Valgfag afvikles som ugentlige timer. Du vælger dine valgfag i samarbejde med din studievejleder.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Valgfag afvikles som ugentlige timer. Du vælger dine valgfag i samarbejde med din studievejleder."

Transkript

1

2 HG-VALGFAGSMODELLEN Butikslinjen Valgfag: Dekoration og design Grundforløbspakker Butikslinjen med erhvervspraktik Valgfag: Kreativ/salg Business Valgfag: Delvis valgfri HG-voksen Valgfag: Valgfri HG-almen Valgfag: Valgfri

3 VALGFAG Som en obligatorisk del af din uddannelse skal du minimum have 1 valgfag på HG 1. år og 2 valgfag på HG 2. år. Som HG voksen elev har du fra 1 til 2 valgfag. Valgfag afvikles som ugentlige timer. Du vælger dine valgfag i samarbejde med din studievejleder. Her kan du læse mere om de valgfag, som du kan vælge. Dekoration og design - 1/1 år Hvis du forestiller dig din fremtid i en butik eller har lyst til at bruge/ udvikle kreative evner, vil valgfagslinjen Butik sikkert være noget for dig. Valgfagslinjer består af 4 moduler: Design (1/4 år) I forbindelse med et hvert salg vil der være design til stede. Design er et salgsargument uanset om det er ud fra funktion, udseende eller mærke. Vi vil arbejde med industrielt design, tekstildesign samt indretning og arkitektur i form af tegninger, modeller, plancher og udstillinger. Målet er at opnå kendskab til design i forskellige former og åbne øjnene for designere og designmærker. Mode og trend (1/4 år) Kan du lide at følge med trenden eller helst være lidt foran? Kunne du få lyst til at købe ind i dit fremtidige arbejde? Du vil i modulet Mode og trend få nogle redskaber til formålet. Vi vil gennemgå korte og lange udviklingsbølger fra en flygtig dille til megatrends som f.eks. New Luxury. Selvfølgelig kigger vi også på den aktuelle mode og trend. Vi vil arbejde med trendens kendetegn materialer, former, farver m.m. på plancher, udstillinger og under udarbejdelse af en trendmappe. Målet er at spotte den kommende mode og trend. Grundlæggende dekoration (1/4 år) I valgfaget grundlæggende dekoration arbejder vi med skilteskrift og opstillingsprincipper for skilte, manuelt såvel som computerfremstillede. Du kommer samtidig til at kende de grundlæggende dekorationsprincipper og vil komme til at udføre enkle vareopstillinger. Markedsføring i butikken (1/4 år) Vi rykker ind i butikken og arbejder videre med principperne fra grundlæggende dekoration. Vi vil arbejde med grafisk design i form af reklamer, skilte og kampagner for butikken. Vi vil lave vinduesdekorationer, hyldeopstillinger og andre vareeksponeringer i butikken. Vi vil i det hele taget arbejde praktisk med alt det visuelle i butikken.

4 Kreativ/salg - 1/1 år Mode og trend (1/4 år) Kan du lide at følge med trenden eller helst være lidt foran? Kunne du få lyst til at købe ind i dit fremtidige arbejde? Du vil i modulet Mode og trend få nogle redskaber til formålet. Vi vil gennemgå korte og lange udviklingsbølger fra en flygtig dille til megatrends som f.eks. New Luxury. Selvfølgelig kigger vi også på den aktuelle mode og trend. Vi vil arbejde med trendens kendetegn materialer, former, farver m.m. på plancher, udstillinger og under udarbejdelse af en trendmappe. Målet er at spotte den kommende mode og trend. Salg og kundekontakt (1/4 år) For dig som ikke helt er afklaret med hvad du vil være. I faget beskæftiger vi os med varebehandling, kundebetjening og praktiske opgaver i virksomheden. Design (1/4 år) I forbindelse med et hvert salg vil der være design til stede. Design er et salgsargument uanset om det er ud fra funktion, udseende eller mærke. Vi vil arbejde med industrielt design, tekstildesign samt indretning og arkitektur i form af tegninger, modeller, plancher og udstillinger. Målet er at opnå kendskab til design i forskellige former og åbne øjnene for designere og designmærker. Kreativ reklame og Varepræsentation (1/4 år) I valgfaget kreativ reklame og varepræsentation skal vi arbejde meget kreativt. Dekoration, skilte og alle former for reklame skal udarbejdes. Vi skal pynte hylder, glasmontrer, skrive skilte, lave annoncer og reklamekampagner.

5 Udvidet dekoration - 1/1 år Hvis du forestiller dig din fremtid i en butik eller har lyst til at bruge/udvikle kreative evner, vil valgfagslinjen Udvidet dekoration sikkert være noget for dig. Faget består af følgende moduler: Farvelære (1/4 år) I dekoration farvelære gennemgås teorien bag et af de mest kendte farvesystemer NCS. Efter teori kan du selv færdiggøre farvecirkel og farvetrekanter med kulører og toner. Vi vil gennemgå farvepsykologi og herudfra udarbejde moodboards (stemningsplancher). Endelig vil du få regler for gode farveharmonier. Målet er at forstå farvers sammensætning og virkning. Idélære (1/4 år) Hvordan får man inspiration til blikfang og vinduespyntning? Hvilke materialer kan man bruge? Hvordan kan man fremstille sin egen staffage, planche eller pynt til sit værelse? Her arbejder vi praktisk og kreativt med lim, saks, maling m.m. Målet er at få øje på velegnede materialer eller endda selv fremstille blikfang til sin helt egen idé. Skilteskrivning (1/4 år) Her gennemgås opbygning af håndskrevne bogstaver samt regler for opstilling af skilte. Du vil desuden få kendskab til forskellige skrifttyper, skiltetyper, effekter samt brug af edb. Du vil komme til at arbejde praktisk med skilteskrivning. Undervejs får du fif og vejledning. Målet er at kunne fremstille håndlavede skilte samt have kendskab til andre muligheder. Vinduesdekoration (1/4 år) Asymmetrisk og symmetrisk højde, dybde og bredde det gyldne snit vil sige dig meget mere efter dette modul. Dette modul vil lære dig at sætte system i en opstilling samt åbne dine øjne for et veludført vindue. Vi vil gennemgå skitsetegning, belysning og opstillingsteori for derefter at øve vinduespyntning. Har du viden om skilteskrivning, farver og idèlære kan det inddrages i dette modul. Målet er at kunne opbygge gode opstillinger og vinduer.

6 Multimedie og event - 1/1 år I dette kreative valgfag bruges flere forskellige og aktuelle programmer inden for moderne kommunikation. Kan du lide at arbejde med en computer, er du kreativ og målrettet, så prøv valgfagslinjen Multimedie og Event. Du bliver med dette valgfag bedre i stand til at udtrykke dig på en kreativ og sjov måde, så du kan ramme din målgruppe præcis. Valgfaget består af følgende moduler: Desktop - fra computerskærm til tryk I dette modul arbejdes med bl.a Microsoft Publisher og andre dtp-programmer, samt Officepakken fra Microsoft. PhotoShop og anden billedbehandling; Vi arbejder med billedbehandling i nyeste version af Photoshop. Små konkrete opgaver, samt øve opgaver fra undervisningsmaterialet. Vi skal også lave små videoer, som vi kan lægge på skolens hjemmeside, Facebook, Youtube etc. Webdesign Her kan du lære at lave din egen hjemmeside Du behøver ikke at være en haj til htmlkodning, men bare have lyst og interesse i at lære noget nyt. Vi prøver også nogle af de spændende programmer, der ligger ude i skyen (Cloud computing) Events I løbet af skoleåret vil vi sammen med fx HG s elevråd prøve at arrangere forskellige elevarrangementer, fx musikoptræden, foredrag og lign. Vi tager del i såvel det praktiske samt udarbejdelse af markedsføringsmateriale m.m Personlig udvikling - 1/1 år Har du lyst til at lære dig selv bedre at kende? Hvem vil ikke det? Her får du nu muligheden. Valgfagslinjen Personlig udvikling består af følgende moduler: Personlig udvikling (1/4 år) Du vil komme til at arbejde med emner som: At kende dine stærke og svage sider og at bryde grænser Identitet, motivation og værdier Samarbejdsøvelser Kropssprog og personlig fremtræden, herunder farve og stil Målet er at du får mere selvtillid, en større selvværdsfølelse og her igennem bliver meget mere bevidst om at udnytte dine stærke sider og tackle dine svage sider.

7 Personlig udvikling fortsat Psykologi (1/4 år) Der arbejdes med udviklings- og personlighedspsykologi og der inddrages emner fra andre områder af psykologien. Dette fag vil bl.a. øge dit kendskab til og forståelse af egne tanker, følelser og handlinger. Fagets formål er også, at gøre dig bedre egnet til at indgå i et sundt og udviklende samspil med andre mennesker. Livsstil (1/4 år) Det vi har valgt, at arbejde med i dette fag, er livsstil set ud fra det sundhedsmæssige perspektiv. Vi skal i faget Livsstil ind på følgende emner: Kost/ ernæring Sundhed Velvære ( herunder søvn) Motion Livsstilssygdomme Stress Takt og Tone (1/4 år) Vil du lære at begå dig på de bonede gulve, er modulet Takt og tone lige noget for dig. Du vil blive klædt på til enhver situation, hvor gode manerer er påkrævet. Det kan være i dit eget hjem, på besøg eller i erhvervssammenhænge. Du vil komme til at arbejde med emner som: Kultur Pli og dannelse Kropssprog og påklædning Borddækning/gæstebud Tysk begynder ½ år (efterår) Tysk Was sagt man wenn? Ja, hvad siger man, når man f.eks. skal ekspedere en tysk turist eller spørge om vej. Valgfaget Tysk begynder er for dig, som næsten ikke, eller måske aldrig, har haft tysk. Vi har mange tyske turister i Vestjylland, og du ønsker at få opbygget et ordforråd, så du f.eks. kan ekspedere på tysk, samt kan begå dig i almene hverdagssituationer. Der vil også blive arbejdet med den skriftlige del, hvor vi starter helt fra bunden med den mest grundlæggende grammatik. Har du kun haft lidt tysk før, og ønsker du at have tysk som 2. fremmedsprog, er det en god idé at vælge dette valgfag på enten HG 1. eller 2. år.

8 Tysk niveau F og E 1/2 år hver Tysk på niveau F og E giver dig mulighed at opbygge et ordforråd gennem samtaler, tekstforståelse, skriftlig fremstilling, film og rollespil. Faget er desuden kendetegnet af gode diskussioner der fremmer personlig, faglig og social udvikling. I faget arbejdes der med at styrke evnen til at kommunikere mundtligt og skriftligt i forskellige situationer, med særlig vægt på erhvervsmæssige og kommunikative situationer. Faget afsluttes med eksamen, hvis det trækkes ud. Spansk begynder ½ år (efterår) Hvis du vil have spansk, som dit andet fremmedsprog på HG 2. år, skal du vælge Spansk Begynder som valgfag enten på dit første år af HG eller i efteråret på dit andet år af HG. Faget danner grundlaget for grundfaget spansk på F/E niveau. Men Spansk Begynder, kan også vælges af dig, der blot ønsker en introduktion til det spanske sprog og som gerne vil være klædt lidt bedre på sprogligt, f.eks. hvis man skal ekspedere en spansk turist eller gerne vil kunne begå sig i almene hverdagssituationer. Der vil også blive arbejdet med den skriftlige del, hvor vi starter helt fra bunden med den mest grundlæggende grammatik og enkelt sprog. Engelsk niveau D og C - 1/2 år hver Afslutter du på niveau E på HG 1. år, kan du vælge engelsk på niveau D og C. Faget bygger videre på de kundskaber, du har med fra HG 1. år og henvender sig primært til dig, som har lysten til at arbejde med sproget samt ønsker fremtidig beskæftigelse, hvor det er en fordel at have haft faget på et højere niveau. Holdets elever medvirker til at sammensætte et arbejdsprogram efter behov og interesser. Faget afsluttes med eksamen, hvis det trækkes ud. Engelsk niveau B (incl. C-niveau) Vælges på 1. år og fortsættes på 2. år Engelsk på det gymnasiale B slutniveau kan vælges som valgfag på HG 1. år, som en del af grundforløbspakken Business. Engelsk B er et eksamensfag.

9 Dansk niveau D og C - 1/2 år hver Dansk niveau D og C er en naturlig fortsættelse af niveau E fra HG 1. år. I forløbet arbejdes der med forskellige typer af tekster. Målet er at forbedre evnen til at analysere og gennemskue forskellige sammenhænge. Du får, sammen med de andre elever, indflydelse på valg af emner og tekster. Faget er desuden kendetegnet ved gode diskussioner, personlig og faglig udvikling samt spændende fortællinger. Der er eksamen i faget, såfremt faget trækkes ud. Fitness 1/2 år Fitness er et fag for dig der har lyst til og kan motionere. Faget vil byde på flere forskellige aktiviteter bl.a. spinning, styrketræning, boksetræning, cirkeltræning og meget andet. Der er også mulighed for at du kan have indflydelse på indholdet, hvis det kan lade sig gøre. Vil du gerne have indbygget motion i din dagligdag? Forbedre din sundhed? Evt. tabe dig? Det forventes at du har lyst til at motionere og ikke har skader, som gør at du ikke kan motionere. Bemærk, at der i lighed med de andre valgfag gives standpunktskarakter i faget. Valgfaget foregår på FLEX Fitness, Gl. Struervej 7, 7500 Holstebro. Erhvervsøkonomi - niveau C - 1/2 år Erhvervsøkonomi bygger videre på de kundskaber, du har med fra Erhvervsøkonomi niveau D. Der er eksamen ved afslutningen af faget, hvis faget bliver trukket ud. Virksomhedsøkonomi - niveau B (incl. C-niveau) Vælges på 1. år og fortsættes på 2. år Virksomhedsøkonomi med det gymnasiale B slutniveau kan vælges som en del af grundforløbspakken Business. Faget er et eksamensfag.

10 Oversigt over valgfag Valgfag Varighed på 1. år på 2. år Dekoration og design Lukket 1/1 år I forbindelse med grundforløbspakken, Butikslinjen på 1. år Dekoration og design Efterår og forår Kreativ/salg Lukket 1/1 år I forbindelse med grundforløbspakken, Kreativ/salg på 1. år Udvidet dekoration Efterår og forår Multimedie og event Efterår og forår Personlig udvikling Efterår og forår Tysk begynder ½ år Tysk niveau F&E ½ år hver Spansk - begynder ½ år Engelsk niveau D&C ½ år hver Engelsk niveau B (incl. C) 1 ½ år start i forbindelse med forår grundforløbspakken, Business Dansk niveau D&C ½ år hver Fitness ½ år Erhvervsøkonomi niveau C ½ år Virksomhedsøkonomi niveau B (incl. C) 1 ½ år start forår i forbindelse med grundforløbspakken, Business

11 KURSUSFAG Du skal som en obligatorisk del af uddannelsen gennemføre 1 kursusfag pr. halvår. Kursusfag er særlige 14 dages kurser, ofte med praktiske aktiviteter indlagt i forløbet. I denne folder kan du læse mere om de forskellige kursusfag og valgfag. Event og Promotion på den kreative måde Skab en event for butikken og markedsfør den Konkurrencen inden for markedsføring og reklamer er hård. Derfor drejer det sig om at skabe opmærksomhed for sit produkt. Den slags opmærksomheds skabende aktiviteter kaldes eventmaking eller events. Udformning af reklamer Markedsføring Publisher Powerpoint Hjemmeside design Video og lydredigering med Windows Moviemaker og Audacity Billedbehandling med Photofiltre Butiksdrift Opstart af butik/cafe/anden virksomhed Målet med butiksdrift er at give dig en forståelse for, hvordan man finder ideer til og opstarter fremtidens butik. I Butiksdrift kommer du igennem emner som butikskoncept, indkøb, salg og regnskab. En stor del læres gennem praktiske opgaver. I skal åbne og drive en messestand, som præsenterer jeres butik og jeres ideer. Fra jeres messestand har I salg til skolens elever og ansatte, og I står selv for den daglige drift. Vi kommer i Butiksdrift desuden ind omkring ledelse. Hvad er god ledelse, og hvordan motiverer man sine medarbejdere, så man får et godt arbejdsmiljø? Emner som indgår i faget: Virksomhedens ide, profil og koncept Virksomhedens organisation Butiksindretning og dekoration Indkøb og disponering Varestrøm, pris og kvalitet Iværksætteri Personligt salg Ledelse

12 Visuel markedsføring 1 Visuel Markedsføring 1 er for dig som gerne vil i butik. Du er måske kreativ eller går op i dekoration, design, mode og nye trends. Der arbejdes med butikskoncept, visuel profil, trends & tema, sceneopbygning, lys & lyd, catwalk. Som aktivitet arrangerer eleverne modeshow. Emner som indgår i faget: Dekoration Idélære Trends og tendenser Koncept Visuel profil Visuel markedsføring 2 Visuel Markedsføring 2 er for dig som gerne vil i butik. Du er måske kreativ eller går op i dekoration, design, mode og nye trends. Der arbejdes med vareexponering, butikskoncept, visuel profil, skiltning, butiksindretning og kundestrøm. Aktivitet: indretning af butik i modelform. Emner som indgår i faget: Vareeksponering og dekoration Farvelære og farvesystemer Materialer, stil og stilarter Idélære Koncept Visuel profil Virksomhedens indretning og skiltning Butiksspejl og kundestrøm Kundebetjening og salgspsykologi Faget henvender sig til dig, som har lyst til at arbejde i en detail- eller handelsvirksomhed, hvor kundebetjening spiller en stor rolle. I Kundebetjening og salgspsykologi arbejder du med kundeadfærd, salgspsykologi, personlig fremtræden og konfliktløsning. Gennem rollespil og videopræsentationer lærer du hvordan kunder håndteres i praksis.

13 Kulturforståelse med henblik på international handel A Er for elever som interesserer sig for fremmede kulturer eller som kan se sig selv arbejde i internationale handelsrelationer i Danmark eller i udlandet. I faget vil du få indsigt i såvel din egen som fremmede kulturer. Herved får du øget din bevidsthed om kulturelle forskelle og ligheder, og får desuden større forståelse for andre kulturer. Emner som indgår i faget: Landeportrætter Omgangsformer takt og tone Handelsrelationer Kultur, religion og samfund Globalisering og internationaliseringens betydning Kulturforståelse med henblik på international handel B Er for elever som interesserer sig for fremmede kulturer eller som kan se sig selv arbejde i internationale handelsrelationer i Danmark eller i udlandet. I faget vil du få indsigt i såvel din egen som fremmede kulturer. Herved får du øget din bevidsthed om kulturelle forskelle og ligheder, og får desuden større forståelse for andre kulturer. Undervisningen i kulturforståelse kombineres med internationale rejsetilbud. Du kan, mod egenbetaling, vælge: Collegeophold i Cabrillo, Californien Erhvervspraktik i London Sprogrejse til Malaga Se i øvrigt HG s internationale rejsekatalog. E-business Handel via Internettet er i hastig fremgang. For sælgeren er E-business en måde at nå ud til en større kundekreds, uafhængig af geografiske grænser og uden omkostninger til lokale salgskontorer og/eller butikker. For køberen er E-business handelsformen tilpasset kundens behov for overblik over udbud, priser samt kvaliteter og giver kunden mulighed for indkøb uden fysisk at være til stede. I nutidens familier, hvor mange har en travl hverdag kombineret med fokus på kvalitetstid, prioriteres hurtigt og prisbevidst indkøb stadigt højere, hvilket vil få stor indflydelse på E- business fremtid. Men E-business markedet er broget. Kunderne vælger i stigende grad de troværdige leverandører, med sikkerhed for såvel kreditcard betaling og leverance. Vil man som sælger overleve i E-business branchen, kræver det en professionel håndtering. Emner som bl.a. indgår i faget: Salgsformer og prisdannelser på Internettet Handelsrelationer på Internettet Handel over grænser Lovgivning Markedsføring på Internettet Business to Business Brugervenlighed og service

14 Tjek på kontoret Du kan vælge Tjek på kontoret, hvis du senere vil arbejde med administration, hvad enten det er i en privat- eller i en offentlig virksomhed. I faget vil du tilegne dig en grundlæggende viden om fordelingen af arbejdsopgaver mellem de offentlige sektorer: stat, regioner og kommuner, og du vil lære om samspillet og forskellene mellem de politiske organisationer og den offentlige administration. Desuden vil du lære om organisation og arbejdsopgaver hos politi og hos sundhedsvæsenet(primært på sygehuse). Uanset, hvilken administration, du kommer til at arbejde i, skal du have en grundlæggende viden om etiske normer i en organisation. I dag fylder telefonisk kontakt med kunder/klienter/patienter/borgere meget, og derfor skal du lære at tale i telefon, samt betydningen af både denne kommunikation og andre kommunikationsformer. Du skal også lære lidt om organisationsprincipper og arbejdsdelingsprincipper, da disse har stor indflydelse på dit arbejde. I faget får du også et overfladisk kendskab til nogle få erhvervsretlige love samt loven om tavshedspligt. Business to Business Faget B2B gennemføres i simuleret virksomhed. Sammen med din gruppe etablerer du en handelsvirksomhed, og god ledelse vil være meget synligt undervejs i forløbet. De forskellige virksomheder handler med hinanden indbyrdes, og derigennem følger du hele arbejdsgangen i virksomheden fra indkøb, lager, kalkulation, markedsføring, salg, til fakturering og regnskab. Simuleringen foregår som en tro kopi af virkelighedens verden med leverandører, bank, kunder osv. Den eneste forskel er, at der er tale om simulerede varer og penge. Emner som indgår i faget: Ledelse Valg og tilrettelæggelse af arbejdsgange i en organisation Sagsstyring Arbejdsplanlægning Handel

15 Oversigt over kursusfag Kursusfag Varighed på 1. år på 2. år Event og Promotion på den kreative måde 2 uger Butiksdrift - opstart af butik/cafe/anden virksomhed 2 uger Visuel markedsføring 1 2 uger Visuel markedsføring 2 2 uger Kundebetjening og salgspsykologi 2 uger Kulturforståelse med henblik på international handel A 2 uger Kulturforståelse med henblik på international handel B 2 uger E-business 2 uger Tjek på kontoret 2 uger Business to Business 2 uger

16

Velkommen til HG - 2015

Velkommen til HG - 2015 Detail Kontor Handel Event Velkommen til HG - 2015 - din erhvervskarriere starter her... Langagervej Strandvejen Er du interesseret i detail, handel, kontor eller event og måske egen virksomhed? 2 HG din

Læs mere

10CV STUDIERETNINGSOG FAGBROCHURE

10CV STUDIERETNINGSOG FAGBROCHURE 10CV STUDIERETNINGSOG FAGBROCHURE 2015/2016 STUDIERETNINGER - TEMAFAG - VALGFAG 10 CV STUDIERETNINGER De 6 studieretninger giver dig mulighed for at specialisere dig i den retning, du gerne vil alt efter

Læs mere

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Kurser og efteruddannelse EFTERÅR 2011 Danmarks Medie- og Journalisthøjskole strategi 1 4000 kursister på Ét år tager næppe fejl Hvis du overvejer at blive bedre til dit nuværende job eller at klæde dig

Læs mere

10CV FAG OG STUDIERETNINGER

10CV FAG OG STUDIERETNINGER 10CV FAG OG STUDIERETNINGER 2014/2015 10. Classic Side 2 Studieretninger Side 3-4 Temafag Side 5-7 Tilbudsfag Side 8-10 10 CV 10. CLASSIC 10. Classic er den individuelle 10CV, hvor du vil møde masser af

Læs mere

Merkantile grundforløb

Merkantile grundforløb Merkantile grundforløb Følgende erhvervsuddannelser er henført til denne indgang: 1) Detailhandelsuddannelse med specialer 2) Finansuddannelsen 3) Generel kontoruddannelse. 4) Handelsuddannelse med specialer

Læs mere

Projektet er obligatorisk og kan sammenlignes med dit adgangskort til at gå videre i uddannelsen.

Projektet er obligatorisk og kan sammenlignes med dit adgangskort til at gå videre i uddannelsen. Godt købmandskab Formål: I projekt 2 viser du, at du kan bruge din viden tværfagligt til at løse en virkelighedsnær opgave. Du får mulighed for at gå i dybden med emner inden for den branche, der interesserer

Læs mere

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN 10. KLASSE 2013 2014 I Sct. Jørgens Skole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN Til dig og dine forældre Om kort tid afslutter du 9. klasse. I hæftet Ungdomsuddannelser 2013 kan du læse om de mange muligheder,

Læs mere

KURSER OG EFTERUDDANNELSE efterår 2014

KURSER OG EFTERUDDANNELSE efterår 2014 Kursusafdelingen KURSER OG EFTERUDDANNELSE efterår 2014 læs mere på www.ahkurser.dk it Økonomi og regnskab salg og markedsføring Ledelse Administration Kommunikation Iværksætteruddannelse 1 Akademi- og

Læs mere

Bilag. Kontor, handel og forretningsservice Omsorg, sundhed og pædagogik. Teknologi, byggeri og transport 1. Teknologi, byggeri og transport 2

Bilag. Kontor, handel og forretningsservice Omsorg, sundhed og pædagogik. Teknologi, byggeri og transport 1. Teknologi, byggeri og transport 2 Bilag Kontor, handel og forretningsservice Omsorg, sundhed og pædagogik Teknologi, byggeri og transport 1 Teknologi, byggeri og transport 2 Fødevarer, jordbrug og oplevelser Kontor, handel og forretningsservice

Læs mere

Undervisningsdifferentiering på erhvervsuddannelserne Fire cases

Undervisningsdifferentiering på erhvervsuddannelserne Fire cases Undervisningsdifferentiering på erhvervsuddannelserne Fire cases Indhold Indledning 3 Jordbrugets UddannelsesCenter Århus 4 Undervisningsdifferentiering på grundforløbet 6 Dyr, planter og natur 6 SOSU

Læs mere

De fire gymnasiale uddannelser

De fire gymnasiale uddannelser De fire gymnasiale uddannelser De følgende fire gymnasiale uddannelser forbereder dig til at kunne fortsætte på en videregående uddannelse. hf hhx htx stx højere forberedelseseksamen, 2-årig uddannelse

Læs mere

2009 eren -arets beretninger

2009 eren -arets beretninger 2009 eren -arets beretninger Indhold 4 Handelsgymnasiet - HHX 8 Erhvervsuddannelserne - HG 12 Kursusafdelingen 18 Tæt samarbejde med erhvervslivet 22 Iværksætteri & innovation 24 Internationalitet 26 Drømme

Læs mere

Virksomhedsplan 2015

Virksomhedsplan 2015 Virksomhedsplan 2015 Indholdsfortegnelse Formål og virksomhed... 3 Glostrup Albertslund Produktionshøjskoles mål... 3 Mål for den enkelte deltager... 4 Mission... 4 Vision... 4 Rammer og organisation...

Læs mere

Undervisningsmaterialer udviklet til GRUNDSKOLEN

Undervisningsmaterialer udviklet til GRUNDSKOLEN Entreprenørskab er, når der bliver handlet på muligheder og gode ideer, og disse bliver omsat til værdi for andre. Værdien kan være af økonomisk, kulturel eller social art. Undervisningsmaterialer udviklet

Læs mere

10. klasse 2013-2014. Information om 10. klasse i København

10. klasse 2013-2014. Information om 10. klasse i København 10. klasse 2013-2014 Information om 10. klasse i København I N F O R M A T I O N S M Ø D E O V E R S I G T Info-møde oversigt Amager 10. klasse - på Amager Ungdomsskole - på Amager Fælled Skole - på Peder

Læs mere

100% I SPIL TALENT. Tag på kursus/efteruddannelse via kompetencefonden. Dansk Supermarked Gå efter det bedste tilbud

100% I SPIL TALENT. Tag på kursus/efteruddannelse via kompetencefonden. Dansk Supermarked Gå efter det bedste tilbud Produktkendskab og fag-/ områdespecifikke kurser Kunne du godt tænke dig at lære produkterne i din afdeling bedre at kende for at give kunderne en bedre vejledning? Er der opgaver i dit daglige arbejde,

Læs mere

Undervisning i dansk af danske børn bosat i udlandet. Vejledning. Undervisningsministeriet 2009. (Publikationen findes kun i elektronisk form)

Undervisning i dansk af danske børn bosat i udlandet. Vejledning. Undervisningsministeriet 2009. (Publikationen findes kun i elektronisk form) Undervisning i dansk af danske børn bosat i udlandet Vejledning Undervisningsministeriet 2009 (Publikationen findes kun i elektronisk form) Forord Undervisningsministeriet udsender hermed 5. reviderede

Læs mere

Designhøjskolen i Højer - beskrivelse og vision

Designhøjskolen i Højer - beskrivelse og vision Designhøjskolen i Højer - beskrivelse og vision Indholdsfortegnelse: 1: Vision, mål og værdigrundlag 2: Linjerne - mål, indhold og vision 3: Marketing 5: Netværk 6: Fysiske rammer 1 Vision, mål og værdigrundlag

Læs mere

Fleksibel efteruddannelse

Fleksibel efteruddannelse Fleksibel efteruddannelse - erfaringer fra et TUP-projekt Udarbejdet for Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kontor og Ledelse (HAKL) Birgit Hjermov og Sofie Saxtoft Kubix Niels Warring

Læs mere

VIRK- SOM- HEDS- PLAN

VIRK- SOM- HEDS- PLAN VIRK- SOM- HEDS- PLAN 2015 Præsentation af skolen og værdigrundlag s. 2 Demokrati og solidaritet s. 2 Økologi s. 3 Pædagogisk grundlag s. 4 Succéskriterier s. 5 Sundhedspolitik s. 5 Øvrige mål for 2015

Læs mere

KARRIERE VIDEN UDVIKLING FREMTID. Personlig KompetenceUdvikling ENERGI TIL OVERSKUD. Kursusprogram 2009

KARRIERE VIDEN UDVIKLING FREMTID. Personlig KompetenceUdvikling ENERGI TIL OVERSKUD. Kursusprogram 2009 KARRIERE 2009 VIDEN UDVIKLING FREMTID Personlig KompetenceUdvikling ENERGI TIL OVERSKUD Kursusprogram 2009 Personlig KompetenceUdvikling kurser, der giver overskud i hverdagen! På Forsikringsakademiet

Læs mere

Sæt ord på dit job. - hvad kan du, hvad ønsker du, og hvad vil du?

Sæt ord på dit job. - hvad kan du, hvad ønsker du, og hvad vil du? Sæt ord på dit job - hvad kan du, hvad ønsker du, og hvad vil du? Indholdsfortegnelse Forord 3 Forord 4 Hvad kan du bruge pjecen til 5 Jobprofil 5 Hvad kan du bruge en jobprofil til 6 Eksempel på jobprofil

Læs mere

KURSER TIL TURISTERHVERVET I NORDJYLLAND EFTERÅR 2012

KURSER TIL TURISTERHVERVET I NORDJYLLAND EFTERÅR 2012 1 g Værtskab Markedsføring, sprog og it Strategi virksomhedsudvikling g g g g g g g g g g g g g g virksomhedsudvikling Værtskab Markedsføring, sprog og it Strategi virksomhedsvirk somhedsudvikling virksomhedsudvikling

Læs mere

Virksomhedsplan 2015 for Produktionsskolen Datariet

Virksomhedsplan 2015 for Produktionsskolen Datariet 1. Forord 2. Vision 3. Værdigrundlag 4. Mål 5. Målgruppe 6. Produktion og undervisning Virksomhedsplan 2015 for Produktionsskolen Datariet 7. Uddannelses- og erhvervsvejledning 8. Andre aktiviteter 9.

Læs mere

Virksomhedsplan 2013 for Produktionsskolen Datariet

Virksomhedsplan 2013 for Produktionsskolen Datariet Virksomhedsplan 2013 for Produktionsskolen Datariet 1. Forord 2. Mission 3. Vision 4. Værdigrundlag 5. Mål 6. Målgruppe 7. Produktion og undervisning 8. Uddannelses- og erhvervsvejledning 9. Andre aktiviteter

Læs mere

B2B-indkøb shopping big time...side 6. markedsføring fortæl verden om dine produkter... side 10. Salg kan du matche udbud og efterspørgsel...

B2B-indkøb shopping big time...side 6. markedsføring fortæl verden om dine produkter... side 10. Salg kan du matche udbud og efterspørgsel... Indholdsfortegnelse Introduktion...side 1 Fakta om handelsbranchen............................................................... side 2 Om Handel Business-2-business: den skjulte virkelighed...side 3

Læs mere

Indholdsplan for Linieskolen 2013/14

Indholdsplan for Linieskolen 2013/14 Indholdsplan for Linieskolen 2013/14 1 Indholdsfortegnelse Indledning og præsentation af Linieskolen s. 3 Madlavning s. 5 Kost og sundhed s. 6 Håndens fag s. 7 Idræt s. 8 Familie og samfund s. 8 Boglige

Læs mere

VALGFAGSKATALOG. Indholdsfortegnelse. Uddrag af BEK 834 af 27/06/2013

VALGFAGSKATALOG. Indholdsfortegnelse. Uddrag af BEK 834 af 27/06/2013 VALGFAGSKATALOG sfortegnelse Uddrag af BEK 834 af 27/06/2013... 1 Studietur... 2 Drama... 3 Naturfag... 4 Æstetik og kreativitet... 5 Kost og motion... 6 Mindfulness... 7 Psykisk førstehjælp... 9 Vildmarksliv...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Et lokalt vejledningsmateriale. Et lokalt vejledningsmateriale...3. Inden du beslutter dig...4. Til forældre...

Indholdsfortegnelse. Et lokalt vejledningsmateriale. Et lokalt vejledningsmateriale...3. Inden du beslutter dig...4. Til forældre... SØNDERBORG Indholdsfortegnelse Et lokalt vejledningsmateriale Et lokalt vejledningsmateriale....3 Inden du beslutter dig....4 Til forældre....5 Erhvervsuddannelse generelt....6 Særligt om EUX/EUX Business....9

Læs mere

INDHOLDSPLAN 2012 13. (Fra KE s værdigrundlag)

INDHOLDSPLAN 2012 13. (Fra KE s værdigrundlag) INDHOLDSPLAN 2012 13 Det er en helt grundlæggende værdi i hele skolens virksomhed, at den enkelte elev har brug for og er forpligtet til at indgå i et positivt fællesskab, som bygger på gensidig forståelse,

Læs mere