Ansøgning om reservation af udgiftsramme til et områdefornyelsesprojekt i Hasle by, Bornholm

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ansøgning om reservation af udgiftsramme til et områdefornyelsesprojekt i Hasle by, Bornholm"

Transkript

1 Ansøgning om reservation af udgiftsramme til et områdefornyelsesprojekt i Hasle by, Bornholm

2 Ansøgning om reservation af udgiftsramme til områdefornyelsesprojekt i Hasle by, Bornholm Herved ansøger Bornholms Regionskommune om reservation af udgiftsramme til områdefornyelse i Hasle By i alt ,- kr. Indledning Efter at regionskommunen havde modtaget diverse henvendelser fra by- og borgerforeninger vedr. opstart af nye byfornyelsesprojekter, vurderede Teknik & Miljøudvalget på deres møde i april 2006, at under forudsætning af at kommunen fik tildelt en udgiftsramme til områdefornyelse, ville der være behov og mulighed for at igangsætte yderligere et områdefornyelsesprojekt, når det igangværende Gudhjem projekt afslutter i For at sikre en fornuftig prioritering, indkaldte kommunalbestyrelsen projektønsker fra de bornholmske by- og borgerforeninger. Der indkom 2 ansøgninger en fra Hasle Byting og en fra Aakirke-By-tinget. Efter afholdte borgermøder og møder med byudviklingsgruppen i Hasle Byting og bestyrelsen for Aakirke-Bytinget, besluttede kommunalbestyrelsen at fremsende en ansøgning om reservation af udgiftsramme til områdefornyelsesprojekt i Hasle by. Hasle Byting, som blev dannet i 2004, er bredt forankret i Hasles erhvervs-, kultur- og fritidsforeninger. I alt er 19 forskellige foreninger repræsenteret i Hasle Byting. Hasle Bytings formål er at varetage Hasle bys interesser, og bestandigt arbejde for at Hasle er et godt sted at bo og arbejde i, og at der er godt serviceniveau på alle områder. Hasle Byting/byudviklingsgruppen vil på byens vegne være den koordinerende organisation for et evt. områdefornyelsesprojekt. Der nedsættes følgegrupper efter behov. Sammenfatning Med den relativt korte afstand til Rønne by, er der tegn på, at Hasle by kunne udvikle sig til en forstad til Bornholms største by. Befolkningstallet falder, de unge rejser væk og flere og flere pendler til arbejde. Helårsarbejdspladser nedlægges, butikker lukker og privat service drejer nøglen om. En forstadsby opstår. En udvikling der kan blive forstærkende i sig selv. Men med en målrettet og kvalificeret planlægning kunne udviklingen vendes, således at Hasle fremover kunne fungere og leve som en hel by, der også kunne tiltrække nye borgere og arbejdspladser. Ved at igangsætte initiativer som f.eks. omdannelse af havnearealer, og disses sammenkobling med bymidten, byforskønnelse, socialeog kulturelle aktiviteter, kunne byens særkende og det lokale engagement styrkes.

3 Overordnet målsætning - at understøtte og udvikle Hasle som en balanceret arbejds- og boligby med alsidigt kultur- og fritidsliv. Målet er: At fastholde og om muligt forøge det nuværende befolkningstal; At forbedre og forskønne bymiljøet; At sikre sammenhæng mellem en række nyere initiativer i byen og de allerede etablerede institutioner; At sikre sammenhæng mellem bymidten og havneområdet; At skabe nye rammer for såvel kulturelle- og sociale aktiviteter, som nye erhvervsmæssige initiativer; At styrke de unges muligheder for aktiv fritidsbeskæftigelse. Hasle by før og nu Byen omtales først i historiske kilder i Hasle er som bysamfund opstået omkring et mindre fiskerleje. Hasle fik købstadrettigheder omkring år 1500 og var Bornholms mindste købstad. I 1618 og 1654 slog pesten flere hundrede mennesker ihjel, således at der i 1658 kun var 60 borgere i byen. Hasle blev beskrevet som en meget fattig købstad med et primitivt havneanlæg, og havde omkring 1800året ikke mere handel end et stort fiskerleje. Med påbegyndelse af havnebyggeriet i begyndelsen af 1800-tallet, forbedrede landeveje og udvinding af kul- og lerforkomster kom der gang i byvæksten og en industriel udvikling i byen. Senere blev der foretaget mange havneforbedringer og havneudvidelser, sidst i 1988 i håbet om, at der ville komme en ny opblomstring af erhverv omkring havnene, men bl.a. på grund af fiskerikrisen kom den aldrig. Egnen omkring Hasle var frugtbar, hvor man både kunne bjærge sig som fisker og bonde. Hasles bybønder leverede betydelige mængder grøntsager til den store naboby Rønne. Et kort fra 1899 viser, at markerne dengang dækkede meget af det, der i dag er by. Storegades gårde lå på det tidspunkt lige ud til det åbne land. I 1920 var der 20 aktive bybønder, i 1984 var der to tilbage. Nu er der ingen. Hasle var indtil kommunesammenlægningen i 2003 kommunecenter i Halse Kommune.

4 Hasle by i dag Hasle ligger på Bornholms vestkyst ca.12 km nord for Rønne. Den gamle bydel ligger på en stor terrasse mod havet. Havnen ligger langstrakt for foden af byen, der strækker sig næsten i byens fulde længde. Havnefladen ligger to-tre etager under byens niveau, boligbebyggelsen hæver sig på skrænten, forbundet med havnen med de små gader, der stejlt fører ned til havneområdet. Byen har således udkig over havnen. Hasle havn undergik en større udvidelse i 1988, som aldrig kom til sin rette. En del af havnen anvendes forsat som fiskerihavn med omkring 15 erhvervsfiskere og en fiskerifabrik. Havnen er en af øens største jolle- og lystbådehavne. Herudover anvendes store dele af havneområdet til rekreative formål og kompakt fritidsboligbebyggelse, opført i 2004, der tegner havnens nordkant. Syd for fiskerihavnen findes et stort ubebygget areal, der kunne danne overgang fra havnen til de rekreative, grønne områder omkring Fælleden og røgerierne syd for byen, og videre til de spændende og seværdig naturområder omkring Hasle med skov, kyst og mange fortidsminder. I den nyere tid er byen vokset mod sydøst langs landevejen til Rønne, nord for vejen med et industriområde og syd for vejen med nyere parcelhusområder og offentlig service. Syd for den gamle bykerne langs Fælledvejen ligger turistfaciliteter, så som røgerierne, vandrehjem, campingplads og sommerhusområder. Syd for det ældre parcelhusområde ligger idrætsfaciliteter og kolonihaver. En del turister besøger byen i sommersæsonen, især de smukt beliggende røgerier fra slutningen af 1800-tallet, som nu anvendes som museum, udstillingslokaler og røgeri med servering, Karetmagergården og kunsthåndværkerhuset Grønbechs Gård, en gamle købmandsgård fra 1800-tallet, som for nylig er blevet omdannet til udstillings- og kulturhus.

5 I dag findes der 2 dagligvareforretninger i Hasle, samt nogle mindre udvalgsvareforretninger. Der findes få mindre industriog fremstillingsvirksomheder i byen. Byen er forsynet med offentlig service, så som skole, børnehave, plejehjem, lægehus og idrætsfaciliteter. Hasle omfartsvej åbnede i sommeren 2005 og har aflastet bymidten for gennemkørende trafik fra Rønne til Nordbornholm. Den vigtigste forretningsgade er Storegade. Den gennemløber byen i en bue og midt i byen udvider den sig til Torvet. Torvet er i sommerhalvåret stadig præget af gennemkørende trafik og parkerede biler. Husene er funderet på karakterfulde sokler, som understreger Hasles placering på det skrånende terræn. Gaderne er gennemgående snævre, og husene er lave. Bolig- og Befolkningsudvikling I begyndelsen af 2007 boede 1762 personer i Hasle by. I 2002 havde Hasle indbyggere. Indbyggertallet har de sidste 5 år været faldende og denne udvikling fortsætter. Der er forholdsvis flere ældre over 65 år, men færre voksne mellem 40 og 64 år i byen. Der var flere yngre voksne og unge under 40 år, men færre børn under 15 år sammenlignet med Bornholm som helhed. I 2004 var der 841 beboede boliger/1.739 indbyggere, svarende til 2,1 beboere pr. beboet bolig. 841 ud af 925 boliger var helårsbeboet. Af de resterende 84 boliger er 9 boliger registreret som ferieboliger (1 %), resten er registreret som ubeboede helårsboliger, dvs. 8,1 %. 54,4 % af boligmassen er opført før 1950, 35,9 % er opført siden Af de beboede boliger er 64,9 % ejerboliger, og 35,1 % lejeboliger.

6 Afgrænsning af byfornyelsesområdet Området er afgrænset som vist på kortbilag 01. Området omfatter og Hasle gamle bydel, Hasle havn, samt Hasle Fælled og området omkring de historiske røgerier. Området afgrænses af; mod øst af Østergade, mod syd af Storegade, og videre mod øst af Fælledvej, mod syd af grænsen mellem Hasle Fælled og campingpladsen, og mod vest af kystlinjen og moler. Det samlede areal er ca. 0,5 km2. Havneområdet er medtaget som et vigtigt element for udvikling af byen. Hasle havn indgår i en idékonkurrence for 4 havne på Bornholm. Konkurrencen er støttet af Realdania fonden, og skal give bud på udviklingsmuligheder for havnene. Områdefornyelsesprojektet vil med udgangspunkt i resultatet fra idékonkurrencen skabe forbindelse mellem bymidten og fremtidens havneområde. Hasle Fælled og området omkring røgerierne er medtaget som vigtigt rekreativt område, hvor der bør være gode forbindelser til bymidten og havneområdet. Beskrivelse af områdets problemer og udviklingsmuligheder Der bliver forholdsvis flere ældre i byen i forhold til den yngre generation. Gennemsnitsalderen sniger sig langsomt opad i takt med, at de unge flytter for at søge uddannelse og arbejde eller for at møde andre unge. Og det er de færreste unge, der vender tilbage. Unge mennesker er en knap ressource og deltager sjælden i udvikling af lokalsamfundet. Arbejdspladser bliver der færre af og flere borgere pendler nu til arbejde og søger fritids- og kulturaktiviteter - hovedsagelig i Rønne. Andre flytter fra byen og efterlader sig ofte tomme helårsboliger. Turismen på Bornholm er især koncentreret på øens østside fra Sandvig i nord til Dueodde i syd. Hasle besøges dog af en del turister, der om sommeren besøger nogle få bestemte steder i og omkring byen hovedsagelig Grønbechs Gård og røgeriet. Mens hovedparten af byen ikke får den samme opmærksomhed. Om vinteren lukker fleste af de turistrelaterede aktiviteter og byen præges af øde gader, lukkede forretninger og gallerier, og de mange funktionstømte bygninger. Hvad medfører forfald i bygningsmassen, mens nogle af de andre bygninger er ikke ombygget eller vedligeholdt med respekt for den lokale byggeskik. Hasle havn har været en af byens hovederhvervskilder, men fortids travle skibsfart er forsvundet og fiskeriet på retur. Havnen er i dagen lidt søvnig havn, præget af ubebyggede erhvervsarealer, ikke anvendte bygninger, manglende liv og adskillelse fra byen. Manglende vedligeholdelse har sat sit præg på kajanlæg og havnen i øvrigt det samme gælder generelt for byens offentlige rum.

7 Udviklingsmuligheder potentialer Hasle by vil, med målrettet planlægning og diverse tiltag, kunne fungere og udvikle sig som en attraktiv by med den korte afstand til arbejdspladser i Rønne, med nærhed til naturoplevelser, til rekreative områder og offentlig service. Hasle by vil også med den fine beliggenhed på vestkysten kunne udvikle sig med kvalitetsturisme. Der er således relativt gode erhvervsmuligheder i service- og turistorienterede virksomheder, så som restauranter, caféer, gallerier, kunsthåndværk, kulturarrangementer mv. Kunsthåndværk og røgerier er en væsentlig attraktionskraft i 2002 besøgte 63% af turisterne på Bornholm kunsthåndværk og 55% besøgte røgerier. Et vigtigt aspekt for udvikling byen er, at flere af disse funktioner i fremtiden kan fungere hele året eller med udvidet sæson. Byens erhvervsliv, diverse foreninger og ressourcepersoner har allerede vist kreativt samarbejde i forbindelse med diverse events og kulturarrangementer bl.a. i under Bornholms Kulturuge, som også har til formål at udvide sæsonen. Der ligger udviklingsmuligheder i at aktivere og støtte de sociale ressourcer på stedet. Udviklingsmuligheder for den traditionelle handel med dagligvarer og udvalgsvarer er mere begrænsede. Den type forretninger skal i det daglige konkurrere med det langt større udbud, der findes i Rønne. Hasle Havn er under omdannelse og er det største udviklingspotentiale for byen. Havnen rummer i dag en række ubebyggede eller sparsomt bebyggede erhvervsarealer, som ikke alle kan forventes anvendt til havnerelaterede formål. På disse arealer kan der ifølge regionskommunens havneplan etableres aktiviteter, der kan bidrage til at gøre havnen til et levende og aktivt område for områdets beboere og turister. Heri indgår både erhvervsaktiviteter, rekreative funktioner og beboelse. Der er desuden skabt mulighed for et husbådeprojekt. I begyndelsen af 2008 vil der i samarbejde med Realdania-fonden blive udskrevet en idé-konkurrence for 4 havne på Bornholm heriblandt Halse Havn. Formålet er at sætte fokus på nytænkning af funktioner og anvendelse af mindre erhvervshavne, som forventes at miste deres funktion som erhvervshavne i disse år. Ved hjælp af et eventuelt områdefornyelsesprojekt skal sammenhængen mellem byen og havnen sikres, så de rekreative og økonomiske muligheder havnen rumme kommer hele byen til gode.

8 Problemstillinger i området Der er tilstedeværelse af flere forskelligartede problemer i Hasle: Negativ befolkningsudvikling; Udvikling mod færre erhvervsaktive og flere ældre borgere; Beboere med sociale problemer; Mangel på helårsarbejdspladser og fald i privat service; Mangel på et samlingssted for byens borgere; Mangel på varierede fritidstilbud for børn og unge; Havnearealer uudnyttede og i forfald: Manglende sammenhæng mellem bymidten og havneområdet; Manglende sammenhæng mellem forskellige aktiviteter i byen: Mange barrierer i byrum for bevægelseshæmmede; Nedslidte byrum; Mange ombygninger har ikke taget hensyn til den lokale byggeskik. Løsningsforslag: Engagere de unge til at deltage i udvikling af lokalsamfundet; Øge opmærksomhed og anerkendelse omkring lokale kvaliteter; Skabe rammer for sociale- og kulturelle aktiviteter; Skabe sammenhæng mellem havneområdet og bymidten Skabe sammenhæng mellem div. aktiviteter i byen Forskønnelse og regulering af byrum Udarbejde en lokalplan for bevaring og udvikling af Hasle By Vejledning i bygningsvedligeholdelse og bygningsbevaring Styrke Hasles identitet, kvaliteter og kulturmiljøer. Derfor ansøges: Det er med udgangspunkt i ovenstående beskrivelse af byens problemsæt og udviklingsmuligheder, og med ønsket om at beslutte og igangsætte en handlingsplan for at forbedre byudviklingen i en positiv retning, at Bornholms Regionskommune søger om reservation af udgiftsramme til områdefornyelse.

9 Mulige initiativer Aktivitetsforslag 01 - Bydelsplan Byens fysiske struktur, funktioner og trafikstruktur analyseres og der planlægges for Hasles bymidte og dennes sammenhæng med havneområdet, samt forbindelsen til de omkringliggende natur- og landskabsværdier. I og med at byen har fået en omfartsvej, kan der nu foretages en bymidteplanlægning, herunder bl.a. detailplanlægning for byens torv, byrum, og andre opholds- og friarealer. Begrundelse Hasle omfartsvej åbnede i sommeren 2005 og har aflastet bymidten for gennemkørende trafik fra Rønne til Nordbornholm. Bymidten har før været belastet af uvedkommende trafik. Efter etablering af omfartsvejen er såvel trafikken gennem byen, som pladsbehovet til den tunge trafik, reduceret betydeligt. De centralt beliggende byrum er dog stadigvæk præget af kørende trafik og parkerede biler. Byen er endvidere kendetegnet ved manglende sammenhæng mellem erhvervsmæssige, kulturelle og offentlige institutioner, samt uklare og på nogle strækninger besværlig forbindelse til havneområdet. Succeskriterier Bydelsplan udarbejdet; Bydelsplan offentliggjort og debatteret på workshops, offentlige møder mm. Aktivitetsforslag 02 - Torve Med udgangspunkt i bydelsplanen opgraderes byens centrale torv således, at der skabes bedre plads til udendørs ophold og forbedrede forhold for fodgængere, heriblandt bedre tilgængelighed. Med udgangspunkt i idékonkurrencen for 4 bornholmske havne etableres et havnetorv /aktivitetsområde på havneområdet med forbindelse til byens centrale torv. Begrundelse Etablering af omfartsvejen har forbedret muligheden for sikker færden i bymidten. Byens centrale torv har ikke ændret karakter siden omfartsvejen blev anlagt. Den anvendes stadigvæk som parkeringsplads, kørebane og busholdeplads. En funktionsforbedring og forskønnelse af torvet vil gavne de butikker og serviceerhverv, der omkranser torvet, og byens smukke gamle rådhus, som blev opført i midten af 1800-tallet en bygning af høj bevaringsværdi vil fremstå i sit rette element. Succeskriterier Torvet er funktionsforbedret og forskønnet; Flere aktiviteter på torvet og i området omkring torvet; Flere aktiviteter på havneområdet; Forbedret tilgængelighed.

10 Aktivitetsforslag 03 Forbindelser mellem havn og bymidte Sammenhæng og forbindelser mellem havneområdet og byens centrale torv tydeliggøres og forbedres. Hasles potentialer defineres og der skabes sammenhæng og synergi mellem de lokale attraktioner. Begrundelse Havnen er industrielt præget, men med funktionstømte bygninger og begrænset liv på området. Havneområdet er et af Hasles aktiver, hvor bygninger og arealer kunne anvendes på en anden alternativ måde. Der er for nylig bygget en række fritidsboliger på den nordlige del af havneområdet og der foreligger bl.a. et skitseprojekt for Hasles silo, hvor der planlægges at omdanne den tomme silo til ferieboliger med butikker og restaurant i gadeplan. Det er vigtigt, at forbindelser mellem havneområdet og byens centrale torv tydeliggøres og markeres, således at besøgende herunder brugere af havnens fritidsboliger også besøger bymidten, dens kulturtilbud og forretningsliv til gavn for hele byen. Succeskriterier Forbedrede og tydeliggjorte forbindelser mellem bymidten og havneområdet; Sammenhæng mellem en række nyere initiativer i byen og allerede etablerede institutioner sikret. Aktivitetsforslag 04 Cykelstiforbindelse Forbedring af regional cykelstiforbindelse fra Rønne til Nordbornholm gennem Hasle by. Forbindelsen gennem Hasle by opgraderes og tydeligeres, således at byens attraktioner kobles op på cykelstinettet.

11 Begrundelse Bornholm profilerer sig som en cykel-ø og der er en god cykelforbindelse fra Rønne til Hasle og videre fra Hasle til Nordbornholm. Cyklisterne bør også føres gennem Hasles gamle bydel med mulighed for ophold i byens centrum. Succeskriterier Cykelstiforbindelsen gennem byen er opgraderet Aktivitetsforslag 05 Bevaringsværdige bygninger Rådgivning i bygningspleje, vedligeholdelse og ombygning af bevaringsværdige bygninger. Begrundelse Hasle er en gammel, og i sin bystruktur nogenlunde velbevaret by, der på sin egen stille måde har fulgt med udviklingen og samtidig formået at bevare noget af sit oprindelige bymiljø. Men ikke alle bygninger er ombygget og vedligeholdt med respekt for den lokale byggeskik. Særlig karakteristisk for Hasle by er de 9 bondegårde, beliggende i den gamle bydel. Kulturmiljøatlas for Bornholm anbefaler, at der sættes ind med rådgivning om bygningspleje, hvis de store gårde skal reddes for eftertiden. En del af den historiske bydel er omfattet af en bevarende lokalplan, men en revision er tiltrængt. Det er planlagt at revidere og udvide bevaringsområdet i den nærmeste fremtid. Succeskriterier Bevarende lokalplan udarbejdet; Vejledningsblade udarbejdet; Afholdt mindst 2 café-møder/workshops med rådgivning i ombygning og bygningsvedligeholdelse Aktivitetsforslag 06 - Aktivitetslokaler Etablering af lokaler til fritids- og kulturaktiviteter til gavn for byens borgere i alle aldre. Begrundelse Hasle er et af de få byområder på Bornholm, der mangler et medborgerhus for såvel voksne som for unge. For at understøtte de kulturelle og sociale aktiviteter ønskes etableret kultur- og aktivitetslokaler, hvor synergi mellem både foreningsmæssige og kommercielle/turistmæssige interesser kan sikres. Hasles Gamle Rådhus kunne eventuelt benyttes til formålet, hvor der ville være mulighed for udlejning af lokaler til erhvervsformål, som kunne skabe økonomi til at driften.

12 Succeskriterier Lokaler er etableret; Min. 5 sociale- og kulturelle aktiviteter igangsat. Aktivitetsforslag 07 Aktiviteter for børn og unge Etablering af aktivitetsrammer for børn og unge. Her tænkes både på initiativer indenfor informationsteknologien, men ikke mindst skal der skabes mulighed for udendørs aktiviteter, der styrker bevægelse og sundhed f.eks. streetbasket, gadefodbold og scaterbaner. De unge skal inddrages aktivt i planlægning og udformning af projekterne. Begrundelse I Hasle findes et klubhus med idrætsfaciliteter, man der mangler i høj grad aktivitetsmuligheder for børn og unge, der ikke er medlemmer af klubber og generelt mangler der uformelle aktivitetsmuligheder i det offentlige rum. Mange unge tilbringer deres fritid ved at samles foran den lokale grill eller hænge ud i Storegade. Succeskriterier Børn og unge er inddraget aktivt i processen; Min 3 aktivitetsmuligheder for børn og unge er etableret. Lokal forankring og intern organisering Aktivitetsforslag 08 Mindre projekter Mindre projekter/aktiviteter fremlagt af borgere og erhvervslivet i løbet af processen, og som kan indpasses i områdefornyelsesprojektets overordnede tema. Byens borgere, erhvervsliv og foreninger deltager allerede aktivt i dialogen omkring byens fremtidige udvikling. Der er siden kommunesammenlægningen afholdt offentlige møder og Hasle Byting er dannet med det formål at varetage byens interesser. En lokal forankring findes således allerede, og kunne styrkes ved igangsættelse af et områdefornyelsesprojekt. Der vil dog blive gjort en særlig indsats for at engagere byens unge i processen. De i ansøgningen listede aktivitetsforslag udspringer af lokale ønsker. I forbindelse med den tværsektorielle og organisatoriske tilrettelæggelse og gennemførelse, nedsættes en koordineringsgruppe med deltagelse af repræsentanter fra Hasle Byting, det politiske niveau og afdelinger i regionskommunen (Teknik&Miljø, Kultur&Fridtid, Erhverv&Udvikling). Desuden knyttes der forbindelser til Bornholms Vækstforum og Bornholms Erhvervsambassadør, samt Handicaprådet og Ældrerådet.

13 23 3f 23 3e 23 3d 23 3c 23 3b 23 3o 23 3i 23 3h 23 3g 23 3u 23 3r 23 3q 23 3p 233a 23 3t 23 3s 23 2a 23 3n 23 3m 23 3l 23 3k 9.00m 234b 23 0 Ha v nepla ds 232b 255b 21 9y 21 9b a 14 4f 14 4h 14 4c 234a "an" Strandgade 21 3b 23 7 "ai" i 21 1d c 19 2b a 21 1k 21 1e 16 3a 20 6a c 21 1b 21 3c 21 9n 21 9a 21 1f 21 1g 21 1h 21 3f 21 3g " ak" 163h 21 3e 4.00m 163g 21 3d 219q a 20 2b 21 9u 14 4n 14 4o 19 8b 219p 14 4p 163f 21 3h 18 6b 18 6a 19 0a 18 8l H av neg ade b 16 3e Lø kke gad e 219o 219l " c " 20 2a 163c 21 3a d 19 2a 19 2d s 219k c 19 8a 21 9i 219g 14 4m 19 2g 20 0a d 21 9m r 18 0d 19 2f b 21 8g " h " d 21 9t 20 2c 219f b 21 6g 182a a 21 6h 21 6f 14 4q 18 0e 18 0c 250 H as le 1. 50m d b 17 2f 17 2a S ildet ovet b 16 6d 16 6c 16 6a 16 4a 16 4h 16 4d 17 2c G a svæ rks vej l h 21 8k 18 2e 18 2f 18 2g 16 d e b 21 7a 21 6c 21 8f 21 8a 21 8e 18 0b 18 0f 18 0k 18 0a 18 0g 17 9c 17 9a 14 a 21 6a 21 5c 182d 18 1a 17 9b 14 g 21 5b 21 6d e m 21 6b 14 4b 21 8d 21 8c T oldb odg ade 16 a " d " b 16 4e 15 7b 15 7c " a t " 18 2b f 16 4c 18 2c b b 162d 16 7a g d 15 8b 156i "ap" 6e 183e 183f 185a 22 0b 144d " b " 6b 18 1b G u lero dsg ade 156g 156h 6d 183g 14 4e 183d 14 e c 18 4d 18 4b 18 4c 18 5b 14 b 162a 156c 156f 15 5c F reds k ov 18 4e 15 5d 146 "al" Løkken 23b b 15 6e 15 4a b c 183b 10 d 184a 14 d " a y" 14 4l a h 13 a a 15 8a 10 g 20 b 20 c " ao" 15 5a 148 " a " 16 0a 134c 1d 2c 16 0b c 10 c Torvet "aq" 15 6a k 15 5b 5. 00m 11 c 12 " a z" 23a 15 6d 3d 10 f 10 i 11 a 13 b 45 c 15 4b b 6a " t " a 7b 45 e 15 1b 15 1a a 134g 1c 4. 00m 3c 9a 50 b " u " 45 d i 45 h 45 a 134h 7a 8b 46 a " f" 7d 8a 11 b m 50 2a 3a 9b 10 a 48 b 1f a 13 5e " l" 6c 10 e 10 b 50 p 2b 3b 50 f 48 c i 1e R åd hus gad e 13 4b 44 a 44 b 24 " g" b S me de 221 8c 50 c 50 i 45 g 45 f c 50 g 4 77 a d 12 9a 50 h 50 a 12 9b c 45 b Nørregade P ræ ste gad e 135g 13 5d 44 c 135f str æ de "n" 14 2d 14 2e 14 2f 24 6 b c 46 b b 14 2a "i" 56a 52 b 52 f f P ilestr æ de 12 1b 11 8c 11 8b c 13 3a 13 5c 14 1a 53 b 53 a 62 b 62 f " q" 52 c 50 r 12 8b 50 l 50 e 52 a 12 7a a a 26 b 13 5a gade 14 2b d No r d r e T væ r ga de 50 q 12 7e 12 7f b b c 52 e 52 d 11 2c 11 2b Hasle Nygade 11 2d 11 4 "æ" 12 2a 12 2b a 26 a 26 e 12 1a 14 0b " o " e "y" "k" 14 3b b g 57a 14 0a 14 3a " p " 58 b "af" " a s" " z" 11 1a c 117b 90 c 117c a b "ag" 88 a 89 b 89 a "av" 39 b 67 b a e " aa" 39 a 39 c d 86 g a 86 h "x " 11 6 "ø" 91 b b 10 7 a a 38 b 28 u 28 n 115a k 119b 86 k 86 l e 118b 119c 83 a 67 c 86 f a d b 86 c 86 a 37 c 86 i c 73 b ve j Kirk egå rd 91 a 92 n 10 9a 11 3 " a c" 28 q 115z 92 ak a 10 4b e c 75 a 92 i a 28 a 28 o 116a 115a i 120b 84 c 120c 84 b 74 a 3. 80m 92u 70n 81 c b 75 b 92 c 92 k " a r " 70 m " v " l "ad" 81 b " a æ " 120i 28 s 71b 81 a 80 b 90a 92 h 120h 28 p 92 ai 10 1d 10 0b 36 g 36 f 28 b 92 ae 10 1e 10 0a 36 e "g" 28 g k "a m " 92 ac p c 122b 148a f 70 70c 115a h 118e 120l 148b 10 1g 1. 00m 10 1f d c 70g 92 q " ae" 28 c 28 v 3. 50m 92 r " ab" 10 1a 36 h d 28 h c "h" 3.77m d b f 149d a g d 79b 92a d 92a h 92 s 94 a 36 a h 90b 10 1b b 29 e 70s 79a f 28 k 29 m 97 b 97d 92 t 94 g 92 af h 28 l 92x c b a 70p 29 f 78 92o 29 g 29 k 29 i 146b 92 v 94f 29 l ve j 92g 94e 97a 92y 92f 96e 96 f a f 118c 120s 70r b t 30 92e d 94h 94 d 28m " l" 122e 115e i k 70 l d 96 h 30 e 94i 96 g 96 m 35e 70o 94 k 30c 115a b 122i 115i 86e 94c 94 b 96 d 96 c 96b 30a 86q 96l 35a 86d 31k 120u 96 i m 86 96k 96a 31 b 31i "n" 115a a 115v 115k o c "c " 120v 86i 31 e "k " 35c 31 f 31a 115u "f" 115n 86c 115ø 122g 87b 31 d g 31h 115g 120x 88b 88c c 115t 89h 89f 89c 115æ 122h 32d 115h 120y 32g "m " 87c 115a l 115l 115q 87a 120z 88a 32e 115a o 86r 89k 89a 32a 115x 115a n "d" 115a r 33d "b" 89b 33c 115bg 115bf 115a m 115m 115r 115s B ræ nd erive j 115bh 115a p 115a s 115a q 90c e be 115a t 115a v 115bi bk 115bn 115a u 33b 115bd 115bl "i " 5 115bm 115a x 115bc 115bb 115ba 115a y 81e 6 115a ø 7 115a æ a z a "p" b 24b 73 26b 81d 24c 30 Budget forventede udgifter Aktiviteter budget statsrefusion kommune og Hasle by Borgerinddragelse, administration og rådgivning , , ,- Aktivitet 01 bydelsplan , , ,- Aktivitet 02 torve , , ,- Aktivitet 03 forbindelser - bymidten og havnen , , ,- Aktivitet 04 cykelstiforbindelse , , ,- Aktivitet 05 bygningsrådgivning , , ,- Aktivitet 06 aktivitetslokaler , , ,- Aktivitet 07 aktiviteter for børn og unge , , ,- Aktivitet 08 projekter forslået i processen , , ,- i alt , , ,- Bilag 01 Kort der viser områdets udstrækning og afgrænsning Bilag 02 Nøgletal for Hasle by og byfornyelsesområdet Bilag 03 - Vurderingsskema Øs ters øen 145b 144a 43c 63a 134e 66 Ny fe riebebyggelse 63d Lys tbå de ha vn 150a 41as 150b c 1a 70b 70q 41o 71a 40k Fis k e r iha 72g vn 72b 72e 72h 72f 125a 79e F reds k ov ha s le B ygr un de 125d 14 f185c 72c 86t 86æ Hasle Bygrunde 86k Kir k e 86z S ilo To r v 86l 81a 86h 79c 81c 92z 96a 86b 86u 86y 86v 81f Hasle Markjorder Gr ø nn e b e c hs Ga a r d 15e Hasle Bygrunde O m rå de a fg ræ ns ning 15a 15b 15c "i" 89g 89i 15f 16 Hasle Bygrunde a d 24a a c 115y "c" h f Ha s le Fæ lle d g R øg e r ie r a o 115p 115bo Til Rønne g a Hasle Markjorder n m 122o "d" h Hasle Markjorder m Havneplads 4.00m Strandgade 219c 219d Vestergade S øn der gad e Vestergade Korsgade Sandløkkegade Storegade Fælledvej Krummevej Herolds Gr øn neg ade Julegade Kirkegade Kirkegade Slagterstræde Offentligt Vandsted Fælledvej 3.15m Julegade Østergade 2.5 0m 120m 120n Hasle Bygrunde S and løkke gad e M alers træ de 4.0 0m 9.0 0m Byledsg ade 35d "aø" M ø lle ba kke n 120d 120o 120p D a m ba kke n 120e 120f 120q "a x" 35f 120r 3.80m "ah" E lle b akk en K um le hø jve j Damløkkevej "a u" 4.00m H a sse lv ej N yg å rd sve j4.0 0m B ykærve j 8.0 0m Toftemarken 41ah T o ft ekr o g en T o fte lø kke n T o fte b ak ken 4.0 0m 41g 4.00m 3.7 7m S valh ø jve j 17 "b" 63 Strandmarken, Hasle Jorder

14 Bilag 01 - afgrænsning af byfornyelsesområdet

15 Bilag 02 - Nøgletal Hasle By - beboere fordelt på alder og køn Mænd Kvinder I alt år år år I alt Byfornyelsesområdet - beboere fordelt på alder og køn Mænd Kvinder I alt år år år I alt Byfornyelsesområdet Boliger Etage m2 i alt Gennemsnitsstørrelse Husstandsstørrelse ca. 480 ejendomme ca m2/ejendom 1,9 personer/ejendom 60 boligejendomme under 60 m2 Erhverv ca. 80 ejendomme ca m2/ejendom

16 Bilag 03 Vurderingsskema for nedliste byområder i mindre byer Er det et problem, at der er: Byens situation og udvikling - afsides beliggenhed og dårlige trafikforbindelser til egnscentre? 1 - negativ udvikling i erhverv og arbejdspladser? 4 - negativ befolkningsudvikling? 5 - udvikling mod færre erhvervsaktive og flere ældre? 5 - en negativ udvikling i indkomster og skattegrundlag? 3 - et fald i privat service? 4 - manglende kulturudbud og oplevelser i byen? 5 - manglende offentlig service og institutioner? 2 Fysiske forhold i byområdet - nedslidte boliger med dårlig standard? 3 - tomme boliger? 3 - behov for nedrivning, renovering eller omdannelse af erhvervsbygninger? 2 - grimme eller nedslidte byrum? 5 - trafikproblemer? 3 - manglende beboer- og fritidsfaciliteter? 5 - nedslidte eller manglende friarealer? 4 Sociale forhold i byområdet - mange beboere, som mangler beskæftigelse? 3 - overvægt af ældre beboere? 4 - mange beboere, som har sociale problemer? 4 Organisatoriske forhold i byområdet - et svagt foreningsnetværk? 2 - manglende samarbejderspartnere i områdefornyelsen? 1 Byfunktioner i selve byområdet - manglende eller stor afstand til privat service? 3 - manglende eller stor afstand til offentlig service? 2 - manglende muligheder for fritidsaktiviteter 3

17

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune NORDDJURS KOMMUNE Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune Landdistriktspolitik 2013 2016 1. Indhold 2. Indledning...2 3. Fakta om Norddjurs Kommune...3 4. Mål og udviklingstemaer...4 4.1. Dialog, samarbejde

Læs mere

BYFORNYELSESPROGRAM FOR HASLE BY

BYFORNYELSESPROGRAM FOR HASLE BY BYFORNYELSESPROGRAM FOR HASLE BY Bornholms Regionskommune 2 Indholdsfortegnelse Afsnit 1 - Proces og problemformulering...5 Afsnit 2 - Forslag til aktiviteter...8 01: Brand og Profil...8 02: Center- og

Læs mere

302 - Hasle. Mindre handels- og serviceby. Målestok 1:10.000. Bybeskrivelse og rammer. Byudviklingsområde - blandet helårsbolig- og erhvervsformåler

302 - Hasle. Mindre handels- og serviceby. Målestok 1:10.000. Bybeskrivelse og rammer. Byudviklingsområde - blandet helårsbolig- og erhvervsformåler 302 - Hasle Mindre handels- og serviceby Byzone Sommerhusområde Afgrænsede byområder Byudviklingsområde - blandet helårsbolig- og erhvervsformåler Landzone Byudviklingsområde Udlæg til hotelområde Fredet

Læs mere

Bevaringsværdige bygninger

Bevaringsværdige bygninger 07. Henne 07.01 Henne Stationsby 07.02 Henne Strand 07.03 Henneby 07.04 Stausø 07.05 Henne Kirkeby 07.10 Åbent land Henne Bevaringsværdige bygninger Rammer 07.01 Henne Stationsby Status Henne Stationsby

Læs mere

krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge

krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge Butikker på Vestergade mod gadekæret. Gaden udgør den nordlige grænse af projektområdet. Materialet er bygget op i to dele: 1 Helsinge

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål H fra Udvalget for Landdistrikter og Øer

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål H fra Udvalget for Landdistrikter og Øer Udvalget for Landdistrikter og Øer 2011-12 (Omtryk - 02/02/2012 - Redigeret svar fra miljøministeren) ULØ alm. del, endeligt svar på spørgsmål 56 Offentligt J.nr. NST- 101-00584 Den 9.1.2012 Miljøministerens

Læs mere

Lokalplan 004 Muleby. ii.

Lokalplan 004 Muleby. ii. Lokalplan 004 Muleby ii. Plan & Byg 2006 INDHOLDFORTEGNELSE 1 Om lokalplanen... Forhold til anden planlægning... Tilladelser fra andre myndigheder... Lokalplanens retsvirkninger... BESTEMMELSER 1. Formål...

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Gjern fremtidens lokalsamfund! Hvordan skal vi udvikle Gjern?

Gjern fremtidens lokalsamfund! Hvordan skal vi udvikle Gjern? Resume af borgermøde indkaldt af Gjern Lokalråd Indledning: Gjern Lokalråd inviterede i samarbejde med Landdistrikternes Hus og LAG Silkeborg til borgermøde den 27. september 2012 under overskriften: Gjern

Læs mere

BORGERMØDE OM ALLERØD KOMMUNES UDVIKLING DEBAT- OG INFORMATIONSMATERIALE OM: - BOLIG- OG BEFOLKNINGSUDVIKLING

BORGERMØDE OM ALLERØD KOMMUNES UDVIKLING DEBAT- OG INFORMATIONSMATERIALE OM: - BOLIG- OG BEFOLKNINGSUDVIKLING BORGERMØDE OM ALLERØD KOMMUNES UDVIKLING DEBAT- OG INFORMATIONSMATERIALE OM: - BOLIG- OG BEFOLKNINGSUDVIKLING - DEN KOMMUNALE KERNEVELFÆRD BØRN, SKOLE OG ÆLDREOMRÅDET - UDVIKLING AF HANDEL OG KULTUR I

Læs mere

Sindal. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer

Sindal. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Sindal Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Side 1 Sindal Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Svar status Ikke svaret Afvist

Læs mere

Nyt liv ved Fjellerup Strand

Nyt liv ved Fjellerup Strand Nyt liv ved Fjellerup Strand Bygning fra fiskeriets storhedstid Norddjurs Kommune ansøger om deltagelse i Realdania-kampagnen Stedet tæller med projektet Nyt liv ved Fjellerup Strand. Projektet tager ud

Læs mere

LOKALPLANLÆGNING STRATEGI FOR BORGERDELTAGELSE I LOKALPLANPROCESSEN FOR ALLE DER VIL!

LOKALPLANLÆGNING STRATEGI FOR BORGERDELTAGELSE I LOKALPLANPROCESSEN FOR ALLE DER VIL! LOKALPLANLÆGNING STRATEGI FOR BORGERDELTAGELSE I LOKALPLANPROCESSEN FOR ALLE DER VIL! ? Kontakt Hedensted Kommune Fritid & Fællesskab By & Landskab Tjørnevej 6 7171 Uldum byoglandskab@hedensted.dk Indledning

Læs mere

Alsønderup Sogns Lokalråd Landsbyvision 2011. Lokalrådet December 2011

Alsønderup Sogns Lokalråd Landsbyvision 2011. Lokalrådet December 2011 Alsønderup Sogns Lokalråd Landsbyvision 2011 Lokalrådet December 2011 1 Kilde. Kms/Hillerød kommune 2 Baggrund Sommeren 2011 afholdt lokalrådet for Alsønderup sogn en visionsdag på Kulsviergården i Alsønderup,

Læs mere

Boligudbygning. Status. Udfordringerne. Mål. Rækkefølge for udbygning i Brændkjær - Dalby - Tved

Boligudbygning. Status. Udfordringerne. Mål. Rækkefølge for udbygning i Brændkjær - Dalby - Tved Boligudbygning Mål Målet er at skabe bysamfund, hvor bæredygtighed og hensynet til områdets landskabelige værdier og kulturmiljøer er styrende for udviklingen. Områdets nye boligområder Ved Lindgård og

Læs mere

2. tillæg til Spildevandsplan 2005-2012. Sommerhusområder i Boderne og Sømarken

2. tillæg til Spildevandsplan 2005-2012. Sommerhusområder i Boderne og Sømarken 2. tillæg til Spildevandsplan 2005-2012 Sommerhusområder i Boderne og Sømarken Teknik & Miljø, juli 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund...3 2. Lovgrundlag...3 3. Eksisterende forhold...3

Læs mere

B O R N H O L M S. Bilag R E G I O N S K O M M U N E

B O R N H O L M S. Bilag R E G I O N S K O M M U N E B O R N H O L M S R E G I O N S K O M M U N E Bilag Ansøgning om reservation af udgiftsramme til et områdefornyelsesprojekt i Snogebæk Fiskerleje på Bornholm 1 Christiansø Christiansø Christiansø Christiansø

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 Fokusområder 2016-2017 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN OG BOLIGUDVALGET 2014 BAGGRUND Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af

Læs mere

Nyt revideret forslag til landdistriktspolitik for Køge Kommune Maj 2016

Nyt revideret forslag til landdistriktspolitik for Køge Kommune Maj 2016 Nyt revideret forslag til landdistriktspolitik for Køge Kommune Maj 2016 1. Formål En meget stor del af Køge Kommunens areal udgøres af landdistrikter, og en betydelig del af kommunens borgere bor i landdistrikterne.

Læs mere

Regionkommuneplan 2005. Del 4 Bybeskrivelse og byudvikling

Regionkommuneplan 2005. Del 4 Bybeskrivelse og byudvikling Regionkommuneplan 2005 Del 4 Bybeskrivelse og byudvikling Titel: Regionkommuneplan 2005 Del 4. Bybeskrivelse og Byudvikling Udgiver: Bornholms Regionskommune Dato: September 2006 Henvendelse om planen:

Læs mere

Lokalplan nr. 199. Anvendelse af stueetager i bymidten

Lokalplan nr. 199. Anvendelse af stueetager i bymidten Lokalplan nr. 199 Anvendelse af stueetager i bymidten februar 2007 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks. om - anvendelse,

Læs mere

Analyse af detailhandlen i Silkeborg Kommune

Analyse af detailhandlen i Silkeborg Kommune Analyse af detailhandlen i Silkeborg Kommune Konklusioner, vurderinger og anbefalinger fra ICP, Institut for Center-Planlægning, februar 2016 Dramatisk fald i antallet af handelsbyer i Danmark I de kommende

Læs mere

FREDENSBORG /identitet OG moderne Byliv i DEN historiske SlOtSBy

FREDENSBORG /identitet OG moderne Byliv i DEN historiske SlOtSBy FREDENSBORG / identitet og moderne byliv i den historiske slotsby Denne folder er udarbejdet af Dansk Bygningsarv for Fredensborg Kommune Maj 2013 Du kan læse mere om projektet på www.fredensborg.dk/fredensborgby.

Læs mere

Strategi for Amager - Et debatoplæg fra Københavns Amt En langsigtet helhedsplanlægning af Amager på tværs af amts- og kommunegrænser bliver stadig mere påtrængende. Hvilke elementer skal indgå i planlægningen,

Læs mere

LOKALPLAN NR. 082. For et område ved Snogebæk Havn

LOKALPLAN NR. 082. For et område ved Snogebæk Havn LOKALPLAN NR. 082 For et område ved Snogebæk Havn Februar 2016 Indsigelser og ændringsforslag Lokalplanforslaget blev vedtaget af kommunalbestyrelsen den 28. januar 2015 og sendes i offentlig høring i

Læs mere

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Godkendt i Sammenlægningsudvalget den 6. december 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.1.1 Beslutning om sammenlægning af Bramming,

Læs mere

Referat Efter velkomsten begyndte cafedebatten, som hurtigt kom i gang efterfølgende er der under hvert cafebord opsamlet fokuspunkter, mange

Referat Efter velkomsten begyndte cafedebatten, som hurtigt kom i gang efterfølgende er der under hvert cafebord opsamlet fokuspunkter, mange Referat fra tema2 Byudvikling og Bosætning Pilegårdsskolen, Langeskov 14.05 2007 Program 19.00 Musik og velkomst ved udvalgsformanden 19.15 Niras informerer om cafebordsmetode 19.20 Hanne fortæller om

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE INDLEDNING Et varieret og aktivt kulturliv spiller en vigtig rolle i visionen om, at skal være et attraktivt sted at bo med unikke og forskelligartede bysamfund og

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur- og Fritidspolitik Nordfyns Kommune Revideret den 15. august 2014 Dokument nr. 480-2014-852344 Sags nr. 480-2013-36230 Indhold FORORD... 2 INDLEDNING... 3 VISIONEN... 4 VÆRDIER... 5 NORDFYNS KOMMUNE

Læs mere

Kommissorium for Gl. Havn

Kommissorium for Gl. Havn Trafik- og Vejafdelingen Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Dato: 12. maj 2010 Sagsnr.: 201001613-15 Kommissorium for Gl. Havn Indledning I forbindelse med budgetforhandlinger

Læs mere

Tale af overborgmester Ritt Bjerregaard. Anledning: Workshop om byliv og social mangfoldighed i Nordhavn

Tale af overborgmester Ritt Bjerregaard. Anledning: Workshop om byliv og social mangfoldighed i Nordhavn Tale af overborgmester Ritt Bjerregaard Anledning: Workshop om byliv og social mangfoldighed i Nordhavn Hovedbudskab Byliv, social mangfoldighed og social bæredygtighed handler ikke kun om det, der foregår

Læs mere

STRUER KOMMUNE. Visioner for den nye kommune. Planstrategi 07

STRUER KOMMUNE. Visioner for den nye kommune. Planstrategi 07 STRUER KOMMUNE Visioner for den nye kommune Planstrategi 07 1 2 KOM MED IDEERNE Vi er nu kommet godt i gang med den nye Struer Kommune. Det har været et stort arbejde at få Thyholm og Struer Kommune til

Læs mere

1 of 7 NYT LYS I MØRKE

1 of 7 NYT LYS I MØRKE 1 of 7 NYT LYS I MØRKE 1 2 of 7 BAGGRUNDEN FOR PROJEKTET Langs det grønne bånd, der snor sig langs med jernbanen ind i det indre af Syddjurs Kommune, finder man fire jernbanebyer bundet sammen af Grenaabanen

Læs mere

KULTUR OG BORGERSER- VICE Sport & Fritid Aarhus Kommune

KULTUR OG BORGERSER- VICE Sport & Fritid Aarhus Kommune Detailplan for Vestsiden af FTL-havnen Side 1 af 11 Baggrund for detailplanen Juni 2012 vedtog byrådet Dispositionsplan for Fiskeri-, Træskibs- og Lystbådehavnen samt arealerne mellem Grenaabanen og Skovvejen/

Læs mere

Kommuneplantillæg 29 vedr. Svaneke

Kommuneplantillæg 29 vedr. Svaneke Kommuneplan 2013 Indholdsfortegnelse Kommuneplantillæg 29 3 208.B.06 - Område ved Nordskoven 8 208.BL.05 - Gl. byområde 9 208.C.02 - Bymidte 10 208.D.03 - Parken 11 208.E.03 - Svaneke Havn 12 208.R.08

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byfortætning og byomdannelse Mål Silkeborg Kommune vil: Skabe mulighed for yderligere byggeri i bymidten gennem fortætning og byomdannelse.

Læs mere

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 November 2013 Indledning Med denne strategi for udvikling af turisme og oplevelser formulerer Greve Kommune nu for første gang en vision

Læs mere

DETAILHANDELSSTRATEGI. Strategi for udvikling i Vejen, Brørup, Rødding og Holsted

DETAILHANDELSSTRATEGI. Strategi for udvikling i Vejen, Brørup, Rødding og Holsted DETAILHANDELSSTRATEGI 2016 Strategi for udvikling i Vejen, Brørup, Rødding og Holsted Forord Denne detailhandelsstrategi er resultatet af den proces, som Byrådet i Vejen Kommune igangsatte i foråret 2015.

Læs mere

Hvad vil vi med provinsbyerne? COWI 6. marts 2012

Hvad vil vi med provinsbyerne? COWI 6. marts 2012 Hvad vil vi med provinsbyerne? COWI 6. marts 2012 Befolkningsudviklingens geografi under finanskrisen Befolkningsudvikling pr. år 2008 til 2012 Kilde: Danmarks Statistik De unges flyttemønster under finanskrisen

Læs mere

Fremtidens Aabenraa, Fremtidens Købstad. Thomas Andresen Borgmester Bo Riis Duun Afdelingschef Kultur & Plan og Fritid

Fremtidens Aabenraa, Fremtidens Købstad. Thomas Andresen Borgmester Bo Riis Duun Afdelingschef Kultur & Plan og Fritid Fremtidens Aabenraa, Fremtidens Købstad Thomas Andresen Borgmester Bo Riis Duun Afdelingschef Kultur & Plan og Fritid Befolkningsprognoser 3 4 Kamp mellem kommuner om bosætning Erkendelse af at Aabenraa

Læs mere

LOKALPLAN NR. 720.1. ANVENDELSE AF BOLIGER I TVERSTED Helårsstatus langs Tannisbugtvej og Bindslevvej samt sideveje m.v. til disse.

LOKALPLAN NR. 720.1. ANVENDELSE AF BOLIGER I TVERSTED Helårsstatus langs Tannisbugtvej og Bindslevvej samt sideveje m.v. til disse. LOKALPLAN NR. 720.1 ANVENDELSE AF BOLIGER I TVERSTED Helårsstatus langs Tannisbugtvej og Bindslevvej samt sideveje m.v. til disse. December 2007 HJØRRING KOMMUNE Side 3 LOKALPLAN NR. 720.1 FOR ANVENDELSEN

Læs mere

Godsbanearealerne et nyt byområde

Godsbanearealerne et nyt byområde Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 4. april 2016 Godsbanearealerne et nyt byområde Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune er i gang med, at planlægge det nye byområde ved

Læs mere

indkaldelse af idéer og forslag

indkaldelse af idéer og forslag indkaldelse af idéer og forslag CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Psykiatrisk Hospital, Risskov - omdannelse til boliger Baggrund for høringen Denne høring udsendes som en orientering og et oplæg til

Læs mere

VISIONER FOR HOLBÆK HAVNEFRONT

VISIONER FOR HOLBÆK HAVNEFRONT - Havneomdannelser gennem de sidste 15 år - De gode eksempler - Hvad skaber den gode havn? Visionsskitser og anbefalinger Holbæk DEN GODE HAVN Havneomdannelser gennem de sidste 15 år De gode eksempler

Læs mere

Bevaringsværdige bygninger

Bevaringsværdige bygninger 24. Ølgod 24.01 Ølgod 24.02 Strellev 24.03 Lindbjerg 24.04 Krusbjerg 24.10 Åbent land Ølgod Bevaringsværdige bygninger Rammer 24.01 Ølgod Status Ølgod er en områdeby med udviklingspotentiale indenfor

Læs mere

Ménager kommune lokalplan nr. 3.1

Ménager kommune lokalplan nr. 3.1 / / ; p/t. 25.SEP.1988*007263 Ménager kommune lokalplan nr. 3.1 STEMPELMÆRKE RETTEN I HOBRO KUN GYLDIGT MED AFSTtMPLING Af DOMMERKONTORETS KASSEl

Læs mere

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1 Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at

Læs mere

Herligheder Fortætning Bymæssige tiltag og forbindelser

Herligheder Fortætning Bymæssige tiltag og forbindelser område 2 38 Område 2 knytter sig til Helsingørs bykerne og kystog havnearealerne med det kommende Kulturværft og søfartsmuseum samt Kronborg, Nordhavnen og Grønnehave Strand. Området strækker sig fra kysten/havnen

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune På vej mod 2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune 25.01.2007 På vej mod 2017 Haderslev Kommune 25.01.2007 Side 2

Læs mere

Vækst i Holbæk Kommune APRIL 2015

Vækst i Holbæk Kommune APRIL 2015 Vækst i Holbæk Kommune APRIL 2015 Indhold 1. Vækst i Holbæk Kommune 4 2. Hvor skal vi hen? 6 Hvem vil være med? 6 3. Indsatsområder for vækst 8 Samarbejde og rigtige udbud løfter erhvervsudviklingen 8

Læs mere

INPUT TIL VISIONSPLAN FOR MARIBO

INPUT TIL VISIONSPLAN FOR MARIBO INPUT TIL VISIONSPLAN FOR MARIBO SAMMENFATNING PRÆSENTERET FOR BYRÅDET 27. MARTS 2014 OPLÆG TIL BORGERMØDE I MARIBOHALLERNE I MARIBO 11. JUNI 2014 BY OG LANDSKAB 1 ByogLandskab CVR 2918 5662 Axeltorv 3

Læs mere

Fakta om Tøndermarsk Initiativet

Fakta om Tøndermarsk Initiativet Fakta om Tøndermarsk Initiativet Budget: Samlet budget: 210,9 millioner kr. Heraf kommer 111,3 millioner kr. fra Tønder kommune. Realdania har bevilget 65 millioner kr., og A.P. Møller og Hustru Chastine

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til etablering af aktivitetshus ved Båring Strand

Ansøgning om tilladelse til etablering af aktivitetshus ved Båring Strand Middelfart Kommune Båring d. 2/4-2013 Att.: Jacob Kloch Østergade 21 5580 Nr. Åby Ansøgning om tilladelse til etablering af aktivitetshus ved Båring Strand På vegne af foreningen Båring Vig Kystaktiviteter

Læs mere

Bomiva Kommentarer/ideer/forslag Nuværende forhold fremtidig udvikling

Bomiva Kommentarer/ideer/forslag Nuværende forhold fremtidig udvikling Bomiva Kommentarer/ideer/forslag Nuværende forhold fremtidig udvikling 19. sep. 2015 SPØTTRUP OMRÅDET Bomiva har almennyttige boliger i flere af byerne i Spøttrup området. I Rødding, Krejbjerg og Balling

Læs mere

for et område omkring kirken i Vindinge,

for et område omkring kirken i Vindinge, 1-2.. )..Q Lokalplan nr, 249 for et område omkring kirken i Vindinge, Redegørelse, Indledning: Vindinge 1782. Vindinge landsby bestod oprindelig af både tre- og firlængede gårde og enkelte småhuse, der

Læs mere

TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015. Kursen er sat!

TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015. Kursen er sat! TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015 Kursen er sat! LEMVIG 23.-25. MAJ 2015 TEMA: FISK & FISKERI - FØR OG NU Fisk og fiskeri har altid fyldt meget i Lemvig og derfor har vi valgt dette tema for Pinsestævne

Læs mere

Konsekvenser ved etablering af Rema 1000 i Nexø

Konsekvenser ved etablering af Rema 1000 i Nexø Konsekvenser ved etablering af Rema 1000 i Nexø 1 1.0. Indledning ICP er af Reitan Ejendomsudvikling A/S blevet bedt om at udarbejde en redegørelse for de planlægningsmæssige forhold i Lokalcenter Søbækken

Læs mere

LOKALPLAN NR. 062 Tillæg 006 til kommuneplan 2009

LOKALPLAN NR. 062 Tillæg 006 til kommuneplan 2009 LOKALPLAN NR. 062 Tillæg 006 til kommuneplan 2009 For et område på den sydlige del af Hasle Havn April 2012 Lokalplanforslag 062 og kommuneplantillæg 006 blev endelig vedtaget af kommunalbestyrelsen den

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5.13

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5.13 HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5.13 INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 5.13 1 Lokalplanens formål... 2 Lokalplanens område og zonestatus... 3 Områdets anvendelse... 4 Vej- og stiforhold... 5 Parkeringsforhold...

Læs mere

BILAG 3: ØKONOMI UFINANSIEREDE INDSATSER

BILAG 3: ØKONOMI UFINANSIEREDE INDSATSER BILAG 3: ØKONOMI UFINANSIEREDE INDSATSER Agenda 21- planen er i lighed med kommuneplanen en rammeplan, som indeholder en række indsatser (mål og aktiviteter), hvortil der i forbindelse med planens politiske

Læs mere

LOKALPLAN NR. 29 HERLEV KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 29 HERLEV KOMMUNE LOKALPLAN NR. 29 I HERLEV KOMMUNE Lokalplanens indhold. Lokalplan nr. 29 vedrører et område mellem Tårnvænget og Kastaniedal og fastlægger den bebyggelsesplan, bebyggelsen skal opføres efter. Bebyggelsen

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

LOKALPLAN NR. 069. for den eksisterende sommerhusbebyggelse ved Mossø - Mossøbrå

LOKALPLAN NR. 069. for den eksisterende sommerhusbebyggelse ved Mossø - Mossøbrå LOKALPLAN NR. 069 for den eksisterende sommerhusbebyggelse ved Mossø - Mossøbrå Skanderborg Kommune 2000 INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 069 REDEGØRELSE Lokalplanområdet... l Lokalplanens baggrund og

Læs mere

Referat fra Borgermøde i Torrild forsamlingshus den 24.11.2015

Referat fra Borgermøde i Torrild forsamlingshus den 24.11.2015 1 Torrild lokalråds bestyrelse, Torrild den 8. december 2015. Referat fra Borgermøde i Torrild forsamlingshus den 24.11.2015 Dagsorden: 1. Velkomst ved formand Henrik Iversen 2. Oplæg ved Kommunaldirektør

Læs mere

HOLMEGAARD KOMMUNE PLANSTRATEGI VÆKST TRYGHED. FORSLAG, den 17. december 2003.

HOLMEGAARD KOMMUNE PLANSTRATEGI VÆKST TRYGHED. FORSLAG, den 17. december 2003. HOLMEGAARD KOMMUNE PLANSTRATEGI TRYGHED VÆKST FORSLAG, den 17. december 2003. PLANSTRATEGI FOR HOLMEGAARD KOMMUNE. Indledning. I henhold til planlovens 23 a skal kommunalbestyrelsen offentliggøre en strategi

Læs mere

Bystrategi for Augustenborg

Bystrategi for Augustenborg Bystrategi for Indhold Byens identitet... side 3 Baggrunden for bystrategierne... side 3 Inddragelse af s borgere... side 4 Selve bystrategien... side 5 De fire fokusområder Natur og landskab Udfoldelse

Læs mere

Er du frivillig i Thisted Kommune?

Er du frivillig i Thisted Kommune? Er du frivillig i Thisted Kommune? Produceret af Thisted Kommune April 2015 Forord Der skal lyde en tak for din indsats som frivillig i Thisted Kommune. Et stærkt frivilligmiljø med aktive og engagerede

Læs mere

LOKALPLAN NR. 051 for et boligområde ved Skovvej og Skotteparken i Ballerup (vedtaget april 1989)

LOKALPLAN NR. 051 for et boligområde ved Skovvej og Skotteparken i Ballerup (vedtaget april 1989) LOKALPLAN NR. 051 for et boligområde ved Skovvej og Skotteparken i Ballerup (vedtaget april 1989) FORORD BAGGRUND FOR LOKALPLANEN På baggrund af ønsker fra grundejerforeningen "Klanparken" om mulighed

Læs mere

Høje Taastrups gode erhvervsklima og funktionelle og moderne boliger er det grundlag, der skal videreudvikles. Udfordringer: Muligheder:

Høje Taastrups gode erhvervsklima og funktionelle og moderne boliger er det grundlag, der skal videreudvikles. Udfordringer: Muligheder: NOTAT Byrådscentret 06-02-2013 Bystrategier for Høje Taastrup, Taastrup og Hedehusene til Byrådet. Høje Taastrup Sagsbehandler Doknr. Sagsnr. Leaba 34483/13 11/30531 Et regionalt mødested for handel, erhverv

Læs mere

Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser.

Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige byggegrunde til boligformål på kanten mellem by og land - tæt på indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til rekreative områder.

Læs mere

Småøernes Aktionsgruppe

Småøernes Aktionsgruppe Vejledning om støtte via Småøernes Aktionsgruppe Vi støtter projekter, som viser nye veje og skaber fremskridt på de 27 småøer synliggør muligheder og kvaliteter på småøerne styrker samarbejde og fællesskab

Læs mere

Ledig byggegrund med direkte udsigt og adgang til naturskønne omgivelser.

Ledig byggegrund med direkte udsigt og adgang til naturskønne omgivelser. Ledig byggegrund med direkte udsigt og adgang til naturskønne omgivelser. Dato 28.09.2015 Version 001 Revideret af KMN Ledig byggegrund tæt på by, indkøbsmuligheder, S-tog og direkte adgang til grønne

Læs mere

OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK

OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK porten til Rømø 08-10-2014 www.toender.dk 1 Aftenens forløb VELKOMMEN til alle v/ Tønder Kommune Trafikplan 2014 v/ Fagchef Lars-Erik Skydsbjerg Forslag til PROGRAM v/ Christel

Læs mere

Handlingsplan 2009-2010 ErhvervsStrategi 2009 - Greve har værdierne

Handlingsplan 2009-2010 ErhvervsStrategi 2009 - Greve har værdierne Marts 2009 Handlingsplan 2009-2010 Forord ErhvervsStrategi 2009 Greve har værdierne blev vedtaget af Greve Byråd den 16. december 2008. For at realisere strategien og skabe erhvervsudvikling og effekt

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

REFERAT AF BORGERMØDE om Lokalplan 92 samt forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Vallensbæk Rådhus den 14. april 2016 kl. 17.

REFERAT AF BORGERMØDE om Lokalplan 92 samt forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Vallensbæk Rådhus den 14. april 2016 kl. 17. REFERAT AF BORGERMØDE om Lokalplan 92 samt forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Vallensbæk Rådhus den 14. april 2016 kl. 17.30 Til stede Borgere: 76 Politikere: 11 Administration: 14 PROGRAM

Læs mere

FAKTAARK DET BYNÆRE LANDDISTRIKT

FAKTAARK DET BYNÆRE LANDDISTRIKT Det brændende spørgsmål Det bynære landdistrikts centrale karakteristika FAKTAARK DET BYNÆRE LANDDISTRIKT Hvordan skaber vi mere og bedre idræt og bevægelse i det bynære landdistrikt? Definition af det

Læs mere

LOKALPLAN 143. For nedrivning af Lyngby Hovedgade 36 i Kgs. Lyngby. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 143. For nedrivning af Lyngby Hovedgade 36 i Kgs. Lyngby. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 143 For nedrivning af Lyngby Hovedgade 36 i Kgs. Lyngby Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen.................... 1 Lokalplanens indhold........................

Læs mere

Erhvervs- og Turismepolitik

Erhvervs- og Turismepolitik Erhvervs- og Turismepolitik Fredensborg Kommune 2013-2016 l Godkendt af Byrådet den 24. juni 2013 1 Forord Det er med stor fornøjelse og glæde, at vi på vegne af Fritids- og Erhvervsudvalget og Kultur-

Læs mere

Idéer og input fra dialogmøder

Idéer og input fra dialogmøder Idéer og input fra dialogmøder december 2014. På fire dialogmøder i efteråret 2014 mødtes borgere, erhvervsliv, foreninger og politikere for at fylde den nye visionen ud med konkrete eksempler på de mange

Læs mere

LOKALPLAN 12-014 KOLONIHAVER OG NR. UTTRUP FÆLLESKIRKEGÅRD AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING

LOKALPLAN 12-014 KOLONIHAVER OG NR. UTTRUP FÆLLESKIRKEGÅRD AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING LOKALPLAN 12-014 KOLONIHAVER OG NR. UTTRUP FÆLLESKIRKEGÅRD AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING MAJ 1982 INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område Lokalplanens indhold Lokalplanens

Læs mere

Vejledning for byforeninger og deres medlemmer om bygningsbevaring og byggesager

Vejledning for byforeninger og deres medlemmer om bygningsbevaring og byggesager Vejledning for byforeninger og deres medlemmer om bygningsbevaring og byggesager I nedenstående Vejledning en pdf-fil - er der mange nyttige links til medlemmer af byforeninger og borgere, som gerne vil

Læs mere

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning Att.: Mads Kamp Hansen 26. september 2011 Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Hermed fremsendes høringssvar på Københavns

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING Landbyrådsrepræsentanten fra Lading og Lokalrådet i Lading inviterede

Læs mere

Centerområde ved Odense Offentlige Slagtehuse Rugårdsvej, Store Glasvej og Grønløkkevej

Centerområde ved Odense Offentlige Slagtehuse Rugårdsvej, Store Glasvej og Grønløkkevej Odense Kommune - LP 0-766 http://www.odense.dk/topmenu/borger/bolig%20og%20byggeri/byggeri/lokalplaner/l... Side 1 af 2 04-05-2015 Spring til indhold Lokalplanen givermulighed for at omdanne ejendommen

Læs mere

Referat. Lokalrådet. Den 25. juni 2012 kl. 17:00 holdt Lokalrådet ordinært møde i mødelokale D, Ullasvej 23, Rønne.

Referat. Lokalrådet. Den 25. juni 2012 kl. 17:00 holdt Lokalrådet ordinært møde i mødelokale D, Ullasvej 23, Rønne. Referat Den 25. juni 2012 kl. 17:00 holdt ordinært møde i mødelokale D, Ullasvej 23, Rønne. Mødet slut kl. 18.15 Medlemmer: Bjarne Kristiansen Britta Hansen Jeanette Werner Lykke Jensen Poul Aksel Eriksen

Læs mere

Lokal Udviklingsstrategi for. LAG Vejen. Under landdistriktsprogrammet For perioden 2007-2008. Kongeåen ved Foldingbro. Version 2, 2009 - pixiudgave

Lokal Udviklingsstrategi for. LAG Vejen. Under landdistriktsprogrammet For perioden 2007-2008. Kongeåen ved Foldingbro. Version 2, 2009 - pixiudgave Lokal Udviklingsstrategi for LAG Vejen Under landdistriktsprogrammet For perioden 2007-2008 Kongeåen ved Foldingbro Version 2, 2009 - pixiudgave 1 Indhold Formalia; Navn og adresse... 3 Strategi... 4 Overordnede

Læs mere

Detailhandelsplan. Kommuneplantillæg nr. 5

Detailhandelsplan. Kommuneplantillæg nr. 5 Detailhandelsplan Kommuneplantillæg nr. 5 Sydfalster Kommune 2003 Kommuneplantillæg nr. 5 Detailhandel/butiksstruktur i Sydfalster Kommune REDEGØRELSE Indledning I 1997 vedtog Folketinget en ændring af

Læs mere

Detailhandelsstruktur; Odense Kommunes forslag til kommuneplantillæg 2009-2021 for detailhandel i høring

Detailhandelsstruktur; Odense Kommunes forslag til kommuneplantillæg 2009-2021 for detailhandel i høring Detailhandelsstruktur; Odense Kommunes forslag til kommuneplantillæg 2009-2021 for detailhandel i høring Odense Kommune har fremlagt forslag til temaplantillæg om detailhandel i offentlig høring i perioden

Læs mere

AABENRAA FREMTIDENS KØBSTAD

AABENRAA FREMTIDENS KØBSTAD AABENRAA FREMTIDENS KØBSTAD LANDSKABET I BYEN RÅDGIVERGRUPPEN ADEPT Totalrådgiver Strategisk Byudvikling Urbant design Arkitektur og Miljø Bygningsdesign Klimatilpasning TOPOTEK1 Underådgiver Byudvikling

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Bønnerup Havns erhvervsøkonomiske betydning for lokalsamfundet

Bønnerup Havns erhvervsøkonomiske betydning for lokalsamfundet Bønnerup Havns erhvervsøkonomiske betydning for lokalsamfundet Udarbejdet af GEMBA Seafood Consulting for Norddjurs Kommune 20. November 2007 Indholdsfortegnelse INDLEDNING 2 RESUMÉ 2 OPLANDSANALYSENS

Læs mere

Interviewundersøgelse i Faaborg

Interviewundersøgelse i Faaborg Interviewundersøgelse i Faaborg Analyse af borgernes brug af Faaborgs butikker og strøgområde November 2008 COWI A/S Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 wwwcowidk Interview

Læs mere

Bedre Byrum i Roskilde - 5 dages debat om byudvikling

Bedre Byrum i Roskilde - 5 dages debat om byudvikling Bedre Byrum i Roskilde - 5 dages debat om byudvikling Af Henrik Valeur og Jan Bille, Byg- og Planchef, Roskilde Kommune I dagene 11-15. november 2002 var 80 mennesker samlet til workshop for at udforme

Læs mere

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By Borgerpanelundersøgelse Forholdene i Indre By Gennemført 24-27. februar 2017 Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By Sammenfatning: Indre By som helhed Prioriteringer med hensyn

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Landbyrådsrepræsentanten fra Houlbjerg og Borgerforeningen i Houlbjerg

Læs mere

Bomiva Kommentarer/ideer/forslag Nuværende forhold fremtidig udvikling

Bomiva Kommentarer/ideer/forslag Nuværende forhold fremtidig udvikling Bomiva Kommentarer/ideer/forslag Nuværende forhold fremtidig udvikling 19. sep. 2015 SPØTTRUP OMRÅDET Bomiva har almennyttige boliger i flere af byerne i Spøttrup området. I Rødding, Krejbjerg og Balling

Læs mere