Regulativ om jord Glostrup Kommune. Regulativ om jord. Glostrup Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Regulativ om jord Glostrup Kommune. Regulativ om jord. Glostrup Kommune"

Transkript

1 Regulativ om jord Glostrup Kommune Center for Miljø og Teknik Marts 2012

2 Indholdsfortegnelse Generel del 3 1 Formål 3 2 Lovgrundlag 3 3 Definitioner 4 4 Anvendelsesområde 4 5 Gebyr 4 6 Klage m.v. 4 7 Overtrædelse og straf 4 8 Bemyndigelse 5 9 Ikrafttrædelse 5 Særlig del 6 Områdeklassificering 6 10 Områder omfattet af områdeklassificeringen 6 Anmeldemetode til jordflytning 6 11 Metode til brug for anmeldelse af jordflytning 6 Affaldsordning for jord fra husholdninger 6 12 Ordning for jord, som er affald 6 Affaldsordning for jord fra virksomheder 8 13 Ordning for jord, som er affald 8 Bilag Bilag 1: Kort over områder, der er omfattet af områdeklassificering Bilag 2: Skema til anmeldelse af jordflytning (hvis digital anmeldelse ikke er mulig) Bilag 3: Liste over godkendte modtageanlæg for jord fra Glostrup Kommune august 2010 Bilag 4: Grundlag for klassificering mm. i forbindelse med kildesortering af jord (uddrag af Sjællandsvejledningen)

3 Regulativ om jord - Glostrup Kommune 1 Formål Generel del 1.1 Affaldshåndtering Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og virksomheder i Glostrup Kommune med henblik på at forebygge forurening for miljø og mennesker og begrænse ressourceanvendelsen ved at fremme genanvendelse af jord. Formålet er endvidere at fastsætte regler om de kommunale ordninger for jord, som er affald, herunder ordningernes omfang og tilrettelæggelse m.v., jf. miljøbeskyttelseslovens, med henblik på at etablere og skabe rammerne for velfungerende kommunale ordninger. Reglerne tager ligeledes sigte på at fastsætte de praktiske forhold i forbindelse med afviklingen af affaldsindsamlingen og håndteringen. 1.2 Jordflytning og områdeklassificering Formålet med dette regulativ er udover det i 1.1 nævnte at sikre at håndtering og flytning af forurenet jord i Glostrup Kommune sker efter gældende regler og mest hensigtsmæssigt. Formålet med dette regulativ er også at oplyse om hvilke områder der er omfattet af områdeklassificeringen i Glostrup Kommune, jf. jordforureningslovens 50a. Regulativet har desuden til formål at fastlægge metoder til brug for anmeldelse af jordflytning, jf. 15 i jordflytningsbekendtgørelsen. 2 Lovgrundlag Regulativet er udarbejdet i henhold til gældende miljølovgivning, herunder navnlig: Lov om miljøbeskyttelse (miljøbeskyttelsesloven) Lov om forurenet jord (jordforureningsloven) Bekendtgørelse om affald (affaldsbekendtgørelsen) Bekendtgørelse om anmeldelse og dokumentation i forbindelse med flytning af jord (jordflytningsbekendtgørelsen) Bekendtgørelse om genanvendelse af restprodukter og jord til bygge- og anlægsarbejder (restproduktbekendtgørelsen)

4 3 Definitioner De definitioner, der anvendes i dette regulativ, svarer til de definitioner, der fremgår af den til enhver tid gældende affaldsbekendtgørelse. 4 Anvendelsesområde Regulativets bestemmelser om håndtering af jord, som er affald, finder anvendelse, medmindre det er fastsat særlige regler i anden lovgivning. Regulativets bestemmelser om jordflytning, områdeklassificering og metode til anmeldelse af flytning af jord finder anvendelse efter deres ordlyd, uanset om jorden, som er omfattet af bestemmelsen, er at anse som affald. 5 Gebyr Kommunalbestyrelsen fastsætter gebyrer i henhold til miljøbeskyttelseslovens 48 samt affaldsbekendtgørelsens kapitel 11. Kommunalbestyrelsen vedtager én gang årligt et gebyrblad, der angiver størrelsen på ovennævnte gebyrer. Gebyrbladet er tilgængeligt på Glostrup Kommune s hjemmeside, jf. affaldsbekendtgørelsen. 6 Klage m.v. Kommunalbestyrelsens afgørelser i henhold til regulativet kan ikke påklages til anden administrativ myndighed, jf. affaldsbekendtgørelsen og jordflytningsbekendtgørelsen. Indskærpelser af regulativet efter miljøbeskyttelsesloven kan ikke påklages til anden administrativ myndighed. Afgørelser efter miljøbeskyttelsesloven og jordforureningsloven kan, medmindre andet fremgår af lovens bestemmelser, påklages til Natur- og Miljøklagenævnet. Efter lov om kommunernes styrelse kan spørgsmål om, hvorvidt kommunen overholder den lovgivning, der særligt gælder for offentlige myndigheder, herunder kommunale forskrifter, der er udstedt i medfør af denne lovgivning, indbringes for statsforvaltningen i den region, hvori kommunen er beliggende. Statsforvaltningen beslutter selv, om der er tilstrækkeligt grundlag for at rejse en tilsynssag. 7 Overtrædelse og straf Overtrædelse af regulativet straffes med bøde, jf. affaldsbekendtgørelsen.

5 Efter affaldsbekendtgørelsen og jordflytningsbekendtgørelsen kan straffen stige til fængsel i indtil 2 år, hvis overtrædelsen er begået forsætligt eller ved grov uagtsomhed, og hvis der ved overtrædelsen er: 1) voldt skade på miljøet eller fremkaldt fare herfor, eller 2) opnået eller tilsigtet en økonomisk fordel for den pågældende selv eller andre, herunder ved besparelser. 8 Bemyndigelse Kommunalbestyrelsen har bemyndiget Miljøudvalget til at ændre bilag tilknyttet dette regulativ. Kommunalbestyrelsen har bemyndiget Center for Miljø og Teknik til at træffe afgørelser efter dette regulativ. Kommunalbestyrelsen har bemyndiget Center for Miljø og Teknik til at foretage sproglige rettelser m.v. i regulativet. 9 Ikrafttrædelse Dette regulativ træder i kraft den 24. april Samtidigt med ikrafttrædelse af dette regulativ ophæves tidligere regulativ for jord af 23. december Således vedtaget af kommunalbestyrelsen i Glostrup Kommune den 14. marts Borgmester John Engelhardt Centerchef for Miljø og Teknik Ole Rønsholt

6 Særlig del Områdeklassificering 10 Områder omfattet af områdeklassificeringen De samlede områder, der er områdeklassificeret, jf. jordforureningslovens 50a, stk. 1, i Glostrup Kommune, fremgår af bilag 1 til dette regulativ og Glostrup Kommunes hjemmeside: under oplysninger om jord og jordforurening. Anmeldemetode til jordflytning 11 Metode til brug for anmeldelse af jordflytning Anmeldelse af jordflytning efter jordflytningsbekendtgørelsen skal i Glostrup Kommune ske ved brug af det digitale system, der beskrives på Glostrup Kommunes hjemmeside: under oplysninger om jord og jordforurening. Hvis det ikke er muligt at benytte det digitale system, kan skema, som angivet i bilag 2 til dette regulativ, benyttes. Vejledning om anvendelse af det digitale system og evt. anmeldeskema fremgår af kommunens hjemmeside, men kan også rekvireres hos Glostrup Kommune, Center for Miljø og Teknik. Affaldsordning for jord fra husholdninger 12 Ordning for jord, som er affald 12.1 Hvad omfatter ordningen for jord, som er affald Ordningen omfatter jord, som er omfattet af affaldsbekendtgørelsens 3, nr. 33, jf. 2, bortset fra håndtering, som er reguleret af anden lovgivning Hvem gælder ordningen for Ordningen gælder for alle private borgere og grundejere i kommunen og jord, der stammer fra deres ejendom/grund.

7 12.3 Beskrivelse af ordningen Kildesortering Borgeren og grundejeren skal sikre, at jorden sorteres i overensstemmelse med 3, nr. 38, i forbindelse med opgravningen. Jorden skal sorteres i forurenet og uforurenet jord. Jord, der stammer fra områdeklassificerede arealer, fra kortlagte arealer, fra offentlige veje og forurenet jord i øvrigt (jf. 2 i jordflytningsbekendtgørelsen) skal sorteres og kategoriseres efter jordflytningsbekendtgørelsens bilag 3 som henholdsvis kategori 1 (uforurenet jord) eller kategori 2 (lettere forurenet jord) samt i fyldjord og intakt jord. Kategorisering efter forureningsgrad foretages på baggrund af analyser af jorden i henhold til jordflytningsbekendtgørelsens bilag 2. Hvis den forurenede jord ikke kan henføres til kategori 1 eller 2, fordi jorden indeholder højere koncentrationer eller andre stoffer, end der er angivet i jordflytningsbekendtgørelsens bilag 3, rettes henvendelse til kommunalbestyrelsen med henblik på anden kategorisering og evt. yderligere analyseparametre. Glostrup Kommune vil i sådanne tilfælde anvende bilag 4 i dette regulativ som udgangspunkt for klassificering og analysering af jorden Aflevering på genbrugspladsen Ved aflevering af jord på genbrugspladsen finder bestemmelserne i husholdningsaffaldsregulativets 15 anvendelse. Aflevering på genbrugsstationen fritager ikke borgere og grundejere for anmeldepligt jf. jordflytningsbekendtgørelsen, når der afleveres mere end 1 m 3 jord Anvisning af jord, som er affald Kildesorteret og kategoriseret jord skal afhængigt af kategoriseringen føres til et af godkendt anlæg for jordrensning eller deponering, der foretager den videre håndtering, eller direkte til anvendelse efter reglerne herom. Jord, der ikke er kildesorteret og kategorisering, skal føres til et godkendt karteringsanlæg, der foretager sortering og kategorisering med henblik på den videre håndtering. Af regulativet bilag 3 og Glostrup Kommunes hjemmeside: under oplysninger om jord og jordforurening fremgår de godkendte anlæg, som kan modtage jord under denne ordning fra Glostrup Kommune. Det er i bilaget angivet hvilke anlæg, der modtager hvilke typer jord.

8 Glostrup Kommune prioriterer rensning af jord, der er egnet til rensning, frem for at jorden deponeres urenset. Jord, der indeholder andre affaldsfraktioner, som ikke kan frasorteres, skal deponeres, medmindre indholdet er af ubetydeligt omfang Konkret anvisning Såfremt en borger eller grundejer har frembragt affald, som ikke er omfattet af øvrige bestemmelser i dette regulativ eller anden regulering, skal denne tage kontakt til kommunalbestyrelsen med henblik på konkret anvisning, jf. affaldsbekendtgørelsen. Affaldsordning for jord fra virksomheder 13 Ordning for jord, som er affald 13.1 Hvad er jord, som er affald Ordningen omfatter jord, som er omfattet af 3, nr. 22, jf. 2, som ikke håndteres i henhold til anden lovgivning. Ordningen omfatter ikke affald, herunder jord, jf. 3, nr. 22, der skal klassificeres som genanvendeligt, jf. 3, nr. 29. Genanvendelse af jord fritager dog ikke virksomheden for anmeldelsespligt Hvem gælder ordningen for Ordningen gælder for alle virksomheder i kommunen, og andre virksomheder, der arbejder i kommunen Beskrivelse af ordningen Kildesortering og kategorisering Virksomheden skal sikre, at jorden sorteres i overensstemmelse med 3, nr. 38, i forbindelse med opgravningen. Jord skal sorteres i forurenet og uforurenet jord. Jord, der stammer fra områdeklassificerede arealer, fra kortlagte arealer, fra offentlige veje og forurenet jord i øvrigt (jf. 2 i jordflytningsbekendtgørelsen) skal sorteres og kategoriseres efter jordflytningsbekendtgørelsens bilag 3 som henholdsvis kategori 1 (uforurenet jord) eller kategori 2 (lettere forurenet jord) samt i fyldjord og intakt jord. Kategorisering efter forureningsgrad foretages på baggrund af analyser af jorden i henhold til jordflytningsbekendtgørelsens bilag 2.

9 Hvis den forurenede jord ikke kan henføres til kategori 1 eller 2, fordi jorden indeholder højere koncentrationer eller andre stoffer, end der er angivet i jordflytningsbekendtgørelsens bilag 3, rettes henvendelse til kommunalbestyrelsen med henblik på anden kategorisering og evt. yderligere analyseparametre. Glostrup Kommune vil i sådanne tilfælde anvende bilag 4 i dette regulativ som udgangspunkt for klassificering og analysering af jorden Aflevering på genbrugspladsen Ved aflevering af jord på genbrugspladsen finder bestemmelserne i erhvervsaffaldsregulativets 11 anvendelse. Aflevering på genbrugsstationen fritager ikke virksomheder for anmeldepligt, når der afleveres mere end 1 m 3 jord Anvisning af jord, der er affald Kildesorteret og kategoriseret jord skal afhængigt af kategoriseringen føres til et godkendt anlæg for jordrensning eller deponering, der foretager den videre håndtering, eller direkte til anvendelse efter reglerne herom. Jord, der ikke er kildesorteret og kategoriseret, skal føres til et godkendt karteringsanlæg, der foretager sortering og kategorisering med henblik på den videre håndtering. Af regulativet bilag 3 og Glostrup Kommunes hjemmeside: under oplysninger om jord og jordforurening fremgår de godkendte anlæg, som kan modtage jord under denne ordning fra Glostrup Kommune. Det er i bilaget angivet hvilke anlæg, der modtager hvilke typer jord. Glostrup Kommune prioriterer rensning af jord, der er egnet til rensning, frem for at jorden deponeres urenset. Jord, der indeholder andre affaldsfraktioner, som ikke kan frasorteres, skal deponeres, medmindre indholdet er af ubetydeligt omfang Konkret anvisning Såfremt en virksomhed har frembragt affald, som ikke er omfattet af øvrige bestemmelser i dette regulativ eller anden regulering, skal denne tage kontakt til kommunalbestyrelsen med henblik på konkret anvisning, jf. affaldsbekendtgørelsen.

10 Bilag 1 Bilag 1 Kort over områder, der er omfattet af områdeklassificering

11 Områdeklassificering Langt hovedparten af Glostrup Kommune er omfattet af områdeklassificering, idet hele byzonen er omfattet. Kun det skraverede område er ikke omfattet af områdeklassificeringen, idet det er landzone. Det ikke-skraverede område i Glostrup Kommune er omfattet af områdeklassificering.

12 Bilag 2 Bilag 2 Skema til anmeldelse af jordflytning (hvis digital anmeldelse ikke er mulig)

13

14

15 Bilag 3 Bilag 3 Liste over godkendte modtageanlæg for jord fra Glostrup Kommune august 2010

16 Jordmodtagere af jord fra Glostrup Kommune. Der er 3 tabeller på denne liste: Anlæg, der kan modtage jord med ukendt forurening for sortering/analyse (karteringsanlæg) Anlæg, der kan modtage jord til rensning Anlæg, der kan modtage jord til deponering (jord, der ikke kan renses) Anlæg, der kan modtage jord med ukendt forurening for sortering/analyse (karteringsanlæg) Navn Adresse Telefon Fax Jordkategorier* K RGS 90 A/S - Grøften Selinevej 4, 2300 København S Alle - til sortering K RGS 90 A/S - Nordhavnen Sundkrogsgade 23, 2100 København Ø Alle - til sortering K RGS 90 A/S - Prøvestenen B-vej 4, Prøvestenen, 2300 København S Alle - til sortering K RGS 90 A/S - Gadstrup Finervej 7, 4621 Gadstrup Alle - til sortering K Sten og Grus - Prøvestenen B-vej 8, Prøvestenen, 2300 København S Alle - til sortering K NORRECCO A/S K-vej 19 (eller H-vej 1), Prøvestenen, 2300 Kbh. S Alle - til sortering K Thomas Jull Olsen # Løngvej 14, 4180 Sorø Alle - til sortering Anlæg, der kan modtage jord til rensning Navn Adresse Telefon Fax Jordkategorier* R Dansk Jordrens A/S (RGS) Industrimærsken 2, 4241 Vemmelev Uden for kategori 1 R K.K. Miljøteknik A/S (RGS) Østersøvej 20, 4970 Rødby Uden for kategori 2 R RGS 90 A/S - Grøften Selinevej 4, 2300 København S Uden for kategori R RGS 90 A/S - Stigsnæs Industripark Askelunden 24, 4230 Skælskør Uden for kategori 3 R RGS 90 A/S - Vindmøllevej Kraftværksvej 31, 2300 København S Uden for kategori R NORRECCO A/S H-vej 1, Prøvestenen, 2300 Kbh. S Uden for kategori R SOILREM (RGS) Maglehøjvej 10, 4400 Kalundborg Uden for kategori

17 Anlæg, der kan modtage jord til deponering (jord, der ikke kan renses) Navn Adresse Telefon Fax Jordkategorier* D Farum Sten & Grus/NORRECCO Stensøvej 4, 3540 Lynge D Kyndby Grusgrav Kyndbyvej 66, 3630 Jægerspris D Gammelvang Grusgrav Kyndbyvej 62, 3630 Jægerspris D SCT Jordtip i Anisse Stæremosen 21-25, 3250 Gilleleje (kobber dog kun kl. 0) D Sortkildegård Ordrupgade 12, 4060 Kirke Såby D NORRECCO A/S Metalgangen 29, 2690 Greve D Kalvebod Miljøcenter, Syd Selinevej 18, 2300 København S (+ lidt mere) 4 D Thomas Jull Olsen Støjvold i Slagelse Hedeland Losseplads D KARA/NOVEREN Vadsby Stræde 6, 2640 Hedehusene D NORRECCO A/S K-vej 19, Prøvestenen, 2300 Kbh. S (op til klasse 2 jf. Jordplan Sjælland, dog ikke olie) 1-2 (op til klasse 3 jf. Jordplan Sjælland) 1-2 (op til klasse 3 jf. Jordplan Sjælland) 1-2 (op til klasse 3 jf. Jordplan Sjælland) D Køge Jorddepot Nordhavnsvej, 4600 Køge D AV-Miljø Avedøreholmen 97, 2650 Hvidovre Uden for kategori 4 D Kalvebod Miljøcenter, Specialdepot Selinevej 2, 2300 København S Uden for kategori 4 1 prøve pr. 30 tons af de første 900 tons, derefter 1 prøve pr. 100 tons * Jordkategori jf. bilag 3 i Bek. nr af 12.december 2007 om anmeldelse og dokumentation i forbindelse med flytning af jord (m. ændringer). # Bruger alternative modtagesteder for tiden. Anvis til adresse i listen 1 - Kviksølv dog max. 0,2 mg/kg 2 - Olie dog max. 5 % til biologisk rensning 3 - Termisk behandling (især tung olie + PAH'er) 4 - Kun ikke-rensningsegnet jord. Kræver særlig aftale Revideret d. 20/8 2010

18 Bilag 4 Bilag 4 Grundlag for klassificering mm. i forbindelse med kildesortering af jord (Uddrag af Sjællandsvejledningen)

19

20

21 Analyseparametre ved forskellige virksomhedstyper Virksomhedstyper Akkumulator/tørelementer Asfalt/tjærevirksomhed Farve/lakindustri Garverier Gasværker Galvanisering Glasuld/glasfiber Industrilakering/overfladebehandling Kemisk råstofindustri Korn- og foderstofindustri Limfabrikker Medicinalvarefabrikker Metalstøberier/jern- og stålværker Olie/ Benzinanlæg (servicestationer) Olie/ bezinoplag (raffinaderier) Pesticidproduktion Plastindustri Renser er Skibsværfter Skrothandlere Tekstilfabrikker og imprægneringsvirksomheder Træimprægnering Trykkerier Veje, rabatjord m.m. Vulkaniseringsanstalter Diffus forurenet jord Parametre, der som minimum bør analyseres. Andre parametre kan være relevante. Pb, Cr, Ni, Cd, As Phenoler, PAH, Olie inkl. BTEX Chlorerede opløsningsmidler, As, Cr, Cu, CD, Ph, Zn, Sn, phtalater A Chlorerede opløsningsmidler, Cr, Cu, Cd, Ni, As, Zn Phenoler, PAH, olie inkl. BTEX, Cyanid, svovl A Chlorerede opløsningsmidler, Cr, Cu, Cd, Zn, As, Pb, Cyanid Phenoler Chlorerede opløsningsmidler, olie, vandblandbare opløsningsmidler Chlorerede opløsningsmidler, vandblandbare opløsningsmidler, olie, metaller B Hg, metaller B Vandblandbare opløsningsmidler, olie Chlorerede opløsningsmidler, vandblandbare opløsningsmidler, olie Chlorerede opløsningsmidler, phenoler, olie inkl. BTEX, Cd, Cu, Ni, Pb, Zn, Mo A Olie inkl. BTEX og additiver (MTBE, 1,2-dichlorethan, 1,2-dibromethan), Ph Olie inkl. BTEX og additiver (MTBE, 1,2-dichlorethan, 1,2-dibromethan), Pb Chlorerede opløsningsmidler, vandblandbare opløsningsmidler, As, Hg, Cr, Cu, pesticider A Vandblandbare opløsningsmidler, As, Hg, Cr, Cu, phtalater A Chlorerede opløsningsmidler, vandblandbare opløsningsmidler, olie Chlorerede opløsningsmidler, vandblandbare opløsningsmidler, PAH, olie, organotin A Olie, Cr, Cu, Cd, Pb, Ni Chlorerede opløsningsmidler, vandblandbare opløsningsmidler., Olie, Phenoler inkl. pentachlorphenol, Cr, Cd, Ni As, Cr, Cu, Sn, PAH, pentachlorphenol, Flour A Chlorerede opløsningsmidler, vandblandbare opløsningsmidler, Cr, Ni, Cu, Hg, Pb Olie, PAH, Cd, Cu, Ph, Zn Olie, chlorerede opløsningsmidler, vandblandbare opløsningsmidler Olie, PAH, Pb, evt. Cd. PAH: BTEX: Chlorerede opløsningsmidler: PolyAromatiske Hydrocarboner. Benzen, Toluen, Etylbenzen og Xylener. Chlorerede C1 og C2 alifater (+ klorbenzener). Opløsningsmidler skal vurderes branche specifik. A ) Analysemetode og grænseværdier mangler. Kontakt amtet/kommunen. B ) Vurderes branchespecifik.

Regulativ om jord Glostrup Kommune

Regulativ om jord Glostrup Kommune Regulativ om jord Glostrup Kommune Center for Miljø og Teknik August 2018 Indholdsfortegnelse Generel del 3 1 Formål 3 2 Lovgrundlag 3 3 Definitioner 4 4 Anvendelsesområde 4 5 Gebyr 4 6 Klage m.v. 4 7

Læs mere

Forslag til: Regulativ for jord

Forslag til: Regulativ for jord Forslag til: Regulativ for jord Forslag til ændringer til gældende regulativ er vist med rød skrift Læs om: Regler for jord som er affald herunder områdeklassificering og flytning af jord Marts 2016 20

Læs mere

REGULATIV FOR JORD. Side 1 af 6

REGULATIV FOR JORD. Side 1 af 6 REGULATIV FOR JORD Side 1 af 6 1 Formål 1.1 Affaldshåndtering Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og virksomheder i Frederikshavn

Læs mere

Furesø Kommune REGULATIV FOR JORD, SOM ER AFFALD

Furesø Kommune REGULATIV FOR JORD, SOM ER AFFALD REGULATIV FOR JORD, SOM ER AFFALD Indholdsfortegnelse 1 Formål...3 2 Lovgrundlag...3 3 Gebyrer...3 4 Klage m.v...3 5 Overtrædelse og straf...4 6 Ikrafttrædelse...4 AFFALDSORDNING FOR JORD FRA HUSHOLDNINGER...5

Læs mere

Regulativet er udarbejdet i henhold til gældende miljølovgivning, herunder navnlig:

Regulativet er udarbejdet i henhold til gældende miljølovgivning, herunder navnlig: Regulativ for jord - Jordhåndtering - Områdeklassificering - Skema til anmeldelse af jordflytning Gældende fra den 5. april 2012 REGULATIV FOR JORD 1 Formål 1.1 Jordhåndtering Formålet med dette regulativ

Læs mere

REGULATIV FOR JORD SOM ER AFFALD

REGULATIV FOR JORD SOM ER AFFALD Teknik og Miljø 2012 REGULATIV FOR JORD SOM ER AFFALD INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Formål 3 2 Lovgrundlag reguleringer 3 3 Gebyrer 3 4 Klage mv. 4 5 Overtrædelse og straf 4 6 Bemyndigelse 4 7 Ikrafttrædelse 5

Læs mere

REGULATIV FOR JORD, SOM ER AFFALD NÆSTVED KOMMUNE

REGULATIV FOR JORD, SOM ER AFFALD NÆSTVED KOMMUNE REGULATIV FOR JORD, SOM ER AFFALD I NÆSTVED KOMMUNE Gældende fra den 28.2.2012 1 I GENEREL DEL 3 1 FORMÅL 3 2 LOVGRUNDLAG 3 3 GEBYRER 3 4 KLAGE M.V. 3 5 OVERTRÆDELSE OG STRAF 4 6 BEMYNDIGELSE 4 7 IKRAFTTRÆDELSE

Læs mere

Regulativ for jord. Ishøj Kommune

Regulativ for jord. Ishøj Kommune Regulativ for jord Ishøj Kommune 1 Indholdsfortegnelse Generel del... 3 1 Formål... 3 2 Lovgrundlag... 3 3 Gebyrer... 3 4 Klage m.v.... 3 5 Overtrædelse og straf... 4 AFFALDSORDNING FOR JORD... 4 6 Ordning

Læs mere

Regulativet har desuden til formål at fastlægge arbejdsgangen for anmeldelse af jordflytning.

Regulativet har desuden til formål at fastlægge arbejdsgangen for anmeldelse af jordflytning. Regulativ for jord Regulativet har til formål at sikre, at flytning af jord i Billund Kommune sker efter gældende regler, herunder at inddrage og udtage områder fra områdeklassificeringen samt at fastlægge

Læs mere

Affaldsregulativ for jord i Assens Kommune

Affaldsregulativ for jord i Assens Kommune Affaldsregulativ for jord i Assens Kommune 1 REGULATIV FOR JORD 1 Formål Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og virksomheder

Læs mere

REGULATIV FOR JORD SOM ER AFFALD

REGULATIV FOR JORD SOM ER AFFALD Teknik og Miljø 2012 REGULATIV FOR JORD SOM ER AFFALD INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Formål 3 2 Lovgrundlag reguleringer 3 3 Gebyrer 3 4 Klage mv. 4 5 Overtrædelse og straf 4 6 Bemyndigelse 4 7 Ikrafttrædelse 5

Læs mere

REGULATIV FOR JORD SOM ER AFFALD

REGULATIV FOR JORD SOM ER AFFALD REGULATIV FOR JORD SOM ER AFFALD 1 Formål Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og virksomheder i Egedal Kommune med henblik

Læs mere

Jordregulativ. Dato XXXX

Jordregulativ. Dato XXXX Jordregulativ Dato XXXX Indholdsfortegnelse 1. Formål, lovgrundlag og definitioner... 3 Formål... 3 Lovgrundlag... 3 Definitioner... 3 2. Gyldigheds - og anvendelsesområder... 3 Ordning for jord som er

Læs mere

Regulativ for jord Vesthimmerlands Kommune

Regulativ for jord Vesthimmerlands Kommune Regulativ for jord Vesthimmerlands Kommune Postadresse: Himmerlandsgade 27 9600 Aars Tlf.: 99 66 70 00 www.vesthimmerland.dk Indholdsfortegnelse I Generel del...3 1 Formål m.v....3 1.1 Affaldshåndtering...3

Læs mere

Varde Kommune REGULATIV FOR JORD

Varde Kommune REGULATIV FOR JORD REGULATIV FOR JORD Gældende fra d. 1. juni 2012 1 Formål m.v... 3 1.1 Affaldshåndtering... 3 1.2 Jordflytning og områdeklassificering... 3 2 Lovgrundlag... 3 3 Definitioner... 3 4 Registrering af udenlandske

Læs mere

Jordregulativ Juli 2012

Jordregulativ Juli 2012 Jordregulativ Juli 2012 Udgiver: Ikrafttræden: Titel: Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne 1. juli 2012 www.skidt.dk Jordregulativ Side 2 af 15 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 4 2 Lovgrundlag... 5

Læs mere

Struer Kommune AFFALDSREGULATIV FOR JORD

Struer Kommune AFFALDSREGULATIV FOR JORD Struer Kommune AFFALDSREGULATIV FOR JORD Gældende fra 1. maj 2012 1. Formål Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og virksomheder

Læs mere

Indhold 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag og definitioner... 2 4. Definitioner... 3 5. Områdeklassificering...

Indhold 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag og definitioner... 2 4. Definitioner... 3 5. Områdeklassificering... Regulativ for jord Holbæk Kommune Gældende fra 28.6 2012 Indhold 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag og definitioner... 2 4. Definitioner... 3 5. Områdeklassificering...

Læs mere

Regulativ for Jord. 1 af 9

Regulativ for Jord. 1 af 9 1 af 9 INDHOLDSFORTEGNELSE Formål... 3 Lovgrundlag... 3 Definitioner... 4 Undtagelse/ind-dragelse af områder af områdeklassificeringen... 4 Analysefrie områder inden for det områdeklassificerede område...

Læs mere

Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD

Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD 1. Formål Formålet med regulativet er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejer og virksomheder i Tønder Kommune. Regulativet

Læs mere

Jordregulativ 2013 PLAN OG MILJØ Ikrafttrædelse 13. august 2013

Jordregulativ 2013 PLAN OG MILJØ Ikrafttrædelse 13. august 2013 Jordregulativ 2013 PLAN OG MILJØ Ikrafttrædelse 13. august 2013 Indholdsfortegnelse Generel del... 2 1 Formål... 2 1.1 Affaldshåndtering... 2 1.2 Jordflytning og områdeklassificering... 2 2 Lovgrundlag...

Læs mere

Stk. 3 Regulativet har desuden til formål at fastlægge regler for anmeldelse af jordflytning (herunder at udarbejde skema til brug herfor).

Stk. 3 Regulativet har desuden til formål at fastlægge regler for anmeldelse af jordflytning (herunder at udarbejde skema til brug herfor). Herlev Kommune Jordflytningsregulativ 1. Formål 1 Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og virksomheder i Herlev Kommune

Læs mere

, -' ' *. # 0 % 0.&2,

, -' ' *. # 0 % 0.&2, Regulativ for jord Roskilde Kommune Gældende fra 1. januar 2012 ! "!##$ %!$&'& (!&& ) *&+&, -' ' *. # /# 01$,...5 0 % 0.&2, 1 Regulativet har til formål at: - Inddrage og undtage områder fra områdeklassificeringen

Læs mere

Jordregulativ for Brønderslev Kommune

Jordregulativ for Brønderslev Kommune Jordregulativ for Brønderslev Kommune Gældende fra den 16. oktober 2018 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 99 45 45 45 raadhus@99454545.dk www.bronderslev.dk 0 Indholdsfortegnelse Baggrund... 2

Læs mere

Jordregulativ Lolland Kommune

Jordregulativ Lolland Kommune Jordregulativ Lolland Kommune Lolland Kommune, Teknik- og Miljømyndighed, Jernbanegade 7, 4930 Maribo Telefon 5467 6767, tmm@lolland.dk, www.lolland.dk 1 Formål 1.1 Affaldshåndtering Formålet med dette

Læs mere

Regulativ om jord Helsingør Kommune 2011. Regulativ for jord. Helsingør Kommune

Regulativ om jord Helsingør Kommune 2011. Regulativ for jord. Helsingør Kommune Regulativ for jord Helsingør Kommune Teknisk Forvaltning Indholdsfortegnelse Generel del 3 1 Formål 3 2 Lovgrundlag 3 3 Definitioner 4 4 Anvendelsesområde 8 Husholdninger 8 5 Pligter og rettigheder 8 6

Læs mere

Stk. 3 Regulativet har desuden til formål at fastlægge regler for anmeldelse af jordflytning, herunder at udarbejde vejledning til brug herfor.

Stk. 3 Regulativet har desuden til formål at fastlægge regler for anmeldelse af jordflytning, herunder at udarbejde vejledning til brug herfor. Rudersdal Kommune Jordflytningsregulativ 1. Formål 1 Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og virksomheder i Rudersdal

Læs mere

Regulativ for jordhåndtering i Solrød Kommune

Regulativ for jordhåndtering i Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE TEKNISK OG MILJØ Regulativ for jordhåndtering i Solrød Kommune Januar 2012 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Gyldighed og anvendelsesområde... 3 3 Lovgrundlag og definitioner... 3 4 Områdeklassificering...

Læs mere

Regulativ for jord Roskilde Kommune Udkast

Regulativ for jord Roskilde Kommune Udkast Regulativ for jord Roskilde Kommune Udkast Indhold 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag og definitioner... 2 4. Områdeklassificering... 2 5. Analysefrie delområder...

Læs mere

Regulativet har desuden til formål at fastlægge regler for anmeldelse af jordflytning, herunder skema til brug herfor.

Regulativet har desuden til formål at fastlægge regler for anmeldelse af jordflytning, herunder skema til brug herfor. REGULATIV FOR JORD Generel del 1 Formål 1.1 Affaldshåndtering Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og virksomheder i Tårnby

Læs mere

Kalundborg Kommune REGULATIV FOR OPGRAVET JORD, DER ER AFFALD. Gældende fra d. Endnu ikke gældende

Kalundborg Kommune REGULATIV FOR OPGRAVET JORD, DER ER AFFALD. Gældende fra d. Endnu ikke gældende FORSLAG Kalundborg Kommune REGULATIV FOR OPGRAVET JORD, DER ER AFFALD Gældende fra d. Endnu ikke gældende 1. Formål 1.1 Affaldshåndtering Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering

Læs mere

JORDREGULATIV. Gladsaxe Kommune. Gældende fra 10. juli 2012.

JORDREGULATIV. Gladsaxe Kommune. Gældende fra 10. juli 2012. JORDREGULATIV Gladsaxe Kommune Gældende fra 10. juli 2012. 2 JORDREGULATIV 1. Formål 1.1 Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere

Læs mere

Udkast til REGULATIV FOR JORD. Generel del. Gældende fra d. xxxxxx

Udkast til REGULATIV FOR JORD. Generel del. Gældende fra d. xxxxxx Udkast til REGULATIV FOR JORD Gældende fra d. xxxxxx Generel del 1 Formål Formålet med dette regulativ er: At fastsætte regler om kommunale ordninger for jord, der er affald At sikre, at jord bortskaffes

Læs mere

Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD

Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD 1. Formål Formålet med regulativet er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejer og virksomheder i Tønder Kommune. Regulativet

Læs mere

Stk. 3 Regulativet har desuden til formål at fastlægge regler for anmeldelse af jordflytning, herunder at udarbejde skema til brug herfor.

Stk. 3 Regulativet har desuden til formål at fastlægge regler for anmeldelse af jordflytning, herunder at udarbejde skema til brug herfor. Jordregulativ Formål 1 Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og virksomheder i Frederiksberg Kommune med henblik på at

Læs mere

Regulativ for jord, Vejen Kommune Januar 2012

Regulativ for jord, Vejen Kommune Januar 2012 REGULATIV for jord Regulativ for jord, Vejen Kommune Januar 2012 1. Formål Formålet med dette regulativ er: 1.1 at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og

Læs mere

Regulativ for jord. Læs om: Regler for jord, som er affald herunder områdeklassificering og flytning af jord. Oktober

Regulativ for jord. Læs om: Regler for jord, som er affald herunder områdeklassificering og flytning af jord. Oktober Regulativ for jord Læs om: Regler for jord, som er affald herunder områdeklassificering og flytning af jord Oktober 2016 1 1 Formål 1.1 Affaldshåndtering Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler

Læs mere

Sorø Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD

Sorø Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Sorø Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD 2 REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Sorø Kommune Indhold: 1 Formål m.v. 3 2 Lovgrundlag 3 3 Definitioner 3 4 Registrering af udenlandske virksomheder 3 5 Gebyrer 4

Læs mere

REGULATIV FOR JORD Ballerup Kommune

REGULATIV FOR JORD Ballerup Kommune REGULATIV FOR JORD Ballerup Kommune Gældende fra 1. januar 2012 Indholdsfortegnelse REGULATIV FOR JORD... 1 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag... 3 4. Definitioner...

Læs mere

REGULATIV FOR JORD FRA LETBANEN PÅ RING 3 I ISHØJ KOMMUNE

REGULATIV FOR JORD FRA LETBANEN PÅ RING 3 I ISHØJ KOMMUNE REGULATIV FOR JORD FRA LETBANEN PÅ RING 3 I ISHØJ KOMMUNE 1 2 Indhold 1 FORMÅL 3 2 LOVGRUNDLAG 3 3 DEFINITIONER 3 4 UNDTAGELSE FRA DOKUMENTATIONSKRAV 3 5 ANALYSEFRIE OMRÅDER 4 6 SKEMA TIL BRUG FOR ANMELDELSE

Læs mere

Regulativ for jord for Gentofte Kommune

Regulativ for jord for Gentofte Kommune Regulativ for jord for Gentofte Kommune 2 Formål 1 Dette regulativ er udarbejdet i henhold til 19, stk. 2 i affaldsbekendtgørelsen, hvoraf det fremgår, at Gentofte Kommune skal vedtage et selvstændigt

Læs mere

KLASSIFICERING OG SORTERING

KLASSIFICERING OG SORTERING KLASSIFICERING OG SORTERING Bilaget indeholder retningslinjer for klassifikation og sortering af overskudsjord. Retningslinjerne beskriver fastsættelse af antal jordprøver til kemisk analyse, analyseparametre

Læs mere

REGULATIV FOR JORD. Gældende fra d. 1. januar 2012

REGULATIV FOR JORD. Gældende fra d. 1. januar 2012 Gældende fra d. 1. januar 2012 Indholdsfortegnelse Formål... 3 Gyldigheds- og anvendelsesområde... 3 Lovgrundlag... 4 Definitioner... 4 Arealer omfattet af områdeklassificeringen... 4 Affaldsproducentens

Læs mere

Regulativ for jord, som er affald

Regulativ for jord, som er affald Regulativ for jord, som er affald Indhold 1 Formål... 3 1.1 Affaldshåndtering... 3 1.2 Jordflytning og områdeklassificering... 3 2 Lovgrundlag... 3 3 Definitioner... 3 4 Anvendelsesområde... 4 5 Pligter

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD

Ringkøbing-Skjern Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Ringkøbing-Skjern Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Gældende fra d. 20-06-2012 1 Formål m.v. 1 2 Lovgrundlag 1 3 Definitioner 1 4 Registrering af udenlandske virksomheder 2 5 Gebyrer 2 6 Klage m.v.

Læs mere

REGULATIV FOR Regulativ for forurenet jord, jord fra forureningskortlagte ejendomme, samt jord fra offentlige vejarealer

REGULATIV FOR Regulativ for forurenet jord, jord fra forureningskortlagte ejendomme, samt jord fra offentlige vejarealer REGULATIV FOR Regulativ for forurenet jord, jord fra forureningskortlagte ejendomme, samt jord fra offentlige vejarealer Morsø Kommune 1. Formål 1.1 Regulativets formål er at sikre, at forurenet jord bliver

Læs mere

Bilag 1 Grænseværdier - jordklasser

Bilag 1 Grænseværdier - jordklasser Bilag 1 Grænseværdier - jordklasser Klasse 0 Klasse ½ Klasse 1 Klasse 1½ Klasse 2 Klasse 3 Klasse 4 Kategori 1 Kategori 2 Kategori 3 tørstof tørstof tørstof tørstof eluat Tørstof eluat tørstof eluat tørstof

Læs mere

Jordstyringsregulativ

Jordstyringsregulativ Jordstyringsregulativ Silkeborg Kommune April 2011 I Generel del 1 Formål m.v. Formålet med dette regulativ er: At fastsætte regler om de kommunale affaldsordningers omfang og tilrettelæggelse m.v., jf.

Læs mere

Regulativ for jordstyring

Regulativ for jordstyring Regulativ for jordstyring Februar 2012 Regulativ for jordstyring i Nyborg Kommune Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Lovgrundlag 3. Gyldigheds- og anvendelsesområde 4. Områder omfattet af områdeklassificeringen

Læs mere

Arbejder du med jord fra Københavns Kommune

Arbejder du med jord fra Københavns Kommune Arbejder du med jord fra Københavns Kommune Miljøkontrollen 2006 MILJØKONTROLLEN 1. marts 2003 indfører Københavns Kommune et regulativ, som skal gøre det hurtigere og mere smidigt for bygherrer og entreprenører

Læs mere

Regulativ for flytning af overskudsjord. i Esbjerg Kommune. Regulativ gældende pr. 19.09.2012 - 1 -

Regulativ for flytning af overskudsjord. i Esbjerg Kommune. Regulativ gældende pr. 19.09.2012 - 1 - Regulativ for flytning af overskudsjord i Esbjerg Kommune - 1 - Regulativ for flytning af overskudsjord i Esbjerg Kommune 1. Formål Formålet med regulativet er at sikre, at håndtering og flytning af overskudsjord

Læs mere

Mariagerfjord Kommune. Jordregulativ

Mariagerfjord Kommune. Jordregulativ Mariagerfjord Kommune Jordregulativ Indholdsfortegnelse JORDREGULATIV FOR MARIAGERFJORD KOMMUNE... 1 1 FORMÅL... 1 1.1 Affaldshåndtering... 1 1.2 Områdeklassificering og jordflytning... 1 2 LOVGRUNDLAG...

Læs mere

BilagØU_111121_pkt.16_03. REGULATIV OM JORD Hvidovre Kommune (Dato) OKTOBER 2011 UDKAST

BilagØU_111121_pkt.16_03. REGULATIV OM JORD Hvidovre Kommune (Dato) OKTOBER 2011 UDKAST REGULATIV OM JORD Hvidovre Kommune (Dato) OKTOBER 2011 UDKAST 1 Indhold Generel del... 4 1. Formål... 4 Jord som affald... 4 Områdeklassificering, jordflytning og anmeldelse... 4 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde...

Læs mere

Jordstyringsregulativ. April 2016

Jordstyringsregulativ. April 2016 Jordstyringsregulativ April 2016 1 I Generel del 1 Formål m.v. Formålet med dette regulativ er: At fastsætte regler om de kommunale affaldsordningers omfang og tilrettelæggelse m.v., jf. miljøbeskyttelseslovens

Læs mere

Regulativ om jord, som er affald

Regulativ om jord, som er affald Regulativ om jord, som er affald 1 Formål 1.1 Affaldshåndtering Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og virksomheder i

Læs mere

Generelle regler for husholdninger Generelle regler for virksomheder Særlig del Områdeklassificering... 13

Generelle regler for husholdninger Generelle regler for virksomheder Særlig del Områdeklassificering... 13 REGULATIV OM JORD Hvidovre Kommune December 2011 1 Indhold Generel del... 4 1. Formål... 4 Jord som affald... 4 Områdeklassificering, jordflytning og anmeldelse... 4 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde...

Læs mere

1 of 10. Regulativ for jordstyring

1 of 10. Regulativ for jordstyring 1 of 10 Regulativ for jordstyring Marts 2014 2 of 10 Indholdsfortegnelse 1. Formål 2 2. Lovgrundlag 2 3. Definitioner 2 4. Gyldigheds- og anvendelsesområde 2 5. Anmeldelse af jordflytninger 2 5.1 Anmeldelse

Læs mere

Jordflytningsbekendtgørelse bilag 1, 2 og 3 (1479 af 12/ Bek. om anmeldelse og dokumentation i forbindelse med flytning af jord)

Jordflytningsbekendtgørelse bilag 1, 2 og 3 (1479 af 12/ Bek. om anmeldelse og dokumentation i forbindelse med flytning af jord) Jordflytningsbekendtgørelse bilag 1, 2 og 3 (1479 af 12/12 2007. Bek. om anmeldelse og dokumentation i forbindelse med flytning af jord) Bilag 1 Udtagning af prøver Prøverne skal enten udtages på opgravningsstedet

Læs mere

JORDREGULATIV Horsens Kommune. Gældende fra 26. marts 2015

JORDREGULATIV Horsens Kommune. Gældende fra 26. marts 2015 JORDREGULATIV Horsens Kommune Gældende fra 26. marts 2015 Indholdsfortegnelse regulativ 1. Formål 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde 3. Definitioner 4. Affaldsproducentens pligter 5. Affaldstransportørens

Læs mere

Vejledning om jordregulativ

Vejledning om jordregulativ Vejledning om jordregulativ Vejledning fra Miljøstyrelsen Nr. 4 2011 Indhold FORORD 5 SAMMENFATNING 7 SUMMARY 9 1 REGULATIV FOR JORD 11 1.1 BAGGRUND 11 1.2 DEN RETLIGE RAMME HJEMMELSGRUNDLAGET 12 1.2.1

Læs mere

BILAG 2 KLASSIFIKATION OG SORTERING

BILAG 2 KLASSIFIKATION OG SORTERING BILAG 2 KLASSIFIKATION OG SORTERING Bilag 2 indeholder retningslinjer for klassifikation og sortering af overskudsjord. Retningslinjerne beskriver fastsættelse af kemiske analyser, analyseparametre og

Læs mere

REGULATIV FOR JORDSTYRING OG OMRÅDEKLASSIFICERING I VIBORG KOMMUNE

REGULATIV FOR JORDSTYRING OG OMRÅDEKLASSIFICERING I VIBORG KOMMUNE REGULATIV FOR JORDSTYRING OG OMRÅDEKLASSIFICERING I VIBORG KOMMUNE Eksempler på jordflytninger i Viborg Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 2 1. FORMÅL. 2 2. LOVGRUNDLAG 3 3. GYLDIGHEDS- OG ANVENDELSESOMRÅDE

Læs mere

Regulativ for anmeldelse og dokumentation af jordflytning i Høje- Taastrup Kommune

Regulativ for anmeldelse og dokumentation af jordflytning i Høje- Taastrup Kommune Regulativ for anmeldelse og dokumentation af jordflytning i Høje- Taastrup Kommune Sags nr. 81346 Dokument nr. 1815136 Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Lovgrundlag 3. Gyldigheds- og anvendelsesområde 4.

Læs mere

BILAG 1: FORSLAG TIL REVIDERET JORDREGULATIV, BILAG TIL INDSTILLING OM REVIDERET JORDREGULATIV

BILAG 1: FORSLAG TIL REVIDERET JORDREGULATIV, BILAG TIL INDSTILLING OM REVIDERET JORDREGULATIV BILAG 1: FORSLAG TIL REVIDERET JORDREGULATIV, BILAG TIL INDSTILLING OM REVIDERET JORDREGULATIV UDKAST JORDREGULATIV 1. Formål 1 Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord,

Læs mere

JORDREGULATIV. Miljøudvalget Sag nr. 83, bilag 1 FORSLAG TIL JORDREGULATIV UDKAST. 1. Formål

JORDREGULATIV. Miljøudvalget Sag nr. 83, bilag 1 FORSLAG TIL JORDREGULATIV UDKAST. 1. Formål FORSLAG TIL JORDREGULATIV Miljøudvalget 27.10.2011 Sag nr. 83, bilag 1 UDKAST JORDREGULATIV 1. Formål 1.1 Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra

Læs mere

Anmeldelse af jordflytning

Anmeldelse af jordflytning Ringkøbing-Skjern Kommune Land, og Kultur Smed Sørensens Vej 1 6950 Ringkøbing Udfyldes af kommunen Dato Sagsidentifikation - KLE 09.08.15P19 5 708410 032288 Anmeldelse af jordflytning Løbenummer Løbenummer

Læs mere

Arbejder du med jord fra Københavns Kommune

Arbejder du med jord fra Københavns Kommune Arbejder du med jord fra Københavns Kommune Københavns Kommune Teknik- og miljøforvaltningen Center for Miljø 2008 ARBEJDER DU MED JORD Forord Læsevejledning Graver du i jord Anmelder du jord Kører du

Læs mere

JORDREGULATIV. Gladsaxe Kommune. Gældende fra 1. april 2019.

JORDREGULATIV. Gladsaxe Kommune. Gældende fra 1. april 2019. JORDREGULATIV Gladsaxe Kommune Gældende fra 1. april 2019. JORDREGULATIV 1. Formål 1 Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere

Læs mere

Jordflytningsregulativ

Jordflytningsregulativ Jordflytningsregulativ 8. Januar 2019 Side 1 af 25 1. Formål 1.1 Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og virksomheder

Læs mere

Vordingborg Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD

Vordingborg Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Vordingborg Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Gældende fra d. 01-04-2012 1 Formål m.v. 1 2 Lovgrundlag 1 3 Definitioner 1 4 Registrering af udenlandske virksomheder 2 5 Gebyrer 2 6 Klage m.v. 2 7 Overtrædelse

Læs mere

Regulativ for jord. Skive Kommune. Skive det er RENT LIV SKIVE.DK

Regulativ for jord. Skive Kommune. Skive det er RENT LIV SKIVE.DK Regulativ for jord Skive Kommune 2018 Skive det er RENT LIV SKIVE.DK Resume Dette regulativ er lavet med henblik på at forebygge forurening, ved at sikre at flytning og transport af forurenet og lettere

Læs mere

REGULATIV FOR JORD REGULATIV FOR JORD. Gældende fra d. 16. juli Side 1 af 22

REGULATIV FOR JORD REGULATIV FOR JORD. Gældende fra d. 16. juli Side 1 af 22 Gældende fra d. 16. juli 2019 Side 1 af 22 1. Formål 1.1 Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og virksomheder i Lyngby-Taarbæk

Læs mere

Jordflytningsregulativ

Jordflytningsregulativ Jordflytningsregulativ xx. xxxxxx 2019 Side 1 af 25 1. Formål 1.1 Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og virksomheder

Læs mere

Regulativ for jordstyring i Nordfyns Kommune

Regulativ for jordstyring i Nordfyns Kommune Regulativ for jordstyring i Nordfyns Kommune 1. Formål Regulativets formål er, at sikre at styring af forurenet jord i Nordfyns Kommune sker efter gældende regler. Samt at definere og udpege områder, hvor

Læs mere

Jordflytning. 1. januar 2008 trådte nye regler om jordflytning i kraft. Grunden til ændringen var indførelsen af områdeklassificering,

Jordflytning. 1. januar 2008 trådte nye regler om jordflytning i kraft. Grunden til ændringen var indførelsen af områdeklassificering, Jordflytning flytning Jordflytning 1. januar 2008 trådte nye regler om jordflytning i kraft. Grunden til ændringen var indførelsen af områdeklassificering, som medførte en udvidelse af anmeldepligten ved

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Regulativ for jord

Bornholms Regionskommune. Regulativ for jord Regulativ for jord Gældende pr. 1. januar 2011 Bornholms Affaldsbehandling Almegårdsvej 8 3700 Rønne Tlf.: 56 95 92 00 Fax: 56 95 92 03 E-mail: mail@bofa.dk www.bofa.dk Bofa en virksomhed i Bornholms Regionskommune

Læs mere

København Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD. Gældende fra d. Endnu ikke gældende

København Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD. Gældende fra d. Endnu ikke gældende København Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Gældende fra d. Endnu ikke gældende 1 Formål m.v. 1 2 Lovgrundlag 1 3 Definitioner 1 4 Registrering af udenlandske virksomheder 2 5 Gebyrer 2 6 Klage m.v.

Læs mere

Vejledning i. Håndtering af forurenet jord på Sjælland

Vejledning i. Håndtering af forurenet jord på Sjælland Vejledning i Håndtering af forurenet jord på Sjælland Juli 2001 1 Vejledning i Håndtering af forurenet jord på Sjælland Juli 2001 Vejledning i håndtering af forurenet jord på Sjælland Juli 2001 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Jordregulativ for Hillerød Kommune

Jordregulativ for Hillerød Kommune Jordregulativ for Hillerød Kommune Indholdsfortegnelse Kapitel 1 formål, lovgrundlag m.v. 1.1 Formål 1.2 Lovgrundlag 1.3 Definitioner 1.4 Gyldigheds- og anvendelsesområde Kapitel 2 - affaldshåndtering

Læs mere

Regulativ for erhvervsaffald Brønderslev Kommune Indholdsfortegnelse

Regulativ for erhvervsaffald Brønderslev Kommune Indholdsfortegnelse Regulativ for erhvervsaffald Brønderslev Kommune Indholdsfortegnelse 1 Formål.......................................................... 2 2 Lovgrundlag..................................................

Læs mere

Vejledning i. Håndtering af forurenet jord på Sjælland

Vejledning i. Håndtering af forurenet jord på Sjælland Vejledning i Håndtering af forurenet jord på Sjælland Juli 2001 1 Vejledning i Håndtering af forurenet jord på Sjælland Juli 2001 2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og formål... 3 3. Lovgrundlag... 4

Læs mere

REGULATIV FOR JORDSTYRING Forslag til revideret områdeklassificering

REGULATIV FOR JORDSTYRING Forslag til revideret områdeklassificering REGULATIV FOR JORDSTYRING Forslag til revideret områdeklassificering Teknik & Miljø, september 2009 Udarbejdet af: Faxe Kommune Teknik & Miljø Frederiksvej 9 4690 Haslev Telefon: 5620 3000 www.faxekommune.dk

Læs mere

Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf.: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk

Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf.: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Afdeling: Byg og Miljø Dato: MÅNED ÅÅÅÅ TEKNIK OG MILJØ Regulativ for områdeklassificering og jordstyring i Norddjurs Kommune Ændringer skrevet med rødt. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf.: 89

Læs mere

Teknisk Forvaltning Juni 2001 Revideret december 2005. Vejledning i håndtering af jord i Randers kommune, jf. lov om forurenet jord

Teknisk Forvaltning Juni 2001 Revideret december 2005. Vejledning i håndtering af jord i Randers kommune, jf. lov om forurenet jord Teknisk Forvaltning Juni 2001 Revideret december 2005 Vejledning i håndtering af jord i Randers kommune, jf. lov om forurenet jord Indholdsfortegnelse 1. Baggrund, formål og anvendelse... side 3 2. Strategien

Læs mere

Orientering om ny jordflytningsbekendtgørelse og regulativ i Odder Kommune

Orientering om ny jordflytningsbekendtgørelse og regulativ i Odder Kommune Orientering om ny jordflytningsbekendtgørelse og regulativ i Odder Kommune 1. Indledning 1.1. Formål Orienteringen drejer sig om reglerne i kommunens samlede jordflytningsregulativ om anmeldelse og dokumentation

Læs mere

Udgivelsesår 2014. Politisk godkendt. Udgiver. Sønderborg Kommune Vand & Jord Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg

Udgivelsesår 2014. Politisk godkendt. Udgiver. Sønderborg Kommune Vand & Jord Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg Jordregulativ Resume Dette regulativ fastsætter reglerne for, hvordan borgere, grundejere samt virksomheder i hele Sønderborg Kommune skal håndtere jord, som er affald. Reglerne er lavet med henblik på

Læs mere

UDKAST af 08.11.2010. Bekendtgørelsens område m.v.

UDKAST af 08.11.2010. Bekendtgørelsens område m.v. UDKAST af 08.11.2010 Bekendtgørelse om genanvendelse af restprodukter og jord til bygge- og anlægsarbejder og om genanvendelse af sorteret, uforurenet bygge- og anlægsaffald I medfør af 7, stk. 1, 7 a,

Læs mere

Regulativ for jordflytning

Regulativ for jordflytning Regulativ for jordflytning Februar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Formål 2 2. Lovgrundlag 2 3. Gyldigheds- og anvendelsesområde 2 4. Anmeldelse af jordflytninger 2 4.1 Anmeldelse af jord 3 4.2 4.3 Iværksættelse

Læs mere

UDKAST TIL NYT JORDSTYRINGSREGULATIV - JORDREGULATIV FOR GRIBSKOV KOMMUNE PR

UDKAST TIL NYT JORDSTYRINGSREGULATIV - JORDREGULATIV FOR GRIBSKOV KOMMUNE PR Side 1 af 5 Tilbage Frem UDKAST TIL NYT JORDSTYRINGSREGULATIV - JORDREGULATIV FOR GRIBSKOV KOMMUNE PR. 01.01.11 Fristen for bemærkninger er d. 9. november 2010, til plan-byg@gribskov.dk Al jord der skal

Læs mere

Slagelse Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD

Slagelse Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Slagelse Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Gældende fra d. 01-05-2013 1 Formål m.v. 1 2 Lovgrundlag 1 3 Definitioner 1 4 Registrering af udenlandske virksomheder 2 5 Gebyrer 2 6 Klage m.v. 3 7 Overtrædelse

Læs mere

Indledende miljøundersøgelser til foreløbig kategorisering af overskudsjord

Indledende miljøundersøgelser til foreløbig kategorisering af overskudsjord Notat SAG: Om- og tilbygning af St. Magleby Skole SAG NR.: 12161M VEDR.: Indledende miljøundersøgelser til foreløbig kategorisering af overskudsjord DATO: 2013.03.14 INIT.: BB Indledning I forbindelse

Læs mere

Regulativ for jordstyring. af 28. juni Holstebro Kommune

Regulativ for jordstyring. af 28. juni Holstebro Kommune af 28. juni 2008 Holstebro Kommune Indholdsfortegnelse... 1 af 28. juni 2008... 1 Holstebro Kommune... 1 1 Formål... 3 2 Lovgrundlag... 3 3 Gyldigheds- og anvendelsesområde... 3 4 Anmeldelse af jordflytninger...

Læs mere

Bekendtgørelse om anmeldelse og dokumentation i forbindelse med flytning af jord

Bekendtgørelse om anmeldelse og dokumentation i forbindelse med flytning af jord (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar 2015 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-783-00006 Senere ændringer til forskriften BEK nr 1346 af 21/12/2011 BEK nr 874

Læs mere

1. Baggrund for og formål med områdeklassificeringen og udpegning af analysefrizoner

1. Baggrund for og formål med områdeklassificeringen og udpegning af analysefrizoner NOTAT 12. november 2007 Journal nr. 029799-421201 Bilag 1: Baggrundsnotat om områdeklassificering af lettere forurenede arealer, udpegning af analysefri zoner og anmeldelse og dokumentation i forbindelse

Læs mere

Ny Affaldsbekendtgørelse

Ny Affaldsbekendtgørelse Ny Affaldsbekendtgørelse Introduktion Ny affaldsbekendtgørelse udstedt 18. december 2009. Justeret bekendtgørelse udstedt 13. januar 2010. Fodnoten til bilag 6 B om forbrænding slettet Undtagelse for restprodukter

Læs mere

REGULATIV FOR JORDSTYRING OG OMRÅDEKLASSIFICERING I VIBORG KOMMUNE

REGULATIV FOR JORDSTYRING OG OMRÅDEKLASSIFICERING I VIBORG KOMMUNE BILAG 1 TIL KMU 06.10.11 REGULATIV FOR JORDSTYRING FORSLAG TIL: REGULATIV FOR JORDSTYRING OG OMRÅDEKLASSIFICERING I VIBORG KOMMUNE Eksempler på jordflytninger i Viborg Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD

Læs mere

Sammenfatning af de nye regler på affaldsområdet

Sammenfatning af de nye regler på affaldsområdet Notat Fra: Lars Høier 05. februar 2010 Dokumentnr.: 51042 Sammenfatning af de nye regler på affaldsområdet Der er i januar 2010 kommet to nye bekendtgørelser på affaldsområdet: Affaldsbekendtgørelsen,

Læs mere

Ansøgning om dispensation fra det generelle forbud mod at køre jord til råstofgrave matr. nr. 3a Anisse by, Anisse, Helsinge Kommune.

Ansøgning om dispensation fra det generelle forbud mod at køre jord til råstofgrave matr. nr. 3a Anisse by, Anisse, Helsinge Kommune. Teknik & Miljø FREDERIKSBORG AMT I SCT Stæremosen 21-25 3250 Gilleleje Landskabsafdelingen J.nr.8-70-3-215-1-98 BKH Ansøgning om dispensation fra det generelle forbud mod at køre jord til råstofgrave matr.

Læs mere

Nyborg Kommune. Regulativ for jordflytning i Nyborg

Nyborg Kommune. Regulativ for jordflytning i Nyborg Nyborg Kommune Regulativ for jordflytning i Nyborg Kommune Februar 2008 Nyborg Kommune Regulativ for jordflytning i Nyborg Kommune Februar 2008 Ref 07727085 J00004-4-KATN(4) Version 4 Dato 2008-01-21 Udarbejdet

Læs mere

Collstrop Horsens 1890-1978. 1 www.regionmidtjylland.dk

Collstrop Horsens 1890-1978. 1 www.regionmidtjylland.dk Collstrop Horsens 1890-1978 1 1 www.regionmidtjylland.dk Collstrop træimprægnering Driftsperiode 1890-1978 Svelleimprægnering frem til 1970. Rüpingmetoden. Op til 400.000 sveller/år. Råd- og brandimprægnering

Læs mere