Kom til Energimesse HJÆLP KLIMAET. i Nordjyllands MedieCenter, Søparken 2, Aabybro. Bedre økonomi Sundere indeklima Mindre CO2 udledning.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kom til Energimesse HJÆLP KLIMAET. i Nordjyllands MedieCenter, Søparken 2, Aabybro. Bedre økonomi Sundere indeklima Mindre CO2 udledning."

Transkript

1 Kom til Energimesse i Nordjyllands MedieCenter, Søparken 2, Aabybro Bedre økonomi Sundere indeklima Mindre CO2 udledning Gratis entré Torsdag d. 8. oktober 2009 Fredag d. 9. oktober 2009 Kl Kl Kl Kl Kl kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Energimessen åbner Der vises optakt / miljøfilm Pause Velkommen v/stephan Ole Nielsen - Hvorfor nu de 2 dage? Indlæg v/per Thomsen Nilan - Indeklima i erhverv og off. byggeri Indlæg v/energikonsulent Mogen Baggersen Nyfors Pause Indlæg v/indehaver af Feriepartner Jammerbugten Jan Brusgaard Indlæg Jammerbugt Kommune v/arendse Dahlstrøm-Kronborg Afslutning v/stephan Ole Nielsen Spørgetid Energimessen lukkes kl Energimessen er åben for offentligheden Kl Borgmester Mogens Gade underskriver Miljøaftalen sammen med præsidenten for Naturfredningsforening Ellen Marie Bischoff kl Pressemøde i Salen Kl Pause Kl Indlæg v/energikonsulent Mogen Baggersen Nyfors Kl Indlæg v/niels Mejlholm Dansk Vindenergi ApS Kl Indlæg v/per Thomsen Nilan -,Kl Spørgetid Kl Energimessen og de 2 Klimadage lukkes * Med forbehold for ændringer HJÆLP KLIMAET Klimakuglen er et projekt, der skal sætte fokus på, hvad man som almindelig dansker kan gøre for at hjælpe klimaet. I løbet af 2009 og frem til FN s klimakonference i december vil Klimakuglen sætte fokus på klimaet i byer over hele Danmark. Sammen med en række private og offentlige samarbejdspartnere er ambitionen at gøre klimaindsatsen håndgribelig og ikke blot en abstrakt politisk diskussion. Omdrejningspunktet for projektet er en stor (klima)kugle, der trilles rundt i Danmark.

2 Jammerbugt står sammen om bedre klima Af Henrik Lund Der er god fornuft i at gøre noget godt for klimaet, også rent økonomisk. Den oktober åbner Bedre Klima i Jammerbugt dørene for borgere, virksomheder og institutioner, der vil være med til at styrke den lokale indsats for et bedre klima. Der er lagt op til et par spændende og inspirerende dage torsdag og fredag den 8. og 9 oktober, når minikonferencen Bedre Klima i Jammerbugt løber af stablen i Nordjyllands Mediecenter. Her er der mulighed for at blive klogere på, hvordan man som både privatperson og erhvervsdrivende kan medvirke til at skabe et bedre klima. Jammerbugt Kommune har netop tilsluttet sig rækken af klimakommuner, og dermed forpligtet sig til at skære ned på CO2-udledningen med minimum to procent om året de næste 15 år. Det er en oplagt anledning til, at vi viser, hvordan man som borger eller virksomhed kan være med til at gøre noget ved klimaproblemerne, fortæller arrangøren bag Bedre Klima i Jammerbugt, Stephan Nielsen. Han repræsenterer også Dansk Klimatech, én af de virksomheder, der leverer et energivenligt alternativ til olie og naturgas. Nordjyllands MedieCenter Dårligt indeklima truer børns helbred Indeklimaet på danske skoler er mange steder sundhedsskadeligt. Den dårlige luft kan gøre børn med astma og allergi mere syge og øge risikoen for, at raske børn udvikler allergi. Samtidigt går det ud over elforbruget. Fugt, skimmelsvamp, træk og dårlig luftkvalitet er hverdag på hundredvis af danske skoler. Arbejdstilsynet har undersøgt 1200 skoler og udstedt 230 påbud på grund af dårligt indeklima. Det bekymrer Astma-Allergi Forbundet, som understreger, at dårligt indeklima især går ud over de 3-4 børn med astma og allergi, der i gennemsnit sidder i hver klasse. De kan få svært ved at koncentrere sig i skolen. Dårligt indeklima har mange årsager Mange skoler er ramt af fugt og skimmelsvamp på grund af utætte tage og vinduer. Men dårligt vedligeholdte bygninger er ikke den eneste årsag til skolernes sundhedsskadelige indeklima. Elsparefonden har tidligere påvist, at 1/3 af skolernes ventilationsanlæg giver mindre luft, end krævet af bygningsreglementet. Omvendt ventilerer halvdelen af anlæggene mere end 50 % for meget, hvilket giver for højt elforbrug. Elsparefonden ønsker skolers ventilationsanlæg undersøgt Det kan afhjælpe mange skolers problemer med indeklimaet, hvis alle skoler får foretaget et ventilationstjek. Det består blandt andet af målinger af luftmængde og elforbrug og munder ud i en rapport med forslag til energibesparelser og forbedringer af ventilationsanlægget. Mange anlæg kan forbedres uden nogen stor investering. Projektkoordinator: SN Agentur din Reklame & Salgspartner Opsætning: BlissArt.dk. Tryk og distribution: Nordjyske

3 Billigst for vores kunder og bedst for miljøet!!! Sammen med vores kunder vil vi i 2010 reducere C0 2 -udslippet med tons Nyfors er en stærk nordjysk multiforsyningsvirksomhed med fire primære forretningsområder: Miljø, El, Fiber og Drift. Vi er 100 medarbejdere, der rådgiver og servicerer vores kunder. På miljøområdet er en af vores væsentligste opgaver at tilbyde rådgivning og løsninger, der medfører besparelser i energiforbruget. Vi har sammen med kunderne et medansvar for at CO 2 udslippet mindskes. Læs mere på:

4 NISSAN PIXO Energibesparende og miljøvenlig Se bilen d oktober til klimadage i Nordjyllands Mediecenter! Åbningstider: Man-fre , Søn Kom og hør indlæg v/ Nilans konsulent Per Thomsen Torsdag kl Indeklima i erhverv og offentligt byggeri Fredag kl Ventilation og varmepumper i privat byggeri Tjen penge på et sundere indeklima! B O L I G V E N T I L A T I O N M E D V A R M E P U M P E Du får alt det varme vand, du kan drømme om, og samtidig bidrager varmepumpen til opvarmning af boligen i form af varm luft. Hvordan: Når olie, gas og kul afbrændes, afgives skadelige stoffer, der belaster miljøet. Dette er IKKE tilfældet med varmepumpen. Den største del af energien udvinder varmepumpen fra naturen. Energien kommer hovedsagligt fra solen og er indeholdt i luften som vanddamp. Solen bidrager med ca. 3/4 af varmepumpens energiproduktion, mens 1/4 kommer fra elværket. Tag ansvar for dit barn - få et sundere indeklima og genvind varmen Indeluften belastes af pollen, støv, dampe, radon, kemikalier såvel som kraftig formering af støvmider. Hvorfor: Når vi isolerer vore huse bedre og bedre, er det nødvendigt med daglige udluftninger for at undgå fugtskader, råd og skimmelsvampe. Du skal åbne vinduer flere gang dagligt, varmen lukkes derved ud, og det trækker. Dette undgås med Nilan ventilationsvarmepumpe. Anlægget sørger for konstant frisk luft i boligen og holder en konstant lav luftfugtighed. Den svenske professor Jan Sundell, Center for Indeklima og Energi på DTU siger den 8. april 2003 i Davak Magasinet: Allergierne øges hurtigt i hele verden. Astma tilfældene er øget fra nogle få procent for 40 år siden, til at i dag har ca. 10% af alle børn allergi. Faktum er, at næsten halvdelen af alle børn i dag har haft en allergisk reaktion før 10 års alderen.

5 Jan Ritter er vores specialist i energibesparende varmepumper LØKKEN Egevej Løkken Tlf: HIRTSHALS Tlf.: HJØRRING W. Brüelsvej Hjørring Tlf.: Fax: FREDERIKSHAVN Gærumvej Frederikshavn Tlf.: Fax: AALBORG Tlf.: ÅRHUS Tlf.:

6 Feriepartner vil fremme energivenlige sommerhuse Af Jan Brusgaard Feriepartner får grøn profil Vores levebrød er naturen og det omgivende miljø. Derfor giver det mening, at Feriepartner har og fremmer en grøn profil ved at skubbe både sommerhusejere og -lejere i den klimavenlige retning, når de tager i sommerhus. Vi bruger stranden og går tur i skoven. Så hvorfor ikke samtidig værne om naturen, når vi befinder os derude?, siger Jan Brusgaard. Han er indehaver af Feriepartner, Jammerbugten og Thy. Samarbejdet har som konkret målsætning at spare 24 % på elforbruget i de 800 nordjyske sommerhuse, der er tilknyttet Feriepartner. Aftalen skal fremme energivenlige sommerhuse Feriepartners første tiltag er at give informationsmateriale fra Elsparefonden til lejerne. Materialet giver dem gode råd om, hvordan de kommer det overflødige elforbrug til livs. Feriepartners udlejere bliver informeret om, hvordan de kan optimere deres huse til at bruge mindre strøm. Ny mærkning af sommerhuse skal synliggøre elforbruget I 2010 bliver Feriepartner de første, der bruger Elsparefondens mærkningsordning for sommerhuse i deres katalog. Mærket kommer til at vise det gennemsnitlige daglige elforbrug. Både sommer og vinter og i hvert enkelt sommerhus. På den måde får lejeren et fingerpeg om, hvad elforbruget bliver i ferien. Stigende elpriser og anskaffelse af flere elapparater i sommerhuset er medvirkende til, at elforbruget er blevet en større del af omkostningerne ved at holde ferie. Med mærkningen bliver forbruget synliggjort, og dermed håber vi at påvirke både ejere og lejere til at tænke lige så energirigtigt, når de tager i sommerhus, som når de er i deres helårsbolig, siger Jan Brusgaard. Elsparefonden har store forventninger til aftalen Michael Reuss er projektleder i Elsparefonden. Han er begejstret for samarbejdet og har store forventninger. Ved at følge nogle enkle elspareråd kan sommerhusfolket holde ferie med god samvittighed, uden at det går ud over komforten. Samtidig får lejerne nu mulighed for at vælge de mest energivenlige sommerhuse, fordi elforbruget bliver synliggjort i Feriepartners katalog. Vi håber, at ideerne og den nordjyske mærkning vil inspirere resten af sommerhusbranchen, siger han. Lej dit sommerhus lokalt... - og opnå de bedste priser og den bedste service før, under og efter din ferie. Vi udlejer Jammerbugtens bedste kvalitetssommerhuse fra Lild Strand i syd til Tornby i nord. Specialpris for 2 personer i for- og eftersæsonen! Gratis adgang til badeland året rundt! Jammerbugtens Feriehusudlejning A/S Blokhus: Aalborgvej Blokhus tlf.: Løkken: Søndergade Løkken tlf.: Lønstrup: Strandvejen Hjørring tlf.:

7 Miljøet er et fokusområde for Nyfors ført rådgivning for erhvervsvirksomheder med gode resultater. Mange kunder har oplevet en reduktion på op til 20% af energiforbruget og med deraf følgende bedre resultater på bundlinjen i regnskabet. Nyfors hjælper miljøet Nyfors mission er at tilbyde sine kunder et netværk af muligheder indenfor forretningsområderne miljø, el, fiber og drift. Nyfors mål er at kunderne skal have det bedste produkt til lavest mulige pris også når det gælder rådgivning omkring energibesparelser. Vi har gennem mange år fokuseret på CO2 reduktioner og energibesparelser, så vi er kun glade for den øgede fokus på For nogle kunder har der været udfordringer med investeringer i nye anlæg, mens der for andre har været tale om optimering af eksisterende anlæg altså uden nye investeringer. Ofte er den simple tilbagebetalingstid under 2 år. Med disse kortsigtede tilbagebetalingstider er kunderne klar til at udføre energibesparelser, udtaler Mogens Baggesen. dette område, siger energirådgiver Mogens Baggesen. Konkrete mål Gennem rådgivningsarbejde udfører Nyfors CO2 reduktioner hver dag for at hjælpe miljøet. Nyfors har et konkret mål for hvor meget de sammen med kunderne vil hjælpe miljøet, nemlig en CO2 reduktion på tons, hvilket er en fordobling ift Store energibesparelser på alle områder også for privatkunder Opvarmningsomkostningerne er steget væsentlig inden for de sidste år, det mærker energirådgiver Mogens Baggesen tydeligt. For at imødekomme boligejernes ønske om en lavere energiregning og mere miljørigtig løsning, rådgiver Gennem mange år har Nyfors ud- Nyfors om varmepumper og klimaskærme. Mogens Baggesen tilføjer: For yderligere at motivere til samarbejde, udbetaler vi tilskud til energibesparelserne - vi bruger alle midler for at hjælpe kunderne til en lavere energiregning... Mogens Baggesen fortsætter: Kort fortalt betyder disse nye mål at Nyfors hjælper både erhvervs- og privatkunderne til at få det lavest mulige energiforbrug og dermed CO2 reduktion til gavn og glæde for os selv og vores efterkommere. Politisk opbakning På alle niveauer er der opmærksomhed omkring energiforbruget også politisk er det fokusområde. Dette har blandt andet medført, at der er kommet øgede krav til isolering i nye boliger og sommerhuse. De øgede krav til isolering har vist sig at reducere energiforbruget med 75%, så alt tyder på, at den fokus, der er på miljø og energirigtige løsninger, fortsat vil have høj fokus mange år frem. NYHED I DANMARK Termodynamiske solpaneler TermoTeks termodynamiske solpanel kan mindske energiforbruget til opvarmning af brugsvand og opholdsrum hos en almindelig dansk familie, med helt op til 80 % besparelse. Teknologisk Institut har testet solpanelerne: Klik ind på: og download testen. Testen påviser bla. panelernes formiddable evne til at producere energi helt ned til -5 ºC. Ligeledes viser testen, at solpanelerne har en virkningsgrad på over 7 ved gunstige temperaturforhold Her er en installation med Termodynamiske solpaneler monteret på taget af forskellige huse. Panelerne giver et meget stort tilskud til opvarmning af brugsvand samt rumopvarmning året rundt. 1) Parcelhus med et termopanel på taget tilsluttet en rustfri brugsvandsbeholder på 200 L. 2) Parcelhus med to termopaneler på taget tilsluttet en rustfri brugsvandsbeholder på 300 L. 3) Sommerhus med et termopanel på taget tilsluttet en kunststof brugsvandsbeholder på 180 L. 4) Parcelhus med otte termopaneler på taget, til forsyning af husets rumopvarmning. Alle priser er excl. moms og montage. Pris Kr ,Pris Kr ,Pris Kr ,Pris Kr ,- Forhandles af:

8 Sundt sommerhus... også når du ikke er der! Klimaanlæg Mitsubishi MSZ-GE25: Normalpris: , NU KUN: ,-* Inklusiv standardmontage inkl. moms SPAR 4000,- (ved bestilling inden d ) Hold fugt, skimmelsvamp og varmeregning nede! Ofte vil man gerne have varme i sit fritidshus, også når man ikke opholder sig i det. Takket være 10 C funktionen er vores nye varmepumpe MSZ-GE det perfekte valg til alle former for fritidshuse. Med MSZ-GE får du en mere økonomisk, men samtidig energieffektiv varmepumpe. Du kan endda tilkøbe mulighed for at fjernstyre varmepumpen vha. din mobiltelefon, uanset hvor du befinder dig. * CO 2 tilskud fra NYFORS er indeholdt i kampagneprisen Vandbaseret radiatorvarme Maksimal besparelse i et koldt nordisk klima Indendørs del: ECODAN kombitank Brugsvand Skift olie og naturgas ud med Mitsubishi Ecodan luft-til-vand pumpe og sænk dine udgifter markant! 9,3 kw Ecodan komplet med stålvandtank - Normalpris: ,- NU KUN: ,- SPAR: 3.750,- 16 kw Ecodan komplet med stålvandtank - Normalpris: ,- NU KUN: ,- SPAR: 3.750,- Prisen er inkl. moms, men excl. installation ved bestilling inden d Udendørs del: ZUBADAN varmepumpe Vandbaseret gulvvarme NYFORS yder CO 2 tilskud ved udskiftning af gammelt olie-/gasfyr ECODAN luft-til-vand er et lydsvagt, effektivt og miljøvenligt varmesystem, som giver dig et behageligere indendørsklima i huset. Tag det køligt... og spar op til 67 % på varmeregningen! Klimaanlæg Mitsubishi FD25: Normalpris: , NU KUN: ,-* Inklusiv standardmontage incl. moms SPAR 4500,- (ved bestilling inden d ) Et klimaanlæg helt tilpasset til dine behov Klimaanlægget er udstyret med en række unikke funktioner til at opnå den bedste komfort og et behageligt indeklima på en varm sommerdag. Dette er en investering, som du også får glæde af om vinteren, hvor der garanteres en effektiv drift og en stor besparelse selv ved stærk kulde, -25 C. * CO 2 tilskud fra NYFORS er indeholdt i kampagneprisen

MØD VORES MANGE EKSPERTER

MØD VORES MANGE EKSPERTER ÅBENT HUS lørdag den 15. oktober kl. 10.00-14.00 2. udgave okt-nov 2011 MØD VORES MANGE EKSPERTER Da varmeregningen blev halveret s. 8 Landets største solcelleanlæg s. 22 Gratis inspirationsmøder s. 28

Læs mere

gladsaxe.dk Energirenovering i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Energirenovering i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Energirenovering i Gladsaxe Kommune 1 Indhold Udgiver: Gladsaxe Kommune August 2012 Oplag: 2.500 Tekst: Anne Neergaard Knudsen Layout: Birgitte Elise Ravn Foto: Rudy Hemmingsen Tryk: PE Offset

Læs mere

ENERGI I PARCELHUS. Udarbejdet af John Rasmussen

ENERGI I PARCELHUS. Udarbejdet af John Rasmussen ENERGI I PARCELHUS Udarbejdet af John Rasmussen 1 Projekttitel: Energi i parcelhus. Uddannelse: Energiteknolog. Uddannelsesinstitution: University college Nordjylland. Placering i uddannelsen: Afgangsprojekt.

Læs mere

DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET ENERGIGUIDEN

DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET ENERGIGUIDEN 4TIPS TIL Individuelle behov Tilpas opvarmningsformen efter jeres behov DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET Regnvandsressourcer Udnyt regnvandet, og stop vandspildet Nr. 3 / Maj 089 ENERGIGUIDEN

Læs mere

energicenter danmarks nye 20. august kl. 10.00 åbner Solen er vores bedste ven Led-pærer stjæler rampelyset Gratis inspirationsmøder

energicenter danmarks nye 20. august kl. 10.00 åbner Solen er vores bedste ven Led-pærer stjæler rampelyset Gratis inspirationsmøder EnergiSpiren Løversysselvej 2 7100 Vejle Tel.: 7580 3012 info@energispiren.dk 20. august kl. 10.00 åbner danmarks nye energicenter Solen er vores bedste ven s. 14-15 Led-pærer stjæler rampelyset s. 8 Gratis

Læs mere

B.DK/PLUS. Spar på energien i hjemmet. Her får du masser af gode råd til at spare på energien næsten alle steder i hjemmet.

B.DK/PLUS. Spar på energien i hjemmet. Her får du masser af gode råd til at spare på energien næsten alle steder i hjemmet. Spar på energien i hjemmet Her får du masser af gode råd til at spare på energien næsten alle steder i hjemmet. 1 03 Spar penge på din elregning - skift elselskab 04 Her er, hvad du betaler for på din

Læs mere

sigt Jesper Asholt I år gav vi bare 558 kr. om måneden i el og varme Jeg gør klar til solceller og jordvarme så hurtigt som muligt Jordvarme erstatter

sigt Jesper Asholt I år gav vi bare 558 kr. om måneden i el og varme Jeg gør klar til solceller og jordvarme så hurtigt som muligt Jordvarme erstatter ENERGIINDSIGT FEBRUAR/MARTS 2012 IND ENERGIINDSIGT sigt EnergiMagasinet med TEMA OM VARMEPUMPER Jesper Asholt Jeg gør klar til solceller og jordvarme så hurtigt som muligt Jordvarme erstatter Pensionsklart

Læs mere

EnergiBolig. Energialtaner. Fokus på energimærker. Varme, lys og livsglæde! hitter året rundt

EnergiBolig. Energialtaner. Fokus på energimærker. Varme, lys og livsglæde! hitter året rundt #4 oktober 2010 Alt i energirenoveringer for boligforeninger Varme, lys og livsglæde! Energialtaner hitter året rundt Husk! Energibolig.dk kan hjælpe med alle former for energiforbedringer Fokus på energimærker

Læs mere

Din nabo tjener penge - hvad med dig?

Din nabo tjener penge - hvad med dig? 10 cases om energirenovering i Morsø Kommune: Din nabo tjener penge - hvad med dig? MORSØ KOMMUNE Se hvordan din nabo har fået bedre økonomi I denne folder finder du 10 cases om energirenovering af boliger.

Læs mere

Overblik er en go. investering. Ny værdi til din bolig. Nyt gratis tilbud til alle Viborgs boligejere. Overblik over besparelser og tilskud

Overblik er en go. investering. Ny værdi til din bolig. Nyt gratis tilbud til alle Viborgs boligejere. Overblik over besparelser og tilskud 8 sider specialtillæg om: www.boligservicebogen.dk er et nyt og gratis tilbud til alle boligejere i Viborg Kommune Overblik er en go Nyt gratis tilbud til alle Viborgs boligejere investering Overblik over

Læs mere

Varmen på rette sted. sådan gør du din varmeregning mindre

Varmen på rette sted. sådan gør du din varmeregning mindre Varmen på rette sted sådan gør du din varmeregning mindre Udgivet af SEAS-NVE Strømmen Hovedgaden 36 4520 Svinninge tlf. 70 29 29 29 www.seas-nve.dk Faktuelle oplysninger og inspiration til Varmen på rette

Læs mere

Guide til grøn energi i boligen og feriehuset. emnetekst skrives her

Guide til grøn energi i boligen og feriehuset. emnetekst skrives her Guide til grøn energi i boligen og feriehuset emnetekst skrives her indhold: Side 04 Det gør vi i kommunen TEMA: ENERGIOPTIMERING Side 06 Hvorfor energioptimere? Side 07 Op på energimærkerne Side 08 Find

Læs mere

SBi 2010:54. Elbesparelser i sommerhuse her og nu

SBi 2010:54. Elbesparelser i sommerhuse her og nu SBi 2010:54 Elbesparelser i sommerhuse her og nu Elbesparelser i sommerhuse her og nu Niels-Ulrik Kofoed Elise Roed Rasmussen Peter Weldingh Jacob Worm Lene Adams Rasmussen Michael Reuss Klaus Ellehauge

Læs mere

Carsten Ravn, Mawuli Kokou, Niklas Balle & woon Safi 3.x HTX Sønderborg 24-09-2010 DANMARK SER GRØNT. Bygge & Energi Projekt 2010

Carsten Ravn, Mawuli Kokou, Niklas Balle & woon Safi 3.x HTX Sønderborg 24-09-2010 DANMARK SER GRØNT. Bygge & Energi Projekt 2010 2010 Carsten Ravn, Mawuli Kokou, Niklas Balle & woon Safi 3.x HTX Sønderborg 24-09-2010 DANMARK SER GRØNT Bygge & Energi Projekt 2010 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Teori...

Læs mere

Effektiv kur mod energispild

Effektiv kur mod energispild ESCO Effektiv kur mod energispild - med garanti ESCO: Kommunal succes med bredt perspektiv Middelfart Kommune og Schneider Electric satte ESCO*-modellen på den energipolitiske dagsorden herhjemme og på

Læs mere

Information. Byggeri og energi. til bygherrer i Egedal Kommune. Stigende energipriser. betyder at der er gode. grunde til, at spare på. energien.

Information. Byggeri og energi. til bygherrer i Egedal Kommune. Stigende energipriser. betyder at der er gode. grunde til, at spare på. energien. Information til bygherrer i Egedal Kommune Stigende energipriser betyder at der er gode grunde til, at spare på energien. Der er bl.a. mulighed for en kontant besparelse på energiregningen i hele husets

Læs mere

FÆLLES SOLCELLEANLÆG SKAL UDBREDES 06.11.2012

FÆLLES SOLCELLEANLÆG SKAL UDBREDES 06.11.2012 FÆLLES SOLCELLEANLÆG SKAL UDBREDES 06.11.2012 Bobjergskolen har allerede fået opsat solcelleanlæg. Højby hallen er en anden oplagt mulighed, hvor elproduktionen kan komme flere til gode. Det skal være

Læs mere

Spar mange penge på din varmeregning med en LUFT-TIL-VAND VARMEPUMPE EN KOMPLET VARMELØSNING

Spar mange penge på din varmeregning med en LUFT-TIL-VAND VARMEPUMPE EN KOMPLET VARMELØSNING Spar mange penge på din varmeregning med en -TIL-VAND VARMEPUMPE EN KOMPLET VARMELØSNING SPAR PÅ VARMEUDGIFTERNE Med en luft-til-vand varmepumpe fra Nordisk Energirenovering har du mulighed for at reducere

Læs mere

Miljømagasinet er lukket - men artiklerne lever videre

Miljømagasinet er lukket - men artiklerne lever videre EKSTRA SERVICE - DET AKTUELLE MAGASIN OM KLIMA, MILJØ, ARBEJDSMILJØ OG CSR Foto: Susanne Rübner En plads i solen Spildevandsbranchen har fået en plads i solen, for efter sol kommer regn, og aldrig tidligere

Læs mere

09 Lejeboligmarkedet Boligportalen Findbolig.nu er en succes. Den har nedbragt liggetiden på mange udlejningsboliger.

09 Lejeboligmarkedet Boligportalen Findbolig.nu er en succes. Den har nedbragt liggetiden på mange udlejningsboliger. 28 JUNI 2010 06 Ambitiøse målsætninger I samarbejde med kunderne ønsker vi at fremme to konkrete målsætninger inden for klima og miljø de næste fem år. 09 Lejeboligmarkedet Boligportalen Findbolig.nu er

Læs mere

Sæt fokus på. energispareindsatsen

Sæt fokus på. energispareindsatsen Sæt fokus på energispareindsatsen Sæt fokus på energispareindsatsen CO 2 -udledningen skal mindskes, hvis klodens klimaproblemer skal løses. Hvis vi i Danmark desuden skal nå vores energi- og klimamål,

Læs mere

Energy Services. Grøn varme til fast pris

Energy Services. Grøn varme til fast pris Energy Services Grøn varme til fast pris Indhold Indhold 2 Introduktion 3 Energy Services 4 Varmepumpens teknologi 8 Kunde hos Energy Services 10 Økonomi 12 Klargøring til installation 14 Bliv kunde 16

Læs mere

Byg energirigtigt - byg med beton

Byg energirigtigt - byg med beton # 6:2012 Byg energirigtigt - byg med beton Beton er ikke kun gråt. Det er også grønt. Blive klogere på energirigtigt byggeri i dette nummer. Grøn beton lyder måske som en selvmodsigelse. Men beton kan

Læs mere

Mig & mit hus. Kulturarv Energiforbrug Bygningskultur. Spar på energien

Mig & mit hus. Kulturarv Energiforbrug Bygningskultur. Spar på energien Kulturarv Energiforbrug Bygningskultur Mig & mit hus Magasin for husejere på Sydfyn 1/2008 Tast din adresse og se hvor meget du kan spare Prisen på energi bliver kun højere, så der er god økonomi i at

Læs mere

Få mere for din bolig

Få mere for din bolig ZEROboligmæglerne vejleder dig til et bedre energimærke Få mere for din bolig med et godt energimærke Energirenovering forøger værdien af din bolig Bright Green Business Energirenovering forøger værdien

Læs mere

Udlejnings magasinet. Sund ferie cykelruter, vandreture, cykeludlejning m.m. Danland Bogense. Teknologiske muligheder i sommerhuset. #3.

Udlejnings magasinet. Sund ferie cykelruter, vandreture, cykeludlejning m.m. Danland Bogense. Teknologiske muligheder i sommerhuset. #3. Udlejnings magasinet Nyt om udlejning af ferieboliger for DanCenter og Danlands boligejere #3. Oktober 2008 Danland Bogense Teknologiske muligheder i sommerhuset Sund ferie cykelruter, vandreture, cykeludlejning

Læs mere

Få kontante tilskud til energiforbedringer. -fra år 2007 til 2013

Få kontante tilskud til energiforbedringer. -fra år 2007 til 2013 Få kontante tilskud til energiforbedringer -fra år 2007 til 2013 2 3 Mere for mindre... 350 udvalgte parcelhuse på Nørremarken i Ribe har fået tilbud om et energieftersyn og på nuværende tidspunkt har

Læs mere

Miljørigtigt byggeri i Odense Kommune - en guide til den private bygherre

Miljørigtigt byggeri i Odense Kommune - en guide til den private bygherre Miljørigtigt byggeri i Odense Kommune - en guide til den private bygherre 2 Miljørigtigt byggeri i Odense Kommune - en guide til den private bygherre Udarbejdet i 2010 af: By- og Kulturforvaltningen Byggerådgivning

Læs mere

Ejendomsmægler: Lavt energiforbrug sælger

Ejendomsmægler: Lavt energiforbrug sælger Stikkontakten nr. 3 2008 Ejendomsmægler: Lavt energiforbrug sælger Ny station sikrer strøm til Lemvig Fisk på japansk Kom til spændende aften noe net a/s Nordvestjysk Elforsyning Skivevej 120. 7500 Holstebro

Læs mere

Energibesparelser i erhvervslivet

Energibesparelser i erhvervslivet Energibesparelser i erhvervslivet - Ud over rampen Oktober 2012 Baggrundsnotat til IDAs Klimaplan 2050 2 Indhold Forord... 3 Potentialerne for energibesparelser... 4 Energieksperter vurderer potentialerne...

Læs mere