UDFLUGTER Frørup Rejser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UDFLUGTER 2012. Frørup Rejser"

Transkript

1 UDFLUGTER 2012 Frørup Rejser

2 Kære Gæster Vi ser frem til at byde jer velkommen på udflugt med Frørup Rejser i Igen i år har vi et stort og spændende udvalg af endags busture i såvel Danmark som Sverige og Tyskland. Se også vores programmer på underholdningsture, jule-og nytårsrejser, samt vores rejsekatalog på vores hjemmeside: Grupper kan også booke turene på andre datoer end de her angivne - Ring til vores kontor og hør nærmere. Med venlig hilsen Niels Larsen & Kate Møller Hansen 4-stjernede turistbusser med ekstra god benplads* Faste pladser UDEN gebyr (se pladsnumre på side 52) Toilet, håndvask og minikøkken Opsamling i mange byer på Fyn ( se side 50-51) Røgfrie busser Deltagerbetingelser for udflugter: Tilmelding er bindende, dog kan afmelding ske indtil 7 døgn før afgang. Ved senere afmelding eller udeblivelse hæfter kunden for bestillingen og vil få tilsendt opkrævning på turen. Ture med afgange i november og december faktureres forud, til betaling 8 dage efter fakturadato. Ved afmelding af ture i november og december, før den angivne frist, tilbagebetales beløbet fratrukket et gebyr på 100 kr. pr person. Vi forbeholder os ret til at aflyse en tur, hvis tvingende forhold eller manglende tilslutning, efter bureauets skøn, gør det nødvendigt. Kunden vil i så fald få det indbetalte beløb tilbagebetalt og ikke opnå yderligere refusion. Frørup Rejser Tlf.:

3 Indholdsfortegnelse April 1/4: Grå Sol... side 5 8/4: Dronningens Kjoler... side 6 9/4: Den Gamle Købmandsgård... side 7 22/4: Haderslevs Herligheder... side 8 29/4: Gavnø Slot og Park... side 9 Maj 6/5: Augustenborg Slot... side 10 13/5: Glücksborg / Flensborg... side 11 17/5: Lübeck - Den gamle hansestad... side 12 20/5: Rundtur på Sild... side 13 27/5: Sofiero Slot og Park... side 14 28/5: Skandinavisk Dyrepark... side 15 Juni 3/6: Sønderskov Hovedgård... side 16 10/6: Veteranbanen... side 17 17/6: Med Hjuldamper til Årø... side 18 23/6: Sankt Hans, Middelfart... side 19 24/6: Fanø... side 20 Juli 1/7: Friedrichstadt... side 21 8/7: Fredensborg... side 22 15/7: Knuthenborg Safaripark... side 23 22/7: Lund og Bosjö Kloster... side 24 29/7: Limfjordsøen Fur... side 25 August 5/8: Jesperhus Blomsterpark... side 26 12/8: Sejerø... side 27 19/8: Vesterhavstur - sandskulpturer... side 28 26/8: Samsø... side 29 Frørup Rejser Tlf.:

4 September 2/9: Mols Bjerge... side 30 9/9: Mandø... side 31 16/9: Føhr... side 32 22/9: Kronhjorte i Vejers... side 33 30/9: Sort Sol... side 34 Oktober 7/10: Friedrichstadt... side 21 x/10: Christiansborg... side 35 21/10: Augustenborg Slot... side 10 27/10: Haloween i Tivoli... side 44 28/10: Løvfaldstur til Broholm... side 36 November 4/11: Rømø... side 37 11/11: Rosenborg Slot... side 38 18/11: Juletur til Harte... side 39 28/11: Juletur til Den Gamle Kro... side 40 29/11: Juletur til Tønder... side 41 December 1/12: Juletur til Lübeck... side 12 2/12: Lund og Bosjö Kloster... side 24 7/12: Juletur til Flensborg... side 42 9/12: Jul i Tivoli... side 44 13/12: Julefrokost i Holbøl... side 45 15/12: Juletur til Flensborg... side 42 16/12: Juletur til Tønder... side 41 Øvrige Underholdningsture... side 46 Cirkusrevy på Bakken... side 47 Rejseoversigt... side 48 Opsamlingstider... side 50 Frørup Rejser Tlf.:

5 Grå sol Søndag den 1. april En ny spændende udflugt til marsken, hvor vi skal opleve tusindvis af arktiske gæs når de trækker ud på markerne, en vild naturoplevelse, som man ikke må snyde sig selv for. Efter endt opsamling køres direkte til Løgumkloster, hvor vi nyder en dejlig 2 retters middag. Herefter fortsætter turen til Tyskland, hvor vi gør ophold ved Fleggaard supermarked en times tid, så der er god tid til at handle og måske købe en forfriskning. Herfra fortsætter turen gennem den tyske marsk til Rudbøl, og vi skal opleve Tøndermarsken såvel som det fremskudte dige på vores tur rundt i jagten på de kæmpestore flokke af arktiske gæs. Et skue uden lige, når de skræppende flyver op. Vi ser blisgæs og bramgæs, og også rigtig mange kortnæbbet gæs, grågæs og knortegæs. Måske vi er heldige at opleve en ørn angribe en af de store flokke, noget der kan sende de mange tusinde fugle i vejret i en fart. Vi gør holdt ved det fremskudte dige og nyder kaffe med kringle fra bussen med udsigten over det store fredede marskområde. Ved hjælp af den specielle Tøndermarsklov fra 1988 og 1994 er det gjort muligt at holde fast i de gamle landbrugsformer med store, afgræssede marker, som holdes våde af et system af grøfter og af svingninger i Vidåens vandstand. Derfor rummer området et rigt dyreliv med stære, vade- og andefugle på træk samt ynglende eng- og sumpfugle. Ved Skærbæk forlader vi marskområdet, og kører via Ribe hjem efter en dejlig naturoplevelse. Husk pas. Pris inkl. tur, middag, kaffe med kringle 340,-kr. Opsamling K men ½ time senere Hjemkomst i Odense kl Frørup Rejser Tlf.:

6 Dronningens kjoler Påskedag søndag den 8. april Ny spændende udflugt til dejlige København, hvor vi skal besøge en af de mest interessante udstillinger i Amalienborgmuseet i Når alle er samlet i bussen køres direkte til København, og undervejs gøres holdt, så der bliver lejlighed til at købe en forfriskning. Besøget i København starter med en byrundtur i bussen, hvor vi kører forbi mange af de store seværdigheder som vores hovedstad byder på, bl.a. Nationalmuseet, Christiansborg Slotskirken Børsen og Holmens Kirke, Den Lille Havfrue, Rosenborg Slot og Den Sorte Diamant. Efter byrundturen nyder vi en lækker frokostbuffet, inden turen fortsætter til Amalienborg, hvor vi først skal ind og se den store nye spændende udstilling, som bl.a. viser et farvestrålende og enestående udvalg af H.M. Dronningens smukkeste gallakjoler fra hoffets store fester og begivenheder siden 1960 erne. I udstillingens højdepunkt kommer man med til kongelig kurmodtagelse hils på de kongelige se de flotte hofuniformer og lær om skikke og ordener. Efter dette interessante besøg går vi samlet ind og ser Marmorkirken som også kaldes Frederiks Kirke. En kirke som har en meget særpræget historie inden den endelig i 1894 var færdigbygget. Der bliver lejlighed til et lille besøg i Amaliehaven, hvor der er lejlighed til at købe en forfriskning, inden vi atter samles i bussen. Herfra køres direkte tilbage til vores hjembyer efter en dejlig dag i København. Pris inkl. tur, broafgift, middag og entré 530,-kr. Opsamling S Hjemkomst i Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

7 Den Gamle Købmandsgård 2.Påskedag mandag den 9. april En rigtig hyggelig udflugt i påsken, hvor vi kommer til det naturskønne område ved Jelssøerne, Randbøldal og Vejle Ådal, en utrolig flot tur. Når alle er samlet i bussen køres en køn tur ad de små veje til området omkring Jelssøerne, et dejligt skovområde som er rester af den engang mægtige Farris Skov som strakte sig tværs over Jylland. Vi nyder en dejlig 2 retters middag i Jels, inden turen fortsætter gennem store områder med plantager og hede. Vi gør holdt ved Bindeballe Købmandsgaard, som har virket uafbrudt siden den blev oprettet i Her skal vi opleve den gode atmosfære i et levende museum, hvor betjening er en dyd. Der sælges alt fra boghvedegryn, friskmalet kaffe, lakridsrod og saltede sild fra tønde, og vi skal også opleve selve museet med mere end 5000 forskellige gamle varer, prislister og gamle inventardele. Efter dette spændende besøg køres en køn tur til Tørskind grusgrav, hvor vi passende kan fejre Robert Jacobsens 100 års fødselsdag i skulpturparken som blev opført i Skulpturerne er udført i beton, jern, sten og træ og skal betragtes som et samlet værk, der går i dialog med naturen. Her serverer chaufføren kaffe med kringle til, inden vi kører en køn tur gennem Vingsted og Vejle Ådal tilbage til Fyn. Pris inkl. tur, middag, kaffe og kringle og entré 380,-kr. Opsamling K Hjemkomst i Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

8 Haderslevs Herligheder Søndag den 22. april En interessant udflugt, hvor vi gør holdt i dejlige Haderslev og besøger to af byens store seværdigheder, nemlig Vor Frue Kirke og Ehlerssamlingen. Når alle er samlet i bussen køres direkte til Süderlügum, hvor vi gør holdt ved Fleggaard Indkøbscenter, så der er mulighed for at handle og evt. købe en forfriskning. Herefter køres tilbage over grænsen til Løgumkloster, hvor vi skal ind og nyde en dejlig 2 retters middag. Efter middagen fortætter turen til Haderslev, hvor vi skal ind og se den prægtige domkirke, som bl.a. er berømt for de smukke messehagler kreeret af Dronning Margrethe. Efter besøget i domkirken, skal vi på besøg i Ehlerssamlingen, som omfatter alt i lertøj lige fra fade og gryder til statuetter og sparegrise fra perioden før porcelæn blev almindeligt omkring år Herudover er der en imponerende samling af kagedåser og nipsenålepuder og andre etnografiske genstande. De originale panelmalerier er også enestående for huset, så her er rigtig meget at se på. Efter disse spændende besøg samles vi igen i bussen, og kører tilbage til vores hjembyer efter en dejlig dag i den smukke by ved fjorden. Husk Pas Pris inkl. tur, middag og entré. 350,-kr. Opsamling L Hjemkomst i Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

9 Gavnø Slot & Park Søndag den 29. april En spændende tur til Gavnø Slot, som siden 1200 tallet har været anvendt til så skiftende formål som jagthytte for kongen, sørøverborg, nonnekloster og senest som residens for skiftende godsejere. Når alle er samlet i bussen køres over Storebæltsbroen, og lige i nærheden af Gavnø Slot og Park gør vi holdt ved en restaurant, som venter os med en lækker middag. Efter middagen køres det lille stykke til Gavnø, hvor vi skal opleve den eventyrlige slotspark, hvor ½ mio. narcisser, tulipaner og andre løgplanter stråler om kap i forårssolen. Vi skal se lindealléen med træer fra Kongens Nytorv, en gave fra Kong Frederik V, og rundt i parken findes et antal skulpturer og monumenter. Vi skal se slotskapellet, Nonneklosterets kirke fra 1400 tallet som Dronning Margrethe den I lod bygge. En imponerende kirke som også er Nordens mest farverige kirkerum. På slottet ser vi den unikke udstilling fra Royal Copenhagen af det helt nye stel Flora, og den prægtige malerisamling som er Nordens største. Århundreders pragt er samlet her, det kan ikke beskrives - det skal opleves. Eftermiddagskaffen kan købes i Café Tulipanen, inden vi igen samles i bussen og kører en smuk tur tilbage mod Fyn og vores hjembyer efter en dejlig forårsdag på Sjælland. Pris inkl. tur, middag, entré og broafgift ,- kr. Opsamling S men 1 time senere. Hjemkomst i Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

10 Augustenborg Slot Søndag den 6. maj & Søndag den 21. oktober En dejlig udflugt hvor vi kommer på besøg på det imponerende barokslot Augustenborg. Når alle er samlet i bussen køres uden stop direkte til Süderlügum i Tyskland, hvor vi gør holdt ved Fleggaard Indkøbscenter en time, hvor der er mulighed for at handle og købe en forfriskning. Derefter fortsætter turen til vort spisested i Løgumkloster, hvor værtinden venter os med en dejlig middag. Efter middagen køres den smukke tur til Augustenborg, hvor vi skal på en guidet rundtur i Augustenborg Slot. Vi skal se slotskirken, tidligere fyrstekapel, som med sin rokoko stil viser fortidens rigdomme. På rundvisningen ser vi ligeledes hertugens arbejdsværelse og den prægtige, rigt dekorerede havesal med udsigt over slotsparken, som ligger ned til Augustenborg Fjord, og måske er det under et at havens store smukke træer, at H.C. Andersen fandt inspiration til historien om den lille pige med svovlstikkerne. I portbygningen er der et minimuseum, hvor der fortælles om slottets, flækkens og hertugfamiliens historie. Efter opholdet her i Augustenborg køres tilbage til vores hjemby, efter en dejlig dag i det sønderjyske. Husk pas. Pris inkl. tur, middag og guidet rundvisning. 375,-kr. Opsamling N Hjemkomst i Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

11 Glücksborg Slot & Flensborg Fjord Mors dag - Søndag den 13. maj Ny udflugt, hvor vi skal se de imponerende gobeliner på Glücksborg Slot og sejle den flotte tur fra Glücksborg til Flensborg. Der køres først til Fleggaard Indkøbscenter i Harrislee med en lille pause undervejs. Efter opholdt her køres gennem Flensborg til Glücksborg, hvor en dejlig middag venter os i Slotskælderen til det eventyrlige Glücksborg Slot, som ligger smukt midt i en sø omkranset af høje træer. Efter middagen kommer vi rundt på slottet, hvis store attraktioner er en stor samling af nederlandske gobeliner og flamske lædertapeter. Her er smukke stuklofter og loftfresker, og talrige portrætter helt tilbage fra det 16. årh. viser den spændende familiehistorie af Oldenborgerne og Glücksborgerne. Det danske kongehus stammer fra den Glücksborgske slægt og dermed fra Glücksborg Slot. Efter dette interessante besøg skal vi sejle den utroligt smukke tur fra Glücksborg til Flensborg, en tur der varer en times tid hvor vi nyder udsigten til Okseøerne, og der er mulighed for at købe en forfriskning om bord. I Flensborg holder bussen og venter på os, og derfra kører vi tilbage til Fyn og vores hjembyer efter en dejlig dag i usædvanlig smukke omgivelser. Husk pas Pris inkl. tur, middag, entré og sejltur. 420,-kr. Opsamling P Hjemkomst i Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

12 Lübeck Den gamle hansestad Torsdag den 17. maj & Lørdag den 1. december Den gamle førende hansestad Lübeck er altid et besøg værd, uanset om det er forår eller ved juletid. Her er nok at se på og nok at opleve. Når alle er samlet i bussen køres til Tyskland, og et passende sted gør vi holdt, hvor der er mulighed for at købe en forfriskning. Herefter går turen direkte til Lübeck, hvor vi starter besøget med en middag i en af de gamle traditionsrige restauranter, Schiffergesellschaft, stedet hvor søfolk hjemme på orlov mødtes over en dram mellem togterne. Herefter går vi samlet gennem den gamle bydel til rådhuset, Mariekirken og Café Niederegger, alle steder som hører med til et ophold i Lübeck. I adventstiden er der juleboder gennem hele gaden og bag rådhuset samt flere steder, og overalt er der smukt pyntet. Der bliver herefter lejlighed til at opleve byen på egen hånd, enten man så vil sejle en tur på kanalerne, besøge Buddenbrook huset eller nyde kaffen med kage til i Niedereggers hyggelige café. Mulighederne er mange, og i adventstiden er der desuden julemarked i Heiligen Geist Hospitalet samt St. Petri kirken. Sidst på eftermiddagen samles vi atter i bussen og kører hjemover. Inden vi passerer grænsen gør vi ophold ved Fleggaard Indkøbscenter hvor der er mulighed for at handle og købe en forfriskning, inden vi kører det sidste stykke hjem. Husk pas Pris inkl. tur, middag og entré til Mariekirken. 425,- kr. Opsamling M men 1 time senere Hjemkomst Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

13 Udflugt med rundtur på Sild Søndag den 20. maj Sild strækker sig 11 km fra den tyske vestkyst, og er et af de allermest populære feriemål i Tyskland, og samtidig det dyreste. Øen er meget speciel, helt forskellig fra vores egne vadehavsøer. Når vi er samlet i bussen, køres til Rømø, den største af vores vadehavsøer. Undervejs gøres holdt, så der er mulighed for at købe en forfriskning.. Vi kører til Havneby, hvorfra vi skal sejle til List kl. 12:25. Overfarten varer ca. 1 time, og vi nyder en frokostplatte ombord, inden vi kører i land på Sild. Vi kommer på en rundtur på hele øen, hvor vi ser det særprægede landskab. Ca. 20% af øen er i dag fredet område, og det er også hér vi finder Mellemeuropas største vandreklit. Vi ser mange spændende huse bygget i frisisk stil på vores tur rundt, ikke mindst som spændende sommerhuse. Der bliver ophold i den største by på Sild, Westerland. Her er der mulighed for at købe eftermiddagskaffen, inden vi kører tilbage til List, hvorfra vi skal sejle tilbage til Havneby. Under overfarten tilbage til Rømø er der reserveret pladser i restauranten, så man kan købe en forfriskning, og der er mulighed for at handle i kioskerne om bord, inden vi kører i land i Havneby. Fra Havneby køres direkte tilbage til vores hjembyer efter en dejlig dag i det tyske ferieparadis. Husk pas og euro. Pris inkl. tur, færge og frokostplatte.. 395,- kr. Opsamling K Hjemkomst Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

14 Sofiero Slot & Park Pinsedag, søndag den 27. maj Herlig tur, hvor vi skal opleve Øresundsbroen samt blomsterpragten på Sofiero. Når alle er samlet i bussen køres til Sjælland, som vi hurtigt krydser med en kort pause undervejs. Vi passerer Kastrup lufthavn og kører via Øresundsbroen og Peberholm til Malmø, og herfra nordpå med imponerende udsigter over Øresund mod Danmark. I Helsingborg følger vi strandvejen til Sofiero slot, Gustav VI Adolfs elskede sommerslot, hvor vi skal ind og se den smukke slotshave. Haven rummer rhododendronbuske fordelt på 500 forskellige arter, og de første blev plantet i Netop i foråret er det en stor oplevelse at gå under de mange gamle blomstrende buske i alle tænkelige farver. Det skal opleves. Vi skal også se den viktorianske køkkenhave, kongens vinhus, kronprinsesse Margarethas blomsterrabatter, Dronning Ingrids duftende have og meget meget mere. Der er en spændende udstilling i slottet, og der er en slotscafé og restaurant, så der er mulighed for at købe sig en forfriskning. Fra Sofiero slot kører vi til færgen i Helsingborg, hvorfra vi skal sejle tilbage til Danmark. Fra Helsingør fortsætter turen til Chr. VI s Overdrevskro hvor der serveres en lækker middag, inden vi kører tilbage til Fyn og vores hjembyer. Det er muligt at betale med danske kr. i parken. Pris inkl. tur, broer, færge, entré og middag..595,- kr. Opsamling S Hjemkomst Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

15 Skandinavisk Dyrepark 2. pinsedag, mandag den 28. maj En ny udflugt til Danmarks mest naturlige Dyrepark hvor vi skal opleve dyrene på nært hold i den uspolerede og ægte danske natur. Dyreparken blev verdensberømt da den lille isbjørn Siku kom til verden den , og den håber vi at komme til at se også. Når alle er samlet i bussen køres til Nødager ved Kolind med en lille pause undervejs, hvor der er mulighed for at købe en forfriskning. Vi ankommer til dyreparken ved middagstid, og vi har nu 4 timer i denne dejlige dyrepark. Vi skal møde moskusokser, imponerende elge, uimodståelige dådyr, legesyge rød- og polarræve og vi kan være med når dyreguiderne fodrer de store rovdyr og fortæller spændende og sjove dyrehistorier. Vi kan opleve isbjørnene tage hovedspring i deres kæmpe sø og se brunbjørnene lege i træstammer. Her er en masse oplevelser. Skandinavisk dyrepark er en naturpark, der strækker sig over m 2, og turen rundt i dyreparken foregår ad stisystemer belagt med stabilt grus. I de store rovdyrparker færdes man på lange og brede gangbroer af træ. Turen rundt foregår til fods, og man kan låne en kørestol til personer, der er dårligt gående (skal reserveres forud). Der findes hvilebænke med 50 meters mellemrum. Man kan spise sin medbragte mad i overdækkede picnicområder eller købe den i Café Bjælkehytten. Efter besøget hos de mange skandinaviske dyr samles vi atter i bussen og kører tilbage til vores hjembyer med en lille pause undervejs, hvor der vil være lejlighed til at købe en forfriskning. Pris inkl. tur og entré 410,- kr. Opsamling L Hjemkomst til Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

16 Sønderskov Hovedgård Søndag den 3. juni En interessant udflugt, hvor vi kommer på besøg på egnsmuseet på Sønderskov Hovedgård kun få km. fra Brørup. Bygningen betegnes som en bygningshistorisk perle, og blev da også belønnet med det eftertragtede Europa Nostra diplom i 1992 for særdeles vel udført restaurering. Når alle er samlet i bussen køres direkte til Süderlügum, hvor vi gør holdt ved Fleggaard Indkøbscenter, så der bliver lejlighed til at handle og måske købe en forfriskning. Herefter køres til Løgumkloster, hvor vi skal ind og nyde en dejlig 2 retters middag. Efter middagen fortsætter turen til Sønderskov, hvor vi skal ind og se det spændende herregårdsmuseum, med forskellige udstillinger. De faste udstillinger omfatter særprægede kalkmalerier, oliemalede lærredstapeter og mange bygningshistoriske spor. Vi skal også opleve herregårdens køkken og urtehave, samt se hvordan hovedlinjerne fra barokkens prydhave er blevet genskabt, og vi ser en unik samling af barokke havevaser. Her er også en fin arkæologisk samling med en stor runesten og udstilling fra væveskolerne i Askov m.m., så her er virkelig meget at se og opleve i de forskelligartede udstillinger. Efter et passende ophold samles vi atter i bussen og kører tilbage til vores hjemby efter en spændende dag med mange indtryk. Husk pas Pris inkl. tur, middag.. 325,- kr. Opsamling L Hjemkomst til Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

17 Veteranbanen Søndag den 10. juni En udflugt til det skønne midtjyske søhøjland i området omkring Ry, Himmelbjerget og de store søer, hvor vi også skal opleve det smukke landskab som veteranbanen kører igennem på sin tur fra Vrads til Bryrup. Når alle er samlet i bussen køres op gennem Jylland med en lille pause undervejs, hvor der bliver lejlighed til at købe en forfriskning. Første punkt på programmet er udsigten fra imponerende Ejer Bavnehøj, hvorefter vi kører en utrolig smuk tur gennem de små samfund Alken, Boes og Emborg langs Mossø. I Gl. Rye holder vi ind og nyder en dejlig 2 retters middag, hvorefter turen fortsætter til Himmelbjerget, hvor der bliver et kort ophold, så der også her bliver lejlighed til at se sig omkring og nyde den smukke udsigt. Området er utrolig skovrigt, og vi kommer gennem Rye Sønderskov og små hyggelige lokaliteter på turen til Vrads. Ved den gamle station i Vrads står vi på det ventende veterantog, som kører på et stykke af den nedlagte Horsens-Silkeborg jernbane som lukkede i Turen går fra Vrads til Bryrup - en meget smuk tur på ca. 5 km, tæt forbi søerne Kvindsø, Kulsø og Snabe Igelsø. Det er Danmarks korteste tur - men nok den smukkeste! Et passende sted serveres kaffe og kringle fra bussen, inden vi kører gennem Løve og Boest til Nr. Snede og herfra direkte hjem efter en dejlig dag i det midtjyske søhøjland. Pris inkl. tur, middag, togtur og kaffe m. kringle. 445,- kr. Opsamling P Hjemkomst til Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

18 Med hjuldamper til Årø Søndag den 17. juni En rigtig dejlig udflugt med spændende sejltur fra Haderslev gennem Fjorden til Årø. Med ophold på Årø, som er berømt for de mange oldtidsminder, den lille maleriske by med smalle gader, stengærder, hegn og gamle slægtsgårde. Når alle er samlet i bussen køres ned gennem Jylland, og efter et lille ophold på Skamlingsbanken fortsætter turen ned gennem Hejlsminde - en utrolig smuk tur til Haderslev. Kl skal vi sejle med den smukke hjuldamper Helene gennem den 12 km lange smalle bugtede Haderslev Fjord. Det er en usædvanlig smuk naturoplevelse, hvor vi oplever et fascinerende samspil mellem vand og land samt dyre og planteliv. Om bord nyder vi en dejlig middag i løbet af den 1½ timer lange sejltur, og ved ankomsten til Årø bliver der ½ times tid til at tage denne dejlige ø nærmere i øjesyn, inden turen fortsætter til Årøsund, hvor bussen holder og venter. Fra Årøsund fortsætter turen til Starup kirke, en rigtig treskibet basilika med utroligt mange smukke kalkmalerier som vi skal se. Her serveres kaffe og kage fra bussen inden vi sætter kursen mod Fyn for at køre tilbage til vores hjembyer efter en utrolig dejlig dag i det sønderjyske. Pris inkl. tur, middag, sejltur og kaffe m. kage.. 490,- kr. Opsamling L Hjemkomst til Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

19 Skt. Hans tur til Middelfart Lørdag den 23. juni I år går turen til Vestfyn til denne traditionsrige udflugt, hvor vi skal ud og se Skt. Hans Bål, høre båltale og se heksen blive sendt til Bloksbjerg. Efter endt opsamling køres en rigtig køn tur gennem Stillebæk og Hindevad inden vi kommer til Harndrup, hvor en lækker Skt. Hans middag venter os. Efter middagen fortsætter turen rundt Båring Vig, og Røjle, en rigtig flot tur gennem Strib langs Lillebælt til den gamle købstadsby Middelfart. Middelfart ligger utrolig smukt mellem de to broer Lillebæltsbroen og Den Gamle Lillebæltsbro ved Lillebælts smalleste sted. Byens gamle navn Melfar betyder farvandet man rejser mellem eller den mellemste overfart og hentyder til den færgetrafik der tidligere var her på stedet, og navnet er kendt helt tilbage til 1200 tallet, og har altid haft stor betydning på grund af sin strategisk gode beliggenhed her ved Lillebælts smalleste sted. Vi kører til den gamle bydel i Middelfart, hvor det er planen at vi skal overvære det traditionelle Skt. Hans bål ved Lillebælt værftet, med musikalsk underholdning, båltale og afbrænding af selve bålet. Her er også mulighed for at købe en forfriskning, inden vi atter samles i bussen, og kører en anden rute tilbage til vores hjembyer, efter en dejlig aften i hyggeligt selskab med gode rejsefæller. Pris inkl. tur og middag.. 310,- kr. Opsamling P men 8 timer senere Hjemkomst Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

20 Fanø Søndag den 24. juni Fanø ligger lige midt i nationalpark Vadehavet. På den ene side ligger 12 km fantastisk sandstrand, på den anden side Vadehavet med det enestående fugle og dyreliv. Og midt imellem klitlandskaberne og de historiske bymiljøer. Efter endt opsamling køres til Esbjerg, med en kort pause undervejs, hvor der er mulighed for at købe en forfriskning. Fra Esbjerg skal vi sejle med færgen til Fanø, en sejltur som varer ca. 15 minutter. Når vi er kommet i land på Fanø, starter vi besøget med at nyde en lækker middag på Fanø Krogård. Efter middagen køres en rundtur på øen, som helt tilbage fra 1891 er berømt for sin fine brede sandstrand og ferieophold på Fanø Vesterhavsbad. Vi kommer også til den gamle skipperby, Sønderho, hvor der gøres holdt, så der er mulighed for at gå en tur i den smukke gamle by, hvor mere end 50 huse er fredet. Vi ser den spændende kirke og kirkegården med statuen af konen som med børnene spejder ud over havet. Inden vi kører fra Sønderho serveres kaffe med kage fra bussen, og turen går nu tilbage til Nordby, hvorfra vi skal sejle tilbage til Esbjerg. Fra Esbjerg køres direkte tilbage til vores hjembyer efter en dejlig dag på Fanø. Pris inkl. tur, middag, færge, kaffe med kringle. 480,- kr. Opsamling P Hjemkomst til Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

21 Friedrichstadt Søndag den 1. juli & Søndag den 7. oktober En populær tur, som bringer os gennem flade vidtstrakte områder i Sønderjylland, og gennem det nordtyske marskområde, Nordfriesland - med de mange kanaler mellem kogene og maleriske gårde. Når alle er samlet i bussen køres der direkte til grænsen, og i Süderlügum gør vi ophold ved Fleggaard Indkøbscenter, så der bliver lejlighed til at handle og købe en forfriskning. Herefter samles vi igen i bussen og kører forbi Husum til Friedrichstadt, en lille idyllisk by som blev grundlagt i 1621 af Hertug Frederik den 3. og hollandske flygtninge, som her fandt et fristed. Byen er berømt for sine mange gamle huse med udsmykninger på døre og vinduer, de mange kanaler og roser - en af de mest romantiske byer på denne egn, og den lever til fulde op til sit øgenavn Nordens Venedig. Efter et passende ophold køres videre på tværs af Slesvig-Holstein langs Kielerkanalen mod Rendsburg, hvorfra turen går nordpå over Tellingstedt og Jagel. Vi passerer grænsen og kommer kort efter til Holbøl, hvor vi skal ind og nyde en lækker middag bestående af oksesteg og dessert, inden vi fortsætter det sidste stykke hjem til Fyn. Husk pas og euro. Pris inkl. tur og middag.. 405,- kr. Opsamling L Hjemkomst til Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

22 Fredensborg Slot & Orangeri Søndag den 8. juli En spændende udflugt til regentparrets residens i forårs- og efterårsmånederne, og Kancellihuset er kronprinseparrets residens på Fredensborg. Når alle er samlet i bussen køres til Sjælland, og efter en kort formiddagspause går turen til Fredensborg, hvor vi delt i to hold kommer på en rundvisning i slottet og slotskirken, bygninger som betegnes som mesterværker indenfor dansk barokkunst med pragtfulde stuklofter og smukke interiører. Bagefter begynder rundvisningen i orangeriet og urtehaven og med introduktion til slotshaven, som er anlagt som en engelsk inspireret landskabshave med slyngede stier, staudebede og trægrupper. Enkeltstående eksotiske træer plantet omkring år 1800 pryder stadig haven. Efter disse spændende rundvisninger samles vi atter i bussen og kører til en nærliggende kro, hvor værten venter os med en dejlig 2 retters middag. Efter middagen fortsætter turen og vi kører den smukke tur ad Strandvejen langs Øresundskysten - forbi de mange flotte villaer og huse i millionklassen inden vi kommer til Klampenborg og derfra kører direkte tilbage til Fyn og vores hjembyer efter en dag i kongelige omgivelser. Pris inkl. tur, bro, middag, entré & rundvisning.. 580,- kr. Opsamling R Hjemkomst til Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

23 Knuthenborg Søndag den 15. juli En populær tur til en af vores store smukke dyre- og landskabsparker, hvor vi har mulighed for at komme helt tæt på dyrene i de mange områder, hvor dyrene færdes, enten det er på Skovridersletten, i Tigerskoven eller i Fasanskoven Efter endt opsamling kører vi til Spodsbjerg, hvorfra vi skal sejle til Tårs kl Overfarten varer ca. 45 min, og fra Tårs er der en lille times kørsel til den store enestående park Knuthenborg, som ligger lige ud til Bandholm havn, godt beskyttet af den store mur, som fra starten blev bygget om det store område. I parken findes en mængde eksotiske planter og træer, foruden alle de spændende dyr som giraf, næsehorn, zebra, emu, lama, kamel, bison, løver og grevindens store fuglesamling ikke at forglemme. Vi kører rundt i bussen overalt i parken hvor det er tilladt, og hvor det er muligt at komme på nært hold af dyrene gør bussen holdt, så der kan klappes, fodres og røres. Middagspausen holdes ved Småland, hvor man kan spise sin medbragte mad, eller købe maden i et af spisestederne, og det er også her vi finder det store legeland. Herfra køres videre til aberne, hvor der er mulighed for en tur med abebussen, inden vi atter kører til Tårs, hvorfra vi skal sejle kl Fra Spodsbjerg køres direkte til vore hjembyer. Pris inkl. tur, færge og entré, voksne ,- kr. Børn 4-12 år ,- kr. Opsamling N Hjemkomst til Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

24 Lund & Bosjö Kloster Søndag den 22. juli og Søndag den 2. december En spændende udflugt til Skåne, hvor vi skal opleve historiens vingesus i Lund domkirke og den smukke slotspark ved Bosjö Kloster. Når alle er samlet i bussen går det hurtigt over Storebælt og Sjælland med en kort pause undervejs. Vi passerer Øresundsbroen, og kommer gennem de smukke svenske landskaber med mange stengærder og røde træhuse. Vi ankommer til det idyllisk beliggende Bosjö Kloster ved Ringsjön, hvor vi først starter med en middag i cafeteriet ved siden af slottet. Derefter er der rundvisning, hvor vi får fortalt om dette spændende sted, og der er rig lejlighed til at se udstillingerne i slottets hvælvinger, og gå en tur i den smukke park og aflægge besøg i brugsbutikken i parken, et sted med mange spændende husflidsting. I december skal vi opleve skånske juledage med skånsk håndværk som kurvemagere, smede, pottemagere og her er nisser, julepynt håndstøbte lys og gedigne madproducenter i slot, stald og hvælvinger. En god start på julen Efter dette spændende ophold fortsætter turen til Lund, hvor vi skal ind og se den gamle imponerende domkirke, et stykke gammel dansk kulturhistorie. Lund er en dejlig by med hyggeligt bymiljø i området omkring domkirken. Kl. 17 forlader vi Lund og kører tilbage mod Fyn med en lille pause undervejs. Husk svenske kroner. Pris inkl. tur, broafgifter, middag og entré. 575,- kr. Opsamling S Hjemkomst til Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

25 Limfjordsøen Fur Søndag den 29. juli Så snart alle er samlet i bussen går turen op gennem Jylland, med en formiddagspause undervejs. Vi kommer gennem store plantager og smukke hedelandskaber ved Kongenshus og videre nordpå gennem Skive til Salling, og snart er vi på nordsiden af Salling, hvorfra vi skal med færgen til Fur. Vel ankommet til Fur skal vi først ind på Færgekroen hvor værten venter os med en lækker middag, inden vi er klar til en rundtur på denne lille spændende ø, som ligger midt i Limfjorden med stejle klinter og skønne udsigter. Vi skal rundt og opleve Jens Hyw, rødstenen og dalslugterne Langsted Huller. Her er langdysser og ringborge og vi har en lokal guide med som fortæller os om fossiler dannet for 55 mill. år siden og fundet i moleret, som øen er så berømt for og mange andre spændende historier. Inden vi forlader denne spændende ø, nyder vi kaffe med en halv bolle og lagkage på kroen. Tilbage på fastlandet igen går turen denne gang til Herning, og ad andre veje ned gennem Jylland til Fyn og til vores hjembyer efter en dejlig dag på en af vores skønne danske øer. Pris inkl. tur, færge, lokal guide, middag og kaffe med ½ bolle og lagkage ,- kr. Opsamling O Hjemkomst til Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

26 Jesperhus Blomsterpark Søndag den 5. august Efter endt opsamling køres op gennem Jylland med en pause, undervejs. Turen går videre forbi Kongenshus Mindepark til Skive og Sallingsund som vi krydser, og kort efter ankommer vi til den store blomster og oplevelsespark som ligger smukt i Legind bjerge. Besøget starter i junglecaféen, hvor vi nyder den lækre frokostbuffet. Efter buffeten er der rig lejlighed til at gå på opdagelse i den store park hvor millioner af sommerblomster, roser og stauder blomstrer i eventyrlige omgivelser. Vi oplever enkle bede, fantastiske skulpturer, bølgende farvespil og sorter vi slet ikke anede eksisterede. Vi skal se det indendørs jungleland med aber der leger i toppen af træerne og vi kan opleve orkidéernes forunderlige verden i det nye orkidéanlæg, og få inspiration med hjem fra inspirationshaven. Et kig ind i det store sommerfugleland er bestemt også anbefalelsesværdigt. Der er mulighed for at købe eftermiddagskaffen i parken, og er man dårligt gående, kan man køre en rundtur med toget, som kommer hele parken rundt. Der bliver god tid til at se parken, inden vi igen samles i bussen og kører hjem mod Fyn med en kort pause undervejs, hvor der vil være mulighed for at købe en lille forfriskning. Pris inkl. tur, frokostbuffet og entré. 490,- kr. Opsamling O Hjemkomst til Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

27 Sejerø Søndag den 12. august En spændende udflugt til dejlige Sejerø mellem Røsnæs og Sjællands Odde. Når alle er samlet i bussen køres til Sjælland, og med en pause undervejs kører vi til Havnsø, hvorfra vi skal sejle til Sejerø. Sejlturen varer en time, og ved ankomsten til Sejerø nyder vi en dejlig middag. Herefter er vi klar til en spændende rundtur på øen, og vi har en lokal guide med os, som fortæller os om livet på den 12 km lange og 2,5 km brede ø, som faktisk er en af de største af vore danske små øer. Øen er rig på fortidsminder, og der drives et intenst landbrug. Her er fine badestrande og mange feriegæster, og der er en imponerende udsigt fra fyrtårnet, hvor man i klart vejr kan se helt til Jylland og endnu bedre til Samsø. Der er kirke, golfbane og et hyggeligt museum i den gamle købmandshandel som i dag også er kulturhus, og der bor i alt omkring 400 personer på øen. På vores rundtur gør vi holdt et passende sted, hvor chaufføren byder på kaffe og kage fra bussen. Vi har god tid til at udforske dette dejlige sted inden vi kl skal med færgen tilbage til Sjælland. Om bord er der mulighed for at købe lidt at spise inden vi kører i land i Havnsø. Fra Havnsø køres direkte tilbage til Fyn og vores hjembyer efter en dejlig udflugtsdag. Pris inkl. tur, færge, guide, middag, kaffe & kage fra bussen ,- kr. Opsamling S Hjemkomst til Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

28 Vesterhavstur med Sandskulpturer i Søndervig Søndag den 19. august Ny flot tur til Vesterhavet, hvor vi besøger den 10. internationale sandskulpturfestival i Søndervig. Vi ser hvad 36 forskellige kunstnere har formået at skabe ud af tons sand. Årets tema er Verdens syv underværker. Når alle er samlet i bussen køres den smukke tur gennem Vejle Ådal vestpå, og tæt ved Ringkøbing gør vi holdt ved en hyggelig kro og nyder er dejlig 2 retters middag. Herfra fortsætter turen til Søndervig, hvor vi gør holdt ved sandfestivalen, hvor vi skal opleve de dygtige kunstneres kunnen. Ud over et stort antal individuelle skulpturer vil festivalen indeholde den største sammenhængende skulpturvæg verden endnu har set. 200 m lang og på sit højeste sted vil den nå 7,5 meter i højden. Efter besøget hér fortsætter turen sydpå ad Holmslands klit gennem fiskerbyen Hvide Sande og skønne klitlandskaber. Vi kører gennem Blåbjerg Klitplantage til Filsø, hvor vi nyder udsigten over den sø der tidligere var Danmarks næststørste. Planen er, at søen for en stor del skal gendannes, så pumperne stoppes og Filsø genopstår som Danmarks 6. største sø på 900 hektar, her på fuglenes trækrute i Vestjylland. Rundt om søen skal anlægges stier, opstilles fugletårne og anlægges udsigtspunkter, og det er ved et udsigtspunkt at vi gør holdt og nyder kaffe og kringle fra bussen, inden vi kører direkte hjem efter en spændende dag i Vestjylland. Pris inkl. tur, middag, entré og kaffe med kringle.. 455,- kr. Opsamling L Hjemkomst til Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

29 Samsø Søndag den 26. august Dejlige Samsø, øen som har det hele. Unik natur, idylliske landsbyer, børnevenlighed, råvarer og kunstnermiljø samt energivenlighed. Samsø har nemlig førertrøjen på, når det gælder om at blive co2 neutral. Når alle er samlet i bussen går turen via Vejle og Horsens til Hov, hvorfra vi skal sejle kl til Samsø. Overfarten varer ca. 1 time, og formiddagskaffen kan købes om bord. Vel ankommet til Samsø køres til den sydlige del af øen med Kolby Kås, Brattingsborg gods med store jordtilliggender og gennem Ørby til Ballen, hvor vi nyder en lækker middag på en restaurant med en herlig udsigt over vandet. Efter middagen fortsætter vores rundtur på Samsø, hvor vi kommer den kønne tur via Langør og Besser og vi skal se dyvelstenen og opleve Nordby, som er utrolig hyggelig med majstang og gadekær. Det er på den nordlige del af øen at vi kan komme op på øens højeste punkt Ballebjerg hvorfra der er en pragtfuld udsigt til Jylland, og vi når en tur omkring Tranebjerg, øens hovedstad, inden vi kører tilbage til Sælvig, hvorfra vi skal sejle kl Om bord under overfarten til Hov er der mulighed for at købe en forfriskning, og fra Hov køres direkte tilbage til Fyn efter en oplevelsesrig dag. Pris inkl. tur, færge, middag. 498,- kr. Opsamling M Hjemkomst til Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

30 Mols Bjerge Søndag den 2. september Efter endt opsamling kører vi til Jylland, hvor vi på turen gennem de jyske landskaber holder ind, så der er mulighed for at købe en forfriskning. Herefter køres videre nordpå, direkte til Ebeltoft Vig, hvor der serveres en lækker middag på Strandkroen, Egsmark Strand, et rigtig hyggeligt sted. Efter middagen køres en tur gennem købstaden Ebeltoft, Molboernes hovedstad hvor Fregatten Jylland ligger majestætisk. Herefter går turen gennem Femmøller og forbi den smukke Lyngsbækgård og ad en rigtig køn rute ud i de skønne Mols Bjerge. Selve området Mols Bjerge er kun en lille del af nationalparken Mols Bjerge, som er opkaldt efter bjergområdet. Området er udpeget som nationalpark på grund af områdets enestående landskab og geologi og dets rige og mangfoldige natur. Turen fortsætter sydpå, helt ud til Sletterhage Fyr på dråben, bedre kendt som Helgenæs. og vi gør holdt et passende sted, hvor der er mulighed for det, hvor der serveres kaffe med kage fra bussen. Turen hjem går den smukke rute langs Ebeltoft vig, gennem Femmøller forbi Kalø inden vi kører det sidste stykke hjem efter en dejlig udflugtsdag i smukke omgivelser. Pris inkl. tur, middag og kaffe m. kage i bussen.. 400,- kr. Opsamlingsrute L Hjemkomst Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

31 Mandø Søndag den 9. september Når alle er samlet i bussen køres til Vr. Vedsted med en kort pause undervejs, hvor der vil være mulighed for at købe en forfriskning. Vi kører til Mandø ad Låningsvejen, et dige bygget på havbunden, som er farbart timer i døgnet men som oversvømmes ved højvande 2 gange i døgnet. Vi kører straks til Mandøcentret, hvor den flinke vært venter os med en dejlig middag bestående af en lækker oksesteg og trifli til dessert, og vi skal opleve udstillingen i Mandøcentret om natur, landskab, stormfloder og Mandøs historie. Herefter går vi en spændende rundtur på Mandø. Klitter og hav ligger kun et stenkast fra centret, og vi skal se vandstandssøjlen inden vi går til kirken, hvor en lokal kommer og fortæller om denne og om livet på øen. Mandø sogn er et af de mindste sogne i Danmark med kun ca. 40 fastboende, men med omkring endagsturister årligt. Efter denne interessante fortælling samles vi atter i bussen og kører tilbage til fastlandet, inden vejen igen bliver oversvømmet ved højvande. Fra Vester Vedsted køres en anden rute tilbage til Fyn med en pause undervejs, hvor der bliver lejlighed til at købe en forfriskning, inden vi kører det sidste stykke til vore hjembyer efter en spændende dag på en af Vadehavets naturperler, hvor der er højt til himlen, og fugle i tusindvis. Pris inkl. tur og middag ,- kr. Opsamlingsrute P Hjemkomst Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

32 Føhr Søndag den 16. september Ny udflugt til dejlige Føhr, Det frisiske Karibien, som øboerne ynder at kalde deres egen ø. Her er hvide sandstrande, maleriske ø landsbyer og masser af grønt marskland midt i nationalparken Slesvig Holstens Vadehav. Føhr er omkring 12 km lang og 7 km bred, og dermed den næststørste ø i Nordsøen, godt beskyttet bag øerne Sild og Amrum. Når alle er samlet i bussen køres til Dagebüll med en lille pause undervejs, hvor der er mulighed for at købe en forfriskning. Vi sejler til Føhr, en tur der varer omkring 45 minutter, og vel ankommet begynder vores tur rundt på øen. Vi skal se de pragtfulde stråtækte kaptajnshuse, som i 11 landsbyer vidner om de rigdomme, som de søfarende bragte hjem fra det århundrede, specielt hvalfangertiden var særdeles indbringende for de søfarende frisere. Alene i Nieblum er der 60 af disse huse. Allerede i 1819 blev det første kurbad i Wyk bygget, og da den danske konge Christian VIII i 1842 begejstret holdt et kurophold på øen, var øens fremtid indenfor turisme sikret. Her er mange kirker og kirkegårde fra søfarernes tid med talende gravsten, her er et nyt stort moderne kunstmuseum, gode badestrande og 5 statelige gamle vindmøller tilbage. Kl sejler vi tilbage til Dagebüll, hvorfra vi kører direkte tilbage til vores hjembyer efter en dejlig dag. Pris inkl. tur, færge, middag og guide. 625,- kr. Opsamling O men 1 time tidligere Hjemkomst Odense kl Frørup Rejser Tlf.:

33 Kronhjorte i Vejers klitplantage Lørdag den 22. september En spændende udflugt, hvor vi skal ud i naturen og opleve kronvildtet på nærmeste hold med lokal naturvejleder, som færdes i området og følger dyrenes færden på nærmeste hold. Når alle er samlet i bussen køres direkte til Vejers, hvor værten på Strandhotellet venter os med en lækker middag. I dagens anledning serverer han kronvildt med tilbehør og en lækker dessert. Efter middagen mødes vi med vor guide, som tager med os på en tur i bussen rundt i en del af det enorme klitområde, som udgør Danmarks eneste krondyr reservat. Han fortæller levende om livet i området, de mange forskellige fugle og ikke mindst de store flokke kronvildt, som vi skal ud at se. Kronvildtet går i store rudler ( flokke) og i september og oktober opløses disse rudler, og der opstår brunstrudler. Herefter er der i rudlerne en stærk hjort og omkring 30 hinder. Det er Skov og Naturstyrelsen som varetager driften af ca ha. hede, klit og skovarealer i området, hvis formål er at understøtte og bevare en god bestand af krondyr. Netop i dette område findes store områder med bjergfyr, som krondyrene elsker at opholde sig i. Efter denne spændende oplevelse serveres kaffe med kage fra bussen, inden turen atter går mod Fyn. Husk solidt fodtøj. Pris inkl. tur, middag, lokal guide og kaffe med kage. 495,- kr. Opsamling K men 2 timer senere Hjemkomst Odense kl Frørup Rejser Tlf.:

34 Sort Sol over marsken Søndag den 30. september Sort Sol kaldes stærenes luftballet, som opføres når stærene samles i Tøndermarsken i enorme flokke til træk. Stærene kommer fra alle landene omkring Østersøen og Norge, og lige før de går ned på jorden for natten, tegner de store flokke fascinerende mønstre på himlen. Når alle er samlet i bussen køres ned gennem Sønderjylland, og vi kører til Løgumkloster, hvor vi nyder en tidlig 2 retters middag, inden vi begiver os ud i marsken med lokal guide, som levende fortæller os om det spændende fænomen. Vi mødes med vores guide i Møgeltønder, denne hyggelige gamle by hvor Prins Joachim og Prinsesse Marie bor. I løbet af dagen har guiden fundet fuglenes foretrukne sted for natten, og vi kører dertil i bussen. De store flokke kan rumme omkring fugle og overnatningsstederne flyttes hele tiden for at snyde rovfuglene, og fordi tagrørene som fuglene overnatter i, knækker efter et par dage. Efter vi forhåbentlig har set en masse fugle tager vi afsked med vores lokale guide og kører tilbage til Fyn og til vores hjembyer efter en oplevelsesrig tur. Husk pas og solidt fodtøj/gummistøvler. Pris inkl. tur, lokalguide og middag ,- kr. Opsamling K men 3 timer senere Hjemkomst Odense kl Frørup Rejser Tlf.:

35 Christiansborg Folketinget og Gobeliner Dato kan oplyses efter 1. juni En spændende tur, hvor vi skal ind og se hvorledes vores folkevalgte politikere i Folketinget arbejder på deres spændende arbejdsplads, Christiansborg. Når alle er samlet i bussen køres over Storebæltsbroen og på tværs af Sjælland med en kort pause undervejs. Vi starter besøget i København med en spændende byrundtur, hvor vi kommer rundt og ser mange af de store seværdigheder som findes i København. Vi gør holdt så vi får set Amalienborg Slotsplads, Amaliehaven og Marmorkirken inden vi kører vi til en god restaurant hvor vi nyder en dejlig 2 retters middag. Efter middagen kører vi til Christiansborg hvor vi efter sikkerhedsprocedurer kommer på en rundtur med en guide og ser folketingssalen og nogle af de mange arbejdsværelser, og vores guide fortæller levende om arbejdet på Christiansborg. Efter rundvisningen besøger vi De Kongelige Repræsentationslokaler, hvor vi skal se de 11 fornemme gobeliner, som Dronning Margrethe fik til sin 50 års fødselsdag i Det tog 10 år at fremstille Bjørn Nørgaards smukke gobelinserie, som beskriver danmarks- og verdenshistoriens gang, lige fra vikingetiden til fremtiden. Efter dette spændende besøg køres tilbage over Sjælland med en pause undervejs, inden vi kører til vore hjembyer. Pris inkl. tur, middag, entré og rundvisning.. 530,- kr. Opsamling T Hjemkomst til Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

36 Løvfaldstur til Broholm Søndag den 28. oktober Ny dejlig tur hvor vi kommer omkring nogle af de smukke herregårde på Østfyn hvor skoven står som smuk kulisse i blændende farver. Når alle er samlet i bussen køres omkring herresædet Juulskov som stammer fra 1365, og en køn tur bringer os til Ørbæk kro, hvor vi nyder en lækker middagsbuffet. Efter middagen fortsætter turen forbi Ørbæklunde og Regissegaard, og gennem det dejlige område ved Kongshøj Mølle forbi Hesselagergaard til Lundeborg, inden vi ankommer til Broholm Slot, hvor vi skal ind og have en rundvisning i de velholdte og meget smukke lokaler. Et besøg på Broholm Slot er en spændende odyssé gennem næsten 700 års danmarkshistorie fra Christoffer den 2. til Margrethe den 2., og med de mellemliggende 29 konger og 1 dronning som medspillere eller statister i Ulfeldt ernes, Skeel ernes og Sehested ernes saga. Broholm Slot har givet navn til en sjælden dansk hunderace, Broholmeren hvis aner går helt tilbage til 1500tallet, og Broholm Slot er i dag også et anerkendt hestecenter som afholder store ridestævner. Efter denne spændende rundvisning nyder vi kaffe med kage til i de spændende lokaler, og herefter køres en køn tur til Svendborg, som er det første sted for aflæsning. Pris inkl. tur, buffet, rundvisning, kaffe m. kage. 448,-kr. Opsamling S men 3 timer senere Hjemkomst Odense kl Frørup Rejser Tlf.:

37 Rømø Søndag den 4. november Rømø byder på oplevelser på alle tider af året, og er med sine 130 km 2 Danmarks 10. største ø. Gennem flere århundreder har vind, vejr og hav dannet denne naturperle midt i Vadehavet. Efter endt opsamling køres til Tyskland med en lille pause undervejs. Vi kører til Süderlügum, hvor vi gør holdt ved Fleggaard Indkøbscenter, så der bliver lejlighed til at handle til favorable priser. Herefter køres tilbage over grænsen, og vi holder ind på en hyggelig restaurant hvor vi nyder en 2 retters middag. Efter middagen fortsætter turen til Dæmningen, som siden 1948 har gjort Rømø til den af vores vadehavsøer som er lettest at besøge. Vi kører de godt 9 km til Rømø, og kommer rundt på hele øen, og forbi en masse af de mange seværdigheder, som øen har at byde på. Eksempelvis kan nævnes Rømø kirke og redningsstationen i Toftum, Toftum Skole og Nationalmuseet Kommandørgården samt kanonerne på kanonhøjen i Havneby og Stormflodssøjlen. Vi kommer gennem smukke naturområder, og ser den kilometerlange brede sandstrand ved Lakolk, og her gør vi holdt ved Rømø Lys, en butik med et væld af spændende og inspirerende brugskunst, ikke mindst her kort tid før jul. Her findes alt indenfor lys, gaveartikler, servietter, lysestager, keramik, glas, lyskranse og bånd m.m. og alle deres egne producerede lys sælges til fabrikspriser. Efter besøget her køres direkte tilbage til vores hjembyer. Pris inkl. tur og middag 325,- kr. Opsamling L Hjemkomst til Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

38 Rosenborg Slot De kongelige skatte Søndag den 11. november Rosenborg Slot er opført i Kongens Have udenfor Københavns volde i 1606 på foranledning af Chr. IV som lysthus, men efter udvidelser blev det kongernes bolig frem til Vi skal se de mange pragtfulde rum og de danske kronregalier og kronjuveler samt meget mere. Når alle er samlet køres til Sjælland. Der holdes en pause, hvor der er mulighed for at købe en forfriskning, inden vi fortsætter direkte til Rosenborg Slot. Her venter en lokal guide, som tager os med på en guidet rundtur i slottets pragtfulde sale, og ikke mindst i skatkammeret hvor vi ser de danske kronregalier og kronjuveler, som siden aftalen i 1854 mellem Frederik VII og staten blev arveligt fra konge til konge. Rosenborg Slot er et pragtslot og her fortælles de danske kongers historie gennem 300 år fra Chr. IV til Fr. VII. Grundstammen i samlingerne var pragtsadler og paradevåben, og senere fulgte kongernes dragter, arvestykker og kostbart kunsthåndværk og siden hen regalierne og glas og porcelæner og den erobrede kunstsamling fra Gottorp Slot. Efter rundvisningen er der tid på egen hånd, inden vi kører en stor byrundtur, hvor der bliver lejlighed til at opleve København og de mange flotte bygninger, skulpturer og slotte. Vi gør holdt ved en hyggelig restaurant, hvor vi nyder en dejlig buffet, inden vi forlader Købehavn og kører tilbage til vores hjembyer efter en dag i vores dejlige hovedstad. Pris inkl. tur, bro, entré, guide og buffet.588,- kr. Opsamling S Hjemkomst til Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

39 Jul i Harte Søndag den 18. november En dejlig udflugt til Klintenborg lysfabrik i Harte, lidt uden for Kolding, som siden 2005 har været drevet af Marianne & Tom Hornholt. Når alle er samlet i bussen køres direkte til Harte, hvor vi skal ind og se den spændende lysfabrik, hvor alle lys er håndlavede og produceres efter gamle håndværks traditioner. Udover egne lys sælges også lys fra andre danske lysproducenter, således at vi ser områdets største udvalg af lys. Foruden lys sælges masser af spændende brugskunst, servietter og alt slags tilbehør til lys, alt samlet rigtig hyggeligt i en stor julestue. Efter et passende ophold her fortsætter turen til Løgumkloster, hvor vi nyder en dejlig middag bestående af ribbensteg og ris à la mande på hotellet. Herefter fortsætter turen gennem marsken og over grænsen. Vi gør holdt i Süderlügum, og der bliver lejlighed til at handle i Fleggaard indkøbscenter en times tid, inden vi igen samles i bussen. Vi kører derfra direkte tilbage til Fyn og til vores hjembyer efter en rigtig hyggelig juletur. Husk pas Pris inkl. tur, besøg og middag ,- kr. Opsamlingsrute P Hjemkomst Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

40 Jul på Den Gamle Kro i Bredebro Onsdag den 28. november Efter endt opsamling køres ned gennem Jylland med en lille pause undervejs, hvor der er mulighed for at købe en forfriskning. Vi kører til Bredebro, hvor værtinden på den hyggelige gamle kro byder os velkommen med en dejlig julemiddag. Efter middagen fortsætter turen gennem det flade marskland til Tyskland, og vi gør holdt ved Fleggaard Indkøbscenter i Süderlügum. Her bliver der mulighed for at handle ind til fornuftige priser til den tilstundende højtid, inden vi igen samles i bussen. Vi kører tilbage til Bredebro, hvor værtinden denne gang venter os med kaffe og lagkage. Efter kaffen skal vi besøge den fine julestue, hvor lokale husflidsforeninger sælger alt indenfor julemænd, julenisser, julepynt, ja alt hvad der har med jul at gøre. Her er rigtig mange fine ting. Værtinden står efter julestuen klar med dejlig varm gløgg og æbleskiver som en rigtig god afslutning på vores besøg i Bredebro. Herefter samles vi atter i bussen og kører tilbage til Fyn og vores hjembyer efter en rigtig julet dag i hyggelige omgivelser i Sønderjylland. Husk pas. Pris inkl. tur, middag, kaffe og lagkage, gløgg og æbleskiver. 375,- kr. Opsamling K Hjemkomst til Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

41 Jul i Tønder Torsdag den 29. november Søndag den 16. december Traditionen tro kører vi også i år denne populære juletur til Tønder, hvor vi kommer gennem det flade barske sønderjyske marsklandskab med de markante læhegn langt vestpå. Vi kører først direkte til Løgumkloster, hvor vi nyder en dejlig middag, for derefter at fortsætte turen til grænsen og til Süderlügum, hvor vi gør holdt ved et stort supermarked, hvor der er mulighed for at handle, inden vi kører tilbage over grænsen til Tønder, som er festligt smykket til jul. Vi har nu nogle timer i de festligt smykkede gader, hvor der er rig lejlighed til at gå på egen hånd i byen, og i Det Gamle Apotek er der sædvanen tro pyntet på alle etager med en overflod af juleting, så her er en utrolig inspirationskilde såvel til julegaver som til julepynt. Vi skal også besøge de mange markedsboder med alskens husflidsting med relation til julen. Her er rig mulighed for at købe eftermiddagskaffen eller måske et glas gløgg med en æbleskive til, inden vi igen samles i bussen, og kører tilbage mod Fyn, til vore hjembyer. Husk pas! Pris inkl. tur og middag ,- kr. Opsamlingsrute K Hjemkomst Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

42 Jul i Flensborg Fredag den 7. december Lørdag den 15. december Dejlig juletur til den smukke og julepyntede gamle havneby Flensborg, som ligger umiddelbart syd for grænsen. I Tyskland har man stolte traditioner for afholdelse af julemarkeder med julestollen, glühwein og hyggelig stemning. Når alle er samlet i bussen køres til Jylland, og vi gør holdt i Jels, hvor vi får serveret en dejlig middag bestående af flæskesteg og ris à la mande. Efter middagen fortsætter turen direkte til Flensborg, hvor vi inde i centrum skal opleve det traditionsrige julemarked. Her er omkring 90 boder som falbyder alskens lækkerier fra glühwein, julestollen og ristede mandler til fine ting, og et væld af gode julegaveideer - her går tiden hurtigt. Efter dette dejlige ophold samles vi atter i bussen og kører til Harrislee, til det store Fleggaard Indkøbscenter, hvor der bliver lejlighed til at gøre fordelagtige juleindkøb. Her er også et dejligt cafeteria, hvor man kan købe en forfriskning, inden vi begynder hjemturen over grænsen og til vores hjembyer efter en dejlig dag i hyggelige omgivelser. Husk pas og euro. Pris inkl. tur og middag ,- kr. Opsamling P men 1 time senere Hjemkomst Odense kl Frørup Rejser Tlf.:

43 Jul i Den Gamle By i Århus Lørdag den 8. december En rigtig hyggelig juletur, som bringer os mange år tilbage i tiden til juleforberedelser i Den Gamle Bys stemningsfulde og hyggelige omgivelser. Når alle er samlet i bussen køres til Jylland, og vi gør holdt et passende sted hvor man kan købe formiddagskaffen. Ved ankomsten til Den Gamle By går vi straks til det gamle traktørsted, Simonsens Have, hvor vi nyder en dejlig middag. Efter middagen har vi nogle timer til rådighed til at gå på opdagelse i Den Gamle Bys krogede gader med toppede brosten, og vi oplever hvorledes man forberedte julen i gamle dage. Vi skal opleve den hektiske travlhed i Købmandsgården, på posthuset og i borgmestergården samt i mange af de øvrige huse som er åbne og med levende udstillinger. En af de mest sete julekalendere er optaget hér i den gamle by i Århus. Der er mulighed for at købe eftermiddagskaffen i Den Gamle By. Efter dette dejlige besøg samles vi atter i bussen, og kører tilbage til vores hjembyer efter en dejlig dag fyldt med forventningens glæde. Husk varmt tøj og gode travesko. Pris inkl. tur, entré og middag ,- kr. Opsamlingsrute P Hjemkomst til Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

44 Tivoli Haloween: Lørdag den 27. oktober Når alle er samlet i bussen køres over Storebæltsbroen, og med en kort pause undervejs når vi frem til København, hvor vi straks kører til Tivoli, hvor vi skal ind og se den smukke gamle have behørigt pyntet til lejligheden, enten det er hyggelig uhygge med tusindvis af græskar og fugleskræmsler til Halloween eller ægte dansk julestemning i adventstiden. Jul i Tivoli: Søndag den 9. december Under åben himmel skal vi opleve ægte dansk julestemning med juletræer, julelys og julenisser, og der er lejlighed til at købe julepynt - og gaver og få stillet sult og tørst i de mange fristende boder der lokker med alskens lækkerier. Der vil også være mulighed for at købe frokost i en af Havens restauranter som byder på typisk dansk julebord. For dem der har lyst til en tur på Strøget er dette også muligt, så man måske lige kan nå at shoppe lidt samtidig. Børnene kan besøge Nissernes Verden i det store telt på plænen, og hér kommer julemanden på besøg hver dag, så man kan hviske sine juleønsker til ham. Flere af Havens forlystelser er vinteråbne, så der også er mulighed for at få en karruseltur. Efter en dejlig dag i Tivoli samles vi igen i bussen, og kører direkte tilbage til Fyn og til vores hjembyer. Begge ture: Pris inkl. tur, broafgift og entré (voksne)...415,- kr. Børn 3-11 år...300,- kr. Opsamling S, men 2 timer senere Hjemkomst til Odense kl Frørup Rejser Tlf.:

45 Julefrokost i Holbøl Torsdag den 13. december Traditionen tro afsluttes årets udflugter med denne dejlige julefrokosttur. En hyggelig tur, hvor vi nyder en dejlig julefrokost med alt hvad hjertet kan begære, og også får lejlighed til at gøre de sidste juleindkøb i Tyskland. Når alle er samlet i bussen køres direkte til Jylland og til grænsen ved Padborg, og kort herefter gør vi holdt ved det store Fleggaard Indkøbscenter, hvor der bliver lejlighed til at gøre juleindkøb. Derfra kører vi tilbage over grænsen og til Holbøl Landbohjem ved Kruså, hvor den flinke vært Finn venter os med en lækker julefrokost. Frokosten består af marineret sild med karrysalat, kryddersild, stegte sild, tunfad med majs og ærter, surrib og sylte med sennep og rødbeder, lun leverpostej med bacon og champignonen, grønlangkål med hamburgerryg og kålpølser, frikadeller med sønderjysk hvidkål, ribbensteg med rødkål, blodpølse med sirup og æblemos, ris à la mande med kirsebærsovs og forskellige slags oste og frisk frugt.der kan forekomme variationer i retterne. En rigtig god musiker underholder og spiller op til dans efter frokosten, så motionen også er sikret inden vi sidst på eftermiddagen igen samles i bussen og kører tilbage til Fyn efter en glad dag i det sønderjyske. HUSK PAS Pris inkl. tur og julefrokost ,- kr. Opsamlingsrute L Hjemkomst Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

46 Underholdning 2012 Vores underholdningsprogram for sommeren 2012 udkommer snart. Her er et udpluk af nogle af de forestillinger, vi har på programmet: 11/3: Singin` in the rain på Det Ny teater Inkl. tur, buffet, O-billet, sandwich & en øl/ vand Pris pr. person ,- Kr. 1/4: La Traviata i Operaen på Holmen Inkl. tur, buffet, A-billet, sandwich & en øl/ vand Pris pr. person ,- Kr. 2/6 & Sønderborg Revyen på Hotel Comwell 16/6: Inkl. tur, frokostbuffet & billet Pris pr. person ,- Kr. 12/8: Rottefælde Revyen i Svendborg Inkl. tur, revyplatte & billet Pris pr. person ,- Kr. Frørup Rejser Tlf.:

47 Cirkusrevyen 2012 Lørdag d. 30/6, 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8 & 18/8 En dejlig sommertur til et af de sjoveste forlystelsessteder i det ganske land. På Dyrehavsbakken finder vi Bakkens Hvile med festlig stemning og syngepiger. Vi får rørt lattermusklerne i cirkusrevyen og prøvet kræfter med de andre i Kraftprøven, eller måske den ældgamle Bakkeklassiker Faldgruben. Efter endt opsamling køres til Sjælland, og vi ankommer til Bakken midt på eftermiddagen. Vi har nu god tid til at prøve nogle af de mange forlystelser, og der er også rig lejlighed til at nyde en stor middag eller lidt let og lækkert på en af Bakkens 40 restauranter og beværtninger. Der er mulighed for en tur i kapervogn gennem Dyrehaven som er en af Danmarks smukkeste skove med ca fritgående hjorte som en charmerende kulisse. Vi skal ind og se Cirkusrevyen kl Vi har skaffet A-billetter til alle forestillinger.. Holdet bag cirkusrevyen er igen i år Henrik Lykkegaard, Ulf Pilgaard, Lisbet Dahl, Niels Ellegaard og Ditte Hansen, så der ydes garanti for kvalitet, humor, latter, elegance og glæde. Efter revyen samles vi atter i bussen og kl køres tilbage til Fyn efter en festlig og fornøjelig dag på Bakken. Pris inkl. tur, bro og A-billet til Cirkusrevyen.825,- kr. Opsamling X (se underholdningsprogram) Hjemkomst i Odense ca. kl Frørup Rejser Tlf.:

48 I 2012 kan vi tilbyde følgende fra vores rejsekatalog: Andorra Andorra 10 dage 5998 Baltikum Estland / Letland 8 dage 6460 Danmark Bornholm 5 dage fra 3710 Danmark Skagen 4 dage fra 2715 Danmark Lolland, Falster, Møn 4 dage 2815 Danmark Nordjylland og Læsø 4 dage 2965 Danmark Slettestrand 4 dage fra 2598 Danmark Vestjylland 4 dage 2990 Danmark Samsø 3 dage 2555 Danmark Sort Sol - Ballumhus 2 dage 1315 Dk & Sverige Nordsjælland & Skåne 4 dage 2998 England Eastbourne - Sydengland 8 dage 5525 Finland Ålandsøerne 6 dage 5350 Holland Blomsterrejse 5 dage 3760 Italien Gardasøen-Riva 9 dage fra 5510 Norge Rondane 7 dage 5950 Polen Krakow 7 dage 4070 Polen Barlinek 5 dage 2598 Polen Karkonosze 5 dage 2945 Polen Barlinek 4 dage 2095 Sverige Kalmar-Øland 5 dage 3750 Sverige Skåne & Ven 4 dage 3030 Sverige Trollhättan 3 dage 2365 Frørup Rejser Tlf.:

49 Tyskland Schwarzwald 8 dage 4580 Tyskland Rhinen 6 dage 3565 Tyskland Dresden 5 dage fra 3285 Tyskland Harzen 5 dage 3098 Tyskland Mosel 5 dage 3285 Tyskland Rhinen 5 dage 2975 Tyskland Rügen 5 dage 3225 Tyskland Sauerland 5 dage 3265 Tyskland Berlin 4 dage fra 2475 Tyskland Bremen - Altes Land 4 dage 2850 Tyskland Harzen 4 dage 2475 Tyskland Helgoland 4 dage 3350 Tyskland Luneborg Hede 4 dage fra 2460 Tyskland Wismar 4 dage fra 2760 Tyskland Berlin 3 dage 1935 Tyskland Friedrichstadt 3 dage fra 1585 Tyskland Helgoland 3 dage fra 2665 Tyskland Luneborg Hede 3 dage 1798 Tyskland Plön & Kielerkanal 3 dage 2115 Østrig Hinterglemm 8 dage fra 4985 Østrig Ischgl 8 dage 4330 Østrig Wien 8 dage 5775 Frørup Rejser Tlf.:

50 OPSAMLINGSRUTER K L M N Svendborg ved Ærøfærgen Kværndrup ved brugsen Ringe ved banegården Årslev motorvej p-plads Odense, Dannebrogsgade Langeskov ved busstop Ullerslev ved busstop Aunslev ved busstop Sprotoften ved busstop Nyborg ved vejerboden Pilshuse ved bageren Vindinge forsamlingshus Refsvindinge ved busstop Ørbæk ved kroen Frørup ved Frørup Rejser Eventuelle ændringer i tiderne vil blive oplyst ved tilmelding, hvis muligt. * Anden busstandard kan forekomme på opsamlingsruter Ret til ændringer forbeholdes. Der tages forbehold for trykfejl. Frørup Rejser Tlf.:

51 OPSAMLINGSRUTER O P R S T Svendborg ved Ærøfærgen Kværndrup ved brugsen Ringe ved banegården Årslev motorvej p-plads Odense, Dannebrogsgade Langeskov ved busstop Ullerslev ved busstop Aunslev ved busstop Sprotoften ved busstop Nyborg ved vejerboden Pilshuse ved bageren Vindinge forsamlingshus Refsvindinge ved busstop Ørbæk ved kroen Frørup ved Frørup Rejser Frørup Rejser Tlf.:

52 Se også vores andre programmer Frørup Rejser Frørup Byvej 34, 5871 Frørup Tlf.: Fax.: info@froruprejser.dk Frørup Rejser Tlf.:

Stjernerejse i Sydslesvig - en rejseoplevelse helt tæt på 4.- 10. juli 2014 Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage

Stjernerejse i Sydslesvig - en rejseoplevelse helt tæt på 4.- 10. juli 2014 Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Stjernerejse i Sydslesvig - en rejseoplevelse helt tæt på 4.- 10. juli 2014 Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Løgumkloster Refugium Stjernerejse i Sydslesvig - en rejseoplevelse

Læs mere

HJØRRING TURISTFART. Forslag til 1-dagsture. Oplev dejlige Danmark... med HJØRRING TURISTFART. For yderligere information: Ring på

HJØRRING TURISTFART. Forslag til 1-dagsture. Oplev dejlige Danmark... med HJØRRING TURISTFART. For yderligere information: Ring på Oplev dejlige Danmark... med Forslag til 1-dagsture 2017 For yderligere information: Ring på 98 92 86 46 Oplev dejlige Danmark... med Rømø/Sylt/Tyskland Torsdag 4. maj + Tirsdag 30. maj Tag med til skønne

Læs mere

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island Færøerne på kryds og tværs 8 dage - Fra kr. 11.698 pr. person Inkl. fly, overnatning & dansktalende guide Oplev de skønne færøske øer På denne rejse vil I med lokalguide, som snakker dansk, opleve de fantastiske

Læs mere

Ferietur til Dresden Dag for dag

Ferietur til Dresden Dag for dag Ferietur til Dresden Dag for dag Søndag den 22. maj 2016 går turen til Dresden i Tyskland. Afgang fra Vamdrup er kl. 7.50 i 5 stjernet bus med Christian som Chaufføren Anne Lise som rejseleder 34 deltager

Læs mere

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984.

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. Silkeborg, den 11. marts 2016. Kære venner! Vi vil starte med, lidt nyt fra vores generalforsamling i veteranklubben, den 11. februar.

Læs mere

Velkommen til Ballumhus!

Velkommen til Ballumhus! Hotel Ballumhus Velkommen til Ballumhus! Introduktion Hotel Ballumhus ligger klods op ad Nationalpark Vadehavet, og I bor således lige i nærjeden af fantastiske naturoplevelser - det er bare med at udforske

Læs mere

Har du lyst til at komme med på en hyggelig udflugt?

Har du lyst til at komme med på en hyggelig udflugt? for borgere med demens Maj 2016 Har du lyst til at komme med på en hyggelig udflugt? Har du demens eller demenslignende symptomer? Bor du i eget hjem sammen med din ægtefælle/samlever? Har du lyst til

Læs mere

Sort Sol og Sydvestjylland

Sort Sol og Sydvestjylland Sort Sol og Sydvestjylland Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 2.195,- Højdepunkter Oplev Danmarks ældste by Ribe Vi bor på hyggelige hotel Ballumhus Rundtur på Rømø Sort Safari

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

September 2014. Dette nummer indeholder: Redaktørens hjørne Kalender Formandens hjørne Kassererens hjørne Kulturtur til Fredensborg Slot

September 2014. Dette nummer indeholder: Redaktørens hjørne Kalender Formandens hjørne Kassererens hjørne Kulturtur til Fredensborg Slot September 2014 Dette nummer indeholder: Redaktørens hjørne Kalender Formandens hjørne Kassererens hjørne Kulturtur til Fredensborg Slot Årsprogram En glædelig nyhed Landsstævnet i Frederikshavn Dragtholdet

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Merseburg - Leipzig - Halle (D) 5 dage med All-inclusive

Merseburg - Leipzig - Halle (D) 5 dage med All-inclusive Merseburg - Leipzig - Halle (D) 5 dage med All-inclusive 1/6 2/6 3/6 (T-2018) Få en oplevelse langt ud over det sædvanlige i dejlige Tyskland, en tur med indtryk til alle sanser, her er både besøg på chokoladefabrik

Læs mere

14 Hvor skal vi hen? LØSNINGER & UDSKRIFTER. 2 Sæt tryk og streg de bogstaver ud, du ikke kan høre. Julia: Har du været i Skagen?

14 Hvor skal vi hen? LØSNINGER & UDSKRIFTER. 2 Sæt tryk og streg de bogstaver ud, du ikke kan høre. Julia: Har du været i Skagen? 14 Hvor skal vi hen? 2 Sæt tryk og streg de bogstaver ud, du ikke kan høre Julia: Har du været i Skagen? Luis: Hvor ligger det henne? Julia: Oppe i Nordjylland. Luis: Har du været der? Julia: Næ, men jeg

Læs mere

FOAs Seniorklub Odense

FOAs Seniorklub Odense FOAs Seniorklub Odense Forår 2016 Vesterbro 120 Odense Så er FOAs Seniorklub igen klar med et nyt program for foråret 2016. Velkommen i klubben til alle jer, der trofast slutter op om vores arrangementer

Læs mere

Stockholm - Storby og skærgård

Stockholm - Storby og skærgård Stockholm - Storby og skærgård Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 4.295,- Højdepunkter Skærgård og by Skansen og Vasa Museet Centralt beliggende hotel Middag første aften er inkluderet

Læs mere

5 dagstur med bus til Berlin

5 dagstur med bus til Berlin 5 dagstur med bus til Berlin Udrejse: Søndag d. 10. juni 2012 Hjemrejse: Torsdag d. 14. juni 2012 Hotel: Berlin Mark Hotel 4 stjernet Hotel Meinekestrasse 18-19 D10719 Berlin www.berlinmarkhotels.de Vi

Læs mere

Danmark Tyskland Sverige UDFLUGTER. Frørup Rejser. Busture til mange destinationer

Danmark Tyskland Sverige UDFLUGTER. Frørup Rejser. Busture til mange destinationer 2013 Danmark Tyskland Sverige UDFLUGTER Frørup Rejser Busture til mange destinationer Velkommen på busudflugt Vi ser frem til at byde jer velkommen på udflugt med Frørup Rejser i 2013. Igen i år har vi

Læs mere

Middelfart Pensionistforening

Middelfart Pensionistforening Middelfart Pensionistforening Program udsendt februar 2016 næste program juni 2016. Bestyrelsen træffes i Østergades Forsamlingshus hver onsdag fra kl. 14.00 16.00. Dog ikke onsdag, den 23. marts (onsdag

Læs mere

OVERSIGTSKORT Cykelruter og gangstier. MANDØ rundt på cykel

OVERSIGTSKORT Cykelruter og gangstier. MANDØ rundt på cykel OVERSIGTSKORT Cykelruter og gangstier MANDØ rundt på cykel Vestervej Følg ruten og oplev hele MANDØ Klitvej Mandø Mølle Nytoftevej Mandø Byvej Østre Toftevej Nedenom Nørrevej Mandøhuset Tager I cyklen

Læs mere

Rønshoved Højskole. Højskolen ved Flensborg Fjord. Højsommervandringer. Langs smukke fjorde og på øer

Rønshoved Højskole. Højskolen ved Flensborg Fjord. Højsommervandringer. Langs smukke fjorde og på øer Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord Højsommervandringer Langs smukke fjorde og på øer 10. 16. juli 2016 Vi skal denne uge vandre langs de smukkeste fjorde i grænselandet og ud på øer som det

Læs mere

Telefon- og Turtjenestens program for. Dragør

Telefon- og Turtjenestens program for. Dragør Telefon- og Turtjenestens program for Dragør marts - december 2016 Hvad er Turtjenesten? Turtjenesten tilbyder ældre hjemmeboende borgere med et lille socialt netværk mulighed for at få dejlige oplevelser

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

OPLEV NATUREN FÅ VIDEN, NETVÆRK OG INSPIRATION ANDET HALVÅR 2016. Arrangementer for Hedeselskabets medlemmer

OPLEV NATUREN FÅ VIDEN, NETVÆRK OG INSPIRATION ANDET HALVÅR 2016. Arrangementer for Hedeselskabets medlemmer OPLEV NATUREN ANDET HALVÅR 2016 FÅ VIDEN, NETVÆRK OG INSPIRATION Arrangementer for Hedeselskabets medlemmer 22. SEP 2016 - SJÆLLAND HEDELAND NATURPARK ET GENBRUGSLANDSKAB Kom på opdagelse i et 1.500 ha

Læs mere

Gotland - Middelalder og eksotiske landskaber

Gotland - Middelalder og eksotiske landskaber Gotland - Middelalder og eksotiske landskaber Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 8.695,- Højdepunkter Visby - som trukket ud af Middelalderen Lokalguide på Gotland De naturskabte

Læs mere

Vedersø bymidte. Fremtidens landsby VEDERSØ

Vedersø bymidte. Fremtidens landsby VEDERSØ VEDERSØ Midt i den fantastiske natur ligger Vedersø med den typiske vestjyske købmandsgård og det nu nedlagte Vedersø mejeri placeret vis a vis centralt i byen. Mejeriet er restaurere Vedersø er i dag

Læs mere

Billedserie fra Fyn Tur 2013.

Billedserie fra Fyn Tur 2013. Billedserie fra Fyn Tur 2013. Vespa klub Fyn havde denne gang skubbet årets Fyn tur lidt frem i kalenderen, tidligere års Fyn ture har været placeret i maj måned, og vejrliget har mange gange været meget

Læs mere

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program Testcenter Østerild Landboforeningen Odder Skanderborg Program 2015 2016 Biograftur i Odder + efterfølgende middag på Italia. Mandag d.16. februar 2015 kl. 16.00. Odder biograf har været så venlige at

Læs mere

Stockholm - Storby og skærgård

Stockholm - Storby og skærgård Stockholm - Storby og skærgård Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.395,- Højdepunkter Skærgård og by 2 formiddage med udflugter. Stort indhold Julemarked i Gamla Stan og på Skansen

Læs mere

GAVNØ TEAMBUILDING & FIRMAARRANGEMENTER

GAVNØ TEAMBUILDING & FIRMAARRANGEMENTER GAVNØ TEAMBUILDING & FIRMAARRANGEMENTER Hold Jeres næste firmaarrangement på naturskønne Gavnø Gavnø Den idylliske ø Gavnø, ligger i Karrebæk Fjord syd for Næstved. Her ligger Gavnø Slot, som udover at

Læs mere

Samsø - Endelave - Århus

Samsø - Endelave - Århus Samsø - Endelave - Århus Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.895,- Højdepunkter Sejltur på Silkeborgsøerne Vidunderlige Samsø med lokalguide Kattegatøen Endelave med lokalguide

Læs mere

UDFLUGTER. Frørup Rejser. Busture til mange destinationer. Danmark Sverige Tyskland. Foto: Martin Falbisoner. Foto: Bo Mertz. Foto: DenmarkMediaCenter

UDFLUGTER. Frørup Rejser. Busture til mange destinationer. Danmark Sverige Tyskland. Foto: Martin Falbisoner. Foto: Bo Mertz. Foto: DenmarkMediaCenter 2014 Danmark Sverige Tyskland UDFLUGTER Foto: Martin Falbisoner Foto: Bo Mertz Frørup Rejser Busture til mange destinationer Velkommen på busudflugt Vi ser frem til at byde jer velkommen på udflugt med

Læs mere

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA Dato: 24. 06 2016 KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA På denne dejlige safari til Tanzanias verdensberømte nordlige safariområder kan nogle af Afrikas... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Cykelruter på Nordøen

Cykelruter på Nordøen Cykelruter på Nordøen Cykeltur på Nordøen Starter turen i Tranebjerg, køres nordpå mod Onsbjerg. Lige efter Tranebjerg på venstre hånd ligger Kongehøjen med et bronzerelief af Frederik VII, sat af samsinger

Læs mere

Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450

Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450 Friendship Exchange Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450 Søndag Søndag den 10. februar ved middagstid begyndte vores

Læs mere

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne. Færøerne på kryds og tværs Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne. Færøerne på kryds og tværs Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island Den klassiske rundrejse på Færøerne 8 dage fra kr. 11.398 pr. person Inkl. fly, hotel & billeje En fantastisk kør- selv- ferie med skønne naturoplevelser På denne kør-selv-ferie får I friheden til at opleve

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

Ad hærvejens stier til Danmarks port

Ad hærvejens stier til Danmarks port Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord Ad hærvejens stier til Danmarks port Unikke naturvandringer langs den gamle pilgrimsrute 17. 23. juli 2016 I denne uge vil vi gå på udvalgte strækninger

Læs mere

Telefon- og Turtjenestens program for. Valby

Telefon- og Turtjenestens program for. Valby Telefon- og Turtjenestens program for Valby April, maj, juni og juli 2016 Hvad er Turtjenesten? Turtjenesten tilbyder ældre hjemmeboende borgere med et lille socialt netværk mulighed for at få dejlige

Læs mere

Eventyr på Færøerne Sommeren 2016

Eventyr på Færøerne Sommeren 2016 Team Island en del af A/S info@ Eventyr på Færøerne Sommeren 2016 Fra Kastrup eller Billund eller lufthavn Rejse nr. F-100 På denne tur er der god tid til at opleve Færøerne bedste steder, i roligt tempo.

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene på to byområder, nemlig Buda og

Læs mere

Danmark Sverige Tyskland UDFLUGTER. Frørup Rejser. 40 års jubilæum i 2015

Danmark Sverige Tyskland UDFLUGTER. Frørup Rejser. 40 års jubilæum i 2015 2015 Danmark Sverige Tyskland UDFLUGTER Frørup Rejser 40 års jubilæum i 2015 Velkommen på busudflugt Vi ser frem til at byde jer velkommen på udflugt med Frørup Rejser i 2015. Igen i år har vi et stort

Læs mere

Midsommer i Sønderjylland

Midsommer i Sønderjylland Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord Midsommer i Sønderjylland Med tur til den mytiske ø Helgoland 20. 26. juni 2016 Midsommeren er kommet. Vi laver Skt. Hans bål, synger fra højskolesangbogen

Læs mere

Fokus på naturen i Norddjurs

Fokus på naturen i Norddjurs Fokus på naturen i Norddjurs Månedens tur i 2014 Alle de beskrevne ture er ganske gratis at deltage i. Februar Vi fletter med pil Mandag d. 10. Februar fredag d. 14 februar 10.00 15.00 Naturværkstedet

Læs mere

Ta på tur I VEJEN KOMMUNE. Efterår - vinter

Ta på tur I VEJEN KOMMUNE. Efterår - vinter Ta på tur I VEJEN KOMMUNE Efterår - vinter 2016 Layout og tryk: Vejen Kommune Fotos: Vejen Kommune og arrangører Udgivet: Juni 2016 Oplag: 2.000 stk. Ordrenr.: 655-16 Velkommen til Vejen Kommunes Ta på

Læs mere

Udflugt med dampfærgen Skjelskør og besøg på Jægerspris Slot tirsdag den 19. maj 2015

Udflugt med dampfærgen Skjelskør og besøg på Jægerspris Slot tirsdag den 19. maj 2015 Udflugt med dampfærgen Skjelskør og besøg på Jægerspris Slot tirsdag den 19. maj 2015 Kære senior DHI Seniorklub indbyder til en forårstur med dampfærgen S/S Skjelskør på Roskilde Fjord og efterfølgende

Læs mere

August, september og oktober Bestyrelsen :

August, september og oktober Bestyrelsen : Orientering fra bestyrelsen : Ved samkørsel betales der 2,00 kr. pr. bil pr. km., som deles ligeligt mellem personer i bilen. Vi opretholder stadig vores rygepolitik i offentlige bygninger, med ikke at

Læs mere

TANZANIAS HøJDEPUNKTER OG ZANZIBAR BADEFERIE

TANZANIAS HøJDEPUNKTER OG ZANZIBAR BADEFERIE Dato: 02. 07 2016 TANZANIAS HøJDEPUNKTER OG ZANZIBAR BADEFERIE Fantastiske safarioplevelser og en herlig badeferie på Zanzibar venter på denne rejse. Safarien byder... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Flodkrydstogt på Donau - med fly

Flodkrydstogt på Donau - med fly Flodkrydstogt på Donau - med fly Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 9.145,- Højdepunkter Den gode mad om bord **** skib Stort udflugts inkluderet 3 smukke hovedstæder på ét og samme

Læs mere

Rumænien. Scanbird ApS www.scanbird.com. Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni. Politiken Plus rejse. med John Frikke

Rumænien. Scanbird ApS www.scanbird.com. Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni. Politiken Plus rejse. med John Frikke Rumænien Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni Politiken Plus rejse med John Frikke Scanbird ApS www.scanbird.com Donau ja bare ordet leder straks tanker hen mod Johan Strauss vidunderlige

Læs mere

8 dages cykelferie i Cuba

8 dages cykelferie i Cuba 8 dages cykelferie i Cuba Aktive og sjove oplevelser - garanterede afrejser Aktiv oplevelsesrejse til Cuba med 2 8 dages aktiv oplevelsesrejse Cykelture i Cuba Aktive kulturrejser i Cuba Tag med Svane

Læs mere

Dette er uden tvivl en fantastisk smuk rejse med naturen i fokus. Andre rejser til Færøerne og Island

Dette er uden tvivl en fantastisk smuk rejse med naturen i fokus. Andre rejser til Færøerne og Island Klassiske Færøerne & Island 8 dage fra kr. 17.998,- pr. person Inkl. fly, hotelovernatninger m.m. På denne spændende 8-dages rejse vil I opleve den unikke natur på Færøerne og i Island. Rejsen er skræddersyet

Læs mere

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 5 Juli 2015 34. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender Faaborg Roklub, tlf. 62 61

Læs mere

Perfekt beliggenhed i Jylland tæt ved mange spændende seværdigheder. Zleep Hotel Kolding. Introduktion. Hotellet tilbyder

Perfekt beliggenhed i Jylland tæt ved mange spændende seværdigheder. Zleep Hotel Kolding. Introduktion. Hotellet tilbyder Zleep Hotel Kolding Introduktion Tag på ferie på Zleep Hotel Kolding og bo centralt i Danmark. Hotellet er lyst og hyggeligt indrettet, og ligger centralt i Kolding. Oplev designbyen Kolding eller tag

Læs mere

Odense Marathon, Odense Lørdag d. 7. juni

Odense Marathon, Odense Lørdag d. 7. juni Odense Marathon, Odense Lørdag d. 7. juni Tag med på eventyr og få en eventyrlig dag Et nyt løb af en ny klub ser interessant ud Start og mål ud for Kajakklubben Odin i havnebassinet. Kajakløbet foregår

Læs mere

ARRANGEMENTER I NATURPARK ÅMOSEN EFTERÅR & VINTER 2012

ARRANGEMENTER I NATURPARK ÅMOSEN EFTERÅR & VINTER 2012 ARRANGEMENTER I NATURPARK ÅMOSEN EFTERÅR & VINTER 2012 MEGET I VENTE! Du modtager denne oversigt over de kommende arrangementer i Naturpark Åmosen, fordi du har skrevet dig på vores nyhedsliste under et

Læs mere

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Denne folder indeholder fem forslag til vandreture på Venø, hvoraf den ene også kan gennemføres

Læs mere

Busrejse til Rügen. 17. - 23. august 2013. Løgumkloster Refugium

Busrejse til Rügen. 17. - 23. august 2013. Løgumkloster Refugium Busrejse til Rügen 17. - 23. august 2013 Løgumkloster Refugium Busrejse til Rügen 17. 23. august 2013 med forberedende dage på Løgumkloster Refugium Medvirkende: Ebbe Juul-Heider, lektor, Beder Siggi Pfingsten,

Læs mere

Tur til Hallandsåsen 31. maj

Tur til Hallandsåsen 31. maj Tur til Hallandsåsen 31. maj Maj måned 2015 har ikke været en af de lune og tørre, og forventningerne til vejrliget den 31. maj var derfor ikke de mest positive, men DMI lovede tørvejr det meste af dagen,

Læs mere

Alle afgange er fra Cementen i Nyk. F..

Alle afgange er fra Cementen i Nyk. F.. Klub Solstrålen har sommerudflugter i uge 28-29-30. Ud fra medlemmernes forslag har brugerrådet, de Grønne Busser og personalet, planlagt de omtalte tilbud. Har du behov for støtte, så sørg for at få din

Læs mere

DEN ULTIMATIVE TIGER-SAFARI

DEN ULTIMATIVE TIGER-SAFARI Dato: 04. 07 2016 DEN ULTIMATIVE TIGER-SAFARI Tag på den ultimative tiger-safari i Junglebogens hjemegn og den verdensberømte forfatter Rudyard Kiplings fodspor Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

HK HOVEDSTADEN SENIOR HELSINGØR MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN

HK HOVEDSTADEN SENIOR HELSINGØR MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN HK HOVEDSTADEN 1 SENIOR Program foråret 2016 MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN HELSINGØR / Hvad sker der i din afdeling / Medlemsmøder / Hvornår er den næste generalforsamling / Tilmeld

Læs mere

Program for 2. halvår 2016

Program for 2. halvår 2016 Program for 2. halvår 2016 Kære pensionistmedlem Da vi er i den heldige situation, at vi efterhånden har fået samlet langt de fleste mailadresser for vore medlemmer, ønsker vi så hurtigt som muligt at

Læs mere

Hotellet ligger centralt i Frederiksværk og er et godt udgangspunkt for oplevelser i Nordsjælland

Hotellet ligger centralt i Frederiksværk og er et godt udgangspunkt for oplevelser i Nordsjælland Hotel Frederiksværk Hotel Frederiksværk ligger midt i byen, omgivet af kanaler og smukke bygninger. Hotellet har eksisteret i over 200 år og er dermed bogstaveligt talt et pragtfuldt stykke danmarkshistorie.

Læs mere

Nordjylland - Skagen - Læsø

Nordjylland - Skagen - Læsø Nordjylland - Skagen - Læsø Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.595,- Højdepunkter Toppen af Danmark Hotel i Skagens centrum Tanghusene og saltsyderne på Læsø Vildmosens natur

Læs mere

Vi var nogle stykker der benyttede sig af det gode sommer vejr til at deltage i Dronningens besøg på Årø Med Dannebrog for anker i Årøsund, og

Vi var nogle stykker der benyttede sig af det gode sommer vejr til at deltage i Dronningens besøg på Årø Med Dannebrog for anker i Årøsund, og foto: frost Ideen med at skrive lidt om Lillebælts Nordlige del er at fortælle om de oplevelser og muligheder der er her, og så er det også mit farvand her har jeg sejlet i 60 år men der er stadig noget

Læs mere

Retsudvalget 2015-16 L 107 Bilag 4 Offentligt

Retsudvalget 2015-16 L 107 Bilag 4 Offentligt Retsudvalget 2015-16 L 107 Bilag 4 Offentligt Viborg d. 20 januar 2016 Til Folketingets Restudvalg Vedr. Høringssvar om den ændrede Knivlov Kære medlemmer af Retsudvalget Jeg er helt klar over at denne

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På opdagelse i Dansk Vestindien 10 dage fra kr. 16.498,- pr. person Inkl. fly, hotel m.m. Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien?

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 24. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2013. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 24. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2013. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 24. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2013 Læs inde i bladet: SØRUP HAVNS BÅDELAV I TV SE ÅRETS ARRANGEMENTSKALENDER RENOVERING AF YDERMOLEN SÆTTES IGANG 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV

Læs mere

www.hanstholm-camping.dk

www.hanstholm-camping.dk Familieweekend - Seniortra ef - Faetter-kusinefest Hamborgvej 95. DK-7730 Hanstholm. Tel. +45 97 96 51 98 www.hanstholm-camping.dk Senior-træf 1 på Hanstholm Camping Torsdag d. 26. søndag d. 29. april

Læs mere

PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!!

PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!! PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!! Turdatoer med rideture på islandske heste! d. 5.5. - 12.5.2016...Pris ca. 5,900 kr. (indkvartering dobbeltværelser. ) Der kan mod ekstra betaling fås enkeltværelser.

Læs mere

Vadehavet. Navn: Klasse:

Vadehavet. Navn: Klasse: Vadehavet Navn: Klasse: Vadehavet Vadehavet er Danmarks største, fladeste og vådeste nationalpark. Det strækker sig fra Danmarks vestligste punkt, Blåvandshuk, og hele vejen ned til den tyske grænse. Vadehavet

Læs mere

Oversigt over Holstebro Kommunes naturvejlederture 2016

Oversigt over Holstebro Kommunes naturvejlederture 2016 Oversigt over Holstebro Kommunes naturvejlederture 2016 Hvert år afholder kommunen en række naturvejlederarrangementer ud i vores skønne natur. På turene bliver der fortalt om dyr og planter og om de store

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

Sort Sol med Nolde museet og Mandø

Sort Sol med Nolde museet og Mandø Sort Sol med Nolde museet og Mandø Lørdag d. 27. september til søndag d. 28. september Rejseleder: Jan Hjort Få en af Danmarks største naturoplevelser Sort Sol. Fænomenet blev første gang præsenteret af

Læs mere

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE Årets efterårsrejse går til de tidligere danske besiddelser i Schleswig-Holsten, nærmere betegnet til Schleswig og Husum. Vi bor på det dejlige

Læs mere

Overnat i Ulvehytten i Knuthenborg Safaripark bo med et ULVEKOBBEL SOM NABO! Hvornår Pris Primitivt og VILDT spændende!

Overnat i Ulvehytten i Knuthenborg Safaripark bo med et ULVEKOBBEL SOM NABO! Hvornår Pris Primitivt og VILDT spændende! Overnat i Ulvehytten i Knuthenborg Safaripark bo med et ULVEKOBBEL SOM NABO! Ulvehytten er fantastisk spændende og anderledes overnatningsmulighed i Knuthenborg Safaripark. Herunder finder I en række oplysninger,

Læs mere

Tidspunkt Torsdag d.18/9 Fredag d.19/9 Lørdag d.20/9 Søndag 21/9. Morgenmad på Hostel. 9:30 Afgang til Stavns By på Cykel

Tidspunkt Torsdag d.18/9 Fredag d.19/9 Lørdag d.20/9 Søndag 21/9. Morgenmad på Hostel. 9:30 Afgang til Stavns By på Cykel Studietur Samsø Efterår 2014 - Program Tidspunkt Torsdag d.18/9 Fredag d.19/9 Lørdag d.20/9 Søndag 21/9 8:00-9:00 på Egmont indtil 8:30 på Hostel på Hostel på Hostel Formiddag Afgang Egmont 8:45 Færgen

Læs mere

Blomstrende landsby, Bøjden gruppen

Blomstrende landsby, Bøjden gruppen Blomstrende landsby, Bøjden gruppen Rapport/konklusion fra gruppemøder, sommeren 2012. Førstehåndsindtryk Fra Siversbjerg : Flot udsigt! En fin og fartdæmpende chikane af den lange, lige, landevej. Derefter

Læs mere

Wayfarersejlads fra Doverodde. En lille ferieberetning af Jesper Nothlev, W10560

Wayfarersejlads fra Doverodde. En lille ferieberetning af Jesper Nothlev, W10560 Wayfarersejlads fra Doverodde En lille ferieberetning af Jesper Nothlev, W10560 Vores første ferieuge gik med et af årets Wayfarerhøjdepunkter, Rantzausmindetræffet i det Sydfynske Øhav. Kan man tænke

Læs mere

oplev GRÅSTeN SloTSHAve BlomSTeRHAveN i landskabet

oplev GRÅSTeN SloTSHAve BlomSTeRHAveN i landskabet oplev GRÅSTEN SLOTSHAVE Blomsterhaven i landskabet N STORE DAM GARTNERIET ÅKANDEDAMMEN FELSTEDVEJ SLOTSSØEN BILLEDDAMMEN GRÅSTEN SLOT Slotsbakken SLOTSBAKKEN 0 50 100 METER Gråsten Slot Gråsten Slotskirke

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

GAVNØ TEAMBUILDING & FIRMAARRANGEMENTER

GAVNØ TEAMBUILDING & FIRMAARRANGEMENTER GAVNØ TEAMBUILDING & FIRMAARRANGEMENTER Hold Jeres næste firmaarrangement på naturskønne Gavnø Gavnø Den idylliske ø Gavnø, ligger i Karrebæk Fjord syd for Næstved. Her ligger Gavnø Slot, som udover at

Læs mere

oplev frederiksberg have

oplev frederiksberg have oplev frederiksberg have Den romantiske landskabshave SØNDRE FASANVEJ N SCHWEIZERHUS ROSKILDEVEJ ELEFANTHUS ZOO FASANGÅRD 4 5 SØNDERMARKEN FREDERIKSBERG SLOT DET KGL. DANSKE HAVESELSKABS HAVE FREDERIKSBERG

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Læs i dette lokalnyt bl.a. om: Cykelture 2013, 2. halvår Cykeltursberetninger Landsmøde i Roskilde Generalforsamlingen 2013, formandsberetning

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

Hotel Stadt Hamburg ligger centralt i Friedrichstadt. Hotellet har en hyggelig terrasse, hvor I kan slappe af efter en lang dag.

Hotel Stadt Hamburg ligger centralt i Friedrichstadt. Hotellet har en hyggelig terrasse, hvor I kan slappe af efter en lang dag. Hotel Stadt Hamburg I bor på det hyggelige Hotel Stadt Hamburg, som blev bygget helt tilbage i 1806. På det familiedrevede hotel finder I en fin atmosfære og I kan straks mærke sjælen. Det lille hotel

Læs mere

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13 Temarejse 28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. Natur & kultur Oplev et lille samfund i det skotske højland tæt på stor natur. Fly til Edinburgh,

Læs mere

Island. 9. til 13. september

Island. 9. til 13. september Island 9. til 13. september NordjyskeFordele og OurWorld A/S har i samarbejde med andre medier fornøjelsen at præsentere denne rejse til Island. Island er et land med et ekstremt natursceneri. Naturen

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Bibliotekarforbundets Seniorgruppes bestyrelse præsenterer hermed programmet for foråret 2014 samt Sommertur i august for Seniorgruppens medlemmer.

Bibliotekarforbundets Seniorgruppes bestyrelse præsenterer hermed programmet for foråret 2014 samt Sommertur i august for Seniorgruppens medlemmer. Bibliotekarforbundets Seniorgruppes bestyrelse præsenterer hermed programmet for foråret 2014 samt Sommertur i august for Seniorgruppens medlemmer. Torsdag d. 6. februar 2014 kl. 11:00. Besøg på Davids

Læs mere

Tæt på hotellet, kun få minutters gang, findes der en række gode restauranter og caféer, og i forlængelse af selve hotellet ligger Florentz Café og

Tæt på hotellet, kun få minutters gang, findes der en række gode restauranter og caféer, og i forlængelse af selve hotellet ligger Florentz Café og 0 år gammel renoveret bygning med smuk facade og rokoko indretning. Zleep Hotel Roskilde Introduktion Det klassiske hotel i Roskilde byder på en historisk overnatning i elegante omgivelser. Det traditionsrige

Læs mere

Tag med. rundt om Limfjorden. Fra mandag den 29. august til fredag den 2. september 2016. Arrangør: Cathrinesmindes Venner

Tag med. rundt om Limfjorden. Fra mandag den 29. august til fredag den 2. september 2016. Arrangør: Cathrinesmindes Venner 1 Tag med rundt om Limfjorden Fra mandag den 29. august til fredag den 2. september 2016 Arrangør: Cathrinesmindes Venner 1. dag, mandag Opsamling som sædvanlig fra Sønderborg til Gråsten. Morgenkaffe

Læs mere

KENYAS NæSEHORN OG ROVDYR

KENYAS NæSEHORN OG ROVDYR Dato: 17. 06 2016 KENYAS NæSEHORN OG ROVDYR med dansktalende rejseleder Safari Eksperten byder dig velkommen til en fremragende safari, med danske... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk Safari

Læs mere

FRILUFTSLIV OG AKTIVITETSSTEDER I SLAGELSE KOMMUNE:

FRILUFTSLIV OG AKTIVITETSSTEDER I SLAGELSE KOMMUNE: FRILUFTSLIV OG AKTIVITETSSTEDER I SLAGELSE KOMMUNE: Områder hvor Friluftsrådet har været aktivt med: 1: NATURRASTEPLADSEN VED HALSSKOV: Efter bygning af broen, var der et museum om byggeriet og spændende

Læs mere

Blå Flag program 2012. Ud i det blå i Sønderborg Kommune

Blå Flag program 2012. Ud i det blå i Sønderborg Kommune Blå Flag program 2012 Ud i det blå i Sønderborg Kommune Juni Juli August Sø 1 Strandkunst On 1 Fjordsafari AKTIVITETSKALENDER Ma 2 Aktiv Sommer To 2 Fjordsafari Ti 3 Aktiv Sommer/Fjordsafari Fr 3 Skibsbygger

Læs mere

Gladsaxe Internationale Venskabsforening.

Gladsaxe Internationale Venskabsforening. Gladsaxe Internationale Venskabsforening. Besøg i Veszprêm og Budapest, Ungarn, 30/9-4/6/10.2015. Onsdag den 30. sep. 2015. 26 medlemmer deltog i rejsen, og vi startede på Søborg Torv, hvor der var arrangeret

Læs mere

Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På eventyr i Dubai Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. Rejseplan Dag Bes krivels e 1 Afrejse fra Danmark og ankomst til Dubai 2 Byrundtur i Dubai 3 Dubai 4 Udflugt til Abu Dhabi 5 Dinner Dhow cruise

Læs mere

Fugle i naturen. 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye

Fugle i naturen. 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Fugle i naturen 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Mærk vingesuset fra nogle af naturens mest fascinerende skabninger, få en flyvende start

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere