David Bowie for begyndere en introduktion

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "David Bowie for begyndere en introduktion"

Transkript

1

2 David Bowie for begyndere en introduktion 2012 er året hvor rockstjernen David Bowie fyldte 65 år, og hvor hans androgyne alter ego Ziggy Stardust fejrede 40 års jubilæum. Det markeres rundt om i verden. OL 2012 OL i London markerede den engelske musiker både ved åbningsceremonien og afslutningsceremonien. Den danske jazzsangerinde Cæcilie Norby Cæcilie Norby har fået lov til at lave en hel koncert udelukkende med David Bowie numre. Ifølge DR, så er det første gang, at David Bowie har givet tilladelse til det. Cæcilie fortæller: I et amerikansk tvprogram udtalte David Bowie, at han generelt ikke så godt kunne li, når andre sangere sang hans numre.men han sagde dog, at der faktisk var en dansk sangerinde, som lavede en fantastisk version af hans nummer Life on Mars og det var mig. Symposium David Bowie var emnet på et symposium på University of Limerick den oktober Albert Museum David Bowie Ziggy Stardust jumpsuit vil være blandt de 300 effekter som fremvises på en udstilling i London. Effekterne, som spænder fra instrumenter, håndskrevne noter, albumcovers til dragter, er fra sangerens karriere gennem fem årtier. Udstillingen, som er udlånt fra David Bowie Archive i New York, kommer til at hedde "David Bowie is" og det vil vise trendsætterens indflydelse på kunst og kultur. Udstillingen åbner i marts Modebranchen "Strange fascination, fascinating me..." Modedesigneren Jean-Paul Gaultier tog Bowie til THE CATWALK FOR PARIS FASHION WEEK september 2012 med henblik på womenswear forår og sommer Det må godt være lidt festligt selvom der er finanskrise, og Bowie er et af de mennesker som virkelig har haft indflydelse på fashion, udtalte Gaultier. At Bowie fejres rundt omkring skyldes hans enorme indflydelse på rockmusikken fra 1970 erne til nu, indenfor stort set alle musikgenrer. Han har også inspireret modebranchen med sine mange stilskift, og så har han haft moderat succes som skuespiller og maler. Nogen vil endda mene at han har været med til at puste til en nødvendig seksuel revolution. Der er skrevet oceaner af bøger og artikler om denne kontroversielle rockstjerne. Mange af historierne om ham har et mytisk skær. Historien om den sindssyge bror som begik selvmord. Historien om hans biseksuelle livsførelse i de tidlige år. Historien om hvordan hans ene øje blev ødelagt. Historien om hans følelse af isolation og fremmedgjorthed. De kontroversielle udtalelser om at England kunne have gavn af en fascistisk leder. Mens vi er mange som venter på Bowies egen udlægning pirker Bibzoom lidt i overfladen og ser på hans liv, tekster, musik og fankultur. Tekst: Helen Bruus, Lejrebibliotekerne Redaktion og Layout: Niels Mark og Helen Bruus

3 Fra barn til pensioneret rocklegende Opvæksten David Robert Jones blev født i Brixton - en forstad til London 8. januar Han blev af tanter omtalt som en køn og smilende lille dreng med en tidlig fascination af musik. En melodi som tidligt prægede ham var da han så Danny Kaye synge Inchworm i filmen om HC Andersen. Den melankolske tone i Inchworm fascinerede David og den skulle efter sigende have inspireret ham til melodilinjen i Life on Mars. Da han var seks år gammel, flyttede hans familie til Bromley i Kent, hvor han boede til han var 18. Bromley var også opfinderen af science fiction H.G. Wells fødeby. De lidt konservative og følelsesknappe forældre tog sig kærligt af ham, men knapt så kærligt af moderens to andre børn. Storesøsteren var blevet bortadopteret og storebroderen var psykisk ustabil og ikke Bowies fars store kop te. Dette gav barndomshjemmet en trykket stemning og Bowie dårlig samvittighed som måske delvist afspejles i filmen Merry X-mas Mr. Lawrence. Bowies far arbejdede indenfor den kreative branche og han tog amerikanske plader med hjem til sin søn. Bowie har uden tvivl haft en vis prestige i at være blandt de første med adgang til jazz og rock fra staterne. Den fantasifulde dreng var bedst i de kreative fag i grundskolen, så derfor fortsatte han på Bromley Tech bl.a. med Peter Framptons far som lærer. De sære øjne og det specielle navn I grundskolen sloges Bowie med sin kammerat George Underwood om den samme pige. Underwood rammer Bowie på det ene øje, hvilket nær koster Bowie synet. Han slap med en udvidet pupil der giver hans ene øje et brunligt skær mens det andet er hans egen blå farve. For at undgå at blive forvekslet med Davy Jones fra The Monkees, var han nødt til at finde et kunstnernavn. Han valgte efternavnet Bowie efter Alamo-helten Jim Bowie og hans berømte Bowie Knife.

4 Efter 7 magre år fulgte 7 fede I sin teenagetid spillede han i forskellige bluesgrupper som The King Bees, The Mannish Boys og The Lower Third. Det blev til nogle EP er og siden albums i eget navn, hvor sangen Space Oddity opnåede moderat succes da den blev spillet til månelandingen. I tresserne var han del af et hippiekollektiv og han dansede også i en mime trup. Han giftede sig i 1970 med Angie Bowie. Ægteskabet varede i 10 år og sammen fik de en søn, som i dag er filminstruktør. Bowie havde sunget og mimet og skrevet tekster fra han var 18 år gammel. Men det var først som 25 årig, at gennembruddet kom i forbindelse med et managerskifte og et imageskifte fra bluesrock og singer/songwriter typen til den kontroversielle, flamboyante glamrocker Ziggy Stardust. Siden er det gået slag i slag med mange forvandlinger og genreskift undervejs, hvilket har givet ham tilnavnet kamæleonen. Kokain, krautrock og Berlin triologi Fra midt halvfjerdserne udskiftede Bowie glamrocken i England til fordel for blåøjet soul i Los Angeles og krautrock. I de år blev Bowie hvirvlet ind i nye kontroverser affødt af hans kommentarer i Playboy, hvor han tilsyneladende hyldede Hitler og udtalte at Britain could benefit from a fascist leader. Disse udtalelser blev fulgt af en tur i en åben veteran Mercedes, og hvad nogle har kaldt en nazihilsen uden for Victoria stationen i London. Bowie har siden trukket sine kommentarer tilbage med undskyldning om, at hans dømmekraft var påvirket af en kokainpsykose. Bowie i midt halvfjerdserne levede på en diæt af kaffe og kokain. Han var så radmager at han på et tidspunkt kun vejede 56 kilo. Måske heraf tilnavnet The Thin White Duke. Bowie og hans gode ven Iggy Pop forlod USA og tog på afvænning i Berlin, hvor han samarbejdede med Brian Eno på det som kom til at hedde Berlin trilogien.

5 Mainstream firserne I 1983 udgav David Bowie albummet Let s Dance. Albummet blev hans store mainstream gennembrud. Efter dette album fulgte nogle ret poppede og ikke særligt kritikerroste albums. Fra at have været en innovativ musiker fremstod Bowie på disse albums som en, der var tilfreds med venstrehåndsarbejde. Bandet Tin Machine ændrede heldigvis på dette billede, og op gennem 90 erne genfandt Bowie, i samarbejdet med bl.a. Brian Eno, lysten til at eksperimentere med genrer som artrock og drum n bass. Ægteskabet med Iman I 1992 blev Bowie gift med den somaliske topmodel Iman. Sammen har de en datter. Før 1992 levede Bowie det vilde rockstjerneliv, men med Iman er han faldet til ro. Hun omtales indimellem som lidt skrap. Især når hun fanger ham i at bomme smøger af omgangskredsen. De smøger som har været medvirkende årsag til at hans sidste album blev Reality i 2003 pga. et alvorligt hjerteanfald i Den danske forbindelse I 2005 synger Bowie med på nummeret The Cynic på det danske grungeband Kashmirs album No Balance Palace. Bowies gamle producerven Tony Visconti producerer albummet som indbringer Kashmir platin. Siden har man ikke hørt ret meget fra Bowie. Han lader virkelig til at være gået på pension fra spotlyset. Som en ven siger: He s no longer interested. His days are very sedate. He reads a lot, he watches movies, he paints. He picks up his daughter from school most days and has a great air of contentment. He has nothing to prove and living a normal, functioning life for the first time is to him very exotic and attractive. Nobody worked and played harder than David. He feels he s earned the right to do exactly as he pleases.

6 Lyt til musikken - Bowies universer David Bowie (1967) Lyt til Uncle Arthur og Let me Sleep Beside You (Vaudeville, easy listening) Pin Ups (1973) Lyt til See Emily Play og Friday on My Mind (Bowie hylder sine helte) Space Oddity (1969) Lyt til titelnummeret Space Oddity (brugt ved månelandingen) og Cygnet Committee (Avantgarde Singer/songwriter, folkrock,progressive) Diamond Dogs (1974) Lyt til Diamond Dogs og 1984 (Concept album, soul, musical) The Man Who Sold the World (1970) Lyt til All the Madmen og The Man Who Sold the World (Tidlig heavy rock) Young Americans (1975) Lyt til Young Americans og Fame (Plastic soul) Hunky Dory (1970) Lyt til Life on Mars og Changes (Blød rock/singer songwriter) Station to Station (1976) Lyt til Station to Station og Golden Years (Krautrock funk) The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars (1972) Lyt til Starman og Ziggy Stardust (Glam rock) Low (1977) Lyt til Sound and Vision og Warszawa (Berlin trilogi techno, delvist instrumentel) Aladdin Sane (1973) Lyt til Time og The Jean Genie (Glam rock/cabaret) Heroes (1977) Lyt til Heroes og V-2 Schneider (Berlin trilogi techno, delvist instrumentel)

7 Lodger (1979) Lyt til Red Sails og Boys Keep Swinging (Berlin trilogi techno) Outside (1995) Lyt til The Hearts Filthy Lesson og Thru These Architects Eyes (Avantgarde/concept album) Scary Monsters... (1980) Lyt til Scary Monsters (and Super Creeps) og Fashion (Politisk, new romantics) Earthling (1997) Lyt til Little Wonder og I m Afraid of Americans (Drum n bass, internet inddrages) Let s Dance (1983) Lyt til Let s Dance og China Girl (Rythm & Blues disco) Hours (1999) Lyt til Thursday s Child og Seven (Singer/songwriter, internet inddrages) Tonight (1984) Lyt til Blue Jean og Loving the Alien (Idéforladt) Heathen (2002) Lyt til Sunday og Cactus (Rock) Never Let Me Down (1987) Lyt til Day-in Day-Out og Never Let Me Down (Idéforladt) Reality (2003) Lyt til Never Get Old og Fat Dog Bombs the Moon (Rock n roll/jazzy) Black Tie White Noise (1993) Lyt til Jump They Say og Miracle Goodnight (Comeback, soul, jazz, hip hop)

8 Bagom teksterne en indre og ydre rejse Bowies tekster er i verdensklasse. Der er indholdsmæssigt både noget for fantasten og filosoffen! Igennem årene har han også eksperimentet med forskellige skriveteknikker, f.eks. i samarbejdet med Brian Eno eller på albummet Diamond Dogs, hvor han benyttede sig af William S. Burroughs Cut up teknik. I det følgende vil vi se på nogle gennemgående teksttemaer. A crack in the sky (Starman) - en fascination af det ydre rum Historien om Bowies fascination af det ydre rum - afspejlet i tekster som Space Oddity, Life on Mars, Ziggy Stardust, Starman, Lady Stardust, Ashes to Ashes, Loving the Alien, Hello Spaceboy og Looking for Satellites - er historien om en lille dreng i efterkrigstidens England, som har fået udfordret sin store fantasi midt i alt det grå og almindelige ved at lytte til bl.a. Lovecraft s science fiction historier i radioen samt læse bøger og tegneserier. Men i den omfattende litteratur om Bowie beskrives også at han måske har følt sig alienated/fremmedgjort i forhold til sine omgivelser. Zane zane zane Ouvrez le Chien (All the Madmen) - en sindssyg halvbror Bowies ældre og meget musikinteresserede halvbror Terry fik som ung stillet diagnosen skizofren. Det har uden tvivl påvirket familielivet, især da Terry begår selvmord. Sange som All the Madmen og Bewlay Brothers samt albummet Aladdin Sane (A Lad Insane) er sandsynligvis skrevet med tanke på halvbroderen. Live til your rebirth and do what you will (After All) en hedonistisk livsfilosofi Bowie er en filosofisk åben rockmusiker som i sine unge år lod sig inspirere af filosoffen Nietzsches übermensch teori, af forfatteren Georg Orwells dystopier og medlemmet af ordenen Golden Dawn den biseksuelle okkultist Aleister Crowleys hedonistiske livstil med gør hvad du har lyst til (sex, drugs and rock n roll) Do what thou wilt. Se f.eks. The Supermen, After All, Quicksand, 1984 og Big Brother. The hinterland, the hinterland we re gonna sail to the hinterland (Red Sails) fra station til station Bowie har flere gange beskrevet sig selv som en raskløs natur. Han kommer let til at kede sig og er evigt på farten efter nye mål. Måske netop derfor har han gennem årene været så god til at forny sig. Han har bl.a. boet i England, USA, Tyskland og Schweitz. Station to Station, Fantastic Voyage, African Night Flight, Move On, Red Sails, Seven Years in Tibet beskriver meget godt hans indre og ydre rejser. Andre temaer f.eks. tid, krig og kærlighed Mange andre temaer er berørt. Tiden som går f.eks. i albummet Hours, og i numrene Changes, Speed of Life, Sons of the Silent Age, Never Get Old, Time, Time will crawl og Golden years. Krig og våben f.eks. i Saviour machine, Scream like a Baby, Criminal World, Five Years, A Better Future og Running gun blues. Kærlighed f.eks. i Heroes, Amazing og Letter to Her-

9 Fankulturen - Well ain t that poster love I en postmodernistisk verden blev de store fortællinger fra f.eks. Marx og Hegel udskiftet med de små fortællinger (legen med jeg-identiteten). David Bowies intelligente identitetsskift har været med til påvirke en hel generations selvopfattelse, og han har været samlingspunkt for en sort, apokalyptisk, og/eller drømmende, ekstatisk, eksistentialistisk, eksperimenterende og længselsfuld bykultur landede et androgynt rumvæsen / 2012 er ekstreme udtryk indenfor musik blevet mainstream You are not alone En kontroversiel kunstner som Bowie har selvklart mødt nogen modstand i sin lange karriere. Men han har også nogle af verdens mest dedikerede fans. Fans som nærmest sværger til Bowieism. Måske fordi han tilbyder en fascinerende og varieret pakkeløsning indenfor musik og lyrik og de mere visuelle udtryksformer såsom film og mode. Eller sagt med andre ord. Han har undgået at blive forudsigelig og kedelig pga. sine mange genre- og stilskift. Han gjorde sig særligt bemærket i 1970 erne med efterkrigstidens identitetssøgende teenagere. Hans androgyne fremtræden som rockmessiasen Ziggy Stardust vakte opsigt i et England, hvor homoseksualitet kunne straffes med fængsel. Bowie pustede til gløderne ved at udråbe sig selv som biseksuel (en påstand han senere trak tilbage og tog afstand fra). Da han rakte hånden ud i sangen Rock n Roll Suicide mens han smerteligt skrålede You are not alone, blev den grebet af outsidere, introverte, bøsser, transvestitter, dem der siden skulle blive til punkere, utilpassede individualister, avantgarde typer, modefolk, filmfolk ja alle som havde brug for en ny og mere rummelig identifikationsmodel langt fra tidens maskuline denimrock. Mange fans - også i Danmark I 2003 blev Bowie udråbt som den næstrigeste kunstner i Storbritannien kun overgået af Sir Paul Mc- Cartney. Hans formue blev anslået til 510 millioner pund. På musikkanalen VH1's år 2000 liste over de 100 største kunstnere inden for rock 'n' roll var Bowie nummer syv. Han har solgt 136 millioner album og er indskrevet i Rock 'n' Roll Hall of Fame. I Danmark har Bowie så prominente fans som prins Joachim, forfatteren Benn Q. Holm, filminstruktøren Ole Bornedal, musikeren Trentemøller og skuespillerinden Ellen Hillingsø. En af landets største fans gennem tiden var digteren Michael Strunge, hvis første digtsamling fra 1978 Livets hastighed var en direkte oversættelse af David Bowies sang Speed of life.

10 There s Old Wave. There s New Wave. And there s David Bowie Således lancerede pladeselskabet albummet Heroes, og titelsangen holder stadig. Mange bands har gennem årene kopieret denne anthem. I det hele taget kan mange musikere godt lide at spille deres favoritter blandt Bowies store bagkatalog. Listen nedenfor er et lille udvalg af nogle af de bedste. Alternative: Beck Win / Keane Under pressure / Red Hot Chili Peppers Warszawa / Smashing Pumpkins Space Oddity / Stone Temple Pilots Andy Warhol Ambient/Electronica: Aphex Twin Heroes / Depeche Mode Cracked Actor" Avantgarde: Nico Heroes Britpop: Oasis Heroes / Suede The Man who sold the World DJ: David Guetta Heroes Folk rock: The Raconteurs/Jack White It Ain t Easy Goth rock: Bauhaus Ziggy Stardust / Echo & The Bunnymen Changes / The Cure Young Americans Grunge: Kashmir Memory of a Free Festival / Nirvana The Man Who Sold the World Heavy rock: Behemoth Hello Space Boy / Def Leppard Drive in Saturday / Marilyn Manson Golden Years Indie: Arcade Fire Heroes / Morrissey Drive in Saturday / The Associates The Secret Life of Arabia Industrial: Nine Inch Nails I m afraid of Americans Jazz: Cæcilie Norby Life of Mars Klassisk: Philip Glass Subterraneans Krautrock: Tangerine Dream Heroes Mainstream rock: Foo Fighters Under Pressure New Wave: Duran Duran Boys keep Swinging / Franz Ferdinand Sound and Vision / Marc Almond The London Boys / Tears for Fears Scary Monsters / The Chameleons Moonage Daydream Pop/R&B: Kim Wilde: Kooks / Lulu Watch that Man / Tina Turner Tonight Singer/Songwriter: Tori Amos After All

Standing on the Never Never

Standing on the Never Never Standing on the Never Never Jeg var en del af den danske punkscene fra 79 til 85, hvor jeg skrev mine første digte og spillede i mine første bands. Her nåede jeg også at se DAD fra deres allerførste koncerter.

Læs mere

Annotering af musikbøger Bierman & Bierman ApS

Annotering af musikbøger Bierman & Bierman ApS 3985 Klassemærke : 39.5 George, Terry Carnival in Rio : Samba samba samba! photograps by Terry George. Hamborg : Edel Classics, 2005. 9783937406558 4 396 236 1 105,00 kr. incl. moms Karneval, samba, Rio

Læs mere

LEITNERS KLOGE KASSE 1005 WORDS LEITNERS KLOGE KASSE 1005 WORDS LEITNERS KLOGE KASSE 1005 WORDS LEITNERS KLOGE KASSE 1005 WORDS

LEITNERS KLOGE KASSE 1005 WORDS LEITNERS KLOGE KASSE 1005 WORDS LEITNERS KLOGE KASSE 1005 WORDS LEITNERS KLOGE KASSE 1005 WORDS Redigeret af Bente D Eskildsen, januar 2007 1 Leitners kloge kasse Af Bente D Eskildsen januar 2007 I de tidlige 70 ere opfandt en tysk psykolog ved navn Sebastian Leitner et indlæringssystem som gør selektiv

Læs mere

Turèlls blues. Specialeafhandling ved Nordisk Institut. Aarhus Universitet. Søren Brink Olsen. Årskortnummer: 19991850. Afleveret 25.

Turèlls blues. Specialeafhandling ved Nordisk Institut. Aarhus Universitet. Søren Brink Olsen. Årskortnummer: 19991850. Afleveret 25. Turèlls blues Specialeafhandling ved Nordisk Institut Aarhus Universitet Søren Brink Olsen Årskortnummer: 19991850 Afleveret 25. juli 2005 Vejleder: Lis Norup 1 Turèlls blues Opgaven er en undersøgelse

Læs mere

FREE MAGAZINE - JANUARY 2006 - ISSUE 37

FREE MAGAZINE - JANUARY 2006 - ISSUE 37 FREE MAGAZINE - JANUARY 2006 - ISSUE 37 Side 6-7 Interview Politikeren Mogens Jensen Side 11 Ole Henriksen Om skønhed og alderdom Side 16-17 Et sidste farvel Gribende afsked med Molly 02 Rygepolitik Masken

Læs mere

What do users look up in dictionaries?

What do users look up in dictionaries? What do users look up in dictionaries? The data for the statistics is 1,111,034 queries entered into the 'Danish-English-Danish' online dictionary at . English and

Læs mere

BØSSER VS LEBBER: HVEM STYRER MODEN? TOM FORD GÅR TIL FILMEN CPH FASHION WEEK SØREN P. RASMUSSEN MIAMI + GAY GUIDE IN ENGLISH

BØSSER VS LEBBER: HVEM STYRER MODEN? TOM FORD GÅR TIL FILMEN CPH FASHION WEEK SØREN P. RASMUSSEN MIAMI + GAY GUIDE IN ENGLISH #87 MARTS 2010 BØSSER VS LEBBER: HVEM STYRER MODEN? TOM FORD GÅR TIL FILMEN CPH FASHION WEEK SØREN P. RASMUSSEN MIAMI + GAY GUIDE IN ENGLISH OUT&ABOUT MARTS 2010 1 MARTS 2010 #87 BØSSER VS LEBBER: HVEm

Læs mere

selvsikkerhed Succes er ikke lig med

selvsikkerhed Succes er ikke lig med Kulturmagasinet - Nr. 3-2015 Succes er ikke lig med selvsikkerhed Hun er Pippi - 4 Kunstneren der var kendt uden at være kendt - 14 Nickelback i Boxen - 16 Fantasiens leg om livets hjul fortsætter - 18

Læs mere

RDET. Storbyen. Tema: Tidsskrift for Film og Medier OKTOBER 2013/NR. 31 FB.COM/ORDET.IFM ORDET.NET

RDET. Storbyen. Tema: Tidsskrift for Film og Medier OKTOBER 2013/NR. 31 FB.COM/ORDET.IFM ORDET.NET RDET Tidsskrift for Film og Medier Tema: Storbyen OKTOBER 2013/NR. 31 FB.COM/ORDET.IFM ORDET.NET Leder AF PELLE HEGELUND, CHEFREDAKTØR PÅ ORDET #31 Ordet vender tilbage efter en lang, velfortjent sommerferie

Læs mere

Anne Marie Helger sex I skolen London Johannes Nymark

Anne Marie Helger sex I skolen London Johannes Nymark Life, lust & Leisure Februar 2012 #110 Anne Marie Helger sex I skolen London Johannes Nymark i trussen på Beckham + GAY GUIDE and Articles IN ENGLISH Februar 2012 #110 And everywhere! 08 20 Caspian Drumm

Læs mere

ommadawn.dk - Science fiction - 2008

ommadawn.dk - Science fiction - 2008 ommadawn.dk - Science fiction - 2008 1 / 68 2 / 68 Indholdsfortegnelse Velkommen til ommadawn.dk 21. juli, 2008 Russisk roulette 27. juni, 2008 The road is long 7. juli, 2008 Kunstig filosofi 9. juli,

Læs mere

What doesn t kill you makes you stronger. Jamilas historie

What doesn t kill you makes you stronger. Jamilas historie 1 What doesn t kill you makes you stronger. Jamilas historie Nøgleord: Identitet, LGBT, ligebehandling, normer Indhold Øvelsen handler om identitet, normer og multidiskrimination. Den tager udgangspunkt

Læs mere

Eskimoisk Indiesucces. TEMA Storslået fornemmelse for musik i Grønland: Sume, Arctic Spirits og Nanook

Eskimoisk Indiesucces. TEMA Storslået fornemmelse for musik i Grønland: Sume, Arctic Spirits og Nanook Nr 4 / 2010 PORTRÆT / NIVE NIELSEN & DEER CHILDREN Eskimoisk Indiesucces TEMA Storslået fornemmelse for musik i Grønland: Sume, Arctic Spirits og Nanook SPIL DANSK DAGEN 10 ÅR Læs om masser af arrangementer.

Læs mere

\, '12 LIME magasinet 20 [3

\, '12 LIME magasinet 20 [3 \, '12 LIME magasinet 20 [3 Interview " Som barn skrev hun digte og spionhistorier. Nu lever hun af at skrive sange. Mød sangerinden Fallulah, som erfuld af ord, der bare må ud. TEKST Meffe et er midt

Læs mere

side 6-7 Stig Elling interview side 10-18 Kommunalvalg homopolitikere og homopolitik side 30 GAYmobile Nyt telefonselskab for homoer

side 6-7 Stig Elling interview side 10-18 Kommunalvalg homopolitikere og homopolitik side 30 GAYmobile Nyt telefonselskab for homoer side 6-7 Stig Elling interview side 10-18 Kommunalvalg homopolitikere og homopolitik side 30 GAYmobile Nyt telefonselskab for homoer 2 O&A November 2005 Issue 35 Model Drømmer om karriere i udlandet Den

Læs mere

INDHOLD. UDGIVER: SKALs Efterskole. v/ Sven Primdal. REDAKTIONSUDVALG: Birgitte Dyring. Søren O. Bertelsen. Sven Primdal

INDHOLD. UDGIVER: SKALs Efterskole. v/ Sven Primdal. REDAKTIONSUDVALG: Birgitte Dyring. Søren O. Bertelsen. Sven Primdal ÅRSSKRIFT 2013 1 INDHOLD UDGIVER: SKALs Efterskole v/ Sven Primdal REDAKTIONSUDVALG: Birgitte Dyring Søren O. Bertelsen Sven Primdal GRAFISK PRODUKTION: Marginal Reklamebureau a/s www.marginal.dk Efterskolerne

Læs mere

Nyt. Efterår 2011. i NORDKRAFT. fra. Velkommen til et fantastisk efterår med alle de store navne. Poul Dissing & Benny Andersen More Jacks

Nyt. Efterår 2011. i NORDKRAFT. fra. Velkommen til et fantastisk efterår med alle de store navne. Poul Dissing & Benny Andersen More Jacks Nyt fra Efterår 2011 i NORDKRAFT Velkommen til et fantastisk efterår med alle de store navne Malk de Koijn Agnes Obel Thomas Helmig La Soiree Jimmy Cliff De Glade Sømænd Mary Black Simon Talbot Carsten

Læs mere

Om at fare vild i verdensmusikkens buskads

Om at fare vild i verdensmusikkens buskads ANNEMETTE KIRKEGAARD Om at fare vild i verdensmusikkens buskads Historien om en lp 1 Da Poul Rovsing Olsen i juli 1982 og alt for tidligt døde af en aggressiv lungecancer efterlod han sig ikke bare et

Læs mere

HELLA JOOF. Det er aldrig de dumme, der får tis på sig, det er altid de søde

HELLA JOOF. Det er aldrig de dumme, der får tis på sig, det er altid de søde HELLA JOOF OKTOBER 2014 Det er aldrig de dumme, der får tis på sig, det er altid de søde LÆS OGSÅ OM: MUSIK FOR DØVE ØRER PORTRÆT AF LE GAMMELTOFT TRIOEN SCARLET PLEASURE KLASSISK UNGDOM PORTRÆT AF UNGE

Læs mere

Tina Dickow. En aarhus-pige med en guitar. Gratis magasin Januar/Februar 2015

Tina Dickow. En aarhus-pige med en guitar. Gratis magasin Januar/Februar 2015 Gratis magasin Januar/Februar 2015 Tina Dickow En aarhus-pige med en guitar + Farvel til fordomme + byens pioner + arkitektur på havnen + diva i aarhus + 1 indholdsfortegnelse 06 hensyn gør godt For nogen

Læs mere

Mode: David Andersen Gentlemen s fashion guide Homo i Beijing & Jeppe Lucky Boy Homo i forsvaret + GAY GUIDE IN ENGLISH

Mode: David Andersen Gentlemen s fashion guide Homo i Beijing & Jeppe Lucky Boy Homo i forsvaret + GAY GUIDE IN ENGLISH 75 MARCH 2009 Guldsmed Mads Heindorf Mode: David Andersen Gentlemen s fashion guide Homo i Beijing & Jeppe Lucky Boy Homo i forsvaret + GAY GUIDE IN ENGLISH PORTRÆT Torben (og Irma) fra Hjørnet Centralhjørnets

Læs mere

Samfundsfag 8 GYLDENDAL. Anders Stig Christensen og Julie Blicher Trojaborg

Samfundsfag 8 GYLDENDAL. Anders Stig Christensen og Julie Blicher Trojaborg Samfundsfag 8 GYLDENDAL Anders Stig Christensen og Julie Blicher Trojaborg Anders Stig Christensen og Julie Blicher Trojaborg Samfundsfag 8 GYLDENDAL INDHOLD Individ og fællesskab At blive den, man er

Læs mere

Aarhus Kommunes Biblioteker

Aarhus Kommunes Biblioteker Aarhus Kommunes Biblioteker PROGRAM EFTERÅR 2015 Program Efterår 2015 ITK Design, Aarhus Kommune 2015 Layout: ITK Design, Jan Thomassen Tryk & oplag: Scanprint A/S, 8.000 ISBN: 978-87-89860-17-6 FORORD

Læs mere

R 178 G 210 B 53 R 116 G 178 B 59. Dem mistede vi i år

R 178 G 210 B 53 R 116 G 178 B 59. Dem mistede vi i år PLUS logo PLUS logo med header UGENS EDSTE UGENS EDSTE 10 kr. 10 kr. PLUS knap 10 kr. 10 kr. 10 kr. 10 kr. PLUS hjørnemakering til billeder 10 kr. Header 4 X Rubrik 2 X FONT: Helvetica Condensed old 10

Læs mere

A RT I S T EN. »Det hele har været som en drøm, der gik i opfyldelse.« Betalt behandling i ny forsikring. Debat: hvad er scenekunst anno 2013

A RT I S T EN. »Det hele har været som en drøm, der gik i opfyldelse.« Betalt behandling i ny forsikring. Debat: hvad er scenekunst anno 2013 A RT I S T EN 4 Dansk Artist Forbund december 2013 www.artisten.dk fagblad for udøvende kunstnere Debat: hvad er scenekunst anno 2013 At gøre en forskel: tæt på DAFs genvalgte formand»det hele har været

Læs mere

Hvem er du i Krøniken? Astrologisk portræt af Barack Obama

Hvem er du i Krøniken? Astrologisk portræt af Barack Obama ASTROLOGIMAGASINET NR. 2 HOROSKOPET 2009 PRIS: KR. 59,50 Hvem er du i Krøniken? Astrologisk portræt af Barack Obama Florencio Anton Maler gennem afdøde kunstnere Forårshoroskoper Dag til dag horoskoper

Læs mere

december 2008 ORDDRÅBEN byder i dette nummer på: Nyt fra ledelsen: - Juleafslutning - Rum og funktionsevaluering Nyt fra bestyrelsen: - Kommunikation

december 2008 ORDDRÅBEN byder i dette nummer på: Nyt fra ledelsen: - Juleafslutning - Rum og funktionsevaluering Nyt fra bestyrelsen: - Kommunikation december 2008 ORDDRÅBEN byder i dette nummer på: Nyt fra ledelsen: - Juleafslutning - Rum og funktionsevaluering Nyt fra bestyrelsen: - Kommunikation Nyt fra GFO: - Juleafslutning Nyt fra elevrådet: -

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

HOMO OG KATOLIK ELIAS ZINATI OM AT VÆRE HOMO MED INDVANDRERBAGGRUND JUNE 2008

HOMO OG KATOLIK ELIAS ZINATI OM AT VÆRE HOMO MED INDVANDRERBAGGRUND JUNE 2008 66 JUNE 2008 HOMO OG KATOLIK ELIAS ZINATI OM AT VÆRE HOMO MED INDVANDRERBAGGRUND & BØSSERNE FRA GANLØSE KRO MORTEN KJÆRS HUSKONCERTER OG NYE CD AMSTERDAM: FRI SMUK OG UNIK + GAY GUIDE IN ENGLISH Har du

Læs mere

Christiane F. - det er ikke slut endnu

Christiane F. - det er ikke slut endnu Christiane F. - det er ikke slut endnu Som 13-årig fixede hun heroin og trak for at skaffe penge til stoffer. Fire år senere blev hendes historie, 'Christiane F. - i morgen er det slut', en global bestseller.

Læs mere