NORDEA BANK AB (PUBL) S EMISSIONSPROGRAM FOR INDEKSCERTIFIKATER BULL SÆRLIGE BETINGELSER FOR INDEKSCERTIFIKATER BULL SERIE 2010:2 (DK)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NORDEA BANK AB (PUBL) S EMISSIONSPROGRAM FOR INDEKSCERTIFIKATER BULL SÆRLIGE BETINGELSER FOR INDEKSCERTIFIKATER BULL SERIE 2010:2 (DK)"

Transkript

1 NORDEA BANK AB (PUBL) S EMISSIONSPROGRAM FOR INDEKSCERTIFIKATER BULL SÆRLIGE BETINGELSER FOR INDEKSCERTIFIKATER BULL SERIE 2010:2 (DK) Disse særlige betingelser ( Særlige Betingelser ) udgør de Særlige Betingelser for Nordea Bank AB (publ) s ( Bankens ) basisprospekt ( Basisprospektet ) i henhold til artikel 5, stk. 4, i Prospektdirektivet (2003/71/EF) og kapitel 2, 16, i den svenske lov (1991:980) om handel med finansielle instrumenter for emissionsprogrammet for Warrants og Certifikater. Emissionsprogrammet for Indekscertifikater Bull er en del af Bankens emissionsprogram for Warrants og Certifikater 6/ ( Programmet ). Banken, som har hjemsted i Stockholm, er ansvarlig for indholdet i Basisprospektet og de Særlige Betingelser. I det omfang dette følger af lovgivningen, er Bankens bestyrelse også ansvarlig for indholdet af Basisprospektet og de Særlige Betingelser. De ansvarlige (dvs. Banken og dens bestyrelse) har truffet alle rimelige foranstaltninger for at sikre, at oplysningerne i Basisprospektet og de Særlige Betingelser dem bekendt stemmer overens med de faktiske forhold, og at der i Basisprospektet ikke er udeladt oplysninger, der vil kunne påvirke opfattelsen af dets indhold. Basisprospektet og de Særlige Betingelser er ikke gennemgået af Bankens revisorer. De Særlige Betingelser skal læses sammen med Basisprospektet samt eventuelle tillæg til Basisprospektet. Udbud af Indekscertifikater Bull under Programmet er rettet mod offentligheden med følgende begrænsninger. Udbud under Programmet er ikke rettet mod personer, hvis medvirken kræver yderligere prospekter, registrering eller andre foranstaltninger end det, der følger af svensk lov, eller hvor det er relevant dansk, finsk eller norsk lov. Udbud under Programmet er hverken direkte eller indirekte rettet mod lande, hvor udbuddet ville stride mod det pågældende lands lovgivning eller andre regler. Basisprospektet, de Særlige Betingelser og eventuelle tillæg må ikke distribueres til eller i lande, hvor det kræver yderligere registrering eller foranstaltninger ud over det, der følger af svensk lov, eller hvor det er relevant af dansk, finsk eller norsk lov, eller hvor det strider mod det pågældende lands lovgivning eller andre regler. Indekscertifikater Bull under Programmet er ikke registreret i henhold til den til enhver tid gældende amerikanske lovgivning og må ikke udbydes eller sælges i USA. Endvidere må Indekscertifikater Bull under Programmet ikke udbydes eller sælges i bl.a. Australien, Japan, Canada, New Zealand eller Sydafrika. Basisprospektet må heller ikke distribueres til eller i nogen af ovennævnte lande. Hverken de Særlige Betingelser eller Basisprospektet udgør en anbefaling til at tegne eller erhverve Indekscertifikater Bull, der udstedes under Programmet. Det er op til hver enkelt modtager af Basisprospektet og/eller de Særlige Betingelser at foretage sin egen vurdering af

2 Banken og Koncernen på grundlag af indholdet i Basisprospektet, alle dokumenter, der er integreret ved henvisning, de Særlige Betingelser samt eventuelle tillæg til Basisprospektet. Potentielle investorer opfordres også til at sætte sig grundigt ind i afsnit 2 i Basisprospektet om risikofaktorer. Basisprospektet indeholder et resumé af nogle af de skattemæssige konsekvenser, der kan være i forbindelse med erhvervelse af Indekscertifikater Bull under Programmet (se afsnit i Basisprospektet). Resuméet er baseret på gældende danske, finske, norske og svenske skatteregler og er blot beregnet som generel oplysning. De enkelte investorer er selv ansvarlige for at vurdere de skattemæssige konsekvenser af at investere i Indekscertifikater Bull og bør rådføre sig med skatterådgivere om de specielle skattemæssige konsekvenser af at erhverve Indekscertifikater Bull under Programmet i det enkelte tilfælde for udenlandske investorer f.eks. anvendelse af udenlandsk skattelovgivning, skatteaftaler og eventuelle andre gældende bekendtgørelser. Disse Særlige Betingelser samt alle spørgsmål i forbindelse hermed er underlagt svensk ret. Eventuelle tvister i forbindelse med Indekscertifikater Bull og anvendelsen og fortolkningen af betingelser og dermed forbundne retsforhold afgøres alene af en svensk domstol med Stockholms tingsrätt som første instans. Basisprospektet blev den 6. oktober 2009 godkendt og registreret af Finansinspektionen i henhold til bestemmelserne i kapitel 2, 26, i den svenske lov (1991:980) om handel med finansielle instrumenter. Dette indebærer imidlertid ikke nogen garanti fra Finansinspektionen for, at oplysningerne i Basisprospektet er korrekte eller fuldstændige. 1. Oplysninger om Nordea Bank AB (publ) og Programmet Fuldstændige oplysninger om udstederen under Programmet, dvs. Banken, og betingelserne for Programmet samt Indekscertifikater Bull, som udstedes under Programmet, fås kun ved, at investoren ud over de Særlige Betingelser gør sig bekendt med Basisprospektet for Programmet samt eventuelle tillæg til Basisprospektet. Definitionerne i Basisprospektet er gældende for disse Særlige Betingelser. 2. Identifikation af Indekscertifikatserie omfattet af de Særlige Betingelser Instrument: Indekscertifikat Bull Gearing: Ja Underliggende Aktiv: Den futureskontrakt som er tilknyttet det respektive underliggende aktieindeks jfr. tabel 1 og som er kontantafregnet og har kortest restløbetid. Tre Planlagte Handelsdage inden den aktuelle

3 futureskontrakts udløbsdato udføres en såkaldt rulning" af futureskontrakten, dvs. salg af den korteste future og køb af den næstkorteste future. Rulningen indebærer, at Referencekursen fra og med denne dag bestemmes ud fra den nærmest følgende futureskontrakt, jfr. ovenfor. I det tilfælde, at Banken vurderer at datoen for den planlagte rulning er uhensigtsmæssig, pga. dårlig likviditet, forstyrrelser i handlen eller anden lignende hændelse kan Banken vælge at udføre futures-rulningen den næstfølgende Planlagte Handelsdag, der er fordelagtig i henseende til førnævnte omstændigheder. ISIN-kode: Se Tabel 1 Handelspost: 1 stk. Indekscertifikater Bull udgør en handelspost. Reguleret marked/handelsplatform/handelsplads: NASDAQ OMX Copenhagen A/S Kode for reguleret marked/handelsplatform/handelsplads: Se Tabel 1 (under Kortnavn) Barriereniveau: 50 % af Underliggende Aktivs Referencekurs den foregående Planlagte Handelsdag. Emissionsdag: 12. marts 2010 Noteringsdag: 12. marts 2010 Noteringsvaluta: DKK Startkurs: DKK 25 Fastsættelsesperiode for Startkurs/Fastsættelsesdage for Startkurs: Fastsættelsesperiode for Slutkurs/Fastsættelsesdage for Slutkurs:

4 Førtidsforfaldshændelse: Hændelse, som opstår på en Planlagt Handelsdag, som ikke er en Forstyrret Handelsdag, fra og med Noteringsdag til og med Slutdag, som indebærer, at seneste officielle betalingskurser ved kontinuerlig handel for det Underliggende Aktiv noteret på Referencekilden efter Bankens vurdering er lig med eller lavere end Barriereniveauet. Indfrielsesforhold: Banken gennemfører automatisk kontant slutafregning. Løbetid: 5 år Strikekurs: Metode til Fastsættelse af Referencekurs: Vurderingstid for Underliggende Aktiv og omregningskurs er lokal tid København 18:00. Multiplikator: Referencekurs for barriere: Alle seneste betalingskurser ved kontinuerlig handel noteret på Referencekilden fra og med Noteringsdagen til og med Slutdagen. Banken forbeholder sig ret til at afgøre, om et niveau er rimeligt og dermed kan udgøre Referencekursen for barriere. Referencekilde: Se tabel 2 Fastsættelse af Slutdag/Fastsættelsesdag for Slutdag: Banken er til enhver tid berettiget til at fastsætte Slutdagen. Slutdagen skal falde tidligst 1 uge efter Fastsættelsesdagen for Slutdagen. Den dag, hvor Slutdagen fastsættes, betegnes Fastsættelsesdagen for Slutdagen. Meddelelse om fastsættelse af Slutdagen sendes til Indehaveren og til den markedsplads, hvor Instrumentet er noteret. Slutdag/sidste handelsdag: Den tidligst indtræffende af følgende datoer:

5 1) 12. marts ) Den dag, som Banken meddeler i henhold til Fastsættelse af Slutdag. 3) Hvis værdien af det Underliggende Aktiv på et tidspunkt i Instrumentets løbetid efter Bankens vurdering er faldet med 50 % eller mere på en enkelt handelsdag, dvs. en Førtidsforfaldshændelse er indtruffet, skal denne dag være Slutdagen. Indfrielsesbeløb: Enten (1) Akkumuleret Værdi på Slutdagen; eller (2) Nul, hvis der indtræder en Førtidsforfaldshændelse, dvs. hvis værdien af det Underliggende Aktiv på et tidspunkt i Instrumentets løbetid efter Bankens vurdering falder med 50 % eller mere på en enkelt handelsdag. Slutkurs Akkumuleret Værdi ( AV ) Den Akkumulerede Værdi beregnes hver Planlagte Handelsdag (der er en Bankdag og ikke er en Forstyrret Handelsdag) fra og med Noteringsdagen til og med Slutdagen som beskrevet i nedenstående formel med startværdi 25: AV = (AV t-1 + AVF + AK) * Omregningskurs / Omregningskurs t-1 Hvor AV t-1 = Akkumuleret Værdi den foregående Planlagte Handelsdag der ikke er en Forstyrret handelsdag og AV 0 = 25 er certifikatets startværdi. Omregningskurs t-1 er Omregningskursen den foregående Planlagte Handelsdag der ikke er en Forstyrret handelsdag og Omregningskurs 0 = omregningskursen den 11. marts Akkumuleret Værdiændring (AVF) AVF = AV t-1 * Gearingsfaktor * (Referencekurs t Referencekurs t-1 ) / Referencekurs t-1 Hvor Referencekurs 0 = Referencekursen den 11. marts 2010 I det tilfælde Referencekurs t-1 gælder en kortere futureskontrakt, dvs. dagen efter rulning af den underliggende futureskontrakt, skal Beregningsagenten i forbindelse med en sådan rulning af futureskontrakten justere Referencekurs t-1 med forskellen mellem de to futureskontrakters respektive værdi på Vurderingstiden denne dag.

6 Akkumuleret Finansiering ( AK ) AK = AV t-1 * (Rentebasis Rentebasismarginal Administrationsgebyr) * Renteperiode Administrationsgebyr Se Tabel 2 Banken forbeholder sig ret til månedsvis, per den første kalenderdag i hver måned i Certifikatets løbetid, at forhøje eller sænke Administrationsgebyret, hvis Bankens omkostninger til administration og risikohåndtering af certifikatet ændres. Administrationsgebyret kan dog maksimalt stige til 2 %. Meddelelse om en sådan eventuel forhøjelse eller sænkning sendes til Indehaveren af certifikatet. Gearingsfaktor: 2 Omregningskurs Omregningskursen er valutakursen for det Underliggende Aktivs valuta vurderet på Vurderingstiden og udtrykt som enheder DKK per enhed af denne valuta. Hvis det Underliggende Aktiv er noteret i DKK er Omregningskursen lig 1. Rentebasismarginal: Se Tabel 2 Rentebasis: Indeks for dag-til-dag pengemarkedsrenten for de respektive Underliggende Aktivers valuta, jfr. Tabel 2. For Underliggende Aktiver denomineret i DKK benyttes det danske Tom/Next Indeks (Bloomberg Ticker: DETNT/N Index). For Underliggende Aktiver denomineret i EUR benyttes Euro Overnight Index Average (Bloomberg Ticker: EONIA Index). For Underliggende Aktiver denomineret i USD benyttes Federal Funds Effective Rate (Bloomberg Ticker: FEDL01 Index). For Underliggende Aktiver denomineret i SEK benyttes Stockholm Interbank Offered Rate Tomorrow/Next (STIBOR 1-dagsrente T/N, Bloomberg ticker: STIB1D Index). For Underliggende Aktiver denomineret i NOK benyttes Norwegian Inter Bank Offered Rate Tom/next (Bloomberg Ticker: NIBORTN Index). Renteperiode: Ved beregning af AV benyttes en renteperiode fra og med nærmest foregående dag, hvor AV beregnes til aktuel dag, hvor AV beregnes. Betalingsdag for Indfrielsesbeløb: 6 Bankdage efter Slutdagen.

7 Market Making: Nordea Bank Danmark A/S er Market Maker. Nordea Bank Danmark A/S forventer, under normale markedsforhold, at stille købs- og salgskurser for det antal handelsposter som fra tid til anden besluttes. For Instrumenter, hvis teoretiske pris er mindre end mindste "tick-size", stilles normalt ingen købskurs. Maksimal forskel mellem kvoteret købs- og salgskurs (maksimalt spread) fremgår af nedenstående oversigt: Salgskurs Maksimalt Spread DKK 0,01-5 DKK 0,25 DKK 5-10 DKK 0,40 DKK DKK 0,90 DKK > 25 < 4 % af salgskurs Kvoteringer vil gælde for mindst 1000 certifikater. 3. Oplysninger om det Underliggende Aktiv Nedenstående oplysninger er uddrag fra eller resuméer af offentligt tilgængelige oplysninger. Banken er ansvarlig for, at oplysningerne er korrekt gengivet. Banken har imidlertid ikke foretaget en uafhængig kontrol af oplysningerne og påtager sig intet ansvar for, at oplysningerne er korrekte. Hvis det Underliggende Aktiv er en aktie, et depotbevis eller en obligation: Hvis det Underliggende Aktiv er et indeks: Hvis det Underliggende Aktiv er en kurv: Hvis det Underliggende Aktiv er en råvare, valutakurs, rente eller terminskontrakt: Navn på det Underliggende Aktiv: Futureskontrakt på aktieindeks. Se Tabel 1 for navn på futureskontraktens underliggende aktieindeks. Beskrivelse: Futureskontrakt på aktieindeks. Se Tabel 1 for yderligere information om futureskontraktens underliggende aktieindeks. Yderligere oplysninger:

8 Yderligere oplysninger om futureskontraktens underliggende aktieindeks findes på internetadresserne angivet i Tabel 1. Ansvarsfraskrivelse: Udsteder har indgået licensaftale med indeksleverandørene og har derved blandt andet forpligtet sig til at inkludere følgende tekster: "Nasdaq, OMX, OMXTM, OMXS30TM, OMXS30, IndexTM, Nasdaq-100, and Nasdaq-100 Index, are registered trademarks of The NASDAQ OMX Group, Inc. (which with its affiliates is referred to as the Corporations ) and are licensed for use by Nordea Bank AB. The Product(s) have not been passed on by the Corporations as to their legality or suitability. The Product(s) are not issued, endorsed, sold, or promoted by the Corporations. The Corporations make no warranties and bear no liability with respect to the product(s)." "DAX Index is a registered trademark of Deutsche Börse AG. This financial instrument is neither sponsored nor promoted, distributed or in any other manner supported by Deutsche Börse AG (the "Licensor"). Neither the publication of the Index by the Licensor nor the granting of a license regarding the Index as well as the Index Trademark for the utilization in connection with the financial instrument or other securities or financial products, which derived from the Index, represents a recommendation by the Licensor for a capital investment or contains in any manner a warranty or opinion by the Licensor with respect to the attractiveness on an investment in this product." "The Dow Jones Euro STOXX 50 and the DJ STOXX 600 Sector indices (the "Indices") are the intellectual property (including registered trademarks) of Stoxx Limited, Zurich, Switzerland and/or Dow Jones & Company, Inc., a Delaware corporation, New York, USA, (the "Licensors"), which are used under license. The securities based on the Indices are in no way sponsored, endorsed, sold or promoted by the Licensors and neither of the Licensors shall have any liability with respect thereto. "Standard & Poor's ", "S&P ", "S&P 500 ", "Standard & Poor's 500", and "500" are trademarks of The McGraw-Hill Companies, Inc. and have been licensed for use by Nordea Bank Finland Abp. The product is not sponsored, endorsed, sold or promoted by Standard & Poor s and Standard & Poor s makes no representation regarding the advisability of investing in the product. " "This/These Products is/are not in any way sponsored, endorsed, sold or promoted by Oslo Børs ASA ("Oslo Børs") and Oslo Børs makes no warranty or representation whatsoever, express or implied, either as to the results to be obtained from the use of the Oslo Børs index and/or the figure at which the said Oslo Børs index stands at any particular time on any particular day or otherwise. Furthermore, Oslo Børs makes no warranty of merchantability or fitness for a particular purpose or use with respect to the Oslo Børs index or Oslo Børs Marks. The Oslo Børs index is compiled and calculated solely by an indexer on behalf of Oslo Børs, and Oslo Børs does not guarantee the accuracy and/or the completeness of the Oslo Børs index or any data included therein. Oslo Børs shall not be liable (whether in negligence or otherwise) to any person for any error, omissions or interruptions in the Oslo Børs index and Oslo Børs shall not be under any obligation to advise any person of any error therein.

9 All rights to the trademark OBX, OSEBX, OSEFX, OSEAX and GFBX are vested in Oslo Børs and are used under licence from Oslo Børs." Hvis det Underliggende Aktiv er en fond: 4. Udbuddets former og betingelser Betingelser for udbuddet:. Antal udstedte Instrumenter: Se Tabel 2 Sidste Tegningsdag: Mindste og højeste tegningsbeløb: Meddelelse om gennemført emission: Oplysninger om tildeling: Betalingsdag: Kurtage: Ved handler gennem Banken betales kurtage i henhold til den til enhver tid gældende prisliste.

10 Tabel 1 Kortnavn BULL OMXC20 2ND BULL OBX 2ND BULL OMXS30 2ND BULL ESTX50 2ND BULL DAX 2ND BULL SP500 2ND BULL NAS100 2ND BULL BANKER 2ND BULL RAAVAR 2ND BULL OLIEGAS 2ND BULL TELECOM 2ND BULL MEDICIN 2ND ISIN kode (fondskode) DK DK DK DK DK DK DK DK DK DK DK DK Futureskontraktens underliggende aktieindeks ISIN kode for det underliggende aktieindeks Indeksleverandør Yderligere Information OMXC20TM INDEX DX Nasdaq OMX OBX INDEX NO Oslo Børs OMXS30 TM INDEX SE Nasdaq OMX DJ EURO STOXX 50 INDEX EU Stoxx Ltd. DAX INDEX DE Deutsche Börse Group S&P500 INDEX US78378X1072 Standard and Poors NASDAQ-100 INDEX US Nasdaq DJ STOXX 600 BANKS EU Stoxx DJ STOXX 600 BASIC RESOURCES DJ STOXX 600 OIL&GAS DJ STOXX 600 TELECOMMUNICATIONS DJ STOXX 600 HEALTHCARE EU Stoxx EU Stoxx EU Stoxx EU Stoxx Tabel 2 Kortnavn BULL OMXC20 2ND BULL OBX 2ND BULL OMXS30 2ND BULL ESTX50 2ND BULL DAX 2ND BULL SP500 2ND BULL NAS100 2ND BULL BANKER 2ND BULL RAAVAR 2ND BULL OLIEGAS 2ND BULL TELECOM 2ND BULL MEDICIN 2ND ISIN kode (fondskode) DK DK DK DK DK DK DK DK DK DK DK DK Underliggende Aktivs Valuta Administrationsgebyr Rentebasismarginal Referencekilde for Underliggende Aktiv Antal udstedte certifikater DKK 0,60 % 0,20 % Nasdaq OMX CPH NOK 0,80 % 0,40 % Oslo Børs SEK 0,80 % 0,40 % Nasdaq OMX STH EUR 0,80 % 0,40 % Deutsche Börse Group USD 0,80 % 0,60 % CME USD 0,80 % 0,60 % CME

NORDEA BANK AB (PUBL) S EMISSIONSPROGRAM FOR INDEKSCERTIFIKATER BULL SÆRLIGE BETINGELSER FOR INDEKSCERTIFIKATER BULL SERIE 2010:1 (DK)

NORDEA BANK AB (PUBL) S EMISSIONSPROGRAM FOR INDEKSCERTIFIKATER BULL SÆRLIGE BETINGELSER FOR INDEKSCERTIFIKATER BULL SERIE 2010:1 (DK) Disse Særlige Betingelser erstatter pr. 19. juni 2012 Særlige Betingelser for Indekscertifikater Bull Serie 2010:1 (DK), offentliggjort den 17. januar 2012. NORDEA BANK AB (PUBL) S EMISSIONSPROGRAM FOR

Læs mere

2. Identifikation af Certifikatserie omfattet af de Særlige Betingelser

2. Identifikation af Certifikatserie omfattet af de Særlige Betingelser NORDEA BANK AB (PUBL) S OG NORDEA BANK FINLAND ABP S EMISSIONSPROGRAM FOR WARRANTS OG CERTIFIKATER SÆRLIGE BETINGELSER FOR CERTIFIKATER SERIE BULL RUSLAND Instrumenterne er omfattet af de Almindelige Betingelser

Læs mere

NORDEA BANK AB (PUBL) S EMISSIONSPROGRAM FOR INDEKSCERTIFIKATER BEAR SÆRLIGE BETINGELSER FOR INDEKSCERTIFIKATER BEAR SERIE 2011:2 (DK)

NORDEA BANK AB (PUBL) S EMISSIONSPROGRAM FOR INDEKSCERTIFIKATER BEAR SÆRLIGE BETINGELSER FOR INDEKSCERTIFIKATER BEAR SERIE 2011:2 (DK) NORDEA BANK AB (PUBL) S EMISSIONSPROGRAM FOR INDEKSCERTIFIKATER SÆRLIGE BETINGELSER FOR INDEKSCERTIFIKATER SERIE 2011:2 (DK) De Særlige Betingelser for Instrumenter, som udstedes under Programmet, følger

Læs mere

Markedsføringsmateriale af 25.03.2015. Bull & Bear certifikater Nye muligheder

Markedsføringsmateriale af 25.03.2015. Bull & Bear certifikater Nye muligheder Markedsføringsmateriale af 25.03.2015 Bull & Bear certifikater Nye muligheder Certifikater er for den aktive og erfarne investor med en klar forventning til det underliggende aktiv. BULL BEAR Hvis du forventer

Læs mere

BULL OMXC X2H. Vedrørende: OMX Copenhagen 20. Med udstedelsesdag: 30. september 2011

BULL OMXC X2H. Vedrørende: OMX Copenhagen 20. Med udstedelsesdag: 30. september 2011 BULL OMXC X2H Vedrørende: OMX Copenhagen 20 Med udstedelsesdag: 30. september 2011 Endelige betingelser Certifikater Detaljeret information om Handelsbanken og tilbuddet kan kun fås gennem Basisprospektet

Læs mere

BEAR OMXC X2 H. Endelige Vilkår Certifikater. Økonomisk beskrivelse. Produktspecifikke betingelser. Vedrørende: OMX Copenhagen 20 Cap GI

BEAR OMXC X2 H. Endelige Vilkår Certifikater. Økonomisk beskrivelse. Produktspecifikke betingelser. Vedrørende: OMX Copenhagen 20 Cap GI BEAR OMXC X2 H Vedrørende: OMX Copenhagen 20 Cap GI Noteringsdag: 18. marts 2014 Endelige Vilkår Certifikater Disse Endelige Vilkår er udarbejdet i henhold til artikel 5.4 i direktiv 2003/71/EF og skal

Læs mere

Markedsføringsmateriale af 30. juni Bull & Bear certifikater Nye muligheder

Markedsføringsmateriale af 30. juni Bull & Bear certifikater Nye muligheder Markedsføringsmateriale af 30. juni 2016 Bull & Bear certifikater Nye muligheder BULL BEAR Hvis du forventer stigende kurser, kan du købe et Bull-certifikat. Med et Bull-certifikat får du et positivt afkast,

Læs mere

Bull & Bear certifikater

Bull & Bear certifikater Produkt- og risikobeskrivelse af 10.08.2015 Bull & Bear certifikater Med Bull & Bear certifikater har man set i forhold til eksempelvis en direkte investering i aktier større mulighed for at tilpasse sine

Læs mere

Bull & Bear certifikater

Bull & Bear certifikater Produktliste af 07.12.2015 Bull & Bear certifikater Produktliste Et certifikat er et børsnoteret værdipapir, hvis værdi følger udviklingen i et andet aktiv, det underliggende aktiv. Med certifikater kan

Læs mere

Børsnoterede certifikater Bull & Bear

Børsnoterede certifikater Bull & Bear Børsnoterede certifikater Bull & Bear Bull & Bear-certifikater passer til dig, der har en fast tro på, hvilken vej markedet vil gå, uanset om du tror på en stigning eller et fald. Bull & Bear-certifikater

Læs mere

Bull & Bear. certifikater

Bull & Bear. certifikater Bull & Bear certifikater Markedsføringsmateriale 10/2017 1 Bull & Bear få nye investeringsmuligheder Bull- og Bear-certifikater giver dig en række nye investeringsmuligheder, hvoraf de mest centrale er,

Læs mere

BEAR OLIE X2H. Vedrørende: Terminskontrakt olie ( LCO ) Med udstedelsesdag: 30. september 2011

BEAR OLIE X2H. Vedrørende: Terminskontrakt olie ( LCO ) Med udstedelsesdag: 30. september 2011 BEAR OLIE X2H Vedrørende: Terminskontrakt olie ( LCO ) Med udstedelsesdag: 30. september 2011 Endelige betingelser Certifikater Detaljeret information om Handelsbanken og tilbuddet kan kun fås gennem Basisprospektet

Læs mere

BULL DAX X2H. Endelige Vilkår Certifikater. Økonomisk beskrivelse. Produktspecifikke betingelser. Vedrørende: DAX -future. Noteringsdag: 17.

BULL DAX X2H. Endelige Vilkår Certifikater. Økonomisk beskrivelse. Produktspecifikke betingelser. Vedrørende: DAX -future. Noteringsdag: 17. BULL DAX X2H Vedrørende: DAX -future Noteringsdag: 17. juni 2014 Endelige Vilkår Certifikater Disse Endelige Vilkår er udarbejdet i henhold til artikel 5.4 i direktiv 2003/71/EF og skal læses sammen med

Læs mere

BULL SP500 X2H. Endelige Vilkår Certifikater. Økonomisk beskrivelse. Produktspecifikke betingelser. Vedrørende: S&P 500 -future

BULL SP500 X2H. Endelige Vilkår Certifikater. Økonomisk beskrivelse. Produktspecifikke betingelser. Vedrørende: S&P 500 -future BULL SP500 X2H Vedrørende: S&P 500 -future Noteringsdag: 17. juni 2014 Endelige Vilkår Certifikater Disse Endelige Vilkår er udarbejdet i henhold til artikel 5.4 i direktiv 2003/71/EF og skal læses sammen

Læs mere

Informationsmateriale opdateret 10. juni 2008. KK Globale Aktier 2011 ISIN Kode: DK0030104146. Arrangør: Nordea Bank Danmark A/S

Informationsmateriale opdateret 10. juni 2008. KK Globale Aktier 2011 ISIN Kode: DK0030104146. Arrangør: Nordea Bank Danmark A/S Informationsmateriale opdateret 10. juni 2008 KK Globale Aktier 2011 ISIN Kode: DK0030104146 Arrangør: Nordea Bank Danmark A/S Indholdsfortegnelse Ansvar og erklæringer 3 Obligationsbetingelser 4 Generelle

Læs mere

DONG Energy offentliggør i dag lukning af sit udbud, herunder tidlig lukning af udbuddet til private investorer.

DONG Energy offentliggør i dag lukning af sit udbud, herunder tidlig lukning af udbuddet til private investorer. Selskabsmeddelelse Nr. 18/2016 MÅ IKKE OFFENTLIGGØRES, DISTRIBUERES ELLER UDLEVERES HELT ELLER DELVIST, DIREKTE ELLER INDIREKTE, I ELLER TIL USA, AUSTRALIEN, CANADA ELLER JAPAN Denne meddelelse udgør ikke

Læs mere

Markedsføringsmateriale. Bull & Bear. Foretag den rigtige handel og få dobbelt så stort dagligt afkast. Uanset om du tror på plus eller minus.

Markedsføringsmateriale. Bull & Bear. Foretag den rigtige handel og få dobbelt så stort dagligt afkast. Uanset om du tror på plus eller minus. Markedsføringsmateriale Bull & Bear Foretag den rigtige handel og få dobbelt så stort dagligt afkast. Uanset om du tror på plus eller minus. Bull Du tror på en stigning i markedet. Hvis du har ret, får

Læs mere

Handelsbanken. Endelige Vilkår for Lån 7001 Asien. Aktieindekseret obligation 2007/2009

Handelsbanken. Endelige Vilkår for Lån 7001 Asien. Aktieindekseret obligation 2007/2009 Handelsbanken Endelige Vilkår for Lån 7001 Asien Aktieindekseret obligation 2007/2009 Obligation med afkast knyttet til FTSE/Xinhua China 25, KOSPI 200, MSCI Singapore og TOPIX Endelige vilkår Lån 7001

Læs mere

KommuneKredit Aktietrappe 2012 Deltag i det europæiske aktiemarked - med løbende fastlåsning af afkastet

KommuneKredit Aktietrappe 2012 Deltag i det europæiske aktiemarked - med løbende fastlåsning af afkastet KommuneKredit Aktietrappe 2012 Deltag i det europæiske aktiemarked - med løbende fastlåsning af afkastet Få del i stigende aktiekurser på det europæiske aktiemarked samt mulighed for at fastlåse allerede

Læs mere

Bornholms Regionskommune Rapportering

Bornholms Regionskommune Rapportering Bornholms Regionskommune Rapportering Materialet er udarbejdet til Bornholms Regionskommune og bedes behandlet fortroligt Rapporten er udarbejdet den 26. februar 2016 Indhold Ordforklaring Kommentarer

Læs mere

Rentemarkedet. Markedskommentarer og prognose. Kilde, afdækning Dato 12. august 2014

Rentemarkedet. Markedskommentarer og prognose. Kilde, afdækning Dato 12. august 2014 Rentemarkedet Markedskommentarer og prognose Kilde, afdækning Dato 12. august 2014 Rentemarkedet DKK siden august og fremover 2.5 2 1.5 1 0.5 August 2013 NU Vores forventning til renteniveauet om 1 år

Læs mere

FIST-GPS3 I N S T A L L A T I O N S I N S T R U K S

FIST-GPS3 I N S T A L L A T I O N S I N S T R U K S FIST-GPS3 I N S T A L L A T I O N S I N S T R U K S GPSTF-patchbakker monteret med prætermineret kabel UDARBEJDET I SAMARBEJDE MED TDC Indhold 1 General information 2 Kit indhold 3 Montering af skuffer

Læs mere

Sustainable investments an investment in the future Søren Larsen, Head of SRI. 28. september 2016

Sustainable investments an investment in the future Søren Larsen, Head of SRI. 28. september 2016 Sustainable investments an investment in the future Søren Larsen, Head of SRI 28. september 2016 Den gode investering Veldrevne selskaber, der tager ansvar for deres omgivelser og udfordringer, er bedre

Læs mere

BULL ESTX50 X2H. Endelige Vilkår Certifikater. Økonomisk beskrivelse. Produktspecifikke betingelser. Vedrørende: EURO STOXX 50 -future

BULL ESTX50 X2H. Endelige Vilkår Certifikater. Økonomisk beskrivelse. Produktspecifikke betingelser. Vedrørende: EURO STOXX 50 -future BULL ESTX50 X2H Vedrørende: EURO STOXX 50 -future Noteringsdag: 17. juni 2014 Endelige Vilkår Certifikater Disse Endelige Vilkår er udarbejdet i henhold til artikel 5.4 i direktiv 2003/71/EF og skal læses

Læs mere

Selskabsmeddelelse. Stabiliseringsperiode begynder. Nr. 21/2016

Selskabsmeddelelse. Stabiliseringsperiode begynder. Nr. 21/2016 Selskabsmeddelelse Nr. 21/2016 MÅ IKKE OFFENTLIGGØRES, DISTRIBUERES ELLER UDLEVERES HELT ELLER DELVIST, DIREKTE ELLER INDIREKTE, I ELLER TIL USA, AUSTRALIEN, CANADA ELLER JAPAN Denne meddelelse udgør ikke

Læs mere

Navneændring i nedenstående certifikat (ETN) udstedt af Nordea Bank gennemføres i børsens systemer med effekt den 5. april 2016.

Navneændring i nedenstående certifikat (ETN) udstedt af Nordea Bank gennemføres i børsens systemer med effekt den 5. april 2016. København, 4. april 2016 Nordea Bank AB (publ) Navneændring i Certifikat (ETN) Navneændring i nedenstående certifikat (ETN) udstedt af Nordea Bank gennemføres i børsens systemer med effekt den 5. april

Læs mere

Bornholms Regionskommune Rapportering

Bornholms Regionskommune Rapportering Bornholms Regionskommune Rapportering Materialet er udarbejdet til Bornholms Regionskommune og bedes behandlet fortroligt Rapporten er udarbejdet den 12. august 2014. Dealer Pernille Linnerup Kristensen

Læs mere

Bornholms Regionskommune Rapportering

Bornholms Regionskommune Rapportering Bornholms Regionskommune Rapportering Materialet er udarbejdet til Bornholms Regionskommune og bedes behandlet fortroligt Rapporten er udarbejdet d. 4 juni 2015. Lars Kruse Brixler Indhold Ordforklaring

Læs mere

1. Sammendrag A.1. Advarsel. A.2 Finansielle mellemmænd

1. Sammendrag A.1. Advarsel. A.2 Finansielle mellemmænd 1. Sammendrag Sammendraget består af informationskrav, der redegøres for i et antal punkter. Punkterne er nummererede i afsnit A-E (A.1-E.7). Dette sammendrag indeholder alle de punkter, der kræves i et

Læs mere

DB Banks and Insurance Booster 2019

DB Banks and Insurance Booster 2019 DB Banks and Insurance Booster 2019 Denne brochure bør ikke betragtes som investeringsrådgivning. Investering i produktet er en kompleks beslutning, som vil være forbundet med risici. Vi anbefaler derfor,

Læs mere

Rentemarkedet. Markedskommentarer og prognose. Kilde, Renteprognose september 2013

Rentemarkedet. Markedskommentarer og prognose. Kilde, Renteprognose september 2013 Rentemarkedet Markedskommentarer og prognose Kilde, Renteprognose september 2013 1Y 3Y 5Y 7Y 9Y Rentemarkedet DKK siden januar og fremover 3.5% 3.0% Vores forventning til renteniveauet om 1 år 2.5% NU

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Basisprospekt for særligt dækkede obligationer udstedt af DLR Kredit A/S dateret 27. maj 2013

Tillæg nr. 1 til Basisprospekt for særligt dækkede obligationer udstedt af DLR Kredit A/S dateret 27. maj 2013 Tillæg nr. 1 til Basisprospekt for særligt dækkede obligationer udstedt af DLR Kredit A/S dateret 27. maj 2013 Dato: 13. marts 2014 I forbindelse med offentliggørelse af DLR Kredits årsrapport for 2013

Læs mere

Bornholms Regionskommune

Bornholms Regionskommune Bornholms Regionskommune Rapportering Rapport udarbejdet den 9. januar 2014 Dealer Pernille Linnerup Kristensen Indhold Ordforklaring side 3 Kommentarer til risiko side 4 Nøgletal til risikostyring side

Læs mere

Informationsmateriale 29. august 2006. 0 % KommuneKredit Bedst 2009. Informationsmateriale

Informationsmateriale 29. august 2006. 0 % KommuneKredit Bedst 2009. Informationsmateriale Informationsmateriale 29. august 2006 0 % KommuneKredit Bedst 2009 Informationsmateriale Ansvar og erklæringer Ansvar for Informationsmaterialet Vi erklærer herved, at oplysningerne i Informationsmaterialet

Læs mere

Aktiebevis Sverige 2020

Aktiebevis Sverige 2020 Aktiebevis Aktiebevis Sverige 2020 Investering i det svenske aktiemarked Aktiebevis Sverige 2020 er hensigtsmæssig for investorer, som: har en forventning om, at svenske virksomheder vil nyde godt af det

Læs mere

Bornholms Regionskommune Rapportering

Bornholms Regionskommune Rapportering Bornholms Regionskommune Rapportering Materialet er udarbejdet til Bornholms Regionskommune og bedes behandlet fortroligt Rapporten er udarbejdet d. 3 marts 2015. Lars Kruse Brixler Indhold Ordforklaring

Læs mere

Jeudan udbyder nye aktier for DKK 1 mia.

Jeudan udbyder nye aktier for DKK 1 mia. Ikke til offentliggørelse eller distribution i Australien, Canada, Japan eller USA Denne meddelelse er ikke et tilbud om køb eller salg af værdipapirer i Jeudan A/S ( Værdipapirer ) i Australien, Canada,

Læs mere

Stabiliseringsperiode begynder

Stabiliseringsperiode begynder Selskabsmeddelelse Nr. 7/2016 Lautrupbjerg 10 2750 Ballerup www.nets.eu CVR-nr. 37427497 23. september 2016 MÅ IKKE OFFENTLIGGØRES, DISTRIBUERES ELLER UDLEVERES HELT ELLER DELVIST, DIREKTE ELLER INDIREKTE,

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Rapportering pr. den 20. september 2013

Bornholms Regionskommune. Rapportering pr. den 20. september 2013 Bornholms Regionskommune Rapportering pr. den 20. september 2013 Indhold Ordforklaring side 3 Kommentarer til risiko side 4 Nøgletal til risikostyring side 5 Låneporteføljen side 6 Markedsværdifordeling

Læs mere

Tøbrud. Jan Størup Nielsen København, d. 20. november 2013

Tøbrud. Jan Størup Nielsen København, d. 20. november 2013 Tøbrud Jan Størup Nielsen København, d. 20. november 2013 Amerikansk økonomi i klar bedring Stigende boligpriser og færre boliger til salg Lempeligere kreditvilkår og stigende efterspørgsel efter nye lån

Læs mere

Overfør fritvalgskonto til pension

Overfør fritvalgskonto til pension Microsoft Development Center Copenhagen, January 2009 Løn Microsoft Dynamics C52008 SP1 Overfør fritvalgskonto til pension Contents Ønsker man at overføre fritvalgskonto til Pension... 3 Brug af lønart

Læs mere

Månedsopdatering på udviklingen i udvalgte aktiver

Månedsopdatering på udviklingen i udvalgte aktiver Månedsopdatering på udviklingen i udvalgte aktiver I denne oversigt kan du finde udviklingen på en række udvalgte aktiver. en for den seneste måned og år-til-dato vil blive opdateret primo hver måned med

Læs mere

Rentemarkedet. Markedskommentarer og prognose. Kilde, afdækning fra oktober Dato 25. november 2014

Rentemarkedet. Markedskommentarer og prognose. Kilde, afdækning fra oktober Dato 25. november 2014 Rentemarkedet Markedskommentarer og prognose Kilde, afdækning fra oktober Dato 25. november 2014 Rentemarkedet DKK siden august og fremover 2.5 2 1.5 1 0.5 November 2013 NU Forventningen til renteniveauet

Læs mere

Bornholms Regionskommune Rapportering

Bornholms Regionskommune Rapportering Bornholms Regionskommune Rapportering Materialet er udarbejdet til Bornholms Regionskommune og bedes behandlet fortroligt Rapporten er udarbejdet den 25. november 2014. Dealer Pernille Linnerup Kristensen

Læs mere

Aktiebevis Global Kupon 2022

Aktiebevis Global Kupon 2022 Aktiebevis Aktiebevis Global Kupon 2022 Investering i det amerikanske, europæiske og japanske aktiemarked Aktiebevis Global Kupon 2022 er hensigtsmæssig for investorer, som: har en forventning om, at det

Læs mere

TK Development A/S offentliggør i dag prospekt i forbindelse med udbud af 56.087.620 stk. nye aktier à nominelt DKK 1 til DKK 4,11 pr.

TK Development A/S offentliggør i dag prospekt i forbindelse med udbud af 56.087.620 stk. nye aktier à nominelt DKK 1 til DKK 4,11 pr. Selskabsmeddelelse nr. 19/2013 Side 1 af 5 Ikke til offentliggørelse eller distribution i USA, Canada, Australien eller Japan Denne meddelelse er ikke et tilbud om køb eller salg af værdipapirer i TK Development

Læs mere

Bornholms Regionskommune Rapportering

Bornholms Regionskommune Rapportering Bornholms Regionskommune Rapportering Materialet er udarbejdet til Bornholms Regionskommune og bedes behandlet fortroligt Rapporten er udarbejdet den 30. april 2014. Dealer Pernille Linnerup Kristensen

Læs mere

Microsoft Dynamics C5. Nyheder Kreditorbetalinger

Microsoft Dynamics C5. Nyheder Kreditorbetalinger Microsoft Dynamics C5 Nyheder Kreditorbetalinger INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 Uddybning af ændringer... 4 Forbedring vedr. betalings-id er... 4 Ændringer i betalingsmåder (kreditorbetalinger)...

Læs mere

Rentemarkedet. Markedskommentarer og prognose. Kilde, Renteafdækning fra februar Dato 3. marts 2015

Rentemarkedet. Markedskommentarer og prognose. Kilde, Renteafdækning fra februar Dato 3. marts 2015 Rentemarkedet Markedskommentarer og prognose Kilde, Renteafdækning fra februar Dato 3. marts 2015 Rentemarkedet DKK siden august og fremover 2.5 2 1.5 1 Marts 2014 Forventningen til renteniveauet om 1

Læs mere

Rentemarkedet. Markedskommentarer og prognose. Kilde, Markedsguiden december 2013

Rentemarkedet. Markedskommentarer og prognose. Kilde, Markedsguiden december 2013 Rentemarkedet Markedskommentarer og prognose Kilde, Markedsguiden december 2013 1Y 3Y 5Y 7Y 9Y Rentemarkedet DKK siden januar og fremover 3.5% 3.0% Vores forventning til renteniveauet om 1 år 2.5% NU 2.0%

Læs mere

Rentemarkedet. Markedskommentarer og prognose. Kilde, Renteafdækning fra august Dato 15. september 2015

Rentemarkedet. Markedskommentarer og prognose. Kilde, Renteafdækning fra august Dato 15. september 2015 Rentemarkedet Markedskommentarer og prognose Kilde, Renteafdækning fra august Dato 15. september 2015 1.8 Rentemarkedet DKK 1.6 1.4 1.2 1 0.8 0.6 0.4 Forventningen til renteniveauet om 1 år Nu September

Læs mere

IFDB-M-SP-U24-NN-1-DK02

IFDB-M-SP-U24-NN-1-DK02 IFDB-M-SP-U24-NN-1-DK02 I N S T A L L A T I O N S V E J L E D N I N G IFDB-M Udarbejdet i samarbejde med TDC 1 Generelt IFDB-M er en indendørs vægboks til Riserkabler med plads til 24 splidsninger. Et

Læs mere

DB Banks Buffer INDIKATIVE VILKÅR 7. november 2018

DB Banks Buffer INDIKATIVE VILKÅR 7. november 2018 DB Banks Buffer 2020 Denne brochure bør ikke betragtes som investeringsrådgivning. Investering i produktet er en kompleks beslutning, som vil være forbundet med risici. Vi anbefaler derfor, at investor

Læs mere

Microsoft Development Center Copenhagen, June Løn. Ændring

Microsoft Development Center Copenhagen, June Løn. Ændring Microsoft Development Center Copenhagen, June 2010 Løn Microsoft Dynamics C5 20100 Ændring af satser r på DA-Barsel Contents Nye satser på DA-barsefra DA-Barsel...... 3 Brev 6 2 Nye satser på DA-barsel

Læs mere

Få bedre råd. Korn 2009. invester i landbrugets råvarer

Få bedre råd. Korn 2009. invester i landbrugets råvarer Få bedre råd Korn 2009 invester i landbrugets råvarer Korn 2009 En del råvarer har i de seneste år oplevet kraftige prisstigninger. Det har imidlertid ikke helt været tilfældet med mange af landbrugets

Læs mere

Alm. Brand A/S Alm. Brand A/S offentliggør prospekt i forbindelse med en fuldt garanteret fortegningsemission

Alm. Brand A/S Alm. Brand A/S offentliggør prospekt i forbindelse med en fuldt garanteret fortegningsemission ALM. BRAND Direktionssekretariatet Midtermolen 7 2100 København Ø Telefon 35 47 47 47 Telefax 35 26 62 38 www.almbrand.dk NASDAQ OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6 1007 København K Ref SLB/hdg Selskabsmeddelelse

Læs mere

Admiral Capital A/S offentliggør prospekt i forbindelse med fortegningsemission

Admiral Capital A/S offentliggør prospekt i forbindelse med fortegningsemission MÅ IKKE DIREKTE ELLER INDIREKTE DISTRIBUERES TIL ELLER PÅ ANDEN MÅDE GØRES TILGÆNGELIG I USA, CANADA, AUSTRALIEN, SCHWEIZ ELLER JAPAN, ELLER ANDRE JURISDIKTIONER UDEN FOR DAN- MARK, MEDMINDRE EN SÅDAN

Læs mere

Jyske Bank juni 2014 JB NOVO 2017

Jyske Bank juni 2014 JB NOVO 2017 Jyske Bank juni 2014 JB NOVO 2017 Denne brochure er en del af markedsføringen af JB NOVO 2017 og er ikke en fuldstændig gengivelse af Svenska Handelsbanken AB (publ) Grundprospekt 2014, Tilläg till Grundprospekt

Læs mere

BoligXlån med 5- årigt renteloft. Auktionsresultater. Salg 3.800 mio. kr. 35 mio. euro. Bud 6.310 mio. kr. 88 mio. euro

BoligXlån med 5- årigt renteloft. Auktionsresultater. Salg 3.800 mio. kr. 35 mio. euro. Bud 6.310 mio. kr. 88 mio. euro Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S og pressen 1. december 2011 Refinansiering af variabelt forrentede lån fastsættelse af rentetillæg Nykredit og Totalkredit har i dag gennemført to auktioner i forbindelse

Læs mere

DAF ÅRHUS FEBRUAR Copyright 2011, The NASDAQ OMX Group, Inc. All rights reserved.

DAF ÅRHUS FEBRUAR Copyright 2011, The NASDAQ OMX Group, Inc. All rights reserved. DAF ÅRHUS FEBRUAR 2011 Copyright 2011, The NASDAQ OMX Group, Inc. All rights reserved. LIDT HISTORIE.. EN BØRS I FORANDRING 1648 Københavns brand 1800 Industrialisering 1919 Flytter fra den gamle børsbygning

Læs mere

Rentemarkedet. Markedskommentarer og prognose. Kilde, Renteafdækning fra januar Dato 26. januar 2016

Rentemarkedet. Markedskommentarer og prognose. Kilde, Renteafdækning fra januar Dato 26. januar 2016 Rentemarkedet Markedskommentarer og prognose Kilde, Renteafdækning fra januar Dato 26. januar 2016 1.6 Rentemarkedet DKK 1.4 1.2 1 0.8 0.6 0.4 Forventningen til renteniveauet om 1 år Januar 2015 Nu DKK

Læs mere

Markedsføringsmateriale juli Mini Futures. En investering, hvor du selv vælger risikoniveau

Markedsføringsmateriale juli Mini Futures. En investering, hvor du selv vælger risikoniveau Markedsføringsmateriale juli 2017 Mini Futures En investering, hvor du selv vælger risikoniveau 1 Mini Futures - En investering, hvor du selv vælger risikoniveau Interessen for Mini Futures er øget markant

Læs mere

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S. 12. marts 2009

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S. 12. marts 2009 Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S 12. marts 2009 Ændring i Endelige vilkår til prospekt for udbud af særligt dækkede obligationer i Nykredit Realkredit A/S, kapitalcenter E, i serie 31E (variabelt forrentede

Læs mere

IFDB-S-U-NN-1-DK02 IFDB-S. Udarbejdet i samarbejde med TDC. 1 Generelt. 3 Klargøring af boksen. 2 Kit indhold IFDB-S

IFDB-S-U-NN-1-DK02 IFDB-S. Udarbejdet i samarbejde med TDC. 1 Generelt. 3 Klargøring af boksen. 2 Kit indhold IFDB-S IFDB-S-U-NN-1-DK02 I N S T A L L A T I O N S I N S T R U K S IFDB-S Udarbejdet i samarbejde med TDC 1 Generelt 3 Klargøring af boksen IFDB-S er en lille indendørs boks i LSZH, H 80 x B 80 x D 35 mm, som

Læs mere

Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1)

Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1) Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1) I medfør af 27, stk. 12, 30 og 93, stk. 4, i lov om værdipapirhandel m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 831 af 12. juni 2014, som ændret ved 1 i lov

Læs mere

Aktiekonto. En tryg investering der følger Dow Jones Euro Stoxx 50

Aktiekonto. En tryg investering der følger Dow Jones Euro Stoxx 50 Aktiekonto En tryg investering der følger Dow Jones Euro Stoxx 50 En tryg investering der følger Dow Jones Euro Stoxx 50 Føroya Banki udbyder nu FØROYA BANKI AKTIEKONTO, hvor afkastet af det beløb, som

Læs mere

Prospektmeddelelse. Udbuddet kan sammenfattes som følger: Udbuddet:

Prospektmeddelelse. Udbuddet kan sammenfattes som følger: Udbuddet: FONDSBØRSMEDDELELSE NR. 142 1 af 7 Prospektmeddelelse Victoria Properties A/S offentliggør i dag prospekt vedrørende en delvis garanteret fortegningsemission af op til 2.459.578 stk. nye aktier samt et

Læs mere

DB S&P 500 Buffer 2019

DB S&P 500 Buffer 2019 DB S&P 500 Buffer 2019 Denne brochure bør ikke betragtes som investeringsrådgivning. Investering i produktet er en kompleks beslutning, som vil være forbundet med risici. Vi anbefaler derfor, at investor

Læs mere

Endelige vilkår til Prospekt for obligationer udstedt i medfør af 33 e i lov om realkreditlån og realkreditobligationer mv. (junior covered bonds).

Endelige vilkår til Prospekt for obligationer udstedt i medfør af 33 e i lov om realkreditlån og realkreditobligationer mv. (junior covered bonds). Endelige vilkår til Prospekt for obligationer udstedt i medfør af 33 e i lov om realkreditlån og realkreditobligationer mv. (junior covered bonds). 1. marts 2012 Obligationsvilkår Udsteder og hæftelsesgrundlag

Læs mere

DB S&P 500 Buffer 2020

DB S&P 500 Buffer 2020 DB S&P 500 Buffer 2020 Denne brochure bør ikke betragtes som investeringsrådgivning. Investering i produktet er en kompleks beslutning, som vil være forbundet med risici. Vi anbefaler derfor, at investor

Læs mere

ETF-baseret investeringsportefølje. Mellemlang tidshorisont, høj risiko. 66 % aktier, 31,5 % obligationer, 2,5 % ejendomme

ETF-baseret investeringsportefølje. Mellemlang tidshorisont, høj risiko. 66 % aktier, 31,5 % obligationer, 2,5 % ejendomme ETF-baseret investeringsportefølje Mellemlang tidshorisont, høj risiko. 66 % aktier, 31,5 % obligationer, 2,5 % ejendomme Forslag baseret på Kerne-Satellit strategien Din individuelle portefølje Individuel:

Læs mere

Udsteder og hæftelsesgrundlag. er optaget til handel (noteret) på et eller flere regulerede markeder for værdipapirhandel.

Udsteder og hæftelsesgrundlag. er optaget til handel (noteret) på et eller flere regulerede markeder for værdipapirhandel. Obligationsvilkår Udsteder og hæftelsesgrundlag 1 Obligationerne udstedes af Nykredit Realkredit A/S (herefter Nykredit). Obligationerne udstedes ud af kapitalcenter E. Nykredit og kapitalcenter E hæfter

Læs mere

BUDI-2S-T-06LxES-DK02

BUDI-2S-T-06LxES-DK02 BUDI-2S-T-06LxES-DK02 I N S T A L L A T I O N S V E J L E D N I N G BUDI-2S-T Udarbejdet i samarbejde med TDC 1 Generelt 3 Klargøring af boks BUDI-2S-T (splidse/patch) boks er beregnet til terminering

Læs mere

Bornholms Regionskommune Rapportering

Bornholms Regionskommune Rapportering Bornholms Regionskommune Rapportering Materialet er udarbejdet til Bornholms Regionskommune og bedes behandlet fortroligt Rapporten er udarbejdet den 15. september 2015. Indhold Ordforklaring Kommentarer

Læs mere

Dansk renteprognose: Højere men først mod slutningen af året

Dansk renteprognose: Højere men først mod slutningen af året 23 March 2018 Dansk renteprognose: Højere men først mod slutningen af året Jan Størup Nielsen De danske renter har fået en urolig start på 2018. To måneder med relativt kraftige stigninger er blevet afløst

Læs mere

Backup Applikation. Microsoft Dynamics C5 Version 2008. Sikkerhedskopiering

Backup Applikation. Microsoft Dynamics C5 Version 2008. Sikkerhedskopiering Backup Applikation Microsoft Dynamics C5 Version 2008 Sikkerhedskopiering Indhold Sikkerhedskopiering... 3 Hvad bliver sikkerhedskopieret... 3 Microsoft Dynamics C5 Native database... 3 Microsoft SQL Server

Læs mere

SÆRLIGE BETINGELSER. vedrørende Lån nr. 5014. under Nordea Bank AB (publ)'s og Nordea Bank Finland Abp's. svenske MTN-program

SÆRLIGE BETINGELSER. vedrørende Lån nr. 5014. under Nordea Bank AB (publ)'s og Nordea Bank Finland Abp's. svenske MTN-program SÆRLIGE BETINGELSER vedrørende Lån nr. 5014 under Nordea Bank AB (publ)'s og Nordea Bank Finland Abp's svenske MTN-program For Lånet gælder de Almindelige Betingelser for MTN-programmet af 7. juni 2007

Læs mere

Bull & Bear certifikater. Nye muligheder

Bull & Bear certifikater. Nye muligheder Bull & Bear certifikater Nye muligheder Investering i råvarer Investering i aktieindeks Det danske aktieindeks: Høj præcision Lave omkostninger God likviditet Det europæiske aktieindeks: Det amerikanske

Læs mere

40.000.000.000 PPROGRAM FOR STRUKTUREREDE OBLIGATIONER

40.000.000.000 PPROGRAM FOR STRUKTUREREDE OBLIGATIONER Endelige Vilkår (Oversættelse af engelsk version. I tvivlsspørgsmål er den engelske version gældende) BARCLAYS BANK PLC (Registreret som aktieselskab i England og Wales) BARCLAYS CAPITAL (CAYMAN) LIMITED

Læs mere

Victoria Properties A/S - Børsprospekt 2011

Victoria Properties A/S - Børsprospekt 2011 FONDSBØRSMEDDELELSE NR. 143 1 af 6 Victoria Properties A/S - Børsprospekt 2011 Delvis garanteret fortegningsemission af op til 2.459.578 stk. nye aktier a nom. DKK 50 til DKK 85 pr. Aktie. Rettet udbud

Læs mere

er undtaget af Nykredits begrænsning af en uhensigtsmæssig påvirkning af udtrækningsrisikoen Udsteder og hæftelsesgrundlag

er undtaget af Nykredits begrænsning af en uhensigtsmæssig påvirkning af udtrækningsrisikoen Udsteder og hæftelsesgrundlag Obligationsvilkår Udsteder og hæftelsesgrundlag 1 Obligationerne udstedes af Nykredit Realkredit A/S (herefter Nykredit). Obligationerne udstedes i kapitalcenter G i fælleshæftende serier med fælles seriereservefond.

Læs mere

Jyske Bank OKTOBER 2015 JB NORDEA 2018

Jyske Bank OKTOBER 2015 JB NORDEA 2018 Jyske Bank OKTOBER 2015 JB NORDEA 2018 Denne brochure er en del af markedsføringen af JB NORDEA 2018 og er ikke en fuldstændig gengivelse af Société Générales Basisprospekt 2015, supplementer til Société

Læs mere

Nasdaq OMX Copenhagen A/S Skjern, 22. november 2012 Nikolaj Plads 6 1007 København K

Nasdaq OMX Copenhagen A/S Skjern, 22. november 2012 Nikolaj Plads 6 1007 København K Nasdaq OMX Copenhagen A/S Skjern, 22. november 2012 Nikolaj Plads 6 1007 København K Selskabsmeddelelse nr. 21/2012 MÅ IKKE OFFENTLIGGØRES, VIDERESENDES ELLER DISTRIBUERES, DIREKTE ELLER INDIREKTE, I USA,

Læs mere

Endelige vilkår Serie 15U

Endelige vilkår Serie 15U Endelige vilkår Serie 15U Udstedt af Realkredit Danmark A/S i Kapitalcenter T Endelige vilkår serie 15U Inkonverterbare og variabelt forrentede obligationer Obligationstype Kapitalcenter Valuta Seriens

Læs mere

Et udenlandsk perspektiv på det danske marked

Et udenlandsk perspektiv på det danske marked Et udenlandsk perspektiv på det danske marked Ketil Petersen Country Head Nordic Region Konference 31. oktober 2013, Christiansborg Investeringsforvaltning som eksporterhverv Schroders Grundlagt i 1804

Læs mere

To: Nasdaq Copenhagen A/S. Nye Endelige Vilkår til Nykredit Realkredit A/S' Basisprospekt af 15. maj 2017

To: Nasdaq Copenhagen A/S. Nye Endelige Vilkår til Nykredit Realkredit A/S' Basisprospekt af 15. maj 2017 To: Nasdaq Copenhagen A/S Vores ref.: SAG-2017-01516/JIBA Deres ref.: 12. september 2017 Nye Endelige Vilkår til Nykredit Realkredit A/S' Basisprospekt af 15. maj 2017 I forbindelse med åbningen af ny

Læs mere

Aktiebevis Europa 2018 (II)

Aktiebevis Europa 2018 (II) Aktiebevis Aktiebevis Europa 2018 (II) Investering i det europæiske aktiemarked Aktiebevis Europa 2018 (II) er hensigtsmæssig for investorer, som: har en forventning om, at det europæiske aktiemarked vil

Læs mere

Microsoft Dynamics C5. version 2012 Service Pack 01 Hot fix Fix list - Payroll

Microsoft Dynamics C5. version 2012 Service Pack 01 Hot fix Fix list - Payroll Microsoft Dynamics C5 version 2012 Service Pack 01 Hot fix 001 4.4.01.001 Fix list - Payroll CONTENTS Introduction... 3 Payroll... 3 Corrected elements in version 4.4.01.001... 4 Microsoft Dynamics C5

Læs mere

Endelige vilkår til prospekt for udbud af realkreditobligationer. kapitalcenter. D, G og I af 24. maj 2012, i serie 91D

Endelige vilkår til prospekt for udbud af realkreditobligationer. kapitalcenter. D, G og I af 24. maj 2012, i serie 91D Endelige vilkår til prospekt for udbud af realkreditobligationer udstedt ud af kapitalcenter D, G og I af 24. maj 2012, i serie 91D (inkonverterbare stående obligationer i DKK) Obligationsvilkår Udsteder

Læs mere

Metal 2010 investering i råvarer. 0 % Eksportfinans Metal 2010

Metal 2010 investering i råvarer. 0 % Eksportfinans Metal 2010 Metal 2010 investering i råvarer. 0 % Eksportfinans Metal 2010 Råvarer har længe været et område i vækst, og der er en stigende opmærksomhed rettet mod råvarer som investeringsobjekt. Det skyldes blandt

Læs mere

Aktie derivater. Aktie TRS Her finder du en oversigt over de omkostningselementer, der er relateret til produktet eller investeringsservicen.

Aktie derivater. Aktie TRS Her finder du en oversigt over de omkostningselementer, der er relateret til produktet eller investeringsservicen. Aktie TRS Formålet med dette produkt er at periodisk udveksle afkastet på en specifik aktie-baseret eksponering fra en fastsat startdato til slutdato. Afkastet kan være baseret på f.eks. et aktie-indeks,

Læs mere

Meddelelse om ESMA's produktinterventionsbeslutninger i forbindelse med differencekontrakter og binære optioner

Meddelelse om ESMA's produktinterventionsbeslutninger i forbindelse med differencekontrakter og binære optioner ESMA35-43-1135 Meddelelse fra ESMA Meddelelse om ESMA's produktinterventionsbeslutninger i forbindelse med differencekontrakter og binære optioner Den 22. maj 2018 traf Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed

Læs mere

Kapitel 9: Grænseoverskridende udbud og optagelse til notering eller handel

Kapitel 9: Grænseoverskridende udbud og optagelse til notering eller handel Vejledning til bekendtgørelse nr. 306 af 28. april 2005 om prospekter for værdipapirer, der optages til notering eller handel på et reguleret marked, og ved første offentlige udbud af værdipapirer over

Læs mere

Vestjysk Bank offentliggør beslutning om fortegningsretsemission

Vestjysk Bank offentliggør beslutning om fortegningsretsemission Finanstilsynet Nasdaq Copenhagen A/S Vestjysk Bank A/S Torvet 4-5 7620 Lemvig Telefon 96 63 20 00 31. juli 2017 Vestjysk Bank offentliggør beslutning om fortegningsretsemission Vestjysk Bank har truffet

Læs mere

TORM - Project Mjolnir

TORM - Project Mjolnir TORM - Project Mjolnir Likviditetsanalyse 6 februar 2015 FORVENTET PENGESTRØM TIL BETALING AF YDELSER PÅ GÆLD KOMMENTARER TCE-omsætning forventes at stige i løbet af prognoseperioden i takt med stigende

Læs mere

Danske Andelskassers Bank A/S

Danske Andelskassers Bank A/S Danske Andelskassers Bank A/S MÅ IKKE OFFENTLIGGØRES ELLER UDLEVERES HELT ELLER DELVIST, DIREKTE ELLER INDIREKTE, I ELLER TIL USA, CANADA, AUSTRALIEN ELLER JAPAN Selskabsmeddelelse nr. 1/2011 7. juni 2011

Læs mere

Transformering af OIOXML til OIOUBL og OIOUBL til OIOXML

Transformering af OIOXML til OIOUBL og OIOUBL til OIOXML Microsoft Development Center Copenhagen, July 2010 OIOXML / OIOUBL Microsoft Dynamics C5 Transformering af OIOXML til OIOUBL og OIOUBL til OIOXML Indledning Indledning... 3 Anvendelse af værktøjet... 3

Læs mere

BILAG 3 TIL IC GROUP A/S' VEDTÆGTER

BILAG 3 TIL IC GROUP A/S' VEDTÆGTER BILAG 3 TIL IC GROUP A/S' VEDTÆGTER 1. BESLUTNING 1.1 På den ordinære generalforsamling den 27. september 2010 blev bestyrelsen for IC Group A/S ("Selskabet") bemyndiget til at udstede warrants. Bestyrelsen

Læs mere

Østjydsk Bank A/S offentliggør prospekt i forbindelse med fortegningsemission.

Østjydsk Bank A/S offentliggør prospekt i forbindelse med fortegningsemission. NASDAQ OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6 1007 København K Mariager, den 30. august 2013 Fondsbørsmeddelelse nr. 28/2013 Østjydsk Bank A/S offentliggør prospekt i forbindelse med fortegningsemission. Bestyrelsen

Læs mere

Aktiebevis Europæiske Aktier 2020

Aktiebevis Europæiske Aktier 2020 Aktiebevis Aktiebevis Europæiske Aktier 2020 Investering i det europæiske aktiemarked Aktiebevis Europæiske Aktier 2020 er hensigtsmæssig for investorer, som: har en forventning om et svagt til moderat

Læs mere