NORDISK MINISTERRÅD Sekretariatet MR-K / GODKENDT referat. Nordisk ministerråd (kulturministrene) Møte 1/2004

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NORDISK MINISTERRÅD Sekretariatet MR-K 11002.15.001/04 25.05.2004. GODKENDT referat. Nordisk ministerråd (kulturministrene) Møte 1/2004"

Transkript

1 NORDISK MINISTERRÅD Sekretariatet MR-K / GODKENDT referat Nordisk ministerråd (kulturministrene) Møte 1/2004 Tid: Onsdag 24. mars 2004 kl Sted: København SAKER 1 Godkjenning av dagsorden Dokument 01/04 Formannskapet foreslo ut fra at den svenske ministeren hadde meldt litt senere ankomst at man skulle starte med informasjonssakene og så behandle diskusjonssakene før sak 3 Budsjett Formannskapet ønsket også å presentere opplegg for MR-Ks møte i juni under sak 14 - Eventuelt. Deretter ble dagsorden godkjent, og sakene ble behandlet i følgende rekkefølge: 1, 2, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 4, 5, 3, 13, og 14. Den svenske ministeren ankom under behandlingen av sak 9. Sakene er gjengitt i numerisk rekkefølge i referatet. 2 Godkjenning av protokoll MR-K 2/03 Dokument 02/04 Sverige ønsket å gjøre en endring i siste avsnitt pkt. 7: MR-K enades att gå vidare med reformarbetet enligt den tidsplan som sekretariatet presenterat och att som ett första steg avskaffa den strategiska puljen i sin nuvarande form.

2 BESLUTNINGSSAKER 3 Budsjett 2005 Dokument 03/04 Generalsekretæren gav indledningsvis en kortfattet gennemgang af budgetprocessen, der indebærer, at det færdige budgetforslag fra generalsekretæren foreligger i juni, og at den endelige vedtagelse sker i forbindelse med sessionen. Island støttede principperne i det fremlagte budgetforslag, men ønskede en øget bevilling til de nordiske huse og institutter udover generalsekretærens forslag inden for den samlede ramme. Island foreslog derfor, at budgetposten Strategiske og kulturpolitiske satsninger blev fordelt som følger: Projektmidler til de nordiske husene og instituttene, i alt 1,6 MDKK Disposisjonsmidler avsatt til evt. engangskostnader i forbindelse med omstruktureringen av kultursektoren, 1,7 MDKK Disposisjonsmidler til særlige satsninger under det danske formannskapet 2005 og andre tiltak etter beslutning av MR-K, 3,4 MDKK Norge støttede det islandske forslag og gav samtidig udtryk for et ønske om, at MR-K kunne komme ind på et tidligere tidspunkt i budgetprocessen. Generalsekretæren replicerede, at kulturministrene primært må være i dialog med deres nationale samarbejdsminister. Danmark tilsluttede sig det islandske forslag og de norske bemærkninger. Sverige kunne også støtte forslaget fra Island og gav samtidig udtryk for, at kulturbudgettet inden for NMR s ramme bør øges med 0,5 MDKK til filmprisen. Efter analysen af kultursektoren bør kulturbudgettet øges inden for NMR s samlede budget. Det blev presiseret at øgningen skulle ske ved en omprioritering mellem sektorerne, og ikke være afhengig af friske midler. Finland gav sin tilslutning til sekretariatets forslag og kunne også støtte en omfordeling af 0,5 MDKK til filmprisen. Danmark redegjorde for synspunkter i forhold til budsjett 2005 og la frem forslag til å avprøve en "samarbeidsmodell" på policyområder i forbindelse med det danske formannskap i Ministerrådet besluttede derefter at godkende kultursektorens bidrag til Forslag til Nordisk Ministerråds budget fremlagt af Generalsekretæren med de ændringer, der blev foreslået af formandskabet.

3 DISKUSJONSSAKER 4 Handlingsplan för det nordiska kultursamarbetet Dokument 04/04 Sekretariatet presenterade strukturen för handlingsplanen och poängterade att arbetet med handlingsplanen kommer att löpa parallellt med utredningen och att dessa två processer står i dialog med varandra. Handlingsplanen strävar till att vara övergripande, kort och koncis, så att varje institution/samarbetsorgan med den som grund skall kunna utforma en konkret fackspecifik plan. I arbetet med handlingsplanen har sekretariatet utgått från den diskussion och de grupparbeten som fördes på ordförandemötet i februari 2004, och i andra relevanta dokument. Länderna kommenterade utkastet och den samlade bedömningen var att skissen utgjorde en bra grund för det fortsatta arbetet. Danmark och Finland poängterade att ordförandeskapets roll kunde tas in som ett element i planen. Genom ordförandeskapets prioriteringar kunde det nordiska kultursamarbetet få värdefulla kopplingar till de nationella miljöerna, vilket kan bidra till att synliggöra det nordiska kultursamarbetet. Sverige lyfte fram vikten av att föra en kontinuerlig dialog med de nordiska institutionerna och länderna om handlingsplanen. Norge tog upp frågan om förändringar på det internationella planet och konstaterade att länderna har olika anknytningar till EU och till Baltikum och att handlingsplanen måste ge utrymme åt olika internationella samarbetsformer och kopplingar. Sekretariatet fick i uppdrag att fortsätta beredningen och komma med en arbetsplan för det fortsatta arbetet till mötet i juni. Arbetsplanen skall bl.a. innebära diskussioner med de nordiska samarbetsorganen samt följa upp utredningens förslag. Saken skall slutbehandlas på ministermötet i november i Stockholm, samtidigt med utredningens förslag till ny struktur.

4 5 Nordisk filmpris etablering og finansiering Dokument 05/04 MR-K diskuterede primært spørgsmål om prisens navn og tilknytning og finansiering foruden specifikke kriterier for nominering og uddeling af prisen: - - bør det være et kriterium for nominering, at der foreligger en aftale om distribution i mere end x nordisk(e) lande(e)? bør det være et kriterium for nominering, at filmen anvender et nordisk sprog? Island er for etablering af en filmpris, som må hedde Nordisk Råds filmpris. Det bør ikke være et kriterium for nominering, at der foreligger forudgående aftale om distribution, da film fra mindre områder netop har lettere ved at opnå aftale om distribution, hvis de nomineres/prisbelønnes. Det bør heller ikke være et krav, at filmen anvender et nordisk sprog, men nominerede film må være af høj standard og have en klar nordisk profil. Danmark er ikke imod etablering af en filmpris, men finder at en række spørgsmål må afklares. Prisen må være Nordisk Råds filmpris og uddeles samtidig med de øvrige nordiske priser i forbindelse med Nordisk Råds session. Umiddelbart må det være et kriterium for nominering, at filmen anvender et nordisk sprog, og prisens størrelse må være tilsvarende de øvrige priser: DKK Danmark mente, at der bør indstilles 2 film fra hvert land, og at 2 personer fra hvert land deltager i juryen. Film, som har haft premiere indenfor det sidste år regnet bagud fra uddelingen, bør kunne nomineres. Norge er for etablering af en filmpris, som må hedde Nordisk Råds filmpris, som må deles ud i forbindelse med Nordisk Råds session og med samme prisbeløb som de øvrige priser: DKK Det må være et helt klart kriterium, at kun film på et nordisk sprog kan nomineres, derimod bør det ikke være et kriterium, at der foreligger aftale om distribution. Finland er for en filmpris og finder det naturligst, at det bliver Nordisk Råds filmpris med uddeling første gang i forbindelse med sessionen i Prisen bør have en tillægstitel med gennemslagskraft i filmbranchen. Forslag: Mauritz Stiller prisen. Prisen bør have samme beløbsstørrelse som de øvrige priser på DKK , som eventuelt kan tages af kulturbudgettet: KM-gruppen. Finland finder distributionsspørgsmålet vigtigt, og ser i øvrigt frem til, at sekretariatet på kommende MR-K fremlægger forslag til endelige vedtægter for filmprisen. Sverige er for etablering af en filmpris men gjorde opmærksom på, at der på mødet under sessionen var enighed om en filmpris, men at der ikke var enighed forud for dette møde. MR-K bør derfor nu beslutte, at der skal etableres en filmpris, men indretningen og etableringen af filmprisen bør ikke forceres til gennemførelse i Prisen må hedde Nordisk Råds filmpris, men gerne tilføjes et kompletterende navn. Forslag: Ingmar Bergman prisen. Med eksemplet i filmen Lilja forever, som er på russisk, argumenterede Sverige for, at en nordisk film ikke kan reduceres til at være en film på et nordisk sprog. Derpå udspandt sig en generel diskussion omkring sprogkriterier og økonomi.

5 Finland deler Sveriges og Islands opfattelse af sprogproblematikken omkring nominering; det bør ikke være et kriterium. Norge argumenterede, at sproget er en af de vigtigste kulturbærere. Om anvendelsen af et nordisk sprog ikke bliver et kriterium for nominering, finder Norge, at det til gengæld må være et klart kriterium, at filmen har en stærk forankring i de nordiske landes kulturkreds. Norge bøjer sig på spørgsmålet om sprogkriteriet. Sverige udtrykte bekymring for, om administrationsomkostningerne ved prisen ville komme til at overstige selve prisbeløbet. Sekretariatet præciserede, at Nordisk Film og TV fond har tilbudt at afholde administrationsomkostningerne indenfor rammerne af eget driftsbudget, samt at disse for jubilæumsprisen beløb sig til NOK Sverige ønsker, at der må findes dækning til såvel prisbeløb som administrationsomkostninger fra andre sektorer i alt DKK ; et ønske der fandt opbakning blandt de øvrige lande. Formandskabet sammenfattede konkluderende, at der er enighed om etableringen af Nordisk Råds filmpris i Forudgående aftale om distribution er ikke et kriterium for nominering eller uddeling. Anvendelse af et nordisk sprog er heller ikke et kriterium for nominering eller uddeling. Til gengæld er det et klart kriterium, at de nominerede film har en stærk forankring i de nordiske landes kulturkreds. Kulturministrene opfordrede Generalsekretæren til at tilføre kulturbudgettet DKK fra andre sektorer fra 2005 til dækning af Nordisk Råds filmpris: prisbeløb + administrationsomkostninger. MR-K besluttede: - at etablere en filmpris i at filmprisen hedder Nordisk Råds filmpris - at prisbeløbet er DKK samt at: - sekretariatet til MR-K 2/2004 fremlægger forslag til endelige vedtægter.

6 INFORMASJONSSAKER 6 Generalsekretæren orienterer Muntlig Generalsekreterare Per Unckel informerade om följande: Roteringen av ordförandeskapet i Nordiska ministerrådet förskjuts på grund av att Finland har ordförandeskapet i EU under senare hälften av år Det innebär att Norge är ordförande år 2006 och Finland år Han informerade vidare om at der pågår en evalueringsprocess av hela NMR s verksamhet i de tre baltiske länderna och NV-Ryssland. MR-SAM kommer att diskutera förslag til nya principer under møtet i maj 2004, och man räknar med att komma fram till konklusioner mot slutet av Parallelt med detta är två andra processer i gång i form av en dialog med Östersjörådet och förslag til flera institutioner som kan utvidgas til nordisk-baltiska samarbeten. Det internationella arbetet inom NMRS måste koordineras bättre och för kultur - avdelningens del kommer det att innebära att utlandsprojekten måste koordineras med andra övergripande internationella aktiviteter. 7 Analyse og utredning av kultursektoren første rapport Muntlig Avdelningschef Rigmor Duun Grande informerade om statusen för utredningen. ÄK-K har beslutat om att Ann Sandelin, direktör för den svenskspråkiga verksamheten vid Finlands rundradio skall anlitas som utredare. Ann har en lång erfarenhet av nordiskt kultursamarbete, bl.a. som chef för Nordiska ministerrådets kultur- och undervisningsavdelning och direktör för Nordens hus. Nordiska ministerrådets sekretariat (kulturavdelningen) har haft samtal med Ann Sandelin och bl.a. diskuterat en preliminär tidtabell för arbetet. Hon kommer under utredningsarbetets gång att hålla möten med samtliga länders kultur-eller undervisningsministerier samt med de samarbetsorgan som berörs av utredningen. Utredaren räknar med att ha avslutat sitt arbete i början av augusti detta år. 8 Nordisk Medieprogram Dokument 06/04 MR-K tog informationen til efterretning.

7 9 Nordisk Film og TV-fond, ny kontrakt Dokument 07/04 Sekretariatet indledte med, at det er sekretariatets opfattelse, at de 4 opsigelser fra de kommercielle aftaleparter ikke skyldes utilfredshed med NFTFs virke eller eksistens som sådan, men at opsigelserne er motiveret af et ønske om kortere aftaleramme end de nuværende 5 år af hensyn til de kommercielle selskabers forretningsvilkår. Både Norge, Sverige og Finland påpegede det vigtige i, at de kommercielle aktører fortsat er med i en aftale om Nordisk Film og TV fond, også om dette må betyde, at der eventuelt kun kan indgås en 3-årig aftaleperiode. Island opfordrede til, at sekretariatet så vidt muligt forhandler en aftalemodel, som inkluderer de kommercielle aktører som aftaleparter i en kommende aftale. 10 Rapport om nordisk TV-samarbejde Dokument 08/04 Generalsekretæren informerede kort om baggrunden for rapporten, som er iværksat af samarbejdsministrene, men som af NSK er foreslået til videre behandling hos kulturministrene. Sagen er ikke behandlet af MR-SAM. Generalsekretæren bemærkede i øvrigt, at rapporten ikke er rettet mod det politiske niveau men mod aktørerne, og at den derfor indeholder en række radikale forslag, set med politiske øjne. Generalsekretæren stillede sig åben overfor den videre håndtering af rapporten. Finland bekræftede, at målgruppen for rapporten er aktørerne og foreslog derfor, at direktørerne for de nordiske public service selskaber indkaldes til møde med kulturministrene. Sverige gjorde klart, at det er public service selskaberne, som må forholde sig til rapporten og siden formulere sine krav til det politiske niveau. Sverige bemærkede også, at rapporten indeholder meget politiske forslag, det ikke er ønskeligt at håndtere på nordisk niveau, som for eksempel forhandlinger om must carry aftaler. Island vil fortsætte diskussionen på kommende ministerrådsmøde. Sekretariatet vil fremlægge et diskussionsunderlag til MR-K 2/2004.

8 11 EU:s Nordlige dimensjon Muntlig Avdelningschef Rigmor Duun Grande informerade om att kulturavdelningen hållit det första mötet med andra regionala organisationer den 23 mars. De regionala organisationer som kallats till mötet var Nordiska Rådet, Barentsrådet, Arktiska rådet, Östersjörådet och Samiskt parlamentariskt råd. Kallelse till mötet hade också sänts till EU-Kommissionen. Mötet konstaterade att det är särskilt viktigt att de regionala organisationerna tillsammans kan bilda en plattform för fortsatt samarbete i kulturfrågor. Vidare konstaterade mötet att alla organisationer har kulturaktiviteter i den region som omfattas av den nordliga dimensionen och att alla har fördelar av att det etableras ett samarbete som handlar om information, om arbetsfördelning och samordning och om gemensamma målsättningar. Nästa mötet hålles i Stockholm den 11 maj och då kommer organisationerna att presentera sina aktiviteter och diskutera former för det fortsatta samarbetet. 12 Kultursamarbeidet i EU Muntlig Finland rapporterade att det irländska ordförandeskapet koncentrerar sig på agendan och att arbetet löper väl. Efter Irland tar Holland över den 1 juli. Inom kultur är den viktigaste frågan just nu ramprogrammet, som skall träda i kraft Kommissionen kommer med ett förslag i juli 2004 och det kommer att omfatta kultur, AV- frågor och ungdomsfrågor. Finland antar att slutförhandlingarna kring det nya ramprogrammet kommer att infalla under det finska ordförandeskapet under senare hälften av år En annan fråga som förbereds är frågan om kulturhuvudstäder från år 2009 framöver. Unesco har inlett arbetet med konventionen om kulturell mångfald. EU strävar efter en enhetlig ståndpunkt i denna process, och det blir intressant att se vilken kompetens Gemenskapen har i denna fråga. Ang. handelspolitik finns det en gemensam ståndpunkt, men i kulturfrågor finns inga befogenheter. 13 Nasjonal informasjon Det var ingen saker under dette punktet. 14 Eventuelt Formannskapet ønsket velkommen til MR-K på Island i juni, og informerte om at møtet vil finne sted på Hotel Nordica kl torsdag den 10. juni. Representanter fra kunstnerorganisasjoner vil være tilstede på siste del av møtet. Etter møtet vil det bli servert lunsj, og deretter vil det bli arrangert en utflukt for møtedeltagerne med familiemedlemmer.

NOTAT. Godkjent referat (MR-K 1/05) Nordisk Ministerråd MR-K. Sekretariatet. MR-K Møte 1/2005 den 31. mars 2005 kl. 09.00 12.00 i København SAKER

NOTAT. Godkjent referat (MR-K 1/05) Nordisk Ministerråd MR-K. Sekretariatet. MR-K Møte 1/2005 den 31. mars 2005 kl. 09.00 12.00 i København SAKER NOTAT Nordisk Ministerråd Til MR-K Kopi Fra Sekretariatet Emne MR-K Møte 1/2005 den 31. mars 2005 kl. 09.00 12.00 i København Store Strandstræde 18 DK-1255 København K Tel +45 3396 0200 Fax +45 3396 0201

Læs mere

Beslutningsreferat. Nordisk Ministerråd. Mødegruppe Samarbetsministrarna, MR-SAM Mødetid 28. oktober 2009 Mødested Stockholm.

Beslutningsreferat. Nordisk Ministerråd. Mødegruppe Samarbetsministrarna, MR-SAM Mødetid 28. oktober 2009 Mødested Stockholm. Nordisk Ministerråd Mødegruppe Samarbetsministrarna, MR-SAM Mødetid 28. oktober 2009 Mødested Stockholm Store Strandstræde 18 DK-1255 København K Tel +45 3396 0200 Fax +45 3396 0202 www.norden.org sreferat

Læs mere

Møde i Embedsmandskomitéen for Arbejdsliv. 24. april 2007 i Helsingfors, Finland. Kort referat

Møde i Embedsmandskomitéen for Arbejdsliv. 24. april 2007 i Helsingfors, Finland. Kort referat EK-A 1/07 J.nr. 41012.15.001/07 13.06.2007 LDJ Møde i Embedsmandskomitéen for Arbejdsliv 24. april 2007 i Helsingfors, Finland Kort referat 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden Den finske formand bød

Læs mere

i Århus 12 16 november 2012

i Århus 12 16 november 2012 i Århus 12 16 november 2012 MÅNDAGEN den 12 november Ankomst till hotell för deltagare från Sverige och Norge ca kl 14:30. Eftermiddagssmörgås och kaffe eller te. Deltagare från Danmark anländer direkt

Læs mere

Bilagor: Deltagarlista Kommuniké från de nordiska energi-, regional-, och näringsministrarna. Ministererkläring för energi

Bilagor: Deltagarlista Kommuniké från de nordiska energi-, regional-, och näringsministrarna. Ministererkläring för energi REFERAT Nordisk Ministerråd Till MR-NER Från Nordisk Ministerråds sekretariat Ämne Godkänt referat Bodö 2006 Telm+45 3396 0200 Fax +45 3396 0202 Godkänt referat fra MR-NERs møde den 7.-8. september 2006

Læs mere

FIRST LEGO League. Horsens 2012

FIRST LEGO League. Horsens 2012 FIRST LEGO League Horsens 2012 Presentasjon av laget Team Grande Vi kommer fra Horsens Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 4 jenter og 4 gutter. Vi representerer Torstedskolen Type

Læs mere

NORDISK MINISTERRÅD København den 11 marts 2002 Sekretariatet BW/DSK

NORDISK MINISTERRÅD København den 11 marts 2002 Sekretariatet BW/DSK NORDISK MINISTERRÅD København den 11 marts 2002 Sekretariatet BW/DSK GODKENDT REFERAT FRA MØDE I EMBEDSMANDSKOMITÈEN FOR MILJØSPØRGSMÅL, (EK-M), KØBENHAVN DEN 18 FEBRUAR 2002 1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Beslutningsreferat. Nordisk Ministerråd

Beslutningsreferat. Nordisk Ministerråd Nordisk Ministerråd Mødegruppe Arbejdsudvalget under Embedsmandskomiteen for Miljøspørgsmål, AU Mødetid 22. februar 2013 Mødested København sreferat Ved Stranden 18 DK-1061 København K Tel +45 3396 0200

Læs mere

Hvordan søger du kulturstøtte? Spørgsmål og svar fra Kulturkontakt Nord & Nordisk Kulturfond

Hvordan søger du kulturstøtte? Spørgsmål og svar fra Kulturkontakt Nord & Nordisk Kulturfond Hvordan søger du kulturstøtte? Spørgsmål og svar fra Kulturkontakt Nord & Nordisk Kulturfond Nordisk dimension Hvor mange nordiske lande skal være med i mit projekt? Kulturkontakt Nord: Ansøgninger til

Læs mere

Beslutningsreferat. Nordisk Ministerråd. Mødegruppe Samarbetsministrarna, MR-SAM Mødetid 30. oktober 2012 Mødested Helsinki, Riksdagen lokale E 562

Beslutningsreferat. Nordisk Ministerråd. Mødegruppe Samarbetsministrarna, MR-SAM Mødetid 30. oktober 2012 Mødested Helsinki, Riksdagen lokale E 562 Nordisk Ministerråd Mødegruppe Samarbetsministrarna, MR-SAM Mødetid 30. oktober 2012 Mødested Helsinki, Riksdagen lokale E 562 Ved Stranden 18 DK-1061 København K Tel +45 3396 0200 Fax +45 3396 0202 www.norden.org

Læs mere

3 Protokollering av generalsekretærbeslutninger vedrørende utnevnelse av medlemmer i komitéer og styringsgrupper 2006:

3 Protokollering av generalsekretærbeslutninger vedrørende utnevnelse av medlemmer i komitéer og styringsgrupper 2006: NOTAT Nordisk Ministerråd Til EK-K Kopi Fra Sekretariatet Emne EK-K Møte 5/2006 den 9.9.2006 på Svalbard Store Strandstræde 18 DK-1255 København K Tel +45 3396 0200 Fax +45 3396 0201 www.norden.org Jnr:

Læs mere

Beslutningsreferat. Nordisk Ministerråd. Mødegruppe Samarbetsministrarna, MR-SAM Mødetid 4. september 2014 Mødested København.

Beslutningsreferat. Nordisk Ministerråd. Mødegruppe Samarbetsministrarna, MR-SAM Mødetid 4. september 2014 Mødested København. Nordisk Ministerråd Mødegruppe Samarbetsministrarna, MR-SAM Mødetid 4. september 2014 Mødested København V ed Stranden 1 8 DK-1 061 København K T el +4 5 3 3 9 6 0 200 Fax +4 5 3 3 9 6 0 202 www.norden.org

Læs mere

FIRST LEGO League. Gentofte 2012. Josefine Kogstad Ingeman-Petersen

FIRST LEGO League. Gentofte 2012. Josefine Kogstad Ingeman-Petersen FIRST LEGO League Gentofte 2012 Presentasjon av laget Team Rolator Vi kommer fra Søborg Snittalderen på våre deltakere er 13 år Laget består av 4 jenter og 6 gutter. Vi representerer Gladsaxe skole Type

Læs mere

FIRST LEGO League. Fyn 2012. Carl Rau Gutt 10 år 0 kirstine pedersen Jente 11 år 0 esther poulsen Jente 11 år 0 Lise Jørgensen Jente 11 år 0

FIRST LEGO League. Fyn 2012. Carl Rau Gutt 10 år 0 kirstine pedersen Jente 11 år 0 esther poulsen Jente 11 år 0 Lise Jørgensen Jente 11 år 0 FIRST LEGO League Fyn 2012 Presentasjon av laget Biz 2 Vi kommer fra Aarup Snittalderen på våre deltakere er 11 år Laget består av 4 jenter og 6 gutter. Vi representerer Aarupskolen Type lag: Skolelag

Læs mere

Referat. 35/13 Godkendelse af dagsorden. 36/13 Betænkning over meddelelse ang. Rek. *8/2010-Udvisning af nordiske medborgere (første og anden at-sats)

Referat. 35/13 Godkendelse af dagsorden. 36/13 Betænkning over meddelelse ang. Rek. *8/2010-Udvisning af nordiske medborgere (første og anden at-sats) Nordisk Råd Mødegruppe Medborgar- och konsumentutskottet, MK Mødetid 25. juni 2013 Mødested Flensburg Ved Stranden 18 DK-1061 København K Tel +45 3396 0400 Fax +45 3311 1870 nordisk-rad@norden.org www.norden.org

Læs mere

Beslutningsreferat. Nordisk Ministerråd. Mødegruppe Nordiska samarbetskommittén, NSK Mødetid 4. oktober 2011 Mødested København, Hotel Admiral

Beslutningsreferat. Nordisk Ministerråd. Mødegruppe Nordiska samarbetskommittén, NSK Mødetid 4. oktober 2011 Mødested København, Hotel Admiral Nordisk Ministerråd Mødegruppe Nordiska samarbetskommittén, NSK Mødetid 4. oktober 2011 Mødested København, Hotel Admiral Ved Stranden 18 DK-1061 København K Tel +45 3396 0200 Fax +45 3396 0202 www.norden.org

Læs mere

Beslutningsreferat. Nordisk Ministerråd. Mødegruppe Ministerrådet for miljø, MR-M Mødetid 31. oktober 2007 Mødested Høringssal N-202, Stortinget, Oslo

Beslutningsreferat. Nordisk Ministerråd. Mødegruppe Ministerrådet for miljø, MR-M Mødetid 31. oktober 2007 Mødested Høringssal N-202, Stortinget, Oslo Nordisk Ministerråd Mødegruppe Ministerrådet for miljø, MR-M Mødetid 31. oktober 2007 Mødested Høringssal N-202, Stortinget, Oslo Store Strandstræde 18 DK-1255 København K Tel +45 3396 0200 Fax +45 3396

Læs mere

Beslutningsreferat. Nordisk Ministerråd. Mødegruppe Samarbetsministrarna, MR-SAM Mødetid 4. september 2008 Mødested. Til stede

Beslutningsreferat. Nordisk Ministerråd. Mødegruppe Samarbetsministrarna, MR-SAM Mødetid 4. september 2008 Mødested. Til stede Nordisk Ministerråd Mødegruppe Samarbetsministrarna, MR-SAM Mødetid 4. september 2008 Mødested Store Strandstræde 18 DK-1255 København K Tel +45 3396 0200 Fax +45 3396 0202 www.norden.org sreferat 11.

Læs mere

Referat fra styrelsemötet i Helsingfors 6 maj 2003

Referat fra styrelsemötet i Helsingfors 6 maj 2003 NKS(03)4 2003-05-28 Nordisk kernesikkerhedsforskning Norrænar kjarnöryggis rannsóknir Pohjoismainen ydinturvallisuustutkimus Nordisk kjernesikkerhetsforskning Nordisk kärnsäkerhetsforskning Nordic nuclear

Læs mere

GOKART. Brugsanvisning Bruksanvisning. Importeret af Harald Nyborg A/S. Model: CT008 Best.nr. 8197

GOKART. Brugsanvisning Bruksanvisning. Importeret af Harald Nyborg A/S. Model: CT008 Best.nr. 8197 GOKART Importeret af Harald Nyborg A/S Brugsanvisning Bruksanvisning Model: CT008 Best.nr. 8197 Tillykke med deres nye gokart! De bedes læse denne brugsanvisning grundigt, før De samler gokarten eller

Læs mere

Beslutningsprotokol (med kommentarer fra landene) Embetsmannskomiteen for nordisk utdannings- og forskningssamarbeid FØRSTE MØTE 2007

Beslutningsprotokol (med kommentarer fra landene) Embetsmannskomiteen for nordisk utdannings- og forskningssamarbeid FØRSTE MØTE 2007 NORDISK MINISTERRÅD Beslutningsprotokol (med kommentarer fra landene) EK-U 1/07 23.03.2007/IKA Embetsmannskomiteen for nordisk utdannings- og forskningssamarbeid FØRSTE MØTE 2007 Tid: 7. februar 2007 Sted:

Læs mere

Kan dit projekt løse fælles udfordringer i Danmark, Sverige og Norge?

Kan dit projekt løse fælles udfordringer i Danmark, Sverige og Norge? Kan dit projekt løse fælles udfordringer i Danmark, Sverige og Norge? Om finansiel støtte fra EU-programmet Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak 2014-2020 Sarpsborg 25 november 2014 Hvad er Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak?

Læs mere

NORDISK MINISTERRÅD November Godkendt referat fra EK-M møde den 1. November Godkendelse af dagsorden

NORDISK MINISTERRÅD November Godkendt referat fra EK-M møde den 1. November Godkendelse af dagsorden NORDISK MINISTERRÅD November 2004 Godkendt referat fra EK-M møde den 1. November 2004. Hugi Ólafsson var formand for mødet. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med en ændring af dagsordenspunkternes

Læs mere

Opdateret oktober 2015 Handlingsplan 2015 til at implementere strategi for nordisk samarbejde på social- og sundhedsområdet

Opdateret oktober 2015 Handlingsplan 2015 til at implementere strategi for nordisk samarbejde på social- og sundhedsområdet Opdateret oktober Handlingsplan til at implementere strategi for nordisk samarbejde på social- og sundhedsområdet INLEDNING Strategin för nordiskt samarbete på social- och hälsoområdet har fyra mål: 1.

Læs mere

Land 1. Aktuellt läge 2. Kort historik 3. Statistik över åldersgrupper 4. Tillgänglighet 1

Land 1. Aktuellt läge 2. Kort historik 3. Statistik över åldersgrupper 4. Tillgänglighet 1 Land 1. Aktuellt läge 2. Kort historik 3. Statistik över åldersgrupper 4. Tillgänglighet 1 Danmark Finland Begrebet fritidsinstitution benyttes her som fælles betegnelse for fritidshjem og skolefritidsordninger

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Roskilde, den 17. november 2012. Referat

Bestyrelsesmøde i Roskilde, den 17. november 2012. Referat Bestyrelsesmøde i Roskilde, den 17. november 2012 Referat Til stede: Kirsten L. Moesgaard, Talli Ungar Felding og Steen Hansen fra Danmark, Gunnar Sandholt fra Island, Raisa Lounamaa fra Finland, Petra

Læs mere

Beslutningsreferat. Nordisk Ministerråd. Mødegruppe Ministerrådet for kultur, MR-K Mødetid 6. maj 2009 Mødested Eldborg - den Blå Lagune, Island

Beslutningsreferat. Nordisk Ministerråd. Mødegruppe Ministerrådet for kultur, MR-K Mødetid 6. maj 2009 Mødested Eldborg - den Blå Lagune, Island Nordisk Ministerråd Mødegruppe Ministerrådet for kultur, MR-K Mødetid 6. maj 2009 Mødested Eldborg - den Blå Lagune, Island Store Strandstræde 18 DK-1255 København K Tel +45 3396 0200 Fax +45 3396 0202

Læs mere

STRATEGIPLAN 2014-2018

STRATEGIPLAN 2014-2018 STRATEGIPLAN 2014-2018 Strategiplan for Nordisk Sprogkoordination 2014-2018 indholdsfortegnelse Baggrund...3 Om strategien...3 Strategiens overordnede politiske rammer...4 Vision og mission...5 Overordnede

Læs mere

fra møde i Nordisk Råds Præsidium tirsdag den 31. oktober 2006 kl. 10.00-11.00 i København, Danmark. Sted: Eigtveds Pakhus, lokale (romertal) IV

fra møde i Nordisk Råds Præsidium tirsdag den 31. oktober 2006 kl. 10.00-11.00 i København, Danmark. Sted: Eigtveds Pakhus, lokale (romertal) IV Nordisk Råd Dato: 27. november 2006 J.nr.: 06-232-04 Godkendt Referat fra møde i Nordisk Råds Præsidium tirsdag den 31. oktober 2006 kl. 10.00-11.00 i København, Danmark. Sted: Eigtveds Pakhus, lokale

Læs mere

600207 Tips & Idéer. Smycken av metall- och wiretråd Smykker af metal- og wiretråd/smykker av metall- og wiretråd

600207 Tips & Idéer. Smycken av metall- och wiretråd Smykker af metal- og wiretråd/smykker av metall- og wiretråd 600207 Tips & Idéer Smycken av metall- och wiretråd Smykker af metal- og wiretråd/smykker av metall- og wiretråd SV Stelt halsband med pärlor, 38 cm 150 cm lackerad koppartråd eller silvertråd 925, diam.

Læs mere

Nordisk Ministerråd. Kultur i Norden. Torgny Sandgren, Seniorrådgivare Nordiska Ministerrådets Sekretariat. tosa@norden.org

Nordisk Ministerråd. Kultur i Norden. Torgny Sandgren, Seniorrådgivare Nordiska Ministerrådets Sekretariat. tosa@norden.org Kultur i Norden Torgny Sandgren, Seniorrådgivare Nordiska Ministerrådets Sekretariat tosa@norden.org 1 Agenda Det nordiska samarbetet Nordiskt samarbetet kring kultur Bidrag till kommuner Kunskap om möjligheter

Læs mere

Beslutningsreferat. Nordisk Ministerråd

Beslutningsreferat. Nordisk Ministerråd Nordisk Ministerråd Mødegruppe Embedsmandskomiteen for arbejdsliv, EK-A Mødetid 3. oktober 2007 Mødested Beskæftigelsesministeriet, Holmens Kanal 20, København K, mødelokale F Store Strandstræde 18 DK-1255

Læs mere

Nye, nordiske måltider til børn i Norden NNM framework 2011

Nye, nordiske måltider til børn i Norden NNM framework 2011 2010-11-19 Forslag till styregruppen for Ny Nordisk Mad Nye, nordiske måltider til børn i Norden NNM framework 2011 Udvikling og kommunikation af grundlaget for en ny nordisk måltidsplatform for børn,

Læs mere

Ansökningsblankett för projektmedel från Nordiska ministerrådets Arktiska Samarbetsprogram 2006-08

Ansökningsblankett för projektmedel från Nordiska ministerrådets Arktiska Samarbetsprogram 2006-08 Ansökningsblankett för projektmedel från Nordiska ministerrådets Arktiska Samarbetsprogram 2006-08 Ifylld blankett skickas till adressen nedan. Journalnr.: 1. Projektnamn (även på engelska): Indsamling,

Læs mere

Planer og budget 2012

Planer og budget 2012 Forslag til Nordisk Ministerråds Planer og budget Fremlagt af Generalsekretæren 1. juni 2011 Forord Forord Hermed præsenterer jeg mit budgetforslag for. Budgetforslaget er udarbejdet efter de retningslinjer

Læs mere

10456/14 bb/bmc/ams/hsm 1 DGB 1 B

10456/14 bb/bmc/ams/hsm 1 DGB 1 B RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 10. juni 2014 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2014/0014 (COD) 2014/0013 (NLE) 10456/14 AGRI 406 AGRIFIN 90 AGRIORG 96 CODEC 1393 NOTE fra: til: Formandskabet

Læs mere

Referat af NSU ekstraordinært årsmøde

Referat af NSU ekstraordinært årsmøde Referat af NSU ekstraordinært årsmøde Lørdag den 15. november 2014, København, Danmark 1. Åbning af mødet v/ formand Pia Nurmio-Peräla Formand Pia Nurmio-Perälä åbnede mødet og bød alle velkommen til NSU

Læs mere

Referat. Sager til diskussion og beslut. 86/14 Åbning af mødet og godkendelse af dagsorden. 87/14 Budget 2016. Nordisk Råd

Referat. Sager til diskussion og beslut. 86/14 Åbning af mødet og godkendelse af dagsorden. 87/14 Budget 2016. Nordisk Råd Nordisk Råd Mødegruppe Kultur- och utbildningsutskottet, KU Mødetid 28. oktober 2014 Mødested Riksdagen, Stockholm Ved Stranden 18 DK-1061 København K Tel +45 3396 0400 Fax +45 3311 1870 nordisk-rad@norden.org

Læs mere

FIRST LEGO League. Gentofte 2012

FIRST LEGO League. Gentofte 2012 FIRST LEGO League Gentofte 2012 Presentasjon av laget De benhårde robotter Vi kommer fra Charlottenlund Snittalderen på våre deltakere er 13 år Laget består av 6 jenter og 6 gutter. Vi representerer Skovgårdsskolen

Læs mere

Hvad vil du forandre?

Hvad vil du forandre? Hvad vil du forandre? Kick-off Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak 2014-2020 www.interreg-oks.eu #interregoks Kick Off Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak 2014-2020 VARMT VÄLKOMNA! Eriksbergshallen i Göteborg

Læs mere

Nordisk som mål blålys eller nordlys?

Nordisk som mål blålys eller nordlys? S I S TE U T K AL L E L SE TI L DE T N O R DI S KE S P R Å KFE LLE SSKAP E T? Nordisk som mål blålys eller nordlys? Foto: Merete Stensby Hovedbudskabet i denne artikel er at undervisningen i talesprog

Læs mere

Beslutningsreferat. Nordisk Ministerråd. Mødegruppe Nordiska samarbetskommittén, NSK Mødetid 3. september 2014 Mødested NMRS, Köpenhamn.

Beslutningsreferat. Nordisk Ministerråd. Mødegruppe Nordiska samarbetskommittén, NSK Mødetid 3. september 2014 Mødested NMRS, Köpenhamn. Nordisk Ministerråd Mødegruppe Nordiska samarbetskommittén, NSK Mødetid 3. september 2014 Mødested NMRS, Köpenhamn V ed Stranden 1 8 DK-1061 København K T el +4 5 3 3 9 6 0 200 Fax +4 5 3 3 9 6 0 202 www.norden.org

Læs mere

FIRST LEGO League. Århus 2012

FIRST LEGO League. Århus 2012 FIRST LEGO League Århus 2012 Presentasjon av laget Den gamle Roberto Vi kommer fra Brabrand Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 4 jenter og 6 gutter. Vi representerer Sødalskolen Type

Læs mere

ANTRA CARLSEN. Etiken i praktiken Nordisk Konferens inom specialundervisning för vuxna

ANTRA CARLSEN. Etiken i praktiken Nordisk Konferens inom specialundervisning för vuxna ANTRA CARLSEN Etiken i praktiken Nordisk Konferens inom specialundervisning för vuxna Agenda NMR:s vision för samarbete Samarbetsprogram för MR-U Fokus för NVL 2015 2017, synergier mellan nordiska och

Læs mere

TALE. 26. maj 2008. Kulturminister Brian Mikkelsen tale ved Øresundstinget torsdag den 29. maj Det talte ord gælder. Et lysglimt eller en dynamo

TALE. 26. maj 2008. Kulturminister Brian Mikkelsen tale ved Øresundstinget torsdag den 29. maj Det talte ord gælder. Et lysglimt eller en dynamo TALE 26. maj 2008 Kulturminister Brian Mikkelsen tale ved Øresundstinget torsdag den 29. maj Det talte ord gælder Et lysglimt eller en dynamo Tak for invitationen til at tale her i dag. Jeg er glad for

Læs mere

Beslutningsreferat. Nordisk Ministerråd

Beslutningsreferat. Nordisk Ministerråd Nordisk Ministerråd Mødegruppe Embedsmandskomiteen for regionalpolitik, EK-R Mødetid 30. september 2008 Mødested Hotel Scandic Plaza, Umeå Store Strandstræde 18 DK-1255 København K Tel +45 3396 0200 Fax

Læs mere

bab.la Fraser: Personlig hilsen Dansk-Svensk

bab.la Fraser: Personlig hilsen Dansk-Svensk hilsen : ægteskab Tillykke. Vi ønsker jer begge to alt mulig glæde i verdenen. Gratulerar. Jag/Vi önskar er båda all lycka i världen. par Tillyke og varme ønsker til jer begge to på jeres. Vi vill gratulera

Læs mere

CSR syd 2010 - en dag om ansvarstagande för en hållbar utveckling

CSR syd 2010 - en dag om ansvarstagande för en hållbar utveckling CSR syd 2010 - en dag om ansvarstagande för en hållbar utveckling Teknik Ekonomi Miljö TEM utför konsultuppdrag, bedriver tvärvetenskaplig miljöforskning och håller utbildningar, allt inom hållbarhetsområdet.

Læs mere

Prøveløsladelse efter straffelovens 38, stk. 1

Prøveløsladelse efter straffelovens 38, stk. 1 Uddrag af Kapitel 12 i 2. del om prøveløsladelse i betænkning 1099 om strafferammer og prøveløsladelse afgivet af Straffelovrådet i 1987 Prøveløsladelse efter straffelovens 38, stk. 1 12.3. Praksis med

Læs mere

af Hvidegårdens Grundejerforenings ordinære generalforsamling mandag den 23. marts 1987, kl. 20.00 på Hotel Fortunen D A G S O R D E N

af Hvidegårdens Grundejerforenings ordinære generalforsamling mandag den 23. marts 1987, kl. 20.00 på Hotel Fortunen D A G S O R D E N Referat af Hvidegårdens Grundejerforenings ordinære generalforsamling mandag den 23. marts 1987, kl. 20.00 på Hotel Fortunen D A G S O R D E N L 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Valg af dirigent Beretning for 1986

Læs mere

FIRST LEGO League. Horsens Torstedskolen-6a-3. Lagdeltakere:

FIRST LEGO League. Horsens Torstedskolen-6a-3. Lagdeltakere: FIRST LEGO League Horsens 2012 Presentasjon av laget Torstedskolen-6a-3 Vi kommer fra Horsens Snittalderen på våre deltakere er 1 år Laget består av 0 jenter og 0 gutter. Vi representerer Torstedskolen

Læs mere

Beslutning: Medborger- og Forbrugerudvalget godkendte udkast til dagsorden. Udkast til referat fra udvalgets møde den 30. januar 2007 i Helsingfors

Beslutning: Medborger- og Forbrugerudvalget godkendte udkast til dagsorden. Udkast til referat fra udvalgets møde den 30. januar 2007 i Helsingfors Nordisk Råd J-Nr: 07-952-01 Dato: 12. april 2007 Dagsordenspunkt 2. Bilag 3 Referat fra møde i Medborger- og Forbrugerudvalget den 25. april 2007 kl. 13.00 14.15 i København Lokale: Eigtveds Pakhus, lokale:

Læs mere

Nordisk Afasiråd 20 år et lille jubilæumsskrift

Nordisk Afasiråd 20 år et lille jubilæumsskrift Nordisk Afasiråd 20 år et lille jubilæumsskrift Nordisk Afasiråd (NAR) fejrer i 2014 sit 20 års jubilæum. I et historisk perspektiv er det kort tid, men der er alligevel grund til at knytte nogle refleksioner

Læs mere

BESTYRELSESMØDE NR. 4/REFERAT

BESTYRELSESMØDE NR. 4/REFERAT BESTYRELSESMØDE NR. 4/REFERAT Tidspunkt : Torsdag den 1. juni 2006, kl. 16.15-18.30 Sted : Hotel Prindsen, Roskilde Tilstede : Hans Chr. Kirketerp-Møller, Janne Christensen, Ole Bjørn Petersen, Hanne Højgaard

Læs mere

vägledning / vejledning / veiledning Rutmönstrad merinoull Merino-uld i tern/rutemønstret merinoull

vägledning / vejledning / veiledning Rutmönstrad merinoull Merino-uld i tern/rutemønstret merinoull vägledning / vejledning / veiledning 600313 Rutmönstrad merinoull Merino-uld i tern/rutemønstret merinoull Du behöver Konstsiden (fodertyg) Merinoull Gammal handduk Resårband Dänkflaska Torktumlare Börja

Læs mere

Fagrådet om lærernes og skoleledernes profesjonelle udvikling; funksjon og verksamhet

Fagrådet om lærernes og skoleledernes profesjonelle udvikling; funksjon og verksamhet Sigurjón Mýrdal sigurjon.myrdal@mrn.is Fagrådet om lærernes og skoleledernes profesjonelle udvikling; funksjon og verksamhet NORDISKA LÄRARORGANISATIONERS SAMRÅD Styrelsemöte, Reykjavík 29.11.2016 NLS

Læs mere

Budget 2015 fordelt på budgetkategorier. Programlignende. Organisationsbidrag. Total budget 2015 Projekter Pct. aktiviteter Pct. Institutioner Pct.

Budget 2015 fordelt på budgetkategorier. Programlignende. Organisationsbidrag. Total budget 2015 Projekter Pct. aktiviteter Pct. Institutioner Pct. Budget 2015 fordelt på budgetkategorier Total budget 2015 Projekter Pct. Programlignende aktiviteter Pct. Institutioner Pct. Organisationsbidrag Prioriteringsbudgettet 74.375.000 5.482.000 7 68.893.000

Læs mere

POLFERRIES TIDTABELL OCH PRISER PRISLISTE OG FARTPLAN 2013. Prisvärda Polenresor med... giltig t.o.m. 31.01.2014 gyldig t.o.m. 31.01.

POLFERRIES TIDTABELL OCH PRISER PRISLISTE OG FARTPLAN 2013. Prisvärda Polenresor med... giltig t.o.m. 31.01.2014 gyldig t.o.m. 31.01. Prisvärda Polenresor med... POLFERRIES TIDTABELL OCH PRISER PRISLISTE OG FARTPLAN 2013 giltig t.o.m. 31.01.2014 gyldig t.o.m. 31.01.2014 Stockholm København POLISH BALTIC SHIPPING Co. YSTAD - ŚWINOUJŚCIE

Læs mere

Henvisning til bilag i mødematerialet: 2.1 Udkast til referat fra møderne i Villmanstrand og Vanda den 25. juni 2003

Henvisning til bilag i mødematerialet: 2.1 Udkast til referat fra møderne i Villmanstrand og Vanda den 25. juni 2003 Miljö- och naturresursutskottet København, 8. oktober 2003 J.nr.: 03-922-05 Referat Ved mødet i Miljø- og Naturresurseudvalget den 23. september 2003 i Frederikshavn, Danmark Tid og sted: 23. september

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING I DANSKE NATURISTER DEN 4. FEBRUAR 2007 I ÅRHUS. 2. Fremlæggelse af bestyrelsens beretning til godkendelse

REFERAT AF GENERALFORSAMLING I DANSKE NATURISTER DEN 4. FEBRUAR 2007 I ÅRHUS. 2. Fremlæggelse af bestyrelsens beretning til godkendelse REFERAT AF GENERALFORSAMLING I DANSKE NATURISTER DEN 4. FEBRUAR 2007 I ÅRHUS. Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Fremlæggelse af bestyrelsens beretning til godkendelse 3. Fremlæggelse af revideret

Læs mere

Møde med nordmanden. Af Pål Rikter. Rikter Consulting. Find vejen til det norske bygge- og anlægsmarked

Møde med nordmanden. Af Pål Rikter. Rikter Consulting. Find vejen til det norske bygge- og anlægsmarked Møde med nordmanden Af Pål Rikter Find vejen til det norske bygge- og anlægsmarked Seminar hos Væksthus Sjælland, 23. januar, 2014 På programmet Hvem er jeg? Basale huskeregler Typografier Mødekulturen

Læs mere

DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 BV.1: [LAUNCH]

DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 BV.1: [LAUNCH] BV.1: [LAUNCH] BV.2: [TARGET_GROUP] Nr.4: Hvorfor fik i ikke jeres primære mål opfyldt? For få besøgende Der var for få deltagere rundt på standene til at det fik effekt. Kun få af alle deltagere nåede

Læs mere

Referat af generalforsamlingen i Grundejerforeningen Københavnergården i Kløverhytten d. 10. april 2008 kl. 19.00

Referat af generalforsamlingen i Grundejerforeningen Københavnergården i Kløverhytten d. 10. april 2008 kl. 19.00 Referat af generalforsamlingen i Grundejerforeningen Københavnergården i Kløverhytten d. 10. april 2008 kl. 19.00 Bestyrelsen var repræsenteret af Inge Lindrup, Søren Gynther-Sørensen og Henrik Ottendal,

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2013-0308 Klageren: XX 671 93 Arvika, Sverige Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVR: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Ankenævnets

Læs mere

Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014

Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014 Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014 Til stede: Bjarne Andresen (lokalklub 2), Anders Milhøj (lokalklub 4), Elisabeth Kofod-Hansen (kadk), Peter B. Andersen (lokalklub 1), Thomas Vils Pedersen

Læs mere

5. Statusrapportering på sekretariatets arbejde Sekretariatet gav en mundtlig statusrapportering, hvor udfordringer og fremdrift blev drøftet.

5. Statusrapportering på sekretariatets arbejde Sekretariatet gav en mundtlig statusrapportering, hvor udfordringer og fremdrift blev drøftet. Referat Styregruppen for DDB Møde den 26. maj 2014, kl. 15.00-17.00 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Steen Kyed (Kulturministeriet), Lone Gladbo (Kulturdirektør i Gentofte Kommune),

Læs mere

Nordisk Kulturfonds styremøde

Nordisk Kulturfonds styremøde Protokol Nr. 177, 2015 Nordisk Kulturfonds styremøde 20/11 2015 DELTAGERE Danmark Mogen Jensen, medlem af Folketinget Carsten Topholt Karlsen, vicedirektør for Kulturstyrelsen Finland Paavo Arhinmäki,

Læs mere

Nordisk publiceringsnævn for humanistiske og samfundsvidenskabelige tidsskrifter Nordic Board for Periodicals in the Humanities and Social Sciences

Nordisk publiceringsnævn for humanistiske og samfundsvidenskabelige tidsskrifter Nordic Board for Periodicals in the Humanities and Social Sciences ÅRSBERETNING 2009 NOP-HS (NOP-HS) er et samarbejdsorgan, hvor følgende forskningsråd deltager: Det Frie Forskningsråd Kultur og Kommunikation, Danmark Det Frie Forskningsråd Samfund og Erhverv, Danmark

Læs mere

Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007

Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007 Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007 Næste møde i fagligt udvalg er den 18. september. Bemærk temamøde fra kl. 10-14. Deltagere: Peder Ring,

Læs mere

Tips & Idéer. Ullfigurer/Uldfigurer

Tips & Idéer. Ullfigurer/Uldfigurer Tips & Idéer Ullfigurer/Uldfigurer 603056 SE Du behöver filtnålar och nålplatta. Den vita nålplattan används som underlag för att skydda bordet och nålen. Tänk på att nålarna är vassa. Längst ut på nålspetsen

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 24. JUNI 2015

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 24. JUNI 2015 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 24. JUNI 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, Jakob

Læs mere

at børnerettighedsperspektivet integreres systematisk i ministerrådets virksomhed, på justits- og menneskerettighedsområderne

at børnerettighedsperspektivet integreres systematisk i ministerrådets virksomhed, på justits- og menneskerettighedsområderne BETÄNKANDE ÖVER MEDLEMSFÖRSLAG s betänkande över om att förstärka barnrättsperspektivet i det nordiska samarbetet 1. Udvalgets forslag föreslår att Nordisk Råd rekommanderer Nordisk Ministerråd, at børnerettighedsperspektivet

Læs mere

Framtidens järnväg i Helsingborg

Framtidens järnväg i Helsingborg Framtidens järnväg i Helsingborg - stadsutveckling och expansion mot Helsingør Civilingeniør Sten Hansen Planeringschef Håkan Lindström Trafikdage i Aalborg 2006-08-29 Dagens præsentation Håkan Stadsutveckling

Læs mere

Mars/ April MÅNEDSRAPPORT EU. Rapport fra NLA om udvikling i EU af betydning for landtran sport.

Mars/ April MÅNEDSRAPPORT EU. Rapport fra NLA om udvikling i EU af betydning for landtran sport. Mars/ April MÅNEDSRAPPORT EU Rapport fra NLA om udvikling i EU af betydning for landtran sport. 13 april 2015 Agenda Mars/ April 2015 13-14 April Transportutskottet sammanträder 17 April IRU General Assembly,

Læs mere

Referat 5. rådsmøde, den 8. november 2013 Kl. 9.00-12.00

Referat 5. rådsmøde, den 8. november 2013 Kl. 9.00-12.00 Referat 5. rådsmøde, den 8. november 2013 Kl. 9.00-12.00 2. december 2013 Sted: Erhvervs- og Vækstministeriet, Mødesal F, Slotsholmsgade 12, 1216 København K 1. Besøg af erhvervs- og vækstministeren: Diskussion

Læs mere

Indflydelse på egen sundhed. Viborg 1.September 2011 Tine Soulié Handicapidrættens Videnscenter

Indflydelse på egen sundhed. Viborg 1.September 2011 Tine Soulié Handicapidrættens Videnscenter Indflydelse på egen sundhed Viborg 1.September 2011 Tine Soulié Handicapidrættens Videnscenter http://www.handivid.dk Tilpasset idræt og bevægelse TIB Tilpasse idræts og bevægelsesaktiviteter på en måde

Læs mere

Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra forrige møde, april 2010

Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra forrige møde, april 2010 Nordisk Råd Mødegruppe Kontrollkommittén, KK Mødetid 22. september 2010 Mødested Malmö, Sverige Ved Stranden 18 DK-1061 København K Tel +45 3396 0400 Fax +45 3311 1870 nordisk-rad@norden.org www.norden.org

Læs mere

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 21. og 22. SEPTEMBER 2010

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 21. og 22. SEPTEMBER 2010 TIL ORIENTERING INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 21. og 22. SEPTEMBER 2010 Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der forelægger referat til underskrift fra HBM 25.-26.08.10 2. Mødeaktivitet og

Læs mere

Gode lønforhandlinger

Gode lønforhandlinger LEDERENS GUIDE TIL Gode lønforhandlinger Sådan forbereder og afholder du konstruktive lønforhandlinger Sæt løn på din dagsorden Du er uden sammenligning medarbejdernes vigtigste kilde til viden om, hvordan

Læs mere

Fri rörlighet och funktionshinder

Fri rörlighet och funktionshinder Fri rörlighet och funktionshinder 13. Oktober Nordatlantens Brygge Det grænseløse Norden og dets begrænsninger, København 2015 1 Statsministerdeklaration fra 2013 Oktober 2013 udsendte de nordiske statsministre

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 19. maj 2015 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders Krantz,

Læs mere

http://ojs.statsbiblioteket.dk/index.php/sin/issue/archive

http://ojs.statsbiblioteket.dk/index.php/sin/issue/archive Sprog i Norden Titel: Forfatter: Kilde: URL: Samarbejde mellem modersmålslærerforeningerne i Norden Lise Ettrup og Inger Madsen Sprog i Norden, 1979, s. 91-96 http://ojs.statsbiblioteket.dk/index.php/sin/issue/archive

Læs mere

Bestyrelsesmøde Dagsorden

Bestyrelsesmøde Dagsorden Bestyrelsesmøde Dagsorden Møde/referat nr.: 464 Dato: 28. januar 2009 Sted: Hotel Koldingfjord Lokale: Bestyrelse: Mikael Jentsch MJ Formand Anders Thanning AT Næstformand Trine L. Holmberg TLH Sekretær

Læs mere

Møde i Samarbejdsnævnet for Nordenundervisningen i Udlandet (SNU), University College London, London den 30. oktober, 2015, 9.00-12.

Møde i Samarbejdsnævnet for Nordenundervisningen i Udlandet (SNU), University College London, London den 30. oktober, 2015, 9.00-12. Møde i Samarbejdsnævnet for Nordenundervisningen i Udlandet (SNU), University College London, London den 30. oktober, 2015, 9.00-12.00 Referat: Til stede: Hege Fjeld (SIU, Norge), Ulfar Bragason (SA, Island),

Læs mere

Referat af afdelingsbestyrelsesmøde onsdag den 27. februar 2013

Referat af afdelingsbestyrelsesmøde onsdag den 27. februar 2013 Referat af afdelingsbestyrelsesmøde onsdag den 27. februar 2013 Til stede: sbestyrelsen: Astrid Hansen (AH), Bente Baudier (BB), Hans Kristian Andersen (HKA), Inge Lise Jørgensen (ILJ), Jens Arne Nielsen

Læs mere

Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS

Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS Til stede: Peder Ring, Danske Regioner Per Hvenegaard, TL Birgit Andersen, H:S

Læs mere

Generalforsamling hos Red Orangutangen Torsdag den 26. marts 2015 kl.19.30

Generalforsamling hos Red Orangutangen Torsdag den 26. marts 2015 kl.19.30 Generalforsamling hos Red Orangutangen Torsdag den 26. marts 2015 kl.19.30 Sted: Café Charlottenborg, Nyhavn 2, 1051 København K Dagsorden: 1) Valg af dirigent og referent 2) Formandens beretning 3) Godkendelse

Læs mere

Introduktion. 5 års ombytningsgaranti

Introduktion. 5 års ombytningsgaranti Limpistol Limpistol Introduktion For at du kan få mest mulig glæde af dit nye værktøj, beder vi dig gennemlæse denne brugsanvisning og de vedlagte sikkerhedsforskrifter, før du tager det i brug. Vi anbefaler

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2014-2018

HANDLINGSPLAN 2014-2018 HANDLINGSPLAN 2014-2018 Handlingsplan for Nordisk Sprogkoordination 2014-2018 indholdsfortegnelse 1. Om handlingsplanen...3 2. Prioriteringer og indsatsområder...3 3. Konkrete aktiviteter...4 Koordinering

Læs mere

Vind i Øresund. John Eli Nielsen, DTU. Olof Samuelsson, LTH. Styregruppemødet den 23. november 2009 (DTU-IMM)

Vind i Øresund. John Eli Nielsen, DTU. Olof Samuelsson, LTH. Styregruppemødet den 23. november 2009 (DTU-IMM) Vind i Øresund John Eli Nielsen, DTU Olof Samuelsson, LTH Styregruppemødet den 23. november 2009 (DTU-IMM) Vind i Øresund - Agenda John Eli Nielsen 1. Baggrund 2. Overordnet mål 3. Emneområder 4. Tyngdepunkt

Læs mere

Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra mødet d. 28. januar NMRs Budget til behandling i KU-udvalget

Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra mødet d. 28. januar NMRs Budget til behandling i KU-udvalget Nordisk Råd Mødegruppe Kultur- och utbildningsutskottet, KU Mødetid 17. april 2009 Mødested lokale 1-117 ( Grundlovsværelset ) Christiansborg, København Referat Store Strandstræde 18 DK-1255 København

Læs mere

Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra mødet d. 27. januar 2010

Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra mødet d. 27. januar 2010 Nordisk Råd Mødegruppe Näringsutskottet, N Mødetid 14. april 2010 Mødested Oslo, Norge Store Strandstræde 18 DK-1255 København K Tel +45 3396 0400 Fax +45 3311 1870 nordisk-rad@norden.org www.norden.org

Læs mere

TP 20 96-15. www.ifosanitar.com

TP 20 96-15. www.ifosanitar.com TP 20 96-15 0392983 SE Pump DK Pumpe 1670318 www.ifosanitar.com SE Montering av elpump för Ifö Solid duschkabiner. Karet Bestäm enl. fig på vilket ben pumpenheten skall fästas för att dess avlopp skall

Læs mere

Afbud: Gert Jensen, Brian Holmberg, Søren H. Kristensen, Susanne Sander, Knud Rødbro

Afbud: Gert Jensen, Brian Holmberg, Søren H. Kristensen, Susanne Sander, Knud Rødbro Referat af møde i Landsbyforum den 14/9 2009 Deltagere: Ingrid Andreasen (Vrensted, gl. Løkken-Vrå) Ivan Leth (Tolne-Mosbjerg) Kjeld Larsen (Tversted, Uggerby, Tuen) Tove Marquardsen (Lønstrup, Skallerup,

Læs mere

Virksomhetsplan 2016 2018

Virksomhetsplan 2016 2018 Virksomhetsplan 2016 2018 Mission Det nordiske speiderfellesskap er til for å skape muligheter for samarbeide, erfaringsutveksling og forståelse for den nordiske kultur. Vision Spejder möter scout betyder

Læs mere

Testboy 70 Dansk/norsk manual Side 3-4 Svensk manual Sida 5-6

Testboy 70 Dansk/norsk manual Side 3-4 Svensk manual Sida 5-6 Testboy 70 Dansk/norsk manual Side 3-4 Svensk manual Sida 5-6 El-nummer: 6398402149 EAN-nummer: 5706445620067 Indhold Dansk/Norsk manual... 3 Indledning... 3 Kendetegn... 3 Måleprocedure/Måleprossedyre...

Læs mere

Guövik 3:1 GUÖ 3:1 2014-05-26. rudnicki / agergaard / cand. arch

Guövik 3:1 GUÖ 3:1 2014-05-26. rudnicki / agergaard / cand. arch Guövik 3:1 Förslaget till Guövik 3:1 består av tre hustyper som placeras runt om Guöviksplatåns centrum. Husen följer landskapets topologi och den på plankartan inritade lokalvägen. Husen placeras så att

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 2014/0120 afsagt den 19. november 2014 ****************************** KLAGER NØ (2 pers.) SALGSBUREAU ARRANGØR Den Danske Rejsegruppe Filial af Svenska Resegruppen

Læs mere

FIRST LEGO League. Fyn innovation hold 1. Lagdeltakere:

FIRST LEGO League. Fyn innovation hold 1. Lagdeltakere: FIRST LEGO League Fyn 2012 Presentasjon av laget 8 innovation hold 1 Vi kommer fra Odense C Snittalderen på våre deltakere er 1 år Laget består av 0 jenter og 0 gutter. Vi representerer Sct. Hans Skole

Læs mere

Beslutning: Medborger- og Forbrugerudvalget godkendt udkast til dagsorden.

Beslutning: Medborger- og Forbrugerudvalget godkendt udkast til dagsorden. Nordisk Råd J-Nr: 05-952-07 Dato: 22. september 2006 Referat fra møde i Medborger- og Forbrugerudvalget onsdag den 20. september kl. 09.30 12.00 & kl. 13.00 15.30 i Lahti, Finland Lokale: Sibeliushuset,

Læs mere