Regnskabsbemærkninger 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Regnskabsbemærkninger 2013"

Transkript

1

2 Indholdsfortegnelse 00 Økonomi 01 Dagpasning 02 Undervisning 03 Børn og familier 04 Sociale ydelser 05 Ældre 06 Psykiatri og handicappede 07 Beskæftigelse og aktivering 08 Forsørgelsesydelser 09 Teknik og Miljø 10 Forsyning og drift 11 Erhverv og samfund 12 Organisation, personale og politikere 13 Informationsteknologi 14 Fællesadministration 15 Fritid og kultur 16 Biblioteker 17 Sundhed 18 Forebyggelse og behandling

3 Sekr. for politikområde 00 Økonomi 00 Økonomi Forbrug Oprindeligt budget Overført fra 2012 Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Det oprindelige budget indeholdt en pulje på 25 mio. kr. til imødegåelse af evt. merforbrug på serviceudgifterne, herunder nettoforbrug af overførte midler. Puljen er nulstillet i forbindelse med budgetoverførslen fra Herudover omfattede det oprindelige budget en række tværgående besparelser, som efterfølgende er udmøntet på de forskellige politikområder og virksomheder. Der resterer udmøntning af en besparelse vedr. kørsel/borgerbefordring. Der er i 2013 gennemført en analyse af området. Fra 2014 etableres et kørselskontor i regi af BAT, således at borgerbefordringen koordineres på tværs af kommunen. Dermed udmøntes besparelsen fra og med 2014.

4 Mælkebøtten 01 Dagpasning Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Overskuddet er øget i forhold til 2012 med , pga. tilpasning af personaleressourcer. Børnenes Dagpleje og Pladsformidling 01 Dagpasning Forbrug Oprindeligt budget Overført fra 2012 Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Dagplejen har underskud på knap 1,5 mio, Dette skyldes afskedigelser og tilpasning af personale, samt gæstepleje. De resterende er uden for rammen, og er stigning i søskende tilskud og økonomiske fripladser.

5 Dagtilbud Nord 01 Dagpasning Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Overskuddet er øget, dette forklares med, at der er tilført den politisk besluttede pulje med Antorinimidler 2013 på kr i december som ikke kunne nå at bruges inden året var omme.

6 Dagtilbud Midt 01 Dagpasning Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Merforbruget er større end forventet. Dette forklares til dels med langtidssygdom der har haft større omkostninger end forventet. Dagtilbud Øst 01 Dagpasning Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Forøgelse på i forhold til det overførte fra 2012 har gjort, at der ikke er den store afvigelse.

7 Dagtilbud Vest 01 Dagpasning Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Der er hentet ind på underskuddet fra 2012, så resultatet er bedre end forventet.

8 Dagtilbud Bornholm 01 Dagpasning Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Overgangen til Dagtilbud Bornholm har gjort at der er bogført flere udgifter på fællesdelen end der har været budget til. Sekr. for politikområde 01 Dagpasning 01 Dagpasning Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Mindreforbrug i 2013 skyldes primært stort frafald af elever igennem de sidste mange år på den pædagogiske assistent uddannelse. Der har været sat fokus på dette i Ligeledes har der været færre lønnede praktikophold i virksomheder under politikområde 01, vedr. de pædagogstuderende. Mindreforbrug skyldes også at der er disponeret budgetmidler til igangværende projekter som er flerårige.

9 Kildebakken 02 Undervisning Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Ingen bemærkninger. Bornholms Heldagsskole/SFO 02 Undervisning Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Ingen bemærkninger.

10 UngeCenter Bornholm 02 Undervisning Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget UngeCenter Bornholm har haft et merforbrug på den daglige drift på ca. kr i forhold til det i 2013 tildelte budget. Merforbruget er finansieret af overført overskud fra Skole Nord 02 Undervisning Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget I den første budgetopfølgning i 2013 forventede vi et underskud på over 2 millioner kr. Forskellige tiltag som bl.a. personalemæssige reduktioner gjorde, at vi i juli måneds opfølgning bød på at komme ud af 2013 med et underskud på kr. (inkl. overførsel af overskud fra 2012). Tiltagene er nævnt i de løbende budgetopfølgninger. Dette viste sig desværre ikke at holde stik.

11 Vi har i Skole Nord været ramt af rigtig meget langtidssygdom og andet langtidsfravær i Det har pålagt os øgede vikarudgifter i navnlig sidste kvartal. Ydermere modtog vi i samme forbindelse ikke nær så meget i refusion fra langtidssygdomspuljen, som vi havde regnet med. I forbindelse med intern afregning af specialundervisning kom det som en overraskelse for os, at vi skulle betale for en elev på Paradisbakkeskolen i sidste kvartal. Vi havde ikke kendskab til denne udgift, før regningen kom og havde derfor heller ikke mulighed for at tage højde for den. Hermed redegørelse for underskud i regnskabsår 2013 i Skole Nord. I budgetopfølgning pr. 31. oktober 2013 forventer vi et underskud på efter overført overskud fra Dette beløb viste sig desværre at blive noget højere end først antaget. Nedenstående oversigt er tidligere tilsendt vores budgetkontaktperson og er vores bud på grundene til det øgede underskud i Øgede vikarudgifter i 4. kvartal, især på skoledelen men også på SFO. (Det drejer sig om 3 langtidssyge, 1 fritstillet medarbejder, 1 langtidssyg (og nu afskediget) leder og endelig en medarbejder, som gik på barsel 1 måned tidligere end først aftalt). Skole SFO kr kr. Regning på specialbudgettet (en elev, som flyttede i plejefamilie i vores distrikt, men fortsatte undervisningen i Nexø) kr. Rejseaktivitet i forbindelse med skolereformen kr. Tildeling til faste personaleudgifter dækkede ikke de faktiske udgifter (personaleforsikringer, barsels-, sygdomspuljer og kursusabonnement) kr.

12 3 personer på kursus besluttet ovenfra (2 praktiklærere samt 1 matematikvejleder) kr. Overraskende lav langtidssygdomsrefusion kr. Resultat kr. Hans Rømer Skolen 02 Undervisning Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Merforbruget på driften i 2013 henføres til udfordringer i forbindelse med struktur og budget på folkeskoleområdet.

13 Paradisbakkeskolen 02 Undervisning Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Buffer til specialundervisning, der ikke blev brugt. - Difference mellem lønning til driftsleder og konstitueret leder. Rønneskolen 02 Undervisning Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Ingen bemærkninger.

14 Sekr. for politikområde 02 Undervisning 02 Undervisning Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Mindre forbrug i 2013 skyldes overførsel fra 2012 samt, at der er disponeret budgetmidler til igangværende og kommende projekter som er flerårige. Her udover har der været mindre forbrug i forbindelse med befordring af grundskoleelever.

15 Bornholms FamilieCenter 03 Børn og familier Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Det samlede regnskabsresultat udgør 148,9 mio. kr. imod et korrigeret budget på 153,6 mio. kr. Regnskabsresultatet svarer til et merforbrug på 1,7 pct. af det oprindelige budget. Hovedsageligt med baggrund i en forventet budgetubalance på anbringelsesområdet, i foråret 2013 er, Bornholms Familiecenter tillægsbevilget 7,2 mio. kr. Mindreforbruget i 2013 kan hovedsageligt tilskrives nedenstående: Stort fokus og ressourceallokering til opgaven omkring hjemtagelse af særrefusion, har medvirket til betydelige merindtægter Ekstraordinær indtægt som følge af anden kommunes anvendelse af dagtilbud Lavere omkostningsandel på anbringelser i plejefamilier Større effekt at genopretningsarbejdet på anbringelsesområdet end antaget i årets budgetopfølgninger Det har ikke været muligt at periodisere betalinger så godt som antaget i budgetopfølgningerne. Mindre anvendelse af døgninstitutioner og sikrede afdelinger i årets sidste kvartal.

16 Bornholms PPR og Sundhedspleje 03 Børn og familier Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget PPR og Sundhedsplejen havde et overskud i 2013, som i virkeligheden stammer fra overskuddet i PPR og Sundhedsplejen havde i 2013 et ønske om, at bruge en del af de penge på en opkvalificering af personalet. Men af hensyn til kommunens likviditet, måtte vi ikke bruge pengene til det formål i Sekr. for politikområde 03 Børn og familier 03 Børn og familier Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Mindreforbrug skyldes overførslen fra Beløbet var disponeret til at imødekomme udgifter til div. flerårige projekter, herunder Fælles børn Fælles ansvar, samt til uddannelsesforløb for plejefamilier, hvor udgiften var lavere end antaget.

17 Borgercenteret - Sociale ydelser 04 Sociale ydelser Forbrug Oprindeligt budget Overført fra 2012 Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Ingen bemærkninger.

18 Borger og Sundhed (Visitation Ældre) 05 Ældre Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Virksomhedens budget og regnskab består af 26 forskellige områder / profitcentre. Her skal kort gennemgås de væsentligste afvigelser: Anvisningsret i boliger Merforbrug på ca t/kr. Skyldes udgifter til tomgangslejer. Bl.a. har boligerne på Havnevej i Tejn været svære at udleje. Betaling til/fra off. myndigheder Merforbrug på ca. -7 mio. kr. Budget og forbrug kan være svære at styre, da området er undergivet naturens luner liv og død. Nogle gange til vores fordel og andre gange det modsatte. Merforbruget er yderligere påvirket af en teknisk budgetreduktion på ca. 2,5 mio. kr. samt en efterbetaling til Greve Kommune på ca. 2,7 mio. kr., på baggrund af en afgørelse truffet af Ankestyrelsen. Budgetreduktionen blev vi efterfølgende kompenseret for, da vi fik lov til at finansiere underskuddet på området med en andel af det overførte overskud for Budgetreduktionen er fra budget 2014 og overslagsår tilbageført, så vi igen har fuldt budget at gøre godt med. Kommunens levering af hjemmehjælp Mindreforbrug ca. 1,7 mio. kr. vedrører hovedsagligt BUM afregnede ydelser til Døgnplejen Bornholm. Mindreforbrug skyldes bl.a. færre leverede timer, der bl.a.

19 tilskrives effektiviseringer i døgnplejen, samt stram visitation. Tilskud til personlig og praktisk hjælp til ældre Mindreforbruget ca. 315 t/kr. Skyldes at udgifterne til selvantaget hjemmehjælp er blevet mindre end forventet. Generelle tilbud, ældre Merforbruget ca t/kr. Skyldes udgifter til sygeplejeartikler til depotet. Vi ser desværre at udgifter til sonderemedier, ernæring og parenteral ernæring er stigende. Stigningen tilskrives også opgaveglidningen mellem sygehuset og hjemmeplejen i takt med borgerne bliver hurtigere udskrevet fra sygehuset. Opgaven har været i udbud og forventes at træde i kraft 1. juni DeViKa 05 Ældre Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Ingen bemærkninger til regnskab Afvigelsen består alene af at der ikke er afdraget på underskuddet fra 2012.

20 Døgnplejen Bornholm 05 Ældre Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Døgnplejens budget er opdelt i et aktivitetsafhængigt budget (nulbudget) og et grundbudget. Det aktivitetsafhængige område kommer i 2013 ud med et samlet underskud på 2,8 mio. kr., som fortrinsvis skyldes et lavere aktivitetsniveau end forventet, hvor det ikke er lykkedes at få tilpasset ressourcerne i samme takt som indtægten er bortfaldet. Denne tilpasning (afviklingsomkostninger) indgår ikke som en del af budgetmodellen og specifikt i 2013 har der været et højt sygefravær, tilpasninger i forhold til organisationsændring mv. Grundbudgettet udviser et samlet underskud på 1,7 mio. kr. som fortrinsvis skyldes et højere aktivitetsniveau på sygeplejeområdet og nat med 1,8 mio. kr. Modsat har der været et mindre underskud på de øvrige driftsområder på 0,6 mio. kr. medens der har været merforbrug på bl.a. teamledelse, bildrift mv. på 0,5 mio. kr. hvilket skyldes at den del af BUM budgettet der skal finansiere, disse udgifter er blevet lavere end forventet på grund af det lavere aktivitetsniveau.

21 Bornholms Plejehjem og -centre 05 Ældre Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Igennem 2013 er belægningsprocenterne steget støt og i sidste halvår var situationen således stort set fuldt hus, hvilket er en ny situation, der ikke tidligere er set hos Bornholms Plejehjem og -centre. Budgetmodellen på ældreområdet er, i forhold til tildeling af budget til plejecentre, retrospektiv da budget 2013 er baseret på belægningsprocenter fra 2011 og funktionsvurdering af beboere i foråret Belægningsprocenten er fra 2011 til 2013 steget fra ca. 93 % til ca. 98 % i sidste halvår af 2013, hvilket budgetmæssigt betyder, at der pr. måned mangler knap kr. i budget ift. aktuel belægning. Omregnet til et årsbudget vil der mangle ca. 6 mio. kr. på belægningen. Dette vil budgetmodellen først kompensere for i budget I begyndelsen af 2014 er belægningsprocenterne forsat på et højt niveau. Funktionsvurderingen fra foråret 2012 var indregnet i budget Funktionsvurderingen i foråret 2013 viste at tyngden var faldet en smule svarende til ca kr. i budget pr. måned, omregnet til ca. 1,2 mio. kr. pr. år. Aktuel belægning og funktionsniveau betyder, at der pr. måned i sidste halvår af 2013 har "manglet" et budget svarende til ca kr. pr. måned. Hertil skal knyttes den kommentar at funktionsvurderingen, gennemført i foråret 2014 viser, at der er sket en markant stigning af tyngden siden foråret Dette vil budgetmodellen først kompensere for i I regnskabet for 2013 indgår overført merforbrug fra 2012 på I budgettet for 2013 er der endvidere indregnet en afdragsordning på gammel gæld fra 2009 på kr. Driftsunderskuddet i 2013, eksklusiv gæld fra tidligere år er således kr. eller pr. mdr. ca kr. Set i forhold til det manglende budget på kr. (baseret på budgetmodellens konstruktion), betyder det, at der i forhold til aktuel belægning og tyngde genereres et overskud på driften, set over hele året, på gennemsnitlig ca kr. pr måned. I denne betragtning er der så endnu ikke taget højde for at der er sket en stigning i tyngden i løbet af 2013.

22 Plejecenter Snorrebakken 05 Ældre Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Ingen bemærkninger. Sekr. for politikområde 05 Ældre 05 Ældre Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Mindreforbrug på driften vedr. uforbrugt overskud fra foregående år. Genbevillingen vedr. anlæg skal anvendes til færdiggørelse af plejeboliger på Kommandanthøjen, Snorrebakken, Nylars samt ombygning og indretning af Sønderbo.

23 Rønne Botilbud 06 Psykiatri og handicappede Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Ingen bemærkninger. Klintebo 06 Psykiatri og handicappede Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Ingen bemærkninger.

24 Nexøhuset 06 Psykiatri og handicappede Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Ingen bemærkninger. Sacs 06 Psykiatri og handicappede Forbrug Oprindeligt budget Overført fra 2012 Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Overskuddet fordeles mellem SACS Strøby og SACS Sandemandsgården. I øvrigt ingen bemærkninger.

25 Røbo 06 Psykiatri og handicappede Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Ingen bemærkninger. Borger og Sundhed (Hjælpemidler & Genoptræning) 06 Psykiatri og handicappede Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Mindreforbruget stammer fra den overførbare ramme og kan primært henføres til, at genbrugsfrekvensen på hjælpemidler i 2013 har været høj, og at lagerstyringen har været meget stram, således at nyværdien af lageret er tilsvarende lav. Merforbruget henføres til den ikke-overførbare ramme, og til et stort antal hjælpemiddelansøgninger, som har ført til bevilling. Der har i årets løb ikke været markant store enkeltsager.

26 Kommunikationscenter Bornholm 06 Psykiatri og handicappede Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Budget "høreapparater forbrug" er pr delvis overgået til Regionen. Området var en tidligere en kommunal forpligtigelse. Kr er en følge af den lovgivningsmæssige ændring.

27 Psykiatri og Handicap 06 Psykiatri og handicappede Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Det samlede årsresultat for Psykiatri og Handicap blev et mindre forbrug på ca. 3,6 mio. kr., heraf udgør overførte midler fra 2012 ca. 2.4 mio. kr. Psykiatri og Handicap har reelt et mindre forbrug på ca. 1.2 mio. kr. eksklusiv overførte midler. - Det er misbrugsområdet som primært har bidraget til dette resultat, ved at behovet for behandling ikke har været så stort som budgetteret. - Det skal dog nævnes, at de øvrige områder - Handicap, Socialpsykiatri forsat har en stram visitation. Psykiatri og Handicap har to sager liggende hos Ankestyrelsen til afgørelse om hvem der er betalingskommune. Det forventes at blive afsluttet i 4. kvt Hvis afgørelserne falder til BRK s fordel kan, det positiv bidrage regnskabet for center for Psykiatri og Handicap med ekstra ordinære indtægter ca. 4.7 mio. kr.

28 Sekr. for politikområde 06 Psykiatri og handicappede 06 Psykiatri og handicappede Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Mindreforbrug på driften skyldes manglende afregning for 2013 på kr. vedr. PAU-elever (pulje) der forventes afregnet primo Det resterende mindreforbrug på kr. skyldes dels ubrugt overskud fra foregående år og dels senere ibrugtagning af Kommandanthøjen. Genbevillingen vedr. anlæg skal anvendes til færdiggørelse af 8 boliger på Stenbanen med kr. og implementering af IT-fagsystem til det specialiserede socialområde med kr.

29 Jobcenter Bornholm 07 Beskæftigelse og aktivering Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget På grund af ændret redskabsvifte og færre ledige i målgruppen har der været et mindreforbrug. Flexpuljen disponeres i efterfølgende år. Borgercenteret - forsørgelsesydelser 08 Forsørgelsesydelser Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Ingen bemærkninger.

30 Teknik & Miljø 09 Teknik og Miljø Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Afvigelsen på udgør anlægsprojekter, der først afsluttes i kommende år. Der har i 2013 været store udgifter til vintertjeneste og skadedyrsbekæmpelse. Dette er for vintertjenestens vedkommende indhentet ved overførsel fra disponible puljer og tidl. overskud. Skadedyrsbekæmpelse overføres til 2014.

31 Bofa 10 Forsyning og drift Forbrug Oprindeligt budget Overført fra 2012 Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Større overskud end budgetteret, skyldes besparelse på sækkekøb, samt store besparelser på udbudsaftalerne gældende for perioden Derudover bedre priser på varmesalg og produktion, samt diverse driftsbesparelser efter renovering af værket. Afdrag på anlægslån optages først i 2014 og gav derved en besparelse på budgetterede renter i 2013.

32 BAT 10 Forsyning og drift Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Afvigelsen skyldes overførelse fra 2012 samt sidste afdrag på kr fra gamle underskud. Den største del af den løbende overførsel skyldes at der i forbindelse med busindkøb i 2012 var budgetteret med en helårlig besparelse på 1.8 mio kr. i 10 år. Da busleverancen blev forsinket med 6 mdr. forskydes den manglende besparelse på kr til det 10. budgetår.

33 Vej & Park Bornholm 10 Forsyning og drift Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Jf. virksomhedsaftale mellem Vej & Park Bornholm og Bornholms Regionskommune skal Vej & Park Bornholm selv finansiere sine forventede udgifter til administration og drift herunder nyinvesteringer i maskiner og materiel. Vej & Park Bornholm har fuld overførselsadgang mellem budgetårene for det samlede resultat. Over- eller underskud overføres direkte og eventuelle overskud kan frit benyttes til f.eks. fremtidige investeringer eller fremme af virksomhedens konkurrenceevne. I regnskabsåret 2013 fik Vej & Park Bornholm et underskud som skyldtes en kraftig nedgang af bestilt arbejde i specielt perioden oktober til december fra Teknik og Miljø grundet ekstraordinære pludselige besparelser, samt en mild vinter. Det var ikke muligt at tilpasse Vej & Park Bornholms organisation med så kort varsel. Af genbevilget overskud fra 2012 som var afsat til skyldig afspadseringssaldo blev kr anvendt til dækning af andre budgetoverskridelser i Bornholms Regionskommune i øvrigt. sbevilling på tagrenovering på Sandemandsvej i Rønne er afsluttet med et mindreforbrug på kr Da anlægsbevilling er finansieret af Vej & Park Bornholms egne overførsler vil mindreforbruget blive tilbageført til drift i 2014.

34 BRK Ejendomsservice 10 Forsyning og drift Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Merforbruget på 0,932 mio. kr. skal ses i sammenhæng med Facility Managements mindreforbrug på 4,862 mio. kr. Ejendomsservice udfører driftsopgaver såsom rengøring og teknisk service på kommunens bygninger har været et år hvor en af opgaverne har været at tilpasse driften og personalestaben i forhold til de vedtagne effektiviseringer og besparelser. Vedr. anlæg henvises til specifikationerne til regnskab 2013.

35 Bornholms Akademi 11 Erhverv og samfund Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Bornholms Akademi: Lønudgifterne inkl. øvrige personaleudgifter er under det budgetterede. Der har ikke, som budgetteret, været et overlap i forbindelse med udskiftning af AC er og samtidigt er ansættelsen af ny leder (med forventet overlap) blevet udskudt til Udgiftsniveauet for almindelige administrative udgifter er væsentlig under det budgetterede, kr. mod budgetteret kr. Bornholms Akademi fik ikke bevilget det forventede tilskud fra Vækstforum til e-learning-projektet. Dette har bevirket, at aktivitetsniveauet (midlertidigt) er reduceret væsentligt, det gælder bl.a. ift. ansættelse af projektmedarbejder til bl.a. udvikling af undervisningselementer der indgår i blended-learning, samt opbygning af kapacitet til at drive e-læring. Uddannelsescenter Snorrebakken: I 2013 har der været et merforbrug på kr. i forhold til det budgetterede. Uddannelsescentret er således alene i stand til i 2013, at tilføre BRK kr. mod forventet kr. Hovedårsagen hertil er, en fremrykket tagrenovering fra 2014 til 2013 og indkøb af inventar til aulaen. Regnskabet for posten Personale viser sammenholdt med budgettet et overforbrug. Overskridelsen kan delvist forklares med konteringen af udgifter og indtægter. Således er der en række personaleudgifter anført, som er indtægtsdækket, men hvor indtægten konteres under anden regnskabspost. Eksempelvis forekommer der personaleudgifter til tjenestekørsel vedrørende bogbilen. Udgiften refunderes af Center for Undervisningsmidler, men refusionen er bogført under øvrige indtægter.

36 Sekr. for politikområde 11 Erhverv og samfund 11 Erhverv og samfund Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Der udestår salg af grunde og den sidste klargøring, der afventer salg Sekr. for politikområde 11 Erhverv og samfund 11 Erhverv og samfund Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Området omfatter køb og sag af ejendom i Bornholms Regionskommune. Der har i 2013 ikke været solgt grunde og ejendomme i det forudsatte omfang. Der er overført indtægtsbudget fra 2012, som væsentligst omfatter salg af grunde i udstykningsområder samt salg af plejecentre og ældreboliger i forbindelse med ændringen af plejeboligstrukturen. De ledigblevne bygninger på ældreområdet er nu enten brugt til andre formål eller solgt, idet den forudsatte indtægt fra salget ikke er opnået. Den manglende indtægt overføres ikke til 2014.

37 Sekr. for politikområde 11 Erhverv og samfund 11 Erhverv og samfund Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Bornholms Vækstforum: kr Området består bl.a. af puljen af regionale udviklingsmidler, som Bornholms Vækstforum disponerer over. Afvigelsen mellem regnskab og budget skyldes, at de bevillinger der gives er til flerårige projekter, hvor forbruget sker over flere år, og hvor afregningskonsekvensen bliver forskydning af udbetalinger i forhold til regnskabsår. Der vil derfor altid være en saldo ved årets afslutning, der søges overført, idet denne indeholder allerede bevilgede midler. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalg: kr Området består af puljen til erhvervsfremme som ØKE disponerer over, der er bevilget til flerårige projekter: Turistinformation, Euroregion Baltic, South Baltic kontaktpunkt, LAG Bornholm og diverse projekter. Desuden gives der tilskud til Drift- og udvikling af internetportaler.

38 Løn og Personale 12 Organisation, personale og politikere Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Mindreforbruget i forhold til det korrigerede budget på området skyldes væsentligst, at der er overført en række puljebeløb fra 2012, som kun delvis er anvendt i En del af puljerne forventes overført til Der er i 2013 givet en tillægsbevilling på kr. vedr. kommunale seniorjob, idet nettoudgiften udgør kr. mod budgetteret kr. Stigningen i udgifterne skyldes den forkortede optjeningsperiode for dagpenge. Der er et mindreforbrug på tjenestemandspensioner og tjenestemandsforsikringer på kr., hvilket skyldes, at nettotilgangen af tjenestemandspensionister har været lavere end forudsat ved budgetlægningen. I forbindelse med lockouten på lærerområdet i april 2013 er den tilbageholdte løn på kr. indtægtsført på dette område, idet der er givet en tilsvarende tillægsbevilling.

39 Politisk & Administrativt Sekretariat - IT 13 Informationsteknologi Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Forbrug svarer til det oprindeligt budgetterede. Overskud forventes anvendt til følgende: ESDH (båndlagte midler IT- og Telestyrelsen) 1,7 mio. kr. Udskiftning af 3PAR-løsning 3,6 mio. kr. Løbende driftsbidrag fra virksomheder 3,6 mio. kr. Udskiftning af computere har ikke fundet sted grundet manglende afklaring vedr. skoleområdet 2,8 mio. kr.

40 Børne- og Skolesekretariatet 14 Fællesadministration Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Mindre forbrug skyldes overførslen fra 2012, som var disponeret til skærpet tilsyn med plejefamilier og opholdssteder. Udgiften har ikke været så stor som først antaget. Social- og Sundhedssekretariatet 14 Fællesadministration Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Uforbrugt overskud fra foregående år samt vakante stillinger.

41 Politisk & Administrativt Sekretariat 14 Fællesadministration Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Overskud forventes anvendt til følgende: Udskudt indretning af fjernarkiv (Ø-arkivet) 1,2 mio. kr. Opsparing til central arkivering af FICS 1,0 mio. kr. Løn og Personale 14 Fællesadministration Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Merforbruget i forhold til det oprindelige budget på kr. vedrører alene de administrative elever, hvor udgifterne overstiger det oprindelige budget med kr. Dette skyldes ekstra elever, flere voksenelever og elever på barsel. Der er tilført budget på kr. til ekstra elever.

42 Økonomi og Analyse 14 Fællesadministration Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Afvigelsen skyldes væsentligst mindreforbrug på udgifter til revision samt at det overførte overskud fra 2012 ikke er anvendt. En del af overskuddet var disponeret til videreudvikling af ledelsesinformationssystemet, hvilket har været sat på standby.

43 Regional Udvikling 14 Fællesadministration Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Mindreforbruget i 2013 er fremkommet således: Regional Udvikling: kr. Rest af tidligere overførsel som kan tilskrives perioden : kr. Mindreforbrug på drift kr. Projektindtægter inkl. tilskud fra Trafik Kontaktrådet kr. Regionale opgaver: (Strukturfondene/VF-sekretariatet): kr. Merforbrug på Teknisk Assistance: kr. Mindreforbrug på VF drift/løn kr. Projektindtægter: kr. Der er blevet restancebogført ca kr. for meget på Teknisk Assistance, så det reelle merforbrug vil være kr. og et endeligt resultat på de Regionale opgaver på i alt kr kr. Fejlen på restancen skyldes blandt andet en forventet bevilling hvor vi efterfølgende har modtaget et afslag på vores ansøgning fra Erhvervsstyrelsen.

44 Strategi og Analyse 14 Fællesadministration Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Mindreforbruget i 2012 skyldes primært indtægter fra projekt Strategi for Borgerinddragelse. Direktionen 14 Fællesadministration Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Mindreforbruget skyldes dels, at kommunaldirektørstillingen ikke var besat i starten af året og dels et mindreforbrug på kontoen for længerevarende uddannelser, hvor en del af overskuddet er disponeret til afholdelse i 2014.

45 Bornholms Musik- og Billedskole 15 Fritid og Kultur Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Rest korrigeret budget på kr. burde have været anvendt til investering i nye musikinstrumenter Den tidligere leder for skolen ville vente med investeringen til den nye leder, som startede i februar planlægger skolen køb af musikinstrument for kr.

46 Bornholms Idrætsområder 15 Fritid og Kultur Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget En målrettet strategi har medført at der i årsregnskabet er genereret særlige indtægter for udlejning af faciliteter samt salg af reklamepladser. Foretagne investeringer i energibesparende foranstaltninger i idrætshallerne har medført betydelige reduktioner på dette udgiftsområde. Fortsatte effektiviseringer har medført reduktion i personaleudgifter. Af det korrigerede restbudget, som overføres til 2014, udgør tdk 100 driften af Skøjtebanen i Rønne.

47 Fritid & Kultur 15 Fritid og Kultur Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget DRIFT: Kultur: Museer: Mindre forbrug kr disponeret til anvendelse i 2014 Teatre: Mindre forbrug kr her af kr ubrugte puljemidler Musikarrangementer: Mindre forbrug kr disponeret til anvendelse i 2014 Andre kulturelle opgaver: Mindre forbrug kr heraf er kr disponeret til anvendelse i Rest er ubrugte puljemidler. Fritid: Andre faste ejendomme: Budget anvendt Idrætsfaciliteter: Budget anvendt Fælles formål: Anvendt kr til Conventus Bookingprogram lokaler og Foreningernes Dag af overførte midler Folkeoplysning voksenundervisning Anvendt kr af overførte midler fra 2012 Frivilligt foreningsarbejde: Mindre forbrug kr ubrugte puljemidler (konkret uddannelse) Lokaletilskud: Anvendt kr af overførte midler i forbindelse med regnskabsafslutning Fritidsaktiviteter u.f. Folkeoplysningsloven: Mindre forbrug kr ubrugte puljemidler Administration Fritid & Kultur: Mindre forbrug kr skyldes udlån af medarbejder til Folkemødet i 16 timer i 3 måneder + medarbejders nedsat arbejdstid fra 37 til 32 timer.

48 Bornholms Biblioteker 16 Biblioteker Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Mindre forbruget skyldes manglende leverancer af bøger og andre materialer, samt færdiggørelse af ny-indretningen på Nexø Bibliotek. Social- og Sundhedssekretariatet - sundhed 17 Sundhed Forbrug Oprindeligt budget Overført fra 2012 Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Regnskabsprognosen pr pegede på et merforbrug på 7,6 mio. kr. på den kommunale medfinansiering af sundhedsområdet, hvorfor området fik bevilget en tillægsbevilling på beløbet. Regnskabet for 2013 har vist at udgifterne på området ikke blev så store som skønnet pr og mindre forbruget vedrører derfor ikke-forbrugte midler i forhold til tillægsbevillingen.

49 Borger og Sundhed, forebyggelse/behandling 18 Forebyggelse og behandling Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Mindreforbruget skyldes bl.a. ikke forbrugt overførsel fra 2012 samt mindreforbrug på indsatsområder på ca. 113 t/kr.

50 Bornholms Kommunale Tandpleje 18 Forebyggelse og behandling Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Overskuddet i 2013 fremkommer pga.: Vakant tandlægestilling. Færre udgifter til tandpleje i privat praksis. Optimeret planlægning af patientkørsel Stram styring af materialeindkøb. : Etablering af tandklinik af på Plejecenter Snorrebakken er ikke færdiggjort derfor genbevilling på anlæg til dette projekt.

51 Social- og Sundhedssekretariatet, forebyggelse/behandling 18 Forebyggelse og behandling Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Uforbrugt overskud fra foregående år.

52 Facility Management 01, 02, 03, 05, 06, 09, 15, 16 og 18 Forbrug Oprindeligt budget Overført fra Tillægsbevillinger Korrigeret budget Rest korrigeret budget Facility Management er overdraget løbende til BRK Ejendomsservice i 2012 og Det samlede driftsmæssige mindreforbrug på 4,862 mio. kr. skyldes, at der overordnet set har været udvist tilbageholdenhed med at igangsætte vedligeholdelsesopgaver på bygningerne, og kun udført helt nødvendige reparationer i Vedr. anlæg henvises til specifikationerne til regnskab 2013.

Bilag til organisationsbeskrivelse

Bilag til organisationsbeskrivelse Bilag til organisationsbeskrivelse DOKUMENTNAVN Organisationsdiagrammer LEDELSES- OG STYRINGSGRUNDLAG NR. 2.3 ANSVARLIG ØA, Strategi Analyse AUTORISERET (DAG/MÅNED/ÅR) 2. marts 2012 Bilag 1, BRK s politisk-administrative

Læs mere

Børn og Skoleudvalget

Børn og Skoleudvalget Børn og Skoleudvalget Kvartalsregnskab - pr. 30. september 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Økonomicentret. 12. oktober 2009. Forventet regnskab pr. 31. juli 2009

Økonomicentret. 12. oktober 2009. Forventet regnskab pr. 31. juli 2009 Økonomicentret Forventet regnskab pr. 31. juli 2009 12. oktober 2009 Nærværende notat er disponeret således: Resume Budgetopfølgningsproceduren Samlet oversigt/konklusion Driftsområderne udvalgsopdelt

Læs mere

Regnskab 2009. Vedtaget budget 2010. Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5

Regnskab 2009. Vedtaget budget 2010. Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5 Side 1 af 7 Budgetkontrol april Økonomisk oversigt Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5 Socialområdet excl. rammeaftaleinstitutioner 213,9 236,2 237,3 237,1-0,2

Læs mere

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde:

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde: Regnskab 2006 Ældreudvalgets bevillingsområde: 990 Ældrepleje og omsorg 991 Folkepension 107 Bevilling 990 Ældrepleje og omsorg Beløb i 1.000 kr. Udg. Regnskab Budget inkl. omplacering Afvigelse Tillægsbevilling

Læs mere

REFERAT BYRÅDET. den 27.08.2012 i Byrådssalen

REFERAT BYRÅDET. den 27.08.2012 i Byrådssalen REFERAT BYRÅDET den 27.08.2012 i Byrådssalen Afbud: Ingen Orlov: Anders Kronborg (A) Stedfortræder: Rut Sydbøge (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Budgetrevision pr. 30. juni 2012 - Alle

Læs mere

Budgetområde: 619 Sundhed og Omsorg

Budgetområde: 619 Sundhed og Omsorg Regnskab Kerneydelserne på Sundhed og Omsorgs område er pleje, omsorg, træning og aktivering af ældre og handicappede. Afgørelse om og levering af de forskellige ydelser er organiseret efter en såkaldt

Læs mere

Forventet regnskab 1.000 kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt

Forventet regnskab 1.000 kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt UDDANNELSES-, SOCIAL- OG KULTURUDVALGET Uddannelse incl. SFO 142.521 36.443 141.321-1.200 Musik- og ungdomsskole 4.671 1.235 4.671 Børn og unge 99.209 21.521 97.745-1.464 Idrætshaller 1.010 267 1.010 Kultur

Læs mere

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Økonomiudvalg Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Besparelse administration -5,0-5,0-5,0 Hele organisationen skal bære en andel af besparelsen på 5 mio. kr. på

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget Samlet oversigt Korrigeret Forventet Afvigelse* budget regnskab (Mio. kr.) Drift ekskl. overførte midler 667,4 663,0-4,4

Læs mere

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Tabel 1 SÆH udvalget Vedtaget Budget Overførsel fra 2017 til Ompl. + Till.bev. Korrigeret budget i mio. kr. Regnskab Afvigelse korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug

Læs mere

Basisydelser i form af institutioner og andre rammer for kulturel deltagelse og udfoldelse

Basisydelser i form af institutioner og andre rammer for kulturel deltagelse og udfoldelse Regnskab Indsatsen på kulturområdet omfatter: Basisydelser i form af institutioner og andre rammer for kulturel deltagelse og udfoldelse Fokus- og udviklingsområderne musik, børn og unge, kulturarv, billedkunst,

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2014 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 10.1 10 Social

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr.

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr. Samlenotat for Børn & Undervisning Budgetopfølgning pr. 30. september 2011 Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 886.000 kr. På nuværende

Læs mere

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget Pkt.nr. 2 Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482 Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget 1. at Økonomirapporteringen pr. 31. juli 2007 tages til efterretning 2. at Forvaltningerne

Læs mere

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634 Budgetopfølgning pr. 30. juni Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 6.634 Egentlige tillægsbevillinger 6.900 Finansieret til/fra andre udvalg -266 10 Social Service /

Læs mere

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab Sundhedsudvalget Halvårsregnskab - pr. 30. juni 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. 10-17

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2013

Budgetopfølgning 2/2013 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat 1. Indledning Budgetopfølgning 2 for følger retningslinjerne for styring i Greve Kommune, hvor det overordnede mål er, at det fastlagte og servicerammen

Læs mere

Resultat på drift. Skoler. Foreløbigt regnskab 2014 Børne-, Unge- og Familieudvalget Skoler. Samlet resultat: 373.608 387.677 368.540-19.

Resultat på drift. Skoler. Foreløbigt regnskab 2014 Børne-, Unge- og Familieudvalget Skoler. Samlet resultat: 373.608 387.677 368.540-19. Resultat på drift Skoler (tal i 1.000 kr.) Note Opr. Budget Korr. budget Regnskab 2014 Mer- /mindre forbrug (i f.t. korr. budget) Samlet resultat: 373.608 387.677 368.540-19.137 Budgetramme 1 373.608 387.677

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 27-11- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 1. august 2008 Samlet oversigt over beløb til udvalgsbehandling. Plejefamilier, opholdssteder m.v. for børn og unge 2.594.

Budgetopfølgning pr. 1. august 2008 Samlet oversigt over beløb til udvalgsbehandling. Plejefamilier, opholdssteder m.v. for børn og unge 2.594. Budgetopfølgning pr. 1. august 2008 Samlet oversigt over beløb til udvalgsbehandling Plejefamilier, opholdssteder m.v. for børn og unge 2.594.000 Siden sidste budgetopfølgning, er der iværksat 5 nye anbringelser

Læs mere

Bilag 2 noter til overførsel af uforbrugte driftsmidler fra 2013 til efterfølgende år

Bilag 2 noter til overførsel af uforbrugte driftsmidler fra 2013 til efterfølgende år Bilag 2 noter til overførsel af uforbrugte driftsmidler fra 2013 til efterfølgende år Nedenfor redegøres for hvilke uforbrugte driftsmidler i 2013, der ønskes overført til forbrug i efterfølgende år. Økonomiudvalget

Læs mere

1. Økonomi - og Aktivitetsrapportering 2010

1. Økonomi - og Aktivitetsrapportering 2010 Område: Økonomi Udarbejdet af: Afdeling for Sundhedsøkonomi Afdeling: Sundhedsøkonomi E-mail: Joern.frydendall@regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 76631649 Dato: 7. juni 2010 1. Økonomi - og Aktivitetsrapportering

Læs mere

Afvigelse ift. korrigeret budget

Afvigelse ift. korrigeret budget Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2014 1. Sammenfatning Tabel 1.1.: Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra 2014 til 2015 (1.000 kr.) Årets

Læs mere

HJØRRING KOMMUNE REGNSKAB 2014 Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget

HJØRRING KOMMUNE REGNSKAB 2014 Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Sektorer Oprindeligt Tillægsbev./ Korrigeret Regnskab Afvigelse Budget omplaceringer Budget 2014 2014 2014 Sektor Undervisning 594,806 6,211 601,017 606,694 5,677 Sektor Dagtilbud 241,244 8,298 249,542

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31 marts 2014 Børne- og Familieudvalget

Budgetopfølgning pr. 31 marts 2014 Børne- og Familieudvalget Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/3-2014 Overførsler fra 2013 til 2014 Korrigeret budget incl. overførsler Budgetopfølgning

Læs mere

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Rapportering Økonomisk rapportering pr. 30. juni Halvårsregnskab inkl. tillægsbevillingsansøgninger Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Indledning Den økonomiske rapportering

Læs mere

Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget

Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget Regnskab 2014 1 Overblik - Børneudvalget Områder der er omfattet af mål- og rammeaftaler samt lønsumsstyring må overføre et overskud på 5%

Læs mere

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune I løbet af 2014 er ledigheden for de forsikrede ledige i Holbæk Kommune faldet overraskende

Læs mere

Bemærkninger til bevillingskontrollen pr. 31/10-2015 på Social- og Sundhedsudvalgets område.

Bemærkninger til bevillingskontrollen pr. 31/10-2015 på Social- og Sundhedsudvalgets område. Bemærkninger til bevillingskontrollen pr. 31/10- på Social- og Sundhedsudvalgets område. (De to første sider er et resume af bemærkningerne, efterfølgende sider specifikation af samme). s * 1.000 DKK 0025

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2015 samt forventet regnskab 2015... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

Samlenotat for Social & Sundhed 4. budgetopfølgning pr. 30. september 2010

Samlenotat for Social & Sundhed 4. budgetopfølgning pr. 30. september 2010 Samlenotat for Social & Sundhed 4. budgetopfølgning pr. 30. september 2010 1. Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Social & Sundhed, at der forventes et mindreforbrug på i alt 43.073.000

Læs mere

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 - Økonomioversigt Forv. Opr. budget regnskab Korr. budget Regnskab mio.kr. (-) angiver indtægt/overskud 2014 30/9 14 2014 2014

Læs mere

Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien

Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien Herunder følger en oversigt over fag- og stabschefernes forslag til reduktion af tidligere ansøgte

Læs mere

Oversigt over Bornholms Regionskommunes eannr.

Oversigt over Bornholms Regionskommunes eannr. Center Oversigt over Bornholms Regionskommunes eannr. EAN-nummer Center Børn og Familie Dagtilbud Dagtilbud, Administration 5798009947536 Dagtilbud, Dagplejen 5798009947437 Dagtilbud Vest Børnehuset Nordstjernen

Læs mere

SAMLET OVERBLIK Pr. 31. marts 2016

SAMLET OVERBLIK Pr. 31. marts 2016 SAMLET OVERBLIK Pr. 31. marts 2016 Samlet overblik budgetopfølgning 1-2016 Samlet set viser budgetopfølgningen et driftsoverskud på 46,5 mio. kr., hvilket er 0,9 mio. kr. mindre end det korrigerede budget,

Læs mere

9 Budgetoverførsler fra 2016 til 2017

9 Budgetoverførsler fra 2016 til 2017 Åbent punkt 9 Budgetoverførsler fra 2016 til 2017 00.30.10P19-0020 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Børne- og Skoleudvalget 04-04-2017 9 Hvem beslutter Børne- og Skoleudvalget indstiller Økonomi-

Læs mere

7 Budgetoverførsler fra 2014 til 2015

7 Budgetoverførsler fra 2014 til 2015 Åbent punkt 7 Budgetoverførsler fra 2014 til 2015 00.30.10P19-0014 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Børne- og Skoleudvalget 07-04-2015 7 Hvem beslutter Børne- og Skoleudvalget indstiller Økonomi-

Læs mere

Regnskab 2005. Centralt administrerede områder:

Regnskab 2005. Centralt administrerede områder: Regnskab 2005 Centralt administrerede områder: Skatter og afgifter Forsikring Rengøring Energi (El, vand og varme) 105 Bevilling Skatter og afgifter Tværgående Dok 1.186.626 Beløb i 1.000 kr. Skatter og

Læs mere

Der er samlede overførsler for 64,1 mio. kr. på udgiftssiden og 19,8 mio. kr. på indtægtssiden.

Der er samlede overførsler for 64,1 mio. kr. på udgiftssiden og 19,8 mio. kr. på indtægtssiden. Bilag 1 - Overførsel af rådighedsbeløb fra 2011 til 2012 og 2013 I nedenstående skema er vist de enkelte fagudvalgs overførsler af rådighedsbeløb fra 2011 til 2012 og 2013: Overførsel af rådighedsbeløb

Læs mere

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU Nr. Tekst Anslået beløb (1000 kr) 2016 2017 2018 2019 1a* Robotstøvsuger -212-363 -363-363 1b* Rengøring hver 4. uge, borgere

Læs mere

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld Overordnet konklusion: Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2014 Tabel 1: (1.000 kr.) Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra

Læs mere

OVERFØRSLER I ALT. I alt (overførsler) 51.843 48.169. Udvalg Afvigelse TB søges

OVERFØRSLER I ALT. I alt (overførsler) 51.843 48.169. Udvalg Afvigelse TB søges Bilag 2: Oversigt over afvigelser SERVICE I ALT (INKL. UDGIFTSNEUTRALE AFVIGELSER OG DUT) Udvalg Afvigelse TB søges Magistraten 5.543 10.504 Drifts- og Forsyningsudvalget 522 522 Undervisningsudvalget

Læs mere

Bilag 1. Socialforvaltningens regnskab 2007 - Oversigt og beskrivelse af de enkelte bevillingsområder

Bilag 1. Socialforvaltningens regnskab 2007 - Oversigt og beskrivelse af de enkelte bevillingsområder Socialforvaltningen Dato: 25-02-2008 Sagsnr.: 2007-103252 Dok.nr.: 2008-109642 Bilag 1. Socialforvaltningens regnskab 2007 - Oversigt og beskrivelse af de enkelte bevillingsområder Side 1 af 10 Serviceudgifter

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september 2018 forventes regnskabet

Læs mere

Resultatopgørelser 2011-2017

Resultatopgørelser 2011-2017 Version: Budgetforlig 2.9.2013 Beløb i mio. kr. - Løbende priser Resultatopgørelser 2011-2017 Regnskab 2011 Regnskab 2012 Budget 2013 Budgetforslag 2014 Budgetoverslag 2015 Budgetoverslag 2016 Budgetoverslag

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Pasningsordninger for børn 3.110 5.10 Betaling mellem kommuner (plejebørn mv.)

Læs mere

Budgetopfølgning 2009 januar vurdering. Ændrede budgetforudsætninger.

Budgetopfølgning 2009 januar vurdering. Ændrede budgetforudsætninger. Økonomicentret Budget og regnskab 19. februar 2009 Notatark Budgetopfølgning 2009 januar vurdering. Ændrede budgetforudsætninger. Januaropfølgningen er en vurdering af, hvorvidt budgettet for 2009 kan

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

13. Direktion og sekretariater

13. Direktion og sekretariater 2015-18 13. 2015-18 2015-18 Præsentation har som overordnet formål at bidrage til, at det politiske og administrative system kan fungere hensigtsmæssigt, ved at politikkerne får et tilstrækkeligt grundlag

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed - Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et mindreforbrug på 1,7 mio. kr. mio. kr. I mindreforbruget er der forudsat en omplacering på 0,1 mio. kr. mellem

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet? Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret adfærd Rød for at budgettet

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et merforbrug på -11,5 mio. kr. inkl. overførsler fra regnskab 2014. Børn og unge

Læs mere

Ansøgninger om ikke at få overført underskud

Ansøgninger om ikke at få overført underskud Ansøgninger om ikke at få overført underskud Nedenstående skema benyttes. Alle hvide felter udfyldes. Verninge Skole og SFO 830.000 kr. svarende til 12,7% (heraf 503.000 kr. over 5%) Skolen har haft underskud

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

Ændringer (mio. kr.) Bemærkninger

Ændringer (mio. kr.) Bemærkninger Oversigt over budgetændringer for 2016 på Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets område. Konto nr. Tekst Budget 2016 Tilpasset budget 2016 Ændringer Bemærkninger Forsørgelsesydelser 05.46.61 Kontanthjælp

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Marts 2015 Forventet regnskab 2015 Tabel 1 OPRINDELIGT BUDGET 2015 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventede afvigelser INDTÆGTER

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Pr. ultimo marts 2016 Social- og sundhedsudvalget Social- og sundhedsudvalget Oprindeligt Korrigeret Forbrug Forventet Forventet Anmodning Social- og Sundhedsudvalg 699.398 699.600 141.567 696.996-2.604-3.441

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2018 for Børne-, Fritids- og. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 1 for perioden 1. januar 30. marts 2018 forventes et for Børne-, Fritids- og samlet

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet? Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret adfærd Rød for at budgettet

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

Korrigeret budget (incl. Oprindeligt budget. Overførsler)

Korrigeret budget (incl. Oprindeligt budget. Overførsler) Afvigelse ml. seneste skøn og korr. budget ("-"=) Skøn Skøn Skøn Forbrug pr. -2012 Overførsler fra til 2012 Korrigeret budget (incl. Overførsler) Oprindeligt budget Budget pr. 31. august 2012 Social- og

Læs mere

På denne baggrund kan den interne omstillingspulje anvendes til f.eks. at udskyde nogle af effektiviseringerne i 2016.

På denne baggrund kan den interne omstillingspulje anvendes til f.eks. at udskyde nogle af effektiviseringerne i 2016. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget og Regnskab NOTAT 29-10-2015 Bilag 2 - Status på økonomien i 2016 Baggrund og konklusion Med Børne- og Ungdomsudvalgets 2. behandling af budgetforslag

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser. skema

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser. skema skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser Opr. Budget 2014 Ompl. 2014 TB Budget 2014 Korr. Budget 2014 Forbrug pr. 31/3 FR 2014 Afvigelse 2014 TB 1. FR 2014

Læs mere

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat.

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat. Budgetrevision II Økonomiudvalg og Byråd April, 2013 Der forventes et merforbrug på driften på 19,3 mio. kr. Heraf vil ca. 10 mio. kr. få varig effekt på 2014-2017. Resten af merforbruget vedrører engangsudgifter

Læs mere

Økonomioversigt. pr. 30.04.2009. Udarbejdet af: Økonomistaben. Dato: 18. maj 2009. Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08. Version nr.: 1

Økonomioversigt. pr. 30.04.2009. Udarbejdet af: Økonomistaben. Dato: 18. maj 2009. Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08. Version nr.: 1 Økonomioversigt pr. 30.04.2009 Udarbejdet af: Økonomistaben Dato: 18. maj 2009 Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08 Version nr.: 1 RESULTATOPGØRELSE Note Forbrugs- % i forhold til korr. Forbrugs- % i forhold til

Læs mere

Mindreforbrug, Merforbrug, der skal overføres til Driftsoverførsler fra 2014 til 2015 (hele kr.) (udenfor selvforvaltning)

Mindreforbrug, Merforbrug, der skal overføres til Driftsoverførsler fra 2014 til 2015 (hele kr.) (udenfor selvforvaltning) Driftsoverførsler fra 2014 (hele kr.) (udenfor selvforvaltning) ØKONOMIUDVALGET skal 02 Politikere 641 01 001 08 Søges overført til betaling af fakturaer for aktiviteter i 17 stk. 4 udvalget i 2014 og

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012 Referat mandag den 5. november 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Afbud: Christian Plank (F) Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager -

Læs mere

9 Budgetoverførsler fra 2017 til 2018

9 Budgetoverførsler fra 2017 til 2018 Åbent punkt 9 Budgetoverførsler fra 2017 til 2018 00.30.10P19-0023 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Børne- og Skoleudvalget 10-04-2018 9 Hvem beslutter Børne- og Skoleudvalget indstiller Økonomi-,

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering April 2014 Forventet regnskab 2014 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB FORSKEL INDTÆGTER 2.024,5 2.024,5

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2012. Udvalget for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2012. Udvalget for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 Faste ejendomme 13 Andre faste ejendomme Korrigeret budget 873.494 1.496.538 Regnskab 788.286 1.285.171 Forskel 85.208 211.367 Overført til kommende budgetår

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Pasningsordninger for børn 3.110 5.10 PAU-elever 441 441 441 441 BU 10.06.14: Anbefales

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget Korr. budget Forventet Forventet ØKV3 inkl. overførsler regnskab restbudget Sundhedsudvalg 440,4 444,5-4,1 Pleje og omsorg 192,3 195,1-2,8 Pleje og

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2019 forventes regnskabet

Læs mere

Opgørelse af over/underskud til overførsel til næste år vedrørende året 2014: Tillægsbev/ omplac. Korr. budget Regnskab Afvigelse At overføre

Opgørelse af over/underskud til overførsel til næste år vedrørende året 2014: Tillægsbev/ omplac. Korr. budget Regnskab Afvigelse At overføre Føvling børnehave 000 Puljer m.v. 0-296 -296 0-296 -296 200 Ledelse og administration 271 19 290 231 59 59 400 Personaleudgifter 1.533 260 1.792 1.836-43 -43 500 Materiale- og aktivitetsudg. 84 15 99 71

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Regnskab 2011. Specifikationer til årsberetningen. Økonomi & Analyse

Regnskab 2011. Specifikationer til årsberetningen. Økonomi & Analyse Regnskab Specifikationer til årsberetningen Økonomi & Analyse INDHOLDSFORTEGNELSE Generelle bemærkninger 3 Hovedoversigt til regnskab (hovedkontoniveau) 5 Regnskabsoversigt (virksomheds-/bevillingsniveau)

Læs mere

20 Servicecenter / Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger

20 Servicecenter / Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget - 4.000 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter - 2.500 Finansieret til/fra andre udvalg

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et mindreforbrug på 0,3 mio. kr. ekskl. overførsler fra regnskab 2014. Der er

Læs mere

Meraktivitet udover baseline og op til sygehusenes andel af den statslige meraktivitetspulje afregnes til 70 % af DRG/DAGS-værdien.

Meraktivitet udover baseline og op til sygehusenes andel af den statslige meraktivitetspulje afregnes til 70 % af DRG/DAGS-værdien. Bilag 1 Økonomisk vurdering på det efterspørgselsstyrede område I det følgende gives en status på budgetvurderingen på det efterspørgselsstyrede område. Det omhandler følgende områder: Meraktivitet på

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING PR. 30. NOVEMBER 2007

BUDGETOPFØLGNING PR. 30. NOVEMBER 2007 Generelle bemærkninger Budgetopfølgningen pr. 31. oktober 2007 viste, at 5 aftaleholdere under Pleje og Omsorg forventede en afvigelse på over 5 %. De 5 aftaleholdere har indsendt budgetopfølgning pr.

Læs mere

Bilag 6: Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt

Bilag 6: Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt Budgetopfølgning ultimo januar 2015 Bilag 6: Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt Nedenstående tabel er en oversigt over flytninger mellem bevillinger, der falder uden for reglerne om

Læs mere

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014.

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2015 1. Sammenfatning Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for 2015. Dvs. der

Læs mere

Korrigeret budget incl. Overførsler fra 2011 til. overførsler. Område 1 2 3 4 5 6 7 8=2-7

Korrigeret budget incl. Overførsler fra 2011 til. overførsler. Område 1 2 3 4 5 6 7 8=2-7 Afvigelse ml. seneste skøn og korr. budget ("- "=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/8-2012 Overførsler fra 2011 til 2012 Korrigeret budget incl. overførsler Oprindeligt budget Budgetopfølgning

Læs mere

Den samlede status for udvalgets område er gengivet nedenfor i tabel 1 og uddybes efterfølgende for de enkelte områder. Forbrug pr. 30.

Den samlede status for udvalgets område er gengivet nedenfor i tabel 1 og uddybes efterfølgende for de enkelte områder. Forbrug pr. 30. Hjørring Kommune Sag: 00.30.14-Ø00-22-16 Dato: 07-11-2016 Økonomirapport pr. 30. september 2016 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Der foreligger økonomirapport for perioden 1. januar-30. september

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Marts 2014 regnskab 2014 BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET FORVENTET REGNSKAB FORSKEL INDTÆGTER 2.024,5 2.024,5 2.021,5-3,0 DRIFTSVIRKSOMHED

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne- og Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne - og skoleudvalget 1/1-30/4-2019 Hele året Periodens Forbrug Oprindeligt Korrigeret Forventet Forventede Beløb i 1.000 kr. netto budget pr.

Læs mere

Årsregnskab 2013. Samlet oversigt for Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget, driftregnskab 2013

Årsregnskab 2013. Samlet oversigt for Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget, driftregnskab 2013 Årsregnskab Resultat på drift Årsregnskab Samlet oversigt for et, driftregnskab Oprindeligt Budget Korrigeret Budget Regnskab Afvigelse i.f.t korr. Budgetramme 1 Center for beskæftig. rettet indsats sek.

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo april 2016 et merforbrug på 1,2 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. Arbejdsmarkedsudvalget Kvartalsregnskab - pr. 31. marts 2014 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Hovedoversigt til regnskab 1-2. Regnskabssammendrag.. 3-14. Generelle bemærkninger 1-20. Sektorområderne kort fortalt..

Indholdsfortegnelse. Hovedoversigt til regnskab 1-2. Regnskabssammendrag.. 3-14. Generelle bemærkninger 1-20. Sektorområderne kort fortalt.. Indholdsfortegnelse Regnskab Bemærkning Hovedoversigt til regnskab 1-2 Regnskabssammendrag.. 3-14 Generelle bemærkninger 1-20 Sektorområderne kort fortalt.. 21-36 Regnskabsoversigt: 00 Byudvikling, bolig-

Læs mere

Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændringer indenfor vedtaget serviceniveau 6.796 5.722 6.831 8.493

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo december 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo december 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo december 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning Ultimo December Forbrug pr. 31.12.2018 Korr. Budget inkl. overførsler Forventet regnskab Forventet restbudget Sundhedsudvalg 369,1

Læs mere