Fakta. Hedorfs Kollegium er opført og taget i brug 1. oktober Beliggende ved Flintholm Station tæt på CBS og Niels Brock.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fakta. Hedorfs Kollegium er opført 2008 2009 og taget i brug 1. oktober 2009. Beliggende ved Flintholm Station tæt på CBS og Niels Brock."

Transkript

1 Hedorfs kollegium

2 Fakta Hedorfs Kollegium er opført og taget i brug 1. oktober Beliggende ved Flintholm Station tæt på CBS og Niels Brock. Få minutter med metro til centrum. Gode indkøbsmuligheder i nærheden, "Døgn- Netto" og "LIDL". 52 et-værelses lejligheder for studerende med eget bad med gulvvarme, toilet og trinettekøkken fordelt på fire etager samt fælleskøkken på hver etage. Arkitektfirma: KHR arkitekter AS ved arkitekt Mikkel Beedholm. Rådgivende ingeniørfirma: Orbicon Leif Hansen A/S Entreprenør: Brdr. A & B Andersen A/S. Bygherre: Hedorf Holding A/S Samlet pris: 72 Mkr. Statstilskud: 12 Mkr.

3 Velkommen til Hedorfs kollegium Preben Kaas Vænge 5R 2000 Frederiksberg Telefon / Direktør: Erling Eiberg Hedorf Holding A/S CVR-nr: Efor: Anne Guinot Inspektør: Jimmi Andersson, tel Administration og venteliste: Kollegiernes Kontor i København KKIK Dahlerupsgade 3, st København V Tlf Frederiksbergs nye bydel Revykvarteret ligger placeret mellem Flintholm Allé, Finsensvej og jernbanen. Spændende nybyggeri, spirende butiks- og erhvervsliv, hyggelige kulturmiljøer og pulserende liv omkring Flintholm station kendetegner området.

4 Bestyrelsens Vision Hedorfs Kollegium skal ses i sammenhæng med Hedorf Holding A/S og Hedorfs Fond (Generalkonsulinde Anna Hedorf og Generalkonsul Frode Hedorfs Fond) og som en væsentlig udvidelse af de bidrag og den støtte, der gives i henhold til fundats, til unge mennesker under uddannelse inden for handel og transport. Bestyrelsen for Hedorf Holding A/S besluttede den 5. maj 2003 at opføre et kollegium. I bestyrelsens overvejelser om Hedorfs Kollegium lå følgende tanker dem og i forhold til Fundats på sinde: 1. Hedorfs Kollegium skulle placeres i Frederiksberg Kommune, af hensyn til den eksisterende placering af højere uddannelsesinstitutioner og centralt placeret i forhold til det øvrige Københavns område, metro og S-tog. 2. Kollegiet skulle have en passende størrelse, beboere, men det har på glædelig vis vist sig, at der blev mulighed for 52 boliger. 3. Det er bestyrelsen magtpåliggende, at der opretholdes et internationalt miljø og at 20-25% af beboerne er udenlandske studerende. 4. Bestyrelsen vil under hensyntagen til gældende regler og love foretrække studerende inden for handel og transport. 5. Bestyrelsen vil inden for love og regler sikre, at der er plads til unge inden for transportsektoren med domicil i provinsen og som søger videre- eller efteruddannelse, enten teoretisk eller praktisk i Københavns-området. 6. Hedorfs Kollegium skal i sin indretning og drift præges af kvalitet. 7. I den udstrækning det er ønskværdigt og nødvendigt vil bestyrelsen sikre, at der bliver indrettet møblerede værelser. 8. Hedorfs Kollegium skal forsøge at opbygge særlige og specielle normer og traditioner, herunder fælles kulturaktiviteter. Bestyrelsen København 1. december 2008

5

6 Lejligheden Bruttoarealet er i de fleste lejligheder på 35 m2, netto 25 m2. Indgangsdøren er af hærdet glas, der er påsat frostet film. Mod gaden er der en fransk altan og det karakteristiske trekantede vindue. Badeværelset er udstyret med bruseniche med forhæng, toilet, håndvask, skab med spejllåge samt regulerbar gulvvarme. Målerne for varme og vand er skjult bag væggen i badeværelset. I gangen forefindes HFI relæ, ventilator over døren, garderobeskab samt dørtelefon, så gæster kan lukkes ind og ud. Der er installeret røgalarm og stik til det indlagte fibernetkabel samt stik til fastnettelefon og til kabel-tv.

7 Hver lejlighed er indrettet med te-køkken indeholdende to kogeplader, lavt køleskab med isterningeboks, emhætte, køkkenvask og -skabe. Gulvene er 14 mm lakeret askeparket.

8 Plantegning af en standardlejlighed Handicapværelser Af de 52 værelser er fire forberedt til kørestolsbrugere, idet de er mere rummelige, toiletterne er forsynet med håndtag, og bruser kan reguleres i højden. Der er elevatoradgang både fra gaden og fra gården. For at facilitere indkørsel til lejligheden er der indkøbt ramper, som vil blive monteret efter behov.

9 Det ligger bestyrelsen for Hedorfs Fond på sinde, at 20-25% af værelserne udlejes til udenlandske studerende for derigennem at støtte udvekslingsaftaler universiteterne imellem, så danske studerende får mulighed for at komme på udvekslingsophold. I efteråret 2010 er syv værelser møbleret til formålet, og indtil videre har der været studerende fra Etiopien, Frankrig, Indien, Italien, Japan, Norge, Rumænien, Spanien, Sverige, Tyskland og USA i perioder fra tre til ti måneder. Studerende fra udlandet

10 Fælleskøkkener På hver af de fire etager er der indrettet et fælleskøkken / alrum. Dette køkken indeholder fryser med boks til hver beboer og køleskab, industriopvaskemaskine, ovn og komfur, microovn, el-kedel, støvsuger, rengøringsartikler samt porcelæn, glas og bestik til fjorten personer. Der er borde og stole til fjorten personer, sofa, sofaborde og fjernsyn samt internetstik. Beboerrådet har oprettet turnusordningen, så beboerne af de respektive tretten lejligheder på etagen på skift skal rengøre og vedligeholde køkkenet. Desuden sørger beboerrådet for udskiftning og vask af klude og viskestykker samt indkøb af rengøringsartikler til køkkener.

11 Vaskeri & Pulterrum I kælderetagen er indrettet et vaskeri med fire kraftige maskiner fra Miele og to tørretumblere. Et bord til at sortere tøjet, strygebræt og strygejern er der også blevet plads til. Maskinerne betjenes med et vaskekort og betaling opkræves over huslejen. Til hver lejlighed hører et pulterrum udført i solidt jerngitter på 84 x 220cm til opbevaring af kufferter, flyttekasser, vintertøj med mere. Beboerne skal sætte egen hængelås på døren.

12 Husleje Huslejeeksempel Da bruttokvadratmeter varierer på grund af gavltillæg ligger huslejerne på hhv. kr kr kr og for de fire største lejligheder (handicapforberedte) på kr (2011-priser). Der kan hos Frederiksberg Kommune søges boligstøtte til kollegielejlighederne, da disse indeholder eget køkken...kr À conto varme og varmt vand Varmeforbrug aflæses i august/september og endelig afregning fremsendes sidst på året...kr. 300 À conto vand Vandforbrug aflæses i august/september og endelig afregning fremsendes sidst på året...kr. 175 Internet Der er indlagt fiberkabel på kollegiet. Heraf betaler beboerne...kr I alt...kr Huslejekontrakt Inden indflytning fremsendes standardlejekontrakt fra KKIK. Af særlige forhold bemærkes at - Der må kun bo én person i lejligheden - Lejligheden er for studerende, og der foretages studietjek mindst en gang om året - Ved afslutning af uddannelse skal lejligheden fraflyttes senest tre måneder efter - Det er ikke tilladt at holde husdyr - Lejeren må påregne, at lejemålet istandsættes i en periode på indtil to uger efter kontraktdato. Hermed forstås, at lejer ikke kan flytte ind i lejemålet inden for disse to uger. - Lejeforhøjelse kan finde sted jf. 9, stk. 2 i Lov om støttede private ungdomsboliger - Opsigelsesvarsel fra lejers side er tre måneder til den første hverdag i en måned - Ved fraflytning betales gebyr på forbrugsregnskab af fraflytter

13 Udgifter ud over den faste husleje Vaskeri Der betales kr. 15 for en vask og kr. 5 pr. 10 minutters tørring. Udgifter til vask trækkes over huslejen to måneder senere. Elektricitet Der afregnes direkte med DONG eller anden udbyder. Årsaflæsning af måler, som sidder i kælderen, foretages i maj, hvorefter årsafregning fremsendes. Ved fraflytning aflæses måler, og slutafregning fremsendes til den nye adresse. Elektricitet andrager ca. kr pr. måned. Telefon Der er installeret stik til fastnettelefon i alle værelser, som beboerne selv kan få installeret. Alle benytter dog mobiltelefon. Fjernsyn Der er fjernsynsforbindelse i alle lejligheder. Beboerne skal selv tegne abonnement hos YouSee eller anden udbyder. Lille fjernsynspakke koster hos YouSee kr. 166 pr. md. Der er installeret fjernsyn i fælleskøkkenerne, som betales af kollegiet. Forsikring Beboerne skal selv tegne indboforsikring til at dække indbrud, brand, hærværk, vandskade m.m. En ungdoms eller familieforsikring for studerende koster fra pr. år. Fælleskasse På mange kollegier betaler beboerne et beløb til fælleskasse/ beboerforening, men Hedorfs Kollegium har i stedet valgt at give et månedligt tilskud på kr. 400 til fællesindkøb til køkkener og et større beløb hvert kvartal, som beboerrådet kan råde over, til indkøb af møbler eller fællesarrangementer. Depositum Inden indflytning betales et depositum svarende til tre måneders husleje samt den første måneds leje. Depositum returneres ca. fire uger efter fraflytning fratrukket eventuelle udgifter til vedligehold og slutafregninger.

14 Svalegang & Gårdmiljø I gården er der parkeringspladser til otte biler, der får adgang gennem køreporten. Cykelskuret kan rumme 52 cykler. Der er indrettet rum til papir-, pap-, glas- og metalcontainere samt storskraldrum til overflødigt indbo. Bag cykelskuret er opsat tørresnore lange nok til at rumme sengetæpper og lignende. Foran fælleskøkkenerne og lejligheden opfordrer de brede svalegange til at sætte caféborde og stole frem, så solen kan nydes. I gården er opsat borde og bænke, og kollegiets grill kan benyttes, når vejret indbyder til det.

15 Hedorfs Fond har ønsket at indføre en tradition med fejring af grundlæggeren Frode Hedorfs fødselsdag hvert år den 11. oktober. Alle beboere inviteres til et sted, hvor man normalt ikke kan komme med indlæg om handel og transport, som er de områder Hedorfs Fond støtter. Første arrangement afholdtes på Børsen med efterfølgende spisning. Traditioner I 2010 den 28. maj blev kollegiet officielt indviet i festteltet som var opstillet i gården. Beboerne var også med og flere havde indvilget i at fremvise deres lejligheder for de indbudte gæster.

16

1. Tegning over værelse Borefrizoner i de forskellige lejligheder Type A, B, C og D Side 2 5. 2. Husorden Side 6 9

1. Tegning over værelse Borefrizoner i de forskellige lejligheder Type A, B, C og D Side 2 5. 2. Husorden Side 6 9 BEBOERHÅNDBOG 1. Tegning over værelse Borefrizoner i de forskellige lejligheder Type A, B, C og D Side 2 5 2. Husorden Side 6 9 3. Beboerrådsbrev ver. 2. Side 10-11 4. Praktiske tips Side 12-15 5. Dørtelefon

Læs mere

Infomappe. Kvintus Kollegiet

Infomappe. Kvintus Kollegiet Infomappe Kvintus Kollegiet Velkommen Tillykke med dit nye kollegieværelse her på Kvintus Kollegiet. Du bor nu på et kollegium der har nogle af Danmarks største værelser, alle med eget køkken og bad. Endvidere

Læs mere

BEBOER GUIDE KVINTUS KOLLEGIET

BEBOER GUIDE KVINTUS KOLLEGIET BEBOER GUIDE KVINTUS KOLLEGIET Dette dokument er et forsøg på at lave en samlet oversigt over praktiske oplysninger, anliggender og forhold der gør sig gældende for beboere på Kvintus Kollegiet. Ud over

Læs mere

HAUNSTRUPGÅRD Beboerhæfte

HAUNSTRUPGÅRD Beboerhæfte HAUNSTRUPGÅRD Beboerhæfte Dette hæfte indeholder mange af de oplysninger, man kan have brug for som beboer i Haunstrupgård. Det gælder både, hvis man er ny-indflyttet, eller har boet her i mange år. Praktiske

Læs mere

Ostebogen. Side 1 af 64

Ostebogen. Side 1 af 64 Ostebogen Side 1 af 64 Velkommen Om Ostenfeld Kollegiet Kort om Kollegiet Historie Miljø og økonomi Plantegninger Grunden Kælderen Værelser Køkkenerne Faciliteter Festkælderen Vaskerummet Motionsrummet

Læs mere

INDEX EGMONT H. PETERSENS KOLLEGIUM... 5 BESTYRELSEN... 6 EFOREN... 7 VIGTIGE PERSONER PÅ EGMONT... 7

INDEX EGMONT H. PETERSENS KOLLEGIUM... 5 BESTYRELSEN... 6 EFOREN... 7 VIGTIGE PERSONER PÅ EGMONT... 7 INDEX EGMONT H. PETERSENS KOLLEGIUM... 5 BESTYRELSEN... 6 EFOREN... 6 VIGTIGE PERSONER PÅ EGMONT... 7 EFOREN... 7 INSPEKTØREN... 7 KONTORET... 7 VÆGTERORDNING... 7 PERSONALEKLAGER... 7 INDFLYTNING og UDFLYTNING

Læs mere

Lyngby almennyttige Boligselskab SORGENFRIVANG II

Lyngby almennyttige Boligselskab SORGENFRIVANG II Lyngby almennyttige Boligselskab SORGENFRIVANG II DAB mrk. PRJ-2011-00058/tka Direkte tlf. 45872760 Dato 29. december 2014 Hermed fremsendes referat fra: Orienteringsmøde for beboerne i opgang 261 og 259

Læs mere

Velkommen til Ravnsholt!

Velkommen til Ravnsholt! Velkommen til Ravnsholt! Velkommen som ny beboer til ungdomsboligerne i Ravnsholt. Da du lige er flyttet ind, får du her en lille folder til Ravnsholt, som gerne skulle indeholde alt, hvad der er værd

Læs mere

Almene boliger for alle - DANSK - side 1

Almene boliger for alle - DANSK - side 1 Almene boliger for alle - DANSK - side 1 Forord De følgende oplysninger er generelle og vejledende. De gælder i de fleste boligorganisationer, men nogle boligorganisationer kan have andre regler end de

Læs mere

LØVENS GÅRD INFORMATION

LØVENS GÅRD INFORMATION LØVENS GÅRD INFORMATION Løvens Husorden Gård, Christiansbro for beboerne i Løvens Baggrunden for dette notat Nu har vi efterhånden boet i Løvens Gård i over 10 år. Der har været travlt med at få alt til

Læs mere

Velkommen til Trørød Kollegiet

Velkommen til Trørød Kollegiet Velkommen til Trørød Kollegiet Velkomstfolder revideret september 2013 Velkommen til Trørød Kollegiet Trørød Kollegiet ligger i naturskønne omgivelser og med masser af muligheder for alle. Der opfordres

Læs mere

Spar Nord Huset Praktiske oplysninger. Afsnit 1: Om boligerne. Beliggenhed

Spar Nord Huset Praktiske oplysninger. Afsnit 1: Om boligerne. Beliggenhed Spar Nord Huset Praktiske oplysninger Afsnit 1: Om boligerne Beliggenhed I samarbejde mellem Spar Nord Bank og Finanssektorens Pensionskasse (FSP) er der i 2002 opført 78 nye ungdomslejligheder centralt

Læs mere

Velkommen til Østervold Kollegiet. Administrative oplysninger. Indflytning. Indbetaling af lejen. Forlængelse af lejemålet.

Velkommen til Østervold Kollegiet. Administrative oplysninger. Indflytning. Indbetaling af lejen. Forlængelse af lejemålet. Velkommen til Østervold Kollegiet Vi håber, at denne introduktionspjece vil være dig til hjælp ved de mange formelle og praktiske problemer, der altid opstår, når man flytter ind et nyt sted. Forhåbentligt

Læs mere

Denne info-folder er udarbejdet af bestyrelsen for Andelsboligforeningen Ryesgade/Hedemannsgade. Formålet med folderen er at informere såvel

Denne info-folder er udarbejdet af bestyrelsen for Andelsboligforeningen Ryesgade/Hedemannsgade. Formålet med folderen er at informere såvel Denne info-folder er udarbejdet af bestyrelsen for Andelsboligforeningen Ryesgade/Hedemannsgade. Formålet med folderen er at informere såvel nyindflyttede som gamle andelshavere om forskellige forhold

Læs mere

VELKOMMEN KANTORPARKEN 67-77 HUSORDEN & BEBOERHÅNDBOG TIL

VELKOMMEN KANTORPARKEN 67-77 HUSORDEN & BEBOERHÅNDBOG TIL VELKOMMEN TIL KANTORPARKEN 67-77 HUSORDEN & BEBOERHÅNDBOG Gældende fra juni 2014 INDHOLD Kantorparken... 3 Ejerforeningen... 3 Generalforsamlingen (gf)... 3 Bestyrelsen... 3 Fællesudvalget (FU)... 4 Affald

Læs mere

Håndbogen erstatter ikke de originale skrivelser, du har modtaget, og som fortsat bliver udleveret, men er et supplement til dem.

Håndbogen erstatter ikke de originale skrivelser, du har modtaget, og som fortsat bliver udleveret, men er et supplement til dem. Håndbogen afsnit 1 / side 1 Tranevængets beboerhåndbog Denne håndbog er udarbejdet af afdelingsbestyrelsen i Tranevænget. Den er ment som en introduktion til nyindflyttere, men kan også bruges som opslagsbog

Læs mere

Velkommen til. Nordhavnsgården. -en introduktion til nye beboere og andre som gerne vil vide mere om at bo i ejendommen

Velkommen til. Nordhavnsgården. -en introduktion til nye beboere og andre som gerne vil vide mere om at bo i ejendommen Velkommen til Nordhavnsgården -en introduktion til nye beboere og andre som gerne vil vide mere om at bo i ejendommen Indholdsfortegnelse 1. Velkommen Velkommen til Nordhavnsgården! I denne mappe har vi

Læs mere

Protektor H.K.H. Prinsesse Benedikte. OK-Centret Baeshøjgård Baeshøjgårdsvej 2-6 4560 Vig. 10.udgave 2014 Gitte Holgaard & Dorte Lykke

Protektor H.K.H. Prinsesse Benedikte. OK-Centret Baeshøjgård Baeshøjgårdsvej 2-6 4560 Vig. 10.udgave 2014 Gitte Holgaard & Dorte Lykke Protektor H.K.H. Prinsesse Benedikte OK-Centret Baeshøjgård Baeshøjgårdsvej 2-6 4560 Vig 10.udgave 2014 Gitte Holgaard & Dorte Lykke Indholdsfortegnelse Ok-fonden side 3 Plejecentret Baeshøjgård side 3

Læs mere

Beboerhåndbog Ejerforeningen Jagtparken Ordrup Jagtvej 123 179 2920 Charlottenlund

Beboerhåndbog Ejerforeningen Jagtparken Ordrup Jagtvej 123 179 2920 Charlottenlund Beboerhåndbog Ejerforeningen Jagtparken Ordrup Jagtvej 123 179 2920 Charlottenlund Velkommen i Jagtparken. Jagtparken byder blandt andet på En forening med styr på økonomien. Solrige græsarealer. En dejlig

Læs mere

Værd at vide om Kilholm Andelsboligforening. Vanløse Allé 50-64 2720 Vanløse

Værd at vide om Kilholm Andelsboligforening. Vanløse Allé 50-64 2720 Vanløse Værd at vide om Kilholm Andelsboligforening Vanløse Allé 50-64 2720 Vanløse Administrator Kontakt foreningens administrator vedrørende: køb, salg og fremleje af andelslejlighed, husleje, opskrivning til

Læs mere

Håndbog for beboere i kollegiet

Håndbog for beboere i kollegiet Håndbog for beboere i kollegiet Det Grønlandske Hus i Aarhus Dalgas Avenue 52 8000 Aarhus C Tlf: 86 11 02 88, fax: 86 14 69 77 E-mail: aarhus@glhus.dk www.groenlandskehus.dk Lidt om kollegiets formål og

Læs mere

Andelsboligforeningen Peter Fabers Gade 5-19. ABC for andelshavere

Andelsboligforeningen Peter Fabers Gade 5-19. ABC for andelshavere Andelsboligforeningen Peter Fabers Gade 5-19 ABC for andelshavere Opdateret februar 2013 Hvad betyder det at bo i en andelsboligforening? Først vil vi gerne byde dig velkommen til vor andelsboligforening,

Læs mere

Kollegiehåndbogen. din guide til Rasmus Raskkollegiet

Kollegiehåndbogen. din guide til Rasmus Raskkollegiet Kollegiehåndbogen din guide til Rasmus Raskkollegiet Kollegiehåndbogen udgives af: Rådskontoret Rasmus Raskkollegiet Elmelundsvej 4, 2020 5200 Odense V 66 16 91 62 14. reviderede udgave, november 2010

Læs mere

Indhold. ANDELSBOLIGFORENINGEN DUEVEJ 84-106 2000 FREDERIKSBERG. Velkommen til:

Indhold. ANDELSBOLIGFORENINGEN DUEVEJ 84-106 2000 FREDERIKSBERG. Velkommen til: Velkommen til: ANDELSBOLIGFORENINGEN DUEVEJ 84-106 2000 FREDERIKSBERG Indhold. Lidt om ejendommen Hvem sidder i bestyrelsen Viceværten Ejendomsadministrationen Andelsboligforeningen Kabel - tv Fjernvarmeanlæg

Læs mere

Informationsmødet. afholdt. Mandag den 5. maj 2014 kl. 19.00. selskabslokalerne

Informationsmødet. afholdt. Mandag den 5. maj 2014 kl. 19.00. selskabslokalerne Lyngby almennyttige Boligselskab SORGENFRIVANG II Kære beboere Hermed fremsendes referat fra: Informationsmødet afholdt Mandag den 5. maj 2014 kl. 19.00 i selskabslokalerne Mødet handlede om helhedsplanen/renoveringsprojektet,

Læs mere

Håndbog for andelshavere i AST

Håndbog for andelshavere i AST Andelsboligforeningen AST Anneberghus, Sandbygård og Torbenfeldthus. Stiftet 19/4 1967 Andelsboligforeningen AST Bellahøjvej 142 2720 Vanløse e-mail: ast@mail.tele.dk www.abast.dk Telefon: 38 60 04 04

Læs mere

Huset ved Åen Udlejningsprospekt

Huset ved Åen Udlejningsprospekt Huset ved Åen Udlejningsprospekt Åboulevarden 30, 8000 Århus C. Forord Udsigt over Åen fra 2. sal, ned mod Europa Plads Side 1 Citylejligheder i hjertet af Århus - direkte ved åen og cafemiljøet Du har

Læs mere

Ejerforeningen Vigerslevvej 144-148 / Skyttegårdvej 1-11 skyttegaardvej.dk

Ejerforeningen Vigerslevvej 144-148 / Skyttegårdvej 1-11 skyttegaardvej.dk Generel information til ejere og beboere i Ejerforeningen Vigerslevvej/Skyttegårdvej Hjemmeside Ejerforeningens hjemmeside er. Hjemmesiden bestyres af Allan Th. Andersen, Skyttegårdvej 5, st. mf. På hjemmesiden

Læs mere

Beboermøde Ryesgade 25

Beboermøde Ryesgade 25 Beboermøde Ryesgade 25 Beboermødet afholdes på tirsdag den 27. november kl. 19-21 i baghuset Ryesgade 30 (indgang gennem porten i passagen) Oplæg på mødet: 1. Kommunens ønsker til byfornyelsen og til projektet

Læs mere