Velkommen til vinklubbens tur til.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen til vinklubbens tur til."

Transkript

1 Velkommen til vinklubbens tur til. MOSEL 1. september 2013 Søndag morgen klokken 6.00 morgenmad i Brugsen. vi står klar med bus, til pakning afgang mod Mosel Afrejse fra SuperBrugsens parkeringsplads med bus fra Ørslev turisttrafik, som vi fylder med gode sager d.v.s. mad og drikkevarer, samt serveringspersonale. Vi forventer at ankomme til Hotel Römerbrücke i Trier ca. klokken Som I kan se på billedet er det lykkedes at skaffe et Hotel med vandudsigt.

2 Hotellets egen beskrivelse af sig selv.. lettere omskrevet. Det komfortable familie-drevne Hotel Römerbrücke ligger direkte ved Mosel. Herfra kan du nemt gå til Trier centrum og udforske Triers seværdigheder, ca.1.3km. Der er 46 ikke rygerværelser, som er indrettet med bad, badekar eller bruser, toilet, TV, radio, telefon og skrivebord. På Hotel Römerbrücke, kan du drage fordel af yderligere gratis tjenester såsom wi-fi og en flaske vand i dit værelse. Nyd Hotellets udsøgte udvalg af tyske og internationale retter, fremstillet af friske regionale og sæsonbestemte råvarer, som bliver serveret i et venligt og hyggeligt atmosfære. Vinkortet forkæler dine smagsløg, med regionale og nationale vine. For ikke at blive for skuffet, skal vinklubbens rejseselskab nok forvente turistmad! Når vejret tillader det, hvorfor så ikke sidde udendørs på restaurantterrassen og tage del i den fantastiske udsigt over Mosel floden. Hotellets bar og lobby danner en afslappet atmosfære, hvor du kan nyde din vin eller et koldt glas øl. Her kan vi slapper af et par timer og herefter mødes til vores 3 retters middag klokken september. Bischöfliche Weingüter Trier

3 9.30 (i bussen) starter vores tur i Mosel, med én oplevelse ud over det sædvanlige! Da vi skal besøge Bischofliche Weingüter i Trier, som fylder godt op under Trier by, med sin vinkælder på kvartmeter. Det er så stort, at personalet cykler rundt. Stedet er ejet af kirken, som er den største vinbesidder i Mosel, men læs selv mere om dette, når vi kommer derned. Kældermesteren har åbnet kælderen for os, så vi kan få en guidet tur, med en dejlig vinsmagning (4-5 stk. kvalitets Moselvin). Turen skulle være noget af en oplevelse ifølge Jørgen Bybjerg. Det er den største og bedste vinkælder i Mosel, med sine 400 år gamle hvælvinger, hvor der bl.a. skulle ligger 300 egetræsfade á 1000 liter, samt en masse almindelige fade på 225 liter, med dejlig Riesling vin. Vinen ligger i en konstant og kølig temperatur, som er ideelt til udvikling af kvalitetsvine. Vinmarkerne som hører til vinkælderen, er beliggende på nogle ekstremt stejle skråninger, som bevirker, at høsten udføres ved håndkraft. Husk varmt overtøj. Efter kælderbesøget er der mulighed for at udforske Trier, som er en spændende by. 3. september. Start 9.30 hvor vi skal på en smuk sejltur på Mosel fra Trittenhein via Piesport til Bernkastel, hvor vi ser den hyggelige by og evt. spiser lidt frokost. I dobbeltbyen Bernkastel-Kues på hver sin side af floden er det bydelen Bernkastel, der er smukkest. Nogle siger, at pænere findes det ikke i Mosel-området.

4 Under sejlturen skal vi bl.a. igennem et par sluser. Det er en god oplevelse, for dem der ikke har prøvet det før. Når vi er ankommet til byen, gå evt. af Karlstrasse op til borgruinen, eller gå rundt i byen og nyd det flot bagtæppe af vinmarkerne, som ses for enden af alle sidegaderne. Måske var det en idé at spadsere op til Mosel-dalens mest berømte mark, Bernkasteler Doctor med Tysklands dyreste vin. Overalt i Bernkastel er der mulighed for at prøvesmage vin. Gå f.eks. ind på Mosel Vinothek. Her har du mulighed for at smage 150 forskellige vine fra Mosel-regionen. Mosel-Weinmuseum, i Nikolaus Hospitalet. Var måske også et besøg værd. I rejsebeskrivelser fra byen anbefales en tur rundt i byen og nærmeste omegn med tog!... Enhver, der aldrig har brugt sin ferie i Bernkastel-Kues, eller ønsker at genopfriske sin hukommelse for de mange attraktioner, man har på stedet, bør forkæle dig selv med en tur. Turen tager omkring 45 minutter. Selve sejlturen giver dig rig mulighed for at opleve hvor smuk Mosel floden og landskabet er i dette område. Glæd dig. Vi returnerer fra Bernkastel i vores egen bus. Hjem til hotellet og slappe lidt af. Ses vi på hotel-terrassen til en kold øl!!

5 4. september. Start 9.00.I dag skal vi besøger Weingut Familie Rauen. Superbrugsens gode samarbejdspartner i Tyskland. En naboejendom til Lene og Jørgen Bybjerg, som selv dyrker vin og som har været vinklubben til uvurderlig hjælp, med planlægningen af denne vintur til Mosel. Rauen familien har en lang vintradition. Familien har dyrket vin i flere generationer. I 1980'erne begyndte Harald Rauen at studere vinavl og sammen med sine forældre fremstillede han vin under familie navnet "Weingut Eduard Rauen und Sohn." I 1983 traf familien en vigtig beslutning, i stedet for at sælge vinen i nærområdet, ville man nu sælge vinen i større mængder til hele verden. Siden da har familiens vine fundet vej til utallige vin-butikker i Tyskland, med eksport til USA, Storbritannien, Sverige og Belgien. Siden 1990 Harald og Maria Rauen drevet firmaet under navnet "Weingut Familie Rauen". Det har medført en sådan succes, at familien har været nød til at flytte til større lokaler. Siden 1997 har familien drevet deres virksomhed fra byen Thörnich, hvor der har været mulighed for ekspansion, så de kunne følge med den stigende efterspørgsel efter deres vine. Ekspansionen har bl.a. medført et samarbejde med SuperBrugsen i Fensmark. Det danner baggrund for vores besøg i virksomheden. Det bliver spændende, da både familien Bybjerg og Rauen er super søde mennesker. Hold 1 (dem der sidder i venstre side af bussen), starter med at besøge vinkælderen, Hvor der bliver fortalt om firmaets vinfremstilling o.s.v.meget interessant for en vinklub. Vi slutter med at smage på firmaets gode vine. Senere bytter de to hold roller. Der vil blive serveret en let frokost på vingården Weingut Rauen.

6 Hold 2 vandre / kører i de stejle vinbjerge omkring familierne Bybjerg og Rauens marker. Generationer af familien Rauen, har viet deres liv til dyrkning af Mosel vin. I øjeblikket fra bedstefar til familiens søn Matthias. Med sin store erfaring, hjælper familiens farfar, Eduard Rauen stadig til med produktionen. Vi skal køre i prærievogn gennem de stejle vinmarker. Når vi altså ikke lige vandrer i vinbjergene. Der vil blive serveret snacks og vin undervejs. Der vil under rundvisningen blive oplyst, om de forskellige druesorter som vingården benytter sig af. Ikke mindst druen Riesling, vil blive spændende at opleve, da mange eksperter mener, at den ikke trives bedre andre steder i verden..spændende. Vi når hjem på hotellet til en morfar da det ellers kan blive en lang dag. Vi skal nemlig en tur i byen om aftenen. Vi kører fra hotellet klokken Vi er blevet anbefalet at spise på Casino-Restaurant Flugpaltz Föhren, så det gør vi denne aften. Ved godt vejr, kan vi sidde ude på terrassen, hvor der er en god udsigt, bl.a. til nogle små fly, som letter og lander lige uden for vinduerne. Det kunne være hyggeligt. Vi flotter os lidt, der er nemlig blevet bestilt 8 flasker tysk champagne, som vi skal nyde til velkomstdrink. Menuen er: Dagens suppe Charolais-filet fra Eifel med hjemmelavet kryddersmør, croquetters, dagens kartoffel og mix salat, Is-dessert. Det hele med i rejsens pris. Vin til maden for egen regning.

7 5. september. Vi er dårligt kommet til Tyskland, før vi skal ud af landet igen.vi skal nemlig til Luxembourg. Når vi kører fra hotellet klokken 9.00, kører vi lidt nord på, så det kommer til at passe med, at vi kører ind i Luxembourg, på det rette sted og på den måde kommer til den flotte dal Grundhof og Berdorf. Herfra kører vi mod Luxembourgs hovedstad af samme navn. Her går vi rundt på egen hånd og oplever byen i 2-3 timer. Herefter kører vi mod vinfirmaet Caves Saint Martin, hvor vi skal se deres underjordiske grotter, hvor de opbevarer deres Mousserende vine (Cava). Smagsprøver skal vi selvfølgelig også have. Der er bestilt en Grand Cru smagning. Herefter kører vi tilbage til Tyskland og hotellet.

8 6. september. Vi skal sove længe, da vi har en lang og spændende dag foran os. Klokken kører bussen ind til centrum af Trier. Når vi nu er i Mosel, skal vi også besøge Tysklands ældste by Trier. Hvis I ikke har fået set det hele, de første dage af vores ophold, har I chancen nu. Det var de romerske kejsere, der for alvor fik øje på Trier. Gennem flere århundreder var Trier en af Europas mest betydningsfulde byer og en overgang Vesteuropas hovedstad. Går man rundt i nutidens Trier, er der mange mindesmærker om den glorværdige fortid. Den største attraktion er byens vartegn, Porta Nigra, bygget for ca år siden som en del af bymuren. Her starter vores tur rundt i Trier. Vi vil derfor, kører bussen så tæt på dette sted som muligt. Der er også et kæmpe Amfiteateret med plads til mennesker, som også er værd at se. Nutidens Trier er også vinmarker, turbåde og det gamle fiskerkvarter, der minder om en lille selvstændig landsby med restauranter og caféer. Det lyder hyggeligt. Her skal vi nok få det dejligt. Skal du købe gaver med hjem, kan du shoppe, samtidig med du oplever en spændende by, som tiltrækker mange turister. Bussen kører igen fra Trier klokken 14.00, så vi kan nå hjem og få en morfar I skal nemlig være tilbage i bussen klokken 16.30, da vi skal have én på opleveren vi skal til VIN-FESTIVAL i Thörnich. Et helt specielt begivenhed hvor folk kommer langvejs fra, for at opleve den stemning, som kommer, når 13 vingårde slår sig sammen, om at arrangerer en vin-

9 festival. En hel speciel oplevelse. Man kommer ind på alle vingårdene, og alle tretten ligger indenfor bygrænsen. Der er meget lille afstand mellem de enkelte gårde. Det er 27. år den afholdes sikken en succes. Klokken er vi inviteret hjem til Lene og Jørgen Bybjerg, til et glas vin fra egen avl. Det bliver da hyggeligt. Festen starter klokken med en tale af borgmesteren. Imens vi lytter til talen, og lader som om, vi forstår det hele, får vi serveret et glas Mousserende vin. Herefter er I på egen hånd. I skal rundt i byen og hygge jer med mad, vin og musik. Vingårdene er pyntet op og der er levende musik, på næsten alle vingårdene. Alle steder serveres der egnsretter (til meget rimelige priser) og hver vingård står klar med egne vine. Det er en helt speciel oplevelse, som får folk til at strømme til fra hele Tyskland og nu også 56 feststemte danskere. Et arrangement, vi er blevet kraftigt anbefalet. På vinfestivalen kan man vinde en ganske speciel præmie, man får ved festens start, udleveret et hæfte, der viser alle deltagende vingårde og deres menuer. Hvis man har et stempel fra alle tretten gårde, deltager man i en konkurrence, hvor førstepræmien er..vin tilsvarende ens vægt. Altså for eksempel 80 kg = 80 kg vin. Der bliver vist set en del op til de seje, som gennemfører. Det er vist kun konen, som ikke er så begejstret, hun skal nemlig have ham med hjem. Med en sådan fest, bliver det svært at få alle med i bussen til aftalt tid. Når man sidder ude i vingårdens lade med levende musik, kulørte lamper, god vine og dejlige mennesker omkring sig, så er der jo ingen, som vil hjem. Forventer vi kører tilbage til hotellet klokken Når man går ind på vin-gårdne betaler man ca. 10-kr. (omregnet) for et glas vin og 30-kr. for en egnsret. Læs om festivalen på (Thöernicher Weinhöfefest). Her kan du også læse om alle menuerne.

10 7. september. Klokken 9.00 afgang mod Danmark. Forhåbentligt fyldt med gode oplevelser og hyggeligt samvær med de andre vinklubmedlemmer. Forventet ankomst Fensmark klokken Programmet kan blive revideret, hvis der dukker noget spændende op, eller hvis chaufførerne har indvendinger. Vejret kan også medføre, at vi retter i programmet. Men i store træk, vil det nok blive, som du lige har læst. Du skal have lidt lommepenge med til drikkevare, frokost, entreer. I rejsens budget, har jeg taget højde for uforudsete udgifter. Da jeg ikke kan se, hvad disse skulle være, vil der måske være mulighed for nogle små overraskelser undervejs! Forplejning frem og tilbage Fensmark-Mosel er incl. i prisen. Forplejning bus sandwich, kaffe, øl, vand, frugt, chokolade, bolsjer, små skarpe. God tur. M.v.h. Peder. DIVERSE INFORMATIONER. Løst og fast og ting som ikke kom med! Ønsker I ikke at deltage i alle turene eller vælger I enkelte fra, kan I selvfølgelig gøre det. I skal dog give mig besked, hvis I ikke tager med, da vi ellers vil vente i bussen, til ingen verdens nytte. Angående bussen, vil det være fornuftigt, ikke at medbringe alt for store kufferter, da vi herved frigør noget plads til evt. vinkøb. Hvor meget vi må købe med hjem, af hensyn til pladsen, vil chaufførerne oplyse om på selve turen. Husk at skrive navn på vinkasserne, så der ikke opstår tvivl om ejerforholdet, når vi igen lander i Fensmark.

11 OBS det vil ikke være muligt at komme til sin kuffert under turen. Husk derfor at tage de vigtigste ting med ind i bussen. Turens varighed kan vi ikke sige præcis, da der kan være flere ubekendte faktorer, så som vejarbejde o.s.v. Vi forventer turen tager ca. 10 timer. Det er derfor vigtigt, at man føler sig tilpas i bussen. Medbring derfor gerne en pude og et lille tæppe samt bøger og aviser. Vi mødes til lidt morgenmad og forventer at køre klokken fra brugsens parkeringsplads. Rygerne i selskabet skal vi også tage hensyn til. Vi forventer at holde pauser ca. hver 3 time (chaufførerne kan selvfølgelig bestikkes). Der er toilet i bussen, så vi er interesseret i at få kørt nogle kilometer. Chaufførerne er nogle hyggelige fætre som er udadvendte og slagfærdige. Angående hvor man skal sidde i bussen, har der været en del personer, som har aftalt med mig, at de skulle sidde foran i bussen. Det var en betingelse, da de ellers ville blive køresyge. Disse personer får lov at gå ind først. Der vil være andre få sæder, som er reserveret af forskellige årsager. Der vil ligge en jakke eller en taske de steder, hvor det er tilfældet. Der er f.eks. en gruppe, som ønsker at sidde sammen. Det er vel ikke uretfærdigt Der er selvfølgelig ikke nogen, som får lov at vælge de bedste pladser først. Det er et spørgsmål om, at gøre så mange som muligt tilfredse. Det vil også være fornuftigt, at sætte sig lidt ind i de ting vi skal opleve. Der er jo ikke en decideret turguide. Jeg vil ganske kort hver dag i bussen, fortælle lidt om, hvor vi er på vej hænd. Men når vi når frem, er man på egen hånd. Er der spørgsmål, vil jeg forsøge at hjælpe efter bedste evne. Angående værelserne, vil der måske være nogle, som får bedre værelser end andre!! Det er jo hvad der sker. Jeg kan desværre ikke gøre noget ved det, hvis der skulle være nogle uheldige. Jeg går da gerne med i receptionen, for at få en forklaring, men jeg kan jo ikke rigtig styre det. Det virker som et godt hotel, mon ikke det nok skal gå. Husk: Pas veksle penge.evt. rejsebeskrivelse. kamere/vidio godt humør. Skulle jeg komme i tanke om andet, end det netop skrevne, vil det komme senere. Vi kører søndag morgen modsat første udmelding, hvor vi ville være kørt om natten, for at få en hel første feriedag. Var vi kørt om natten, var vi kommet frem søndag

12 tidlig formiddag.og hvad så!! Jeg kunne ikke få programmet til at hænge sammen med seværdigheder og indtjekning på hotellet. Var vi kørt senere lørdag aften f.eks. klokken 23, tror jeg vi var blevet trætte allerede før vi skulle af sted. Derfor er det hele blevet rykket frem til søndag morgen. Med det resultat at jeg forventer, vi er fremme i Mosel klokken ca Forhåbentligt har vi dejligt vejr, så hotellets terrasse kan benyttes, med sin dejlige udsigt over Mosel floden!! Vi kommer lige i højsæsonen. Hele området summer af liv. Vi håber på godt vejr hele ugen, da alt er mere positivt i solskinsvejr. Vi er ikke medlem at rejsegarantifonden. Sørg selv for evt. forsikringer. Var vi startet lørdag nat, som først planlagt, skulle vi være startet med at se det hele lidt fra oven. En storslået udsigt fra borgen Marksburg, som lå på vejen mod vores hotel. Her havde du fået mere end 700 års historie serveret på et sølvfad. Slottet, der ligger højt oppe over den lille by Braubarch med en storslået udsigt over Rhinen, eller byen Cochem ville jeg også gerne have besøgt. I Cochem er meget af fortidens charme bevaret. Byen byder på velbevarede huse, snoede gader og et smukt 1700-tals rådhus, ligesom en del af de gamle tårnkransede bymure er bevaret. Skifferminen Bergwerk Fell. Som man kan komme ned i, skulle også være spændende. Det må alt sammen, blive en anden gang. Som de kvikke vinrejsedeltagere har bemærket, har vi haft den første alvorlige rettelse i rejseprogrammet, da vi var nød til at rette i programmet til den 2. september. Det er ikke blevet mindre spændende, men det var dyrt, men rejsekassen havde midlerne til at stå imod. Syntes også vi får en fornuftig menu den 4. september. Jeg glæder mig til at skulle være sammen med jer næsten én uge i Mosel. Vi ses. M.v.h. Peder.

Velkommen til vinklubbens tur til.

Velkommen til vinklubbens tur til. Velkommen til vinklubbens tur til. MOSEL 1. september 2013 Søndag morgen. Klokken 6.30 afgang mod Mosel. 6.00 morgenmad!...vi står klar med morgenmad og bus, klar til pakning. Afrejse fra SuperBrugsens

Læs mere

Velkommen til vinklubbens tur til.

Velkommen til vinklubbens tur til. Velkommen til vinklubbens tur til. MOSEL 1. september 2013 Søndag morgen klokken 6.00 morgenmad i Brugsen. vi står klar med bus, klar til pakning afgang mod Mosel...6.30. Afrejse fra SuperBrugsens parkeringsplads

Læs mere

Dag 2: Vejret: solrigt med en lille bitte sky og 23 28 grader.

Dag 2: Vejret: solrigt med en lille bitte sky og 23 28 grader. Dagbog fra Vinklubbens tur til Mosel. Mosel Fransk:Moselle, Tysk Mosel fra latin Mosella betyder en lille Meuse, en flod som flyder gennem Frankrig, Luxembourg og Tyskland. Den har sit udløb i Rhinen ved

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

AKTIONÆRTUR TIL SLOVAKIET

AKTIONÆRTUR TIL SLOVAKIET AKTIONÆRTUR TIL SLOVAKIET Torsdag d. 9.6.2016 Rejsens dato: 9. 12.6.2016 TURENS PROGRAM Kl. 10:20 Afgang fra Hamburg lufthavn mod Wien med flyselskab AUSTRIAN AIRLINES Kl. 11:55 Kl. 13:30 Ankomst til Wiens

Læs mere

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 Dette års efterårstur går til den dejlige vinby Altenahr syd for Bonn. Altenahr er beliggende ved floden Ahr i det sydvestlige Tyskland i Eiffel-bjergene,

Læs mere

ERHVERVSSTUDIETUR TIL BRATISLAVA 2016

ERHVERVSSTUDIETUR TIL BRATISLAVA 2016 ERHVERVSSTUDIETUR TIL BRATISLAVA 2016 Dato: fredag d. 22. april til søndag d. 24. april 2016 Fredag d. 22.4.2016 Kl. 09:00 Direkte fly fra Billund med charter fly mod Bratislava /* Kl. 10:45 Ankomst til

Læs mere

Kurhotel Quellenhof ligger i et atmosfærefyldt tidligere kloster med kort afstand til Bad Bertrichs store thermalbad.

Kurhotel Quellenhof ligger i et atmosfærefyldt tidligere kloster med kort afstand til Bad Bertrichs store thermalbad. Kurhotel Quellenhof Kurhotel Quellenhof ligger i et atmosfærefyldt tidligere kloster med kort afstand til Bad Bertrichs store thermalbad. Introduktion Trænger I til at trække stikket ud? Til at få en pause

Læs mere

Ferietur til Dresden Dag for dag

Ferietur til Dresden Dag for dag Ferietur til Dresden Dag for dag Søndag den 22. maj 2016 går turen til Dresden i Tyskland. Afgang fra Vamdrup er kl. 7.50 i 5 stjernet bus med Christian som Chaufføren Anne Lise som rejseleder 34 deltager

Læs mere

Mosel - Cochem. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Mosel - Cochem. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Mosel - Cochem Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.895,- Højdepunkter Cochem top 3 by ved Mosel Sejltur på Mosel Køretur langs Moselpromenaden ****Hotel lige ved Moselfloden Festaften

Læs mere

Flodkrydstogt på Rhinen og Mosel

Flodkrydstogt på Rhinen og Mosel Flodkrydstogt på Rhinen og Mosel Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 8.995,- Højdepunkter Alle nætter om bord på skibet Den flotte helpension om bord på det dejlige MS Rigoletto

Læs mere

Metz i Frankrig ligger kun 90 km fra Saarbrücken i Tyskland, og byen er startsted for denne tur langs med Moselfloden.

Metz i Frankrig ligger kun 90 km fra Saarbrücken i Tyskland, og byen er startsted for denne tur langs med Moselfloden. Metz-Koblenz, 8 dage Highlights Overnatning Turen dag for dag Cyklerne Rejseperiode Priser Praktisk info Metz startsted for denne tur langs med Moselfloden; De mange seværdigheder i den franske provins

Læs mere

8 dages cykelferie i Cuba

8 dages cykelferie i Cuba 8 dages cykelferie i Cuba Aktive og sjove oplevelser - garanterede afrejser Aktiv oplevelsesrejse til Cuba med 2 8 dages aktiv oplevelsesrejse Cykelture i Cuba Aktive kulturrejser i Cuba Tag med Svane

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Flodkrydstogt på Rhinen og Mosel

Flodkrydstogt på Rhinen og Mosel Flodkrydstogt på Rhinen og Mosel Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 07.06.2020 15.06.2020 9 dage 9.895,- Højdepunkter Den flotte helpension om bord på det dejlige MS Rigoletto Et

Læs mere

EFTERÅRSPROGRAM 2011

EFTERÅRSPROGRAM 2011 EFTERÅRSPROGRAM 2011 26. August, SPANSK AFTEN Spansk aften med dejlige spanske hvid- og rødvine. Vi har hentet Luis Saiz fra Spanien, til at fremstille 2 fantastiske Paellaer. En med skaldyr som blæksprutter,

Læs mere

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984.

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. Silkeborg, den 11. marts 2016. Kære venner! Vi vil starte med, lidt nyt fra vores generalforsamling i veteranklubben, den 11. februar.

Læs mere

Trier-Koblenz, 7 dage

Trier-Koblenz, 7 dage Trier-Koblenz, 7 dage Highlights Overnatning Turen dag for dag Cyklerne Rejseperiode Priser Praktisk info Stort set stier langs med Mosel-floden; Den smukke 2000 år gamle by Trier; Tysklands ældste vinby

Læs mere

Mosel Tyskland Afrejse den 27. maj 2018

Mosel Tyskland Afrejse den 27. maj 2018 For Skibhuscentret arrangerer Frørup Rejser ApS. 6 dages rejse til Mosel Tyskland Afrejse den 27. maj 2018 Rejse til et af Tysklands mest idylliske vindistrikter, hvor vi skal opleve vinbjergene, de små

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene på to byområder, nemlig Buda og

Læs mere

SAGEN I FREDENSBORG/REJSEGRUPPEN

SAGEN I FREDENSBORG/REJSEGRUPPEN ÆLDRE SAGEN I FREDENSBORG/REJSEGRUPPEN Arrangør: Spar Tours Aps /Teknisk arrangør Lauritzen Rejser, reg. nr. 2553 Dag 1: V i kører fra Fredensborg kl. 6:00, og efter diverse opsamlinger 1 kører vi mod

Læs mere

Merseburg - Leipzig - Halle (D) 5 dage med All-inclusive

Merseburg - Leipzig - Halle (D) 5 dage med All-inclusive Merseburg - Leipzig - Halle (D) 5 dage med All-inclusive 1/6 2/6 3/6 (T-2018) Få en oplevelse langt ud over det sædvanlige i dejlige Tyskland, en tur med indtryk til alle sanser, her er både besøg på chokoladefabrik

Læs mere

Læs mere og tilmeld dig på Gavnø's hjemmeside (husk at skrive du kommer fra Mopar Club Denmark).

Læs mere og tilmeld dig på Gavnø's hjemmeside (husk at skrive du kommer fra Mopar Club Denmark). Classic Autojumble i Gavnø Slotspark Skrevet af superbee - 2015/04/28 14:52 Classic Autojumble - 7/6 2015 Danmarks største veteranbilshow afholdes søndag den 7. juni 2015 Gavnø Slotspark danner for 27.

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere

Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere Verona har med sin gunstige placering, som indgangsdøren mellem nord og syd, været en vigtig by lige siden Romerriget. Byen er da også den by i Italien,

Læs mere

Alle afgange er fra Cementen i Nyk. F..

Alle afgange er fra Cementen i Nyk. F.. Klub Solstrålen har sommerudflugter i uge 28-29-30. Ud fra medlemmernes forslag har brugerrådet, de Grønne Busser og personalet, planlagt de omtalte tilbud. Har du behov for støtte, så sørg for at få din

Læs mere

Klub Svanen. Kontakt. Åbningstider

Klub Svanen. Kontakt. Åbningstider Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Jul Sang og musik i haven To Ja Jo Tor 7. Jul Bowling i Haslev Ca To Tir 12. Jul Musikquiz med Leif To Ki Ca Tor 14. Jul Eventyr ved bålet Ki Ca Ti Tir 19. Jul Udendørslege

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2012 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn CPR-nummer

Læs mere

Flodkrydstogt på Donau - med fly

Flodkrydstogt på Donau - med fly Flodkrydstogt på Donau - med fly Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 9.145,- Højdepunkter Den gode mad om bord **** skib Stort udflugts inkluderet 3 smukke hovedstæder på ét og samme

Læs mere

GRIBBEN VI TRODSEDE REGNEN! Mandag d. 19. August, blev der holdt Stor ipad dag på Gribskov efterskole.

GRIBBEN VI TRODSEDE REGNEN! Mandag d. 19. August, blev der holdt Stor ipad dag på Gribskov efterskole. GRIBBEN August 2013 NR. 1 VI TRODSEDE REGNEN! VI CYKLEDE CA. 40 KM PÅ 3 DAGE. hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl Selvom det regnede på

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

Årsberetning for 2014 inkl. planerne for 2015 samt Planer vedrørende fremtidige indkvarteringsmuligheder

Årsberetning for 2014 inkl. planerne for 2015 samt Planer vedrørende fremtidige indkvarteringsmuligheder Årsberetning for 2014 inkl. planerne for 2015 samt Indhold: 2014: - Besøg fra Ely i dagene 13.-16. juni - Besøg i Ratzeburg, i dagene 15.-17. august - Besøg fra Krems og Ratzeburg, i dagene 4./5.-7. september

Læs mere

Tag med på en forlænget weekend til færøerne og smag på det færøske køkken. Oplev hyggelige Tórshavn, som er Færøernes største by.

Tag med på en forlænget weekend til færøerne og smag på det færøske køkken. Oplev hyggelige Tórshavn, som er Færøernes største by. Det Færøske Køkken 4 dage fra kr. 10.898,- pr. person Inkl. fly, hotelovernatninger m.m. Oplev det spændende færøske køkken og T órshavn Tag med på en forlænget weekend til færøerne og smag på det færøske

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien I 1980 erne og 1990 erne kom en række revolutionære unge vinmagere

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen

BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Velkommen i Troldehøj... 4 Hverdagen i Troldehøj... 5 Kort om Troldehøj... 6 Åbningstid... 7 Indkøring af nye børn...

Læs mere

Rhinen - Rüdesheim. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Rhinen - Rüdesheim. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Rhinen - Rüdesheim Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.295,- Højdepunkter Udsigten over Rhinen Troldkvinden Loreley Rüdesheims legendariske Drosselgasse Godt vinbondebesøg - både

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Krakow 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Storbyferie i Krakow Flyrejser 5 dage Krakow byder på store oplevelser til meget rimelige priser. Tag med til én af Europas smukkeste kulturbyer. Krakow

Læs mere

Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien

Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien Velkommen på skitur: Skitur med klubben er efterhånden en tradition, der ikke er til at komme uden om. I år er det femte gang vi har arrangeret tur

Læs mere

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6 Medlemsnyt Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6 OBS OBS Danseaften d. 27. marts aflyst - kursus d. 30. marts - Se nedenfor og kalenderen Kære dansere og

Læs mere

Nytårstogt på de hollandske kanaler

Nytårstogt på de hollandske kanaler Nytårstogt på de hollandske kanaler Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 6.695,- Højdepunkter Nytårsaften på dejlige hollandske kanaler Nytårsmiddag med drikkevarer inklusiv Oplev

Læs mere

S K O L E N Y T. Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen. Oliver Cromwell

S K O L E N Y T. Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen. Oliver Cromwell S K O L E N Y T Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen Oliver Cromwell Vildbjerg Skole September 2011 September 2011 1. Forældremøde 0.A, 0.B og 9.E Biologitur 8.B og 8.D 2. Biologitur

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På opdagelse i Dansk Vestindien 10 dage fra kr. 16.498,- pr. person Inkl. fly, hotel m.m. Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien?

Læs mere

5 dagstur med bus til Berlin

5 dagstur med bus til Berlin 5 dagstur med bus til Berlin Udrejse: Søndag d. 10. juni 2012 Hjemrejse: Torsdag d. 14. juni 2012 Hotel: Berlin Mark Hotel 4 stjernet Hotel Meinekestrasse 18-19 D10719 Berlin www.berlinmarkhotels.de Vi

Læs mere

Mallorca/Cala Bona: Fly detaljer:

Mallorca/Cala Bona: Fly detaljer: Vi har nu fornøjelsen at fremsende tilbud, på Mallorca. Er der nogle spørgsmål eller noget I er i tvivl om er I selvfølgelig meget velkomne til at kontakte mig på mit direkte tlf nr: 33488479 Mallorca/Cala

Læs mere

PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!!

PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!! PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!! Turdatoer med rideture på islandske heste! d. 5.5. - 12.5.2016...Pris ca. 5,900 kr. (indkvartering dobbeltværelser. ) Der kan mod ekstra betaling fås enkeltværelser.

Læs mere

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne. Færøerne på kryds og tværs Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne. Færøerne på kryds og tværs Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island Den klassiske rundrejse på Færøerne 8 dage fra kr. 11.398 pr. person Inkl. fly, hotel & billeje En fantastisk kør- selv- ferie med skønne naturoplevelser På denne kør-selv-ferie får I friheden til at opleve

Læs mere

Tag på en hyggelig og afslappet cykeltur langs Mosel, og oplev den valsmagende rute gennem nogle af Tysklands bedste vindistrikter.

Tag på en hyggelig og afslappet cykeltur langs Mosel, og oplev den valsmagende rute gennem nogle af Tysklands bedste vindistrikter. Trier-Koblenz 9dg Highlights Mosel-Trier-Koblenz, 9 dage Overnatning Detaljeret turbeskrivelse Cyklerne Rejseperiode Priser Praktisk info Frankrig, Luxembourg og Tyskland mødes i Moseldalen, hvor floden

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 Uge 23 Emne: Min krop Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge23_minkrop.indd 1 06/07/10 11.41 Uge 23 l Min krop Hipp har det bedre og nyser ikke

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

Eventuel framelding: Ved eventuel framelding er depositum tabt.

Eventuel framelding: Ved eventuel framelding er depositum tabt. Vin- og gourmetrejse/trøffelfest i Piemonte, Ligurien og Bardolino i Italien samt Franken i Tyskland. Fly ud/bus hjem 4/10-12/10 2013 Ordet Piemonte betyder ved bjergets fod. Her er tale om et dramatisk

Læs mere

Malaga med ACR Licens - Spørgsmål og svar

Malaga med ACR Licens - Spørgsmål og svar Malaga med ACR Licens - Spørgsmål og svar Hvad er adresser på der hvor vi skal bo? Calle Neptuno, 4 Urban Las Rosas, 29780 Nerja, Spanien - Las Rosas Capistrano Er der WiFi i lejlighederne? Der er WiFi

Læs mere

Indsamlerevaluering 2012

Indsamlerevaluering 2012 Indsamlerevaluering 2012 Generelt matcher svarene fra 2012 svarene i både 2010 og 2011. Hvis man skal fremhæve noget er det at: - 52 % vælger at gå sammen med en anden på ruten. - Folk er glade for at

Læs mere

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -1 I Guds hånd vokser jeg Mål: At give børn en forståelse for, at det er Gud, der lader os vokse. Når vi lægger vores liv i Guds hånd, kan han forme os helt efter sin plan, så vi kan blive

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

Spørgeskema til dig, som vil tabe dig

Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Opstart: Del 1 Sundhedsstyrelsen Og NIRAS Konsulenterne 2 Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Når du skal i gang med at tabe dig, er der mange ting, du skal tænke

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

Prag - André Rieu. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Prag - André Rieu. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Prag - André Rieu Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 5.395,- Højdepunkter André Rieu koncert Theresienstadt Prags flotte pladser Borgen Hradcany Udsigten fra Karlsbroen Side 1 af

Læs mere

INDHOLD. Velkommen til Det Gode Køkken Hjemmelavet mad efter stolte traditioner. Lidt udover det sædvanlige Du tilføjer selv det sidste krydderi

INDHOLD. Velkommen til Det Gode Køkken Hjemmelavet mad efter stolte traditioner. Lidt udover det sædvanlige Du tilføjer selv det sidste krydderi INDHOLD S 0 2 S 0 4 S 0 6 S 1 0 S 1 2 S 1 6 S 1 8 S 2 2 S 2 4 Velkommen til Det Gode Køkken Hjemmelavet mad efter stolte traditioner Lidt udover det sædvanlige Du tilføjer selv det sidste krydderi Husk

Læs mere

VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN

VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN Smukke, historiske rammer med udsigt til park og fjord Hotel Strandparken er beliggende i Holbæks smukke, historiske park, der skråner lige ned til Holbæk Fjord. Det velrenommerede

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad.

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. December 2001 2 OPSLAGSTAVLEN Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. Den 25. November kl. 10.00 DGI Løb/Marienlyst Skoven

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Pas cu pas,- et skridt ad gangen.

Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Udlandspraktik er en fantastisk måde at opleve et andet land. Man møder landets kultur, normer og historie på en helt anden måde, og man oplever det hele på tæt hold Derudover

Læs mere

flertal ubestemt gruppe 1: (e)r gruppe 2: -e gruppe 3:? en altan altanen (1) altaner altanerne et værelse værelset (1) værelser værelserne

flertal ubestemt gruppe 1: (e)r gruppe 2: -e gruppe 3:? en altan altanen (1) altaner altanerne et værelse værelset (1) værelser værelserne 9 Min lejlighed 3 Substantiver III ental ubestemt en et ental ubestemt -en -et flertal ubestemt gruppe 1: (e)r gruppe 2: -e gruppe 3:? en altan altanen (1) altaner altanerne flertal bestemt gruppe 1: -erne

Læs mere

Mærkedag: 02. juni 04. juni 06. juni 07. juni

Mærkedag: 02. juni 04. juni 06. juni 07. juni Vallekilde-Hørve Friskole. 1. juni 2012 Fredagsbrev nr. 701 Næste uger: 04. juni 05. juni 06. juni 07. juni 08. juni Mundtlig prøve dansk Grundlovsdag Skolen lukket SFO åben til kl. 12.00 Førstehjælpskursus

Læs mere

Tour de Harzen socialt samvær og træning

Tour de Harzen socialt samvær og træning Indbydelse til kammeratligt samvær i bjergrige omgivelser med Galten CK Tour de Harzen socialt samvær og træning Sidste år arrangerede klubben den første tur det fantastiske cykelområde "Harzen". Igen

Læs mere

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA Dato: 24. 06 2016 KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA På denne dejlige safari til Tanzanias verdensberømte nordlige safariområder kan nogle af Afrikas... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Cruise I Vinens tegn 27.09-02.10

Cruise I Vinens tegn 27.09-02.10 Cruise I Vinens tegn 27.09-02.10 2014 REJSEBESKRIVELSE Cruise2go har i samarbejde med Tysk Vin Klub sammensat dette cruise på Mosel floden i Tyskland. Cruiset er sat i vinens tegn og der vil derfor være

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2014 STØT VORE SPONSORER - de støtter os Så blev der Pigefrokost igen. Beslutningen om en Pigefrokost 2014 blev taget og en Invitation blev sendt ud. Arrangementet

Læs mere

Velkommen til skimøde 2016

Velkommen til skimøde 2016 Velkommen til skimøde 2016 Vesthimmerlands og Rebild Ungdomsskoler Skitur til Kaprun / Zell Am See Uge 8, 2016 Aftensprogram Velkomst Rejseplanen Kaprun - Byen - Skiområdet JUFA Skileje Skiskole Opførelse

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Toscana - Flyv på busrejse

Toscana - Flyv på busrejse Toscana - Flyv på busrejse Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 5.995,- Højdepunkter Direkte fly til Firenze Cypresser og olivenlunde Det Skæve Tårn i Pisa Hyggelige middelalderbyer

Læs mere

Vi er kommet godt fra start med Ugens fortælling om tirsdagen. Vi øver mundtlighed, layout, informationssøgning, retoriske virkemidler osv.

Vi er kommet godt fra start med Ugens fortælling om tirsdagen. Vi øver mundtlighed, layout, informationssøgning, retoriske virkemidler osv. Ugens fortælling Kære forældre i Lysegrøn, Vi er kommet godt fra start med Ugens fortælling om tirsdagen. Vi øver mundtlighed, layout, informationssøgning, retoriske virkemidler osv. Ugens fortælling er

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins...

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... LØRDAG 9.JULI skrevet af Allan Rasmussen Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... Tidligt op og med flyveren til Hobart på Tasmanien. Vi

Læs mere

SOMMER hold øje 2014 - uge 26

SOMMER hold øje 2014 - uge 26 SOMMER hold øje 2014 - uge 26 Kære alle. Så er det slut med skoleåret 2013-2014. Vi glæder os nok ALLE til ferien, men inden længe glæder vi os også til igen at se vore venner og de andre bøffer. Så er

Læs mere

Vinnyt nr. 9, januar 2011

Vinnyt nr. 9, januar 2011 Vinnyt nr. 9, januar 2011 Så er der igen lidt nyt fra vinklubben. Hej vinklubmedlem Tak til Willem Dalmeijer fra Nysted for en hyggelig aften i fredags. Det var en person, som vidste en masse om vin, og

Læs mere

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10.klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

Praktiske oplysninger Götakanalen

Praktiske oplysninger Götakanalen Praktiske oplysninger Götakanalen Lad os gøre din ferie bedre. Götakanalen FDM travel 1 Ankomst De oplyste ankomsttider er ca.-tider, da vind, vejr og trafik på kanalen kan resultere i forsinkelser. Derfor

Læs mere

Maastricht - André Rieu

Maastricht - André Rieu Maastricht - André Rieu Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 5.995,- Højdepunkter Den flotte helpension om bord André Rieu på hjemmebane i Maastricht Holland og Belgien fra flodsiden

Læs mere

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island Færøerne på kryds og tværs 8 dage - Fra kr. 11.698 pr. person Inkl. fly, overnatning & dansktalende guide Oplev de skønne færøske øer På denne rejse vil I med lokalguide, som snakker dansk, opleve de fantastiske

Læs mere

Æbelø den 13-15 Juni 2008

Æbelø den 13-15 Juni 2008 Æbelø den 13-15 Juni 2008 Dansk Ornitologisk Forening & Fugleværnsfonden Kursus Dette kursus henvender sig til alle drevene turguider i DOF og Fugleværnsfonden og til dig som gerne vil i gang med at guide

Læs mere

EN GOD FEST KRÆVER GOD FORBEREDELSE

EN GOD FEST KRÆVER GOD FORBEREDELSE EN GOD FEST KRÆVER GOD FORBEREDELSE Der er mange muligheder, når du afholder din fest på Hotel Saxkjøbing. Skal menuen være 3 eller 5-retter, hvad er dine livretter og hvilke vine passer sammen med maden?

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009

Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009 Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009 Punkt... Side Tirsdag den 14. april 2009...3 Onsdag den 15. april 2009...4 Torsdag den 16. april 2009...5 Fredag den 17. april 2009...7 Lørdag den 18. april

Læs mere

Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005

Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005 Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005 34th. udgave. Vores klubtur blev arrangeret af Sune Boelskifte i år og hans forslag lød på Tilff Bastogne Tilff. Et løb som bliver afholdt i Belgien og som har været kørt

Læs mere

Celle - Nytårsrejse. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Celle - Nytårsrejse. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Celle - Nytårsrejse Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.495,- Højdepunkter Nytårsaften på det dejlige Tryp Hotel i Celle. Gallabuffet og fyrværkeri nytårsaften Oplev vores dygtige

Læs mere

Information til patienter og pårørende. Øjenafsnit E. Om ophold på Patienthotellet. Patienthotellet ved Odense Universitetshospital

Information til patienter og pårørende. Øjenafsnit E. Om ophold på Patienthotellet. Patienthotellet ved Odense Universitetshospital Information til patienter og pårørende Øjenafsnit E Om ophold på Patienthotellet Patienthotellet ved Odense Universitetshospital Fra Patient til gæst Velkommen til Øjenafsnit E på Patienthotellet. Med

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013 Fælles info Sygemeldt. Jonna, pædagog på 2. årgang, er desværre blevet ramt af en blodprop og er derfor sygemeldt. Hun er pt. indlagt til genoptræning. Det står klart, at der vil blive tale om en længere

Læs mere

En journalistisk beretning fra de meniges talsmand.

En journalistisk beretning fra de meniges talsmand. En journalistisk beretning fra de meniges talsmand. Mange af os ombord har sammenlagt rundet de mere end 100 dage i operation UNIFIL, og hvordan bliver man ved med at holde dampen oppe, når helikopterøvelser

Læs mere

Eguisheim, Alsace, Frankrig

Eguisheim, Alsace, Frankrig Sommerferie 2015: Frankrig, Belgien, Tyskland - 2. del Eguisheim, Alsace, Frankrig (fortsat fra 1. del) Typisk landskab i Alsace: Vinmarker så langt øjet rækker. Billedet her er taget ved Hunawihr mellem

Læs mere

5 Ungeweekend. Ungeweekend. Dronningens Ferieby. 3.-5. juni 2016. du er inviteret!

5 Ungeweekend. Ungeweekend. Dronningens Ferieby. 3.-5. juni 2016. du er inviteret! 5 Dronningens Ferieby 3.-5. juni 2016 du er inviteret! er for dig, som har lyst til at møde andre unge med sclerose. Vi har inviteret en række dygtige undervisere med stor erfaring inden for sclerose til

Læs mere