STORE TORV OG J.P. JACOBSENS PLADS.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "STORE TORV OG J.P. JACOBSENS PLADS."

Transkript

1 STORE TORV OG J.P. JACOBSENS PLADS. Fra Bedre Byrum til det aktuelle projekt. Fonden Realdania støtter projekt Byen efter gågaden med kr. med henblik på den videre bearbejdning til Bedre Byrum. Projekt Bedre Byrum blev udarbejdet i Projektet havde det klare udgangspunkt, at der var tale om to byrum Store Torv og Havne Torv. De to byrum er henholdsvis midtpunkt og slutpunkt på gågadeforløbet, og dermed naturlige steder at knytte an til resten af byen. I den afsluttende fase blev projektet desværre ikke udvalgt. Havne Torv blev anlagt i

2 BEDRE BYRUM Store Torv er placeret midt mellem gågadens to dele Storegade og Vestergade. I 1936 blev Store Torv anlagt som parkeringsplads, og i sidste halvdel af 70 erne delvist indlemmet som en del af gågaden Storegade.

3 BEDRE BYRUM 2003.

4 BEDRE BYRUM Skitseforslag til Store Torv med trappeanlæg op mod kirkegårdshaven.

5 SKITSEFORSLAG - JUNI 2007

6 SKITSEFORSLAG JUNI Skitseforslag til Store Torv med trappeanlæg op mod kirkegårdshaven. Trappen er revideret til et mere roligt, afdæmpet udtryk, for ikke at tage opmærksomheden fra det gamle rådhus.

7 SKITSEFORSLAG Trappeanlægget trækkes mere tilbage fra Store Torv, for at skabe rum og plads foran Rådhuset.

8 SKITSEFORSLAG J.P. Jacobsens Plads begrønnes med plantebede, som ligger i en dansende rytme i hele gadens forløb.

9 BEARBEJDET SKITSEFORSLAG OKTOBER 2007.

10 SKITSEFORSLAG OKTOBER Skitseforslag af Store Torv og trappeanlæg op mod kirkegårdshaven. Store Torv er en mangfoldig plads, hvor mange indtryk mødes. Der er et spil i de omkransende facader, som er forskellige i deres udtryk, der er et liv som leves på pladsen, og den skal kunne rumme mange forskellige funktioner. Variationen, et patch-work af elementer afspejles i belægningen, som et mønster af overlappende tæpper. Hvert tæppe markerer en situation og/eller forholder sig til en bygning. Der er en Markedsplads, en Rådhusplads, en Scene, en Rød løber, en Ankomst og en Opholdsplads. Trappen er stadig trukket tilbage mod kirkegårdshaven, og der er integreret en rampe i anlægget, for at sikre tilgængeligheden mellem torv og have.

11 SKITSEFORSLAG OKTOBER Skitseforslag til J.P. Jacobsens Plads. Plantebedene er her udformet med inspiration i både eller guldskibene, som findes på Thisted museum. De er stadig placeret i en dansende rytme ned gennem pladsen.

12 ENDELIG SKITSEFORSLAG FEBRUAR 2008.

13 ENDELIG SKITSEFORSLAG FEBRUAR STORE TORV AKTUELT FORSLAG. Skitseforslag til Store Torv og trappeanlæg mod kirkegårdshave. Som Byens Plads skal Store Torv udgøre det gulv hvorpå forskellige aktiviteter kan foregå. Der skal kunne afholdes marked, være mulighed for sceneopstilling, plads til byens juletræ, udeservering, ophold, oplevelser m.m. Der arbejdes stadig med et formsprog af overlappende tæpper i belægningen, som hvert danner underlag for forskellige formål. Trappen er nu bearbejdet så den er blødere i sit udtryk, og spejlbassinet er trukket længere ned mod museet, for ikke at skabe for meget uro omkring det gamle rådhus. Overskrifter der kendetegner Store Torv fremover: BYENS PLADS MANGFOLDIGHED AF LIV RUM TIL AKTIVITETER OPHOLD OG MØDESTED ET SMUKT BYRUM KVALITET OG GEDIGNE MATERIALER

14 RÅDHUSPLADSEN. Rådhuspladsen udgør et kvadratisk tæppe udenfor Mindesbølls gamle rådhus fra Der indlægges et dæksel centralt på pladsen til byens juletræ i december. Belægningen er i rødlig og gyldenbrun granit, varierende i 4 størrelser fliser, afgrænset af et bånd af støbejern. MARKEDSPLADSEN. Markedspladsen udgør det største tæppe. Belægningen er i rødlig og gyldenbrun granit, varierende i 4 størrelser fliser, afgrænset af et bånd af støbejern. Som funktion skal der på Markedspladsen kunne opstilles stadepladser når der afholdes marked. Stadepladserne markeres i belægningen med stifter i støbejern. Hver stadeplads er 3x4 meter, og der udlægges 2 rækker parallelt overfor hinanden.

15 OPHOLDSPLADS. Opholdspladsen er et område med caféborde og stole i tilknytning til den nye pølsevogn på Store Torv. Denne plads er belagt med kvadtatiske fliser i støbejern. SCENEN. Scenen er et mindre tæppe centralt på torvet. Her vil der være mulighed for at opstille en scene til forskellige optrædener. Der er frit udsyn til dette område fra hele torvet, og oplagt sidemulighed på trappeanlægget, der etableres på skråningen op mod kirkegårdshaven. Belægningen er i rødlig og gyldenbrun granit, varierende i 4 størrelser fliser, afgrænset af et bånd af støbejern. DEN RØDE LØBER. Den røde løber er et langsgående tæppe, som angiver retningen hen mod en fremtidig indgang til museet. Museet vil stadig have sin hovedindgang ud mod Toldbodgade, men ved en evt. udvidelse opstår muligheden for at lave en ny indgang mod Store Torv. Belægningen er i rødlig og gyldenbrun granit, varierende i 4 størrelser fliser, afgrænset af et bånd af støbejern

16 TRAPPEANANLÆGGET. På Store Torv anlægges et trappeanlæg mellem rådhuset og museet op mod Kirkegårdshaven. Trappen udgør et element med siddepladser og altså mulighed for ophold. Samtidig indlægges en vandtrappe med mindre vanddyser. Vandtrappen er integreret i trappen, som en del af denne, og udmunder i et bassin på torvet. Granitelement til indløb Granitelement til udløb

17 BEPLANTNING. Omkring trappeanlægget beplantes trinene med stedsegrønt bunddække og enkelte træer. Op mod kirkegårdshaven plantes en hæk i bøgepur, hvori der også plantes træer. Under Store Torv er der etableret en parkeringskælder i forbindelse med J.P. Jacobsens Centret. Parkeringsdækket betyder, at det ikke er muligt at plante på torvet. Dog er der et område, hvor Vestergade udmunder på Store Torv, hvor P-dækket ikke genere, her plantes et stort bytræ, med en cirkulær siddeplint under.

18 ENDELIG SKITSEFORSLAG FEBRUAR Siddeplads Plantehul Afrundede hjørner Granitelement J.P. JACOBSENS PLADS AKTUELT FORSLAG. Der etableres en udeserveringsplads ud for caféen i J.P. Jacobsen Centret i pladsens nordlige ende. Plantebedene er reduceret i deres formudtryk, så de ikke optager for meget plads ud i det smalle gadeforløb, især omkring serveringsområdet. I stedet udformes de som bløde trekantformede granitelementer, som samtidig udgør siddemuligheder for folk der færdes på pladsen. I belægningen indlægges bånd i støbejern, hvori teksten til Irmelin Rose af J.P. Jacobsen indgår. Overskrifter der kendetegner J.P. Jacobsens Plads fremover: HISTORISK GADEFORLØB INTIMT BYRUM BEVÆGELSE OG OPHOLD BEPLANTNING

19 ENDELIG SKITSEFORSLAG FEBRUAR J.P. Jacobsens Plads har oprindelig været et smalt gadeforløb med mindre byhuse. For at markere den gamle facaderække, da der stadig lå byhuse, laves der en nuanceforskel i belægningen. Sorte granitsten lægges i det historiske gadeforløb. Den øvrige torvebelægning er i rødlig og gyldenbrun granit, varierende i 4 størrelser fliser, som på Store Torv. Som reference til J.P. Jacobsens værker nedlægges støbejernselementer med bogstaver, der tilsammen udgør digtet Irmelin Rose i hele pladsen forløb.

20 Granitten. I løbet af december-januar 2008/09 ankommer der ca paller med kinesisk granit til Thisted. Granitten oplægges på Sydhavnen, umiddelbart i nærheden af hvor den senere skal nedlægges. Granitten leveres af TR Granit. På baggrund af den debat der har vært omkring anvendelse af kinesisk granit ved byggerier i Danmark, har Thisted Kommune i sin egenskab af bygherre, stillet krav overfor leverandøren. TR Granit oplyser, at forholdene i stenbruddene og på skærerierne bliver dokumenteret af den svenske tredjepartskontrol SwedWatch.

21 Støbejern. Som en afgrænsning af tæpperne på Store Torv nedlægges bånd af støbejern. Støbejernet spiller godt sammen med granitten både i farve og udtryk. Hvor der er behov for det indlægges riste i støbejernsbåndene, så afvandingen af de to pladser kan klares herved. Teksten til Irmelin Rose indlægges i støbejernsbåndene på J.P. Jacobsens Plads, som et element der bryder med belægningsfliserne.

22 Belysning. Til belysning af såvel Store Torv som J.P. Jacobsens Plads opsættes lysarmaturet VELA fra Hess Lightning. Masterne opsættes i 3 størrelser - 9 meter, 6 meter og 4,5 meter. Armaturet er enkelt og stilrent og kan nemt indpasses i byrummet, med den meget vekslende facadearkitektur. På Store Torv nedlægges der effektbelysning i belægningen på tværs af torvet, som en ledelinie der forbinder Vestergade med Storegade. På J.P. Jacobsens Plads suppleres belysningen med up-lights i træerne, som plantes i plantebedene. VELAarmaturet Referencefoto: Effektbelysning på Store Torv. Referencefoto: Uplights i træerne på J.P. Jacobsens Plads.

23 STORE TORV OG J.P. JACOBSENS PLADS. -Fra projekt til virkelighed.

24 September 2005: Thisted Byråd vedtager lokalplan for J.P. Jacobsen Center. I denne lokalplan etableres der P-kælder under centret i 2 etager. December 2006: Da det viser sig at det ikke er teknisk muligt at etablere parkeringskælder i 2 etager, vedtager Thisted Byråd en ændret lokalplan for J.P. Jacobsen Center. Parkeringskælderen er i et plan og strækker sig ud under Store Torv. Dermed udløser Centerbyggeriet arbejdet på de to torve. Januar 2007: Der fortages arkæologiske undersøgelser på Store Torv.

25 Februar 2007: Store Torv og J.P. Jacobsens Plads ryddes, og Torvegrillen flyttes fra Store Torv til Storegade.

26 Marts-Maj 2007: Ledningsomlægninger på Store Torv opstartes, for at rydde byggefeltet for parkeringskælderen. Der etableres borepælevæg og spunsvæg for parkeringskælderen. Alle ledninger som før gik hen over torvet lægges nu udenfor den fremtidige spunsvæg. Ledningsarbejderne var ret omfattende.

27 Maj 2007: Omlægning af Ø 1000 mm kloakledning udenfor spunsvæggen.

28 Juni 2007: Skitseprojektering for Store Torv og J.P. Jacobsens Plads opstartes af Birk Nielsens Tegnestue. Juni/Juli 2007: Forankring af - og udgravning til parkeringskælder.

29 August 2007: Montering af elementer i parkeringskælderen. September 2007: Montering af elementer på J.P. Jacobsens Plads. Oktober 2007: Opsætning af pavilloner på Store Torv. Bearbejdet skitseforslag modtages fra Birk Nielsens Tegnestue.

30 November 2007: Efter at butikkerne i de resterende bygninger mod Stor Torv er flyttet ud i den etablerede pavillonby rives bygningerne ned. December 2007: Efter nedrivning af bygninger opstartes arkæologiske udgravninger på arealet.

31 Februar 2008: Teknik- og miljøudvalget anbefaler skitseforslag til Store Torv, uden parkeringspladser. April 2008: Thisted Byråd godkender det endelige skitseforslag til Store Torv og J.P. Jacobsens Plads. Store Torv anlægges uden parkeringspladser. Juni 2008: Projektet udsendes i indbudt licitation til 5 entreprenører. August 2008: Thisted Byråd godkender licitationsresultatet og der giver en anlægsbevilling på kr. 15 mio. Alternativ medfinansiering forsøges. Entreprenør på entreprisen er Ivan Jacobsen. September 2008: Oticon fonden meddeler at de støtter etablering af Store Torv og J.P. Jacobsens Plads med kr. 5 mio. November 2008: Åbning af J.P. Jacobsen Center.

32 December 2008: Pavillonerne på Store Torv fjernes. Granitleverancen ankommer til Thisted. Entreprenør Ivan Jacobsen opstarter arbejdet på J.P. Jacobsens Plads ultimo november.

33 Januar 2009: Entreprenøren laver jord- og ledningsarbejder på J. P. Jacobsens plads. Februar 2009: De første sten bliver lagt på J.P. Jacobsens Plads.

34 Marts 2009: Belægningsarbejdet skrider godt frem, og linierne fra J.P. Jacobsens digt Irmelin Rose begynder at fremgå på pladsen. På Store Torv lægges der membran over parkeringsdækket.

35 April 2009: Belægningen på J. P. Jacobsens Plads er næsten færdig. Belysningsmasterne hejses på plads.

36 Maj 2009: Arbejdet opstartes på Store Torv.

37 Juni 2009 Arbejdet fortsætter på Store Torv

38 Juli 2009 Belægning på Store Torv begynder og fundament til Café Cocio er sat J P Jacobsens Plads

39 August 2009 Teknikrum til springvand Café Cocio sættes på plads

40 September 2009 Café Cocio åbner

41 Oktober 2009 De Friske Brolæggere

42 November-December 2009

43 December 2009 til April 2010 Vinter

44 April 2010 Rådhusstræde

VITUS BERINGS PLADS OG KONGENSGADE SKITSEFORSLAG

VITUS BERINGS PLADS OG KONGENSGADE SKITSEFORSLAG VITUS BERINGS PLADS OG KONGENSGADE SKITSEFORSLAG SLA HORSENS - VITUS BERINGS PLADS OG KONGENSGADE - SKITSEFORSLAG 15.11.2011 1 NOVEMBER 2011 15.11.2011 SLA Carl Jacobsens Vej 29 A DK 2500 Valby Copenhagen

Læs mere

FARUM HOVEDGADE I REMA 1000

FARUM HOVEDGADE I REMA 1000 FARUM HOVEDGADE I REMA 1000 27.03-14 Sagsnr. 10.3939 FACADE OPLÆG FARUM HOVEDGADE I BESKRIVELSE Nyt byggeri i Farum På Farum Hovedgade foreslås opførsel af nyt byggeri indeholdende både butikker og boliger.

Læs mere

Henrik Jørgensen Landskab as

Henrik Jørgensen Landskab as Oplæg til ny placering af skulptur ved Dronningedammen og forslag til indretning af området. Skitseforslag 19. sept. 2013 Oversigtsplan, område ved Dronningedammen med forslag til ny placering af skulptur

Læs mere

CARL NIELSENS ALLÉ SKITSEFORSLAG 1. JUNI 2010

CARL NIELSENS ALLÉ SKITSEFORSLAG 1. JUNI 2010 CARL NIELSENS ALLÉ SKITSEFORSLAG 1. JUNI 2010 BAGGRUND Østerbro lokaludvalg har i vinteren 2009-2010 igangsat en proces for at udvikle en ny lommepark omkring pladsen på Carls Nielsens Allé ud mod Østerbrogade

Læs mere

VEJ- OG STIKATALOG. Boligvænge. Boligvej. Boligvej. Boligvænge. Boligvej med plads mål 1:300

VEJ- OG STIKATALOG. Boligvænge. Boligvej. Boligvej. Boligvænge. Boligvej med plads mål 1:300 S Ø N D E R G Å R D VEJ- OG STIKATALOG Boligvej Boligvænge Boligvænge Boligvej Boligvej med plads mål 1:300 1 HAVEBOLIGOMRÅDET mellem Søndergårds Allé og søen SØNDERGÅRDS ALLE (fordelingsvej) Sydvest for

Læs mere

KULTURTÆPPET. - et nyt kulturelt byrum i Randers

KULTURTÆPPET. - et nyt kulturelt byrum i Randers KULTURTÆPPET - et nyt kulturelt byrum i Randers et skitseforslag udformet i et samarbejde mellem Randers Kommune, Værket og RUM april 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE side 3 geografisk placering side 4 idébeskrivelse

Læs mere

- historisk baggrundsmateriale for byrum i Skælskør

- historisk baggrundsmateriale for byrum i Skælskør APPENDIX - historisk baggrundsmateriale for byrum i Skælskør Historisk billed- og kortmateriale er venligst udlånt af Skælskør Egnshistoriske Arkiv, samt fundet på Erik Petersens hjemmeside omhandlende

Læs mere

Masterplanens koncept om et oplevelsesloop

Masterplanens koncept om et oplevelsesloop BY INVENTAR I VARDE MIDTBY Det er intentionen, at by inventaret i midtbyen skal tilpasses de enkelte områders kvaliteter, karakter og identitet. Med reference til oplevelsesloopet i Masterplanen for Varde

Læs mere

Side 1 Maj 2009 Center for Kommunikation og Hjælpemidler i Region Syddanmark

Side 1 Maj 2009 Center for Kommunikation og Hjælpemidler i Region Syddanmark Center for Kommunikation og Hjælpemidler (CKHM) er et regionalt videnscenter for handicappede borgere og personale i kommunerne og på regionens institutioner. Centrets indsatsområder omfatter kompenserende

Læs mere

På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen

På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 9 Forslag til ændringer På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen 5 præcisering af fordeling

Læs mere

FÆLLES GÅRDHAVE FORSLAG

FÆLLES GÅRDHAVE FORSLAG BILAG 3 FORSLAG FÆLLES GÅRDHAVE Vejlegadekarréen HORSENSGADE 1-11, SILKEBORG PLADS 2-8, VEJLE- GADE 2-12 OG STRANDBOULEVARDEN 71-75 Teknik- og Miljøudvalget vedtog den xx.yy 201x at sende dette forslag

Læs mere

ØSTERMARIE_forslag til nyt torv

ØSTERMARIE_forslag til nyt torv ØSTERMARIE_forslag til nyt torv SITUATIONSPLAN_samlet forslag baseret på de tre skitser fra workshop i marts PLANUDSNIT_sydlig del Torvet PLANUDSNIT_nordlig del Fritidshuset FUGLEPERSPEKTIV_torvet set

Læs mere

Forslag til indretning af tag-etage i. Skanderborg Aktivitetscenter afdeling Sølund.

Forslag til indretning af tag-etage i. Skanderborg Aktivitetscenter afdeling Sølund. Forslag til indretning af tag-etage i Skanderborg Aktivitetscenter afdeling Sølund. v. arkitekter cand. arch. Trine og Kåre Birk 04.09.2011 Nuværende etageplan Nuværende indretning Problemformulering Tagetagen

Læs mere

P L E J E C E N T E R B A N E B O

P L E J E C E N T E R B A N E B O PROJEKT OG STED BAGGRUND Boligselskabet Skt. Jørgen og Viborg Kommune har taget initiativ til at opføre Plejecenter Banebo, som en del af Viborgs nye bydel Banebyen. Viborg Baneby er et ældre bynært erhvervsområde,

Læs mere

ESTER. Skitseforslag 02.09.2010

ESTER. Skitseforslag 02.09.2010 ESTER Skitseforslag 02.09.2010 BY Udarbejdet af og NORD arkitekter TRAFIKSANERING AF SVENDBORGVEJ I VESTER AABY Skitseforslag Udarbejdet af Vejdirektoratet og NORD Arkitekter 02.09.2010 Yderligere oplysninger:

Læs mere

side 1 af 8 STØVRING BYTORV

side 1 af 8 STØVRING BYTORV 042015 side 1 af 8 STØVRING BYTORV Pladsen idé vision Velkommen til Støvring Bytorv. Visionen med nærværende projektforslag har været at skabe et nyt bytorv med en klar rumlig og funktionel identitet,

Læs mere

Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 1 af 20. Holbæk Havn. Visionsplan

Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 1 af 20. Holbæk Havn. Visionsplan Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 1 af 20 Holbæk Havn Visionsplan Kontaktgruppen for havnens beboere Visioner, idéer og forslag. Juni 2013 Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 2 af 20 Krags Brygge bør føres igennem.

Læs mere

Sluseholmen afd. 783-0 Lejerbo Gl. Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 70 12 13 10. 78 lejeboliger på Birkholm

Sluseholmen afd. 783-0 Lejerbo Gl. Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 70 12 13 10. 78 lejeboliger på Birkholm Sluseholmen afd. 783-0 Lejerbo Gl. Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 70 12 13 10 78 lejeboliger på Birkholm Historie Sluseholmen i Sydhavnen er oprindelig anlagt som et sluseanlæg af Københavns Havnevæsen

Læs mere

Bredebro - Sønderjyllands blomstrende by i bevægelse

Bredebro - Sønderjyllands blomstrende by i bevægelse Bredebro - Sønderjyllands blomstrende by i bevægelse Illustration af Toosbuys Torv set fra Storegade Mer a kite ur hverd gen! www.movearkitektur.dk Eng i blomsterflor Åen løber I forbindelse med områdefornyelsesprojektet

Læs mere

LOKALPLAN 143. For nedrivning af Lyngby Hovedgade 36 i Kgs. Lyngby. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 143. For nedrivning af Lyngby Hovedgade 36 i Kgs. Lyngby. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 143 For nedrivning af Lyngby Hovedgade 36 i Kgs. Lyngby Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen.................... 1 Lokalplanens indhold........................

Læs mere

FÆLLES GÅRDHAVE Kirkevænget Karréen

FÆLLES GÅRDHAVE Kirkevænget Karréen FORSLAG FÆLLES GÅRDHAVE Kirkevænget Karréen Gl. Jernbanevej 1-11, Valby Langgade 21A-B, Kirkevænget 2-6. Teknik- og Miljøudvalget vedtog den 24.2.2014 at sende dette forslag om fælles gårdhave i Kirkevænget

Læs mere

Branchevejledning. distribution. af varer. Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros

Branchevejledning. distribution. af varer. Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros Branchevejledning distribution af varer Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros branchevejledning om distribution af varer Indhold Indledning... 1 Transport- og adgangsveje.... 2 Parkering...

Læs mere

Borgermøde om Hinnerup midtby og letbanen. 10. maj 2016, Rønbæk Idrætscenter

Borgermøde om Hinnerup midtby og letbanen. 10. maj 2016, Rønbæk Idrætscenter Borgermøde om Hinnerup midtby og letbanen 10. maj 2016, Rønbæk Idrætscenter Program Kl. 18.30 Kl. 19.00 Kl. 19.10 Kl. 19.30 Åben café med fagfolk Velkomst og introduktion v. Nils Borring, borgmester Oplæg

Læs mere

Onsdag den 24. juni 2015

Onsdag den 24. juni 2015 Den Grønne Tråd Onsdag den 24. juni 2015 Dagsorden Velkomst v. Henrik Nielsen, formand for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget Hvor er vi nu? V. centerchef Kjeld Bussborg Johansen Torvet, Krøyers

Læs mere

Kultur og oplevelser. Status

Kultur og oplevelser. Status Kultur og oplevelser Mål Bymidten skal have et mangfoldigt og varieret kulturliv, med stærke kulturinstitutioner og tilbud og mulighed for rekreation, der tilgodeser både borgere og turister i alle aldersgrupper.

Læs mere

HORSENSGADE 1-11, SILKEBORG PLADS 2-8, VEJLE- GADE 2-12 OG STRANDBOULEVARDEN 71-75

HORSENSGADE 1-11, SILKEBORG PLADS 2-8, VEJLE- GADE 2-12 OG STRANDBOULEVARDEN 71-75 BILAG 3 BESLUTNING FÆLLES GÅRDHAVE Vejlegadekarréen HORSENSGADE 1-11, SILKEBORG PLADS 2-8, VEJLE- GADE 2-12 OG STRANDBOULEVARDEN 71-75 Borgerrepræsentationen har xx.xx.2015 godkendt Teknikog Miljøforvaltningens

Læs mere

Workshop om udvikling af Byparken

Workshop om udvikling af Byparken Referat Workshop om udvikling af Byparken [Vælg datoen] Ørestad City, Sejlhuset, den 28. maj 2013 kl. 19.00 21.00 Oplægsholdere: Referenter: Facilitator: Antal deltagere: Bilag: Mikala Berg Dueholm, bestyrelsesformand

Læs mere

MIDDELFART BYCENTER MIDDELFART

MIDDELFART BYCENTER MIDDELFART MIDDELFART BYCENTER MIDDELFART Indholdsfortegnelse Unik lokalitet 3 Middelfart oversigt 4 Middelfart stemninger 5 Hovedtraffik 6 Bevægelses diagrammer 7 Siteplan 8 Perspektiv 9 Stemninger - Byrum 10 Plan

Læs mere

FÆLLES GÅRDHAVE Hothers Plads karreen Mimersgade 100-118, Midgårdsgade 1-15, Hothers Plads 1-35 og Borgmestervangen 8-22

FÆLLES GÅRDHAVE Hothers Plads karreen Mimersgade 100-118, Midgårdsgade 1-15, Hothers Plads 1-35 og Borgmestervangen 8-22 FORSLAG FÆLLES GÅRDHAVE Hothers Plads karreen Mimersgade 100-118, Midgårdsgade 1-15, Hothers Plads 1-35 og Borgmestervangen 8-22 Teknik- og Miljøudvalget vedtog den 6. juni 2011 at sende dette forslag

Læs mere

DELOMRÅDEPLAN, Ø2 FELT 1-4, DBH P L A N L Æ G N I N G O G B Y G G E R I - B Y A R K I T E K T U R - 20. 03. 2 0 1 1

DELOMRÅDEPLAN, Ø2 FELT 1-4, DBH P L A N L Æ G N I N G O G B Y G G E R I - B Y A R K I T E K T U R - 20. 03. 2 0 1 1 DELOMRÅDEPLAN, Ø2 FELT 1-4, DBH P L A N L Æ G N I N G O G B Y G G E R I - B Y A R K I T E K T U R - 20. 03. 2 0 1 1 Indholdsfortegnelse: Indledning...02 Byggefelt 1-4, Forudsætninger.....03 Principskitse

Læs mere

K L O S T E R V E J I R Y

K L O S T E R V E J I R Y K L O S T E R V E J I R Y DATO: 18.08.2008 NORD Vision Den gennemgående vision i forslaget er en konkretisering af de retningslinier, der beskrives i»helhedsplan for Ry«. Banebåndets omdannelse fra barriere

Læs mere

Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A).

Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A). Punkt 21. Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A). 2012-43871. By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

SÅDAN BLIVER STRANDVÆNGET

SÅDAN BLIVER STRANDVÆNGET Bilag 1 SÅDAN BLIVER STRANDVÆNGET Når det nye vejanlæg engang står færdigt, vil Strandvænget bestå af to nye og markant forskellige byrum. Tilkoblingsanlægget, hvor Nordhavnsvej mødes med Strandvænget

Læs mere

GÅRDHAVE Otto Mallings Gadekarréen Otto Mallings Gadekarréen

GÅRDHAVE Otto Mallings Gadekarréen Otto Mallings Gadekarréen Beslutning beslutning FÆLLES FÆLLES GÅRDHAVE Otto Mallings Gadekarréen Otto Mallings Gadekarréen Otto Mallings Gade 2-12, Lange Müllers Gade 20- Otto 22, Landskronagade Mallings Gade 2-12, 57-67 Lange

Læs mere

Lokalplan nr. 3.25. for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE

Lokalplan nr. 3.25. for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplan nr. 3.25 for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse...3 Baggrund for lokalplanen....3 Lokalplanens formål....5 Lokalplanens indhold...5 Lokalplanens forhold til anden

Læs mere

21-04-2015. Bilag 3. Sagsnr. 2015-0090662. Dokumentnr. 2015-0090662-2. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden

21-04-2015. Bilag 3. Sagsnr. 2015-0090662. Dokumentnr. 2015-0090662-2. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 3 Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Der er modtaget 19 henvendelser, jf. bilag 2 Henvendelser modtaget i

Læs mere

MUSIK- OG TEATERHUS OG MUSIKKONSERVATORIUM I ODENSE

MUSIK- OG TEATERHUS OG MUSIKKONSERVATORIUM I ODENSE UDBUD DIALOGMØDE 1 DIALOGMØDE 2 DIALOGMØDE 4 DIALOGMØDE 5 DIALOGMØDE 3 PROCES TILBUD fakta - ark bestiller og bruger: lejer: ejer og driftsherre & bruger: totalentreprenør: arkitekt: ingeniør: akustik

Læs mere

Orientering indstilling til politiske udvalg vedr. Skolen på Grundtvigsvej/ Frøbelseminariet

Orientering indstilling til politiske udvalg vedr. Skolen på Grundtvigsvej/ Frøbelseminariet Orientering indstilling til politiske udvalg vedr. Skolen på Grundtvigsvej/ Frøbelseminariet Orientering udbuds- og planproces for Skolen på Grundtvigsvej Frederiksberg 09.10.2013 Baggrund Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Parkbohusene 6 energi-0 boliger i ét plan til familier med handicappede børn.

Parkbohusene 6 energi-0 boliger i ét plan til familier med handicappede børn. Lejerbos første Energi-0 boliger ligger i Taastrup Parkbohusene 6 energi-0 boliger i ét plan til familier med handicappede børn. Afdeling 61-1 Lejerbo Høje Taastrup Forvaltningsgruppe Storkøbenhavn Gl.

Læs mere

Byskolen i Faaborg. 21 marts 2012 - Praksis Arkitekter

Byskolen i Faaborg. 21 marts 2012 - Praksis Arkitekter Byskolen i Faaborg 21 marts 2012 - Praksis Arkitekter BYSKOLEN i FAABORG Byskolen Byskolen er i dag en kulturinstitution, der huser en række skoler og foreninger. De fysiske rammer fremstår som nedslidte

Læs mere

GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE

GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE Velkommen til gågaden i Hørsholm. Her skal være plads til et levende handels- og byliv, sikker og tryg færdsel for alle og gode aktiviteter

Læs mere

Sillebroen Frederikssunds nye center skyder i vejret Udlejningen nu oppe på næsten 70 procent

Sillebroen Frederikssunds nye center skyder i vejret Udlejningen nu oppe på næsten 70 procent Sillebroen Frederikssunds nye center skyder i vejret Udlejningen nu oppe på næsten 70 procent MARTS 2009 Indgangen til Frederikssunds nye center, Sillebroen Vi flytter byens Kvickly til det nye center,

Læs mere

IDEE TIL BYENS FORM INDLEDNING STEDET NU

IDEE TIL BYENS FORM INDLEDNING STEDET NU IDEE TIL BYENS FORM INDLEDNING Århus er en by hvor pulsen er høj. Her er byens stemningsfulde kvarterer og ældre bygninger med til at skabe et grundlag for en by der er i udvikling og har blikket rettet

Læs mere

FÆLLES GÅRDANLÆG. I samarbejde med beboere og ejere kan Grønne Gårde indrette fælles gårdanlæg til ophold og leg.

FÆLLES GÅRDANLÆG. I samarbejde med beboere og ejere kan Grønne Gårde indrette fælles gårdanlæg til ophold og leg. FÆLLES GÅRDANLÆG I samarbejde med beboere og ejere kan Grønne Gårde indrette fælles gårdanlæg til ophold og leg. Formålet er at forbedre trivsel og livskvalitet for beboerne i de tæt bebyggede områder

Læs mere

BORGERNES VISION FOR FREMTIDENS HAVN I KERTEMINDE

BORGERNES VISION FOR FREMTIDENS HAVN I KERTEMINDE BORGERNES VISION FOR FREMTIDENS HAVN I KERTEMINDE Indhold Forord Processen - Borgernes VISION Havnens udvikling Borgernes vision for havneområdet Borgernes VISION 3 4 7 9 Konceptuel plan for Kerteminde

Læs mere

Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018

Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018 Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018 Landsbyerne Pulje til landsbyerne 0,5 0,5 Forslag til landsbyerne 0,5 0,5 Forskønnelsespuljen og Kommunes landsbyer Mange landsbyer har en

Læs mere

Tekst: Henrik Terney Foto: Alex Tran

Tekst: Henrik Terney Foto: Alex Tran Tekst: Henrik Terney Foto: Alex Tran 50 DeFarver bal i borgerforeningen Det tog det meste af et år, men nu er det færdigt. En storstilet renovering og ombygning har givet nyt liv til det mere end 100 år

Læs mere

LIDL, MUNKETORVET Matrikel 22P VANGEDE 20110405

LIDL, MUNKETORVET Matrikel 22P VANGEDE 20110405 Jimmies kiosk Grillbar Vangede Slagteren Munkekonditoriet LIDL, MUNKETORVET Matrikel 22P VANGEDE 20110405 2 BESKRIVELSE Det samlede bygningskompleks går over to etager plus etager. Mod vest fremstår bygningen

Læs mere

4 SYD 2. februar 2007 NÆVNET

4 SYD 2. februar 2007 NÆVNET 4 SYD 2. februar 2007 NÆVNET EKSTRABEBOERMØDE MANDAG 26. FEBRUAR 2007 KL. 19 I BEBOERHUSET ØRNEN SVANENS KVT. 22 Der indkaldes til endnu et ekstra ordinært beboermøde, fordi der var en regnefejl i det

Læs mere

Team OPP-Randers Sygehus, P-hus. Regionshospitalet i Randers Parkeringsfaciliteter S. 1

Team OPP-Randers Sygehus, P-hus. Regionshospitalet i Randers Parkeringsfaciliteter S. 1 S. 1 PARKERING PÅ TERRÆN UD IND PARKERING PÅ TERRÆN _MÅLSÆTNING ÅBENHED Det nye parkeringshus for skal være rummelig med god plads og med et godt overblik, så bygningen kommer til at fremstå som et attraktivt

Læs mere

Postfunktionærernes Andels-Boligforening. Rækkehusbebyggelsen Musvitten Jægerbuen i Ishøj. Dato: 01.02.2016. PAB Afdeling 22. Udlejningsmateriale

Postfunktionærernes Andels-Boligforening. Rækkehusbebyggelsen Musvitten Jægerbuen i Ishøj. Dato: 01.02.2016. PAB Afdeling 22. Udlejningsmateriale Postfunktionærernes Andels-Boligforening Rækkehusbebyggelsen Musvitten Jægerbuen i Ishøj Dato: 01.02.2016 PAB Afdeling 22 Udlejningsmateriale Ishøj er en moderne kommune i vækst. I dag er der omkring 21.000

Læs mere

Regulativ for pladser, gade og vej i Odder bymidte

Regulativ for pladser, gade og vej i Odder bymidte Regulativ for pladser, gade og vej i Odder bymidte 1.udgave, Plan oktober 2014 1 2 Dok. nr. 727-2014-117770 Indhold Regulativet... 4 Fælles bestemmelser... 6 Administration og ansøgning om tilladelse...

Læs mere

Lokalplan nr.12.43 Blåbærhaven i Greve Strandby

Lokalplan nr.12.43 Blåbærhaven i Greve Strandby Greve Kommune Lokalplan nr.12.43 Blåbærhaven i Greve Strandby Lokalplan nr. 12.43 er vedtaget af Teknik- og Miljøudvalget den 5. januar 2015. Indholdsfortegnelse Redegørelse Side 1 Forhold til anden planlægning

Læs mere

Forskønnelse af butikstorvet i Mårslet

Forskønnelse af butikstorvet i Mårslet Forskønnelse af butikstorvet i Mårslet Kort over butikstorvet på Hørretvej i Mårslet Landsbyen Mårslet har gennem flere år været en by i udvikling. Byen har vokset sig større i nærmest alle retninger,

Læs mere

BILAG 7 FORSLAG TIL OPSÆTNING AF GADEINVENTAR OG BELYSNING UNDER FORSØGETS 2. ETAPE

BILAG 7 FORSLAG TIL OPSÆTNING AF GADEINVENTAR OG BELYSNING UNDER FORSØGETS 2. ETAPE BILAG 7 FORSLAG TIL OPSÆTNING AF GADEINVENTAR OG BELYSNING UNDER FORSØGETS 2. ETAPE Center for Bydesign Arkitektur og Byrum marts 2009 gadehjørner fortov busgade Nørrebrogade projektets fase 1 lagde sit

Læs mere

1. TEMAGRUPPEMØDE UDEAREALER

1. TEMAGRUPPEMØDE UDEAREALER RENOVERING AF GÅRDHUSENE ALBERTSLUND VEST 1. TEMAGRUPPEMØDE UDEAREALER UDEAREALER AFTENENS PROGRAM kl. 17.00-19.45 kl. 17.00 kl. 17.30 kl. 17.40 kl. 18.40 kl. 19.00 kl. 19.20 kl. 19.45 Gennemgang af aftenens

Læs mere

F A K T A O D E N S E M U S I K - O G T E A T E R H U S

F A K T A O D E N S E M U S I K - O G T E A T E R H U S F A K T A O D E N S E M U S I K - O G T E A T E R H U S Odense Musik- og Teaterhus bliver et levende hus med fremragende scene- og konferencefaciliteter, Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole,

Læs mere

Vordingborg Områdefornyelse

Vordingborg Områdefornyelse Vordingborg Kommune Vordingborg Områdefornyelse Marts 2012 Forslag til Områdefornyelsen i Vordingborg Marts 2012 Udarbejdet af Totalrådgiver Rambøll Danmark A/S Kontaktperson Bjarne Winterberg i samarbejde

Læs mere

krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge

krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge Butikker på Vestergade mod gadekæret. Gaden udgør den nordlige grænse af projektområdet. Materialet er bygget op i to dele: 1 Helsinge

Læs mere

Vestbyen, Poul Paghs Gade/Valdemarsgade, boliger m.m. Kommuneplantillæg 1.026 og lokalplan 1-3-110 (2. forelæggelse)

Vestbyen, Poul Paghs Gade/Valdemarsgade, boliger m.m. Kommuneplantillæg 1.026 og lokalplan 1-3-110 (2. forelæggelse) Punkt 5. Vestbyen, Poul Paghs Gade/Valdemarsgade, boliger m.m. Kommuneplantillæg 1.026 og lokalplan 1-3-110 (2. forelæggelse) 2014-6829 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte

Læs mere

HVIDOVRE KIRKEPLADS ETABLERING AF NY GANGVENLIG BELÆGNING

HVIDOVRE KIRKEPLADS ETABLERING AF NY GANGVENLIG BELÆGNING HVIDOVRE KIRKEPLADS ETABLERING AF NY GANGVENLIG BELÆGNING HOVEDFORSLAG /MARTS 2015 HVIDOVRE KOMMUNE 1100015209 HVIDOVRE KOMMUNE HVIDOVRE KIRKEFORPLADS ETABLERING AF NY GANGVENLIG BELÆGNING HOVEDFORSLAG

Læs mere

Herlev Bytorv. Butikker, erhverv & boliger i hjertet af Herlev

Herlev Bytorv. Butikker, erhverv & boliger i hjertet af Herlev Herlev Bytorv Butikker, erhverv & boliger i hjertet af Herlev Skitseforslag 14.01.2016 INTRODUKTION I disse år oplever hele hovedstadsregionen en enorm udvikling. I Herlev kommer dette blandt til udtryk

Læs mere

Tobaks BYEN Boligområde d. 24 April 2015 1

Tobaks BYEN Boligområde d. 24 April 2015 1 TobaksBYEN Boligområde d. 24 April 2015 1 Tobaksbyen//23. April 2015//skala arkitekter 2 Identitet, Tæthed & Variation Fremtidens Tobaksbyen er placeret i et dynamisk felt mellem villakvarterer, industri/erhverv

Læs mere

Tillæg nr. 76 til Herning Kommuneplan 2009-2020

Tillæg nr. 76 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Tillæg nr. 76 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Rammeområde OF12 og B16 Offentligt område ved Fuglsang Toft og Boligområde ved Fuglsang Sø 1. Tillæg nr. 76 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Da lokalplanen

Læs mere

thurøvej

thurøvej thurøvej 13-15 Skitseforslag 03.02.2015 1 EKSISTERENDE FORHOLD Frederiksberg er en tæt og stort set færdig bygget by, og kommunegrænsen er hele vejen omkranset af København. Derfor er det på Frederiksberg

Læs mere

SANDET - en ny dagligvarebutik ved restaurant Tinggården.

SANDET - en ny dagligvarebutik ved restaurant Tinggården. SANDET - en ny dagligvarebutik ved restaurant Tinggården. K3 E A S Klitrosevej Fredriksværkvej Arealberegning. Matrikel nr. del af 4b, 4bæ, 4bz Grundareal ca. 6025 m² Dagligvarebutik inkl varegård 1032

Læs mere

FREDENSBORG SKOLE VED VILHELMSRO Aktivitetszoner og nedslagspunkter langs 1 kilometer stien

FREDENSBORG SKOLE VED VILHELMSRO Aktivitetszoner og nedslagspunkter langs 1 kilometer stien FREDENSBORG SKOLE VED VILHELMSRO Aktivitetszoner og nedslagspunkter langs 1 kilometer stien INDHOLDSFORTEGNELSE DET AKTIVE LIV BÆREDYGTIG PROCES HOVEDGREB & NEDSLAG LANGS STIEN HOVEDPLAN MED SAMTLIGE

Læs mere

VARDE TORV PROJEKTFORSLAG 24.03.2014

VARDE TORV PROJEKTFORSLAG 24.03.2014 VARDE TORV PROJEKTFORSLAG 24.03.2014 Indledning I 2003 blev første etape af omlægningen af Varde Torv udført. Projektet er tegnet af kommunens landskabsarkitekt Charlotte Horn. GHB Landskabsarkitekter

Læs mere

LOKALPLAN 2-19 Tagboliger på Nylandsvej

LOKALPLAN 2-19 Tagboliger på Nylandsvej LOKALPLAN 2-19 Tagboliger på Nylandsvej KØGE KOMMUNE 1987 LOKALPLAN 2-19 TAGBOLIGER VED NYLANDSVEJ INDHOLD side Redegørelsen... 3 Forhold til anden planlægning 5 Retsvirkninger... 8 Lokalplanen... 11 Lokalplan

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE 360 HAVN OG BÆLT

PROJEKTBESKRIVELSE 360 HAVN OG BÆLT 13.04.2015 PROJEKTBESKRIVELSE 360 HAVN OG BÆLT Projektet, 360º Havn og Bælt, handler om, at skabe bedre mulighed for at opleve kvaliteter der allerede findes: At skabe en attraktiv oplevelse ved at gentænke

Læs mere

TJØRRING HOVEDGADE 42

TJØRRING HOVEDGADE 42 TJØRRING HOVEDGADE 42 SKITSEFORSLAG, JUNI 2015 INDHOLD Oversigtskort 4 Projektdata 5 Diagrammer 6 Situationsplan 7 Planer 1:200 8 Snit og opstalter 1:200 10 Perspektivisk illustration 12 Arkitektur og

Læs mere

Tillæg til. VEDTÆGT for Horsens Kirkegårde. Beskrivelse og særlige bestemmelser for gravsteder. Vestre Kirkegård

Tillæg til. VEDTÆGT for Horsens Kirkegårde. Beskrivelse og særlige bestemmelser for gravsteder. Vestre Kirkegård Tillæg til VEDTÆGT for Horsens Kirkegårde Beskrivelse og særlige bestemmelser for gravsteder Vestre Kirkegård Horsens Kirkegårde den 14. oktober 2014 Side 1 af 18 Side 2 af 18 Generelt Disse beskrivelser

Læs mere

Opsamling fra informationsmøde afholdt d. 21. januar 2015

Opsamling fra informationsmøde afholdt d. 21. januar 2015 Til Informationsmøde om Kvæsthusprojektet og Sankt Annæ Projektet 29. januar 2015 Fra Kvæsthusselskabet og Sankt Annæ Selskabet ddd Opsamling fra informationsmøde afholdt d. 21. januar 2015 Kvæsthusselskabet

Læs mere

Randers Kommune Udviklingsplan for folkeskolerne efterår 2007/forår 2008

Randers Kommune Udviklingsplan for folkeskolerne efterår 2007/forår 2008 Randers Kommune Udviklingsplan for folkeskolerne efterår 2007/forår 2008 PADERUP AFD. JEBJERG AFD. MØRKE AFD. 28 d. FIRKLØVERskolen, Jebjerg afd. Jebjerg afd. Jebjergvej 43, 8870 Langå LÅSBY AFD. Firkløverskolens

Læs mere

M I D D E L F A R T UDBUD - 11 JANUAR 2008

M I D D E L F A R T UDBUD - 11 JANUAR 2008 M I D D E L F A R T UDBUD - 11 JANUAR 2008 J U U L F R O S T A R K I T E K T E R - B Y, B Y G N I N G S - O G L A N D S K A B S A R K I T E K T E R - R E F S H A L E V E J 1 4 7-1 4 3 2 K Ø B E N H A V

Læs mere

VORDINGBORG KOMMUNE. Ungdomsboliger ved Kildemarksvej LOKALPLAN NR. B-22.1. 20,00 kr.

VORDINGBORG KOMMUNE. Ungdomsboliger ved Kildemarksvej LOKALPLAN NR. B-22.1. 20,00 kr. VORDINGBORG KOMMUNE N LOKALPLAN NR. B-22.1 Ungdomsboliger ved Kildemarksvej November 2004 20,00 kr. Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som omfatter hele kommunen. Den fastlægger

Læs mere

Nyt kirkecenter ved Tvis Kirke - forslag 1F. Eksteriørperspektiv

Nyt kirkecenter ved Tvis Kirke - forslag 1F. Eksteriørperspektiv Eksteriørperspektiv Mål: ikke målfast Eksteriørperspektiv Mål: Ikke målfast Eksteriørperspektiver- ankomsten - dag og aften Mål: Ikke målfast Nyt kirkecenter ved Tvis Kirke NORD Denne mappe indeholder

Læs mere

En række aktører i Metropolzonen har barslet med ønsker om udviklingsprojekter af forskellig art

En række aktører i Metropolzonen har barslet med ønsker om udviklingsprojekter af forskellig art Bilag 2 Metropolzonen - proces og projektindhold i detaljer Metropolzonen området omkring Rådhuspladsen, Tivoli, Hovedbanegården, Vesterport og Havnen er et centralt område i København. Det er et trafikalt

Læs mere

VELKOMMEN TIL BORGERMØDE I DAMMS GAARD 25. JUNI 2015 PRÆSENTATION AF OMRÅDEFORNYELSES- PROJEKTET. Områdefornyelse i Felsted Aabenraa Kommune

VELKOMMEN TIL BORGERMØDE I DAMMS GAARD 25. JUNI 2015 PRÆSENTATION AF OMRÅDEFORNYELSES- PROJEKTET. Områdefornyelse i Felsted Aabenraa Kommune Områdefornyelse i Felsted Aabenraa Kommune Blikfang og grønt signal - Felsted Torv og Gråstenvej 25. juni 2015 VELKOMMEN TIL BORGERMØDE I DAMMS GAARD 25. JUNI 2015 PRÆSENTATION AF OMRÅDEFORNYELSES- PROJEKTET

Læs mere

HASLE OMRÅDEFORNYELSE

HASLE OMRÅDEFORNYELSE HASLE OMRÅDEFORNYELSE REVITALISERING AF HASLE FÆLLED SKITSEFORSLAG FOR BØRNE/UNGE GRUPPEN 9.SEPTEMBER 2009 ALGREEN ARKITEKTER MAA OVERSIGTSKORT HASLE FÆLLED M.M. Overordnet for område skal man være varsom

Læs mere

Møde i arbejdsgruppen Tilgængelighedens By

Møde i arbejdsgruppen Tilgængelighedens By Referat Mødedato: Tirsdag 19. juni 2012 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 15:45 Teknik & Miljø Dato: 03-07-2012 Sagsnr.: 12/19650 Sagsbehandler: vpjho Mødested: Mødeleder: Referent: M1.8 på Viborg Rådhus Jesper

Læs mere

DISPOSITIONSFORSLAG. Arealet omkring Skov & Landskab bygn. 3-21 og 3-24

DISPOSITIONSFORSLAG. Arealet omkring Skov & Landskab bygn. 3-21 og 3-24 KU LIFE DISPOSITIONSFORSLAG Arealet omkring Skov & Landskab bygn. 3-21 og 3-24 Vision Hele område 3 ses som én stor sammenhængende græsfl ade, hvori der ligger spredte bygninger. Overlap/forgreninger fra

Læs mere

Skilte og forarealer i Gladsaxe Erhvervskvarter

Skilte og forarealer i Gladsaxe Erhvervskvarter Skilte og forarealer i Gladsaxe Erhvervskvarter Gladsaxe Kommune ønsker at gøre Gladsaxe til en smuk, oplevelsesrig og bæredygtig by for alle. Det gælder også for erhvervskvartererne, som jo er en del

Læs mere

Tillæg nr 34 Centerområde ved Jørgen Fibigersgade, Hirtshals

Tillæg nr 34 Centerområde ved Jørgen Fibigersgade, Hirtshals Tillæg nr 34 Centerområde ved Jørgen Fibigersgade, Hirtshals Vedtaget Status Vedtaget KOMPLAN_ID 2214193 Plannavn Tillæg nr 34 Centerområde ved Jørgen Fibigersgade, Hirtshals plannr Tillæg nr 34 Dato for

Læs mere

OVERSIGTSPLAN OMRÅDEFORNYELSE I DEN VESTLIGE DEL AF SKIVE BYKERNE THEATERPLADSEN OG TOLDSTIEN. Præsentation af idéskitser på borgermøde d. 21.05.

OVERSIGTSPLAN OMRÅDEFORNYELSE I DEN VESTLIGE DEL AF SKIVE BYKERNE THEATERPLADSEN OG TOLDSTIEN. Præsentation af idéskitser på borgermøde d. 21.05. OVERSIGTSPLAN Jyllandsgade 05 Odgaardsvej Gartnerjorden Frederiksgade Sallinggade Thomsensgade Nørreport Havnevej Aktivitets-center Jeppe Aakjærsvej Møllegården - dagcenter, plejecenter og Aakjærhallen

Læs mere

arkitekter ingeniører Borgermøde Borger- og dialogmøde om fremtidens Blokhus og Hune d. 04.12.2008 arkitekter ingeniører

arkitekter ingeniører Borgermøde Borger- og dialogmøde om fremtidens Blokhus og Hune d. 04.12.2008 arkitekter ingeniører Borgermøde Borger- og dialogmøde om fremtidens Blokhus og Hune d. 04.12.2008 Dagsorden Velkomst v/jens Saabo, Blokhus & Omegns Grundejerforening Jammerbugt Kommunes initiativ til udarbejdelsen af visionskataloget

Læs mere

Planlægning af den offentlige belysning

Planlægning af den offentlige belysning Planlægning af den offentlige belysning Belysningsplan for Frederiksberg Kommune. Af Allan Ruberg alr@hansen-henneberg.dk Offentlig udendørs belysning etableres og drives, som navnet antyder, til gavn

Læs mere

KLUBØEN I VEJLE - HOVEDPROJET VEJLEDENDE ILLUSTRATIONER STATUS - 08-06-2012

KLUBØEN I VEJLE - HOVEDPROJET VEJLEDENDE ILLUSTRATIONER STATUS - 08-06-2012 KLUBØEN I VEJLE - HOVEDPROJET VEJLEDENDE ILLUSTRATIONER STATUS - 08-06-2012 27-04-2012 INTRODUKTION Området for Klubøen er i dag vand og den pælebårede ø, som bærer bygningen placeres, så den danner

Læs mere

Ejendom og arealer til salg

Ejendom og arealer til salg PostNord AB Ejendom og arealer til salg Allerød Kommune 50 meter fra Allerød St. 30 min. fra København City Allerød Kommune og PostNord Real Estate udbyder i fællesskab attraktiv ejendom og areal til bebyggelse

Læs mere

3. gårdgruppemøde Gl. Kalkbrænderivej 10. oktober 2011. Charlotte Skibsted landskabsarkitekt mdl.maa

3. gårdgruppemøde Gl. Kalkbrænderivej 10. oktober 2011. Charlotte Skibsted landskabsarkitekt mdl.maa 3. gårdgruppemøde Gl. Kalkbrænderivej 10. oktober 2011 DIAGRAMMER SKITSEFORSLAG SK02 1 1. Ny samlende belægning langs niveaukant og vandrende 3 2 Gårdens 3 niveauer 2. Skure fortrinsvist til cykler indpasses.

Læs mere

SKITSE FAXE LADEPLADS - BYMIDTEN

SKITSE FAXE LADEPLADS - BYMIDTEN SKITSE FAXE LADEPLADS - BYMIDTEN FEBRUAR 2018 2 FAXE LADEPLADS BYMIDTEN Februar 2018 SLA for Faxe Kommune SLA Njalsgade 17B Pakhus 2, 3.sal DK 2300 København www.sla.dk landskab@sla.dk BYMIDTEN Gefion

Læs mere

Området mellem Paltholmvej, Gammelgårdsvej og Frederiksborgvej.

Området mellem Paltholmvej, Gammelgårdsvej og Frederiksborgvej. Til: Planudvalget U D K A S T Udkast til nye lokalplanbestemmelser for Farum erhvervsområde øst for Gammelgårdsvej. Dato: 2. marts 2011 Sags id: 190-2008-10408 Dokument: 190-2011-35681 By, Erhverv og Natur

Læs mere

FÆLLES FORSLAG BILAG 3

FÆLLES FORSLAG BILAG 3 FORSLAG FÆLLES BILAG 3 GÅRDHAVE Skt. Hans Gade-karréen Nørrebrogade 18-24, Fælledvej 4-22, Fælledvejens Passage 2-12, Skt. Hans Torv 24-26, Skt. Hans Gade 15-27, Skt. Hans Gade Passage 2-4 og 1-11 samt

Læs mere

LOKALPLAN 11.33 for 10 nye rækkehuse ved Porsvej

LOKALPLAN 11.33 for 10 nye rækkehuse ved Porsvej LOKALPLAN 11.33 for 10 nye rækkehuse ved Porsvej Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes. GREVE KOMMUNE

Læs mere

Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS

Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS Lokalplanområdets beliggenhed i Hals HALS KOMMUNE JUNI 2000 INDHOLD HVAD ER EN LOKALPLAN?...II LÆSEVEJLEDNING...II REDEGØRELSE... 3 LOKALPLANENS BAGGRUND...

Læs mere

C y k e l p a r k e r i n g

C y k e l p a r k e r i n g C y k e l p a r k e r i n g B a n e g å r d s o m r å d e t, J a n u a r 2 0 0 4 BILAG 9 S T A D S A R K I T E K T E N S K O N T O R P R O J E K T A F D E L I N G E N M A G I S T R A T E N S 2. A F D E

Læs mere

ALLERØD MUSIKSKOLE. en helhedsplan for udearealerne

ALLERØD MUSIKSKOLE. en helhedsplan for udearealerne ALLERØD MUSIKSKOLE en helhedsplan for udearealerne De e er en helhedsplan for udearealne i lknytning l Allerød Musikskole udformet af Thing Brandt Landskab ApS på foranledning af Park & Vej, Teknik og

Læs mere

Skovshoved Skole SKUB-projektet

Skovshoved Skole SKUB-projektet Skovshoved Skole SKUB-projektet Nyhedsbrev om ombygningen af Skovshoved Skole August 2008 Gentofte Kommune: Peter Boris Damsgaard Telefon 3998 0924 pbd@gentofte.dk Lene Jensby Lange Telefon 3998 0954 lejl@gentofte.dk

Læs mere

Byliv i Horsens. Grønnere og mere bæredygtigt TEKNIK OG MILJØ

Byliv i Horsens. Grønnere og mere bæredygtigt TEKNIK OG MILJØ Byliv i Horsens Grønnere og mere bæredygtigt TEKNIK OG MILJØ BYLIVSAKTIVITETER I 2014 I 2014 fortsættes arbejdet med bylivsaktiviteter. Hvor temaet sidste år var Bevægelse, vil det i år blive Grønnere

Læs mere

GLESBORG BY OG TRAFIKPLAN VISIONER FOR FREMTIDENS GLESBORG

GLESBORG BY OG TRAFIKPLAN VISIONER FOR FREMTIDENS GLESBORG GLESBORG BY OG TRAFIKPLAN VISIONER FOR FREMTIDENS GLESBORG INDHOLD INTRO 2 Indhold / Intro 3 Vision: Trygge rammer for handel og hverdagsliv 4 Eksisterende forhold 5 Udfordringer i Glesborg 6 Hovedgreb:

Læs mere