Kulturudvalget L 77 Bilag 2 Offentligt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kulturudvalget 2015-16 L 77 Bilag 2 Offentligt"

Transkript

1 Kulturudvalget L 77 Bilag 2 Offentligt Folketinget Kulturudvalget Christiansborg 1240 København K Aalborg den Problemstillinger og løsningsforslag til L77. Vedr. Udkast til forslag til lov om kollektiv forvaltning af ophavsret. På baggrund af den seneste tids svindel i Copydan er ophavsmændenes tillid til systemet helt væk, og systemet har på alle måder bevist sine svagheder. Længe har der været ulmende uro blandt medlemmerne af KODA, Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund m.fl. om, at det nuværende kollektive forvaltnings system har fungeret uretfærdigt, idet ophavsmidlerne er blevet fordelt efter helt uigennemskuelige principper. Desuden har bestyrelserne for de enkelt foreninger ikke formået at opdage, endsige stoppe den svindelsag til 176,5 millioner kroner, hvor Copydans bestyrelsesformand Johan Schlüter er blevet anmeldt til Bagmandspolitiet, for at have begået økonomisk kriminalitet. Kriminaliteten har indtil videre angiveligt fundet sted over en længere årrække i 2012, 2013, 2014 og Først blev svindelen på 175 mill. kroner afsløret i Film-producenternes forening, herefter er det ligeledes blevet afsløret, at der mangler 1,5 millioner kroner i Musik- og Pladeproducenternes regnskaber. Det/de eksisterende systemer og organisations konstruktionen i Copydan, er kommet til kort og derfor vil jeg gerne fremsætte følgende fire forslag til løsning af problemerne. 1. COPYDAN NEDLÆGGES OG REORGANISERES UD FRA TIDSSVARENDE LICENS OG DISTRIBUTIONS SYSTEMER. Den eksisterende struktur i Copydan har været/er en ladeport for svindel. Tilsynsfunktioner og regnskabspraksis fungerer ikke. Formålet med Copydan er, at midlerne skal frem til ophavsmændene. Det sker ikke. Pengene tilflyder, uden kontrol mekanismer, fagforeninger, forvaltnings virksomheder, interesse organisationer og private virksomheder og en minimal del kommer videre til de ophavsmænd, der skaber indholdet. Det er ligeledes højst foruroligende, at der kan opstå svindel i størrelsesordenen 176,5 millioner kroner i en organisation, der er tildelt statsmonopol til Forvaltning af Kulturministerielle Aftale Licenser.

2 2. KODA NEDLÆGGES OG ERSTATTES MED EN IT-VIRKSOMHED. Koda bør nedlægges i sin eksisterende form og erstattes med en ITvirksomhed, der registrerer musikforbruget i lighed med Google og YouTube og Shazam (App), hvor der kan hentes meget detaljerede oplysninger og analyser af musikforbruget, både i fysiske rum og online. Om maximum 5 år eksisterer musik kun online og live. Musik i biler, fly og arbejdspladser vil være overtaget af Apple, Google og andre streaming services. Radio og TV eksisterer udelukkende online og det eneste, der vil være tilbage i den form, vi kender det, er et niche marked for fysiske LPér. Derfor er KODA i den organisations og administrationsform, som de eksisterer idag og har eksisteret, stort set uforandret siden 1925, utidssvarende, bureaukratisk og forældet i vores online-virkelighed. Paradigmeskiftet i musikbranchen startedei 1996 med opfindelsen af Mp3 filen uden at de kollektive forvaltnings selskaber har formået at komme I omdrejningshøjde med udviklingen. Teknologien til registrering af musik spillet live og via en højtaler, har eksisteret i ca. 5 år, i form af en App, Shazam, der kan genkende den musik, der afspilles både online og i fysiske rum. Appén fodres med information og digital kodning om det pågældende musikværk og genkender således kodningen af den indspillede musik, hvis data den er blevet fodret med. Teslo, den finske ophavsretsorganisation, har tidligere gennemført tests af lignende teknologier. Betalingen for musikforbruget kan afregnes direkte til rettighedshaverens netbank efter antal brugere, territorie, antal minutter og sekunder. Afregning kan sidestilles og fastsættes på samme måde som statens takster for kørselsgodtgørelse. Musikforbrugeren bliver registreret til online betaling via betalingsservice og betaler således for det specifikke forbrug, til den kunstner de kan lide at lytte til - uden sikkerhed for, at KODA udbetaler pengene til den kunstner man har lyttet til. Internettet giver en mulighed for at gøre afregningen målbar, regulær, og gennemsigtig. 3. OPRETTELSE AF EN UVILDIG ANKEINSTANS FOR OPHAVSMÆND. Da der ikke eksisterer en uvildig ankeinstans for komponister, producere, arrangører og tekstforfattere og da vi ikke har en egenlig fagforening, er der behov for, at klager ikke skal afgøres af den institution, der klages over. Derfor foreslår jeg, at der oprettes en UVILDIG ANKEINSTANS. Dermed undgås også, at der er en lang række foreninger, der skal uddele støtte og agere som selvbestaltede kulturelle støtteforeninger. Pengene skal ud til de mennesker, som beskyttes af ophavsretsloven og som redeligt har tjent dem, og må ikke forsvinde I uigennemskuelig administration I de tre administrations lag, som sorterer under paraplyorganisationen Copydan.

3 Se nedenstående beskrivelse af Problemstillinger. S. 4. DER OPRETTES EN UVILDIG TILSYNSMYNDIGHED OG OFFENTLIG FREMLÆGGELSE AF ALLE DETALJER I REGNSKABER, SÅLEDES, AT DE ENKELTE MEDLEMMER KAN FØLGE ALLE UDBETALINGER. Det må ikke kunne hemmeligholdes hvad de individuelle foreninger og ophavsmænd modtager årligt. Således bliver det muligt at pengene distribueres videre til ophavsmændene. Gennem en lang årrække med meget uhensigtsmæssige personsammenfald i de forskellige foreninger og private firmaer, er inhabilitet, indspisthed, nepotisme og kammerateri blevet dagligdag i de kollektive forvaltnings organisationer. Det har givet ulmende uro blandt foreningernes medlemmer, hvilket er blevet forstærket af den seneste svindelsag. Der skal være regler for, at personer med ansættelse på private advokatkontorer, IKKE kan have sæde i de kollektive forvaltningsselskabers bestyrelser eller ansættes til varetagelse af både producenter, medlemmernes og forvaltningsselskabernes bureaukratiske interesser. Hvis man ser på seneste 20 års teknologiske udvikling og ændringer i forbrugernes musikforbrug og set i relation til den op til 100 år gamle organisatoriske opbygning af vores kollektive forvaltningssystem, er der hårdt brug for, at systemet tilpasses den virkelighed, som nutidens ophavsmænd agerer i NCB, Dansk Musiker Forbund blev stiftet i 1915, Dansk Artist Forbund i 1918, KODA i 1926, Gramex i 1963 og Copydan i 1977.

4 Baggrund og problemstillinger for fremsendelse af forslagene til Folketingets Kulturudvalg. Kan tilsvarende svindel som Johan Schlüter-sagen gentages såfremt det nye lovudkast vedtages? Den seneste svindelsag, har da vist, at Johan Schlüter og hans virksomhed i udstrakt grad har taget sig betalt for alle former for ydelser. Både lovlige fakturaer fremsendt for deltagelse i bestyrelsesarbejde, administrative opgaver for foreningerne samt de penge, der i tillæg er svindlet for. Med Johan Schlüters formandspost i Copydans Fællesforening, er der principielt ikke sikkerhed for, at der ikke er svindlet for endnu flere midler, før den nuværende formand for Copydan, og Formand for Dansk Musiker Forbund Anders Laursen lægger et detaljeret og transparent regnskab frem. Gemmer der sig andet og mere I Schlüter-sagen, som endnu ikke er afsløret? Johan Schlüter var formand for Copydans Fællesforening frem til marts I de fire forudgående år mistænkes han for, sammen med sine partnere, at have svindlet for 175 millioner kroner af filmproducenternes Copydan-vederlag og 1,5 million kroner af pladeproducenternes Kopifon vederlag. I begge tilfælde er der tale om penge, der opkræves af Copydan og begge tilfælde bekræfter, at der ikke føres den nødvendige kontrol med opkrævningen og fordelingen af Copydans penge. Det er rystende og en meget nonchalant form for omgang med pengebeløb i den størrelsesorden. Pengene genereres på basis af indhold, der produceres af de kreative. Især I betragtning af, at de kreatives rettigheder bliver dårligere og dårligere betalt. Når det kommer til Copydan, er der en række problemstillinger, der melder sig. Det er ikke muligt at se en samlet oversigt over de samlede opkrævninger og indtægter i Copydan, men de formodes at ligge i størrelsesordenen 800 millioner kroner. 1.6 milliarder kroner. Hvor forsvinder pengene hen? Meget lakonisk kan man konstatere, at det, der udbetales til ophavsmændene, slet ikke kommer I nærheden af de summer. Kulturministeriets embedsmænd, der årligt bevilger nye aftalelicenser mhp. Copydans ret til at opkræve diverse vederlag og de involverede bestyrelsesmedlemmer, fra 31 medlemsforeninger har tilsyneladende IKKE en interesse i at sikre effektiviteten af institutionens interne kontrol - og tilsynsforanstaltninger.

5 De seneste licenser til Copydan er udstedt i februar Altså mens svindelen angiveligt har fundet sted. De bevillinger jeg har gennemgået på er underskrevet at kontorchef Bente Kristensen. Man må formode, at der ikke er ført tilstrækkeligt ministerielt tilsyn med udstedelsen af tilladelserne og de aflagte regnskaber, hvilket har skabt et uudtømmeligt ta selvbord for uvederhæftige advokater. En cash cow for Johan Schlüter. De 3 fagforeninger, Dansk Artist forbund, Dansk Journalist Forbund og Dansk Musiker Forbund ønsker tilsyneladene ikke at fremlægge deres regnskaber for hvor meget Copydan vederlag der er udbetalt til medlemmerne. Selvsagt bør Johan Schluters rolle i den sammenhæng undersøges, da han har været formand for bestyrelsen I Copydans Fællesforening. Svindelsagen illustrerer at systemet i sin nuværende form, kan være en åben ladeport for svindel. Det åbner mulighed for at fagforeninger, foreninger og forvaltnings selskaber kan pleje egne særinteresser. Området er rent organisatorisk meget uklart. Copydan paraplyen består af en Bestyrelse. Indtil marts sidste år bestod af: Formand Anders Laursen Dansk Musiker Forbund, Katrine Schlüter Schierbech, Næstformand, (Advokatkontoret Johan Schlüter) Bestyrelsesmedlemmer: Johan Schlüter, Advokatkontoret Johan Schlüter Mads Jørgensen. Advokatkontoret Johan Schlüter Direktør Hanne Salomonsen, Gyldendal Uddannelse Forbundsformand Mogens Blicher Bjerregård, Dansk Journalistforbund Adm. direktør Ebbe Dal, Danske Medier Oversætter Frants Iver Gundelach, Dansk Forfatterforening Direktør Klaus Hansen, Producentforeningen, - meldte Johan Schlüter til Bagmandspolitiet den 7. Juli 2015 Juridisk og International chef Jakob Hüttel, KODA Filminstruktør Martin Strange-Hansen, Danske Filminstruktører Formand Katja Holm, Dansk Skuespillerforbund Formand Lena Brostrøm Dideriksen, Dansk Artist Forbund Fotograf Peter Thornvig, Dansk Journalistforbund - Fotograferne

6 Rent opkrævningsmæssigt er Copydan opdelt I 6 underliggende, såkaldte nonprofit foreninger/rettighedsorganisationer, som forestår den årlige fremsendelse af ansøgninger og rapportering til Kulturministeriet og de kulturministerielle aftalelicenser, som giver organisationen ret og tilladelse til offentlig forvaltning. Foreningerne hedder: Arkiv, AVU-Medier (Bestyrelses formand, Katrine Shlüter Schierbech), 2. Billedkunst, 3. KulturPlus, 4. Tekst & Node, 5. Verdens TV, 6. Fællesforeningen (Bestyrelsesformand, Johan Schlüter) Non-profit foreningerne virker fiktive og deres hjemmel til opkrævning af penge på for eksempel KODAs medlemmers vegne virker uigennemskuelig og selvskabt.

7 Copydan repræsenterer en sammenblanding af MEGET forskellige samarbejdspartneres økonomiske interesser. Netop herfor er de individuelle ophavsmænd meget forskelligt og dårligt stillede. For eksempel har journalister, musikere, artister og skuespillere lønoverenskomster og fagforeninger, hvorimod komponister, tekstforfattere og forfattere ikke har en faglig organisation til at beskytte deres rettigheder. Den største forskel er, at komponister, tekstforfattere, filminstruktører, billedkunstnere og forfattere ikke får en fast løn og dermed ikke har vilkår,der er sammenlignelige med fagforeningsmedlemmer. På den anden side står producent foreningerne bestående af private virksomheder i form af pladeselskaber, forlag, medier, filmproducenter, KabelTV og bredbånds leverandørerne. Man har tidligere før kunnet hævde, at pladeselskaber, musikere, komponister og tekstforfattere havde fælles interesser når en grammofonplade blev spillet på DR.

8 Men allerede efter lokalradioerne og TV2 blev introduceret som konkurrenter til DR I 1988, har KODA ikke afregnet og rapporteret for for det reelle musikforbrug, hvilket har affødt mange konflikter på KODA s generalforsamlinger. Idag, fremgår det stadig af KODA s hjemmeside, at der kun afregnes og rapporteres minutiøst for de nationale kanaler DR & TV2. Hvem har fælles interesser i den nye online musik virkelighed? Komponister, tekstforfattere og musikere har ikke fælles interesser med producentforeningerne, pladeselskaberne, forlagene og fagforningerne i nutidens streamingvirkelighed. Idag har de skabende fælles interesser. Forlag og pladeselskaber har ligeledes fælles interesser, men ingen har fælles interesser med fagforbundene, som i realiteten er et ekstra og meget fordyrende led i kæden. Derfor skal Copydan og de eksisterende KODA, NCB, GRAMEX, m.fl. opløses så systemet kan reorganiseres på basis af tidssvarende teknologiske og økonomiske interessefællesskaber. Den store forskel på interessefællesskabet fra dengang til nu er bl.a. streaming: Forskellen på streaming og radio er meget nem at få øje på, når det kommer til KODA afregningen. Forskellen, at KODA har stillet komponisternes rettigheder til offentlig fremførelse næsten vederlagsfrit til rådighed for pladeselskaberne, som i forvejen hævder, at de ejer de mekaniske rettigheder, dvs. produktion af CDér m.m. Streaming er en billig form for radio, som kun pladeselskaberne tjener penge på. Pladeselskaberne har via deres plads I KODA s bestyrelse, har overbevist KODA om, at komponistertnes ophavsret skulle stilles til rådighed, - uden at komponisterne har givet tilladelse til at deres music kan lægges ud på online streaming services. Det har det resultat, at komponisterne betaler for, at både teleselskaber - og pladeselskaber kan tjene penge på komponisternes bekostning. Streaming og Download er skabt uden juridisk belæg for, at medlemmernes/ophavsmændenes opbakning og uden at verificere hvem, der ejer rettighederne til de fysiske produkter i form af LP plader og CDér, som er lagt op på streamintjenesterne. Retssag mod Spotify Link til MediaWatch d Spotify anklages for bevidst at have ulovligt distribueret musik til 75 mio. brugere uden at være i besiddelse af de korrekte rettigheder.

9 Idag er situationen den, at pladeselskaberne ejer streamingtjenesterne og KODA har tilladt at medlemmernes rettigheder stilles til rådighed for, bl.a. streamingtjenesten Spotify. Til trods for, at der er verserende retssager i Sverige og USA, hvor sagsøgerne hævder at Spotify ikke ejer rettighederne til den musik, der ligger på streamingtjenesten., - men det gør pladeselskaberne heller ikke, selv om de har lagt 30 millioner musiknumre og 5000 audiobøger op på deres online jukebox på hjemmesiden: Her kan man bl.a. læse at KODA var de første til at stille komponisternes rettigheder til offentlig fremførelse til rådighed for pladeselskaberne, således at f.eks. TDC kunne stille musik gratis til rådighed for kunderne. I følge KODA s direktør, Anders Lassens redegørelse til Konkurrencestyrelsen, af 3. november 2011 er KODA s fordelingsregler ikke ændrede siden Der fordeles hovedsageligt efter radioområdet (dvs. Danmarks Radio s KODA rapportering), hvilket på ingen måde afspejler den musik, der spilles på lokalradio, regionale og lokale TV-Kanaler, diskoteker, i restauranter, P-kældre, på spil, i butikker, gymnastikforeninger, telefonanlæg m.m. Jeg håber ovenstående forklaringer, links og vedhæftede redegørelse har været med til at belyse den meget uforståelige situation og magtesløshed som ophavsmændene står i med det eksisterende kollektive forvaltnings system i Danmark. Med Venlig Hilsen Birgitte Rode Kirkegårdsgade Aalborg Danmark Mob Tel br@soundbranding.com Birgitte Rode f Som komponist, musiker, tekstforfatter, vokalist, producer og indehaver af et lydstudie, samt en mindre video - og soundbranding virksomhed I Aalborg, har jeg siden 1979 været medlem af KODA, Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund, Gramex, NCB og siden 1987 DJBFA. I 1980 udgav bandet Johnny og De Kolde Dæmoner vores første singleplade, og siden blev det til 5 LP er, turneer og pladeudgivelser I Danmark, Norge, England, Tyskland, Frankrig og USA. For DR har jeg produceret live koncerter og freelance journalistik. Jeg har været kulturhusleder og koncertarrangør, samt medvirket til udvikling af Kulturpolitiske visioner for Region Nordjylland.

Musikken er den vin, som fylder stilhedens glas. Robert Fripp. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2.0

Musikken er den vin, som fylder stilhedens glas. Robert Fripp. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2.0 Musikken er den vin, som fylder stilhedens glas Robert Fripp 54 55 KODA NCB Gramex m.m. KODA Repræsenterer danske og internationale ophavsrettigheder, når musik spilles offentligt. KODA baserer sit virke

Læs mere

HAR VI BRUG FOR OPHAVSRETTEN

HAR VI BRUG FOR OPHAVSRETTEN HAR VI BRUG FOR OPHAVSRETTEN HVAD ER OPHAVSRET? I Danmark og stort set resten af den øvrige verden har man en lovgivning om ophavsret. Ophavsretten beskytter værker såsom bøger, artikler, billedkunst,

Læs mere

KO D A ET PO RTR ÆT koda_dk_c.indd 1 koda_dk_c.indd 1 21/06/05 15:29:42 21/06/05 15:29:42

KO D A ET PO RTR ÆT koda_dk_c.indd 1 koda_dk_c.indd 1 21/06/05 15:29:42 21/06/05 15:29:42 KODA ET PORTRÆT koda_dk_c.indd 1 21/06/05 15:29:42 koda_dk_c.indd 2 21/06/05 15:29:46 KODA ET PORTRÆT 02/03 KODA ET PORTRÆT KODA er en non-profit medlemsforening. Vores medlemmer er ca. 28.000 danske komponister,

Læs mere

Håndbog om rettigheder og online musik

Håndbog om rettigheder og online musik December 2014 Håndbog om rettigheder og online musik Denne vejledning handler om klarering af rettigheder til musik, når musik bruges online. Eksempler på online brug af musik Online streaming og downloading

Læs mere

MUSIKFORLAGSAFTALE. Ved værker forstås ethvert musikværk, herunder men ikke begrænset til musik, noder, tekst, oversættelse og/eller arrangementer.

MUSIKFORLAGSAFTALE. Ved værker forstås ethvert musikværk, herunder men ikke begrænset til musik, noder, tekst, oversættelse og/eller arrangementer. J.nr. 1730-50 PS/CA/le Dok 000099.doc MUSIKFORLAGSAFTALE Mellem (Indsæt navn) (Indsæt cvr.nr.) (Indsæt gade/vej og nr.) (Indsæt postnr. og by) og (Indsæt navn) (Indsæt cpr.nr.) (Indsæt gade/vej og nr.)

Læs mere

Medlem af KODA. Før du bliver medlem Her kan du læse om de praktiske forhold, der er gode at kende til, både før og når du er blevet medlem.

Medlem af KODA. Før du bliver medlem Her kan du læse om de praktiske forhold, der er gode at kende til, både før og når du er blevet medlem. Medlem af KODA Før du bliver medlem Her kan du læse om de praktiske forhold, der er gode at kende til, både før og når du er blevet medlem. koda Hvornår er det en god idé at blive medlem? Det er en god

Læs mere

Digitale indgange til musikken. Martin Verner Hansen, Gladsaxe Bibliotekerne

Digitale indgange til musikken. Martin Verner Hansen, Gladsaxe Bibliotekerne Digitale indgange til musikken Martin Verner Hansen, Gladsaxe Bibliotekerne Digitale indgange til musikken Program: Præsentation af streamingtjenester Hvordan virker de? fordele & ulemper Streaming & bibliotekerne?

Læs mere

KONKURRENCESTYRELSEN

KONKURRENCESTYRELSEN KONKURRENCESTYRELSEN Konkurrenceredegørelse 2005 KAPITEL 5 Musik, film og konsolspil 5.1 RESUMÉ OG KONKLUSIONER Vi hører ofte spørgsmålene: Hvordan kan det være, at cd er er så dyre, og hvorfor er priserne

Læs mere

Bliver din musik spillet i udlandet?

Bliver din musik spillet i udlandet? Bliver din musik spillet i udlandet? Her fortæller vi om: Hvad KODA og NCB gør, når din musik bliver spillet eller solgt i udlandet Hvad du selv kan gøre for at sikre, at du får penge, når din musik bliver

Læs mere

Medlem af KODA. Før du bliver medlem. Her kan du læse om de praktiske forhold, det er godt at kende til, både før og når du er blevet medlem.

Medlem af KODA. Før du bliver medlem. Her kan du læse om de praktiske forhold, det er godt at kende til, både før og når du er blevet medlem. Medlem af KODA Før du bliver medlem Her kan du læse om de praktiske forhold, det er godt at kende til, både før og når du er blevet medlem. koda Hvornår er det en god ide at blive medlem? Det er en god

Læs mere

GRAMEX STYRKER MUSIKKENS VÆRDI

GRAMEX STYRKER MUSIKKENS VÆRDI BERETNING 2016-2017 GRAMEX STYRKER MUSIKKENS VÆRDI FORMANDENS SKRIFTLIGE BERETNING TIL GENERALFORSAMLINGEN DEN 31. MAJ 2017 Vi skal ikke mange år tilbage i tiden, før traditionel broadcast blev varslet

Læs mere

Analyse af dansk musikeksport 2002

Analyse af dansk musikeksport 2002 Analyse af dansk musikeksport 2002 Januar 2004 wwwsafriduodk Foto: Morten Ryggaard Rapporten er udarbejdet af for: IFPI-Danmark Dansk Artist Forbund Dansk Musiker Forbund Danske Populærautorer DJBFA Sekretariat:

Læs mere

Charles Chaplin. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2.0

Charles Chaplin. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2.0 Jeg gik ind i filmbranchen for pengenes skyld, og hen ad vejen blev det til kunst. Jeg kan kun beklage hvis det er skuffende. Men det er altså sandheden. Charles Chaplin 48 49 Rettigheder/ophavsret I en

Læs mere

Statistikdokumentation for Handel med musikrettigheder- og værker 2014

Statistikdokumentation for Handel med musikrettigheder- og værker 2014 Statistikdokumentation for Handel med musikrettigheder- og værker 2014 1 / 10 1 Indledning Musikstatistikken opgør salget af indspillet musik (dvs. fysisk salg, downloads og streaming), samt omfanget af

Læs mere

BLANKBÅNDSVEDERLAG BØR AFSKAFFES

BLANKBÅNDSVEDERLAG BØR AFSKAFFES GRAKOM ANALYSE 17.12.2015 BLANKBÅNDSVEDERLAG BØR AFSKAFFES Blankbåndsvederlaget er en anakronistisk og unødvendig afgift, hvis afskaffelse bør være en selvfølgelig konsekvens af regeringens ønske om at

Læs mere

Aftale om ikke-kommercielle lokalradioers brug af musik

Aftale om ikke-kommercielle lokalradioers brug af musik Aftale om ikke-kommercielle lokalradioers brug af musik 1. Parter: Denne aftale er indgået mellem på den ene side KODA og på den anden side SAML (Sammenslutningen Af Medier i Lokalsamfundet), som tilsammen

Læs mere

Høringssvar til Public Service-udvalget vedr. forandringer af rammevilkår og udviklingstendenser inden for medieområdet

Høringssvar til Public Service-udvalget vedr. forandringer af rammevilkår og udviklingstendenser inden for medieområdet SAMRÅDET FOR OPHAVSRET Lautrupsgade 9 2100 København Ø E-mail: info@samraadetforophavsret.dk www.samraadetforophavsret.dk Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Alene fremsendt pr.

Læs mere

DJs ophavsretsstrategi

DJs ophavsretsstrategi DJs ophavsretsstrategi Det skal være let at være lovlig DJ indgår kollektive aftaler om alle nye udnyttelser mod betaling Både for fastansatte og freelancere Gerne i form af aftalelicenser DJ forfølger

Læs mere

... fra vinyl og CD til bits og bytes

... fra vinyl og CD til bits og bytes ... fra vinyl og CD til bits og bytes Mikael Højris Mikael Højris Den nye Musikbranche... fra vinyl og CD til bits og bytes www.musikbranchen.dk Grafisk tilrettelægning: Winnie Krogh Reiff www.dasign.dk

Læs mere

Formandens skriftlige beretning til generalforsamlingen 24. oktober 2013

Formandens skriftlige beretning til generalforsamlingen 24. oktober 2013 Beretning 2012-2013 ÅRET DER GIK SÅ SPILLER MUSIKKEN - for medlemmer og kunder Formandens skriftlige beretning til generalforsamlingen 24. oktober 2013 I 2011 leverede Gramex det bedste resultat nogensinde;

Læs mere

Medievaner 2016. Koda

Medievaner 2016. Koda Medievaner 2016 Koda Metodebeskrivelse Interviewperiode & dataindsamlingsmetode Undersøgelsen er gennemført i perioden 16. 21. marts 2016 via internettet med udgangspunkt i YouGov Panelet i Danmark. Målgruppe

Læs mere

Morgendagens musikforbrugere - Fra monolog til dialog

Morgendagens musikforbrugere - Fra monolog til dialog Morgendagens musikforbrugere - Fra monolog til dialog John R. Kristensen Adm. direktør, Gramex 9. oktober 2013 Copyright John R. Kristensen Hvilken branche og firma står bag denne reklame? Om Gramex Gramex

Læs mere

Der blev torsdag den 28. februar 2013 afholdt generalforsamling i Digterparken. Der var 17 fremmødte samt bestyrelsen (dog var formanden sygemeldt)

Der blev torsdag den 28. februar 2013 afholdt generalforsamling i Digterparken. Der var 17 fremmødte samt bestyrelsen (dog var formanden sygemeldt) Generalforsamling GF Digterparken 2013 Der blev torsdag den 28. februar 2013 afholdt generalforsamling i Digterparken. Der var 17 fremmødte samt bestyrelsen (dog var formanden sygemeldt) Peter Churchill

Læs mere

Pladebranchen.08 - årsskriftet fra pladeselskabernes brancheorganisation er kommet.

Pladebranchen.08 - årsskriftet fra pladeselskabernes brancheorganisation er kommet. Kulturudvalget 2008-09 KUU alm. del Bilag 328 Offentligt representing the worldwide Til Folketingets medlemmer af Kulturudvalget København K, 28/08 2009 Pladebranchen.08 - årsskriftet fra pladeselskabernes

Læs mere

Sideløbende ser vi også en stigning i andelen af danskere, der siger, de kun hører musik i radio og tv.

Sideløbende ser vi også en stigning i andelen af danskere, der siger, de kun hører musik i radio og tv. 1 2 Spørgsmål: Sc.1 Hvor ofte hører du musik enten på cd, mobiltelefon, computer, mp3- afspiller (ipod) eller lign det vil sige musik du selv vælger at sætte på og som ikke kommer fra radio eller tv? Base:

Læs mere

Om Dansk Retursystem

Om Dansk Retursystem Om Dansk Retursystem Dansk Retursystem er en non-profit miljøvirksomhed. Vi driver det danske pantsystem, som hører til blandt verdens bedste. Hvert år afleverer danskerne over 1,1 milliard engangsflasker

Læs mere

Hvad er Copydan Verdens TV?

Hvad er Copydan Verdens TV? FDA Roadshow 2012 Hvad er Copydan Verdens TV? Verdens TV er et rettighedsselskab, som formidler ophavsrettigheder fra rettighedshavere til kunder Verdens TV er stiftet og styret af tv-, film- og pladeproducenter

Læs mere

Referat af generalforsamling i Gramex 29. maj 2019

Referat af generalforsamling i Gramex 29. maj 2019 af generalforsamling i Gramex 29. maj 2019 Den 29. maj 2019 afholdtes ordinær generalforsamling i Gramex på foreningens kontor på Gammel Kongevej 11-13, 1610 København V med følgende D A G S O R D E N

Læs mere

Musikvideo og markedsføring

Musikvideo og markedsføring EAL Erhvervs Akademi Lillebælt Multimediedesign (MMD) Musikvideo og markedsføring 1. SEMESTER, PROJEKTOPGAVE 2 December, 2014 Line Falkenberg Jensen Cpr. Nr.: 281293-1558 E- mail: linefalkenberg93@gmail.com

Læs mere

Høringssvar om ikke-kommercielt lokal-tv på MUX 1

Høringssvar om ikke-kommercielt lokal-tv på MUX 1 Styrelsen for Bibliotek og Medier Mediesekretariatet H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V 17. september 2008 Høringssvar om ikke-kommercielt lokal-tv på MUX 1 Hermed fremsendes høringssvar fra

Læs mere

Casestudy. YouTube.com. Gruppe 7: Louise Bossen, Simone Drechsler, Lasse Lund og Kirstine Jacobsen

Casestudy. YouTube.com. Gruppe 7: Louise Bossen, Simone Drechsler, Lasse Lund og Kirstine Jacobsen Casestudy YouTube.com Indholdsfortegnelse Udbredelse... 1 Seertal...1 YouTubes partnerprogram...1 Indtægtsgenerering...2 Mobil og enheder...2 Content ID...2 Målgruppe... 2 Distribution... 3 Primære kerne-funktioner...

Læs mere

ORDLISTE TIL CODE OF CONDUCT FRA DEN 22. JUNI 2011

ORDLISTE TIL CODE OF CONDUCT FRA DEN 22. JUNI 2011 ORDLISTE TIL CODE OF CONDUCT FRA DEN 22. JUNI 2011 ORD FORKLARING Autor: Komponist og /eller forfatter. Aftaleophør (kontraktsophør): Ansvars- og opgavefordeling (kontraktafsnit): Autor rettigheder (Authors

Læs mere

Public service. Medieudvikling Obligatorisk individuel opgave Victoria Als Klein Alternativ B

Public service. Medieudvikling Obligatorisk individuel opgave Victoria Als Klein Alternativ B Public service Public service er, i al sin enkelthed, en service tildelt den brede befolkning. Det vil sige tv og radioprogrammer, udbudt af virksomheder som DR og TV 2, med varierende og kvalitetsrigt

Læs mere

Pladekontrakt. Skabelon til: Aftale om indspilning og -udgivelse af fonogram. imellem. Pladeselskabs navn, kontaktperson: Adresse, telefon/fax:

Pladekontrakt. Skabelon til: Aftale om indspilning og -udgivelse af fonogram. imellem. Pladeselskabs navn, kontaktperson: Adresse, telefon/fax: Pladekontrakt Skabelon til: Aftale om indspilning og -udgivelse af fonogram imellem Pladeselskabs navn, kontaktperson: Adresse, telefon/fax: Virksomheds (SE) nummer: (i det følgende kaldet selskabet) og

Læs mere

Kunden er mod særskilt betaling berettiget til via download fra Kundens server, eller på tilsvarende måder, at opdatere de omfattede enheder.

Kunden er mod særskilt betaling berettiget til via download fra Kundens server, eller på tilsvarende måder, at opdatere de omfattede enheder. Aftale om erhvervskopiering 1 Anvendelsesområde Denne aftale omfatter Kundens kopiering af lovligt erhvervede udgivne lydoptagelser (f.eks. CD er og Mp3-filer) herefter skæringerne, til anvendelse på Kundens

Læs mere

Vejledning om indberetning af kunstneres honorar og andre administrative forhold ved livekoncerter

Vejledning om indberetning af kunstneres honorar og andre administrative forhold ved livekoncerter Vejledning om indberetning af kunstneres honorar og andre administrative forhold ved livekoncerter 1 VERSION #01, 01.03.2016 INDHOLD 3 3 4 4 4 4 4 4 5 5 5 6 7 8 11 11 11 11 12 12 12 12 12 14 Om denne vejledning

Læs mere

11. januar 2016. Discovery Networks Denmark ApS H.C. Andersens Boulevard 1. Att.: Juridisk direktør Christian Sonnefeld Jørgensen

11. januar 2016. Discovery Networks Denmark ApS H.C. Andersens Boulevard 1. Att.: Juridisk direktør Christian Sonnefeld Jørgensen 11. januar 2016 Discovery Networks Denmark ApS H.C. Andersens Boulevard 1 1553 København V Att.: Juridisk direktør Christian Sonnefeld Jørgensen Christian_Sonnefeld@discovery.com Radio- og tv-nævnet H.C.

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 19. juni 2013 blev der i sag 192-2012 MM mod Ejendomsmæglervirksomheden AA [Adresse] [By] afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 27. august 2012 har Klagenævnet for Ejendomsformidling på vegne af MM

Læs mere

Hvad er KODA? 5 Hvem kan blive medlem af KODA? 6 Hvad indebærer det at være medlem? 6

Hvad er KODA? 5 Hvem kan blive medlem af KODA? 6 Hvad indebærer det at være medlem? 6 indhold koda / indhold 01/ kort om koda 4 Hvad er KODA? 5 Hvem kan blive medlem af KODA? 6 Hvad indebærer det at være medlem? 6 02/ det gyldne overblik 8 Ophavsret og beskyttelse af din musik og tekst

Læs mere

TV TIL OFFENTLIG VISNING

TV TIL OFFENTLIG VISNING TV TIL OFFENTLIG VISNING HI Campus 27. november 2014 Richard Georg Engström INDHOLD 1. Tv til offentlig visning 2. Copydan Erhverv Virksomheden Aktiviteter Produkt- og priskoncept Aftaler og priser Tv-kanaler

Læs mere

Uddannelsesprojekt: Transmission af livekoncerter

Uddannelsesprojekt: Transmission af livekoncerter Roskilde Weekendradio Uddannelsesprojekt: Transmission af livekoncerter Målet med projektet har været at give musikudøvere mulighed for at få indblik i og viden om, hvordan radiomediet kan transmitterer

Læs mere

Kulturudvalget KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 64 Offentligt

Kulturudvalget KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 64 Offentligt Kulturudvalget 2015-16 KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 64 Offentligt Spørgsmål 64: Vil ministeren redegøre for vurderingen af provenuet for afgiften på blanke medier og udviklingen i dette siden

Læs mere

AUREM HØRECENTER. NØRREGADE 31 9000 AALBORG 65742001 WWW.AUREM.DK. En unik guide til at Få bedre hørelse. "når din hørelse er vigtig"

AUREM HØRECENTER. NØRREGADE 31 9000 AALBORG 65742001 WWW.AUREM.DK. En unik guide til at Få bedre hørelse. når din hørelse er vigtig 2016-2017 1. udgave Aurem AUREM HØRECENTER. NØRREGADE 31 9000 AALBORG 65742001 WWW.AUREM.DK En unik guide til at Få bedre hørelse "når din hørelse er vigtig" ET HØRETAB KAN VÆRE MERE SYNLIGT END ET HØREAPPARAT!

Læs mere

Arbejde med musik. Leif Smidt december 2015. Side 1

Arbejde med musik. Leif Smidt december 2015. Side 1 Arbejde med musik Leif Smidt december 2015 Side 1 Hvordan får jeg musik på min ipad Der findes flere forskellige måder, du kan få musik på din ipad. 1. Overfør musik fra din computer Hvis du i forvejen

Læs mere

Konkurrence! Kulturpolitiske mål og midler i 2001 og 2012

Konkurrence! Kulturpolitiske mål og midler i 2001 og 2012 Kulturudvalget 2012-13 KUU alm. del Bilag 24 Offentligt Konkurrence! Kulturpolitiske mål og midler i 2001 og 2012 Høring om bogbranchen Folketingets Kulturudvalg 7. nov. 2012 Jo Hermann, Dansk Forfatterforening

Læs mere

Kommenteret høringsnotat over udkast til lovforslag om ændring af lov om ophavsret

Kommenteret høringsnotat over udkast til lovforslag om ændring af lov om ophavsret NOTAT Til ministeren 11. december 2012 Kommenteret høringsnotat over udkast til lovforslag om ændring af lov om ophavsret Kulturministeriet sendte den 29. oktober 2012 et udkast til lov om ændring af lov

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Det store mødelokale i Vrå Fraværende: Følgende sager behandles:

Læs mere

Fakta om streaming Streaming har godt fat. MEDIEANALYSE Streaming fortsætter sejrsgang

Fakta om streaming Streaming har godt fat. MEDIEANALYSE Streaming fortsætter sejrsgang MEDIEANALYSE Streaming fortsætter sejrsgang Kodas aktuelle medievane-undersøgelse viser, at næsten hver tredje dansker nu er hyppig bruger af en eller flere af de store musikstreamingtjenester. Det fremgår

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af ophavsretsloven

Forslag. Lov om ændring af ophavsretsloven 2007/2 LSF 58 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juni 2016 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2004-17819 Fremsat den 30. januar 2008 af kulturministeren (Lene Espersen, fg.) Forslag

Læs mere

STOP SPILD AF S T O P SPILD AF

STOP SPILD AF S T O P SPILD AF STOP Madspild Ifølge Landbrug & Fødevarer, smider hver dansker hvert år i gennemsnit 63 kilo mad i skraldespanden i stedet for at spise det. Hvert år dør på verdensplan ca. 6 millioner børn af sult. Vi

Læs mere

10 trin til en succesfuld Facebook side

10 trin til en succesfuld Facebook side 10 trin til en succesfuld Facebook side Allerførst vil jeg gerne fortælle dig, hvor fedt jeg synes, det er, at du har downloadet denne E-bog. Det lyder måske lidt selvhøjtideligt, men jeg elsker at dele

Læs mere

Gennemsigtighedsrapport 2017

Gennemsigtighedsrapport 2017 Gennemsigtighedsrapport 2017 Aktivitetsrapport Dansk Artist Forbund har modtaget de på s. 3-6 specificerede vederlag vedr. udnyttelser foretaget i 2017 fra Copydan Arkiv, AVU-medier, KulturPlus og Verdens

Læs mere

Guide til reglerne for kopiering af tekster og noder på grundskoler

Guide til reglerne for kopiering af tekster og noder på grundskoler Ver. 03.06.15 Guide til reglerne for kopiering af tekster og noder på grundskoler 1 Hvad og hvor meget må du kopiere? Digitalkopiering eller fotokopiering? Kildehenvisning skal på kopierne Sådan opgør

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse 11.04.12...2 3. KF- Ansøgning

Læs mere

MUSIKFORLAG. Af Ole Dreyer. For Music Management-uddannelsen på Det Jyske Musikkonservatorium og PROMUS Musiknetværket i Aarhus.

MUSIKFORLAG. Af Ole Dreyer. For Music Management-uddannelsen på Det Jyske Musikkonservatorium og PROMUS Musiknetværket i Aarhus. MUSIKFORLAG Af Ole Dreyer For Music Management-uddannelsen på Det Jyske Musikkonservatorium og PROMUS Musiknetværket i Aarhus. Indhold Forord... 3 Generelt... 4 Musikforlagets primære arbejde... 5 Udlandet...

Læs mere

Vedr.: Drejebog/Handleplan Selskabsdannelse Forsyningen. Punkt. 1.2.1 Politisk beslutningsgrundlag, overvejelser om organisationsmodel.

Vedr.: Drejebog/Handleplan Selskabsdannelse Forsyningen. Punkt. 1.2.1 Politisk beslutningsgrundlag, overvejelser om organisationsmodel. 17. april 2008 NOTAT: Slettet: 16. april 2008 Vedr.: Drejebog/Handleplan Selskabsdannelse Forsyningen. Punkt. 1.2.1 Politisk beslutningsgrundlag, overvejelser om organisationsmodel. Kommunes vandforsyning,

Læs mere

www.brugerforening.dk

www.brugerforening.dk Bestyrelsens årsberetning Næstved, den 15. oktober 2011. for perioden 18. november 2010 24. oktober 2011 aflagt af formanden på den ordinære generalforsamling 24.oktober 2011. www.brugerforening.dk Velkommen

Læs mere

FILMRET DANSKE FILM- OG TV-PRODUCENTERS RETTIGHEDSCENTER SEKRETARIAT: ADVOKAT JOHAN SCHLÜTER HØJBRO PLADS 10 DK - 1200 KØBENHAVN K

FILMRET DANSKE FILM- OG TV-PRODUCENTERS RETTIGHEDSCENTER SEKRETARIAT: ADVOKAT JOHAN SCHLÜTER HØJBRO PLADS 10 DK - 1200 KØBENHAVN K DANSKE FILM- OG TV-PRODUCENTERS RETTIGHEDSCENTER SEKRETARIAT: ADVOKAT JOHAN SCHLÜTER HØJBRO PLADS 10 DK - 1200 KØBENHAVN K TEL. +45 32 71 20 60 FAX +45 32 71 21 00 E-MAIL: KIB@JSLAW.DK VEDTÆGTER af 20.

Læs mere

AFTALE OM KOPIERING AF OPHAVSRETLIGT BESKYTTET MATERIALE

AFTALE OM KOPIERING AF OPHAVSRETLIGT BESKYTTET MATERIALE AFTALE OM KOPIERING AF OPHAVSRETLIGT BESKYTTET MATERIALE «Navn» «Navn_2» «Adresse» «Adresse_2» «Postnr» «By» (i det følgende betegnet Kursusudbyderen ) og Forvaltningsselskaberne: Kundenummer: «Nummer»

Læs mere

Til Folketingets Europaudvalg 18. februar 2009

Til Folketingets Europaudvalg 18. februar 2009 Kulturudvalget KUU alm. del - Bilag 154 Offentligt NOTAT Til Folketingets Europaudvalg 18. februar 2009 Bidrag til samlenotat Europa Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om

Læs mere

Der er altid nogen parat til at hjælpe, hvis du har spørgsmål til KODA. Du kan også få svar på mange spørgsmål i vores FAQ på hjemmesiden.

Der er altid nogen parat til at hjælpe, hvis du har spørgsmål til KODA. Du kan også få svar på mange spørgsmål i vores FAQ på hjemmesiden. KODA MEDLEMSHÅNdBOG HVEM HJÆLPER MED HVAD HOS KODA? Der er altid nogen parat til at hjælpe, hvis du har spørgsmål til KODA. Du kan også få svar på mange spørgsmål i vores FAQ på hjemmesiden. Medlemsinformation

Læs mere

Musik som brandingplatform En MEC analyse af danskernes musikforbrug

Musik som brandingplatform En MEC analyse af danskernes musikforbrug Musik som brandingplatform En MEC analyse af danskernes musikforbrug ER MUSIK VIGTIGT? Vi har taget temperaturen på om forbrugeren er parat til at mærkevarer bruger musik som indholdsplatform: Hvad er

Læs mere

ÅRSMØDEHÆFTE 2012. meget SAMMEN KAN VI MERE DIAKONHØJSKOLENS DIAKONFORBUND

ÅRSMØDEHÆFTE 2012. meget SAMMEN KAN VI MERE DIAKONHØJSKOLENS DIAKONFORBUND ÅRSMØDEHÆFTE 2012 Bilag til årsmøde og generalforsamling meget SAMMEN KAN VI MERE DIAKONHØJSKOLENS DIAKONFORBUND ÅRSMØDE & GENERALFORSAMLING 2012 Velkommen 2 Er du jubilar, eller bliver du diakon i morgen?

Læs mere

Hvor tit streamer du musik/radio/tv/film/serier eller læser aviser/blade på internettet? Svarfordeling i % (f.eks. Spotify, Wimp, YouTube o.lign.

Hvor tit streamer du musik/radio/tv/film/serier eller læser aviser/blade på internettet? Svarfordeling i % (f.eks. Spotify, Wimp, YouTube o.lign. De yngste streamer mest Særligt de unge streamer musik, programmer, film og serier, mens læsning af avis/blade online er mest populær blandt de 35-54-årige. Hvor tit streamer du musik/radio/tv/film/serier

Læs mere

FILMRET. Tillægsaftale om streaming m.v. til Rammeaftale om spillefilm i undervisningen

FILMRET. Tillægsaftale om streaming m.v. til Rammeaftale om spillefilm i undervisningen FILMRET DANSKE FILM- OG TV-PRODUCENTERS RETTIGHEDSCENTER SEKRETARIAT ADVOKAT JOHAN SCHLUJER HØJBRO PLADS 10 DK-1200KØBENHAVNK TEL. +45 32 71 20 60 FAX +45 32 71 21 00 F,MNL: KIB$ll5LAW.DI< KL Weidekampsgade

Læs mere

KODA og Gramex sikrer lytterne og seerne adgang til mere - og bedre - musik i radio og tv.

KODA og Gramex sikrer lytterne og seerne adgang til mere - og bedre - musik i radio og tv. KODA og Gramex sikrer lytterne og seerne adgang til mere - og bedre - musik i radio og tv. Et indlæg i debatten om en rimelig betaling for musikken i radio og tv Fri forhandling frem for lovindgreb I

Læs mere

Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet

Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet TokeWith DanmarksMedie2ogJournalisthøjskole 20142PUJ Forsidehistorie.+ 5 Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet Forbrugerne ser mere og mere TV på 25 Det er et oprør mod priserne. Og nu sætter de dem

Læs mere

2 P Klip ved Per Christensen. mod. Gramex. Kendelse:

2 P Klip ved Per Christensen. mod. Gramex. Kendelse: Den 21. november 2003 blev af Ophavsretslicensnævnet i sag nr. 89 2 P Klip ved Per Christensen mod Gramex afsagt følgende Kendelse: Indledning Sagen angår størrelsen af det vederlag, som klageren, 2 P

Læs mere

Undersøgelse om produktsøgning

Undersøgelse om produktsøgning Undersøgelse om produktsøgning Tabelrapport 24.09.2013 Materialet er fortroligt og må ikke anvendes uden for klientens organisation uden forudgående skriftligt samtykke fra Radius Kommunikation A/S Indhold

Læs mere

STANDARD-FORLAGSKONTRAKT

STANDARD-FORLAGSKONTRAKT Gråbrødretorv 16, 1. 1154 København K Tlf. 33 12 00 85 Fax 33 91 02 85 STANDARD-FORLAGSKONTRAKT UDARBEJDET I 1998/99 FOR DANSKE POPULÆR AUTORER AF HANS DAL & JYTTE POULSEN MELLEM KOMPONISTEN/TEKSTFORFATTEREN/OVERSÆTTEREN/ARRANGØREN

Læs mere

Gode råd til bloggere om skjult reklame

Gode råd til bloggere om skjult reklame Gode råd til bloggere om skjult reklame Bloggeres omtale af produkter og virksomheder kan være reklame. En blog er typisk en hjemmeside, som løbende opdateres med indlæg fra bloggeren, eksempelvis om de

Læs mere

Gennemsigtighedsrapport 2018

Gennemsigtighedsrapport 2018 Gennemsigtighedsrapport 2018 Aktivitetsrapport Dansk Artist Forbund har modtaget de på side 3-10 specificerede vederlag vedr. udnyttelser foretaget i 2018 fra Copydan Arkiv, AVU-medier, KulturPlus og Verdens

Læs mere

Barfoed ta r et valg gør du? Lars Barfoed

Barfoed ta r et valg gør du? Lars Barfoed Barfoed ta r et valg gør du? Lars Barfoed Mennesker først Respekten for det enkelte menneske og den personlige frihed er en konservativ grundholdning. Det samme er respekten for de værdier og fællesskaber,

Læs mere

Sony annoncerer nye og smarte måder at nyde musikken på i dit hjem

Sony annoncerer nye og smarte måder at nyde musikken på i dit hjem Pressemeddelelse Sony, 6. januar 2015 Sony annoncerer nye og smarte måder at nyde musikken på i dit hjem High-Resolution Audio gengiver musikken, som kunstneren oprindelig har tænkt den skulle høres Klar

Læs mere

Oplæg på temadag om e-bøger. Gentofte Centralbibliotek d. 2. december 2010. Piet Dahlstrøm-Nielsen, Hovedbiblioteket i København

Oplæg på temadag om e-bøger. Gentofte Centralbibliotek d. 2. december 2010. Piet Dahlstrøm-Nielsen, Hovedbiblioteket i København E-bøger og library bypass Oplæg på temadag om e-bøger Gentofte Centralbibliotek d. 2. december 2010 Piet Dahlstrøm-Nielsen, Hovedbiblioteket i København Dagens ret Projektet: Deltagere Mål Arbejdet Fem

Læs mere

Til: Pressens uddannelsesfond ebj@pressensuddannelsesfond.dk. Peter Mørk Nordjyske Medier

Til: Pressens uddannelsesfond ebj@pressensuddannelsesfond.dk. Peter Mørk Nordjyske Medier Til: Pressens uddannelsesfond ebj@pressensuddannelsesfond.dk Peter Mørk Nordjyske Medier Journalnummer (A979-15) New York Start-up mentalitet i journalistikken. 18.10.2015 25.10.2015 Kursuset i New York

Læs mere

Notat 20. marts 2014. Kommenteret høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om Radio- og tvnævnets genudbud af den femte jordbaserede FM-radiokanal

Notat 20. marts 2014. Kommenteret høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om Radio- og tvnævnets genudbud af den femte jordbaserede FM-radiokanal Notat 20. marts 2014 Kommenteret høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om Radio- og tvnævnets genudbud af den femte jordbaserede FM-radiokanal Kulturstyrelsen sendte den 27. januar 2014 et udkast til

Læs mere

22 juni 2015 Frivillighedsrådets bemærkninger til forslag om NY SOCIALPOLITIK

22 juni 2015 Frivillighedsrådets bemærkninger til forslag om NY SOCIALPOLITIK 22 juni 2015 Frivillighedsrådets bemærkninger til forslag om NY SOCIALPOLITIK Til Social- og Arbejdsmarkedsudvalget, Viborg Kommune Frivillighedsrådet repræsenterer mere end 100 foreninger, der har det

Læs mere

Vi har hermed fornøjelsen at vedlægge Dacapos nye 2010 katalog - i tidens ånd trykt på miljørigtigt genbrugspapir.

Vi har hermed fornøjelsen at vedlægge Dacapos nye 2010 katalog - i tidens ånd trykt på miljørigtigt genbrugspapir. Kulturudvalget 2009-10 KUU alm. del Bilag 72 Offentligt DACAPO 15. december 2009 Vi har hermed fornøjelsen at vedlægge Dacapos nye 2010 katalog - i tidens ånd trykt på miljørigtigt genbrugspapir. Vi skal

Læs mere

PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK OMSÆTNING 2014

PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK OMSÆTNING 2014 PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK OMSÆTNING 2014 OM DANSK MUSIKOMSÆTNING 2014 DANSK MUSIKOMSÆTNING 2014 er en klassisk branchestatistik, som opgør musikbranchens samlede økonomiske værdi for 2014. Musik er overalt

Læs mere

N O T E R: Folketingets Kulturudvalg 18. januar 2012 9-12 - værelse S-092

N O T E R: Folketingets Kulturudvalg 18. januar 2012 9-12 - værelse S-092 Kulturudvalget 2011-12 KUU Alm.del Bilag 88 Offentligt N O T E R: Folketingets Kulturudvalg 18. januar 2012 9-12 - værelse S-092 Tema: Piratkopiering af ophavsretligt beskyttet materiale - problemer og

Læs mere

Reklamer i tv er ikke

Reklamer i tv er ikke salg og markedsføring // tv-reklamer Reklamer i tv er ikke Det er ikke kun de store virksomheder, der kan have glæde af tv-mediets evne til at skabe hurtige resultater. Også mindre virksomheder kan med

Læs mere

Fjernsyn: en avanceret teknologi skabt til at forhindre folk i at underholde. Leonard Rossiter. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2.

Fjernsyn: en avanceret teknologi skabt til at forhindre folk i at underholde. Leonard Rossiter. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2. Fjernsyn: en avanceret teknologi skabt til at forhindre folk i at underholde sig selv. Leonard Rossiter 184 185 Medierne Ordet medie stammer fra det latinske medium, der har betydningen at stå midt imellem

Læs mere

Oplægget blev drøftet. Det er vigtigt, at der både på første og andet møde indgår 2-3 konkrete gode eksempler.

Oplægget blev drøftet. Det er vigtigt, at der både på første og andet møde indgår 2-3 konkrete gode eksempler. REFERAT Møde i den politiske ledelse torsdag den 22. maj 2008 kl. 10-12 i Skole- og Kulturforvaltningen, Godthåbsgade 8, Nørresundby mødelokale 2 i kælderen Deltagere: Bjarne Kvist, Frederikshavn Kommune

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2014

Bestyrelsens beretning for 2014 Bestyrelsens beretning for 2014 Dette er bestyrelsens beretning om, hvad der er sket siden sidste generalforsamling. Ændring i bestyrelsen Bestyrelsesmedlem for boligorganisationer Lars Peter Jensen forlod

Læs mere

væsentlig svaghed i den interne kontrol

væsentlig svaghed i den interne kontrol Til BDO-Scan Revision Att.: Claus Muhlig & Det kommunale Tilsyn med almene boligorganisationer Organisationsbestyrelsen i Bygge- og Boligforeningen af 1938 Organisationsbestyrelsen i Hjørring Boligselskab

Læs mere

Analyse af annoncehajers salgsmetoder

Analyse af annoncehajers salgsmetoder Analyse af annoncehajers salgsmetoder Annoncehajer er et stort og vedvarende problem for dansk erhvervsliv. Håndværksrådets hotline modtager dagligt mange opkald fra virksomheder, der er kommet i klørene

Læs mere

Kodas fordelingsplan 2018 Oversigt over fordelingsparametre pr. afregningsområde

Kodas fordelingsplan 2018 Oversigt over fordelingsparametre pr. afregningsområde Reklameblokke Broadcast % af netto-indtægt (beregnet efter administration) Spilletid pr. fremførelse i forhold til følgende er Kroner Bidrag til Komp. lok. Subfor Indbyrdes område-vægt (2017) DR P1/P2

Læs mere

1. 6 affattes således:

1. 6 affattes således: Kulturudvalget KUU alm. del - Bilag 90 Offentligt Bilag 1 Lovforslaget sammenholdt med gældende lov Gældende formulering Lovforslaget 1 I lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

GENEREL FORDELINGSPOLITIK OVERORDNET POLITIK FOR FORDELING AF SKYLDIGE VEDERLAG

GENEREL FORDELINGSPOLITIK OVERORDNET POLITIK FOR FORDELING AF SKYLDIGE VEDERLAG Bilag til punkt 6 Bestyrelsen indstiller til Generalforsamlingen, at følgende overordnede fordelingspolitik anvendes for regnskabsåret 2019, som fordeles i 2020: GENEREL FORDELINGSPOLITIK OVERORDNET POLITIK

Læs mere

IKKE DET RENE KOPIP!

IKKE DET RENE KOPIP! IKKE DET RENE KOPIP! COPYDAN TEKST & NODE VI LETTER TRYKKET PÅ KOPIERNE Du har sikkert ofte behov for at kopiere eller printe i forbindelse med undervisningen. Det kan for eksempel være fra bøger, aviser

Læs mere

Casebaseret eksamen Informationsteknologi Niveau E

Casebaseret eksamen Informationsteknologi Niveau E Casebaseret eksamen Informationsteknologi Niveau E www.tdc.dk Indhold: Opgave 1: Kommunikation Side 2 Opgave 2: Word Side 2 Opgave 3: Excel Side 3 Opgave 4: PowerPoint Side 3 Opgave 5: Anskaffelse af IT-udstyr

Læs mere

Jeg synes egentlig, jeg har godt styr på det med at søge - jeg vil bare gerne vide, om jeg har fået det hele med!

Jeg synes egentlig, jeg har godt styr på det med at søge - jeg vil bare gerne vide, om jeg har fået det hele med! Jeg synes egentlig, jeg har godt styr på det med at søge - jeg vil bare gerne vide, om jeg har fået det hele med! Lær at søge smart! Sådan finder du din litteratur Informationssøgningen til din opgave

Læs mere

Vejledning til håndtering af fund af børnepornografisk materiale på arbejdspladsen

Vejledning til håndtering af fund af børnepornografisk materiale på arbejdspladsen Vejledning til håndtering af fund af børnepornografisk materiale på arbejdspladsen 1/10 Udgivet af: Red Barnet og DI Digital Redaktion: Kuno Sørensen og Henning Mortensen ISBN: 978-87-7353-938-5 3. opdaterede

Læs mere

Formandens skriftlige beretning til generalforsamlingen den 18. maj blev på mange måder et interessant år for Gramex og radiomarkedet.

Formandens skriftlige beretning til generalforsamlingen den 18. maj blev på mange måder et interessant år for Gramex og radiomarkedet. Beretning 2015-2016 Så spiller musikken MUSIKKEN VISER VEJ Formandens skriftlige beretning til generalforsamlingen den 18. maj 2016 2015 blev på mange måder et interessant år for Gramex og radiomarkedet.

Læs mere

Arbejdstilsynet succes eller fiasko?

Arbejdstilsynet succes eller fiasko? DEBATARTIKEL Tage Søndergård Kristensen Arbejdstilsynet succes eller fiasko? Har Arbejdstilsynet ingen effekt på arbejdsmiljøet eller er det kritikerne, der skyder ved siden af? I år 2000 udkom der to

Læs mere

Internettet og Web 2.0

Internettet og Web 2.0 Internettet og Web 2.0 Internettet er et verdensdækkende IT-netværk. Det bygger på det netværk, som USA opbyggede under den kolde krig for at sikre, at selv en atomkrig ikke ville stoppe kommunikationen.

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om Sydslesvigudvalget og visse tilskudsordninger for det danske mindretal i Sydslesvig

Bekendtgørelse af lov om Sydslesvigudvalget og visse tilskudsordninger for det danske mindretal i Sydslesvig LBK nr 725 af 15/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 6. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, j.nr.

Læs mere

Nyhedsbrev for september 2008

Nyhedsbrev for september 2008 Nyhedsbrev for september 2008 Indhold i denne udgave Coaching eller mentoring 1 Når vi arbejder med forandring 2 Er det rart at arbejde? 4 Gode kollegaer er vigtigere end god løn 4 Vi bliver konstant forstyrret

Læs mere

partistøtte dateret 25. marts 2015. Vi har fokuseret på de at klassificere bidrag fra kendte donorer som "anonyme").

partistøtte dateret 25. marts 2015. Vi har fokuseret på de at klassificere bidrag fra kendte donorer som anonyme). Justitsministeriet Lovkvalitetskontoret Slotsholmsgade 10 1216 København K lovkvalitetskontoret@jm.dk København, den 29. april 2015 Høringssvar - Betænkning 1550 fra udvalget om partistøtte 1. Indledning

Læs mere