Valgfag afvikles som ugentlige timer. Du vælger dine valgfag i samarbejde med din studievejleder.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Valgfag afvikles som ugentlige timer. Du vælger dine valgfag i samarbejde med din studievejleder."

Transkript

1

2 HG-VALGFAGSMODELLEN Butikslinjen Valgfag: Dekoration og design Grundforløbspakker Butikslinjen med erhvervspraktik Valgfag: Kreativ/salg Business Valgfag: Delvis valgfri HG-voksen Valgfag: Valgfri HG-almen Valgfag: Valgfri

3 VALGFAG Som en obligatorisk del af din uddannelse skal du minimum have 1 valgfag på HG 1. år og 2 valgfag på HG 2. år. Som HG voksen elev har du fra 1 til 2 valgfag. Valgfag afvikles som ugentlige timer. Du vælger dine valgfag i samarbejde med din studievejleder. Her kan du læse mere om de valgfag, som du kan vælge. Dekoration og design - 1/1 år Hvis du forestiller dig din fremtid i en butik eller har lyst til at bruge/ udvikle kreative evner, vil valgfagslinjen Butik sikkert være noget for dig. Valgfagslinjer består af 4 moduler: Design (1/4 år) I forbindelse med et hvert salg vil der være design til stede. Design er et salgsargument uanset om det er ud fra funktion, udseende eller mærke. Vi vil arbejde med industrielt design, tekstildesign samt indretning og arkitektur i form af tegninger, modeller, plancher og udstillinger. Målet er at opnå kendskab til design i forskellige former og åbne øjnene for designere og designmærker. Mode og trend (1/4 år) Kan du lide at følge med trenden eller helst være lidt foran? Kunne du få lyst til at købe ind i dit fremtidige arbejde? Du vil i modulet Mode og trend få nogle redskaber til formålet. Vi vil gennemgå korte og lange udviklingsbølger fra en flygtig dille til megatrends som f.eks. New Luxury. Selvfølgelig kigger vi også på den aktuelle mode og trend. Vi vil arbejde med trendens kendetegn materialer, former, farver m.m. på plancher, udstillinger og under udarbejdelse af en trendmappe. Målet er at spotte den kommende mode og trend. Grundlæggende dekoration (1/4 år) I valgfaget grundlæggende dekoration arbejder vi med skilteskrift og opstillingsprincipper for skilte, manuelt såvel som computerfremstillede. Du kommer samtidig til at kende de grundlæggende dekorationsprincipper og vil komme til at udføre enkle vareopstillinger. Markedsføring i butikken (1/4 år) Vi rykker ind i butikken og arbejder videre med principperne fra grundlæggende dekoration. Vi vil arbejde med grafisk design i form af reklamer, skilte og kampagner for butikken. Vi vil lave vinduesdekorationer, hyldeopstillinger og andre vareeksponeringer i butikken. Vi vil i det hele taget arbejde praktisk med alt det visuelle i butikken.

4 Kreativ/salg - 1/1 år Mode og trend (1/4 år) Kan du lide at følge med trenden eller helst være lidt foran? Kunne du få lyst til at købe ind i dit fremtidige arbejde? Du vil i modulet Mode og trend få nogle redskaber til formålet. Vi vil gennemgå korte og lange udviklingsbølger fra en flygtig dille til megatrends som f.eks. New Luxury. Selvfølgelig kigger vi også på den aktuelle mode og trend. Vi vil arbejde med trendens kendetegn materialer, former, farver m.m. på plancher, udstillinger og under udarbejdelse af en trendmappe. Målet er at spotte den kommende mode og trend. Salg og kundekontakt (1/4 år) For dig som ikke helt er afklaret med hvad du vil være. I faget beskæftiger vi os med varebehandling, kundebetjening og praktiske opgaver i virksomheden. Design (1/4 år) I forbindelse med et hvert salg vil der være design til stede. Design er et salgsargument uanset om det er ud fra funktion, udseende eller mærke. Vi vil arbejde med industrielt design, tekstildesign samt indretning og arkitektur i form af tegninger, modeller, plancher og udstillinger. Målet er at opnå kendskab til design i forskellige former og åbne øjnene for designere og designmærker. Kreativ reklame og Varepræsentation (1/4 år) I valgfaget kreativ reklame og varepræsentation skal vi arbejde meget kreativt. Dekoration, skilte og alle former for reklame skal udarbejdes. Vi skal pynte hylder, glasmontrer, skrive skilte, lave annoncer og reklamekampagner.

5 Udvidet dekoration - 1/1 år Hvis du forestiller dig din fremtid i en butik eller har lyst til at bruge/udvikle kreative evner, vil valgfagslinjen Udvidet dekoration sikkert være noget for dig. Faget består af følgende moduler: Farvelære (1/4 år) I dekoration farvelære gennemgås teorien bag et af de mest kendte farvesystemer NCS. Efter teori kan du selv færdiggøre farvecirkel og farvetrekanter med kulører og toner. Vi vil gennemgå farvepsykologi og herudfra udarbejde moodboards (stemningsplancher). Endelig vil du få regler for gode farveharmonier. Målet er at forstå farvers sammensætning og virkning. Idélære (1/4 år) Hvordan får man inspiration til blikfang og vinduespyntning? Hvilke materialer kan man bruge? Hvordan kan man fremstille sin egen staffage, planche eller pynt til sit værelse? Her arbejder vi praktisk og kreativt med lim, saks, maling m.m. Målet er at få øje på velegnede materialer eller endda selv fremstille blikfang til sin helt egen idé. Skilteskrivning (1/4 år) Her gennemgås opbygning af håndskrevne bogstaver samt regler for opstilling af skilte. Du vil desuden få kendskab til forskellige skrifttyper, skiltetyper, effekter samt brug af edb. Du vil komme til at arbejde praktisk med skilteskrivning. Undervejs får du fif og vejledning. Målet er at kunne fremstille håndlavede skilte samt have kendskab til andre muligheder. Vinduesdekoration (1/4 år) Asymmetrisk og symmetrisk højde, dybde og bredde det gyldne snit vil sige dig meget mere efter dette modul. Dette modul vil lære dig at sætte system i en opstilling samt åbne dine øjne for et veludført vindue. Vi vil gennemgå skitsetegning, belysning og opstillingsteori for derefter at øve vinduespyntning. Har du viden om skilteskrivning, farver og idèlære kan det inddrages i dette modul. Målet er at kunne opbygge gode opstillinger og vinduer.

6 Multimedie og event - 1/1 år I dette kreative valgfag bruges flere forskellige og aktuelle programmer inden for moderne kommunikation. Kan du lide at arbejde med en computer, er du kreativ og målrettet, så prøv valgfagslinjen Multimedie og Event. Du bliver med dette valgfag bedre i stand til at udtrykke dig på en kreativ og sjov måde, så du kan ramme din målgruppe præcis. Valgfaget består af følgende moduler: Desktop - fra computerskærm til tryk I dette modul arbejdes med bl.a Microsoft Publisher og andre dtp-programmer, samt Officepakken fra Microsoft. PhotoShop og anden billedbehandling; Vi arbejder med billedbehandling i nyeste version af Photoshop. Små konkrete opgaver, samt øve opgaver fra undervisningsmaterialet. Vi skal også lave små videoer, som vi kan lægge på skolens hjemmeside, Facebook, Youtube etc. Webdesign Her kan du lære at lave din egen hjemmeside Du behøver ikke at være en haj til htmlkodning, men bare have lyst og interesse i at lære noget nyt. Vi prøver også nogle af de spændende programmer, der ligger ude i skyen (Cloud computing) Events I løbet af skoleåret vil vi sammen med fx HG s elevråd prøve at arrangere forskellige elevarrangementer, fx musikoptræden, foredrag og lign. Vi tager del i såvel det praktiske samt udarbejdelse af markedsføringsmateriale m.m Personlig udvikling - 1/1 år Har du lyst til at lære dig selv bedre at kende? Hvem vil ikke det? Her får du nu muligheden. Valgfagslinjen Personlig udvikling består af følgende moduler: Personlig udvikling (1/4 år) Du vil komme til at arbejde med emner som: At kende dine stærke og svage sider og at bryde grænser Identitet, motivation og værdier Samarbejdsøvelser Kropssprog og personlig fremtræden, herunder farve og stil Målet er at du får mere selvtillid, en større selvværdsfølelse og her igennem bliver meget mere bevidst om at udnytte dine stærke sider og tackle dine svage sider.

7 Personlig udvikling fortsat Psykologi (1/4 år) Der arbejdes med udviklings- og personlighedspsykologi og der inddrages emner fra andre områder af psykologien. Dette fag vil bl.a. øge dit kendskab til og forståelse af egne tanker, følelser og handlinger. Fagets formål er også, at gøre dig bedre egnet til at indgå i et sundt og udviklende samspil med andre mennesker. Livsstil (1/4 år) Det vi har valgt, at arbejde med i dette fag, er livsstil set ud fra det sundhedsmæssige perspektiv. Vi skal i faget Livsstil ind på følgende emner: Kost/ ernæring Sundhed Velvære ( herunder søvn) Motion Livsstilssygdomme Stress Takt og Tone (1/4 år) Vil du lære at begå dig på de bonede gulve, er modulet Takt og tone lige noget for dig. Du vil blive klædt på til enhver situation, hvor gode manerer er påkrævet. Det kan være i dit eget hjem, på besøg eller i erhvervssammenhænge. Du vil komme til at arbejde med emner som: Kultur Pli og dannelse Kropssprog og påklædning Borddækning/gæstebud Tysk begynder ½ år (efterår) Tysk Was sagt man wenn? Ja, hvad siger man, når man f.eks. skal ekspedere en tysk turist eller spørge om vej. Valgfaget Tysk begynder er for dig, som næsten ikke, eller måske aldrig, har haft tysk. Vi har mange tyske turister i Vestjylland, og du ønsker at få opbygget et ordforråd, så du f.eks. kan ekspedere på tysk, samt kan begå dig i almene hverdagssituationer. Der vil også blive arbejdet med den skriftlige del, hvor vi starter helt fra bunden med den mest grundlæggende grammatik. Har du kun haft lidt tysk før, og ønsker du at have tysk som 2. fremmedsprog, er det en god idé at vælge dette valgfag på enten HG 1. eller 2. år.

8 Tysk niveau F og E 1/2 år hver Tysk på niveau F og E giver dig mulighed at opbygge et ordforråd gennem samtaler, tekstforståelse, skriftlig fremstilling, film og rollespil. Faget er desuden kendetegnet af gode diskussioner der fremmer personlig, faglig og social udvikling. I faget arbejdes der med at styrke evnen til at kommunikere mundtligt og skriftligt i forskellige situationer, med særlig vægt på erhvervsmæssige og kommunikative situationer. Faget afsluttes med eksamen, hvis det trækkes ud. Spansk begynder ½ år (efterår) Hvis du vil have spansk, som dit andet fremmedsprog på HG 2. år, skal du vælge Spansk Begynder som valgfag enten på dit første år af HG eller i efteråret på dit andet år af HG. Faget danner grundlaget for grundfaget spansk på F/E niveau. Men Spansk Begynder, kan også vælges af dig, der blot ønsker en introduktion til det spanske sprog og som gerne vil være klædt lidt bedre på sprogligt, f.eks. hvis man skal ekspedere en spansk turist eller gerne vil kunne begå sig i almene hverdagssituationer. Der vil også blive arbejdet med den skriftlige del, hvor vi starter helt fra bunden med den mest grundlæggende grammatik og enkelt sprog. Engelsk niveau D og C - 1/2 år hver Afslutter du på niveau E på HG 1. år, kan du vælge engelsk på niveau D og C. Faget bygger videre på de kundskaber, du har med fra HG 1. år og henvender sig primært til dig, som har lysten til at arbejde med sproget samt ønsker fremtidig beskæftigelse, hvor det er en fordel at have haft faget på et højere niveau. Holdets elever medvirker til at sammensætte et arbejdsprogram efter behov og interesser. Faget afsluttes med eksamen, hvis det trækkes ud. Engelsk niveau B (incl. C-niveau) Vælges på 1. år og fortsættes på 2. år Engelsk på det gymnasiale B slutniveau kan vælges som valgfag på HG 1. år, som en del af grundforløbspakken Business. Engelsk B er et eksamensfag.

9 Dansk niveau D og C - 1/2 år hver Dansk niveau D og C er en naturlig fortsættelse af niveau E fra HG 1. år. I forløbet arbejdes der med forskellige typer af tekster. Målet er at forbedre evnen til at analysere og gennemskue forskellige sammenhænge. Du får, sammen med de andre elever, indflydelse på valg af emner og tekster. Faget er desuden kendetegnet ved gode diskussioner, personlig og faglig udvikling samt spændende fortællinger. Der er eksamen i faget, såfremt faget trækkes ud. Fitness 1/2 år Fitness er et fag for dig der har lyst til og kan motionere. Faget vil byde på flere forskellige aktiviteter bl.a. spinning, styrketræning, boksetræning, cirkeltræning og meget andet. Der er også mulighed for at du kan have indflydelse på indholdet, hvis det kan lade sig gøre. Vil du gerne have indbygget motion i din dagligdag? Forbedre din sundhed? Evt. tabe dig? Det forventes at du har lyst til at motionere og ikke har skader, som gør at du ikke kan motionere. Bemærk, at der i lighed med de andre valgfag gives standpunktskarakter i faget. Valgfaget foregår på FLEX Fitness, Gl. Struervej 7, 7500 Holstebro. Erhvervsøkonomi - niveau C - 1/2 år Erhvervsøkonomi bygger videre på de kundskaber, du har med fra Erhvervsøkonomi niveau D. Der er eksamen ved afslutningen af faget, hvis faget bliver trukket ud. Virksomhedsøkonomi - niveau B (incl. C-niveau) Vælges på 1. år og fortsættes på 2. år Virksomhedsøkonomi med det gymnasiale B slutniveau kan vælges som en del af grundforløbspakken Business. Faget er et eksamensfag.

10 Oversigt over valgfag Valgfag Varighed på 1. år på 2. år Dekoration og design Lukket 1/1 år I forbindelse med grundforløbspakken, Butikslinjen på 1. år Dekoration og design Efterår og forår Kreativ/salg Lukket 1/1 år I forbindelse med grundforløbspakken, Kreativ/salg på 1. år Udvidet dekoration Efterår og forår Multimedie og event Efterår og forår Personlig udvikling Efterår og forår Tysk begynder ½ år Tysk niveau F&E ½ år hver Spansk - begynder ½ år Engelsk niveau D&C ½ år hver Engelsk niveau B (incl. C) 1 ½ år start i forbindelse med forår grundforløbspakken, Business Dansk niveau D&C ½ år hver Fitness ½ år Erhvervsøkonomi niveau C ½ år Virksomhedsøkonomi niveau B (incl. C) 1 ½ år start forår i forbindelse med grundforløbspakken, Business

11 KURSUSFAG Du skal som en obligatorisk del af uddannelsen gennemføre 1 kursusfag pr. halvår. Kursusfag er særlige 14 dages kurser, ofte med praktiske aktiviteter indlagt i forløbet. I denne folder kan du læse mere om de forskellige kursusfag og valgfag. Event og Promotion på den kreative måde Skab en event for butikken og markedsfør den Konkurrencen inden for markedsføring og reklamer er hård. Derfor drejer det sig om at skabe opmærksomhed for sit produkt. Den slags opmærksomheds skabende aktiviteter kaldes eventmaking eller events. Udformning af reklamer Markedsføring Publisher Powerpoint Hjemmeside design Video og lydredigering med Windows Moviemaker og Audacity Billedbehandling med Photofiltre Butiksdrift Opstart af butik/cafe/anden virksomhed Målet med butiksdrift er at give dig en forståelse for, hvordan man finder ideer til og opstarter fremtidens butik. I Butiksdrift kommer du igennem emner som butikskoncept, indkøb, salg og regnskab. En stor del læres gennem praktiske opgaver. I skal åbne og drive en messestand, som præsenterer jeres butik og jeres ideer. Fra jeres messestand har I salg til skolens elever og ansatte, og I står selv for den daglige drift. Vi kommer i Butiksdrift desuden ind omkring ledelse. Hvad er god ledelse, og hvordan motiverer man sine medarbejdere, så man får et godt arbejdsmiljø? Emner som indgår i faget: Virksomhedens ide, profil og koncept Virksomhedens organisation Butiksindretning og dekoration Indkøb og disponering Varestrøm, pris og kvalitet Iværksætteri Personligt salg Ledelse

12 Visuel markedsføring 1 Visuel Markedsføring 1 er for dig som gerne vil i butik. Du er måske kreativ eller går op i dekoration, design, mode og nye trends. Der arbejdes med butikskoncept, visuel profil, trends & tema, sceneopbygning, lys & lyd, catwalk. Som aktivitet arrangerer eleverne modeshow. Emner som indgår i faget: Dekoration Idélære Trends og tendenser Koncept Visuel profil Visuel markedsføring 2 Visuel Markedsføring 2 er for dig som gerne vil i butik. Du er måske kreativ eller går op i dekoration, design, mode og nye trends. Der arbejdes med vareexponering, butikskoncept, visuel profil, skiltning, butiksindretning og kundestrøm. Aktivitet: indretning af butik i modelform. Emner som indgår i faget: Vareeksponering og dekoration Farvelære og farvesystemer Materialer, stil og stilarter Idélære Koncept Visuel profil Virksomhedens indretning og skiltning Butiksspejl og kundestrøm Kundebetjening og salgspsykologi Faget henvender sig til dig, som har lyst til at arbejde i en detail- eller handelsvirksomhed, hvor kundebetjening spiller en stor rolle. I Kundebetjening og salgspsykologi arbejder du med kundeadfærd, salgspsykologi, personlig fremtræden og konfliktløsning. Gennem rollespil og videopræsentationer lærer du hvordan kunder håndteres i praksis.

13 Kulturforståelse med henblik på international handel A Er for elever som interesserer sig for fremmede kulturer eller som kan se sig selv arbejde i internationale handelsrelationer i Danmark eller i udlandet. I faget vil du få indsigt i såvel din egen som fremmede kulturer. Herved får du øget din bevidsthed om kulturelle forskelle og ligheder, og får desuden større forståelse for andre kulturer. Emner som indgår i faget: Landeportrætter Omgangsformer takt og tone Handelsrelationer Kultur, religion og samfund Globalisering og internationaliseringens betydning Kulturforståelse med henblik på international handel B Er for elever som interesserer sig for fremmede kulturer eller som kan se sig selv arbejde i internationale handelsrelationer i Danmark eller i udlandet. I faget vil du få indsigt i såvel din egen som fremmede kulturer. Herved får du øget din bevidsthed om kulturelle forskelle og ligheder, og får desuden større forståelse for andre kulturer. Undervisningen i kulturforståelse kombineres med internationale rejsetilbud. Du kan, mod egenbetaling, vælge: Collegeophold i Cabrillo, Californien Erhvervspraktik i London Sprogrejse til Malaga Se i øvrigt HG s internationale rejsekatalog. E-business Handel via Internettet er i hastig fremgang. For sælgeren er E-business en måde at nå ud til en større kundekreds, uafhængig af geografiske grænser og uden omkostninger til lokale salgskontorer og/eller butikker. For køberen er E-business handelsformen tilpasset kundens behov for overblik over udbud, priser samt kvaliteter og giver kunden mulighed for indkøb uden fysisk at være til stede. I nutidens familier, hvor mange har en travl hverdag kombineret med fokus på kvalitetstid, prioriteres hurtigt og prisbevidst indkøb stadigt højere, hvilket vil få stor indflydelse på E- business fremtid. Men E-business markedet er broget. Kunderne vælger i stigende grad de troværdige leverandører, med sikkerhed for såvel kreditcard betaling og leverance. Vil man som sælger overleve i E-business branchen, kræver det en professionel håndtering. Emner som bl.a. indgår i faget: Salgsformer og prisdannelser på Internettet Handelsrelationer på Internettet Handel over grænser Lovgivning Markedsføring på Internettet Business to Business Brugervenlighed og service

14 Tjek på kontoret Du kan vælge Tjek på kontoret, hvis du senere vil arbejde med administration, hvad enten det er i en privat- eller i en offentlig virksomhed. I faget vil du tilegne dig en grundlæggende viden om fordelingen af arbejdsopgaver mellem de offentlige sektorer: stat, regioner og kommuner, og du vil lære om samspillet og forskellene mellem de politiske organisationer og den offentlige administration. Desuden vil du lære om organisation og arbejdsopgaver hos politi og hos sundhedsvæsenet(primært på sygehuse). Uanset, hvilken administration, du kommer til at arbejde i, skal du have en grundlæggende viden om etiske normer i en organisation. I dag fylder telefonisk kontakt med kunder/klienter/patienter/borgere meget, og derfor skal du lære at tale i telefon, samt betydningen af både denne kommunikation og andre kommunikationsformer. Du skal også lære lidt om organisationsprincipper og arbejdsdelingsprincipper, da disse har stor indflydelse på dit arbejde. I faget får du også et overfladisk kendskab til nogle få erhvervsretlige love samt loven om tavshedspligt. Business to Business Faget B2B gennemføres i simuleret virksomhed. Sammen med din gruppe etablerer du en handelsvirksomhed, og god ledelse vil være meget synligt undervejs i forløbet. De forskellige virksomheder handler med hinanden indbyrdes, og derigennem følger du hele arbejdsgangen i virksomheden fra indkøb, lager, kalkulation, markedsføring, salg, til fakturering og regnskab. Simuleringen foregår som en tro kopi af virkelighedens verden med leverandører, bank, kunder osv. Den eneste forskel er, at der er tale om simulerede varer og penge. Emner som indgår i faget: Ledelse Valg og tilrettelæggelse af arbejdsgange i en organisation Sagsstyring Arbejdsplanlægning Handel

15 Oversigt over kursusfag Kursusfag Varighed på 1. år på 2. år Event og Promotion på den kreative måde 2 uger Butiksdrift - opstart af butik/cafe/anden virksomhed 2 uger Visuel markedsføring 1 2 uger Visuel markedsføring 2 2 uger Kundebetjening og salgspsykologi 2 uger Kulturforståelse med henblik på international handel A 2 uger Kulturforståelse med henblik på international handel B 2 uger E-business 2 uger Tjek på kontoret 2 uger Business to Business 2 uger

16

Dine 1 til 2 års skolegang på HG kaldes for grundforløbet. Den efterfølgende 1 til 2 års praktiktid i en virksomhed kaldes for hovedforløbet.

Dine 1 til 2 års skolegang på HG kaldes for grundforløbet. Den efterfølgende 1 til 2 års praktiktid i en virksomhed kaldes for hovedforløbet. HG uddannelsen Grundforløb/hovedforløb Dine 1 til 2 års skolegang på HG kaldes for grundforløbet. Den efterfølgende 1 til 2 års praktiktid i en virksomhed kaldes for hovedforløbet. Trin 1 og trin 2 i en

Læs mere

Læringsaktivitet. Eleverne skal kunne arbejde selvstændigt, men også kunne indgå i gruppesamarbejde. Eleverne skal være forberedte på at gå catwalk.

Læringsaktivitet. Eleverne skal kunne arbejde selvstændigt, men også kunne indgå i gruppesamarbejde. Eleverne skal være forberedte på at gå catwalk. Læringsaktivitet Aktivitetens navn Visuel markedsføring 1 Type VOF - efterår Elevrettet beskrivelse Visuel Markedsføring er for dig som gerne vil i butik. Du er måske kreativ eller går op i dekoration,

Læs mere

SF F/E EØ F/E JOV S&S F/E. MN k-lærer. Dansk 9 lek RTJ eller LIL k-lær

SF F/E EØ F/E JOV S&S F/E. MN k-lærer. Dansk 9 lek RTJ eller LIL k-lær Indtil Valgfag fterår Jul orår ksamen HG 1A 18 orskellige valgfag efterår 5 lek / / ( ) S ansk / RTJ eller ksamen 1 grundfag + Prøveeksamen Gf.projekt HG 1 Butiksklassen niv. 2 Alle samme valgfag Butikslinien

Læs mere

Dine 1 til 2 års skolegang på HG kaldes for grundforløbet. Den efterfølgende 1 til 2 års praktiktid i en virksomhed kaldes for hovedforløbet.

Dine 1 til 2 års skolegang på HG kaldes for grundforløbet. Den efterfølgende 1 til 2 års praktiktid i en virksomhed kaldes for hovedforløbet. Tilhører HG uddannelsen Grundforløb/hovedforløb Dine 1 til 2 års skolegang på HG kaldes for grundforløbet. Den efterfølgende 1 til 2 års praktiktid i en virksomhed kaldes for hovedforløbet. Trin 1 og trin

Læs mere

Den lokale undervisningsplan Uddannelsesniveau 2013-2014

Den lokale undervisningsplan Uddannelsesniveau 2013-2014 Den lokale undervisningsplan Uddannelsesniveau 2013-2014 HG generelt side 2 HG Basis 1. år side 3 HG Basis 2. år side 4 HG Uniform side 5 HG Digital Handel side 6 HG Fashion & Fitness side 7 HG Festival

Læs mere

Den lokale undervisningsplan Uddannelsesniveau 2014-2015

Den lokale undervisningsplan Uddannelsesniveau 2014-2015 Den lokale undervisningsplan Uddannelsesniveau 2014-2015 HG generelt side 2 HG Basis 1. år side 3 HG Basis 2. år side 4 HG Uniform side 5 HG Fashion & Fitness side 6 HG Flex side 7 HG Business 1. år side

Læs mere

Grundforløbsprøve Detailhandelsuddannelse med specialer

Grundforløbsprøve Detailhandelsuddannelse med specialer Grundforløbsprøve Detailhandelsuddannelse med specialer Formål: Grundforløbsprøven er en prøve i de 5 ugers undervisning, du har fået i det uddannelsesspecifikke fag. Prøven skal danne et grundlag for,

Læs mere

SIMU Center EUD og EUX med SIMU

SIMU Center EUD og EUX med SIMU EUD og EUX med SIMU - En praksisnær hverdag EUD og EUX med SIMU - En praksisnær hverdag SIMU Center udvikler undervisningsværktøjer, som simulerer den virkelige verden. Vores produkter giver eleverne en

Læs mere

- når du vil tæt på erhvervslivet

- når du vil tæt på erhvervslivet - når du vil tæt på erhvervslivet Kirkegade 9 boks 718 9900 Frederikshavn tlf. 9620 5500 fax 9620 5530 adm@fhavnhs.dk Indhold Velkommen på HG 3 Grundforløb 4 Grundforløbspakker 5 Internationalt udsyn 6

Læs mere

HG information - til forældre

HG information - til forældre HG information - til forældre Fakta om HG uddannelsen på Holstebro Handelsskole Grundforløb/hovedforløb De 1 til 2 års skolegang på HG kaldes for grundforløbet. Den efterfølgende 1 til 2 års praktiktid

Læs mere

Fælles standard for grundforløbsprøven - Detail

Fælles standard for grundforløbsprøven - Detail Fælles standard for grundforløbsprøven - Detail Uddannelsens navn Butiksetablering - Detail Detailuddannelse med specialer I dette forløb skal I etablere en virksomhed i detailsektoren. I må selv vælge

Læs mere

EUX ER EN DOBBELTUDDANNELSE

EUX ER EN DOBBELTUDDANNELSE EUX BUSINESS en ny dobbeltuddannelse VELKOMMEN TIL EUX BUSINESS Med EUX Business får du både EN ERHVERVSUDDANNELSE OG EN GYMNASIAL EKSAMEN. EUX Business gennemføres på HANDELSSKOLEN, enter for Kontor og

Læs mere

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til:

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Detailuddannelsen med speciale Vejledende uddannelsestid 5 uger. 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Formålet med faget er, at eleven udvikler kompetence

Læs mere

Herunder de særlige kompetencemål. Alle elever har været igennem alle kompetencemål i løbet af deres 2-årige HG.

Herunder de særlige kompetencemål. Alle elever har været igennem alle kompetencemål i løbet af deres 2-årige HG. Kompetencemål hg 2. år: Udover kompetencemålene skal eleverne også måles på opnåelse af faglige i grundfagene dansk, engelsk, tysk, EØ, IT, samfundsfag, tysk og salg&service. Det afsluttende niveau i det

Læs mere

VALGFAG 2014 - HG (I) eucnord.dk

VALGFAG 2014 - HG (I) eucnord.dk VALGFAG 2014 - HG (I) eucnord.dk INDHOLD Regler for valg af valgfag... 3 Dekoration... 4 Almen viden... 5 Basisregning... 6 Film og tv-serier... 7 VALGFAG 2014 - HG REGLER FOR VALG AF VALGFAG På HG bliver

Læs mere

Det merkantile grundforløb. Detail handel event kontor

Det merkantile grundforløb. Detail handel event kontor Det merkantile grundforløb Detail handel event kontor 2. del Velkommen til det merkantile grundforløb Med EUX kan du gå alle veje, du vil 2. del på det merkantile grundforløb er for dig, som sigter efter

Læs mere

Kreativitet og design.

Kreativitet og design. Kreativitet og design. Dette valghold er for dig, der kan lide at bruge din fantasi og arbejde praktisk og kreativt. Du behøver ikke have særlige forudsætninger, men skal have interesse i at bruge hænderne

Læs mere

Et godt afsæt. Velkommen til Varde Handelsskole og Handelsgymnasium. Erhvervsuddannelse HG

Et godt afsæt. Velkommen til Varde Handelsskole og Handelsgymnasium. Erhvervsuddannelse HG Erhvervsuddannelse HG Et godt afsæt Velkommen til Varde Handelsskole og Handelsgymnasium Erhvervsuddannelse HG HG - din vej til en spændende erhvervskarriere Med en HG uddannelse fra Varde Handelsskole

Læs mere

Læseplan for valgfaget serviceværksted. 10. klasse

Læseplan for valgfaget serviceværksted. 10. klasse Læseplan for valgfaget serviceværksted 10. klasse Indhold Indledning 3 Trinforløb for 10. klassetrin 4 Markedsføring 5 Kundebetjening 6 Uddannelsesafklaring 7 Indledning Faget serviceværksted er et valgfag

Læs mere

Eksempler fra Dekorations kurset

Eksempler fra Dekorations kurset Che Bello Design Eksempler fra Dekorations kurset Hermed kan du se uddrag fra forskellige moduler på Dekorationskurset. Side1 Uddrag af: Modul 2 Dekorationskursus Velkommen til modul 2 i Bello Academy

Læs mere

Detailhandelsuddannelsen med specialer

Detailhandelsuddannelsen med specialer Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Detailhandelsuddannelsen med specialer Detailhandelsuddannelsen med specialer Vejledende uddannelsestid 5 uger 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Formålet

Læs mere

Kapitalkædedrift. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: DETAIL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Kapitalkædedrift. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: DETAIL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Kapitalkædedrift Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: DETAIL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

HANDELSGYMNASIET KLAR TIL LIVET

HANDELSGYMNASIET KLAR TIL LIVET HANDELSGYMNASIET KLAR TIL LIVET SIDE 2 / HANDELSGYMNASIET.COM KLAR TIL ET LIV MED UDFORDRINGER HAR DU LYST TIL ET LIV MED HANDEL OG EKSPORT? ELLER MED MARKETING OG LEDELSE? VIL DU RUSTES TIL EN VERDEN

Læs mere

REJSEKATALOG 2014/2015. Handelsskolen

REJSEKATALOG 2014/2015. Handelsskolen REJSEKATALOG 2014/2015 Handelsskolen Ud at rejse med HG På HG får du tilbud om at komme ud at rejse til forskellige lande i Europa. Mød elever fra andre lande! Det er fordi: Du udvikler dig meget som person

Læs mere

Uddannelsesplan for Ny Mesterlære Elevens navn: CPR-nr.: Aftaler om elevens uddannelsesplan. Ajourført:09-05-2014

Uddannelsesplan for Ny Mesterlære Elevens navn: CPR-nr.: Aftaler om elevens uddannelsesplan. Ajourført:09-05-2014 Aftaler om elevens uddannelsesplan Her noteres dato og aftale vedr. 1) Introduktion, hvor elev og kontaktlærer udarbejder forslag til uddannelsesplan. Eleven bliver logget på og får introduktion til IBC

Læs mere

Brønderslev Gymnasium og HF. Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF

Brønderslev Gymnasium og HF. Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF Brønderslev Gymnasium og Islands Allé 20 Tlf.: 98 822 722 9700 Brønderslev post@brslev-gym.dk Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og På Brønderslev Gymnasium og er uddannelse aldrig en hyldevare.

Læs mere

Grundfag Grundfagene er erhvervsøkonomi, salg og service, dansk, engelsk, samfundsfag, it samt 2. fremmedsprog f.eks. tysk, fransk eller spansk.

Grundfag Grundfagene er erhvervsøkonomi, salg og service, dansk, engelsk, samfundsfag, it samt 2. fremmedsprog f.eks. tysk, fransk eller spansk. ER DU INTERESSERET I HANDEL, SERVICE, IT, ADMINISTRATION ELLER MÅSKE EGEN VIRKSOMHED? HG (handelsskolernes grundforløb) er vejen til job i spændende virksomheder med gode muligheder for udvikling og karriere

Læs mere

Erhverv GRUNDUDDANNELSEN

Erhverv GRUNDUDDANNELSEN Erhverv GRUNDUDDANNELSEN Grunduddannelsen på Skive Handelsskole Hvis du ønsker en spændende fremtid inden for butik, handel eller kontor, så er Grunduddannelsen på Skive Handelsskole det rigtige valg.

Læs mere

VOKSENLINJEN - din direkte linje til et jobskifte. Handelsskolen

VOKSENLINJEN - din direkte linje til et jobskifte. Handelsskolen VOKSENLINJEN - din direkte linje til et jobskifte Handelsskolen MERKANTIL / HGV Uddannelsen - målrettet praktikplads inden for butik, event, kontor, handel eller finans Voksenlinjen er for dig, som ønsker

Læs mere

Ringkjøbing Handelsskole & Handelsgymnasium P R Æ S E N T A T I O N A F U D D A N N E L S E R N E

Ringkjøbing Handelsskole & Handelsgymnasium P R Æ S E N T A T I O N A F U D D A N N E L S E R N E Ringkjøbing Handelsskole & Handelsgymnasium P R Æ S E N T A T I O N A F U D D A N N E L S E R N E Forventninger Undervisning med udfordringer Aarhus Universitet-HIH Leadership Eksamensbevis med muligheder

Læs mere

Nyvej 7, 5762 Vester Skerninge - Tlf. 62241600 - www.vskfri.dk - skoleleder@vskfri.dk. Fagplan for Tysk

Nyvej 7, 5762 Vester Skerninge - Tlf. 62241600 - www.vskfri.dk - skoleleder@vskfri.dk. Fagplan for Tysk Fagplan for Tysk Formål Formålet med undervisningen i tysk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet tysk og kan udtrykke sig mundtligt og skriftligt.

Læs mere

Økonomilinjen - Businessklassen

Økonomilinjen - Businessklassen Økonomilinjen - Businessklassen Økonomilinjen - Businessklassen Virksomhedsøkonomi A Matematik B International økonomi A Du er lidt af en børshaj og interesserer dig for økonomi både i virksomheden og

Læs mere

Uddannelsesordning for Detailhandelsuddannelse med specialer

Uddannelsesordning for Detailhandelsuddannelse med specialer Uddannelsesordning for Detailhandelsuddannelse med specialer Udstedelsesdato: Den 1. juli 2008 Udstedt af Det faglige udvalg for Detailhandelsuddannelse med specialer i henhold til bekendtgørelse nr. 149

Læs mere

2 hhx who is the boss? you are

2 hhx who is the boss? you are 2 hhx who is the boss? you are Klar til et liv med udfordringer Du har afsluttet 9. eller 10. klasse med et godt resultat, og du ønsker en 3-årig gymnasial uddannelse og derefter at uddanne dig videre.

Læs mere

EØPRAF3 redegøre for virksomhedens etablering, herunder virksomhedstype, ejerform m.m. SSPRAF7 opnår. grundlæggende kendskab til

EØPRAF3 redegøre for virksomhedens etablering, herunder virksomhedstype, ejerform m.m. SSPRAF7 opnår. grundlæggende kendskab til Salg & Service-opgaver 1 Butikkens profil (branche, størrelse, idé, mål, politikker mv.) (SSPRAE4, EØPRAF3, EØPRAE3) 2 Butikkens nær- og fjernmiljø (SSPRAE2) 3 Analyse af butikkens kunder som forbrugere

Læs mere

HG1 og HGi Eksamensinformation Maj/Juni 2012

HG1 og HGi Eksamensinformation Maj/Juni 2012 HG1 og HGi Eksamensinformation Maj/Juni 2012 MERKANTIL / HG Når du går på læseferie Før eksamen i grundfag caseeksamen Du skal læse en casehistorie om casevirksomheden. Det skal du gøre, før du skal arbejde

Læs mere

Velkommen til orienteringsmøde STX HHX EUD/EUX

Velkommen til orienteringsmøde STX HHX EUD/EUX Velkommen til orienteringsmøde STX HHX EUD/EUX Tirsdag den 20. januar 2015 kl. 19.30 Orientering om gymnasiets struktur, årets gang og særlige tilbud STX HHX EUD/EUX HG Årets gang Noget særligt 1/2 år

Læs mere

UDDANNELSE. Oms 3,9b. Døssing og Valentin

UDDANNELSE. Oms 3,9b. Døssing og Valentin UDDANNELSE JYSK elevuddannelse 2 JYSK Academy 3 Adgangskrav 4 Uddannelsens opbygning 5 Skoleophold modul 1 6 Skoleophold modul 2 7 Skoleophold modul 3 8 Skoleophold modul 4 9 Skoleophold modul 5 10 Handels-

Læs mere

VELKOMMEN. Helhedsorienteret undervisning på grundforløbets anden del

VELKOMMEN. Helhedsorienteret undervisning på grundforløbets anden del VELKOMMEN Helhedsorienteret undervisning på grundforløbets anden del Program Varighed: 1 time Kl. 12:45 Kl. 13:05 Kl. 13:30 Kl. 13:45 Oplæg om helhedsorienteret undervisning på grundforløbets anden del

Læs mere

Dekoration Modul 9. Side 2 Dekorations Kursus Modul 9 2011 Che Bello Design

Dekoration Modul 9. Side 2 Dekorations Kursus Modul 9 2011 Che Bello Design Dekoration Modul 9 Velkommen til det niende og sidste modul i dit dekorationskursus. Du har nu været igennem en bred vifte af grundlæggende dekorations viden. Med den viden du nu har samt de opgaver du

Læs mere

Merit og valgfag. Hvis du ikke har søgt eller fået tildelt merit i grundfaget naturfag, skal du kun have 1 valgfag.

Merit og valgfag. Hvis du ikke har søgt eller fået tildelt merit i grundfaget naturfag, skal du kun have 1 valgfag. Merit og valgfag For at bestå grundforløbet og for at kunne starte på hovedforløbet efterfølgende, er det et krav, at du blandt andet har bestået/består følgende grundfag: Naturfag E Du skal derfor modtage

Læs mere

EUD10. En del af Randers Kommunes 10. klasses tilbud. Erhverv og Sundhed

EUD10. En del af Randers Kommunes 10. klasses tilbud. Erhverv og Sundhed En helt ny slags 10. klasse EUD10 En del af Randers Kommunes 10. klasses tilbud Erhverv og Sundhed Her kan du forberede dig på en erhvervsuddannelse - som håndværker, som ansat i butik eller kontor, som

Læs mere

HG2 og HGV Eksamensinformation Januar 2015. Handelsskolen

HG2 og HGV Eksamensinformation Januar 2015. Handelsskolen HG2 og HGV Eksamensinformation Januar 2015 Handelsskolen Når du går på læseferie Før eksamen i grundfag caseeksamen Du skal sætte dig ind i eksamensvirksomheden. Det skal du gøre, før du skal arbejde med

Læs mere

HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL

HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM HANDELSSKOLEN ER VEJEN TIL JOB Er du interesseret i handel,

Læs mere

EUX KONTOR ERHVERVSUDDANNELSE MED GYMNASIAL EKSAMEN

EUX KONTOR ERHVERVSUDDANNELSE MED GYMNASIAL EKSAMEN Jeg har valgt EUX, fordi jeg vil have mulighed for at læse videre og det får jeg med den gymnasiale eksamen. På sigt drømmer jeg om at blive selvstændig indretningsarkitekt. På grundforløbet kommer vi

Læs mere

Billedkunst. Status. Evaluering. Fagets formål

Billedkunst. Status. Evaluering. Fagets formål Billedkunst Status Eleverne i 5.klasse skal have billedkunst i 60 min. Ugentligt. Det er første år, de skal have mig til faget. Via spørgeskema har jeg forsøgt at evaluere sidste skoleår samt danne mig

Læs mere

Når vi forbereder et nyt emne eller område vælger vi de metoder, materialer og evalueringsformer, der egner sig bedst til forløbet.

Når vi forbereder et nyt emne eller område vælger vi de metoder, materialer og evalueringsformer, der egner sig bedst til forløbet. ENGELSK Delmål for fagene generelt. Al vores undervisning hviler på de i Principper for skole & undervisning beskrevne områder (- metoder, materialevalg, evaluering og elevens personlige alsidige udvikling),

Læs mere

Merit og valgfag. Hvis du har søgt om merit for ét eller begge grundfag, inden for tidsfristen og har fået denne, så skal du følge nogle valgfag.

Merit og valgfag. Hvis du har søgt om merit for ét eller begge grundfag, inden for tidsfristen og har fået denne, så skal du følge nogle valgfag. Merit og valgfag For at bestå grundforløbet og for at kunne starte på hovedforløbet efterfølgende, er det et krav, at du blandt andet har bestået/består følgende grundfag: Dansk E Engelsk E Du skal derfor

Læs mere

Salgsassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: DETAIL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Salgsassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: DETAIL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Salgsassistent Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: DETAIL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

Detailhandelsuddannelse med specialer

Detailhandelsuddannelse med specialer Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Detailhandelsuddannelse med specialer Uddannelsestid 5 uger 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Formålet med faget er, at eleven udvikler kompetence

Læs mere

Studieplan for HHX International

Studieplan for HHX International Studieplan for HHX International HHX-International bringer dig ud i verden til fremmede sprog og kulturer. Vi arbejder med fremmedsprog og kulturforståelse og du kommer på i alt 5 studieture, som alle

Læs mere

Parat til. Parat til design // Formål & indhold 1

Parat til. Parat til design // Formål & indhold 1 Parat til DESIGN FORMÅL & INDHOLD Parat til design // & indhold 1 INDHOLD Målgruppe Elever med erhvervs- og husholdningsfaglig interesse for design og sund livsstil 3 Parat til Design vil gøre eleven mere

Læs mere

Hvorfor en personlig uddannelsesplan?... 2. Aftaler om brug af den personlige uddannelsesplan... 2. Personlige og faglige læringsmål...

Hvorfor en personlig uddannelsesplan?... 2. Aftaler om brug af den personlige uddannelsesplan... 2. Personlige og faglige læringsmål... Hvorfor en personlig uddannelsesplan?... 2 Aftaler om brug af den personlige uddannelsesplan.... 2 Personlige og faglige læringsmål.... 3 Skabelon - personlige og faglige læringsmål.... 5 Reflektere....

Læs mere

HG2 FÆLLES KOMPETENCEMÅL

HG2 FÆLLES KOMPETENCEMÅL Vi anbefaler, at der indgår mål fra alle seks kompetencer/fag i begge grundforløbsprojekter på HG2. Følgende beskrivelser kan du anvende, når du planlægger dit temaprojekt og arbejder med problemformulering

Læs mere

ORIENTERINGSHÆFTE FOR HG2 AALBORG HANDELSSKOLE

ORIENTERINGSHÆFTE FOR HG2 AALBORG HANDELSSKOLE ORIENTERINGSHÆFTE FOR HG2 AALBORG HANDELSSKOLE HANDELSSKOLENS GRUNDUDDANNELSE 2014/2015 2 sfortegnelse Generel orientering om HG 2 Side 4 Dansk niveau D (½ år) Side 6 Dansk niveau C (½ år) Side 7 Engelsk

Læs mere

VEJLEDENDE PRAKTIKPLAN FOR SALGSASSISTENT EVT. SALGSASSISTENT MED PROFIL

VEJLEDENDE PRAKTIKPLAN FOR SALGSASSISTENT EVT. SALGSASSISTENT MED PROFIL VEJLEDENDE PRAKTIKPLAN FOR SALGSASSISTENT EVT. SALGSASSISTENT MED PROFIL AFTALEPERIODE: ELEV: VIRKSOMHED: UDDANNELSESANSVARLIG: God uddannelse kræver planlægning. Et veltilrettelagt uddannelsesforløb er

Læs mere

Læseplan faget engelsk. 1. 9. klassetrin

Læseplan faget engelsk. 1. 9. klassetrin Læseplan faget engelsk 1. 9. klassetrin Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet engelsk og kan udtrykke sig

Læs mere

10. KlasseCentret. Dronninglund KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse!

10. KlasseCentret. Dronninglund KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. KlasseCentret Dronninglund 2014-15 2 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! Indhold 10. KLASSE DIT VALG! Introforløb 3 Tværsuger og skolerejse 3 Dit præg på arbejdsmiljøet 3 Brobygning 4

Læs mere

EUD/EUX-business. Grenaa og Rønde. VID ERhvervsuddannelser. EUD/EUX-Business

EUD/EUX-business. Grenaa og Rønde. VID ERhvervsuddannelser. EUD/EUX-Business EUD/EUX-business Grenaa og Rønde VID ERhvervsuddannelser EUD/EUX-Business KICKSTART DIN KARRIERE PÅ 1 + 2 ÅR STUDENT OG FAGLÆRT PÅ 2 + 2 ÅR HER FÅR DU DEN BEDSTE HANDELSSKOLEUDDANNELSE De elever, der er

Læs mere

fyr op under ambitionerne

fyr op under ambitionerne fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, kultur og det internationale. Anne Weimar Rasmussen 3. hhx - Jeg har været i praktik inden for bunkertrading og

Læs mere

På arbejde med virksomheden

På arbejde med virksomheden På arbejde med virksomheden Formål: I projekt 1 viser du, at du kan bruge din viden tværfagligt til at løse en virkelighedsnær opgave. Du får mulighed for at gå i dybden med emner inden for den branche,

Læs mere

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til:

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Vejledende uddannelsestid 5 uger. 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Eventkoordinator Formålet med faget er, at eleven udvikler kompetence til at vælge

Læs mere

Prøv et gymnasium MED

Prøv et gymnasium MED Prøv et gymnasium MED plads til dine drømme Søvej 6 4900 Nakskov Merkurs Plads 1 4800 Nykøbing F. www.hhxlf.dk Handelsgymnasiet Lolland-Falster er en del af CELF Vi har plads til dine drømme 3 gode grunde

Læs mere

Er du, dit personale og din butik rustet til fremtiden?

Er du, dit personale og din butik rustet til fremtiden? Er du, dit personale og din butik rustet til fremtiden? DETAILUDDANNELSE - HORSENS 2014 MODUL BESKRIVELSER FORMÅL: I en hård konkurrence situation er det nødvendigt konstant at fokusere på forretningens

Læs mere

Undervisningsplan for engelsk

Undervisningsplan for engelsk Undervisningsplan for engelsk Formål: Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet engelsk og kan og tør udtrykke

Læs mere

Årsplan for engelsk 6. og 7. kl. 2016/17 Hanne og Simon Ward

Årsplan for engelsk 6. og 7. kl. 2016/17 Hanne og Simon Ward Årsplan for engelsk 6. og 7. kl. 2016/17 Hanne og Simon Ward Formålet for faget engelsk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet engelsk og kan udtrykke

Læs mere

Opkvalificering af ufaglærte i detailhandelen. Fra ufaglært til faglært. Faglig opkvalificering i detailhandelen. Uddannelsesnævnet. Juni 2013.

Opkvalificering af ufaglærte i detailhandelen. Fra ufaglært til faglært. Faglig opkvalificering i detailhandelen. Uddannelsesnævnet. Juni 2013. Opkvalificering af ufaglærte i detailhandelen. Fra ufaglært til faglært. Faglig opkvalificering i detailhandelen. 1 1. Indledning Det Faglige Udvalg for Detailhandelsuddannelser har udarbejdet en uddannelsesstruktur

Læs mere

Handelsgymnasiet - hhx

Handelsgymnasiet - hhx Handelsgymnasiet - hhx En gymnasial uddannelse Især for dig, der har lyst til at tage en videregående uddannelse Økonomi, salg, sprog og kultur, kommunikation, reklame eksport, markedsføring, ledelse,

Læs mere

Detailhandelsuddannelsen med specialer

Detailhandelsuddannelsen med specialer Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Detailhandelsuddannelsen med specialer Detailhandelsuddannelsen med specialer Vejledende uddannelsestid 5 uger (afkortet for hhxs og eus) 1. Fagets formål og

Læs mere

Udkast til studieprojekter. studieretningen for Handel og Økonomi. Version 2.1. Ved Claus Bonde CAMPUS KUJALLEQ

Udkast til studieprojekter. studieretningen for Handel og Økonomi. Version 2.1. Ved Claus Bonde CAMPUS KUJALLEQ Udkast til studieprojekter vedr studieretningen for Handel og Økonomi. Ved Claus Bonde CAMPUS KUJALLEQ Flerfaglige forløbsplaner - Studieprojekter I forbindelse med gymnasiereformen og kravene vedr. toning

Læs mere

HG2 Eksamensinformation Januar 2013

HG2 Eksamensinformation Januar 2013 HG2 Eksamensinformation Januar 2013 Når du går på læseferie Før eksamen i grundfag caseeksamen Du skal læse en casehistorie om casevirksomheden. Det skal du gøre, før du skal arbejde med caseopgaverne

Læs mere

Merit og valgfag. Hvis du har søgt om merit for ét eller begge grundfag, inden for tidsfristen og har fået denne, så skal du følge nogle valgfag.

Merit og valgfag. Hvis du har søgt om merit for ét eller begge grundfag, inden for tidsfristen og har fået denne, så skal du følge nogle valgfag. Merit og valgfag For at bestå grundforløbet og for at kunne starte på hovedforløbet efterfølgende, er det et krav, at du blandt andet har bestået/består følgende grundfag: Dansk E Naturfag E Du skal derfor

Læs mere

HG - GRUNDFORLØBET K O M P E T E N C E M Å L O G G R U N D F A G S K R A V

HG - GRUNDFORLØBET K O M P E T E N C E M Å L O G G R U N D F A G S K R A V HG - GRUNDFORLØBET K O M P E T E N C E M Å L O G G R U N D F A G S K R A V Grundforløbet til de merkantile elevuddannelser beskriver, hvilke kompetencer eleverne skal opnå, før de kan indgå en uddannelsesaftale

Læs mere

Indholdsplan for Engelsk FS10+

Indholdsplan for Engelsk FS10+ Indholdsplan for Engelsk FS10+ Intro: På engelsk FS10+ holdene tales der engelsk hele tiden, bortset fra når vi arbejder med grammatik. Det forventes, at eleverne har et højt engagement i faget, at de

Læs mere

Student GRUNDUDDANNELSEN

Student GRUNDUDDANNELSEN GRUNDUDDANNELSEN Grunduddannelsen på Skive Handelsskole Hvis du ønsker en spændende fremtid inden for butik, handel eller kontor, så er Grunduddannelsen på Skive Handelsskole det rigtige valg. Handelsskolens

Læs mere

Vejledning til grundfaget psykologi i erhvervsuddannelserne Fagbilag 18

Vejledning til grundfaget psykologi i erhvervsuddannelserne Fagbilag 18 Vejledning til grundfaget psykologi i erhvervsuddannelserne Fagbilag 18 Gældende fra 1. Juli 2011 Uddannelsesstyrelsen, Afdelingen for erhvervsrettede uddannelser 1. Indledning... 1 2. Formål... 1 3. Undervisningen...

Læs mere

Kreativeudfordringer.

Kreativeudfordringer. Dekoratør/VisualMerchandisersøgernye Kreativeudfordringer. Hvisiansæ termigfårienkolegamed masseraferfaringoginteresseforindretning ogdesign.engoddekoratørangriberopgavernemedetåbentsind.mitfocuseratskabe

Læs mere

KLAR TIL LIVET FAG DU KAN BRUGE TIL NOGET

KLAR TIL LIVET FAG DU KAN BRUGE TIL NOGET KLAR TIL LIVET FAG DU KAN BRUGE TIL NOGET SIDE 2 / handelsskolen.com KLAR TIL ET LIV MED UDFORDRINGER Har du lyst til et liv med handel og eksport? Eller med marketing og ledelse? Vil du rustes til en

Læs mere

HGS FÆLLES KOMPETENCEMÅL

HGS FÆLLES KOMPETENCEMÅL Vi anbefaler, at der indgår mål fra alle følgende 6 kompetencer i grundforløbsprojektet på HGS. Hovedvægten af opgaven skal dog lægges på fagene IT, Erhvervsøkonomi samt Salg og service. Følgende beskrivelser

Læs mere

Kommunikation. Hjemmeside 2. Intranet 3. Sociale medier 4. Reklamekampagner 5. Aktiviteter / events 8. 360 graders kommunikation 9

Kommunikation. Hjemmeside 2. Intranet 3. Sociale medier 4. Reklamekampagner 5. Aktiviteter / events 8. 360 graders kommunikation 9 Kommunikation Hjemmeside 2 Intranet 3 Sociale medier 4 Reklamekampagner 5 Aktiviteter / events 8 360 graders kommunikation 9 Kontakt til pressen 10 damkjær & vesterager 1 Hjemmeside ECCOs hjemmeside har

Læs mere

Arbejdsmarked og karriere

Arbejdsmarked og karriere Arbejdsmarked og karriere Formål: I projekt 3 viser du, at du kan bruge din viden tværfagligt til at løse en virkelighedsnær opgave. Du får mulighed for at gå i dybden med emner, der interesserer dig,

Læs mere

Materielt Design 2. 6. klasse

Materielt Design 2. 6. klasse Materielt Design 2. 6. klasse Faget Materielt Design på Interskolen er en samtænkning af følgende af folkeskolens fag: håndarbejde, sløjd og billedkunst. Undervisningen vil derfor i praksis inddrage alle

Læs mere

Valgfri specialefag Niveau 5 uger

Valgfri specialefag Niveau 5 uger Valgfri specialefag Frisør version 7_ 2012 Valgfri specialefag Niveau 5 uger EU-frisøruddannelse Rutine 1 uge Langthår Avanceret 1 uge Stylist Rutine 4 uger Trend damemode Avanceret 1 uge Trend, herremode/skæg

Læs mere

At øve dig så du bliver klædt på til grundforløbsprojektet, som er dit adgangskort til, at du kan komme i praktik efter 12 uger på HG.

At øve dig så du bliver klædt på til grundforløbsprojektet, som er dit adgangskort til, at du kan komme i praktik efter 12 uger på HG. Formål: At øve dig så du bliver klædt på til grundforløbsprojektet, som er dit adgangskort til, at du kan komme i praktik efter 12 uger på HG. Du får mulighed for at gå i dybden med emner, der interessere

Læs mere

Valgfagskatalog Grundforløb 2 SU Grundforløb 2 PA

Valgfagskatalog Grundforløb 2 SU Grundforløb 2 PA Valgfagskatalog Grundforløb 2 SU Grundforløb 2 PA 1 Indholdsfortegnelse: Kreative udtryksformer og billedkunst 1 3 Sundhed 4 Motion og bevægelse 5 Mester i konflikthåndtering 6 Lær at blive digital kompetent

Læs mere

EUX ER EN DOBBELTUDDANNELSE

EUX ER EN DOBBELTUDDANNELSE EUX BUSINESS en ny dobbeltuddannelse Med EUX Business får du både EN ERHVERVSUDDANNELSE OG EN GYMNASIAL EKSAMEN. EUX Business gennemføres på HANDELSSKOLEN, enter for Kontor og Handel. Med en EUX Business

Læs mere

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM EUX BUSINESS DIN EGEN VEJ SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM FREMTIDEN ER ÅBEN EUX Business er for dig, der både ønsker en faglært uddannelse og også vil have mulighed for at

Læs mere

Årsplan for billedkunst i 3. klasse 2013/14

Årsplan for billedkunst i 3. klasse 2013/14 Årsplan for billedkunst i 3. klasse 2013/14 Formålet med faget billedkunst bliver her beskrevet af undervisningsministeriet: Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at producere,

Læs mere

Formål for faget tysk

Formål for faget tysk Formål for faget tysk Formålet med undervisningen i tysk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet tysk og kan udtrykke sig mundtligt og skriftligt.

Læs mere

- Tættere på virkeligheden!

- Tættere på virkeligheden! - Tættere på virkeligheden! Mission Grundskolen Erhvervsuddannelser HG/EUX (Handelsskole) EUD/EUX (Teknisk skole) Social og sundhedsuddannelser (SOSU) Landbrugsuddannelser Søfartsuddannelser Varighed:

Læs mere

STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX. Vi giver dig nye muligheder 2016-2017

STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX. Vi giver dig nye muligheder 2016-2017 STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX Vi giver dig nye muligheder 2016-2017 VELKOMMEN TIL HANDELSGYMNASIET HHX HHX-UDDANNELSEN HANDELSGYMNASIET ER ET GODT VALG. HHX er en moderne gymnasial uddannelse med

Læs mere

HHX HANDELSGYMNASIET CAMPUS HELSINGØR. På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3

HHX HANDELSGYMNASIET CAMPUS HELSINGØR. På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3 HHX HANDELSGYMNASIET CAMPUS HELSINGØR På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3 s. 1 Tænk langt tænk selv Brænder du for samfundsvidenskab,

Læs mere

Nordmandshage 45, 9370 Hals 98252011 www.bisnap.dk

Nordmandshage 45, 9370 Hals 98252011 www.bisnap.dk golf Nordmandshage 45, 9370 Hals 98252011 www.bisnap.dk ridning Musiklinjer VÆLG HER MELLEM HEAVY FOLK MUSIK SANG Nordmandshage 45, 9370 Hals 98252011 www.bisnap.dk Teater Nordmandshage 45, 9370 Hals 98252011

Læs mere

Ta dine VALGFAG i Ungdomsskolen

Ta dine VALGFAG i Ungdomsskolen Tilmelding til Valgfag 2014/15 Dit navn Din skoles navn Dit klassetrin 1. valgfag 2. valgfag Husk: Din tilmelding skal afleveres på skolens kontor, eller tilmeld dig på www.fusweb.dk 2014 UNGDOMSSKOLEN

Læs mere

10. klasse er et valgfrit skoleår

10. klasse er et valgfrit skoleår Afklaring Jeg ved ikke, hvilken ungdomsuddannelse jeg skal vælge Personlig udvikling Jeg skal blive mere moden 10. klasse er et valgfrit skoleår Personlig udfordring Jeg vil sige noget mere og være mere

Læs mere

HG1 og HGi Eksamensinformation Maj/Juni 2014. Handelsskolen

HG1 og HGi Eksamensinformation Maj/Juni 2014. Handelsskolen HG1 og HGi Eksamensinformation Maj/Juni 2014 Handelsskolen MERKANTIL / HG Når du går på læseferie Før eksamen i grundfag caseeksamen Du skal sætte dig ind i eksamensvirksomheden. Det skal du gøre, før

Læs mere

Fælles Mål dækker over de to vigtigste sæt af faglige tekster til skolens fag og emner

Fælles Mål dækker over de to vigtigste sæt af faglige tekster til skolens fag og emner Hvad er Fælles Mål? Fælles Mål dækker over de to vigtigste sæt af faglige tekster til skolens fag og emner De bindende fælles nationale mål i form af fagformål, centrale kundskabs- og færdighedsområder

Læs mere

HHX fyr op under ambitionerne

HHX fyr op under ambitionerne IBC Handelsgymnasiet 2016 fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, sprog, kultur og det internationale. IBC Handelsgymnasiet Man bliver forberedt til den

Læs mere

Innovation og iværksætteri

Innovation og iværksætteri Innovation og iværksætteri Formål: Grundforløbsprojektet er det afsluttende projekt i din merkantile uddannelse her på Handelsskolen. Du får mulighed for at gå i dybden med emner, der interesserer dig,

Læs mere

Merit og valgfag. Hvis du har søgt om merit for ét eller begge grundfag, inden for tidsfristen og har fået denne, så skal du følge nogle valgfag.

Merit og valgfag. Hvis du har søgt om merit for ét eller begge grundfag, inden for tidsfristen og har fået denne, så skal du følge nogle valgfag. Merit og valgfag For at bestå grundforløbet og for at kunne starte på hovedforløbet efterfølgende, er det et krav, at du blandt andet har bestået/består følgende grundfag: Naturfag F IT F Du skal derfor

Læs mere