Svendborg Kommune Teknik og Miljø. Ramsherred Svendborg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Svendborg Kommune Teknik og Miljø. Ramsherred 5 5700 Svendborg"

Transkript

1 Svendborg Kommune Teknik og Miljø ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby Ramsherred Svendborg TLF FAX WWW cowi.dk DATO 7. okt SIDE 1/15 REF SMBJ/SNS/KLM PROJEKTNR A Klintholm I/S' deponeringsanlæg. Ansøgning om nedsivningstilladelse for perkolat. Revideret ansøgning Ansøgning På vegne af Klintholm I/S skal COWI A/S hermed ansøge om nedsivningstilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 19 for nedsivning af dertil egnet perkolat og overfladevand fra deponeringsanlægget ved Klintholm. Nærværende ansøgning erstatter tidligere fremsendte ansøgning dateret 9. maj Baggrunden for revisionen er, at de benyttede analysedata for Brønd A i skrivelsen af 9. maj ikke var korrekte. Dette er nu korrigeret og korrektionerne fremgår af bilagene 5 og 6. Den reviderede JAGG-beregning ændrer ikke på konklusionerne hvad angår den forventede påvirkning af den marine recipient. Baggrund På Klintholm I/S eksisterende deponeringsanlæg ved Klintholm opsamles og håndteres årligt en større vandmængde bestående af perkolat fra deponeringsenhederne og overfladevand fra kompostering af haveaffald og jordrensning. Klintholm I/S har planer om at udvide deponeringsanlægget, hvilket vil resultere i, at perkolatmængden fremtidigt vil blive forøget i takt med en sådan udbygning. Klintholm I/S ønsker, at håndteringen af perkolatet til enhver tid foregår med bedste tilgængelige teknik, som er teknisk gennemførlig og økonomisk opnåelig (BAT). Umiddelbart tilsiger dette, at perkolatet skal ledes til det nærmeste rensningsanlæg, hvilket er det Klintholm I/S gør for nærværende. Det kan imidlertid diskuteres, hvorvidt tilledningen til rensning på eksternt renseanlæg vil resultere i en væsentlig rensning af perkolatet set i forhold til udledningen til slutrecipienten Storbælt. Dette er begrundet i, at renseteknikken her er fokuseret på næringssalte og det organiske indhold mere end f.eks. på tungmetaller. De hydrogeologiske og marine opblandingsforhold ved deponeringsanlægget er således, at der ved en nedsivning af dertil egnet perkolat og overfladevand formodentligt vil kunne opnås en tilstrækkelig opblanding i recipienten til at kvalitetskriterierne for denne ikke overskrides.

2 SIDE 2/15 På denne baggrund har Klintholm I/S anmodet COWI A/S om at udarbejde nærværende ansøgning og tekniske baggrundsmateriale for en løsning, hvor dertil egnet perkolat og overfladevand nedsives lokalt. Deponeringsanlægget Det vand, der ønskes nedsivet i nedsivningsanlægget, vil være vand, der er egnet hertil, fra følgende aktiviteter og deponeringsenheder på deponeringsanlægget: Perkolat fra idriftværende enheder med asbest affald Enhed 3.2: ca m² Oliejordspladsen: ca m² Jordrensepladsen: ca m² Fremtidige enheder til mineralsk og asbest affald Enhederne ca m² Placeringen af ovennævnte aktiviteter og enheder fremgår af oversigtsplanen bilag 1, hvor den ansøgte placering af nedsivningsanlægget er angivet. Den eksisterende enhed 3.2 og de fremtidige enheder er/vil alle være etablerede med membransystem og perkolatopsamling efter retningslinjerne i DS/Inf 466. Perkolatet fra enhed 3.2 pumpes og graviteres i dag sammen med øvrigt opsamlet perkolat til rensning på eksternt renseanlæg. Oliejordspladsen og jordrensepladsen er etablerede med fast tæt belægning i asfalt. Overfladevandet opsamles i dag i et bassin ved pladserne, hvorfra det sammen med perkolat fra deponeringsanlægget afledes ved pumpning og gravitation til eksternt renseanlæg. Perkolatet til nedsivning Ansøgningen omfatter nedsivning af perkolat og overfladevand som følger: Der er taget udgangspunkt i en nettonedbør på 238 mm og en årlig totalnedbør på 486 mm. På dette grundlag estimeres en samlet vandmængde til nedsivning i nedsivningsanlægget på ca m 3 /år.

3 SIDE 3/15 Sammensætningen af overfladevandet fra oliejordsplads og jordrenseanlægget henholdsvis enheder med asbest affald er oplyst af Klintholm I/S og fremgår af bilag 5 JAGG beregning. Geologi og hydrogeologi Klintholm har i 2012 fået udført en miljøkonsekvensberegning af perkolatudsivning fra det eksisterende anlæg Miljøkonsekvensvurdering for Klintholm Deponi - Undersøgelse af deponiets påvirkning af Kalkgrave F og G samt den marine recipient marts 2012 (COWI A/S). Beregningen tog sigte på at vurdere konsekvenserne for kalksøerne, der er placeret umiddelbart øst for deponeringsanlægget, og Storebælt. I den forbindelse blev opstillet en hydrogeologisk model for området, herunder blev der udarbejdet et revideret potentialekort for Klintholm I/S område, samt etableret en beskrivelse af geologien ved et antal tværsnit. På Bilag 2 er gengivet potentialekortet fra ovennævnte hydrogeologiske model, og på Bilag 3 er gengivet et øst-vest gående tværsnit gennem det aktuelle område. En af hovedkonklusionerne i forbindelse med miljøkonsekvensvurderingen var, at den sydlige kalksø Kalkgrav G står i forbindelse med grundvandet. Endvidere at grundvandsafstrømningen i den sydlige del af Klintholm I/S område ikke som forventet går direkte mod øst mod Storebælte, men nærmere har retning mod nordøst. En placering af nedsivningsanlægget længere inde i landet end den foreslåede vil derfor kunne resultater i, at Kalkgrav G bliver påvirket. Det fremgår videre af det geologiske tværsnit I øst/vest gennem Kalkgrav G, at der ved Klintholm I/S sydlige del (markeret med numrene 5 og 6 på potentialekortet) kan forventes ganske tykke lag af moræneler fra terræn og til kalken. Således antyder det geologiske profil morænelerstykkelser i størrelsesordenen af ca. 7 m, mens morænelersdækket tættere ved kysten formodes at være væsentligt tyndere (1-3 m). Nedsivningsanlægget skal således påregnes ført ned gennem de lav-permeable lag af moræneler til oversiden af kalken. Dette vil for en placering længere inde i landet end den ansøgte medføre, at det skal føres ca. 7 m ned under terræn. Ved den ansøgte placering er der i stedet tale om ca. 2-3 m under terræn. Grundvandsinteresser Nedsivningsanlægget placeres i et område med begrænsede drikkevandsinteresser ifølge Lokalplan 73. Der er ingen vandindvinding nedstrøms nedsivningsanlægget. Beskyttelseslinjer og fredninger På bilag 3 er gengivet arealinformation fra Danmarks Miljøportal hvad angår strandbeskyttelse og beskyttede naturtyper herunder Natura 2000 områder.

4 SIDE 4/15 Det fremgår, at den ansøgte placering er inden for strandbeskyttelseslinjen og ligger tæt på beskyttede natur typer, herunder nogle fredede paddehuller nær kystlinjen. Der skal således opnås dispensation hos Naturstyrelsen for at anlægget kan etableres. Det bemærkes i denne forbindelse, at det normalt er afgørende for en evt. dispensation, at anlægget ikke er synligt efter etableringen. Det skal ligeledes sikres, at nedsivningen ikke medfører uacceptable påvirkninger på de beskyttede naturtyper, specielt de nærliggende paddehuller. På området med den ansøgte placering benyttes i dag som græsningsarealer for kvæg. Nedsivningsanlægget Den planlagte placering af nedsivningsanlægget fremgår af oversigtsplanen, Bilag 1. Terræn ved placeringen er i kote 1,5 til 2,5 m DVR. I henhold til det geologiske tværsnit og potentialekortet kan grundvandet forventes at befinde sig i kote 0,2 til 0,5 m DVR svarende til eller lidt over oversiden af kalkformationen. Nedsivningsanlægget påtænkes etableret ved udgravning af en ca m lang rende ca. 1-1,5 m bred til oversiden af kalken. Siderne i renden påtænkes forseglet med en lodret stående bentonitmåtte, for at sikre mod utilsigtet strømning ud i morænelerslagene. Selve renden fyldes med et passende grusmateriale med en permeabilitet på mere end 10-4 m/s eller etableres som nedsivningskassetter i plast. Perkolat og overfladevand pumpes og graviteres frem til nedsivningsfaskinen i tætte rør. Ved faskinen etableres en prøvetagningsbrønd og en fordelerbrønd, hvorfra vandet ledes ind i faskinen. I selve faskinen fordeles vandet ved hjælp af drænrør. Der sikres muligheder for at spule disse gennem spulebrønde etableret langs faskinen. Hele anlægget etableres således under terræn, som efter etableringen kan retableres til samme stand som nu. Der vil dog være behov for, at der kan køres til anlægget for fremtidig vedligeholdelse. Idet anlægget ikke nødvendigvis fra starten skal kunne nedsive den samlede vandmængde som angivet ovenfor nok nærmere halvdelen vil anlægget formodentligt blive etableret i 2-3 tempi efterhånden som de nye enheder bliver etablerede.

5 SIDE 5/15 Med reference til ovennævnte miljøkonsekvensvurdering estimeres, at kalkens vandføringsevne er af størrelsesordenen 2*10-3 m/s, hvilket er af en størrelsesorden, der er tilstrækkelig set i forhold til faskinens kapacitet. Af hensyn til spidsbelastninger specielt mens én eller flere enheder endnu ikke er taget i brug vil der under detailprojekteringen blive overvejet evt. at indskyde en vandbremse eller anden form for regulering af den maksimale vandmængde, der tilledes nedsivningsanlægget. Administrationsgrundlag for spildevand o o o Tilladelse til nedsivning ansøges efter miljøbeskyttelseslovens 19, idet afstanden til overfladerecipienten er mere end 25 m. Bekendtgørelse 1022 af 25. august 2010 om miljøkvalitetskrav for vandområder og krav til udledning af forurenende stoffer til vandløb, søer eller havet. Bekendtgørelse 1022 erstatter bekendtgørelse 1669 af 14. december 2006, som - i henhold til vejledningen til bekendtgørelse om spildevandstilladelse - også omfatter udsivning fra affalds- og restproduktdepoter. OSPAR og Helcom konventionerne hvad angår udledningen af visse stoffer til havområder. JAGG Beregning Med udgangspunkt i den samme hydrogeologiske model som blev benyttet i miljøkonsekvensvurderingen af marts 2012 er der gennemført en beregning, hvor nedsivningen er medtaget parallelt med belastningen fra det eksisterende deponeringsanlæg. Beregningsgangen fremgår af bilag 5. Det fremgår, at med de ovenfor angivne forudsætninger kan nedsivningen foretages uden at der sker en overskridelse af miljøkvalitetskriterierne i recipienten. På grund af grundvandets strømningsretning superponeres påvirkningen fra nedsivningsanlægget ikke med påvirkningen fra deponeringsanlægget. Den beskrevne opbygning af nedsivningsfaskinen forhindrer en direkte udsivning til de morænale lag. Derved kan der ikke ske en påvirkning af de nedstrøms beskyttede naturtyper eller paddehullerne ved strømning gennem disse lag. Bedste tilgængelige teknik Udledningen af de stoffer, som er anført i bekendtgørelsens bilag, skal begrænses mest muligt ved hjælp af den bedste, tilgængelige teknologi, som er teknisk gennemførlig og økonomisk opnåelig for den pågældende virksomhedstype.

6 SIDE 6/15 Bedste tilgængelige teknik for afledning af spildevand er at behandle dette før afledning til recipienten. Perkolatet fra de nævnte affaldstyper er erfaringsmæssigt kun lettere forurenet og primært med tungmetaller og salte, og i mindre grad af organiske, miljøfremmede stoffer. Det vurderes, at rensning på renseanlægget alene vil give en begrænset reduktion af tungmetaller og salte inden det rensede perkolat ledes til udløb i Storebælt. Samtidigt er behandling på renseanlægget forbundet med betydelige driftsomkostninger for Klintholm I/S. Med opdelingen af deponeringsanlægget i separate celler er det muligt at foretage særskilt afledning af de enkelte perkolattyper. Dette princip agtes ligeledes fulgt i den fremtidige udbygning af deponeringsanlægget. I det omfang at perkolat kan afledes ved nedsivning uden at kvalitetskravene i recipienten - Storebælt - overskrides, kan nedsivning derfor for nærværende anses som bedste tilgængelige teknik, som er teknisk gennemførlig og økonomisk opnåelig for deponeringsanlægget. Det er Klintholm I/S agt fremover, at følge perkolat sammensætningen nøje med det formål, at vurdere mulighederne for fremtidigt at foretage en lokal rensning af perkolatet forud for nedsivningen og/eller for tilledningen til det offentlige spildevandssystem, således at der på sigt etableres løsninger der medfører mindre udledninger til recipienten. Forslag til egenkontrol Nuværende egenkontrol: Klintholm I/S foretager i dag i henhold til vilkår i gældende miljøgodkendelser for deponeringsanlægget og oliejordspladsen prøveudtagninger af perkolatet herfra. Dette omfatter 4 årlig prøver fra brøndene B henholdsvis A fra oliejordspladsen og 4. Analyseprogrammet omfatter et rutineprogram 3 gange årligt og et udvidet program, som omfatter bl.a. tungmetaller 1 gang årligt. I bilag 6 er gengivet analyseresultater fra de udvidede analyser fra 2010 til dato. Det skal bemærkes, at der i Asbestdepotet brønd A helt frem til 2013 fortsat har været deponeret forurenet jord, som nu er fjernet. Fremover vil der alene blive deponeret asbestholdigt affald. I bilag 6 er den gennemsnitlige koncentration over analyserne sammenlignet miljøkvalitetskravene 1 for de pågældende stoffer ved beregning af en nødvendig opblanding, og hvor denne overstiger en faktor 10 er dette markeret med rød skrift. Det fremgår, at for asbestdepotet skiller koncentrationerne af nikkel og arsen sig ud med nødvendige opblandingsfaktorer på godt 250. For perkolatet fra oliejordspladsen skiller specielt arsen sig med en nødvendig opblanding på ca. 175, mens der for andre metaller barium, bly, kobber og nikkel findes faktorer i 1 BEK nr 1022 af 25/08/2010 om miljøkvalitetskrav for vandområder og krav til udledning af forurenende stoffer til vandløb, søer eller havet

7 SIDE 7/15 intervaller Også for visse PAH er den nødvendige opblanding høje med faktorer i intervallet Det skal bemærkes, at jf. JAGG-beregningen der i Storebælt kan forventes en opblandingsfaktor på mere end 850. Forslag til egenkontrol: Det foreslås, at Klintholm I/S i en periode på 6-12 mdr supplerer prøvetagningen i brønd A og B med prøveudtagninger af nedsivningsvandet i prøvetagningsbrønden ved det ansøgte nedsivningsanlæg således, at der i denne periode i alt udtages 1 prøve om måneden. F.eks. som følger: Måned Brønd A U1 R1 R1 R1 Brønd B U2 R2 R2 R2 Nedsivningsanlæg U3 U3 U3 U3 U3 U3 U3 U3 U1 & R1 = Udvidet & rutine analyseprogram for asbestenhed U2 & R2 = Udvidet & rutine analyseprogram for oliejordsplads U3 = Udvidet analyseprogram for nedsivningsanlæg. Det udvidede analyseprogram for nedsivningsanlægget - U3 - for denne indledende periode foreslås, at omfatte følgende parametre: Fysisk-kemisk parametre Anion phospor Parametre summariske Olie (upolær frakt.) Kem. Iltforbr. (COD) Biol. Iltforbr. (BI5) Susp. Stoffer Total kvælstof ( tot. N) Uorganiske sporstoffer Arsen Barium Bly Chrom Kobber Nikkel Polycycliske aromatiske kulbrinter pyren benzoe(a)anthracen Chrysen dibenzo(ah)anthracen indeno(1,2,3-cd)pyren benzo(ghi)perylen

8 SIDE 8/15 Når resultaterne fra denne indledende runde foreligger tages analysehyppigheden og programmet op til overvejelse. Steen Stentsøe Senior fagleder - Deponering COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby Tlf.: e-post: sns@cowi.dk ---- o O o ---- Bilag: 1 Oversigtsplan 2 Potentialekort 3 Geologisk tværsnit 4 Fredninger og beskyttede områder 5 JAGG-beregning 6 Analyseresultater Brønd A (Asbestdepot) og Brønd B (Oliejordsplads)

9 SIDE 9/15 BILAG 1: Oversigtsplan

10 Ø 90 P JORDDEPONI Lokalplanområde 73 TVÆRSNIT Randvold og Jorddeponi Jorddeponi Spule- og prøvebrønd Ventilbrønd Lokalplanområde 25 a Enh. 7.4 Enh. 7.3 Enh. 7.2 Enh. 7.1 Retabl. terræn SKEL Enh. 7.5 Eks. terræn AFFALD Enh. 7.7 Enh. 7.6 Enh Enh Enh Enh Enh. 7.9 Enh. 7.8 P Gravitationsledn. til pumpestation Enh Kompostering 9.44 ø315 sandfangsbrønd Recovery Soil Oliejords plads Jordrensning gascontainer kalkgrav SIGNATURER: P Ny trykledning - perkolat Ny gravitationsledning - perkolat Ny pumpestation - perkolat arbejdsvej Faldretning af membran skel Perkolatbassin(er) Nedsivningsbassin Perkolatrensning PVC PN6 vandledning Lokalplanområde 25 a Nedsivningsanlæg VER. DATO BEMÆRKNINGER TEGN./UDARB. KONTROL GODKENDT Klintholm I/S Masterplan - Deponi Fase 1 PROJEKTNR. TEGN./UDARB. A SNS / SNS KONTROLLERET BEMÆRKNINGER COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby Danmark Tlf Fax GODKENDT MÅL DATO DOKUMENTNR. SNS 1 : A VERSION This drawing is printed on DATE - TIME

11 BIALG 2: Potentialekort SIDE 10/15

12 BILAG 3: Geologisk tværsnit SIDE 11/15

13 NORD SIDE 12/15 BILAG 4: Fredninger og beskyttede områder (uddrag af areal information fra Danmarks Miljøportal) Beskyttede arealer og paddehuller Nedsivningsanlæg

14 BILAG 5: JAGG beregning SIDE 13/15

15 KLINTHOLM I/S NEDSIVNINGSANLÆG TIL PERKOLAT OG OVERFLADEVAND ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby TLF FAX WWW cowi.dk JAGG BEREGNING INDHOLD Mulige placeringer af nedsivningsanlæg og konsekvenser på nærmiljøet Mulige placeringer af nedsivningsanlæg: Umiddelbart opstrøms K1, hvor kalkaquiferen er dækket af 5-7 m Moræneler Umiddelbart opstrøms for vandhullerne, hvor kalkaquiferen er dækket af 2 3 m moræneler og muligvis mindre horisonter af smeltevandssand Påvirkning af Kalkgrav G: Ved placering umiddelbart nord for K1 vil nedsivningen påvirke vandmiljøet i kalkgraven negativt. Størrelsesordnen af påvirkningen fremgår af nedenstående tabel, hvor påvirkningen fra etape 3.1. og 3.2 er angivet. Påvirkningen vil være værst i den sydlige halvdel af kalkgraven Ved placering umiddelbart nord for vandhullerne skønnes kalkgraven at være upåvirket eller i meget ringe grad påvirket. Dette vil kun kunne afgøres, hvis der etableres en moniteringsboring mellem nedsivningsanlægget og kalkgraven. Påvirkning af vandhuller mod syd: Vandhullerne forventes ikke at have kontakt med kalk eller andre sekundære, PROJEKTNR. A DOKUMENTNR. A VERSION 2 UDGIVELSESDATO 07/10/2014 UDARBEJDET KLM KONTROLLERET SNS GODKENDT SNS C:\Users\sns\Documents\My documents \Klintholm IS\Nedsivning\NedsivningV3.docx

16 2/5 NEDSIVNINGSANLÆG hvorfor disse ikke vil være påvirket af det nedsivet perkolat. Placeres nedsivningsanlægget umiddelbart nord for vandhullerne bør der dog som ekstra sikring mod påvirkning af vandhullerne etableres en impermeabel barriere på nedstrømssiden af nedsivningsanlægget. Miljømæssig vurdering: Nedsivningen vurderes tilnærmet at være jævnt fordelt over et nominelt område på 200m x 50m Perkolatmængderne er bestemt som nettoårsnedbør på 280 mm jævnt fordelt på to arealer med ens karakteristika på hhv. 27,100m 2 og 30,500m 2. Der tages udgangspunkt i FortyndingsModel_V3Fin. Resultaterne af beregningerne fremgår af nedenstående tabel Stof Udsivning fra deponi Nedsivning Udsivning fra deponi Syd Påvirkning af recipienten Nedsivning Påvirkning af recipienten Nord Kriterium Bemærkning μg/l μg/l μg/l μg/l μg/l N-total 8, , , Udlederkrav spildevand P-total 0, ,000 9, ,000 Udlederkrav spildevand COD 36, , , Udlederkrav spildevand Klorid , ,8 n.a Naturligt klorid i Storebælt er ca. 12 g/l Ammonium - N 1, , ,0 n.a - ng/l ng/l ng/l ng/l ng/l Bly ,51 15,8 340 Tilføjet naturlig baggrundbelastning 1) Cadmium 101,8 50,1 0,120 0,7 200 Tilføjet naturlig baggrundbelastning 1) Chrom Total ,12 225, Som Chrom III (opløst)14) Chrom VI n.a n.a n.a n.a Tilføjet naturlig baggrundbelastning 1) Kobber ,45 n.a Tilføjet naturlig baggrundbelastning 1) Kviksølv 51,2 50 0,060 35,2 50 Tilføjet naturlig baggrundbelastning 1) Nikkel ,5 152,2 230 Tilføjet naturlig baggrundbelastning 1) Zink ,5 144, Tilføjet naturlig baggrundbelastning 1) Barium ,9 418, Tilføjet naturlig baggrundbelastning 1) Phenol 161 n.a n.a. n.a 770 Tilføjet naturlig baggrundbelastning 1) 1 Miljøministeriet bekendtgørelse nr af 25/08/ Oversigt over kvalitetskriterier fastsat af By og Landskabsstyrelsen 3 Fra ophævet bekg. nr Roskilde miljøcenter Det bemærkes at perkolatpåvirkningen på kalkaquiferen fra nedsivningsanlægget overstiger påvirkningen af perkolat på samme aquifer fra område Syd. Ligeledes bemærkes det, at påvirkningen på den marine slutrecipient ikke er et problem i forhold til miljøkvalitetskriterierne i den marine recipient. Der er i slutrecipienten benyttet en opblandingsfaktor på 850 baseret på angivelserne for lokaliteten i Fortynding langs danske kyster. Miljøstyrelsen. DHI, endelig rapport, juni C:\Users\sns\Documents\My documents \Klintholm IS\Nedsivning\NedsivningV3.docx

17 ca. 125 m ca. 350 m ca. 415 m ca. 335 m NEDSIVNINGSANLÆG 3/5 Konceptuel model Ø Baggrundskoncentration grundvand Nedsivningsanlæg Område Syd Område Midt Område Nord Bredde (B) 200 m Bredde (B) 85 m Bredde (B) 65 m Bredde (B) 125 m Etape 3.1 Blandet affald Etape OlieS Kompostering/Bygningsaffald Etape OlieN Kompostering/Bygningsaffald Rensning olieforurenet jord Rensning olieforurenet jord Areal (A): m 2 Areal (A): m 2 Areal (A): m 2 Længde (L) 90 m Længde (L) 30 m Længde (L) 100 m Infiltration (I) 238 mm Infiltration (I) 85 mm Infiltration (I) 85 mm Hydraulisk ledningsevne (K) 0,0020 m/s Hydraulisk ledningsevne (K) 0,0020 m/s Hydraulisk ledningsevne (K) 0,0020 m/s C0 Hydraulisk gradient (i) 0, Hydraulisk gradient (i) 0, Hydraulisk gradient (i) 0, Lækage membran: 5% Membran Lækage membran: 100% Lækage membran: 100% e eff 0, e eff 0, e eff 0, GV andel 100% GV andel 100% GV andel 100% Afdækning: Nej, under opfyldning Afdækning: Nej, under opfyldning Afdækning: Nej, under opfyldning Perkolattype: A2 Perkolattype: B (opsam+nedsiv) Perkolattype: B (opsam+nedsiv) C0 Etape 3.2 Etape 1.1 Blandet affald Etape 0 Blandet affald Areal (A): m 2 Areal (A): m 2 Areal (A): m 2 Længde (L) 95 m Længde (L) 135 m Længde (L) 240 m Infiltration (I) 238 mm Infiltration (I) 238 mm Infiltration (I) 238 mm Hydraulisk ledningsevne (K) 0,0020 m/s Hydraulisk ledningsevne (K) 0,0020 m/s Hydraulisk ledningsevne (K) 0,0020 m/s Hydraulisk gradient (i) 0, Hydraulisk gradient (i) 0, Hydraulisk gradient (i) 0, Lækage membran: 5% Membran Lækage membran: 5% Membran Lækage membran: 100% Ingen membran e eff 0, e eff 0, e eff 0, GV andel 0% GV andel 0% GV andel 0% Afdækning: Nej, under opfyldning Afdækning: 1m jord og græs Afdækning: Slutafdækket, biocover Perkolattype: A1 (opsam+nedsiv) Perkolattype: A2 Perkolattype: 0 (opsam+nedsiv) Total område Syd m 2 Nedsivning Etape 1.2/1.3 Blandet affald Areal (A): m 2 Længde (L) 50 m Areal (A): m 2 Infiltration (I)* mm Længde (L) 175 m Etape 2.1/2.2 Mineralsk affald Hydraulisk ledningsevne (K) 0,0020 m/s Infiltration (I) 486 mm Hydraulisk gradient (i) 0, Hydraulisk ledningsevne (K) 0,0020 m/s Areal (A): m 2 Lækage membran: 100% Membran Hydraulisk gradient (i) 0, Længde (L) 65 m e eff 0, Lækage membran: 5% Membran Infiltration (I) 238 mm GV andel 100% e eff 0, Hydraulisk ledningsevne (K) 0,0020 m/s Afdækning: GV andel 0% Hydraulisk gradient (i) 0, Perkolattype: Afdækning: Nej, under opfyldning Lækage membran: 5% Membran Perkolattype: A2 e eff 0, GV andel 0% Total område Midt m 2 Afdækning: Nej, under opfyldning * Infiltration beregnet som nedsivet volumen/areal Perkolattype: A3 (opsam+nedsiv) Total område Nord m 2 CS CS CM Kystlængde (LK): 150 m Kystlængde (LK): 75 m Kystlængde (LK): 100 m Kystlængde (LK): CN 140 m Storebælt Fortynding langs danske kyster C:\Users\sns\Documents\My documents \Klintholm IS\Nedsivning\NedsivningV3.docx

18 4/5 NEDSIVNINGSANLÆG Kildestyrker Målte kildestyrker Grundvand Nedsivning Etape 3.1 Etape 3.2 Etape OlieS Etape 1.1 Etape 1.2/1.3 Etape OlieN Etape 0 Se ark Etape0 Etape 2 Stof / Perkolattype -> (målt maj 2009) el Perkolatbrønd A Perkolatbrønd B Vægtet A2 A1 B A2 A2 B 0 A3 mg/l mg/l mg/l mg/l mg/l mg/l mg/l mg/l mg/l mg/l mg/l mg/l N-total 5,55 20,75 14, ,57 0,13 13,90 62,57 62,57 13,90 864,00 25,75 P-total 0,13 0,32 0,9 0,57 4,43 0,24 0,71 4,43 4,43 0,71 6,82 0,13 COD <15, ,00 120,00 110,67 500,00 500,00 110,67 610,00 190,00 Klorid , ,25 79, , ,50 79, , ,00 Ammonium - N 0,06 5,91 7, ,57 0,13 9,27 62,57 62,57 9,27 690,00 25,75 μg/l μg/l μg/l μg/l μg/l μg/l μg/l μg/l μg/l μg/l μg/l μg/l Bly 0,92 0,780 14,0 6,54 < 2,50 < 2,50 12,87 < 2,50 < 2,50 12,87 1,46 < 2,50 Cadmium 0,047 0,310 0,290 0,301 < 0,50 < 0,50 < 0,50 < 0,50 < 0,50 < 0,50 0,10 < 0,50 Chrom Total 0,34 2,70 12,8 7,1 39,00 < 5,00 13,30 39,00 39,00 13,30 165,00 6,00 Chrom VI 0,0 n.a n.a n.a n.a n.a n.a n.a n.a n.a n.a n.a Kobber 0,40 15,08 26,2 19,9 7,00 20,00 26,00 7,00 7,00 26,00 6,98 n.a Kviksølv 0,05 0,06 > 0,05 > 0,06 < 0,10 < 0,10 36,67 < 0,10 < 0,10 36,67 0,14 < 0,10 Nikkel 9,60 26,3 7,67 18,2 67,00 33,00 7,87 67,00 67,00 7,87 98,60 66,00 Zink 4,55 6,68 48,3 24,8 20,00 < 10,00 87,00 20,00 20,00 87,00 41,60 < 10,00 Barium 34, ,00 84,00 169,33 170,00 170,00 169,33 150,00 580,00 Phenol 0,2 > 0,02 > 0,02 > 0,02 n.a n.a 1,20 n.a n.a 1,20 0,48 n.a Arsen 1,0 0,0 39,00 4,00 22,67 39,00 39,00 22,67 n.a 7,00 m,p-xylen n.a 0 3,20 0,20 0,07 3,20 3,20 0,07 n.a 0,20 o-xylen n.a 0 1,60 < 0,10 n.a 1,60 1,60 n.a < 0,10 < 0,10 Toluen n.a 0 0,20 0,10 n.a 0,20 0,20 n.a n.a 0,10 Benzen n.a 0 0,20 0,10 n.a 0,20 0,20 n.a n.a 0,10 Phenanthren < 0,01 < 0,00 n.a n.a 0,05 n.a n.a 0,05 n.a n.a Pyren < 0,01 < 0,00 n.a n.a 0,05 n.a n.a 0,05 n.a n.a Benzo(a)anthracen < 0,01 < 0,00 n.a n.a n.a n.a n.a < 0,05 n.a n.a Fluoren < 0,01 < 0,00 n.a n.a 0,05 n.a n.a 0,05 n.a n.a PAH iht. EPA < 0,05 < 0,00 n.a n.a 0,08 n.a n.a 0,08 n.a n.a NVOC , ,00 n.a , ,00 n.a n.a 38000,00 BTEX - total < 0,10 < 0,00 5,20 n.a n.a 5,20 5,20 n.a n.a n.a Kulbrinter Index (C10-C40) <2,0 <0,0 3100,00 < 0,10 n.a 3100, ,00 n.a n.a 250,00 PCB-sum <0,07 <0,00 n.a n.a n.a n.a n.a n.a n.a n.a 3,5-Dimethylphenol <0,50 <0,00 1,20 < 0,50 < 0,50 1,20 1,20 < 0,50 n.a n.a Kontrol stoffer jf. grønt regnskab a) grundvandskriterier Areal Areal Total Vol m³ Røde tal=værdier fra Ravnshøj losseplads b) drikkevandskriterie c) måling foreligger ikke, evt. tal er skønnet d) ikke detekteret C:\Users\sns\Documents\My documents \Klintholm IS\Nedsivning\NedsivningV3.docx

19 NEDSIVNINGSANLÆG 5/5 JAGG beregninger Beregning af skønnede grundvandskoncentrationer umiddelbart nedstrøms og område Syd C0 = baggrundskoncentration i grundvand C1 = Middelkildestyrke Nedsivning C2= beregnet koncentration under nedsivningsanlægget Total Perkolat Naturligt Fortyndingsfaktor C1/C2: 0,746 0,254 Fortyndingsfaktor C1/C3: 0,217 0,783 Variabel Cgv C1 C2 C3,Nedsivning Beregningsgrundlag Etape 3.1 mg/l mg/l mg/l mg/l A m 2 Areal af Etape N-total 5,55 18,09 14,91 8,27 B 200 m Bredde vinkelret på strømretning P-total 0,13 0,57 0,46 0,23 L 50 m Længde af etape COD 15,00 115,42 89,92 36,79 I 1207 mm Infiltration fra toplagsmodel Klorid 35, ,17 790,17 254,64 K 0,0020 m/s Hydraulisk ledningsevne Ammonium - N 0,06 6,57 4,92 1,47 i 0, Hydraulisk gradient μg/l μg/l μg/l μg/l Bly 0,92 6,54 5,11 2,14 eeff 0,0033 fra prøvepumpning Til at bestemme nedstrømspunkt for beregning af C3 Cadmium 0,05 0,30 0,24 0,10 V p m/å Er kun relevant i forhold til Etape Syd E3.2 Chrom Total 0,34 7,12 5,39 1,81 Chrom VI 0,00 n.a #VALUE! #VALUE! αl (l) 0,2 αl= -10-6* l *l Flux Total a) m 3 /år Kobber 0,40 19,91 14,96 4,63 hm 72 / 900 * αl * Vp * t Flux Perkolat b) m 3 /år Kviksølv 0,05 0,06 0,05 0,05 t 0,002 år Flux GV c) m 3 /år Nikkel 9,60 18,16 15,98 11,46 h 1 0,89 m Zink 4,55 24,79 19,65 8,94 a) KI bestemt under deponi = total flux (GV + Perkolat) Barium 34,04 162,90 130,18 62,00 Trin 1 b) Bidrag til total GV fra Deponi Phenol 0,20 0,02 0,07 0,16 Fortyndingsfaktor: (A * I * r) / (B * hl * K * i) c) Bidrag fra opstrøms GV Arsen C2 = C1 * fortyndingsfaktor m,p-xylen r 100% lækage o-xylen Toluen Teoretisk beregningspunkt: 125 m* Flux Total m 3 /år Benzen αl (l) 0,67 Flux Perkolat b) m 3 /år Phenanthren t 0,006 år Flux GV m 3 /år Pyren hl 3,06 Denne i h1 + minimum af tl (1 år) eller 100 m Benzo(a)anthracen Fluoren Trin 2 PAH iht. EPA NVOC BTEX - total Kulbrinter Index (C10-C40) PCB-sum Fortyndingsfaktor: (A * I * r) / (B * hl * K * i) 3,5-Dimethylphenol C3 = C1 * fortyndingsfaktor C3 = h 1/h l * C2 * Dette sat sammenfaldende med E3 teoretisk beregningspunkt Påvirkning på Storebælt Klintholm I/S nye deponi Marine fortynding C 1 = C 0 / S 1 Beregningsgrundlag 0 C0 (Total) C1 (Total) Total flux m 3 /år μg/l μg/l LK 150 m N-total 8,27 0,010 q 1 1,18 l/s pr. 100 m P-total 0,23 0,000 COD 36,8 0,043 Standard værdier Klorid 254,6 0,299 q 0,1 l/s Ammonium - N 1,473 0,002 S Fig. 4.3 Fortynding langs danske kyster ng/l ng/l Bly 2.136,223 2,510 S S 1 = S * q / q 1 Cadmium 101,8 0,120 Chrom Total ,123 1/S 1 0,0012 Kobber ,446 Kviksølv 51,2 0,060 Nikkel ,462 Zink ,507 Barium ,854 Phenol 161 n.a. C:\Users\sns\Documents\My documents \Klintholm IS\Nedsivning\NedsivningV3.docx

20 BILAG 6: Analyseresultater Brønd A (Asbestdepot) og Brønd B (Oliejordsplads) SIDE 14/15

21 SIDE 15/15

Klintholm I/S Nedsivningstilladelse for overfladevand og perkolat. Klintholm I/S. Att.: dir. Jørgen Nestor og Martin Johansen

Klintholm I/S Nedsivningstilladelse for overfladevand og perkolat. Klintholm I/S. Att.: dir. Jørgen Nestor og Martin Johansen MEMO TITEL Klintholm I/S Nedsivningstilladelse for overfladevand og perkolat DATO 17. maj 2016 TIL Klintholm I/S. Att.: dir. Jørgen Nestor og Martin Johansen ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens

Læs mere

VURDERING AF PERKOLATUDSIVNING FRA MELLEM- OPLAG AF TRÆFYRINGSASKE PÅ STEGENAU DEPOTET

VURDERING AF PERKOLATUDSIVNING FRA MELLEM- OPLAG AF TRÆFYRINGSASKE PÅ STEGENAU DEPOTET Notat NIRAS A/S Birkemoseallé 27-29, 1. sal DK-6000 Kolding DONG Energy A/S VURDERING AF PERKOLATUDSIVNING FRA MELLEM- OPLAG AF TRÆFYRINGSASKE PÅ STEGENAU DEPOTET Telefon 7660 2600 Telefax 7630 0130 E-mail

Læs mere

VURDERING AF NEDSIVNING AF DRÆNVAND FRA ETAPE 6.2

VURDERING AF NEDSIVNING AF DRÆNVAND FRA ETAPE 6.2 NORD GROUP VURDERING AF NEDSIVNING AF DRÆNVAND FRA ETAPE 6.2 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning og Hovedkonklusioner

Læs mere

Hvad siger lovgivningen, hvilke kriterier skal lægges til grund og hvor, hvilke stoffer skal vi se på?

Hvad siger lovgivningen, hvilke kriterier skal lægges til grund og hvor, hvilke stoffer skal vi se på? Lossepladser State of the Art, ATV Jord & Grundvand Overgang til passiv tilstand Hvad siger lovgivningen, hvilke kriterier skal lægges til grund og hvor, hvilke stoffer skal vi se på? Lizzi Andersen, Senior

Læs mere

Oprensning af regnvandsbassiner, søer og vandløb. Håndtering af sediment og afvanding. Jan K. Pedersen, EnviDan A/S

Oprensning af regnvandsbassiner, søer og vandløb. Håndtering af sediment og afvanding. Jan K. Pedersen, EnviDan A/S Oprensning af regnvandsbassiner, søer og vandløb Håndtering af sediment og afvanding Jan K. Pedersen, EnviDan A/S Håndtering af sediment Generelt -sediment typer (organisk/uorganisk) Afvanding af sediment

Læs mere

NordGroup A/S Lindholmsvej 3 5800 Nyborg. Tilladelse til etablering af nedsivningsanlæg for overfladevand. 4. februar 2014

NordGroup A/S Lindholmsvej 3 5800 Nyborg. Tilladelse til etablering af nedsivningsanlæg for overfladevand. 4. februar 2014 NordGroup A/S Lindholmsvej 3 5800 Nyborg Byg, Plan og Erhverv Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf.: 62 23 30 00 industrimiljoe@svendborg.dk www.svendborg.dk Tilladelse til etablering af nedsivningsanlæg for

Læs mere

Matr. nr. 14k og 20c, Vormark by, Hesselager Udvidelsen ligger på Matr. 13e Vormark by, Hesselager

Matr. nr. 14k og 20c, Vormark by, Hesselager Udvidelsen ligger på Matr. 13e Vormark by, Hesselager Svendborg Kommune Att. Jacob Haass Svendsen. Ramsherred 5 5700 Svendborg ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DATO 15. maj 2014 SIDE 1/8

Læs mere

Beregning af blandingszoner ved Tengslemark 2 s udledning

Beregning af blandingszoner ved Tengslemark 2 s udledning Beregning af blandingszoner ved Tengslemark 2 s udledning Odsherred Spildevand A/S Slutrapport Januar 2015 Dette rapport er udarbejdet under DHI s ledelsessystem, som er certificeret af DNV for overensstemmelse

Læs mere

Præsentation. Oprensning af regnvandsbassiner

Præsentation. Oprensning af regnvandsbassiner Præsentation Oprensning af regnvandsbassiner EnviDan Gruppens selskabsstruktur - 2011 EnviDan Holding ApS EnviDan A/S EnviDan Water A/S EnviDan Service A/S GasCon A/S EnviDan International A/S Afdelinger

Læs mere

FORSLAG TIL ANALYSEKVALITETSKRAV EFTER NY MODEL FOR

FORSLAG TIL ANALYSEKVALITETSKRAV EFTER NY MODEL FOR Notat 10.6 dato den 1/7-011 FORSLAG TIL ANALYSEKVALITETSKRAV EFTER NY MODEL FOR PARAMETRE DER PT. ER INDEHOLDT I BKG. NR. 866 1 Bekendtgørelsens bilag 1.7, Kontrol/overvågning af marint vand Endeligt forslag

Læs mere

OPBLANDINGSMODEL FOR NYT DEPONERINGS-ANLÆG VED GLATVED

OPBLANDINGSMODEL FOR NYT DEPONERINGS-ANLÆG VED GLATVED APRIL 2012 RENO DJURS I/S OPBLANDINGSMODEL FOR NYT DEPONERINGS-ANLÆG VED GLATVED RAPPORT - UDKAST ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW

Læs mere

GRØNT REGNSKAB 2014. Samsø Kommune, Affaldscenter Harpesdal

GRØNT REGNSKAB 2014. Samsø Kommune, Affaldscenter Harpesdal GRØNT REGNSKAB 2014 Samsø Kommune, Samsø Kommune Søtofte 10 8305 Samsø Telefon: 8792 2200 E-mail: kommune@samsoe.dk Hjemmeside: www.samsoe.dk BASISOPLYSNINGER Navn og adresse: Virksomheden ejes af: Virksomheden

Læs mere

Helsingør Kommune, Center for Økonomi og Ejendomme, Bjarne Johansen

Helsingør Kommune, Center for Økonomi og Ejendomme, Bjarne Johansen Helsingør Kommune, Center for Økonomi og Ejendomme, Bjarne Johansen Center for Kultur, Idræt og byplanlægning, Snekkersten Idrætsanlæg, Hans Henrik Schmidt Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø

Læs mere

Collstrop Horsens 1890-1978. 1 www.regionmidtjylland.dk

Collstrop Horsens 1890-1978. 1 www.regionmidtjylland.dk Collstrop Horsens 1890-1978 1 1 www.regionmidtjylland.dk Collstrop træimprægnering Driftsperiode 1890-1978 Svelleimprægnering frem til 1970. Rüpingmetoden. Op til 400.000 sveller/år. Råd- og brandimprægnering

Læs mere

Ekokem A/S Lindholmsvej Nyborg. 29. februar 2016

Ekokem A/S Lindholmsvej Nyborg. 29. februar 2016 Ekokem A/S Lindholmsvej 3 5800 Nyborg Erhverv, Bolig og Kultur Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf.: 62 23 30 00 industrimiljoe@svendborg.dk www.svendborg.dk Tilladelse til nedsivning af drænvand fra etape

Læs mere

Dansk Miljørådgivning A/S

Dansk Miljørådgivning A/S Dansk Miljørådgivning A/S Vognmand Filtenborg Nørrebro 70B 7900 Nykøbing M Att: Bjørn Filtenborg Sagsnr.: Dato: 2017-1124 3. august 2017 Risikovurdering vedr. indbygning af forurenet jord i støjvold beliggende

Læs mere

Godkendelse i henhold til miljøbeskyttelsesloven til udvidelse af etape 1, Rærup Deponi, I/S RenoNord, Halsvej 70 9310 Vodskov

Godkendelse i henhold til miljøbeskyttelsesloven til udvidelse af etape 1, Rærup Deponi, I/S RenoNord, Halsvej 70 9310 Vodskov #BREVFLET# Click here to enter text. prøve Aalborg Kommune, Miljø, MEF Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby Rærup Deponi, I/S Reno-Nord Halsvej 70 9310 Vodskov Sendt pr. mail til: renonord@renonord.dk

Læs mere

Notat Renset spildevand fra PIPELINE til Kighanerenden ifm. nedlæggelse af Rundforbi Renseanlæg. Sag nr. 08/41490. Projektbeskrivelse

Notat Renset spildevand fra PIPELINE til Kighanerenden ifm. nedlæggelse af Rundforbi Renseanlæg. Sag nr. 08/41490. Projektbeskrivelse Notat Renset spildevand fra PIPELINE til Kighanerenden ifm. nedlæggelse af Rundforbi Renseanlæg Sag nr. 08/41490 Projektbeskrivelse Det er vedtaget, at Rundforbi Renseanlæg nedlæges og erstattes af en

Læs mere

LEGO System A/S Åstvej 1 7190 Billund

LEGO System A/S Åstvej 1 7190 Billund LEGO System A/S Åstvej 1 7190 Billund Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning med oppumpning og bortledning af indtil 100.000 m³ grundvand Billund Kommune meddeler hermed LEGO System A/S tilladelse

Læs mere

BILAG 1 OVERORDNET INDRETNING AF ANLÆGGET

BILAG 1 OVERORDNET INDRETNING AF ANLÆGGET BILAG 1 OVERORDNET INDRETNING AF ANLÆGGET 69 Overordnet indretning af anlægget BILAG 2 BEREDSKABSPLAN 70 Den lokale Beredskabsplan for Odense Nord Miljøcenter og Stige Ø 21-12-2009 1 Beredskabsplan Odense

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Opland Strøby Egede - Udledning til Tryggevælde Å - Udledningstilladelse

AFGØRELSE i sag om Opland Strøby Egede - Udledning til Tryggevælde Å - Udledningstilladelse Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 03. april 2013 J.nr.: NMK-10-00106 (tidl. MKN-100-00391) Ref.: LITEL, XPSAL AFGØRELSE i sag om Opland Strøby Egede - Udledning

Læs mere

VVM Myndighed. Lyngby-Taarbæk Kommune. Basis oplysninger. LAR anlæg i Ermelundskilen. Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen:

VVM Myndighed. Lyngby-Taarbæk Kommune. Basis oplysninger. LAR anlæg i Ermelundskilen. Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Lyngby-Taarbæk Kommune LAR anlæg i Ermelundskilen Anlægget etableres til forsinkelse

Læs mere

KÆRGÅRD PLANTAGE UNDERSØGELSE AF GRUBE 3-6

KÆRGÅRD PLANTAGE UNDERSØGELSE AF GRUBE 3-6 Region Syddanmark Marts 211 KÆRGÅRD PLANTAGE UNDERSØGELSE AF GRUBE 3-6 INDLEDNING OG BAGGRUND Dette notat beskriver resultaterne af undersøgelser af grube 3-6 i Kærgård Plantage. Undersøgelserne er udført

Læs mere

Indledende miljøundersøgelser til foreløbig kategorisering af overskudsjord

Indledende miljøundersøgelser til foreløbig kategorisering af overskudsjord Notat SAG: Om- og tilbygning af St. Magleby Skole SAG NR.: 12161M VEDR.: Indledende miljøundersøgelser til foreløbig kategorisering af overskudsjord DATO: 2013.03.14 INIT.: BB Indledning I forbindelse

Læs mere

Hjørring Kommune. Forsvarets ejendomsstyrelse Arsenalvej 55. Hjørring den TILLADELSE TIL

Hjørring Kommune. Forsvarets ejendomsstyrelse Arsenalvej 55. Hjørring den TILLADELSE TIL Hjørring Kommune Forsvarets ejendomsstyrelse Arsenalvej 55 9800 Hjørring TILLADELSE TIL Hjørring den 10-11-2016 Sagsnr.: 06.11.01-G01-14-16 Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon

Læs mere

SLUSEHOLMEN KANALBY - VURDERING AF UDSIVNING AF MILJØFREMMEDE STOFFER IGENNEM SPUNSVÆG

SLUSEHOLMEN KANALBY - VURDERING AF UDSIVNING AF MILJØFREMMEDE STOFFER IGENNEM SPUNSVÆG C.G. JENSEN A/S SLUSEHOLMEN KANALBY - VURDERING AF UDSIVNING AF MILJØFREMMEDE STOFFER IGENNEM SPUNSVÆG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Faxe Miljøanlæg Moniteringsboring LB5

Faxe Miljøanlæg Moniteringsboring LB5 Bilag 2 Maj 2015 Rev. 24.11.2015 Faxe Miljøanlæg Moniteringsboring LB5 Indhold Baggrund... 1 Grundvandsboring LB5... 1 Forhøjet indhold af klorid, sulfat og AOX... 2 Forhøjet indhold af kulbrinter... 2

Læs mere

Ansøgning om medfinansiering af privat klimatilpasningsprojekt på Engvej Nord

Ansøgning om medfinansiering af privat klimatilpasningsprojekt på Engvej Nord 1. Beskrivelse & formål: Formålet med projektet er at klimatilpasse vejen samt de omkringliggende områder mod den øgede nedbør, der forventes at komme i fremtiden. Målet er at håndtere regnvandet lokalt,

Læs mere

Tabel 1.1. Sammenstikningsskema for blandprøver Blandprøve St. 1 St. 2 St. 3 St. 4. Delprøver M2 M1 M5 M10. Delprøver M3 M8 M6 M11

Tabel 1.1. Sammenstikningsskema for blandprøver Blandprøve St. 1 St. 2 St. 3 St. 4. Delprøver M2 M1 M5 M10. Delprøver M3 M8 M6 M11 SAMSØ KOMMUNE BALLEN FÆRGEHAVN, SAMSØ MILJØUNDERSØGELSER AF SEDIMENT ADRESSE Jens Chr. Skous Vej 9 TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DATARAPPORT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Resultater og

Læs mere

Støjvold III Risikovurdering ved brug af lettere forurenet jord til anlæg

Støjvold III Risikovurdering ved brug af lettere forurenet jord til anlæg NOTAT Projekt Risikovurdering af lettere forurenet jord - støjvold III i Ballerup Kommune Kunde Ballerup Kommune Notat nr. Miljø-01 Dato 2014-11-25 Til Henrik Linder, Ballerup Kommune Fra Lisbeth Hanefeld

Læs mere

03-03-2014 14/2175 KS: AANN. BHC Miljø ApS Foldager 5 6400 Sønderborg. Påbud efter lov om miljøbeskyttelse 41

03-03-2014 14/2175 KS: AANN. BHC Miljø ApS Foldager 5 6400 Sønderborg. Påbud efter lov om miljøbeskyttelse 41 03-03-2014 14/2175 KS: AANN BHC Miljø ApS Foldager 5 6400 Sønderborg Påbud efter lov om miljøbeskyttelse 41 Sønderborg Kommune meddeler påbud til BHC Miljø ApS, Foldager 5, matrikel nr. 12d Vollerup, Ulkebøl,

Læs mere

Tilslutningstilladelse til vask af biler hos TDC A/S, Snehvidevej 2

Tilslutningstilladelse til vask af biler hos TDC A/S, Snehvidevej 2 til vask af biler hos TDC A/S, Snehvidevej 2 1 Stamdata for TDC Virksomhedens navn og adresse TDC A/S Herlev Central Snehvidevej 2 2730 Herlev Kommune CVR nr. og p nr. CVR nr. 14773908 P-nr. 1013874960

Læs mere

Undersøgelse af spildevandsudledning i Vesterhavet

Undersøgelse af spildevandsudledning i Vesterhavet Undersøgelse af spildevandsudledning i Vesterhavet Arlas rensningsanlæg ved Nr. Vium Trin 1 Videncentret for Landbrug Trin1-Teknisk notat Juni 2013 Vand Miljø Sundhed Undersøgelse af spildevandsudledning

Læs mere

Faxe Miljøanlæg Moniteringsboring LB5

Faxe Miljøanlæg Moniteringsboring LB5 December 2016 Faxe Miljøanlæg Moniteringsboring LB5 Indhold Baggrund... 1 Grundvandsboring LB5... 1 Forhøjet indhold af klorid, sulfat og AOX... 2 Renovering af boring LB5... 2 Vurdering af mulige forureningskilde

Læs mere

NOTAT 1 INDLEDNING... 2. 2 BESKRIVELSE AF LOKALITETEN... 2 2.1 Vandindvindingsinteresser... 2 2.2 Arealanvendelsen... 2 2.3 Forureningskilder...

NOTAT 1 INDLEDNING... 2. 2 BESKRIVELSE AF LOKALITETEN... 2 2.1 Vandindvindingsinteresser... 2 2.2 Arealanvendelsen... 2 2.3 Forureningskilder... 27.10.2014 S-1302333 John Skov NOTAT SAG : Brudsigvej, Rødding (areal for brandøvelser) EMNE : Miljøteknisk undersøgelse REKVIRENT : Vejen Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING... 2 2 BESKRIVELSE AF

Læs mere

Teknisk notat. Esbjerg Spulefelt - VVM Ansøgning om yderligere reducerede krav. : Signe Ingvardsen. : Erik Dal. Vedlagt : Kopi til :

Teknisk notat. Esbjerg Spulefelt - VVM Ansøgning om yderligere reducerede krav. : Signe Ingvardsen. : Erik Dal. Vedlagt : Kopi til : Teknisk notat Grontmij Carl Bro A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4363 6567 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Esbjerg Spulefelt - VVM Ansøgning om yderligere reducerede

Læs mere

ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5

ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5 Tønder Kommune Teknik og Miljø Rådhusstræde 2 6240 Løgumkloster Telefon: 74 92 92 92 E-mail: teknisk@toender.dk ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5 Skemaet udfyldes af bygherren eller dennes

Læs mere

Fuldskalarensning af vejvand. Vand i byer Teknologisk Thomas Hauerberg Larsen

Fuldskalarensning af vejvand. Vand i byer Teknologisk Thomas Hauerberg Larsen Fuldskalarensning af vejvand Vand i byer Teknologisk 03-11- Thomas Hauerberg Larsen Agenda Kort gennemgang af projekter og analyseprogram Meget lidt teori Gennemgang resultater (fokus på Ved Renden) Konklusioner

Læs mere

Frederikssund Kommune Tovet 2 3600 Frederikssund Att.: Team Natur, Berit Louise Mogensen Mail: blmog@frederikssund.dk

Frederikssund Kommune Tovet 2 3600 Frederikssund Att.: Team Natur, Berit Louise Mogensen Mail: blmog@frederikssund.dk Frederikssund Kommune Tovet 2 3600 Frederikssund Att.: Team Natur, Berit Louise Mogensen Mail: blmog@frederikssund.dk Dato Sagsbehandler J.nr. 1. oktober 2012 saril 016997-2012 Tilladelse efter Miljøbeskyttelseslovens

Læs mere

Supplerende miljøundersøgelse, nord for klubhuset, Hekla Boldklub, Artillerivej 181, København S

Supplerende miljøundersøgelse, nord for klubhuset, Hekla Boldklub, Artillerivej 181, København S Sag nr.: 113026/HB Dato: 12. august 2013 NOTAT Supplerende miljøundersøgelse, nord for klubhuset, Hekla Boldklub, Artillerivej 181, København S 1. Indledning I forbindelse med mulig udlægning af kunstgræsbaner

Læs mere

24. februar 2016. Projekt nr. 222931. Dokument nr. 1218827378 Version 1. Kontrolleret af: MAC Godkendt af: NIRAS A/S. CVR-nr.

24. februar 2016. Projekt nr. 222931. Dokument nr. 1218827378 Version 1. Kontrolleret af: MAC Godkendt af: NIRAS A/S. CVR-nr. 24. februar 216 Projekt nr. 222931. Dokument nr. 1218827378 Version 1 Udarbejdet af: MLJ Kontrolleret af: MAC Godkendt af: Anmeldelse i henhold til VVM-bekendtgørelsens 1 2, stk. 1 af anlæg af nyt afløb

Læs mere

SKÆRBÆKVÆRKET, UDLEDNING AF KONDENSAT TIL RECIPIENT INDHOLD. 1 Indledning og formål. 1 Indledning og formål 1

SKÆRBÆKVÆRKET, UDLEDNING AF KONDENSAT TIL RECIPIENT INDHOLD. 1 Indledning og formål. 1 Indledning og formål 1 DONG ENERGY SKÆRBÆKVÆRKET, UDLEDNING AF KONDENSAT TIL RECIPIENT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk BIDRAG TIL VVM FOR SKÆRBÆKVÆRKET,

Læs mere

Odsherred Spildevand A/S

Odsherred Spildevand A/S Odsherred Spildevand A/S Etablering af havledning fra Tengslemark renseanlæg Skitseforslag 20-10-2015 (revision 2) 5167rpAMR_Skitseforslag_Rev1_10-02-2015.docx Udarbejdet til: Odsherred Spildevand A/S

Læs mere

Tilslutningstilladelse til vaskeplads hos HOFOR A/S, Smedeholm 1 og 4

Tilslutningstilladelse til vaskeplads hos HOFOR A/S, Smedeholm 1 og 4 til vaskeplads hos HOFOR A/S, Smedeholm 1 og 4 1 Stamdata for HOFOR A/S Smedeholm 1 og 4 Virksomhedens navn og adresse HOFOR A/S Smedeholm 1+4 2730 Herlev Kommune CVR nr. og p nr. CVR nr. 10073022 P-nr.

Læs mere

Notat vedrørende forureningsundersøgelse på Kløvkærvej 8, 6000 Kolding.

Notat vedrørende forureningsundersøgelse på Kløvkærvej 8, 6000 Kolding. Kløvkærvej 8, Kolding Side 1 Notat vedrørende forureningsundersøgelse på Kløvkærvej 8, 6000 Kolding. Indledning Kolding Kommune har anmodet Dansk Miljørådgivning A/S om at udføre en forureningsundersøgelse

Læs mere

CASE: UDLEDNING TIL VANDLØB (Harrestrup Å)

CASE: UDLEDNING TIL VANDLØB (Harrestrup Å) CASE: UDLEDNING TIL VANDLØB (Harrestrup Å) VandCamp 2. og 3. december 2013 Morten Ejsing, Center for Miljø, Københavns Kommune Generel lovgivning Miljøbeskyttelsesloven ( 28) Spildevandsbekendtgørelsens

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 1 til Lejre Kommuneplan 2013 for et parkeringsareal ved Hvalsøhallen

Kommuneplantillæg nr. 1 til Lejre Kommuneplan 2013 for et parkeringsareal ved Hvalsøhallen Kommuneplantillæg nr. 1 til Lejre Kommuneplan 2013 for et parkeringsareal ved Hvalsøhallen Kommuneplantillæg nr. 1 omfatter følgende matrikelnumre: Del af 7y og 6h, begge Kirke Hvalsø By, Kirke Hvalsø.

Læs mere

Spildevandstilladelse Pandrup Genbrugsplads

Spildevandstilladelse Pandrup Genbrugsplads Jammerbugt kommune Toftevej 43 9440 Aabybro Miljø Toftevej 43, 9440 Aabybro raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lisbeth Kroman Direkte 7257 7605 lkr@jammerbugt.dk 14-12-2015 Sagsnr.: 06.01.15-P19-3-15

Læs mere

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej.

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej. Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak til Kohaverenden,

Læs mere

for Svanemærket vaskehal med Biologisk vandrensningsanlæg for

for Svanemærket vaskehal med Biologisk vandrensningsanlæg for Bilag 4 - Spildevandsteknisk redegørelse Dato: rev. 16.07.2014 [Skriv et citat fra dokumentet, eller gengiv en interessant pointe. Du kan placere tekstboksen et hvilket som helst sted i dokumentet. Brug

Læs mere

Smedevænget 8. 6430 Nordborg. 6430 Nordborg. Matrikel nr. 1045 Guderup, Egen. Ikke relevant. undersøges

Smedevænget 8. 6430 Nordborg. 6430 Nordborg. Matrikel nr. 1045 Guderup, Egen. Ikke relevant. undersøges Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Projekt beskrivelse jf. anmeldelse Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Gert Schneider, SlothMøller Møllegade

Læs mere

Notat. Baggrund. Internt notat om AEM beregninger Nord og Initialer Syd modellen

Notat. Baggrund. Internt notat om AEM beregninger Nord og Initialer Syd modellen Notat Sag BNBO beregninger Projektnr. 04779 Projekt Svendborg Kommune Dato 04-03-07 Emne Internt notat om AEM beregninger Nord og Initialer MAON/DOS Syd modellen Baggrund I forbindelse med beregning af

Læs mere

Frederiksberg Kommune Kulturdirektoratet Rådhuset 2000 Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Kulturdirektoratet Rådhuset 2000 Frederiksberg Frederiksberg Kommune Kulturdirektoratet Rådhuset 2000 Frederiksberg Vedr.: Tilladelse til tilslutning af drænvand fra kunststofbaner, matr. nr. 29 be, Jens Jessens Vej 22, Frederiksberg, til offentlig

Læs mere

Uorganiske sporstoffer

Uorganiske sporstoffer Uorganiske sporstoffer Grundvandsovervågning Ved udgangen af 999 var der ca. 95 aktive filtre, som var egnede til prøvetagning og analyse for uorganiske sporstoffer. I perioden 993 til 999 er mere end

Læs mere

Petersværft Renseanlæg

Petersværft Renseanlæg Petersværft Renseanlæg 2010 Kontrol af udløbskrav I det efterfølgende skema er vist udledningstilladelsens krav, gældende fra den 12. juni 1991, samt de målte middelværdier med den tilhørende standardafvigelse.

Læs mere

Herning Vand A/S Ålykkevej 5 7400 Herning. Att.: Benny Nielsen E-mail: ben@herningvand.dk

Herning Vand A/S Ålykkevej 5 7400 Herning. Att.: Benny Nielsen E-mail: ben@herningvand.dk TEKNIK OG MILJØ Herning Vand A/S Ålykkevej 5 7400 Herning Att.: Benny Nielsen E-mail: ben@herningvand.dk Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8029 bjgjp@herning.dk

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00766 Ref. Anlhh/Molut Dato: 16. sept. 2015

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00766 Ref. Anlhh/Molut Dato: 16. sept. 2015 Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00766 Ref. Anlhh/Molut Dato: 16. sept. 2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse Køge Jorddepot CVR nummer 29189374 Virksomhedstype

Læs mere

4 Årsager til problemet med vandlidende arealer på bagsiden af dæmningen 3. Oversigtskort med boringsplaceringer. Håndboringer (fra Rambøll)

4 Årsager til problemet med vandlidende arealer på bagsiden af dæmningen 3. Oversigtskort med boringsplaceringer. Håndboringer (fra Rambøll) NATURSTYRELSEN UNDERSIVNING AF DIGER VED SIDINGE ENGE VÅDOMRÅDE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk VURDERING AF ÅRSAG OG MULIGHED FOR

Læs mere

Lagergårdsvej, vejudvidelse, jordkartering

Lagergårdsvej, vejudvidelse, jordkartering MEMO TITEL Lagergårdsvej, vejudvidelse, jordkartering DATO 19. oktober 2012 TIL COWI, hwj FRA COWI, ndr PROJEKTNR A028003-017 ADRESSE 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FA +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Kemiske undersøgelser af drikkevand Højst Vand fra Søndersø Islevbro Thorsbro Marbjerg Lejre Slangerup Regnemark tilladelige byledningsværdier

Kemiske undersøgelser af drikkevand Højst Vand fra Søndersø Islevbro Thorsbro Marbjerg Lejre Slangerup Regnemark tilladelige byledningsværdier Københavns Kommune Vandet i Københavns Kommune leveres fra de syv regionale vandværker ad følgende ledningsstrækninger: Værkerne Søndersø og Slangerup leder vandet af en fælles trykledning til beholderanlægget

Læs mere

Afgørelse vedrørende grundvandskontrol for Arwos Deponi A/S - tidligere Sdr. Hostrup Losseplads

Afgørelse vedrørende grundvandskontrol for Arwos Deponi A/S - tidligere Sdr. Hostrup Losseplads Arwos Forsyning A/S Trondhjemsvej 6 6230 Rødekro Odense J.nr. MST-1270-00518 Ref. jemma/idhan Den 27. maj 2011 Afgørelse vedrørende grundvandskontrol for Arwos Deponi A/S - tidligere Sdr. Hostrup Losseplads

Læs mere

TELEFON 87 92 22 00 TELEFAX 87 92 11 28 HJEMMESIDE: www.samsoe.dk SCREENING FOR MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN

TELEFON 87 92 22 00 TELEFAX 87 92 11 28 HJEMMESIDE: www.samsoe.dk SCREENING FOR MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN SAMSØ KOMMUNE Teknisk Afdeling SØTOFTE 10, TRANEBJERG 8305 SAMSØ TELEFON 87 92 22 00 TELEFA 87 92 11 28 HJEMMESIDE: www.samsoe.dk SCREENING FOR MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN SCREENING FOR

Læs mere

Kolding Kommune e MILJØTEKNISK STATUS FOR JORD

Kolding Kommune e MILJØTEKNISK STATUS FOR JORD Kolding Kommune e MILJØTEKNISK STATUS FOR JORD Indsæt billede i det grå felt Kløvkærvej 4, Kolding Prøvetagning af tilkørt sand- og grusmaterialer Sagsnr.: 30.6387.01 April / 2008 Kløvkærvej 4, Kolding

Læs mere

MONITERING AF GRUNDVAND OG PERKOLAT

MONITERING AF GRUNDVAND OG PERKOLAT MARTS RENO DJURS I/S MONITERING AF GRUNDVAND OG PERKOLAT TEKNISK BAGGRUNDSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby Danmark TLF + FAX + WWW cowi.dk MARTS RENO DJURS I/S MONITERING AF GRUNDVAND

Læs mere

RØGGASKONDENSAT MULIGHEDER OG BARRIERER. Kate Wieck-Hansen

RØGGASKONDENSAT MULIGHEDER OG BARRIERER. Kate Wieck-Hansen RØGGASKONDENSAT MULIGHEDER OG BARRIERER Kate Wieck-Hansen HOVEDPUNKTER Hvorfor er vi her, hvad er problemerne Hvad gør vi i dag Hvilke muligheder er der Kondensatet fra flis og naturgas Mængder og priser

Læs mere

Revideret spildevandstilladelse, Topsil Semiconductor Materials A/S

Revideret spildevandstilladelse, Topsil Semiconductor Materials A/S Tilladelse til udledning af spildevand Revideret spildevandstilladelse, Topsil Semiconductor Materials A/S Udarbejdet af: mfjel Datablad Spildevandstilladelse i henhold til Bekendtgørelse om spildevandstilladelser

Læs mere

3.900 m 3 /d BI 5 780 kg/d. 288 m 3 /t Tot-N 156 kg/d B1, B2.1, B3, B4, B6.1, B8.1

3.900 m 3 /d BI 5 780 kg/d. 288 m 3 /t Tot-N 156 kg/d B1, B2.1, B3, B4, B6.1, B8.1 Anlægsidentifikation Kommune Anlægsnavn og nr. Jægerspris Tørslev 225-19 Adresse Strandvej 2 Gerlev 3630 Jægerspris Matr.nr. Anlægstype 4ah Tørslev MBNDK Dimensioneringsforudsætninger Tørvejr inkl. indsivning

Læs mere

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra cykelsti mellem Visse og Nøvling

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra cykelsti mellem Visse og Nøvling #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Aalborg Kommune, ByMiljø, MEF Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby Aalborg Kommune, Trafik & Veje Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby 11-05-2015

Læs mere

I forbindelse med miljøundersøgelsen er der udført en geoteknisk undersøgelse af Jord Teknik A/S, der er afrapporteret i særskilt rapport.

I forbindelse med miljøundersøgelsen er der udført en geoteknisk undersøgelse af Jord Teknik A/S, der er afrapporteret i særskilt rapport. Sag nr.: 113026/HB Dato: 13. marts 2013 NOTAT Indledende miljøundersøgelse, Artillerivej 181, København S 1. Indledning I forbindelse med mulig udlægning af kunstgræsbaner på areal ved Artillerivej 181,

Læs mere

Hvis du vil teste en idé

Hvis du vil teste en idé KONTAKT Til udvikling og demonstration af undersøgelses- og oprensningsmetoder på jord- og grundvandsområdet Hvis du vil teste en idé - så hjælper Danish Soil Partnership dig videre i processen... Nationalt

Læs mere

Frederikshavn Kommune Center for Teknik & Miljø Aalborgvej 93 9300 Sæby

Frederikshavn Kommune Center for Teknik & Miljø Aalborgvej 93 9300 Sæby Frederikshavn Kommune Center for Teknik & Miljø Aalborgvej 93 9300 Sæby Ansøgning om tilladelse til udledning af overfladevand (tagvand, vejvand og vand fra øvrige befæstede arealer), jf. 28 i lovbekendtgørelse

Læs mere

VVM-anmeldeskema, ny boringer. Donbækvej 26, 9900 Frederikshavn

VVM-anmeldeskema, ny boringer. Donbækvej 26, 9900 Frederikshavn VVM-anmeldeskema, ny boringer. Donbækvej 26, 9900 Frederikshavn Basisoplysninger Tekst Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Ny vandforsyningsboring Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Helge Hagen

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af regnvand via regnbede

Tilladelse til nedsivning af regnvand via regnbede VUC Vestegnen Rødovre afdeling Højnæsvej 75 2610 Rødovre Tilladelse til nedsivning af regnvand via regnbede Klik her for at angive en dato. Arkitektfirmaet Bascon har på vegne af VUC Vestegnen Rødovre

Læs mere

Driftberetning. Stege Renseanlæg. Stege renseanlæg Skydebanevej 10 4780 Stege

Driftberetning. Stege Renseanlæg. Stege renseanlæg Skydebanevej 10 4780 Stege Stege Renseanlæg 1 Kontrol af udløbskrav I det efterfølgende skema er vist udledningstilladelsens krav, gældende fra den 19. juni, samt de målte middelværdier med den tilhørende standardafvigelse. I bilag

Læs mere

Ansager, Horne, Lunde, Nr. Nebel, Outrup og Ølgod skoler. Screening af forureningsforhold i topjorden af ubefæstede arealer

Ansager, Horne, Lunde, Nr. Nebel, Outrup og Ølgod skoler. Screening af forureningsforhold i topjorden af ubefæstede arealer Notat Ansager, Horne, Lunde, Nr. Nebel, Outrup og Ølgod skoler Screening af forureningsforhold i topjorden af ubefæstede arealer Kogsgaard Miljø Fabriksvej 13 6980 Tim Tlf. 9734 1177 Fax 9734 1277 www.kogsgaard.dk

Læs mere

Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 400.000 m³ grundvand 7.juli.

Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 400.000 m³ grundvand 7.juli. Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 400.000 m³ grundvand 7.juli. 2015 Billund Kommune meddeler hermed Billund Vand A/S tilladelse til

Læs mere

Bekendtgørelse om krav til udledning af forurenende stoffer til vandløb, søer eller havet 1)

Bekendtgørelse om krav til udledning af forurenende stoffer til vandløb, søer eller havet 1) BEK nr 1725 af 16/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 25. juni 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Naturstyrelsen, j.nr. 019-00522 Senere ændringer til

Læs mere

Bilag 1. Oversigtskort med alle delområder, boringer mv.

Bilag 1. Oversigtskort med alle delområder, boringer mv. Bilag 1 Oversigtskort med alle delområder, boringer mv. 0 250 500 meter 0 0 0 0 Midlertidigt filter for porevand Boring, tidl., filtersat Boring, ny, ikke filtersat Boring, ny, filtersat Undersøgelsesområde

Læs mere

MIDLERTIDIG TILLADELSE TIL AT UDLEDE DRÆNVAND DER ER RENSET GENNEM OLIEUDSKILLER TIL VANDLØB

MIDLERTIDIG TILLADELSE TIL AT UDLEDE DRÆNVAND DER ER RENSET GENNEM OLIEUDSKILLER TIL VANDLØB Niras Herningvej 34 A, stuen 4800 Nykøbing F Att.: Merete Leth Hansen 25. NOVEMBER 2015 MIDLERTIDIG TILLADELSE TIL AT UDLEDE DRÆNVAND DER ER RENSET GENNEM OLIEUDSKILLER TIL VANDLØB Niras har på vegne af

Læs mere

Bekendtgørelsen om særbidrag for særligt forurenet spildevand er trådt i kraft den 16. oktober 2014.

Bekendtgørelsen om særbidrag for særligt forurenet spildevand er trådt i kraft den 16. oktober 2014. Klimatilpasning, vandsektor og Grundvand J.nr. NST-4400-00029 24. oktober 2014 malas/hedis/todue/masor Vejledning om bekendtgørelse om særbidrag for særligt forurenet spildevand Indledning Spildevandsforsyningsselskaber

Læs mere

Voerbjergvej 42, 9400 Nørresundby - Anlæggelse af kunstgræsanlæg

Voerbjergvej 42, 9400 Nørresundby - Anlæggelse af kunstgræsanlæg #BREVFLE FC Solsiden Lindholm Idrætsforening Voerbjergvej 42 9400 Nørresundby 8. december 2015 Voerbjergvej 42, 9400 Nørresundby - Anlæggelse af kunstgræsanlæg Anlæggelse af kunstgræsanlæg - Voerbjergvej

Læs mere

Vaskepladsen anvendes til brug for rengøring af Pindstrup Mosebrugs rengøring af maskiner i tilknytning til produktionen af spagnum.

Vaskepladsen anvendes til brug for rengøring af Pindstrup Mosebrugs rengøring af maskiner i tilknytning til produktionen af spagnum. Pindstrup Mosebrug A/S Fabriksvej 2, Pindstrup 8550 Ryomgård Afdeling: Erhverv og miljø Dato: 28.04.2016 Reference: Flemming H. Nielsen Tlf.: 89 59 40 02 E-mail: fhn@norddjurs.dk Journalnr.: 16/4501 Tilladelse

Læs mere

Udledningstilladelse til beplantet filteranlæg for Strynø 400 PE

Udledningstilladelse til beplantet filteranlæg for Strynø 400 PE LANGELAND FORSYNING A/S Att.: Berit Bang-Jensen Nørrebro 207 A 5900 Rudkøbing Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. +4562233000 Fax. +4562228810 keu@svendborg.dk

Læs mere

To aftag på trykledningen fra Regnemark Vandværk, som forsyner den sydlige del af kommunen og bidrager til opblanding på Hvidovre Vandværk.

To aftag på trykledningen fra Regnemark Vandværk, som forsyner den sydlige del af kommunen og bidrager til opblanding på Hvidovre Vandværk. Hvidovre Kommune Vandet i Hvidovre leveres fra følgende vandværker og ledninger: Hvidovre Vandværk på Biblioteksvej, hvor vandet opblandes med vand fra det regionale Regnemark Vandværk. Det opblandede

Læs mere

EnviNa - Temadag om oprensning af regnvandsbassiner, søer og vandløb Klassificering af sediment Planlægning og strategi

EnviNa - Temadag om oprensning af regnvandsbassiner, søer og vandløb Klassificering af sediment Planlægning og strategi EnviNa - Temadag om oprensning af regnvandsbassiner, søer og vandløb Klassificering af sediment Planlægning og strategi 1 Hvem er jeg? Maja Rasmussen (MAJR) Kontor: Aarhus/Holstebro Områder: Undersøgelse

Læs mere

INDVINDING PÅ KØBENHAVN ENERGI S BYNÆRE KILDEPLADSER EKSEMPLER PÅ HÅNDTERING NÅR KILDEPLADSER RAMMES AF FORURENING

INDVINDING PÅ KØBENHAVN ENERGI S BYNÆRE KILDEPLADSER EKSEMPLER PÅ HÅNDTERING NÅR KILDEPLADSER RAMMES AF FORURENING INDVINDING PÅ KØBENHAVN ENERGI S BYNÆRE KILDEPLADSER EKSEMPLER PÅ HÅNDTERING NÅR KILDEPLADSER RAMMES AF FORURENING KE og vandværkerne Vandværker Grænse for grundvandsopland Trykledning Kildepladser Højdebeholdere

Læs mere

Grønt regnskab 2014 Deponi på Randers Affaldsterminal

Grønt regnskab 2014 Deponi på Randers Affaldsterminal Grønt regnskab 2014 Deponi på Randers Affaldsterminal 1 1. Basisoplysninger. Virksomhedsoplysninger Adresse Randers Affaldsterminal, Romalt Boulevard 64, 8960 Randers SØ Branchebetegnelse 382110 Behandling

Læs mere

Bilag A VVM screening [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015]

Bilag A VVM screening [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015] Bilag A VVM screening [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015] VVM Myndighed Tårnby Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Brændstoflageret Københavns

Læs mere

! "##!$ % & '& & ( (()* (+& ', & +$

! ##!$ % & '& & ( (()* (+& ', & +$ !"#! "##!$ % & '& & ( (()* (+& ', & +$ -&..! '' ++! ///'' '' "-,+! *0##01 2,+! *+#+1/+# -&..! (.''*#/03 4! 56 & +*("-+#0*7 2,+***#1##0 5&.! 8& & Side 1/11 $% 1. Tillæg til miljøgodkendelse, vilkår om anvendelse

Læs mere

Anmeldeskema. Selve neddelingen vil forgå på et mindre areal med adressen Løhdesvej 6D, men hele virksomheden hænger sammen.

Anmeldeskema. Selve neddelingen vil forgå på et mindre areal med adressen Løhdesvej 6D, men hele virksomheden hænger sammen. Anmeldeskema Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse (kan vedlægges) Miljøgodkendelse af biaktivitet på virksomheden STEA A/S til neddeling af udtjente træpaller. Navn, adresse, telefonnr. og e-mail

Læs mere

Faskiner. Figur 1. Opbygning af en faskine med plastkassette.

Faskiner. Figur 1. Opbygning af en faskine med plastkassette. Faskiner Hvorfor nedsive tagvand? Det er miljømæssigt fordelagtigt at nedsive tagvand, hvor der er egnede jordbundsforhold. Herved øges grundvandsdannelsen, og belastningen på kloakker reduceres. Tagvand

Læs mere

NIKOLINE KOCHS PLADS OG Ø4, AARHUS HAVN INDHOLD. Vurdering af forureningsforhold. 1 Indledning 2. 2 Tidligere og nuværende forhold 3

NIKOLINE KOCHS PLADS OG Ø4, AARHUS HAVN INDHOLD. Vurdering af forureningsforhold. 1 Indledning 2. 2 Tidligere og nuværende forhold 3 AARHUS KOMMUNE, AREALUDVIKLING AARHUS NIKOLINE KOCHS PLADS OG Ø4, AARHUS HAVN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Vurdering af forureningsforhold

Læs mere

MILJØBESKYTTELSE VED HÅNDTERING AF OVERSKUDSJORD RISIKOBEREGNINGER/- VURDERINGER? 25 JANUAR 2018

MILJØBESKYTTELSE VED HÅNDTERING AF OVERSKUDSJORD RISIKOBEREGNINGER/- VURDERINGER? 25 JANUAR 2018 MILJØBESKYTTELSE VED HÅNDTERING AF OVERSKUDSJORD RISIKOBEREGNINGER/- VURDERINGER? 25 JANUAR 2018 Risikovurdering og udfordringer Principper for håndtering af overskudsjord Enhver, der flytter jord uden

Læs mere

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Glyngøre, Sallingsund Udløb 3002011U Kloakopland 3002b

Læs mere

Eksempler på paradigme for nedsivning tanker fra Gladsaxe Kommune

Eksempler på paradigme for nedsivning tanker fra Gladsaxe Kommune VAND I BYER Odense 5. april 2013 Eksempler på paradigme for nedsivning tanker fra Gladsaxe Kommune Claus Frydenlund Gladsaxe Kommune Arbejder på følgende retningslinier: Nedsivning af tagvand Nedsivning

Læs mere

Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Svar på Spørgsmål 1017 Offentligt

Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Svar på Spørgsmål 1017 Offentligt Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Svar på Spørgsmål 1017 Offentligt Notat Jord & Affald J.nr. MST-781-00099 Ref. jeaab Den 7. oktober 2010 Redegørelse over de 13 kortlagte grunde, hvorpå

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Naturstyrelsen (J. nr.: NST-130-00301) Midlertidig station ved Orehoved på Nordfalster

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Naturstyrelsen (J. nr.: NST-130-00301) Midlertidig station ved Orehoved på Nordfalster Bilag A VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Skema til brug for screening (VVM-pligt) Naturstyrelsen (J. nr.: NST-130-00301) Midlertidig station ved Orehoved på Nordfalster

Læs mere

Grønt regnskab for Forlev Miljøanlæg

Grønt regnskab for Forlev Miljøanlæg Grønt regnskab for Forlev Miljøanlæg 2003 Marts 2004 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...2 INDLEDNING...3 LEDELSENS REDEGØRELSE...5 REDEGØRELSE FOR MILJØPRÆSTATION...10 ORDLISTE...21 2 Indledning

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00979 Ref. kalar Dato: 03. november 2015

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00979 Ref. kalar Dato: 03. november 2015 Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00979 Ref. kalar Dato: 03. november 2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 31080258 Virksomhedstype Tidspunkt

Læs mere

Ansøgning Etablering af pileanlæg

Ansøgning Etablering af pileanlæg Nordfyns Kommune Teknik og Miljø Rådhuspladsen 2 5450 Otterup E-mail: teknisk@nordfynskommune.dk Ansøgning Etablering af pileanlæg Ejers navn: Ejers adresse: Ejendommen, hvor anlægget skal etableres: Matr.

Læs mere