D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T"

Transkript

1 D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 20. OKTOBER 2014 Forum Akademisk Råd AR (AR 4/2014) Mødedato: Torsdag d. 18. september 2014, kl FAKULTETSSEKRETARIATET BÜLOWSVEJ FREDERIKSBERG C Sted: Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 (På første sal til højre i hovedbygningen ved dekanens kontor.) TLF DIR MOB Deltagere Dekan John Renner Hansen (formand) VIP-repræsentanter: Charlotte Fløe Kristjansen, Lotte Bang Pedersen, Michael Palmgren, Niels Kærgård og Søren Eilers. Afbud: Karsten Raulund-Rasmussen Studenterrepræsentanter: Jens Arne Antoft, Lisa Lolk Hauge og Niels Christian Holm Sanden (ikke pkt. 6, 8-12). Afbud: Ingen TAP-observatører: Hanne Drøidal og Kristian Bjergbakke. Afbud: Camilla Volden Van Øvrige deltagere: Prodekan Henrik Busch, fakultetsdirektør Marianne Rønnebæk og Stein Larsen (ref.). stla@science.ku.dk REF: STLA SAG: / Sagsnr. oplyses ved henv. Referat ad 1. Godkendelse af dagsordenen AR blev i mail d. 15. september orienteret om, at dekanen på mødet d. 18. september ville orientere om forslaget om sammenlægning af Datalogisk Institut (DIKU) og (MATH). På den baggrund besluttede AR at erstatte pkt. 3 i den udsendte dagsorden med en orientering om og drøftelse af fakultetsdirektionens initiativ til drøftelse af en sammenlægning af DIKU og MATH.

2 Følgende dagsorden blev godkendt: 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Meddelelser 3. Forslag om sammenlægning af Datalogisk Institut (DIKU) og Institut for Matematiske Fag (MATH) (Strategisk drøftelse) 4. Fakultetets økonomi budgetopfølgning Q2 5. Uddannelsesområdet Status for studiefremdriftsreformen og implementering på SCIENCE Analyse af uddannelsesinstitutionernes omkostningsstruktur 6. SCIENCEs langsigtede byggeplaner 7. KU prisopgaver 2015 (Godkendelse) 8. KUs regler for valg/udpegning af suppleanter til AR 9. Orienteringer 10. Kommende AR-møder 11. Evaluering af mødet 12. Eventuelt SIDE 2 AF 7 Ad 2. Meddelelser Lisa Lolk Hauge informerede som opfølgning på orienteringen på sidste AR-møde om Grøn dyst på DTU. Set med de studerendes øjne er erfaringerne fra arrangementet meget positive, og Lisa opfordrede KU til at overveje muligheden for med sponsorering fra virksomheder at udvikle noget lignende på KU. Fordi der kræves en hel del professionelle ressourcer for planlægning og gennemførelse af initiativet bør KU ikke satse på et studenterdrevet initiativ. Henrik Busch kommenterede, at opfordringen vil blive vurderet sammen med andre mulige initiativer vedr. innovation og entreprenørskab rettet mod studerende på KU. Ad 3. Forslag om sammenlægning af Datalogisk Institut (DIKU) og Institut for Matematiske Fag (MATH) (Strategisk drøftelse) Dekanen orienterede om bagrunden for initiativet til drøftelsen og den hidtidige proces, og han gennemgik den præsentation, som blev givet til medarbejdere og studerende på DIKU og MATH d. 16. september. Videooptagelse fra mødet kan ses her: ault.aspx Søren Eilers foreslog, at sagen burde drøftes grundigt i AR med henblik på at vurdere styrken af argumenterne for en sammenlægning. Han mente, dekanens mundtlige præsentation indeholdt nogle nye argumenter, som ikke indgik i det udsendte notat. Han vurderede, at medarbejderne på de to institutter ikke kan se, hvordan en sammenlægning vil kunne bidrage f.eks. til bedre gennemførelse på uddannelserne. Der har siden 2012 været en fremgang specielt på MATH, hvilket skyldes bl.a. den tillid institutterne er blevet vist og det økonomiske råderum, som fakultetets budgetmodel giver institutterne. De to samarbejder i dag på en del områder, og der behøves ikke en fusion for at udvikle dette yderligere. En eventuel økonomisk

3 ubalance mellem institutterne på SCIENCE bør løses med justeringer af budgetmodellen og ikke med sammenlægning af institutter. Søren Eilers havde også svært ved at se, at der kunne findes en person som med faglig indsigt og legitimitet ville kunne lede et sammenlagt institut. Lotte Bang Pedersen bemærkede det modsætningsfyldte i de lave gennemførelsesprocenter på SCIENCE-uddannelserne og færdige kandidaters høje kvalitet. Hun spurgte, om der var data som viste effektiviseringseffekter bl.a. i administrationen som følge af en institutfusion. Søren Eilers fremhævede, at frafaldet på de matematiske uddannelser typisk sker i første del af studiet, hvilket bl.a. skyldes, at mange kommer ind på studiet med lave karaktersnit fra gymnasiet. Frafaldsårsager på uddannelserne i matematik og datalogi skyldes forskellige ting, og det er svært at se, at et fælles institut løser disse problemer. Dekanen kommenterede, at en fælles faglig og administrativ ledelse af de to nuværende institutter vil være en styrke med henblik på de udfordringer, som ligger bl.a. på uddannelsesområdet. Erfaringer fra institutfusioner indenfor det fysiske fagområde viser, at der er effektivitets- og kvalitetsgevinster ved sammenlægning af mindre institutter til større enheder. Forslaget om sammenlægning er ikke begrundet i hensynet til administrativ effektivisering, men til en fremtidssikring af såvel faglige som økonomiske rammevilkår for den samlede aktivitet på de to nuværende institutters arbejdsområder. Michael Palmgren efterspurgte udviklingen i forholdstal mellem VIP og TAP på institutterne, hvilket Marianne Rønnebæk vil sørge for at formidle til AR. Charlotte Fløe Kristjansen bemærkede, at Niels Bohr Bygningen tegnede til at blive for lille til at huse alle de institutter, som det oprindeligt var tænkt. Pladsproblemerne kunne dog løses uafhængig af en institutfusion. Niels Kærgård forslog, at en ny drøftelse bør baseres på mere skriftligt materiale, f.eks. om institutternens indtjening pr. VIP og baggrundsmateriale fra drøftelsen af fakultetsfusionen i Dekanen opsummerede, at der skal findes tid til et ekstraordinært AR-møde for drøftelse af sagen. Efter aftale med de lokale samarbejdsudvalg på MATH og DIKU er drøftelsesfasen udvidet til d. 3. november. (Efterfølgende er der fastsat et AR-møde d. 20. oktober.) SIDE 3 AF 7 Ad 4. Fakultetets økonomi budgetopfølgning Q2 Marianne Rønnebæk orienterede om resultatet af budgetopfølgningen efter 2. kvartal 2014 (Q2), jf. det udsendte materiale. På den korte bane er der ingen institutter, som har økonomiske problemer, men på længere sigt er der ubalancer bl.a. pga. uddannelsesreformerne og huslejeudgifterne i nye bygninger. 1 Materiale fra LIFE-NAT fusionen findes på KUnet:

4 Lisa Lolk Hauge spurgte om grundlaget for opjusteringen af STÅ-indtægterne. Henrik Busch svarede, at fakultetets STÅ-prognose, som bygger på faktisk studieaktivitet blandt de studerende, hidtil har vist sig at være ret træfsikre. Søren Eilers kommenterede, at studiefremdriftsreformen kan forandre de studerendes studieadfærd, men vi ved ikke i hvilken retning, forandringerne vil gå. Dekanen konkluderede, at AR havde taget orienteringen om fakultetets økonomi til efterretning. Medlemmerne af AR bliver som tidligere år inviteret til fakultetets 2. budgetseminar, som afholdes tirsdag d. 28. oktober 2014, kl , i Auditorium 1.01 (Festauditoriet), Bülowsvej 17 på Frederiksberg Campus. SIDE 4 AF 7 Ad 5. Uddannelsesområdet Status for studiefremdriftsreformen og implementering på SCIENCE Analyse af uddannelsesinstitutionernes omkostningsstruktur Henrik Busch gjorde status for arbejdet med studiefremdriftsreformen og orienterede bl.a. om den store mængde studiestatistik, som er tilgængelig for alle på fakultetet på KUnet: ult.aspx Henrik Busch oplyste, at der nu foregår omfattende drøftelser i studienævnene om implementering af studiefremdriftsreformen i studieordningerne. Referater fra studienævnenes møder ligger på KUnet: aevn/sider/default.aspx AR tog orienteringen til efterretning. Ad 6. SCIENCEs langsigtede byggeplaner Dekanen gennemgik en præsentation over SCIENCE Campusplan Præsentationen er vedlagt referatet. Lisa Lolk Hauge spurgte med henvisning til de mange byggerier, hvor lang tid der forventes af gå med flytning af instrumenter, og om der er foretaget en vurdering af, hvor meget tid der vil gå tabt fra forskning, udarbejdelse af ansøgninger mm. Marianne Rønnebæk oplyste, at der ikke er lavet nogen samlet opgørelse af dette. Lotte Bang Pedersen henviste til de mange forsinkelser af ombygningssager bl.a. i August Krogh Bygningen. Hun fandt det uheldigt, at der ikke udarbejdes planer for håndtering af de gener, som dette medfører. Hvis der skal være en større omflytning i forbindelse med renoveringer, bør man tage hensyn til det tabte mulighed for at forske og for studerende til at lave specialer. I planerne bør der indtænkes muligheder for f.eks. ved at finde alternative undervisningslokaler.

5 Dekanen kommenterede, at institutledelsen må sørge for, at den slags hensyn bringes ind i planprocessen. Generelt er det et problem, at Bygningsstyrelsen, som står for renoveringsprojekterne, ikke har den ønskede opmærksomhed på brugernes daglige arbejde. På den anden side er det institutledelsens ansvar at sikre, at den information, som udsendes til institutterne, viderebringes til medarbejderne. Søren Eilers kommenterede de nyeste planer for Niels Bohr Bygningen (NBB) og gav udtryk for, at medarbejderne på MATH og DIKU, som ikke som oprindelig planlagt vil få plads i bygningen, ser lidt forskellige på de nye planer. På MATH er der tilfredshed med at kunne blive i HCØ, mens medarbejderne på DIKU udtrykker skuffelse, fordi de sammenligner med de lang bedre bygningsmæssige rammer, som IT Universitetet har. Charlotte Fløe Kristjansen spurgte, om hvornår processen vedrørende placering af forskergrupper i NBB begynder. Dekanen oplyste, at dette arbejde lige var gået i gang, og at det foregår under den forudsætning, at bygningens hovedfordeling ikke kan omprogrammeres. Niels Kærgård spurgte, hvor sagen om selveje for KUs bygninger står. Dekanen oplyste, at ministeriet ikke er parat til at give et svar på KUs ansøgning om selveje. Jens Arne Antoft spurgte om den fremtidige brug af fakultetets bygninger på Blegdamsvej. Dekanen oplyste, at de historiske bygninger omkring pladsen fortsat vil disponeres af KU og huse Niels Bohr International Academy og Niels Bohr Arkivet. De øvrige bygninger vil efter planen gå tilbage til Bygningsstyrelsens disposition. Niels Kærgård kommenterede, at fortætning og omflytninger har nogle omkostninger mht. manglende fleksibilitet bl.a. til at huse gæsteforskere. Dekanen konkluderede, at AR vil blive holdt orienteret om den videre udvikling på bygningsområdet på SCIENCE. SIDE 5 AF 7 Ad 7. KU prisopgaver 2015 (Godkendelse) Institutterne på SCIENCE var opfordret til at udarbejde forslag til prisopgaver for To institutter havde fulgt opfordringen, og der var indstillet til at at godkende følgende forslag: Institut for Idræt og Ernæring (NEXS) Redegør for AMP aktiveret protein-kinase (AMPK) s rolle i metabolisme i skeletmuskulatur. Redegør for faktorer, der regulerer skeletmuskulaturens insulinfølsomhed Redegør for hvorledes stræk af musklers cellemembran kan medføre ændret optagelse af glukose og/eller fedtsyrer. Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi (IFRO) The Biobased Economy Niels Christian Holm Sanden bemærkede, at opgaverne fra NEXS bør formuleres også på engelsk. Han kommenterede også, at den tredje opgave fra NEXS er meget specifikt formuleret bl.a. med opfordringen til at benytte

6 egne eksperimentelle data, hvilket kan være svært at gennemføre inden for rammen af et normalt studieforløb. AR besluttede: NEXS bedes formulere de tre opgaver også på engelsk. NEXS bedes om at udelade formuleringen gerne støttet af egne eksperimentelle resultater i opgaven Redegør for hvorledes stræk af musklers cellemembran kan medføre ændret optagelse af glukose. Forslaget fra IFRO godkendes. AR kommenterede også, at kun to af fakultetets 12 institutter har indsendt forslag til prisopgaver. AR tolker det som et tegn på, at besvarelse af prisopgaver ikke længere opleves som tidssvarende for hverken institutterne eller de natur- og biovidenskabelige studerende. AR ser derfor gerne, at det nuværende koncept for prisopgaver erstattes for eksempel med en belønning af fremragende specialer, jf. fakultetets belønning af særligt bemærkelsesværdige ph.d.-projekter. SIDE 6 AF 7 Ad 8. KUs regler for valg/udpegning af suppleanter til AR Som opfølgning på spørgsmål fra AR på mødet d. 27. juni var der udsendt materiale om reglerne for valg/udpegning af suppleanter til AR. AR tog orienteringen til efterretning. Ad 9. Orienteringer Der var udsendt skriftlige orienteringer, som blev taget til efterretning: 9.1 KUs politik for opbevaring af forskningsdata ordning. Fordeling af stipendier Lisa Lolk Hauge bemærkede, at der var sat en meget kort tidsfrist i opslaget. Hun understregede vigtigheden af, at sådanne opslag kommer bredt ud, således at ikke kun de, som står lige foran døren på det rette tidspunkt, kan komme i betragtning. Opslagene bør desuden komme i SCIENCEnyt. Dekanen oplyste, at opslaget denne gang som et engangsfænomen måtte iværksættes med korte frister for ikke at tabe muligheden for at få stipendierne. Dekanen vil tale med prodekanerne om den fremtidige annoncering af stipendierne. 9.3 Status for Copenhagen Summer University Folkemødet på Bornholm 2015 Ad 10. Kommende AR-møder Uge Tidspunkt og tentative sager til behandling 44 Tirsdag d. 28. oktober, kl Bülowsvej 17, Festauditoriet 2. budgetseminar med AR, FSU SLT m.fl. 47 Torsdag 20. november, kl (AR 5/2013) Bülowsvej 17, lokale A-145

7 Budgetopfølgning Q3 (Orientering ØKO/REGN) Budget 2015 (Orientering ØKO) Mødeplan og årshjul 2015 (Godkendelse LSEK) KU Senat (O/D JRH) SIDE 7 AF 7 Ad 11. Evaluering af mødet Der var ingen bemærkninger. Ad 12. Eventuelt Der var ingen sager. Mødet blev afsluttet kl

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 20. MAJ 2014 Forum Akademisk Råd AR (AR 2/2014) Mødedato: Fredag d. 25. april

Læs mere

D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T

D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 19. DECEMBER 2014 Forum Akademisk Råd AR (AR 6/2014) Mødedato: Torsdag d.

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 131 (På første sal til højre i hovedbygningen det tidligere LIFE dekankontor)

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 131 (På første sal til højre i hovedbygningen det tidligere LIFE dekankontor) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Til medlemmerne af Akademisk Råd AR MØDEINDKALDELSE 14. OKTOBER 2014 Forum Akademisk Råd AR (AR 5/2014) Mødedato: Mandag d. 20. oktober 2014,

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 1. OKTOBER 2013 Forum Akademisk Råd AR FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Fredag

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Konsistoriums mødesal Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg

Fakultetssekretariatet, Konsistoriums mødesal Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T ( G O D K E N D T ) 12. MARTS 2013 Forum Akademisk Råd AR FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET. Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET. Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T R E F E R A T 8. OKTOBER 2015 Forum Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato:

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T G O D K E N D T R E F E R A T 15. JANUAR 2014 Forum Akademisk Råd AR FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T R E F E R A T 1. JULI 2016 Forum Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato:

Læs mere

D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T

D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T G O D K E N D T R E F E R A T 23. MAJ 2013 Forum Akademisk Råd AR FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 19. MAJ 2015 Forum SCIENCE Akademisk Råd (AR 2/2015) Møde afholdt:

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 18. AUGUST 2014 Forum Akademisk Råd AR (AR 3/2014) Mødedato: Fredag d. 27.

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T R E F E R A T 19. MAJ 2016 Forum Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato:

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16 D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 28. SEPTEMBER 2011 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Torsdag d. 15. september

Læs mere

Dekanen var pga. ansættelsessamtaler til institutlederstillinger forhindret fra at deltage i mødet. Prodekan Erik Bisgaard Madsen ledet mødet.

Dekanen var pga. ansættelsessamtaler til institutlederstillinger forhindret fra at deltage i mødet. Prodekan Erik Bisgaard Madsen ledet mødet. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET R E F E R A T 14. AUGUST 2012 Forum Akademisk Råd på LIFE og NAT FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Fredag 22. juni 2012,

Læs mere

Møde afholdt Fredag d. 22. februar 2018, kl BÜLOWSVEJ 17. Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg C lokale A 126

Møde afholdt Fredag d. 22. februar 2018, kl BÜLOWSVEJ 17. Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg C lokale A 126 KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET MØDEREFERAT 25. FEBRUAR 2019 Forum Akademisk Råd på SCIENCE Møde afholdt Fredag d. 22. februar 2018, kl. 09.00-11.30 BÜLOWSVEJ 17 Sted Referent

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 Stein Larsen

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 Stein Larsen D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 18. MARTS 2014 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

Biologisk Institut, Ferskvandsbiologisk Laboratorium Helsingørsgade 51, 3400 Hillerød Stein Larsen

Biologisk Institut, Ferskvandsbiologisk Laboratorium Helsingørsgade 51, 3400 Hillerød Stein Larsen D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT (GODKENDT) 8. OKTOBER 2008 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 16. september 2008,

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 4. september 2007 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

Akademisk Råd på SCIENCE. Forum. Møde afholdt Fredag d. 28. juni 2019, kl

Akademisk Råd på SCIENCE. Forum. Møde afholdt Fredag d. 28. juni 2019, kl K ØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET MØDEREFERAT 1. JULI 2019 Forum Akademisk Råd på SCIENCE Møde afholdt Fredag d. 28. juni 2019, kl. 13.00-16.00 Sted Fakultetssekretariatet,

Læs mere

Referat af møde i Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget

Referat af møde i Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget SAGSNOTAT 27. OKTOBER 2009 Vedr.: Referat af møde i Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget DATALOGISK INSTITUT Mødedato 20. oktober

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16, 2200 København N Frokoststuen på 2. sal

Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16, 2200 København N Frokoststuen på 2. sal D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til MØDEINDKALDELSE 22. OKTOBER 2008 Forum Mødedato: Tirsdag d. 28. oktober 2008, kl. 13.00-16.00 Sted:

Læs mere

Akademisk Råd på LIFE og NAT. Forum. Mødedato: Tirsdag 24. april 2012, kl. 15.00-16.30

Akademisk Råd på LIFE og NAT. Forum. Mødedato: Tirsdag 24. april 2012, kl. 15.00-16.30 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet R E F E R A T 22. JUNI 2012 Forum Akademisk Råd på LIFE og NAT FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Tirsdag 24. april 2012,

Læs mere

Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært).

Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært). K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Det Humanistiske Fakultets Samarbejdsudvalg (FSU) Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært). Dato: Torsdag den

Læs mere

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde MØDEREFERAT 16. JANUAR 2009 Forum Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde Møde afholdt: 13. januar 2009 Sted: Medarbejderfrokoststuen

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde. Lisa Schultz SAG: SU-MØDE

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde. Lisa Schultz SAG: SU-MØDE DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde MØDEREFERAT 25 MARTS 2009 Forum Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde Møde afholdt: 25. marts 2009 Sted: SP 25 Referent:

Læs mere

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget. Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget. Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget MØDEREFERAT 6. JUNI 2011 Forum Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget DATALOGISK INSTITUT Møde afholdt: 5. maj 2011 UNIVERSITETSPARKEN

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16, 2200 København N Mødelokale K09 (kælder) Stein Larsen

Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16, 2200 København N Mødelokale K09 (kælder) Stein Larsen D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 5. NOVEMBER 2009 Forum Akademisk Råd (AR) Mødedato: Tirsdag d. 20. oktober 2009, kl. 10.00-13.00

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30

Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30 DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT 27. AUGUST 2007 Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale

Læs mere

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T R E F E R A T 8. MARTS 2017 Forum Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato:

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Til Medlemmer af Akademisk Råd på SCIENCE MØDEINDKALDELSE 19. FEBRUAR 2015 Forum SCIENCE Akademisk Råd (AR 1/2015) Mødedato: Fredag d. 27.

Læs mere

SCIENCE organisation

SCIENCE organisation SCIENCE organisation Direktion Dekanen er fakultetets leder og har det overordnede ansvar for fakultetets virksomhed. De fire prodekaner repræsenterer dekanen i forhold til tre af fakultetets kerneopgaver:

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 (På første sal til højre i hovedbygningen ved dekanens kontor.

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 (På første sal til højre i hovedbygningen ved dekanens kontor. DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Til medlemmerne af Akademisk Råd AR MØDEINDKALDELSE 19. FEBRUAR 2014 Forum Akademisk Råd AR (AR 1/2014) Mødedato: Fredag d. 28. februar 2014,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 4. december kl B Sted

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 4. december kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T ET Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. NOVEMBER 2018 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION

Læs mere

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB Mødenr.: 08-2012 Dato: 26. september 2012 Sted: Kolding, lokale K 3.03 Starttidspunkt:

Læs mere

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 10. FEBRUAR 2009 Forum Møde afholdt: 37. bestyrelsesmøde 27. januar 2009 kl.13.00 REKTORSEKRETARIATET NØRREGADE 10 Sted: CSS,

Læs mere

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget MØDEREFERAT 7. FEBRUAR 2011 Forum Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget DATALOGISK INSTITUT Møde afholdt: 17. januar 2011 UNIVERSITETSPARKEN

Læs mere

Institutmøde 17. december 2009

Institutmøde 17. december 2009 Institutmøde 17. december 2009 Martin Zachariasen Datalogisk Institut Dias 1 Program Velkomst 15.15 15.30 Orientering om instituttets økonomi Orientering om DIKUs flytteplaner KUs nye fælles intranet Status

Læs mere

Studenterdialogforum med dekanen

Studenterdialogforum med dekanen D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studenterdialogforum med dekanen M Ø D E R E F E R A T 14. DECEMBER 2009 Forum Studenterdialogforum

Læs mere

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl. 10.15-12.00 Deltagere: Jessica Carter (JC), Yuri Goegebeur (YG), Arthur Zimek (AZ), Hans Christian Petersen (HCP), Daniel Merkle

Læs mere

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl Dato: 4. juli 2018 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl. 13.00 15.15 I mødet deltog: SU-medlemmer: Martin Zachariasen,

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2012 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 13. juni 2012 kl. 14.00

Læs mere

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi M Ø D E R E F E R A T 18. JUNI 2009 Forum HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi Møde afholdt:

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 1. JUNI 2018 Vedr. Prioritering af strategi 2023-projekter og det samlede arbejde

Læs mere

Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt

Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt KØBENHAVNS UNIVERSITET Møde i Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt MØDEREFERAT 4. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt Møde afholdt: 4. marts 2014 Sted:

Læs mere

Dagsorden: DATALOGISK INSTITUT REFERAT AF ORDINÆRT SU- MØDE 27. NOVEMBER 2012 KØBENHAVNS UNIVERSITET DATALOGISK INSTITUT UNIVERSITETSPARKEN 1

Dagsorden: DATALOGISK INSTITUT REFERAT AF ORDINÆRT SU- MØDE 27. NOVEMBER 2012 KØBENHAVNS UNIVERSITET DATALOGISK INSTITUT UNIVERSITETSPARKEN 1 DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET REFERAT AF ORDINÆRT SU- MØDE 27. NOVEMBER 2012 VDato: 11. oktober 2012 e d rtil stede:. Martin Zachariasen : Pawel Winter Camilla Jørgensen Dina Riis Egholm Rasmus

Læs mere

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab BESTYRELSESPROTOKOL Bestyrelsesmøde nr. 1 22.maj 2014 Kl. 17.00-19.00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab Sted: Milnersvej 48, Hillerød, Mødelokale 1 Afbud: Kirsten Jensen

Læs mere

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Green Light House, Tagensvej 16A, 2200 København N Mødelokalet på 2. sal

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Green Light House, Tagensvej 16A, 2200 København N Mødelokalet på 2. sal D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til MØDEINDKALDELSE 8. OKTOBER 2010 Forum FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Torsdag d. 14. oktober 2010,

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 6. marts kl. 8 9.30. Sted: Panum, lokale 33.5.

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 6. marts kl. 8 9.30. Sted: Panum, lokale 33.5. DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - GODKENDT 20. MARTS 2015 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Fredag

Læs mere

Referat THISTED VAND A/S

Referat THISTED VAND A/S Referat fra bestyrelsesmødet den 30-10-2017 kl. 16:00 i mødelokale A, Silstrupvej 12, Thisted THISTED VAND A/S Thisted Vand Service ApS Thisted Drikkevand A/S Thisted Spildevand Transport A/S Medlemmer:

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Biologisk Institut, Ferskvandsbiologisk Sektion Helsingørsgade 51, 3400 Hillerød

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Biologisk Institut, Ferskvandsbiologisk Sektion Helsingørsgade 51, 3400 Hillerød D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T GODKENDT REFERAT 7. JUNI 2011 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Onsdag d. 27. april

Læs mere

Mikado House - lokale Montecristo

Mikado House - lokale Montecristo D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Fakultetets Samarbejdsudvalg M Ø D E R E F E R A T 16. APRIL 2015 Forum FSU Møde afholdt: Fredag, den 10. april 2015

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2015 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet

det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2015 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2015 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Forord I denne pjece redegøres for hoved tallene i budget 2015 for Det Natur- og Biovidenskabelige

Læs mere

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU S A G S N O T A T NOVEMBER 2010 Vedr.: HSU konference den 11. oktober 2010 Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose HR OG ORGANISATION ARBEJDSMILJØ

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Kirsa Ahlebæk Nils Pedersen Michael Dam Steen Colberg Jensen Karen Bladt

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl Sted: CSS, mødelokale

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl Sted: CSS, mødelokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 11. MARTS 2011 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl. 13-15

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 5. november 2013 kl. 14.00-15.00 D347 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07 D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013

Læs mere

SN-IKK. IKK Studienævn. Forum. Mødedato: Onsdag den 30. september 2015 kl

SN-IKK. IKK Studienævn. Forum. Mødedato: Onsdag den 30. september 2015 kl I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET SN-IKK R E F E R A T Forum IKK Studienævn Mødedato: Onsdag den 30. september 2015 kl. 14.00-16.30

Læs mere

D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T. Fælles møde for Akademisk Råd (AR) og Fakultetssamarbejdsudvalget (FSU)

D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T. Fælles møde for Akademisk Råd (AR) og Fakultetssamarbejdsudvalget (FSU) D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T G O D K E N D T R E F E R A T 2. NOVEMBER 2012 Forum: Fælles møde for Akademisk Råd (AR)

Læs mere

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt MØDEREFERAT 8. OKTOBER 2014 Forum Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt Mødedato: 8. oktober 2014, kl. 14.00-17.00

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 13. december kl

Møde afholdt: Tirsdag den 13. december kl DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 14. DECEMBER 2011 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: Tirsdag den 13. december kl. 13 14.45 Sted: Referent:

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 12. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2018 Sagsnr.: 2018-412-01052 Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Indledning Organisering

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl i 097

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl i 097 Dato: 26. august 2014 Ref: HP/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl. 13.00-15.15 i 097 Dagsorden: 1. Opfølgning

Læs mere

Studienævnet for It og Sundhed. Forum. Møde afholdt Mandag d. 8. februar , Odontologisk mødelokale. Sted. Christine Gulstad.

Studienævnet for It og Sundhed. Forum. Møde afholdt Mandag d. 8. februar , Odontologisk mødelokale. Sted. Christine Gulstad. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 9. FEBRUAR 2016 Forum Studienævnet for It og Sundhed AFDELINGEN FOR UDDANNELSE

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - ENDELIGT 10. MARTS 2017 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Fredag

Læs mere

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 11. marts 2014

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 11. marts 2014 Dato: 21. marts 2014 Ref: HP/tam j.nr. 043/300-5 Referat af møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljø-udvalget tirsdag den 11. marts 2014 I mødet deltog: Henrik Pedersen, Inger Rose Hansen, Eva

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Social & Arbejdsmarked D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag

Læs mere

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET. Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET. Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T R E F E R A T 25. FEBRUAR 2016 Forum Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato:

Læs mere

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Baggrund Institut for Matematiske Fag (MATH), et af Københavns Universitets

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 3 Referat 2.10.2014 Kl. 16:00-19:00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af formandskabet Sted: Afbud: Deltagere: Carlsbergvej 34, Hillerød, Mødelokale,

Læs mere

Godkendt referat af ekstraordinært FSU-møde.

Godkendt referat af ekstraordinært FSU-møde. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Godkendt referat af ekstraordinært FSU-møde. Dato: Fredag den 18. marts 2005. Tidspunkt: 13.00-14.00 Lokale: 10.1.30.

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel M Ø D E R E F E R A T AUGUST 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Møde afholdt: onsdag den 12. maj 2010 kl

Møde afholdt: onsdag den 12. maj 2010 kl DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. JUNI 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: onsdag den 12. maj 2010 kl. 13-15 Referent: Kirsten Breddam

Læs mere

Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET

Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT- ÅBEN UDGAVE 15. JANUAR 2019 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Torsdag den 6. december

Læs mere

Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007

Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007 Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007 Næste møde i fagligt udvalg er den 18. september. Bemærk temamøde fra kl. 10-14. Deltagere: Peder Ring,

Læs mere

42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet

42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 30. OKTOBER 2009 Forum 42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 29. oktober 2009

Læs mere

PROCEDURE FOR OPRETTELSE AF NYE UDDANNELSER PÅ SCIENCE 9. JULI 2015 REV. 1. OKTOBER 2017

PROCEDURE FOR OPRETTELSE AF NYE UDDANNELSER PÅ SCIENCE 9. JULI 2015 REV. 1. OKTOBER 2017 PROCEDURE FOR OPRETTELSE AF NYE UDDANNELSER PÅ SCIENCE 9. JULI 2015 REV. 1. OKTOBER 2017 Formål KU s Procedure for rektors godkendelse af oprettelse af nye uddannelser beskriver processen frem til, at

Læs mere

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. JULI 2007 Forum: Akademisk Råd (SAMF) DEKANATET Møde afholdt: 31. maj 2007 kl. 13-15 Sted: Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 9. november 2012 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Nina Hvid, Søs Bayer (afbud) Medlemmer B-siden:

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Godkendt referat af FSU-seminar.

Godkendt referat af FSU-seminar. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Det Humanistiske Fakultets Samarbejdsudvalg (FSU) Godkendt referat af FSU-seminar. Dato: Fredag den 28. oktober 2005

Læs mere

Emne: Høring af forslag til ændring af Vedtægt for Københavns Universitet

Emne: Høring af forslag til ændring af Vedtægt for Københavns Universitet Fra: Dorthe Vejen Hansen Til: Cc: Ulf Riber Hedetoft; Signe Hove Jacobsen Emne: Høring af forslag til ændring af Vedtægt for : HUM Dato: 17. november 2017 09:54:16 Kære Jon Det Humanistiske Fakultet har

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl i mødelokale 077

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl i mødelokale 077 Dato: 13. juni 2017 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl. 13.00-15.15 i mødelokale 077 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

4. Orientering siden sidst Prodekan Grete Bertelsen redegjorde for de forskellige opfølgningspunkter.

4. Orientering siden sidst Prodekan Grete Bertelsen redegjorde for de forskellige opfølgningspunkter. KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanel for Geovidenskaber og Planlægning REFERAT 8. DECEMBER 2015 Forum Aftagerpanel for Geovidenskaber og Planlægning Mødedato: 8.

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Formanden bød velkommen og orienterede om mindre ændringer i dagsordenen.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Formanden bød velkommen og orienterede om mindre ændringer i dagsordenen. KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for matematik og datalogi REFERAT 3. NOVEMBER 2014 Forum Aftagerpanel for matematik og datalogi Mødedato: 3. november 2014, kl. 13.00-16.00 Sted: Institut for de matematiske

Læs mere

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 15. juli 2013 Til stede: Institutleder Michael Steinicke (formand), professor. dr. jur. Søren H. Mørup, professor Dennis Ramsdahl Jensen, adjunkt Thomas

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde nr. 6 i styregruppen for implementeringen af den faglige udviklingsproces

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde nr. 6 i styregruppen for implementeringen af den faglige udviklingsproces Møde nr. 6 i styregruppen for implementeringen af den faglige udviklingsproces REFERAT Den 23. august 2011 Kl. 10-12 AU Strategis mødelokale, bygning 1431, lokale 223 Deltagere: Jørgen Jørgensen, Flemming

Læs mere