Ugebrev. Nr. 10, skoleåret oktober 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ugebrev. Nr. 10, skoleåret 2013-14. 27. oktober 2013"

Transkript

1 Ugebrev Nr. 10, skoleåret oktober 2013 En UFO er landet i baghaven i den lille søvnige by Fort Wayne i Nevada. Det har givet anledning til en del aktivitet ikke mindst fordi alle elektriske apparater pludselig stoppede med at virke, inklusive biler. Den eneste kommunikation med omverdenen giver det indtryk, at et stort væsen fra det ydre rum er på vej mod byen. De driftige borgere går i gang med analyse af situationen og en nødlandet UFO, mens mystiske begivenheder i byen gør befolkningen lidt ekstra sære. Fredag udkæmpes kampen med det skræmmende rumvæsen. Med fælles hjælp bliver det heldigvis (?) nedkæmpet. Lidt mystisk er efterspillet dog. Der var flere overlevende, der med et sigende blik til hinanden skiltes for at rejse forskellige steder ud i verden for at udbrede... noget... Hos Sheriffen (MH) blev der diskuteret ret til at bære våben, indgivet anmeldelser, gennemgået byens kriseplan, lavet grammatik, og læst en novelle om hvordan rumvæsner ville se på os kødvæsner. På engelsk, selvfølgelig. Ude bagved i Ruths (PR) tømmerhandel er et lille laboratorium. Fra det nødlandede rumskib blev der analyseret nogle væsker og stoffer (flammefarver, syre/baser og salte) og nogle mystiske stænger (radioaktivitet). I dineren var der mange diskussioner om situationen. Analyse af information ledte til modeller over virkeligheden, der igen ledte til mulighed for at lave et forsvar af byen. MO ledte fra analyse til model i matematikkens klare sprog. Hos Borgmesteren (IS) hørte man om det lokale Amishfolk, der i øvrigt talte en afart tysk, og diskuterede det at være et religiøst menneske. Der blev også læst om det at bo i et lille, isoleret samfund, samt andre tyske tekster. Alle mulige og umulige våben er konstrueret til at modgå invasionen fra rummet. Her fx en smørkanon..(?)

2 Amishfolket har en lille tysk remse der kan lære en om ugedagene. Lidt adspredelse hos Borgmesteren i den ellers dystre situation. Fort Wayne hjemsted for Amish og red-necks (pink-necks?) i skøn forening. Her gennemgås nødprotokoller ved samfundskollaps i forsamlingshuset. Strømmen er nemlig gået og byen er isoleret.

3 Det grumme rumvæsen er netop faldet i en syrefælde og bliver angrebet af... en dims, mens flere fælder venter. Alle omhyggeligt bygget i samspil mellem fysik og matematik (og fantasi og forhåndenværende søms princip). I huset Godkendt som almennyttig Østerskov Efterskole er netop blevet godkendt som almennyttig forening med henblik på indsamling af gaver. Skolen har som vision at sprede glæden ved spil og leg ud over sine fire vægge. Det betyder, at skolen kan modtage gaver. Er gaverne kontante, kan gavegiveren få en skattefordel. Samtidig får skolen en momsfordel, der skal støtte vores formål. Der er dog en betingelse knyttet til ordningen. I tre år skal vi have 100 gavegivere om året. Gavestørrelsen er på 1,- kr. og op og kan også være konkrete gaver som spil, bøger og andet. Hvis du har lyst til at give en gave til skolens almennyttige arbejde, skal dit navn være tilknyttet gaven. Hvis det er en kontant gave, kan man få en skattefordel, men så skal man også tilknytte sit CPR-nummer. Episode på skolen Der var før efterårsferien en episode på skolen, hvor en elev slog en anden elev. Dette medførte, at eleven blev bedt om at stoppe på skolen. I den forbindelse har vi haft besøg af politiet, der har haft samtaler med elever, der overværede episoden. Dette har været godkendt af hjemmet og er sket med forstander som bisidder.

4 Scabies Vi har haft udbrud af fnat på skolen. Der har været to kilder til smitte på skolen. Vi har haft fat i kilderne samt dem, der er blevet smittet af dem, og dem, der har været faretruende tæt på kilderne. Udbruddet skulle nu være under kontrol, men det er meget vigtigt at skolen informeres om udbrud hos elever eller deres familie, da fnat kan smitte i op til 4 uger før symptomer dukker op hos den smittede. Når vi konstaterer et udbrud på skolen skal den ramte i behandling. Det sker med indsmøring af specialcreme og vask af sengetøj og håndklæder ved 60 grader. Man kan godt være på skolen umiddelbart efter behandling, da man ikke smitter længere. Vi tager en samtale med den ramte. Her hører vi hvor på kroppen udbruddet har været, om nogen andre indenfor smitteperioden har været i længerevarende kontakt med den del af kroppen, om man har udlånt tøj til andre, der har været i berøring med den del af kroppen, og specielt om man har været under dyne med en anden i smitteperioden. Disse kontaktes og det vurderes om der skal behandles eller have øget opmærksomhed. Se her for sundhedsstyrelsens officielle vejledning til fnat (s. 35) og andre smitsomme sygdomme: omme%20hos%20boern%20-%20vejledn/smitsomme_sygd_vejledn_2013.ashx To år på Østerskov (Gentaget) Vil jeres barn gerne være andenårselev, skal vi vide det. Nogen elever har markeret det i deres midlertidige uddannelsestilmelding til næste skoleår, men vi vil gerne have det bekræftet fra hjemmet. Senest i starten af december vil vi gerne vide om I ønsker en plads til næste skoleår. Man reserverer på denne måde en plads til næste skoleår. Kontrakt og betaling skal være på plads d. 25. januar, hvor der er skole/hjemsamtaler om netop næste skoleår. Hvis ikke denne deadline overholdes kan man ikke være sikker på en plads! Mere barsel Mads Bjerregaard er væk de næste to uger, da han netop er blevet far. Tillykke med det! Han afløses af Daniel Bliss i næste uges forløb, Valget. Uge 44 Valget Her i starten af den kommunale valgkamp skal eleverne arbejde med valg, blot med landspolitiske temaer. Det gælder om at få så mange mandater til sit parti som muligt, så man kan danne regering fredag. Fagene vælger temaer til valgkampen, der giver mulighed for arbejde i et eller flere fag. Politikerne forbereder sig så til en debat om emnet. Hvor godt man er forberedt og hvilken synsvinkel man vælger, vil så påvirke vælgerne i den ene eller anden retning. Ud af huset Spilmesse i Essen Vi har i disse dage Jakob og Helle på stor messe i Essen. Det er en kæmpe udstilling og hands-on for brætspil og andre spil. De kommer garanteret trætte hjem med masser af inspiration og en bunke nye spændende spil. Husk i øvrigt, at der på torsdag er Spil Dansk dag. Det må jo være dagen, hvor man spiller danske spil... (Gentaget) 10. klasse skal i uge 47 i Brobygning til ungdomsuddannelserne. Det skal foregå fra skolen, så man stadig har sit fritidsliv og sove på skolen i perioden. 9. klasse har i den uge forløbet Agenda.

5 De gymnasiale ungdomsuddannelser ligger i gå-afstand fra skolen. Dem, der skal til erhvervssuddannelser længere væk får rejsebilag udleveret af skolen. Dette kan vise sig at være SMS billetter, så der skal helst være en funktionel mobiltelefon til rådighed for eleven i ugen. I uge 49 skrives den Obligatorisk Selvvalgte Opgave for 10. klasse, mens 9. klasse går på Dungeon Crawl. Jeg beklager at jeg i sidste ugebrev forvekslede forløbet Agenda med forløbet Peace in Our Time! Informationer om studieturen Vi skal på studietur til Prag i uge 45. Her følger nogle af de praktiske oplysninger vi har på nuværende tidspunkt. Eleverne orienteres grundigt om praktisk ting og spillet dernede på tirsdag. Afrejse: Søndag d. 3. november kl. 7. Hjemkomst: Fredag d. 8. november meget sent. Er man hjemme i afrejseweekenden er det en god idé at komme på skolen i god tid lørdag, så vi kan tjekke at man har pakket korrekt. Hvis man gerne vil hjem efter turen, stopper bussen et par gange op gennem Jylland. Så snart vi har de korrekte tidspunkter bliver dette meldt ud. Pas og sygesikring Vær sikker på jeres barn har gyldigt pas og gyldigt (gult!) sygesikringsbevis. Sygesikringsbeviset skal eleverne selv sørge for at medbringe. Skolen har rejseforsikring for eleverne. Pas skulle være afleveret i mandags. Dem, der mangler, risikerer ikke at kunne komme med på turen. Medicin, emballage og pillepas Husk at medbragt medicin skal pakkes i original emballage. Bemærk at der er enkelte typer medicin der kræver pillepas. Det er hjemmets eget ansvar at sørge for pillepas, og det kan fås på apoteket. Skolen kan være behjælpelig med opbevaring af medicin under turen. Hotellet A Plus Hotel, Na Florenci 1413/33, Praha 1 Lommepenge Skolen tilbød som tidligere skrevet i ugebrev indtil mandag at veksle til Tjekkiske koruna. Man skal herefter veksle selv. Vi anbefaler et maksimalt lommepengebeløb på kr. Vi sørger for al den nødvendige mad, transport og overnatning, så lommepenge er kun til snolder og specielle indkøb. Pakkeliste Se bilag udsendt med Ugebrev 9. Kontaktinformation Telefonnumre, grupper osv. tilgår kort før afgang. Forstander kan altid kontaktes på Praktisk info Procedurer omkring ferier Når en elev kommer tilbage fra en længere periode, hvor skolen har været lukket, fx ved ferier, er det vigtigt at bemærke tidspunkterne og procedurerne.

6 Medmindre andet aftales med forstander vil afgang fra skolen være senest kl. 16 på afrejsedagen, og ankomst være mellem kl. 19 og 21 på ankomstdagen - dagen før undervisningen starter. Det er vores erfaring, at man ønsker så megen tid med sit barn, som muligt, og at det er ganske få, som kan have behov for at være på skolen udenfor disse tidspunkter i ferier. Derfor sparer vi som udgangspunkt timerne til andre elevaktiviteter, medmindre man aftaler noget andet med forstander. Dette skal aftales en uge før afgangsdagen af hensyn til varsel til medarbejderne. Hvis man holder sit barn hjemme efter en lukkeperiode gælder samme forholdsregler som ved returnering efter weekend: vagtlærer kontaktes telefonisk og kontoret skriftligt. Vagtlærer er på tlf fra kl. 19. Befriet for rumvæsner, (næsten MuahHAha!), Mads Lunau, forstander Vedhæftet: Ugebrevet her i pdf-version med billeder Dette års høst på Essen. Den følges yderligere af en lang liste, der kan købes i Danmark.

Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011

Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011 Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Janus Rosa laver en kort introduktion af projektet det er rigtig spændende for os at høre om dine erfaringer

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Informationspakke om Danskprøve A1 og Danskprøve A2

Informationspakke om Danskprøve A1 og Danskprøve A2 Informationspakke om Danskprøve A1 og Danskprøve A2 Til ægtefællesammenførte i Danmark Hvad indeholder informationspakken? Informationspakken om Danskprøve A1 og Danskprøve A2 er udarbejdet til ægtefællesammenførte

Læs mere

Mushemba Foundation. Trinity Skolen: Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen,

Mushemba Foundation. Trinity Skolen: Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen, Trinity Skolen: Kære Venner af og Trinity Skolen, Så står sommeren så småt for døren, og dermed er det også tid til årets 2. nyhedsbrev fra os. Juli 203 Der sker hele tiden nyt i takt med at tiden går.

Læs mere

Skoleåret starter søndag den 9. august 2015. Program for 1. dag:

Skoleåret starter søndag den 9. august 2015. Program for 1. dag: INFO- hæfte 2015/16 Skoleåret starter søndag den 9. august 2015 Program for 1. dag: 14.00-15.00: Eleverne ankommer Indkvartering 15.15: Velkomst i hallen Kaffe 17.00: Afsked med forældrene Ved ankomsten

Læs mere

Aktuelt. Husk at den årlige generalforsamling foregår på mandag, kl. 19.00.

Aktuelt. Husk at den årlige generalforsamling foregår på mandag, kl. 19.00. Uge 16 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Dejligt at være tilbage på

Læs mere

Projektopgaven 9. klasse

Projektopgaven 9. klasse Projektopgaven 9. klasse http://www.emu.dk/elever7-10/projektarbejde/projektopgaven/ Projektopgaven i 9. klasse Projektopgaven er en tværfaglig opgave, hvor du bruger forskellige fags indhold og metoder.

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

NYT HERSKINDSKOLEN & NORDLYSET

NYT HERSKINDSKOLEN & NORDLYSET S E P T E R M B E R 2 0 1 3 NYT HERSKINDSKOLEN & NORDLYSET Bevægelsesbånd Nyt skoleår Hver dag er børnene ude og bevæge sig. Vi forventer at eleverne bliver mere modtagelige for læring, samt får det bedre

Læs mere

Ankomstdag d. 9. August

Ankomstdag d. 9. August Kære forældre og elever på Efterskolen Epos årgang 1! Vi glæder os meget til snart at byde jer velkommen til den officielle åbning af Efterskolen Epos d. 9. August. Herunder er en række praktiske informationer

Læs mere

Spørgsmål nr.: 4 Er du tilfreds med foreningen? (svaret fra bestyrelsen står med rød)

Spørgsmål nr.: 4 Er du tilfreds med foreningen? (svaret fra bestyrelsen står med rød) Spørgsmål nr.: 4 Er du tilfreds med foreningen? (svaret fra bestyrelsen står med rød) Jeg er overordnet tilfreds, men mangler at man kan kontakte en der ved noget om kommende events. Er taget til efterretning

Læs mere

Tag jer lidt tid sammen med jeres børn, spørg dem interesseret i hvad de bruger tiden til foran computeren.

Tag jer lidt tid sammen med jeres børn, spørg dem interesseret i hvad de bruger tiden til foran computeren. Uge 10 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt I det sidste nye Friskoleblad

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for fritidsundervisere Sæson 2013 2014. OV1_Kvadrat_R D

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for fritidsundervisere Sæson 2013 2014. OV1_Kvadrat_R D Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet Info for fritidsundervisere Sæson 2013 2014 OV1_Kvadrat_R D Velkommen Du sidder nu med Ungdomsskolens personalefolder for fritidsundervisere. I denne folder finder

Læs mere

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange Vi håber, at denne brochure kan svare på jeres spørgsmål omkring det at være værtsfamilie. Har I yderligere spørgsmål er I selvfølgelig velkomne til at kontakte Dansk ICYE s sekretariat. Hvis I er interesserede

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad du vil efter skolen:

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 JO ÆLDRE DU ER, JO FLERE RETTTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE, PÆDAGOGER OG ANDRE VOKSNE 14

Læs mere

SPROGTRÆNING OG LEKTIEHJÆLP TIL VOKSNE

SPROGTRÆNING OG LEKTIEHJÆLP TIL VOKSNE INSPIRATIONSHÆFTE TIL FRIVILLIGE I DANSK FLYGTNINGEHJÆLP SPROGTRÆNING OG LEKTIEHJÆLP TIL VOKSNE DANSK FLYGTNINGEHJÆLP GIV FLYGTNINGE EN FREMTID SPROGTRÆNING OG LEKTIEHJÆLP TIL VOKSNE Inspirationshæfte

Læs mere

Bestyrelsens beretning april 2013

Bestyrelsens beretning april 2013 Bestyrelsens beretning april 2013 Aflagt ved den ordinære generalforsamling mandag d. 29. april 2013 Velkommen Først vil jeg gerne sige velkommen. I år har det været lidt underligt at skrive beretning,

Læs mere

Din Håndbog Støt et barn - og skab udvikling

Din Håndbog Støt et barn - og skab udvikling Din Håndbog Støt et barn - og skab udvikling Velkommen Tak fordi du vil støtte et barn gennem BØRNEfonden. Som sponsor i BØRNEfonden bidrager du til at skabe en bedre fremtid for det enkelte barn, dets

Læs mere

Nordsjællands Hospital

Nordsjællands Hospital Marts 2015 Nordsjællands Hospital Montebello Genoptræningshospital Montebello Læs denne håndbog inden du rejser Indholdsfortegnelse Velkommen til Montebello Montebellos adresser Lidt om Montebello På Montebello

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Undervisning i dansk af danske børn bosat i udlandet. Vejledning. Undervisningsministeriet 2009. (Publikationen findes kun i elektronisk form)

Undervisning i dansk af danske børn bosat i udlandet. Vejledning. Undervisningsministeriet 2009. (Publikationen findes kun i elektronisk form) Undervisning i dansk af danske børn bosat i udlandet Vejledning Undervisningsministeriet 2009 (Publikationen findes kun i elektronisk form) Forord Undervisningsministeriet udsender hermed 5. reviderede

Læs mere

økologisk HOST MARKED 5. & 6. september 2015 VELKOMMEN TIL ØKOLOGISK HØSTMARKED SÆSON 2015

økologisk HOST MARKED 5. & 6. september 2015 VELKOMMEN TIL ØKOLOGISK HØSTMARKED SÆSON 2015 økologisk HOST MARKED 5. & 6. september 2015 VELKOMMEN TIL ØKOLOGISK HØSTMARKED SÆSON 2015 Tak til alle jer, der har meldt jer som værter til Økologisk Høstmarked, der i år afholdes den 5. og 6. september.

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål 4 måneders ophold

Oftest stillede spørgsmål 4 måneders ophold Oftest stillede spørgsmål 4 måneders ophold Hvilket sprog foregår undervisningen på? På Zanzibar Højskolen taler vi nordisk. Det vil sige at vi taler en blanding af dansk, svensk og norsk, alt efter hvilke

Læs mere

Gør jeres skole menneskerettighedsvenlig

Gør jeres skole menneskerettighedsvenlig AMNESTY INTERACTIVE Gør jeres skole menneskerettighedsvenlig - en guide til hvordan I fokuserer på menneskerettighederne på jeres skole Human Rights Friendly Schools Redigeret og udarbejdet af: Amnesty

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Laurids marts 2000 LAURIDS

Laurids marts 2000 LAURIDS LAURIDS Skoleblad for Laursens Realskole 1 generalforsamling forude Af Ruth Carlsen Så nærmer tiden sig atter for skolens årlige generalforsamling - den foregår i år: onsdag den 26. april så sæt allerede

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 12. september 2014 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 792 Næste uge: 15.september 16. september 17. september 19. september 20. september 4.kl. Børnetandpleje kl.9.00 Sex + samfund besøger 8.-

Læs mere

Tine Tangdal LÆSEPRØVE TÆM DIN STRESS. 37 øvelser til ro, livsglæde og overskud

Tine Tangdal LÆSEPRØVE TÆM DIN STRESS. 37 øvelser til ro, livsglæde og overskud Tine Tangdal LÆSEPRØVE TÆM DIN STRESS 37 øvelser til ro, livsglæde og overskud Indledning Hvorfor er det, at jeg har skrevet denne bog? Der findes så mange andre bøger, der handler om stress og om at få

Læs mere