Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 8. juni 2016 kl Skjoldenæsholm Konferencecenter, Skjoldenæsvej 106, 4174 Jystrup

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 8. juni 2016 kl. 12-21.30 Skjoldenæsholm Konferencecenter, Skjoldenæsvej 106, 4174 Jystrup"

Transkript

1 Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 8. juni 2016 kl Skjoldenæsholm Konferencecenter, Skjoldenæsvej 106, 4174 Jystrup Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen i Næstved kommune 2. Næstformand Hanne Hermansen, FOA 3. Henrik Hvidesten, borgmester i Ringsted kommune Til kl Susanne Lundvald regionsmedlem i Region Sjælland - AFBUD 5. Dorte Saabye, direktør i Solrød kommune - AFBUD 6. Hanne Sveistrup Demant, vicedirektør i Region Sjælland 7. Kasper Sonne, centerchef i Faxe Kommune 8. Lissi Lund, afdelingsformand i FOA Sydsjælland - AFBUD 9. Lone Hansen, sektorformand i FOA i Roskilde 10. Camilla Wang, rektor på University College Sjælland 11. Kenneth Peetz, SSA elevrådsformand 12. Nicki Keyani, næstformand i elevrådet - AFBUD 13. Michael Viese, medarbejder i afdeling Køge 14. Kirsten Dieckmann, medarbejder i afdeling Køge 15. Søren Clausen, direktør i SOSU Sjælland 16. Anders Sevelsted, vicedirektør i SOSU Sjælland Som referent Lizette Ramlyng, medarbejder i SOSU Sjælland Gæster til temadrøftelsen, punkt 2: Regina Lamscheck-Nielsen Roelof Wouwenaar Niels Blinkenberg Gæster til punkt 3: Kristine Skriver Mortensen

2 Procestegner 1. Dagsorden Godkendelse af dagsorden og evt. tilføjelser 2. Temadrøftelse digitalisering i SOSU Sjælland hvorfor, hvorhen og hvordan? kl Temadrøftelsen vil være under ledelse af Regina Lamscheck-Nielsen, ekstern konsulent, som for tiden står for en større analyse og udarbejdelse af en egentlig digitaliseringsstrategi. Temadrøftelsen vil være en vekselvirkning mellem oplæg og drøftelser, og bestyrelsen skal medvirke til at pege på visioner for skolens digitalisering Velkomst Velkomst & Personlig præsentation intro Formålet med workshoppen og forløb Indledende ord: Digitalisering hvorfor Præsentation digitalisering i sundhed & pleje Hvad betyder digitalisering af den offentlige sektor Hvad betyder digitaliseringen for medarbejdernes nye roller i sundhed & pleje Præsentation strategiarbejde Det igangværende arbejde med strategien og de foreløbige resultater: hvordan og hvorhen Grupper & opsamling Proces til at danne billeder for strategiens overordnede vision og for de enkelte indsatsområder Opsamling (kort) Den fremtidige organisatoriske forankring af digitalisering Online oplæg om organisatorisk udvikling Knaster og chancer i processen - organisatorisk udvikling ved digitalisering Regina Lamscheck- Nielsen, Moeve aps Niels Blinkenberg Federspiel, KMD Regina Roelof Wouwenaar, SOSU Sjælland Søren Clausen Roland Hachmann, phd.stud. SDU / UC Syd 3. Opfølgning på Elevtilfredshedsundersøgelsen i forhold til de fysiske forhold v/konsulent Kristine Skriver Mortensen kl Orienteringen blev taget til efterretning. Bestyrelsen beder direktionen om at følge op på undersøgelsen der hvor det giver konkret mening.

3 4. Orientering v/formanden 5. Orientering v/direktøren Orientering om processen med ansættelser til ny organisation. En oversigt over udbudsansøgningerne. Orienteringen blev taget til efterretning. 6. Orientering v/andre Camilla Vang oplyste, at UCSJ har fået besked, om at de må øge sygeplejerskeuddannelsen med 50 pladser i optageområdet. Orienteringen blev taget til efterretning. 7. Status på arbejdet med de fire bundlinjer v/direktøren (bilag a) Der gives en halvårlig opfølgning på skolens strategi 2020 og det medfølgende målparadigme også kaldet de fire bundlinjer, - som er vedlagt med de seneste opdaterede resultater. Herunder nogle enkelte nedslag: I forhold til Voksen- og Efteruddannelsesaktiviteter er der en let vigende tilfredshed i kursisternes oplevelse. Hvad der er værre, er virksomhedernes oplevelse af, hvorvidt kurserne opfylder behovene markant. Disse svar har flyttet sig fra i høj grad til i nogen grad. Det er et opmærksomhedspunkt. Beskæftigelsesniveauet for nyuddannede tegner et billede af, at nyuddannede pædagogiske assistenter har sværere ved at finde beskæftigelse, Det er dog glædeligt, at beskæftigelsesfrekvensen er større for vores nyuddannede end den er på landsplan. Flere elever vælger SOSU Sjælland direkte efter 9. eller 10. klasse, på trods af både et fald i populationen og et fald i andelen af ansøgere, der har søgt en erhvervsuddannelse.

4 Den pædagogiske kompetenceudvikling af lærerne har været nødt til at skifte fokus, da skolen blev opmærksom på, at bekendtgørelsens krav om kompetencer svarende til 10 ECTS-point ikke var et vilkårligt modul, men et helt specifikt modul. Det gør, at vi er længere fra målet end antaget ved strategiens vedtagelse i september Omkostningsudviklingen i hovedgrupper viser, at der har været en væsentlig effektivisering i undervisningen, mens de øvrige kategorier viser vækst i omkostninger. Det er et opmærksomhedspunkt. Effektiviseringen i undervisningen viser sig også i udviklingen i års-elev pr. lærerårsværk som er steget signifikant og faktisk så meget, at målet om at faktoren skal stige i forhold til seneste år bør genovervejes. Til drøftelse Orienteringen blev taget til efterretning. Bestyrelsen bad direktøren om at være opmærksom på eftervidereuddannelsesindsatsen. 8. Perioderegnskab for 2016 v/vicedirektøren (bilag b) Perioderegnskabet for 1. januar til 31. marts 2016 er tilfredsstillende. Der er ingen blinkende røde lamper og der er på nuværende ingen indtægtsposter eller omkostningsposter, der skal have skærpet opmærksomhed. Perioderegnskabet viser et plus på 3.3 mio. kr. Indtægterne i form af statstilskud falder ikke i lige store udbetalinger i de fire kvartaler, og derfor er der ingen bemærkninger til, at der i 1. kvartal er udbetalt 26,3 procent af det budgetterede statstilskud. Omkostningerne er pr 31. marts på % af det forventede forbrug i Løn og lønafhængige omkostninger ligger på 24,7 % af årsbudgettet. Antallet af årselever for EUD området er 34 større end vi havde budgetteret med for 1. kvartal 2016, svarende til ca. to hold. I forhold til 1. kvartal 2015 er årselevtallet steget med omkring 32.

5 Kursusafdelingen har et fald på 1½ årselev i forhold til budget 2016 og i forhold til 1. kvartal 2015 er der tale om et fald på 3 årselever. Udviklingen i årselever inden for de forskellige uddannelsesretninger viser den samme tendens som tidligere. Antallet af grundforløbselever stiger markant, og antallet af socialog sundhedshjælpere falder. Tendenserne ses i bilaget Perioderegnskab side 2 - grafen med udvikling i årselever. Til godkendelse Perioderegnskabet blev godkendt med følgende bemærkning: Bestyrelsen og direktøren skal følge udviklingen i årselevtallene for hovedforløbene, både i forhold til den videre budgetopfølgning for 2016 og budgettet for Budget opfølgning 2016 og 2017 v/vicedirektøren (bilag c og d) På sidste bestyrelsesmøde bad bestyrelsen om, at ledelsen løbende arbejder med institutionens prognoseredskaber i forhold til beregning af årsresultatet. Arbejdet med at få bedre prognoser for antallet af elever har gennem foråret været et prioriteret indsatsområde for såvel direktør som vicedirektør. Budgetoverslag 2016 Med en bestyrelsesbeslutning om, at skolen i 2016 kan budgettere med et estimeret underskud på 3.4 mio. kr. er det nødvendigt at have opmærksomhed på udviklingen i undervisningsaktiviteten. Budget 2016, der blev godkendt i december måned 2015, er udarbejdet med baggrund i et statstilskud til årselever. Vi har medio april udarbejdet en ny elevprognose for 2016, der bygger på den faktiske indberetning for 1. kvartal, en prøve indberetning for 2. kvartal og en prognose for efteråret, hvor vi har set på hvor mange ansøgninger vi har modtaget i foråret, og hvor mange elever vi optog i efteråret De nye elevprognose viser at vi får 52 årselever mere en oprindeligt beregnet. På nedenstående tabel ses forskellen på det oprindelige- og det korrigere elevbudget på de forskelle uddannelses aktiviteter.

6 Det fremgår meget tydeligt at antallet af grundforløbselever forventes at stige, mens det for de øvrige EUD områder forventes en afmatning. GVU ophører juni På AMU området er der forventning om et betydelig fald i årselever. Følgende årselever indgår Budgetkorrektion Oprindeligt budget 2016 Forskel maj 2016 Brobygning og introforløb Grundforløb Social- og sundhedshjælper Social og Sundhedsassistent Pædagogisk assistent GVU AMU I ALT Ovenstående forventning om en stigning på 52 årselever, vil forøge statstilskuddet med 2½ 3 mio. kr. Det korrigerede budget indeholder desuden en stigning i det særlige tilskud til Kvalitetsløft af erhvervsuddannelserne på kr. Et engangsbeløb der udbetales i Kursuscenteret samlede undervisningsaktiviteter indgår med et underskud på -1.1 mio. kr. Løn og lønafhængige omkostninger er blevet reduceret med 0,5 mio. kr. i forhold til budget Budgetlægningen for år 2016 foregik i november måned 2015, og på det tidspunkt var de økonomiske konsekvenser af en organisationsændring på ledelsesniveauet ikke kendt. Det korrigerede budget indeholder løn fra august måned til 5 nye viceuddannelsesledere og to nye chefstillinger - i alt kr. Om dette tal ændres, afhænger af i hvilket omfang nuværende ledere og medarbejdere ansættes i de nævnte stillinger. Det står dog fast at der sker en reduktion i lønsum til ledelse. Konsekvensen af de mange korrektioner er, at budgettet nu udviser et underskud på kr. Til bestyrelsesmødet i september vil der blive fremlagt endnu en opfølgning på budget 2016.

7 Budgetoverslag 2017 I første og anden kvartal af 2016 er der sket en personaletilpasning. Flere af de ansatte vi har sagt farvel til, har et langt opsigelsesvarsel og løntilpasningen vil derfor først have fuld gennemslagskraft i år Vi har derfor justeret Budgetoverslag Det nye Budgetoverslag 2017 viser et overskud på ca kr. og der er taget højde for besparelsen på 2% også kaldet omprioriteringsbidraget - svarende til ca. 3. mio. kr. Der er i 2016 foretaget medarbejderreduktion, der svarer til ca. 6 mio. kr. i Øvrige omkostninger er holdt på 2016 niveau. Nedstående tabel viser udviklingen i lønomkostningerne fra 2014 til 2015 og de forventede omkostninger i år g UDVIKLINGEN I LØN- OG PERONALEAFHÆNGIGE OMKOSTNINGER BUDGETOVERSLAG Løn- og personaleafhængige omkostninger Budgetkorrektion 2017 Budgetoverslag t. kroner Til orientering Orienteringen blev taget til efterretning. 10. Status på udbud af revisoropgaven v/vicedirektøren På sidste bestyrelsesmøde møde drøftede bestyrelsen mulighederne for at gå i udbud vedrørende køb af den lovpligtige revisionsopgave. Det blev besluttet, at bringe Intet udbud i anvendelse, ved at hjemtage bud fra nuværende revisor og fra et andet revisionsfirma. Der er ikke udbudspligt for tjenesteydelser under kr. og derfor kan Intet udbud benyttes. Udarbejdelse af udbudsmaterialet er påbegyndt med juridisk hjælp fra Indkøbsfælleskabet Sjælland. Arbejdet med at indhente de to tilbud forventes at være færdigt kort tid efter sommerferien, hvilket betyder at bestyrelsen forventeligt kan vælge revisor på bestyrelsesmødet den 8. september 2016.

8 Til orientering. Orienteringen blev taget til efterretning. 11. Sag i Holbæk omkring huslejekontrakt og m2. v/vicedirektøren Udlejer har med henvisning til lejekontraktens 1.6 varslet en huslejestigning på kr. årligt, med tilbagevirkende kraft fra d. 1.juli Ved lejekontraktens indgåelse den 9. juli 2012 blev ejendommens bruttoareal efter byggeriets gennemførelse anslået til at udgøre m 2. I lejekontraktens 1.6 står der: I forbindelse med byggeriets færdiggørelse og lejemålets ikrafttræden eller snarest derefter foretages en opmåling af bygningen. Opmålingen foretages af udlejers landinspektør. Opmålingen foretages på basis af de foreliggende tegninger. Såfremt det ved opmålingen viser sig, at bygningens bruttoetageareal inklusiv kælderareal afviger fra de m 2 med mere end 2,5 % reguleres leje, depositum og andre ydelser med virkning fra lejemålets ikrafttræden. Udlejer har nu fået foretaget en opmåling af Mølbæk Landinspektør A/S som fastslår, at det lejede areal er på m 2. Det vil sige, at det lejede areal er vokset med 89m 2, svarende til 2,557 %. En afvigelse på 0,057 % i forhold til de 2,5 % der er nævnt i lejekontrakten som husleje reguleringsindikatoren. Der er tre ting i den varslede huslejeforhøjelse, der har pådraget sig vores opmærksomhed: Er opmålingen korrekt, og er den foretaget ud fra de samme plantegninger som SOSU Sjælland har modtaget i forbindelse med kontrakt underskrivelsen? Hvordan og hvornår i byggeprocessen er huset blevet 89m 2 større end de m 2, der er søgt om byggetilladelse til? og var udlejer ved lejekontraktens underskrivelse klar over at arealet var større end de m 2? I lejekontrakten står der, at der skal foretages en opmåling af bygningsarealet i forbindelse med byggeriets færdiggørelse eller snarest derefter Kan 2½ år efter byggeriets færdiggørelse betegnes som snarest derefter? På baggrund af ovenstående tvivlsspørgsmål har vi kontaktet Kammeradvokaten og har efterfølgende overladt sagen til dem. Kammeradvokaten har stillet udlejer en lang række

9 supplerende spørgsmål, som vi den 23. maj endnu ikke har fået svar på. Til orientering. Orienteringen blev taget til efterretning. 12. Udbudspolitik AMU v/direktøren (bilag e) For at kunne udbyde Arbejdsmarkedsuddannelser skal SOSU Sjælland have en bestyrelsesgodkendt udbudspolitik som er publiceret på vores hjemmeside. Udbudspolitikkens mål understøtter SOSU Sjællands Vision og strategi. Udbudspolitikken har været drøftet i det Lokale Uddannelsesudvalg for AMU den 12. april 2016 og sendt videre til bestyrelsens godkendelse. Direktøren indstiller at udbudspolitikken godkendes. Indstillingen blev godkendt. 13. Valg af medlem til VEU center v/direktøren Lissi Lund ønsker at trække fra posten i VEU Center Øst- og Øers Centerråd. SOSU Sjællands bestyrelse har 1 plads i Centerrådet, der mødes ca. 4 gange om året. Du kan læse mere om VEU Center: Og VEU Center Øst- og Øer: Der skal udpeges en ny repræsentant for SOSU Sjælland. Bestyrelsen ønskede ikke på mødet at vælge en ny repræsentant. Punktet kommer på igen på næste møde. 14. Euroskills i Göteborg v/direktøren EM afvikles i Göteborg, d i 35 forskellige fag. Mesterskaberne afvikles i Svenska Mässan i centrum af Göteborg, se:

10 Den 8. juni er vores Skills-koordinator til møde i Skills Danmark om EM. Derefter vil tilgå flere oplysninger om forhold og program. Kunne bestyrelsen, eller dele af den, have interesse i at tage til Göteborg og overvære konkurrencer f.eks. en dag med fælles transport? Til drøftelse Bestyrelsen har mulighed for at deltage. Lizette Ramlyng skriver ud om muligheden for at tilmelde sig. 15. Eventuelt Direktøren: Tak for opbakningen i forbindelse med min sygdom. Det betyder meget. Næstformanden: På vegne af bestyrelsen: Et forsinket til lykke til bestyrelsesformanden med fødselsdagen d. 25. maj.

Indkaldt til mødet. Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 19. juni 2014 kl. 9-12. Comwell Sorø. Abildvej 100, 4180 Sorø

Indkaldt til mødet. Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 19. juni 2014 kl. 9-12. Comwell Sorø. Abildvej 100, 4180 Sorø Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 19. juni 2014 kl. 9-12 Comwell Sorø. Abildvej 100, 4180 Sorø Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 21. november 2012 kl. 15-18. Adresse: Selandia Park 6, 4100 Ringsted

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 21. november 2012 kl. 15-18. Adresse: Selandia Park 6, 4100 Ringsted Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 21. november 2012 kl. 15-18 Adresse: Selandia Park 6, 4100 Ringsted Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 16. marts 2016 kl Selandia Park 8, 4100 Ringsted.

Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 16. marts 2016 kl Selandia Park 8, 4100 Ringsted. Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 16. marts 2016 kl. 15-18 Selandia Park 8, 4100 Ringsted. Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen i Næstved

Læs mere

Protokollat fra ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 7. februar kl Selandia Park Ringsted

Protokollat fra ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 7. februar kl Selandia Park Ringsted Protokollat fra ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 7. februar kl. 17.45-19 Selandia Park 8. 4100 Ringsted Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 3. december 2014 kl. 15-17.15 Selandia Park nr. 6. 4100 Ringsted.

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 3. december 2014 kl. 15-17.15 Selandia Park nr. 6. 4100 Ringsted. Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 3. december 2014 kl. 15-17.15 Selandia Park nr. 6. 4100 Ringsted. Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Indkaldt til mødet. Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 12. august 2015 kl. 17.30-19.00. Comwell Sorø. Abildvej 100, 4180 Sorø

Indkaldt til mødet. Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 12. august 2015 kl. 17.30-19.00. Comwell Sorø. Abildvej 100, 4180 Sorø Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 12. august 2015 kl. 17.30-19.00 Comwell Sorø. Abildvej 100, 4180 Sorø Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 21. september kl. 10-12 Kragerup Gods Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen i Næstved kommune 2. Næstformand

Læs mere

Indkaldt til mødet. Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 27. marts 2014 kl. 15-18. Selandia Park nr.

Indkaldt til mødet. Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 27. marts 2014 kl. 15-18. Selandia Park nr. Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 27. marts 2014 kl. 15-18 Selandia Park nr. 8, 4100 Ringsted Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 10. december 2013 kl. 15-18. Adresse: Selandia Park 6, 4100 Ringsted.

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 10. december 2013 kl. 15-18. Adresse: Selandia Park 6, 4100 Ringsted. Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 10. december 2013 kl. 15-18 Adresse: Selandia Park 6, 4100 Ringsted. Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 17. september 2015 kl. 15-18 Adresse: Selandia Park 8 (tidligere Jættevej 34), 4100 Ringsted.

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 17. september 2015 kl. 15-18 Adresse: Selandia Park 8 (tidligere Jættevej 34), 4100 Ringsted. Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 17. september 2015 kl. 15-18 Adresse: Selandia Park 8 (tidligere Jættevej 34), 4100 Ringsted. Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 22. september 2014 kl. 16.00 i lokale A121, samme lokale som tidligere men med nyt nummer. Dagsorden: Pkt.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 13. september 2013 kl. 10.15-12.15 Skjoldenæsholm Konferencecenter Skjoldenæsvej 106, 4174 Ringsted

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 13. september 2013 kl. 10.15-12.15 Skjoldenæsholm Konferencecenter Skjoldenæsvej 106, 4174 Ringsted Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 13. september 2013 kl. 10.15-12.15 Skjoldenæsholm Konferencecenter Skjoldenæsvej 106, 4174 Ringsted Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør

Læs mere

Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland

Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 20. juni 2012 kl. 16-18 Adresse: FOA, Fuglebakken 2, Himmelev, 4000 Roskilde Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 30. april 2012 kl. 15-18 Selandia Park 6 4100 Ringsted

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 30. april 2012 kl. 15-18 Selandia Park 6 4100 Ringsted Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 30. april 2012 kl. 15-18 Selandia Park 6 4100 Ringsted Indkaldt til mødet var 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen i Næstved

Læs mere

Referat af 24. bestyrelsesmøde på IBG

Referat af 24. bestyrelsesmøde på IBG Referat af 24. bestyrelsesmøde på IBG Bøgildvej 2, 7430 Ikast. Sted: Mødelokale (indgang gennem tårn i gården) Tid: 13. december 2011, kl. 15.15 1. Godkendelse af dagsorden 2. Underskrivning af referat

Læs mere

nr.: 20.4.3. følgende første møde vedtægtens formand og øverste leder indsigt i og som øvrigt stk. 4 her. OPGAVER

nr.: 20.4.3. følgende første møde vedtægtens formand og øverste leder indsigt i og som øvrigt stk. 4 her. OPGAVER 1 Den 24. febr. 2011 Bestyrelsesmødet den 24. februarr 2011. Bilag nr.: 20.4.3. FORRETNINGSORDEN OG INSTRUKSER Forretningsorden og instrukser for bestyrelsen ved Århus Social og Sundhedsskole. I henhold

Læs mere

Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. december kl. 15. i mødelokalet ved direktørens kontor.

Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. december kl. 15. i mødelokalet ved direktørens kontor. Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. december kl. 15 i mødelokalet ved direktørens kontor. Medlemmer: Formand Ebbe Lilliendal, repræsentant udpeget af kommunalbestyrelsen

Læs mere

Referat for møde i LUA

Referat for møde i LUA Referat for møde i LUA Dato: Fredag den 11. marts 2016 Kl. 10.00 12.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Repræsentanter fra FOA: Kim Henriksen, formand for LUA Grethe Nielsen

Læs mere

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2011

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2011 Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2011 Deltagere: Fraværende med afbud: Fraværende uden afbud: Observatør.: Referent: Jeppe Kofod Lars Goldschmidt (Deltog fra kl. 17.40) Ingolf Lind-Holm Roar

Læs mere

OBS: Mødet foregår på Hotel Europa H.P. Hanssensgade 10, Aabenraa

OBS: Mødet foregår på Hotel Europa H.P. Hanssensgade 10, Aabenraa OBS: Mødet foregår på Hotel Europa H.P. Hanssensgade 10, Aabenraa Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd torsdag den 26. marts 2009 kl. 9.00-11.00 mødet fortsætter med strategidag

Læs mere

Til LUU AMU 2. december 2015

Til LUU AMU 2. december 2015 Til LUU AMU 2. december 2015 Referat fra møde i LUU AMU, den 10. november 2015 Tilstede: Lars Thaarbøl, Ea Kristensen, Ulla Mikkelsen, Birgit Hansen, Anne-Lise Hansen, Pia Scheuer, Susanne Møller, Hanne

Læs mere

Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 26. marts 2015 kl. 15-18 Selandia Park 8, 4100 Ringsted UV lokale 5

Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 26. marts 2015 kl. 15-18 Selandia Park 8, 4100 Ringsted UV lokale 5 Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 26. marts 2015 kl. 15-18 Selandia Park 8, 4100 Ringsted UV lokale 5 Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 3/2008 Frederiksborg Gymnasium og HF Tirsdag den 16.september kl.16.30

Referat af bestyrelsesmøde 3/2008 Frederiksborg Gymnasium og HF Tirsdag den 16.september kl.16.30 Mødets dagsorden: 1. Underskrivelse af referat fra mødet den 2.juni (bilag A) 2. Velkommen til bestyrelsesmedlem Mads Møller Angelsø 3a 3. Godkendelse af dagsorden 4. meddelelser 5. Budget 2008 justeret

Læs mere

SOSU Nord, kursus- og udviklingschef, KUC. SOSU Nord, direktionssekretær (referent)

SOSU Nord, kursus- og udviklingschef, KUC. SOSU Nord, direktionssekretær (referent) Referat fra møde i Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område tirsdag den 7. september 2010, kl. 8.30-12.00 Undervisningslokale 8, Storemosevej 19, Vodskov Deltagere: Susanne Jensen

Læs mere

Referat af hhv. stiftende, konstituerende og første bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland

Referat af hhv. stiftende, konstituerende og første bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland Referat af hhv. stiftende, konstituerende og første bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 20. januar 2011 kl. 17.30-20.00 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted Indkaldt til mødet var 1. Niels

Læs mere

Referat. Bestyrelsesmøde i EA Kolding den 20. maj 2015 kl. 15:00. Indstilling: Opfølgningen gennemgås og bestyrelsen tager denne til efterretning

Referat. Bestyrelsesmøde i EA Kolding den 20. maj 2015 kl. 15:00. Indstilling: Opfølgningen gennemgås og bestyrelsen tager denne til efterretning 112 Referat Bestyrelsesmøde i EA Kolding den 20. maj 2015 kl. 15:00 Følgende bestyrelsesmedlemmer deltog i mødet: Formand Jørn Pedersen Brian Stein Kenneth Foersom Iversen Morten Nielsen Peter Thorning

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Torsdag den 06.04.06 kl. 17:00 i KompetenceKompagniet, Håndværkerbyen 60 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side E1. Aftale med Sprogcenter...2 E2. Budgetopfølgning

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 26. august 2014

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 26. august 2014 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 26. august 2014 Medlemmer af bestyrelsen: Claus Michelsen Professor, SDU Formand. Udpeget af Syddansk Universitet Helle Stryhn Uddannelseschef,

Læs mere

Referat: Bestyrelsesmøde d. 8.12.2014 Klokken 17.00 19.00 Furesø Egedal Forsyning A/S, Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse

Referat: Bestyrelsesmøde d. 8.12.2014 Klokken 17.00 19.00 Furesø Egedal Forsyning A/S, Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse Referat: Bestyrelsesmøde d. 8.12.2014 Klokken 17.00 19.00 Furesø Egedal Forsyning A/S, Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse Deltagere: Kim Røgen (KRØ) Bestyrelsesformand Susanne Mortensen (SMO) Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Referat fra bestyrelsesseminar for Social- og Sundhedsskolen Fyn torsdag den 26. august 2010 kl. 14 til fredag den 27. august kl.

Referat fra bestyrelsesseminar for Social- og Sundhedsskolen Fyn torsdag den 26. august 2010 kl. 14 til fredag den 27. august kl. Referat fra bestyrelsesseminar for Social- og Sundhedsskolen Fyn torsdag den 26. august 2010 kl. 14 til fredag den 27. august kl.13 Starttidspunkt: Torsdag den 26. august kl. 14.00. Sluttidspunkt: Fredag

Læs mere

Faaborg Gymnasium Dato: 04-02-2010. Referat CJ/ST. Mødetidspunkt: Torsdag d. 21. januar kl. 16.00

Faaborg Gymnasium Dato: 04-02-2010. Referat CJ/ST. Mødetidspunkt: Torsdag d. 21. januar kl. 16.00 Faaborg Gymnasium Dato: 04-02-2010 Referat Møde: Bestyrelsesmøde Mødetidspunkt: Torsdag d. 21. januar kl. 16.00 Mødested: Faaborg Gymnasium Deltagere: Steen Tinning Jakob Holm Karin Basse Flemming Helsted

Læs mere

Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 5. februar 2013 kl. 15-18 Adresse: Ingemannsvej 61, 4200 Slagelse

Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 5. februar 2013 kl. 15-18 Adresse: Ingemannsvej 61, 4200 Slagelse Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 5. februar 2013 kl. 15-18 Adresse: Ingemannsvej 61, 4200 Slagelse Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 2. april 2013

Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 2. april 2013 Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 2. april 2013 5. april 2013 cava Mødested: Mødelokalet Social- og Sundhedsskolen Fyn, Odense City Til stede: Rektor Erik Knudsen,

Læs mere

Dagsorden. Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland. Torsdag d. 31. marts 2011 kl. 15.30-17.30. Adresse Rådhuset, Sct. Bendtsgade 1, 4100 Ringsted

Dagsorden. Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland. Torsdag d. 31. marts 2011 kl. 15.30-17.30. Adresse Rådhuset, Sct. Bendtsgade 1, 4100 Ringsted Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland Torsdag d. 31. marts 2011 kl. 15.30-17.30 Adresse Rådhuset, Sct. Bendtsgade 1, 4100 Ringsted Indkaldt til mødet var 1. Formand Per B. Christensen, direktør i

Læs mere

Referat fra mødet i LUU den 30.09.15, kl. 09.00 12.00, i lokale 228 på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk. F.

Referat fra mødet i LUU den 30.09.15, kl. 09.00 12.00, i lokale 228 på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk. F. Tilstede: Karen Hansen, Pia Lindquist Nielsen, Christina Graungaard, Birgit Hansen, Birte Engen, Lise Rasmussen, Jørgen Lücking Houmøller, Anne Bjerregaard, Kirsten Velschow, Hanne Stilling Referent: Kirsten

Læs mere

Protokollat fra ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 24. april 2017 kl Selandia Park nr. 6, 4100 Ringsted.

Protokollat fra ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 24. april 2017 kl Selandia Park nr. 6, 4100 Ringsted. Protokollat fra ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 24. april 2017 kl. 18-20 Selandia Park nr. 6, 4100 Ringsted. Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 19.11.2012. tirsdag den 27. november 2012 kl. 16.00 i det nye konferencelokale.

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 19.11.2012. tirsdag den 27. november 2012 kl. 16.00 i det nye konferencelokale. Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 19.11.2012 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 27. november 2012 kl. 16.00 i det nye konferencelokale. 1. Godkendelse af referat

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Mødedato: 27/10-2015 Starttidspunkt: 16.00 Sluttidspunkt: 18.00 Mødelokale: Deltagere: Fraværende med afbud: Referent: U159 Hanne Fischer Møller (HF), Kenneth Ladefoged (KL),

Læs mere

Bestyrelsesmøde Den 25. november kl. 16.00-18.00. Dagsorden. Dagsorden. 1 Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde 2 Orientering

Bestyrelsesmøde Den 25. november kl. 16.00-18.00. Dagsorden. Dagsorden. 1 Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde 2 Orientering Dagsorden Bestyrelsesmøde Den 25. november kl. 16.00-18.00 Tilstede Patricia afbud Dagsorden 1 Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde 2 Orientering Formanden 1. Orientering om møde i bestyrelsesforeningen

Læs mere

Referat 13. marts 2013

Referat 13. marts 2013 Referat 13. marts 2013 Bestyrelsesmøde nr. 30, onsdag den 13. marts 2013 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé 14 i Rungsted Til stede Svend Erik Søegaard, Kirsten Horn, Jens Jakob Jakobsen, Isabella

Læs mere

Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. september 2010 kl. 14.30

Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. september 2010 kl. 14.30 Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. september 2010 kl. 14.30 Medlemmer: Formand Ebbe Lilliendal, repræsentant udpeget af kommunalbestyrelsen Aabenraa Næstformand

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato: Den 23. juni 2014 kl.

Læs mere

D A G S O R D E N til 31. møde i bestyrelsen torsdag den 20. december 2012 kl. 17.00-19.30

D A G S O R D E N til 31. møde i bestyrelsen torsdag den 20. december 2012 kl. 17.00-19.30 13. december 2012 D A G S O R D E N til 31. møde i bestyrelsen torsdag den 20. december 2012 kl. 17.00-19.30 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af møde den 30. august 2012 Orientering:

Læs mere

Rammeaftale 17.13 Delaftale nr.2 : Forretningsprocesser og effektivisering. Indholdsfortegnelse

Rammeaftale 17.13 Delaftale nr.2 : Forretningsprocesser og effektivisering. Indholdsfortegnelse Bilag 1.a. Kundens opgavebeskrivelse med tidsfrister og eventuelle krav om bodsbelagte milepæle samt betalingsplan Rammeaftale 17.13 Delaftale nr. 2 Forretningsprocesser og effektivisering Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse onsdag den 20. juni 2012

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse onsdag den 20. juni 2012 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse onsdag den 20. juni 2012 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Punkt 2. Strategien for VIA 2015-17 (20 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Punkt 2. Strategien for VIA 2015-17 (20 min) Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen Sted: VIA University College Campus Aarhus N Hedeager 2 8200 Aarhus N Mødedato: Den 12. januar 2015 kl. 12.00 15.00

Læs mere

30. Møde i Kolding HF & VUC s bestyrelse. Tirsdag den 21. august 2012, kl. 15.00-18.00

30. Møde i Kolding HF & VUC s bestyrelse. Tirsdag den 21. august 2012, kl. 15.00-18.00 30. Møde i Kolding HF & VUC s bestyrelse Tirsdag den 21. august 2012, kl. 15.00-18.00 Endelig dagsorden: 1. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet d. 12. juni 2012 2. Punkter til beslutning: a) Indgåelse

Læs mere

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune FURESØ KOMMUNE Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune Medlemmerne mødte med undtagelse af Lisbeth Harsvik (A), som havde meldt afbud. Berit Torm (V)

Læs mere

Protokol. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium. 21.12.2015 kl. 16.00 kl. 18.00

Protokol. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium. 21.12.2015 kl. 16.00 kl. 18.00 Protokol for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium 21.12.2015 kl. 16.00 kl. 18.00 Medlemmer: Jens Engelbrecht Mortensen Jytte Nielsen Troels Bansmann Camilla Dølrath Isaksen Lars Kold Jensen Thomas

Læs mere

Favrskov Spildevand A/S

Favrskov Spildevand A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 17:30 Mødested/mødelokale Afbud fra Hammel Administrationsbygning Michael P. Tersbøl INDHOLD Sagsnr. Side 3. Årsregnskab 2011 - - ÅBENT 8 4. Budgetopfølgning februar 2012

Læs mere

Tandlægekollegiet. Udskrift af forhandlingsprotokollen for. Møde nr. 55 fredag den 11. marts 2016 kl. 13.00

Tandlægekollegiet. Udskrift af forhandlingsprotokollen for. Møde nr. 55 fredag den 11. marts 2016 kl. 13.00 Kollegiekontoret i Aarhus 18. marts 2016 jb@kollegiekontoret.dk Udskrift af forhandlingsprotokollen for Tandlægekollegiet Møde nr. 55 fredag den 11. marts 2016 kl. 13.00 Referat af møde 55 i Tandlægekollegiets

Læs mere

REFERAT. Referat fra 3. ordinære bestyrelsesmøde i

REFERAT. Referat fra 3. ordinære bestyrelsesmøde i Referat fra 3. ordinære bestyrelsesmøde i 2018 17-09-2018 1. Godkendelse af dagsorden ved bestyrelsesformand Hans-Jørgen Hørning 2. Godkendelse af referat af 21. juni 2018 ved bestyrelsesformand Hans-Jørgen

Læs mere

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus Referat Byrådet Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00 Mødelokale Deltagere Afbud Byrådssalen, Slagelse Rådhus Stén Knuth (V), Knud Vincents (V), Ole Drost (V), Anders Koefoed (V), Jens Jørgensen (V), Helle

Læs mere

4. Økonomi efter 1. kvartal 2015. Sagsfremstilling

4. Økonomi efter 1. kvartal 2015. Sagsfremstilling 4. Økonomi efter 1. kvartal Sagsfremstilling Indledende bemærkninger Det indstilles til bestyrelsen under dagsordenens punkt 9, at der optages et realkreditlån på 1mia. kr. i. Det er 500 mio. kr. mere,

Læs mere

Notat vedrørende borgere godkendt til fleksjob.

Notat vedrørende borgere godkendt til fleksjob. A s s e n s Nørregade 42 5620 Glamsbjerg Tel +45 64 74 70 00 Fax +45 64 45 19 47 www.jobnet.dk Journal nr.: Sagsbehandler: 23. juli 2009 Notat vedrørende borgere godkendt til fleksjob. Resume Lavkonjunkturen

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium mandag den 14. december kl. 16.00 19.30

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium mandag den 14. december kl. 16.00 19.30 Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium mandag den 14. december kl. 16.00 19.30 Afbud: Helle Vestergaard, Emil Martin Vork Heunecke, Fredrik Allentoft- Andersen Administrativ leder Hans-Henrik

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 17-09-2015. Referat. Tidspunkt: 17-09-2015 Kl. 15.00 18.00. Social- og Sundhedsskolen Silkeborg Høgevej 4 8600 Silkeborg

Bestyrelsesmøde den 17-09-2015. Referat. Tidspunkt: 17-09-2015 Kl. 15.00 18.00. Social- og Sundhedsskolen Silkeborg Høgevej 4 8600 Silkeborg Referat Tidspunkt: 17-09-2015 Kl. 15.00 18.00 Sted: Social- og Sundhedsskolen Silkeborg Høgevej 4 8600 Silkeborg Lokale: Mødelokale 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af 02-06-2015 2. Godkendelse af

Læs mere

Referat af Stiftende repræsentantskabsmøde Håndbold Region Øst. lørdag den 6. november 2010, kl. 10.00-12.00

Referat af Stiftende repræsentantskabsmøde Håndbold Region Øst. lørdag den 6. november 2010, kl. 10.00-12.00 Referat af Stiftende repræsentantskabsmøde Håndbold Region Øst lørdag den 6. november 2010, kl. 10.00-12.00 Hotel Hvide Hus, Strandvejen 111, 4600 Køge. Side 2 af 7 Stiftende Repræsentantskabsmøde 2010

Læs mere

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 12. december kl. 16.00 19.30

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 12. december kl. 16.00 19.30 Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 12. december kl. 16.00 19.30 Afbud: Ole Have Jørgensen. Helle Lindkvist Kjeldsen kom kl. ca. 17.00; Anne Marie Illum gik efter aftale

Læs mere

Per Bro præsenterede sig selv, og fortalte om hvad han tidligere havde arbejdet med og hvordan han så fremtiden i BOSJ.

Per Bro præsenterede sig selv, og fortalte om hvad han tidligere havde arbejdet med og hvordan han så fremtiden i BOSJ. Selskabsbestyrelsesmøde Sjællandsvænget 1, 3. sal, 4000 Roskilde Kl. 18.00 Vær venligst opmærksom på vi begynder spisning 17.45 og mødet senest kl. 18.30 Deltagere: Selskabsbestyrelsen, Bo Jørgensen og

Læs mere

Referat til bestyrelsesmøde 39 for VUC Djursland den 151214 kl. 15.00 18.00 på Kannikegade 10, 2. sal i Grenaa. Indholdsfortegnelse

Referat til bestyrelsesmøde 39 for VUC Djursland den 151214 kl. 15.00 18.00 på Kannikegade 10, 2. sal i Grenaa. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Referat... 2 2 Konstituering med nye i bestyrelsen... 2 3 Økonomi... 2 3.1 BR2014... 2 3.2 B2015... 3 4 Fagudbud 2015/2016... 3 5 Fravær... 3 5.1 HF i Grenaa 2013/2014... 3 5.2 AVU

Læs mere

Referat af møde nr. 30 i bestyrelsen på VUF. Mandag den 13.9. kl. 8.00-10.00

Referat af møde nr. 30 i bestyrelsen på VUF. Mandag den 13.9. kl. 8.00-10.00 Referat af møde nr. 30 i bestyrelsen på VUF Mandag den 13.9. kl. 8.00-10.00 Til stede: Thøger Johnsen, formand Vagn Bech, næstformand udpeget af Dansk Industri Jesper Clausen, medlem udpeget af bestyrelsen

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Onsdag den 17. marts 2016

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Onsdag den 17. marts 2016 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Onsdag den 17. marts 2016 Medlemmer af bestyrelsen: Claus Michelsen Professor, SDU Formand. Udpeget af Syddansk Universitet Helle Stryhn Uddannelseschef,

Læs mere

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse torsdag den 26. september 2013

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse torsdag den 26. september 2013 Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse torsdag den 26. september 2013 Fraværende: Martin Schwebs Rasmussen Dagsorden: 1. Underskrivelse af referat af mødet den 6. juni 2013 Referatet er forhåndsgodkendt

Læs mere

1) Beskrivelse af praktikstedet, herunder formål, karakteristik af brugergruppe og

1) Beskrivelse af praktikstedet, herunder formål, karakteristik af brugergruppe og Sagsnr. 54.08.00-A00-1-14 Cpr. Nr. Dato 10-6- Navn Sagsbehandler Bente Bækvad Jensen Notat om ny pædagoguddannelse 1. Ny pædagoguddannelse. Med baggrund i evalueringen af pædagoguddannelsen fra 2007 er

Læs mere

Referat ÅBENT til bestyrelsesmøde 43 for VUC Djursland den 141215 kl. 15.00 18.00 på Nytorv 9, Grenaa. Indholdsfortegnelse

Referat ÅBENT til bestyrelsesmøde 43 for VUC Djursland den 141215 kl. 15.00 18.00 på Nytorv 9, Grenaa. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Referat... 2 2 Økonomi... 2 2.1 BR2015... 2 2.2 Formueplejevurdering... 2 2.3 FL2016... 2 2.4 B2016... 4 3 Fagudbud... 4 3.1 Fagudbud i januar 2016... 4 3.2 Godkendelse af fagudbud...

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS 556 9100 AALBORG TELEFON 9631 3770 TELEFAX 9813 0877

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS 556 9100 AALBORG TELEFON 9631 3770 TELEFAX 9813 0877 AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS 556 9100 AALBORG TELEFON 9631 3770 TELEFAX 9813 0877 Bestyrelsesmøde onsdag d. 20. marts 2013 kl. 16.30 19.00 Til stede: Hanne Kathrine Krogstrup, Britta

Læs mere

Referat af 28. bestyrelsesmøde på IBG Bøgildvej 2, 7430 Ikast. Sted: Mødelokale (indgang gennem tårn i gården) Tid: 12. december 2013, kl. 13.

Referat af 28. bestyrelsesmøde på IBG Bøgildvej 2, 7430 Ikast. Sted: Mødelokale (indgang gennem tårn i gården) Tid: 12. december 2013, kl. 13. Referat af 28. bestyrelsesmøde på IBG Bøgildvej 2, 7430 Ikast. Sted: Mødelokale (indgang gennem tårn i gården) Tid: 12. december 2013, kl. 13.30 1. Godkendelse af dagsorden 2. Underskrivning af referat

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet Referat af Bestyrelsesmøde Sønderborg Forsyning i selskabet Sønderborg Forsyning Holding A/S Sønderborg Forsyningsservice A/S Sønderborg Vandforsyning A/S Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Sønderborg

Læs mere

11. Regnskab efter 1. halvår 2015 og prognose for 2015

11. Regnskab efter 1. halvår 2015 og prognose for 2015 11. Regnskab efter 1. halvår 2015 og prognose for 2015 Sagsfremstilling Driftsresultatet efter 1. halvår viser et overskud på godt 65 mio. kr., hvilket er 74 mio. kr. bedre end det budgetterede underskud

Læs mere

Referat: Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område

Referat: Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område Referat: Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område Tid 1. Oktober 2014 kl. 8.30 12.00 Sted FOA, Østerport 2, Aalborg, Mødelokale 210 Distribueret til medlemmer:

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Blad nr. 528 Social- og sundhedsudvalget afholder møde onsdag den med følgende dagsorden Kl. 16.00: Rundvisning i Støtte- og Aktivitetscentret SAC-SYD, Søndervangen 51 Derefter møde i lokale 1 på Rådhuset

Læs mere

Budgetopfølgning 1/2012

Budgetopfølgning 1/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 1/ Økonomi- og Planudvalget Budgetopfølgning 1/ 23.04. Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 1/ A. Samlet oversigt Netto, mio. kr. A B C D E F G H I J Oprindeligt

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Vestergade Kollegiet afdeling 8

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Vestergade Kollegiet afdeling 8 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Vestergade Kollegiet afdeling 8 Afdelingsbestyrelsesmøde nr. 66 den 7. april 2016 kl. 14.00 på Kollegiekontoret. Til stede: Camilla Lund Christensen Nanna Ø. Weye

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af 14. december. Fremlagt til underskrift.

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af 14. december. Fremlagt til underskrift. Punkter til Dagsorden til 1. ordinære bestyrelsesmøde i 2018 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af 14. december. Fremlagt til underskrift. s- og drøftelsespunkter: 3. Fremlæggelse og

Læs mere

Referat Den 6. oktober 2015. Glostrup, den 8. oktober 2015

Referat Den 6. oktober 2015. Glostrup, den 8. oktober 2015 Glostrup, den 8. oktober 2015 Referat Den 6. oktober 2015 Boligselskabet Hjem Mødeart: Bestyrelsesmøde i organisationsbestyrelsen Mødested: Afdeling: Advokat Mads Thyregod Mødetid kl. 17.00 Hammerensgade

Læs mere

Indkaldelse til 19. bestyrelsesmøde på IBG

Indkaldelse til 19. bestyrelsesmøde på IBG Indkaldelse til 19. bestyrelsesmøde på IBG Bøgildvej 2, 7430 Ikast. Sted: Mødelokale (indgang gennem tårn i gården) Tid: 4. oktober 2011, kl. 15.45 1. Godkendelse af dagsorden 2. Underskrivning af referat

Læs mere

1. Økonomi - og Aktivitetsrapportering 2010

1. Økonomi - og Aktivitetsrapportering 2010 Område: Økonomi Udarbejdet af: Afdeling for Sundhedsøkonomi Afdeling: Sundhedsøkonomi E-mail: Joern.frydendall@regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 76631649 Dato: 7. juni 2010 1. Økonomi - og Aktivitetsrapportering

Læs mere

Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus

Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus Tidspunkt og sted: Torsdag 19. marts 2015 kl. 16.00-19.00, Sønderhøj 30, 8260 Viby J. Deltagere: Finn Lund Andersen, Camilla Kølsen, Gitte

Læs mere

Referat af møde i Gefion Gymnasiums bestyrelse tirsdag d. 15. december 2015

Referat af møde i Gefion Gymnasiums bestyrelse tirsdag d. 15. december 2015 Referat af møde i Gefion Gymnasiums bestyrelse tirsdag d. 15. december 2015 Til stede Tidl. universitetsrektor Hans Peter Jensen Ressourcedirektør i Københavns Kommune, BUF, Steen Enemark Kildesgaard Centerleder

Læs mere

REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. INDKALDELSE

REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. INDKALDELSE REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. INDKALDELSE Den 7. februar 2011 Tidspunkt : Tirsdag den 4.-5. februar kl. 12.00 13.00. Sted : DSB Kursuscenter Knudshoved, Fyrvej 1, 5800 Nyborg Tilstede : Repræsentantskabet,

Læs mere

29. Møde i Kolding HF & VUC s bestyrelse. Tirsdag den 12. juni 2012, kl. 15.00-18.00. 1. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet d. 20.

29. Møde i Kolding HF & VUC s bestyrelse. Tirsdag den 12. juni 2012, kl. 15.00-18.00. 1. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet d. 20. 29. Møde i Kolding HF & VUC s bestyrelse Tirsdag den 12. juni 2012, kl. 15.00-18.00 Endelig dagsorden: 1. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet d. 20. marts 2012 2. Punkter til beslutning: a) Budget

Læs mere

Ervin Gam, Inger Stranddorf, Inger V. Rasmussen, Ole List, Leif Kloster, Kim Laugesen, Kaj Østergaard, Lasse Gram,

Ervin Gam, Inger Stranddorf, Inger V. Rasmussen, Ole List, Leif Kloster, Kim Laugesen, Kaj Østergaard, Lasse Gram, REFERAT Det lokale uddannelsesudvalg for den merkantile indgang samt HAKL udvalget ved Herningsholm Erhvervsskole. Onsdag den 26. november 2014 kl. 08:30 10:00 Deltagere: Afbud: Referent: Ervin Gam, Inger

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. november 2011

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. november 2011 Referat mandag den 7. november 2011 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA - Tema, Beskæftigelsesindsatser

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskaberne:

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskaberne: Referat af Bestyrelsesmøde Sønderborg Forsyning i selskaberne: Sønderborg Forsyning Holding A/S Sønderborg Vandforsyning A/S Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Sønderborg Affald A/S Nordborg Kraftvarme

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den 2. april 2014 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 405 mødelokale på Rådhuset Jytte Bendtsen, Kenneth Kristensen Berth, Erdal

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde 28. Maj 2009 kl. 16.00 17.30

Referat bestyrelsesmøde 28. Maj 2009 kl. 16.00 17.30 Referat bestyrelsesmøde 28. Maj 2009 kl. 16.00 17.30 Deltagere: Dorte Bak, Chris Rævsgaard Hansen, Peter Lykke-Olesen, Knud Vestergaard Nielsen, Ingrid Bason, Bent Ladegaard, Leif Lund, Eva Skærlund Kristensen,

Læs mere

Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden

Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden 1 Sdr. Feldings Efterskole Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden Ligesom sidste år, vil jeg dele min beretning op i tre afsnit. Først vil jeg fortælle lidt om hvad der generelt har

Læs mere

Notat vedr. muligheder for permanente og midlertidige boliger til flygtninge i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Notat vedr. muligheder for permanente og midlertidige boliger til flygtninge i Faaborg-Midtfyn Kommune. Social- og Arbejdsmarked Notat vedr. muligheder for permanente og midlertidige boliger til flygtninge i Faaborg-Midtfyn Kommune. Generelt vedr. situationen omkring boligplacering af flygtninge i Faaborg-Midtfyn

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 25. august 2015 Mødetidspunkt: 15:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 211, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 08. september 2011 Mødetidspunkt: 18:00 Møde afsluttet: 18:36 Mødelokale: Medlemmer: Det røde mødelokale Carsten Jelund, Annette Møller Sjøbeck, Niels Ulsing Fravær med afbud:

Læs mere

Ejendomsforeningen Danmark

Ejendomsforeningen Danmark Ejendomsforeningen Danmark ELEVATORER & FORBEDRINGER Tirsdag den 1. december 2015 ved Advokat Troels Flethøj Thygesen, Jordan Løgstrup 1 Elevator eller ikke elevator? Mit indlæg er rettet imod beslutningstageren.

Læs mere

Referat fra 2. bestyrelsesmøde den 17. juni 2013 Formand Hans Jørgen Hørning startede mødet med at introducere de to nye elevrepræsentanter.

Referat fra 2. bestyrelsesmøde den 17. juni 2013 Formand Hans Jørgen Hørning startede mødet med at introducere de to nye elevrepræsentanter. Deltagere: Hans-Jørgen Hørning Silkeborg kommune, Per Brobæk Madsen FOA, Sven Thorøe Skanderborg kommune, Isabella F. Madsen Favrskov kommune, Bente Nielsen Region Midtjylland, Michael Hansen Dansk Erhverv,

Læs mere

Referat fra ekstraordinært Skolepraktikrådsmøde fredag d. 11.marts 2016 fra kl. 8.30 12.30.

Referat fra ekstraordinært Skolepraktikrådsmøde fredag d. 11.marts 2016 fra kl. 8.30 12.30. Referat fra ekstraordinært Skolepraktikrådsmøde fredag d. 11.marts 2016 fra kl. 8.30 12.30. Fra praksis: Bente Juulsgaard(BJ), Irene Winther(IW), Ruth Skriver(RS), Anette Dippel Larsen(ADL), Susanne Pallesen(SP),

Læs mere

Budgetområde 620 Anden Social Service

Budgetområde 620 Anden Social Service Indledning omfatter primært serviceydelser, som retter sig mod almindelige borgere uden et socialt problem. Det vil sige ydelser, som er frivillige for borgeren samt ydelser, hvor tildelingen sker alene

Læs mere

Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 6. marts 2013 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe.

Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 6. marts 2013 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe. Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 6. marts 2013 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe. Dagsorden: side 1 Godkendelse af referat... 2 2 Nibe Ældreboligselskab...

Læs mere

1. Godkendelse og underskrivelse af referatet fra mødet den 08.02.10 2. Godkendelse af dagsorden og evt. tilføjelser

1. Godkendelse og underskrivelse af referatet fra mødet den 08.02.10 2. Godkendelse af dagsorden og evt. tilføjelser Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd torsdag den 18.marts 2010 kl. 14.30 18.00 i mødelokalet ved direktørens kontor. PriceWaterhouseCoopers ved Niels Villadsen og Hanne Jansfort

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Dags dato: 08.04. 2014 Skrevet af: Per Til: Afd. bestyrelsen Referat: Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Onsdag den 2. april fra 18.30 21.00, spisning fra 18.00 18.30. Tilstede: Lone Smedegaard,

Læs mere

LOLLAND-FALSTER BRANDVÆSEN

LOLLAND-FALSTER BRANDVÆSEN Referat af Beredskabskommissionens møde tirsdag d. 28. november 2014 kl. 16.00 til 18.00 Afbud: Niels Henriksen Mødested: Lolland-Falster Brandvæsen Skibevej 2 DK-4930 Maribo 1 Indholdsfortegnelse: Side:

Læs mere