Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune"

Transkript

1 Billund Kommune Verden Grindsted Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune Billund Kommune har den 18. maj anmodet Vejle Kommune om en udtalelse i forbindelse med miljøgodkendelse af Bækgårdsvej 4, 7200 Grindsted (CVR nummer ). 5 marker på i alt 23,26 ha udbringningsareal ligger helt i Vejle Kommune. Se kort i bilag 1. Samlet vurdering Det er Vejle Kommunes vurdering, at der ikke er behov for at stille vilkår til de ejede og forpagtede udbringningsarealer i Vejle Kommune. Arealerne kan drives med et dyretryk op til 1,67 DE/ha med vilkår om maksimalt kvælstofudvaskning på 80,6 kg N/ha/år (planteavlssædskifte) og et maksimalt fosforoverskud på 1,4 kg P/ha/år. Vilkårene kan omformuleres, så de svarer til de øvrige vilkår i miljøgodkendelsen. 21. oktober 2015 Side: 1/5 Sagsnr.: LAN Kontaktperson: Lau Lykkebak Larsen Lokaltlf.: E-post: LALLA@vejle.dk Her bor vi: Kirketorvet Vejle Det er Vejle Kommunes samlede vurdering, at den ansøgte drift af arealerne med disse vilkår overholder beskyttelsesniveauet i husdyrgodkendelsesloven og ikke strider mod lokale miljø- og naturhensyn. Se uddybende vurdering nedenfor. Ansøgning Vurderingen er foretaget på baggrund af ansøgningsskema nr , version 2. Vejle Kommune - Landbrug & Vand Kirketorvet Vejle Tlf.: teknikogmiljo@vejle.dk Åbningstider: Åbningstider: Mandag-onsdag kl. 8-15, torsdag kl. 8-17, fredag kl Telefonåbningstider: Mandag-onsdag kl. 8-15, torsdag kl. 8-17, fredag kl. 8-14

2 Side: 2/5 Der udbringes i alt 39,41 DE husdyrgødning (3835 kg N og 569 kg P) på 23,26 ha, svarende til et dyretryk på 1,7 DE/ha. Fosforoverskuddet er beregnet til 1,4 kg P/ha/år. Der anvendes standardsædskifte K4. Der anvendes 16 % efterafgrøder, udover Naturerhvervstyrelsens krav. Grundvand Udbringningsarealerne ligger uden for nitratfølsomt indvindingsområde og områder med indsatsplan for nitrat til grundvandet. Derfor er det kommunens vurdering, at der ikke er risiko for væsentlig påvirkning af grundvandet. Overfladevand Alle udbringningsarealer afvander til Natura 2000-område nr. 69 Ringkøbing Fjord, der er overbelastet med fosfor og meget kvælstofsårbart. For nitrat- og fosforklasser, se kortbilag 2. Ifølge vandplan for hovedopland 1.8 Ringkøbing Fjord er miljømålslovens miljømål om god tilstand ikke opfyldt, blandt andet på grund af udvaskning af kvælstof fra landbrug i oplandet. I de følgende afsnit vurderes kvælstof- og fosforbelastninger af recipienter og eventuelle tiltag til reduktion af belastninger. Udbringningsarealer er ikke en del af opland til en målsat sø. Endvidere er ligger ingen af arealerne i tilknytning til et målsat vandløb. Kvælstof Ingen af udbringningsarealerne ligger inden for nitratklasse Det generelle beskyttelsesniveau i Husdyrloven er dermed overholdt. Når arealerne ligger i opland til Natura 2000-områder, skal det vurderes hvorvidt, der kan ske skade på området ved det ansøgte projekt. Vurderingen sker ud fra miljøstyrelsens vejledende afskæringskriterier og på baggrund af Natur- og Miljøklagenævnets afgørelser om udbringning af husdyrgødning i oplande til habitatområder. Vurderingen sker på baggrund af dyretrykket i oplandet (afskæringskriterie 1) og det konkrete projekts kvælstofbelastning (afskæringskriterie 2b). 1 Nitratklasse 1-3 omfatter arealer som afvander til kvælstofsårbare Natura 2000-områder, og som har et reduktionspotentiale fra rodzone til Natura 2000-vandområde på mindre end 75 %.

3 Side: 3/5 Dyretrykket i oplandet til Ringkøbing Fjord er steget siden 2007, hvorved det konkrete projekt i kombination med øvrige projekter i oplandet ikke overholder afskæringskriterie 1. Der er derfor stillet krav om, at kvælstofudvaskningen ikke må overstige den tilsvarende udvaskning ved anvendelse af et planteavlssædskifte, jf. Natur- og Miljøklagenævnets praksis. For at vurdere belastningen, er der lavet en beregning af, hvad kvælstofudvaskningen fra arealerne ville være ved et jordtypebestemt planteavlssædskifte på de pågældende arealer. Beregningen viser, at udvaskningen højest må være 80,6 kg N/ha, svarende til planteavlsniveau. Der skal stilles vilkår om maksimal udvaskning af kvælstof på 80,6 kg N/ha. Det stillede vilkår betyder, at projektet kan godkendes på trods af et stigende dyretryk i oplandet. Det konkrete projekt kan i sig selv udgøre et problem, hvis kvælstofbelastningen fra husdyrgødningen udgør mere end 1 % af den samlede belastning til Ringkøbing Fjord. Vejle Kommune har foretaget en worst case beregning, der med en forudsætning om, at merbelastningen fra husdyrgødning i forhold til handelsgødning under ingen omstændigheder, kan udgøre mere end 20 kg N/ha ud af rodzonen. Idet den samlede kvælstofbelastning til Ringkøbing Fjord udgør kg N betyder det, at projekter med under ha udbringningsareal i oplandet ikke vil udgøre en belastning på mere end 1 %. Idet udbringningsarealet i oplandet (Vejle Kommune) udgør 23,26 ha er afskæringskriterie 2b overholdt I det konkrete tilfælde, er det Vejle Kommunes vurdering, at det ikke er nødvendigt at foretage en miljøkonsekvensvurdering efter Habitatdirektivet i forhold til Natura 2000-område nr. 69 Ringkøbing Fjord i forhold til kvælstofpåvirkning. Fosfor 1.0 ha ligger indenfor fosforklasse marker ligger helt eller delvist inden for fosforklasse 2. De øvrige 22,26 ha af udbringningsarealerne ligger uden for fosforklasse. Arealerne er drænet. Alle marker er af jordbundstypen JB1. Fosfor tallene for de 5 marker ligger mellem 1,3 og 3,9 (se bilag). Alle fosfor tallene er derfor under 4. Det generelle beskyttelsesniveau i Husdyrloven stiller som følge heraf et samlet krav på bedriftsniveau til ejede og forpagtede arealer svarende til, at fosforoverskuddet højst må være 1,4 kg P/ha/år. Fosfor tal for markerne er under 4, og det vurderes at fosforklassen for alle markerne er 0. Det er beregnet, at fosforoverskuddet bliver 1,4 kg P/ha/år, idet der tilføres 24,5 kg P/ha/år med husdyrgødning og fjernes 23,1 kg P/ha/år med planterne. Kravet er dermed overholdt.

4 Side: 4/5 Der skal i miljøgodkendelsen stilles vilkår til det maksimale fosforoverskud, hvilket sikrer, at kravet overholdes. Kommunen har desuden vurderet, om der er risiko for tab af fosfor via overfladeafstrømning og erosion fra erosionstruede arealer til relevante kystrecipienter og søer. Det er kommunens konkrete vurdering, at ingen af husdyrbrugets udbringningsarealer er særligt erosionstruede, og at der ikke er risiko for en væsentlig påvirkning med fosfor til Ringkøbing Fjord. Der er desuden dokumenteret i ansøgningen, at overskuddet af fosfor på ejede og forpagtede arealer (udbragt fosfor med husdyrgødning minus planteoptaget fosfor) er 1,4 kg P/ha/år, hvilket er lavt. Der er derfor Vejle Kommunes vurdering, at der ikke er risiko for, at fosfor fra husdyrbruget som følge af erosion eller overfladeafstrømning vil have en væsentlig påvirkning af Ringkøbing Fjord. Det er derfor ikke nødvendigt at foretage en miljøkonsekvensvurdering efter Habitatdirektivet i forhold til Natura 2000-område nr. 69 Ringkøbing Fjord i forhold til fosforpåvirkning. Natur Vejle Kommune har vurderet, om der er behov for en beskyttelse af naturen med dens bestand af vilde planter og dyr og deres levesteder som følge af markdrift og udbringning af husdyrgødning på arealerne, som fremgår af bilag 3. Natura 2000-områder De nærmeste udbringningsarealer ligger i en afstand af ca. 4 km fra det internationale naturbeskyttelsesområde (Natura 2000-område) nr. 63, Mose ved Karstoft Å. Natura 2000 området og udbringningsarealer er ikke forbundet gennem vandløbssystemer. Kommunen har vurderet, at det ikke er nødvendigt at foretage en miljøkonsekvensvurdering i forhold til Natura 2000-området, idet arealerne ikke ligger tæt på Natura 2000-området eller via overfladeafstrømning kan medføre en tilførsel af næringsstoffer til området. Der er således ikke som følge af udbringning af husdyrgødning på arealerne risiko for negative påvirkninger af naturtyper eller levesteder for de beskyttede arter, som indgår i udpegningsgrundlaget for det internationale naturbeskyttelsesområde. Bilag IV-arter Vejle Kommune har ikke kendskab til levesteder for Bilag IV-arter tæt på eller i forbindelse med udbringningsarealerne. Øvrig beskyttet natur I umiddelbar nærhed af alle markerne ligger der naturområder beskyttet efter Naturbeskyttelseslovens 3. Markerne skråner ikke ned mod naturområdet eller er erosionstruede.

5 Side: 5/5 Det drejer sig om hhv. mark nr. V1-0 (mose øst for), V2-0 (mose vest for og mose øst for). V3-0 (hede vest for og mose øst for), V4-0 (hede vest for og mose nord for)v5-0 (hede vest for og mose øst og syd for). Der er registreret sjældne arter (liden soldug, rundbladet soldug og hvid næbfrø) på heden vest for markerne V4-0 og V5-0. Der er ikke registreret sjældne arter (fredede, rød- eller gullistede arter) i umiddelbar nærhed af eller på udbringningsarealerne. Ifølge Naturbeskyttelsesloven må driften af de tilstødende marker ikke medføre, at der sker en negativ påvirkning af naturområdet. Driften af markerne skal indrettes efter dette. Det er kommunens vurdering, at udbringning af husdyrgødning samt drift af ejede og forpagtede arealer ikke vil medføre væsentlige tilstandsændringer af beskyttet natur eller forringelse af levesteder for eller forekomst af sjældne arter. Diger og fortidsminder Der er beskyttede diger langs med markerne V1-0 og V3-0. Der må ikke foretages ændringer i de beskyttede sten- og jorddiger, jf. Museumslovens 29. Der er ikke beskyttede fortidsminder på markerne, der indgår i miljøgodkendelsen. Oldtidsfund på marker Ingen af markerne ligger indenfor område udpeget som kulturmiljø. Vejle Museum (tlf ) skal altid kontaktes jf. Museumslovens 27, hvis der dukker spor af fortidsminder op. Andet Flere arealer i Ikast-Brande Kommune støder op til kommunegrænsen til Vejle Kommune. En mark ligger ned til naturbeskyttet vandløb beliggende i kommunegrænsen. Derudover ligger en anden mark tæt på naturbeskyttet sø og mose i Vejle Kommune. Vejle Kommune vurderer at udbringning af husdyrgødning, samt drift af arealer i Ikast-Brande Kommune ikke vil medføre væsentlige tilstandsændringer af beskyttet natur eller vandløb. Venlig hilsen Lau Lykkebak Larsen

Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune

Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune Til Ikast-Brande Kommune Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune Ikast-Brande Kommune har den 18. september 2015 anmodet Vejle Kommune om en udtalelse i forbindelse med ansøgning Miljøgodkendelse

Læs mere

Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune

Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune Billund Kommune Att.: Rikke Holm Sennels Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune Billund Kommune har den 28. september 2015 anmodet Vejle Kommune om en udtalelse i forbindelse med miljøgodkendelse

Læs mere

Nedenstående ses Kerteminde Kommunes vurdering af og vilkår til arealerne.

Nedenstående ses Kerteminde Kommunes vurdering af og vilkår til arealerne. Odense Kommune Att.: Tine Skyttegård Andreasen Sendt pr. mail Side1/5 Miljø- og Kulturforvaltning Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf.: 65 15 14 66 Fax: 65 15 14 99 Email: tbj@kerteminde.dk www.kerteminde.dk

Læs mere

Ny revideret 46-udtalelse Horsbølvej 5, 7200 Grindsted

Ny revideret 46-udtalelse Horsbølvej 5, 7200 Grindsted Billund Kommune, Teknik og Miljø Att. Mette Hammershøj Jorden Rundt 1 7200 Grindsted Teknik og Miljø Toften 2 6818 Årre Tlf. 7994 6800 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Ny revideret 46-udtalelse

Læs mere

46-udtalelse Mølgårdvej 18, 7200 Grindsted

46-udtalelse Mølgårdvej 18, 7200 Grindsted Billund Kommune, Teknik og Miljø Att. Rikke Sennels Jorden Rundt 1 7200 Grindsted Teknik og Miljø Toften 2 6818 Årre Tlf. 7994 6800 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk 46-udtalelse Mølgårdvej 18,

Læs mere

Billund kommune. Jorden Rundt Grindsted. Att. Mette Hammershøj. Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune

Billund kommune. Jorden Rundt Grindsted. Att. Mette Hammershøj. Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune 1 - TM-Landbrug-Høringssvar til anden kommune vedr. mi Billund kommune Jorden Rundt 1 7200 Grindsted Att. Mette Hammershøj 2. januar 2017 Side 1 af 7 J. nr.: 09.17.00-P19-73-16 Vurdering af udbringningsarealer

Læs mere

0 2,5 kilometer Kertemindevej 250 arealgodkendelse Oversigtskort, alle arealer Bilag 1 Odense Kommune Nørregade 36-38, 5000 Odense C Tlf. 65512525 Initialer: tsan Dato: 03.12.2015 Beskyttede naturområder

Læs mere

Rikke Holm Sennels 2. december 2015

Rikke Holm Sennels 2. december 2015 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Rikke Holm Sennels RHS@Billund.dk 2. december 2015 Udtalelse vedrørende udbringning af husdyrgødning fra Skovvej 55, 7260 Sdr. Omme på arealer i Ikast-Brande

Læs mere

Fosforafsnittet i tillæg til miljøgodkendelse af Gl. Bane 10

Fosforafsnittet i tillæg til miljøgodkendelse af Gl. Bane 10 Fosforafsnittet i tillæg til miljøgodkendelse af Gl. Bane 10 1.1 Fosfor til overfladevand - vandløb, søer og kystvande Hovedparten af fosfortab fra landbrugsarealer sker fra kuperede marker i omdrift langs

Læs mere

Produktionen på ejendommen må maximalt være 56,6 DE i heste.

Produktionen på ejendommen må maximalt være 56,6 DE i heste. Teknik og Miljø Virksomhedsmiljø Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 56 09 HANDEL MED HESTE JOHN BYRIALSEN Vievej 24 8832 Skals virksomhedsmiljoe@viborg.dk www.viborg.dk 10 tilladelse til etablering/lovliggørelse

Læs mere

Anmeldelse af udskiftning af udbringningsarealer skal sendes til kommunen før planårets begyndelse den 1. august.

Anmeldelse af udskiftning af udbringningsarealer skal sendes til kommunen før planårets begyndelse den 1. august. Notat Erhverv Anmeldelse af udskiftning af udbringningsarealer Den 25. august 2008 I medfør af husdyrgodkendelseslovens 17, stk. 3 er der fastsat regler om anmeldelse af udskiftning af udbringningsarealer.

Læs mere

16 MILJØGODKENDELSE. Planteavlsbruget på Mustrupvej 29, 8320 Mårslet. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

16 MILJØGODKENDELSE. Planteavlsbruget på Mustrupvej 29, 8320 Mårslet. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune 16 MILJØGODKENDELSE Efter lov om miljøgodkendelse mv. af husdyrbrug, 16 Planteavlsbruget på Mustrupvej 29, 8320 Mårslet Dato for gyldighed: 12.

Læs mere

Tillæg nr. 2 til miljøgodkendelse af husdyrbrugsproduktionen

Tillæg nr. 2 til miljøgodkendelse af husdyrbrugsproduktionen Tillæg nr. 2 til 11 miljøgodkendelse af husdyrbrug i henhold til Lov om miljøgodkendelse mv. af husdyrbrug, nr. 1572 af 20/12/2006. Virksomhedens navn: Brøsbjergvej 17 Tillæg nr. 2 til miljøgodkendelse

Læs mere

Jørgen Pedersen Siø 12, 5900 Rudkøbing. Afgørelse om udvidelse af dyrehold, Siø 12, 5900 Rudkøbing, CVR nr.: 11857191

Jørgen Pedersen Siø 12, 5900 Rudkøbing. Afgørelse om udvidelse af dyrehold, Siø 12, 5900 Rudkøbing, CVR nr.: 11857191 Jørgen Pedersen Siø 12, 5900 Rudkøbing Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse om udvidelse af dyrehold, Siø 12, 5900 Rudkøbing,

Læs mere

Tillæg nr.1 til 16 AREAL- GODKENDELSE

Tillæg nr.1 til 16 AREAL- GODKENDELSE Olaf Petersen Madumflodvej 9 6990 Ulfborg Dato: 11-02-2016 Sagsnr.: 09.17.22-P19-3-15 Henv. til: Sidsel Nyborg Natur og Miljø Direkte tlf.: 96 11 78 09 Afdeling tlf.: 96 11 75 57 naturogmiljo@holstebro.dk

Læs mere

Natur & Vandmiljø Teknik & Miljø. Godkendelse af udbringningsarealer. Bjerndrupvej 9. Miljøgodkendelse

Natur & Vandmiljø Teknik & Miljø. Godkendelse af udbringningsarealer. Bjerndrupvej 9. Miljøgodkendelse Natur & Vandmiljø Teknik & Miljø Godkendelse af udbringningsarealer Bjerndrupvej 9 Miljøgodkendelse Oktober 2012 ESBJERG KOMMUNE Natur & Vandmiljø Torvegade 74 6700 Esbjerg Telefon 7616 1616 E-mail raadhuset@esbjergkommune.dk

Læs mere

Ansøgningsskema. husdyrgodkendelse.dk. 16 Godkendelse Ansøgningsnummer Version 3 Dato :00:00. Type

Ansøgningsskema. husdyrgodkendelse.dk. 16 Godkendelse Ansøgningsnummer Version 3 Dato :00:00. Type husdyrgodkendelse.dk Ansøgningsskema Type 16 Godkendelse Ansøgningsnummer 65113 Version 3 Dato 15 05 2014 00:00:00 Navn Richard Peeters Adresse Slaugvej 8 Telefon 75 33 32 51 Mobil 20992150 E Mail Kort

Læs mere

Miljøgodkendelse af dyrkningsarealerne på ejendommen matr.nr. 55a Svindinge By, Svindinge beliggende Huslodderne 10, 5853 Ørbæk, cvr.

Miljøgodkendelse af dyrkningsarealerne på ejendommen matr.nr. 55a Svindinge By, Svindinge beliggende Huslodderne 10, 5853 Ørbæk, cvr. Teknik- og Miljøafdeling Henrik Dahlhede Huslodderne 10 5853 Ørbæk Dato: 11-09-2008 Sagsbehandler: Bo Clausen Direkte tlf: 6333 7159 E-mail: bcl@nyborg.dk Sagsid.: 07/8549. Miljøgodkendelse af dyrkningsarealerne

Læs mere

Arealgodkendelse iht. 16 i lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug, LBK nr. 1486 af 4. december 2009 for driftsarealer under:

Arealgodkendelse iht. 16 i lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug, LBK nr. 1486 af 4. december 2009 for driftsarealer under: Dato: 2. april 2014 Teknik & Miljøforvaltning Natur og Miljø Jorden Rundt 1 7200 Grindsted Tlf. 7972 7200 www.billund.dk Arealgodkendelse iht. 16 i lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug, LBK nr. 1486

Læs mere

Tillæg til 12 miljøgodkendelse Jenlevej 9, 7870 Roslev. v/ Kaj Christensen

Tillæg til 12 miljøgodkendelse Jenlevej 9, 7870 Roslev. v/ Kaj Christensen Tillæg til 12 miljøgodkendelse Jenlevej 9, 7870 Roslev. v/ Kaj Christensen efter 12, stk. 3 i Lovbekendtgørelse nr. 1486 af 4. december 2009 om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug. Meddelt d. 4. juli 2014

Læs mere

Tjekskema Miljøgodkendelser efter 16 Skal desuden anvendes ved høringer fra nabokommuner tist Sagsnr.. Sagsbehandler: Start dato:

Tjekskema Miljøgodkendelser efter 16 Skal desuden anvendes ved høringer fra nabokommuner tist Sagsnr.. Sagsbehandler: Start dato: Tjekskema Miljøgodkendelser efter 16 Skal desuden anvendes ved høringer fra nabokommuner 08-02-2011 tist Sagsnr.. Sagsbehandler: Start dato: Ansøger navn: Bopælsadresse: Email: Tlf. & mb: Ejendommens adresse:

Læs mere

MILJØGODKENDELSE SIGVARDSMINDE BIRKEMOSEVEJ 163, 6000 KOLDING AF AREALDRIFTEN PÅ. Kolding Kommune

MILJØGODKENDELSE SIGVARDSMINDE BIRKEMOSEVEJ 163, 6000 KOLDING AF AREALDRIFTEN PÅ. Kolding Kommune Kolding Kommune MILJØGODKENDELSE AF AREALDRIFTEN PÅ SIGVARDSMINDE BIRKEMOSEVEJ 163, 6000 KOLDING 16 Lov nr. 1572 af 20. dec. 2006 jf. lovbek. nr. 1486 af 4. dec. 2009 om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug.

Læs mere

Anmeldeordning (artiklen senest ændret november 2015)

Anmeldeordning (artiklen senest ændret november 2015) Miljøkonsulenten Aps Martin Skovbo Hansen Cand.agro./agronom Ankjær 357, 8300 Odder Mobil: 2180 7080 miljoekonsulenten@gmail.com www.miljøkonsulenten.dk Anmeldeordning (artiklen senest ændret november

Læs mere

Tilladelse til drikkevandsindvinding og etablering af boring.

Tilladelse til drikkevandsindvinding og etablering af boring. Dato: 6. marts 2015 Tilladelse til drikkevandsindvinding og etablering af boring. Du har den 15. januar 2015, indsendt ansøgning om tilladelse til etablering af boring og indvinding af grundvand til drikkevandsboring

Læs mere

21-8. Odense Kommune

21-8. Odense Kommune Udbringningsarealer Beskyttede naturområder ( 3) 00 Mose Stalde Gyllebeholder Sø Eng Overdrev Kommunegrænse Internationalt beskyttet natur EF-Habitatområde 1800 1800 meter meter 360 360 meter meter Strandeng

Læs mere

Hjælp til husdyrgodkendelser

Hjælp til husdyrgodkendelser Dato: 14. januar 2015 Sagsbehandler: Therese Nissen, tgdn@dn.dk, 31 19 32 31 Hjælp til husdyrgodkendelser Start med: Hvornår er der klagefrist (hvis der ikke står en dato, er det 4 uger fra godkendelsesdato)?

Læs mere

Ansøgningsskema. husdyrgodkendelse.dk. 16 Godkendelse Ansøgningsnummer Version 5 Dato :00:00. Type

Ansøgningsskema. husdyrgodkendelse.dk. 16 Godkendelse Ansøgningsnummer Version 5 Dato :00:00. Type husdyrgodkendelse.dk Ansøgningsskema Type 16 Godkendelse Ansøgningsnummer 58259 Version 5 Dato 10-02-2015 00:00:00 Navn Johannes Søgård Adresse Klodhøjvej 50 Telefon 75335253 Mobil 20995833 E-Mail Kort

Læs mere

Arealgodkendelse af ejendommen Galgebrostene 5, 6372 Bylderup-Bov

Arealgodkendelse af ejendommen Galgebrostene 5, 6372 Bylderup-Bov Digital annonce Aabenraa Kommunes hjemmeside Kultur, Miljø & Erhverv Miljø og landbrug Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73 76 76 76 Dato: 30-08-2013 Sagsnr.: 13/15587 Dok.nr.: 240968/25 Kontakt: Morten

Læs mere

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 22-01-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 22-01-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3 Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 22-01-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3 Deltagere: Lars Erik Hornemann, Svend Rosager, Jesper Ullemose, Finn Olsen, Bruno Hansen, Arne Ebsen, Flemming Madsen, Christian

Læs mere

Arealgodkendelse til ejendommen Vøvle Bro Vej 5, 6360 Tinglev

Arealgodkendelse til ejendommen Vøvle Bro Vej 5, 6360 Tinglev Digital annonce Aabenraa Kommunes hjemmeside Kultur, Miljø & Erhverv Byg, Natur & Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 21-02-2014 Sagsnr.: 13/16153 Dok.løbenr.: 47673/14 Kontakt: Lonnie

Læs mere

BALLEGAARD EJENDOMSUDVIKLING A/S Nørregade 14 2 7100 Vejle E-mail: bj@ballegaard-gruppen.dk. 15. august 2014

BALLEGAARD EJENDOMSUDVIKLING A/S Nørregade 14 2 7100 Vejle E-mail: bj@ballegaard-gruppen.dk. 15. august 2014 BALLEGAARD EJENDOMSUDVIKLING A/S Nørregade 14 2 7100 Vejle E-mail: bj@ballegaard-gruppen.dk 15. august 2014 Lovliggørende landzonetilladelse til opdeling af et enfamiliehus til to lejligheder (med to lejemål)

Læs mere

Lovgrundlag Afgørelsen er truffet i henhold til 10 i Lovbekendtgørelse om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug nr. 868 af 3. juli 2015 (Husdyrloven).

Lovgrundlag Afgørelsen er truffet i henhold til 10 i Lovbekendtgørelse om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug nr. 868 af 3. juli 2015 (Husdyrloven). Finn Jørgensen Bjerrevej 350 8783 Hornsyld Natur & Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Tlf.: 7975 5000 www.hedensted.dk Aino Hvam Direkte nr.: 7975 5619 aino.hvam@hedensted.dk Lok.id.: 619-L01-000038 Sagsnr.:

Læs mere

10 Tilladelse til kvægbedriften Houårde Blichersvej 23 8300 Odder

10 Tilladelse til kvægbedriften Houårde Blichersvej 23 8300 Odder 10 Tilladelse til kvægbedriften Houårde Blichersvej 23 8300 Odder I henhold til 10 i Lov nr. 1486 af 4. december 2009 om miljøgodkendelse af husdyrbrug Datablad Ansøger / ejer af husdyrbruget: Hougårde

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til fem små huse på hedeareal

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til fem små huse på hedeareal Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til fem små huse på hedeareal XXX har søgt om tilladelse til at opsætte 5 huse á 2,5m x 2,5m på matr. nr. 3fs, Sønderby By, Grindsted. Husene skal bruges til maskiner

Læs mere

Tilladelse efter Planloven til etablering af sø og vold på Østermosevej

Tilladelse efter Planloven til etablering af sø og vold på Østermosevej Ejer af Østermosevej 2 6623 Vorbasse Tilladelse efter Planloven til etablering af sø og vold på Østermosevej 2, 6623 Vorbasse Billund Kommune ønsker at forbedre levevilkårene for den sjældne løgfrø, som

Læs mere

Miljøgodkendelse Stubberupvej 9, 4700 Næstved

Miljøgodkendelse Stubberupvej 9, 4700 Næstved 1 - Miljøgodkendelse, Stubberupvej 9, 4700 Næstved Miljøgodkendelse 25.02.2016 Stubberupvej 9, 4700 Næstved CVR nr. 10484936 Center for Miljø og Natur Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved Tlf

Læs mere

TILLADELSE. Kvægbrug på Rugholmvej 30, 9690 Fjerritslev. Tilladelsesdato / offentliggørelse:

TILLADELSE. Kvægbrug på Rugholmvej 30, 9690 Fjerritslev. Tilladelsesdato / offentliggørelse: TILLADELSE Kvægbrug på Rugholmvej 30, 9690 Fjerritslev Tilladelsesdato / offentliggørelse: 23. december 2009 / 12. januar 2010 1 Indholdsfortegnelse: Tilladelse til ændring af husdyrbruget på ejendommen...

Læs mere

AREALGODKENDELSE. Bejstrupvej 260, 9690 Fjerritslev

AREALGODKENDELSE. Bejstrupvej 260, 9690 Fjerritslev AREALGODKENDELSE Bejstrupvej 260, 9690 Fjerritslev Godkendelsesdato / offentliggørelse: 8/9 2010 & 14/9 2010 Indholdsfortegnelse: Vilkår... 3 Projektbeskrivelse... 5 Kommunens vurdering af miljøbelastningen...

Læs mere

4b (Frølund By, Gjellerup) 12 ks (Gjellerup By, Gjellerup)

4b (Frølund By, Gjellerup) 12 ks (Gjellerup By, Gjellerup) Miljø og Klima Rådhuset Torvet 7400 Herning Tlf. 96 28 28 28 teknik@herning.dk www.herning.dk 2. Tillæg til 12 miljøgodkendelse af kvægbruget Højgård Jørgen Vindum Sand Buskvej 5 7400 Herning Afgørelsesdato:

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig Billund Kommune modtog den 5. februar 2014 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

Udbringningsarealerne ligger i opland til Vadehavet og skal derfor selvstændigt godkendes efter husdyrlovens 16.

Udbringningsarealerne ligger i opland til Vadehavet og skal derfor selvstændigt godkendes efter husdyrlovens 16. Digital annonce Aabenraa Kommunes hjemmeside Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Dato: 28-10-2015 Sagsnr.: 15/9612 Dok.løbenr.: 288557/15 Kontakt: Tina Ketelsen Direkte tlf.: 73767864

Læs mere

Ansøgningsskema. husdyrgodkendelse.dk. 16 Godkendelse Ansøgningsnummer Version 7 Dato :00:00. Type. KK Agro Adresse.

Ansøgningsskema. husdyrgodkendelse.dk. 16 Godkendelse Ansøgningsnummer Version 7 Dato :00:00. Type. KK Agro Adresse. husdyrgodkendelse.dk Ansøgningsskema Type 16 Godkendelse Ansøgningsnummer 91795 Version 7 Dato 22-12-2016 00:00:00 Navn KK Agro Adresse Sæbyvej 11 A Telefon 40420410 Mobil E-Mail jekaptain@fiberpost.dk

Læs mere

Ny husdyrregulering: Fra miljøgodkendelse af arealerne til generelle regler

Ny husdyrregulering: Fra miljøgodkendelse af arealerne til generelle regler Ny husdyrregulering: Fra miljøgodkendelse af arealerne til generelle regler vvm+habitatdirektiv brug af afskæringskriterier fastholde beskyttelsesniveau neutralisere merudvaskning/påvirkning fra husdyrgødning.

Læs mere

10 Tilladelse til husdyrhold

10 Tilladelse til husdyrhold 10 Tilladelse til husdyrhold i henhold til Lov om miljøgodkendelse mv. af husdyrbrug, nr. 1572 af 20/12/2006 med senere ændringer. Tilladelse til husdyrhold på ejendommen Skrejrupvej 35, 8410 Rønde Adresse:

Læs mere

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027 MILJØVURDERING Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027 Faxe Graveområde, mindre udvidelse mod sydvest Faxe Kommune Side 1 Beskrivelse af området Det foreslåede nye råstofgraveområde omfatter

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig Billund Kommune modtog den 2. november 2016 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

Tilladelse til skovrejsning Dato:

Tilladelse til skovrejsning Dato: Tilladelse til skovrejsning Dato: 09-10-2017 Billund Kommune har den 20. september 2017 modtaget ansøgning om skovrejsning på del af matr. 5a, Kirkeby By, Sdr. Omme beliggende på adressen Hovedgaden 77,

Læs mere

Arealer og oplysninger om arealerne omfattet af dette tillæg fremgår af bilag 1 og bilag 2.

Arealer og oplysninger om arealerne omfattet af dette tillæg fremgår af bilag 1 og bilag 2. GÅRDEJER BJARNE NIELSEN Blenstrupvej 15 8983 Gjerlev J Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151507 www.randers.dk 22-2-2016 / 09.17.22-P19-4-15

Læs mere

Miljøtilladelse. af husdyrbruget. Trekanten 2, 7441 Bording

Miljøtilladelse. af husdyrbruget. Trekanten 2, 7441 Bording Miljøtilladelse af husdyrbruget Trekanten 2, 7441 Bording - efter 10 i Lovbekendtgørelse af lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug Tilladelse meddelt den 11. november 2015 1 Jakob Gammelgaard Munklindevej

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse af arealer til Præstevej 13, Årestrup, 9520 Skørping

Tillæg til miljøgodkendelse af arealer til Præstevej 13, Årestrup, 9520 Skørping Tillæg til miljøgodkendelse af arealer til Præstevej 13, Årestrup, 9520 Skørping 16 Lov nr. 868 af 3. juli 2015 om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug Dato for offentliggørelse 18. marts 2016 Journal nr.

Læs mere

Tilladelse til skovrejsning i negativt område Dato:

Tilladelse til skovrejsning i negativt område Dato: Tilladelse til skovrejsning i negativt område Dato: 27-09-2017 Billund Kommune har den 14. september 2017 modtaget ansøgning om skovrejsning på del af matr. nr. 20a, Vorbasse BY, Vorbasse, beliggende på

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. 16 arealgodkendelse til Grishøjgårdsvej 124, 9700 Brønderslev

BRØNDERSLEV KOMMUNE. 16 arealgodkendelse til Grishøjgårdsvej 124, 9700 Brønderslev BRØNDERSLEV KOMMUNE 16 arealgodkendelse til Grishøjgårdsvej 124, 9700 Brønderslev Godkendelsesdato: 17. april 2015 REGISTRERINGSBLAD Titel: 16 arealgodkendelse til Grishøjgårdsvej 124, 9700 Brønderslev

Læs mere

Vand- og Natura 2000 planerne. Den supplerende vejledning

Vand- og Natura 2000 planerne. Den supplerende vejledning Husdyrgodkendelser Vand- og Natura 2000 planerne Procedurekrav Den supplerende vejledning Et eksempel Vand & Natura 2000 områdere Den danske model Iværksættelse af en bindende, rullende planlægning for

Læs mere

Billund Kommune Jorden Rundt 1 7200 Grindsted Att. Natur og Miljø. Dato: 29. september 2014

Billund Kommune Jorden Rundt 1 7200 Grindsted Att. Natur og Miljø. Dato: 29. september 2014 Billund Kommune Jorden Rundt 1 7200 Grindsted Att. Natur og Miljø Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til at afgræsse og rydde enge, moser og heder ved Ansager Å Billund Kommune har på vegne af lodsejere

Læs mere

AREALGODKENDELSE. Hjortdalvej 74, 9690 Fjerritslev

AREALGODKENDELSE. Hjortdalvej 74, 9690 Fjerritslev AREALGODKENDELSE Hjortdalvej 74, 9690 Fjerritslev Godkendelsesdato / offentliggørelse: 15/7 2010 og 20/7 2010 Indholdsfortegnelse: Vilkår... 3 Projektbeskrivelse... 5 Kommunens vurdering af miljøbelastningen...

Læs mere

Lovgrundlag og miljøgodkendelsens grundbegreber

Lovgrundlag og miljøgodkendelsens grundbegreber Lovgrundlag og miljøgodkendelsens grundbegreber Tidligere regulering IPPC Kommunerne Miljøgodkendelse Amternes screening/vvm Nugældende landbrugsregulering Miljøgodkendelsesloven siden 1. januar 2007 Husdyrgødningsbekendtgørelsen

Læs mere

Tillæg til 12 miljøgodkendelse Hejlskovvej 14, 7840 Højslev.

Tillæg til 12 miljøgodkendelse Hejlskovvej 14, 7840 Højslev. Tillæg til 12 miljøgodkendelse Hejlskovvej 14, 7840 Højslev. v/rasmus B. Nielsen efter 12, stk. 3 i Lovbekendtgørelse nr. 1486 af 4. december 2009 om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug. Meddelt d. 15.

Læs mere

10 tilladelse. til udvidelse af ægproduktionen på Randersvej 61, 8370 Hadsten

10 tilladelse. til udvidelse af ægproduktionen på Randersvej 61, 8370 Hadsten 10 tilladelse til udvidelse af ægproduktionen på Randersvej 61, 8370 Hadsten Tilladelsesdato: 11. august 2015 1 Registreringsblad Landbrugets navn og beliggenhed Matrikel nr. CHR. nr. 27063 CVR. nr. P-nr.

Læs mere

Tillægsgodkendelse nr. 1 til miljøgodkendelse af kvægbruget på ejendommen Hedegårdevej 14, 6360 Tinglev

Tillægsgodkendelse nr. 1 til miljøgodkendelse af kvægbruget på ejendommen Hedegårdevej 14, 6360 Tinglev Digital annonce Aabenraa Kommunes hjemmeside Kultur, Miljø & Erhverv Miljø og landbrug Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73 76 76 76 Dato: 21-01-2016 Sagsnr.: 15/23886 Dok.nr.: 20252/16 Kontakt: Morten

Læs mere

Tillæg til 11 miljøgodkendelse af malkekvægsproduktion

Tillæg til 11 miljøgodkendelse af malkekvægsproduktion Tillæg til 11 miljøgodkendelse af malkekvægsproduktion Brogårdsvej 7, 7755 Bedsted Godkendelsesdato: 30. november 2015 Thisted Kommune TLF 99171717 www.thisted.dk CVR 29189560 1.Registreringsblad Titel

Læs mere

Tillægget omfatter udelukkende ændringer i arealforhold: Udskiftning af udspredningsarealer i forskellig kategori Ændring i arealernes gødningstryk

Tillægget omfatter udelukkende ændringer i arealforhold: Udskiftning af udspredningsarealer i forskellig kategori Ændring i arealernes gødningstryk Teknik og Miljø Miljø og Landbrug Skelbækvej 2 DK-6200 Aabenraa Tlf. : 73 76 76 76 Digital annonce Aabenraa Kommunes hjemmeside Dato: 12-07-2012 Sagsnr.: 10/11534 Dok.nr.: 32 Kontakt: Tina Ketelsen Direkte

Læs mere

www.ikast-brande.dk Anders Skræddergaard Møller og Malene Møller Skræddergaard Skovbrynet 86 7330 Brande 20. april 2016

www.ikast-brande.dk Anders Skræddergaard Møller og Malene Møller Skræddergaard Skovbrynet 86 7330 Brande 20. april 2016 Anders Skræddergaard Møller og Malene Møller Skræddergaard Skovbrynet 86 7330 Brande 20. april 2016 Landzonetilladelse til etablering af et nyt enfamiliehus og garage med redskabsrum på matr. nr. 6s, Brandlund

Læs mere

Ansøgningsskema. husdyrgodkendelse.dk. 16 Godkendelse Ansøgningsnummer 75000 Version 4 Dato 19-08-2015 00:00:00. Type

Ansøgningsskema. husdyrgodkendelse.dk. 16 Godkendelse Ansøgningsnummer 75000 Version 4 Dato 19-08-2015 00:00:00. Type husdyrgodkendelse.dk Ansøgningsskema Type 16 Godkendelse Ansøgningsnummer 75000 Version 4 Dato 19-08-2015 00:00:00 Navn Hans Kurt Høgedal Adresse Vilevej 3 Telefon 97731492 Mobil 22261492 E-Mail hkmink@mail.dk

Læs mere

1. Tillæg til 12 miljøgodkendelse af kvægbruget Høstrup Østergård

1. Tillæg til 12 miljøgodkendelse af kvægbruget Høstrup Østergård Miljø og Klima Rådhuset Torvet 7400 Herning Tlf. 96 28 28 28 teknik@herning.dk www.herning.dk 1. Tillæg til 12 miljøgodkendelse af kvægbruget Høstrup Østergård Karupvej 21 7540 Haderup Afgørelsesdato:

Læs mere

Tillæg nr. 2 til miljøgodkendelse af 31. marts 2009 på Ildvedvej 6, 7160 Tørring

Tillæg nr. 2 til miljøgodkendelse af 31. marts 2009 på Ildvedvej 6, 7160 Tørring Harald Gammel Skov Ildvedvej 6 7160 Tørring Natur & Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Tlf.: 7975 5000 www.hedensted.dk Mette Højby Direkte nr.: 7975 5678 mette.hoejby@hedensted.dk Lok.id.: 627-I101-000002 Sagsnr.:

Læs mere

VVM-screening af etablering af skov på matr. 3a, 6a V. Bregninge by, Bregninge m.fl. Afgørelse om at skovrejsningen ikke er VVM-pligtig

VVM-screening af etablering af skov på matr. 3a, 6a V. Bregninge by, Bregninge m.fl. Afgørelse om at skovrejsningen ikke er VVM-pligtig Peder Kromann Jørgensen Vester Bregningemark 3 5970 Ærøskøbing Sendt med email: pkjkoma@msn.com Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 VVM-screening

Læs mere

Tilladelse til skovrejsning i et areal udlagt til skovrejsning uønsket Teknik & Økonomi Negativt skovrejsningsområde og skovrejsning Lovgrundlag

Tilladelse til skovrejsning i et areal udlagt til skovrejsning uønsket Teknik & Økonomi Negativt skovrejsningsområde og skovrejsning Lovgrundlag Villy Elmer Nielsen Kolstrupvej 64 Grindsted Mk 7200 Grindsted Tilladelse til skovrejsning i et areal udlagt til skovrejsning uønsket Dato: 25-01-2018 Billund Kommune har den 12. december 2018 modtaget

Læs mere

10 tilladelse. til udvidelse af Svinebrug, St. Hedegaard Lemvigvej 6, Resen, 7600 Struer

10 tilladelse. til udvidelse af Svinebrug, St. Hedegaard Lemvigvej 6, Resen, 7600 Struer Ove Hedegård Stokkendal Lemvigvej 6 Resen, 7600 Struer Dato: 9. december 2009 J.nr.: 09.17.00-P19-4-07 Sagsbehandler: Kristian Iversen 10 tilladelse til udvidelse af Svinebrug, St. Hedegaard Lemvigvej

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven 3 og 16 til udvidelse af en del af E20

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven 3 og 16 til udvidelse af en del af E20 Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg Att. Agnete Jørgensen By- Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Park og Natur Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk

Læs mere

Svend Bodholt Nielsen Resenborgvej 20 7400 Herning. 11.september 2013

Svend Bodholt Nielsen Resenborgvej 20 7400 Herning. 11.september 2013 Svend Bodholt Nielsen Resenborgvej 20 7400 Herning 11.september 2013 Anmeldelse af etablering af gyllebeholder - Resenborgvej 20, 7400 Herning Ikast-Brande Kommune har den 13. august 2013 modtaget en anmeldelse

Læs mere

www.ikast-brande.dk IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Lone Thestrup Europavej 2 7430 Ikast 4. april 2016

www.ikast-brande.dk IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Lone Thestrup Europavej 2 7430 Ikast 4. april 2016 IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Lone Thestrup Europavej 2 7430 Ikast 4. april 2016 Landzonetilladelse til etablering af et skur på matr. nr. 2l, Stensbjerg, Ikast, beliggende ved Hagelskærvej 42B, 7430

Læs mere

Miljøgodkendelse af arealer til

Miljøgodkendelse af arealer til af arealer til Lyngbyskovvej 18, 9575 Terndrup 16 Lov nr. 1486 af 4. december 2009 om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug Dato for offentliggørelse DATO 2013 Journal nr. 09.17.22-P19-6687-12 Rebild Kommune

Læs mere

Bilag til ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse efter 12

Bilag til ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse efter 12 Bilag til ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse efter 12 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug Ansøgnings nr.: 54975 Claus Vinther-Nielsen Langagervej 6 4780 Stege Dato: 22. juli 2013. Opdateret

Læs mere

Ll. Valby, Slagelse Jorder nyt nr. Ll. Valby, Slagelse Jorder mark og fold,15f 1280kvm. Bilag 2, punkt 1d. undersøges

Ll. Valby, Slagelse Jorder nyt nr. Ll. Valby, Slagelse Jorder mark og fold,15f 1280kvm. Bilag 2, punkt 1d. undersøges Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Slagelse Nordskov (arbejdstitel) er et samarbejde mellem Slagelse Kommune og

Læs mere

Dispensation til oprensning og slåning

Dispensation til oprensning og slåning Tønder Spildevand A/S Stationsvej 5 6261 Bredebro Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574928043 Mail: mom1@toender.dk Sags id.: 01.05.08-P25-11-15 Ks: LSc 26. august 2015 Dispensation til oprensning og slåning

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til rydning af vedopvækst i beskyttet mose

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til rydning af vedopvækst i beskyttet mose Jens Christian Simonsen Saturnvej 6800 Varde Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til rydning af vedopvækst i beskyttet mose Du har søgt om dispensation til at rydde træer og buske på matr. nr. 3

Læs mere

Tillæg nr. 2 til miljøtilladelse af 30. maj 2011 på Hovedgårdvej 7, 8660 Skanderborg

Tillæg nr. 2 til miljøtilladelse af 30. maj 2011 på Hovedgårdvej 7, 8660 Skanderborg Lars Poulsen Grumstrupvej 14 8732 Hovedgård Tillæg nr. 2 til miljøtilladelse af 30. maj 2011 på Hovedgårdvej 7, 8660 Skanderborg Skanderborg Kommune har d. 21. februar 2014 modtaget en ansøgning om tillæg

Læs mere

Afgørelse om udvidelse af dyrehold (fulde stalde) Bjergvej 8, 5900 Rudkøbing. CVR nr p.nr og CHR nr

Afgørelse om udvidelse af dyrehold (fulde stalde) Bjergvej 8, 5900 Rudkøbing. CVR nr p.nr og CHR nr Bjerggården I/S Bjergvej 8 Illebølle 5900 Rudkøbing Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 03-03-2016 J. nr.

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til garage Dato:

Dispensation fra skovbyggelinje til garage Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til garage Dato: 03-04-2018 Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinje/byggetilladelse til en tilbygning på garage på Højene 5, 7250 Hejnsvig, matr. nr. 12 AY, HEJNSVIG

Læs mere

Dispensation til etablering af overfladeafløb mv. fra regnvandsbassin, matr.nr. 5a, Ll. Dalby By, Hedensted, beliggende ved Constantiavej i Hedensted

Dispensation til etablering af overfladeafløb mv. fra regnvandsbassin, matr.nr. 5a, Ll. Dalby By, Hedensted, beliggende ved Constantiavej i Hedensted HEDENSTED SPILDEVAND A/S Ørumvej 48 8721 Daugård Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Vibeke Rahbek Dir: +4579755675 Mob: +4521130536 e-mail: vibeke.rahbek @hedensted.dk Sagsnr. 01.05.08-P19-17-15 30.6.2015

Læs mere

Ansøgningsskema. husdyrgodkendelse.dk. 12 Godkendelse Ansøgningsnummer 63192 Version 1 Dato 31 03 2014 00:00:00. Type

Ansøgningsskema. husdyrgodkendelse.dk. 12 Godkendelse Ansøgningsnummer 63192 Version 1 Dato 31 03 2014 00:00:00. Type husdyrgodkendelse.dk Ansøgningsskema Type 12 Godkendelse Ansøgningsnummer 63192 Version 1 Dato 31 03 2014 00:00:00 Navn Per Andersen Adresse Bjergbyvej 5 Telefon 59264375 Mobil 21265861 E Mail uhrslunde@adr.dk

Læs mere

2/54

2/54 Bilag 1 1/54 2/54 Bilag 2 3/54 Bilag 3 4/54 5/54 Bilag 4 6/54 7/54 Bilag 5 8/54 9/54 Bilag 6 10/54 Bilag 7 11/54 12/54 Bilag 8 13/54 Bilag 9 14/54 15/54 16/54 17/54 Bilag 10 18/54 19/54 Bilag 11 20/54

Læs mere

Følgegruppemøde Vesthimmerland Kommune

Følgegruppemøde Vesthimmerland Kommune Følgegruppemøde Vesthimmerland Kommune - Arealanvendelse og forureningskilder - Beskyttelsesbehov og anbefalinger -Find materialet 18. maj 2010 Arealanvendelse og forureningskilder 1. Den overordnede arealanvendelse

Læs mere

Agro Food Park 24. september Winnie Heltborg Brøndum Planter og Miljø BESØG, GRÅSTEN LANDBRUGSSKOLE

Agro Food Park 24. september Winnie Heltborg Brøndum Planter og Miljø BESØG, GRÅSTEN LANDBRUGSSKOLE Agro Food Park 24. september Winnie Heltborg Brøndum Planter og Miljø BESØG, GRÅSTEN LANDBRUGSSKOLE LANDBRUGSDRIFT OG NATUR 1. Hvordan arbejder SEGES med natur og arealforvaltning? 2. Hvilken lovgivning

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse af Gabøl Byvej 35, 6500 Vojens

Tillæg til miljøgodkendelse af Gabøl Byvej 35, 6500 Vojens Tillæg til miljøgodkendelse af Gabøl Byvej 35, 6500 Vojens Jf. 11 stk. 3 i Bekendtgørelse af lov om miljøgodkendelse mv. af husdyrbrug (LBK nr. 868 af 03/07/2015) 14. januar 2016 Haderslev Kommune Indhold

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om søog åbeskyttelseslinje 1, da den grænser op til Esrum Å.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om søog åbeskyttelseslinje 1, da den grænser op til Esrum Å. Lars Cleveland Chrisander Kongebakken 24, 2. th. 4000 Roskilde Sag: 2015/22186 004 Id: 008610 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 22. marts 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej

Læs mere

TILLÆG TIL 16 MILJØGODKENDELSE

TILLÆG TIL 16 MILJØGODKENDELSE TILLÆG TIL 16 MILJØGODKENDELSE TILLÆG TIL 16 MILJØGODKENDELSE TIL UDBRINGNING AF HUSDYRGØDNING OG ANDEN ORGANISK GØDNING PÅ AREALER UNDER BEDRIFTEN BRARUPVEJ 23, 4840 NR. ALSLEV. GULDBORGSUND KOMMUNE DECEMBER

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse

Tillæg til miljøgodkendelse Tillæg til miljøgodkendelse af husdyrbrug Klarningvej 4 5750 Ringe 11 Denne tillægsgodkendelse er givet til: CVR-nr. 14 05 12 87 Gitte Hansen og Jens Erik Hansen Kværndrup Vænge 17, 5772 Kværndrup. Miljøgodkendelsen

Læs mere

Dato: 1. september 2014. Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til at fortsætte opdyrkning af tidligere moseareal

Dato: 1. september 2014. Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til at fortsætte opdyrkning af tidligere moseareal Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til at fortsætte opdyrkning af tidligere moseareal Du har søgt om dispensation til at fortsætte opdyrkning af tidligere moseareal på din ejendom matr. nr. 1 t,

Læs mere

Hardy Brian Linneberg Chr.Winthers Vej 6 8600 Silkeborg. 28. november 2012

Hardy Brian Linneberg Chr.Winthers Vej 6 8600 Silkeborg. 28. november 2012 Hardy Brian Linneberg Chr.Winthers Vej 6 8600 Silkeborg 28. november 2012 Landzonetilladelse til lovliggørelse af et opført redskabsskur i tilknytning til jagthytte - Toftlundvej 15 B, 7430 Ikast Ikast-Brande

Læs mere

Niels Henrik Nørgaard har den 5. september 2016 indsendt ansøgning om ændring i miljøgodkendelsen for husdyrbruget Østerkæret 10.

Niels Henrik Nørgaard har den 5. september 2016 indsendt ansøgning om ændring i miljøgodkendelsen for husdyrbruget Østerkæret 10. Niels Henrik Nørgaard Østerkæret 10 8990 Fårup Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151507 kristian.arnborg.nielsen@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

Knud Thor Larsen. - Arvad Møllevej 3, 7330 Brande. 14. marts 2013. Bygge- og Miljøafdeling Centerparken 1

Knud Thor Larsen. - Arvad Møllevej 3, 7330 Brande. 14. marts 2013. Bygge- og Miljøafdeling Centerparken 1 Knud Thor Larsen Arvad Møllevej 3 7330 Brande 14. marts 2013 Landzonetilladelse til etablering af et overdækket privat svømmebassin - Arvad Møllevej 3, 7330 Brande Teknik- og miljøudvalget har den 5. marts

Læs mere

Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand Dato: 7. august 2015

Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand Dato: 7. august 2015 Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand Dato: 7. august 2015 Tilladelse og vilkår Billund Kommune giver hermed tilladelse til indvinding af indtil 16.000 m³ grundvand pr. år til markvanding

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse af husdyrbruget Skovlvejen 3 og 20, 9600 Aars

Tillæg til miljøgodkendelse af husdyrbruget Skovlvejen 3 og 20, 9600 Aars Tillæg til miljøgodkendelse af husdyrbruget Skovlvejen 3 og 20, 9600 Aars - ændringer i staldanlæg, dyrehold, arealer samt fristforlængelse 12 Lov nr. 1488 af 4. december 2009 om miljøgodkendelse mv. af

Læs mere

Teknik- og Miljøafdeling

Teknik- og Miljøafdeling Søgyden Teknik- og Miljøafdeling Jan Hansen Søgyden 15 5540 Ullerslev Dato: 16-06-2008 Sagsbehandler: Bo Clausen Direkte tlf: 63337159 E-mail: bcl@nyborg.dk Sagsid.: 07/6805. Miljøtilladelse til ændring

Læs mere

Natur, Vej og Trafik Dahlsvej 3 4220 Korsør

Natur, Vej og Trafik Dahlsvej 3 4220 Korsør Natur, Vej og Trafik Dahlsvej 3 4220 Korsør Side1/6 Teknik og Miljø Natur, Vej og Trafik Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf. 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Dispensation fra naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Til Alfred Elneff Vejstrupvej 27, Brudager 5882 Vejstrup Sendt med email: alfred.elneff@hotmail.com

Til Alfred Elneff Vejstrupvej 27, Brudager 5882 Vejstrup Sendt med email: alfred.elneff@hotmail.com Til Alfred Elneff Vejstrupvej 27, Brudager 5882 Vejstrup Sendt med email: alfred.elneff@hotmail.com Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk

Læs mere

Miljøgodkendelse af dyrkningsarealerne på Ørbæklunde Gods, matr.nr. 26b m.fl. beliggende Ørbæklundevej 1, 5853 Ørbæk, cvr-nr.

Miljøgodkendelse af dyrkningsarealerne på Ørbæklunde Gods, matr.nr. 26b m.fl. beliggende Ørbæklundevej 1, 5853 Ørbæk, cvr-nr. Teknik- og Miljøafdeling Lars-Hågen Lange Ørbæklunde Gods Ørbæklundevej 1 5853 Ørbæk Dato: 30-11-2007 Sagsbehandler: Bo Clausen Direkte tlf: 63337159 E-mail: bcl@nyborg.dk Sagsid.: 07/7286. Miljøgodkendelse

Læs mere

Bilag 2 2/50

Bilag 2 2/50 Bilag 1 1/50 Bilag 2 2/50 Bilag 3 3/50 Bilag 4 4/50 5/50 Bilag 5 6/50 Bilag 6 7/50 Bilag 7 8/50 Bilag 8 9/50 10/50 Bilag 9 11/50 Bilag 10 12/50 13/50 Bilag 11 14/50 15/50 16/50 17/50 Bilag 12 18/50 19/50

Læs mere

Tillæg til 11 miljøgodkendelse på Haverslevvej 138, Kragelund, 9610 Nørager

Tillæg til 11 miljøgodkendelse på Haverslevvej 138, Kragelund, 9610 Nørager Center Natur og Miljø POUL ERIK DALUM Haverslevvej 138 Kragelund 9610 Nørager E-mail: ped@haverslevnet.dk Hobrovej 88 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.17.17-P19-3-13

Læs mere