Guide til perfekt Poolvand

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Guide til perfekt Poolvand"

Transkript

1 Guide til perfekt Poolvand Fagbegreber til bassin

2

3

4 4 5 Plejetrin 1: ph-regulering Hvorfor? ph-værdien er basis for alle de efterfølgende plejetrin. De øvrige plejemidlers virkning optimeres og forlænges. Hvornår? Hvis ph-værdien ligger uden for det korrekte område (7,0 7,4). PH-REGULERING ph-værdien udtrykker forholdet mellem syre og base i vandet efter en tabel med værdier fra 0 til 14. Ved ph-værdien 7 betegnes vandet som neutralt. Denne ph-værdi er også den værdi, de badende føler sig bedst tilpas ved i vandet. Hvis værdien er højere eller lavere, er det hårdt for hud og hår, og samtidig fungerer de anvendte plejemidler ikke optimalt. ph-værdien kan dog svinge voldsomt afhængigt af vandets hårdhed og temperatur. Derfor skal den kontrolleres regelmæssigt og mindst en gang om ugen. En regelmæssig ph-værdiregulering bidrager til, at der skal bruges mindre mængde plejemidler, for desinfektionsmidlernes virkning aftager voldsomt, hvis ph-værdien er for høj. ph-minus Syregranulat, der er nemt at håndtere, og som tilsættes, hvis vandets ph-værdi kommer over 7,4. ph-plus Tilsættes, hvis vandets ph-værdi falder under 7,0. Plejetrin 2: Vanddesinfektion Hvorfor? Hygiejnisk perfekt vand. Mulige sygdomsbakterier dræbes. Hvornår? Permanent desinfektion i hele poolsæsonen. I tilfælde af problemer (urenheder, sløring, glatte belægninger I bassinvand er der gode betingelser for mange forskellige mikroorganismer (f.eks. bakterier, svampe, grønne mikroorganismer). De formerer sig hurtigt og kan medføre slimede belægninger og føre til urent vand. Samtidig øges risikoen for infektioner. Derfor er det nødvendigt, at disse mikroorganismer dræbes effektivt og hurtigt, så vandet holdes i hygiejnisk perfekt stand. Vanddesinfektion med klor Den traditionelle desinfektion med klor virker bakteriedræbende og fjerner også organiske grønne mikroorganismer, som ikke kan filtreres. Hvis vandet er særligt belastet - f.eks. på grund af temperaturer over 28 C i vandet eller på grund af meget snavs er den klassiske vanddesinfektion med klor den mest sikre me tode. Hvis vandet skal renses sikkert for bakterier, anbefales et vedvarende klorindhold på 0,5 til 1,0 mg/l. Denne værdi skal - ligesom ph-værdien - kontrolleres engang om ugen med pooltesteren eller med teststrimler.

5 Ekstra hurtig kloring (også kaldet stødkloring) er hensigtsmæssig eller nødvendig, hvis: Vandet er sløret, og bassinets sider allerede er blevet glatte. Grønne mikroorganismer, som allerede er dannet på flere steder, fordi den forebyggende effekt ikke er tilstrækkeligt effektiv. Vanddesinfektion med aktivt ilt Den klorfri vanddesinfektion med aktivt ilt er et mildt og hudvenligt plejeprogram med sikker desinfektionsbeskyttelse og mærkbar lugtneutral og behagelig vandkvalitet. Plejeprodukter med aktivt ilt er baseret på en kombination af to komponenter, som supplerer hinanden ideelt: Komponent 1 til desinfektion og til oksidering af smudsstoffer i vandet. Komponent 2 til forebyggelse af grønne mikroorganismer og aktivering af komponent Vanddesinfektion med brom Brom er et halogen og er fremragende til desinfektion af bassinvand. Dette desinfektionssystem er særligt velegnet, hvis klorlugten generer, og den høje desinfektionssikkerhed er vigtig som f.eks. i spabade. Det er effektivt over for bakterier, virusser og svampe og fjerner organiske grønne mikroorganismer i vandet på grund af oxidering. På grund af en højere ph-værdi-tolerance giver brom optimal desinfektionssikkerhed selv ved en øget ph-værdi. Plejetrin 3: Forebyggelse af grønne mikroorganismer Hvorfor? Grønne mikroorganismer er den ideelle næring for bakterier og svampe. Belægninger af glatte grønne mikroorganismer kan føre til ulykkker. Hvornår? Regelmæssigt til forebyggelse af vækst af grønne mikroorganismer, især ved solpåvirkning og varme, som nærer væksten af grønne mikroorganismer. Blandt de typer mikroorganismer findes der også nogle, som trives godt i poolvand. Disse formerer og breder sig via sporer, som transporteres sammen med støvet i luften og dermed kommer til alle pools selv i svømmehaller. Alle typer mikroorganismer producerer organiske stoffer, som er den ideelle næring for bakterier og svampe. Almindelige desinfektionsmidler er som regel ikke nok til beskyttelse mod grønne mikroorganismer. Endvidere kan disse blive resistente over for klor, fordi kloret ikke kan trænge igennem deres slimovertræk, hvis kolonierne af organismerne er store. Forebyggelse med Clarifyer -produkterne virker målrettet mod organismernes stofskifte; de dør eller hæmmes i væksten. Et permanent lavt indhold af Clarifyer i vandet, som vedligeholdes med regelmæssig efterdosering, holder

6 bassinet sikkert fri for grønne mikroorganismer. Plejetrin 4: Flokdannelse/fjernelse af sløring De fineste svævepartikler kan ikke bortfiltreres og gør bassinet uklart. Flokmidler fra BAYROL forbinder partiklerne til større flokke, som bliver siddende i filteret. Hvornår? Permanent i hele poolsæsonen. Flokdannelse specielt ved sandfiltre Filtreringen bruges til fjernelse af smudspartikler og sløringsstoffer i vandet. Filteret kan dog kun tilbageholde sløringspartikler indtil en bestemt størrelse. Mindre partikler kan ikke filtreres uden ekstraforanstaltninger. Ved sandfiltre holdes disse partikler derfor tilbage med et ekstra kunstgreb den såkaldte flokdannelse. Flokmidlet tilsættes før sandfilteret. Det danner flokformede aflejringer i vandet, som indhyller de mindste smudsdele og binder flere partikler til flokoverfladen. Flokkene, som er fyldt med snavs, er nu så store, at de holdes helt tilbage af sandfilteret. Med den næste returskylning fjernes smudsstofferne så fra filteret. God flokdannelse understøtter det anvendte desinfektionsmiddels virkning. Vandkvaliteten forbedres generelt, og badeoplevelsen bliver en ubegrænset fornøjelse Plejetrin 5: Filterpleje Sandfilterpleje En effektiv desinfektion og sløringsfjernelse ved hjælp af flokdannelse forudsætter, at sandfilteranlægget fungerer perfekt. Vi anbefaler principielt at returskylle mindst en gang om ugen, så snavset i filteret fjernes. Hvis vandet er hårdt, dannes der kalkaflejringer i sandfilteret, selv om der regelmæssigt returskylles. I ekstreme tilfælde kan filtermediet næsten lukkes, så filtervirkningen aftager voldsomt. Endvidere er der gode betingelser i bassinfiltrene for bakterievækst og smudsansamlinger, selv om der foretages returskylning. Dermed opbruges det anvendte desinfektionsmiddel i filteret og virker ikke mere i bassinet følgen er urent eller grønt vand. Patronfilterpleje Patronfiltre er normalt "engangs-artikler", så når filtervirkningen falder kraftigt, fordi porerne er stoppet til af snavs, anbefales det at anvende en ny patron. Anvendelsen kan forlænges væsentligt, hvis der udføres en regelmæssig rengøring af patronen med Decalcit Filter.

7 Tips og tricks til optimal pleje Forårsrengøring En gang om året - helst om foråret - skal friluftsbassinet tømmes og rengøres grundigt. Selv om vandet ser ud til at være i orden, skal sider, bund og filtersand rengøres grundigt for snavs, kalk, urenheder og mikroorganismer. Ellers kan plejeprodukterne ikke virke helt optimalt. Kalk og andre smudsaflejringer kan nemt fjernes med rengøringsmidlet Delcacit Super. Rengøringen skal udføres, så snart vandet er tømt ud, så aflejringerne ikke tørrer ind. Glem ikke filteret ved rengøringen. Fra middelhårdt vand skal der straks tilsættes Calcinex ved påfyldningen. Calcinex forhindrer, at kalkdannelser på grund af stigningen i ph sætter sig på bassinets sider og bund. Derved undgås ru bassinsider og tilkalket filtersand. Rengøring i løbet af badesæsonen I løbet af badesæsonen skal poolen også rengøres regelmæssigt. Solcreme og kosmetikrester blandes med sodpartikler og danner en typisk snavset kant på højde med vandoverfladen. Bordnet-rengøringsmidlet til fjernelse af disse kanter. Feriepleje Hvis man ikke har et automatisk doseringsanlæg og rejser væk i mere end en uge, skal det sikres, at der er et depot til desinfektion og forebyggelse af grønne mikroorganismer i den tid, man er bortrejst. Anbefalet fremgangsmåde ved sandfiltre: Returskyl grundigt, regulér phværdien på 7,0 til 7,4, og læg flere Chlorilong -tabletter i den børnesikre doseringssvømmer afhængigt af bassinets størrelse. Hvis doseringsåbningen gøres mindre, kan vandet desinficeres tilstrækkeligt i cirka 3 uger. Glem ikke at tilsætte den dobbelte mængde Clarifyer eller Clarifyer Jet! Anbefalet fremgangsmåde ved patronfiltre: Rengør filteret, regulér ph-værdien (7,0 til 7,4) og læg flere Chlorilong -tabletter i den børnesikre doseringssvømmer afhængigt af bassinets størrelse. Hvis doseringsåbningen gøres mindre, kan vandet desinficeres tilstrækkeligt i cirka 3 uger. Glem ikke at tilsætte den dobbelte mængde Clarifyer eller Clarifyer Jet! Praktisk: Dæk svømmebassinet til med en presenning i den tid, du er på ferie, og lad samtidig den automatiske bassincirkulation køre videre (halvt så lang tid som normalt). Selv om vandet ser perfekt ud, når du kommer hjem fra ferie, skal du først returskylle filteret eller udvaske det. Overvintring Næsten alle pool-producenter anbefaler, at friluftsbassiner overvintrer fyldt med vand. Fordele: Det påfyldte vand modvirker presset fra jord, der løsner sig og trykker på bassinets sider, og samtidig forhindres det, at bassinet "svømmer" på grund af det stigende grundvand i forårsmånederne.

8 Endvidere er bassinet mindre udsat for vejrets påvirkninger, hvis det er fyldt, og det kan ikke beskadiges af genstande, der falder ned. Det specielle overvintringsmiddel Puripool giver ekstra fordele: Aflejringer af kalk eller grønne mikroorganismer i vandet forhindres, inden væksten overhovedet kommer i gang, og det gør forårsrengøringen meget nemmere. Bemærk ved overvintring: 1. Regulér ph-værdien (7,0 til 7,4). 2. Udfør stødkloring, mens cirkulationen er i gang, så urenheder ikke "overvintrer" med. 3. Sænk vandspejlet til under dyserne ved standsning. 4. Fordel Puripool i bassinet med den nødvendige dosering. 5. Tøm yderrørene. 6. Læg et istrykpolster f.eks. træstykker i bassinet, så trykket fra isen kan udlignes. Tilførsel af frisk vand, returskylning og vandskift Ved desinfektion med klor samles der i tidens løb klorid- og nitratsalte i vandet, som er opstået i forbindelse med klorets reaktion. Klorider i høj koncentration virker korrosivt på metaldele. Ved andre plejemetoder skal en del af bassinvandet også udskiftes regelmæssigt med frisk vand mindst tre procent og helst fem procent af bassinindholdet pr. uge. Derudover skal der returskylles tre til fem minutter om ugen afhængigt af filterstørrelsen, og det manglende vand skal erstattes med frisk vand. Som ekstra foranstaltning anbefales det at skifte vandet helt en gang om året (i svømmehaller efter 2 til 3 år). Anvendelse af poolvandet til havevanding Ved regelmæssigt skift af vandet eller ved returskylning af filteret er det ikke nødvendigt at lukke vandet ud i kloakanlægget. Dette poolvand kan f.eks. bruges til vanding af haven. Vandet kan "mellemopbevares" i en cisterne, hvor kloret nedbrydes til et "havevenligt" niveau på under 0,3 mg/l efter nogle få timer. Hvis vandet skal bruges lige fra bassinet, skal klorindholdet kontrolleres med en tester, før der vandes med det. Hvis værdien er under 0,3 mg/l betyder det, at vandet kan bruges uden problemer til planterne. Hvis man plejer med aktivt ilt, bør vandet først anvendes, når virkstoffet er nedbrudt. Midlet til forebyggelse af urenheder, ph-reguleringen og flokmidlet fra BAYROL er ufarlige for planter og jord på grund af den specielle sammensætning. Brøndvand som påfyldningsvand Da brøndvand ofte har et højere indhold af jern, kan det hurtigere farves grønt eller brunt eller blive urent efter tilsætning af klor eller aktivt ilt. Hvis bassinet er udstyret med et sandfilter, kan jernet fjernes helt fra vandet ved hjælp af SuperflockPlus. Vandet bliver blåt og krystalklart igen. Fremgangsmåde: Regulér ph-værdien til 7,0 7,4. Udfør stødkloring med Chlorifix eller Chloriklar. Udskil det dannede jernhydroxid, mens filteranlægget kører i flere dage med SuperflockPlus.

9 Test for jern i vandet: Fyld brøndvand i en ren, hvid 10-l-plastikspand. Tilsæt en halt teske klorgranulat eller en mini-aktiv-ilt-tablet til vandet. Hvis der er jern i, farves vandet grønt eller brunt i løbet af en time. Dette vand kan ikke bruges til patronfiltre! Undgå afblegede pletter med doseringshjælp Koncentrerede desinfektionsmidler som klor- eller aktiv-ilt-tabletter må ikke komme i kontakt med malede overflader eller plastikoverflader, da der kan dannes afblegede pletter. BAYROL har derfor udarbejdet en enkel regel for sine egne plejeprodukter: Hvide tabletter må principielt ikke lægges direkte i bassinet, men skal opløses i en børnesikker doseringssvømmer! Ved granulater (Chlorifix), som doseres direkte i bassinet, er der ikke fare for afblegede pletter, da substanserne opløses med det samme. Lad cirkulationen køre for en sikkerheds skyld, og tilsæt granulatet forskellige steder i bassinet.

10 Sådan løses problemerne hurtigt og effektivt Hvis der opstår et problem med vandkvaliteten, skal følgende kontrolleres: Er ph-værdien i orden? Anbefales: 7,0 til 7,4 Er filteret rent? Sandfilter: returskyl, Patronfilter: udvask eller udskift Er cirkulationssystemet i orden? Kører cirkulationspumpen mindst 6 timer om dagen? Er forfilteret rent og den børnesikre skimmerkurv fri for snavs som f.eks. blade? Er der fyldt tilstrækkeligt med frisk vand på?

11

Plejebrochure. Få mere glæde af din pool

Plejebrochure. Få mere glæde af din pool Plejebrochure Få mere glæde af din pool Indhold Side Principper for pleje af poolvand 2 Fysisk og kemisk vandbehandling 3 BAYROL-poolplejesystemet i fem trin 4 Plejetrin 1: ph-regulering 6 Plejetrin 2:

Læs mere

Problem: Mulig årsag: Afhjælpning: Produkter:

Problem: Mulig årsag: Afhjælpning: Produkter: Uklart eller mælkeagtigt vand Flager/slimansamlinger i vandet og/eller i skimmeren og rørene Ubehagelig, indelukket lugt For mange organiske belastningsstoffer og/eller mikroorganismer (slimede vægge)

Læs mere

Balanceret vandpleje

Balanceret vandpleje Balanceret vandpleje til udendørs spabade 2016 Activ SPA serien er balanceret vandpleje udviklet specielt til spabade Der er høje krav til desinfektion og vedligeholdelse af spavand og derfor også ekstra

Læs mere

Balanceret vandpleje

Balanceret vandpleje Balanceret vandpleje til udendørs spabade 2 Activ SPA, 1-2015 Activ SPA serien er balanceret vandpleje udviklet specielt til spabade Der er høje krav til desinfektion og vedligeholdelse af spavand og derfor

Læs mere

PLEJE AF SPABAD. Gør dit bassin til det bedste

PLEJE AF SPABAD. Gør dit bassin til det bedste PLEJE AF SPABAD Gør dit bassin til det bedste Der er visse faktorer, der skal overvejes, når man kontrollerer vandet i et spabad. Der sendes kontinuerligt vand gennem spabadet, og indtaget af luft skaber

Læs mere

Fun n Easy POOL Ø 3,0m & Ø 4,57m En Fun n Easy pool giver børn og voksne unikke muligheder for at få nogle gode oplevelser sammen i haven.

Fun n Easy POOL Ø 3,0m & Ø 4,57m En Fun n Easy pool giver børn og voksne unikke muligheder for at få nogle gode oplevelser sammen i haven. HOME SWIM POOLS HOME SWIM POOLS HOME SWIM PUMPER Alexis 28.000 liter Home Swim Alexis pool er produceret i USA. Poolvæggen er udført i kraftig aluminiums konstruktion i meget høj kvalitet. Alle løsdele

Læs mere

Private Svømmebade: Bassinet s opbygning Servicerutiner for pasning af bassin Driftanvisning for filterbeholder returskyl Svømmebassin begreber i

Private Svømmebade: Bassinet s opbygning Servicerutiner for pasning af bassin Driftanvisning for filterbeholder returskyl Svømmebassin begreber i Private Svømmebade: Bassinet s opbygning Servicerutiner for pasning af bassin Driftanvisning for filterbeholder returskyl Svømmebassin begreber i korte træk Materialevalg (reduceret) Vandets vej cirkulation

Læs mere

For krystalklart vand PLEJEBROCHURE

For krystalklart vand PLEJEBROCHURE For krystalklart vand PLEJEBROCHURE Indholdsfortegnelse Indledning 4 Den kemiske rensning af vand 5 1. plejetrin: ph-regulering 6 2. plejetrin: Vanddesinfektion 7 med aktiv ilt 7 med klor 11 3. plejetrin:

Læs mere

Førsteklasses pleje af poolen. Sikkert og enkelt.

Førsteklasses pleje af poolen. Sikkert og enkelt. Førsteklasses pleje af poolen. Sikkert og enkelt. Welldana A/S Randersvej 6 6700 Esbjerg Danmark +45 7527 2333 www.welldana.dk 64 040 / 5F0301 2 3 Det er helt klart: Poolpleje og service fra BAYROL. Europas

Læs mere

Godkendelse August 2009. Elsegårde Camping

Godkendelse August 2009. Elsegårde Camping Godkendelse August 2009 Elsegårde Camping Indhold 1. Resumé... 3 2. Godkendelse... 4 3. Vilkår... 4 3.1. Generelt... 4 3.2. Indretning af bassinområde... 4 3.3. Indretning og drift af bassin... 4 3.4.

Læs mere

DRYDEN AQUA DAISY+ RENERE END DRIKKEVAND. I Besparelse på vandrensning I Mindre kemi I Filter og pumpe skal passe til din pool

DRYDEN AQUA DAISY+ RENERE END DRIKKEVAND. I Besparelse på vandrensning I Mindre kemi I Filter og pumpe skal passe til din pool KVALITETSPRODUKTER TIL VEDLIGEHOLDELSE OG PLEJE AF DIN POOL I Besparelse på vandrensning I Mindre kemi I Filter og pumpe skal passe til din pool Undgå biofilm Læs mere på side 9 DRYDEN AQUA DAISY+ RENERE

Læs mere

Vandpleje & vedligeholdelse

Vandpleje & vedligeholdelse Vandpleje & vedligeholdelse FØRST SKAL VI HAVE BALANCERET VANDET! Fyld spaen med vand (gennem cylinder i filterboks) Opstart/vandskifte: 9 strøgne bærer Alka Down opløses i 1 liter vand, dette hældes ud

Læs mere

Spabad fra GBwood - Guide

Spabad fra GBwood - Guide Spabad fra GBwood - Guide Vi ved, at du nu har mange dejlige oplevelser i sigte med dit nye Spabad fra GBwood. Inden du tager spabadet i brug vil vi anbefale, at du blot gør følgende: 1. Gennemlæser guiden,

Læs mere

Service mobil: Rene Dalgaard 28609642

Service mobil: Rene Dalgaard 28609642 Service mobil: Rene Dalgaard 28609642 1 PLEJE AF POOL. A: Med bundnet oprenses poolen mindst en gang om ugen for blade etc. B: Støvsug bunden evt. siderne med bundsugeren, dette gøres efter behov. HUSK

Læs mere

Lugter din opvaskemaskine? Er dine glas grimme? Vi giver dig løsningerne på dine problemer i denne guide med tips og tricks til din opvaskemaskine!

Lugter din opvaskemaskine? Er dine glas grimme? Vi giver dig løsningerne på dine problemer i denne guide med tips og tricks til din opvaskemaskine! Lugter din opvaskemaskine? Er dine glas grimme? Vi giver dig løsningerne på dine problemer i denne guide med tips og tricks til din opvaskemaskine! Vi er Danmarks største online hvidevareforhandler. Spørg

Læs mere

Retningslinjer for tilsyn og kontrol med pool og spabade i private udlejningssommerhuse

Retningslinjer for tilsyn og kontrol med pool og spabade i private udlejningssommerhuse Retningslinjer for tilsyn og kontrol med pool og spabade i private udlejningssommerhuse Retningslinjer for tilsyn og kontrol med ovennævnte bassiner indeholder følgende: 1. De hygiejniske regler (baderegler).

Læs mere

Vandafstrømning på vejen

Vandafstrømning på vejen Øvelse V Version 1.5 Vandafstrømning på vejen Formål: At bremse vandet der hvor det rammer. Samt at styre hastigheden af vandet, og undersøge hvilke muligheder der er for at forsinke vandet, så mindst

Læs mere

EXPO-NET Danmark A/S Phone: +45 98 92 21 22 Georg Jensens Vej 5 Fax: +45 98 92 41 89. Kontaktfiltrering

EXPO-NET Danmark A/S Phone: +45 98 92 21 22 Georg Jensens Vej 5 Fax: +45 98 92 41 89. Kontaktfiltrering Etablering af store bundfældningsbassiner med slamskraber er ofte en kostbart investering. Driften af disse bassiner kan være meget uregelmæssigt, idet bundfældningsbassinerne naturligvis er meget afhængig

Læs mere

Bevaring af værdierne

Bevaring af værdierne Bevaring af værdierne Plejevejledning til dine parkettmanufaktur-gulve Værdifuld. Parkettmanufaktur tilbyder dig kvalitetsgulve af udsøgte træsorter, der med stor kærlighed til detaljen og viljen til perfektion

Læs mere

Biogas. Biogasforsøg. Page 1/12

Biogas. Biogasforsøg. Page 1/12 Biogas by Page 1/12 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Hvad er biogas?... 3 Biogas er en form for vedvarende energi... 3 Forsøg med biogas:... 7 Materialer... 8 Forsøget trin for trin... 10 Spørgsmål:...

Læs mere

Notat vedr. fornyet høring af bekendtgørelse om svømmebadsanlæg

Notat vedr. fornyet høring af bekendtgørelse om svømmebadsanlæg Notat Notat vedr. fornyet høring af bekendtgørelse om svømmebadsanlæg Vand J.nr. BLS-400-00015 Ref. hebkr Den 23. april 2010 Notat vedr. fornyet høring af bekendtgørelse om svømmebadsanlæg m.v. og disses

Læs mere

Incimaxx Aqua S-D. Produktdatablad. Beskrivelse: Produktfordele:

Incimaxx Aqua S-D. Produktdatablad. Beskrivelse: Produktfordele: Produktdatablad Incimaxx Aqua S-D Beskrivelse: Surt produkt til rengøring og desinfektion af drikkevandssystemer og drikkevand til dyr Produktfordele: Fjerner hurtigt og effektivt kalk og alger i vandrør

Læs mere

Et rent grundlag. Kim Petersen Teknisk direktør FoodSafe as

Et rent grundlag. Kim Petersen Teknisk direktør FoodSafe as Et rent grundlag Kim Petersen Teknisk direktør FoodSafe as Generelle rengøringsfakta Hvordan udføres rengøring (faser) Rengøringsmidler Desinfektion og desinfektionsmidler Rengøringskontrol Rengøringsprocedurens

Læs mere

PoolManager PoolManager PRO. Funktionalitet og flot design

PoolManager PoolManager PRO. Funktionalitet og flot design PoolManager PoolManager PRO Funktionalitet og flot design Nyudviklet innovativ teknik i moderne design Made in Germany Nyd krystalklart vand hver eneste dag. Den seneste udgave af Poolmanager har gennemgået

Læs mere

Kemi til Swimming Pool

Kemi til Swimming Pool Kemi til Swimming Pool PRODUKT PAKKESTR. ANVENDELSE DOSERING PRODUKTER 70/G 70/20 1kg, 5kg, 10kg, 45kg. 90/G 1kg, 5kg, 10kg. 90/200 90/20 1kg, 5kg, 10kg. 55/G 1kg, 5kg, 10kg. desinficering, ikke egnet

Læs mere

Vejen til velvære i din udendørs spa

Vejen til velvære i din udendørs spa Vejen til velvære i din udendørs spa Scandinavian SpaCare Udendørs spa Indholdsfortegnelse SpaCare gør din udendørs spa-oplevelse komplet 3 Tjek vandkvaliteten i dit spabad 4 Sådan justerer du værdierne

Læs mere

Den levende jord o.dk aphicc Tryk: www.gr

Den levende jord o.dk aphicc Tryk: www.gr Den levende jord Brug det afklippede græs som jorddække i bedene. Foto: Mette Kirkebjerg Due. I naturen er jorden sjældent nøgen. Er det mindste vil naturen hurtigt dække det i et kludetæppe af GIV JORDEN

Læs mere

Betjeningsvejledning Geberit AquaClean 8000

Betjeningsvejledning Geberit AquaClean 8000 Pleje og rengøring Geberit AquaClean 8000 er et næsten vedligeholdelsesfrit, førsteklasses produkt. WC-skålen har en særlig belægning. Takket være denne belægning trækker vanddråberne sig sammen til kugler

Læs mere

Vandbehandling i trykfilter

Vandbehandling i trykfilter Vandbehandling i trykfilter Af Bjarne Søes, serviceleder SILHORKO I naturligt, iltfattigt grundvand (råvand) forekommer der en række stoffer, der er uønskede i drikkevand. Målet er rent drikkevand i overensstemmelse

Læs mere

Tilstandsundersøgelse af Kragelund Friluftsbad

Tilstandsundersøgelse af Kragelund Friluftsbad Silkeborg Kommune Kultur- og Fritidsafdelingen Søvej 1 8600 Silkeborg Att. sektionsleder Birgit Bieling Tilstandsundersøgelse af Kragelund Friluftsbad 13. november 2013 ob/leb Indholdsfortegnelse 1. Indledning

Læs mere

Pool & Spa Sandfilterpumpe HN7892 SAND PUMP MANUAL. Sand filter pump Best.nr. 7892. 220-240V~, 50Hz, 120W Hmax 1.6m Hmin 0.25m IPX5.

Pool & Spa Sandfilterpumpe HN7892 SAND PUMP MANUAL. Sand filter pump Best.nr. 7892. 220-240V~, 50Hz, 120W Hmax 1.6m Hmin 0.25m IPX5. SAND PUMP MANUAL Sand filter pump Best.nr. 7892 220-240V~, 50Hz, 120W Hmax 1.6m Hmin 0.25m IPX5 Side 1 Vigtige sikkerhedsanvisninger for Sandfilterpumpe Følgende vigtige punkter skal læses og forstås inden

Læs mere

HOT SPOT fra HOTSPRING. Relay -Tempo Stride - SX display-manual

HOT SPOT fra HOTSPRING. Relay -Tempo Stride - SX display-manual HOT SPOT fra HOTSPRING Relay -Tempo Stride - SX display-manual HUSK: Påfyldning af vand, samt tilsætning af Chlor m.v. altid skal ske gennem skimmer (filterboks) Kontrolpanel (Tempo, Relay) Dit kontrolpanel

Læs mere

Vandvedligehold Viskan Dalerø

Vandvedligehold Viskan Dalerø Vandvedligehold Viskan Dalerø Tillykke med din Viskan Spa! Når du anskaffer dig en udespa bliver du også den lykkelige ejer af mere velvære og en højere livskvalitet. Med en udespa følger dog også nogle

Læs mere

Rengørings- og vedligeholdelsesvejledning

Rengørings- og vedligeholdelsesvejledning Rengørings- og vedligeholdelsesvejledning www.biga.dk Rengøringsog vedligeholdelsesvejledning Indvendig rengøring af skabskorpus og hylder. Rengøres bedst med husholdningens sædvanlige vandopløselige rengøringsmidler

Læs mere

Elektrokul A/S. Kemikalier

Elektrokul A/S. Kemikalier Elektrokul A/S Kemikalier Deioniseringsmiddel MB46LT MB46 LT og MB9 er deioniseringsmidler i høj kvalitet til direkte rengøring af procesvand, som indeholder spor af jern eller en anden metallegering.

Læs mere

Sapro bekæmper sygdomme, som forårsages af skimmelinfektioner. Sapro helbreder finne-råd, mundskimmel og hudsløring hurtigt og effektivt.

Sapro bekæmper sygdomme, som forårsages af skimmelinfektioner. Sapro helbreder finne-råd, mundskimmel og hudsløring hurtigt og effektivt. FISKEPLEJE VELDA plejemidler kurerer hurtigt og effektivt fiskesygdomme, hvis behandlingen foretages rettidigt. Bactimon bekæmper sygdomme, som er forårsaget af bakterielle infektioner. Bactimon helbreder

Læs mere

Hygiejne. Hygiejne. Daglig erhvervsrengøring

Hygiejne. Hygiejne. Daglig erhvervsrengøring Hygiejne Daglig erhvervsrengøring 1 Forord At udføre erhvervsrengøring kræver uddannelse dette undervisningsmateriale er udarbejdet som grundbogsmateriale til kurset Daglig erhvervsrengøring. Hygiejne

Læs mere

Bundsuger til private svømmebassiner. Model: Junior, Senior og RC.

Bundsuger til private svømmebassiner. Model: Junior, Senior og RC. Bundsuger til private svømmebassiner. Model: Junior, Senior og RC. Pool Valet Junior. Pool Valet Senior. Pool Valet RC med fjernbetjening. Der tages forbehold for evt. produktændringer. Copyright: Welldana

Læs mere

BioKube kan benyttes i et sommerhus.

BioKube kan benyttes i et sommerhus. BioKube kan benyttes i et sommerhus. Typegodkendelsen dækker ikke direkte brugen af minirenseanlæg i sommerhuse. By- og Landskabsstyrelsen udtaler at det er fabrikanten af den pågældende type minirenseanlæg,

Læs mere

Professionelle produkter til dit akvarium. Akvarium start Akvarium vedligeholdelse Plantepleje

Professionelle produkter til dit akvarium. Akvarium start Akvarium vedligeholdelse Plantepleje Professionelle produkter til dit akvarium Akvarium start Akvarium vedligeholdelse Plantepleje START ET NYT AKVARIUM SIKKERT MED COLOMBO STARTSYSTEM I et nyt filter skal bakterierne først udvikle sig, før

Læs mere

1. Teak 2. Højtryks kompaktlaminat 3. Vejrbestandig flet 4. Vinteropbevaring af havemøbler

1. Teak 2. Højtryks kompaktlaminat 3. Vejrbestandig flet 4. Vinteropbevaring af havemøbler Vedligeholdelse 1. Teak 2. Højtryks kompaktlaminat 3. Vejrbestandig flet 4. Vinteropbevaring af havemøbler 2 Teak Teaktræ er særligt velegnet til udendørs brug, fordi det har et naturligt indhold af olie

Læs mere

Stort potentiale i filtrering af teknisk vand

Stort potentiale i filtrering af teknisk vand Stort potentiale i filtrering af teknisk vand Med den rette rensning kan teknisk vand i mange tilfælde helt problemfrit bruges i stedet for drikkevand og dermed kan forsyningerne både spare vandressourcer

Læs mere

Godkendelse. Øer Maritime Ferieby

Godkendelse. Øer Maritime Ferieby Godkendelse Øer Maritime Ferieby Februar 2008 Indhold 1. Resumé... 3 2. Godkendelse... 4 3. Vilkår... 4 3.1. Generelt... 4 3.2. Indretning af omklædningsrum og brusere... 4 3.3. Indretning og drift af

Læs mere

K v a l i t e t s s t r ø e l s e

K v a l i t e t s s t r ø e l s e K v a l i t e t s s t r ø e l s e Hvad er SPANVALL Spanvall er landskendt for sine kvalitetsspåner og -strøelse til ethvert dyrehold samt for sine træpiller og træbriketter. Alle produkter er fremstillet

Læs mere

PRODUKTRESUMÉ. for. AviPro IBD LC-75 Vet., pulver til opløsning i drikkevand

PRODUKTRESUMÉ. for. AviPro IBD LC-75 Vet., pulver til opløsning i drikkevand 2. maj 2012 PRODUKTRESUMÉ for AviPro IBD LC-75 Vet., pulver til opløsning i drikkevand 0. D.SP.NR 21362 1. VETERINÆRLÆGEMIDLETS NAVN AviPro IBD LC-75 Vet. 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Aktivt

Læs mere

Rustfrit Stål Bassiner og Udstyr

Rustfrit Stål Bassiner og Udstyr Rustfrit Stål Bassiner og Udstyr 19.11-2017 Lene Bach Processing Omsætning: + 200 mill DKK Velvære & Vand - er tæt knyttet til hinanden nøglen til succes er: Teknik Drift Vedligehold I nært samspil med

Læs mere

NYHED! Gyptone Quattro 70

NYHED! Gyptone Quattro 70 NYHED! Akustiske lofter og vægge med fine perforeringer NYHED! Rene, lyse overflader med behagelig lyd Skab æstetiske omgivelser med et behageligt lydmiljø. Den nye serie gør det muligt at designe rum

Læs mere

Askebægre ASKEBÆGRE. Falco tilbyder i sit program for byrumsinventar naturligvis også askebægre. Askebægre

Askebægre ASKEBÆGRE. Falco tilbyder i sit program for byrumsinventar naturligvis også askebægre. Askebægre Askebægre FOR ET SPÆNDENDE OG KREATIVT BYRUM ASKEBÆGRE Falco tilbyder i sit program for byrumsinventar naturligvis også askebægre. Askebægre fra Falco stilles i stigende grad op ved offtenlige bygninger,

Læs mere

Lely Caring. - fokus på pattespray. innovators in agriculture. www.lely.com

Lely Caring. - fokus på pattespray. innovators in agriculture. www.lely.com Lely Caring - fokus på pattespray www.lely.com innovators in agriculture LELY CARING INTRO TIL YVERPLEJE Det er vigtigt med sunde yvere som basis for en optimal mælkeproduktion. I gennemsnit lider én ud

Læs mere

Tanken og dieselpest. Rør for påfyldning og pejling

Tanken og dieselpest. Rør for påfyldning og pejling Bekæmp dieselpest Dieselpest kan være en stor trussel for din dieselolie, og det er derfor vigtigt, at du forebygger de bakterier, som skyldes dieselpest. Tanken og dieselpest Herunder ser du en almindelig

Læs mere

Daglig motion og normalvægt Begræns madmængde

Daglig motion og normalvægt Begræns madmængde Spis mindst fra toppen Toppen består af kød, fisk og æg mad, som er rig på proteiner. Flyttet til toppen de "hurtige" kulhydrater - ris, pasta, kartofler, hvidt brød & mælkeprodukter Spis noget fra midten

Læs mere

Automatisk vandbehandling

Automatisk vandbehandling PoolManager Automatisk vandbehandling Til ilt, chlor eller brom Kan anvendes med PoolConnect F å m e r e g l æ d e a f d i n p o o l Fremragende teknologi og nem betjening: Den nye PoolManager PoolManager

Læs mere

Focus Vinter 2010/2011

Focus Vinter 2010/2011 Focus Vinter 2010/2011 Din løsning hver dag www.delaval.dk Gummigulv - komfortabelt og skridsikkert Når dine køer kan gå trygt og behageligt, bevæger de sig mere. Et sikkert fodfæste er med til at fremme

Læs mere

Iltindholdet i vandløb har afgørende betydning for ørreden

Iltindholdet i vandløb har afgørende betydning for ørreden Iltindholdet i vandløb har afgørende betydning for ørreden For ørred er iltindholdet og temperaturen i vandet af afgørende betydning for fiskenes trivsel. For høj temperatur i kombination med selv moderat

Læs mere

Fedt creme 100 ml. Fedtcreme er forberedt til Svane- og AA-mærkning.

Fedt creme 100 ml. Fedtcreme er forberedt til Svane- og AA-mærkning. Fedt creme 100 ml Fedtcreme er en specialcreme til tør hud. Den forbedrer hudens elasticitet og fugtindhold. Cremens høje fedtindhold gør den forebyggende over for ruheder og sprækker i huden. Fedtcremen

Læs mere

Vinøl Hobby. Velkommen til landets bedste specialbutik. Danmarks bedste websted for bryggere.

Vinøl Hobby. Velkommen til landets bedste specialbutik. Danmarks bedste websted for bryggere. Min Egen Porter til 20 liter,, ca. 5% alkohol. Dette er et godt sæt, til den der vil brygge en rigtig god mørk porter. Sættet indeholder følgende: 2 kg. Ekstra Dark tørret maltekstrakt fra Muntons 1 kg.

Læs mere

Fremtidens biologiske rensning af spildevand

Fremtidens biologiske rensning af spildevand RENSNING AF SPILDEVAND INDUSTRI SLAGTERIER LUFT- RENSNING FISKEINDUSTRI MEJERIER BEBOELSER RENSEANLÆG DANMARK A/S Fremtidens biologiske rensning af spildevand Som et resultat af mange års erfaring har

Læs mere

C n Pr Concrete Projects ApS Rådgivende Ingeniører

C n Pr Concrete Projects ApS Rådgivende Ingeniører C n Pr Notat Knebel 21. januar 2015 Bygherre: Opgave: Udført af: Tønder Kommune, Arrild Svømmehal Gennemgang af eksisterende vandbehandlingsanlæg med henblik på vurdering af anlæggenes kapacitet. TBS Baggrund

Læs mere

Vores Haveklub. Noget om roser (fra hjemmesiden www.rosenposten.dk )

Vores Haveklub. Noget om roser (fra hjemmesiden www.rosenposten.dk ) Vores Haveklub Noget om roser (fra hjemmesiden www.rosenposten.dk ) Plantning Ved plantning af roser er det vigtigste at få rosen sat så dybt, at podestedet er mindst 7 til 10 cm. under jorden, og at rødderne

Læs mere

AbenaNyt. December 2009

AbenaNyt. December 2009 Bio-Active toiletpapir AbenaNyt Bio-Active er produceret ved hjælp af den innovative BATP teknologi (Biologic Active Tissue Paper) - her tilsættes naturlige mikroorganismer direkte i toiletpapiret under

Læs mere

Tag pulsen på vandmiljøet

Tag pulsen på vandmiljøet Tag pulsen på vandmiljøet Ved hjælp af en hvid skive, en pind, dit syn og din lugtesans kan du bestemme vandmiljøets sundhedstilstand. Denne artikel beskriver, hvordan du gennemfører et systematisk miljøtilsyn,

Læs mere

Biologisk rensning Fjern opløst organisk stof fra vand

Biologisk rensning Fjern opløst organisk stof fra vand Øvelse E Biologisk rensning Fjern opløst organisk stof fra vand Formål: På renseanlægget renses spildevandet mekanisk, biologisk og kemisk. I den biologiske rensning på renseanlægget benyttes mikroorganismer

Læs mere

Bakteriefrit vand. Point-of-use filtrering - den sikre løsning. Stop Legionella

Bakteriefrit vand. Point-of-use filtrering - den sikre løsning. Stop Legionella R Bakteriefrit vand Point-of-use filtrering - den sikre løsning Stop Legionella - og andre bakterier T-Safe er en produktserie fra det danske firma, Tandrup Water Solutions A/S. Serien omfatter: Brusere

Læs mere

Brugsanvisning til REAL serien RE-CIC/RE-CIC-TR

Brugsanvisning til REAL serien RE-CIC/RE-CIC-TR Brugsanvisning til REAL serien RE-CIC/RE-CIC-TR I denne brugsanvisning kan høreapparat, renseudstyr og lignende se anderledes ud end det, du har. Ret til ændringer forbeholdes. Høreapparater, tilbehør

Læs mere

Supplerende nyttig information

Supplerende nyttig information Supplerende nyttig information Nøgle Boligens hovednøgle åbner indgangsdøren samt postkassen. Nøglen udleveres ved indflytning i 3 eksemplarer og kun disse nøgler kan åbne boligen. Viceværten har ingen

Læs mere

GODKENDELSE AF EKSISTERENDE SVØMMEBADSANLÆG, RIGSHOSPITALETS TERAPIBASSIN, BLEGDAMSVEJ 9, 1765 KØBENHAVN V

GODKENDELSE AF EKSISTERENDE SVØMMEBADSANLÆG, RIGSHOSPITALETS TERAPIBASSIN, BLEGDAMSVEJ 9, 1765 KØBENHAVN V GODKENDELSE AF EKSISTERENDE SVØMMEBADSANLÆG, RIGSHOSPITALETS TERAPIBASSIN, BLEGDAMSVEJ 9, 1765 KØBENHAVN V Juni 2015 Center for Miljøbeskyttelse i Københavns Kommune, Njalsgade 13, Postboks 380, 1503 København

Læs mere

Brugeren af udskillere og sandfang er ansvarlig for, at der ikke sker uhensigtsmæssige udledninger.

Brugeren af udskillere og sandfang er ansvarlig for, at der ikke sker uhensigtsmæssige udledninger. Januar 2014 1 Formålet med denne vejledning er at sikre, at olie- og benzinudskillere (herefter udskiller) samt sandfang IKKE giver anledning til forurening af jord og grundvand, tilstopning eller tæring

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Flixotide inhalationspulver i Diskos 50, 100, 250 og 500 mikrogram/dosis Fluticasonpropionat

Indlægsseddel: Information til brugeren. Flixotide inhalationspulver i Diskos 50, 100, 250 og 500 mikrogram/dosis Fluticasonpropionat Indlægsseddel: Information til brugeren Flixotide inhalationspulver i Diskos 50, 100, 250 og 500 mikrogram/dosis Fluticasonpropionat Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge medicinen.

Læs mere

Bedre vandmiljø i Nysø

Bedre vandmiljø i Nysø Bedre vandmiljø i Nysø Nysø er en 7000 kvadratmeter stor sø mellem Jonstrup og Egebjerg i den nordlige del af Ballerup. Søen ejers af grundejerne, som også skal sørge for vedligehold af området og søen.

Læs mere

Manual. Ultrasonisk Luftbefugter HACE MJS-400 - HACE MJS-500 MJS 400 MJS 500

Manual. Ultrasonisk Luftbefugter HACE MJS-400 - HACE MJS-500 MJS 400 MJS 500 Manual Ultrasonisk Luftbefugter HACE MJS-400 - HACE MJS-500 MJS 400 MJS 500 Vigtige sikkerhedsforskrifter Må ikke skilles ad, repareres eller ændres ved. Service skal udføres af uddannede serviceteknikere.

Læs mere

AviPro IBD LC-75 vet.

AviPro IBD LC-75 vet. INDLÆGSSEDDEL AviPro IBD LC-75 vet. 10³ og maks. 10 4,5 EID 50 * levende IBD-virus, stamme LC 75, pulver til opløsning i drikkevand, til fjerkræ 1. NAVN OG ADRESSE PÅ INDEHAVEREN AF MARKEDSFØRINGSTILLADELSEN

Læs mere

Valg af personligt beskyttelsesudstyr

Valg af personligt beskyttelsesudstyr Valg af personligt beskyttelsesudstyr Afgrænsning Generelt Dette kapitel om personlig beskyttelse skal læses som en vejledning til brug for redningsberedskabets valg af personligt beskyttelsesudstyr ved

Læs mere

HÅNDHYGIEJNE OG FØRSTEHJÆLP LEVNEDSMIDDEL

HÅNDHYGIEJNE OG FØRSTEHJÆLP LEVNEDSMIDDEL HÅNDHYGIEJNE OG FØRSTEHJÆLP LEVNEDSMIDDEL Effektiv håndhygiejne er en vigtig brik i sikker fødevarehåndtering Dårlig håndhygiejne kan få alvorlige konsekvenser for dig - og dine kunder HJÆLP DEN RETTE

Læs mere

Rapport af Prof. Dr. Med. Klaus-D. Zastrow Speciale: Hygiene og Environmental Medicin. CLEAN TECHNOLOGY SINCE 1917

Rapport af Prof. Dr. Med. Klaus-D. Zastrow Speciale: Hygiene og Environmental Medicin. CLEAN TECHNOLOGY SINCE 1917 Rapport af Prof. Dr. Med. Klaus-D. Zastrow Speciale: Hygiene og Environmental Medicin. CLEAN TECHNOLOGY SINCE 1917 Hygieniske Toiletter Rapport af Prof. Dr. Med. Zastrow Speciale: Hygiene og Environmental

Læs mere

Fra spildevand... -til til badevand KOMMUNE. Hey! Slå rumpen i sædet, og lær om spildevand og rensningsanlæg. Horsens Kommune TEKNIK OG MILJØ

Fra spildevand... -til til badevand KOMMUNE. Hey! Slå rumpen i sædet, og lær om spildevand og rensningsanlæg. Horsens Kommune TEKNIK OG MILJØ Fra spildevand... -til til badevand Hey! Slå rumpen i sædet, og lær om spildevand og rensningsanlæg. Mr. Flush Horsens Kommune KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Rundt om spildevandet 1. Både boliger og virksomheder

Læs mere

Kyndestoft Demeter 836

Kyndestoft Demeter 836 Kyndestoft Demeter 836 Kyndestoft Fremtidens landbrugsmaskiner Dette er standard på sprøjterne fra Kyndestoft: Stort suge filter, Trykfilter, sikkerhedsfilter og liniefiltre Led lys baglygter og sidemarkering

Læs mere

Bekendtgørelsens område. Godkendelse af og tilsyn med svømmebadsanlæg

Bekendtgørelsens område. Godkendelse af og tilsyn med svømmebadsanlæg Udkast til Bekendtgørelse om svømmebadsanlæg m.v. og disses vandkvalitet I medfør af 7 a, stk. 1, 16, 73, stk. 1, 80, stk. 2, 92 og 110, stk. 3 og 4, i lov om miljøbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Kosttilskudsguide til gravide.

Kosttilskudsguide til gravide. Kosttilskudsguide til gravide. Din baby bygges af byggesten, som den får fra dig! Derfor har du som gravid de allerbedste muligheder for at give din baby en god start på livet. Først og fremmest er det

Læs mere

VEJEN TIL VELVÆRE I DIN UDENDØRS SPA

VEJEN TIL VELVÆRE I DIN UDENDØRS SPA VEJEN TIL VELVÆRE I DIN UDENDØRS SPA DK SCANDINAVIAN SPACARE UDENDØRS SPA Indholdsfortegnelse SpaCare gør din udendørs spa-oplevelse komplet 3 Tjek vandkvaliteten i dit spabad 4 Sådan justerer du værdierne

Læs mere

Gældende fra 15.02.2016-29.04.2016. Aktuelt fra din DeLaval Turbutik

Gældende fra 15.02.2016-29.04.2016. Aktuelt fra din DeLaval Turbutik Gældende fra 15.02.2016-29.04.2016 Aktuelt fra din DeLaval Turbutik Nr. 1 // 2016 Klovsundhed - et stigende problem Alt starter med rene hænder Klovsygdomme er den tredjestørste omkostning for mælkeproducenter.

Læs mere

Bagom spiret frø. v./jørgen Møller Hansen

Bagom spiret frø. v./jørgen Møller Hansen Bagom spiret frø v./jørgen Møller Hansen Først. I mange (alle) bøger om det at passe frøædende fugle står der om spiret frø, og hvor godt det er. Er det nu så godt, som alle siger? Det vil vi prøve at

Læs mere

Desinfektion - overordnet set

Desinfektion - overordnet set Desinfektion - overordnet set Temadag for Hygiejnekontaktpersoner 31. marts 2014 Bodil Forman Hygiejnesplejerske Stigende antibiotikaforbrug til mennesker og dyr her i landet har bevirket en stigende forekomst

Læs mere

Trio. 3-Trins desinfektionssystem med manuel sporbarhed, til medicinsk udstyr uden luminae. Brugervejledning

Trio. 3-Trins desinfektionssystem med manuel sporbarhed, til medicinsk udstyr uden luminae. Brugervejledning Trio 3-Trins desinfektionssystem med manuel sporbarhed, til medicinsk udstyr uden luminae Brugervejledning 1 Første trin i dekontamineringsprocessen af medicinsk udstyr er en omhyggelig rengøring af overfladen

Læs mere

OPTIMAL YDELSE TAKKET VÆRE DOBBELT UDSKILLERFUNKTION. Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart

OPTIMAL YDELSE TAKKET VÆRE DOBBELT UDSKILLERFUNKTION. Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart OPTIMAL YDLS TAKKT VÆR DOBBLT UDSKILLRFUNKTION Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart fantastisk nyskabelse Der findes altid luftbobler og smudspartikler i varme- og kølesystemer. Smudset

Læs mere

Aquatex Water Management

Aquatex Water Management Aquatex Water Management Fjerner bakterier Renser for belægninger i anlæg til Drikkevand, køl, varme, ventilation, pools hos Vandværker, søfarten, offshore, industri, ejendomme I Danmark, Sverige, Norge

Læs mere

DK MASSER AF VELVÆRE

DK MASSER AF VELVÆRE MASSER AF VELVÆRE DK INDHOLDSFORTEGNELSE SpaCare gør din udendørs spa-oplevelse komplet 3 Kom godt fra start 4 Tjek vandkvaliteten i dit spabad 6 Sådan justerer du værdierne 7 Find den rette balance 8

Læs mere

Vejledning om vedligeholdelse af køkken

Vejledning om vedligeholdelse af køkken Vejledning om vedligeholdelse af køkken 1. Generel info om køkkenet 2. Lukning (lokalt) af vand opsætning af opvaskemaskine 3. Emhætte, betjening og udskiftningsfremgangsmåde 4. Rens af afløb internt i

Læs mere

FalcoSwing FALCOSWING. FalcoSwing er modulopbygget og byder på mange forskellige opstillingsmuligheder.

FalcoSwing FALCOSWING. FalcoSwing er modulopbygget og byder på mange forskellige opstillingsmuligheder. FalcoSwing FOR ET SPÆNDENDE OG KREATIVT BYRUM FALCOSWING FalcoSwing er modulopbygget og byder på mange forskellige opstillingsmuligheder. En mulighed er fritstående, rektangulært, sekskantet, med eller

Læs mere

CUBE DESIGN. Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S. - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler

CUBE DESIGN. Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S. - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler CUBE DESIGN Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler Sådan passer du bedst på dit Cube Design produkt Denne vejledning giver dig mulighed for at pleje

Læs mere

Sammen forebygger vi influenzaen!

Sammen forebygger vi influenzaen! Oxivir Diversey s mest effektive desinfektionsmiddel til alle overflader - afgørende i kampen mod influenza Hvorfor skal overflader desinficeres? Influenzavirus kan leve på overflader op til 2 timer. Derfor

Læs mere

KONCEPT OG PRODUKTER

KONCEPT OG PRODUKTER KONCEPT OG PRODUKTER EKSKLUSIVE SKØNHEDSBEHANDLINGER SOM GIVER LANGVARIGT RESULTAT KONCEPT OG PRODUKTER Swiss Clinic er en skønhedsvirksomhed som udvikler og tilbyder eksklusive behandlinger som udføres

Læs mere

Lyme Artrit (Borrelia Gigt)

Lyme Artrit (Borrelia Gigt) www.printo.it/pediatric-rheumatology/dk/intro Lyme Artrit (Borrelia Gigt) Version af 2016 1. HVAD ER LYME ARTRIT (BORRELIA GIGT) 1.1 Hvad er det? Borrelia gigt (Lyme borreliosis) er en af de sygdomme,

Læs mere

Livet i jorden skal plejes for at øge frugtbarhed og binding af CO2 samt evnen til at filtrere vand

Livet i jorden skal plejes for at øge frugtbarhed og binding af CO2 samt evnen til at filtrere vand Livet i jorden skal plejes for at øge frugtbarhed og binding af CO2 samt evnen til at filtrere vand Med en større planteproduktionen øger vi inputtet af organisk stof i jorden? Mere CO2 bliver dermed bundet

Læs mere

RENGØRINGSVEJLEDNING KNAUF AMF MINERALULDSLOFTER

RENGØRINGSVEJLEDNING KNAUF AMF MINERALULDSLOFTER Generelt Knauf AMF mineralske plader findes med mange forskellige overfladekvaliteter. Overfladerne rengøres ved hjælp af forskellige metoder. Normalt behøver loftplader ikke at blive, men i nogle situationer

Læs mere

Pleje af keramiske fliser, klinker og natursten

Pleje af keramiske fliser, klinker og natursten Pleje af keramiske fliser, klinker og natursten Fliser og klinker af naturens egne materialer x Fliser og klinker af keramisk materiale eller natursten har været fremstillet i årtusinder. Materialerne

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Rengøring af huset. 1. Desinfektion af huset. 2. Tågedesinfektion 3. Vandsystemet. 4. Desinfektion af udenomsarealer..

Indholdsfortegnelse. Rengøring af huset. 1. Desinfektion af huset. 2. Tågedesinfektion 3. Vandsystemet. 4. Desinfektion af udenomsarealer.. Indholdsfortegnelse Rengøring af huset. 1 Desinfektion af huset. 2 Tågedesinfektion 3 Vandsystemet. 4 Desinfektion af udenomsarealer.. 5 Forrum. 6 Fodersiloer.. 7 Diverse opgaver. 8 Udregningsskema.. 9

Læs mere

Fakta om Tomatdyrkning

Fakta om Tomatdyrkning Fakta om Tomatdyrkning Tomat, Lycopersicon lycopersicum, stammer oprindeligt fra Mexico. Fra begyndelsen af det 20 ende århundrede blev dyrkningen mere udbredt i Danmark. Det påstås at man i starten herhjemme

Læs mere

Det er ikke et spørgsmål om overlevelse, hvis du vil lære lidt om plantesorter, der ikke blot er ufarlige at spise, men som også smager godt, for med

Det er ikke et spørgsmål om overlevelse, hvis du vil lære lidt om plantesorter, der ikke blot er ufarlige at spise, men som også smager godt, for med det vilde køkken INDLEDNING Det er ikke et spørgsmål om overlevelse, hvis du vil lære lidt om plantesorter, der ikke blot er ufarlige at spise, men som også smager godt, for med mindre der skulle opstå

Læs mere

styr på hygiejnen sikrer rent drikkevand

styr på hygiejnen sikrer rent drikkevand styr på hygiejnen sikrer rent drikkevand her kan du læse om, hvordan du sikrer, at det rene drikkevand bliver ved med at være rent, når du arbejder for forsyning ballerup 2 du skal kende reglerne for rent

Læs mere

Hygiejne. Daglig erhvervsrengøring. Undervisningshæftet giver et indblik i, hvorfor det er vigtigt at gøre rent.

Hygiejne. Daglig erhvervsrengøring. Undervisningshæftet giver et indblik i, hvorfor det er vigtigt at gøre rent. Daglig erhvervsrengøring Undervisningshæftet giver et indblik i, hvorfor det er vigtigt at gøre rent. SUS, Serviceerhvervenes Efteruddannelsesudvalg Lone Thingholm Lauridsen, AMU Fyn Rinna Mølgaard, AMU

Læs mere