Detail handel event kontor

Det merkantile grundforløb. Detail handel event kontor Det merkantile grundforløb Detail handel event kontor 2. del Velkommen til det merkantile grundforløb Med EUX kan du gå alle veje, du vil 2. del på det merkantile grundforløb er for dig, som sigter efter

Læs mere

At øve dig så du bliver klædt på til grundforløbsprojektet, som er dit adgangskort til, at du kan komme i praktik efter 12 uger på HG.

At øve dig så du bliver klædt på til grundforløbsprojektet, som er dit adgangskort til, at du kan komme i praktik efter 12 uger på HG. Formål: At øve dig så du bliver klædt på til grundforløbsprojektet, som er dit adgangskort til, at du kan komme i praktik efter 12 uger på HG. Du får mulighed for at gå i dybden med emner, der interessere

Læs mere

HG2 FÆLLES KOMPETENCEMÅL

HG2 FÆLLES KOMPETENCEMÅL Vi anbefaler, at der indgår mål fra alle seks kompetencer/fag i begge grundforløbsprojekter på HG2. Følgende beskrivelser kan du anvende, når du planlægger dit temaprojekt og arbejder med problemformulering

Læs mere

Arbejdsmarked og karriere

Arbejdsmarked og karriere Arbejdsmarked og karriere Formål: I projekt 3 viser du, at du kan bruge din viden tværfagligt til at løse en virkelighedsnær opgave. Du får mulighed for at gå i dybden med emner, der interesserer dig,

Læs mere

Grundfag Grundfagene er erhvervsøkonomi, salg og service, dansk, engelsk, samfundsfag, it samt 2. fremmedsprog f.eks. tysk, fransk eller spansk.

Grundfag Grundfagene er erhvervsøkonomi, salg og service, dansk, engelsk, samfundsfag, it samt 2. fremmedsprog f.eks. tysk, fransk eller spansk. ER DU INTERESSERET I HANDEL, SERVICE, IT, ADMINISTRATION ELLER MÅSKE EGEN VIRKSOMHED? HG (handelsskolernes grundforløb) er vejen til job i spændende virksomheder med gode muligheder for udvikling og karriere

Læs mere

HG2 og HGV Eksamensinformation Januar 2015. Handelsskolen

HG2 og HGV Eksamensinformation Januar 2015. Handelsskolen HG2 og HGV Eksamensinformation Januar 2015 Handelsskolen Når du går på læseferie Før eksamen i grundfag caseeksamen Du skal sætte dig ind i eksamensvirksomheden. Det skal du gøre, før du skal arbejde med

Læs mere

- når du vil tæt på erhvervslivet

- når du vil tæt på erhvervslivet - når du vil tæt på erhvervslivet Kirkegade 9 boks 718 9900 Frederikshavn tlf. 9620 5500 fax 9620 5530 adm@fhavnhs.dk Indhold Velkommen på HG 3 Grundforløb 4 Grundforløbspakker 5 Internationalt udsyn 6

Læs mere

Detailhandelsuddannelse med specialer

Detailhandelsuddannelse med specialer Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Detailhandelsuddannelse med specialer Uddannelsestid 5 uger 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Formålet med faget er, at eleven udvikler kompetence

Læs mere

SIMU Center EUD og EUX med SIMU

SIMU Center EUD og EUX med SIMU EUD og EUX med SIMU - En praksisnær hverdag EUD og EUX med SIMU - En praksisnær hverdag SIMU Center udvikler undervisningsværktøjer, som simulerer den virkelige verden. Vores produkter giver eleverne en

Læs mere

fyr op under ambitionerne

fyr op under ambitionerne fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, kultur og det internationale. Anne Weimar Rasmussen 3. hhx - Jeg har været i praktik inden for bunkertrading og

Læs mere

ORIENTERINGSHÆFTE FOR HG2 AALBORG HANDELSSKOLE

ORIENTERINGSHÆFTE FOR HG2 AALBORG HANDELSSKOLE ORIENTERINGSHÆFTE FOR HG2 AALBORG HANDELSSKOLE HANDELSSKOLENS GRUNDUDDANNELSE 2014/2015 2 sfortegnelse Generel orientering om HG 2 Side 4 Dansk niveau D (½ år) Side 6 Dansk niveau C (½ år) Side 7 Engelsk

Læs mere

Salgsassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: DETAIL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Salgsassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: DETAIL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Salgsassistent Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: DETAIL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

UDDANNELSE. Oms 3,9b. Døssing og Valentin

UDDANNELSE. Oms 3,9b. Døssing og Valentin UDDANNELSE JYSK elevuddannelse 2 JYSK Academy 3 Adgangskrav 4 Uddannelsens opbygning 5 Skoleophold modul 1 6 Skoleophold modul 2 7 Skoleophold modul 3 8 Skoleophold modul 4 9 Skoleophold modul 5 10 Handels-

Læs mere

Grundforløbsprojektet er det afsluttende projekt i din merkantile uddannelse her på Handelsskolen.

Grundforløbsprojektet er det afsluttende projekt i din merkantile uddannelse her på Handelsskolen. Formål: Grundforløbsprojektet er det afsluttende projekt i din merkantile uddannelse her på Handelsskolen. Du får mulighed for at gå i dybden med emner, der interesserer dig, men det er også vigtigt, at

Læs mere

Ringkjøbing Handelsskole & Handelsgymnasium P R Æ S E N T A T I O N A F U D D A N N E L S E R N E

Ringkjøbing Handelsskole & Handelsgymnasium P R Æ S E N T A T I O N A F U D D A N N E L S E R N E Ringkjøbing Handelsskole & Handelsgymnasium P R Æ S E N T A T I O N A F U D D A N N E L S E R N E Forventninger Undervisning med udfordringer Aarhus Universitet-HIH Leadership Eksamensbevis med muligheder

Læs mere

I alt er der 8 16 ugers skoleophold inkl. den afsluttende fagprøve.

I alt er der 8 16 ugers skoleophold inkl. den afsluttende fagprøve. Salgsassistentuddannelsen med profil gennemføres i næsten alle godkendte butikker og kæder. Uddannelsen giver gode muligheder for at arbejde både i dybden og i bredden med salget. Eleven skal kunne løse

Læs mere

HANDELSGYMNASIET KLAR TIL LIVET

HANDELSGYMNASIET KLAR TIL LIVET HANDELSGYMNASIET KLAR TIL LIVET SIDE 2 / HANDELSGYMNASIET.COM KLAR TIL ET LIV MED UDFORDRINGER HAR DU LYST TIL ET LIV MED HANDEL OG EKSPORT? ELLER MED MARKETING OG LEDELSE? VIL DU RUSTES TIL EN VERDEN

Læs mere

Velkommen til orienteringsmøde STX HHX EUD/EUX

Velkommen til orienteringsmøde STX HHX EUD/EUX Velkommen til orienteringsmøde STX HHX EUD/EUX Tirsdag den 20. januar 2015 kl. 19.30 Orientering om gymnasiets struktur, årets gang og særlige tilbud STX HHX EUD/EUX HG Årets gang Noget særligt 1/2 år

Læs mere

VEJLEDENDE PRAKTIKPLAN FOR SALGSASSISTENT EVT. SALGSASSISTENT MED PROFIL

VEJLEDENDE PRAKTIKPLAN FOR SALGSASSISTENT EVT. SALGSASSISTENT MED PROFIL VEJLEDENDE PRAKTIKPLAN FOR SALGSASSISTENT EVT. SALGSASSISTENT MED PROFIL AFTALEPERIODE: ELEV: VIRKSOMHED: UDDANNELSESANSVARLIG: God uddannelse kræver planlægning. Et veltilrettelagt uddannelsesforløb er

Læs mere

Dekoration Modul 9. Side 2 Dekorations Kursus Modul 9 2011 Che Bello Design

Dekoration Modul 9. Side 2 Dekorations Kursus Modul 9 2011 Che Bello Design Dekoration Modul 9 Velkommen til det niende og sidste modul i dit dekorationskursus. Du har nu været igennem en bred vifte af grundlæggende dekorations viden. Med den viden du nu har samt de opgaver du

Læs mere

Erhverv GRUNDUDDANNELSEN

Erhverv GRUNDUDDANNELSEN Erhverv GRUNDUDDANNELSEN Grunduddannelsen på Skive Handelsskole Hvis du ønsker en spændende fremtid inden for butik, handel eller kontor, så er Grunduddannelsen på Skive Handelsskole det rigtige valg.

Læs mere

HG1 og HGi Eksamensinformation Maj/Juni 2014. Handelsskolen

HG1 og HGi Eksamensinformation Maj/Juni 2014. Handelsskolen HG1 og HGi Eksamensinformation Maj/Juni 2014 Handelsskolen MERKANTIL / HG Når du går på læseferie Før eksamen i grundfag caseeksamen Du skal sætte dig ind i eksamensvirksomheden. Det skal du gøre, før

Læs mere

HGS FÆLLES KOMPETENCEMÅL

HGS FÆLLES KOMPETENCEMÅL Vi anbefaler, at der indgår mål fra alle følgende 6 kompetencer i grundforløbsprojektet på HGS. Hovedvægten af opgaven skal dog lægges på fagene IT, Erhvervsøkonomi samt Salg og service. Følgende beskrivelser

Læs mere

VOKSENLINJEN - din direkte linje til et jobskifte. Handelsskolen

VOKSENLINJEN - din direkte linje til et jobskifte. Handelsskolen VOKSENLINJEN - din direkte linje til et jobskifte Handelsskolen MERKANTIL / HGV Uddannelsen - målrettet praktikplads inden for butik, event, kontor, handel eller finans Voksenlinjen er for dig, som ønsker

Læs mere

REJSEKATALOG 2014/2015. Handelsskolen

REJSEKATALOG 2014/2015. Handelsskolen REJSEKATALOG 2014/2015 Handelsskolen Ud at rejse med HG På HG får du tilbud om at komme ud at rejse til forskellige lande i Europa. Mød elever fra andre lande! Det er fordi: Du udvikler dig meget som person

Læs mere

Studieplan for HHX International

Studieplan for HHX International Studieplan for HHX International HHX-International bringer dig ud i verden til fremmede sprog og kulturer. Vi arbejder med fremmedsprog og kulturforståelse og du kommer på i alt 5 studieture, som alle

Læs mere

Økonomilinjen - Businessklassen

Økonomilinjen - Businessklassen Økonomilinjen - Businessklassen Økonomilinjen - Businessklassen Virksomhedsøkonomi A Matematik B International økonomi A Du er lidt af en børshaj og interesserer dig for økonomi både i virksomheden og

Læs mere

KLAR TIL LIVET FAG DU KAN BRUGE TIL NOGET

KLAR TIL LIVET FAG DU KAN BRUGE TIL NOGET KLAR TIL LIVET FAG DU KAN BRUGE TIL NOGET SIDE 2 / handelsskolen.com KLAR TIL ET LIV MED UDFORDRINGER Har du lyst til et liv med handel og eksport? Eller med marketing og ledelse? Vil du rustes til en

Læs mere

Udkast til studieprojekter. studieretningen for Handel og Økonomi. Version 2.1. Ved Claus Bonde CAMPUS KUJALLEQ

Udkast til studieprojekter. studieretningen for Handel og Økonomi. Version 2.1. Ved Claus Bonde CAMPUS KUJALLEQ Udkast til studieprojekter vedr studieretningen for Handel og Økonomi. Ved Claus Bonde CAMPUS KUJALLEQ Flerfaglige forløbsplaner - Studieprojekter I forbindelse med gymnasiereformen og kravene vedr. toning

Læs mere

Handelsskolens Grundforløb, hg

Handelsskolens Grundforløb, hg 2014-2015 Handelsskolens Grundforløb, hg handel butik kontor finans hg, viden der virker 2 Dekoratør Butiksbestyrer Hvad vil du være? Sælger Sundhedsservice Indkøbsassistent Kommunikation Advokatsekretær

Læs mere

HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL

HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM HANDELSSKOLEN ER VEJEN TIL JOB Er du interesseret i handel,

Læs mere

STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX. Vi giver dig nye muligheder 2016-2017

STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX. Vi giver dig nye muligheder 2016-2017 STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX Vi giver dig nye muligheder 2016-2017 VELKOMMEN TIL HANDELSGYMNASIET HHX HHX-UDDANNELSEN HANDELSGYMNASIET ER ET GODT VALG. HHX er en moderne gymnasial uddannelse med

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til mediegrafiker

Uddannelsesordning for uddannelsen til mediegrafiker 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015 Uddannelsesordning for uddannelsen til mediegrafiker Udstedt af det faglige udvalg for mediegrafikeruddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 462 af 14. april

Læs mere

Formål for faget tysk

Formål for faget tysk Formål for faget tysk Formålet med undervisningen i tysk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet tysk og kan udtrykke sig mundtligt og skriftligt.

Læs mere

Handelsgymnasiet - hhx

Handelsgymnasiet - hhx Handelsgymnasiet - hhx En gymnasial uddannelse Især for dig, der har lyst til at tage en videregående uddannelse Økonomi, salg, sprog og kultur, kommunikation, reklame eksport, markedsføring, ledelse,

Læs mere

Prøv et gymnasium MED

Prøv et gymnasium MED Prøv et gymnasium MED plads til dine drømme Søvej 6 4900 Nakskov Merkurs Plads 1 4800 Nykøbing F. www.hhxlf.dk Handelsgymnasiet Lolland-Falster er en del af CELF Vi har plads til dine drømme 3 gode grunde

Læs mere

Projektet er obligatorisk og kan sammenlignes med dit adgangskort til at gå videre i uddannelsen.

Projektet er obligatorisk og kan sammenlignes med dit adgangskort til at gå videre i uddannelsen. Godt købmandskab Formål: I projekt 2 viser du, at du kan bruge din viden tværfagligt til at løse en virkelighedsnær opgave. Du får mulighed for at gå i dybden med emner inden for den branche, der interesserer

Læs mere

2 hhx who is the boss? you are

2 hhx who is the boss? you are 2 hhx who is the boss? you are Klar til et liv med udfordringer Du har afsluttet 9. eller 10. klasse med et godt resultat, og du ønsker en 3-årig gymnasial uddannelse og derefter at uddanne dig videre.

Læs mere

STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX. vi giver dig nye muligheder 2015-2016

STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX. vi giver dig nye muligheder 2015-2016 STUDIERETNINGER HNDELSGYMNSIET HHX vi giver dig nye muligheder 2015-2016 VELKOMMEN TIL HNDELSGYMNSIET HHX HHX-UDDNNELSEN HNDELSGYMNSIET ER ET GODT VLG. HHX er en moderne gymnasial uddannelse med fokus

Læs mere

Brobygning. Velkommen til brobygning på ZBC Vordingborg. zbc.dk. Chr. Richardtsvej 43 4760 Vordingborg Tlf. 5578 8888. Vordingborg

Brobygning. Velkommen til brobygning på ZBC Vordingborg. zbc.dk. Chr. Richardtsvej 43 4760 Vordingborg Tlf. 5578 8888. Vordingborg zbc.dk Brobygning Vordingborg Velkommen til brobygning på ZBC Vordingborg zealand business college Chr. Richardtsvej 43 4760 Vordingborg Tlf. 5578 8888 zbc.dk Kære brobygningselev ZBC har både et handelsgymnasium

Læs mere

HUSK. Merkantil EUX HUSK JOBSØGNINGSCAFE HVER TORSDAG EFTER SKOLE PRAKTIK I GALLAFEST GALLAFEST. åbne med en. 25. april 2014. 25.

HUSK. Merkantil EUX HUSK JOBSØGNINGSCAFE HVER TORSDAG EFTER SKOLE PRAKTIK I GALLAFEST GALLAFEST. åbne med en. 25. april 2014. 25. Merkantil EUX JOBSØGNINGSCAFE R AG R E på ge er ej n e ng HVER TORSDAG EFTER SKOLE Vi byder på te og kage og hjælper dig på vej med den perfekte ansøgning HUSK PRAKTIK I Hold dine muligheder UDLANDET?

Læs mere

10. klasse er et valgfrit skoleår

10. klasse er et valgfrit skoleår Afklaring Jeg ved ikke, hvilken ungdomsuddannelse jeg skal vælge Personlig udvikling Jeg skal blive mere moden 10. klasse er et valgfrit skoleår Personlig udfordring Jeg vil sige noget mere og være mere

Læs mere

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Den lokale undervisningsplan for Grundforløbet Afsnit 2 og 3 Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Gældende fra den 1. januar 2013 Indhold 2.0 Indgangen Sundhed, omsorg og pædagogik... 1 2.1 Praktiske oplysninger...

Læs mere

Eksamen står for døren, hvilket betyder at du i nogle få fag kan få afprøvet din viden og kunnen.

Eksamen står for døren, hvilket betyder at du i nogle få fag kan få afprøvet din viden og kunnen. Eksamensavis HG, HG2, HGV, HGS Til eksaminanderne på Tietgen HG Eksamen står for døren, hvilket betyder at du i nogle få fag kan få afprøvet din viden og kunnen. Det er dit eget ansvar at komme til tiden

Læs mere

International dimension. Sct. Hans Skole

International dimension. Sct. Hans Skole International dimension Sct. Hans Skole Fælles for skolen International uge International dimension i fagene, i årsplaner, på dagsordener Internationalt udvalg Klasseprojekter BHKL i kontakt med Wales

Læs mere

Student GRUNDUDDANNELSEN

Student GRUNDUDDANNELSEN GRUNDUDDANNELSEN Grunduddannelsen på Skive Handelsskole Hvis du ønsker en spændende fremtid inden for butik, handel eller kontor, så er Grunduddannelsen på Skive Handelsskole det rigtige valg. Handelsskolens

Læs mere

Kommunikation. Hjemmeside 2. Intranet 3. Sociale medier 4. Reklamekampagner 5. Aktiviteter / events 8. 360 graders kommunikation 9

Kommunikation. Hjemmeside 2. Intranet 3. Sociale medier 4. Reklamekampagner 5. Aktiviteter / events 8. 360 graders kommunikation 9 Kommunikation Hjemmeside 2 Intranet 3 Sociale medier 4 Reklamekampagner 5 Aktiviteter / events 8 360 graders kommunikation 9 Kontakt til pressen 10 damkjær & vesterager 1 Hjemmeside ECCOs hjemmeside har

Læs mere

Velkommen i Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk

Velkommen i Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk Velkommen i Handelsgymnasiet Tættere på virkeligheden eucnord.dk Velkommen i Handelsgymnasiet Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig en studieforberedende og almen uddannelse.

Læs mere

Er du, dit personale og din butik rustet til fremtiden?

Er du, dit personale og din butik rustet til fremtiden? Er du, dit personale og din butik rustet til fremtiden? DETAILUDDANNELSE - HORSENS 2014 MODUL BESKRIVELSER FORMÅL: I en hård konkurrence situation er det nødvendigt konstant at fokusere på forretningens

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 08 juni 09 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Københavns Tekniske Skole, Sukkertoppen

Læs mere

læring og it Digitale medier i undervisningen Nye muligheder i en web 2.0 verden

læring og it Digitale medier i undervisningen Nye muligheder i en web 2.0 verden Digitale medier i undervisningen Nye muligheder i en web 2.0 verden Hvem er jeg? Bjørg Torning Andersen Gymnasielærer Grundfagslærer Pædagogisk it vejleder Projektleder Agenda Web 2.0 Elevtyper Didaktik

Læs mere

Vejledning til grundfaget psykologi i erhvervsuddannelserne Fagbilag 18

Vejledning til grundfaget psykologi i erhvervsuddannelserne Fagbilag 18 Vejledning til grundfaget psykologi i erhvervsuddannelserne Fagbilag 18 Gældende fra 1. Juli 2011 Uddannelsesstyrelsen, Afdelingen for erhvervsrettede uddannelser 1. Indledning... 1 2. Formål... 1 3. Undervisningen...

Læs mere

Information til virksomheden om praktik på multimediedesigneruddannels en

Information til virksomheden om praktik på multimediedesigneruddannels en Information til virksomheden om praktik på multimediedesigneruddannels en Kære virksomhed, Tak fordi du sammen med Cphbusiness vil være med til at færdiguddanne vores multimediedesignere. Her har vi samlet

Læs mere

DIN TID OPTIMALT. og forøg dine jobmuligheder... Selvvalgt uddannelsesforløb for nyledige

DIN TID OPTIMALT. og forøg dine jobmuligheder... Selvvalgt uddannelsesforløb for nyledige UDNYT DIN TID OPTIMALT og forøg dine jobmuligheder... Selvvalgt uddannelsesforløb for nyledige Uddannelsesforløbene er udformet i et samarbejde mellem Roskilde Handelsskole, Køge Handelsskole og Zealand

Læs mere

Frisør 4: Frisuredesign: 5 uger

Frisør 4: Frisuredesign: 5 uger Frisør 4: Frisuredesign: 5 uger Formål: Eleven skal opnå rutine i individuel frisuredesign. Eleven videre udvikler sine kreative evner og sin forståelse for klædelighed og kvalitet. Miljø og ergonomi indgår

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2015. eucnord.dk

TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2015. eucnord.dk TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2015 eucnord.dk Velkommen til HTX Frederikshavn Studieforberedelse og almendannelse Teknisk Gymnasium tilbyder et fællesskab, hvor

Læs mere

VALGFAG 2014 - HG (II) eucnord.dk

VALGFAG 2014 - HG (II) eucnord.dk VALGFAG 2014 - HG (II) eucnord.dk INDHOLD Grafisk værksted... 3 Idræt... 5 Privatøkonomi... 6 Psykologi... 7 Young Enterprise... 9 Film og tv-serier engelsk... 10 Erhvervsjura... 11 VALGFAG 2014 - HG GRAFISK

Læs mere

EUV hvordan gør vi? Workshop: Merkantiluddannelsesforløb

EUV hvordan gør vi? Workshop: Merkantiluddannelsesforløb EUV hvordan gør vi? Workshop: Merkantiluddannelsesforløb Disposition for fremlægningen Hvilke krav indgik i kommissoriet til udvikling af en uddannelse til målgruppen +25 (GVU /AMU)? På hvilken måde kan

Læs mere

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM EUX BUSINESS DIN EGEN VEJ SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM FREMTIDEN ER ÅBEN EUX Business er for dig, der både ønsker en faglært uddannelse og også vil have mulighed for at

Læs mere

Frisør 7: Teori og praktik : 5 uger

Frisør 7: Teori og praktik : 5 uger Frisør 7: Teori og praktik : 5 uger Formål: Eleven opnår rutine i individuel frisuredesign. Eleven skal udvikle sin evner indenfor design og kreativitet med henblik på forskellige friseringsteknikker,

Læs mere

StudiePlanner STX STX. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus

StudiePlanner STX STX. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus StudiePlanner 1 Find DIN retning! 2 EN STUDENTEREKSAMEN KRÆVER: 4 fag på A-niveau 3 fag på B-niveau 7 fag på C-niveau De obligatoriske fag udgør hovedparten af gymnasieuddannelsen. Studieretningsfag og

Læs mere

Kvalifikationsprofil for Bacheloruddannelsen i Erhvervssprog og International Erhvervskommunikation

Kvalifikationsprofil for Bacheloruddannelsen i Erhvervssprog og International Erhvervskommunikation Side 1 af 6 KVALIFIKATIONSPROFIL Bacheloruddannelsen i Erhvervssprog og International Erhvervskommunikation med et fremmedsprog som hovedfag og international marketing som bifag Indholdsfortegnelse: 1.

Læs mere

Velkommen til HG - 2015

Velkommen til HG - 2015 Detail Kontor Handel Event Velkommen til HG - 2015 - din erhvervskarriere starter her... Langagervej Strandvejen Er du interesseret i detail, handel, kontor eller event og måske egen virksomhed? 2 HG din

Læs mere

den hurtigste vej til et fedt job

den hurtigste vej til et fedt job HG den hurtigste vej til et fedt job Et fedt sted at lære Århus Købmandsskole er et fedt sted at lære. Her finder du: Et spændende studiemiljø med flotte omgivelser Engagerede lærere, der tager dig alvorligt

Læs mere

Fælles mål for engelsk Al-Salahiyah Skolen 2010

Fælles mål for engelsk Al-Salahiyah Skolen 2010 Fælles mål for engelsk på AL SALAHIYAH SKOLEN Udarbejdet af engelsklærerne, skoleåret 2005-2006 Revideret i skoleåret 2010/2011 Indledning til fælles mål for engelsk Der er udarbejdet fælles mål for faget

Læs mere

Scan & tjek WEB APP. StudiePlanner. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus STX

Scan & tjek WEB APP. StudiePlanner. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus STX Scan & tjek WEB PP StudiePlanner STX 2013 2014 Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus EN STUDENTEREKSMEN KRÆVER: 4 fag -niveau 3 fag B-niveau 7 fag -niveau De De obligatoriske fag udgør hovedparten af af

Læs mere

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Studieplan Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2010 maj 2011 Institution Herningsholm Erhvervsskole, Handelsgymnasiet i Ikast Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Elevprogram Læs om hvordan de næste par år kommer til at forme sig, som elev i Stadium.

Elevprogram Læs om hvordan de næste par år kommer til at forme sig, som elev i Stadium. Elev i Stadium Er du vild med sport? Ser du sport? Er du imødekommende og hjælpsom? Er du glad og positiv? Kan du lide at sælge? Går du op i sports-/fritidsudstyr? Hvis du svarer ja til ovenstående, er

Læs mere

SpinIN. au AARHUS. Opbygning af solid pipeline og et bredere kundesegment. Erfaring inden for projektledelse og procesarbejde

SpinIN. au AARHUS. Opbygning af solid pipeline og et bredere kundesegment. Erfaring inden for projektledelse og procesarbejde Rikke Andersen ArtsMusicProjectManagement er en konsulentydelse indenfor projektledelse, kommunikation, markedsføring, hjemmesider, eventbranchen mm. En kombination af erfaring inden for musik- og kulturbranchen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Grundforløb 2013 til studieretningsforløb 2014 Institution EUC Vest Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Htx Kommunikation/it C Jeppe Moritz Led Htx 2013-2014, 1. E Oversigt

Læs mere

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Japansk. - sprog og kultur

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Japansk. - sprog og kultur Roskilde Ungdomsskole Fælles mål og læseplan for valgfaget Japansk - sprog og kultur November 2014 Fælles Mål Vision og målsætning Formålet med undervisningen i japansk er, at eleverne stifter bekendtskab

Læs mere

John Cordua. Afsluttende opgave Pædagogisk IT vejleder uddannelse 07/08. Side 19 af 47. Bh. klasse. Mål Færdighed Program Software.

John Cordua. Afsluttende opgave Pædagogisk IT vejleder uddannelse 07/08. Side 19 af 47. Bh. klasse. Mål Færdighed Program Software. Bh. klasse Eleverne skal opnå fortrolighed med computerens almene betjening. Magte elementær anvendelse af maskiner og enkle programmer Eleverne opnår færdigheder så de selv kan: Tænde og slukke computeren

Læs mere

HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET. eucnord.dk

HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET. eucnord.dk HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET eucnord.dk matematik Velkommen fysik i Handelsgymnasiet programmering Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig en studieforberedende

Læs mere

Kompetenceudvikling og trivsel i Rengøringsenheden

Kompetenceudvikling og trivsel i Rengøringsenheden Kompetenceudvikling og trivsel i Rengøringsenheden Baggrund For at alle medarbejdere i Aalborg kommunes rengøringsenhed skal have en mulighed for dels at kunne have en lang udløbsdato som medarbejder indenfor

Læs mere

Fælles mål for engelsk, Bøvling Friskole

Fælles mål for engelsk, Bøvling Friskole Fælles mål for engelsk, Bøvling Friskole Formål Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet engelsk og kan udtrykke

Læs mere

HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET 2014-15. eucnord.dk

HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET 2014-15. eucnord.dk HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET 2014-15 eucnord.dk matematik Velkommen fysik i Handelsgymnasiet programmering Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig

Læs mere

IBC Handelsgymnasiet. Handelsgymnasiet HHX HHX. Fredericia Middelfart. Fredericia Middelfart. Marketing og innovation. Studieplan

IBC Handelsgymnasiet. Handelsgymnasiet HHX HHX. Fredericia Middelfart. Fredericia Middelfart. Marketing og innovation. Studieplan IBC Handelsgymnasiet IBC Handelsgymnasiet Marketing og innovation Studieplan Har du interesse for innovative processer og iværksætteri, er Marketing og innovation sikkert studieretningen for dig. Her sætter

Læs mere

- HF OG KULTURTEKNOLOGI

- HF OG KULTURTEKNOLOGI - HF OG KULTURTEKNOLOGI En hf-enkeltfagsuddannelse for dig, som vil tænke innovativt og fordybe dig i teknologi, men som også har brug for en kompetencegivende uddannelse. Uddannelsen er placeret på Odense

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2006 Institution Selandia Center for Erhvervsrettet Uddannelse Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) hhx

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR ENGELSK 2013

UNDERVISNINGSPLAN FOR ENGELSK 2013 UNDERVISNINGSPLAN FOR ENGELSK 2013 Undervisningen følger trin- og slutmål som beskrevet i Undervisningsministeriets faghæfte: Fællesmål 2009 Engelsk. De centrale kundskabs- og færdighedsområder 1. Kommunikative

Læs mere

Undervisningsplan for de praktisk-musiske fag

Undervisningsplan for de praktisk-musiske fag Undervisningsplan for de praktisk-musiske fag Definition: De praktisk-musiske musiske fag omfatter fagene sløjd, billedkunst, håndarbejde, hjemkundskab og musik. Formålet med undervisningen er, at eleverne

Læs mere

Matematik. Læseplan og formål:

Matematik. Læseplan og formål: Matematik Læseplan og formål: Formålet med undervisningen i matematik er, at eleverne bliver i stand til at forstå og anvende matematik i sammenhænge, der vedrører dagligliv, samfundsliv og naturforhold.

Læs mere

Eksaminationsgrundlag for selvstuderende

Eksaminationsgrundlag for selvstuderende Eksaminationsgrundlag for selvstuderende Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2012 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Teknisk Gymnasium Skive Tekniske Skole

Læs mere

Der var engang i Søby: Faget, Fælles mål og Junior P c kørekort

Der var engang i Søby: Faget, Fælles mål og Junior P c kørekort Der var engang i Søby: Faget, Fælles mål og Junior P c kørekort Der var en gang i Søby Dette projekt henvender sig til fagene historie, samfundsfag, geografi og dansk i udskolingen. Hensigten med projektet

Læs mere

10. klasse FJORDSKOLEN

10. klasse FJORDSKOLEN Bemærk! Du er først tilmeldt 10. klasse, når du har indleveret denne tilmeldingsseddel! Navn CPR nr. Adresse 10. klasse FJORDSKOLEN Telefon Forældre/værge Telefon Nuværende Skole Underskrift forældre/værge

Læs mere

Studieretninger og valgfag. Gymnasiale uddannelser i Ringkøbing Amt 2005/2006. Gymnasier og HF-kurser. Det Kristne Gymnasium, Ringkøbing...

Studieretninger og valgfag. Gymnasiale uddannelser i Ringkøbing Amt 2005/2006. Gymnasier og HF-kurser. Det Kristne Gymnasium, Ringkøbing... Studieretninger og valgfag Gymnasiale uddannelser i Ringkøbing Amt 2005/2006 Gymnasier og HF-kurser Side Det Kristne Gymnasium, Ringkøbing.......................... 2 Herning Gymnasium......................................

Læs mere

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad vælger du? På VHG kan du vælge mellem 7 forskellige studieretninger.

Læs mere

Undervisningsplan. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin Grundforløb 2014 til studieretningsforløb 2015 Institution.

Undervisningsplan. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin Grundforløb 2014 til studieretningsforløb 2015 Institution. Undervisningsplan Termin Grundforløb 2014 til studieretningsforløb 2015 Institution Rybners Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Htx Kommunikation/it C Jeppe Moritz Led Htx 2014-2015, 1. E Oversigt over

Læs mere

IKV materiale til Handel - og Logistik området Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation & Ledelse

IKV materiale til Handel - og Logistik området Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation & Ledelse IKV materiale til Handel - og Logistik området Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation & Ledelse Undervisningsministeriet. 12. januar 2011 Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget

Læs mere

1 www.theanielsen.dk www.tbbn.dk

1 www.theanielsen.dk www.tbbn.dk 1 www.theanielsen.dk 2 www.theanielsen.dk kompetenceliste Adobe programmer Adobe Photoshop «««««Adobe Illustrator ««««Adobe InDesign ««««Adobe Dreamweaver ««««Adobe Flash «««Adobe Bridge ««Adobe Acrobat

Læs mere

Sproglærerforeningens Sprogpolitik 2015

Sproglærerforeningens Sprogpolitik 2015 Sproglærerforeningens Sprogpolitik 2015 INDHOLDSOVERSIGT: 01 Indledning 02 Rammer for undervisningen i fremmedsprog 03 Fremmedsprog i andre sammenhænge 04 Internationalisering og interkulturel kompetence

Læs mere

Vestjydsk Handelsskole & Handelsgymnasium. Vestjydsk Handelsskole & Handelsgymnasium

Vestjydsk Handelsskole & Handelsgymnasium. Vestjydsk Handelsskole & Handelsgymnasium Vestjydsk Handelsskole & Handelsgymnasium Eksamensbevis Afsluttet 9. / 10. klasse Hvad skal du så?? HG HHX Praktik 4. år Praktik 3. år HH 3.år HG 2. år HH 2. år HG1. år HH 1. år HG uddannelsen HG HG 2.

Læs mere

HHX. Esnord.dk. Handelsgymnasium Helsingør - din uddannelse til fremtiden EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS

HHX. Esnord.dk. Handelsgymnasium Helsingør - din uddannelse til fremtiden EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS Handelsgymnasium Helsingør - din uddannelse til fremtiden På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3 Esnord.dk EUD EUX HG HHX HTX 10

Læs mere