Våde Nyheder. Frederikssund Svømmeklub

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Våde Nyheder. Frederikssund Svømmeklub"

Transkript

1 Frederikssund Svømmeklub Indhold: Træningslejr på Tenerife Kontortid Støt klubben Diplomer Hvorfor hygiejne i svømmehallerne Næste Blad Sommerskole 2010 Kalender Kost og træning Resultatbørsen A og B-holdet i Siam Park City - Costa Adeje, Tenerife Træningslejr 2010 Nr. 21, 2010 Stiftet i 1979 Frederikssund Svømmeklub, Odinsvej 2, 3600 Frederikssund frederikssund.svoemmeklub@jubii.dk www:

2 Træningslejr på Tenerife I vinterferien, uge 7 den 14. februar til 21. februar 2010, tog A og B-holdet på træningsophold på Tenerife, Spanien. Træningen skulle foregå i et af verdens mest moderne træningscenter T3, Tenerife Top Training. T3 er et sted, der aspirerer til at blive et global reference punkt i forberedelsen af amatører og elite idræt-folk, men som ikke forsømmer dem, der bare ønsker at nyde deres foretrukne sportsgren. T3 s faciliteter overholder de højeste tekniske og officielle standarder inden for de forskellige idrætsgrene - FINA, FIFA, osv. T3 træningscenter er beliggende i La Caleta, en malerisk fiskerleje på Costa Adeje, i den sydlige del af Tenerife, De Kanariske Øer (Spanien) og på en skyfri dag har man udsigt til en snebeklædt top af Teide. Teide (Pico del Teide) er en meter høj vulkan beliggende på Tenerife på de Kanariske Øer og er Spaniens højeste punkt og samtidig det højeste punkt i Atlanterhavet. Det unikke klima forsikrer milde temperaturer, der varierer mellem 20 og 25 grader året rundt, hvilket gør det til det ideelle sted for et træningsophold. Vi boede på Hotel Jardin Caleta med 150m til vandet og ca. 1,5 km til T3- centeret - en gåtur på cirka 15 min. Hotellet havde en alle tiders restaurant, som serverede den lækreste mad, morgen, middag og aften ingen svømmere gik sulten fra borde. En typisk dag på træningslejren: Morgenmad kl.: 07:00 Træningspas kl.: 08:00-10:00 Styrketræning kl.: 10:30-11:30 Frokost kl.: 13:00 Træningspas kl.: 15:00-17:00 Dry-land kl.: 17:15-17:45 Aftensmad kl.: 18:30 herefter fri. Efter hvert træningspas fik hver svømmer et håndklæde at varme sig på og en pose med 3 stykker frugt til at få lidt energi. Ved aftensmaden stod den bl.a. på prisuddeling af kvage vingerne et par badevinger, som tilfaldt en svømmer, som havde dummede sig i løbet af dagen. Disse vinger endte som regel til en svømmer fra B-holdet. Tredje dagen før eftermiddagspas stod den på testning af alle svømmerne i et specielt bassin med 3 kameraer, som kunne filme dem fra 3 vinkler. Det var en stor oplevelse for svømmerne. (fortsættes..)

3 (fortsat Træningslejr..) Materialet har vi fået på en DVD, som vi kan bruge i den videre proces med svømmerne Den 6. dag efter mange timers hård træning fik svømmerne en halv fridag. Efter mogenpasset blev der fyldt på med frugt og en masser af væske, så svømmerne var klar til dagens næste kamp Siam Park City, en forholdsvis ny forlystelsespark, åbnet i Den har et gennemført thailandsk tema, herunder et tema på alle dens forlystelser, park, bygninger, og restauranter. Parken har 25 bygninger og er den største samling af thai-inspirerede bygninger uden for Thailand. Parken har 5 verdensrekorder: En statue af verdens største drage. Øget højde inden for den dovne flod (lazy river) - op til 8 meter. De største menneskeskabte bølger i verden (ca. 3 meter). Øget mangfoldighed i diameter på rutsjebanerne. Den thailandske bygning, verdens største uden for Asien. Svømmerne fik en dejlig lang og oplevelsesrig dag i højt solskin. På klubbens hjemmeside, kan man læse mere omkring turen samt se de mange billeder fra turen. Kontortid Tilmelding hver onsdag kl kl på telefon nr Man er også velkommen til at kontakte os via frederikssund.svoemmeklub@jubii.dk Støt klubben - spil hos Danske Spil Frederikssund Svømmeklub og Danske Spil har som tidligere beskrevet indgået et samarbejde - så du kan støtte klubben hver gang, du spiller Lotto, Oddset, Tips, Quick mm. på Frederikssund Svømmeklubs spilside. Hvordan tjener jeg penge til klubben? (fortsættes..)

4 (fortsat Støt klubben) På finder du et banner med klubbens navn og Danske Spils logo på. Når du klikker på banneret kommer du ind på Frederikssund Svømmeklubs spilside. Du kan finde mere information via ovenstående banner på klubbens hjemmeside eller via brochure som hænger på klubtavlen i svømmehallen. Diplomer I Frederikssund Svømmeklub har vi nogle forskellige diplomer du kan tage. For nylig ændrede vi proceduren for opnåelsen af disse diplomer, dvs. at der nu afholdes diplomuger, hvor det er muligt at tage disse diplomer. (fortsættes..)

5 (fortsat Diplomer) I forbindelse med denne ændring er der opstået et nyt diplom Distance-prøven Distance-prøven Hvorfor hygiejne i svømmehallerne Hvorfor skal man vaske sig og hvorfor uden badetøj? Mange prøver at snyde med afvaskning af kroppen inden benyttelse af bassinet, og mange står under bruseren med badetøj på og vasker sig. Ingen af delene er acceptabelt. Af hensyn til hygiejnen i bassinet er det yderst vigtigt, at der foretages afvaskning af hele kroppen med sæbe og vask eller skylning af håret, inden bassinet benyttes. Alle personer afgiver affaldsstoffer, hår, sekreter m.m. til bassinvandet, som naturligt forlader kroppen under opholdet i vandet. (fortsættes)

6 (fortsat..) Svømmehallen har derfor meget strenge regler om afvaskning. Brug af bruserne skal altid ske uden badetøj. Både inden du benytter svømmehallen og efter besøget i svømmehallen. Svømmehallens medarbejdere kan ikke se, om du er på vej ind i svømmehallen, eller du har været inde at svømme. Såfremt badetøjet lægges under bruserne, skylles sæbe og affaldsstoffer ned i badetøjet, og det medbringes alligevel i bassinet. Derfor må badetøj ikke medbringes under bruseren! Læg det på en hylde eller lignende i baderummet, inden du går under bruseren. Området under bruserne er badetøjsfrit område. Håret skal vaskes eller skylles grundigt inden benyttelse af svømmehallen - alternativt skal der benyttes badehætte. Altså ønsker svømmehallen at opretholde et højt hygiejneniveau - ikke mindst til gælde for alle svømmehallens brugere. Det skal gerne være en 100% ren fornøjelse at benytte svømmehallen. Hvorfor klor i bassinvandet. Det er et krav fra Miljømyndighederne, at der tilsættes klor i bassinvandet som desinfektion. Klor dræber skadelige stoffer, som er kommet i bassinvandet fra brugerne. Derved nedsættes risikoen for infektioner. Klor er et kemikalie, som er skadeligt i store mængder. Det er derfor vigtigt at bruge så lidt som muligt. Mangelfuld afvaskning giver større klorforbrug og medfører forurenet klor i bassinvandet, der bl.a. kan registreres ved kraftig klorlugt i hallen, og endvidere give mulighed for aflejring af smitsomme infektioner i bassinvandet. I svømmehallens teknikrum kan man konstant følge klorindholdet på hallens elektroniske måleapparater. Derudover tages der manuelle klorprøver flere gange dagligt, så man kan følge det hygiejniske niveau i bassinerne

7 Næste blad Indlæg og artikler til næste udgave modtages meget gerne, og skal være os i hænde senest 1. juni Input kan lægges i den røde postkasse nede i svømmehallen eller sendes til følgende adresse: frederikssund.svoemmeklub@jubii.dk Sommerskole 2010 Så er det igen tid til, at melde sig til Sommer Svømmeskolen i Frederikssund Svømmeklub. Den finde sted i perioden 3. maj til 10. juni Læs mere om dette på vores hjemmeside, Hvor det ligeledes er muligt at udskrive en tilmeldingsfolderen. Kalender Marts 2010: SRØ årgang i Kastrup og Birkerød 16. Generalforsamling i Elværket Frderikssund april DM/DMJ på langbane i Esbjerg april Træningslejr for C+D-holdet i Fredericia April 2010: DM for hold i Ringsted 15. Lokalstævne i Frederikssund

8 Kontakt : Telefon: Fax: web: info@prtag.dk Kost og træning Jeg vil træne mere! Svømmere, og andre idrætsudøvere, oplever fra tid til anden at resultaterne står lidt i stampe. Der kan være 1, 2 eller flere stævner hvor den personlige rekord ikke bliver forbedret. Den typiske reaktion er ofte at så er det træningen eller mængden af træningen der er noget galt med. Den positive atlet, i vores tilfælde er det jo svømmere, ønsker mere træning, den negative atlet ønsker i værste fald en anden træner eller en anden træningsmetode. Svømmerne fokusere udelukkende på den fysiske aktivitet når resultaterne skal evalueres. Ofte overser svømmere at der indgår flere elementer i det gode resultat. Træningen består af flere elementer. Det gælder for alle sportsgrene at der indgår mere end bare den fysiske træning i at opnå det gode resultat. Den optimale træning består af 3 elementer, der principielt er lige vigtige: Fysisk aktivitet, Svømmetræning Restitution (søvn og hvile) Kost Hvis ikke der er balance imellem disse 3 elementer, går udviklingen i stå eller endnu værre, man oplever at der kommer perioder med skader. (fortsættes..)

9 (fortsat Kost og træning) Fysisk aktivitet /Svømmetræning. Træningen er for en stor dels vedkommende faktisk en fysisk nedslidning / nedbrydning af kroppen. Ved at overbelaste kroppen i korte intervaller nedbrydes kroppes muskler, og derfor er du også både træt og muligvis øm efter et langt og hårdt træningspas. af kroppen. Inden træningen har kroppen også brug for at energi-reserverne er fyldt maximalt op, så der er noget at tære på under træningen. Ingen, nu om dage, er vist i tvivl om hvad der er god kost og hvordan man bør spise. Du skal bare, som svømmer, huske at spise meget mere fordi du er fysisk aktiv i optil 14 timer om ugen. Restitution. Genopbygningsfasen af kroppen, efter træning, kaldes restitution. Det er i denne fase at kroppen faktisk blivere en lille smule stærkere end før træningen. Musklerne afslappes og genopbygges til et niveau der svarer til eller en smule bedre end det var umiddelbart før sidste træning. Denne fase er EKSTREM VIGTIG! Hvis kroppen ikke får tid til restitution inden næste træningspas, vil musklerne ikke være klar til en ny omgang træning, og man vil derfor langsomt nedbryde kroppens muskler og komme i dårligere form end tidligere! Det betyder: timers søvn til alle svømmere, hver nat, hele ugen! Jamen jeg kan ikke li fisk!. Du kan heller ikke li en svømmeserie der hedder 8x200 fly, starttid Men du gør det alligevel, eller giver det i hvertfald et helhjertet forsøg, fordi du betragter det som en del af din træning. At spise fisk er også en del af din træning, fra og med i dag! Jamen jeg kan ikke spise noget kl. 06:00 om morgenen. Så må du øve dig, ligesom du i sin tid øvede dig på undervandsarbejde. Lidt ad gangen, men Mad er obligatorisk før et træningspas, uanset tidspunktet! Kost. Under restitutionen har kroppen behov for en masse energi til genopbygningen Jeg er ikke sulten efter træning. Det er muligt, men din krop er tømt for energi, og har inden for de første

10 20minutter efter træningen brug for kulhydrater. Derfor har du fremover altid en lille snack med til efter træningen. Træning består af 3 lige vigtige elementer: Restitution, kost og fysisk aktivitet. Din Træningsuge ser fremover således ud: 8 timers søvn : Alle ugens dage Sund varieret kost : Alle ugens dage Svømning : udvalgte dage Du vil helt sikkert mærke fremgang indenfor en kort periode. Kost Retningslinier. Sørg for at have ordentlige mellemmåltider til rådighed. Undgå slik, kager, is, sodavand & juice som mellemmåltid. Det er vigtigt at spise 6-7 gange om dagen Spis 6 stykker frugt / grønt om dagen. Spis fisk 2 gange om ugen. Det er nødvendigt at have mad med til efter træningen. Lyst brød, rosiner, bananer, kakaomælk.. osv. Det er en god ide at spise protein i alle måltiderne. Når du er tørstig så sluk tørsten med vand. Det er IKKE en god ide at tvinge fedt-energi indtagelsen langt ned. Man skal spise fedtfattigt, men man skal også have energi nok. Når du er til stævne må du ikke spise i tidsrummet minutter før dine løb. Det er altså vigtigt at du får planlagt hvornår du vil spise og drikke. Det gør du ved at kigge i programmet og finde ud af hvornår dine løb ligger. De simple kulhydrater skal indtages under/efter træningen. Max ½ liter sodavand om ugen. Spis én vitaminpille hver dag. Ikke for meget sukker hellere pasta, ris og kartofler.

11 Resultatbørsen Søndag den 7. marts drog Frederikssund Svømmeklubs Miniturnerings hold mod Køge for at svømme 4. og sidste afsnit i Miniturneringens kreds 3, der udover Frederikssund har deltagelse af Helsingør, Hvidovre. Kvik Kastrup, Køge, Roskilde, Swim Team Hovedstaden, Sigma Nordsjælland og Slagelse. turneringen som nummer 2. Rigtig flot af vores svømmere der ønskes hjertelig tillykke med placeringen. Alle resultaterne kan findes under Resultatbørsen Inden dagens sidste afsnit lå Frederikssund Svømmeklub til en placering som nummer 2 i turneringen, så det skulle blive spændende at se om vores svømmere kunne holde deres position. Frederikssund Svømmeklubs hold bestod af følgende svømmer til 4. afsnit: Signe Bjerre, Emma Gaardsted Andersen, Amalie H.V. Jensen, Sofie Schmidt, Isabella Wolsted, Søren Fritzbøger, Emil Christensen, Sebastian Kallestrup, Victor Larsen og Oskar Bendsen. Vores svømmere gjorde det helt forrygende, med rigtig mange og 3. pladser kunne vores svømmere samle så mange point at de ved dagens afdeling fik 181 point kun 2 point efter Helsingør. Dette resulterede i sølvmedaljer ved dagens afsnit, og en samlet point i PR-udvalg Resultatbørsen Idræts- og lederprisfest Folkeoplysningudvalget overrakte desuden kommunal anerkendelse til ikke mindre end 42 idrætsudøvere for mesterskaber, oprykninger og andre flotte resultater. Alle disse modtog et diplom samt en t- shirt påtrykt byvåben. (fortsættes..)

12 (fortsat Resultatbørsen) For Frederikssund Svømmeklub fik Søren Fritzbøger (96) og Martin Mathiesen (94) anerkendelse, for deres flotte præstationer igennem Tømrerfirmaet Sydney Jensen Alt i tømrerarbejde udføres Tagrenovering, carporte, tilbyg/ombyg, døre/vinduer mv. Jens Sydney Jensen Ventevej Frederikssund Tlf jens@sydneyjensen.dk

Kost & Ernæring K1 + K2

Kost & Ernæring K1 + K2 Kost & Ernæring K1 + K2 Kostens betydning for præstationsevnen At være elitesvømmer kræver meget. Meget træning, men også at være en 24-timers atlet, som ikke kun er svømmer når han/hun er i bassinet.

Læs mere

Kost & Ernæring. K3 + talent

Kost & Ernæring. K3 + talent Kost & Ernæring K3 + talent Kostens betydning for præstationsevnen At være elitesvømmer kræver meget. Meget træning, men også at være en 24-timers atlet, som ikke kun er svømmer når han/hun er i bassinet.

Læs mere

Kosten og dens betydning.

Kosten og dens betydning. MBK 31.august 2009. Det er ikke nok, at du er en dygtig spiller og træner meget. Din kost kan afgøre, om du vinder eller taber en kamp. Rigtig kost kan også sikre at du undgår skader. For at yde må du

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

PRAKTISKE OPLYSNINGER

PRAKTISKE OPLYSNINGER Vejle Svømmeklub og Dansk Svømmeunion byder hermed velkommen til Vestdanske Kortbane Mesterskaber, som finder sted den 5. til 7. oktober 2018 i Vejle. Formanden for Vejle Svømmeklub Lars Hededal udtaler:

Læs mere

Sponsér en svømmer. Søndag den 15. november 2009 Kl kl afholdes der Sponsorsvøm i Frederikssund Svømmehal

Sponsér en svømmer. Søndag den 15. november 2009 Kl kl afholdes der Sponsorsvøm i Frederikssund Svømmehal Frederikssund Svømmeklub Indhold: Tilbage i egen hal Kontortid Sponser Svøm Tusind Tak Støt klubben Diplomer Forældredag Udtaget til Ungdomslandsholdet Næste Blad Kalender Månedens Idrætsudøver Juletræssalg

Læs mere

FÅ MERE UD AF TRÆNINGEN MED GODE SPISEVANER MAD TIL MOTION OG MUSKLER

FÅ MERE UD AF TRÆNINGEN MED GODE SPISEVANER MAD TIL MOTION OG MUSKLER FÅ MERE UD AF TRÆNINGEN MED GODE SPISEVANER MAD TIL MOTION OG MUSKLER Spis gode kulhydrater Du får mest ud af træningen, hvis du har fyldt din krops kulhydrat- og væskedepoter. Det gælder både hvis du

Læs mere

Sund kost til fodboldspillere

Sund kost til fodboldspillere Sund kost til fodboldspillere DBU s Fodboldcamp Hvad betyder sundhed? Hvorfor skal I som fodboldspillere vide noget om sund mad? Fordi sund mad øger jeres chancer for bedre præstation på banen På næste

Læs mere

DBF-MIDTJYLLAND. Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland.

DBF-MIDTJYLLAND. Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland. DBF-MIDTJYLLAND. Hvad betyder kosten og hvorfor??. Det er ikke nok, at du er en dygtig spiller og træner meget. Din kost kan afgøre, om du vinder eller taber en kamp. Rigtig kost kan også sikre at du undgår

Læs mere

Hvem er vi Træning Stævner/kalender Stævne regler. 26-02-2013 Dan Nielsen ASK forældremøde

Hvem er vi Træning Stævner/kalender Stævne regler. 26-02-2013 Dan Nielsen ASK forældremøde Hvem er vi Stævner/kalender Stævne regler 26-02-2013 Dan Nielsen ASK forældremøde 1 Michael Nielsen 48 år Ansat som håndværker på Erhvervsskolerne Aars Har tidligere været K-svømmer, K- og talenttræner,

Læs mere

Ernæring for atletikudøvere. Foredrag FIF 4/3 2008

Ernæring for atletikudøvere. Foredrag FIF 4/3 2008 Ernæring for atletikudøvere Foredrag FIF 4/3 2008 Kasper Hansen Kasper Hansen 16 år i BAC Professions bachelor i ernæring og sundhed Speciale: Atletikudøvere og ernæring Tro på mig Sandt eller falsk Hvis

Læs mere

PRAKTISKE OPLYSNINGER

PRAKTISKE OPLYSNINGER 1 2 Vejle Svømmeklub og Dansk Svømmeunion byder hermed velkommen til DM på kortbane (åben klasse), som finder sted fra den 1. til og med den 4. november 2018 i Vejle. Formanden for Vejle Svømmeklub Lars

Læs mere

Mogens Strange Hansen

Mogens Strange Hansen Cykel-Træning Mogens Strange Hansen Speciallæge i ortopædkirurgi, Ph.D Dansk mester i Triathlon 1991 på Ironman distancen Trænings-Fysiologi Kondi test Iltoptagelse Puls A B C Mælkesyre 2 3 4 5 6 7 8 9

Læs mere

Spis dig sund og glad - en lille lektie i de gode ting for kroppen

Spis dig sund og glad - en lille lektie i de gode ting for kroppen Spis dig sund og glad - en lille lektie i de gode ting for kroppen Energibehov Din krop har behov for energi hver dag. Energien får du fra maden du spiser Hvor meget og hvad du skal spise hvornår snakker

Læs mere

Energiindtag. Energiindtag generelt. Proteinindtag for triathleter. Energiindtag for triathleter 21-02-2013

Energiindtag. Energiindtag generelt. Proteinindtag for triathleter. Energiindtag for triathleter 21-02-2013 21-02-2013 Kost og triathlon Tom Gruschy Knudsen og Jesper Rygaard Hansen Jesper Rygaard 7 marathonløb 10 Ironman rundt om i verden Træningsvejledning Firmatræning Firmatøj til løbetræningen Løbestilsanalyse

Læs mere

Stævne: Ernæring Udstyr Koncentration og viljen til at yde Træner = autoritet Forældre = tilskuere/hjælpere

Stævne: Ernæring Udstyr Koncentration og viljen til at yde Træner = autoritet Forældre = tilskuere/hjælpere Ansvaret for træning deles mellem træner og svømmer Før/efter træning: Melde afbud Sørge for ordentligt udstyr Komme til tiden Ordentlig ernæring Påklædning i forhold til årstid Søvn Disciplin i fritiden

Læs mere

Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag

Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag ½ af din tallerken skal være fyldt op med, pasta, ris, kartofler, brød, bulgur og lign ¼ af din tallerken skal være fyldt op med grøntsager

Læs mere

Sund kost til fodboldspillere Undervisningsmanual

Sund kost til fodboldspillere Undervisningsmanual Sund kost til fodboldspillere Undervisningsmanual Side 1 af 21 Indhold Indledning...3 Hvad er kulhydrat?...4 Hvad er protein?...5 Hvad er fedt?...6 Hvad med væske?...7 Timing af kost...8 Undervisningsmanual...10

Læs mere

Kulhydrat: energi i forhold til svømning. Gode kilder til kulhydrat: pasta, ris, kartofler, brød, gryn

Kulhydrat: energi i forhold til svømning. Gode kilder til kulhydrat: pasta, ris, kartofler, brød, gryn Kulhydrat: energi i forhold til svømning Gode kilder til kulhydrat: pasta, ris, kartofler, brød, gryn Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag ½ af din tallerken skal være fyldt

Læs mere

Konkurrenceafdelingen

Konkurrenceafdelingen Konkurrenceafdelingen - Håndbog for svømmere og deres forældre Haderslev Svømmeklub vil gerne byde nye svømmere og deres familier velkommen på vores konkurrencehold: Aspirantholdet, Udviklingshold 2, Udviklingshold

Læs mere

ALDERSRELATERET ERNÆRING TIL SVØMMERE ERNÆRINGSVEJLEDERE: ANDERS MIKKELSEN RIKKE SCHWANER

ALDERSRELATERET ERNÆRING TIL SVØMMERE ERNÆRINGSVEJLEDERE: ANDERS MIKKELSEN RIKKE SCHWANER ALDERSRELATERET ERNÆRING TIL SVØMMERE ERNÆRINGSVEJLEDERE: ANDERS MIKKELSEN RIKKE SCHWANER PRÆSTATIONSFREMME TRÆNING RESTITUTION ERNÆRING ATK ROADSHOW ERNÆRING TIL SVØMMERE VI KÆMPER FOR GULD TIL DANMARK

Læs mere

Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag

Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag ½ af din tallerken skal være fyldt op med, pasta, ris, kartofler, brød, bulgur og lign ¼ af din tallerken skal være fyldt op med grøntsager

Læs mere

KURSUS I BASAL SPORTSERNÆRING TD S ERNÆRINGSTEAM 1. DEL TEAM DANMARK S

KURSUS I BASAL SPORTSERNÆRING TD S ERNÆRINGSTEAM 1. DEL TEAM DANMARK S TEAM DANMARK S KURSUS I BASAL SPORTSERNÆRING 1. DEL TD S ERNÆRINGSTEAM KØBENHAVN: ÅRHUS: ANNA OTTSEN KLINISK DIÆTIST E-MAIL: AO@TEAMDANMARK.DK BIRTHE STENBÆK HANSEN KLINISK DIÆTIST E-MAIL: BSH@TEAMDANMARK.DK

Læs mere

Ernæringsvejledning for U13 - U19 Elite hold NOVEMBER 2010

Ernæringsvejledning for U13 - U19 Elite hold NOVEMBER 2010 Ernæringsvejledning for U13 - U19 Elite hold NOVEMBER 2010 Hvorfor denne vejledning? Vi vil i AaB gerne udvikle vores spillere så optimalt som muligt. Vi forsøger hele tiden at optimere hvor vi kan, så

Læs mere

Kost og træning. Kosten er en central faktor til en optimal præstation

Kost og træning. Kosten er en central faktor til en optimal præstation Kost og træning Kosten er en central faktor til en optimal præstation Kulhydrat Vigtigste bestanddel i forb. med træning Letteste tilgængelig Hurtig optagelig 5-10 minutter Skal indtages regelmæssigt Opfyldning

Læs mere

Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag

Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag Tallerken-modellen når du træner hårdt 1,5 time eller mere pr. dag ½ af din tallerken skal være fyldt op med, pasta, ris, kartofler, brød, bulgur og lign ¼ af din tallerken skal være fyldt op med grøntsager

Læs mere

ODDER SVØMMEKLUB Første gang jeg skal til svømmestævne

ODDER SVØMMEKLUB Første gang jeg skal til svømmestævne Første gang du eller dit barn skal til stævne, er der flere ting, som er rart at have styr på. Har du erfaring inden for svømmeverdenen, er der nok ikke meget at hente i denne beskrivelse, men har du ikke

Læs mere

Våde Nyheder. Frederikssund Svømmeklub. Opstartsweekend i Fladså. Det traditionelle gruppebillede efter sidste træningspas

Våde Nyheder. Frederikssund Svømmeklub. Opstartsweekend i Fladså. Det traditionelle gruppebillede efter sidste træningspas Frederikssund Svømmeklub Indhold: Ny Sæson Kontortid Støt klubben Dagbog fra Opstartsweekend Grøn Nøgle Næste Blad Kalender Julelotteri Juletræssalg Kunstmaleri istandsat Opstartsweekend i Fladså Udtaget

Læs mere

Spis dig sund, slank og stærk

Spis dig sund, slank og stærk Spis dig sund, slank og stærk Find den rette balance i kosten, uden at forsage alt det usunde. Test dig selv, og se hvilken mad, der passer til dig Af Krisztina Maria, februar 2013 03 Spis dig sund, slank

Læs mere

Gentofte Svømmeklub 26. September Af: Linda Lund Tietze, Cand. Scient. i klinisk ernæring. SportsNutrition v/ Linda Lund Tietze

Gentofte Svømmeklub 26. September Af: Linda Lund Tietze, Cand. Scient. i klinisk ernæring. SportsNutrition v/ Linda Lund Tietze Gentofte Svømmeklub 26. September 2016 Af: Linda Lund Tietze, Cand. Scient. i klinisk ernæring. 1 Hvorfor er rigtig kost vigtig? Optimal energi i hverdagen og til træning Optimal energi til at vokse og

Læs mere

Energiindtag. Energiindtag for løbere. Energiindtag generelt. Energiforbrug ved løb. Energibehov for 70 kg løber 07-05-2015. Tom Gruschy Knudsen

Energiindtag. Energiindtag for løbere. Energiindtag generelt. Energiforbrug ved løb. Energibehov for 70 kg løber 07-05-2015. Tom Gruschy Knudsen Kost og marathonløb Tom Gruschy Knudsen Energiindtag Hvordan skal man spise? Generelle anbefalinger Anbefalinger for løbere Marathonløb forberedelse Væske og energiindtag Energiindtag generelt Energifordeling:

Læs mere

SUNDE VANER - GLADE BØRN

SUNDE VANER - GLADE BØRN Sundhedsplejen sætter spor Hjørring Sundhedscenter SUNDE VANER - GLADE BØRN Anbefalinger til børn over 3 år MÅLTIDER Det er de færreste børn der spiser helt optimalt hvad end der er tale om antal måltider

Læs mere

KOST, MOTION, HYGIEJNE OG SØVN

KOST, MOTION, HYGIEJNE OG SØVN KOST, MOTION, HYGIEJNE OG SØVN TIPSKUPON UDEN SVAR DEBAT OMKRING MAD OG ERNÆRING Ò Hvordan er dine kostvaner? Ò Hvorfor er det vigtigt at få næringsstoffer, vitaminer og mineraler? Ò Det anbefales at leve

Læs mere

Denne bog tilhører: Hej! Navn: Skole: Dette er din personlige bog, som vi håber vil være en hjælp til dig på vejen mod en sjov og sund hverdag.

Denne bog tilhører: Hej! Navn: Skole: Dette er din personlige bog, som vi håber vil være en hjælp til dig på vejen mod en sjov og sund hverdag. MIN AFTALE BOG Denne bog tilhører: Hej! Dette er din personlige bog, som vi håber vil være en hjælp til dig på vejen mod en sjov og sund hverdag. I bogen kan du finde de kost- og motions råd, som vi alle

Læs mere

Tallerken-modellen til dig der træner meget

Tallerken-modellen til dig der træner meget Tallerken-modellen til dig der træner meget ½ af din tallerken skal være fyldt op med, pasta, ris, kartofler, brød, bulgur og lign ¼ af din tallerken skal være fyldt op med grøntsager ¼ af din tallerken

Læs mere

Energiindtag generelt. Proteinindtag for triathleter 26-03-2012. Tom Gruschy Knudsen. Hvordan skal man spise?

Energiindtag generelt. Proteinindtag for triathleter 26-03-2012. Tom Gruschy Knudsen. Hvordan skal man spise? Hvem er vi? Tom Gruschy Knudsen 4 marathonløb Træningsvejledning Løbestilsanalyse Ekspert i kost og fysiologi Jesper Rygaard Hansen 7 marathonløb 8 Ironman Træningsvejledning Løbestilsanalyse Energiindtag

Læs mere

Optimal ernæring KVIK TRI, MAJ 2013

Optimal ernæring KVIK TRI, MAJ 2013 Optimal ernæring 1 KVIK TRI, MAJ 2013 Sara Sig Møller Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i Ernæring & Fysisk Aktivitet (jan. 2009) Underviser Teknisk Skole, 2009-2010 Foredragsholder,

Læs mere

PRAKTISKE OPLYSNINGER

PRAKTISKE OPLYSNINGER 1 2 Vejle Svømmeklub og Dansk Svømmeunion byder hermed velkommen til DM Junior på kortbane (åben klasse), som finder sted fra torsdag den 31. oktober til og med søndag den 3. november 2019 i Vejle. PRAKTISKE

Læs mere

BIRKERØD 7. 9. MARTS 2014

BIRKERØD 7. 9. MARTS 2014 BIRKERØD 7. 9. MARTS 2014 KONCEPT Sigma Swim Birkerød inviterer til stort weekendstævne for årgangssvømmere med finaler, medaljer, pengepræmier, overnatning og bespisning. Formålet med stævnet er at give

Læs mere

Træner du meget (4 6 timer om ugen eller mere), er det vigtigt, at du og dine forældre sørger for, at du får den rigtige sportsmad at spise.

Træner du meget (4 6 timer om ugen eller mere), er det vigtigt, at du og dine forældre sørger for, at du får den rigtige sportsmad at spise. KOSTVEJLEDNING 1 Kost og håndbold Kosten er vigtig for dig, der spiller håndbold! Træner du meget (4 6 timer om ugen eller mere), er det vigtigt, at du og dine forældre sørger for, at du får den rigtige

Læs mere

Danmarks mesterskaber for hold - Svømmeligaen 06. 07. april 2013. Praktiske oplysninger. &Svømmeklubben KVIK Kastrup

Danmarks mesterskaber for hold - Svømmeligaen 06. 07. april 2013. Praktiske oplysninger. &Svømmeklubben KVIK Kastrup Danmarks mesterskaber for hold - Svømmeligaen 06. 07. april 2013 Praktiske oplysninger &Svømmeklubben KVIK Kastrup Velkommen til Danmarks Mesterskaber for hold 2013 Svømmeklubben KVIK Kastrup og Dansk

Læs mere

Løberens kost og ernæring. v/ Master i Fitness og Træning, Diætist Camilla Birkebæk

Løberens kost og ernæring. v/ Master i Fitness og Træning, Diætist Camilla Birkebæk Løberens kost og ernæring v/ Master i Fitness og Træning, Diætist Camilla Birkebæk Kontaktoplysninger Camilla Birkebæk Master i Fitness og Træning, pb. Ernæring og sundhed Personlig træner og Diætist Jernbanegade

Læs mere

Hvor meget energi har jeg brug for?

Hvor meget energi har jeg brug for? Hvor meget energi har jeg brug for? Du bruger energi hele tiden. Når du går, når du tænker, og selv når du sover. Energien får du først og fremmest fra den mad, du spiser. Den kommer fra proteiner, og

Læs mere

Odense Universitets Svømmehal. 1.juni - 3. juni 2012

Odense Universitets Svømmehal. 1.juni - 3. juni 2012 Odense Universitets Svømmehal 1.juni - 3. juni 2012 Vi indbyder hermed til H.C. Andersen Swim Cup 2012 fra fredag den 1. juni til søndag den 3. juni 2012 Odense Universitets Svømmehal Campusvej 55 5230

Læs mere

Tallerken-modellen til dig der træner meget

Tallerken-modellen til dig der træner meget Tallerken-modellen til dig der træner meget ½ af din tallerken skal være fyldt op med, pasta, ris, kartofler, brød, bulgur og lign ¼ af din tallerken skal være fyldt op med grøntsager ¼ af din tallerken

Læs mere

Spis frugt og grønt. hver dag og til alle måltider. Tips. Lav aftaler med dit barn

Spis frugt og grønt. hver dag og til alle måltider. Tips. Lav aftaler med dit barn Lav aftaler med dit barn Spis frugt og grønt Børn mellem 3-6 år skal spise 2 stykker frugt og 200 g grønsager om dagen hver dag og til alle måltider Børn mellem 1-3 år skal have frugt og grønt til alle

Læs mere

Holdleder Henrik Bach Er du forhindret i at møde op på selve stævnedagen bedes du ringe til Henrik mob 27 14 20 53 Holdledermøde kl. kl 09.

Holdleder Henrik Bach Er du forhindret i at møde op på selve stævnedagen bedes du ringe til Henrik mob 27 14 20 53 Holdledermøde kl. kl 09. Slutinfo til Begynderstævne 1 d. 27/9-2014 Møde tid ved Aarhus Svømmestadion - kl 08:45 Stævne adresse: Aarhus Svømmestadion, F. Vestergaardsgade 3, 8000 Aarhus C Holdleder Henrik Bach Er du forhindret

Læs mere

Vejle Svømmeklub og Dansk Svømmeunion byder hermed velkommen til VEST-Lang for junior og senior, som finder sted fra den marts 2019 i Vejle.

Vejle Svømmeklub og Dansk Svømmeunion byder hermed velkommen til VEST-Lang for junior og senior, som finder sted fra den marts 2019 i Vejle. Vejle Svømmeklub og Dansk Svømmeunion byder hermed velkommen til VEST-Lang for junior og senior, som finder sted fra den 8. 10. marts 2019 i Vejle. PRAKTISKE OPLYSNINGER Stævnet afholdes i DGI Huset Vejle

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

Øst Årgangsmesterskaber 8/4 10/ Ringsted Svømmeland

Øst Årgangsmesterskaber 8/4 10/ Ringsted Svømmeland Øst Årgangsmesterskaber 8/4 10/4 2016 Ringsted Svømmeland Ringsted Svømmeklub byder i samarbejde med Dansk Svømmeunion velkommen til Øst Årgangsmesterskaber. Adresse: Teglovnsvej 46 4100 Ringsted www.ringstedsk.dk

Læs mere

Husk mad- Gaby, Lærke og Simon, Agerbæk. Tammin, Ølgod. Børn i Varde Kommune giver tips til sund mad til lange dage. Louise, Varde

Husk mad- Gaby, Lærke og Simon, Agerbæk. Tammin, Ølgod. Børn i Varde Kommune giver tips til sund mad til lange dage. Louise, Varde Gaby, Lærke og Simon, Agerbæk Tammin, Ølgod Husk mad- Børn i Varde Kommune giver tips til sund mad til lange dage. Louise, Varde Har du en plan? Mandag: Rugbrød Tirsdag: Sandwich med tunsalat Onsdag: Rugbrød

Læs mere

Øst Årgangsmesterskaber 21/4 23/ Ringsted Svømmeland

Øst Årgangsmesterskaber 21/4 23/ Ringsted Svømmeland Øst Årgangsmesterskaber 21/4 23/4 2017 Ringsted Svømmeland Ringsted Svømmeklub byder i samarbejde med Dansk Svømmeunion velkommen til Øst Årgangsmesterskaber. Adresse: Stævneleder: Adgang til hallen: Indsvømning:

Læs mere

deler, hvad de har købt. Køber primært slik og lign., da de ikke må være alt for mætte, når de skal hjem

deler, hvad de har købt. Køber primært slik og lign., da de ikke må være alt for mætte, når de skal hjem Emma 10 år + Signe 10 år + Cecilie 10 år Hvornår: 1 gang om ugen, opvisninger og trænings-/hyggestævner Hvad: Gymnastik Spise/drikke behov: På hverdage sidder de sammen, også gerne med en stor del af holdet,

Læs mere

Kom godt i mål. Af: Andreas Borch Cheftræner Hareskovens Triatlon klub

Kom godt i mål. Af: Andreas Borch Cheftræner Hareskovens Triatlon klub Kom godt i mål Af: Andreas Borch Cheftræner Hareskovens Triatlon klub Indhold: Træning Den sidste træning før raceday Fokuspunkter Nedtrapning Hvad er nedtrapning Eksempel på 10 dages nedtrapning (hen

Læs mere

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Hej Allesammen, Sæsonen 2014/2015, min første i Gentofte Svømmeklub, er på vej ind i de sidste spændende og afgørende uger, Selvom mange kilometer

Læs mere

SYDBANK VESTKYST CUP 2012

SYDBANK VESTKYST CUP 2012 INDBYDELSE TIL SYDBANK VESTKYST CUP 2012 I UC SYDDANMARKS SVØMMEHAL D. 2. 4. NOVEMBER 2012 ARRANGERES AF ESBJERG SVØMMEKLUB Sydbank Vestkyst Cup 2012 Esbjerg Svømmeklub har hermed fornøjelsen at indbyde

Læs mere

NYT NYT NYT. Sundhedsprofil

NYT NYT NYT. Sundhedsprofil NYT NYT NYT Kom og få lavet en Sundhedsprofil - en udvidet bodyage Tilmelding på kontoret eller ring på tlf. 86 34 38 88 Testning foregår på hold med max. 20 personer pr. gang; det varer ca. tre timer.

Læs mere

PRAKTISKE OPLYSNINGER DM FOR HOLD 1. DIVISION HOS HELSINGØR SVØMMEKLUB

PRAKTISKE OPLYSNINGER DM FOR HOLD 1. DIVISION HOS HELSINGØR SVØMMEKLUB PRAKTISKE OPLYSNINGER DM FOR HOLD 1. DIVISION HOS HELSINGØR SVØMMEKLUB 7. - 8. oktober 2017 Helsingør Svømmeklub og Dansk Svømmeunion byder hermed svømmeklubberne Esbjerg, AGF, Farum, Vejle, H2O, Hvidovre,

Læs mere

Energiindtag. Energiindtag for løbere. Energiindtag generelt. Energibehov for 70 kg løber. Energiforbrug ved løb 03-05-2011. Hvordan skal man spise?

Energiindtag. Energiindtag for løbere. Energiindtag generelt. Energibehov for 70 kg løber. Energiforbrug ved løb 03-05-2011. Hvordan skal man spise? Energiindtag Kost og marathonløb Tom Gruschy Knudsen Hvordan skal man spise? Generelle anbefalinger Anbefalinger for løbere Marathonløb forberedelse Væske og energiindtag Energiindtag generelt Energifordeling:

Læs mere

Informationsfolder om. Træningslejr Tyrkiet 2013. for. A-holdet Swim Team Vestsjælland

Informationsfolder om. Træningslejr Tyrkiet 2013. for. A-holdet Swim Team Vestsjælland Informationsfolder om for A-holdet Swim Team Vestsjælland Deltager: Afrejse fra Kastrup: Fredag d. 8.februar 2013: Mødetid ved Slagelse Svømmehal kl. 21.30 PC834: 01.50 København 05.55 Istanbul PC148:

Læs mere

OOST din ydeevne. pis optimalt ræn genialt hvil maksimalt

OOST din ydeevne. pis optimalt ræn genialt hvil maksimalt OOST din ydeevne pis optimalt ræn genialt hvil maksimalt Det kommer bl.a. til at handle om den her Og ham her Tre skridt til øget performance 1.Dæmp inflammationen (kort repetition) & boost energien 2.

Læs mere

Kost og ernæring for løbere

Kost og ernæring for løbere Kost og ernæring for løbere 1 Hvad er sund kost? Kilde: Alt om kost - Fødevarestyrelsen 2 Energikrav til marathon Forbrænder ca. 1kcal/kg/km Løber på 75kg: 3165kcal = 13293kJ Realistisk forhold ved MT(ca.75%

Læs mere

mad til muskler og hjerne - kolding elites folder om sportsernæring

mad til muskler og hjerne - kolding elites folder om sportsernæring mad til muskler og hjerne - kolding elites folder om sportsernæring af jannie johansen V0_Våben_Rød 2 Mad til muskler og hjerne Mad til muskler og hjerne 3 Denne folder er udviklet med inspiration fra

Læs mere

Forslag til kostplan:

Forslag til kostplan: Forslag til kostplan: Der er skrevet rigtig mange bøger om dette emne og jeg har selv læst rigtig mange af dem. Men bedst af alt, jeg har prøvet rigtig mange systemer af, både som eliteudøver samt som

Læs mere

NATIONALT TRÆNINGSCENTER (NTC) BELLAHØJ SVØMMESTADION KØBENHAVN

NATIONALT TRÆNINGSCENTER (NTC) BELLAHØJ SVØMMESTADION KØBENHAVN NATIONALT TRÆNINGSCENTER (NTC) BELLAHØJ SVØMMESTADION KØBENHAVN Her kan du læse mere om NTC og om: Bolig Spiseordning Skole, job og uddannelse Træningstider Økonomi Procedure for optagelse Kommunikation

Læs mere

ØST ÅRGANGSMESTERSKABER

ØST ÅRGANGSMESTERSKABER HELSINGØR SVØMMEKLUB AFHOLDER I SAMARBEJDE MED DANSK SVØMMEUNION GRUPPE 1 29. - 31. MAJ. Køb mad og drikke til billige penge i Café Høst Under afviklingen af mesterskaberne er Café Høst åben i forhallen,

Læs mere

INDBYDELSE TIL VE ESTKYST CUP 2014 I UC SYDDANMARKS SVØMMEHAL D. 31. OKTOBER R - 2. NOVEMBER 2014 AR RRANGERES AF ESBJERG SVØMMEKLUB

INDBYDELSE TIL VE ESTKYST CUP 2014 I UC SYDDANMARKS SVØMMEHAL D. 31. OKTOBER R - 2. NOVEMBER 2014 AR RRANGERES AF ESBJERG SVØMMEKLUB INDBYDELSE TIL VESTKYST CUP 2014 I D. UC SYDDANMARKS SVØMMEHAL 31. OKTOBER - 2. NOVE EMBER 2014 ARRANGERES AF ESBJERG SVØMMEKLUB Vestkyst Cup 2014 Esbjerg Svømmeklub har hermed fornøjelsen at indbyde til:

Læs mere

Hvor meget energi har jeg brug for?

Hvor meget energi har jeg brug for? Hvor meget energi har jeg brug for? Du bruger energi hele tiden. Når du går, når du tænker, og selv når du sover. Energien får du først og fremmest fra den mad, du spiser. Den kommer fra proteiner, og

Læs mere

Alm. Brand Bank Cup 2016

Alm. Brand Bank Cup 2016 2012 Alm. Brand Bank Cup 2016 Indbydelse til Svømmestævne 6.-7. februar i Blovstrød Svømmehal Arrangør: Sigma Swim Allerød Sigma Swim Allerød vil gerne invitere til Alm. Brand Bank Cup i Blovstrød Svømmehal

Læs mere

Frederikssund Svømmeklub

Frederikssund Svømmeklub Frederikssund Svømmeklub Præsentation Anja Brandt Ernæringsekspert og vægttabscoach Uddannet: Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed, med speciale i Ernæring og Fysisk Aktivitet. Facebook: Anja Brandt

Læs mere

Forslag til dagens måltider for en kvinde over 74 år med normal vægt og fysisk aktivitet

Forslag til dagens måltider for en kvinde over 74 år med normal vægt og fysisk aktivitet Forslag til dagens måltider for en kvinde over 74 år med normal vægt og fysisk aktivitet Ca. 7400 kj/dag + råderum til tomme kalorier på 800 kj/dag svarende til 10 % af energiindtaget (Svarer til 1750

Læs mere

Velkommen til Silkeborg Swim Cup 2015 den. 21-23 august.

Velkommen til Silkeborg Swim Cup 2015 den. 21-23 august. Velkommen til Silkeborg Swim Cup 2015 den. 21-23 august. Det er en fornøjelse igen i år at kunne byde velkommen til Silkeborg Swim Cup. 2015-udgaven afholdes helt i samme ånd som tidligere. Vi starter

Læs mere

Fit living en vejledning til træning og kost

Fit living en vejledning til træning og kost Produkt Før træning (senest 2 timer før) Umiddelbart før træning Under træning Efter træning (restitution) Sund livsstil i hverdagen Inden 30 min. Op til 3 timer efter Økologisk kokosfibermel x x En kilde

Læs mere

Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen. Mine udfordringer er. Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig. Jeg spiser foran fjernsynet

Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen. Mine udfordringer er. Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig. Jeg spiser foran fjernsynet MIne spisevaner opgavekort Mine udfordringer er Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen 1 Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig Jeg spiser foran fjernsynet 2 3 MIne spisevaner Jeg taber

Læs mere

INVITATION TIL SVØMME-CAMP

INVITATION TIL SVØMME-CAMP INVITATION TIL SVØMME-CAMP Kære svømmere, trænere og familier, Det er en stor glæde igen at invitere alle unge med interesse for svømning til Hans Christian Andersen City Games. Arrangementet vil i 2014

Læs mere

Mariagerfjord kommunes. Mad- og måltidspolitik

Mariagerfjord kommunes. Mad- og måltidspolitik Mariagerfjord kommunes Mad- og måltidspolitik Mad- og måltidspolitik for børn og unge i kommunale institutioner, selvejende institutioner samt opholdssteder og disses interne skoler 1 1. kosten, der serveres

Læs mere

FATBOOSTER GENERELLE RETNINGSLINJER

FATBOOSTER GENERELLE RETNINGSLINJER FATBOOSTER GENERELLE RETNINGSLINJER Alt det nedenstående er overordnede guidelines for en optimal fatbooster ernæringsstrategi. Du slipper ikke for at lytte til din krops signaler og justere herefter.

Læs mere

Informationsfolder om. Træningslejr Tyrkiet 2014. for. A-holdet Swim Team Vestsjælland

Informationsfolder om. Træningslejr Tyrkiet 2014. for. A-holdet Swim Team Vestsjælland Informationsfolder om for A-holdet Swim Team Vestsjælland Deltager: Vi er 24 personer, der skal med på træningslejren, heraf er der 18 svømmere. Vi tager af sted i tre forskellige grupper i perioderne

Læs mere

Morgen Middag Aften Mellemmåltid 30-50 ml Aloe Vera Gel 1 FiguAktiv Shake. 30-50 ml Aloe Vera Gel. 2 tabletter ProBalance 30-50 ml Aloe Vera Gel

Morgen Middag Aften Mellemmåltid 30-50 ml Aloe Vera Gel 1 FiguAktiv Shake. 30-50 ml Aloe Vera Gel. 2 tabletter ProBalance 30-50 ml Aloe Vera Gel Hjælp til vægten Hvad har man brug for i dette koncept? Aloe Vera Gel (forsyner kroppen med næringsstoffer) FiguAktiv Proteinshaken (reducerer insulinspejlet og sætter gang i muskelmassen) FiguAktiv urtete

Læs mere

Værd at vide om væskeoptagelse

Værd at vide om væskeoptagelse Værd at vide om væskeoptagelse Af: Astrid Bertelsen og Karina Berthelsen, PB i Ernæring & Sundhed Din krop har brug for væske for at kunne give dig et træningspas med velvære og præstationsevne i top.

Læs mere

Energiindtag. Energiindtag generelt. Energiindtag for løbere. Energiforbrug ved løb 07-05-2013. Hvordan skal man spise?

Energiindtag. Energiindtag generelt. Energiindtag for løbere. Energiforbrug ved løb 07-05-2013. Hvordan skal man spise? 07-05-2013 Hvem er jeg? Bach. Scient. i Idræt Undervist +15 år i fysiologi Tidligere supermotionist på 5/10 km Har gennemført 4 marathonløb Skribent for diverse websites og magasiner Udvikler af diverse

Læs mere

Ernæring & Udholdenhedssport V A L B Y L Ø B E R N E, J A N U A R 2 0 1 5

Ernæring & Udholdenhedssport V A L B Y L Ø B E R N E, J A N U A R 2 0 1 5 Ernæring & Udholdenhedssport 1 V A L B Y L Ø B E R N E, J A N U A R 2 0 1 5 Hvem er jeg? 2 Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i Ernæring & Fysisk Aktivitet (2005-2009) Master in Human

Læs mere

Energiindtag. Energiindtag for løbere. Energiindtag generelt. Energiforbrug ved løb. Energibehov for 70 kg løber 30-04-2014. Tom Gruschy Knudsen

Energiindtag. Energiindtag for løbere. Energiindtag generelt. Energiforbrug ved løb. Energibehov for 70 kg løber 30-04-2014. Tom Gruschy Knudsen Kost og marathonløb Tom Gruschy Knudsen Energiindtag Hvordan skal man spise? Generelle anbefalinger Anbefalinger for løbere Marathonløb forberedelse Væske og energiindtag Energiindtag generelt Energifordeling:

Læs mere

ALM BRAND AALBORG CUP

ALM BRAND AALBORG CUP 6-8. november 2015 INGEN KRAVTIDER SUPERFINALER MUSIK, LYS OG STEMNING VERDENSKLASSE BESPISNING SAMLET PRÆMIESUM PÅ 30.000 KR ALM BRAND AALBORG CUP 2015 AALBORG SVØMMEKLUB INDBYDER FOR 26. GANG TIL AALBORG

Læs mere

INDBYDELSE TIL VESTKYST CUP 2016 I UC SYDDANMARKS SVØMMEHAL D NOVEMBER 2016 ARRANGERES AF ESBJERG SVØMMEKLUB

INDBYDELSE TIL VESTKYST CUP 2016 I UC SYDDANMARKS SVØMMEHAL D NOVEMBER 2016 ARRANGERES AF ESBJERG SVØMMEKLUB INDBYDELSE TIL VESTKYST CUP 2016 I UC SYDDANMARKS SVØMMEHAL D. 18.-20. NOVEMBER 2016 ARRANGERES AF ESBJERG SVØMMEKLUB Vestkyst Cup 2016 Esbjerg Svømmeklub har hermed fornøjelsen at indbyde til: Vestkyst

Læs mere

Opskrifter på FiguAktiv-måltider

Opskrifter på FiguAktiv-måltider FIGUAKTIV KONCEPT Aloe Vera, FiguAktiv drikkepulver, FiguAktiv urtete, ProBalance FiguAktiv er en forbedring af Figuline, hvor smagen og indholdsstofferne er forbedret. Der er endnu mere B12 vitamin i.

Læs mere

SIGMA SWIM & Dansk Svømmeunion. indbyder til Danske Open Masters Kortbane Birkerød den 9.-10. marts 2013

SIGMA SWIM & Dansk Svømmeunion. indbyder til Danske Open Masters Kortbane Birkerød den 9.-10. marts 2013 SIGMA SWIM & Dansk Svømmeunion indbyder til Danske Open Masters Kortbane Birkerød den 9.-10. marts 2013 Praktiske oplysninger Dato Lørdag den 9. marts 2013 og søndag den 10. marts 2013 Svømmehal Birkerød

Læs mere

Konkurrencesvømning i Hørsholm Svømmeforening

Konkurrencesvømning i Hørsholm Svømmeforening Konkurrencesvømning i Hørsholm Svømmeforening Vi ønsker med den følgende information at give nye svømmere og deres forældre et indblik i, hvad der kræves af både svømmer og familie, for at dyrke konkurrencesvømning

Læs mere

Energiindtag. Energiindtag for løbere. Energiindtag generelt. Energiforbrug ved løb. Energibehov for 70 kg løber 11-05-2010. Hvordan skal man spise?

Energiindtag. Energiindtag for løbere. Energiindtag generelt. Energiforbrug ved løb. Energibehov for 70 kg løber 11-05-2010. Hvordan skal man spise? Energiindtag Kost og marathonløb Tom Gruschy Knudsen Hvordan skal man spise? Generelle anbefalinger Anbefalinger for løbere Marathonløb forberedelse Væske og energiindtag Energiindtag generelt Energifordeling:

Læs mere

Kostpolitik Børnehuset Petra

Kostpolitik Børnehuset Petra Kostpolitik Børnehuset Petra Denne kostpolitik er udarbejdet af personalet og godkendt af forældrebestyrelsen. Vi håber, at kostpolitikken vil være til gavn og inspiration. 1 I samarbejde med bestyrelsen

Læs mere

Alm. Brand Bank Cup 2015

Alm. Brand Bank Cup 2015 2012 Alm. Brand Bank Cup 2015 Indbydelse til Svømmestævne 25. - 26. april 2015 i Blovstrød Svømmehal Arrangør: Sigma Swim Allerød Sigma Swim Allerød vil gerne invitere til Alm. Brand Bank Cup i Blovstrød

Læs mere

Husk: Sidste frist for tilmelding mandag den 27. januar 2014

Husk: Sidste frist for tilmelding mandag den 27. januar 2014 Husk: Sidste frist for tilmelding mandag den 27. januar 2014 Velkommen til Vejle Påske Cup 17.-19. april 2014 Det er os igen en stor fornøjelse at kunne invitere Jer til vores helt unikke håndboldstævne

Læs mere

Del 1: Kostpolitik - sund og lødig kost i Magdalene Haven

Del 1: Kostpolitik - sund og lødig kost i Magdalene Haven Del 1: Kostpolitik - sund og lødig kost i Magdalene Haven Hvorfor en kostpolitik? I Magdalene Haven mener vi, det er vigtigt, at børn spiser sundt og varieret hver dag! Derfor har vi udarbejdet denne kostpolitik.

Læs mere

INVITATION VANDPOLO-STÆVNE

INVITATION VANDPOLO-STÆVNE INVITATION VANDPOLO-STÆVNE Kære aktive, trænere, dommere og familier. Det er en stor glæde at invitere alle med interesse i vandpolo til den første udgave af Hans Christian Andersen City Games Vandpoloturnering.

Læs mere

Personas. Emma 10 år + Signe 10 år + Cecilie 10 år. Hvornår: 1 gang om ugen og opvisninger. Hvad: Gymnastik.

Personas. Emma 10 år + Signe 10 år + Cecilie 10 år. Hvornår: 1 gang om ugen og opvisninger. Hvad: Gymnastik. Emma 10 år + Signe 10 år + Cecilie 10 år Hvornår: 1 gang om ugen og opvisninger. Hvad: Gymnastik. Spise/drikke behov: Sidde med veninderne og hygge og deler maden. Opholder sig: I salen omkring tasker

Læs mere

KVIK Sydbank Årgangs Cup 2019

KVIK Sydbank Årgangs Cup 2019 KVIK Sydbank Årgangs Cup 2019 Det er en stor fornøjelse for Svømmeklubben KVIK Kastrup at byde velkommen til KVIK Sydbank Årgangs Cup 2019. Stævnet giver årgangs- og kidssvømmere mulighed for at konkurrere

Læs mere

GSC Crawl Kurser Forår 2014

GSC Crawl Kurser Forår 2014 GSC Crawl Kurser Forår 2014 GSC er konkurrenceafdelingen af Gladsaxe Svøm, der er en af landets største svømmeklubber med over 2000 medlemmer. GSC tilbyder til dagligt træning, testning, udstyr og faciliteter

Læs mere

Direkte kvalifikationer til Nordiske Årgang 2015

Direkte kvalifikationer til Nordiske Årgang 2015 Direkte kvalifikationer til Nordiske Årgang 2015 1 100 fri 1 Amalie Søby Mortensen Herning Svømmeklub 2001 Piger 1 0:58,76 1:00,47 97,17% 1 100 fri 2 Julie Krøyer Svendsen Kvik Kastrup 2002 Piger 1 0:59,61

Læs mere

KVIK Årgangs Cup 2017

KVIK Årgangs Cup 2017 KVIK Årgangs Cup 2017 Det er med stor fornøjelse, at Svømmeklubben KVIK Kastrup byder velkommen til KVIK Årgangs Cup 2017 Stævnet giver årgangssvømmere mulighed for at konkurrere under super optimale forhold

Læs mere

Ernæring, væske og søvns betydning for unge elitesvømmere Af: Mia Duedahl Pedersen

Ernæring, væske og søvns betydning for unge elitesvømmere Af: Mia Duedahl Pedersen Ernæring, væske og søvns betydning for unge elitesvømmere Af: Mia Duedahl Pedersen Uddannelse: STX, Holstebro: Naturvidenskabelig: Student i 2008 Aalborg Universitet Idræt: Start 2010 Cand. Scient Idræt,

Læs mere