DU SÆTTER AFTRYK. Har du tænkt over, hvilken forskel DU gør som frivillig i KFUM og KFUK? For børn og unge, andre frivillige og for dig selv?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DU SÆTTER AFTRYK. Har du tænkt over, hvilken forskel DU gør som frivillig i KFUM og KFUK? For børn og unge, andre frivillige og for dig selv?"

Transkript

1 DU SÆTTER AFTRYK Har du tænkt over, hvilken forskel DU gør som frivillig i KFUM og KFUK? For børn og unge, andre frivillige og for dig selv?

2 I dette materiale finder I en række øvelser, som I kan bruge til at tale om, hvilket aftryk I sætter på børn og unge. Der er ingen rækkefølge i øvelserne og I kan lave præcis den øvelse, som I synes kunne være interessant og som passer til jeres behov som frivillige. De fleste af øvelserne tager ikke mere end et kvarter. Men nogle af dem kan tage længere tid, hvis I bliver meget optagede af samtalerne. Det er helt op til jer. Øvelserne kan både bruges af alle frivillige ledere, bestyrelser og lejrfolk. Nogle af øvelserne kan I måske også bruge sammen med jeres børn og unge, eller de kan inspirere jer til nye måder at starte samtaler op med de børn og unge, som er en del af jeres aktiviteter. Rigtig god fornøjelse med øvelserne. I kan også downloade øvelserne på /aftryk

3 Mit KFUM og KFUK med seks ord Som frivillig i KFUM og KFUK gør I en kæmpe forskel for de børn og unge, som I møder og laver aktiviteter med. Med bare seks ord udfordres I til at beskrive, hvordan I påvirker børn og unge i jeres arbejde. Øvelsen kan laves med bestyrelsen, lederne i klubben, til generalforsamlingen eller på sommerlejren. Hæng sedlerne op og del jeres historier. I kan også tage billeder af de frivillige, der står med deres seks ord holdt op foran sig og dele billederne på jeres Facebookside eller hjemmeside. 1. Find arket med Mit KFUM og KFUK med seks ord og kopiér det, så der er et til hver. 2. Udfyld hver jeres stykke papir. 3. Del jeres sætninger og hæng dem op et synligt sted. 4. Er der lighedspunkter eller forskelligheder? Noget der overrasker jer? Eller noget som I kan bruge i jeres kommende aktiviteter og PR? Måske der kommer til at stå Stærke fællesskaber, som giver børn glæde eller Gør en forskel i unges liv eller?

4 Min KFUM og KFUK historie Hvorfor er I med i KFUM og KFUK? Hvad motiverer jer? Hvorfor bliver I hængende? Og hvad betyder det for jer at være en del af fællesskabet? Med denne øvelse får I muligheden for at sætte ord på jeres motivation, og måske lærer I noget nyt om hinanden? 1. Præsentér kort øvelsen. 2. Del et Min KFUM og KFUK historie -ark ud til alle. 3. Udfyld jeres ark og del historierne med hinanden. 4. Er der noget, der overrasker jer? Er der lighedspunkter? 5. Kan jeres historier bruges til noget PR? Måske I kan dele jeres historier på jeres Facebookside, hjemmeside eller som en del af en rekrutteringsflyer? 6. Hæng evt. jeres historier op i jeres bygning eller på jeres lejr, så forældre og deltagere kan lære jer bedre at kende.

5 Lær hinanden at kende Hvis der er nye I jeres frivilliggruppe, kunne I bruge denne øvelse til at lære hinanden at kende og præsentere jer for hinanden. I kan måske også bruge den til klubopstart eller som teambuilding på en lejr, hvor I lærer deltagerne at kende. I kan evt. rette den lidt til, så den passer bedre til jeres koncept. Brug skemaet til at interviewe din makker. Brug omkring fem minutter til hver makker på at lære hinanden bedre at kende. Brug fem af de nye facts som du lærte om din makker, når I skal præsentere hinanden for gruppen bagefter. Navn Kælenavn (hvis du har et) Fødselsdag Rolle i KFUM og KFUK Hvad er din yndlings-irritation? (fx negle på tavle, bilister der kører for langsomt eller?) Hvor vil du gerne være om et år? Yndlingsfarve Yndlingsdrik Livret Yndlingsbog Yndlingsfilm Yndlingsdyr Her vil jeg helst holde ferie Bedste KFUM og KFUK aktivitet En sjov ting om mig

6 Min KFUM og KFUK historie Hvorfor er du en del af KFUM og KFUK, og hvad betyder din indsats for børn og unge? Med denne øvelse kan I sætte ord på jeres engagement og lære hinanden bedre at kende. Brug et par minutter til bestyrelsesmødet, ledermødet, sommerlejrmødet eller generalforsamlingen på at udfylde jeres historie i KFUM og KFUK. Del historierne med hinanden. Er der noget, I er enige om? Er der nogle historier, der overrasker jer? Giver det mening at dele jeres historier med andre? Måske kan historierne hænges op i jeres bygning, eller I kan bruge dem som en del af en kampagne, som kan invitere nye frivillige med i jeres fællesskab? 1. Kopier eller download Min KFUM og KFUK historie. 2. Alle frivillige udfylder deres egen historie. 3. Fortæl hinanden jeres historie og snak om der er noget, der overrasker jer, glæder jer, og som kan bruges i jeres aktiviteter fremadrettet? 4. Hæng historierne op et synligt sted eller del dem på jeres Facebookside.

7 Taknemmelighedsvæggen hvad har KFUM og KFUK betydet for mig? KFUM og KFUK gør en forskel både for dig som frivillig og for de børn og unge, som er en del af fællesskabet. Med denne øvelse kan I hjælpe hinanden med at sætte ord på, hvad det har betydet for jer. Væggen kan også bruges sammen med deltagerne, og I kan bruge væggen til at starte en samtale om, hvilken forskel jeres deltagere selv oplever, jeres arbejde gør. 1. Find et sted i jeres bygning eller på jeres lejr, hvor der er livlig trafik, og hæng en stor planche op her. (Det kan fx være en tyk papirsdug eller en masse flipover-papir, som I klæber op helt tæt, eller noget afdækningspapir fra fx Harald Nyborg). 2. Reklamér for væggen og bed frivillige og deltagere om at dele historier og oplevelser, som de er taknemmelige over, og som beskriver, hvad KFUM og KFUK har haft af betydning i deres liv. Det gør de ved at skrive en kort refleksion på tavlen og skrive under med deres navn. 3. Lav gerne en opsamling, hvor I taler om, hvad der står på tavlen og brug det som udgangspunkt for en samtale om historierne, og hvordan I kan bruge jeres nye viden konstruktivt fremover. Øvelsen findes også i en Udtryk dit aftryk - version se særskilt materiale for det i jeres ide-kasse.

8 Hvad tænker forældre om vores arbejde? Spørg forældrene til jeres børn og unge, hvad de oplever, deres børn og unge får ud af at være en del af jeres aktiviteter. Det vil give jer nyttig viden om, hvad forældrene lægger vægt på og hører fra deres børn. Samtidig vil det helt sikkert give jer et motivationsboost at få nogle gode ord med på vejen til jeres fortsatte arbejde som frivillige. Brug evt. nogle af disse hjælpespørgsmål: Hvad fortæller jeres barn om at komme i KFUM og KFUK? Hvad tror I, jeres børn og unge har lært af at være med? Hvilke egenskaber, synes I, jeres barn/unge udvikler af at være med i KFUM og KFUK? Er der noget, der har overrasket jer? Er der nogle temaer eller udfordringer, som, I oplever, børn og unge har, som vi bør være opmærksomme på? Hvad ville du gerne sige til de frivillige, hvis du med en sætning skulle opsummere deres betydning for dit barn? Tag deres svar med til et bestyrelsesmøde og/eller frivilligmøde og tal om, om der er noget, som overrasker jer og glæd jer over de gode ord.

9 Afsløret i det gode øjeblik Når I laver en aktivitet eller en lejr, har I måske haft en samtale om, hvilke værdier og mål I har med jeres arbejde. Skal børnene blive dygtige til samarbejde, skal de opleve fællesskabet eller skal de møde frivillige, som interesserer sig for deltagernes liv og tanker? Måske I har sat jer et særligt mål for jeres aktivitet, som I gerne vil være fokuserede på? Som frivillig gør I en stor forskel for børn og unge, og ofte tænker man måske ikke over, hvad det præcist er, der sker, og hvad det er, man gør som frivillig. Det sker ofte bare helt af sig selv. Med denne lille øvelse kan I hjælpe hinanden med at få øje på de ting, I gør, og ikke mindst give hinanden et varmt skulderklap og anerkendelse af jeres indsats. 1. Print en række Afsløret i det gode øjeblik -kort ud. 2. Del kortene ud til alle frivillige, som deltager på jeres lejr, klubaften, event eller hvor I nu befinder jer. 3. Når I opdager, at en anden frivillig gør noget godt og handler på en måde, som er med til at understøtte jeres værdier, så udfylder I kortet, og giver det til vedkommende. 4. Vær opmærksom på alle frivillige og se guldet i alle.

10 Det jeg i virkeligheden gør Med denne lille øvelse kan I undersøge, hvad det i virkeligheden er, I gør som frivillige, når I møder børn og unge i jeres aktiviteter og fællesskab. Brug øvelsen til at sætte ord på, hvad er ligger bag jeres engagement og find ind til, hvilken påvirkning jeres handlinger har på de børn og unge, som I møder. Når I alle har udfyldt jeres papir, deler I jeres ord med hinanden. Er I enige om, hvad I gør? Og er det vigtigt? Hvordan kan I hjælpe hinanden med at nå jeres visioner? 1. Del et stykke papir ud til alle i gruppen. 2. Bed alle tænke over deres frivilligtitel og brug den som udgangspunkt til at skrive en kort sætning, der viser, hvad I i virkeligheden gør som frivillige. 3. Skriv Min frivilligtitel lyder, men det jeg i virkeligheden gør er, og min vision for fremtiden er. Det kunne fx se sådan her ud: Min titel lyder udviklingskonsulent i KFUM og KFUK med ansvar for Uddannelse og Udvikling, men det jeg i virkeligheden gør, er at styrke frivilliges lederskab og personlige udvikling. Min vision for fremtiden er, at vores foreninger inviterer alle i lokalsamfundet til at blive en del af denne fantastiske rejse. (Skrevet af udviklingskonsulent Bessie Rauff, på et kursus i lederudvikling hos YMCA of the USA) Det kunne også være: Min frivilligtitel lyder sommerlejrleder, men det jeg i virkeligheden gør, er at give børn og unge et fristed, hvor de kan være den, de ønsker at være, og min vision for fremtiden er, at vores næste lejr får deltagere, som er med på en KFUM og KFUK lejr for første gang i deres liv, og at de mærker styrken i vores fælleskab.

11 Visions-spil med spillekort Med dette lille spil, kan I få en snak om værdierne og visionerne i KFUM og KFUK, og hvordan I fortolker dem hver især. Det kan forhåbentlig give anledning til nogle gode snakke. Og måske et spil kort bagefter. 1. Bland kortene. 2. Giv et kort til hver. 3. Alle deler en kort historie om dem selv, som er i relation til den værdi/bid af visionen, som kortet repræsenterer. Får du en joker af en slags, skal du fortælle en drøm om noget som du tænker kunne gøre jeres lokalsamfund endnu bedre. 4. Tag gerne flere runder 5. Når I er færdige med runderne kan I tage en snak om jeres samtale gav anledning til nye ideer til jeres arbejde. Hjerter: udvise kristent lederskab Spar: Giver børn og unge livsmod og handlemuligheder i trosliv/samfundsliv Klør: Møde de behov som børn og unge har Ruder: KFUM og KFUK for flere Joker: en drøm om noget som kunne gøre jeres lokalsamfund endnu bedre

12 Hvad betyder visionen for mig. Det kan være godt engang i mellem at kaste et blik på KFUM og KFUK s vision og tage en samtale om, hvad den betyder for jeres arbejde som frivillige. Det kan I gøre nemt og måske som en del af en indledning til et møde, en klubaften eller en sommerlejr. 1. Tag to post-its og skriv eller tegn: a. For mig betyder visionen at b. Som frivillig styrker jeg børn og unge ved at 2. Del tankerne med hinanden er I enige? Er der noget, der overrasker? Får I lyst til at arbejde videre med emnet?

13 Materialer i fængsel I har måske nogle aktiviteter og løb, som I elsker at lave, og som altid er en succes. Men hvorfor virker de, og hvordan styrker det deltagernes livsmod og handlemuligheder? Lås alle materialerne som I skal bruge inde. Før materialet/aktiviteten igen kan tages i brug, tager I en snak om, hvad resultaterne er af jeres aktivitet? Alle lederne kan fx vælge én ting og fortælle, hvad de håber at opnå med deltagerne, når aktiviteten gennemføres. Hvis det fx er en fodboldkamp på sommerlejren, er det ikke tilstrækkeligt at sige, at børnene lærer reglerne og at score mål. Et svar kunne lyde: Jeg lærer deltagerne at arbejde som et team og at vinde og tabe med respekt for hinanden.

14 Hvad tænker deltagerne om KFUM og KFUK Det kan være svært i det daglige at huske at få evalueret på jeres aktivitet eller lejr. Men der er gode pointer at hente hos jeres deltagere, som helt sikkert kan gøre jer klogere på, hvad, de mener, jeres aktiviteter har af betydning for deres liv. Måske de også kan sige noget, der overrasker jer, gør jer stolte, eller motiverer jer til at give den en ekstra skalle og måske hjælpe jer til at skabe endnu bedre tilbud? Spørg jeres børn og unge, hvad aktiviteten eller lejren betyder for dem. Få dem til at sige et par ord, der beskriver: Hvordan oplever I aktiviteten? Hvilke følelser vækker det i jer? Hvis du skal beskrive aktiviteten med ét ord, hvad er det så? Hvad har du lært af aktiviteten? Hvordan kan du bruge det, du har lært i skolen/sammen med dine kammerater hjemme/din familie? Saml alle svarene og tag dem med til et ledermøde. Sammen kigger I svarene igennem og diskuterer trends og hyppige og sjældne svar. Gå eventuelt i mindre grupper, hvor hver gruppe opsummerer fem ord, som beskriver jeres tilbud. Det kan være, I ender op med ord som; sjov, fællesskab, muligheder, sjove voksne og respekt. Overvej om I kan bruge de nye ord i PR-materiale, på jeres Facebookside eller hjemmeside?

15 Hvorfor er du frivillig? Det kan være en god ide at stoppe op en gang i mellem og tænke over, hvorfor man er frivillig, og hvad det betyder for jer. Øvelsen kan også bruges som en samtalestarter på et møde til at tale om motivation og roller i foreningen. Og måske lærer I lidt mere om hinandens bevæggrunde for at være frivillig. Spørg de frivillige, hvorfor de er aktive i KFUM og KFUK hos jer. Optag svarene på video sørg for at få korte svar på sekunder. Brug jeres smartphones til at optage med. Her er et par hjælpespørgsmål/ideer til inspiration: Del dit navn. Hvad laver du i KFUM og KFUK, og hvor længe har du været med? Hvorfor er du frivillig? Hvad TÆNKER du om KFUM og KFUK som organisation? Hvad er du mest stolt over i dit arbejde som frivillig? Del en konkret historie om en forskel du har gjort for et barn eller ung i KFUM og KFUK. Del en konkret historie om en forskel som KFUM og KFUK har gjort for dig. Hvad hører I? Siger I det samme? Er der noget, der overrasker jer? Hvordan kan de små videoer bruges som PR? Brug dem eventuelt på jeres Facebookside eller hjemmeside (saml eventuelt videoerne i små bider af 2-3 minutter).

16 KFUM og KFUK er så meget mere, fordi Hvad betyder KFUM og KFUK for jeres frivillige, og hvilke tanker gør I jer omkring jeres arbejde med børn og unge? Med denne øvelse kan I få øjnene op for, hvad hinanden tænker og måske lære noget nyt om jeres engagement i foreningen eller på lejren. 1. Bed de frivillige om at tage et billede, som, de mener, beskriver, hvorfor KFUM og KFUK er så meget mere...? 2. De frivillige deler billederne med hinanden og tilføjer en sætning, der begynder med KFUM og KFUK er så meget mere, fordi.. 3. Tal om svarene er der noget, der overrasker jer? Inspirerer jer? Eller? Et eksempel kunne være: KFUM og KFUK er så meget mere, fordi jeg hjælper børn med at udvikle deres potentiale. Saml historierne sammen og del dem på jeres Facebookside eller hjemmeside. I kan også bruge billederne til noget kommende PR-materiale eller hænge dem op på et centralt sted i jeres bygning/på lejren.

17 Samtale-startere KFUM og KFUK er stærke til at skabe fællesskaber og gode snakke med børn og unge. Her er en lille øvelse, der kan hjælpe til at starte samtaler med såvel ledere, børn og unge. En samtale, der måske kan bringe nye perspektiver frem og skabe grobund for en samtale, der giver jer en chance for at lære hinanden bedre at kende. Hver dag og i mange situationer har vi muligheder for at starte en samtale. Det kan være over opvasken på lejren, mens der dækkes bord, mens I går ned mod stranden til dagens badetur, eller når I sidder i aftenmørket og rister skumfiduser. Men hvordan får vi begyndt samtalerne? Lav en brainstorm på et ledermøde og lov hinanden at gå ud og teste spørgsmålene af. Her er nogle ideer til spørgsmål, der kan være gode samtalestartere: Hvad er du håbefuld omkring i dag? Hvad er du begejstret over i dag? Hvis du skulle beskrive det med ét ord, hvordan har du det så i dag? Hvad har du oplevet i dag, som var særligt meningsfyldt? 1. Lav en lille individuel brainstorm, hvor alle skriver ideer til gode spørgsmål ned. 2. Del spørgsmålene med hinanden bagefter. 3. Tal om, hvordan I kan bruge dem i jeres aktiviteter og samvær med børn og unge? 4. Er der spørgsmål, som man ikke kan stille? Hvorfor/hvorfor ikke?

18 Superhelte Når man er frivillig på lejre og i klubber, spiller man en vigtig rolle i børn og unges liv. Med denne sjove øvelse kan I få en skør opstart på en samtale om, hvordan og hvorfor I påvirker børn og unges liv. Til et planlægningsmøde beder I alle frivillige møde op klædt ud som deres yndlingssuperhelt. Det bliver forhåbentligt en sjov icebreaker på mødet, og det er ofte vigtigt på en lejr, at man tør spille roller og lave sjov over for børnene, så det kan være en god øvelse at give den lidt gas i lederflokken først. 1. Del lederne op i mindre gruppe og bed dem dele, hvorfor de har valgt lige netop den udklædning og hvilke fællestræk, de oplever mellem at være frivillig og den valgte superhelt. 2. Alle samles til slut og deler pointerne med hinanden.

19 Kære frivillige En lille øvelse, der kan hjælpe jer til at diskutere, hvorfor I er en del af KFUM og KFUK, og hvad det har betydet for jer. Det kan blive en god anledning til at sætte lidt ord på lederfællesskabet, og hvad det betyder for jer som frivillige. 1. Alle tænker over deres første oplevelse i KFUM og KFUK. Hvordan var det, da du trådte ind af døren, og hvem tog i mod dig? Hvordan fik de frivillige dig til at føle? 2. Alle tænker over deres egen KFUM og KFUK-rejse, og hvad KFUM og KFUK betyder for dem i dag. Hvordan er dit liv anderledes i dag? Hvordan har andre frivillige påvirket denne rejse? 3. Skriv et brev, der begynder med kære med-frivillige.. Alle får 15 minutter til at skrive et brev til alle i rummet. 4. Inviter alle til at læse deres brev op.

20 Hvad gør du? Som frivillig kan det være en god øvelse at sætte ord på de aktiviteter, som vi laver og ikke mindst, hvilken betydning de har for børn og unge. Med denne lille interviewøvelse kan I hjælpe hinanden med at blive bevidste om, hvordan jeres arbejde påvirker børn og unge. 1. Gå sammen to og to. 2. Den ene er interviewer, og den anden lader sig interviewe. 3. Intervieweren spørger, hvad gør du? og for hvert svar, spørger intervieweren igen hvad betyder det?. Dette gentages igen og igen, indtil I er blevet konkrete og er kommet frem til, hvad der ligger bag aktiviteten. 4. Byt roller og prøv igen. 5. I fællesskab samler hele gruppen op på, hvad de lærte og hørte. Er der fællestræk? Er der noget, der overrasker? Hvordan var det at lave øvelsen? En interviewrunde kunne se sådan ud: Spørgsmål: Hvad gør du? Svar: Jeg er sommerlejrleder. Spørgsmål: Hvad betyder det? Svar: Jeg er ansvarlig for aktiviteterne på sommerlejren. Spørgsmål: Hvad betyder det? Svar: Jeg hjælper børnene med at have noget sjovt at lave på lejren. Spørgsmål: Hvad betyder det (for børnene)? Svar: De lærer nye ting i et fællesskab, hvor det er trygt. Spørgsmål: Hvad betyder det? Svar: Jeg tror, de bliver mere modige og måske tør kaste sig ud i nye ting også når de kommer hjem. Spørgsmål: Så du hjælper børn og unge til at klare sig bedre i deres daglige liv? Svar: Ja, det gør jeg jo nok..

21 Inspirationsøvelse Få inspiration fra historier og brug dem til en samtale om, hvilken forskel I kan gøre i jeres KFUM og KFUK arbejde. Historierne er på amerikansk og fra en anden virkelighed, men måske I alligevel kan få gang i tankerne om, hvordan I kan gøre en forskel i jeres lokalområde ud fra et dansk perspektiv. Link til hjemmesiden StoryCorps - storycorps.org/listen Inden øvelsen vælger én af jer 2-3 historier ud, som I skal lytte til som en del af inspirationsøvelsen. 1. Lyt til historierne og skriv ned, hvilke følelser og tanker det vækker i jer? Hvad gør indtryk? 2. Del jeres tanker med hinanden. 3. Hvilke historier er der i jeres KFUM og KFUK? Hvilke historier kunne I tænke jer at skabe i jeres forening? Brainstorm på spørgsmål, som I har lyst til at stille, og som kan være med til at fortælle den gode historie om jeres forening eller lejr.

22 Hvem inspirerer jer? Vi er frivillige, blandt andet fordi det giver os energi og inspiration. Og ofte er relationerne en ret vigtig del af vores motivation for at blive ved med at yde en frivillig indsats. 1. Tænk på en person, der giver dig motivation og inspiration i dit frivillige arbejde. Du kan fx spørge dig selv: Hvad der gør denne person speciel? Hvad har personen gjort for dig eller andre, som har inspireret eller berørt dig? Hvad har personen gjort, som du har lyst til også at efterleve? 2. Tag et billede af vedkommende. 3. Del eventuelt billederne på jeres Facebookside eller hjemmeside, eller del dem med hinanden.

23 Medlemshistorier Hvordan påvirker I børn og unge? Ved at snakke om helt konkrete børn og unge og prøve at skrive deres historie, kan I få øjnene op for, hvilken stor forskel I egentlig gør i jeres klub eller på jeres lejr. Det kan være en god øvelse for lederflokken og være med til at skabe stolthed over jeres arbejde og ikke mindst synliggøre, hvad I gør godt, og hvordan I kan bruge den viden i andre sammenhænge i jeres frivillige arbejde. 1. Diskutér forskellige situationer med nogle af jeres børn og unge. I kan fx spørge jer selv: Hvad fik barnet/den unge til at blive en del af KFUM og KFUK? Hvordan var barnet/den unge, da det begyndte hos jer? Hvordan har I som frivillige mødt barnet/den unge? Hvordan har barnet/den unge udviklet sig? Hvordan har oplevelserne ændret eller påvirket jer som frivillige? Hvad vil andre medlemmer huske/tænke/lære om situationen? 2. Skriv jeres eksempel igennem a la eksemplet herunder. 3. Hvordan kan I bruge den nye viden fremadrettet? SITUATION Tommy er 8 år gammel og bruger til hverdag meget tid alene, han er lige flyttet til byen. Han bor med sin mor og tre yngre søskende. Moderen arbejder meget for at få tingene til at hænge sammen, og der er ikke råd til ferier. Foreningen har en politik om at give tilskud til familier med en udfordret økonomi, og det betyder, at Tommy kommer med på distriktets børnelejr. REAKTION Først på ugen er Tommy meget genert og skal hives med til aktiviteterne og opfordres til at være med. Han vil helst være i nærheden af en af lederne. RESULTAT Sidst på ugen er Tommy meget mere modig. Han lærer de andre børn en leg, han kender hjemmefra sin egen skole. Tommy kender nu også rutinerne på lejren og kaster sig ud i dagens aktiviteter på egen hånd. AFTRYK Da lejren er slut og moderen kommer og henter Tommy, fortæller han glad, at han vil med igen næste år, og når han bliver gammel nok, vil han helt sikkert være ungleder.

24 Elsker I jeres by? Og elsker byen jer? I KFUM og KFUK er det i den lokale virkelighed, det frivillige liv leves og udvikles. Det er foreningerne, der giver KFUM og KFUK, krop, sjæl og ånd og får foreningen til at leve. Hvordan gør I en forskel i jeres lokalområde, og hvilke aktiviteter giver det mening for jer at lave? Stil jer selv en række spørgsmål og bliv klogere på, hvordan I måske kan blive en endnu bedre forening. Denne øvelse giver måske mest mening for foreningerne, men lejrledere kan også overveje, om der er elementer, som kunne være interessante at diskutere i planlægningsprocessen. Stil spørgsmålene til hinanden og skriv de vigtigste pointer ned undervejs: 1. Hvad sætter du pris på i dit lokalområde (tag en hurtig runde, hvor I alle giver jeres bud). 2. Hvad ser du som de mest lovende tiltag, som folk allerede i dag laver, som er med til at forbedre livet for børn og unge i lokalområdet? (tag igen en hurtig runde, hvor I alle giver jeres bud). 3. Hvilke tre drømme har I for forandring i jeres lokalområde, som ville gøre jeres lokalområde til et fantastisk sted at leve? (lav gerne denne øvelse i små grupper, måske to og to eller tre og tre). 4. Hvad er den største udfordring for jeres lokalområde? (igen i små grupper, to og to eller tre og tre). 5. Hvis I skulle samarbejde med nogen, som slet ikke ligner jer, hvem skulle det så være? Og hvad ville det kunne give til lokalområdet? (fælles, eller i grupper af 5-6 personer, saml op bagefter, hvis der er flere grupper). 6. Hvad er det vigtigste, I kan gøre for jeres by? (fællessnak ud fra alt det I har talt om indtil videre). 7. Hvordan kommer I i gang med jeres nye ideer? Hvad er de første tre ting, I gør nu? Derfor gør vi nu følgende tre ting:

25 Fra A-Å I KFUM og KFUK sker der meget mere end de helt åbenlyse aktiviteter. Med denne øvelse kan I få øjnene op for alt det arbejde, I gør for børn og unge, og som måske ligger godt skjult i jeres aktiviteter. 1. Print papir ud, hvor der står et bogstav på hvert ark og intet andet fra A-Å. 2. Sammen finder I frem til skjulte aktiviteter, som gemmer sig bag hvert bogstav. Det kunne fx være respekt for R, eller Selvtillid for S. 3. Hæng alfabetet op på en væg. 4. Tal om, om der er noget, der overrasker jer eller om der er noget, der inspirerer til PR eller opslag til jeres Facebookside eller hjemmeside?

26 Oplevelseshjulet for medlemmer Her kommer en øvelse, der tager lidt længere tid end de andre. I skal regne med at bruge mellem minutter på øvelsen alt efter, hvor stor jeres gruppe er, og hvor langt omkring I kommer i jeres snakke. Det kan være en god ide at vælge en ordstyrer, som har læst vejledningen ekstra godt, og som har mod på at holde tiden og holde jer på sporet. For øvelsen vil helt sikkert give mulighed for mange ideer og tanker om jeres tilbud og aktiviteter. Børn og unges oplevelse af at komme i KFUM og KFUK er en kompleks størrelse. Det handler om, alt fra måden barnet eller den unge bliver mødt på, til når aktiviteten begynder, og til selve aktivitetens gennemførelse og måden de frivillige opfører sig på i relationen med de børn og unge, som er tilstede. Oplevelsen kan fx deles op, som I kan se i oplevelseshjulet. Inspiration vi giver Muligheder vi skaber Forbindelser vi skaber Atmosfære vi skaber Støtte vi giver Her er en række spørgsmål til inspiration ift. at samtale om, hvordan jeres oplevelseshjul skal se ud og udvikles: Hvordan tror I, jeres børn og unge oplever at være en del af jeres tilbud? I hvilket af de fem områder tror I, at I er særligt dygtige? I hvilket af de fem områder kunne der være størst behov for forbedringer? Hvordan vil I sætte forandringerne i gang? Hvad vil det betyde for jeres tilbud, hvis I er super skarpe på alle fem områder? Når I har talt om, hvordan I kan udvikle på oplevelsen, så kast et blik på fra intet til WAUW -figuren. Hvordan kan den inspirere jer til at udvikle jeres aktivitet, og hvor skal I sætte ind? Gjorde intet Gjorde noget Gjorde det rigtige WAUW! Vi gjorde det bedste

27 Tal om de forskellige scenarier: Hvad ville der ske, hvis I Gjorde intet altså hvis I ignorerede mulighederne. Hvordan ville jeres tilbud se ud og føles som, hvis intet blev gjort for at skabe inspiration, muligheder, atmosfære, støtte og forbindelser? Gjorde noget altså hvis I valgte at igangsætte nogle ting. Gjorde det rigtige altså hvis i reagerede hensigtsmæssigt og gjorde de ting, som var nødvendige og vigtige for at sikre den bedst mulige oplevelse for børn og unge. WAUW! Vi gjorde det bedste.. altså gjorde mere, end der blev forventet fra jeres børn og unge, og I fik dem til at tænke og føle WAUW! Tillægsspørgsmål: Hvordan ville det være at være en del af jeres tilbud både som barn/ung og frivillige, hvis I gjorde det bedste? Hvilke tilbud har I allerede, hvor I oplever, at I gør det bedste og har stor WAUWeffekt? Og hvordan kan I bruge de erfaringer i andre aktiviteter? Det er aldrig for sent at skabe WAUW-effekt Tal om, hvordan I kan skabe WAUW-effekt i jeres kommende tilbud og skriv ned: Vil vil gøre det bedste for at skabe en atmosfære, der Vil vil gøre det bedste for at give støtte ved at Vi vil gøre det bedste ved at skabe forbindelser, der Vi vil gøre det bedste ved at skabe muligheder, der Vi vil gøre det bedste ved at skabe inspiratio, der Aftal hvem der skal gøre hvad, og hvordan I vil samle op på, at I når i mål med at gøre det bedste.

28 Lyt først Ligegyldigt hvilken rolle du spiller som frivillig, så er det en vigtig kompetence, at kunne lytte til de børn og unge, I møder, og dermed skabe en god relation til dem. Et vigtigt værktøj er derfor at lytte til og reflektere med barnet eller den unge. Der er to kernekompetencer, som er nyttige her; åbne spørgsmål og refleksion. Åbne spørgsmål: invitere til at den, der svarer, udtrykker personlige ideer, drømme og planer. Ved at stille åbne spørgsmål får vi ofte længere svar, som vi kan være nysgerrige på. kan ikke besvares med ja eller nej, et nummer eller enstavelsesord. begynder ofte med et hv-ord (hvad, hvordan, på hvilken måde, hvor, osv. Men brug helst ikke hvorfor, da det ofte kalder på et forsvar) invitere til at den, der taler, deler sine perspektiver, refleksioner og tanker. viser interesse og er med til at styrke relationen, fordi den, der svarer, vil opleve en oprigtig nysgerrighed og at blive lyttet til. Refleksioner: udtrykker din opfattelse af, hvad du netop har hørt. De begynder ofte med ord som så.., det lyder som, du.. Styrken i refleksioner er, at de viser, at du har lyttet, og du viser, at du har forstået, hvilket opmuntrer til uddybning og styrker samarbejdet. er udtryk, der viser, at man har hørt, hvad der er blevet sagt. giver den, der taler, en chance for at korrigere, hvis man ikke har forstået det sagte rigtigt. giver den, der taler, øget indsigt i, hvad denne mener. støtter og udvikler den fælles kommunikation. bliver ofte fulgt op af endnu et åbent spørgsmål.

29 Øvelse Gå sammen 2 og 2. Bestem hvem der vil være A, og hvem der vil være B RUNDE 1: A taler og B lytter (i 3 minutter). Emnet er noget A kan lide at gøre i sin fritid. B lytter og stiller åbne spørgsmål. RUNDE 2: B taler og A lytter (i 3 minutter). Emnet er en fantastisk bog, som B har læst/ eller en fantastisk film, som B har set. A lytter og benytter sig af refleksioner. Opsamling: Hvordan var det at bruge denne metode til at spørge og reflektere med? Hvordan var det at blive lyttet til med denne metode? Hvad fandt I hver i sær mest naturligt at stille åbne spørgsmål eller at reflektere? Hvad skal I hver især øve jer på? Hvordan kan I bruge refleksion og åbne spørgsmål over for børn og unge?

30 Hvad laver I? KFUM og KFUK for flere. Vi vil gerne invitere flere med indenfor i fællesskabet, men hvad er det, I som forening eller lejr kan tilbyde, og hvad fortæller I, når I møder potentielle frivillige, forældre til børn og unge, som er nysgerrige, eller til de børn og unge, I møder? Det kan være en god ide engang i mellem at tale om, hvad der er jeres gode salgstale? Og siger I det samme? Brug lidt tid på mødet, hvor I taler om, hvordan I ville svare på disse spørgsmål til de forskellige målgrupper? Spørgsmål: Hvor er du frivillig? Hvad er din rolle? (hvad laver du, og hvad giver det dig) Hvad er KFUM og KFUK for noget? Hvad tilbyder I? Hvorfor skal jeg blive frivillig hos jer? Hvorfor skal mit barn/barnet/den unge blive medlem hos jer? (hvad lærer de) Målgrupper: Potentielle frivillige Forældre til børn Forældre til teenagere Børn Teenagere

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang FORSKELLIGE ENERGIZERS ENERGIZER Energizere er korte lege eller øvelser, som tager mellem to og ti minutter. De fungerer som små pauser i undervisningen, hvor både hjernen og kroppen aktiveres. Selv om

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Dette emne sætter fokus på: Mod til at handle At lytte til hinandens fortællinger og være åbne over for andres perspektiver Fællesskab og venskab

Dette emne sætter fokus på: Mod til at handle At lytte til hinandens fortællinger og være åbne over for andres perspektiver Fællesskab og venskab Intro Nære sociale relationer og følelsen af at være forbundet med ligesindede og jævnaldrende spiller en vigtig rolle for børn og unges udvikling af en selvstændig identitet og sociale kompetencer. Hvor

Læs mere

Indhold Målgruppe 5 Din betydning som træner Mål 5 Spørg ind Hvad skal vi lære om? Forældrenes betydning Viden børn, trivsel og fodbold

Indhold Målgruppe 5 Din betydning som træner Mål 5 Spørg ind Hvad skal vi lære om? Forældrenes betydning Viden børn, trivsel og fodbold TRÆNERHÆFTE 1 Målgruppe 5 Indhold Mål 5 Hvad skal vi lære om? 6 Viden børn, trivsel og fodbold 8 Børn, trivsel og fodbold 11 Refleksion noter 12 Samspil og sammenhæng 13 Refleksion noter 14 Din betydning

Læs mere

INSPIRATION TIL LÆRERE

INSPIRATION TIL LÆRERE INSPIRATION TIL LÆRERE Sæt fokus på trivsel og fravær med udgangspunkt i det, der virker! Ulovligt fravær kan handle om manglende trivsel i klassen, på holdet eller på uddannelsen. Appreciative Inquiry

Læs mere

Arbejdsark i Du bestemmer

Arbejdsark i Du bestemmer Arbejdsark i Du bestemmer Arbejdsark 1 Inspiration til gruppens møderegler Arbejdsark 2 Jeg er en, der... Arbejdsark 3 Protokol for gruppesamtale Arbejdsark 4 Det rosa ark: Godt og dårligt Arbejdsark 5

Læs mere

Evaluering Opland Netværkssted

Evaluering Opland Netværkssted Evaluering Opland Netværkssted November 2015 1 Indholdsfortegnelse Indhold Evalueringsrapportens struktur... 3 Intro til spørgeskemaundersøgelsen... 3 Antal brugere gennem Oplands første år... 3 Evaluering

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER DEL DINE FIDUSER GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN Samspillet 9 ud af 10 forældre mener, at debat om børnenes trivsel og problemer i klassen er det vigtigste indhold på et forældremøde.

Læs mere

Samlet metodebeskrivelse Anerkendende procesøvelser

Samlet metodebeskrivelse Anerkendende procesøvelser Samlet metodebeskrivelse Anerkendende procesøvelser Vælger I at bruge anerkendende procesøvelser i APVarbejdet, så arbejder I med arbejdsmiljøet ud fra en række positive, "dynamiske" øvelser igennem hele

Læs mere

Forældrepjece om sprogtilegnelse i Elsted Dagtilbud

Forældrepjece om sprogtilegnelse i Elsted Dagtilbud FORÆLDREPJECE SPROG Indhold Forældrepjece om sprogtilegnelse i Elsted Dagtilbud 3 Gode råd 3 Sprogforståelse 5 Når der er knas med sproget 5 Sprogvurdering 6 Sprogarbejdet i Elsted Dagtilbud 7 Sprogvejleder

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Kærester. Lærermanual Sexualundervisning KÆRESTER LÆRERMANUAL

Kærester. Lærermanual Sexualundervisning KÆRESTER LÆRERMANUAL Kærester Lærermanual Sexualundervisning 1 Kompetenceområde og færdigheds- og vidensmål Dette undervisningsmateriale, der er velegnet til sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab for 7. -9. klassetrin,

Læs mere

Når du skal forberede din MUS-samtale MUS

Når du skal forberede din MUS-samtale MUS Når du skal forberede din MUS-samtale MUS MUS-samtalen Om MUS Medarbejderudviklingssamtalen (MUS) er en dialog mellem leder og medarbejder. I denne dialog kan I tale åbent og fortroligt om anvendelse og

Læs mere

Den dynamiske trio SL Østjylland. Temadag for TR og AMR og deres ledere. Velkommen!

Den dynamiske trio SL Østjylland. Temadag for TR og AMR og deres ledere. Velkommen! Den dynamiske trio SL Østjylland Temadag for TR og AMR og deres ledere. Velkommen! Hvad skal vi? Se samarbejdet mellem TR/AMR og ledelse i et nyt perspektiv. Blive klogere på muligheder og begrænsninger

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Evaluering af årshjul for Børnehuset Mariehønen 2014 2015.

Evaluering af årshjul for Børnehuset Mariehønen 2014 2015. Årshjul 2014 2015: Årshjulet 2014 2015 er beskrevet i form af en skriftlig redegørelse, en planche, ugeplanerne, dokumentationsmapperne samt Barnet bog, der alt sammen er placeret i vores fællesrum, hvori

Læs mere

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust AT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust Når det handler om at lykkes i livet, peger mange undersøgelser i samme retning: obuste børn, der har selvkontrol, er vedholdende og fokuserede, klarer

Læs mere

LÆRINGSARK. Spørgsmål til samtale Luk 4,14-21. Historie. Bibel-oplæg (til dine notater under oplægget) Opgave til næste gang

LÆRINGSARK. Spørgsmål til samtale Luk 4,14-21. Historie. Bibel-oplæg (til dine notater under oplægget) Opgave til næste gang Denne første samling handler om det store billede: Guds mission. Hvad er Guds mission og plan med verden? Og hvordan passer integreret mission ind i denne frelsesplan? Luk 4,14-21 Hvordan vil I opsummere

Læs mere

Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus

Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus Et godt sted at være Tappernøje Børnehus skal være et godt sted at være. Gennem leg og målrettede aktiviteter skal vi

Læs mere

teknikker til mødeformen

teknikker til mødeformen teknikker til mødeformen input får først værdi når det sættes ift. dit eget univers Learning Lab Denmarks forskning i mere lærende møder har vist at når man giver deltagerne mulighed for at fordøje oplæg,

Læs mere

TIL GENNEMSYN. Indhold

TIL GENNEMSYN. Indhold Denne side må ikke kopieres Glæde & Børn v/louise Tidmand Side 3 Indhold Velkommen til Min Styrkebog... s. 4 Øvelse 1-6: De 24 styrker... s. 6 Øvelse 1: De Blå Styrker... s. 6 Øvelse 2: De Grønne Styrker...s.

Læs mere

Navn Susanne Olesen Lisette Lindblad Maria Mølholm Hansen. Mailadresse suole@esbjergkommune.dk mbno@esbjergkommune.dk mamh@esbjergkommune.

Navn Susanne Olesen Lisette Lindblad Maria Mølholm Hansen. Mailadresse suole@esbjergkommune.dk mbno@esbjergkommune.dk mamh@esbjergkommune. 3-Stammen 1 Indholdsfortegnelse Faktaoplysninger... 3 Sprog Dagtilbuddets opgave er, at fremme børnenes læring i forhold til de overordnede læringsmål, inden for sprog.... 5 Science - Dagtilbuddets opgave

Læs mere

Indsamlerevaluering 2012

Indsamlerevaluering 2012 Indsamlerevaluering 2012 Generelt matcher svarene fra 2012 svarene i både 2010 og 2011. Hvis man skal fremhæve noget er det at: - 52 % vælger at gå sammen med en anden på ruten. - Folk er glade for at

Læs mere

Pædagogiske udviklingsplaner i Dagplejen 2009-2011

Pædagogiske udviklingsplaner i Dagplejen 2009-2011 Indholdsfortegnelse: Forord og indledning: Periode for arbejdet med Pædagogiske udviklingsplaner side 2 Hvem har udarbejdet PUP side 2 Hvor, af hvem og med hvilket formål arbejdes med PUP side 2 Arbejdet

Læs mere

Bamse på klassebesøg - event for 0. klasse

Bamse på klassebesøg - event for 0. klasse Bamse på klassebesøg - event for 0. klasse Introduktion Ideen med Bamse på klassebesøg er, at eleverne i fællesskab med en slags maskot arbejder med emner, der har relation til det brede positive sundhedsbegreb.

Læs mere

Nej sagde Kaj. Forløb

Nej sagde Kaj. Forløb Nej sagde Kaj Kaj siger nej til alle mors gode tilbud om rejser ud i verden. Han vil hellere have en rutsjebanetur - og det får han, både forlæns og baglæns gennem mærkelige og uhyggelige steder som Gruel

Læs mere

Tidlig opsporing af sygdomstegn hos borgere med demens

Tidlig opsporing af sygdomstegn hos borgere med demens TEAMLEDERE Et projekt der levendegør viden i handling Tidlig opsporing af sygdomstegn hos borgere med demens Guide og værktøjer til et godt kompetenceudviklingsforløb med fokus på anvendelse af viden i

Læs mere

Hvordan ting kan vokse op nedefra!

Hvordan ting kan vokse op nedefra! Hvordan ting kan vokse op nedefra! - en kreativ arbejdsmodel som redskab til at skabe nye tanker, idéer og alternative løsninger i pædagogiske miljøer Af Anne Sofie Møller Sparre i kreativt samarbejde

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN Samtaleguiden 36 Samtaleguiden er lavet primært til unge, der ryger hash. Som vejleder, mentor m.fl. kan du bruge Samtaleguiden som et fælles udgangspunkt i samtalen med den unge. Du kan dog også blot

Læs mere

Iværksætter noget for dig? Elevopgaver langt forløb

Iværksætter noget for dig? Elevopgaver langt forløb Indledning Hvis du har et job i din fritid, er du sikkert lønmodtager. Du kommer på en arbejdsplads et antal gange om ugen og får løn for arbejdet. Hvis du derimod starter din egen virksomhed, er du iværksætter.

Læs mere

Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER

Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER Godaften. Vi danskere er grundlæggende optimister. Vi tror på, at hårdt arbejde betaler sig. Vi tror på, at vi kan komme videre

Læs mere

Mini guides til eksamen

Mini guides til eksamen Mini guides til eksamen Indhold PRÆSENTATIONSTEKNIK FORBEREDELSE NERVØSITET KONCENTRATION MINDSET KOMMUNIKATION 5 6 Præsentationsteknik Husk følgende 7 gode råd om Præsentationsteknik under eksamen: Fødder:

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12. Kursusmappe Uge 19 Emne: Nørd Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.10 Uge 19 l Nørd Det har sneet igen, og alle de H er, der var

Læs mere

Gør noget Print-selv-ark til Idéudvikling. Introduktion Kortlægning Idéudvikling Handlingsplan

Gør noget Print-selv-ark til Idéudvikling. Introduktion Kortlægning Idéudvikling Handlingsplan Introduktion Kortlægning Idéudvikling Handlingsplan Varighed ca. 2 timer Gør noget Print-selv-ark til Idéudvikling Vi vil åbne vores fællesskaber og gøre en forskel i lokalsamfundet Introduktion Gør noget

Læs mere

VÆRD AT VIDE FORBYGGENDE SELVMONITORERING

VÆRD AT VIDE FORBYGGENDE SELVMONITORERING VÆRD AT VIDE FORBYGGENDE SELVMONITORERING Faglige input produceret af og for partnerne i Lev Vel, delprojekt Forebyggende Ældre, sundhed og Forfatter: Af Julie Bønnelycke, videnskabelig assistent, Center

Læs mere

VÆRKTØJER TIL KERNEFORTÆLLING

VÆRKTØJER TIL KERNEFORTÆLLING Formål og værdier VÆRKTØJER TIL KERNEFORTÆLLING KERNEFORTÆLLING At have nogenlunde styr på foreningens/aftenskolens formål og værdier er på mange måder helt grundlæggende og en forudsætning for megen anden

Læs mere

7.2 Flugten. Check-in. Introduktion til denne aften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Formål

7.2 Flugten. Check-in. Introduktion til denne aften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Formål 72 Flugten - Lovsangsaften / TEEN EQUIP / Side 1 af 7 72 Flugten Introduktion til denne aften Denne aften er en spændende, men også meget indholdsfyldt aften Den handler om, at man ligesom Jonas ikke altid

Læs mere

Model for arbejdet mod en sundhedsfremmende arbejdsplads

Model for arbejdet mod en sundhedsfremmende arbejdsplads Model for arbejdet mod en sundhedsfremmende arbejdsplads FOA Fag Og Arbejde Projektansvarlig politiker: Gina Liisborg køkken & rengøringssektoren Projektleder: Lea Groth-Andersen November 2005 1 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Når uenighed gør stærk

Når uenighed gør stærk Når uenighed gør stærk Om samarbejdet mellem forældre og pædagoger Af Kurt Rasmussen Dorte er irriteret. Ikke voldsomt, men alligevel så meget, at det tager lidt energi og opmærksomhed fra arbejdsglæden.

Læs mere

STRANDPARKSKOLEN. Thomas Koppels allé 10, 2450 København SV STØT DIT BARNS LÆSEINDLÆRING

STRANDPARKSKOLEN. Thomas Koppels allé 10, 2450 København SV STØT DIT BARNS LÆSEINDLÆRING STRANDPARKSKOLEN Thomas Koppels allé 10, 2450 København SV STØT DIT BARNS LÆSEINDLÆRING Strandparkskolen Støt dit barns læseindlæring 2 LÆSEINDLÆRING Læsning er med til at stimulere dit barns sproglige

Læs mere

Selvtillidsøvelser. SELVTILLIDSØVELSER. Stille elever klar til forandring? www.turbineforlaget.dk

Selvtillidsøvelser. SELVTILLIDSØVELSER. Stille elever klar til forandring? www.turbineforlaget.dk Selvtillidsøvelser Du kan her finde selvtillidsøvelser, som kan hjælpe eleverne med at overvinde de udfordringer, de står overfor. Øvelserne kan hjælpe eleverne med at mestre svære opgaver. Øvelserne har

Læs mere

LÆRINGSSCRUM - ET DYNAMISK EVALUERINGSVÆRKTØJ I UNDERVISNINGEN

LÆRINGSSCRUM - ET DYNAMISK EVALUERINGSVÆRKTØJ I UNDERVISNINGEN LÆRINGSSCRUM - ET DYNAMISK EVALUERINGSVÆRKTØJ I UNDERVISNINGEN WORKSHOP PÅ FAGLIGE FORÅRSDAGE 12. MAJ 2015 0 PROGRAM: FØRSTE DEL Dagens program og præsentation 09.10-09.30 Introduktion til læringsscrum

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Midtvejsevaluering læringsforsøg 2013/2014

Midtvejsevaluering læringsforsøg 2013/2014 Midtvejsevaluering læringsforsøg 2013/2014 Titel Skole Mål (Læringsforsøgets titel) Låsby Skole Læringsforsøgets helt overordnede formål er inklusion i/fra 0.klasse = At eleverne fra specialklasserækken

Læs mere

Bilag 7. Styrkekort til brug for elever og studerende fra ca. 13 år og opefter

Bilag 7. Styrkekort til brug for elever og studerende fra ca. 13 år og opefter Bilag 7. Styrkekort til brug for elever og studerende fra ca. 13 år og opefter Videbegær Du elsker at lære nye ting. Du holder af at gå i skole. Du elsker at læse. Du elsker at gå på museer. Du søger tit

Læs mere

INSPIRATIONSKATALOG - TIL ARBEJDET MED SOCIAL KAPITAL OG UDVIKLING AF IDÉER

INSPIRATIONSKATALOG - TIL ARBEJDET MED SOCIAL KAPITAL OG UDVIKLING AF IDÉER INSPIRATIONSKATALOG - TIL ARBEJDET MED SOCIAL KAPITAL OG UDVIKLING AF IDÉER Idéudvikling i forhold til jeres kerneopgave og igangsætning af idéerne er ikke noget, der kører af sig selv. Der er behov for,

Læs mere

Sådan giver vi vejledning i verdensklasse Ca. 2 timer

Sådan giver vi vejledning i verdensklasse Ca. 2 timer Vejledning i verdensklasse Sådan giver vi vejledning i verdensklasse Ca. timer Det skal vi tale om i dag Vi skal tale om, hvordan vi bliver endnu bedre til at vejlede. Undervejs kommer der øvelser og eksempler

Læs mere

Retningslinjer for det personrettede tilsyn med børn anbragt i plejefamilier jf. Servicelovens 148

Retningslinjer for det personrettede tilsyn med børn anbragt i plejefamilier jf. Servicelovens 148 Retningslinjer for det personrettede tilsyn med børn anbragt i plejefamilier jf. Servicelovens 148 Ansvar Det personrettede tilsyn er anbringende kommunes ansvar, både i generelt godkendte plejefamilier,

Læs mere

De 3 årige børn 2 voksne. Naturen og naturfænomener. Skoven. Sproglig udvikling

De 3 årige børn 2 voksne. Naturen og naturfænomener. Skoven. Sproglig udvikling Detailplan skema Trin 2 Eventuelt overordnet ramme for hele året: Aldersgruppe og antal børn: Deltagende voksne: Tidsramme: Tema: Temaemne: Fokus: Alsidig personlig udvikling, Sociale kompetencer eller

Læs mere

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10.klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

DONORBARN I SKOLE. Inspiration til forældre. Storkklinik og European Sperm Bank

DONORBARN I SKOLE. Inspiration til forældre. Storkklinik og European Sperm Bank DONORBARN I SKOLE Inspiration til forældre KÆRE FORÆLDER Vi ønsker med dette materiale at give inspiration til dig, som har et donorbarn, der starter i skole. Mangfoldigheden i familier med donorbørn er

Læs mere

INDSKOLING TRIVSEL TIL ALLE

INDSKOLING TRIVSEL TIL ALLE INDSKOLING TRIVSEL TIL ALLE Børns Vilkår er en privat, humanitær organisation, der siden 1977 har arbejdet for alle børn i Danmark med særlig fokus for de børn, som har det svært. Organisationen arbejder

Læs mere

Lærervejledningen til Pumpefabrikken

Lærervejledningen til Pumpefabrikken Formål: At styrke elevernes evne til at foretage et kvalificeret karrierevalg og give dem indblik i industrivirksomhedernes muligheder. Materialet tager udgangspunkt i det timeløse fag Uddannelse og Job

Læs mere

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du får en bedre, mere støttende relation til dig selv. Faktisk vil jeg vise dig hvordan du bliver venner med dig selv, og især med den indre kritiske

Læs mere

BLIV EKSPERT I DIN TEMPERAMENTSBOMBE

BLIV EKSPERT I DIN TEMPERAMENTSBOMBE GRY BASTIANSEN BLIV EKSPERT I DIN TEMPERAMENTSBOMBE ARBEJDSBOG FOR UNGE BLIV EKSPERT I DIN TEMPERAMENTSBOMBE Akademisk Forlag og Gry Bastiansen 1 INDHOLD VELKOMMEN TIL KURSET, DER GØR DIG TIL EKSPERT PÅ

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 66 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 64% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Pjece. - til forældre til kommende skolebørn i Lærkereden. Skolestart - august 2016

Pjece. - til forældre til kommende skolebørn i Lærkereden. Skolestart - august 2016 Pjece - til forældre til kommende skolebørn i Lærkereden Skolestart - august 2016 Kære forældre Et ny og spændende kapitel i dit barns liv starter i forbindelse med den kommende skolestart. Der er meget

Læs mere

Vores læreplaner er målrettet og tilpasset alle de børn der går i børnehaven.

Vores læreplaner er målrettet og tilpasset alle de børn der går i børnehaven. Som udgangspunkt for vores arbejde med læreplaner ligger vores værdigrundlag og dermed troen på, at udvikling bedst sker, når barnet trives, og er tryg ved at være i institutionen. Værdigrundlaget er derfor

Læs mere

Krageungen af Bodil Bredsdorff

Krageungen af Bodil Bredsdorff Fokusområder Litterær analyse og fortolkning Mål: At eleverne prøver at indgå i et fortolkningsfællesskab omkring en fælles litterær oplevelse. At eleverne lærer at finde begrundelser i teksten for deres

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagog Ann Just Thodberg og pædagogisk leder Marietta Rosenvinge, Børnehaven Stjernen, Aalborg Kommune BAGGRUND

Beskrevet med input fra pædagog Ann Just Thodberg og pædagogisk leder Marietta Rosenvinge, Børnehaven Stjernen, Aalborg Kommune BAGGRUND 18 Børnecoaching Beskrevet med input fra pædagog Ann Just Thodberg og pædagogisk leder Marietta Rosenvinge, Børnehaven Stjernen, Aalborg Kommune Forståelse af sig selv og andre BAGGRUND Kort om metoden

Læs mere

Med Jesus i båden -2

Med Jesus i båden -2 Med Jesus i båden -2 Jesus redder Mål: At opmuntre børnene. Vi fortæller dem, at Jesus kender den situation, de befinder sig i. Vi fortæller dem, at Jesus hører dem og hjælper dem, når de kalder på ham.

Læs mere

Ugebrev 47 Indskolingen 2014

Ugebrev 47 Indskolingen 2014 Ugebrev 47 Indskolingen 2014 Fælles info: Ingen særlig fællesinfo i denne uge. Håber I alle får en god weekend! På indskolingens vegne Rengøring: Uge Børnehaveklassen 1. og 2. klasse 3. klasse 46 Malou

Læs mere

forord I dagplejen får alle børn en god start

forord I dagplejen får alle børn en god start Små skridt Denne bog tilhører: forord I dagplejen får alle børn en god start Denne bog er til jeres barn, der nu er startet i dagplejen. Den vil blive fyldt med billeder, tegninger og små historier om

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

Kom godt fra start. - inklusion af børn med autismespektrumforstyrrelse i folkeskolen. Dorthe Holm

Kom godt fra start. - inklusion af børn med autismespektrumforstyrrelse i folkeskolen. Dorthe Holm Kom godt fra start - inklusion af børn med autismespektrumforstyrrelse i folkeskolen Dorthe Holm Tekst: Dorthe Holm, pædagogisk vejleder, børnehaveklasseleder v/ Centerklasserne Højvangskolen, d.holm@pc.dk

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Vi gør det sammen -4

Vi gør det sammen -4 Vi gør det sammen -4 Sammen med Gud bliver det umulige muligt Kun sammen med Gud. Mål: Livet byder på mange udfordringer. Vi må lære børnene, at Gud ikke giver os udfordringer, som vi ikke kan klare men

Læs mere

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Generelle informationer om praktikstedet kan findes i mit 1. rejsebrev. Den pædagogiske opgave Min opgave i praktikken består som regel af at lave aktiviteter

Læs mere

Pædagogisk planlægningsskema. Projektarbejde i børnehøjde SKEMA 1. Deltager af personalet: Udarbejdelse af skema dato: Antal børn og alder:

Pædagogisk planlægningsskema. Projektarbejde i børnehøjde SKEMA 1. Deltager af personalet: Udarbejdelse af skema dato: Antal børn og alder: Pædagogisk planlægningsskema. Projektarbejde i børnehøjde SKEMA 1 Deltager af personalet: Antal børn og alder: Udarbejdelse af skema dato: Karina, Özlem, Karin, Sadjida og Mette 11 børn i alderen 2-3 år

Læs mere

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget.

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Læreplaner 2013 Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Baggrund: I år 2004 blev der fra ministeriets side, udstukket en bekendtgørelse om pædagogiske læreplaner i alle dagtilbud. Det var seks temaer, der

Læs mere

FODBOLD FITNESS SUNDT, SJOVT OG SOCIALT. for kvin

FODBOLD FITNESS SUNDT, SJOVT OG SOCIALT. for kvin FODBOLD IN T RO DU KT ION r e d n i v for k SUNDT, SJOVT OG SOCIALT der for kvin KOLOFON: Udgivet januar 2014 af: Dansk Boldspil-Union DBU Allé 1, 2605 Brøndby Tekst: DBU Kommunikation red. Marianne L.

Læs mere

Tidlig opsporing af sygdomstegn hos borgere med demens

Tidlig opsporing af sygdomstegn hos borgere med demens UNDERVISERE Et projekt der levendegør viden i handling Tidlig opsporing af sygdomstegn hos borgere med demens Guide og værktøjer til et godt kompetenceudviklingsforløb med fokus på anvendelse af viden

Læs mere

Gud er min far -1. Vor Fader, du som er i himlene. Helliget blive dit navn

Gud er min far -1. Vor Fader, du som er i himlene. Helliget blive dit navn Gud er min far -1 Vor Fader, du som er i himlene. Helliget blive dit navn Mål: Børnene ser Guds egenskaber som far: kærlig, tilgivende, givende og omsorgsfuld og børnene lærer nye måder at prise Gud på

Læs mere

Uddybende oplysninger om læseindsatsen i indskolingen på Viby Skole

Uddybende oplysninger om læseindsatsen i indskolingen på Viby Skole Uddybende oplysninger om læseindsatsen i indskolingen på Viby Skole Læseboost i børnehaveklassen! Formålet med at give vores elever et læseboost, når de begynder i børnehaveklassen er, at udviklingen i

Læs mere

FYSSISK TRÆNING I SOMMERFERIEN 2011

FYSSISK TRÆNING I SOMMERFERIEN 2011 FYSSISK TRÆNING I SOMMERFERIEN 2011 Alle ved hvor vigtigt det er at holde formen ved lige og evt. forbedre den i løbet af sommerferien. Mange af jer er kommet i en rigtig fin form især i den sidste tid

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q 1.7 Overraskelser ved gymnasiet eller hf! Er der noget ved gymnasiet eller hf som undrer dig eller har undret dig? 20 Det har overrasket

Læs mere

4R Rammer, Retning, Råderum og Relationer

4R Rammer, Retning, Råderum og Relationer 4R Rammer, Retning, Råderum og Relationer Formål: Varighed: Deltagere: Materialer: Konsulent: Dialogværktøjet om 4R-modellen (Rammer, Retning, Råderum og Relationer) er rigtig nyttigt, når der er sket

Læs mere

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden.

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Derfor rummer du som særligt sensitiv et meget stort potentiale for at udvikle dig. Men potentialet

Læs mere

Bachelorprojekt Bilag 4 fil nr. 3 Tysk Karin Rostgaard Henrichsen Studienummer: 30290440

Bachelorprojekt Bilag 4 fil nr. 3 Tysk Karin Rostgaard Henrichsen Studienummer: 30290440 Klasse: 6.x og y Fag: Tysk (Observering af 2. rang) Dato: 24.10.12. Situation: Stafette mit Zahlen Temaer: Igangsætning og mundtlighed Tema Person Beskrivelse: Hvad bliver der sagt? Hvad sker der? Igangsætning

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2012 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn CPR-nummer

Læs mere

Dit barn skal stadig undervises i at læse, så det bliver en bedre og hurtigere læser, og dit barn skal øve sig i at læse.

Dit barn skal stadig undervises i at læse, så det bliver en bedre og hurtigere læser, og dit barn skal øve sig i at læse. ~ 2 ~ Læsefolder til forældrene i 3. og 4. klasse Kære forælder I 3. og 4. klasse er dit barn godt i gang med at læse og skrive. Barnets læsning vil i løbet af 3. og 4. klasse udvikle sig, så barnet læser

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Sådan skaber du dialog

Sådan skaber du dialog Sådan skaber du dialog Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe ejerskab og engagement hos dine medarbejdere. Øge medarbejdernes forståelse for forskellige spørgsmål og sammenhænge (helhed og dele).

Læs mere

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din kommune er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en bærende rolle i

Læs mere

KOM GODT FRA START. inklusion af børn med autismespektrumforstyrrelse i folkeskolen

KOM GODT FRA START. inklusion af børn med autismespektrumforstyrrelse i folkeskolen KOM GODT FRA START inklusion af børn med autismespektrumforstyrrelse i folkeskolen KOM GODT FRA START - inklusion af børn med autismespektrumforstyrrelse i folkeskolen Af Dorthe Holm, pædagogisk vejleder,

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Klynge VE5 Principper & værdier for det Pædagogiske arbejde.

KØBENHAVNS KOMMUNE Klynge VE5 Principper & værdier for det Pædagogiske arbejde. KØBENHAVNS KOMMUNE Klynge VE5 Principper & værdier for det Pædagogiske arbejde. Indledning: Følgende materiale udgør Klynge VE5 s fundament for det pædagogiske arbejde med børn og unge i alderen 0 5 år,

Læs mere

Interview med Gunnar Eide

Interview med Gunnar Eide Interview med Gunnar Eide Gunnar Eide er Familieterapeut fra Kristianssand i Norge. Han har i mange år beskæftiget sig med børn som pårørende og gennemført gruppeforløb for børn. Hvordan taler jeg med

Læs mere

6. klasse. Børnearbejde

6. klasse. Børnearbejde 6. klasse Børnearbejde Børnearbejde Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Introduktion til børnearbejde Skole og arbejde Baggårdens børnearbejdere Børnearbejde Børnearbejde før og nu Modul 1

Læs mere

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Oplæg v/ personalemøde på Hareskov Skole d. 23. januar 2014 Tak fordi jeg måtte komme jeg har glædet mig rigtig meget til at få mulighed for at stå her i dag. Det

Læs mere

LUS LæseUdviklingsSkema

LUS LæseUdviklingsSkema LUS LæseUdviklingsSkema Anna Trolles Skole Læseudvikling 1.-3. klasse At lære at læse er en lang proces, som aldrig stopper. Læsning og skrivning går hånd i hånd og er derfor begge en del af LUS For nogle

Læs mere

MEDBORGERSKABSPOLITIK

MEDBORGERSKABSPOLITIK MEDBORGERSKABSPOLITIK INTRODUKTION Et fælles samfund kræver en fælles indsats For at fastholde og udvikle et socialt, økonomisk og bæredygtigt velfærdssamfund kræver det, at politikere, borgere, virksomheder,

Læs mere

Vejledere Greve Skolevæsen

Vejledere Greve Skolevæsen Vejledere Greve Skolevæsen Hold 3 Mosede, Strand, Holmeager, Tune Om vejledningskompetence 2 18. januar 2016 https://ucc.dk/konsulentydelser/ledelse/skoleledelse/ materialer-til-forloeb/greve-kommune Den

Læs mere

Herefter får de udleveret deres lille pixibog, der på forhånd er udskrevet.

Herefter får de udleveret deres lille pixibog, der på forhånd er udskrevet. 1.lektion Sang nr. 2 synges. Samtidig vises samtalebilledet, så eleverne kan se, hvordan bogstaverne kommer til jorden. Det er vigtigt at have fokus på teksten. Denne sang handler om, at der findes røde

Læs mere

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser'

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Uoverensstemmelser kan dreje sig om sagen og værdierne og / eller om personen. Det er vigtigt at være bevidst om forskellen! Uenighed om sagen Vi mennesker

Læs mere

I: Man er altså mere bevist om, hvor spillet vil have én hen og de mål der er i spillet?

I: Man er altså mere bevist om, hvor spillet vil have én hen og de mål der er i spillet? Spilundersøgelse 1.2: Interview med Brian og Liv efter spiltest d.13/4-2010 B: Der var det du snakkede om med byrummet. Det er en ny måde at prøve at bruge byrummet på, men man er ikke så opmærksom på,

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

UNDERVISNING I PROBLEMLØSNING

UNDERVISNING I PROBLEMLØSNING UNDERVISNING I PROBLEMLØSNING Fra Pernille Pinds hjemmeside: www.pindogbjerre.dk Kapitel 1 af min bog "Gode grublere og sikre strategier" Bogen kan købes i min online-butik, i boghandlere og kan lånes

Læs mere

Sådan gør I: Forberedelse og introduktion

Sådan gør I: Forberedelse og introduktion Sådan gør I: Forberedelse og introduktion Inddrag samarbejdsudvalget (SU) tidligt i processen og drøft følgende: Hvem skal være med til processen med de trin? er det SU, et underudvalg eller andre? Aftal

Læs mere