Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v."

Transkript

1 Lovtidende A BEK nr 1266 af 10/12/2004 (Gældende) Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v. I medfør af 4, stk. 2, 19, 29, 30 og 53, stk. 2, i lov om radiofrekvenser, jf. lovbekendtgørelse nr. 680 af 23. juni 2004, fastsættes: Anvendelsesområde 1. Bekendtgørelsen fastsætter regler for anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse i 1) skibe 2) luftfartøjer, 3) amatørradio- og amatørradiosatellittjenesten, 4) andre tjenester, jf. bilag 4, og 5) radioanlæg, der alene er indrettet til modtagning. Stk. 2. Bekendtgørelsen fastsætter ligeledes regler for 1) radioprøver og certifikater til amatørradio- og amatørradiosatellittjenesten, 2) udstedelse og anvendelse af kaldesignaler og identifikationsnumre i luftfartsradiotjenester og amatørradio- og amatørradiosatellittjenesten, og 3) udstedelse og anvendelse af kaldesignaler og identifikationsnumre til landstationer og til sømærker i maritime radiotjenester. Frekvensanvendelse uden tilladelse 2. Radiofrekvenser, der er afsat til maritime radiotjenester, som nævnt i bilag 1, må anvendes uden tilladelse i skibe. Stk. 2. Bestemmelsen i stk. 1 gælder dog ikke frekvensanvendelse i landbaserede radioanlæg, herunder sømærker, i forbindelse med maritime radiotjenester. Stk. 3. Anvendelse af radiofrekvenser, jf. stk. 1, skal ske under overholdelse af de i bilag 1 nævnte krav og begrænsninger, herunder krav om certifikater og anvendelse af kaldesignaler og identifikationsnumre. 3. Radiofrekvenser, der er afsat til luftfartsradiotjenester, som nævnt i bilag 2, må anvendes uden tilladelse i luftfartøjer. Stk. 2. Bestemmelsen i stk. 1 gælder dog ikke frekvensanvendelse i landbaserede radioanlæg i forbindelse med luftfartsradiotjenester. Stk. 3. Anvendelse af radiofrekvenser, jf. stk. 1, skal ske under overholdelse af de i bilag 2

2 nævnte krav og begrænsninger, herunder krav om certifikater og anvendelse af kaldesignaler og identifikationsnumre. 4. Radiofrekvenser, der er afsat til amatørradio- og amatørradiosatellittjenesten, som nævnt i bilag 3, må anvendes uden tilladelse. Stk. 2. Anvendelse af radiofrekvenser, jf. stk. 1, skal ske under overholdelse af de i bilag 3 nævnte krav og begrænsninger, herunder krav om certifikater og anvendelse af kaldesignaler. 5. Radiofrekvenser, der er afsat til anvendelse inden for andre end de i 2-4 nævnte tjenester, som nævnt i bilag 4, må anvendes uden tilladelse. Stk. 2. Anvendelse af radiofrekvenser, jf. stk. 1, skal ske under overholdelse af de i bilag 4 nævnte krav og begrænsninger. Kaldesignaler og identifikationsnumre til landstationer og sømærker i maritime radiotjenester 6. IT- og Telestyrelsen udsteder efter ansøgning kaldesignaler og identifikationsnumre til brug for anvendelse af radiofrekvenser i maritime radiotjenester på danske landstationer. Stk. 2. IT- og Telestyrelsen udsteder efter ansøgning kaldesignaler og identifikationsnumre til brug for anvendelse af radiofrekvenser i maritime radiotjenester på fysiske og virtuelle sømærker. Stk. 3. Udstedelse af identifikationsnumre som nævnt i stk. 2, kan efter IT- og Telestyrelsens nærmere vurdering udstedes i serier, som tildeles en offentlig myndighed. 7. Til brug for frekvensanvendelse i radioanlæg som nævnt i 6, stk. 1 og 2, må der alene benyttes 1) det kaldesignal eller identifikationsnummer, som er tildelt landstationen eller sømærket, eller 2) landstationens geografiske navn efterfulgt af ordet»radio«. 8. IT- og Telestyrelsen kan tilbagekalde et kaldesignal eller et identifikationsnummer, der er udstedt, jf. 6, hvis indehaveren af kaldesignalet eller identifikationsnummeret ikke betaler forfaldne gebyrer, der er opkrævet i henhold til regler, der er fastsat i medfør af lovens 49, stk. 2. Identifikationsnumre til afregningsselskaber (AAIC-numre) 9. IT- og Telestyrelsen udsteder AAIC-numre (Accounting Authority Identification Code), efterhånden som ansøgninger herom modtages. Stk. 2. AAIC-numre er sammensat af en tobogstavers landekode, DK, efterfulgt af et to-cifret tal. Der kan højst udstedes 25 AAIC-numre i Danmark. Kaldesignaler og identifikationsnumre til luftfartsradiotjenester 10. IT- og Telestyrelsen udsteder efter ansøgning kaldesignaler og identifikationsnumre til brug for anvendelse af radiofrekvenser i luftfartsradiotjenester i dansk indregistrerede luftfartøjer eller på danske jordstationer.

3 11. Til brug for frekvensanvendelse i radioanlæg i dansk indregistrerede luftfartøjer eller på jordstationer, må der alene benyttes 1) det kaldesignal eller identifikationsnummer, som IT- og Telestyrelsen har udstedt til luftfartøjet eller jordstationen, 2) det registreringsnavn Statens Luftfartsvæsen har udstedt til luftfartøjet, 3) et identifikationsnavn sammensat af luftfartsselskabets kendingsbogstaver efterfulgt af flyets rutenummer, eller 4) jordstationens geografiske navn eller navnet på flyvepladsen. 12. IT- og Telestyrelsen kan tilbagekalde et kaldesignal eller et identifikationsnummer, der er udstedt, jf. 10, hvis indehaveren af kaldesignalet eller identifikationsnummeret ikke betaler forfaldne gebyrer, der er opkrævet i henhold til regler, der er fastsat i medfør af lovens 49, stk. 2. Prøver og certifikater til amatørradio- og amatørradiosatellittjenesten 13. IT- og Telestyrelsen afholder prøver til opnåelse af certifikat i Kategorierne A, B og D. Stk. 2. Indholdet af prøverne og prøvekrav fremgår af bilag 5. Stk. 3. IT- og Telestyrelsen afholder de i bilag 5 nævnte prøver som skriftlige prøver. Stk. 4. IT- og Telestyrelsen kan i særlige tilfælde, hvor det vil være enten umuligt eller meget vanskeligt for den pågældende at aflægge en almindelig skriftlig prøve, jf. stk. 3, bistå med oplæsning af spørgsmålene og udfyldelse af svarskemaet i det omfang, det efter IT- og Telestyrelsens opfattelse er forsvarligt under hensyntagen til formålet med prøven. 14. IT- og Telestyrelsen udsteder, jf. 13, stk. 1, og 16, certifikat i Kategorierne A, B og D til anvendelse af radiofrekvenser i amatørradio- og amatørradiosatellittjenesten til personer, der har bestået en prøve. Stk. 2. IT- og Telestyrelsen kan udstede HAREC-certifikat (Harmonized Amateur Radio Examination Certificate) i overensstemmelse med CEPT-anbefaling T/R til personer, der har erhvervet et certifikat i Kategori A. 15. Den, der er indehaver af et certifikat, og som efter IT- og Telestyrelsens vurdering ikke længere er i besiddelse af de kundskaber, som indehaveren af et certifikat forudsættes at have, skal aflægge en ny prøve. Stk. 2. Hvis indehaveren af et certifikat, som nævnt i 14, stk. 1 og 2, ikke består den nye prøve, tilbagekalder IT- og Telestyrelsen certifikatet. 16. Udenlandske certifikater udstedt i overensstemmelse med CEPT-anbefaling T/R om Harmonized Amateur Radio Examination Certificate (HAREC) ligestilles med beståede prøver, jf. 13. Ligeledes ligestilles beståede udenlandske prøver med prøver, jf. 13, hvis det dokumenteres overfor IT- og Telestyrelsen, at prøvekravene er opfyldt ved beståelse af tilsvarende prøver i andre lande. Stk. 2. Tilladelser, som er udstedt af udenlandske myndigheder, er gyldige under kortvarige

4 ophold i Danmark, hvis en sådan gyldighed er indeholdt i internationale aftaler, der er tiltrådt af Danmark. Kaldesignaler til amatørradio- og amatørradiosatellittjenesten 17. IT- og Telestyrelsen udsteder til personer, der har et gyldigt certifikat, efter ansøgning et personligt kaldesignal, herunder kaldesignal til ubemandede radioanlæg, til brug for anvendelse af radiofrekvenser i amatørradio- og amatørradiosatellittjenesten. Kaldesignal kan ligeledes udstedes til juridiske personer, hvis en person, der har et gyldigt certifikat, jf. 14, er ansvarlig for anvendelsen af radiofrekvenserne. Stk. 2. Udstedelse af et kaldesignal er betinget af, at anvendelsen af radiofrekvenserne er knyttet til en dansk adresse, hvorfra frekvensanvendelsen normalt sker. 18. Til brug for frekvensanvendelse i amatørradio- og amatørradiosatellittjenesten, må der alene benyttes det kaldesignal, som IT- og Telestyrelsen har udstedt til radioamatøren, det ubemandede radioanlæg eller den juridiske person, jf. 17. Stk. 2. Den, der har et udenlandsk kaldesignal og må anvende radiofrekvenser i amatørradioog amatørradiosatellittjenesten efter denne bekendtgørelses regler, kan anvende det udenlandske kaldesignal indledt med»oz/«under kortvarige ophold i Danmark. 19. IT- og Telestyrelsen kan tilbagekalde et kaldesignal, der er udstedt, jf. 17, hvis indehaveren af kaldesignalet ikke betaler gebyrer, der er opkrævet i medfør af lovens 49, stk. 2, eller hvis et certifikat tilbagekaldes af IT- og Telestyrelsen i medfør af 15, stk. 2. Tavshedspligt 20. Indholdet og eksistensen af radiosignaler, som modtages af andre end den, for hvem de er bestemt, må ikke bruges, offentliggøres eller videregives til uvedkommende. Stk. 2. Tavshedspligten i stk. 1 gælder ikke radiokommunikation, der er beregnet til almindelig brug for offentligheden, f.eks. nødsignaler, navigationssignaler, amatørradio, radiofoni- og fjernsynsudsendelser. Straffebestemmelser 21. Med bøde straffes den, der overtræder: 1) Krav og begrænsninger fastsat i bilag ) Regler om brug af kaldesignaler, jf. 7, 11 og 18. 3) Reglen om tavshedspligt, jf. 20, stk. 1. Stk. 2. Der kan pålægges selskaber m.v. (juridiske personer) strafansvar efter reglerne i straffelovens 5. kapitel. Ikrafttræden m.m. 22. Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. januar Stk. 2. Bekendtgørelse nr. 29 af 21. januar 2004 om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om radioprøver og kaldesignaler m.v. ophæves.

5 Stk. 3. Denne bekendtgørelse finder anvendelse på certifikater, kaldesignaler og identifikationsnumre til amatørradio- og amatørradiosatellittjenesten, luftfartsradiotjenester samt landstationer og sømærker i maritime radiotjenester, der er erhvervet, og prøver, der er bestået efter tidligere gældende regler. Stk. 4. Kaldesignaler og identifikationsnumre til amatørradio- og amatørradiosatellittjenesten, luftfartsradiotjenester samt landstationer og sømærker i maritime radiotjenester, erhvervet før bekendtgørelsens ikrafttræden forbliver i kraft. Stk. 5. Certifikater til luftfartsradiotjenester samt amatørradio- og amatørradiosatellittjenesten, der er erhvervet, og prøver, der er bestået efter tidligere gældende regler, er fortsat gyldige. Certifikater til amatørradio- og amatørradiosatellittjenesten i Kategori C, udstedt efter tidligere gældende regler, betragtes som certifikater i Kategori A. IT- og Telestyrelsen, den 10. december 2004 Jørgen Abild Andersen /Per V. Christensen

6 Bilag 3 Radiofrekvenser til amatørradio- og amatørradiosatellittjenesten, der må anvendes uden tilladelse, jf Radiofrekvensbånd og sendeeffekter 1.1. Amatørradiotjenesten - bemandede radioanlæg Radiofrekvens- Certifikattype Bånd Kategori A Kategori B Kategori D 135, ,8000 khz 1 W 1 W , ,0000 khz 1000 W 100 W , ,0000 khz 10 W 10 W , ,0000 khz 10 W 10 W , ,0000 khz 1000 W 100 W , ,0000 khz 1000 W 100 W 0 10, ,1500 MHz 1000 W 100 W 0 14, ,3500 MHz 1000 W 100 W 0 18, ,1680 MHz 1000 W 100 W 0 21, ,4500 MHz 1000 W 100 W 0 24, ,9900 MHz 1000 W 100 W 0 28, ,7000 MHz 1000 W 100 W 0 50, ,0000 MHz 1000 W 100 W 50 W 70, ,0625 og 70, ,1125 MHz 25 W 25 W 25 W 70, ,3875 MHz 25 W 25 W 25 W 70, ,4875 MHz 25 W 25 W 25 W 144, ,0000 MHz 1000 W 100 W 50 W 432, ,0000 MHz 1000 W 100 W 50 W 1240, ,0000 MHz 250 W 100 W 50 W 2300, ,0000 MHz 250 W 100 W , ,0000 MHz 250 W 100 W , ,0000 MHz 250 W 100 W 0 10, ,5000 GHz 250 W 100 W 0 24, ,2500 GHz 250 W 100 W 0 47, ,2000 GHz 250 W 100 W 0 75, ,5000 GHz 250 W 100 W 0

7 122, ,0000 GHz 250 W 100 W 0 134, ,0000 GHz 250 W 100 W 0 241, ,0000 GHz 250 W 100 W Amatørradiotjenesten - ubemandede amatørradiobeacons Radiofrekvensbånd Kategori A og B Certifikattype Kategori D 28,201-28,225 MHz 100 W 0 50,020-50,080 MHz 100 W 50 W 70, ,0500 MHz 25 W 25 W 144, ,490 MHz 100 W 50 W 432, ,490 MHz 100 W 50 W 1296, ,990 MHz 100 W 50 W 2320, ,990 MHz 100 W , ,990 MHz 100 W , ,990 MHz 100 W 0 10, ,36899 GHz 100 W 0 24, ,04899 GHz 100 W 0 24, ,19400 GHz 100 W 0 47, ,2000 GHz 100 W 0 75, ,5000 GHz 100 W 0 134, ,0000 GHz 100 W 0 241, ,0000 GHz 100 W Amatørradiotjenesten - ubemandede digitale stationer (amatørradiodigipeatere og mailbokse m.v.) Radiofrekvensbånd Kategori A og B Certifikattype Kategori D 29,200-29,300 MHz 100 W 0 50,620-50,750 MHz 100 W 50 W 144, ,9750 MHz 100 W 50 W 432, ,5750 MHz 100 W 50 W 433, ,7750 MHz 100 W 50 W 434, ,5750 MHz 100 W 50 W 1240, ,000 MHz 100 W 50 W 1298, ,975 MHz 100 W 50 W 2355, ,000 MHz 100 W , ,000 MHz 100 W 0

8 5670, ,000 MHz 100 W 0 10, ,1500 GHz 100 W 0 10, ,3500 GHz 100 W 0 24, ,1920 GHz 100 W 0 24, ,2500 GHz 100 W 0 47, ,2000 GHz 100 W 0 75, ,5000 GHz 100 W 0 134, ,0000 GHz 100 W 0 241, ,0000 GHz 100 W Amatørradiotjenesten - ubemandede amatørradiorepeatere Radiofrekvensbånd: Certifikattype Udgangsfrekvenser Kategori A og B Kategori D 29,660-29,690 MHz 1) 5) 100 W 0 51,810-51,990 MHz 2) 6) 100 W 50 W 145, ,7875 MHz 3) 6) 100 W 50 W 434, ,9750 MHz 3) 7) 100 W 50 W 1297, ,475 MHz 4) 8) 100 W 50 W MHz 100 W MHz 100 W MHz 100 W MHz 100 W 0 10,150-10,250 GHz 100 W 0 10,350-10,368 GHz 100 W 0 10,370-10,450 GHz 100 W 0 24,050-24,192 GHz 100 W 0 24,194-24,250 GHz 100 W 0 47, ,2000 GHz 100 W 0 75, ,5000 GHz 100 W 0 134, ,0000 GHz 100 W 0 241, ,0000 GHz 100 W 0 1) Kanalafstand 10 khz 2) Kanalafstand 20 khz 3) Kanalafstand 12,5 khz 4) Kanalafstand 25 khz

9 5) Korresponderende indgangsfrekvens: khz 6) Korresponderende indgangsfrekvens: khz 7) Korresponderende indgangsfrekvens: - 2,0 MHz 8) Korresponderende indgangsfrekvens: - 6,0 MHz 1.5. Amatørradiosatellittjenesten Radiofrekvensbånd Certifikattype Kategori A Kategori B Kategori D 7000, ,0000 khz 1000 W 100 W 0 14, ,2500 MHz 1000 W 100 W 0 18, ,1680 MHz 1000 W 100 W 0 21, ,4500 MHz 1000 W 100 W 0 24, ,9900 MHz 1000 W 100 W 0 28, ,7000 MHz 1000 W 100 W 0 144, ,0000 MHz 1000 W 100 W 50 W 435, ,0000 MHz 1000 W 100 W 50 W 1260, ,0000 MHz 250 W 100 W 50 W 2400, ,0000 MHz 250 W 100 W , ,0000 MHz 250 W 100 W , ,0000 MHz 250 W 100 W 0 10, ,5000 GHz 250 W 100 W 0 24, ,0500 GHz 250 W 100 W 0 47, ,2000 GHz 250 W 100 W 0 75, ,5000 GHz 250 W 100 W 0 134, ,0000 GHz 250 W 100 W 0 241, ,0000 GHz 250 W 100 W 0 2. Krav om kaldesignal og certifikater Anvendelse af radiofrekvenser, der er nævnt i punkt 1, må kun ske ved anvendelse af kaldesignal udstedt af IT- og Telestyrelsen, jf. 18. Kaldesignalet skal udsendes ved opkald og ved afslutning af hver forbindelse, dog mindst hvert tiende minut så længe forbindelsen er etableret. Radiofrekvenser, der er nævnt i punkt 1, må kun anvendes af personer, der er indehavere af de fornødne certifikater, jf. 14. Under punkt 1 i dette bilag er det anført hvilke radiofrekvenser og sendeeffekter, certifikaterne i kategorierne A, B og D giver adgang til at anvende. Personer, der har Kategori B-certifikat, må dog, uanset begrænsningerne i punkt 1.1 og 1.5, anvende sendeeffekter for Kategorien A, hvis anvendelsen overvåges af en person, som har

10 Kategori A certifikat. Ligeledes må personer, der har Kategori D-certifikat, uanset begrænsningerne i punkt 1.1, 1.5 og 5.1, anvende radiofrekvenser, sendeeffekter og udstyr for Kategorierne B henholdsvis A, hvis anvendelsen overvåges af en person, som har Kategori B- henholdsvis A-certifikat. 3. Begrænsninger i det udsendte signals spektralbredde Ved det udsendte signals spektralbredde forstås i radiofrekvensbånd op til 146 MHz bredden af det udsendte signal målt mellem de punkter, hvor signalet er dæmpet 6 db i forhold til spids sendeeffekten (PEP). I radiofrekvensbånd op til 146 MHz skal det udsendte signal målt 1 spektralbredde uden for de tilladte båndgrænser være dæmpet mindst 60 db i forhold til spids sendeeffekten (PEP). Ved det udsendte signals spektralbredde forstås i radiofrekvensbånd over 146 MHz bredden af det udsendte signal målt mellem de punkter, hvor signalet er dæmpet 60 db i forhold til spids sendeeffekten (PEP). Spektralbredden måles med en spidsvisende spektrumanalysator ved fuld modulation af senderen med et for den pågældende sender repræsentativt modulationssignal efter IT- og Telestyrelsens skøn. I radiofrekvensbånd under 1810 khz må senderens spektralbredde ikke overstige 2,1 khz. I radiofrekvensbånd mellem 1810 khz og 30 MHz må senderens spektralbredde ikke overstige 8 khz. I radiofrekvensbånd mellem 50 og 146 MHz må senderens spektralbredde ikke overstige 16 khz. I radiofrekvensbånd over 146 MHz må senderens spektralbredde ikke overstige det pågældende amatørbånds bredde. I forbindelse med ubemandede amatørradiobeacons, amatørradiodigipeatere og -mailbokse m.v. og amatørradiorepeatere skal de anvendte spektralbredder være tilpasset de almindeligt anvendte kanalafstande i det enkelte radiofrekvensbånd. 4. Sendeeffekter Ved sendeeffekt forstås spids sendeeffekt (PEP), det vil sige den maksimale middeleffekt, som senderen i løbet af en periode af HF-signalet afgiver til en refleksionsfri belastning på 50 ohm ved sendere med ubalanceret udgang og 300 ohm eller 600 ohm ved sendere med balanceret udgang. Effekten måles med et spidsvisende effektmeter på det sted, hvor antennen (antennekablet) eller en antennetuner tilsluttes senderens sidste trin. Det anvendte effektmeter skal have så stor båndbredde, at det kan måle alle sendesignalets komposanter inden for det pågældende radiofrekvensbånd, som er afsat til amatørradio- eller amatørradiosatellittjenesten. Ved sendere, hvor sendeeffekten er afhængig af det modulerende signal, måles sendeeffekten under fuld modulation af senderen med et for den pågældende sender repræsentativt modulationssignal efter IT- og Telestyrelsens skøn.

11 I radiofrekvensbåndet 135,7-137,8 khz forstås ved sendeeffekt den effektivt udstrålede effekt (ERP), det vil sige den til antennen tilførte spids sendeeffekt multipliceret med antennens virkningsgrad. Tilsvarende begrænsninger gælder for et eventuelt tilsluttet forstærkertrin. 5. Øvrige krav og begrænsninger 1. Den, der har Kategori D-certifikat, må alene benytte fabriksfremstillede radioanlæg, som ikke er undtaget fra bestemmelserne i bekendtgørelse nr. 132 af 4. marts 2003 om radio- og teleterminaludstyr og elektromagnetiske forhold. 2. Der må kun oprettes forbindelse med andre radioanlæg i amatørradio- og amatørradiosatellittjenesten. 3. Anvendelse af radioanlæg må ved internationale forbindelser (inkl. Grønland og Færøerne) kun bruges til udveksling af meddelelser i relation til amatørradio, jf. nr i Det Internationale Radioreglement, og til bemærkninger af personlig karakter. 4. Ved internationale forbindelser (inkl. Grønland og Færøerne) må udsendelser ikke krypteres. Der skal anvendes klart sprog i form af tale, morse eller ved anvendelse af digital kommunikation, hvor der benyttes alment tilgængelige protokoller og programmer. 5. Der må oprettes radioforbindelse med amatørradiostationer i andre lande i overensstemmelse med bestemmelserne i Det Internationale Radioreglement. 6. Det er ikke tilladt at: 1) Foretage udsendelser med forretningsmæssigt eller kommercielt indhold, udsendelse af musik, underholdning, reklame, propaganda eller lignende. 2) Foretage blindsending eller udsendelse af oplysningsstof.

12 Bilag 5 Prøver til opnåelse af certifikat til amatørradio- og amatørradiosatellittjenesten, jf. 13, stk. 1 og 2 For at opnå et certifikat i en af kategorierne A, B eller D skal følgende delprøver være bestået: Kategori A:Almindelig teknisk prøve, begrænset teknisk prøve samt ikke-teknisk prøve. Kategori B:Begrænset teknisk prøve samt ikke-teknisk prøve. Kategori D:Ikke-teknisk prøve. Prøvernes indhold m.v. er som følger: 1. Ikke-teknisk prøve 1.1. Krav til beståelse af prøve Ansøgeren skal besvare 20 spørgsmål. For at bestå prøven kræves der 15 rigtige besvarelser ud af de 20 stillede spørgsmål Hjælpemidler Der må alene benyttes logaritmetabel, regnestok af enhver art og ikke-programmerbare lommeregnere Pensum Omfanget af prøven er begrænset til emner af regulatorisk og praktisk karakter, som er relevante for de forsøg og eksperimenter med radioanlæg, der udføres af brugere af radiofrekvenser afsat til brug i amatørradio- og amatørradiosatellittjenesten. En detaljeret pensumoversigt kan fås ved henvendelse til IT- og Telestyrelsen. Der kan i overensstemmelse med den af IT- og Telestyrelsen udarbejdede pensumoversigt stilles elementære og relevante spørgsmål indenfor følgende områder: 1) Ledningsevne. 2) Sinusformede signaler. 3) Strømforsyning. 4) Antennetype. 5) Udbredelsesforhold. 6) Målinger.

13 7) Måleinstrumenter. 8) Forstyrrelser i elektrisk udstyr. 9) Det fonetiske alfabet. 10) Q-koden. 11) Operationelle forkortelser og deres brug i amatørradiotrafik. 12) Internationale nødsignaler, amatørradionødtrafik og trafik i forbindelse med naturkatastrofer. 13) Kaldesignaler. 14) IARU-båndplaner. 15) Stationsbetjening. 16) ITU bestemmelser. 17) CEPT bestemmelser. 18) Danske love og bestemmelser på området. 2. Begrænset teknisk prøve 2.1. Krav til beståelse af prøve Ansøgeren skal besvare 16 spørgsmål. For at bestå prøven kræves der 12 rigtige besvarelser ud af de 16 stillede spørgsmål. Ansøgeren skal bestå den ikke-tekniske prøve senest samtidig med den begrænsede tekniske prøve. 2.2 Hjælpemidler Der må alene benyttes logaritmetabel, regnestok af enhver art og ikke-programmerbare lommeregnere Pensum Omfanget af prøven er begrænset til emner, som er relevante for de forsøg og eksperimenter med radioanlæg, der udføres af brugere af radiofrekvenser afsat til brug i amatørradio- og amatørradiosatellittjenesten. En detaljeret pensumoversigt kan fås ved henvendelse til IT- og Telestyrelsen. Der kan i overensstemmelse med den af IT- og Telestyrelsen udarbejdede pensumoversigt stilles spørgsmål indenfor følgende områder: 1) Elektricitets-, magnetisme- og radioteori. 2) Komponenter. 3) Kredsløb.

14 4) Modtagere, herunder kaldeprocedurer. 5) Sendere, herunder kaldeprocedurer. 6) Antenner og transmissionslinier. 7) Udbredelsesforhold. 8) Måling. 9) Forstyrrelser og immunitet. Derudover skal prøvedeltageren i overensstemmelse med pensumoversigten kende følgende matematiske begreber og operationer: 1) Addition, subtraktion, multiplikation og division. 2) Brøker. 3) Potenser af 10, eksponenter. 4) Kvadrering. 5) Kvadratrødder. 6) Reciprokke værdier. 7) Fortolkning af lineære og ikke-lineære grafer. Prøvedeltageren skal endvidere kende formlerne i pensumoversigten og være i stand til at»vende dem om«. 3. Almindelig teknisk prøve 3.1. Krav til beståelse af prøve Ansøgeren skal besvare 14 spørgsmål. For at bestå prøven kræves der 10 rigtige besvarelser ud af de 14 stillede spørgsmål. Ansøgeren skal bestå den ikke-tekniske prøve samt den begrænsede tekniske prøve senest samtidig med den almindelige tekniske prøve Hjælpemidler Der må alene benyttes logaritmetabel, regnestok af enhver art og ikke-programmerbare lommeregnere Pensum. Pensum for prøven er det samme som til den begrænsede tekniske prøve, jf. punkt. 2.3, men spørgsmålene er af højere sværhedsgrad.

Prøver og certifikater til amatørradio- og amatørradiosatellittjenesten

Prøver og certifikater til amatørradio- og amatørradiosatellittjenesten Prøver og certifikater til amatørradio- og amatørradiosatellittjenesten 13. Erhvervsstyrelsen afholder prøver til opnåelse af certifikat i kategorierne A, B og D. Stk. 2. Erhvervsstyrelsen afholder de

Læs mere

Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v. 1)

Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v. 1) Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v. I medfør af 6, stk. 2, 27-31 og 54, stk. 2, i lov nr. 475 af 12. juni 2009 om radiofrekvenser

Læs mere

Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om radioprøver og kaldesignaler m.v. Lovgivning som forskriften vedrører

Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om radioprøver og kaldesignaler m.v. Lovgivning som forskriften vedrører Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om radioprøver og kaldesignaler m.v. BEK nr 29 af 21/01/2004 (Gældende) LOV Nr. 421 af 06/06/2002 Bilag 1 Bilag 2 Bilag 3 Bilag 4 Bilag

Læs mere

Bekendtgørelse for Grønland om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om radioprøver og kaldesignaler m.v.

Bekendtgørelse for Grønland om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om radioprøver og kaldesignaler m.v. Bekendtgørelse for Grønland om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om radioprøver og kaldesignaler m.v. I medfør af 3, stk. 2, 7, 13-14, 20-21 og 40, stk. 2, i anordning nr. 38 af 23. januar

Læs mere

Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v. 1

Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v. 1 Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v. 1 I medfør af 6, stk. 2, 27-31 og 54, stk. 2, i lov nr. 475 af 12. juni 2009 om radiofrekvenser

Læs mere

Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v. 1)

Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v. 1) BEK nr 496 af 20/05/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 5. juli 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 14/00678 Senere ændringer til

Læs mere

Lovtidende A. 2012 Udgivet den 7. december 2012

Lovtidende A. 2012 Udgivet den 7. december 2012 Lovtidende A 2012 Udgivet den 7. december 2012 3. december 2012. Nr. 1134. Bekendtgørelse for Grønland om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om radioprøver og kaldesignaler m.v. I medfør

Læs mere

Uddrag af bekendtgørlse 488 af 2 Maj 2011, Udarbejdet af OZ1DUG til brug for Amatørradio

Uddrag af bekendtgørlse 488 af 2 Maj 2011, Udarbejdet af OZ1DUG til brug for Amatørradio BEK nr 488 af 02/05/2011 Gældende Offentliggørelsesdato: 26-05-2011 Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling Anvendelsesområde 1. Bekendtgørelsen fastsætter regler for anvendelse af radiofrekvenser

Læs mere

Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v. 1

Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v. 1 Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v. 1 I medfør af 6, stk. 2, 27-31 og 54, stk. 2, i lov nr. 475 af 12. juni 2009 om radiofrekvenser

Læs mere

Anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om radiofrekvenser

Anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om radiofrekvenser Anordning nr. 38 af 23. januar 2004 Anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om radiofrekvenser VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: I medfør af 60 i lov nr. 421

Læs mere

20. september 2010 5 Nr. 1107. Radiofrekvenser i maritime radiotjenester, der må anvendes uden tilladelse, jf. 2

20. september 2010 5 Nr. 1107. Radiofrekvenser i maritime radiotjenester, der må anvendes uden tilladelse, jf. 2 20. september 2010 5 Nr. 1107. 1.1. MF Radiofrekvenser i maritime radiotjenester, der må anvendes uden tilladelse, jf. 2 1.1.1. Radiofrekvenser: 415-526,5 khz 1810,0-1830,0 khz 2502,0-2850,0 khz 1606,5-1625,0

Læs mere

Lov om radiofrekvenser 1)

Lov om radiofrekvenser 1) Bilag 10: Lov om radiofrekvenser LOV nr 475 af 12/06/2009 Gældende Offentliggørelsesdato: 13-06-2009 Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde Oversigt (indholdsfortegnelse)

Læs mere

Lov om radiofrekvenser 1)

Lov om radiofrekvenser 1) LOV nr 475 af 12/06/2009 (Gældende) Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, Senere ændringer til forskriften LOV nr 1231 af 18/12/2012

Læs mere

Bekendtgørelse om vilkår for betjening af radioanlæg i maritime radiotjenester på Færøerne (udstedelse og regelfastsættelse for certifikater)

Bekendtgørelse om vilkår for betjening af radioanlæg i maritime radiotjenester på Færøerne (udstedelse og regelfastsættelse for certifikater) Nr. 1080 7. december 2000 Bekendtgørelse om vilkår for betjening af radioanlæg i maritime radiotjenester på Færøerne (udstedelse og regelfastsættelse for certifikater) I medfør af 3 i lov nr. 210 af 6.

Læs mere

Bekendtgørelse for Grønland om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om radioprøver og kaldesignaler m.v.

Bekendtgørelse for Grønland om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om radioprøver og kaldesignaler m.v. BEK nr 1134 af 03/12/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 26. februar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 12/02374 Senere ændringer

Læs mere

Afsnit 7-8. EDR Frederikssund Afdelings Almen elektronik kursus. Joakim Soya OZ1DUG. EDR Frederikssund afdeling Almen elektronik kursus

Afsnit 7-8. EDR Frederikssund Afdelings Almen elektronik kursus. Joakim Soya OZ1DUG. EDR Frederikssund afdeling Almen elektronik kursus Afsnit 7-8 EDR Frederikssund Afdelings Joakim Soya OZ1DUG 2010-02-18 OZ1DUG 7-8 1 Opgave fra sidste gang. find ud af hvordan modulationskontrol kan gennemføres for CW - FM - AM - SSB Oscilloscop!! 2010-02-18

Læs mere

Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v.1)

Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v.1) Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v.1) I medfør af 6, stk. 2, 27-31 og 54, stk. 2 og 3, i lov om radiofrekvenser, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v. 1)

Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v. 1) Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v. 1) I medfør af 6, stk. 2, 27-31 og 54, stk. 2, i lov om radiofrekvenser, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Lov om radiofrekvenser 1)

Lov om radiofrekvenser 1) Bilag 16: Lov om radiofrekvenser Lov om radiofrekvenser 1) Lovbekendtgørelse nr. 680 af 23. juni 2004 Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde 1. Denne lov finder anvendelse på anvendelse af radiofrekvenser

Læs mere

Bekendtgørelse om radioprøver og certifikater i GMDSS

Bekendtgørelse om radioprøver og certifikater i GMDSS BEK nr 939 af 29/08/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 201107851 Senere ændringer til

Læs mere

Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v. 1)

Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v. 1) BEK nr 531 af 24/05/2017 (Historisk) Udskriftsdato: 14. december 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2017-1425

Læs mere

Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v. 1)

Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v. 1) BEK nr 587 af 29/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 3. oktober 2018 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2018-1043

Læs mere

900 MHz-auktion og 1800 MHz-auktion. Informationsmemorandum. Bilag F: Udkast til 1800 MHz-tilladelse. September 2010

900 MHz-auktion og 1800 MHz-auktion. Informationsmemorandum. Bilag F: Udkast til 1800 MHz-tilladelse. September 2010 900 -auktion og 1800 -auktion Auktion over frekvenserne 891,9 896,9 og 936,9 941,9 samt 1710,1-1720,1 og 1805,1-1815,1 Informationsmemorandum Bilag F: Udkast til 1800 -tilladelse September 2010 Udsendt

Læs mere

Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v. i

Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v. i Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v. i I medfør af 6, stk. 2, 27-31 og 54, stk. 2 og 3, i lov om radiofrekvenser, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v. 1)

Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v. 1) BEK nr 758 af 01/06/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 24. januar 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2015-2686 Senere

Læs mere

Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v. 1)

Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v. 1) BEK nr 1389 af 12/12/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 2. marts 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2014-6289 Senere

Læs mere

Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v. 1)

Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v. 1) BEK nr 496 af 20/05/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 14. december 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 14/00678 Senere

Læs mere

Bekendtgørelse om Dansk radiogrænseflade nr. 00 025 for trådløst PMSElydudstyr (Programme Making and Special Events) 1)

Bekendtgørelse om Dansk radiogrænseflade nr. 00 025 for trådløst PMSElydudstyr (Programme Making and Special Events) 1) BEK nr 754 af 01/06/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 23. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2015-2686 Senere ændringer til

Læs mere

1. Bekendtgørelse om fastlæggelse af rammerne for anvendelse og indbyrdes prioritering af de samlede radiofrekvensressourcer (frekvensplan).

1. Bekendtgørelse om fastlæggelse af rammerne for anvendelse og indbyrdes prioritering af de samlede radiofrekvensressourcer (frekvensplan). 4. marts 2014 Sag 14/00678 /pemakn-erst Høring om udkast til ny frekvensplan, herunder nye bekendtgørelser om frekvensanvendelse med/uden tilladelse samt om radiogrænseflader Hermed udsendes i høring følgende

Læs mere

Bekendtgørelse for Grønland om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om radioprøver og kaldesignaler m.v.

Bekendtgørelse for Grønland om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om radioprøver og kaldesignaler m.v. Bekendtgørelse for Grønland om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om radioprøver og kaldesignaler m.v. I medfør af 3, stk. 2, 7, 13, -14, 20, -21 og 40, stk. 2, i anordning nr. 38 af 23.

Læs mere

Kommenteret høringsoversigt vedr. høring over fire bekendtgørelser på frekvensområdet

Kommenteret høringsoversigt vedr. høring over fire bekendtgørelser på frekvensområdet Kommenteret høringsoversigt 20. december 2011 Sagsnr. 11-117223 /anjp Kommenteret høringsoversigt vedr. høring over fire bekendtgørelser på frekvensområdet Den danske telemyndighed iværksatte den 28. oktober

Læs mere

2. I frekvensbåndene 453,0000 454,8000 MHz og 463,0000 464,8000 MHz må basisstationer ikke etableres indenfor en afstand af 40 km fra de

2. I frekvensbåndene 453,0000 454,8000 MHz og 463,0000 464,8000 MHz må basisstationer ikke etableres indenfor en afstand af 40 km fra de UDKAST Tilladelse xx til anvendelse af frekvenser i frekvensbåndet 453,0-457,5 MHz og 463,0-467,5 MHz [Tilladelsesindehaver] (herefter benævnt tilladelsesindehaveren), jf. bilag 3, meddeles på baggrund

Læs mere

Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v.1)

Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v.1) Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v.1) I medfør af 6, stk. 2, 27-31 og 54, stk. 2 og 3, i lov om radiofrekvenser, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om tilladelser til at anvende radiofrekvenser 1)

Bekendtgørelse om tilladelser til at anvende radiofrekvenser 1) BEK nr 1366 af 25/11/2016 Udskriftsdato: 16. maj 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr 2016-10005 Senere ændringer

Læs mere

Lovtidende A 2009 Udgivet den 27. oktober 2009

Lovtidende A 2009 Udgivet den 27. oktober 2009 Lovtidende A 2009 Udgivet den 27. oktober 2009 23. oktober 2009. r. 992. Bekendtgørelse om Dansk radiogrænseflade nr. 00 056 for radioanlæg, der benytter ultrabredbåndsteknologi (UWB) til kommunikation,

Læs mere

Tilladelsen er udstedt i medfør af 6, stk. 3, i frekvensloven (lovbekendtgørelse nr. 680 af 23. juni 2004).

Tilladelsen er udstedt i medfør af 6, stk. 3, i frekvensloven (lovbekendtgørelse nr. 680 af 23. juni 2004). UDKAST Tilladelse xx til anvendelse af frekvenser i frekvensbåndet 453,0-457,5 MHz og 463,0-467,5 MHz [Tilladelsesindehaver] (herefter benævnt tilladelsesindehaveren), jf. bilag 3, meddeles på baggrund

Læs mere

Vejledning om. amatørradioprøver

Vejledning om. amatørradioprøver Vejledning om amatørradioprøver Erhvervsstyrelsen, den 20. december 2013 Lovgrundlaget I henhold til frekvenslovens 27 og 28 (lov nr. 475 af 12. juni 2009) fastsætter IT- og Telestyrelsen (nu Erhvervsstyrelsen)

Læs mere

1. 6 affattes således:

1. 6 affattes således: Kulturudvalget KUU alm. del - Bilag 90 Offentligt Bilag 1 Lovforslaget sammenholdt med gældende lov Gældende formulering Lovforslaget 1 I lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Vejledning for Airline Company VHF Operational Control Stations

Vejledning for Airline Company VHF Operational Control Stations Vejledning for Airline Company VHF Operational Control Stations Side 1 Udgivet af Trafik- og Byggestyrelsens Center for personcertificering København 2011. Side 2 INDHOLD 1 Generelt... 4 2 Ansvar... 4

Læs mere

SKRIFTLIG PRØVE Certifikat til betjening af Maritime VHF-radioanlæg

SKRIFTLIG PRØVE Certifikat til betjening af Maritime VHF-radioanlæg SOFARTSSTYRELSEN AntalfejZ Udi1des af censor ALM DSC-ALM Certifikat udstedes Ja Nej Oplyst resultat Ja Nej SKRIFTLIG PRØVE Certifikat til betjening af Maritime VHF-radioanlæg (SR Sted: Svendborg Dato:

Læs mere

Lovtidende A. 2016 Udgivet den 3. juni 2016. Bekendtgørelse om oplysnings- og underretningspligter vedrørende net- og informationssikkerhed 1)

Lovtidende A. 2016 Udgivet den 3. juni 2016. Bekendtgørelse om oplysnings- og underretningspligter vedrørende net- og informationssikkerhed 1) Lovtidende A 2016 Udgivet den 3. juni 2016 1. juni 2016. Nr. 566. Bekendtgørelse om oplysnings- og underretningspligter vedrørende net- og informationssikkerhed 1) I medfør af 4, 7 og 14, stk. 2, i lov

Læs mere

Teoriprøve nr. 6. Antal spørgsmål i prøven: 24 Beståelseskrav: 75% = 18 spørgsmål. Visual Approach Chart for EKBI. 1. Hvordan udtales tallet 1015?

Teoriprøve nr. 6. Antal spørgsmål i prøven: 24 Beståelseskrav: 75% = 18 spørgsmål. Visual Approach Chart for EKBI. 1. Hvordan udtales tallet 1015? Teoriprøve nr. 6 Antal spørgsmål i prøven: 24 Beståelseskrav: 75% = 18 spørgsmål Tid til rådighed: 30 minutter Bilag: Visual Approach Chart for EKBI 1. Hvordan udtales tallet 1015? a) En nul en fem b)

Læs mere

Forslag. Lov om radioudstyr og elektromagnetiske forhold 1)

Forslag. Lov om radioudstyr og elektromagnetiske forhold 1) Lovforslag nr. L 92 Folketinget 2015-16 Fremsat den 16. december 2015 af energi-, forsynings- og klimaministeren (Lars Christian Lilleholt) Forslag til Lov om radioudstyr og elektromagnetiske forhold 1)

Læs mere

Tilladelse H031156 til anvendelse af frekvenser til trådløst kommunikationsnet (TK) i Danmark.

Tilladelse H031156 til anvendelse af frekvenser til trådløst kommunikationsnet (TK) i Danmark. IT- og Telestyrelsen, den 23. december 2009 Tillæg nr. 2 til Tilladelse til anvendelse af frekvenser til oprettelse og drift af radioanlæg i GSM1-nettet I GSM-tilladelsen af 28. februar 1997 (GSM1) foretages

Læs mere

g Telest"yr'els en Ministeriet forvidenskab Teknologi og Udvikling PRØVER FOR RADIOAMATØRER Sted: Holsteinsgade

g Telestyr'els en Ministeriet forvidenskab Teknologi og Udvikling PRØVER FOR RADIOAMATØRER Sted: Holsteinsgade g Telest"yr'els en IT- O " r Ministeriet forvidenskab Teknologi og Udvikling PRØVER FOR RADIOAMATØRER Sted: Holsteinsgade Dato: 21.01.2004 IT -og Telestyrelsen Der er afsat 90 minutter til den samlede

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over udkast til forskellige bekendtgørelser på frekvensområdet

Til høringsparterne. Høring over udkast til forskellige bekendtgørelser på frekvensområdet Til høringsparterne Kontor/afdeling Center for Tele Dato 26. oktober 2017 J nr. 2017-5741 /plua, sesw, anp, slv Høring over udkast til forskellige bekendtgørelser på frekvensområdet Energistyrelsen sender

Læs mere

2~.oktober 1997. Teleklagenævnet

2~.oktober 1997. Teleklagenævnet Teleklagenævnet Bredgade 43 DK-1260 København K Tlf 3392 9700 Fax 3392 99BB Teleklagenævnets afgørelse, jf. lov om radiokommunikation 6 c, som indsat ved lov nr. 470 af 12. juni 1996 om ændring af lov

Læs mere

900 MHz-auktion og 1800 MHz-auktion. Informationsmemorandum. Bilag E: Udkast til 900 MHz-tilladelse. September 2010

900 MHz-auktion og 1800 MHz-auktion. Informationsmemorandum. Bilag E: Udkast til 900 MHz-tilladelse. September 2010 900 -auktion og 1800 -auktion Auktion over frekvenserne 891,9 896,9 og 936,9 941,9 samt 1710,1-1720,1 og 1805,1-1815,1 Informationsmemorandum September 2010 Udsendt af IT- og Telestyrelsen Danmark www.itst.dk

Læs mere

Aftale om samarbejde mellem Søfartsstyrelsen og Energistyrelsen om varetagelse af kompetenceområder efter offshoresikkerhedsloven m.v.

Aftale om samarbejde mellem Søfartsstyrelsen og Energistyrelsen om varetagelse af kompetenceområder efter offshoresikkerhedsloven m.v. Aftale om samarbejde mellem og om varetagelse af kompetenceområder efter offshoresikkerhedsloven m.v. 1. Indledning. Denne aftale indgås mellem og på den måde, at den praktiske udmøntning af aftalen varetages

Læs mere

Bekendtgørelse om oplysnings- og underretningspligter vedrørende net- og informationssikkerhed 1)

Bekendtgørelse om oplysnings- og underretningspligter vedrørende net- og informationssikkerhed 1) Center for Cybersikkerhed 29. april 2016 U D K A S T Bekendtgørelse om oplysnings- og underretningspligter vedrørende net- og informationssikkerhed 1) I medfør af 4, 7 og 14, stk. 2, i lov nr. 1567 af

Læs mere

Administrative bestemmelser

Administrative bestemmelser 54 Administrative bestemmelser adiotilladelse (Kaldesignalbevis) Før installering og brug af en radiostation om bord i et dansk skib skal der indhentes tilladelse fra Søfartsstyrelsen. Der skal anvendes

Læs mere

Betjening af en radioamatørstation

Betjening af en radioamatørstation Betjening af en radioamatørstation B/D certifikatkursus 2016 Efterår 2016 OZ7SKB EDR Skanderborg afdeling Som at lære at cykle Der er ikke ret meget, der skal forstås Det meste er udenadslære/gentagelser

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Tilladelse til brug af frekvenser til oprettelse og drift af radioanlæg i DCS1800

Tillæg nr. 5 til Tilladelse til brug af frekvenser til oprettelse og drift af radioanlæg i DCS1800 IT- og Telestyrelsen, den 23. december 2009 Tillæg nr. 5 til Tilladelse til brug af frekvenser til oprettelse og drift af radioanlæg i DCS1800 I DCS-tilladelsen af 19. marts 1997 (DCS4) foretages i medfør

Læs mere

Teoriprøve nr. 8. 1. Hvad er betingelsen for N-BEG certifikatets fortsatte gyldighed?

Teoriprøve nr. 8. 1. Hvad er betingelsen for N-BEG certifikatets fortsatte gyldighed? Teoriprøve nr. 8 Antal spørgsmål i prøven: 24 Beståelseskrav: 75% = 18 spørgsmål Tid til rådighed: 30 minutter Bilag: Visual Approach Chart for EKSN 1. Hvad er betingelsen for N-BEG certifikatets fortsatte

Læs mere

Bilag 4. Radiofrekvenser i øvrige tjenester, der må anvendes uden tilladelse, jf. 5

Bilag 4. Radiofrekvenser i øvrige tjenester, der må anvendes uden tilladelse, jf. 5 3. december 2012. 17 Nr. 1134. Radiofrekvenser i øvrige tjenester, der må anvendes uden tilladelse, jf. 5 Bilag 4 Indholdsfortegnelse 1. Brugerterminaler (CPE) i Fixed Wireless Access (FWA), der er under

Læs mere

Bestemmelser om automatisk rekordering af talekommunikation

Bestemmelser om automatisk rekordering af talekommunikation Bestemmelser for Civil Luftfart BL 7-23 Bestemmelser om automatisk rekordering af talekommunikation og data* Udgave 2, 18. september 2013 I medfør af luftfartslovens 52 og 149, stk. 10, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Amatørradio. - en spændende hobby. Experimenterende Danske Radioamatører

Amatørradio. - en spændende hobby. Experimenterende Danske Radioamatører Amatørradio - en spændende hobby Experimenterende Danske Radioamatører Amatørradio: - en alsidig hobby - kontakt med verden - at snakke med andre - forståelse for elektronik - eksperimenter med radio -

Læs mere

Tekniske og regulatoriske forudsætninger for udkast til tekniske vilkår for tjeneste- og teknologineutral anvendelse af frekvenser

Tekniske og regulatoriske forudsætninger for udkast til tekniske vilkår for tjeneste- og teknologineutral anvendelse af frekvenser Bilag 2 Tekniske og regulatoriske forudsætninger for udkast til tekniske vilkår for tjeneste- og teknologineutral anvendelse af frekvenser Introduktion Ved liberalisering af frekvenser forstås, at tilladelser

Læs mere

I medfør af 9 i lov om radio- og teleterminaludstyr og elektromagnetiske forhold, jf. lovbekendtgørelse nr. 823 af 3. juli 2007, fastsættes:

I medfør af 9 i lov om radio- og teleterminaludstyr og elektromagnetiske forhold, jf. lovbekendtgørelse nr. 823 af 3. juli 2007, fastsættes: BEK nr 761 af 01/06/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 7. oktober 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2015-2686 Senere ændringer

Læs mere

I medfør af 9 i lov om radio- og teleterminaludstyr og elektromagnetiske forhold, jf. lovbekendtgørelse nr. 823 af 3. juli 2007, fastsættes:

I medfør af 9 i lov om radio- og teleterminaludstyr og elektromagnetiske forhold, jf. lovbekendtgørelse nr. 823 af 3. juli 2007, fastsættes: Bekendtgørelse om Dansk radiogrænseflade nr. 00 032 for laveffekts radioanlæg med integreret eller dedikeret antenne beregnet til telemetri, fjernstyringsformål, alarmering, tale og dataoverførsel i visse

Læs mere

3. december Nr

3. december Nr 3. december 2012. 29 Nr. 1134. Bilag 5 Prøvekrav for opnåelse af GOC-, ROC-, LRC-, SRC- og BEG-certifikater til betjening af radioanlæg til brug ved frekvensanvendelse i maritime radiotjenester, jf. 7,

Læs mere

GMDSS frekvensliste. 6.1 Frekvenstildeling opdelt i 3 regioner. Nød-, il- og sikkerhedsfrekvenserne samt alle HF-frekvenserne er internationale.

GMDSS frekvensliste. 6.1 Frekvenstildeling opdelt i 3 regioner. Nød-, il- og sikkerhedsfrekvenserne samt alle HF-frekvenserne er internationale. 73 Frekvenstildeling Frekvens tildelingsmæssigt er jorden opdelt i 3 regioner. Som det fremgår, ligger Danmark i region 1. Mange af de frekvenser vi bruger til f.eks. interskibskorrespondance i MF-båndet,

Læs mere

I de følgende afsnit beskrives afgiftsgrupperne, og der gives eksempler på konkrete beregninger.

I de følgende afsnit beskrives afgiftsgrupperne, og der gives eksempler på konkrete beregninger. Notat Beregning af frekvensafgifter Generelt om beregning af afgiftsstørrelser for frekvenstilladelser Afgiftsmodellen tager udgangspunkt i de udstedte båndbredder (samlet set for alle tilladelser) i de

Læs mere

Værd at vide om VHF og DSC KOMMUNIKATION & STEDBESTEMMELSE TIL SØS WWW.SOESPORT.DK

Værd at vide om VHF og DSC KOMMUNIKATION & STEDBESTEMMELSE TIL SØS WWW.SOESPORT.DK Værd at vide om VHF og DSC KOMMUNIKATION & STEDBESTEMMELSE TIL SØS WWW.SOESPORT.DK DENNE PJECE ER PRODUCERET MED STØTTE FRA NAVICO DANMARK A/S. BILLEDERNE VISER PRODUKTER FRA FORSKELLIGE VIRKSOMHEDERS

Læs mere

Bilag 8: Dækningsberegninger (DVB-T)

Bilag 8: Dækningsberegninger (DVB-T) Bilag 8: Dækningsberegninger (DVB-T) 2 Indholdsfortegnelse 1 Sammendrag...2 2 Forudsætninger i udbuddet...2 3 Grundlag for dækningsberegninger...3 4 Beregnet dækningsgrad...4 1 Sammendrag Udsendelse af

Læs mere

Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0471 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0471 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0471 Bilag 1 Offentligt Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Udvalg for Videnskab og Teknologi Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets afgørelse

Læs mere

Dansk radio grænseflade November 2001

Dansk radio grænseflade November 2001 Dansk radio grænseflade 00 032 November 2001 Laveffekts radioanlæg med integreret eller dedikeret antenne beregnet til telemetri, fjernstyringsformål, alarmering, tale og dataoverførsel i visse frekvensbånd

Læs mere

Bekendtgørelse om Dansk radiogrænseflade nr for radioanlæg, der anvender ultrabredbåndsteknologi (UWB)

Bekendtgørelse om Dansk radiogrænseflade nr for radioanlæg, der anvender ultrabredbåndsteknologi (UWB) BEK nr 1387 af 12/12/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 27. december 2016 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Erhvervs- og vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2014-6289 Senere

Læs mere

1.3 BL 7-10, Bestemmelser om definitioner vedrørende lufttrafiktjeneste, seneste udgave.

1.3 BL 7-10, Bestemmelser om definitioner vedrørende lufttrafiktjeneste, seneste udgave. Bestemmelser for Civil Luftfart BL 7-9 Bestemmelser om ubemandede friballoner Udgave 3, 3. oktober 2014 I medfør af luftfartslovens 82 og 151, stk. 1, jf. lovbekendtgørelse nr. 1036 af 28. august 2013,

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om radiofrekvenser 1)

Bekendtgørelse af lov om radiofrekvenser 1) LBK nr 1100 af 10/08/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 23. august 2016 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2015-5739

Læs mere

Ansøgning. Ansøgning for bestyrer og personale (se vejledningen) Spillemyndigheden Havneholmen 25, 7. sal 1561 København V.

Ansøgning. Ansøgning for bestyrer og personale (se vejledningen) Spillemyndigheden Havneholmen 25, 7. sal 1561 København V. 1/5 Spillemyndigheden Havneholmen 25, 7. sal 1561 København V Ansøgning Ansøgning for bestyrer og personale (se vejledningen) Ansøgningen skal udfyldes af personer, der ønsker at blive godkendt som bestyrer

Læs mere

Vejledning om. Maritim SRC radioprøve

Vejledning om. Maritim SRC radioprøve Vejledning om Maritim SRC radioprøve Søfartsstyrelsen, den 4. august 2015 Lovgrundlaget I henhold til lov om radiofrekvenser fastsætter IT- og Telestyrelsen nærmere regler for de prøver, som er en forudsætning

Læs mere

Teoriprøve nr. 7. 2. Du ønsker at få en magnetisk kurs fra Sønderborg AFIS. Hvad er korrekt?

Teoriprøve nr. 7. 2. Du ønsker at få en magnetisk kurs fra Sønderborg AFIS. Hvad er korrekt? Teoriprøve nr. 7 Antal spørgsmål i prøven: 24 Beståelseskrav: 75% = 18 spørgsmål Tid til rådighed: 30 minutter Bilag: Visual Approach Chart for EKSB 1. Du befinder dig ved Broager (se Visual Approach Chart

Læs mere

Udkast. 1. Bilag H (oversigten over implementerede EF/EU-beslutninger/afgørelser) affattes som i bilag 1 til denne bekendtgørelse.

Udkast. 1. Bilag H (oversigten over implementerede EF/EU-beslutninger/afgørelser) affattes som i bilag 1 til denne bekendtgørelse. Bilag C Udkast Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om fastlæggelse af rammerne for anvendelse og indbyrdes prioritering af de samlede radiofrekvensressourcer (frekvensplan) 1 I bekendtgørelse nr.

Læs mere

891,9-896,9 MHz (fortrinsvis uplink) 936,9-941,9 MHz (fortrinsvis downlink)

891,9-896,9 MHz (fortrinsvis uplink) 936,9-941,9 MHz (fortrinsvis downlink) Hi3G Denmark ApS Scandiagade 8 2450 København SV Tilladelse H100356 til at anvende frekvenser til trådløst kommunikationsnet (TK) i Danmark 18. oktober 2010 Hi3G Denmark ApS (tilladelsesindehaveren) gives

Læs mere

Bekendtgørelse om Dansk radiogrænseflade nr for radioanlæg, der anvender ultrabredbåndsteknologi (UWB)

Bekendtgørelse om Dansk radiogrænseflade nr for radioanlæg, der anvender ultrabredbåndsteknologi (UWB) Bekendtgørelse om Dansk radiogrænseflade nr. 00 056 for radioanlæg, der anvender ultrabredbåndsteknologi (UWB) medfør af 930 i lov nr. 260 af 16. marts 2016 om radioudstyr- og teleterminaludstyr og elektromagnetiske

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelse af personer der beskæftiger sig med aflivning af dyr og dermed forbundne aktiviteter på slagteri 1)

Bekendtgørelse om uddannelse af personer der beskæftiger sig med aflivning af dyr og dermed forbundne aktiviteter på slagteri 1) BEK nr 1424 af 03/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 11. december 2015 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-32-30-00044 Senere

Læs mere

I medfør af 30 i lov nr. 260 af 16. marts 2016 om radioudstyr og elektromagnetiske forhold fastsættes:

I medfør af 30 i lov nr. 260 af 16. marts 2016 om radioudstyr og elektromagnetiske forhold fastsættes: BEK nr 1372 af 25/11/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 5. oktober 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr 2016-10005

Læs mere

Tillæg nr. 6 til tilladelse til etablering og drift af et landsdækkende offentligt digitalt 2. generations mobilnet i Danmark

Tillæg nr. 6 til tilladelse til etablering og drift af et landsdækkende offentligt digitalt 2. generations mobilnet i Danmark IT- og Telestyrelsen, den 23. december 2009 Tillæg nr. 6 til tilladelse til etablering og drift af et landsdækkende offentligt digitalt 2. generations mobilnet i Danmark I GSM-tilladelsen af 23. januar

Læs mere

7. Bekendtgørelse om Dansk radiogrænseflade nr. 00 032 for laveffekts

7. Bekendtgørelse om Dansk radiogrænseflade nr. 00 032 for laveffekts Se høringsliste 28. marts 2015 Sag 2015-2686 /PEMAKN Høring om udkast til nye/ændrede bekendtgørelser på radiofrekvensområdet Hermed udsendes i høring følgende udkast til nye/ændrede regler på frekvensområdet:

Læs mere

Lovtidende A. 2015 Udgivet den 19. december 2015. Bekendtgørelse for Grønland om lodsning m.v. 11. december 2015. Nr. 1698.

Lovtidende A. 2015 Udgivet den 19. december 2015. Bekendtgørelse for Grønland om lodsning m.v. 11. december 2015. Nr. 1698. Lovtidende A 2015 Udgivet den 19. december 2015 11. december 2015. Nr. 1698. Bekendtgørelse for Grønland om lodsning m.v. I medfør af 1, stk. 3, 3, 6 og 32 i lov om sikkerhed til søs, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Jørgen Abild Andersen

Jørgen Abild Andersen Bekendtgørelse om fastlæggelse af rammerne for anvendelse og indbyrdes prioritering af de samlede radiofrekvensressourcer (frekvensplan). I medfør af 3 i lov nr. 421 af 6. juni 2002 om radiofrekvenser,

Læs mere

Bekendtgørelse om krav til lastbiler og busser i kommunalt fastlagte miljøzoner m.v. 1)

Bekendtgørelse om krav til lastbiler og busser i kommunalt fastlagte miljøzoner m.v. 1) BEK nr 700 af 24/06/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-52520-00002 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om etablering og fælles udnyttelse af master til radiokommunikationsformål m.v. 1)

Bekendtgørelse af lov om etablering og fælles udnyttelse af master til radiokommunikationsformål m.v. 1) Side 1 af 8 LBK nr 681 af 23/06/2004 Gældende Offentliggørelsesdato: 06-07-2004 Erhvervs- og Vækstministeriet Senere ændringer til forskriften LOV nr 542 af 24/06/2005 35 LOV nr 484 af 11/05/2010 26 LOV

Læs mere

Bekendtgørelse om samhandel inden for Den Europæiske Union med svin samt om indførsel af svin fra tredjelande 1)

Bekendtgørelse om samhandel inden for Den Europæiske Union med svin samt om indførsel af svin fra tredjelande 1) BEK nr 20 af 07/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-32-30-00044 Senere ændringer

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. (Ændring af bødesatser) I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring:

UDKAST. Forslag. til. (Ændring af bødesatser) I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring: UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser) 1 I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring:

Læs mere

Bilag 3: Udkast til frekvenstilladelse

Bilag 3: Udkast til frekvenstilladelse Bilag 3: Udkast til frekvenstilladelse Tilladelse Hxxxxxx til anvendelse af frekvenser til den fjerde jordbaserede FM-radiokanal [Tilladelsesindehaver] gives hermed fra den 1. november 2011 tilladelse

Læs mere

Sprængningscertifikat

Sprængningscertifikat DSF Anvisning nr. 4 April 2013 Forord Denne anvisning er udarbejdet af Dansk Sprængteknisk Forening (DSF), og anvendes af DSF som grundlag og vejledning for udstedelse af sprængningscertifikat. Anvisningen

Læs mere

Energistyrelsen sender hermed en række udkast til bekendtgørelser på frekvensområdet

Energistyrelsen sender hermed en række udkast til bekendtgørelser på frekvensområdet Til høringsparterne Kontor/afdeling Center for Tele Dato 22. oktober 2018 J nr. 2018-17844 /sesw/glh Høring over udkast til forskellige bekendtgørelser på frekvensområdet Energistyrelsen sender hermed

Læs mere

Teoriprøve nr. 10. 1. N-BEG certifikat udstedes kun til ansøgere, der er fyldt 15 år. Prøven for opnåelse af N-BEG certifikatet kan tidligst aflægges:

Teoriprøve nr. 10. 1. N-BEG certifikat udstedes kun til ansøgere, der er fyldt 15 år. Prøven for opnåelse af N-BEG certifikatet kan tidligst aflægges: Teoriprøve nr. 10 Antal spørgsmål i prøven: 24 Beståelseskrav: 75% = 18 spørgsmål Tid til rådighed: 30 minutter Bilag: Visual Approach Chart for EKOD 1. N-BEG certifikat udstedes kun til ansøgere, der

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Tilladelse til anvendelse af frekvenser til oprettelse og drift af radioanlæg i GSM2-nettet

Tillæg nr. 1 til Tilladelse til anvendelse af frekvenser til oprettelse og drift af radioanlæg i GSM2-nettet IT- og Telestyrelsen den 17. juli 2003 Tillæg nr. 1 til Tilladelse til anvendelse af frekvenser til oprettelse og drift af radioanlæg i GSM2-nettet I frekvenstilladelse af 28. februar 1997 foretages, i

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til at udføre omsyn af køretøjer

Ansøgning om tilladelse til at udføre omsyn af køretøjer Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Ansøgning om tilladelse til at udføre omsyn af køretøjer 1. ANSØGERVIRKSOMHED CVR-nummer Fax nr. Virksomhedsform

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om udstyr i skibe 1)

Lovtidende A. Bekendtgørelse om udstyr i skibe 1) Lovtidende A Bekendtgørelse om udstyr i skibe 1) I medfør af 3, stk. 1, nr. 1 og nr. 6, 4, stk. 1, og 32, stk. 8, i lov om sikkerhed til søs, jf. lovbekendtgørelse nr. 72 af 17. januar 2014, som sat i

Læs mere

I medfør af 30 i lov nr. 260 af 16. marts 2016 om radioudstyr og elektromagnetiske forhold fastsættes:

I medfør af 30 i lov nr. 260 af 16. marts 2016 om radioudstyr og elektromagnetiske forhold fastsættes: BEK nr 1370 af 25/11/2016 Udskriftsdato: 28. april 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr 2016-10005 Senere ændringer

Læs mere

UDKAST. 1 Bekendtgørelsen indeholder bestemmelser, der gennemfører dele af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv

UDKAST. 1 Bekendtgørelsen indeholder bestemmelser, der gennemfører dele af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv UDKAST Bekendtgørelse om anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer erhvervet i udlandet vedrørende udøvelse af erhverv efter offshoresikkerhedsloven 1 I medfør af 50, stk. 4, 50 a, 50 b, 50 c, 50

Læs mere

Informationsmemorandum

Informationsmemorandum 1800 MHz-auktion Tildeling af frekvenser i frekvensbåndene 1720,1-1785,0 MHz og 1815,1-1880,0 MHz Informationsmemorandum Bilag D Udkast til tilladelser Juni 2016 Udsendt af Energistyrelsen Danmark www.ens.dk

Læs mere

lë og Telestyretsen Minieteriat for Videnekab Teknotogí o g Udvikling PRØVER FOR RADIOAMATØRER Sted: IT- og Telestyrelsen Dato: 18-08-20L0

lë og Telestyretsen Minieteriat for Videnekab Teknotogí o g Udvikling PRØVER FOR RADIOAMATØRER Sted: IT- og Telestyrelsen Dato: 18-08-20L0 lë og Telestyretsen Minieteriat for Videnekab Teknotogí o g Udvikling PRØVER FOR RADIOAMATØRER Sted: IT- og Telestyrelsen Dato: 18-08-20L0 IT- og Telestyrelsen Der er afsat 90 minutter til den samlede

Læs mere

Tilladelse til anvendelse af frekvenser til etablering og drift af et landsdækkende offentligt digitalt 2. generations mobilnet i Danmark

Tilladelse til anvendelse af frekvenser til etablering og drift af et landsdækkende offentligt digitalt 2. generations mobilnet i Danmark Tele Danmark A/S Reguleringsforhold Att: Peter Engsig-Karup Nørregade 21, B.216 0900 København C Vores reference: Sagsbehandler: Dato: 13154-18 Henrik Findahl Brodersen 21. december 2000 Tilladelse til

Læs mere

Lovtidende A 2010 Udgivet den 4. december 2010

Lovtidende A 2010 Udgivet den 4. december 2010 Lovtidende A 2010 Udgivet den 4. december 2010 1. december 2010. Nr. 1326. Bekendtgørelse af lov om fremme af besparelser i energiforbruget 1) Herved bekendtgøres lov nr. 450 af 31. maj 2000 om fremme

Læs mere

Tilladelse til etablering og drift af et landsdækkende offentligt digitalt 2. generations mobilnet. Tilladelsens omfang

Tilladelse til etablering og drift af et landsdækkende offentligt digitalt 2. generations mobilnet. Tilladelsens omfang Telestyrelsen den 21. december 2000 Tilladelse til etablering og drift af et landsdækkende offentligt digitalt 2. generations mobilnet i Danmark I medfør af 3, jf. 9a, og 11, stk. 1, i lov nr. 468 af 12.

Læs mere