Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 31-03-2011 kl. 11:00"

Transkript

1 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl Sagsnr. 11/524 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Deltagere: Afbud: Regionsdirektører Bent Hansen, Carl Holst, Ulla Astman, Steen Bach Nielsen, Vibeke Storm Rasmussen, Poul Erik Svendsen, Henrik Thorup, Per Tærsbøl, Thor Buch Grønlykke, Poul Müller, Anne V. Kristensen, Knud Andersen, Jens Stenbæk, Flemming Stenild, Birgitte Kjøller Pedersen Birgitte Josefsen, Bente Lauridsen, Helle Ulrichsen, Per Christiansen, Jens Andersen, Bo Johansen, Mikkel Hemmingsen Deltagere fra POK, LC, GIB, KHE, LE, OLJ, JSA, MHK, LHM, JWI, IH sekretariatet: (referent)

2 Side 2 1. Formandens meddelelser, sagsnr. 11/524 Bestyrelsen tog meddelelserne til efterretning. Bestyrelsesmøde den 29. september 2011 Bestyrelsen besluttede at afholde bestyrelsesmødet den 29. september 2011 i Århus kl til kl Møde med sundhedsministeren 11. marts 2011 om visitationskriterier Formandskabet orienterede om mødet. Invitation fra indenrigs- og sundhedsministeren og økonomi- og erhvervsministeren til dialogmøder om Sund Vækst og velfærdsteknologi Carl Holst og Bent Hansen er indbudt af indenrigs- og sundhedsministeren og økonomi- og erhvervsministeren til at tale på to møder henholdsvis den 28. april og den 9. maj Overskriften for det første møde er Sund Vækst og velfærdsteknologi. I dette møde deltager socialministeren også. Overskriften for det andet møde er Eksport og markedsføring af danske velfærdsløsninger. I dette møde deltager udenrigsministeren også. Standardiseret økonomiopfølgning 2010, 5. kvartal 2010 (15. marts 2011). Notat om standardiseret økonomiopfølgning 2010 på baggrund af 5. kvartal 2010 (15. marts 2011) blev omdelt. Landssamarbejdsudvalget for fysioterapeuter Udvalget for rideterapi Udvalget for forskning og uddannelse Regionsrådsmedlem Tina Boel (SF) udtræder af de tre nævnte udvalg. I stedet indtræder regionsrådsmedlem Jørn Christensen (SF). Ny overenskomst for psykologhjælp Fredag den 11. marts 2011 indgik RLTN og Dansk Psykolog Forening aftale om en ny 3-årig overenskomst. Hovedindholdet i aftalen er: Ingen honorarstigninger eller nye honorarer Stram udgiftsstyring Den økonomiske ramme for aftalen 220 mio. kr. (2010-niveau)

3 Side 3 Aftalen er udvidet med angstområdet, og dermed bliver de afsatte satspuljemidler udmøntet den 1. maj Antallet af ydernumre udvides med 50 (ultimo 2011). Øgede beføjelser vedr. kapacitetsplanlægning og -styring til regionerne. Der er aftalt et fælles moderniseringsprojekt om henvisningen til psykologbehandling. Brev fra KL om manglende udredning og behandling af misbrugere med psykiske lidelser (dobbeltdiagnoser) KL har bedt Danske Regioner tilkendegive, hvordan misbrugere med psykiske lidelser kan sikres psykiatrisk udredning og behandling. Brevet er sendt i kopi til Sundhedsministeren. Ministeren har svaret KL, at ansvarsfordelingen i lovgivningen er klar. Det vil sige, at kommunerne har ansvaret for misbrugsbehandling, og regionerne har ansvaret for psykiatrisk behandling. Sagen forventes behandlet i Social- og Psykiatriudvalget. Aftale med FAPS (Praktiserende speciallæger) Danske Regioner har indgået aftale med FAPS. Jens Stenbæk orienterede om aftalen. Bestyrelsen vil senere få lejlighed til at drøfte indholdet af aftalerne med FAPS, Psykologerne og Fodterapeuterne. Privatbanekriteriet bliver tilsyneladende ikke revideret Indenrigsministeriet har indstillet til Folketingets Kommunaludvalg ikke at fremsætte lovforslag om ændring af regionernes bloktilskudskriterier for regional udvikling. Regeringen vil dog fortsat følge udviklingen på bl.a. privatbaneområdet som led i at sikre en hensigtsmæssig og effektiv opgavevaretagelse på trafikområdet i regionerne. Henvendelse fra Jyllandsposten Danske Regioner har besvaret en henvendelse fra Jyllandsposten om honorering af foreningens medlemmer af Regionsudvalget. Omdelt materiale På mødet blev omdelt følgende: Med kvalitet som ledestjerne (notat) Depotrådets Redegørelse om jordforurening 2009

4 Side 4 2. Godkendelse af åbent referat af møde i Danske Regioners bestyrelse, sagsnr. 11/524 Bestyrelsen godkendte referatet. Carl Holst bad sekretariatet om at undersøge, om der er fulgt op på beslutningen om at sende brev til regionerne om at påbegynde meroptaget vedr. praktikpladser Forslag til generalforsamlingen, sagsnr. 11/194 Bestyrelsen tiltrådte, at formanden på generalforsamlingen søger tilslutning til at forkaste forslaget. Poul Müller, Anne V. Kristensen og Per Tærsbøl gjorde opmærksom på, at de vil stemme imod formandens indstilling på generalforsamlingen. Et regionsrådsmedlem har fremsendt et forslag til afstemning på generalforsamlingen om Danske Regioners deltagelse i det analysearbejde, som Indenrigs- og Sundhedsministeriet i brev af d. 21. januar har forelagt Danske Regioner om fordelingen af bloktilskuddet. Det foreslås, at håndteringen af sagen på generalforsamlingen tager afsæt i bestyrelsens beslutning om, at Danske Regioner som organisation ikke finder, at der for nærværende er behov for at igangsætte den forslåede analyse og dermed forkaster forslaget d. 27. januar Udpegning af medlem til repræsentantskabet for Arbejdsmarkedets Tillægspension, sagsnr. 01/3906, j.nr. 510 Bestyrelsen valgte Steen Bach Nielsen til repræsentantskabet for ATP for perioden 1. april marts Danske Regioner skal udpege et medlem til repræsentantskabet for Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP) for funktionsperioden 1. april 2011 til den 31. marts 2014.

5 Side 5 Ved konstitueringen efter regionsrådsvalget udpegede Danske Regioners bestyrelse regionsrådsformand Steen Bach Nielsen til hvervet for den resterende del af valgperioden 1. april marts Fusion af pensionskasser i PKA, sagsnr. 10/568 Bestyrelsen godkendte, at Danske Regioner støtter en fusion mellem pensionskasserne for henholdsvis Ergoterapeuter og Fysioterapeuter, Kost- og Ernæringsfaglige, Bioanalytikere og Jordemødre. Der er stillet forslag om en fusion mellem de fire PKA pensionskasser for henholdsvis Ergoterapeuter og Fysioterapeuter, Kost- og Ernæringsfaglige, Bioanalytikere og Jordemødre. En fusion af pensionskasserne vil betyde, at de pågældende grupper fremover vil være samlet i én pensionskasse ved navn Pensionskassen for Sundhedsfaglige. Fusionen foreslås bl.a. gennemført for at imødegå fremtidige udfordring i forhold til alderssammensætning, levetid og garantier. Bestyrelsen for den fusionerede pensionskasse vil bestå af 15 medlemmer. Danske Regioner udpeger tre medlemmer, KL udpeger ét medlem, organisationerne udpeger fem medlemmer, generalforsamlingen udpeger fem medlemmer og der udpeges ét uafhængigt medlem med regnskabs- eller revisionskvalifikationer. 6. EU-formandskabsmøder foråret 2012, sagsnr. 10/1530 Bestyrelsen bevilgede kroner fra bestyrelsens pulje til gennemførsel af det ekstraordinære præsidiemøde. Regionsudvalget planlægger et ekstraordinært præsidiemøde og et topmøde for byer og regioner under det danske formandskab foråret Københavns Kommune og Region Hovedstaden har hver bevilget kroner til topmødet, Danske Regioner og KL forventes at bidrage til det ekstraordinære præsidiemøde med kroner hver. Regionsudvalget forventes at dække øvrige udgifter til arrangementerne.

6 Side 6 7. Fortsat sagsbehandling af den bagudrettede betaling af Sikringen, sagsnr. 10/1976 Bestyrelsen besluttede at udsætte drøftelsen, til høringen er afsluttet og den endelige bekendtgørelse ligger fast. D. 27. januar drøftede bestyrelsen den bagudrettede betaling af Sikringen på foranledning af et brev fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Det blev besluttet at afvente drøftelsen til ministeriets udmelding, som nu er kommet. Der er høringsfrist d. 31. marts, hvorefter den endelige bekendtgørelse foreligger. 8. Opfølgning på økonomiaftalen for 2011, sagsnr. 10/1310 Bestyrelsen drøftede opfølgningen på aftalen. Oversigten over opfølgningen på økonomiaftalen for 2011 er blevet opdateret, og der er sket fremdrift på en række områder, blandt andet budgetoverholdelse, afbureaukratisering og visitation. 9. Høringssvar over forslag til ændring af lov om regionernes finansiering (ændret kommunal medfinansiering af sundhedsvæsenet), sagsnr. 07/513 Bestyrelsen godkendte høringssvaret vedr. forslag til ændring af lov om regionernes finansiering og bad sekretariatet udarbejde et oplæg til en model for anvendelsen af de kommunale midler. Lovforslaget om ændring af kommunal medfinansiering af sundhedsvæsenet indebærer, at det kommunale grundbidrag konverteres til aktivitetsafhængig kommunal medfinansiering. Danske Regioner påpeger blandt andet i høringsvaret, at der mangler systematisk viden om effekten af den kommunale forebyggelse, at incitamenter for kommunerne bør aftales mellem KL og regeringen, at den øgede aktivitetsafhængige kommunale medfinansiering ikke understøtter regionernes kvalitetsstrategi og at der med ændringen er risiko for konflikter mellem kommunerne og regionerne.

7 Side Fordeling af ekstra praktikpladser i 2011, sagsnr. 09/2464 Bestyrelsen besluttede, at fordele det samlede antal praktikpladser i 2011 mellem regionerne efter bloktilskudsnøglen. I forlængelse af Danske Regioners bestyrelses overvejelser omkring at indgå Aftale om flere praktikpladser i 2011 med regeringen, skal det besluttes, hvordan de ekstra praktikpladser, der skal oprettes i 2011, skal fordeles mellem regionerne. Indgår Danske Regioner aftalen om ekstra praktikpladser i 2011, betyder det, at regionerne ifølge aftalen skal oprette 390 ekstra praktikpladser i forhold til niveauet i Dette er en forøgelse på 60 pladser i forhold til det aftalte niveau for Danske Regioner peger på tre forskellige modeller for, hvordan de ekstra praktikpladser kan fordeles. 11. Fælles regionale principper for læring af patientklager, sagsnr. 10/2124 Bestyrelsen godkendte principperne. En tværregional arbejdsgruppe har udformet 20 principper for systematisk læring af patienters klager. Principperne skal udgøre regionernes grundregler for arbejdet med at lære fra patientklager, og de er kategoriseret i fem temaer: Perspektiv på læring af patientklager, Organisation og ansvar for læring, Læring fra dialog med klager, Dokumentation og monitorering samt Tværgående læring af patientklager. 12. Høringssvar vedr. ændring af regler for apoteker og lægemiddelgrossister, sagsnr. 11/207 Bestyrelsen godkendte høringssvaret, herunder at Danske Regioner anmoder Indenrigs- og Sundhedsministeriet om snarest at fremsende et skøn over regionernes merudgifter ved forslaget. Bestyrelsen bad sekretariatet om at udarbejde et notat om området.

8 Side 8 Danske Regioner har fået forslag til ændring af regler for apoteker og lægemiddelgrossister. Indenrigs- og Sundhedsministeriet foreslår bl.a., at apotekernes mulighed for returnering og priskreditering begrænses, da den nuværende praksis ikke fungerer tilfredsstillende. Sekretariatet har på baggrund af høring i regionerne udarbejdet høringssvar, hvor det bl.a. fremgår, at ministeriet anmodes om at fremsende et skøn over regionernes merudgifter ved forslaget. 13. Opfølgning på borgertopmøder, sagsnr. 09/2069 Bestyrelsen godkendte, at der udarbejdes et kort notat med de vigtigste resultater fra borgertopmøderne til forelæggelse for bestyrelsen, at notatet sendes til Folketinget, kommunalpolitikerne samt faglige organisationer og patientorganisationer, at notatet og slutrapporten sendes til regionsrådene med opfordring til, at de drøfter borgertopmøderne, resultaterne og opfølgning samt at Danske Regioners bestyrelse efterfølgende drøfter behovet for yderligere opfølgning eller udspil. Borgertopmøderne, som blev holdt den 5. marts 2011, var en succes med godt 1100 deltagere og stor interesse fra mediernes side. For at sikre en god opfølgning udarbejdes et notat om de vigtigste resultater. Notatet sendes til regionsrådene med opfordring om, at borgernes indsats og input bliver bearbejdet og brugt i det videre arbejde. Tilbagemeldinger fra regionsrådene til Danske Regioners bestyrelse kan føre til, at foreningen iværksætter yderligere initiativer. 14. Politisk aftale om udarbejdelse af visitationsretningslinjer, sagsnr. 10/1719 Bestyrelsen tog orienteringen tages til efterretning.

9 Side 9 Regeringen og Danske Regioner har indgået aftale om den videre proces for udarbejdelse af visitationsretningslinjer. Knæ- og skulderkirurgi bliver de næste områder, hvor der udarbejdes retningslinjer. Der etableres et fælles sekretariat mellem Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Sundhedsstyrelsen og Danske Regioner, og det er aftalt, at Sundhedsstyrelsen igangsætter arbejdet. 15. Høring over bekendtgørelse om tolkebistand og opkrævning af gebyr, sagsnr. 11/417 Bestyrelsen godkendte høringssvaret. Henrik Thorup (O) var imod høringssvaret. I et udkast til ny bekendtgørelse om tolkebistand fastlægges det, at regionerne skal opkræve et gebyr på 150 kroner for tolkebistand til personer, der har haft bopæl i Danmark i mere end syv år. Danske Regioner påpeger i høringsvaret, at forslaget vil medføre et betydeligt administrativt merarbejde og deraf følgende udgifter. På baggrund heraf fremsættes et krav om DUT-kompensation. Danske Regioner finder herudover, at bekendtgørelsen er ganske kortfattet og derfor efterlader et ganske stort behov for præciseringer og afgrænsninger, der snarest skal afklares, da den nye bekendtgørelse træder i kraft den 1. juni Høringssvar til Lovforslag vedr. adgang til elektroniske journaler og offentlige registre, sagsnr. 11/369 Bestyrelsen godkendte høringssvaret. Regeringen har fremsat forslag om at ændre Sundhedsloven. Det nye lovforslag handler mest om adgang til elektroniske journaler og offentlige registre. Forslaget er et skridt i retning af at give de relevante faggrupper adgang til at hente data om patienten. Men forslaget giver også anledning til bekymring. F.eks. lægges op til, at kommunerne får adgang til data fra sygehuse på individniveau. I høringssvaret, som er sendt inden fristen 24. februar 2011, er der taget forbehold for politisk behandling. 17. Lancering af vis.dk - forum for sundhedsfaglig videnspredning, sagsnr. 07/2591 Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning.

10 Side 10 Mandag den 28. marts 2011 går regionernes nye portal til sundhedsfaglig videnspredning i luften. Formålet med vis.dk er at gøre det nemmere og mere attraktivt for medarbejdere i sundhedsvæsenet at efterspørge, udbyde og finde viden på tværs i sygehussektoren. Regionernes medejerskab for vis.dk er af stor betydning for, om portalen bliver en succes. 18. Høringssvar til vandplanerne, sagsnr. 08/3328 Bestyrelsen godkendte, at det i høringssvaret påpeges, at ansvaret for vedligeholdelse af grundvandskortlægningen og af indvindingsoplande bør fastlægges. Regionerne kan bidrage til opgaven med såvel data som ekspertise, at der tages forbehold for krav om kompensation for nye finansieringsbehov som følge af krav til jordforureningsindsatsen i vandplanerne, og at det er uhensigtsmæssigt, at store dele af arbejdet med vandplanerne er unddraget den offentlige høringsproces. Vandplanerne er i seks måneders offentlig høring. Det foreslås at påpege, at grundvandskortlægningen bør vedligeholdes efter 2015, og at ansvaret for fastlæggelse af indvindingsoplande bør placeres. Danske Regioner har tidligere gjort opmærksom på, at opdateret viden om grundvandsforhold er afgørende for jordforureningsarbejdet. Det foreslås endvidere at tage forbehold for kompensation af merudgifter til jordforurening. Vandplanerne kan udløse et nyt finansieringsbehov. Det foreslås endelig, at høringssvaret påpeger det uhensigtsmæssige i, at store dele af arbejdet med vandplanerne har været unddraget den offentlige høringsproces. Regionernes prioritering af indsatsen på jordforureningsområdet er forkert beskrevet, og regionerne har ikke været tilstrækkeligt inddraget i forhold til mulige omlægninger af vandindvindingen. 19. Høringssvar til pesticidanalyser af drikkevand, sagsnr. 11/246 Bestyrelsen godkendte høringssvaret. Naturstyrelsen har sendt en revideret liste i høring over pesticider, som vandværkerne skal analysere for ved kontrol af drikkevand. Miljøstyrelsen og to

11 Side 11 regioner har gennemført et teknologiudviklingsprojekt, der viser, at flere af de stoffer, der foreslås fjernet fra listen, er fundet i grundvandet ved fem konkrete undersøgelser. I sekretariatets foreløbige høringssvar tages der forbehold for, om der kan udledes generel viden på baggrund af det begrænsede antal undersøgelser. Omvendt er boringskontrollen den eneste tidlige varsling, der findes, overfor pesticidforurening af vandforsyningen. Der opfordres til, at varslingsaspektet og erfaringerne fra teknologiudviklingsprojektet medtages i styrelsens vurdering af den endelige liste over pesticider. 20. Nye regionale erhvervsudviklingsstrategier, sagsnr. 07/3999 Bestyrelsen godkendte, at Danske Regioner fortsat anser væksthusene som en vigtig regional erhvervsserviceoperatør, men at det enkelte vækstforum i hvert enkelt tilfælde bør vælge den operatør, der er bedst kvalificeret til at udføre opgaven, at Danske Regioner bidrager til fortsat fokus på videndeling og erfaringsudveksling mellem regionerne og i den forbindelse kortlægger det tværregionale samarbejde sammen med regionerne, og at Danske Regioner indsamler regionernes erfaringer med erhvervsfremmeloven. De regionale vækstfora har udarbejdet nye erhvervsudviklingsstrategier. De nye strategier tager udgangspunkt i centrale vækstudfordringer, er fokuserede på regionale styrkepositioner og får overvejende en positiv bedømmelse i en vurdering, der er udarbejdet til Danmarks Vækstråd. I bedømmelsen bliver der bl.a. peget på, at fire ud af seks strategier ikke fuldt ud adresserer anbefalingen om, at væksthusene bør anvendes som operatør for relevante regionale erhvervsudviklingsprogrammer, samt at mange af vækstforums interessenter lægger stor vægt på, at der sker videndeling, erfaringsudveksling og samarbejde på tværs af regionerne. Rammevilkårene for det videre arbejde er afgørende for fortsat vækst og beskæftigelse. Derfor er tidspunktet kommet til at samle regionernes erfaringer med rammevilkårene samt eventuelle forslag til justering heraf. 21. Evaluering af de regionale partnerskabsaftaler, sagsnr. 06/4184 Bestyrelsen godkendte,

12 Side 12 at Danske Regioner fortsat bakker op om partnerskabsaftalerne som et godt instrument til at sikre sammenhæng mellem vækstindsatsen på nationalt og regionalt niveau, at Danske Regioner anbefaler, at der i forbindelse med kommende partnerskabsaftaler i endnu højere grad arbejdes med fyrtårnsprojekter, at Danske Regioner opfordrer de regionale vækstfora til løbende og så tidligt som muligt at spille ind med regionale ønsker til de næste partnerskabsaftaler, og at Danske Regioner tager initiativ til drøftelser af forslaget om partnerskabskontrakter i relation til Europa 2020 med henblik på at sikre en god sammenhæng til den danske vækstmodel. Regeringen og de regionale vækstfora har indgået nye regionale partnerskabsaftaler. Aftalerne indeholder bl.a. regionale fyrtårnsprojekter, som der er enighed om at have særligt fokus på, f.eks. inden for uddannelse. Som et nyt element er parterne enige om at tage et fælles initiativ, der skal bidrage til ny viden om output og effekter af vækstforumprojekternes bidrag til vækst og erhvervsudvikling. På grund af det kommende folketingsvalg kan forhandlingsprocessen forventes at blive relativt kort i Derfor bør alle vækstfora i så god tid som muligt arbejde med at formulere regionale ønsker og muligheder i forbindelse med de kommende aftaler. Partnerskabsaftalerne er inspireret af det partnerskabsprincip, som har præget EU s arbejde med at skabe samhørighed og udvikling i Europa. 22. Status for strukturfondsarbejdet, sagsnr. 07/1179 Bestyrelsen godkendte, at Danske Regioner løbende og i særlig grad under det danske formandskab for EU fokuserer på at fremme de regionale synspunkter i relevante politiske og administrative fora, herunder ministerier, EU-institutioner og interesseorganisationer, og at Danske Regioner til stadighed skal synliggøre resultaterne af den regionale vækstindsats. Henrik Thorup var imod indstillingen.

13 Side 13 Debatten om EU s strukturfonde efter 2013 kører på fuldt blus. EU- Kommissionen har i november præsenteret et udspil i den 5. Samhørighedsrapport, og medlemsstaterne fastlægger deres positioner og forhandlingsmandater i 1. halvår Overordnet set er det tilfredsstillende, at EU-Kommissionen lægger op til, at strukturfondsindsatsen koncentreres om vækststrategien Europa 2020 s mål og målsætninger, som alle lande og regioner skal bidrage til. Det betyder, at alle regioner bliver støtteberettigede. Danske Regioner fokuserer løbende på at fremme de regionale synspunkter i alle relevante politiske og administrative fora, herunder ministerier, EUinstitutioner og interesseorganisationer. 23. Orienteringspunkter, sagsnr. 11/524 Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning Næste møde, sagsnr. 11/524 Bestyrelsen godkendte, at næste møde holdes onsdag den 13. april 2011 kl (dagen før generalforsamlingen) Eventuelt, sagsnr. 11/

14

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 30082011 Sagsnr. 11/1353 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse onsdag den kl. 16:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse onsdag den kl. 16:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 27042011 Sagsnr. 11/658 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse onsdag den 13042011

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 11042013 Sagsnr. 13/582 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 05042013

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 27-01-2012 kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 27-01-2012 kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 03022012 Sagsnr. 11/37 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 27012012

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 29-06-2011 Sagsnr. 11/1043 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat af skriftlig votering i Danske Regioners Bestyrelse (som følge af aflysning af mødet den 7. februar 2014)

Åbent referat af skriftlig votering i Danske Regioners Bestyrelse (som følge af aflysning af mødet den 7. februar 2014) Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 13-02-2014 Sagsnr. 14/355 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: ma@regioner.dk Åbent referat af skriftlig votering i Danske Regioners Bestyrelse (som

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 04-10-2012 Sagsnr. 11/1678 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 31052011 Sagsnr. 11/872 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 23-05-2013 Sagsnr. 13/820 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 14032012 Sagsnr. 12/335 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 02032012

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 13:00 i Allinge

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 13:00 i Allinge Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 19-06-2012 Sagsnr. 12/1047 Anette Budtz-Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 06-06-2012 Sagsnr. 12/916 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 10. april 2014

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 10. april 2014 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 29-04-2014 Sagsnr. 14/1468 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse 2014-2018

Læs mere

Åben dagsorden for møde i Danske Regioners bestyrelse onsdag den kl. 16:00

Åben dagsorden for møde i Danske Regioners bestyrelse onsdag den kl. 16:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 06-04-2011 Sagsnr. 11/658 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åben dagsorden for møde i Danske Regioners bestyrelse onsdag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 14. marts 2014

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 14. marts 2014 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 18-03-2014 Sagsnr. 14/580 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 14.

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 26. februar 2015 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 26. februar 2015 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 06-03-2015 Sagsnr. 15/36 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 26.

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag d. 6. november 2009, fra kl. 9.00 til 10.30 Mødelokale C, Medborgerhuset, Søvej 3, Silkeborg Deltagere: Afbud: Jesper Thyrring Møller, Birgit

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 20-12-2010 Sagsnr. 10/2456 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

REGION HOVEDSTADEN DAGSORDEN. FORRETNINGSUDVALGET Mandag den 4. januar 2010 Kl. 10.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H 6. Møde nr.

REGION HOVEDSTADEN DAGSORDEN. FORRETNINGSUDVALGET Mandag den 4. januar 2010 Kl. 10.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H 6. Møde nr. DAGSORDEN REGION HOVEDSTADEN FORRETNINGSUDVALGET Mandag den 4. januar 2010 Kl. 10.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H 6 Møde nr. 1 Medlemmer: Vibeke Storm Rasmussen Leila Lindén Thor Buch Grønlykke

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 13-03-2013 Sagsnr. 13/467 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 20-06-2013 Sagsnr. 13/1004 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2978 - uddannelse m.v. Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2978 - uddannelse m.v. Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2978 - uddannelse m.v. Bilag 2 Offentligt Indenrigs- og Socialministeriet International J.nr. 2009-5121 akj 28. oktober 2009 Samlenotat om EU-Komissionens forslag om et europæisk

Læs mere

REFERAT. Dagsordenspunkter: Møde i: Forum for ledelse og uddannelse

REFERAT. Dagsordenspunkter: Møde i: Forum for ledelse og uddannelse REFERAT Møde i: Forum for ledelse og uddannelse J.nr.: 200719092 Dato/tidspunkt: 5. maj 2015, kl. 8.00-10.00 Sted/lokale: Kristineberg, lokale 5.03a Deltagere: Vicedirektør Anne Hertz (formand) Centerchef

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 19. januar 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, lokale 205 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 17:10

Beslutningsprotokol. Mødedato: 19. januar 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, lokale 205 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 17:10 Mødedato: 19. januar 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, lokale 205 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 17:10 Fraværende: Jens Andresen med anmeldt forfald. Gruppemøder: 19. januar 2006 1

Læs mere

Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 34 Offentligt

Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 34 Offentligt Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 34 Offentligt NOTAT Klimatilpasning, vandsektor og grundvand J.nr. NST-4600-00052 Ref. sahhe Den 4. oktober 2013 Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om udpegning

Læs mere

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden Referat: Regionsbestyrelsesmøde d. 9/12-08 kl. 9:30 16:45 Sted: Danske Fysioterapeuter, Nørre Voldgade 90, 1358 Kbh. K mødelokale A19 referent: tha@fysio.dk 1. Indledning og godkendelse af dagsorden Der

Læs mere

Referat. Møde i følgegruppen for forebyggelse Mandag den 29. februar 2016 Mødelokale 1515, Regionshuset, Damhaven 12, 7100 Vejle

Referat. Møde i følgegruppen for forebyggelse Mandag den 29. februar 2016 Mødelokale 1515, Regionshuset, Damhaven 12, 7100 Vejle Afdeling: Sundhedssamarbejde og Kvalitet Udarbejdet af: Journal nr.: E-mail: blm@rsyd.dk og iben.lykkeeggertsen@middelfart.dk Dato: 08-03-2016 Telefon: 2920 1212 og 3057 1183 Referat Møde i følgegruppen

Læs mere

1 www.regionmidtjylland.dk

1 www.regionmidtjylland.dk 1 www.regionmidtjylland.dk Det regionale planlægningssystem i Danmark Vicedirektør Lars Vildbrad www.regionmidtjylland.dk Disposition Strukturreformen, den utænkelige reform Den nye administrative struktur

Læs mere

Referat af møde den 12. april 2018 i Danske Regioners bestyrelse

Referat af møde den 12. april 2018 i Danske Regioners bestyrelse Til medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 19-04-2018 EMN-2018-00010 Maren Munk-Madsen Referat af møde den 12. april 2018 i Danske Regioners bestyrelse Deltagere: Afbud: Regionsdirektører: Deltagere

Læs mere

Økonomi og Indenrigsministeriet Slotholmsgade 10 12 1216 København K København, den 8. april 2013

Økonomi og Indenrigsministeriet Slotholmsgade 10 12 1216 København K København, den 8. april 2013 Økonomi og Indenrigsministeriet Slotholmsgade 10 12 1216 København K København, den 8. april 2013 Vedr.: Høringssvar om rapport fra udvalget om evaluering af kommunalreformen Alzheimerforeningen takker

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 29. september 2016 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 29. september 2016 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 06-10-2016 Sagsnr. 16/69 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 6 Kommunalreform fremtidig organisering af genoptræning 524283 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Læs mere

KKR N OTAT. Referat Regionalt Dialogforum 16. april 2015

KKR N OTAT. Referat Regionalt Dialogforum 16. april 2015 N OTAT KKR HOVEDSTADEN Referat Regionalt Dialogforum 16. april 2015 Deltagerliste Steen Christiansen, formand for KKR Hovedstaden John Engelhardt, næstformand for KKR Hovedstaden Kirsten Elise Hove, Danske

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 18. juni 2010, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale D, Medborgerhuset, Søvej 3, Silkeborg Deltagere: Afbud: Bent

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården BESLUTNINGER Sundhedskoordinationsudvalget - mødesager Sundhedskoordinationsudvalget MØDETIDSPUNKT 13-05-2015 09:00 MØDESTED Mødelokale på regionsgården MEDLEMMER Formand Per Seerup Knudsen Næstformand

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 28. februar 2013 /LOHOLK Referat af møde i demokratiudvalget den 20. februar 2013 kl. 13:00 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 3. september 2015 kl. 10.30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 3. september 2015 kl. 10.30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 08-09-2015 Sagsnr. 15/736 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 05. oktober 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, Mødelokale 205 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 18:30 Fraværende: Johan Kristensen 05. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-integrationsraad-2005.11.03.htm. Dato. 3. november 2005. Tid 16:00. Sted. Mødelokale 8 NB.

Indholdsfortegnelse. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-integrationsraad-2005.11.03.htm. Dato. 3. november 2005. Tid 16:00. Sted. Mødelokale 8 NB. Page 1 of 7 Referat Integrationsråd Ordinært møde Dato Tid Sted 3. november 2005 16:00 Mødelokale 8 NB. Fraværende Til stede Ulla Pedersen og Jørgen Tousgaard, begge med afbud. Indholdsfortegnelse 1. Orientering

Læs mere

Hvordan sikrer vi tryg digital velfærd?

Hvordan sikrer vi tryg digital velfærd? NYHEDSBREVET DANSKE REGIONER UDKOMMER HVER 14. DAG NR 4 20. MARTS 2013 SUNDHEDS-IT Hvordan sikrer vi tryg digital velfærd? Regeringen, Danske Regioner og KL vil senere på året præsentere en samlet strategi

Læs mere

Ordinært møde. Dato 19. august 2014. Tid 15:30. Sted ML 0.28. NB. Irene Hjortshøj mødte kl. 16.30 og deltog ikke i behandling af punkt 1.

Ordinært møde. Dato 19. august 2014. Tid 15:30. Sted ML 0.28. NB. Irene Hjortshøj mødte kl. 16.30 og deltog ikke i behandling af punkt 1. Referat Sundhedsudvalget Ordinært møde Dato 19. august 2014 Tid 15:30 Sted ML 0.28 NB. Irene Hjortshøj mødte kl. 16.30 og deltog ikke i behandling af punkt 1. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Anders

Læs mere

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus Referat Byrådet Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00 Mødelokale Deltagere Afbud Byrådssalen, Slagelse Rådhus Stén Knuth (V), Knud Vincents (V), Ole Drost (V), Anders Koefoed (V), Jens Jørgensen (V), Helle

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Rådet for Specialpsykologuddannelsen Rådsmøde den 10. september 2015 Referat Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 10.09.2015 Birte Mikkelsen Birte.mikkelsen@stab.rm.dk 1-30-72-116-15 Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 17:30. Fraværende: Børge Olsen. Indholdsfortegnelse Side 1. Temamøde - Socialområdet 199 2. Opfølgning

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mandag den 23. november 2015 kl. 9.00-10.00 på Hotel Gl. Avernæs, Helnæsvej 9, 5631 Ebberup (i forbindelse med rådets strategiseminar) Deltagere: Jan

Læs mere

2007-10-11. Gentofte Kommune. Vedr. lovligheden af beslutninger truffet i kommunalbestyrelsen og økonomiudvalget.

2007-10-11. Gentofte Kommune. Vedr. lovligheden af beslutninger truffet i kommunalbestyrelsen og økonomiudvalget. 2007-10-11. Gentofte Kommune. Vedr. lovligheden af beslutninger truffet i kommunalbestyrelsen og økonomiudvalget. Resumé: udtalt, at det forhold, at et på mødet omdelt afstemningstema ikke har været tilgængeligt

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. september 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:30 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Kommissorium for udarbejdelse af den nationale kliniske retningslinje for behandling af anoreksi

Kommissorium for udarbejdelse af den nationale kliniske retningslinje for behandling af anoreksi KOMMISSORIUM Kommissorium for udarbejdelse af den nationale kliniske retningslinje for behandling af anoreksi Baggrund og formål Anoreksi (anorexia nervosa) er en sygdom, som især rammer unge piger/kvinder.

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens sikring af grundvandet mod pesticider. April 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens sikring af grundvandet mod pesticider. April 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens sikring af grundvandet mod pesticider April 2012 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Område: Sundhedsstaben og Fælleskommunalt Sundhedssekretariat Dato: 28. februar 2013

Område: Sundhedsstaben og Fælleskommunalt Sundhedssekretariat Dato: 28. februar 2013 Område: Sundhedsstaben og Fælleskommunalt Sundhedssekretariat Dato: 28. februar 2013 Som led i satspuljeaftalen for 2012-2015 blev der afsat i alt 200,4 mio. kr. til en national handlingsplan for den ældre

Læs mere

Konstitueringsaftale med navne

Konstitueringsaftale med navne Konstitueringsaftale med navne Udgave: 3. februar 2014 Der er den 20. november 2013 indgået følgende konstitueringsaftale mellem partierne, Det Radikale,,, Liberal Alliance,, og. Formand erne forpligter

Læs mere

Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS

Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS Til stede: Peder Ring, Danske Regioner Per Hvenegaard, TL Birgit Andersen, H:S

Læs mere

Høringssvar fra Danske Regioner til lovforslag om ændring af lov om kunstig befrugtning m.v.

Høringssvar fra Danske Regioner til lovforslag om ændring af lov om kunstig befrugtning m.v. Høringssvar fra Danske Regioner til lovforslag om ændring af lov om kunstig befrugtning m.v. 15-10-2010 Sag nr. 10/2078 Dokumentnr. 52293/10 Mette Ide Davidsen Tel. 35 29 82 42 E-mail: MID@regioner.dk

Læs mere

Formanden orienterede om, at pressen var inviteret til at overvære første del af mødet.

Formanden orienterede om, at pressen var inviteret til at overvære første del af mødet. 26. juni 2006 1. møde i Danmarks Vækstråd Eksp.nr. 278979 15. juni 2006 /hlm-dep Til stede fra Danmarks Vækstråd: Direktør Lars Nørby Johansen (formand) Finansdirektør Birgit Aagaard-Svendsen (deltog fra

Læs mere

Referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

Referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 12. marts 2013 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 214, Mødelokale Medlemmer: Brian Franklin, Allan Andersen, Arne Hansen, Carsten

Læs mere

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K FORSVARSMINISTEREN. 2. september 2014

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K FORSVARSMINISTEREN. 2. september 2014 Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K FORSVARSMINISTEREN 2. september 2014 MINISTERREDEGØRELSE TIL STATSREVISORERNES BERETNING NR. 16/2013 OM STATENS PLANLÆGNING OG

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 03-11-2011 Sagsnr. 11/1567 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Referat af ULAB 1-12, fredag den 20. januar 2012 kl. 13.00 på Hotel Prindsen i Roskilde.

Referat af ULAB 1-12, fredag den 20. januar 2012 kl. 13.00 på Hotel Prindsen i Roskilde. UNIVERSITETSLÆRERLANDSKLUBBEN Referat af ULAB 1-12, fredag den 20. januar 2012 kl. 13.00 på Hotel Prindsen i Roskilde. Til stede: Peter Andersen (lokalklub 1), Erik Riise (lokalklub 2), Anders Milhøj (lokalklub

Læs mere

Egebjerg Kommune Kulturudvalget Referat

Egebjerg Kommune Kulturudvalget Referat Egebjerg Kommune Kulturudvalget Referat Dato: Tirsdag den 22-maj-2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 13.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.00 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Niels Bo

Læs mere

Referat. Referat. 1. Godkendelse af dagsordenen. --- Godkendt

Referat. Referat. 1. Godkendelse af dagsordenen. --- Godkendt N o r d f y n Referat Vesterled 8 5471 Søndersø Tel +45 64 82 82 30 Fax +45 64 82 82 40 Møde i Det lokale Beskæftigelsesråd Journal nr. 20110314 www.nordfynskommune.dk Ref. bak Dato 31. marts 2011 Mødedato:

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Beslutningsprotokol 12-01-2016 08:30 D116 (M0022) Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig)

Læs mere

Deltagere: Peter Schwarz, Roar Maagaard, Henrik Steen Hansen, Henrik Ullum, Henrik Sillsen, Ole W. Bjerrum, Niels Dieter Röck.

Deltagere: Peter Schwarz, Roar Maagaard, Henrik Steen Hansen, Henrik Ullum, Henrik Sillsen, Ole W. Bjerrum, Niels Dieter Röck. LVS bestyrelsesmøde Tid: 10. maj 2012 kl. 17-20 Sted: Domus Medica, Svenskestuen Deltagere: Peter Schwarz, Roar Maagaard, Henrik Steen Hansen, Henrik Ullum, Henrik Sillsen, Ole W. Bjerrum, Niels Dieter

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 26. maj 2016 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 26. maj 2016 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 02-06-2016 Sagsnr. 16/64 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Journal nr.: Dato: 31. marts 2016. Referat Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt: Den 25. april 2016, kl. 14.00-17.00 Sted: Regionshuset, Damhaven 12, Vejle, mødelokale 3 Deltagere:

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 09. juni 2011 Mødetidspunkt: 18:00 Møde afsluttet: 21:01 Mødelokale: Medlemmer: Fravær med afbud: Poppelgården Kenneth F. Christensen, Carsten Jelund, Katrine Høybye Frederiksen,

Læs mere

Betænkning. Til lovforslag nr. L 130 Folketinget 2009-10. 1. udkast. over

Betænkning. Til lovforslag nr. L 130 Folketinget 2009-10. 1. udkast. over Sundhedsudvalget 2009-10 L 130 Bilag 17 Offentligt Til lovforslag nr. L 130 Folketinget 2009-10 Betænkning afgivet af Sundhedsudvalget den 0. maj 2010 1. udkast Betænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007

Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007 Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007 Næste møde i fagligt udvalg er den 18. september. Bemærk temamøde fra kl. 10-14. Deltagere: Peder Ring,

Læs mere

Konklusionsreferat fra mødet om sundhedsaftaler mellem Odense Kommune og Region Syddanmark den 25. november 2010.

Konklusionsreferat fra mødet om sundhedsaftaler mellem Odense Kommune og Region Syddanmark den 25. november 2010. Område: Sundhedsområdet Udarbejdet af: Niels-Erik Aaes Journal nr.: 10/6198 Telefon: 76631319 Dato: 1. december 2010 e-mail: Niels-Erik.Aaes@regionsyddanmark.dk O Konklusionsreferat fra mødet om sundhedsaftaler

Læs mere

Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør

Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Indholdsfortegnelse 116. Orientering fra formanden 332 117. Orientering fra administrationen 333

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 23-11-2012 kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 23-11-2012 kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 29-11-2012 Sagsnr. 12/2026 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag

Læs mere

Region Hovedstadens redegørelse vedrørende indberettet aktivitet, aktivitetsbestemte tilskud mv. 2010

Region Hovedstadens redegørelse vedrørende indberettet aktivitet, aktivitetsbestemte tilskud mv. 2010 Til: Region Hovedstadens redegørelse vedrørende indberettet aktivitet, aktivitetsbestemte tilskud mv. 2010 Koncern Økonomi Dataenheden Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Opgang Blok A Telefon 48 20 50

Læs mere

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 21. maj 2014 kl. 14.00-17.00

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 21. maj 2014 kl. 14.00-17.00 Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 21. maj 2014 kl. 14.00-17.00 Mødedeltagere: Tine Lindhardt, Henrik Wigh Poulsen, Erik Vind, Ester Larsen, Helga Højsager, Bente Kaysen, Grethe Krogh Jakobsen, Mikael

Læs mere

Vejledning for håndtering af dialogsamtaler.

Vejledning for håndtering af dialogsamtaler. Koncern Sekretariatet Juridisk Sekretariat Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Telefon 48 20 50 00 Direkte 48 20 57 19 Fax 48 20 57 77 Web www.regionhovedstaden.dk CVR/SE-nr: 29 19 06 23 Dato: 3. december 2010

Læs mere

Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 6. marts 2013 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe.

Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 6. marts 2013 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe. Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 6. marts 2013 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe. Dagsorden: side 1 Godkendelse af referat... 2 2 Nibe Ældreboligselskab...

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 19122011 Sagsnr. 11/2119 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den

Læs mere

Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget. Torsdag 28.02.2008 kl. 15:30

Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget. Torsdag 28.02.2008 kl. 15:30 Referat fra ordinært møde Ordinært møde Torsdag 28.02.2008 kl. 15:30 Følgende sager behandles på mødet Meddelelser 2 Budget 2009-2012 - opstart i fagudvalgene 3 Strategioplæg på Beskæftigelses- og Erhvervsområdet

Læs mere

usikkerhed om personaleforholdene fremover. Man må frygte at reformen vil følges af afskedigelser og afvandring af de bedst kvalificerede,

usikkerhed om personaleforholdene fremover. Man må frygte at reformen vil følges af afskedigelser og afvandring af de bedst kvalificerede, 3HUVRQDOHIRUKROGYHGGHQIRUHVWnHQGHNRPPXQDOUHIRUP LO har modtaget udkast til en række af regeringens lovforslag i forbindelse med den forestående kommunalreform med henblik på vores bemærkninger. LO vil

Læs mere

Høringssvar til forslag til lov om ændring af lov om erhvervsfremme

Høringssvar til forslag til lov om ændring af lov om erhvervsfremme Erhvervsstyrelsen Att. Steen Frederiksen stefre@erst.dk Att. Stine Nylev stinyl@erst.dk Høringssvar til forslag til lov om ændring af lov om erhvervsfremme og forskellige andre love Erhvervs- og Vækstministeriet

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Praksisplanudvalget 05-09-2014 12:00. Mødelokale H6-H7-H8. Praksisplanudvalget - mødesager

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Praksisplanudvalget 05-09-2014 12:00. Mødelokale H6-H7-H8. Praksisplanudvalget - mødesager BESLUTNINGER Praksisplanudvalget - mødesager Praksisplanudvalget MØDETIDSPUNKT 05-09-2014 12:00 MØDESTED Mødelokale H6-H7-H8 MEDLEMMER Borgmester Jørgen Glenthøj, Frederiksberg Kommune Kommunalbestyrelsesmedlem

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 16. november 2015

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 16. november 2015 Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 16. november 2015 kl. 17-19, Handicaprådsmøde Mødelokale 1, Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i EFS Dysfagi d. 9.9.15

Referat af ordinær generalforsamling i EFS Dysfagi d. 9.9.15 Referat af ordinær generalforsamling i EFS Dysfagi d. 9.9.15 1. Velkomst v/daniela Jakobsen Bestyrelsen anbefaler, at Lene Barslund (Etf) er ordstyrer. 2. Valg af ordstyrer, referent og stemmeudvalg Lene

Læs mere

Kvalitets- og Efteruddannelsesudvalget den 1. oktober 2013 REFERAT. af møde i. Kvalitets- og Efteruddannelsesudvalget

Kvalitets- og Efteruddannelsesudvalget den 1. oktober 2013 REFERAT. af møde i. Kvalitets- og Efteruddannelsesudvalget Kvalitets- og Efteruddannelsesudvalget den 1. oktober 2013 REFERAT af møde i Kvalitets- og Efteruddannelsesudvalget tirsdag den 1. oktober 2013 kl. 16.00 19.00 Praksisenheden i Kolding Kokholm 3A 6000

Læs mere

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den 19.08.2013 kl. 16:00 i Køge Rådhus, Byrådsstue Peter Huitfeldt

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den 19.08.2013 kl. 16:00 i Køge Rådhus, Byrådsstue Peter Huitfeldt Referat af Beskæftigelsesråds møde den 19.08.2013 kl. 16:00 i Køge Rådhus, Byrådsstue Peter Huitfeldt Tilstedeværende: Annie Bendtsen Bent Munk Jensen Birthe Jensen Vibeke Hansen Henning Kofod Jorry Højer

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december

Læs mere

Egebjerg Kommune. Socialudvalget. Referat. Dato: Onsdag, den 22. september 2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 18.

Egebjerg Kommune. Socialudvalget. Referat. Dato: Onsdag, den 22. september 2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 18. Egebjerg Kommune Socialudvalget Referat Dato: Onsdag, den 22. september 2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 18.10 Mødested: Udsendelsesdato: 17.09.2004 Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Åbent møde for Kommunalt lægeligt udvalgs møde den 20. september 2011 kl. 14:00 i Sundhedscentret

Åbent møde for Kommunalt lægeligt udvalgs møde den 20. september 2011 kl. 14:00 i Sundhedscentret Åbent møde for Kommunalt lægeligt udvalgs møde den 20. september 2011 kl. 14:00 i Sundhedscentret Indholdsfortegnelse 007. Meddelelser til Det Kommunalt lægelige udvalg den 20. september 2011 12 008. Sundhedsaftale

Læs mere

Den danske Landinspektørforening - pr. 27. august 2014

Den danske Landinspektørforening - pr. 27. august 2014 Den danske Landinspektørforening - pr. 27. august 2014 Lov for Den danske Landinspektørforening Foreningens første lov blev vedtaget på stiftende generalforsamling den 30. august 1875. Foreningens navn

Læs mere

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden: Referat af mødet den 7. december 2009

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden: Referat af mødet den 7. december 2009 Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 7. december 2009 Ref: HS Dato: 11. januar 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas

Læs mere

Lokalt Beskæftigelses Råd

Lokalt Beskæftigelses Råd Lokalt Beskæftigelses Råd Referat fra møde Tirsdag den 26. august 2014 kl. 16.00 i F 7, Frederikssund Mødet slut kl. 17.50 MØDEDELTAGERE Ole Søbæk (C) Annette Kobberup Stougaard Erik Jørgensen Jan Olsen

Læs mere

Åben dagsorden for møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 20. august 2015 kl

Åben dagsorden for møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 20. august 2015 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 18-08-2015 Sagsnr. 15/1655 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åben dagsorden for møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Referat af møde nr. 4, Mandag d. 13.04.2015 kl. 8.30. Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 4, Mandag d. 13.04.2015 kl. 8.30. Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 4, Mandag d. 13.04.2015 kl. 8.30. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 13.04.2015 kl. 8.30. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Social- og Sundhedsskolen Skive Thisted Viborg. Tidspunkt: Mandag den 15. marts 2010 kl. 12.00 14.00

Social- og Sundhedsskolen Skive Thisted Viborg. Tidspunkt: Mandag den 15. marts 2010 kl. 12.00 14.00 LUU LOKALT UDDANNELSESUDVALGSMØDE Tidspunkt: Mandag den 15. marts 2010 kl. 12.00 14.00 Sted: Lokale 3 på, Skive afdeling Deltagere: Anne Stubberup Skive og Viborg Kommune Eva Pedersen Skive og Viborg Kommune

Læs mere

Følgende er forvaltningens redegørelse for ansvarsfordelingen.

Følgende er forvaltningens redegørelse for ansvarsfordelingen. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Til Socialudvalget Orientering om ansvarsfordeling for psykiatri, alkohol- og misbrugsbehandling mellem kommuner og regioner På socialudvalgsmødet d. 18. maj 2016 blev Socialforvaltningen

Læs mere

Onsdag den 21. maj 2014 kl. 10:00-14:30 på Københavns Rådhus Udvalgsværelse D, 1. sal værelse 103

Onsdag den 21. maj 2014 kl. 10:00-14:30 på Københavns Rådhus Udvalgsværelse D, 1. sal værelse 103 Den 14. maj 2014 Kære Ældreråd I indkaldes hermed til møde i Ældrerådet: Onsdag den 21. maj 2014 kl. 10:00-14:30 på Københavns Rådhus Udvalgsværelse D, 1. sal værelse 103 Per Christensen, leder af Boligsekretariatet,

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 10. december 2015 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 10. december 2015 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 17-12-2015 Sagsnr. 15/739 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Europaudvalget 2014-15 EUU Alm.del Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2014-15 EUU Alm.del Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2014-15 EUU Alm.del Bilag 1 Offentligt Europaudvalget Til: Dato: Udvalgets medlemmer 8. oktober 2014 Europaudvalget (EUU) Europaudvalget holder normalt møde om fredagen kl. 10.00 eller kl.

Læs mere

NOTAT. Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske. Samspil mellem Regionsrådet og Vækstforum

NOTAT. Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske. Samspil mellem Regionsrådet og Vækstforum Regionshuset Viborg Regionssekretariatet NOTAT Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30 15:45 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Punkt 6 om udviklingen i neurofysiologispecialet indledte mødet.

Punkt 6 om udviklingen i neurofysiologispecialet indledte mødet. Referat af møde i FUHA, team neurofysiologi den 15. september kl. 14.30 16.00 Til stede: Per Kristian Jansen, Danske Regioner Birgit Andersen, Danske Regioner Heidi Leen, FOA Anita Bak Johansen, FOA Lotte

Læs mere