Våde Nyheder. Frederikssund Svømmeklub

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Våde Nyheder. Frederikssund Svømmeklub"

Transkript

1 Frederikssund Svømmeklub Indhold: Træningslejr på Tenerife Kontortid Støt klubben Diplomer Hvorfor hygiejne i svømmehallerne Næste Blad Sommerskole 2010 Kalender Kost og træning Resultatbørsen A og B-holdet i Siam Park City - Costa Adeje, Tenerife Træningslejr 2010 Nr. 21, 2010 Stiftet i 1979 Frederikssund Svømmeklub, Odinsvej 2, 3600 Frederikssund www:

2 Træningslejr på Tenerife I vinterferien, uge 7 den 14. februar til 21. februar 2010, tog A og B-holdet på træningsophold på Tenerife, Spanien. Træningen skulle foregå i et af verdens mest moderne træningscenter T3, Tenerife Top Training. T3 er et sted, der aspirerer til at blive et global reference punkt i forberedelsen af amatører og elite idræt-folk, men som ikke forsømmer dem, der bare ønsker at nyde deres foretrukne sportsgren. T3 s faciliteter overholder de højeste tekniske og officielle standarder inden for de forskellige idrætsgrene - FINA, FIFA, osv. T3 træningscenter er beliggende i La Caleta, en malerisk fiskerleje på Costa Adeje, i den sydlige del af Tenerife, De Kanariske Øer (Spanien) og på en skyfri dag har man udsigt til en snebeklædt top af Teide. Teide (Pico del Teide) er en meter høj vulkan beliggende på Tenerife på de Kanariske Øer og er Spaniens højeste punkt og samtidig det højeste punkt i Atlanterhavet. Det unikke klima forsikrer milde temperaturer, der varierer mellem 20 og 25 grader året rundt, hvilket gør det til det ideelle sted for et træningsophold. Vi boede på Hotel Jardin Caleta med 150m til vandet og ca. 1,5 km til T3- centeret - en gåtur på cirka 15 min. Hotellet havde en alle tiders restaurant, som serverede den lækreste mad, morgen, middag og aften ingen svømmere gik sulten fra borde. En typisk dag på træningslejren: Morgenmad kl.: 07:00 Træningspas kl.: 08:00-10:00 Styrketræning kl.: 10:30-11:30 Frokost kl.: 13:00 Træningspas kl.: 15:00-17:00 Dry-land kl.: 17:15-17:45 Aftensmad kl.: 18:30 herefter fri. Efter hvert træningspas fik hver svømmer et håndklæde at varme sig på og en pose med 3 stykker frugt til at få lidt energi. Ved aftensmaden stod den bl.a. på prisuddeling af kvage vingerne et par badevinger, som tilfaldt en svømmer, som havde dummede sig i løbet af dagen. Disse vinger endte som regel til en svømmer fra B-holdet. Tredje dagen før eftermiddagspas stod den på testning af alle svømmerne i et specielt bassin med 3 kameraer, som kunne filme dem fra 3 vinkler. Det var en stor oplevelse for svømmerne. (fortsættes..)

3 (fortsat Træningslejr..) Materialet har vi fået på en DVD, som vi kan bruge i den videre proces med svømmerne Den 6. dag efter mange timers hård træning fik svømmerne en halv fridag. Efter mogenpasset blev der fyldt på med frugt og en masser af væske, så svømmerne var klar til dagens næste kamp Siam Park City, en forholdsvis ny forlystelsespark, åbnet i Den har et gennemført thailandsk tema, herunder et tema på alle dens forlystelser, park, bygninger, og restauranter. Parken har 25 bygninger og er den største samling af thai-inspirerede bygninger uden for Thailand. Parken har 5 verdensrekorder: En statue af verdens største drage. Øget højde inden for den dovne flod (lazy river) - op til 8 meter. De største menneskeskabte bølger i verden (ca. 3 meter). Øget mangfoldighed i diameter på rutsjebanerne. Den thailandske bygning, verdens største uden for Asien. Svømmerne fik en dejlig lang og oplevelsesrig dag i højt solskin. På klubbens hjemmeside, kan man læse mere omkring turen samt se de mange billeder fra turen. Kontortid Tilmelding hver onsdag kl kl på telefon nr Man er også velkommen til at kontakte os via Støt klubben - spil hos Danske Spil Frederikssund Svømmeklub og Danske Spil har som tidligere beskrevet indgået et samarbejde - så du kan støtte klubben hver gang, du spiller Lotto, Oddset, Tips, Quick mm. på Frederikssund Svømmeklubs spilside. Hvordan tjener jeg penge til klubben? (fortsættes..)

4 (fortsat Støt klubben) På finder du et banner med klubbens navn og Danske Spils logo på. Når du klikker på banneret kommer du ind på Frederikssund Svømmeklubs spilside. Du kan finde mere information via ovenstående banner på klubbens hjemmeside eller via brochure som hænger på klubtavlen i svømmehallen. Diplomer I Frederikssund Svømmeklub har vi nogle forskellige diplomer du kan tage. For nylig ændrede vi proceduren for opnåelsen af disse diplomer, dvs. at der nu afholdes diplomuger, hvor det er muligt at tage disse diplomer. (fortsættes..)

5 (fortsat Diplomer) I forbindelse med denne ændring er der opstået et nyt diplom Distance-prøven Distance-prøven Hvorfor hygiejne i svømmehallerne Hvorfor skal man vaske sig og hvorfor uden badetøj? Mange prøver at snyde med afvaskning af kroppen inden benyttelse af bassinet, og mange står under bruseren med badetøj på og vasker sig. Ingen af delene er acceptabelt. Af hensyn til hygiejnen i bassinet er det yderst vigtigt, at der foretages afvaskning af hele kroppen med sæbe og vask eller skylning af håret, inden bassinet benyttes. Alle personer afgiver affaldsstoffer, hår, sekreter m.m. til bassinvandet, som naturligt forlader kroppen under opholdet i vandet. (fortsættes)

6 (fortsat..) Svømmehallen har derfor meget strenge regler om afvaskning. Brug af bruserne skal altid ske uden badetøj. Både inden du benytter svømmehallen og efter besøget i svømmehallen. Svømmehallens medarbejdere kan ikke se, om du er på vej ind i svømmehallen, eller du har været inde at svømme. Såfremt badetøjet lægges under bruserne, skylles sæbe og affaldsstoffer ned i badetøjet, og det medbringes alligevel i bassinet. Derfor må badetøj ikke medbringes under bruseren! Læg det på en hylde eller lignende i baderummet, inden du går under bruseren. Området under bruserne er badetøjsfrit område. Håret skal vaskes eller skylles grundigt inden benyttelse af svømmehallen - alternativt skal der benyttes badehætte. Altså ønsker svømmehallen at opretholde et højt hygiejneniveau - ikke mindst til gælde for alle svømmehallens brugere. Det skal gerne være en 100% ren fornøjelse at benytte svømmehallen. Hvorfor klor i bassinvandet. Det er et krav fra Miljømyndighederne, at der tilsættes klor i bassinvandet som desinfektion. Klor dræber skadelige stoffer, som er kommet i bassinvandet fra brugerne. Derved nedsættes risikoen for infektioner. Klor er et kemikalie, som er skadeligt i store mængder. Det er derfor vigtigt at bruge så lidt som muligt. Mangelfuld afvaskning giver større klorforbrug og medfører forurenet klor i bassinvandet, der bl.a. kan registreres ved kraftig klorlugt i hallen, og endvidere give mulighed for aflejring af smitsomme infektioner i bassinvandet. I svømmehallens teknikrum kan man konstant følge klorindholdet på hallens elektroniske måleapparater. Derudover tages der manuelle klorprøver flere gange dagligt, så man kan følge det hygiejniske niveau i bassinerne

7 Næste blad Indlæg og artikler til næste udgave modtages meget gerne, og skal være os i hænde senest 1. juni Input kan lægges i den røde postkasse nede i svømmehallen eller sendes til følgende adresse: Sommerskole 2010 Så er det igen tid til, at melde sig til Sommer Svømmeskolen i Frederikssund Svømmeklub. Den finde sted i perioden 3. maj til 10. juni Læs mere om dette på vores hjemmeside, Hvor det ligeledes er muligt at udskrive en tilmeldingsfolderen. Kalender Marts 2010: SRØ årgang i Kastrup og Birkerød 16. Generalforsamling i Elværket Frderikssund april DM/DMJ på langbane i Esbjerg april Træningslejr for C+D-holdet i Fredericia April 2010: DM for hold i Ringsted 15. Lokalstævne i Frederikssund

8 Kontakt : Telefon: Fax: web: Kost og træning Jeg vil træne mere! Svømmere, og andre idrætsudøvere, oplever fra tid til anden at resultaterne står lidt i stampe. Der kan være 1, 2 eller flere stævner hvor den personlige rekord ikke bliver forbedret. Den typiske reaktion er ofte at så er det træningen eller mængden af træningen der er noget galt med. Den positive atlet, i vores tilfælde er det jo svømmere, ønsker mere træning, den negative atlet ønsker i værste fald en anden træner eller en anden træningsmetode. Svømmerne fokusere udelukkende på den fysiske aktivitet når resultaterne skal evalueres. Ofte overser svømmere at der indgår flere elementer i det gode resultat. Træningen består af flere elementer. Det gælder for alle sportsgrene at der indgår mere end bare den fysiske træning i at opnå det gode resultat. Den optimale træning består af 3 elementer, der principielt er lige vigtige: Fysisk aktivitet, Svømmetræning Restitution (søvn og hvile) Kost Hvis ikke der er balance imellem disse 3 elementer, går udviklingen i stå eller endnu værre, man oplever at der kommer perioder med skader. (fortsættes..)

9 (fortsat Kost og træning) Fysisk aktivitet /Svømmetræning. Træningen er for en stor dels vedkommende faktisk en fysisk nedslidning / nedbrydning af kroppen. Ved at overbelaste kroppen i korte intervaller nedbrydes kroppes muskler, og derfor er du også både træt og muligvis øm efter et langt og hårdt træningspas. af kroppen. Inden træningen har kroppen også brug for at energi-reserverne er fyldt maximalt op, så der er noget at tære på under træningen. Ingen, nu om dage, er vist i tvivl om hvad der er god kost og hvordan man bør spise. Du skal bare, som svømmer, huske at spise meget mere fordi du er fysisk aktiv i optil 14 timer om ugen. Restitution. Genopbygningsfasen af kroppen, efter træning, kaldes restitution. Det er i denne fase at kroppen faktisk blivere en lille smule stærkere end før træningen. Musklerne afslappes og genopbygges til et niveau der svarer til eller en smule bedre end det var umiddelbart før sidste træning. Denne fase er EKSTREM VIGTIG! Hvis kroppen ikke får tid til restitution inden næste træningspas, vil musklerne ikke være klar til en ny omgang træning, og man vil derfor langsomt nedbryde kroppens muskler og komme i dårligere form end tidligere! Det betyder: timers søvn til alle svømmere, hver nat, hele ugen! Jamen jeg kan ikke li fisk!. Du kan heller ikke li en svømmeserie der hedder 8x200 fly, starttid Men du gør det alligevel, eller giver det i hvertfald et helhjertet forsøg, fordi du betragter det som en del af din træning. At spise fisk er også en del af din træning, fra og med i dag! Jamen jeg kan ikke spise noget kl. 06:00 om morgenen. Så må du øve dig, ligesom du i sin tid øvede dig på undervandsarbejde. Lidt ad gangen, men Mad er obligatorisk før et træningspas, uanset tidspunktet! Kost. Under restitutionen har kroppen behov for en masse energi til genopbygningen Jeg er ikke sulten efter træning. Det er muligt, men din krop er tømt for energi, og har inden for de første

10 20minutter efter træningen brug for kulhydrater. Derfor har du fremover altid en lille snack med til efter træningen. Træning består af 3 lige vigtige elementer: Restitution, kost og fysisk aktivitet. Din Træningsuge ser fremover således ud: 8 timers søvn : Alle ugens dage Sund varieret kost : Alle ugens dage Svømning : udvalgte dage Du vil helt sikkert mærke fremgang indenfor en kort periode. Kost Retningslinier. Sørg for at have ordentlige mellemmåltider til rådighed. Undgå slik, kager, is, sodavand & juice som mellemmåltid. Det er vigtigt at spise 6-7 gange om dagen Spis 6 stykker frugt / grønt om dagen. Spis fisk 2 gange om ugen. Det er nødvendigt at have mad med til efter træningen. Lyst brød, rosiner, bananer, kakaomælk.. osv. Det er en god ide at spise protein i alle måltiderne. Når du er tørstig så sluk tørsten med vand. Det er IKKE en god ide at tvinge fedt-energi indtagelsen langt ned. Man skal spise fedtfattigt, men man skal også have energi nok. Når du er til stævne må du ikke spise i tidsrummet minutter før dine løb. Det er altså vigtigt at du får planlagt hvornår du vil spise og drikke. Det gør du ved at kigge i programmet og finde ud af hvornår dine løb ligger. De simple kulhydrater skal indtages under/efter træningen. Max ½ liter sodavand om ugen. Spis én vitaminpille hver dag. Ikke for meget sukker hellere pasta, ris og kartofler.

11 Resultatbørsen Søndag den 7. marts drog Frederikssund Svømmeklubs Miniturnerings hold mod Køge for at svømme 4. og sidste afsnit i Miniturneringens kreds 3, der udover Frederikssund har deltagelse af Helsingør, Hvidovre. Kvik Kastrup, Køge, Roskilde, Swim Team Hovedstaden, Sigma Nordsjælland og Slagelse. turneringen som nummer 2. Rigtig flot af vores svømmere der ønskes hjertelig tillykke med placeringen. Alle resultaterne kan findes under Resultatbørsen Inden dagens sidste afsnit lå Frederikssund Svømmeklub til en placering som nummer 2 i turneringen, så det skulle blive spændende at se om vores svømmere kunne holde deres position. Frederikssund Svømmeklubs hold bestod af følgende svømmer til 4. afsnit: Signe Bjerre, Emma Gaardsted Andersen, Amalie H.V. Jensen, Sofie Schmidt, Isabella Wolsted, Søren Fritzbøger, Emil Christensen, Sebastian Kallestrup, Victor Larsen og Oskar Bendsen. Vores svømmere gjorde det helt forrygende, med rigtig mange og 3. pladser kunne vores svømmere samle så mange point at de ved dagens afdeling fik 181 point kun 2 point efter Helsingør. Dette resulterede i sølvmedaljer ved dagens afsnit, og en samlet point i PR-udvalg Resultatbørsen Idræts- og lederprisfest Folkeoplysningudvalget overrakte desuden kommunal anerkendelse til ikke mindre end 42 idrætsudøvere for mesterskaber, oprykninger og andre flotte resultater. Alle disse modtog et diplom samt en t- shirt påtrykt byvåben. (fortsættes..)

12 (fortsat Resultatbørsen) For Frederikssund Svømmeklub fik Søren Fritzbøger (96) og Martin Mathiesen (94) anerkendelse, for deres flotte præstationer igennem Tømrerfirmaet Sydney Jensen Alt i tømrerarbejde udføres Tagrenovering, carporte, tilbyg/ombyg, døre/vinduer mv. Jens Sydney Jensen Ventevej Frederikssund Tlf

Forældrehåndbog konkurrenceafdelingen

Forældrehåndbog konkurrenceafdelingen Forældrehåndbog konkurrenceafdelingen 1 FORÆLDREHÅNDBOG KONKURRENCEAFDELINGEN 1 Forord 4 Holdene i MK-31: 4 Talent 2 4 Talent 1 6 Konkurrence I 8 Konkurrence 2 10 Årets gang 12 Kommunikation i K-afdelingen

Læs mere

Velkommen til Struer Svømmeklub. Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside.

Velkommen til Struer Svømmeklub. Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside. Velkommen til Struer Svømmeklub Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside. Information, der løbende opdateres (fx kalender og events),

Læs mere

Helsingør Svømmeklub

Helsingør Svømmeklub Helsingør Svømmeklub Introduktionsfolder Konkurrenceafdelingen 2012-2013 Svømmeklubben Konkurrenceafdelingens opbygning Konkurrenceafdelingen består af 4 hold. Der er tale om følgende: Hold Træner Træningsdage

Læs mere

Indflydelse på egen sundhed

Indflydelse på egen sundhed EN MAD OG DRIKKE FRITID ARBEJDE BEVÆGE Indflydelse på egen sundhed Kolofon Indflydelse på egen sundhed har fokus på at øge sundhed og trivsel for borgere med udviklingshæmning. Projektet har haft som mål,

Læs mere

Sund kost til fodboldspillere Undervisningsmanual

Sund kost til fodboldspillere Undervisningsmanual Sund kost til fodboldspillere Undervisningsmanual Side 1 af 21 Indhold Indledning...3 Hvad er kulhydrat?...4 Hvad er protein?...5 Hvad er fedt?...6 Hvad med væske?...7 Timing af kost...8 Undervisningsmanual...10

Læs mere

WE BRING THE FUEL YOU BRING THE BODY

WE BRING THE FUEL YOU BRING THE BODY WE BRING THE FUEL YOU BRING THE BODY 1 INDHOLD I denne brochure får du først en introduktion til de tre væsentligste faktorer inden for sportsernæring; kulhydrat, væske og protein. Alle Maxims produkter

Læs mere

30 dages Hverdagsoverskud

30 dages Hverdagsoverskud 30 dages Hverdagsoverskud Maj / juni 2014 Overskudsmentor Eva Beierholm Bendtsen www.livs-appetit.dk www.overskudsmentor.dk info@livs-appetit.dk / info@overskudsmentor.dk 4540330298 Overskudsmentor Eva

Læs mere

gode råd om motionscykling

gode råd om motionscykling træning cykel- gode råd om motionscykling Hvordan skal jeg træne? Der findes masser af træningsprogrammer, lige fra de helt videnskabelige til dem, hvor man bare sætter sig op på cyklen og kører. Det er

Læs mere

Frederikshavn Atletik Klub af 1966

Frederikshavn Atletik Klub af 1966 28-01-2002 Nummer 63 NYHEDSBREV Aktuelle begivenheder, arrangementer, resultater, kost, træning, og meget andet ELSE, EN SEJ KINAFARER INDHOLD? Nyt fra bestyrelsen? Siden sidst? Husker? The great wall

Læs mere

Sundhedsmappe. Indflydelse på egen sundhed. CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Region Midtjylland

Sundhedsmappe. Indflydelse på egen sundhed. CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Region Midtjylland Sundhedsmappe Indflydelse på egen sundhed CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Region Midtjylland Min sundhedsmappe I denne mappe kan du samle dine ting om sundhed. Der er i forvejen sat noget ind, men

Læs mere

FØR OG NU IDRÆTTENS KULTUR KROP OG KOST

FØR OG NU IDRÆTTENS KULTUR KROP OG KOST Kom i gang er et undervisningsmateriale, som kan lære dig noget om kroppen, og hvorfor det er vigtigt at bruge sin krop. Du kan også lære noget om, hvor du kan dyrke idræt eller bevæge dig, og hvordan

Læs mere

Skoleleder- manual 2014

Skoleleder- manual 2014 Skoleledermanual 2014 Indholdsfortegnelse Velkommen til DBU s Fodboldskole 2014... 2 Nyt og vigtigt i 2014... 3 Arbejdsplan før, under og efter afvikling... 7 Januar... 7 Marts... 7 April... 7 Ugerne før

Læs mere

Bueskydning BLEV GREBET AF BUEN EN SMUK BRONZE. Bueskydning Danmark / Marts 2014. Bueskydning Danmark. Medlemsblad for

Bueskydning BLEV GREBET AF BUEN EN SMUK BRONZE. Bueskydning Danmark / Marts 2014. Bueskydning Danmark. Medlemsblad for Medlemsblad for Bueskydning Danmark Bueskydning Bueskydning Danmark / Marts 2014 BLEV GREBET AF BUEN EN SMUK BRONZE TEAM SPIRIT VINDER SOMMERSKYDNING 2014 LEDER Bueskydning Danmark Brøndby Stadion 20 2605

Læs mere

Roskilde Golf Klub Nr. 81 Marts 2004

Roskilde Golf Klub Nr. 81 Marts 2004 Roskilde Golf Klub Nr. 81 Marts 2004 ROSKILDE GOLF KLUB Margrethehåbsvej 116 4000 Roskilde Formand: Lis Reisby.............46 35 03 44 Bestyrelsesmedlemmer: Klaus Truesen..........46 37 25 75 Henning Olsen.........46

Læs mere

Kom Igennem julen uden ti ekstra kg på sidebenene

Kom Igennem julen uden ti ekstra kg på sidebenene motivation. Typografi og ombrydning for tema For hvert eneste minut, du forsinker dit eftertræningsmåltid, forlænges din restitutionstid med op til en time! Venter du mere end to timer, går der 3-4 døgn,

Læs mere

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne?

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne? Hvor aktiv var du inden du blev syg? Før jeg fik konstateret brystkræft trænede jeg ca. fire gange om ugen. På daværende tidspunkt, bestod min træning af to gange løbetræning, to gange yoga og noget styrketræning

Læs mere

SKOLELEDERMANUAL. 2013 / version 1.0

SKOLELEDERMANUAL. 2013 / version 1.0 SKOLELEDERMANUAL 2013 / version 1.0 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indhold Side Velkommen 2 Nyt og Vigtigt 3 6 Arbejdsplan før afviklingen 7 11 Arbejdsplan under afviklingen 12 17 Arbejdsplan

Læs mere

Online magasin om livet på efterskole, sport, læring og samvær. Nr. 7 // marts 2013. At rejse er at leve. LÆS BLA. OM xxxxxx

Online magasin om livet på efterskole, sport, læring og samvær. Nr. 7 // marts 2013. At rejse er at leve. LÆS BLA. OM xxxxxx Online magasin om livet på efterskole, sport, læring og samvær Nr. 7 // marts 2013 At rejse er at leve LÆS BLA. OM xxxxxx Dette nummer 04/ Badminton på SINE 4 06/ Skitur med SINE 6 08/ At rejse er at opleve

Læs mere

Indholdsfortegnelse! Bane- og materieludvalget 22 Husorden 23 Venskab kammeratskab hygge 24 Klubbens bestyrelse 26

Indholdsfortegnelse! Bane- og materieludvalget 22 Husorden 23 Venskab kammeratskab hygge 24 Klubbens bestyrelse 26 FTK Marts 2012 2 Indholdsfortegnelse! Formanden har ordet! 3 Informationshjørnet! 8 Sæsonprogram TRÆNING! 10 Sæsonprogram HOLDKAMPE 11 Standerhejsning 13 Juniorafdelingen 14 Sæsonprogram ARRANGEMENTER

Læs mere

Bueskydning. Kom tæt på Maja Jager Mexico udfordrede verdenstoppen. Bueskydning Danmark / december 2013. Bueskydning Danmark.

Bueskydning. Kom tæt på Maja Jager Mexico udfordrede verdenstoppen. Bueskydning Danmark / december 2013. Bueskydning Danmark. Medlemsblad for Bueskydning Danmark Bueskydning Bueskydning Danmark / december 2013 Kom tæt på Maja Jager Mexico udfordrede verdenstoppen Bueskytte skød gang i håndboldfesten Mød manden, der skal stå for

Læs mere

foreningen af unge med gigt

foreningen af unge med gigt foreningen af unge med gigt medlemsblad nr. 148 marts 2013 29. årgang temaaction! Er du ny redaktør til FNUGbladet? SIDE 7 FNUG på adventure SIDE 12 Lyder jeg dum? SIDE 17 REDAKTIONELT FORENINGEN AF UNGE

Læs mere

Boldklubben SØNDERBRO FIGHT

Boldklubben SØNDERBRO FIGHT Boldklubben SØNDERBRO FIGHT MEDLEMSBLAD NR. 1 MARTS 2004 Side 1 Formand: Frank Lindhardsen Højdevej 32 st. th. 2300 København S Tlf.: 3258 8539 Mobil: 4016 8087 E-mail: formand@os.dk Næstformand: Niels

Læs mere

Vers. 02-12.07. Hvorfor træne med. pulsur? Udarbejdet af OBH Nordica A/S i samarbejde med tidligere landstræner Thomas Nolan

Vers. 02-12.07. Hvorfor træne med. pulsur? Udarbejdet af OBH Nordica A/S i samarbejde med tidligere landstræner Thomas Nolan Vers. 02-12.07 Hvorfor træne med pulsur? Udarbejdet af OBH Nordica A/S i samarbejde med tidligere landstræner Thomas Nolan Thomas Nolan CV 2007 15 års erfaring som professionel løbetræner, heraf 4 år som

Læs mere

FAKS prisen blev i år delt mellem to, Gitte Handberg fra OUH og Pia Frederiksen formand for FAKS. Læs mere inde i bladet

FAKS prisen blev i år delt mellem to, Gitte Handberg fra OUH og Pia Frederiksen formand for FAKS. Læs mere inde i bladet FAKS prisen blev i år delt mellem to, Gitte Handberg fra OUH og Pia Frederiksen formand for FAKS. Læs mere inde i bladet Når lyset bryder frem efter regnen. No. 2 2013 Nyt fra redaktionen: Bladet udkommer

Læs mere

Bestyrelsen beretning for 2010.

Bestyrelsen beretning for 2010. Bestyrelsen beretning for 2010. Indledning. Den anden hele sæson der er ikke følger kalenderåret. Men det gik da egentligt smertefrit, eller relativt. Der er meget, eller retter, ekstrem kort tid til at

Læs mere

FD-NYT. Frederikssund Sejlklub

FD-NYT. Frederikssund Sejlklub FD-NYT Frederikssund Sejlklub Oktober 4-2009 Frederikssund Sejlklub Kalvøvej 15, 3600 Frederikssund www. Frederikssundsejlklub.dk Bestyrelse: Formand Lotte Moselund 30 26 17 66 lotte@oestkajen.dk Næstformand

Læs mere

Naturlig mad hvad er det?

Naturlig mad hvad er det? Naturlig mad hvad er det? Af Birgitte Nymann www.birgittenymann.dk Vidste du at mangel på naturlig mad, øger din insulinproduktion og dermed fedtlagringen på maven? Vidste du at mangel på naturlig mad,

Læs mere

Nr. 1 februar 2012. Udgivet af Vindinge Idrætsforening 38. årgang www.vindinge-if.dk

Nr. 1 februar 2012. Udgivet af Vindinge Idrætsforening 38. årgang www.vindinge-if.dk Nr. 1 februar 2012 Udgivet af Vindinge Idrætsforening 38. årgang www.vindinge-if.dk Løb med DGI i Vindinge En kold januar aften havde Vindinge Idrætsforening og DGI indkaldt til informationsmøde om opstart

Læs mere

Skoleledermanual 2015. Indholdsfortegnelse

Skoleledermanual 2015. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Velkommen til DBU s Fodboldskole 2015... 2 Vigtige punkter i 2015... 3 Arbejdsplan før, under og efter afvikling... 8 Januar... 8 Marts... 8 April... 8 Ugerne før skolestart... 11 Dagene

Læs mere

LIMNYT Nr. 4 December 2012

LIMNYT Nr. 4 December 2012 LIMNYT Nr. 4 December 2012 Nogle roere træner seriøst og stiller op til forskellige konkurrencer her er det Merle, der laver en overbæring under DM Marathon...mens andre hellere vil hygge sig og lave sjov

Læs mere