Referat Det sygeplejefaglige Råd. Dagsorden. Tid: Fredag den 17. april kl Mødelokale: Anæstesiologisk Afdeling, mødelokale B, Herning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Det sygeplejefaglige Råd. Dagsorden. Tid: Fredag den 17. april kl. 9.30 12.00. Mødelokale: Anæstesiologisk Afdeling, mødelokale B, Herning"

Transkript

1 Hospitalsenheden Vest Det Sygeplejefaglige Råd Referat Det sygeplejefaglige Råd Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel Tid: Fredag den 17. april kl Mødelokale: Anæstesiologisk Afdeling, mødelokale B, Herning Mødeleder: Gitte Kjær Nielsen Referent: Dagny Kloster Mødedeltagere: Britta Pape og Pernille Staal Thiesen deltager i punkt 2. Afbud: Ann Fogsgaard, Mette Frøjk, Dorte Banner Traktement: Kaffe/the og brød fra mødets start. Dato Lone Geertsen Side 1 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden (5 min.) Dagsorden godkendt. Tre punkter til Eventuelt. 2. Obligatorisk diplommodul Videnskabsteori og metode (30 min) Præsentation af semester opgave fra Master i læreprocesser Aalborg Universitet v. Britta Pape og Pernille Staal Thiesen En undersøgelse af den erfarne sygeplejerskes anvendelse af generel viden opnået på diplommodulet videnskabsteori og metode samt organisationens muligheder for at støtte og fremme den individuelle- og den organisatoriske læring. Videre drøftelse af obligatorisk diplommodul til ikke bachelor sygeplejersker Ved sidste møde har vi givet hinanden håndslag på at vi kan melde 15 på til efterårets modul. Britta og Pernilles præsentation er vedhæftet som bilag. Fælles drøftelse af hvad vi kan gøre for at støtte op om at fremme læringen og få brugt det tillærte i praksis. Britta og Pernille opfordres til at have kontakt med CFU om emnet mhp hvad vi gør fremadrettet. Vi bør som ledere tage ansvar og facilitere det i vore respektive afdelinger.

2 Vedr. tilmelding til efterårets modul. Hvis muligt skal den enkelte afdeling sende to af sted, da vi ved at sygeplejerskerne har glæde af at følges ad mhp. udbytte af læring. Det besluttes, at vi nu tager stilling til antal deltagere på efterårets modul. Deadline for at melde tilbage til Janet 13. maj Næste møde: Næsten alle uden bachelorgrad i uddannelsen har været på grundmodulet. Derfor skal det dagsordenssættes, hvad vores fremtidige strategi skal være. 3. Præsentation af seniorforsker Bodil Bjørnshave Noe v. Ida og Bodil (30 min) Bodils præsentation vedhæftes referatet. Ida opfordrer os til at bemærke. Hvilke metoder Bodil mestrer både kvalitative og kvantitative. Bodil inviteres med til DSFR-møder en gang pr. kvartal sammen med Inger, Erna og Janet. Side 2 4. Kombinationsstilling med VIA v. arbejdsgruppen (30 min) Drøftelserne med VIA er nu så langt, så der er udarbejdet formål for stillingerne og en ramme for en stillings- og funktionsbeskrivelse for de to stillinger. Arbejdsgruppen vil gerne at oplægget drøftes med henblik på en beslutning om at opslå de to stillinger internt i henholdsvis HEV og Via til besættelse medio august (Se bilag) Fælles formål er sendt til VIA. To kommentarer fra VIA, som mener, at det at opnå synergi og at skabe sammenhæng er samme ting.. Samarbejdende kultur hvad forstås ved det? Hvad mener vi med det? VI mener førstnævnte er to forskellige ting. Samarbejdende kultur vil blive drøftet med VIA af arbejdsgruppen. Vi tænker det er et godt udtryk. Rammefunktionsbeskrivelserne vil blive tilrettet konkret i stillings- og funktionsbeskrivelserne, når vi ved, hvem der får stillingerne. Det vil være meget personafhængigt, hvad der kan forventes. På landsplan er der ikke særlig gode resultater/erfaringer med kombinationsstillinger. Men vi tror på det, og bakker op om det, og håber vi får lavet en model, der vil give gode erfaringer. 5. Nyt om EUD reformen, herunder ny Uddannelsesordning for Social- og sundhedsuddannelsen v. Gitte og Erna (30 min)

3 Erna uddelte en oversigt: forventet grundforløb: omsorg, sundhed og pædagogik og gav kommentarer til dette. - Nyt er at de unge elever får 2x20 ugers grundforløb, før de starter på et hovedforløb, fx Social- og sundhedsuddannelsen. - På GF 1 er der almene fag (dansk, engelsk og naturfag) samt erhvervsfag. Det vil sige fag rettet mod at blive parate til et erhverv, fx er en af fagretningerne mennesker, sundhed og udvikling. - På GF 2 vil der være såvel unge som elever over 25 år. Alle som ikke har gennemgået GF 1, bliver realkompetencevurderet (RKV), med henblik på evt. godskrivning for dele eller hele GF2. Definition af erhvervsuddannelse for elever over 25 år kan læses på bagsiden af den udleverede oversigt. - Nyt er, at alle elever skal bestå en grundforløbsprøve før start på et hovedforløb. - Social- og sundhedsassistentuddannelsen fortsætter med den struktur, som er i dag. Det vil sige, samme længde, samme antal skole- og praktikperioder, 3 praktikperioder af ca. 15 ugers varighed, og den somatiske praktik foregår som den 1. praktik på et somatisk hospital. - Nyt er faget farmakologi og medicinhåndtering. Indholdet tages fra andre fag og samles i et selvstændigt fag, og det er et eksamensfag på lige fod med de øvrige områdefag. - Nyt er at der indføres talentspor det vil sige elever kan vælge at læse fag på et højere niveau. De vil således nå det niveau i erhvervsuddannelses taksonomien der hedder ekspert. Samtlige niveauer er: begynder, rutineret, avanceret, ekspert. Eleverne skal nå målet avanceret ved uddannelsens afslutning. - Der er ikke tale om en ny/anden uddannelse ved at indføre talentspor. Elever vælger at fordybe sig i et fag/emne, fx rehabilitering, og skal derfor både teori og praktik have et andet indhold i disse valgte fag/emner. - Dette afføder en debat om talentspor, som kommer i alle uddannelser. Ida Gøtke foreslår at sætte temaet talentspor på dagsordenen på et kommende møde. Inger og Erna vil arbejde videre med dette. - Praktikvejlederkurset vil blive tilrettet i forhold til det nye i uddannelserne, og der kan komme supplerende kurser for erfarne praktikvejledere. - Erna nævner at der ændres i elevtallet på nogle afdelinger. Det skal besluttes hvordan vejledningen skal organiseres. Skal der være en praktikvejleder mere eller skal de nuværende evt. have 3 elever hver? Erna appellerer til, at det drøftes i afdelingerne, hvordan det kan fungere bedst. Det er vigtigt at praktikvejlederne får den nødvendige tid til opgaven, så vi fortsætter med at have praktikvejledere, som er glade for opgaven. Der er stort pres på flere afdelinger. - Der spørges til, hvordan afdelingssygeplejerskerne får information om det nye i uddannelsen. Erna vil arbejde videre med dette. Side 3

4 Til orientering: Efter mødet har Erna besluttet sig for at invitere afdelingssygeplejerskerne med til ERFA møde med praktikvejlederne i september. (Det vil naturligvis være afdelingssygeplejersker fra afsnit, som er med til at uddanne social- og sundhedsassistentelever.) Herning den 22. september kl i mødelokale 5. Holstebro den 23. september kl i sal 2. og gælder også for Holstebro og Lemvig. Klokkeslettet er det tidspunkt, hvor afdelingssygeplejerskerne inviteres til at deltage. Bilag: Oversigt over ny EUD-reform Side 4 6. Orienteringspunkt og forespørgsel vedr. sommertræf i klinikken uge v. Inger (5 min) Sommertræf for studerende ved HEV omfatter fire dage i uge Målgruppen er studerende fra de mellemlange videregående uddannelser samt medicinstuderende i Hospitalsenheden Vest. Baggrunden for sommertræf er et ønske om at tænke uddannelse på tværs, ved at de studerende arbejder systematisk med temaerne tværfaglighed og patientdeltagelse. Disse er temaer der fokuseres på hos sundhedspersonalet på HEV og i samfundet generelt. Temaerne støtter også visionen om "patientens hospital". Det er tanken at underviserne er interne nøglepersoner som arbejder med patientdeltagelse og tværfaglighed på forskellige fronter, samt medlemmer af hospitalets brugerråd. Ideen er at de studerende (højst 20) etableres i tværfaglige grupper ved ugens start og indsamler data via observationsstudier med videobriller i ambulatorier i Herning. Der vil også være forskellige oplæg fra patienter og fagpersoner om patientdeltagelse samt om metoder. De studerende bearbejder de indsamlede indtryk. Der er fokus på at de lærer med, af og om hinanden. Tovholder på forløbet er en tværfaglig projektgruppe der består af Inger Bach Henriksen (Projektansvarlig), Dorte Thagaard og Janet Hansen. De øvrige medlemmer af MVU rådet er facilitatorer for grupper af studerende. Projektbeskrivelsen finpudses og gøres færdig den 21/ og sendes derefter til medlemmerne i DSFR til orientering.

5 Forespørgsel om mulighed for at kunne dataindsamle (evt. med videobriller) i forbindelse med Sommertræf i klinikken: Ambulatorier: Gynækologisk, Obstetrisk, Kirurgisk- og Medicinsk ambulatorium Punkt til orientering. Der nikkes fra de nævnte afdelinger Inger tager kontakt til afdelingssygeplejerskerne i ambulatorierne. 7. Hvad er vi optaget af? (20 min.) Herunder evt. og evaluering af mødet. Information ud i afd (Hanne-Birgit) Åse Sloth, chef for radiografudd går på efterløn. Alle afdelingssygeplejersker og ledende lægesekretærer var i onsdags inviteret til info-møde om RIS-opdatering. Hanne Birgit havde forventet 40 personer der kom 3. Hvad gør vi for at nå målgruppen på tværs af afdelinger, når vi har et fælles ærinde? Kredsen opfordrer til at måske skal vi som oversygeplejersker involveres mhp at sikre funktionsledernes deltagelse, når det er relevant og vigtigt. Side 5 Uddannlese (Inger) Uddannelses- og forskningsministeriet vil revidere de sundhedsfaglige professionsuddannelser. Inger deltager fra HEV med Ida som sparringspartner Kliniske retningslinjer (Dagny) Hvis vi oplever problemer med kliniske retningslinjer, så vil sygeplejedirektør Helen Bernt fra Rigshospitalet, der er formand for Center for Kliniske retningslinjer, gerne kontaktes/informeres direkte. Et eksempel kan være en retningslinje, der indeholder et lægemiddel, som ikke er godkendt. E-dagsorden Kan DSFR dagsordener og referater overgå til E-dagsorden? Lis eller Dorte i Staben vil kunne oprette det. Det aftales at tage det op på kommende AL-møde. 8. Til orientering: Orienteringspunkt vedr. uddannelsespolitik på grunduddannelsesområdet i Region Midtjylland v. Inger På anbefaling af RKU (Rådet for klinisk undervisning) har Strategisk HR-Forum på møde den 18/ besluttet, at Region Midtjylland skal udarbejde en fælles regional politik for grunduddannelsesområdet.

6 Baggrunden for anbefalingen hænger sammen med at RKU stod foran en revision af Vision og strategi for klinisk undervisning i somatik, psykiatri og social i Region Midtjylland. I den forbindelse opstod ideen om at ændre dokumentet til at følge strukturen i forhold til politik, retningslinjer og instrukser. SHRF har godkendt, at enhederne indstiller repræsentanter til et netværk, som skal bistå Koncern HR, der har det organisatoriske ansvar for formuleringen af politikken og den regionale implementering heraf. Fra HEV blev vi bedt om at indstille en repræsentant for Social- og Sundhedsassistentuddannelsen, en repræsentant for Radiografuddannelsen og evt. yderligere en repræsentant. Fra HEV er Erna Leth, Lisa Birkmose og Janet Hansen indstillet. Procesplan og kommissorium er vedlagt som bilag. Side 6 Mentorordning for nye praktikvejledere i social- og sundhedsassistentuddannelsen ved HEV v. Erna (Se bilag)

Referat Det sygeplejefaglige Råd. Referat. Tid: Fredag den 1. april kl Mødelokale: Udvalgsværelse 2, Regionshospitalet Herning

Referat Det sygeplejefaglige Råd. Referat. Tid: Fredag den 1. april kl Mødelokale: Udvalgsværelse 2, Regionshospitalet Herning Hospitalsenheden Vest Det Sygeplejefaglige Råd Referat Det sygeplejefaglige Råd Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Tid: Fredag den 1. april kl. 9.30 12.00

Læs mere

Referat Det sygeplejefaglige Råd

Referat Det sygeplejefaglige Råd Hospitalsenheden Vest Det Sygeplejefaglige Råd Referat Det sygeplejefaglige Råd Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Tid: Fredag 13. september 2013 kl. 8.30

Læs mere

Referat Pædagogisk Forum for Erhvervsuddannelser Torsdag den 28. august 2014 kl. 13.00 15.00 Mødelokale 3, Holstebro

Referat Pædagogisk Forum for Erhvervsuddannelser Torsdag den 28. august 2014 kl. 13.00 15.00 Mødelokale 3, Holstebro Hospitalsenheden Vest Staben RH-HV HR Birgit Meldgård Sangill - lægesekretærelever Erna Leth - social- og sundhedsassistentelever + redderelever Kate Gahner Larsen - elever med speciale i offentlig administration

Læs mere

Referat Det sygeplejefaglige Råd

Referat Det sygeplejefaglige Råd Hospitalsenheden Vest Det Sygeplejefaglige Råd Referat Det sygeplejefaglige Råd Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Tid: Torsdag 14. marts 2013 kl. 8.30 11.00.

Læs mere

Det sygeplejefaglige Råd Referat fra fredag d. 19. december Dagsorden. Mødeleder: Elsebeth Borg Esmarch. Referent: Mette Norup Frøjk.

Det sygeplejefaglige Råd Referat fra fredag d. 19. december Dagsorden. Mødeleder: Elsebeth Borg Esmarch. Referent: Mette Norup Frøjk. Hospitalsenheden Vest Det Sygeplejefaglige Råd Det sygeplejefaglige Råd Referat fra fredag d. 19. december 2014. Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Mødeleder:

Læs mere

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 tirsdag, den 25. august 2015 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning, i mødelokale 1

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 tirsdag, den 25. august 2015 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning, i mødelokale 1 Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 tirsdag, den 25. august 2015 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning, i mødelokale 1 Til stede: Afbud fra: Referent: Herning Kommune: Bente Schleicher

Læs mere

Referat Pædagogisk Forum for Erhvervsuddannelser Onsdag den 21. maj 2014 kl. 12.30 15.00 Mødelokale 1, Holstebro

Referat Pædagogisk Forum for Erhvervsuddannelser Onsdag den 21. maj 2014 kl. 12.30 15.00 Mødelokale 1, Holstebro Hospitalsenheden Vest Staben RH-HV HR Birgit Meldgård Sangill - lægesekretærelever Erna Leth - social- og sundhedsassistentelever + redderelever Kate Gahner Larsen - elever med speciale i offentlig administration

Læs mere

LUU SOSU Dato: 26. maj 2015. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens aulaen

LUU SOSU Dato: 26. maj 2015. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens aulaen LUU SOSU Dato: 26. maj 2015. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens aulaen Deltagere: Anette Styrup Bang, Annie Hansen, Bodil Knudsen, Dorte Jørgensen, Fredrik Juel Steensen, Grethe Buch,

Læs mere

Referat fra ekstraordinært Skolepraktikrådsmøde fredag d. 11.marts 2016 fra kl. 8.30 12.30.

Referat fra ekstraordinært Skolepraktikrådsmøde fredag d. 11.marts 2016 fra kl. 8.30 12.30. Referat fra ekstraordinært Skolepraktikrådsmøde fredag d. 11.marts 2016 fra kl. 8.30 12.30. Fra praksis: Bente Juulsgaard(BJ), Irene Winther(IW), Ruth Skriver(RS), Anette Dippel Larsen(ADL), Susanne Pallesen(SP),

Læs mere

Referat fra møde i LUU for SOSU-området

Referat fra møde i LUU for SOSU-området Referat fra møde i LUU for SOSU-området Dato: Mandag den 22. september 2014 kl. 9.00 12.00 i mødelokale 1 Deltagere: Medlemmer: Gitte Kjær Nielsen, Region Midtjylland (GKN) Grethe Nielsen, FOA Holstebro

Læs mere

Referat for møde i LUA

Referat for møde i LUA Referat for møde i LUA Dato: Fredag den 11. marts 2016 Kl. 10.00 12.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Repræsentanter fra FOA: Kim Henriksen, formand for LUA Grethe Nielsen

Læs mere

Referat fra møde i LUU for SOSU-området

Referat fra møde i LUU for SOSU-området Referat fra møde i LUU for SOSU-området Dato: Fredag den 21. november 2014, kl. 09.00 13.00 (inkl. julefrokost) i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Erna Leth (suppleant),

Læs mere

Projektbeskrivelse. Far og mor som partnere - Udvikling af kompetencer til anderledes og styrket samarbejde mellem forældre, børn og sundhedspersonale

Projektbeskrivelse. Far og mor som partnere - Udvikling af kompetencer til anderledes og styrket samarbejde mellem forældre, børn og sundhedspersonale Hospitalsenheden Vest Herning Børneafdelingen Gl. Landevej DK-7400 Herning Tel. +45 7843 3600 www.vest.rm.dk 21. september 2012 Projektbeskrivelse Far og mor som partnere - Udvikling af kompetencer til

Læs mere

Vibeke gjorde opmærksom på vigtigheden af en afklaring af skalaen og ud fra hvilket niveau, der bedømmes.

Vibeke gjorde opmærksom på vigtigheden af en afklaring af skalaen og ud fra hvilket niveau, der bedømmes. Hospitalsenheden Vest Staben - HR Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 0000 Fax. +45 7843 8609 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat

Læs mere

Manifest for klinisk undervisning i Ortopædkirurgisk Klinik, HovedOrtoCentret.

Manifest for klinisk undervisning i Ortopædkirurgisk Klinik, HovedOrtoCentret. Manifest for klinisk undervisning i Ortopædkirurgisk Klinik, HovedOrtoCentret. Introduktion I dette dokument beskrives rammerne, pædagogiske overvejelser, struktur, formelle krav og fremtidige perspektiver

Læs mere

Referat fra møde i LUU Dato: Fredag den 22. juni 2012 kl. 9.00 12.00 i mødelokale 1 Deltagere:

Referat fra møde i LUU Dato: Fredag den 22. juni 2012 kl. 9.00 12.00 i mødelokale 1 Deltagere: Referat fra møde i LUU Dato: Fredag den 22. juni 2012 kl. 9.00 12.00 i mødelokale 1 Deltagere: Medlemmer: Erna Leth, Region Midtjylland (EL) Birthe Foldbjerg, Ikast-Brande kommune (BF) Ivan R. Jensen,

Læs mere

LUP Trin 2. Oplæg skolepraktikinformationsmøde d. 7.12.15

LUP Trin 2. Oplæg skolepraktikinformationsmøde d. 7.12.15 LUP Trin 2 Oplæg skolepraktikinformationsmøde d. 7.12.15 EUD-reform GF 2 20 ugers forløb, hvor en del af det teoretiske fra det gamle Trin 1 s første skoleperiode læres Adgangskrav: 02 i dansk og matematik

Læs mere

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Referat Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Dato: Torsdag den 3. december 2015, kl. 14.00-16.00 Dato: 16.

Læs mere

1. Velkomst Særligt velkommen til Linn Agnethe Bertelsen som er retur fra barsel. 2. Godkendelse af dagsorden

1. Velkomst Særligt velkommen til Linn Agnethe Bertelsen som er retur fra barsel. 2. Godkendelse af dagsorden 1 Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Fredag 23. maj 2014 Deltagere: Ilse Rasmussen, Linn Agnethe Bertelsen, Kasper Soelberg, Bente Juulsgard, Inger Marie Jaillet, Johnny Nielsen, Irene

Læs mere

Referat fra møde i LUU

Referat fra møde i LUU Referat fra møde i LUU Dato: Fredag den 15. november 2013 kl. 9.00 12.00 i mødelokale 1 (mødet afsluttes med frokost) Deltagere: Medlemmer: Erna Leth, Region Midtjylland (EL) Grethe Nielsen, FOA Holstebro

Læs mere

Referat MVU 26. maj 2014 Mødelokale 1, Holstebro Kl. 12.30 15.30

Referat MVU 26. maj 2014 Mødelokale 1, Holstebro Kl. 12.30 15.30 Hospitalsenheden Vest Staben RH-HV HR Dorthe Thagaard, Uddannelsesansvarlig jordemoder Flemming Bandholm Jakobsen, Koordinator i Studieafsnittet (afbud) Gitte Østergaard Poulsen, Uddannelsesansvarlig ergoterapeut

Læs mere

NYHEDSBREV. For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen

NYHEDSBREV. For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen NYHEDSBREV For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen Den uddannelsesansvarlige sygeplejerske Seminar i Hvide Sande for kliniske vejledere Kurser i daglig vejledning Moduler og uddannelsespladser

Læs mere

Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013

Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013 Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013 Fra praksis Susanne Pallesen, Irene Winther, Annette Dippel Larsen, Bente Juulsgaard, Birgit Søndergaard, Ruth Skriver Fra skolen Else Ravn Rasmussen,

Læs mere

sundhedsuddannelsen HOVEDFORLØBET Lære sammen Arbejde med mennesker Trin 1 Social- og sundhedshjælper Trin 2 Social- og sundhedsassistent

sundhedsuddannelsen HOVEDFORLØBET Lære sammen Arbejde med mennesker Trin 1 Social- og sundhedshjælper Trin 2 Social- og sundhedsassistent Socialog sundhedsuddannelsen HOVEDFORLØBET Trin 1 Social- og sundhedshjælper Trin 2 Social- og sundhedsassistent Lære sammen Arbejde med mennesker LÆRE SAMMEN SOCIAL- OG SUNDHEDS- UDDANNELSEN UDDANNELSE

Læs mere

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 torsdag, den 19. maj 2016 kl. 9.00 12.30 på Social & SundhedsSkolen, Herning, Døesvej, Holstebro

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 torsdag, den 19. maj 2016 kl. 9.00 12.30 på Social & SundhedsSkolen, Herning, Døesvej, Holstebro Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 torsdag, den 19. maj 2016 kl. 9.00 12.30 på Social & SundhedsSkolen, Herning, Døesvej, Holstebro Til stede: Afbud fra: Referent: Herning kommune: Bente Schleicher

Læs mere

NYHEDSBREV. For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen

NYHEDSBREV. For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen NYHEDSBREV For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen Den uddannelsesansvarlige sygeplejerske Kurser i daglig vejledning forår 2014 Moduler og uddannelsespladser i foråret 2014 Norske studerende

Læs mere

Møde: LUU møde for Tekniske Designer Dato: 15-09-2014 Sted: Afd. i Sønderborg Referent: Michael Hecky

Møde: LUU møde for Tekniske Designer Dato: 15-09-2014 Sted: Afd. i Sønderborg Referent: Michael Hecky Dagsorden; Referat; Side 1 af 5 0 Deltagere Helle G. Lauridsen, Sabine Thiesen, Henrik Pazdecki, Finn B. Jacobsen, Jan Kleemann, Michael Hecky, Claus Brodersen, Dieter Jessen, Jakob Ørebro. 1 Bemærkninger

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato: Den 23. juni 2014 kl.

Læs mere

Referat fra møde i LUU onsdag den 11.03.15, kl. 09.00 12.00, lokale 232 på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk. F.

Referat fra møde i LUU onsdag den 11.03.15, kl. 09.00 12.00, lokale 232 på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk. F. Tilstede: Karen Hansen, Kjeld Saul, Pia Lindquist Nielsen, Christina Graungaard, Birte Engen, Lise Rasmussen, Anette Aagaard Jensen, Jørgen Lücking Houmøller, Ulla Mikkelsen, Anne Bjerregaard, Kirsten

Læs mere

Region Midtjylland. Dagsorden. til mødet i MVU - HEV 1. december 2014 kl. 12:30 i Staben 3, Holstebro. Ledelsessekretariatet - Hospitalsenheden Vest

Region Midtjylland. Dagsorden. til mødet i MVU - HEV 1. december 2014 kl. 12:30 i Staben 3, Holstebro. Ledelsessekretariatet - Hospitalsenheden Vest Region Midtjylland Ledelsessekretariatet - Hospitalsenheden Vest Viborg, den 8. december 2014 /TOVFRE Dagsorden til mødet i MVU - HEV 1. december 2014 kl. 12:30 i Staben 3, Holstebro Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat fra møde i Specialuddannelsesrådet for Specialuddannelsen for sygeplejersker i psykiatrisk sygepleje den 16. januar 2015

Referat fra møde i Specialuddannelsesrådet for Specialuddannelsen for sygeplejersker i psykiatrisk sygepleje den 16. januar 2015 Specialuddannelsen i Psykiatrisk Sygepleje Uddannelsesregion Øst Hold 17 Referat godkendt den 3. februar 2015 Roskilde den 3. februar 2015 IR/RDA Referat fra møde i Specialuddannelsesrådet for Specialuddannelsen

Læs mere

Ulrikke Bryde Nielsen, konsulent, Center for Sundhed, Region Hovedstaden

Ulrikke Bryde Nielsen, konsulent, Center for Sundhed, Region Hovedstaden Møde i: Arb.gruppen vedr. genoptræning, rehabilitering og hjælpemidler Dato: 28. oktober 2015 Kl.: Kl. 13.00-15.00. Der serveres frugt og kaffe/the. Sted: Rigshospitalet, Julianes Maries vej 18, opgang

Læs mere

Referat Fredag den 10. februar 2017 kl Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø

Referat Fredag den 10. februar 2017 kl Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø Møde i Regionalt Strategisk Samarbejdsforum Referat Fredag den 10. februar 2017 kl. 13.00 16.00 Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø DELTAGERE Repræsentanter Region Sjælland: Kim Leck Fischer

Læs mere

Referat fra møde i LUU - PA

Referat fra møde i LUU - PA Referat fra møde i LUU - PA Dato: Onsdag den 21. oktober 2015 Kl. 10.00 14.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Formand; Kim Henriksen, FOA Herning (KH) Jens Ole Koch,

Læs mere

Reformer, uddannelses - og erhvervsfaglige krav

Reformer, uddannelses - og erhvervsfaglige krav Bilag 1. Reformer, uddannelses - og erhvervsfaglige krav Erhvervsfaglige krav social- og sundhedsuddannelserne og sygeplejerskeuddannelsen Ændringerne i uddannelserne afspejler samfundsudviklingen og behovet

Læs mere

Referat Pædagogisk Forum

Referat Pædagogisk Forum Referat Pædagogisk Forum Mødedato: 22. sept. 2010 Tidspunkt: 12.30-15.30 Referenter: Dorte N. og Helle 1. Positiv historie fra referenterne 2. Evt. En del markerer, se punkt. 9 3. Præsentation og evt.

Læs mere

REFERAT D. 23. SEPTEMBER 2013

REFERAT D. 23. SEPTEMBER 2013 REFERAT D. 23. SEPTEMBER 2013 LUU Lokalt Uddannelses Udvalg LEU Lokalt Efteruddannelses Udvalg Til stede: Eva Pedersen Viborg Kommune Nina Jexen Thisted og Morsø Kommune Lone G. Kolbæk Region Midt, Regionshospital

Læs mere

Referat fra mødet i LUU den 30.09.15, kl. 09.00 12.00, i lokale 228 på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk. F.

Referat fra mødet i LUU den 30.09.15, kl. 09.00 12.00, i lokale 228 på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk. F. Tilstede: Karen Hansen, Pia Lindquist Nielsen, Christina Graungaard, Birgit Hansen, Birte Engen, Lise Rasmussen, Jørgen Lücking Houmøller, Anne Bjerregaard, Kirsten Velschow, Hanne Stilling Referent: Kirsten

Læs mere

Dagsorden til møde i Lokalt uddannelsesudvalg for social og sundhedsuddannelserne

Dagsorden til møde i Lokalt uddannelsesudvalg for social og sundhedsuddannelserne Dagsorden til møde i Lokalt uddannelsesudvalg for social og sundhedsuddannelserne Mandag den 24. august 2009 kl. 13.00 15.30 på social og sundhedsskolen syd. Lokale 1.2 Medlemmer: Alice Andersen FOA formand

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse

Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedsbeskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på øre - næse - hals afdeling 263 Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Finsensgade 35 6700 Esbjerg Afd. 263: 7918 2781 Indholdsfortegnelse 1. Præsentation

Læs mere

Vision og strategi for klinisk undervisning i sygepleje

Vision og strategi for klinisk undervisning i sygepleje Vision og strategi for klinisk undervisning i sygepleje Januar 2008 Somatiske og psykiatriske hospitaler Udarbejdet af Rådet for Klinisk Undervisning for Det Regionale Sygeplejefaglige Råd INDHOLD 1.

Læs mere

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1. REFERAT Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 8. februar 2017 kl. 15.00-17.00 Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.65 DELTAGERE Kommuner Mette Søndergaard Robl, chef, Odense

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december

Læs mere

DAGSORDEN. HMU-møde. Mandag 21. marts 2011 kl. 12.00 16.00. Regionshospitalet Holstebro, mødesal 2, 1. sal, indgang U. til

DAGSORDEN. HMU-møde. Mandag 21. marts 2011 kl. 12.00 16.00. Regionshospitalet Holstebro, mødesal 2, 1. sal, indgang U. til Hospitalsenheden Vest HR Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 6090 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk DAGSORDEN til HMU-møde Dato 18-03-2011 Bent Nørgaard Tanderup Tel. 45 9912 6053

Læs mere

Social-og sundhedsuddannelsen trin 1 og 2 efter EUD-reformen

Social-og sundhedsuddannelsen trin 1 og 2 efter EUD-reformen Social-og sundhedsuddannelsen trin 1 og 2 efter EUD-reformen Ny opbygning af uddannelsen: Grundforløb 1, grundforløb 2, hovedforløb trin 1 og trin 2 Elevgrupper: Grundforløb 1: 12 ugers erhvervsfag, 8

Læs mere

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen.

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen. Institut for Sociologi og Socialt Arbejde Kroghstræde 7 DK 9220 Aalborg Øst Fax +45 9815 7575 EAN-nr: 5798000420649 CVR/SE-nr: 29102384 Referat af studienævnsmøde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Læs mere

DAGPLEJEN. Dagsorden til MED-møde i Dagplejen 29-02-2016 kl. 8.30 13.00

DAGPLEJEN. Dagsorden til MED-møde i Dagplejen 29-02-2016 kl. 8.30 13.00 Dagsorden til MED-møde i Dagplejen 29-02-2016 kl. 8.30 13.00 Mødested: Mødelokalet ved døren, Grubbemøllevej 20-22 Mødeleder: Referent: Deltagere: Gitte W, Eva, og Käthe Afbud: Käthe Punkt 1 punktet Dagsorden

Læs mere

Infektionsforebyggelse

Infektionsforebyggelse Infektionsforebyggelse - 2 årligt udviklingsprojekt fra 1. januar 2008 31.12. 2009 et samarbejde mellem, Favrskov, Syddjurs, Norddjurs Kommuner og /Grenaa (RRA/RG) Arbejdsgruppen 8. januar 2008 1 Baggrund

Læs mere

Referat. Dato: 30. august 2012. Emne: Referat

Referat. Dato: 30. august 2012. Emne: Referat Referat Udvalg: PASS Udvalget Dato: 30. august 2012 Emne: Referat Til stede Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Kirsten Højlyng, KL Stig Ove Jensen, FOA Lotte Meilstrup, FOA Gitte

Læs mere

Referat fra skolepraktikrådsmøde torsdag d. 10.september fra kl. 8.30 13.30

Referat fra skolepraktikrådsmøde torsdag d. 10.september fra kl. 8.30 13.30 Referat fra skolepraktikrådsmøde torsdag d. 10.september fra kl. 8.30 13.30 Fra praksis: Bente Juulsgaard(BJ), Birgit Søndergaard(BS), Irene Winther(IW), Ruth Skriver (RS), Vera Larsen(VL), Anette Dippel

Læs mere

Referat: TULE undersøgelsesdelen er i øjeblikket til evaluering i regionen. Giver spørgsmålene mening.

Referat: TULE undersøgelsesdelen er i øjeblikket til evaluering i regionen. Giver spørgsmålene mening. Hospitalsenheden Vest Staben Mødedeltagere: Sekretær Annette S. Poulsen Kvalitets- og Udviklingschef Birgitte Ostersen Lønmedarbejder Dorthe Bach Økonomimedarbejder Dorthe Niewald Planlægger Henrik G.

Læs mere

Referat. LUU møde. Mandag den 4. marts 2013 fra klokken 8.30 til 11.30. Mødet blev afholdt Bjerggade 4M, 6200 Aabenraa Lokale 0.8

Referat. LUU møde. Mandag den 4. marts 2013 fra klokken 8.30 til 11.30. Mødet blev afholdt Bjerggade 4M, 6200 Aabenraa Lokale 0.8 Referat LUU møde Mandag den 4. marts 2013 fra klokken 8.30 til 11.30 Mødet blev afholdt Bjerggade 4M, 6200 Aabenraa Lokale 0.8 LUU udvalget: 3 fagkyndige medlemmer repræsenterende kommunerne i Sønderjylland:

Læs mere

Møde i Det Lægelige Uddannelsesråd Regionshospitalet Randers

Møde i Det Lægelige Uddannelsesråd Regionshospitalet Randers Regionshospitalet Randers Administrationen Skovlyvej 1 DK-8900 Randers Tel. +45 7842 0000 Møde i Det Lægelige Uddannelsesråd Regionshospitalet Randers Den 9.3.2012 Deltagere: Uddannelsesansvarlige overlæger,

Læs mere

NYHEDSBREV Fra Hospitalsledelsen Vest

NYHEDSBREV Fra Hospitalsledelsen Vest Uge 43-2009 NYHEDSBREV Fra Hospitalsledelsen Vest Nyrepatienter får godt arbejdsmiljø i Holstebro Store Uddannelsesdag gennemføres Farvel til ledende jordemoder Karen Stær Hele Region Midt er på e-dok

Læs mere

REFERAT. Styregruppen, UU Nordvestjylland

REFERAT. Styregruppen, UU Nordvestjylland Ungdommens Uddannelsesvejledning Nørreport Centret Nørregade 58, 2. sal 7500 Holstebro Tlf. 9664 3040 Fax 9664 3042 uunvj@uunvj.dk www.uunordvestjylland.dk REFERAT Styregruppen, UU Nordvestjylland Tirsdag

Læs mere

Referat fra 1. møde i spor 1 overbelægningsproblematikken i HEV:

Referat fra 1. møde i spor 1 overbelægningsproblematikken i HEV: Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat fra 1. møde i spor 1 overbelægningsproblematikken i HEV: Den akutte patient

Læs mere

REFERAT. Ingen kommentarer til referat. Referat godkendt. Punktet udgår da hverken Birthe Bækgaard eller Cristina Kildevang er til stede ved mødet.

REFERAT. Ingen kommentarer til referat. Referat godkendt. Punktet udgår da hverken Birthe Bækgaard eller Cristina Kildevang er til stede ved mødet. REFERAT Emne: Ledende lægesekretærrådsmøde Tid: Torsdag den 4.6.2015 kl. 8.30 11.30 Sted: Sal 3, Indgang U Regionshospitalet Holstebro Deltagere: Nora Jacobsen, Gurli Wolf, Birgit Sangill, Lene Krag, Berit

Læs mere

Brug funktionspostkasserne

Brug funktionspostkasserne nyhedsbrev Nr. 1 24. januar 2013:Nyhedsbrev fra Stabens ledelse Brug funktionspostkasserne Medarbejderne i Regionen gør i højere grad brug af hospitalernes funktionspostkasser i outlook bl.a. af hensyn

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Fælleskirurgisk afdeling 100 Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9100 Indholdsfortegnelse: 1. Præsentation

Læs mere

Tilstede: Janet Hansen, Lilian Christensen, Gitte Østergaard Poulsen, Flemming Bandholm Jacobsen, Dorthe Thagaard, Ida Gøtke,

Tilstede: Janet Hansen, Lilian Christensen, Gitte Østergaard Poulsen, Flemming Bandholm Jacobsen, Dorthe Thagaard, Ida Gøtke, Hospitalsenheden Vest Administrationen HR Tilstede: Janet Hansen, Lilian Christensen, Gitte Østergaard Poulsen, Flemming Bandholm Jacobsen, Dorthe Thagaard, Ida Gøtke, Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel.

Læs mere

Kommunerne Dato: i den midtjyske region:

Kommunerne Dato: i den midtjyske region: Kommunerne Dato: i den midtjyske region: - fælles ansøgning til pulje vedr. styrket genoptræning og rehabilitering for personer med erhvervet hjerneskade. Nytorv 6 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Kommunerne

Læs mere

NYHEDSBREV. For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen. Hospitalsenheden Vest September 2011

NYHEDSBREV. For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen. Hospitalsenheden Vest September 2011 NYHEDSBREV For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen Modulstatus ved efterår 2011 Nye støttende tiltag for professionsbachelor studerende Nye studiefaciliteter i Herning og Holstebro Kursus i daglig

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 9. juni 2015 kl.

Læs mere

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling Referat Til stede: Rune esbjerg repræsentant, Cecilie næstformand, jeanett odense repræsentant, Sandra næstformand, Martin København repræsentant, Goar Aarhus repræsentant, Edwin formand, Christa dimittend

Læs mere

Praktikordning for Pædagogisk Assistent-Uddannelsen 2009

Praktikordning for Pædagogisk Assistent-Uddannelsen 2009 Praktikordning for Pædagogisk Assistent-Uddannelsen 2009 1 Praktikordning for Pædagogisk Assistent Uddannelse Denne lokale praktikordning omhandler praktikken i den Pædagogiske Assistent Uddannelse (PAU)

Læs mere

(evt. afbud til mødet på mobil 20540887 eller mail lone.holm@regionh.dk) Center for Sundhed. Tværsektoriel Udvikling. Kongens Vænge 2 3400 Hillerød

(evt. afbud til mødet på mobil 20540887 eller mail lone.holm@regionh.dk) Center for Sundhed. Tværsektoriel Udvikling. Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Møde i: Arbejdsgruppen vedr. Aktivt samarbejde med borgerne Dato: 20. januar 2016 Kl.: 17.00-20.00 Sted: Mødelokale H6, Regionsgården,

Læs mere

Internt metodekursus. -For dig der vil øge dine kompetencer indenfor kvalitets-, udviklings- og forskningsarbejde

Internt metodekursus. -For dig der vil øge dine kompetencer indenfor kvalitets-, udviklings- og forskningsarbejde Internt metodekursus -For dig der vil øge dine kompetencer indenfor kvalitets-, udviklings- og forskningsarbejde Medicinsk Afdeling, Vejle Sygehus, 2011 Internt metodekursus Formål med kurset At du: Får

Læs mere

REFERAT. Dagsordenspunkter: Møde i: Forum for ledelse og uddannelse

REFERAT. Dagsordenspunkter: Møde i: Forum for ledelse og uddannelse REFERAT Møde i: Forum for ledelse og uddannelse J.nr.: 200719092 Dato/tidspunkt: 5. maj 2015, kl. 8.00-10.00 Sted/lokale: Kristineberg, lokale 5.03a Deltagere: Vicedirektør Anne Hertz (formand) Centerchef

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 17-09-2015. Referat. Tidspunkt: 17-09-2015 Kl. 15.00 18.00. Social- og Sundhedsskolen Silkeborg Høgevej 4 8600 Silkeborg

Bestyrelsesmøde den 17-09-2015. Referat. Tidspunkt: 17-09-2015 Kl. 15.00 18.00. Social- og Sundhedsskolen Silkeborg Høgevej 4 8600 Silkeborg Referat Tidspunkt: 17-09-2015 Kl. 15.00 18.00 Sted: Social- og Sundhedsskolen Silkeborg Høgevej 4 8600 Silkeborg Lokale: Mødelokale 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af 02-06-2015 2. Godkendelse af

Læs mere

Uddannelsespladser og modulstatus ved Hospitalsenheden Vest efterår 2010

Uddannelsespladser og modulstatus ved Hospitalsenheden Vest efterår 2010 NYHEDSBREV For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen Uddannelsespladser og modulstatus ved efterår 2010 Selvevaluering af klinisk uddannelse i Region Midtjylland Kursus i daglig vejledning Uddannelsesprojektet

Læs mere

Referent: Rikke Viborg. Afbud fra: Kenneth Christiansen, Lasse P. Hansen. Dagsorden:

Referent: Rikke Viborg. Afbud fra: Kenneth Christiansen, Lasse P. Hansen. Dagsorden: Hospitalsenheden Vest Administrationen HR Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 5090 hec@ringamt.dk www.rm.dk Referat fra møde i Uddannelsesgruppen (MVU), mandag den 26. januar

Læs mere

Referat. Dagsorden. 8.4.2013, kl. 9-12. Bestyrelsesmøde, Region Syddanmark. Es/Bej 12.04.13

Referat. Dagsorden. 8.4.2013, kl. 9-12. Bestyrelsesmøde, Region Syddanmark. Es/Bej 12.04.13 Referat Referat af møde i: Bestyrelsesmøde, Region Syddanmark Dato for møde: 8.4.2013, kl. 9-12 For referat: Dato for udarbejdelse: Es/Bej 12.04.13 Deltagere: Helle Bruun, Peter Kromann, Esther Skovhus,

Læs mere

Årsberetning 2012 for grunduddannelse. Fælles Akut Modtagelse Sydvestjysk Sygehus

Årsberetning 2012 for grunduddannelse. Fælles Akut Modtagelse Sydvestjysk Sygehus Årsberetning 2012 for grunduddannelse Fælles Akut Modtagelse Sydvestjysk Sygehus Uddannelsespladser i FAM På årsplan har FAM 62 ordinære uddannelsespladser, hertil kommer studerende på modul 13 og modul

Læs mere

Referat af faggruppelandsmøde for neurofysiologiassistenter

Referat af faggruppelandsmøde for neurofysiologiassistenter Social- og sundhedssektoren April 2010 Referat af faggruppelandsmøde for neurofysiologiassistenter Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation v/tove Rygaard 2. Mødets konstituering, herunder godkendelse af

Læs mere

Syddanmark. Status, per medio oktober, på implementering af screenings- og forløbsvejledningen

Syddanmark. Status, per medio oktober, på implementering af screenings- og forløbsvejledningen Årlig status vedr. forløbskoordinatorfunktioner Status sendes til Danske Regioner (nch@regioner.dk) og KL (kmm@kl.dk) én gang årligt d. 15. november 2013-2015. Status i Region Syddanmark pr. 15. nov. 2014

Læs mere

Referat Det sygeplejefaglige Råd Torsdag 11. oktober Referat. Tid: Torsdag 11. oktober 2012 kl

Referat Det sygeplejefaglige Råd Torsdag 11. oktober Referat. Tid: Torsdag 11. oktober 2012 kl Det sygeplejefaglige Råd Torsdag 11. oktober 2012 Hospitalsenheden Vest Det Sygeplejefaglige Råd Tid: Torsdag 11. oktober 2012 kl. 8.30 11.00. Mødelokale: Mødelokale B, Anæstesiologisk Afdeling, Herning

Læs mere

Referat fra SOSU LUU møde den 4/9, 2014. Sags beskrivelse Forventningerne til det kommende samarbejde tages op på fælles LUU mødet.

Referat fra SOSU LUU møde den 4/9, 2014. Sags beskrivelse Forventningerne til det kommende samarbejde tages op på fælles LUU mødet. 09-09-2014 Referent: Merete Frank Christensen. Referat fra SOSU LUU møde den 4/9, 2014. 1. Velkommen til LUU/ Kasper Pihl Kornbeck Præsentationsrunde. Forventningerne til det kommende samarbejde tages

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester Akut Sengeafsnit, ASA Regionshospitalet Herning Gl. Landevej 61, 7400 Herning Tlf: 78432000 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården BESLUTNINGER Sundhedskoordinationsudvalget - mødesager Sundhedskoordinationsudvalget MØDETIDSPUNKT 13-05-2015 09:00 MØDESTED Mødelokale på regionsgården MEDLEMMER Formand Per Seerup Knudsen Næstformand

Læs mere

Dato: Tirsdag den 26. november 2013 kl. 9.00 til 12.00

Dato: Tirsdag den 26. november 2013 kl. 9.00 til 12.00 Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 26. november 2013 kl. 9.00 til 12.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede. Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner

Læs mere

Praktikvejleder træf Social- og sundhedsassistent uddannelsen

Praktikvejleder træf Social- og sundhedsassistent uddannelsen Praktikvejleder træf 2018 Social- og sundhedsassistent uddannelsen 12.00-12.10 Velkommen Program for dagen 12.10-12.25 Læsevejleder/SPS (Marianne Bay) 12.25-12.35 Præsentation af SSA uddannelsen(karina

Læs mere

Udviklingsplan (UP) for sundhedsuddannelserne Periode: 2010-2013.

Udviklingsplan (UP) for sundhedsuddannelserne Periode: 2010-2013. Udviklingsplan (UP) for sundhedsuddannelserne Periode: 2010-2013. Faktaboks: Område: Type af institution eller afdeling Kapacitet (evt): Institutionens/ afdelingens navn: Adresse: Leder: De grundlæggende

Læs mere

Der udleveres ikke skolepraktikplan for 2016, da de sidste godkendelser mangler. Derudover er dagsordenen godkendt.

Der udleveres ikke skolepraktikplan for 2016, da de sidste godkendelser mangler. Derudover er dagsordenen godkendt. Referat af 4. møde i LUU-PÆD den 11.11.2015 Kl. 11:30-14.30 Deltagere: Eva Bak Silkeborg kommune Jytte Flyvbjerg Kristiansen, FOA Anni Hedegaard Kristoffersen, Skanderborg kommune Aase Rohde Christensen,

Læs mere

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest Administrationen HR Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 5090 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk

Læs mere

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden Referat: Regionsbestyrelsesmøde d. 9/12-08 kl. 9:30 16:45 Sted: Danske Fysioterapeuter, Nørre Voldgade 90, 1358 Kbh. K mødelokale A19 referent: tha@fysio.dk 1. Indledning og godkendelse af dagsorden Der

Læs mere

Referat fra møde i Det regionale uddannelsesråd, Uddannelsesregion Nord, 6. juni 2018.

Referat fra møde i Det regionale uddannelsesråd, Uddannelsesregion Nord, 6. juni 2018. Referat fra møde i Det regionale uddannelsesråd, Uddannelsesregion Nord, 6. juni 2018. Deltagere: Formand, Sygeplejefaglig direktør Claus Graversen Oversygeplejerske Kirsten Gjernø Yde Leder for sygeplejefaglig

Læs mere

REFERAT D. 6. MAJ 2014

REFERAT D. 6. MAJ 2014 REFERAT D. 6. MAJ 2014 LUU Lokalt Uddannelses Udvalg LEU Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune Ilse Sørensen Skive Kommune Nina Jexen Thisted og Morsø Kommune Lone G. Kolbæk Region Midt, Regionshospital

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato:

Læs mere

Referat godkendt den 17. juni 2013

Referat godkendt den 17. juni 2013 Specialuddannelsen i Psykiatrisk Sygepleje Uddannelsesregion Nord, Syd og Øst Referat godkendt den 17. juni 2013 BKK/RDA Roskilde, den 19. juni 2013 Møde i Det Koordinerende Landsråd ved Specialuddannelsen

Læs mere

Talentudvikling ligger på hovedforløbene, og det er ikke kun for boglige og kvikke praktikkere.

Talentudvikling ligger på hovedforløbene, og det er ikke kun for boglige og kvikke praktikkere. REFERAT LUU SOSU møde den 19. november 2014 kl. 13.30 15.30 Deltagere: Irene Frederiksen, Silkeborg Kommune - AFBUD Jonna Christiansen, Skanderborg Kommune Joan Sinberg, Favrskov Kommune Lone Kolbæk, Region

Læs mere

Referat: Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område

Referat: Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område Referat: Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område Tid 1. Oktober 2014 kl. 8.30 12.00 Sted FOA, Østerport 2, Aalborg, Mødelokale 210 Distribueret til medlemmer:

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Rådet for Specialpsykologuddannelsen Rådsmøde den 10. september 2015 Referat Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 10.09.2015 Birte Mikkelsen Birte.mikkelsen@stab.rm.dk 1-30-72-116-15 Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse R E F E R A T Emne Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5. december kl. 15-18 Sted Sundhedsstyrelsen, mødelokale 501 Deltagere Lone Winther Jensen (Formand) Vicedirektør Kjeld

Læs mere

TALENTSPOR PÅ HOVEDFORLØB

TALENTSPOR PÅ HOVEDFORLØB TALENTSPOR PÅ HOVEDFORLØB 1 Indhold Ny EUD-reform og talentudvikling... 2 Det lovmæssige... 2 Talentfag på social- og sundhedsuddannelsen og den pædagogiske assistentuddannelse... 3 Talentspor er fag på

Læs mere

Deltagere: Janet Hansen, Lilian Christensen, Flemming Bandholm Jakobsen, Dorthe Thagaard, Tatjana Brendstrup, Ida Gøtke.

Deltagere: Janet Hansen, Lilian Christensen, Flemming Bandholm Jakobsen, Dorthe Thagaard, Tatjana Brendstrup, Ida Gøtke. Hospitalsenheden Vest Administrationen HR Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 5090 hec@ringamt.dk www.rm.dk Referat fra møde i Uddannelsesgruppen (MVU), torsdag den 27. november

Læs mere

Ervin Gam, Inger Stranddorf, Inger V. Rasmussen, Ole List, Leif Kloster, Kim Laugesen, Kaj Østergaard, Lasse Gram,

Ervin Gam, Inger Stranddorf, Inger V. Rasmussen, Ole List, Leif Kloster, Kim Laugesen, Kaj Østergaard, Lasse Gram, REFERAT Det lokale uddannelsesudvalg for den merkantile indgang samt HAKL udvalget ved Herningsholm Erhvervsskole. Onsdag den 26. november 2014 kl. 08:30 10:00 Deltagere: Afbud: Referent: Ervin Gam, Inger

Læs mere

Praktikordning for Elever og vejledere på Pædagogisk Assistent Uddannelsen (PAU) ESBJERG

Praktikordning for Elever og vejledere på Pædagogisk Assistent Uddannelsen (PAU) ESBJERG Praktikordning for Elever og vejledere på Pædagogisk Assistent Uddannelsen (PAU) ESBJERG Social og Sundhedsskolen Esbjerg Gjesinglundallé 8, 6715 Esbjerg N www.sosuesbjerg.dk University College Syddanmark

Læs mere

SKOLE-PRAKTIKMØDE SOSU ASSISTENTER

SKOLE-PRAKTIKMØDE SOSU ASSISTENTER SKOLE-PRAKTIKMØDE SOSU ASSISTENTER Tidspunkt: 3. september 2009 Deltagere: Arbejdsgivere, praktikansvarlige og skolen Referent: Anne Høyrup Referat AD 1. orientering vedrørende SOSU uddannelsen Fællestaxameteret

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Region Sjælland Udarbejdet af: Ansvarlig klinisk underviser Dorthe Tange Medicinsk afd. 13 25/5 2011 Indholdsfortegnelse: 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold.

Læs mere

Kompetenceudviklingskursus i

Kompetenceudviklingskursus i Kompetenceudviklingskursus i udvikling af kliniske retningslinjer 17-18 marts 2011 Hotel Niels Juel Toldbodvej 20, 4600 Køge Køge Projekt: INTERREG - PROHIP - sekretariatsleder Martin Skude Rasmussen:

Læs mere