Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet"

Transkript

1 Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 9:30 Mødet afsluttet: kl. 11:40 Mødested: Besigtigelsestur Lemvig og Holstebro Fraværende: Ingen Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Løkken Læmole - Frigivelse af anlægsmidler til undersøgelse og 2 eventuel renovering 2 Frigivelse af anlægsmidler til kystsikring ved Lønstrup 4 3 KKR-rapport om den fremtidige affaldssektor i Nordjylland 6 4 Sortplet- og trafiksikkerhedsprojekter frigivelse af anlægsmidler 10 5 Springvandspladsen 2a, Hjørring - udeservering 12 6 Ansøgning om frigivelse af anlægsmidler til cykelruten "Højeneruten", 15 Hjørring 7 Ansøgning om frigivelse af anlægsmidler til Folkeparkruten, Hjørring 17 8 Sindal Lufthavn I/S - Regnskab Ugiltvej 303, Linderum - Ansøgning om tilskud til bygningsfornyelse Teknik- og Miljøudvalget - Orienteringspunkter

2 Side P Løkken Læmole - Frigivelse af anlægsmidler til undersøgelse og eventuel renovering Resumé Der skal gennemføres en tilstandsvurdering og eventuel reparation af Løkken Læmole i foråret Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om man vil anbefale Byrådet at frigive anlægsmidler til udarbejdelse af tilstandsvurdering og uopsættelige reparationer af molen. Sagsfremstilling Teknik- og Miljøudvalget besluttede 23. januar 2012, at renoveringen af Løkken Læmole skal gennemføres i Der blev også besluttet, at der i foråret 2012 skal gennemføres en tilstandsvurdering af kabler o. lign., samt at eventuelle nødvendige udbedringer skal foretages umiddelbart. Administrationen søger derfor om frigivelse af 0,800 mio. kr. til at antage en rådgiver, der skal udarbejde den omtalte tilstandsvurdering samt til at lade uopsætteligt nødvendige reparationer udføre. Lovgrundlag Styrelseslovens 40. Økonomi Hjørring Kommune har modtaget 12,000 mio. kr. ved overdragelsen af Løkken Læmole. Byrådet har reserveret midlerne til renovering af molen. Der søges om frigivelse af 0,800 mio. kr. af midlerne. Ved byrådsbeslutning af 12. oktober 2011 blev de 12,000 mio. kr. tilført kassebeholdningen i 2011 med henblik på senere projektering og finansiering i de efterfølgende år. De 0,800 mio. kr. søges frigivet af kassebeholdningen på indeværende år.

3 Side 3. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Reparationsarbejder kræver ikke behandling i forhold til VVM-redegørelse. Bilag Ingen. Direktionen indstiller, at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 0,800 mio. kr. til at gennemføre en tilstandsvurdering af Løkken Læmole med henblik på at identificere uopsættelige nødvendige reparationer og til at lade disse arbejder udføre, og at anlægsudgiftsbevillingen finansieres af kassebeholdningen i Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen.

4 Side S Frigivelse af anlægsmidler til kystsikring ved Lønstrup Resumé På anlægsbudgettet for 2012 er der afsat 1,600 mio. kr. til kystsikring ved Lønstrup. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om man vil anbefale Byrådet at frigive midlerne til udbedring af de faste kystsikringsanlæg i Lønstrup. Sagsfremstilling Kystsikringen ved Lønstrup, som vi kender den i dag, blev etableret efter stormen i I 2009 fik Hjørring Kommune udarbejdet en rapport med vurdering af tilstanden af de faste kystsikringsanlæg ved Lønstrup. Rapporten peger på, at bølgebryderne med årene er delvist sammenskredet, at de er blevet for gennemtrængelige for vand, og at den anvendte stenstørrelse ikke er tilstrækkelig i forhold til bølgeklimaet ved Lønstrup. Rapporten opstiller en række forslag til forbedring af konstruktionernes funktion. På anlægsbudgettet for 2012 er der afsat 1,600 mio. kr. til kystsikring ved Lønstrup. Administrationen søger om frigivelse af anlægsmidlerne, der skal anvendes til at udbedre skaderne på de faste kystsikringsanlæg ved Lønstrup. Der skal antages en rådgiver til at udarbejde detailprojekt og udbudsmateriale, så projektet kan gennemføres i Lovgrundlag Styrelseslovens 40. Økonomi Der er i anlægsbudgettet for 2012 afsat 1,600 mio. kr. Midlerne søges frigivet. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger.

5 Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Renovering af eksisterende anlæg kræver ikke behandling i forhold til VVMredegørelse. Hjørring Kommune Side 5. Bilag Ingen. Direktionen indstiller, at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 1,600 mio. kr. til at udbedre de faste kystsikringsanlæg ved Lønstrup, og at anlægsudgiftsbevillingen finansieres ved frigivelse af det i budget 2012 afsatte rådighedsbeløb på 1,600 mio. kr. til kystsikring ved Lønstrup. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen.

6 Side I KKR-rapport om den fremtidige affaldssektor i Nordjylland Resumé Hjørring Byråd besluttede i oktober 2010 at deltage i en interessentanalyse, der skulle afklare de nordjyske kommuners synspunkter på den fremtidige affaldssektor i Nordjylland. Resultatet af analysen foreligger nu, og Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om man vil anbefale Byrådet at tage interessentanalysen til efterretning, og hvorledes det videre arbejde skal foregå. Sagsfremstilling Kommune Kontaktrådet (KKR) besluttede i november 2010 at igangsætte en interessentanalyse, som skulle afdække de nordjyske kommuners synspunkter på den fremtidige affaldssektor i Nordjylland. Analysen er udarbejdet med baggrund i interviews af repræsentanter fra 10 kommuner og 6 affaldsselskaber. Spørgsmålene er grupperet inden for følgende emneområder: Den nuværende organisering af affaldssektoren i Nordjylland. Den fremtidige organisering af affaldssektoren i Nordjylland. Det fremtidige liberaliserede marked for affald. Den videre proces for kommuner og affaldsselskaber i Nordjylland. Den nuværende organisering af affaldssektoren i Nordjylland Der er meget differentierede holdninger til den nuværende affaldssektor i det nordjyske. Holdningerne afspejler helt forskellige opfattelser af, hvad der er fordele og ulemper i organiseringen. Der er næsten en ligelig fordeling mellem positive og negative synspunkter i forhold til den nuværende organisering. Et fællestræk er dog, at alle ser en række usikkerhedsmomenter fremover, som betyder, at det kan være vanskeligt at forudsige, hvad der vil ske, og hvordan situationen skal tackles. I den vedhæftede rapport er de forskellige holdninger beskrevet.

7 Den fremtidige organisering Samlet set er majoriteten af de interviewede positive overfor en fremtidig organisering baseret på 3 affaldsselskaber i det nordjyske. Det kunne være et selskab i Vendsyssel, et i Himmerland/Aalborg og et i Thy/Mors. Hjørring Kommune Side 7. Der er dog forskellige opfattelser af, hvilke opgaver selskaberne skal varetage, og hvor meget af den affaldsadministration kommunerne står for i dag, der skal rykkes over i et eventuelt større affaldsselskab. Det fremtidige liberaliserede marked for affald Størstedelen af de interviewede er enige om, at større enheder gør sig stærkere på et liberaliseret marked, både hvad angår konkurrenceevne og forsyningssikkerhed. Der er ligeledes enighed om, at liberaliseringen er en stor udfordring, og at der er usikkerhed omkring, hvorledes det vil påvirke affaldsmarkedet i Nordjylland. Mange af de interviewede peger på den problemstilling, at liberaliseringen kan medføre, at affaldsforbrændingsanlæggene får svært ved at få tilstrækkelige mængder affald, så de kan overholde varmeforpligtigelserne overfor varmeforsyningen. Den videre proces Samlet set ønsker de fleste, at processen omkring en ændring af affaldssektoren i Nordjylland skal fortsætte. Der er forskellige bud på, hvordan dette skal gøres, men fælles er, at der skal skabes et overblik over konsekvenserne af en liberalisering af affaldsmarkedet. Dette kan blandt andet ske ved afholdelse af en workshop og udarbejdelse af mindre notater, der fremhæver konklusionerne fra de projekter, som allerede er gennemført. I rapporten anbefales, at det skal være KKR Nordjylland, som tager initiativ til næste skridt i processen.

8 Der foreslås, at den videre proces skal indeholde følgende elementer: Der skal nedsættes udvalg og arbejdsgrupper til at gennemføre processen. Der skal opstilles succeskriterier for et udvidet samarbejde mellem kommunerne og affaldsselskaberne. Der skal gennemføres en workshop med alle relevante parter. Der skal gennemføres en undersøgelse af kapacitetsbehovet for forbrændingsanlæggene i det nordjyske, og hvor de skal placeres ud fra et varmeafsætningsmæssigt synspunkt. Der skal udarbejdes resumé-rapporter af alle gennemførte undersøgelser til brug for politikerne. Hjørring Kommune Side 8. De nordjyske kommuner behandler nu interessentanalysen, og KKR indsamler tilbagemeldingerne og kommer med en samlet tilbagemelding til kommunerne. På Byrådets temamøde 25. januar 2012 blev rapporten gennemgået. Efterfølgende blev det drøftet, om det var i KKR-regi, at arbejdet om den fremtidige organisering af affaldssektoren skal forankres. Kommunaldirektørforeningen i Nordjylland har ligeledes behandlet rapporten, og herunder drøftet, om KKR er det rette forum for det videre arbejde. Lovgrundlag Miljøbeskyttelsesloven. Lov om varmeforsyning. Hjørring Kommunes Strategi for Klima og Bæredygtighed Økonomi Overdrages de foreslåede opgaver til rådgivere, vil dette selvfølgelig medføre yderligere omkostninger. Eventuelle omkostninger til rådgiver m.m. er brugerfinansieret. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger.

9 Side 9. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser En god og uvildig analyse af organiseringen på affaldsområdet vil være et godt grundlag at træffe de rigtige beslutninger ud fra. Bilag 1. Den fremtidige affaldssektor i Nordjylland - hovedrapport, dateret august Direktionen indstiller, at Byrådet tager interessentanalysen til efterretning, og at der arbejdes videre med spørgsmålet om den fremtidige organisering. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget har gennemgået rapporten. Teknik- og Miljøudvalget ønsker ikke, at arbejdet med den fremtidige organisering sker i KKR-regi. Teknik- og Miljøudvalget anbefaler, at den strategiske energiplan afventes, inden der tages stilling til den fremtidige organisering.

10 Side P Sortplet- og trafiksikkerhedsprojekter frigivelse af anlægsmidler Resumé På investeringsoversigten er der afsat et rådighedsbeløb på 1,000 mio. kr. til sortplet- og trafiksikkerhedsprojekter. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om man vil anbefale Byrådet at frigive midlerne. Sagsfremstilling På investeringsoversigten henstår et rådighedsbeløb på 1,000 mio. kr. til sortplet- og trafiksikkerhedsprojekter 2012 efter prioritering i Teknik- og Miljøudvalget. Der søges om frigivelse af rådighedsbeløbet på 1,000 mio. kr. fra budget 2012 til igangsætning af projekter. Rådighedsbeløbet er nødvendigt til projektering og anlæg af diverse trafiksikkerhedstiltag, herunder systematisk uheldsbekæmpelse og sortpletarbejde i henhold til Trafiksikkerhedsplanen. Som eksempel på aktuelle projekter, der står til udførelse i 2012 kan nævnes: Idræts Allé / Tørholmsvej / Møllevej, Hjørring. Ugiltvej, Lørslev. Vestre Ringvej, Vrå. Kringelhøjvej / Stendyssevej, Horne. Skagensvej / Bindslevvej, Tversted. Hovedvejen / Købstedvej / Bjergbyvej, Tornby. Skagen Landevej / Asdalvej, Bjergby. Vrejlev Klostervej, Tårs. Projekterne er kort beskrevet i bilag 1. Lovgrundlag Styrelsesloven 40. Økonomi Der søges om frigivelse af de afsatte midler til "Sortplet- og trafiksikkerhedsprojekter", i alt 1,000 mio. kr. i 2012.

11 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Hjørring Kommune Side 11. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser I forbindelse med en realisering af sortplet- og trafiksikkerhedsprojekterne vil dette have en positiv effekt på antallet af uheld i Hjørring Kommune. Således forventes det, at anlæggene kan nedsætte risikoen for uheld, svarende til 0,3 uheld pr. år, såfremt det fulde potentiale realiseres. Ligeledes vil realiseringen af sortplet- og trafiksikkerhedsprojekterne øge trygheden for borgere, der benytter vejanlæggene. Bilag 1. Trafiksikkerhedsprojekter 2012 Direktionen indstiller, at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 1,000 mio. kr. til igangsætning af anlægsarbejder for sortplet- og trafiksikkerhedsprojekter, og at anlægsbevillingen finansieres ved frigivelse af det afsatte rådighedsbeløb på 1,000 mio. fra budget 2012 til igangsætning af anlægsarbejder for sortplet- og trafiksikkerhedsprojekter Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen.

12 Side P Springvandspladsen 2a, Hjørring - udeservering Resumé I forbindelse med indretning af en restaurant i ejendommen Springvandspladsen 2 a er der ansøgt om indretning af et areal foran ejendommen til udeservering. Teknik- og Miljøudvalget skal træffe beslutning om udstrækningen og beliggenheden af arealet, og om der skal dispenseres fra gågaderegulativet. Sagsfremstilling Ejendommen Springvandspladsen 2 a, Hjørring er under ændring fra tøjbutik til restaurant. I den forbindelse ansøges der om indretning af et areal til udeservering på 44 m² foran restauranten, som strækker sig ud i torvearealet, om indhegning af arealet og om omlægning af den eksisterende belægning til plankegulv (bilag 1). De 44 m² kan ikke tilvejebringes på det areal, der i gågaderegulativet er udlagt til udstilling/udeservering. Teknik- og Miljøudvalget skal derfor tage stilling til, om der kan dispenseres fra regulativet. Ifølge gågaderegulativet skal udstilling og udeservering ske på det dertil indrettede flisebelagte areal, og en gangzone på 2,50 m foran facaden skal friholdes til gående. Administrationens bemærkninger Administrationen anbefaler, at gangzonen friholdes i henhold til gågaderegulativet, og at udeserveringsarealet udvides ud i torvearealet som ansøgt. Administrationen finder, at stedets attraktive beliggenhed er meget velegnet til formålet, og en restaurationsvirksomhed kan medvirke til at skabe aktivitet i området, hvilket også er et markant ønske fra forretningerne i området. Symmetrien i den eksisterende belægning og afgrænsningen af torvearealet vil blive brudt, og der skal findes en ny placering til 2 bænke.

13 Administrationen kan ikke anbefale, at belægningen udskiftes til plankegulv af hensyn til den periode, hvor udeservering ikke er tilladt. Der foreslås i stedet udlagt planker ovenpå brostenene, så borde og stole er nemmere at opstille. Hjørring Kommune Side 13. En dispensation kan anbefales med grundlag i stedets unikke beliggenhed i forhold til det ansøgte formål, at aktiviteterne på Springvandspladsen kan opretholdes som hidtil, og at færdslen kan afvikles uden gener. Arealet skal, i henhold til gågaderegulativet, indhegnes med en let konstruktion. Alternativt vil det ansøgte areal også kunne tilvejebringes, såfremt gangzonen bliver inddraget til udeservering. Der vil derved kunne opnås en sammenhæng mellem indendørs- og udendørsserveringen. Arealet vil kunne benyttes uden udlægning af plankegulv, da der vil blive tale om, at der er flisebelægning på hele arealet (bilag 3). Lovgrundlag Lov om Offentlige Veje 102. Gågaderegulativet. Økonomi Der opkræves leje af arealet efter gågaderegulativet - pt. 200 kr./m²/år. Lejer af arealet afholder udgifter til flytning af bænke. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Den ansøgte aktivitet vil medvirke til at skabe mere liv i området.

14 Bilag 1. Beliggenhedsplan fra ansøgning. 2. Luftfoto med areal indtegnet. 3. Foto af areal. Hjørring Kommune Side 14. Direktøren for Teknik- & Miljøområdet indstiller, at der meddeles dispensation til udstrækning af udeserveringsareal som ansøgt, hvor gangzonen friholdes, og at der meddeles tilladelse til udlægning af plankegulv oven på eksisterende belægning. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkendte indstillingen. Børge Bech ønsker en udtalelse fra Tilgængelighedsudvalget, og at tilladelsen skal gælde for 1 år.

15 Side P Ansøgning om frigivelse af anlægsmidler til cykelruten "Højeneruten", Hjørring Resumé På investeringsoversigten 2012 er der afsat et rådighedsbeløb på 4,800 mio. kr. til projektet "Puljemidler til matchning af statens udmeldte puljer". Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om det skal anbefales Byrådet at frigive 1,570 mio. kr. til cykelruten "Højeneruten", Hjørring. Sagsfremstilling På investeringsoversigten 2012 henstår et rådighedsbeløb på 4,800 mio. kr. til projektet "Puljemidler til matchning af statens udmeldte puljer". Der søges om frigivelse af 1,570 mio. kr. fra budget 2012 til projektering og etablering af Højeneruten, herunder anlæg af cykelstier langs Skagensvej. Den samlede anlægsudgift for Højeneruten beløber sig til 4,700 mio. kr. (bilag 1). I oktober 2011 frigav Byrådet 1,250 mio. kr. netto til realisering af Højeneruten. Hjørring Kommune har i maj 2011 modtaget tilsagn fra Vejdirektoratets Pulje til mere cykeltrafik om en medfinansiering på 40 %, svarende til 1,880 mio. kr., til etablering af Højeneruten. Lovgrundlag Bevillingsansøgning i henhold til Lov om Kommunernes Styrelse, 40. Bekendtgørelse 1227 af 29. oktober 2010 om tilskud til projekter under Pulje til mere cykeltrafik.

16 Side 16. Økonomi Projektets realisering forudsætter, at der frigives 1,570 mio. kr. af rådighedsbeløbet til projektet Puljemidler til matchning af statens udmeldte puljer. De resterende 3,230 mio. kr. fra dette projekt søges særskilt frigivet til realisering af Folkeparkruten, se dagsordenspunkt 7. De samlede projektudgifter udgør brutto 4,700 mio. kr. fordelt over årene 2011 og Tilsagn om medfinansiering af 40 % fra Vejdirektoratet med 1,880 mio. kr., og den kommunale projektudgift er 2,820 mio. kr. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Projektet vil øge trygheden for skolebørnene til Højene Skole og for cyklister og gående langs Skagensvej i øvrigt. Projektet er en del af kommunens strategi for at øge cyklens andel af transport til arbejde i byområdet, og vil således medvirke til at øge folkesundheden og reducere energiforbruget og CO²-udledningen. Bilag 1. Kort over Højeneruten, Hjørring. Direktionen indstiller, at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 2,617 mio. kr. til projektering og anlæg af Højeneruten, at der meddeles en anlægsindtægtsbevilling på 1,047 mio. kr., og at nettoudgiftsbevillingen på 1,570 mio. kr. finansieres ved delvis frigivelse af rådighedsbeløbet i budget 2012 afsat til "Puljemidler til matchning af statens udmeldte puljer ". Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen.

17 Side G Ansøgning om frigivelse af anlægsmidler til Folkeparkruten, Hjørring Resumé På investeringsoversigten 2012 er der afsat et rådighedsbeløb på 4,800 mio. kr. til projektet "Puljemidler til matchning af statens udmeldte puljer". Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om det skal anbefales Byrådet at frigive 3,230 mio. kr. af midlerne til Folkeparkruten, Hjørring. Sagsfremstilling På investeringsoversigten 2012 henstår et rådighedsbeløb på 4,800 mio. kr. til projektet "Puljemidler til matchning af statens udmeldte puljer". Der søges om frigivelse af 3,230 mio. kr. fra budget 2012 til projektering og etablering af Folkeparkruten etape 2 og 3, herunder anlæg af cykelsti gennem Beiths Vænge og Ulvegravene, samt nye tunneller under Park Allé, Svanelundsvej og jernbanen (bilag 1). Den samlede anlægsudgift for Folkeparkruten etape 2 og 3, samt nye tunneller under Park Allé og Svanelundsvej, er 8,440 mio. kr. Udgiften til etablering af Folkeparkruten var oprindeligt vurderet til 7,400 mio. kr. Efterfølgende er anlægsudgiften forhøjet med 1,040 mio. kr., idet Teknik- og Miljøudvalget 6. juni 2011 vedtog at anlægge nye tunneller under Svanelundsvej og Park Allé, samt opgradere den planlagte tunnel under jernbanen. I marts 2011 frigav Byrådet 2,250 mio. kr. netto til projekt Folkeparkruten. Hjørring Kommune har i december 2010 modtaget tilsagn fra Vejdirektoratets Pulje til mere cykeltrafik om en medfinansiering på 40 % af anlægsudgiften på 7,400 mio. kr., svarende til 2,960 mio. kr.

18 Side 18. Lovgrundlag Bevillingsansøgning i henhold til Lov om Kommunernes Styrelse, 40. Bekendtgørelse 1227 af 29. oktober 2010 om tilskud til projekter under Pulje til mere cykeltrafik. Økonomi Projektets realisering forudsætter, at der frigives 3,230 mio. kr. af rådighedsbeløbet til projektet "Puljemidler til matchning af statens udmeldte puljer". De resterende 1,570 mio. kr. fra dette projekt søges særskilt frigivet til realisering af Højeneruten, se dagsordenspunkt 6. De samlede projektudgifter udgør brutto 8,440 mio. kr. fordelt over årene 2011 og Tilsagn fra Vejdirektoratet om medfinansiering af 40 % af den oprindelige budgetterede udgift på 7,400 mio. kr., og den kommunale projektudgift er 5,480 mio. kr. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser På baggrund af beboerantallet i tæt afstand til stien estimeres det, at der i området genereres korte bilture dagligt. Det forventes, at af disse ture kan overflyttes fra bil til cykel, da Folkeparkruten gør det lettere og mere sikkert for borgerne at færdes på cykel i området. Projektet vil således medvirke til at øge folkesundheden samt reducere energiforbruget og CO²-udledningen. Projektet er i tråd med målene i Hjørring Kommunes Sundhedspolitik om at fremme borgernes sundhed ved bla. at skabe rekreative naturområder, der motiverer til fysisk aktivitet.

19 Bilag 1. Kort over Folkeparkruten, Hjørring. Hjørring Kommune Side 19. Direktionen indstiller, at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 4,690 mio. kr. projektering og anlæg af Folkeparkruten, at der meddeles en anlægsindtægtsbevilling på 1,460 mio. kr. og at nettoudgiftsbevillingen på 3,230 mio. kr. finansieres ved delvis frigivelse af rådighedsbeløbet i budget 2012 afsat til "Puljemidler til matchning af statens udmeldte puljer ". Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen.

20 Side S Sindal Lufthavn I/S - Regnskab 2010 Resumé Årsregnskab 2010 for Sindal Lufthavn I/S samt revisionsberetningen foreligger nu til godkendelse. Bestyrelsen for Sindal Lufthavn I/S bedes tage stilling til årsregnskabet for [Tilføjet 19. januar 2012: Bestyrelsen for Sindal Lufthavn I/S fremsender regnskab 2010 til godkendelse sammen med revisionsberetning]. Sagsfremstilling Årsregnskabet for Sindal Lufthavn I/S for regnskabsåret 1. januar december 2010 foreligger nu. Årsregnskabet udviser et driftsunderskud på 0,230 mio. kr. som følge af en samlet indtægt på 2,740 mio. kr. og en samlet driftsudgift på 2,970 mio. kr. I forbindelse med godkendelse af regnskabet for 2009 blev der til budget 2010 bevilget 0,450 mio. kr. til reparation af banen, hvoraf der er forbrugt 0,382 mio. kr. Ligeledes blev der bevilget 0,09 mio. kr. til reparation af tårnet. Korrigeres budgettet for disse bevillinger, udviser lufthavnens driftsregnskab for 2010 reelt et overskud på 0,207 mio. kr. [Tilføjet 19. januar 2012: BDO Kommunernes Revision har revideret regnskabet for 2010 og udarbejdet revisionsberetning. Den udførte revision har ikke givet anledning til bemærkninger. Det oparbejde driftsoverskud på 1,310 mio. kr. er overført til budget Det oparbejde overskud fra 2011 er ikke endelig opgjort]. Lovgrundlag Ingen bemærkninger.

21 Økonomi Ingen bemærkninger. Hjørring Kommune Side 21. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Årsregnskab Sindal Lufthavn I/S [Tilføjet 19. januar 2012: 2. Beretning nr. 4- årsregnskab Påtegning - årsregnskab 2010]. Direktionen indstiller, at regnskab 2010 godkendes, og at det opsamlede driftsoverskud på 1,310 mio. kr. søges overført til budget Beslutning Bestyrelsen for Sindal Lufthavn I/S, 31. oktober 2011: Indstillingen blev godkendt med bemærkning om note 2 i bilag. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen.

22 Side K Ugiltvej 303, Linderum - Ansøgning om tilskud til bygningsfornyelse Resumé Ejeren af en bevaringsværdig tidligere butik og bolig i Linderum ønsker at renovere boligdelen på ejendommen og har søgt om tilskud til dette. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om ansøgningen kan imødekommes indenfor Indsatspuljen. Sagsfremstilling Landsbyen Linderum lider, som andre små landsbyer, blandt andet under, at ejendommene er vanskelige at sælge og derfor ofte står tomme og forfalder. Hjørring Kommune har under "Indsatsen til opprioritering af det fysiske miljø i udkantsområder" kondemneret og påbudt ejendommen Ugiltvej 297 nedrevet og indgået en frivillig nedrivningsaftale om Ugiltvej 296 i Linderum. Nabo til disse ejendomme er Ugiltvej 303, en bevaringsværdig bolig og nedlagt butik på i alt 500 etagemeter. Boligen er opført i 1937 og butiksdelen med lager i Ejeren har ikke boet på adressen i nogle år og har i perioden haft ejendommen til salg. Der har ikke været de nødvendige ressourcer til at vedligeholde hele ejendommen og især butiksbygningen har været i hastigt forfald (ansøgning og kort ses af bilag 1 og 2). I sammenhæng med Hjørring Kommunes øvrige indsats i området har ejeren dog nu set muligheden for at bidrage til at øge byens fysiske kvalitet ved henholdsvis at nedrive den særligt forfaldne del, butiksbygningen, og istandsætte beboelsesbygningen, da en mindre bygningsmasse anses for økonomisk realistisk at vedligeholde. Hjørring Kommune har givet tilladelse til nedrivningen, og ejeren søger nu Hjørring Kommune om tilskud til bygningsfornyelse. Hjørring Kommune modtog i ,300 mio. kr. fra Socialministeriets Indsatspulje til opprioritering af det fysiske miljø i udkantsområder. Hertil kom en kommunal egenfinansiering på 1,100 mio. kr. Af disse midler resterer ca. 0,880 mio. kr., der kan anvendes i 2012 til nedrivninger, oprydning eller bygningsfornyelse.

23 Kriterierne for at komme i betragtning til bygningsfornyelsesstøtte under Indsatspuljen er, at bygningen: ligger udenfor byerne Hjørring, Hirtshals, Sindal, Tårs, Vrå og Løkken, er præget af nedslidning eller manglende vedligehold, er bevaringsværdig eller har stor bygningsmæssig betydning for helheden, og vurderes af kommunen at have realistiske muligheder for at blive beboet/anvendt. Hjørring Kommune Side 23. Der gives udelukkende støtte til renovering af klimaskærm, og der støttes med op til 33 % af udgifterne hertil, dog maksimalt 0,200 mio. kr. Beskrivelse af Ugiltvej 303 Huset er et stort og velproportioneret rødstenshus fra Det ligger højt og synligt i den vestlige og ældste del af Linderum og er udpeget som bevaringsværdigt i kommuneplanen. Ejeren bor nu selv i ejendommen. Taget med kviste, det oprindelige fra 1937, er i meget dårlig stand og ønskes udskiftet med respekt for farver og materialer, så det oprindelige udtryk bevares. Hertil søger ejeren støtte og har indhentet tilbud på en samlet sum på 0,235 mio. kr. I dette tilfælde kan der, da der er tale om en bevaringsværdig ejerbolig, gives 33 %, i alt kr. i støtte til bygningsrenoveringen. Administrationen anbefaler, at der bevilges et tilskud på maksimalt kr. til renoveringen. Lovgrundlag Lov om Byfornyelse og udvikling af byer, kap. 3, 4 og 5. Økonomi Budgettet for støtteberettigede udgifter for renoveringen af Ugiltvej 303, Linderum lyder på i alt 0,235 kr. inkl. moms Kommunal støtte til renoveringen, 33 % af støtteberettigede udgifter: kr. inkl. moms. Statslig refusion af den kommunale udgift, hhv. 75 % fra Indsatspuljen, kr. Kommunal egenudgift, finansieret af midler bevilget til indsatsen i 2010 og 2011: kr.

24 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser De personalemæssige ressourcer forventes holdt indenfor Direktionsbeslutning af 11. august 2009 om arbejdsgruppen mod forfaldne ejendomme. Hjørring Kommune Side 24. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Der arbejdes med indsatsen for at højne den sundhedsmæssige kvalitet af ejendomme i Hjørring Kommunes landdistrikt. Bilag 1. Ansøgning om tilskud, dateret 21. november Kort og foto. Direktøren for Teknik- & Miljøområdet indstiller, at der fra Indsatspuljen til opprioritering af det fysiske miljø i udkantsområder bevilges bygningsfornyelsesstøtte til renovering af ejendommen Ugiltvej 303, Linderum, på 33 % af støtteberettigede udgifter, maksimalt kr. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkendte indstillingen under forudsætning af, at butiksbygningen fjernes.

25 Side A Teknik- og Miljøudvalget - Orienteringspunkter 2012 Orientering fra formanden Deltagelse i møde om undersøgelse af gasforekomster. Om ulykke i Lønstrup - el-mast. Borgermøde i Højene. Orientering fra medlemmerne Morten A. Petersen Vedrørende legepladser i Harken (sag til Teknik- og Miljøudvalget). Elevatorer ved tunnellen, Bispetorv, Hjørring. Svanelundsbakken, Hjørring - indskudte vinduespartier. Per Harfeld Om skiltning ved Lønstrup. Orientering fra Teknik- & Miljøområdet Orientering om Skolegade 11 og 13, Hjørring. Politisk Forum 26. og 27. april 2012, Århus. Direktøren for Teknik- & Miljøområdet indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget tager orienteringen til efterretning. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkendte indstillingen.

26 Side 26. Underskrifter Børge Bech Per Harfeld Henning Sigsgaard Ole Ørnbøl Jørgen Bing Morten A. Petersen Jens Vestergaard

Referat åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Referat åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Referat åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 16:01 Mødested: Codanhus, mødelokale 3. sal

Læs mere

Indstilling. Supercykelsti mellem Midtbyen og Lisbjerg. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø.

Indstilling. Supercykelsti mellem Midtbyen og Lisbjerg. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 22. oktober 2013 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Godkendelse af projekt og indtægtsbevilling for en supercykelsti mellem Midtbyen og Lisbjerg.

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm Page 1 of 10 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 12. september 2006 Tidspunkter 11:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Tommy Thomsen med afbud Page

Læs mere

Interessentanalyse. Gennemført af COWI ved: Anita Dahl Hansen. Affaldsafdelingen. COWI Aarhus

Interessentanalyse. Gennemført af COWI ved: Anita Dahl Hansen. Affaldsafdelingen. COWI Aarhus Interessentanalyse Møde i KKR Nordjylland den 27/1-2012 Dagsordenens punkt 3.3. Gennemført af COWI ved: Anita Dahl Hansen Affaldsafdelingen COWI Aarhus Afrapporteret i notat af august 2011 samt ved godkendte

Læs mere

06-11-08. Dato 6. november 2008. Tid 15:00. Sted. Fasanvej 1, udvalgslokalet. NB. Vand A/S afholder møde kl. 15.00 og derefter Teknisk Udvalg.

06-11-08. Dato 6. november 2008. Tid 15:00. Sted. Fasanvej 1, udvalgslokalet. NB. Vand A/S afholder møde kl. 15.00 og derefter Teknisk Udvalg. Referat Teknisk Udvalg 06-11-08 Dato 6. november 2008 Tid 15:00 Sted Fasanvej 1, udvalgslokalet NB. Vand A/S afholder møde kl. 15.00 og derefter Teknisk Udvalg. Fraværende Bruno Müller, Lars M. Møller

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

REFERAT. Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde

REFERAT. Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde REFERAT Plan & Miljøudvalget den 08.12.2008 i mødelokale 2 Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde Indledning

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2004.07.06.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2004.07.06.htm Page 1 of 9 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 6. juli 2004 Tidspunkter 09:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Page 2 of 9 Indholdsfortegnelse 272. Lokalplan

Læs mere

Sagsoversigt. 1. Godkendelse af dagsorden. Beslutning Økonomiudvalget den 20-04-2015. 2. Uddeling af midler fra lokalråds - og landdistriktspuljer

Sagsoversigt. 1. Godkendelse af dagsorden. Beslutning Økonomiudvalget den 20-04-2015. 2. Uddeling af midler fra lokalråds - og landdistriktspuljer Formålet med landdistriktspuljen er at tilskynde landdistriktsaktører til at igangsætte initiativer, der kan Økonomiudvalg 20.04.15 Johnny Søtrup (Borgmester)(V), Henrik Vallø(C), Henning Ravn(V), Jakob

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 01.11.00-P00-1-14

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Referat Åben dagsorden Økonomiudvalget 20142017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:15 Mødet afsluttet: kl. 12:35 Mødested: Ekstraordinært Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus

Læs mere

Sebbersund, Forsamlingshus. Tilskud til bygningsforbedring efter byfornyelseslovens 8

Sebbersund, Forsamlingshus. Tilskud til bygningsforbedring efter byfornyelseslovens 8 Punkt 12. Sebbersund, Forsamlingshus. Tilskud til bygningsforbedring efter byfornyelseslovens 8 2015-032036 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender bygningsforbedring

Læs mere

Indstilling. Skovrejsning 2014-2017. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 11. juni 2013.

Indstilling. Skovrejsning 2014-2017. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 11. juni 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 11. juni 2013 Skovrejsning 2014-2017 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Status for Skovrejsning 2009 2012 og forslag til ny skovhandlingsplan

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Mødetidspunkt 11-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget 11-08-2015 17:00 1 (Åben) Kommissorium

Læs mere

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i:

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i: 04-02-2015 Side 1 TM - Fokus 2014-2015 og årsplan for 2015 Sagsnr.: 15/972 Resumé: I denne sagsfremstilling forelægges udvalget en oversigt over de vigtigste mål og indsatser, som udvalget - og administrationen

Læs mere

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger 1 of 5 Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger Sagsnr.: 15/1926 Sagen afgøres i: Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Resumé Syddjurs Kommune har modtaget andel i Landsbypuljen 2015

Læs mere

Budget 2012. Anlægsbudget 2012-15. Udvalget for Miljø og Teknik. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr.

Budget 2012. Anlægsbudget 2012-15. Udvalget for Miljø og Teknik. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr. 2012 2013 2014 2015 1: Byfornyelse 2: Små trafiksikkerhedsprojekter 2: Ny skolestruktur - sikre skoleveje 2: Innovationsproj. - statslige puljer 3: Renovering af signalanlæg

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark. Januar 2016

Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark. Januar 2016 Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark Januar 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om etablering af nationalparker i Danmark (beretning

Læs mere

Åben dagsorden. Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret

Åben dagsorden. Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 2. december 2008.

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 2. december 2008. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 2. december 2008 Anlægsbevilling til indledende arbejder i forbindelse med opførelse af kommunalt bofællesskab til

Læs mere

Puljen til Landsbyfornyelse. Udmøntningsstrategi

Puljen til Landsbyfornyelse. Udmøntningsstrategi Puljen til Landsbyfornyelse Udmøntningsstrategi 19-02-2014 Med Regeringens Vækstpakke er der oprettet en pulje til landsbyfornyelse med 200 mio. kr. hvert af årene 2014 og 2015. Heraf er Vordingborg Kommune

Læs mere

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 37 TORSDAG DEN 26. NOVEMBER 2009, KL. 19.00 PÅ BOGENSE RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Kommunalbestyrelsen 26. november 2009 Side: 2 Fraværende: Anders

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16.30 Mødested: Byrådssalen, Hirtshals Fraværende:

Læs mere

Indenrigs- og Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K. Sendt med mail til: vfm@vfm.dk. Udkast

Indenrigs- og Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K. Sendt med mail til: vfm@vfm.dk. Udkast Regionshuset Viborg Indenrigs- og Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012 Referat mandag den 5. november 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Afbud: Christian Plank (F) Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager -

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:15 Mødested: Mødelokale A Fraværende: Viggo Bilde og Peter

Læs mere

Møde 16. november 2011 kl. 13:00 i Mødelokale 3

Møde 16. november 2011 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Teknik- og Miljøudvalg Referat Møde 16. november 2011 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.: Pkt. Tekst Side 193 Anlægsoversigt Teknik- og Miljøudvalg (fj) 1 194 Engdiget 7, lovliggørelse

Læs mere

Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør

Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Indholdsfortegnelse 116. Orientering fra formanden 332 117. Orientering fra administrationen 333

Læs mere

HVORDAN?? Landsbyforskønnelse i Ringkøbing-Skjern Kommune OPLÆG

HVORDAN?? Landsbyforskønnelse i Ringkøbing-Skjern Kommune OPLÆG HVORDAN?? Landsbyforskønnelse i Ringkøbing-Skjern Kommune OPLÆG Ildsjæleuniversitetet Ringkøbing-Skjern 06.12.2011 BNBYFORNYELSE PLANLÆGNING BYUDVIKLING STRATEGI Kursus under Ildsjæleuniversitetet 6. december

Læs mere

Møde 29. januar 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen

Møde 29. januar 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Struer Byråd Referat Møde 29. januar 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Afbud fra/fraværende: Bende Okkerstrøm Mødet hævet kl.: 17.45 Pkt. Tekst Side 1 Kvartalsoversigt vedr. det specialiserede socialområde

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 6 04.21.05-P20-1-10 4. Byens Hus i Vrensted - status og frigivelse af bevilling Resumé Der foreligger en status på projektet Byens Hus i Vrensted og Økonomiudvalget skal tage stilling til bevilling

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden 21-06-2011 Ekstraordinært møde Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:55 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Ekrem Günbulut

Læs mere

Bilag 1: Fordele og ulemper ved en bussluse på Hejnstrupvej

Bilag 1: Fordele og ulemper ved en bussluse på Hejnstrupvej Veje og Grønne Områder Sagsnr. 265418 Brevid. 2072288 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk Veje og Grønne Områder Sagsnr. 265418 Brevid. 2072288 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk

Læs mere

væsentlig svaghed i den interne kontrol

væsentlig svaghed i den interne kontrol Til BDO-Scan Revision Att.: Claus Muhlig & Det kommunale Tilsyn med almene boligorganisationer Organisationsbestyrelsen i Bygge- og Boligforeningen af 1938 Organisationsbestyrelsen i Hjørring Boligselskab

Læs mere

Boligselskabet Domea Vordingborg 1

Boligselskabet Domea Vordingborg 1 Boligselskabet Domea Vordingborg 1 Referat af organisationsbestyrelsesmøde den 9. december 2010, kl. 16.00 på Nyråd Kro, Nyråd hovedgade, 4760 Vordingborg Dagsorden: 1. Godkendelse af referat fra organisationsbestyrelsesmødet

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Teknik- og Miljøudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Teknik- og Miljøudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Teknik- og Miljøudvalget Mødedato: Onsdag den 22. april 2015 Mødetidspunkt: 15:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Jan Jakobsen, Anders Krantz, Arne S. Hansen,

Læs mere

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg Dagsorden til Børn & Familieudvalg Mødedato: Torsdag den 7. april 2016 Mødetidspunkt: 8:00 Mødested: Signaturskolen, Kvaglund, Askekrattet 8 Deltagere: Diana Mose Olsen (F), Jesper Frost Rasmussen (V),

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Beskæftigelse. Referat. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Beskæftigelse. Referat. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 17.45 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Forslag til strategi for byfornyelsesindsats i landområder landsbypuljen Svendborg Kommune.

Forslag til strategi for byfornyelsesindsats i landområder landsbypuljen Svendborg Kommune. Forslag til strategi for byfornyelsesindsats i landområder landsbypuljen Svendborg Kommune. 1. Baggrund. Der er på finansloven for 2014 afsat 200 mio. kr. i statsstøtte til kommunerne med henblik på byfornyelse

Læs mere

GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE

GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE Velkommen til gågaden i Hørsholm. Her skal være plads til et levende handels- og byliv, sikker og tryg færdsel for alle og gode aktiviteter

Læs mere

Økonomiudvalget Referat

Økonomiudvalget Referat Økonomiudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.30 Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Mødedeltagere: Torsdag den 05-september-2002 Udvalgsværelse

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Afvist Beløb. Afvist og delvist afvist:

Afvist Beløb. Afvist og delvist afvist: Anlægsforslag Voksen- og Plejeudvalget 5-6-29 Anlægsforslag budget 21 Voksen- og plejeudvalget Anlægsforslag - Budgetoverslagsår Voksen- og Plejeudvalget Nr. Prioritet Emne Forslag Godkendt Afvist Beløb

Læs mere

f f: fcykelpolitikken2012-20

f f: fcykelpolitikken2012-20 -20 f f: fcykelpolitikken2012-20 Forord Cykling er ikke alene godt set ud fra økonomiske og sundheds- og miljøperspektiver. Cykling er en ideel transportform, som medfører uafhængighed for den enkelte

Læs mere

Referat af Åben dagsorden

Referat af Åben dagsorden Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:50 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. december 2009 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: Kl. 13:00-14:00 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Martin

Læs mere

BYFORNYELSE I HERNING strategi for udvikling og forskønnelse i Herning Kommune

BYFORNYELSE I HERNING strategi for udvikling og forskønnelse i Herning Kommune BYFORNYELSE I HERNING 2017-2028 - strategi for udvikling og forskønnelse i Herning Kommune Byfornyelse i Herning 2017-2028 er udarbejdet i foråret 2016 og revideret i efteråret 2018 af Herning Kommune,

Læs mere

Forsøg med dynamisk LED-vejafmærkning for at undgå ulykker med cyklister og højresvingende biler og lastbiler

Forsøg med dynamisk LED-vejafmærkning for at undgå ulykker med cyklister og højresvingende biler og lastbiler Til: Fra: Vedr.: Teknik- og Miljøudvalget Niels Tørsløv Forsøg med dynamisk LED-vejafmærkning for at undgå ulykker med cyklister og højresvingende biler og lastbiler 18. september 2007 Baggrund CTR er

Læs mere

Anlægsbevilling - Projekter i cykelstiplanen - Åbent

Anlægsbevilling - Projekter i cykelstiplanen - Åbent Anlægsbevilling - Projekter i cykelstiplanen - Åbent Tidl. politisk behandling Forventet sagsgang Lovgrundlag BY, 03.05.11, pkt. 57 TM-U, ØK, BY Vejloven SAGENS INDHOLD I budget 2014 er der afsat 4,0 mio.

Læs mere

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 04-april-2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 13.30 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Kommunalbestyrelseslokalet Udsendelsesdato: Afbud

Læs mere

Procesorienteret trafiksikkerhedsplan borgernes trafiksikkerhedsplan Civilingeniør Jan Ingemann Ivarsen, NIRAS A/S

Procesorienteret trafiksikkerhedsplan borgernes trafiksikkerhedsplan Civilingeniør Jan Ingemann Ivarsen, NIRAS A/S Procesorienteret trafiksikkerhedsplan borgernes trafiksikkerhedsplan Civilingeniør Jan Ingemann Ivarsen, NIRAS A/S Baggrund og formål NIRAS har i løbet af det sidste år udarbejdet en trafiksikkerhedsplan

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Tillægsreferat Dato 07. april 2014 Mødetidspunkt 18:30 Sluttidspunkt 21:45 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 1, Vordingborg Rådhus Thomas Christfort, Asger Diness Andersen, Nina

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 25. maj 2005 16:00 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Flemming Sten Indholdsfortegnelse 1. Økonomirapport pr. 30.04.2005. Åben

Læs mere

Beløb i 1.000 kr. R2014 B2015 B2016 BO2017 BO2018 BO2019

Beløb i 1.000 kr. R2014 B2015 B2016 BO2017 BO2018 BO2019 Anlæg Budgetbemærkningerne til anlægsprojekter er i budget 2016 samlet i ét afsnit. Beskrivelserne er opdelt under de forskellige udvalg og center. Der er alene anlægsprojekter under Fritids- og Kulturudvalget

Læs mere

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.: 15.10 Indkaldte: kl. 13.00 repræsentanter fra Aftenskolesamrådet, pkt. 87 kl. 13.45

Læs mere

Allerødruten, Cykelsupersti Allerød Kommunes anlægsdel

Allerødruten, Cykelsupersti Allerød Kommunes anlægsdel Tekst til ansøgningsskema: Projektet: Projektets titel: Projektets hovedformål: Allerødruten, Cykelsupersti Allerød Kommunes anlægsdel Hovedstadsregionen skal være verdens bedste cykelregion med et højklasset

Læs mere

Evaluering af Rådighedspuljeprojektet. Etablering af cykelruter i Næstved

Evaluering af Rådighedspuljeprojektet. Etablering af cykelruter i Næstved Evaluering af Rådighedspuljeprojektet Etablering af cykelruter i Næstved Oktober 2005 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse...2 2. Indledning...3 3. Baggrund for projektet...3 4. Beskrivelse af

Læs mere

Boligselskabet Trollebo

Boligselskabet Trollebo Referat fra organisationsbestyrelsesmøde den 22. juni 2010 kl. 16.00 i Rønnebækhaves fælleshus Dagsorden: 1. Bestyrelseshonorar 2. Forvaltningsrevision 3. Forelæggelse og godkendelse af årsregnskab for

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Århus den 11. marts 2011 kl. 12.00 på Rebild Bakker

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Århus den 11. marts 2011 kl. 12.00 på Rebild Bakker Referat organisationsmøde 11. marts 2011 Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Århus den 11. marts 2011 kl. 12.00 på Rebild Bakker Til stede var bestyrelsesmedlemmerne Connie Bjørnsholm, Søren Egge Rasmussen og Louise

Læs mere

Sindal. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer

Sindal. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Sindal Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Side 1 Sindal Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Svar status Ikke svaret Afvist

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 08.02.2011 på Ribe Kunstmuseum SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Ribe Kunstmuseum - orientering og rundvisning... 4 3 Forslag til anvendelse af bygningen

Læs mere

Bilag 1 prioriterede trafikstianlæg 2009-2012

Bilag 1 prioriterede trafikstianlæg 2009-2012 Forslag til Stiplan Bilag 1: Prioritering af trafikstier 2009-2012 Bilag 2: Prioritering af rekreative stier 2009-2012 Bilag 3: Færdsel på veje og stier Bilag 4: Miljøvurdering 95 Bilag 1 prioriterede

Læs mere

Økonomisk Afdeling 2016. 2. Økonomiske Redegørelse 2016

Økonomisk Afdeling 2016. 2. Økonomiske Redegørelse 2016 Økonomisk Afdeling 2. Økonomiske Redegørelse INDHOLD 1. Indledning... 2 2. Økonomiudvalget... 4 2.1 Serviceudgifter... 4 2.2 Finansiering... 5 2.3 Finansforskydninger... 6 3. Social- og Sundhedsudvalget...

Læs mere

Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn.

Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn. Pkt.nr. 7 Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn. 323372 Indstilling: 1. at udvalget tager stilling til ansøgningerne,

Læs mere

Trafiksikkerhedsforbedrende tiltag i Elling 1. Etablering af cykelkrydsning ved indkørslen til skolen på Grundtvigsvej

Trafiksikkerhedsforbedrende tiltag i Elling 1. Etablering af cykelkrydsning ved indkørslen til skolen på Grundtvigsvej Trafiksikkerhedsforbedrende tiltag i Elling 1. Etablering af cykelkrydsning ved indkørslen til skolen på Grundtvigsvej Der er generelt meget trafik med høj hastighed på Grundtvigsvej i morgen- og eftermiddagstimerne,

Læs mere

Indstilling. Aarhus Kommune. Opførelse af Mødrekollegium. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Indstilling. Aarhus Kommune. Opførelse af Mødrekollegium. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Den 11. september 2012 Aarhus Kommune Sociale Forhold og Beskæftigelse 1. Resume Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og

Læs mere

Bilag 2 Investeringsoversigt, Teknisk budget

Bilag 2 Investeringsoversigt, Teknisk budget Bevillingsdato (i 1.000 kr.) U/I 2016 2017 2018 2019 Overordnet økonomi - inkl. Skatter og tilskud Grundkapitalindskud i nye almene boliger U 6.000 6.000 Klima og energi Klimaprojekter, følgeudgifter U

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 01-08-2002

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 01-08-2002 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 01-08-2002 Mødedato: 01-08-2002 Mødetidspunkt: kl. 15.00-16.50 Mødested: B246 Knud Wilson og Steen Jørgensen. Cai Møller mødte kl. 15.10 og

Læs mere

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET den 05.03.2013 i Borgmesterens Mødelokale Afbud Charlotte Bøgelund Thomsen (F) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Pavillon Darumvej... 4 3 Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Knallerter på stier i eget tracé?

Knallerter på stier i eget tracé? Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen 2. august 2007/LYA Knallerter på stier i eget tracé? Baggrunden for dette notat er en række henvendelser om knallertkørsel på Gjernstien igennem Resenbro. Regler

Læs mere

Budgetaftale 2015-2018

Budgetaftale 2015-2018 Budgetaftale 2015-2018 Bilag 2 H www.lejre.dk Dato: 26. september 2014 Investeringsoversigt 2015-2018 Budget 2015-2018 rummer anlægsinvesteringer for godt 280 mio. kr. i budgetperioden. Heraf er ca. 230

Læs mere

Grundejerforeningen Frugtparken

Grundejerforeningen Frugtparken Grundejerforeningen Frugtparken Formand Per Toft Kjelstrup Nøddevej 41 7800 Skive Tlf: 97 51 01 13 Udskrevet 16. marts 2010 Fejning: Stikvejene vil også i år blive fejet, hvilket vil ske inden konfirmationerne,

Læs mere

Indkaldelse af forslag og idéer til planlægning for vindmøller

Indkaldelse af forslag og idéer til planlægning for vindmøller Indkaldelse af forslag og idéer til planlægning for vindmøller Hvordan planlægger vi med størst hensyntagen til omgivelserne? Offentlig høring 2. december 2015 til 13. januar 2016 Målsætning Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Cykelhandlingsplan 2013 for Aalborg Kommune.

Cykelhandlingsplan 2013 for Aalborg Kommune. Punkt 12. Cykelhandlingsplan 2013 for Aalborg Kommune. 2013-3793. Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender Cykelhandlingsplan 2013, der afløser Cykelstihandlingsplan

Læs mere

Retningslinjer for anvendelse af offentligt vejareal i Ringsted Kommune

Retningslinjer for anvendelse af offentligt vejareal i Ringsted Kommune Retningslinjer for anvendelse af offentligt vejareal i Ringsted Kommune Omhandler: Vareudstillinger Renholdelse Skiltning Plakater, ophængning Udeservering fra erhvervsvirksomhed Udstillingsmulighed på

Læs mere

REFERAT SOCIALUDVALGET

REFERAT SOCIALUDVALGET REFERAT SOCIALUDVALGET den 05.06.2012 i Borgmesterens mødelokale Afbud John M Schmidt (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Budgetforslag 2013-2016 - tekniske ændringer -Socialudvalget...

Læs mere

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling).

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling). Økonomi og Analyse Sagsnr. 190259 Brevid. 1092528 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Byrådets 1. behandling af budget 2011-2014 26. august 2010 Økonomiudvalgets 1. behandling Økonomiudvalget

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 14. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 14. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 14 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007. Mødet startede kl. 9.05 og sluttede kl. 11.50 Lone Hansen deltog fra kl. 9.30 Der var afbud

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:45 Mødested: Mødelokale A Fraværende: Følgende sager behandles:

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17.00 Mødested: Mødelokale E, 4. sal, Codanhus Fraværende: Kristine

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: Jour. nr.: Ref.: PEJ, JVP, HC Leje

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 11. januar 2016 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager Januar...2 3. ET - Drøftelse vedr. Turistinformation

Læs mere

Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved Lárus Ágústsson, laag@cowi.dk COWI A/S

Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved Lárus Ágústsson, laag@cowi.dk COWI A/S Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Indstilling. Efterslæb på vedligeholdelse af broer, fortove og stier. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø.

Indstilling. Efterslæb på vedligeholdelse af broer, fortove og stier. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 13. juni 2012 Trafik og Veje Teknik og Miljø Aarhus Kommune 1. Resume Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø udarbejdede primo 2012 en

Læs mere

Møde 9. februar 2012 kl. 12:30 i Mødelokale 3

Møde 9. februar 2012 kl. 12:30 i Mødelokale 3 Teknik- og Miljøudvalg Referat Møde 9. februar 2012 kl. 12:30 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.:16.15 Pkt. Tekst Side 17 Aftalestyring 2012 - Park & Vej (mia) 1 18 Høring om indførelse

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 1. september 2005 Kl. 16.00 Hals Kommune på administrationsbygningen. (Mødelokalet mellem kommunaldirektør

Læs mere

Se yderligere beskrivelse under anlægsskemaet: Modernisering af lokale aktivitetscentre

Se yderligere beskrivelse under anlægsskemaet: Modernisering af lokale aktivitetscentre Anlæg Nummer 78 Projektnavn Ekstra midler til modernisering af lokale aktivitetscentre Fagudvalg Kultur- og Fritidsudvalget Funktion 03.22.18 Aftaleenhed Fagsekretariat Plan og Kultur Indsatsområde Bosætning

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT - TILLÆGSDAGSORDEN

Sundhedsudvalg REFERAT - TILLÆGSDAGSORDEN REFERAT - TILLÆGSDAGSORDEN Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 18-06-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 08:00 Sluttidspunkt: Kl. 09:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 18-06-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat fra økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 12. juni 2006 kl. 8.30 på Aars Rådhus PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Referat fra økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 12. juni 2006 kl. 8.30 på Aars Rådhus PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Referat fra økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 12. juni 2006 kl. 8.30 på Aars Rådhus Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 66. Budgetopfølgning pr. 30. april 2006 for de 4 kommuner

Læs mere

Referat 13. marts 2013

Referat 13. marts 2013 Referat 13. marts 2013 Bestyrelsesmøde nr. 30, onsdag den 13. marts 2013 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé 14 i Rungsted Til stede Svend Erik Søegaard, Kirsten Horn, Jens Jakob Jakobsen, Isabella

Læs mere

Referat. fra Kultur & Fritidsudvalg

Referat. fra Kultur & Fritidsudvalg Referat fra Kultur & Fritidsudvalg Mødedato: Tirsdag den 22. september 2015 Mødetidspunkt: 15:00-16:00 Mødested: Deltagere: Mødelokale 3 Esbjerg Rådhus Jakob Lose (V), Annemette Knudsen Andersen (V), Mussa

Læs mere

Fritidsudvalget. Referat fra møde Onsdag den 13. august 2014 kl. 16.00 i F6

Fritidsudvalget. Referat fra møde Onsdag den 13. august 2014 kl. 16.00 i F6 Fritidsudvalget Referat fra møde Onsdag den 13. august 2014 kl. 16.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Morten Skovgaard (V) Anne-Lise Kuhre (A) Kenneth Jensen (A) Kristian Moberg (V) Lars Jepsen-Sølvhøj

Læs mere

307. Forslag til Klimatilpasningsplan

307. Forslag til Klimatilpasningsplan 307. Forslag til Klimatilpasningsplan Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen. Magistraten og By- og Miljøudvalget indstiller, 1. at forslag til Klimatilpasningsplan, med tilhørende ændringsforslag

Læs mere

Specifikation af overførsler fra 2015 til 2016 Teknik- og Miljøudvalget

Specifikation af overførsler fra 2015 til 2016 Teknik- og Miljøudvalget Specifikation af overførsler fra 015 til 016 Teknik- og Miljøudvalget Drift Opr. Budget Korr. Budget Regnskab Rest korr. Årsbudget 001 - Byudvikling, bolig og miljøforanstaltninger 11.87 10.896 9.568 1.8

Læs mere

Cykelstiplan 2015. Indledning

Cykelstiplan 2015. Indledning Cykelstiplan 2015 En del af trafikplan 2015 Indledning Kommunale mål På landsplan er der i følge Transportvaneundersøgelsen 1992-2013 tendens til et generelt fald i cykelandelen af alle ture. I modsætning

Læs mere

Lukket punkt - Projekt

Lukket punkt - Projekt Byrådet, 29-05-2012 Side 1 Lukket punkt - Projekt DIJMHA / 12/4570 Lukket sag Sagsfremstilling Kultur og Fritid og Rambøll afholdt den 6. februar 2012 licitation på byggeriet af SkateCity. 3 virksomheder

Læs mere

Referat. Lokalrådet. Den 25. juni 2012 kl. 17:00 holdt Lokalrådet ordinært møde i mødelokale D, Ullasvej 23, Rønne.

Referat. Lokalrådet. Den 25. juni 2012 kl. 17:00 holdt Lokalrådet ordinært møde i mødelokale D, Ullasvej 23, Rønne. Referat Den 25. juni 2012 kl. 17:00 holdt ordinært møde i mødelokale D, Ullasvej 23, Rønne. Mødet slut kl. 18.15 Medlemmer: Bjarne Kristiansen Britta Hansen Jeanette Werner Lykke Jensen Poul Aksel Eriksen

Læs mere

Notat. Supercykelstiens delprojekter og finansiering. Teknisk Udvalg Ledelsessekretariatet, Michael Kirkfeldt. Aarhus Kommune. De 11.

Notat. Supercykelstiens delprojekter og finansiering. Teknisk Udvalg Ledelsessekretariatet, Michael Kirkfeldt. Aarhus Kommune. De 11. Notat Emne: Til: Kopi: til: Supercykelstiens delprojekter og finansiering Teknisk Udvalg Ledelsessekretariatet, Michael Kirkfeldt De 11. september 2013 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Supercykelstiens delprojekter

Læs mere