BE2007 Los Angeles USA

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BE2007 Los Angeles USA"

Transkript

1 BE2007 Los Angeles USA Bestyrelsens rejserapport V. Gita Monshizadeh, Lone Blach og Carsten Ahm Indholdsfortegnelse: 1. Rejsearrangementet Keynotes Mandagens keynote Onsdagens keynote Vertical Keynotes Sociale arrangementer Brugerforeningensmøder Formandens møder Møder med Bentley Konklusion... 9

2 1. Rejsearrangementet Den årlige internationale konference for brugere af Bentley produkter (MicroStation, InRoads, TriForma, InterPlot, mm.) blev afholdt fra d. 28. april til 3. maj 2007 i Los Angeles. Konferencen strakte sig fra søndag til torsdag med mange hundrede tekniske sessioner og keynotes med hovedfokus på ProjectWise, MicroStation XM og den kommende version, der hedder Athens. Fredag var til fri disposition, og lørdag vendte vi mættede på krop og intellekt næsen hjemad igen. Der deltog ca brugere fra hele verden ved konferencen. Den danske brugerforening fik arrangeret en fælles rejse, hvor 20 fra forskellige firmaer i Danmark deltog. Desuden var der en dansker, der rejste selv. Rejsen startede lørdag d. 28. april i Københavns lufthavn og sluttede samme sted d. 6. maj. Deltagerlisten så således ud: Jørgen Kjærlund Atkins Claus Frandsen Atkins Steen Læssøe Bentley Scandinavia Jesper Sørensen COWI Carsten Ahm COWI Bestyrelsesformand Simon Hansen COWI Jørgen Pedersen COWI Mads Madsen DONG Energy Finn Larsen DONG Energy Michael Jepsen Grontmij Carl Bro Civil SIG formand Jesper West Knudsen Grontmij Carl Bro Gita Monshizadeh Grontmij Carl Bro Webmaster Karsten Langkjær Grontmij Carl Bro Lone Blach Grontmij Carl Bro Kasserer Birte Bæk Henning Larsens Architects Byg SIG formand Lars Christensen NNE Anne Morell PLH arkitekter Data Management SIG formand Claus Johannessen PLH arkitekter Næstformand Frank Christensen Rambøll Plot SIG formand Jan Karlshøj Rambøll Brian Sheldon SITE 3D VIZ SIG formand

3 2. Keynotes Deltagere ved fællesrejsen boede på Hotel Westin Bonaventure, som lå et par kilometer fra Convention Center, hvor konferencen blev afholdt. Bentley havde arrangeret transport med shuttles fra hoteller til konferencecenteret. Konferencen startede om søndagen med kurser og hands on. Der kunne vælges mellem flere hundrede kurser og hands on af forskellige varighed og niveauer. Konferencens officielle start var om mandagen med diverse keynotes. Der blev afholdt en generel keynote om mandagen, vertikal keynotes om tirsdagen og platform keynote om onsdagen Mandagens keynote Bentleys COO Malcolm Walter startede mandagens keynote og gav et kort oversigt over konferencens hoved aktiviteter. CEO Greg Bentley fulgte efter med at fortælle om markedssituationen og hvor stor behov og mangel, der er og vil være på veluddannede medarbejdere. 80% af alle top 60 firmaer i USA bruger Bentley produkter. Den generelle produktivitet er steget for alle firmaer, men med forskellige mønstre. På toppen er Manufacture firmaer, efterfulgt af Business. Efterfølgende kommer Arkitekt firmaer og til sidst er det Ingeniør firmaer, som sammenlignet med de andre har haft den mindste vækst i produktivitet. Nøgleordet for fremgang er fortsat uddannelse, udvidet samarbejde og innovation. Herefter præsenterede han eksempler fra store succesrige projekter, hvor man havde anvendt Bentley applikationer.

4 Buhpinder Singh, som er Senior Vice President for Software, tog over og fortalte om mulighederne i produkterne. ProjectWise Navigator var i fokus. Det er produktet, hvor 100 forskellige filformater fra forskellige applikationer kan samles i én model, man kan navigere, visualisere, animere, simulere og lave kollisionscheck ved hjælp af produktet. Der arbejdes på ét fælles format, som kan koble analyser, design og tegningerne sammen. Den nye version af MicroStation, som de arbejder på, hedder Athens. De store nyheder i den nye version er Dynamic Views Geo Coordinates Conceptual Design Distributed Project Dynamic Views kommer til at erstatte Drawings Extractions på sigt. Man kan lave dynamiske snit i 3D modellen og justere dem i 3D miljøet og gemme dem som tegningsudsnit. Alle applikationer kommer til at skrive intelligente data i MicroStation. Dermed bliver objekt informationer gemt i dgn-filen, hvilket giver mulighed for at bruge MicroStation for at trække intelligente informationer ud af modellen på tværs af applikationer. Koordinatsystemer bliver en integreret del af MicroStation filer. Der arbejdes på fleksible 3D modellerings værktøjer så det bliver nemmere at præsentere ideer allerede ved skitseprojektering. Det vil være muligt at importere Rehino modeller. Det bliver muligt at arbejde med Solids og Surfaces på samme måde. Generative Components bliver en del af MicroStation. Vertikalerne Geospatial og Civil er lagt sammen. Det samme gælder vertikalerne Plant og Building. Det skulle give mere kommunikation på tværs af applikationer. Bentley har købt Prosteel, som laver applikationer til stål projektering. Dermed kan man fremover lave værkstedstegninger til stålkonstruktioner. Desuden kommer Bentley med en meddelelse om et nyt analyseprodukt for brokonstruktioner meget snart. Malcolm Walter afsluttede sessionen ved at præsentere nogle store projekter, som havde anvendt avanceret teknologi og havde sparet store summer ved det Onsdagens keynote Patrik Cook fra MicroSoft hold en lille tale, hvor han bekræftede tilknytningen mellem Bentley og Microsoft.

5 Chris Bober, Shaun Sewall, John Schown og John Simons tog sig af platform keynoten og fortalte og viste forbedringerne i nuværende XM og deres planer med Athens version. Fokus var på: Support af AutoCAD 2007 i XM Support af Windows Vista i XM Support af Sharepoint 2007 Test af 64 bits server operating system ProjectWise Passport Giver adgang til alle server produkter, er personlig og følger med en MicroStation license. ProjectWise Navigator Læser data fra forskellige filformater Giver mulighed for kommentering Giver mulighed for simulering og animering ved brug af tidsplaner fra Microsoft Project o.l. Network rendrering ProjectWise, InterPlot og Organizer PW finder filer, som bliver omdøbt og genplacerer dem i de dokumenter, som de er anvendt Plotsets kan indeholde PDF og office dokumenter Mulighed for at oprette templates for nye projekter Links sat ind i MicroStation bliver respekteret Work Space ænder sig, når man åbner en fil på et andet projekt Redlining ved hjælp af digital pen & paper Final release af Generative Components i forbindelse med BE i London

6 2.3. Vertical Keynotes De forskellige vertikaler fortalte om deres visioner og planer for produkterne ved keynotes om tirsdagen. Mere om det i SIG formændenes rejserapport. 3. Sociale arrangementer Blandt konferencens sociale aktivitet var der Welcome Reception søndag aften, hvor der blev åbnet for udstillingshallen og mulighed for at mødes og snakke med en del Bentley folk og andre brugere. Mandag aften var der BE Awards Galla med tilhørende middag, hvor de nominerede projekter blev præsenteret og vinderne fik deres præmier. Fra Danmark var PLH arkitekter repræsenteret med deres Domicil for Allers forlag, som var udarbejdet med Bentleys BIM produkt, Bentley Architecture.

7 Om tirsdagen arrangerede de enkelte vertikaler hver deres events. Civil vertikalen var mere utraditionelt og tog sine medlemmer til en sports bar i Universal City, hvor Universal studios også ligger. De andre vertikaler holdt receptioner med lidt mad og drikke og en del networking.

8 Om onsdagen var der User Exchange for MicroStation og ProjectWise brugere om aftenen efterfulgt af Wrap Party. Ved User Exchange var der alle de store navne hos Bentley repræsenteret, herunder Bentley brødrene, i en form for rundkreds, hvor man kunne komme med sine ønsker og ideer til de nye udgaver af produktet. Arrangementet var meget spændende, men ikke velbesøgt, da det lå sent om aften og der var ikke gjort så meget ud af at fortælle deltagerne om indholdet. Torsdag aften inviterede Steen Læssøe fra Bentley Scandinavia til fælles middag for den nordiske gruppe. 4. Brugerforeningensmøder BE User Group Team ved Chintana Herrin (Senior Marketing Manager), havde inviteret til en social sammenkomst søndag for alle brugergruppernes officers på en nærliggende restaurant, Zucca Ristorante. Arrangementet var en stående reception hvor man kunne mingle lidt og lære nye folk fra andre brugerforeninger at kende, primært fra USA. Vi mødte dog også en enkelt deltager fra den hollandske brugergruppe. Derudover var officererne inviteret til et formelt brugergruppemøde om tirsdagen på The Staples Center. Mødet blev afholdt af Dana Wormer, (Corporate Marketing Director). Hun havde indkaldt tre indlægsholdere, der kort fortalte om bl.a. Future City, muligheden for at universiteter kan få gratis adgang til e-learning, BE-space et professionelt socialt online netværk og Bentley Institute - der i fremtiden vil forsøge at anvende firmaernes egne projekter når der skal læres nyt software, således at man ikke spilder produktionstid. På mødet fik vi også gennemgået reglerne for refusioner og tilskud til vores årsmøder. Fra den danske brugerforening var der et ønske om at forlænge fristen om ansøgningen et par uger. Dette blev efterkommet. Alt i alt et godt møde.

9 5. Formandens møder Formanden holdt en stribe både formelle og uformelle møder med Bentleys ledelse og medarbejdere, samt brugergruppeformænd. Formålet ved disse møder var primært at fremføre problemer som forenings medlemmer møder af generel karakter, og dels at positionere den danske forening for at kunne yde maksimal indflydelse, og sikre bedst mulig opbakning til forenings arrangementer, primært Årsmødet. Møder blev afholdt med bl.a. Dana Wormer vedr. form og deltagerafgifter for BE, Tom Anderson og Steve Devoll vedr. Select Server XM problemer (i mødet deltog også den hollandske brugerforeningsformand), Chris Bober om Project Navigator og deltagelse i Årsmødet, Greg Bentley om potentialet i Danmark for brobygningssoftware. 6. Møder med Bentley 7. Konklusion Civil gruppen fik afholdt et møde med Mike Wilson, Richard Bradshaw og Dennis Scheffer. Læs nærmere om det i Civil SIG ens rejserapport. Plot SIG en fik afholdt et møde med udviklerne om problemerne med Iplot i XM version. Nærmere information i SIG ens rejserapport. Endnu en gang holdte forening et vellykket fælles rejsearrangement. Fællesrejsen gør den lange afstand overkommelig. Som førstegangsdeltager er det rart at være sammen med nogle, der kender til proceduren og sammenholdet blandt den danske gruppe er iøjnefaldende. Konferencen giver mulighed til udover at deltage i en masse kurser, sessioner og hands-on, snuse til andre produkter og få et overblik over udvalget. Det, at møde udviklerne ansigt til ansigt, høre om deres ideer og komme med spørgsmål og kommentarer giver en enestående mulighed for at påvirke udviklingen og skaber nemmere adgang til direkte kommunikation med udviklerne. Man møder brugere fra hele verden, ser hvordan de bruger produkterne og der skabes en del kontakter på tværs af jordkloden. Alt i alt et anbefalingsværdigt arrangement.

Datamanagement SIG, BE Conference, Philadelphia 2010. Af: Michael Friis Ørsted, Københavns Lufthavne A\S

Datamanagement SIG, BE Conference, Philadelphia 2010. Af: Michael Friis Ørsted, Københavns Lufthavne A\S Datamanagement SIG, BE Conference, Philadelphia 2010 Af: Michael Friis Ørsted, Københavns Lufthavne A\S Det der er skrevet med blåt er det sociale udenomssnak, så hvis du kære læser kun vil have væsentlig

Læs mere

Bentley Be Together Conference 2012

Bentley Be Together Conference 2012 Bentley Be Together Conference 2012 Fællesrejse til Philadelphia den 12. maj 20. maj 2012 Bestyrelsens Rejserapport Bestyrelsens rejserapport indeholder en generel beskrivelse af fællerejsens forløb -

Læs mere

Rejserapport. GIS SIG rapport

Rejserapport. GIS SIG rapport Rejserapport BE London 2007, 10-14 juni 2007 Lørdag 9. juni...1 Søndag 10. juni...2 Introduction to Bentley Map...2 Microstation Champions: A Tips & Tricks Special Feature...3 Mandag 11. juni...4 Fælles

Læs mere

Velkomme til Civil SIG Meeting Bentleyuser.dk. gint Seminar

Velkomme til Civil SIG Meeting Bentleyuser.dk. gint Seminar Velkomme til Civil SIG Meeting Bentleyuser.dk gint Seminar Michael Jepsen (MiJ) Grontmij Carl Bro Næstformand Bentleyuser.dk Mij@gmcb.dk www.grontmij-carlbro.dk gint Seminar Agenda 10:00 Registration and

Læs mere

byggeri informationsteknologi produktivitet samarbejde bips IT/CAD konference: Digital arbejdsmetode CAD manual 2007 bips nyt 3 / 2007 Nyt om DBK

byggeri informationsteknologi produktivitet samarbejde bips IT/CAD konference: Digital arbejdsmetode CAD manual 2007 bips nyt 3 / 2007 Nyt om DBK byggeri informationsteknologi produktivitet samarbejde bips IT/CAD konference: Digital arbejdsmetode CAD manual 2007 Nyt om DBK bips nyt 3 / 2007 bips 3 / 2007 1 Digital arbejdsmetode Siden afslutningen

Læs mere

3 : 12. bips nyt. læs om:

3 : 12. bips nyt. læs om: byggeri informationsteknologi produktivitet samarbejde bips nyt 3 : 12 læs om: 4 den nye dokumenthåndteringsmanual 6 hvad du kan se på bips konferencen 20 ekj s universitetserfaringer 28 små arkitekter

Læs mere

Dansk Betonforening Årsberetning 2013

Dansk Betonforening Årsberetning 2013 Dansk Betonforening Årsberetning 2013 1. Generelt og forholdet til IDA Året 2013 har for Dansk Betonforening (DBF) igen været meget aktivt med planlægning og afholdelse af en række eftermiddagsmøder samt

Læs mere

bipsnyt 2 : 14 læs om: 4 bips vedtægter er ændret 18 virksomheder i STARThullerne 20 fire gode råd fra Herlev Hospital 24 sådan gør de i Holland

bipsnyt 2 : 14 læs om: 4 bips vedtægter er ændret 18 virksomheder i STARThullerne 20 fire gode råd fra Herlev Hospital 24 sådan gør de i Holland bipsnyt 2 : 14 læs om: 4 bips vedtægter er ændret 18 virksomheder i STARThullerne 20 fire gode råd fra Herlev Hospital 24 sådan gør de i Holland et bedre bips indhold leder bips nyt 2 : 14 2 Lars Coling,

Læs mere

BIM er mere end ny teknologi MOE: Fra CAD til BIM 2015 er godt i gang Lönne: Fra 2D til 3D NTItools. Oktober 2014 / Nr. 50

BIM er mere end ny teknologi MOE: Fra CAD til BIM 2015 er godt i gang Lönne: Fra 2D til 3D NTItools. Oktober 2014 / Nr. 50 Oktober 2014 / Nr. 50 BIM er mere end ny teknologi MOE: Fra CAD til BIM 2015 er godt i gang Lönne: Fra 2D til 3D NTItools NTI CADcenter A/S: Værløse Ringsted Vejle Aarhus Aalborg Lund Eskilstuna Göteborg

Læs mere

URK ÅRHUS HÅNDBOG TIL AKTIVITETSANSVARLIGE

URK ÅRHUS HÅNDBOG TIL AKTIVITETSANSVARLIGE URK ÅRHUS HÅNDBOG TIL AKTIVITETSANSVARLIGE INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION 3 OM UNGDOMMENS RØDE KORS OG RØDE KORS 4 Selvstændig i 1988 4 Både tale og handling 4 Verdensomspændende bevægelse 4 Samarbejde

Læs mere

bipsnyt 2 : 12 læs om: 4 beslutninger fra generalforsamlingen 5 bips konference 2012 19 nye cuneco-projekter 32 objekter fra materialeproducenterne

bipsnyt 2 : 12 læs om: 4 beslutninger fra generalforsamlingen 5 bips konference 2012 19 nye cuneco-projekter 32 objekter fra materialeproducenterne bipsnyt 2 : 12 læs om: 4 beslutninger fra generalforsamlingen 5 bips konference 2012 19 nye cuneco-projekter 32 objekter fra materialeproducenterne forretningsmodellen for cuneco-resultaterne tager form

Læs mere

bips nyt 4 : 12 læs om:

bips nyt 4 : 12 læs om: byggeri informationsteknologi produktivitet samarbejde bips nyt 4 : 12 læs om: 4 jysk hospital kodes med CCS 6 cuneco søger afprøvningsprojekter 20 bips konferencen i tal og billeder 28 landets længste

Læs mere

Generalforsamlingen var indkaldt i henhold til foreningens vedtægter med følgende dagsorden:

Generalforsamlingen var indkaldt i henhold til foreningens vedtægter med følgende dagsorden: Referat af DDHF s Generalforsamling 30. april 2014 kl. 19.30 Generalforsamlingen var indkaldt i henhold til foreningens vedtægter med følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 2013/2014

Læs mere

Strategi Overgang til SU - vejledning Møder i juleferien

Strategi Overgang til SU - vejledning Møder i juleferien Strategi Strategien blev lavet som et værktøj til at styre Avalak mod et mål, og vi har anvendt til at træffe beslutninger og drive vores arbejde fremad. Det har fungeret godt, og det har været godt at

Læs mere

geoforum.dk mødestedet for geografisk information november 2007 Lederen: Der er milliarder i GPSudstyr side 3 Ord og indtryk fra Kortdage side 6

geoforum.dk mødestedet for geografisk information november 2007 Lederen: Der er milliarder i GPSudstyr side 3 Ord og indtryk fra Kortdage side 6 89 november 2007 geoforum.dk mødestedet for geografisk information Lederen: Der er milliarder i GPSudstyr side 3 Ord og indtryk fra Kortdage 2007 side 6 Et forsvar af den sjældne slags side 10 Rapport

Læs mere

Implementering af BIM

Implementering af BIM Dan Nissen Speciale 7.semester 13 03 2012 1 Titelblad: Titel: Forfatter: Dan Nissen Lille Thorupvej 17 8860 Ulstrup dn42130@ucn.dk / dk@lykkenissen.dk Udarbejdet som: 7. semesters speciale, med valgfrit

Læs mere

OSTED IDRÆTSFORENING BESTYRELSENS BERETNING FOR 2012

OSTED IDRÆTSFORENING BESTYRELSENS BERETNING FOR 2012 BESTYRELSENS BERETNING FOR 2012 Aflagt ved Osted Idrætsforenings ordinære generalforsamling fredag d. 12. april 2013 Beretningen indeholder følgende: TIDSPERIODER... 3 ÅR 2012... 3 SANKT HANS WEEKEND...

Læs mere

E. Pihl & Søn A/S RUBOW Arkitekter Nike Footware Har vi råd til bæredygtighed? Windows 7 AutoCAD MEP 2010. November 2009 / Nr. 38

E. Pihl & Søn A/S RUBOW Arkitekter Nike Footware Har vi råd til bæredygtighed? Windows 7 AutoCAD MEP 2010. November 2009 / Nr. 38 November 2009 / Nr. 38 E. Pihl & Søn A/S RUBOW Arkitekter Nike Footware Har vi råd til bæredygtighed? Windows 7 AutoCAD MEP 2010 NTI CADcenter A/S Værløse Ringsted Vejle Århus Aalborg Lund Göteborg Kristianstad

Læs mere

Nyhedsbrev April 2011

Nyhedsbrev April 2011 Nyhedsbrev April 2011 Kære læsere af foreningens nyhedsbrev Dette er foreningens andet nyhedsbrev i år, og jeg beklager længden! Men der har været meget travlt på flere fronter, så det planlagte nyhedsbrev

Læs mere

Nye medlemsfordele. på udvalgte produkter til LandboUngdoms. rabat i niveauet 30-50 %.

Nye medlemsfordele. på udvalgte produkter til LandboUngdoms. rabat i niveauet 30-50 %. Nye medlemsfordele Hvornår har du sidst været inde og tjekke alle de medlemsfordele, du har som medlem af LandboUngdom? Du finder dem på www.landboungdom.dk under Bliv medlem Medlemsfordele. Der kommer

Læs mere

GNISTEN. Marts/April 2008 46. Årgang

GNISTEN. Marts/April 2008 46. Årgang GNISTEN Marts/April 2008 46. Årgang KLUBBLAD FOR: Frederiksborg Amts Motorklub Fredensborg-Humlebæk Moto Cross Klub Melby Micro Cross Club Hundested Moto Cross Klub www.kejserdalen.dk og www.microcross.dk

Læs mere

The European Facilities Management Conference København 12.-14. maj 2004

The European Facilities Management Conference København 12.-14. maj 2004 EuroFM 2004 The European Facilities Management Conference København 12.-14. maj 2004 Resumé Referenter: Grethe Vinther og Poul Kragelund Kragelund Kommunikation A/S 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Lionel Prodgers

Læs mere

ProjektstyringsNYT Center for projekt- og porteføljestyring Efterår 2010

ProjektstyringsNYT Center for projekt- og porteføljestyring Efterår 2010 ProjektstyringsNYT Center for projekt- og porteføljestyring Efterår 2010 Side 2 - Projektværktøjer - hvad er det? Side 2. Artikel af Lars B. Møller. Et der et enkelt svar på ovenstående spørgsmål? Og får

Læs mere

bips nyt Musikkens Hus, Aalborg Efterlevelse af bips tegningsstandarder Digital terrænmodellering 2 / 2005 3D arbejdsmetode byggeri

bips nyt Musikkens Hus, Aalborg Efterlevelse af bips tegningsstandarder Digital terrænmodellering 2 / 2005 3D arbejdsmetode byggeri byggeri informationsteknologi produktivitet samarbejde Musikkens Hus, Aalborg Efterlevelse af bips tegningsstandarder Digital terrænmodellering 3D arbejdsmetode bips nyt 2 / 2005 bips 2 / 2005 1 Den mest

Læs mere

BIM University 2012 23.-24. april. Forside

BIM University 2012 23.-24. april. Forside BIM University 2012 23.-24. april Forside Velkommen Ses vi i København den 23. - 24. april? NTI CADcenter i Danmark, Sverige og Norge arrangerer BIM University i København 23. og 24. april 2012. En effektiv

Læs mere

Konceptpapir. Nanna Bodenhoff Jensen, Jennifer Venia Olsen, Tanja Jakobsen & Charlotte Elvira Rasmussen

Konceptpapir. Nanna Bodenhoff Jensen, Jennifer Venia Olsen, Tanja Jakobsen & Charlotte Elvira Rasmussen Konceptpapir Nanna Bodenhoff Jensen, Jennifer Venia Olsen, Tanja Jakobsen & Charlotte Elvira Rasmussen Team: DK3 Semester: T2013_1sem By: Roskilde Hypotese: Et af elementerne kan med fordel være et push

Læs mere

JCI Horsens Kammerbladet

JCI Horsens Kammerbladet JCI Kammerbladet JCI Danmarks handlingsplan 2011 JCI Danmarks handlingsplan for 2011 er nu på plads. Det samlede JCI Danmark Team 2011 har arbejdet dedikeret siden nationalkongressen for at fastlægge den

Læs mere

JCI Horsens Kammerbladet

JCI Horsens Kammerbladet JCI Kammerbladet Juni Tema: Regionen hvad er nu det for en størrelse I dette nummer: Formandens ord Invitation afdelingsaften Referat: hvad vil det sige at være effektiv? Tema: Regionen hvad er nu det

Læs mere

VS14 VIRTUELT SAMARBEJDE ANNO 2014

VS14 VIRTUELT SAMARBEJDE ANNO 2014 VS14 VIRTUELT SAMARBEJDE ANNO 2014 Organisering og ansvar Værktøjer og brugere Anvendelse internt og eksternt Prioritering og fremtid FORORD Denne rapport indeholder resultaterne af en undersøgelse af

Læs mere