Udvalget for Landdistrikter og Øer (2. samling) ULØ Alm.del endeligt svar på spørgsmål 4 Offentligt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvalget for Landdistrikter og Øer 2014-15 (2. samling) ULØ Alm.del endeligt svar på spørgsmål 4 Offentligt"

Transkript

1 Udvalget for Landdistrikter og Øer (2. samling) ULØ Alm.del endeligt svar på spørgsmål 4 Offentligt Bilag: Ressortmæssig fordeling af lovgivning, regler samt puljer der er specifikt målrettet- eller vurderes at have særlig relevans for landdistrikterne og øerne. Erhvervs- og Vækstministeriet: For at understøtte regeringens arbejde for at skabe bedre rammer for vækst og beskæftigelse i hele landet er ansvaret for planloven og udviklingsarbejdet i landdistrikterne placeret i Erhvervs- og Vækstministeriet. Ministeriet har dermed det overordnede ansvar for landdistriktspolitikken, herunder den finansielle sektor og lovgivning fsva. lånevilkår og muligheder, bosætning og erhvervsudvikling i landdistrikterne. Lov om erhvervsfremme Loven sætter bl.a. rammerne for Danmarks Vækstråd, de regionale vækstfora og de regionale vækst- og udviklingsstrategier. Lov om planlægning (planloven) Lov om sommerhuse og campering m.v. (sommerhusloven), herunder: Bekendtgørelse om tilladelse til udlejning af arealer til campering og om indretning og benyttelse af campingpladser Fleksboligordningen Ordningen giver mulighed for at tillade boligejere at anvende helårsboliger til fritidsformål med mulighed for senere at genoptage helårsanvendelsen. Puljer, tilskudsordninger mv.: Indsatspuljen Midler til nedrivning mv. i landdistriktsområder. Der er lukket for ansøgninger og puljen er under afvikling. Puljen til landsbyfornyelse Midler til nedrivning mv. i landdistriktsområder. Med Vækstpakke 2014 blev puljen forlænget frem til Lokale aktionsgrupper (LAG/FLAG) Erhvervs- og Vækstministeriet har ansvaret for de lokale aktionsgrupper etableret under Landdistrikts- samt Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet. Pulje til forsøgsvirksomhed i landdistrikterne (Landdistriktspuljen) National støtteordning med målrettet udvikling i landdistrikterne og de små øsamfund.

2 2/9 Regionalfondsprogram : Innovativ og bæredygtig vækst i virksomheder Regionalfondsprogrammet indeholder særlige støttemuligheder for virksomheder beliggende i følgende områder: Læsø, Ærø, Langeland, Samsø, Bornholm, Lolland Kommune og de 27 småøer. Vækstlåneordningen administreret af Vækstfonden Statsligt låneprogram målrettet virksomheder med større lånebehov, der ikke kan opnå fuld finansiering af deres vækstplaner i markedet, herunder særligt på grund af manglende mulighed for at stille tilstrækkeligt pant, hvilket i særlig grad kan være en udfordring i landdistrikter, hvor der kan være større usikkerhed om pantets værdi. Små Vækstkautioner administreret af Vækstfonden Statsligt kautionsprodukt målrettet virksomheder med et mindre lånebehov, der har vanskeligt ved at finde fund finansiering i markedet, herunder særligt på grund af manglende mulighed for at stille tilstrækkeligt pant, hvilket i særlig grad kan være en udfordring i landdistrikter, hvor der kan være større usikkerhed om pantets værdi. Beskæftigelsesministeriet: Der er ikke under Beskæftigelsesministeriets ressort lovgivning, regler eller puljer, som er direkte målrettet landdistrikterne og øerne. Følgende initiativer vurderes dog at kunne have en positiv effekt for yderområderne. Puljer, tilskudsordninger mv.: Regional uddannelsespulje Pulje målrettet korte erhvervsrettede uddannelsesforløb for dagpengemodtagere. Pulje til uddannelsesløft Pulje målrettet opkvalificering af dagpengemodtagere, der er fyldt 30 år og enten er ufaglærte eller har en forældet uddannelse. Øvrige sager: Ny ordning med ret til seks ugers jobrettet uddannelse Ordningen, som erstatter den tidligere ordning med seks ugers selvvalgt uddannelse, er målrettet ufaglærte og faglærte dagpengemodtagere samt dagpengemodtagere med en kort videregående uddannelse, der samtidig har en erhvervsfaglig uddannelse. Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet har ansvaret for at sikre god mobilog bredbåndsdækning i hele Danmark.

3 3/9 Lov om elektroniske kommunikationsnet og -tjenester (teleloven) Loven indeholder bl.a. forsyningspligtsreglerne, der sikrer, at alle forbrugere og virksomheder har adgang til et minimum af basale teletjenester til en rimelig pris og kvalitet. Lov om privat bortskaffelse af spildevand på Sejerø og andre småøer og i områder med spredt bebyggelse 6 Loven hører under miljø- og fødevareministerens område, dog således at lovens 6 vedrørende etablering og drift af anlæg hører under energi-, forsynings- og klimaministerens område. Bekendtgørelse om afdragsordninger, fristfastsættelse for spildevandshåndtering og tilslutningsbidragets forfaldstidspunkt. Bekendtgørelsen er ikke specifikt målrettet landdistrikter og øer, men vurderes at have særlig relevans for landdistrikterne og øerne. Bekendtgørelsen er udstedt med hjemmel i henholdsvis lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsanlæg, som henhører under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet og i miljøbeskyttelsesloven, som henhører under Miljøog Fødevareministeriet. Indholdsmæssigt henhører bekendtgørelsen i det væsentligste under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet. Øvrige sager: Frekvensauktioner og dækningskrav I forbindelse med frekvensauktioner kan der stilles dækningskrav med henblik på at få løftet de dårligst dækkede områder i Danmark. Reglerne herom fremgår af frekvensloven. Forsvarsministeriet: Puljer, tilskudsordninger mv.: Christiansø (Ertholmene) Ertholmene omfatter de beboede øer Christiansø og Frederiksø og de ubeboede øer Græsholm, Tat og Østerskær. Begrebet Christiansø anvendes normalt for Ertholmene. Christiansø med bygninger ejes af Forsvarsministeriet. Christiansø er fredet og Natura 2000 område. Boligmassen er konstant og kan ikke udvides grundet fredning. Der er på finansloven afsat særskilte bevillinger til henholdsvis sejladsen til og fra Christiansø, samt til dækning af de sociale og sundhedsmæssige udgifter samt udgifter til præstelig betjening af øen. Justitsministeriet: Lov om erhvervelse af fast ejendom (erhvervelsesloven)

4 4/9 Reglerne for udlændinges erhvervelse af fast ejendom, herunder sommerhuse, kan have særlig relevans for landdistrikterne og øerne. Kirkeministeriet: Puljer, tilskudsordninger mv. Udligningstilskud til nedsættelse af kirkeskatten i økonomisk svage områder af landet Fra fællesfonden ydes tilskud til nedsættelse af det kirkelige ligningsbeløb i økonomisk svagtstillede ligningsområder (kommuner). Kulturministeriet: Puljer, tilskudsordninger mv. Egnsteaterordningen I medfør af lov om scenekunst og bekendtgørelse om egnsteatre ydes der driftstilskud til visse egnsteatre og refusion til kommuner som yder driftstilskud til egnsteatre i henhold til godkendte fireårige egnsteateraftaler med professionelt producerende teatre uden for Københavns, Frederiksberg, Odense, Århus og Aalborg kommuner. Miljø- og Fødevareministeriet For udvælgelsen af nedenfor nævnte love, regler og tilskudsordninger har Miljø- og Fødevareministeriet lagt til grund, at disse er specifikt målrettet- eller vurderes at have særlig relevans for landdistrikterne og øerne. Lov om Landdistriktsfonden Fsva. tilskud til Lokale Aktionsgrupper (LAG). Lov om hav- og fiskerifonden Fsva. tilskud til Lokale Aktionsgrupper (FLAG). Landbrugsstøtteloven Fsva. grundbetaling samt Ø-støtte som supplement til grundbetalingen. Lov om erhvervelse af landbrugsejendomme Fsva. upersonlig bopælspligt ved erhvervelse af landbrugsejendomme. Lov om naturbeskyttelse Fsva. 3-beskyttelse og strandbeskyttelseslinjen ( 15) Lov om jordbrugets anvendelse af gødning og om plantedække Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug

5 5/9 Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om erhvervsmæssigt dyrehold, husdyrgødning, ensilage m.v. (Husdyrgødningsbekendtgørelsen) Bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug (Husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen) Bekendtgørelse om autorisation og registrering af fødevarevirksomheder m.v. og bekendtgørelse om fødevarehygiejne. Fsva. angår regulering af stalddørssalg og primærproducentens salg af fødevarer til lokale detailvirksomheder Puljer, tilskudsordninger mv.: Landdistriktsprogrammet samt hav- og fiskeriudviklingsprogrammet Miljø- og Fødevareministeriet har det overordnede ansvar for Landdistrikts- samt hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet og tilskudsordninger herunder, dog er ansvaret for de lokale aktionsgrupper (LAG og FLAG) placeret i Erhvervs- og Vækstministeriet. Direkte støtte Miljø- og Fødevareministeriet er ressortansvarlig for EU s fælles landbrugspolitik, herunder den direkte støtte (søjle I). Den direkte støtte administreres og udbetales af NaturErhvervstyrelsen. Ø-støtte Som en del af den direkte støtte under søjle I ydes der i Danmark en særlig hektarstøtte til i alt 57 øer. Ø-støtten administreres og udbetales af NaturErhvervstyrelsen. Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling: Lov om folkeskolen (folkeskoleloven) Loven indeholder en række bestemmelser om små skoler (og små afdelinger af skoler) på ikke over 300 elever, samt om kommunalbestyrelsens pligt til at sørge for befordring mellem skole og hjemmet, hvilket i praksis har stor betydning i landdistrikter. Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. Med lov nr. 76 af 27. januar er 2016 er der skabt bedre rammer for skoletilbud på 27 småøer.

6 6/9 Lov om erhvervsuddannelser Godkendelse af en institution til at udbyde erhvervsuddannelser efter erhvervsuddannelsesloven kan i nogen grad være motiveret af hensyn til at tilgodese tyndt befolkede egne ud over hensynet til uddannelsens kvalitet. Uddannelsen skal i alle tilfælde være relevant for den pågældende institutions opland, som dog kan være hele landet eller store dele af landet. Lov om kombineret ungdomsuddannelse Kombineret ungdomsuddannelse er en ny uddannelse. Ved godkendelse af uddannelsessteder lægges vægt på, at der er mere end et udbudssted i hvert udbudsområde, så udbuddet ikke samles i én hovedby, men bliver spredt over større dele af området. Formålet har bl.a. været, at unge i tyndt befolkede områder ikke skulle få en lang rejsetid til uddannelsen. Lov om arbejdsmarkedsuddannelser På voksen- og efteruddannelsesområdet er der i henhold til bekendtgørelse om VEU-centre og centerråd etableret 13 VEU-centre, som er den samlede indgang til almen og erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse. Centrene er regionalt forankrede med henblik på at nå ud til og dække alle dele af landet. Øvrige sager: Ligestillingsområdet Det danske formandskab for Nordisk Ministerråd for Ligestilling (MR- JÄM) har et projekt om køn, uddannelse og befolkningsstrømme. Projektet har til formål at undersøge fra et nordisk perspektiv, hvordan piger i højere grad end drenge flytter til byerne for at uddanne sig og sjældent flytter tilbage, mens der er en tendens til, at drengene enten bliver og tager en håndværksfaglig uddannelse eller flytter tilbage til udkantsområderne efter endt uddannelse. Skatteministeriet: Lov om påligningen af indkomstskat til staten (ligningsloven) I henhold til ligningslovens er der adgang til forhøjet befordringsfradrag i visse yderkommuner. Branchespecifikke regler, fx for landbruget, er ikke medtaget, idet sådanne regler skal ses i lyset af særlige vilkår eller forhold i erhvervet, men ikke har til formål direkte at understøtte udvikling og bosætning i landdistrikter. Social og Indenrigsministeriet:

7 7/9 Lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner I medfør af loven ydes tre forskellige årlige tilskud til ø-kommuner og kommuner med mindre øer. Tilskuddene er begrundet i de særlige udgifter, der er forbundet med at være en ø-kommune eller at have en eller flere mindre øer som en del af kommunen, herunder særligt færgedriften. Lov om forpligtende kommunale samarbejder og Lov om ændringer af landets inddeling i kommuner og regioner og om opløsning og udpegelse af forpligtende kommunale samarbejder I henhold til lov om forpligtende kommunale samarbejder indgår ø- kommunerne Læsø, Samsø, Ærø, Langeland og Fanø alle i forpligtende kommunale samarbejder med en fastlandskommune for at opfylde det ved kommunalreformen fastsatte kriterium for faglig bæredygtighed for opgavevaretagelsen. Transport- og Bygningsministeriet: Postloven Med hjemmel i postloven har staten indgået aftale med Post Danmark vedrørende den landsdækkende postbetjening (befordringspligt). Lov om færgefart (Færgeloven) Færgelovgivningen indeholder primært en hjemmel for staten og kommunerne til at drive færgetrafik, herunder ved at indgå kontrakter med private operatører om driften eller tildeling af enerettigheder. Færgelovgivningen regulerer ikke krav til serviceniveau, der fastsættes af staten og kommunerne, eller skibstekniske forhold, der hører under Søfartsstyrelsen. Lov om trafikselskaber Rammelovgivning for den kollektive trafik. Ifølge loven har ø-kommuner mulighed for at undlade at deltage i et trafikselskab. Puljer, tilskudsordninger mv. Pulje til forbedring af kollektiv trafik i yderområder kommuner, trafikselskaber mv. kan søge om midler til driftsstøtte, herunder opstartsomkostninger, i en periode på op til 2 år til udviklingen af nye ruter og eller andre kollektive trafiktilbud. Ungdomskortet Ungdomskortet giver mod en vis egenbetaling alle studerende samt unge på år adgang til fri kollektiv trafik i eget takstområde og mellem bopæl og uddannelsessted. Kortet giver endvidere meget fordelagtige priser på øvrige rejser.

8 8/9 Det bemærkes, at der i FFL16 er lagt op til, at egenbetalingen øges for studerende på de videregående uddannelser, dog ikke for studerende bosat i udkantskommuner. Uddannelses- og Forskningsministeriet: Lov om Danmarks Innovationsfond I henhold til loven skal fonden skal koordinere sin bevillingsfunktion med andre relevante offentlige og private bevillingsmyndigheder, herunder regionale myndigheder. Koordineringsforpligtelsen gælder både sammensætningen af virkemidler og temaer samt tilrettelæggelsen af administrationen. Lov om professionshøjskoler for videregående uddannelser I henhold til loven skal professionshøjskolen dække behovet for udbud af videregående uddannelser i den region eller den del heraf, hvor den hører hjemme. Lov om erhvervsakademier for videregående uddannelser I henhold til loven skal erhvervsakademiet skal dække behovet for udbud af videregående tekniske og merkantile uddannelser i den region eller den del heraf, som uddannelses- og forskningsministeren fastsætter som erhvervsakademiets geografiske dækningsområde. Udlændinge, Integrations- og Boligministeriet: Lov om byfornyelse og udvikling af byer (byfornyelsesloven) Loven giver kommunerne mulighed for at sikre gode boligsociale forhold og attraktive bosætningsbyer både i og uden for vækstområder i byerne og på landet. I medfør af loven ydes tilskud til områdefornyelse bygningsfornyelse, friarealforbedring, kondemnering mv. Pulje til Landsbyfornyelse, som administreres af Erhvervs- og Vækstministeriet, følger i øvrigt indholdsmæssigt lovens regler om bygningsfornyelse i lov om byfornyelse og udvikling af byer. Lov om midlertidig regulering af boligforholdene (boligreguleringsloven) Boligreguleringsloven indeholder bestemmelser vedrørende benyttelse af helårsboliger, herunder om bopælspligt. Lov om sommerhuse på fremmed grund Loven regulerer aftaleforholdet imellem udlejeren og lejeren af grunde, hvorpå lejeren har opført et sommerhus.

9 9/9 Følgende ministerier oplyser, at der ikke på ministerområdets ressort administreres lovgivning, regler og puljer, som er specifikt målrettet- eller vurderes at have særlig relevans for landdistrikterne og øerne: Finansministeriet Statsministeriet Sundheds- og Ældreministeriet Udenrigsministeriet

Finansudvalget 2015-16 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 146 Offentligt

Finansudvalget 2015-16 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 146 Offentligt Finansudvalget 2015-16 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 146 Offentligt Finansministeriet Bilag 1 - Oversigt over gældende forlig pr. 1. februar 2016 Tabel 1 Oversigt over gældende politiske forlig

Læs mere

EU s Landdistriktsprogram 2014-2020 og Landdistriktspuljen

EU s Landdistriktsprogram 2014-2020 og Landdistriktspuljen Præsentation til Fondsmesse 2014 den 30. oktober 2014 EU s Landdistriktsprogram 2014-2020 og Landdistriktspuljen v/ Gert Kristoffersen 1 Lokaldrevet udvikling via lokale aktionsgrupper er en tilskudsordning

Læs mere

Forslag. Finanslov for finansåret 2017

Forslag. Finanslov for finansåret 2017 Til lovforslag nr. L 1 Folketinget 2016-17 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 15. december 2016 Forslag til Finanslov for finansåret 2017 Folketinget, den 15. december 2016 KRISTIAN PIHL LORENTZEN

Læs mere

Aktstykke nr. 100 Folketinget 2015-16. Afgjort den 19. maj 2016. Erhvervs- og Vækstministeriet. København, den 10. maj 2016.

Aktstykke nr. 100 Folketinget 2015-16. Afgjort den 19. maj 2016. Erhvervs- og Vækstministeriet. København, den 10. maj 2016. Aktstykke nr. 100 Folketinget 2015-16 Afgjort den 19. maj 2016 100 Erhvervs- og Vækstministeriet. København, den 10. maj 2016. a. Erhvervs- og Vækstministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets tilslutning

Læs mere

Hovedoversigt over statsbudgettet 2016

Hovedoversigt over statsbudgettet 2016 Hovedoversigt 7 Hovedoversigt over statsbudgettet 2016 Udgifter uden for udgiftslofter Udgifter Udgifter under under delloft for delloft for drifts- indkomst- Mio. kr. udgifter overførsler Indtægter 1.

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde 13. februar 2014 3 Tilsagnsnotat Der er i 1. runde udmøntet for 55,2 mio. kr. til 14 projekter. I pulje til forbedring

Læs mere

Forslag. Finanslov for finansåret 2015

Forslag. Finanslov for finansåret 2015 Til lovforslag nr. L 1 Folketinget 2014-15 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 18. december 2014 Forslag til Finanslov for finansåret 2015 Folketinget, den 18. december 2014 MOGENS LYKKETOFT

Læs mere

Oversigtstabeller _Blå skilleblade.indd 1 02/07/

Oversigtstabeller _Blå skilleblade.indd 1 02/07/ Oversigtstabeller 3 Hovedoversigt over statsbudgettet Udgifter uden for udgiftslofter- Udgifter Udgifter under under delloft for delloft for drifts- indkomst- Mio. kr. udgifter overførsler 2013 Indtægter

Læs mere

Indenrigs- og Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K. Sendt med mail til: vfm@vfm.dk. Udkast

Indenrigs- og Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K. Sendt med mail til: vfm@vfm.dk. Udkast Regionshuset Viborg Indenrigs- og Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Hovedoversigt over statsbudgettet

Hovedoversigt over statsbudgettet Oversigtstabeller 3 4 Hovedoversigt over statsbudgettet Udgifter uden for udgiftslofter- Udgifter Udgifter under under delloft for delloft for drifts- indkomst- Mio. kr. udgifter overførsler 2015 Indtægter

Læs mere

Kopi: Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser Kopi: De faglige udvalg Kopi: Regionsrådene

Kopi: Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser Kopi: De faglige udvalg Kopi: Regionsrådene Udbydere af erhvervsuddannelser Praktikcentre Kopi: Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser Kopi: De faglige udvalg Kopi: Regionsrådene Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms

Læs mere

Til orientering kan Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter give følgende oplysninger vedrørende Pulje til Landsbyfornyelse:

Til orientering kan Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter give følgende oplysninger vedrørende Pulje til Landsbyfornyelse: Til kommunalbestyrelser, jf. vedhæftede liste Dato: 28. april 2014 Kontor: Bypolitik Sagsnr.: 2014-1225 Sagsbeh.: arp Dok id: 451713 Ansøgning om andel i Pulje til Landsbyfornyelse 2015 Som led i regeringens

Læs mere

Hovedoversigt over statsbudgettet 2019

Hovedoversigt over statsbudgettet 2019 Hovedoversigt 7 Hovedoversigt over statsbudgettet 2019 Udgifter uden for udgiftslofter Udgifter Udgifter under under delloft for delloft for drifts- indkomst- Mio. kr. udgifter overførsler Indtægter 1.

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til forbedring af den kollektive trafik i yderområder

Bekendtgørelse om tilskud til forbedring af den kollektive trafik i yderområder Edvard Thomsens Vej 14 DK-2300 København S Telefon 72 21 88 00 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Bekendtgørelse om tilskud til forbedring af den kollektive trafik i yderområder I medfør af

Læs mere

Udkast Forslag til lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner

Udkast Forslag til lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner Enhed Opgaver og struktur Sagsbehandler MB Koordineret med Sagsnr. 2015-6327 Doknr. 276602 Dato 29-02-2016 Udkast Forslag til lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner

Læs mere

REGERINGENS FINANSLOVFORSLAG FOR 2003

REGERINGENS FINANSLOVFORSLAG FOR 2003 September 2002 Af Lise Nielsen REGERINGENS FINANSLOVFORSLAG FOR 2003 Resumé: BOLIGOMRÅDET OG BYGGE- OG ANLÆGSSEKTOREN Regeringens finanslovforslag for 2003 viser, at der er afsat væsentligt færre statslige

Læs mere

Byfornyelse i mindre byer

Byfornyelse i mindre byer - 1 Byfornyelse i mindre byer Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Folketinget vedtog op til sommerferien regler om en styrket byfornyelsesindsats i kommuner udenfor vækstområderne. Både for

Læs mere

Uddannelsesforbundet. EUV for voksne udfordringer og muligheder i eudreform og beskæftigelsesreform 2015. v/gitte B. Larsen.

Uddannelsesforbundet. EUV for voksne udfordringer og muligheder i eudreform og beskæftigelsesreform 2015. v/gitte B. Larsen. Uddannelsesforbundet EUV for voksne udfordringer og muligheder i eudreform og beskæftigelsesreform 2015 v/gitte B. Larsen referat Gitte opridsede, at den 1. august 2015 træder den nye eud-reform i kraft.

Læs mere

Notat. boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere. Indhold. 1. Kommunal anvisning til boliger i almene boligafdelinger

Notat. boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere. Indhold. 1. Kommunal anvisning til boliger i almene boligafdelinger Notat Boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd offentliggjorde den 15. september 2015 rapporten Hjemløshed i Danmark 2015. Af rapporten fremgår det,

Læs mere

May 29, 2015. Uddannelse i beskæftigelsesreformen 2015

May 29, 2015. Uddannelse i beskæftigelsesreformen 2015 Uddannelse i beskæftigelsesreformen 2015 De politiske mål med uddannelse At ledige opnår varig beskæftigelse At ledige kan få reelt uddannelsesløft, hvis de har behov for det At uddannelsesindsatsen målrettes

Læs mere

2015/1 LSF 179 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2016. Fremsat den 27. april 2016 af social- og indenrigsministeren (Karen Ellemann): Forslag.

2015/1 LSF 179 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2016. Fremsat den 27. april 2016 af social- og indenrigsministeren (Karen Ellemann): Forslag. 2015/1 LSF 179 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Social- og Indenrignsmin., j.nr. 2015-6327 Fremsat den 27. april 2016 af social- og indenrigsministeren

Læs mere

Nyheder Kolonne1. Bekendtgørelse Bek. 881 af 17-09-2009 om lokalradiovirksomhed

Nyheder Kolonne1. Bekendtgørelse Bek. 881 af 17-09-2009 om lokalradiovirksomhed Kolonne1 Bek. 881 af 17-09-2009 om lokalradiovirksomhed Bek. 1302 af 15-12-2011 om gevinstgivende spilleautomater i spillehaller og restaurationer Bek. 1527 af 16-12-2013 om forretningsorden for Radio-

Læs mere

Puljen til Fleksibel master i offentlig ledelse er udmeldt

Puljen til Fleksibel master i offentlig ledelse er udmeldt 08-0584 - BORA - 09.03.2009 Kontakt: Bodil Rasmussen - bora@ftf.dk - Tlf: 3336 8869 Puljen til Fleksibel master i offentlig ledelse er udmeldt Puljen for 2009 til finansiering af fleksibel master i offentlig

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd TRAFIKPLAN FOR region midtjylland Den regionale trafikplan herunder X bus og privatbaner Visioner og principper for det regionale rutenet Den regionale udviklingsplan sammenfatter Regionsrådets visioner

Læs mere

Liv på landet. Tag del i udviklingen i landdistrikterne

Liv på landet. Tag del i udviklingen i landdistrikterne Liv på landet Tag del i udviklingen i landdistrikterne Tag del i debatten om de danske landdistrikter Der er højt til loftet på landet. Himlen er simpelthen større. Det er den fornemmelse man får, når

Læs mere

Støtte efter byfornyelsesloven til tilpasning af nedslidte byer

Støtte efter byfornyelsesloven til tilpasning af nedslidte byer Støtte efter byfornyelsesloven til tilpasning af nedslidte byer Generelt om byfornyelsesloven Loven gælder for alle kommuner, og kan anvendes i alle byer og i det åbne land På Finansloven afsættes 280

Læs mere

Folkeskoleelever fra Frederiksberg

Folkeskoleelever fra Frederiksberg Folkeskoleelever fra Frederiksberg Analyse af 9. klasses eleverne 2008-2012 Aksel Thomsen Carsten Rødseth Barsøe Louise Poulsen Oktober 2015 Danmark Statistik Sejrøgade 11 2100 København Ø FOLKESKOLEELEVER

Læs mere

For så vidt angår ordningerne i programmet, så vil foreningen særligt pege på følgende forhold:

For så vidt angår ordningerne i programmet, så vil foreningen særligt pege på følgende forhold: Åbyhøj, Til Erhvervsudvikling NaturErhvervstyrelsen Høringssvar fra Økologisk Landsforening vedr. J.nr. 15-8132-000040 Forslag til ændring af landdistriktsprogrammet 2014-2020 og supplerende miljøvurdering

Læs mere

En styrket indsats over for unge ledige

En styrket indsats over for unge ledige En styrket indsats over for unge ledige Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Kristendemokraterne om En styrket

Læs mere

BEK nr 1595 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2016

BEK nr 1595 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2016 BEK nr 1595 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, Styrelsen

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om byfornyelse og udvikling af byer

Forslag. Lov om ændring af lov om byfornyelse og udvikling af byer 2012/1 LSF 57 (Gældende) Udskriftsdato: 29. maj 2016 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: 2012-1892 Fremsat den 8. november 2012 af ministeren for by, bolig og landdistrikter

Læs mere

Bilag 3. Tilskudsordninger med relevans for husdyrgenetisk bevaringsarbejde

Bilag 3. Tilskudsordninger med relevans for husdyrgenetisk bevaringsarbejde Bilag 3. Tilskudsordninger med relevans for husdyrgenetisk bevaringsarbejde I dette bilag præsenteres en række tilskudsordninger for medfinansiering af projekter vedrørende husdyrgenetisk bevaringsarbejde.

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet NOTAT Dato: 3. september 2015 Kontor: Almene boliger Sagsnr.: 2015-162 Sagsbeh.: Forsøgsgruppen Dok id: Udmelding af temaer for forsøgs- og udviklingsprojekter

Læs mere

Resume af høringssvar i forbindelse med det danske socialfondsprogram for perioden 2014-2020

Resume af høringssvar i forbindelse med det danske socialfondsprogram for perioden 2014-2020 2. april 2014 J.nr.: 13/03872 /lonros Resume af høringssvar i forbindelse med det danske socialfondsprogram for perioden 2014-2020 Udkast til nationalt program for EU s Socialfond og udkast til nationalt

Læs mere

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 11. juni 2014

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 11. juni 2014 Lovtidende A 2014 Udgivet den 11. juni 2014 1. juni 2014. Nr. 578. Bekendtgørelse af lov om erhvervsrettet grunduddannelse og videregående uddannelse (videreuddannelsessystemet) for voksne Herved bekendtgøres

Læs mere

Aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti om vækst og udvikling i hele Danmark. 9.

Aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti om vækst og udvikling i hele Danmark. 9. Aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti om vækst og udvikling i hele Danmark 9. februar 2016 Aftale om vækst og udvikling i hele Danmark Der skal være

Læs mere

Hovedoversigt over statsbudgettet

Hovedoversigt over statsbudgettet Oversigtstabeller 3 4 Hovedoversigt over statsbudgettet Udgifter uden for udgiftslofter- Udgifter Udgifter under under delloft for delloft for drifts- indkomst- Mio. kr. udgifter overførsler 2017 Indtægter

Læs mere

Oversigt over økonomiske konsekvenser af Lov- og Cirkulæreprogram for Næstved Kommune i budget 2016

Oversigt over økonomiske konsekvenser af Lov- og Cirkulæreprogram for Næstved Kommune i budget 2016 sag nr. 00.30.10-Ø00-1-15 Oversigt over økonomiske konsekvenser af Lov- og Cirkulæreprogram for Kommune i budget 2016 Der er en bagatelgrænse på 0,02% af politikområdets nettobudget for ændringer samlet.

Læs mere

fremtiden starter her... Gode råd om... Jobrotation Mulighed for Efteruddannelse til medarbejderne uden produktivtetstab

fremtiden starter her... Gode råd om... Jobrotation Mulighed for Efteruddannelse til medarbejderne uden produktivtetstab fremtiden starter her... Gode råd om... Jobrotation Mulighed for Efteruddannelse til medarbejderne uden produktivtetstab INDHOLD Indledning 3 Sådan kommer du i gang 3 Blanketter 4 Praktiske oplysninger

Læs mere

BEK nr 102 af 28/01/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juni 2016

BEK nr 102 af 28/01/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juni 2016 BEK nr 102 af 28/01/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juni 2016 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2015-215 Senere

Læs mere

Vejledning om anvendelse af. bevillingsrammer og aktiveringspuljer

Vejledning om anvendelse af. bevillingsrammer og aktiveringspuljer Vejledning om anvendelse af bevillingsrammer og aktiveringspuljer Version: 1.0 Den 8. januar 2016 Baggrund Når sagsbehandleren skal oprette en aktivitet for en borger i Min Plan, skal sagsbehandleren angive

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 19 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 19 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 19 Offentligt Undervisningsministeriet Indførelse af socialt taxameter og øget geografisk tilskud 6. oktober 2014 Det fremgår

Læs mere

forslag til indsatsområder

forslag til indsatsområder Dialogperiode 11. februar til 28. april 2008 DEN REGIONALE UDVIKLINGSSTRATEGI forslag til indsatsområder DET INTERNATIONALE PERSPEKTIV DEN BÆREDYGTIGE REGION DEN INNOVATIVE REGION UDFORDRINGER UDGANGSPUNKT

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om erhvervsrettet grunduddannelse og videregående uddannelse (videreuddannelsessystemet) for voksne

Bekendtgørelse af lov om erhvervsrettet grunduddannelse og videregående uddannelse (videreuddannelsessystemet) for voksne LBK nr 578 af 01/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 29. maj 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., j.nr. 14/006467 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

UDKAST. Anvendelsesområde

UDKAST. Anvendelsesområde UDKAST Bekendtgørelse om revision og tilskudskontrol m.m. ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse, almengymnasiale uddannelse og almen voksenuddannelse m.v. I medfør af 26, stk. 2, 3 og 5, i lov

Læs mere

N OTAT. Hovedresultater: De fleste børn har en bedsteforælder i nærheden

N OTAT. Hovedresultater: De fleste børn har en bedsteforælder i nærheden N OTAT De fleste børn har en bedsteforælder i nærheden Den 26. november 2014 Sags ID: SAG-2013-06868 Dok.ID: 1940895 Hovedresultater: JNC@kl.dk Direkte 3370 3802 Mobil 3131 1749 2 ud af 3 børn i alderen

Læs mere

Lov- og Cirkulæreprogram - BILAG E

Lov- og Cirkulæreprogram - BILAG E 6 7 Skatteministeriet Praksisændring i administration af optjeningsprincippet for børne- og ungeydelsen pba. henvendelse fra EU-kommissionen mhp. at bringe administrationen i overensstemmelse med artikel

Læs mere

De mindre byers udfordringer og muligheder, herunder for støtte efter byfornyelsesloven

De mindre byers udfordringer og muligheder, herunder for støtte efter byfornyelsesloven De mindre byers udfordringer og muligheder, herunder for støtte efter byfornyelsesloven Vækst (pct.) i befolkningstallet (2007 2012) Udvikling i skattepligtig indkomst Byfornyelsesloven På Finansloven

Læs mere

Mogens Kragh Andersen. Formand for styregruppen for Syddansk Uddannelsesaftale 22-01-12

Mogens Kragh Andersen. Formand for styregruppen for Syddansk Uddannelsesaftale 22-01-12 Mogens Kragh Andersen Formand for styregruppen for Syddansk Uddannelsesaftale 1 22-01-12 Region Syddanmarks Uddannelsesstrategi Regionsrådet har vedtaget Region Syddanmarks uddannelsesstrategi 2012-15,

Læs mere

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring:

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Notat Status på befordringsområdet Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Der skal frem mod budgetlægningen for 2015 arbejdes videre med at klarlægge, om KL og Regeringen har ret i, at der

Læs mere

UCSJ forbedrer uddannelsesdækningen i Region Sjælland

UCSJ forbedrer uddannelsesdækningen i Region Sjælland UCSJ forbedrer uddannelsesdækningen i Region Sjælland UCSJ ønsker at styrke udviklingen i Region Sjælland. Derfor har bestyrelsen besluttet en ny struktur for udbuddet af uddannelser i regionen, der skal

Læs mere

NOTAT. Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske. Samspil mellem Regionsrådet og Vækstforum

NOTAT. Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske. Samspil mellem Regionsrådet og Vækstforum Regionshuset Viborg Regionssekretariatet NOTAT Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske

Læs mere

Cultura Creative (RF) / Alamy Stock Photo

Cultura Creative (RF) / Alamy Stock Photo Cultura Creative (RF) / Alamy Stock Photo DE EUROPÆISKE STRUKTUR- OG INVESTERINGSFONDE (ESI) OG DEN EUROPÆISKE FOND FOR STRATEGISKE INVESTERINGER (EFSI) SIKRING AF KOORDINATION, SYNERGIER OG KOMPLEMENTARITET

Læs mere

Hovedoversigt over statsbudgettet 2020

Hovedoversigt over statsbudgettet 2020 Hovedoversigt 7 Hovedoversigt over statsbudgettet 2020 Udgifter uden for udgiftslofter Udgifter Udgifter under under delloft for delloft for drifts- indkomst- Mio. kr. udgifter overførsler Indtægter 1.

Læs mere

Rapportering om udviklingen i den kollektive trafiksektor - April 2011

Rapportering om udviklingen i den kollektive trafiksektor - April 2011 Rapportering om udviklingen i - April 2011 1. april 2011 3 Rapportering om udviklingen i Forord Forord Nedenstående udgør Trafikstyrelsens første afrapportering i 2011 vedrørende udviklingen i takster,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om detailsalg fra butikker m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om detailsalg fra butikker m.v. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2011-12 ERU alm. del Bilag 130 Offentligt Fremsat den 2012 af erhvervs- og vækstminister Ole Sohn Forslag til Lov om ændring af lov om detailsalg fra butikker m.v.

Læs mere

Flextur, fordi Danmark er mere end København. Jens Peter Langberg jpl@moviatrafik.dk november 2014

Flextur, fordi Danmark er mere end København. Jens Peter Langberg jpl@moviatrafik.dk november 2014 Flextur, fordi Danmark er mere end København Jens Peter Langberg jpl@moviatrafik.dk november 2014 Flextur, fordi Danmark er mere end København Movia er Danmarks største trafikselskab og har hovedstaden

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om befordringsrabat til studerende ved videregående uddannelser

Bekendtgørelse af lov om befordringsrabat til studerende ved videregående uddannelser LBK nr 1189 af 10/10/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, Styrelsen

Læs mere

Cirkulære af 14. november Modst.nr J.nr Cirkulære om. Akutjob i staten

Cirkulære af 14. november Modst.nr J.nr Cirkulære om. Akutjob i staten Cirkulære af 14. november 2012 Modst.nr. 035-12 J.nr. 12-340-39 Cirkulære om Akutjob i staten 2012 2 Cirkulære om akutjob i staten 1. Som led i Aftale om akutjob er det besluttet, at der på statens område

Læs mere

BEK nr 1596 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016. Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 1596 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016. Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 1596 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, Styrelsen

Læs mere

Regeringens arbejde for et sammenhængende Danmark. v. departementschef Claes Nilas

Regeringens arbejde for et sammenhængende Danmark. v. departementschef Claes Nilas Regeringens arbejde for et sammenhængende Danmark v. departementschef Claes Nilas Tendensen: urbanisering Urbanisering: Stigende koncentration af et samfunds befolkning i byerne. Befolkningsudviklingen

Læs mere

Integreret LAG Halsnæs-Gribskov

Integreret LAG Halsnæs-Gribskov Integreret LAG Halsnæs-Gribskov Lokal AktionsGruppe Udviklingen af lokalområder i Halsnæs og Gribskov Samspil med erhvervsliv, iværksættere, lokalsamfund og ildsjæle Fiskeri aktionsgruppe FLAG i Gribskov

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsministeriets samlede rammer på Forslag til Finanslov for 2011 fremgår af tabel 1.

Økonomi- og Erhvervsministeriets samlede rammer på Forslag til Finanslov for 2011 fremgår af tabel 1. Erhvervsudvalget 2009-10 ERU alm. del Bilag 309 Offentligt 30. august 2010 FFL11 for 8. Økonomi- og Erhvervsministeriet Økonomi- og Erhvervsministeriets samlede rammer på Forslag til Finanslov for 2011

Læs mere

Tale ved SFI s konference 'På kanten af boligmarkedet'

Tale ved SFI s konference 'På kanten af boligmarkedet' Tale ved SFI s konference 'På kanten af boligmarkedet' 17. november 2011 At have en bolig i et godt og trygt miljø vil jeg tro er en selvfølge for de fleste af os, der er her i dag. Men det er det ikke

Læs mere

Høringssvar fra Syddjurs Kommune vedr. forslag til Vækst- og Udviklingsstrategi for Region Midtjylland 2015-2025

Høringssvar fra Syddjurs Kommune vedr. forslag til Vækst- og Udviklingsstrategi for Region Midtjylland 2015-2025 1 of 7 Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg vusmidt@ru.rm.dk Høringssvar fra Syddjurs Kommune vedr. forslag til Vækst- og Udviklingsstrategi for Region Midtjylland 2015-2025

Læs mere

Velfungerende boligområder NYE BOLIGSOCIALE VÆRKTØJER

Velfungerende boligområder NYE BOLIGSOCIALE VÆRKTØJER Velfungerende boligområder NYE BOLIGSOCIALE VÆRKTØJER BY- OG BOLIGMINISTERIET SLOTSHOLMSGADE 1, 3. SAL 1216 KØBENHAVN K TFL: 33 92 61 00 OKTOBER 2000 FOTOS: THOMAS TOLSTRUP, BILLEDHUSET, FORSIDEN, S.13

Læs mere

Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 684 Offentligt

Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 684 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 684 Offentligt Folketingets Retsudvalg Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Dato:8. april 2014 Under henvisning til Folketingets Retsudvalgs

Læs mere

Lokaldrevet udvikling i de danske landdistrikter 2014-2020

Lokaldrevet udvikling i de danske landdistrikter 2014-2020 INFORMATIONSMØDE Lokaldrevet udvikling i de danske landdistrikter 2014-2020 - for jer der vil bidrage til udvikling af lokalsamfundet Afdelingschef Christian Lützen Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter

Læs mere

Sociale klausuler om uddannelses og praktikaftaler og arbejdsklausuler i almene byggerier m.v.

Sociale klausuler om uddannelses og praktikaftaler og arbejdsklausuler i almene byggerier m.v. NOTAT Dato: 10. marts 2015 Kontor: Almene boliger Sagsnr.: 2014-10334 Sagsbeh.: Lars Nielsen Dok id: 574797 Sociale klausuler om uddannelses og praktikaftaler og arbejdsklausuler i almene byggerier m.v.

Læs mere

Overblik over regeringens udspil til reform af erhvervsuddannelserne

Overblik over regeringens udspil til reform af erhvervsuddannelserne Overblik over regeringens udspil til reform af erhvervsuddannelserne Klare mål Klare mål, klar ledelse og gode resultater hænger sammen. Regeringen ønsker derfor at opstille fire klare, overordnede mål

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens brug af konsulenter. December 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens brug af konsulenter. December 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens brug af konsulenter December 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 20/2013 om statens brug af konsulenter

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 217 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 217 Offentligt Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 217 Offentligt Side 2 af 5 Tabel 1 Ministeriernes rapporterede indkøb på udvalgte indkøbskategorier 2014 (mio. kr.) Konsulentydelser (ej IT)

Læs mere

Forslag. Fremsat den 16. november 2011 af ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser (Morten Østergaard) til

Forslag. Fremsat den 16. november 2011 af ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser (Morten Østergaard) til 2011/1 LSF 23 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2016 Ministerium: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Journalnummer: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne BEK nr 440 af 13/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j. nr. 008.860.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Notat - Uddannelsestilbud til ledige

Notat - Uddannelsestilbud til ledige Notat - Uddannelsestilbud til ledige Bilag til mødesag vedrørende uddannelsestilbud til ledige Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 23. september 2013. Notatet redegør nærmere om hvilke uddannelsestilbud de

Læs mere

Udbudspolitik 2016 for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse (EVE)

Udbudspolitik 2016 for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse (EVE) Udbudspolitik 2016 for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse (EVE) Nærværende politik - CELFs udbudspolitik for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse (EVE) - er udarbejdet for, at sikre kontinuiteten

Læs mere

baggrundsnotat til kommunebreve - Administrationens begrundelser for indstillingen til bestyrelsen

baggrundsnotat til kommunebreve - Administrationens begrundelser for indstillingen til bestyrelsen Notat Til: Kommuner med Flextur Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler CST Direkte +45 36 13 18 83 Fax - cst@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 21. april 2016 baggrundsnotat til kommunebreve

Læs mere

Naturbeskyttelseslovens 7 forskellige ordninger for biotopbeskyttelse med forskellige retsvirkninger virkning for ejeren:

Naturbeskyttelseslovens 7 forskellige ordninger for biotopbeskyttelse med forskellige retsvirkninger virkning for ejeren: Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Udvalget for Landdistrikter og Øer, Miljøudvalget 2014-15 FLF Alm.del Bilag 227, ULØ Alm.del Bilag 144, MIU Alm.del Bilag 283 Offentligt Naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Nedenfor er vist en oversigt over nogle af de vigtigste garanti- og støtteordninger for dansk gartneri med fokus på:

Nedenfor er vist en oversigt over nogle af de vigtigste garanti- og støtteordninger for dansk gartneri med fokus på: Vigtige tilskudsordninger for dansk gartneri Nedenfor er vist en oversigt over nogle af de vigtigste garanti- og støtteordninger for dansk gartneri med fokus på: Udvikling, demonstration, netværk mv. Investeringer,

Læs mere

Økologiplan Danmark. Sammen om mere økologi Kort version

Økologiplan Danmark. Sammen om mere økologi Kort version Økologiplan Danmark Sammen om mere økologi Kort version 1 Forord Økologien er gået fra at være biodynamisk idealisme i små butikker til i dag at være en naturlig del af supermarkedernes udbud. Den udvikling

Læs mere

LAG Budget Ansøgers egenfinansiering*

LAG Budget Ansøgers egenfinansiering* Vision 1: Jobskabelse og et rummeligt arbejdsmarked LAG har afsat 3,36 mio. kr. til Vision 1 i alt, hvilket modsvares af ansøgers egenfinansiering. De e er således på 6,72 mio. kr. i alt. Fordelingen af

Læs mere

Folketinget Europaudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Europaudvalget Christiansborg 1240 København K Europaudvalget 2013-14 EUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 75 Offentligt (01) Folketinget Europaudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 3. februar 2014 Kontor: EU-retskontoret Sagsbeh:

Læs mere

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune Punkt 10. Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune 2014-002592 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, i samarbejde med Familie- og Socialforvaltningen, at byrådet

Læs mere

HVORDAN?? Landsbyforskønnelse i Ringkøbing-Skjern Kommune OPLÆG

HVORDAN?? Landsbyforskønnelse i Ringkøbing-Skjern Kommune OPLÆG HVORDAN?? Landsbyforskønnelse i Ringkøbing-Skjern Kommune OPLÆG Ildsjæleuniversitetet Ringkøbing-Skjern 06.12.2011 BNBYFORNYELSE PLANLÆGNING BYUDVIKLING STRATEGI Kursus under Ildsjæleuniversitetet 6. december

Læs mere

Aftale mellem regeringen (Venstre og Konservative) Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om:

Aftale mellem regeringen (Venstre og Konservative) Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Aftale mellem regeringen (Venstre og Konservative) Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Opfølgning på globaliseringsaftalerne (1. marts 2008) Aftale om opfølgning på globaliseringsaftalerne

Læs mere

Ansøgning fra Frederiksberg Kommune om frikommunestatus

Ansøgning fra Frederiksberg Kommune om frikommunestatus (På officielt brevpapir) Ansøgning fra Frederiksberg Kommune om frikommunestatus Til Social- og Indenrigsministeriet (Sendes via frikommune.sim.dk) Hermed følger Frederiksberg Kommunes forslag opdelt efter

Læs mere

Talepapir. Finansudvalget 2014-15 (2. samling) FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 132 Offentligt. 18. september 2015. Det talte ord gælder

Talepapir. Finansudvalget 2014-15 (2. samling) FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 132 Offentligt. 18. september 2015. Det talte ord gælder Finansudvalget 2014-15 (2. samling) FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 132 Offentligt Talepapir 18. september 2015 Det talte ord gælder Indledende bemærkninger Jeg er blevet bedt om at redegøre for,

Læs mere

Y 2.2 Støttet byggeri Omfatter offentlig støtte til opførelse af almene familie- og ungdomsboliger samt støttede private andelsboliger.

Y 2.2 Støttet byggeri Omfatter offentlig støtte til opførelse af almene familie- og ungdomsboliger samt støttede private andelsboliger. &9(+)8316à()&=*362=)7)3+9(:-/-2+ &IWOVMZIPWIEJSQVÅHIXWEQXQÅPKVYTTI Det overordnede mål for bevillingens aktiviteter er, at kommunen altid skal være leveringsdygtig af byggemodnet jord til såvel bolig-

Læs mere

Bussituationen for Grenaa Handelsskole, Grenaa Gymnasium, Grenaa Tekniske Skole og 10. Klasse Center Djursland

Bussituationen for Grenaa Handelsskole, Grenaa Gymnasium, Grenaa Tekniske Skole og 10. Klasse Center Djursland Trafikudvalget 2007-08 (2. samling) TRU alm. del Spørgsmål 996 Offentligt Djurslands Erhvervsskoler Bussituationen for Grenaa Handelsskole, Grenaa Gymnasium, Grenaa Tekniske Skole og 10. Klasse Center

Læs mere

Retningslinjer for tilskud fra Indenrigs- og Socialministeriets. Pulje til opprioritering af det fysiske miljø i udkantsområder

Retningslinjer for tilskud fra Indenrigs- og Socialministeriets. Pulje til opprioritering af det fysiske miljø i udkantsområder Retningslinjer for tilskud fra Indenrigs- og Socialministeriets Pulje til opprioritering af det fysiske miljø i udkantsområder (Indsatspuljen) 2010 Indhold 1. Formålet med puljen...3 2. Hvem kan søge puljen...3

Læs mere

Effekten af milliarden bliver dog begrænset af, at den stadige reduktion af taksterne med to procent om året til omstillingsreserven (se nedenfor).

Effekten af milliarden bliver dog begrænset af, at den stadige reduktion af taksterne med to procent om året til omstillingsreserven (se nedenfor). Teknisk orientering om FFL2014 Indledning Regeringen præsenterede tirsdag den 27.08 sit finanslovsforslag for 2014 (FFL2014) Vækst og balance. Uddannelse fremstår umiddelbart som et væsentligt indsatsområde.

Læs mere

Orientering om konflikt i forbindelse med OK Marts 2018

Orientering om konflikt i forbindelse med OK Marts 2018 Orientering om konflikt i forbindelse med OK18 7. Marts 2018 INDHOLD 1 Indkomne strejkevarsler 2 Lockout 2 Organisationerne har varslet strejke på tværs af alle ministerområder, nogle områder er hårdere

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om tvungen administration af udlejningsejendomme

Bekendtgørelse af lov om tvungen administration af udlejningsejendomme LBK nr 226 af 09/03/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 12. juni 2016 Ministerium: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Journalnummer: Udlændinge-, Integrations- og Boligmin., j.nr. 2016-1420 Senere

Læs mere

Vælg fuld skærmstørrelse: Tast ctrl + L. Næste side

Vælg fuld skærmstørrelse: Tast ctrl + L. Næste side Vælg fuld skærmstørrelse: Tast ctrl + L Sammen gør vi det lettere at tage på voksen- og efteruddannelse Sammen gør vi det lettere at tage på voksen- og efteruddannelse VEU-centrene er et samarbejde Et

Læs mere

Udmøntning af uforbrugte midler fra globaliseringspuljen i 2007. (5. november 2008)

Udmøntning af uforbrugte midler fra globaliseringspuljen i 2007. (5. november 2008) Aftale mellem regeringen (Venstre og Konservative) Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Udmøntning af uforbrugte midler fra globaliseringspuljen i 2007. (5. november 2008) 2

Læs mere

Høringsnotat - momsrefusionsbekendtgørelse 2016

Høringsnotat - momsrefusionsbekendtgørelse 2016 Enhed Udgifter Sagsbehandler NPA Koordineret med Sagsnr. 2015-8216 Doknr. 296451 Dato 07-12-2015 Høringsnotat - momsrefusionsbekendtgørelse 2016 Baggrund Social- og Indenrigsministeriet udsendte den 9.

Læs mere

2. Uddannelse i Danmark

2. Uddannelse i Danmark 2. Uddannelse i Danmark 2.1. Uddannelsessystemet i Danmark Danmark har et parallelt uddannelsessystem, jvf. fig. 2.1 1 : - det ordinære uddannelsessystem - voksen- og efteruddannelsessystemet Disse vil

Læs mere

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 269 af 27. marts 2018 stillet efter ønske fra Pelle Dragsted (EL)

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 269 af 27. marts 2018 stillet efter ønske fra Pelle Dragsted (EL) Finansudvalget 2017-18 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 269 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 2. juli 2018 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 269 af 27. marts 2018 stillet efter

Læs mere

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 619 (Alm. del) af 14. september 2018

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 619 (Alm. del) af 14. september 2018 Finansudvalget 2017-18 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 619 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 12. oktober 2018 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 619 (Alm. del) af 14. september

Læs mere

Vedtægter for Det Kommunale og Regionale Løndatakontor

Vedtægter for Det Kommunale og Regionale Løndatakontor Vedtægter for Det Kommunale og Regionale Løndatakontor Institutionens navn og hjemsted 1 Det Kommunale og Regionale Løndatakontor (KRL) er en selvejende institution under Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Læs mere