Karlskov Friskoles Virksomhedsplan

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Karlskov Friskoles Virksomhedsplan"

Transkript

1 Karlskov Friskoles Virksomhedsplan Kontakter. Karlskov Friskole Skoleleder: Anne Mette Skjoldemose Bredsten Landevej Give tlf Fax Hjemmeside Telefontid hvor sekretær eller skoleleder kan træffes, mandag til fredag. Telefontid hvor lærerværelset eller SFO tager telefonen; & mandag til torsdag. Og & fredag. Telefon: Skolens tilblivelse Karlskov Friskoles historie er en historie om engagement og sammenhold i et lille samfund. I slutningen af år 2000 startede en initiativgruppe med henblik på oprettelse af en friskole og i januar 2001 blev der holdt stiftende generalforsamling for Karlskov Friskoleforening. Her blev den første bestyrelse valgt. Da foreningen ikke fik mulighed for at købe kommuneskolens bygninger, startede foreningen arbejdet med at grundlægge en helt igennem ny skole. Bestyrelsen ville gerne have en skole, der var ottekantet og som var miljømæssig bæredygtigt. Det resulterede i den skole, vi har i dag. Opførelsen gik hurtigt første spadestik blev taget d og der var rejsegilde og i august 2003 holdt de første elever deres indtog på Karlskov Friskole. På den allerførste skoledag på Karlskov Friskole sendte hver elev en ballon op, der indeholdte Karlskov Friskoles adresse. Det at sende balloner op på første skoledag er blevet et festligt indslag på denne helt specielle dag og er nu blevet til en tradition. En tanke fra den spæde start var, at Karlskov Friskole skulle være et af lokalsamfundets samlingspunkter men også være tiltrækkende ud over dette område. Skolens formål At drive skole og Karlskov Friskole er og skal være en overskuelig og velfungerende skole med SFO og med max. 200 elever fordelt på tre teams dækkende 0. til 9. årgang. At drive en skole, hvor den og lokalsamfundets geografi, kulturhistorie og befolkning inddrages i undervisningen Skolen driver friskole efter de til enhver tid gældende love og andre retsregler for friskoler og private grundskoler.

2 En skole, hvor det omkringliggende lokalsamfund inddrages i undervisningen Kropslige og musiske aktiviteter skal stimulere og understøtte elevernes læring i dagligdagen At der samarbejdes på tværs af årgange At de basale skolekundskaber står som noget centralt i undervisningen At eleverne opdrages til demokrati At sørge for optimale betingelser for den enkelte elev En inspirerende skole, der skal fastholde elevernes lyst til at lære En skole, der arbejder aktivt med forebyggelse af mobning En skole, hvor den enkelte elev lærer at tage ansvar for sig selv og vise sine medmennesker respekt og tolerance En skole hvor ingen bliver glemt Brugen af og kendskabet til IT er en central del af undervisningen, Pædagogisk er vi inspireret af Howard Gardners: De mange intelligensers pædagogik samt det amerikanske undervisningsprogram trin for trin Eleverne forberedes på perioden efter 9. klasse. En rød tråd i undervisningen i overbygning årgang, som afspejler det miljø / samfund, som der venter eleverne, når de forlader Karlskov Friskole. Skolens Vision At gøre en forskel - En være en inspirerende skole. En skole hvor ingen bliver glemt. Anvende undervisningsmetoder, der fremmer elevens evne til selv at planlægge, organisere og stille krav til egen arbejdsindsats og resultater. Skolens Mission At alle har optimale vilkår for kerneydelsen undervisning og læring Undervisningen tager udgangspunkt i både det nære miljø og det internationale samfund, som vores børn er en del af. Elevens alsidighed værdsættes og udvikles til et liv i et samfund og en natur, der er i stadig forandring. Derfor benytter vi undervisningsmetoder, der fremmer elevens evne til selv at planlægge, organisere og stille krav til egen arbejdsindsats og resultater. Metoderne vægter den praktisk/musiske og boglige side lige højt. Derudover har vi engelsk på skemaet i indskolingen og tysk på mellemtrinnet. IT indgår som et naturligt værktøj i dagligdagen helt fra skolestarten. Skolen er åben for alle, der kan gå ind for skolens idegrundlag. Skolen har ikke nogen bestemt politisk eller religiøs holdning. Skole/hjemsamarbejde Friskolen er forældrenes skole og forældrene vælger at lade deres børn gå i friskole. Alene derfor er det vigtigt, at samarbejdet mellem forældre og lærere er præget af dialog i det fælles arbejde med elevernes færdigheder, dannelse og opdragelse. Fra skolen er vi altid åbne for dialog planlagt eller spontan.

3 Vi tror på, at det er forældrene, som kender deres børn bedst. Det skal vi som skole lytte til og tage udgangspunkt i! Derfor kan vi kun opfordre forældrene til at tage kontakt til os, når behovet opstår. Kort oversigt over skolearrangeret kontakt mellem skole og hjem: meddelelser/beskeder vedrørende sygdom, fritagelser osv. Telefonsamtaler ved ting, der kræver hurtig ekspedition. Skoleintra Forældremøder Skole/hjem samtaler, hvor barnet er i centrum. Arrangementer, hvor det sociale aspekt er centrum. Generalforsamling, hvor forældrene vælger ledelsen Uddybende dokument omkring gensidige forventninger i skole-hjem samarbejdet forefindes på skolens hjemmeside. Vore værdier Tryghed, Ansvar, Respekt, Tolerance, Samarbejde, Fællesskab med plads til den enkelte. Trygge rammer Der er altid tilsyn i frikvartererne på Karlskov Friskole. Skolen råder over et stort område. Det er derfor vigtigt, at eleverne selv har en klar opfattelse af, hvornår de overskrider grænser såvel fysisk som psykisk. Vi gør derfor en del ud af at præcisere rammer og deres overholdelse, især i forbindelse med trivsel og sikkerhed. Skolen lægger meget stor vægt på, hvordan elever, medarbejdere og forældre omgås hinanden og skolens undervisningsmaterialer, inventar, samt de udendørs aktiviteter / omgivelser. Tidssvarende undervisning/undervisning på tværs af alderstrin Gennem løbende efteruddannelse af personalet på skolen og lydhørhed overfor såvel nye som gamle undervisningsmetoder, vil vi sikre os en tidssvarende undervisning, der er i konstant udvikling og møde barnet på barnets niveau. Tværfaglig undervisning Tværfaglig undervisning har en central placering på Karlskov Friskole. Det giver mere helhed i undervisningen, når teori og praksis forenes, ligesom eleverne bedre kan gøre brug af egne erfaringer og interesser. Overordnet er der selvfølgelig metodefrihed for den enkelte lærer. Metoderne skal til enhver tid kunne forsvares overfor skolekreds, forældre, og bestyrelse. Det er en selvfølge, at alle deltager i de fælles tværfaglige emner og projekter. Målet for den tværfaglige undervisning er at der samarbejdes på tværs af årgange, de fysiske rammer og teamsamarbejdet i skolestrukturen (indskolingen, mellemskolen, udskolingen) er basis for dette. Sådan forløber en almindelig dag på Karlskov Friskole Første hold skolebusser ankommer kl. 7.35, hvorefter der åbnes til klasserne af en fra lærerstaben. 2. hold busser kommer kl. ca Dagen starter kl I den lyse tid startes dagen med fælles gåtur, i den mørke tid er det læsningen, som er i fokus. Herefter ringer det til morgensang, og det er her der gives kollektive beskeder fra såvel elever som lærere. Her kan der ligeledes komme kulturelle indslag fra alle andre.

4 Fredag kl.: 13.er der fælles weekendafslutning med sang/fortælling/underholdning i aulaen. Hvordan holder vi vores skole ren? For at vi kan få skoledagen til at fungere, er vi nødt til at have en række regler. Eleverne vil løbende blive orienteret om reglerne. Forældre bedes være opmærksomme på disse, så de kan støtte eleverne i at overholde dem. Årgangene har opdelt garderobe ved deres klasseværelse Overtøj og taske hænges på egen knage Fodtøj i skoreol og ingen brug af udendørs fodtøj inde Andre personlige ejendele i børnenes kasser Klasselokalerne skal være ryddede efter sidste time Gulvet i garderoberne skal holdes fri Duksene sørger for at borde og tavle er tørret af og gulvet fejet. Skolen rengøres af forældre. Det vil sige, at hver familie har ca. 3-4 rengøringer om året. Rengøringsplanen kan ses på nettet og bliver også udleveret ved skoleårets start. Børn med særlige behov. Vi samarbejder med PPR og tilbyder specialundervisning iflg. de muligheder vi har på lige for med det kommunale skolevæsen. Karlskov Friskole ønsker inden for skolens rammer at tage hånd om elever med særlige behov i forhold til f.eks. kroniske sygdomme på bedste vis. For at det kan lykkes, kræver det et konstruktivt samarbejde med hjemmet om den enkelte elev, derfor vil vi, hvor det er påkrævet sammen med hjemmet udarbejde en samarbejdsaftale om, hvorledes skolen og hjemmet samarbejder om at støtte eleven. En sådan aftale laves for at sikre fælles forståelse af, hvad skolen kan og skal, og hvad forældre kan og skal for at sikre eleven bedst muligt indenfor skoletiden. En skabelon til en sådan samarbejdsaftale kan ses som bilag til virksomhedsplanen. Kontakt desuden skolelederen for yderligere uddybning og information. Skolens rygepolitik Karlskov Friskole er en røgfri skole. Eleverne må ikke ryge i skoletiden. Hærværk Enhver form for hærværk er uacceptabel og den enkelte elev/familie anses som værende erstatningspligtig. Grov eller gentagende hærværk kan medføre bortvisning. Tyveri Skolen er ikke erstatningspligt for elevens personlige ejendele, som f.eks. mobiltelefon, MP3 afspillere i tilfælde af tyveri. Tyveri fra skolen eller fra medelever accepteres ikke. Den enkelte elev/familie, som tages i tyveri vil blive draget til ansvar. Grov eller gentagende tyveri kan medføre bortvisning. Mobiltelefoni Elever må gerne have mobiltelefoner, men forstyrrende brug i forhold til undervisningen er ikke tilladt. Læreren bestemmer brugen. Overtrædelse vil medføre inddragelse af mobiltelefonen, som kan afhentes på skolelederens kontor efter nærmere aftale med skolelederen.

5 Alkohol og euforiserende stoffer Det er naturligvis ikke tilladt i skoleregi og medfører bortvisning. IT-Politik Karlskov Friskole har udarbejdet en IT-politik, der generelt beskriver brugen af internet og opførslen, når man er på nettet. IT-politikken kan ses på hjemmesiden som et selvstændigt dokument, men ogås hvad vi vil opnå gennem anvendelse af IT i undervisningen. Sorgpolitik Se dokumentet på hjemmesiden. Mobbepolitik Karlskov Friskole accepterer ikke mobning. Vi lægger meget vægt på at børn og voksne i sprog og adfærd opfører sig ordentligt overfor hinanden, herunder taler pænt til og om hinanden. Dette gælder både verbalt og kropsligt. Såfremt enkelte elever ikke forstår disse for skolen grundlæggende værdier bliver barnets forældre inddraget i arbejdet med problemet. I yderste konsekvens kan skolen blive nødt til at opsige samarbejdet med pågældende elev(er), hvilket medfører bortvisning fra skolen. Hvilke fag undervises der i Ifølge friskoleloven skal undervisningen i en fri grundskole stå mål med, hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen. Dette betyder, at skolen skal give undervisning inden for hvert af de fagområder, som folkeskolens fagkreds naturligt kan opdeles i (humanistiske, naturvidenskabelige og praktiskmusiske). Karlskov Friskole vil ud fra en samlet helhedsvurdering af skolens undervisningstilbud give eleverne mulighed for en alsidig personlig udvikling og kundskabstilegnelse. Folkeskolens obligatoriske fag og emner indgår alle i undervisningen på Karlskov Friskole. Da skolen selv vælger form og omfang vil ikke alle fag og emner optræde som selvstændige fag, men kan også indgå i værkstedsfag, tværfaglige undervisningsforløb, projektorienteret undervisning m.v. De obligatoriske emner er følgende: færdselslære, sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab, uddannelses-, erhvervs- og arbejdsmarkedsorientering. Se fagfordelingsplanen på hjemmesiden Emneuger Vi har flere planlagte emnedage/uger/projekter om året. Vi har teateruge, hvor hele skolen deltager i opsætningen af en teaterforestilling med alt hvad dette indebærer. Hjemmeopgaver/lektier For at eleverne kan deltage i den tilrettelagte undervisning og føle sig som en del af fællesskabet, er det nødvendigt at den enkelte elev laver de opgaver/lektier, som er aftalt. Opgaverne/lektierne vil være en del af hverdagen i perioder og i forskelligt omfang/karakter hen over skoleåret. Omfanget vil naturligvis være størst i de ældre årgange. Det at gå i skole er også en form for arbejde! Skolen anser opgaver/lektier for at være et fælles forældre/elev ansvar. Se tillige vores hjemmeside vedrørende dette emne.

6 I de tilfælde hvor en elev er syg eller af anden grund har været fraværende fra undervisningen, er det elevens / forældrenes opgave og ansvar at følge undervisningen, og få lavet de lektier og opgaver, som den øvrige del af årgangen har gennemgået. Erhvervspraktik /virksomhedsbesøg I 8. og 9. klasse vælger man mellem en uges praktik eller deltager i brobygning til ungdomsuddannelserne I 9. klasse er man på uddannelse og virksomhedsbesøg. I 8. og 9. klasse har vi en ungdomsuddannelsesvejleder tilknyttet fra Ny Vejle Kommune. I 8. og 9. klasse har vi uddannelsesbøger Karakterer I 0. til 5. klasse gives der ikke standpunktskarakterer. Men der afholdes mindst to forældresamtaler årligt sammen med eleven, hvor emnerne bl.a. er det faglige niveau og hvor der er behov for øget faglig fokus. Karakterer og udtalelser: I 6. og 7. klasse får eleverne ingen standpunktskarakterer, men I forbindelse med forældresamtalerne får eleverne en skriftlig bedømmelse af deres arbejdsindsats i alle fag. I 8. og 9. klasse får eleverne udleveret en karakterbog før jul og før sommerferien med standpunktskarakterer efter 13-skalaen i alle fag. I karakterbogen gives der også en vurdering af elevernes arbejdsindsats. Terminsprøver og eksamen: I 8. klasse gennemføres skriftlig prøveeksamen i fagene dansk og matematik i juni måned. I 9. klasse gennemføres i løbet af skoleåret to skriftlige terminsprøver svarende til de prøver, der indgår i den skriftlige eksamen. I maj/juni gennemføres Folkeskolens Afgangsprøve. Prøverne er både skriftlige og mundtlige. I 9. klasse er der desuden afsat en uge til udarbejdelse af projektopgave. I forbindelse med denne opgave, får eleverne en udtalelse. De kan yderligere vælge at få en karakter for opgaven. Ledelsesstruktur Bestyrelsen er skolens øverste myndighed og udstikker de overordnede principper for skolens drift, økonomi og pædagogik. Lederen med sit ledelsesteam har det daglige ansvar for, at de pædagogiske linjer i skolen bliver fulgt; den daglige drift samt personaleudvikling. Vicelederen varetager ovennævnte ansvar, når lederen er syg, på kursus, eller af anden grund ikke er på skolen. Elevdemokrati Karlskov Friskole er også elevernes skole. Det er derfor vigtigt, at eleverne oplever, at de har indflydelse på de forhold, der vedrører os alle. Hvis der opstår problemer eller andre opgaver, der skal løses, kan man på morgensamlingen vedtage at nedsætte en arbejdsgruppe med elev- og lærerrepræsentanter, der kommer med et forslag til vedtagelse på en følgende morgensamling. Elevrådsrepræsentanterne fra hver klasse fra klasse, vælger en repræsentant fra klasse, der er kontaktperson til bestyrelsen og deltager i bestyrelsesmøderne fire gange årligt. Forældreråd Hver klasse vælger et forældreråd, som varetager klassens sociale arrangementer. Der afholdes et årlig stormøde med alle forældreråd til meningsudvikling og planlægning. Se dokument herom på skolens hjemmeside.

7 Traditioner Se dokument herom på skolens hjemmeside.. Forældreengagement Når man som forældre har valgt Karlskov Friskole som skole for sit barn, har man samtidig ud fra skolens målsætning valgt at være en engageret forælder. Der er mange måder at være engageret på. Man kan vælge at stille op til bestyrelsesvalg, man kan stille op til støtteforeningens bestyrelse, man kan bidrage med sin arbejdskraft på arbejdsdage for støtteforeningen til arrangementer osv. eller man kan måske skaffe et brugt fodboldmål, en reol eller lignende. Men først og fremmest kan man være engageret ved aktivt at følge sit barns trivsel og udvikling socialt og fagligt individuelt og som en del af fællesskabet med de andre børn og skolens ansatte. Det siges fra mange sider, at opdragelse eller med et pænere ord, dannelse hører hjemmet til. På Karlskov Friskole ser vi det som en fælles sag, hvor vi gerne som skole og forældre skal supplere hinanden udfra en fælles grundholdning. Børnene tilbringer meget tid i skolen og fritidsordningen og dermed udenfor forældrenes reelle indflydelse/rækkevidde. Derfor mener vi, at det er vigtigt, at vi som skole har en holdning til, hvad ordentlig og ansvarsbevidst opførsel er, og at vi til stadighed arbejder med det i det daglige Vi forventer ikke kæft, trit og retning, men vi forventer, at alle behandler hinanden ordentlig og med respekt for såvel den enkelte som for fællesskabet/helheden. Vi forventer, at forældrene støtter børnene i at hjælpe/passe på hinanden og at børnene ikke plager og mobber hinanden. Derfor er også den sociale del af barnets individuelle handleplan vigtig at samarbejde om forældre, barn og ansat imellem. Børnehaveklassen Aprilbørnene: Egentlig begynder barnets skoleliv allerede i foråret før eleverne egentlig skal begynde i skole. Eleverne forlader børnehaven for at starte i skole den 1. april. For at få en god overgang til skolelivet, har vi ca. 6 besøg i løbet af maj-juni måned, så de kan hilse på børnehaveklasselæreren og snuse lidt til skolerytmen. Det gør første skoledag lidt nemmere, fordi eleverne har været der før. De har mapper og sager, der venter på dem. De bliver også præsenteret for en venneklasse, der vil tage hånd om dem i frikvarterer, og hjælpe dem med at finde rundt. Det er den kommende 5. klasse, og de vil have nogle fællesarrangementer, så de lærer hinanden at kende. Børnehaveklassen: Det overordnede formål med at have børnehaveklassen er at gøre eleverne indlæringsparate og glade for at gå i skole. Det vil i al sin enkelthed sige at vænne dem til skolemiljøet, den meget strukturerede hverdag, de mange afbrydelser, omgivelserne, så det er en naturlig del af hverdagen for dem, når de begynder for alvor i 1. klasse. Når eleverne kommer i skole første dag, er de topmotiverede og har store forventninger til, at de nu skal lære at læse og regne, og det kan kun gå for langsomt. Derfor får de også et skema, der er inddelt i de forskellige fag, og som vi tilstræber at overholde. Der vil dog altid være den fleksibilitet i det, at dukker der noget op, der optager børnene meget (en oldemor, der dør; en ny lillesøster; andre oplevelser, der gør indtryk) eller er der kammeratskabsmæssige konflikter, får det en højere prioritet, da vi som mobningsfri skole mener, at et godt kammeratskab med god tone, tolerance, respekt for hinanden og forskellighederne skal grundlægges så tidligt som muligt, så hos os begynder vi med det den første dag!

8 Men naturligvis har vi fag som dansk, matematik, idræt, billedkunst, kristendomskundskab, musik, hvor vi leger med tal og bogstaver, har sproglig opmærksomhed, udvikler motorik og understøtter elevernes musiske færdigheder. 8-kanten/SFO 8-kanten er et fritidstilbud til alle elever, som har fri fra deres skoleskema, fra kl til kl Fra kl til lukketid er der SFO for de, som har behov. Skolebussen kører hjem hver dag kl og Pædagogik: SFO skal være et sted, hvor det er rart at være for børn og voksne. Et sted, hvor det er muligt at lære socialt samspil, skabe venskaber og lege. Alle skal kunne udvikle sig bl.a. ved at deltage i aktiviteter såvel planlagte og spontant opståede ideer. Der skal være synlige og ansvarlige voksne, som eleverne har tillid til og altid kan komme og betro sig til. Eleverne skal være medbestemmende og have medansvar i forbindelse med ideer til ture og aktiviteter. Vi satser på mange stjerne stunder, der giver eleverne oplevelse af succes og følelsen af, at de dur. Vi bruger nysgerrighed som motiverende faktor, og støtter skolens læring ved bl.a. at opfordre børnene til selv at skrive kort, når de laver gaver eller en hilsen. Vi udtaler ordene tydeligt og i stavelser, så barnet øver sig i at høre, hvordan ordet staves. De mindste får også hjælp til at huske, hvordan bogstaverne ser ud. Vi arbejder med tal ved at tælle og beregne, når vi deler mad ud. Aktiviteter: Når vi vælger aktiviteter, lytter vi meget til hvad eleverne gerne vil lave. Eleverne skal både kunne få, give og hente inspiration i aktiviteterne. Vi bruger også forældre, bedsteforældre eller andre udefra til at stå for aktiviteter. Der har været skønheds- og frisørsalon, vikingesmykker, blomsterbinding, besøg fra Afrika og m.m. Aktiviteterne er tilbud, hvilket betyder, at eleverne kan vælge at være med, hvis de har lyst. Men vi opfordrer alle til at deltage. Vi motiverer eleverne bl.a. ved at sætte os ned og begynde på en aktivitet, nogle gange skal eleven lige se, hvad tilbudet er, for at kunne vælge til og fra. Når vi arrangerer ture ud af huset, vælger vi oftest at tage af sted i mindre grupper, det giver mulighed for at ryste en gruppe eller klasse sammen og for at vælge til og fra. De største elever får flest tilbud ud af huset, så de kan lære gennem oplevelserne. Vi er ofte en tur i Billund Svømmebad, en meget populær aktivitet. Der giver eleverne mulighed for fysisk udfoldelse, og gør dem fortrolige med vandet. De leger, prøver noget nyt, øver sig og får succes oplevelser. Vi har enkelte ture/aktiviteter, hvor alle, der er mødt, skal deltage. F.eks. arrangerer vi i den første uge i skolens sommerferie en tur med 1 til 2 overnatninger med alle de fremmødte børn. Forældresamarbejde: Samarbejdet tager altid udgangspunkt i interessen for eleven og bygger på gensidig tillid og respekt. Vi forventer at forældrene er med til at skabe et socialt fællesskab og kan se, at vi har et fælles ansvar for, at eleverne trives. Vi forventer også, at vi har klare aftaler omkring eleverne, f.eks. om de selv kan og må give besked, eller om de skal aflevere en skriftlig besked. I forældre er altid velkomne til at få en kort eller længere snak eller deltage i en aktivitet. Vi ønsker et godt forældresamarbejde, gerne med kritisk respons og nye ideer. Skole/hjem samtaler: I efteråret, når der er skole/hjem samtaler, opfordres forældrene til, også at aftale et møde med SFO, dette er især vigtigt de første to år. Vi får tit en snak ved aflevering og afhentning, men det er anderledes at sidde uforstyrret et sted, hvor begge parter har mulighed for at uddybe evt. problemer. Det er vigtigt, at vi ved, hvem der er i SFO. Så husk altid at strege dig ind når du kommer, og ud når du går hjem. Bus:

9 De elever, der skal med bus, skal give besked til en voksen. Aprilbørnene, BH. kl., 1.kl. og 2. kl. bliver sendt. De større børn, der går i 8-kanten/SFO, har selv ansvaret for at komme med. Påklædning Husk altid at have tøj og fodtøj med, der passer til vejret. Husk også skiftetøj. Visioner: Vi vil udvikle selvstændighed og ansvarsfølelse både børnenes og de voksnes. I personalegruppen, vil vi drøfte evt. problemer og i fællesskab finde løsninger. Hver enkelt medarbejder bliver opfordret til at planlægge aktiviteter ud fra resurser og interesser. For at kunne være med til at skabe udvikling, vil vi opfordre alle til at deltage i kurser ud fra egne ønsker og interesser. Indmeldelse, udmeldelse, venteliste, betaling Se oversigten under praktiske oplysninger Forsikring Skolen har en forsikring til dækning af ulykker på skolen for elever og medarbejdere. Forældre og andre frivillige, som er indkaldt til rengøring, hovedrengøring, arbejds- weekend mv. er ikke dækket af forsikringen. Udlejning af skolen Udlejning af skolen til fester, foredrag, koncerter mv. Skolens leder er ansvarlig for udlejning af skolens aula med tilhørende toiletter og køkken. Der skal tages hensyn til undervisningen og arbejdspladsen, som er skolens primære funktion. Skolen lejes ikke ud til f.eks. polterabend, og andre fester, hvor skolens inventar risikerer at lide overlast. Sker der skade på inventar, service mv. kræves erstatning hos lejeren. Lejeren er ansvarlig for at de lejede lokaler og inventar afleveres i samme stand, som de er modtaget i. Lejeren er ligeledes ansvarlig for at kontakte skolen, hvis rengøring, service mv. ikke er vasket og stillet på de afmærkede pladser ved modtagelse af nøglen og underskrivning af lejekontrakt. Prisen for leje pr. døgn er kr. for ikke medlemmer af skolen, og kr. for medlemmer, som betales ved afhentning af nøglen og lejekontrakten. Endvidere kan skolen lejes ud til overnatning med 30 kr. pr. person, dog min kr. Støtteforening Bestyrelsen består af 5 personer valgt på den årlige generalforsamling. Alle, der har interesse i at støtte Friskolen kan melde sig ind i Støtteforeningen. Jo flere vi er, jo mere kan vi udrette!! Skolen kan gennem bestyrelsen og skolelederen søge støtteforeningen om midler. Vil du gøre noget aktivt for vores skole, så deltag i Støtteforeningens aktiviteter. Indmelding og betaling kan ske ved henvendelse til: Karlskov Friskoles støtteforening - se skolens hjemmeside for yderligere oplysninger. Denne virksomhedsplan for Karlskov Friskole skal ses som et forsøg på at samle alle relevante overordnede og praktiske oplysninger, således at den fungerer som et supplerende opslagsværk for såvel forældre som ansatte på Karlskov Friskole. Skolens Intranet er dog stedet, som overtager dette dokuments betydning. Virksomhedsplanen vil løbende blive revideret. Ændringer skal godkendes af bestyrelsen

10 Senest opdateret marts 2011 Bilag: skitse på samarbejdsaftale børn med særlige behov Udkast til en samarbejdsaftale skole-hjem ved børn med særlige fysiske og psykiske behov Navn: Skole: 1. Kontaktoplysninger Elevens navn: Klasse: Fik xyz konstateret hvornår: Forældre: Telefon privat: Mobil telefon, mor: Mobil telefon, far: Telefon, familie: relation: Har eleven en mobil? ja. nej. mobilnummer: Har eleven kontakt med forældre via mobil i skoletiden? ja. nej. Hvilke kammerater i klassen har kendskab til elevens xyz: 2. Kontaktperson og evt. ekstra støtte Elevens skolekontaktperson Antal timer til rådighed til kontaktpersonens opgaver pr. uge/pr. måned

11 Hvis eleven skifter kontaktperson, skal viden/erfaring overleveres fra tidligere til ny kontaktperson. Behov for støttetimer til barnet? ja. antal timer nej. Har skolen søgt om støttetimer? ja. nej. 3. Undervisning om xyz Har skolen modtaget xyz undervisning fra sundhedsmyndighed? ja. nej. (dato) Deltagere fra skolen: Forældre anbefales at deltage i den undervisning, skolen får. Er hele klassen undervist/orienteret om xyz? ja. nej. Er alle elevens lærere informeret om, at der går en elev med xyz i klassen? ja. nej. Er alle lærere på skolen informeret om, at der går en elev med xyz i klassen? ja. nej. Ved alle lærere, hvad de skal gøre i tilfælde af xyz? ja. nej. 4. Kommunikation skole/hjem Hvordan skal kontaktlærer og forældre kommunikere i hverdagen: Mundtligt i skolen: Telefon: Andet: Kontaktpersonen sørger for at informere forældre om ture, aktiviteter og prøver i god tid eller sørger for, at andre lærere gør det. (Aftal eventuelt, hvad god tid betyder for den enkelte familie) 5. Kommunikation på skolen Kontaktpersonen sørger for at informere relevante kolleger om ting, som har indflydelse på elevens xyz og elevens indlæring som følge af xyz Kontaktpersonen skal informere eventuelle vikarer. Hvis kontaktpersonen ikke er til stede, er det ansvar.

12 Skal laves specielt i forhold til den enkelte Her er eksemplet diabetes 6. Behandling og regulering (pumpe, pen, hvilken type insulin og hvordan) Har eleven insulin med i skole? ja. nej. Skal eleven have hjælp til at tage insulin i skoletiden? ja. nej. Hvem kan hjælpe eleven med insulin? 7. Blodsukker Elevens blodsukkerværdi skal ideelt ligge mellem og, før sport/fysisk aktivitet mellem og. Blodsukker måles kl. kl. kl. kl. kl. Skal eleven have hjælp til måling? ja. nej. Skal eleven have hjælp til vurdering af blodsukkerværdi og evt. regulering? ja. nej. Skal læreren hjælpe med at notere i elevens diabetesdagbog? ja. nej. Hvis blodsukker er over, skal forældre kontaktes. Blodsukker måles altid før fysisk aktivitet og prøver. Stress, spænding og nervøsitet kan påvirke blodsukkeret 8. Tegn på lavt blodsukker Elevens individuelle tegn på lavt blodsukker er: Handling på lavt blodsukker: 1) giv 1 dl juice eller tre stk. druesukker eller sukkergel???? 2) gentag, hvis ikke blodsukkeret er steget efter 15 min. 3) kontakt forældrene, hvis blodsukkeret ikke er steget efter at have gentaget med juice/druesukker 4) hvis eleven ikke skal spise inden for en halv time, gives brød eller???

13 Vær opmærksom på, at det tager mindst 15 min. før eleven genvinder sin kognitive funktion og det kan tage længere tid, før eleven helt er sig selv. VIGTIGT: Eleven med lavt blodsukker må ikke selv hente juice eller andet. 9. Insulinchok Handling på insulinchok, hvor eleven ikke er ved bevidsthed: 1) ring 112 og oplys, at eleven har type 1-diabetes 2) giv eleven honning eller sukkergel på tandkød 3) ring til forældre 4) når eleven igen kan synke, gives juice med sugerør og sig: sug-synk, gentag 10. Tegn på højt blodsukker Elevens individuelle tegn på højt blodsukker er: Handling: Motion og/eller insulin angiv også værdier, der skal handles på. Se under behandling pkt. 6. Giv insulin, hvis blodsukker er over. Kontakt forældre, hvis blodsukker er over. 11. Fysisk aktivitet: Sport, leg i frikvarter etc. Mål blodsukker før fysisk aktivitet som sport, gå- og cykeltur og lignende. Blodsukkeret skal ligge mellem og før sport. Hvis under, skal eleven drikke en juice eller spise brød/frugt etc. Hvis blodsukker er over 15, skal barnet have insulin og vente 15. min med at gå i gang. Eleven bør drikke ekstra vand under fysisk aktivitet, da dehydrering har en uheldig virkning på blodsukkeret. Læreren sørger for/husker eleven på, at mobiltelefon, juice/druesukker altid medbringes til sport samt insulin og apparat til måling af blodsukker. 12. Udflugter og ture (også kortere), som er væk fra klasseområdet Bæltetaske/turtaske, som eleven skal have med til fysiske aktiviteter eller aktiviteter væk fra klassen, er i klasseværelset. Forældre/elev har ansvaret for, at tasken er i klassen.

14 Læreren sørger for/husker eleven på, at mobiltelefon, juice/druesukker altid medbringes samt insulin og apparat til måling af blodsukker. På udflugter også ekstra mad. 13. Prøver Blodsukker skal måles før en prøve og eleven skal have druesukker og juice på bordet hos sig under prøven. Stress, spænding og nervøsitet kan påvirke blodsukkeret. Til eksamen kan eleven søge om ekstra tid via skoleledelsen. 14. Sygdom Kontakt forældrene, hvis eleven kaster op eller har feber. Ved sygdom ændrer insulinbehovet sig. 15. Mad Skal eleven spise på faste tidspunkter? ja. kl. kl. kl. kl. nej. Kasse med juice, druesukker etc. står. Forældre har ansvaret for, at den er fyldt. Forældre har ansvaret for at lægge seddel om kulhydratindhold ved elevens madpakke og mellemmåltider. Hvis skolemad/kantine: Eleven hjælpes evt. til at vurdere kulhydratindhold og til at regne antal enheder ud. 16. Undervisning/indlæring Særlige forhold, som gør sig gældende i forhold til elevens undervisning/indlæring: Kopi af denne aftale findes hos Forældre, Elev, Kontaktlærer, Skoleleder, Idrætslærer, Sundhedsplejerske, SFO Til stede ved mødet hvor samarbejdsaftale laves anbefales: Skoleleder, kontaktperson, forældre og evt. eleven selv. (evt. sundhedsmyndighed) Aftalen evalueres hvert - her skal skrives hvor ofte Underskrift af skole og forældre - dato

Individuel samarbejdsaftale for skolebarnet med diabetes

Individuel samarbejdsaftale for skolebarnet med diabetes Individuel samarbejdsaftale for skolebarnet med diabetes Navn: Skole: 1. Kontaktoplysninger Elevens navn: Klasse: Fødselsdag: Fik diabetes konstateret: Forældre: Adresse: Telefon privat: Mobil telefon,

Læs mere

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse Indskolingen på Randers Realskole 1. klasses undervisning - lige fra børnehaveklasse 1 Udvikling med tradition Selvom Randers Realskole er blandt landets største skoler, så fungerer indskolingen i en lille,

Læs mere

SKOVVANGSKOLENS SFO. Side 1 af 12

SKOVVANGSKOLENS SFO. Side 1 af 12 Side 1 af 12 VELKOMMEN TIL SKOVVANGSKOLENS SFO Skovvangskolens SFO (skole-fritids-ordning) er rammen om børnenes fritidsliv på Skovvangskolen. Børnene har mulighed for et aktivt fritidsliv efter skoletid,

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

Der er i lærergruppen i forhold til den samlede evaluering og skolens 5. års evalueringsplan i 2013 fokus på følgende 3 områder:

Der er i lærergruppen i forhold til den samlede evaluering og skolens 5. års evalueringsplan i 2013 fokus på følgende 3 områder: Evaluering 2013 Der er i lærergruppen i forhold til den samlede evaluering og skolens 5. års evalueringsplan i 2013 fokus på følgende 3 områder: Evaluering, karakterer, udtalelser De praktisk-musiske fag

Læs mere

Principper om: 0 1 2 3 4 5 6 7 8 Skolebestyrelsens arbejde SORGPOLITIK TRIVSELSPOLITIK

Principper om: 0 1 2 3 4 5 6 7 8 Skolebestyrelsens arbejde SORGPOLITIK TRIVSELSPOLITIK BREUM SKOLE med plads til alle men ikke til alt høj faglighed i trygge rammer skolen ud i verden verden ind i et godt sted at være et godt sted skolen at lære Der tages afsæt i følgende definition: Principper

Læs mere

Dette frivillige forældretilsyn er et supplement til det af generalforsamlingen besluttede eksterne tilsyn.

Dette frivillige forældretilsyn er et supplement til det af generalforsamlingen besluttede eksterne tilsyn. Forældretilsyn 2014 Guldbæk Friskole Det fremgår af Guldbæk Friskoles retningslinier vedrørende tilsyn og friskolelovens 9, stk. 1, at: " Det påhviler forældrene til børn i en fri grundskole (forældrekredsen)

Læs mere

MELLEMTRINNET 4. 6. årgang

MELLEMTRINNET 4. 6. årgang MELLEMTRINNET 4. 6. årgang Kære elever og forældre. Velkommen til Bryrup Skole. Skolen er inddelt i tre områder indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen. Skolens lærere har valgt, hvilket alderstrin

Læs mere

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget.

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Læreplaner 2013 Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Baggrund: I år 2004 blev der fra ministeriets side, udstukket en bekendtgørelse om pædagogiske læreplaner i alle dagtilbud. Det var seks temaer, der

Læs mere

Ødsted-Jerlev Børnehus Førskolepolitik

Ødsted-Jerlev Børnehus Førskolepolitik Ødsted-Jerlev Børnehus Førskolepolitik Forord I Ødsted-Jerlev Børnehus sætter vi stor fokus på førskolearbejdet med de børn, som skal starte i skole det kommende skoleår. Formålet med førskolearbejdet

Læs mere

Indskoling og mellemtrin på Hanebjerg Skole afd. Uvelse er kendetegnet ved:

Indskoling og mellemtrin på Hanebjerg Skole afd. Uvelse er kendetegnet ved: Indskoling og mellemtrin på Hanebjerg Skole afd. Uvelse er kendetegnet ved: Kendetegn Ses i hverdagen ved: Spejling til værdigrundlag SAMARBEJDET MELLEM SKOLE OG HJEM Samarbejdet opfordrer forældrene til

Læs mere

Trivselspolitik for Vejlebro

Trivselspolitik for Vejlebro Indholdsfortegnelse: 1. Formål 2. Ordensregler 3. Handleplan mod mobning 4. Elever der forstyrrer undervisningen 5. Mulighed for særlige tiltag 1. Formål Trivselspolitik for Vejlebro Med trivselspolitikken

Læs mere

Cykler stilles i cykelparkeringen bag gymnastiksalene. Der afholdes cyklistprøve i 5. eller 6.kl.

Cykler stilles i cykelparkeringen bag gymnastiksalene. Der afholdes cyklistprøve i 5. eller 6.kl. ABC for 3.-6.kl. april 2013 ADRESSEÆNDRING ANSVAR BESTYRELSE BIRKEN BOLDBANER BØGER CYKLER CYKELHJELM DELETIMER EKSTRA FRI ELEVRÅD FERIEPLAN FORSIKRING Husk at give skolen besked via ForældreIntra om adresse-

Læs mere

Pædagogiske læreplaner isfo

Pædagogiske læreplaner isfo Pædagogiske læreplaner isfo Forord Med Pædagogiske læreplaner i SFO er der skabt en fælles kommunal ramme for arbejdet med udviklingen af lokalt baserede læreplaner for skolefritidsordningerne på skolerne

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for SkoleFritidsOrdning

Mål- og indholdsbeskrivelse for SkoleFritidsOrdning Mål- og indholdsbeskrivelse for SkoleFritidsOrdning Formålet med mål - og indholdsbeskrivelsen for skolefritidshjem (SFO) er at give borgerne mulighed for at få indblik i prioriteringerne og serviceniveauet

Læs mere

Hjallerup skole. En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2015 HJALLERUP SKOLE 1

Hjallerup skole. En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2015 HJALLERUP SKOLE 1 Hjallerup skole En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2015 HJALLERUP SKOLE 1 Skolereform år 2 I august 2015 tager vi hul på år 2 med skolereformens ændringer og tiltag. Vi

Læs mere

Eksternt tilsyn med Skørbæk-Ejdrup Friskole 20.02.2013

Eksternt tilsyn med Skørbæk-Ejdrup Friskole 20.02.2013 Bestyrelsen Skørbæk-Ejdrup Friskole Ejdrupvej 33, Skørbæk 9240 Nibe Eksternt tilsyn med Skørbæk-Ejdrup Friskole 20.02.2013 Tilsynet med Skørbæk-Ejdrup Friskole, skolekode 831006, er foretaget af chefkonsulent

Læs mere

Frørup September 2015

Frørup September 2015 Smørhullet Skolen Mandag 31 Kampagne: Alle børn cykler 7.45-8.00: uddeling af flyers 8.00: indvielse af cykelbane Tirsdag 1 17.00-18.30: 3F forældremøde Onsdag 2 8.00-15.00: 4F ud i det blå Torsdag 3 Fredag

Læs mere

SKOLEFRITIDSORDNINGEN RESEN SKOLE Furvej 9 7800 Skive Tlf. 99157595

SKOLEFRITIDSORDNINGEN RESEN SKOLE Furvej 9 7800 Skive Tlf. 99157595 SKOLEFRITIDSORDNINGEN RESEN SKOLE Furvej 9 7800 Skive Tlf. 99157595 Hvad kendetegner Resen SFO Vi arbejder ud fra en overordnet teori om de mange intelligenser. Det betyder, at vi arbejder ud fra en anerkendende

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

Skolestart På Abildgårdskolen

Skolestart På Abildgårdskolen Skolestart På Abildgårdskolen 2014/2015 Lidt om Abildgårdskolen Når I vælger Abildgårdskolen til jeres barn vælger I samtidig: En skole med ca. 640 elever med baggrund i mange forskellige kulturer. En

Læs mere

- og forventninger til børn/unge, forældre og ansatte

- og forventninger til børn/unge, forældre og ansatte Trivselsplan - og forventninger til børn/unge, forældre og ansatte I Vestsalling skole og dagtilbud arbejder vi målrettet for at skabe tydelige rammer for samværet og har formuleret dette som forventninger

Læs mere

Mål -og indholdsbeskrivelser. for skolefritidsordninger

Mål -og indholdsbeskrivelser. for skolefritidsordninger Mål -og indholdsbeskrivelser for skolefritidsordninger April 2015 Mål -og indholdsbeskrivelse for: Institutionens navn: SFO er i Løgumkloster Distrikt Begrundelse for mål- og indholdsbeskrivelse i skolefritidsordningen.

Læs mere

Storebørnsgruppen for kommende skolebørn i Afdeling Mariesminde. Skoleparat - parat til livet

Storebørnsgruppen for kommende skolebørn i Afdeling Mariesminde. Skoleparat - parat til livet Personlige Kompetencer Sætte ord på følelser, eller det der er svært. Bidrage med egen fantasi i legen, komme med små input. Udtrykke sig via sprog og gå i dialog. Vælge til og fra. Drage omsorg for andre

Læs mere

Pædagogiske læreplaner. SFO er. Holbæk Kommune.

Pædagogiske læreplaner. SFO er. Holbæk Kommune. Pædagogiske læreplaner SFO er Holbæk Kommune. Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse:... Forord.... Særlige krav til pædagogiske læreplaner.... Sammenhæng i børnenes hverdag:... Anerkendelse af fritidspædagogikken....

Læs mere

Overgang fra børnehave til skole på Sønderbro

Overgang fra børnehave til skole på Sønderbro Overgang fra børnehave til skole på Sønderbro BØRN OG UNGE Forord Baggrunden for denne pjece er, at det kan være rigtig svært at starte på noget nyt. For barnet der skal i skole kan det være svært at lære

Læs mere

Sankt Helene Skole. SkoIestart og indskoling

Sankt Helene Skole. SkoIestart og indskoling Sankt Helene Skole SkoIestart og indskoling På Sankt Helene Skole har vi rullende skolestart og aldersblandet undervisning i indskolingen. Formålet er at skabe bedre læring og trivsel. Indskolingen omfatter

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren 1 Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 30 skolebørn og 20 førskolebørn. De

Læs mere

Velkommen til Børnehaven Vængebo

Velkommen til Børnehaven Vængebo Velkommen til Børnehaven Vængebo Rudersdalsvej 91 A 2840 Holte 46 11 35 10 Indholdsfortegnelse Hjertelig velkommen... 2 En ny start... 2 Normering... 2 Åbningstid... 3 Hent og Fix ordning... 3 Vængebo

Læs mere

Velkommen til Hals skoles DUS

Velkommen til Hals skoles DUS Velkommen til Hals skoles DUS Skovsgårdsvej 1 9370 Hals Tlf. 99 82 40 38 På siden finder du information om: Ledelsen Åbningstider Takster DUS tilbuddet Personalegruppen Lidt om Dussen En dag i DUS Årsplaner

Læs mere

SFO Stjernehuset byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til, at hilse på Jer og lære Jer at kende.

SFO Stjernehuset byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til, at hilse på Jer og lære Jer at kende. Hej SFO Stjernehuset byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til, at hilse på Jer og lære Jer at kende. Du skal starte i Stjernehuset Vest. De voksne i Stjernehuset Vest hedder: Hanne, Majken,

Læs mere

Aldersintegreret institution STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 7616 2250

Aldersintegreret institution STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 7616 2250 Aldersintegreret institution STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 7616 2250 VELKOMMEN BØRN: I Valmuen modtager vi ca. 90 børn i alderen 0-6 år, fordelt i 2 huse. I det ene hus har vi 3 vuggestuegrupper.

Læs mere

Kirkeskolens. Håndbog for Klasseforældreråd. Kære forældre på Kirkeskolen!

Kirkeskolens. Håndbog for Klasseforældreråd. Kære forældre på Kirkeskolen! s Håndbog for Klasseforældreråd Kære forældre på! I skolebestyrelsen lægger vi stor vægt på, at der i hver klasse vælges et Klasseforældreråd. Jeres vigtigste opgave som klasseforældreråd er at sikre klassens

Læs mere

Vi gør brug af differentieret undervisning, og elever der har behov tilbydes et fagligt løft.

Vi gør brug af differentieret undervisning, og elever der har behov tilbydes et fagligt løft. Indskolingen Faglighed med kreativitet. Vi lægger stor vægt på forskellige arbejds- og samarbejdsformer for at eleverne kan agere i det kreative læringsmiljø. Kreativ undervisning kan eksempelvis være

Læs mere

Eftermiddagsklubben i Lem

Eftermiddagsklubben i Lem Lem SFO. Sfo en er for børn fra 0. 3. klasse. Vi har vores egen afdeling på skolen, som består af 6 lokaler og garderobe. Vi har store udenoms arealer med legeplads, hvor en del af den er fælles med den

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2013. Køkken

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2013. Køkken AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2013 Køkken Præsentation af værkstedet Køkkenværkstedet er for de elever, der syntes det er spændende at lære at lave mad. Vi producerer morgenmad og middagsmad til skolens

Læs mere

2. Kom evt. med andre handlingsforslag som jeres diskussion har inspireret til.

2. Kom evt. med andre handlingsforslag som jeres diskussion har inspireret til. Sådan gik det til fælles forældremøde den 26. oktober! I alt ca. 100 forældre og medarbejdere mødte frem for at drøfte resultatet af den store forældretilfredshedsundersøgelse, som gennemførtes i august

Læs mere

ENDRUPSKOLEN INDSKOLINGEN

ENDRUPSKOLEN INDSKOLINGEN ENDRUPSKOLEN INDSKOLINGEN Indholdsfortegnelse Indledning ----------------------------------------------------------- 3 Værdigrundlag...3 Vi er fokuserede og udadrettede...3 Vi er ambitiøse og fornyende...3

Læs mere

Nyttige telefonnumre.

Nyttige telefonnumre. 2008-2009 Højboskolen Toftevej 53 8362 Hørning Tlf. 89 68 16 44 Fax. 89 68 16 34 E-mail: hojboskolen@skanderborg.dk Hjemmeside: www.hoejboskolen.dk Nyttige telefonnumre. Skolens kontor 89 68 16 44 SFO

Læs mere

Velkommen til Asgård

Velkommen til Asgård Velkommen til Asgård Kære forældre! Åbningstider Velkommen til SFO ASGÅRD. Formålet med denne lille skrivelse er at give børn og forældre en række praktiske oplysninger om fritidsordningens dagligdag.

Læs mere

Horsens Idræts- og Natur BørneHus

Horsens Idræts- og Natur BørneHus Horsens Idræts- og Natur BørneHus Sønderbrogade 74 8700 Horsens telefon 76 25 48 48 e-mail: info@tafat.dk www.tafat.dk BørneHuset Ta Fat er en selvejende institution med driftoverenskomst aftale med Horsens

Læs mere

Velkommen Til VENTEMØLLEGÅRDEN

Velkommen Til VENTEMØLLEGÅRDEN Velkommen Til VENTEMØLLEGÅRDEN Til forældrene Efterår 2009. Vi er glade for at byde børn og forældre velkomne til Ventemøllegården! Vi håber, at I bliver glade for børnehaven. Vi vil gøre vores bedste

Læs mere

TJØRNEGÅRDSKOLEN. Til forældre med børn, der skal i børnehaveklasse til august 2005! Mandag d. 8. november 2004 kl. 19.00

TJØRNEGÅRDSKOLEN. Til forældre med børn, der skal i børnehaveklasse til august 2005! Mandag d. 8. november 2004 kl. 19.00 TJØRNEGÅRDSKOLEN ROSKILDE KOMMUNE Dato: 22. oktober 2004 Til forældre med børn, der skal i børnehaveklasse til august 2005! Kære forældre! Tjørnegårdskolen inviterer til informationsmøde på skolen Mandag

Læs mere

SKOLEREFORM 2014. Grauballe Skole. Grauballe Skole

SKOLEREFORM 2014. Grauballe Skole. Grauballe Skole SKOLEREFORM 2014 FILM OM SKOLEREFORMEN https://publisher.qbrick.com/embed.aspx?mid=9991a52e SKOLEREFORMENS FORMÅL Folkeskolereformen skal gøre en god folkeskole bedre. Vi skal bygge videre på folkeskolens

Læs mere

Velkommen i Dagplejen Åby

Velkommen i Dagplejen Åby Velkommen i Dagplejen Åby Århus Kommune Dagtilbuddet Gl. Åby En pjece til nye forældre Forældrerådet i Dagplejen Åby vil bidrage med at få etableret en god kontakt mellem dagpleje og hjem. Derfor er der

Læs mere

Ikast Østre. Gameplan er en visuel metode til kreativt at komme fra ideer til resultater.

Ikast Østre. Gameplan er en visuel metode til kreativt at komme fra ideer til resultater. GAMEPLAN Ikast Østre "Teams, der ror samme vej, vinder oftere Arne Nielsson Gameplan er en visuel metode til kreativt at komme fra ideer til resultater. Med Gameplan får vi en fælles opfattelse af aktiviteter,

Læs mere

Beskeder: Det er vigtigt at være opmærksom på beskeder i skoleintra, det er også her, man informeres om evt. arrangementer.

Beskeder: Det er vigtigt at være opmærksom på beskeder i skoleintra, det er også her, man informeres om evt. arrangementer. Værd at vide om SFO. Aflevering/afhentning: Når I afleverer jeres barn om morgenen, er det vigtigt, at l lige kommer ind og siger godmorgen, så vi ved, hvem vi har i huset. Ligeledes at sige farvel ved

Læs mere

Skolens dagligdag. Skolens dagligdag er opbygget på følgende måde:

Skolens dagligdag. Skolens dagligdag er opbygget på følgende måde: Forældretilsyn Guldbæk Friskole Det fremgår af Guldbæk Friskoles retningslinier vedrørende tilsyn og friskolelovens 9, stk. 1, at: " Det påhviler forældrene til børn i en fri grundskole (forældrekredsen)

Læs mere

Velkommen til Herlev Byskole SFO

Velkommen til Herlev Byskole SFO Velkommen til Herlev Byskole SFO Telefon Elverhøj: 4452 5760 Engen: 4452 5767 Side 1 Velkommen til SFO på Herlev Byskole Vi byder dig velkommen som forælder til SFO på Herlev Byskole. Vi håber, at du i

Læs mere

DesignBørnehuset SanseSlottet

DesignBørnehuset SanseSlottet DesignBørnehuset SanseSlottet Vi vil gerne byde jer velkommen i Designbørnehuset SanseSlottet. SanseSlottet er en afdeling af Børnehusene i Vonsild. Vi håber, denne skrivelse kan give jer et lille indblik

Læs mere

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende.

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Vores værdier er: Glæde, nærvær, respekt, faglighed og mod. NORMERET BØRNETAL: Højvangshavens Integrerede Institution

Læs mere

INDSKOLINGS ALFABET/ PROFIL

INDSKOLINGS ALFABET/ PROFIL INDSKOLINGS ALFABET/ PROFIL Arrangementer For at styrke samarbejdet og fællesskabet afholder vi arrangementer, hvor børn, forældre og lærere/pædagoger kan være sammen udenfor almindelig åbningstid. Vi

Læs mere

VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN. i Odense Kommune

VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN. i Odense Kommune VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN i Odense Kommune Dagplejen i Odense Kommune Vi vil gerne byde velkommen til Dagplejen i Odense Kommune. Vi glæder os til det kommende samarbejde og til at være en del af dit barns

Læs mere

Pædagogiske læreplaner på Abildgårdskolen.

Pædagogiske læreplaner på Abildgårdskolen. Pædagogiske læreplaner på Abildgårdskolen. Om skolen: Abildgårdskolen er beliggende i Vollsmose i Odense. Skolen har pt. 655 elever hvoraf ca. 95 % er tosprogede. Pr. 1. august 2006 blev der indført Heldagsskole

Læs mere

Skoleåret 2013 / 2014 Velkommen i skole - børnehaveklasse og skolefritidsordning

Skoleåret 2013 / 2014 Velkommen i skole - børnehaveklasse og skolefritidsordning 1 Skoleåret 2013 / 2014 Velkommen i skole - børnehaveklasse og skolefritidsordning Center for Børn & Kultur 2 Indhold Velkommen i skole!... 3 Hvornår skal mit barn i skole?... 4 Den røde tråd fra daginstitution

Læs mere

Helhed i Barnets hverdag. et indskolingskoncept på Bakkeskolen Kolding.

Helhed i Barnets hverdag. et indskolingskoncept på Bakkeskolen Kolding. Helhed i Barnets hverdag et indskolingskoncept på Bakkeskolen Kolding. 2012/2013 Bakkeskolen Kære medarbejdere! Kolding d. 13/8-12 Seestvej 6-8, Seest 6000 Kolding Telefon 79 79 79 50 E-mail bakkeskolen@kolding.dk

Læs mere

Bandholm Børnehus 2011

Bandholm Børnehus 2011 PÆDAGOGISKE LÆREPLANER 2. TEMA: Sociale kompetencer. Bandholm Børnehus 2011 Sociale kompetencer udvikles i fællesskaber og gennem relationer til andre, f. eks i venskaber, grupper og kultur. I samspillet

Læs mere

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Af Orla Nielsen i samtale med Lena Isager I flere klasser på Beder skole støtter forældrene op om skole-hjemsamarbejdet og deltager i traditionsrige

Læs mere

Smørhullet. Skolevej 5, Frørup Tlf. 6333 7094. Velkommen til Smørhullet:

Smørhullet. Skolevej 5, Frørup Tlf. 6333 7094. Velkommen til Smørhullet: Smørhullet Skolevej 5, Frørup Tlf. 6333 7094 Velkommen til Smørhullet: Denne folder er tænkt som en introduktion til nye forældre og andre interesserede, dels for at give nogle vigtige oplysninger, men

Læs mere

Velkommen til vuggestuen

Velkommen til vuggestuen Velkommen til vuggestuen I Børnehuset kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på og Skal være

Læs mere

Kvalitetsrapport 2011

Kvalitetsrapport 2011 Kolding Kommunale Skolevæsens Kvalitetsrapport 11 Skoleåret 1-11 Delrapport fra 11 ved skoleleder Kedda Jakobsen KONKLUSIONER KVALITETSSIKRING AF ELEVERNES UDBYTTE Gennemsnittet er højnet betydeligt i

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for SkoleFritidsHjem

Mål- og indholdsbeskrivelse for SkoleFritidsHjem Mål- og indholdsbeskrivelse for SkoleFritidsHjem Formålet med mål - og indholdsbeskrivelsen for skolefritidshjem (SFH) i Holstebro Kommune er at give borgerne mulighed for at få indblik i prioriteringerne

Læs mere

Indhold Advarsler og bortvisning

Indhold Advarsler og bortvisning Retningslinjer for Risskov Efterskole Indhold Advarsler og bortvisning 1 Alkohol og rusmidler 2 Computer mm 2 Cykel 2 Fritidsarbejde 2 Gæster 2 Meddelelsesbogen 3 Mobiltelefon 3 Måltider 3 Rengøring 4

Læs mere

Klatretræets værdier som SMTTE

Klatretræets værdier som SMTTE Klatretræets værdier som SMTTE Sammenhæng for alle huse og værdier Ved fusionen mellem Bulderby og Trætoppen i marts 2012, ændrede vi navnet til Natur- og idrætsinstitution Klatretræet. Vi valgte flg.

Læs mere

BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen

BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Velkommen i Troldehøj... 4 Hverdagen i Troldehøj... 5 Kort om Troldehøj... 6 Åbningstid... 7 Indkøring af nye børn...

Læs mere

Maglebjergskolens seksualpolitik

Maglebjergskolens seksualpolitik Maglebjergskolens seksualpolitik Seksualpolitikken for Maglebjergskolen tager udgangspunkt i skolens målsætning og danner ramme om og udstikker retningslinjer for arbejdet med elevernes seksualitet. Derudover

Læs mere

Lovgrundlag Sprogstimulering til tosprogede småbørn er beskrevet i Dagtilbudsloven 11.

Lovgrundlag Sprogstimulering til tosprogede småbørn er beskrevet i Dagtilbudsloven 11. Indledning Med denne information ønsker Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune at give et overblik over sprogstimulering til tosprogede småbørn, der ikke går i børnehave og som derfor deltager

Læs mere

INDHOLD. 2 Velkommen i skole KÆRE FORÆLDRE EN GOD SKOLESTART PARAT TIL SKOLEN? UNDERVISNINGEN I BØRNEHAVEKLASSEN SKOLEFRITIDSORDNINGEN (SFO)

INDHOLD. 2 Velkommen i skole KÆRE FORÆLDRE EN GOD SKOLESTART PARAT TIL SKOLEN? UNDERVISNINGEN I BØRNEHAVEKLASSEN SKOLEFRITIDSORDNINGEN (SFO) VELKOMMEN I SKOLE 2016 INDHOLD 3 5 6 7 8 10 12 14 15 17 18 21 22 KÆRE FORÆLDRE EN GOD SKOLESTART PARAT TIL SKOLEN? UNDERVISNINGEN I BØRNEHAVEKLASSEN SKOLEFRITIDSORDNINGEN (SFO) SAMARBEJDET MELLEM SKOLE

Læs mere

Fåborgvej 60 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 00. Skolebakken 6, Ollerup 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 60. vestermarkskolen@svendborg.

Fåborgvej 60 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 00. Skolebakken 6, Ollerup 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 60. vestermarkskolen@svendborg. Fåborgvej 60 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 00 Skolebakken 6, Ollerup 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 60 vestermarkskolen@svendborg.dk www.vester-markskolen.dk Vestermarkskolen Vestermarkskolen

Læs mere

Studie- og ordensregler ved. Århus Akademi

Studie- og ordensregler ved. Århus Akademi ved Indhold: 1. Formål 2. Orientering om reglerne 3. Ordensregler 4. Skolehverdagen, møde- og aktivitetspligt 5. Elevtilstedeværelse 6. Skolens IT-udstyr og IT-støttet læring 7. Undervisningsmidler 8.

Læs mere

Velkommen til Hørby-Dybvad Skole ABC for Team B

Velkommen til Hørby-Dybvad Skole ABC for Team B Velkommen til Hørby-Dybvad Skole ABC for Team B Velkommen til Hørby-Dybvad Skole Team B Mål for mellemtrinet: at skolen er et godt sted at være og et godt sted at lære. at skolen tilbyder en undervisning,

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2014 Køkken

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2014 Køkken AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2014 Køkken Præsentation af værkstedet Køkkenværkstedet er for de elever, der syntes det er spændende at lære at lave mad. Vi producerer morgenmad og middagsmad til skolens

Læs mere

Inklusion i Hadsten Børnehave

Inklusion i Hadsten Børnehave Inklusion i Hadsten Børnehave Et fælles ansvar Lindevej 4, 8370 Hadsten. 1. Indledning: Inklusion i Hadsten Børnehave Inklusion er det nye perspektiv, som alle i dagtilbud i Danmark skal arbejde med. Selve

Læs mere

Børnegården. Nye mål. Bilag pkt.8 Alsidige personlige udvikling.

Børnegården. Nye mål. Bilag pkt.8 Alsidige personlige udvikling. Alsidige personlige udvikling. Målsætning 0 3 år Barnet udvikler en begyndende kompetence til: At handle selvstændigt. At have indlevelse i andre. At være psykisk robust. Vi har en anerkendende tilgang

Læs mere

Pusterummet på Sengeløse Skole

Pusterummet på Sengeløse Skole Pusterummet på Sengeløse Skole Et pædagogisk lærings tilbud for børn fra 0-4 klasse, med fokus på anerkendelse og inklusion. På Sengeløse skole besluttede vi i 2005 at lave et tilbud til de børn, der måtte

Læs mere

HØNG SKOLES SFO TREKLØVEREN består p.t. af 3 teams/huse:

HØNG SKOLES SFO TREKLØVEREN består p.t. af 3 teams/huse: HØNG SKOLES SFO TREKLØVEREN består p.t. af 3 teams/huse: Høng Odinsvej 18 tlf. 58853620 Stjernehuset Tingvej 2 tlf. 58853740 Laden Kulbyvej 18A tlf 58850480 Trekløverens e-mail adresse: sfo.trekloveret@kalundborg.dk

Læs mere

GRUNDSKOLER. Sinding-Ørre Midtpunkt - Skolen

GRUNDSKOLER. Sinding-Ørre Midtpunkt - Skolen GRUNDSKOLER Antimobbestrategi for: Sinding-Ørre Midtpunkt - Skolen Udarbejdet (dato): Februar 2013 Hvad forstår vi ved trivsel? Det vi forstår ved trivsel er, at eleven føler sig set, hørt, anerkendt og

Læs mere

Overordnede. Mål og indhold. i SFO i Mariagerfjord Kommune. Skolefagenheden

Overordnede. Mål og indhold. i SFO i Mariagerfjord Kommune. Skolefagenheden Overordnede Mål og indhold i SFO i Mariagerfjord Kommune Skolefagenheden Indhold Forord... Side 3 Værdigrundlag... Side 5 Formål... Side 6 Fritidspædagogik... Side 6 Børn er forskellige... Side 8 Læreprocesser...

Læs mere

Velkommen til Ejby Skole

Velkommen til Ejby Skole Velkommen til Ejby Skole En velkomstguide til alle nye elever og forældre på Ejby skole www.ejby-skole.dk Skolens ledelse og skolebestyrelsen vil med denne velkomstguide gerne byde alle nye elever og forældre

Læs mere

Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund. Information til forældre om folkeskolereformen

Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund. Information til forældre om folkeskolereformen Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund Information til forældre om folkeskolereformen En ny skole fra august 2014 Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til en

Læs mere

Trivsel. Mål og indholdsplan for SFO Kollerup Skole 2010 / 2011. Mål: Tegn: Handling:

Trivsel. Mål og indholdsplan for SFO Kollerup Skole 2010 / 2011. Mål: Tegn: Handling: Trivsel. Mål og indholdsplan for SFO Kollerup Skole 2010 / 2011. Trivsel er en forudsætning for udvikling. At børn oplever overskuelighed, tryghed og frihed til selv at vælge. At kunne indgå i sociale

Læs mere

Kære forældre. 2. september 2013

Kære forældre. 2. september 2013 2. september 2013 Kære forældre Med dette forældrenyt vil vi gerne byde jer alle rigtig hjertelig velkommen til et nyt og forhåbentlig spændende, inspirerende og udbytterigt skoleår. Rigtig mange af jer

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. den pædagogiske assistentuddannelse. Buerup Skole og SFO. Buerupvej 19. 4450 Jyderup. Ca.52. 5 12 år. Kl. 6.30 8.

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. den pædagogiske assistentuddannelse. Buerup Skole og SFO. Buerupvej 19. 4450 Jyderup. Ca.52. 5 12 år. Kl. 6.30 8. PAU-studerende PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE den pædagogiske assistentuddannelse Buerup Skole og SFO BESKRIVELSE AF PRAKTIKSTEDET: Praktikstedets navn Adresse Postnr. og by. Tlf.nr. Mail- adresse. Hjemmeside.

Læs mere

VELKOMMEN til. Mini-SFO SOLSTRÅLEN

VELKOMMEN til. Mini-SFO SOLSTRÅLEN VELKOMMEN til Mini-SFO SOLSTRÅLEN Velkommen Regnbuen/Solstrålen er Otterup Realskoles fritidsordning. Alle elever på skolen, fra mini- SFO til 3. klasse, er garanteret en plads. Denne pjece skal kort

Læs mere

Værdigrundlaget i Regnbuen Udarbejdet i fællesskab med bestyrelsen for Børn, Forældre og Personale

Værdigrundlaget i Regnbuen Udarbejdet i fællesskab med bestyrelsen for Børn, Forældre og Personale Værdigrundlaget i Regnbuen Udarbejdet i fællesskab med bestyrelsen for Børn, Forældre og Personale 1 BØRN FORÆLDRE PERSONALE TRIVSEL Tryghed: At kende de voksne og børnene imellem. Ligeværdighed børnene

Læs mere

Børnehavens lærerplaner 2016

Børnehavens lærerplaner 2016 Børnehavens lærerplaner 2016 I børnehaven er fri for mobberi i en stor del af hverdagen og derfor et det også en del af lærerplanerne. To gange om ugen arbejder vi med fri for mobberi til bamse samling.

Læs mere

Vejledning til prøven i idræt

Vejledning til prøven i idræt Vejledning til prøven i idræt Side 1 af 18 Kvalitets og Tilsynsstyrelsen Evaluerings- og Prøvekontor November 2015 Side 2 af 18 Indhold Forord side 4 Indledning side 5 Signalement side 5 Prøveforløbet

Læs mere

Dagplejen i Odder. Dagplejen i Odder

Dagplejen i Odder. Dagplejen i Odder Dagplejen i Odder Den kommunale dagpleje er et tilbud om pasning i et privat hjem, hvor hverdagen er præget af ro og harmoni. Børnene har mulighed for at deltage i hjemlige aktiviteter, som kan være at

Læs mere

Velkommen på Hældagerskolen. Informationsfolder til nye forældre

Velkommen på Hældagerskolen. Informationsfolder til nye forældre Velkommen på Hældagerskolen Informationsfolder til nye forældre Kære forældre At starte i skole er et kæmpe skridt både for dit barn, men også for dig som forælder. Vi har derfor lavet denne folder, da

Læs mere

Metoder og aktiviteter til inklusion af børn med særlige behov

Metoder og aktiviteter til inklusion af børn med særlige behov OVERORDNEDE RAMMER FOR ARBEJDET MED DE SEKS LÆREPLANSTEMAER Overordnede læringsmål Inklusion i det omfang det enkelte barn kan magter det! I Storebjørn og Skovhulen arbejder vi funktionsopdelt mandag -

Læs mere

BLÅGÅRD SKOLE TRYGHED GODE RESULTATER VENSKABER OVERSKUD. www.blg.kk.dk

BLÅGÅRD SKOLE TRYGHED GODE RESULTATER VENSKABER OVERSKUD. www.blg.kk.dk BLÅGÅRD SKOLE www.blg.kk.dk TRYGHED GODE RESULTATER VENSKABER OVERSKUD Foto: Henning Hjorth Velkommen til Blågård Skole Blågård Skole er en moderne folkeskole tæt på, hvor I bor. Vi er en ambitiøs skole,

Læs mere

Personlige kompetencer - Sociale kompetencer - Sprog - Krop og bevægelse - Natur - Kultur.

Personlige kompetencer - Sociale kompetencer - Sprog - Krop og bevægelse - Natur - Kultur. Pædagogiske Læreplaner Pædagogiske læreplaner er udarbejdet for at sikre at børn tilegner sig de nødvendige kompetencer, samt synliggøre det pædagogiske arbejde der udføres i børnehaver. De seks kompetenceområder

Læs mere

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie.

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Vi vil gerne have besøg af jer, inden du starter. Så kan I se

Læs mere

Velkommen til Børnehaven Søløven.

Velkommen til Børnehaven Søløven. Velkommen til Børnehaven Søløven. Børnehaven Søløven er en kommunal børnehave og er en del af Sparkær LBO. Adresse: Børnehaven Søløven Sølystvej 33, Sparkær 8800 Viborg TLF. 87871595 E-mail: bh.soeloeven@viborg.dk

Læs mere

Børnehuset Tommeliden Vuggestuen Kontakt : Mogens :87871400 Vuggestuen :51507017 Mail : mbd@viborg.dk

Børnehuset Tommeliden Vuggestuen Kontakt : Mogens :87871400 Vuggestuen :51507017 Mail : mbd@viborg.dk Børnehuset Tommeliden Vuggestuen Kontakt : Mogens :87871400 Vuggestuen :51507017 Mail : mbd@viborg.dk Ved overgang til vuggestuen, er I velkommen til at være sammen med jeres barn i en indkøringsperiode.

Læs mere

Velkommen til fritidsklubberne i. UngSyd. Klubben er børnenes fristed

Velkommen til fritidsklubberne i. UngSyd. Klubben er børnenes fristed Velkommen til fritidsklubberne i UngSyd Klubben er børnenes fristed Børn skal have et rum, hvor de har det sjovt - samtidig med at de har mulighed for at blive bedre til nogle konkrete ting: Hvem er jeg

Læs mere

INTEGRATIONSPOLITIK. Lundergårdskolen

INTEGRATIONSPOLITIK. Lundergårdskolen INTEGRATIONSPOLITIK på Lundergårdskolen Alle elever på Lundergårdskolen har de samme rettigheder og pligter. Det er en fælles forpligtelse for det samlede personale, alle elever og alle forældre at arbejde

Læs mere

Indskolingen 0.-3. klasse - læring, trivsel og glæde

Indskolingen 0.-3. klasse - læring, trivsel og glæde Indskolingen 0.-3. klasse - læring, trivsel og glæde Når børn starter i skole, glæder de sig til at lære nyt og få nye udfordringer. Langt de fleste børn er vant til at gå i børnehave og er dermed vant

Læs mere

Læreplaner i Børnehaven Brolæggervej

Læreplaner i Børnehaven Brolæggervej Læreplaner i Børnehaven Brolæggervej Bekendtgørelsen om pædagogiske læreplaner i daginstitutioner blev indført i august 2004. Det betyder, at vi i institutionen skal: Have mål for læring. Beskrive valg

Læs mere

Egebjerg Friskole Egebjergvej 4, 5771 Stenstrup,Tlf: 62261706

Egebjerg Friskole Egebjergvej 4, 5771 Stenstrup,Tlf: 62261706 Egebjerg Friskole Egebjergvej 4, 5771 Stenstrup,Tlf: 62261706 - den lille skole med det store hjerte Til Svendborg Kommune Egebjerg d. 16.12.11 Børne- & Unge udvalg Ansøgning om tilskud til overgangsprojekt

Læs mere