Generalforsamling Danske Dermato-venerologers organisation (DDO)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generalforsamling Danske Dermato-venerologers organisation (DDO)"

Transkript

1 Generalforsamling Danske Dermato-venerologers organisation (DDO) Generalforsamling afholdes lørdag den 23.november 2013 kl Mødet afholdes i Domus Medica, Kristianiagade 12, København. Mødet starter med en buffet. Husk tilmelding. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Formandsberetning. 3. Beretning fra FAPS v/niels Henrik Nielsen. 4. Beretning fra udvalg 5. DDO s hjemmeside 6. Behandling af indkomne forslag. 7. Orientering fra regionerne. 8. Aflæggelse af reviderede regnskab. 9. Budget og kontingent for kommende år. 10. Valg af bestyrelse. På valg: Christian Avnstorp. Genopstiller. På valg: Morten Østerballe. Genopstiller. 11. Valg til udvalg og valg af revisor. 12. Evt. Bestyrelsen i DDO

2 Danske Dermato-venerologers organisation Formandsberetning lørdag den 23.november 2013, Domus Medica, København. Bestyrelsen: Bo Lasthein Andersen, formand Annemette Oxholm, næstformand Anne Danielsen, sekretær Morten Østerballe, kasserer Christian Avnstorp, IT-ansvarlig FAPS bestyrelse medlem: Niels Henrik Nielsen tiltrådt 2012 DDO s aktiviteter og struktur: DDO er repræsenteret i FAPS-bestyrelse, samt SSU og landsdækkende uddannelsesudvalg. Flere DDO- medlemmer er FAPS-repræsentanter i regionerne. DDO s bestyrelse har rådgivet FAPS og Danske Regioner vedr. fortolkning af ydelser i overenskomsten. Arbejdet vedr. dette er endnu ikke afsluttet og udmeldt. Fordeling af dermatologer (fuldtidspraksis og deltidspraksis): Region Hovedstaden: Region Sjælland: Region Syddanmark Region Midtjylland Region Nordjylland 39 klinikker med 50 dermatologer 13 klinikker med 14 dermatologer 14 klinikker med 15 dermatologer 14 klinikker med 16 dermatologer 7 klinikker med 9 dermatologer Dvs. 104 praktiserende dermatologer i 87 klinikker. Økonomisk ramme for speciallægepraksis: Den mindst ringe model FAPS udmelding vedr. økonomiprotokollatet og de mener det vist nok fortsat.. DDO s bestyrelse har brugt megen tid på at administrere de økonomiske krav om kun 1,00% vækst i speciallægepraksis i 2012 / 2013 i forhold til Praksis med store stigninger i omsætning er hidtil blevet kontaktet og bedt om at holde igen med antal ydelser under sygesikringen. De fleste har forstået dette budskab og har tilpasset klinikkens ydelsesmønster. Heldigvis er der i årets løb blevet lettet på den økonomiske stramning, således at man kan øge den samlede økonomiske ramme i de specialer hvor der oprettes nye o-ydernumre.

3 Det forlyder, at vi har overskredet den aftalte økonomiske ramme indenfor dermatologi, men at vi reddes af de specialer der har omsat mindre. Der skulle derfor ikke blive tale om reduktion i ydelses honoraret. Vi har i skrivende stund ikke de helt nøjagtige tal for specialet / de enkelte klinikker. I skal alle huske, at den økonomiske ramme ikke er det samme som knækgrænse, og at 64 og 65 ydelser er både uden for knækgrænse og rammeaftale om økonomi. I skal også være opmærksom på, at forsikringspatienter og patienter uden sygesikrings henvisning ( fængslede, flygtninge, udenlands danskere, selvbetalere ), ikke er dækket af klinikkens almindelige forsikring eller det offentlige fra 01.september Det må tilrådes, at der tegnes en forsikring, der dækker disse patienter. På nuværende tidspunkt er der kun 2 forsikrings selskaber, der tilbyder sådanne forsikringer. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen: En praktiserende dermatolog fra region H. har anmeldt DDO s formand og hermed også FAPS, samt de øvrige speciallæge organisationer til Konkurrence - og Forbrugerstyrelsen, idet han hævder vi forsøger at kontrollere og begrænse produktion og afsætning af speciallæge ydelser. Anmelderen har haft en betydelig øgning i omsætning i forhold til 2010 og blev gjort opmærksom på dette, på linje med flere andre kollegaer, ligesom det også blev udmeldt til alle, at vi skulle prøve at efterleve overenskomstens krav vedrørende økonomisk ramme, og i stedet finde andre indtægts muligheder. DDO var fra FAPS blevet bedt om at påpege overfor vores medlemmer, at overenskomsten skal overholdes, herunder også den økonomiske ramme. Flere kollegaer efterlyste da også på Danderm initiativer fra DDO, så vi ikke skulle komme i den uheldige situation, at honorarerne blev reduceret. Anmeldelsen resulterede i at medarbejdere fra Konkurrence - og Forbrugerstyrelsen den 25. juni 2013 mødte op uanmeldt i Lægeforeningen (Domus Medica) med en dommerkendelse, der tillod dem at foretage kontrolundersøgelse, samt beslaglægge al kommunikation via DADLNET. Ud fra det beslaglagte vil man vurdere om der skal rejses en straffesag mod DDO, FAPS og de andre speciallæge organisationer. En afklaring af dette kan først ventes i Modernisering: Rapport vedr. Botox til behandling af hyperhidrose. Rapporten er færdig og godkendt af Danske Regioner, men er endnu ikke udmeldt via moderniseringsudvalget i FAPS. Mulighed for flere 1.gangs konsultationer samme dag. Kun en lidelse pr. henvisning. Disse nye forbedringer skulle have været færdigbehandlet inden udgangen af Der er først for nyligt nedsat udvalg der arbejder med dette. Sundhedsstyrelsens kontrol besøg:

4 En række klinikker har nu haft kontrolbesøg og disse er forløbet noget forskelligt. Der tegner sig et billede, der viser at embedslægerne ikke helt har styr på hvad der skal kontrolleres specielt vedr. de speciale specifikke målepunkter.. Vi bliver orienteret om besøg af embedslægerne de dukker ikke op uanmeldt. Speciale specifikke målepunkter: Cancer behandling ( MM + NMSC ). Behandling med lægemidler: MTX, Prednisolon, Isotretinoin, Ciclosporin, Acitretin, Azathioprin. Bucky behandling. UVB. PUVA. UVA. Arbejdende udvalg: Kursusudvalg vedr..klinikpersonale: Sanne K.Buus og Aksel Otkjær har tilrettelagt et kursus der vil finde sted i januar Det er bestyrelsens plan, at der helst skal være 2 personalekurser, henholdsvis øst- og vest for Storebælt, der på trods af bro fortsat virker som en barriere. Det er planen også fremover at afholde kursus som 1½-dags med overnatning. DDO s hjemmeside: Christian Avnstorp bestyrer DDO s hjemmeside, som desværre i længere tid har været lukket. Dette skyldes at DDS har ændret deres hjemmeside som også har været lukket. Vi forventer at vores nye hjemmeside snart fungerer. Kvalitetsudvalg: Christian Avnstorp er DDO repræsentant i dette udvalg, der arbejder med informationspjecer om sygdomme og medicamina. Udvalg vedr.biologisk behandling: Formand for DermBio er Tomas N. Dam, der er DDO s repræsentant i udvalget og blev efter kampvalg nyvalgt som formand. Monika Gniadecka er suppleant. DDS uddannelsesudvalg:

5 Anne Danielsen har deltaget i dette udvalg, der arbejder med modernisering af den teoretiske del af speciallægeuddannelsen (A-kurser). DDS-efteruddannelsesudvalg: Anne Danielsen deltager i dette udvalg. Kommende DDS-efteruddannelseskursus på Munkebjerg afholdes januar UEMS: Union Europèenne des Medicins Specialistes / European Union of Medical Specialist Section and Board of Dermato-venerology afholder møde i tilslutning til EADV møderne. Monika Gniadecka er DDO deltager. Klimaterapi udvalget: Nedlagt. ekvis: Klinikker, der ikke var med i projektet og som ikke rapporterer til NMSC-databasen, er blevet kontaktet mhp. at komme i gang med dette. Databasen er godkendt af Sundhedsstyrelsen og vi skal derfor alle indberette vores patienter. I den nye overenskomstperiode skal der udarbejdes praksisrelevante faglige kvalitetsindikatorer ud fra Den Danske Kvalitetsmodel. Diagnosekodning og datafangst modul skal indføres i alle klinikker. Utilsigtede hændelser (UTH): Fra den 1.september 2010 er der indført pligt til at rapportere utilsigtede hændelser i speciallægepraksis til Dansk Patientsikkerhedsdatabase DSPD. Alle UTH i forbindelse med ens egen sundhedsfaglig virksomhed, men også hvad der observeres hos andre læger, skal rapporteres. Det er meget få UTH der er blevet anmeldt fra speciallæge praksis. Efteruddannelse: Siden 2008 har vi kunne få tilskud til 8 efteruddannelsesdage årligt efter eget ønske, men med et krav om fagligt indhold.

6 I perioden 1.oktober 2011 til 30.september 2014 kan der opnås tilskud til yderligere 2 efteruddannelsesdage ikke årligt, men for hele perioden. Disse 2 dage er reserveret til kompetenceudvikling i forbindelse med kvalitet indenfor forskellige områder som f.eks. datafangst og diagnosekodning. Skal være regionalt, såfremt der udbydes et kursus. IT-området: Praksisdeklaration skal angives på sundhed.dk. Fra 1.juni 2011 blev det et krav, at mindst hver anden måned skal klinikkens ikke-akutte ventetid til 1.konsultation angives på sundhed.dk. Mange glemmer fortsat dette og flere af vores medlemmer er blevet kontaktet af de respektive regioners sundhedsafdeling, som ser meget strengt på denne forseelse / forglemmelse, der opfattes som manglende overholdelse af overenskomsten. Korrekt kodning af de elektroniske henvisninger har været et hyppigt problem, der nu efter regionerne har fået nyt IT, har medført at mange af vores medlemmer har fået returneret regninger. Der er generelt problemer med korrekt kodning af regninger til sundhedsafdelingerne og DDO har via FAPS måtte udtale sig i flere sager, der blev fundet via regionernes kontrolstatistik. Korrekt brug af overenskomsten og ydelserne vil derfor blive gentaget på kommende Munkebjerg efteruddannelse. Overenskomsten vedr. delepraksis, assisterende speciallæge og vikar: Der er fortsat kollegaer der ikke helt forstår reglerne vedr. vikar og assisterende speciallæge. Både FAPS og regionerne er mere opmærksom på hvordan reglerne bruges, idet misbrug vil belaste den økonomiske ramme. Delepraksis: En personlig ordning der kan tillades hvis speciallægen pga alder (gældende folkepensionsalder) eller kronisk sygdom har brug for aflastning. Når speciallægen ophører med at arbejde bortfalder ordningen. Assisterende speciallæge: En personlig ordning der kan gives hvis speciallægen pga kronisk sygdom, fagpolitisk arbejde eller alder (folkepensionsalderen), har brug for aflastning. Vil kunne være tidsbegrænset. Kan opsiges med et aftalt opsigelsesvarsel (typisk ½ år). Ordningen bortfalder ved evt. salg af praksis. Vikar: Det er slut med tidligere lempelige regler mht. vikar brug. Desværre oplever vi at også dermatologer ser stort på disse regler og dermed øger omsætning i praksis. De nugældende regler er: - kun en vikar ad gangen pr. dag pr. praktiserende speciallæge.

7 - kun vikar ved midlertidig fravær af speciallægen, hvortil der kan ydes støtte fra FAS Fond (Sygefonden) dvs. sygdom, barsel, fædreorlov, plejeorlov m.m. - efteruddannelses kursus - sammenhængende ferie - brug af vikar skal meddeles til regionen såfremt varighed af vikariat er over 2 uger i sammenhæng eller mere end 1 uge pr. måned i gennemsnit over en længere periode. - brug af vikar i en samlet periode uanset timetal af mere end 6 måneders varighed, skal aftales med samarbejdsudvalget og der skal udarbejdes en 64 stk. 1 aftale.. Generationsskifte / nye kollegaer: Det er glædeligt, at der også i det forgangne år er sket flere praksishandler og efterhånden er det nu blevet vanskeligt at købe en praksis. Vi ser nu at nyuddannede speciallæger i dermatologi ikke kan få job på afdelingerne, efter de har opnået speciallæge autorisation og at det heller ikke er muligt for dem at købe en praksis. Dette var forudsigeligt, idet der uddannes for mange dermatologer i disse år, et synspunkt der blev fremført af DDO og også af YD i forbindelse med arbejdet i prognose udvalget vedrørende speciallæge uddannelsen i dermatologi. Synd for de unge mennesker der må forlade specialet eller søge job som dermatolog i udlandet. Fremtiden: Den gældende overenskomst med dens stramme økonomiske rammer er en belastning i vores speciale, hvor vi har oplevet en betydelig udskiftning blandt de praktiserende dermatologer, samt fået oprettet 0-ydernumre, dog heldigvis med kompensation for de nye ydernumre. Kun den generelle del i overenskomsten er ændret. Vi har desværre uændrede regler i den speciale specifikke del af overenskomsten. De positive ting i overenskomsten problemet med flere diagnoser på en henvisning og adgang til at gennemføre flere konsultationer på en dag skulle have været afklaret for længe siden, men heldigvis ser det ud til at udvalgs arbejdet nu endelig er kommet i gang. Vi må alle håbe på et positivt udfald af dette udvalgsarbejde. Man kan frygte, at den planøkonomi med maksimal ydelsesstigning pr år vi er underlagt, vil bremse al fremskridt i speciallæge praksis. Vi ser allerede følgerne af dette, i form af øget ventetid, men også tilbageholdenhed mht. investering i nyt materiale og renovering i klinikkerne. Vi kan frygte at også den næste overenskomst bliver med en overordnet stram økonomisk styring. Jeg vil som tidligere år opfordre alle DDO - medlemmer til aktivt at deltage i det faglige arbejde både internationalt, nationalt og regionalt. Det er lidt pinligt, at vi blandt DDO s medlemmer har så store problemer med at finde medlemmer til forskellige udvalg både i DDO og DDS regi. Skal vi opnå noget for vores speciale, må vi også alle være indstillet på at yde en indsats. Det er ikke urimelige krav der stilles til den eller de medlemmer, der vil indgå i udvalgs- og bestyrelses arbejde. Det er på det regionale plan via samarbejdsudvalgene vi kan få lidt modernisering ind i vores speciale ved hjælp af 64 aftaler om nye ydelser, der aftales i de regionale samarbejdsudvalg, hvor der er direkte kontakt til politikerne og

8 embedsmænd. En større fælles modernisering må vente endnu nogle år, idet det ikke er dermatologi, der lige står for en gennemgribende modernisering af specialet. Til slut vil jeg takke den øvrige bestyrelse og alle andre samarbejdspartnere for et godt arbejde i det forgangne år. Bo Lasthein Andersen DDO formand

Generalforsamling Danske Dermato-venerologers organisation (DDO)

Generalforsamling Danske Dermato-venerologers organisation (DDO) Generalforsamling Danske Dermato-venerologers organisation (DDO) Generalforsamling afholdes lørdag den 15. november 2014 kl.13.00. Mødet afholdes i Domus Medica, Kristianiagade 12, København. Mødet starter

Læs mere

Generalforsamling. Danske Dermato-Venerologers Organisation (DDO)

Generalforsamling. Danske Dermato-Venerologers Organisation (DDO) 1 Generalforsamling Danske Dermato-Venerologers Organisation (DDO) Generalforsamling afholdes lørdag d. 14. november kl.13.00-16.00. Mødet afholdes på Hellerup Park Hotel, Strandvejen 203, 2900 Hellerup.

Læs mere

Generalforsamling. Danske Dermato-Venerologers Organisation (DDO)

Generalforsamling. Danske Dermato-Venerologers Organisation (DDO) 1 Generalforsamling Danske Dermato-Venerologers Organisation (DDO) Generalforsamling afholdes lørdag d. 19. november kl.13.00-16.00. Mødet afholdes på Hellerup Park Hotel, Strandvejen 203, 2900 Hellerup.

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 019-10 OK-nyt om overenskomstresultat for forhandlingerne

Læs mere

INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING I DANSK SELSKAB FOR OTOLARYNGOLOGI, HOVED OG HALSKIRURGI

INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING I DANSK SELSKAB FOR OTOLARYNGOLOGI, HOVED OG HALSKIRURGI INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING I DANSK SELSKAB FOR OTOLARYNGOLOGI, HOVED OG HALSKIRURGI DER AFHOLDES ORDINÆR GENERALFORSAMLING TORSDAG DEN 21. MAJ 2015 KL. 17.00 PÅ HOTEL NYBORG STRAND, ØSTERØVEJ

Læs mere

Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet

Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet BESLUTNINGER Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet DET REGIONALE SAMARBEJDSUDVALG vedrørende Psykologområdet * Der afholdes formøde for politikere kl. 13.00-14.00 i mødelokale H3 *

Læs mere

Februar 2011. Der deltog i alt ca. 20 medlemmer i generalforsamlingen

Februar 2011. Der deltog i alt ca. 20 medlemmer i generalforsamlingen Februar 2011 REFERAT AF GENERALFORSAMLING I FORBINDELSE MED SELSKABETS ÅRSKURSUS Fredag den 28. januar 2011, kl. 16.30 Hotel Nyborg Strand, Østerøvej 2, 5800 Nyborg Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i PLØKS, Skovlunde klatreklub 6. februar 2011

Referat af ordinær generalforsamling i PLØKS, Skovlunde klatreklub 6. februar 2011 Referat af ordinær generalforsamling i PLØKS, Skovlunde klatreklub 6. februar 2011 Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Formandens beretning 3. Forslag til vedtægtsændring 4. Forslag fra bestyrelsen

Læs mere

Notat vedr. Ny Overenskomst for Fysioterapien

Notat vedr. Ny Overenskomst for Fysioterapien Område: Overenskomst Fysioterapi Afdeling: Praksisafdelingen Journal nr.: 14/28031 Dato: 2. september 2014 Udarbejdet af: Susanne Krysiak E mail: susanne.krysiak@rsyd.dk Telefon: Notat vedr. Ny Overenskomst

Læs mere

Vedtægter Danske Anæstesiologers Organisation

Vedtægter Danske Anæstesiologers Organisation Vedtægter Danske Anæstesiologers Organisation Indholdsfortegnelse 1 Organisationens navn... 2 2 Organisationens formål... 2 3 Medlemskab... 2 4 Medlemmets pligter... 2 5 Kommunikation... 3 6 Generalforsamling...

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Åben dagsorden

Region Midtjylland Sundhed. Åben dagsorden Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 26. januar 2011 /CLAJEN Åben dagsorden til mødet i Samarbejdsudvalget på speciallægeområdet 9. februar 2011 kl. 16.30 I Regionshuset Viborg, mødelokale C3 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ry, 01.10.2013. Kære pårørende

Ry, 01.10.2013. Kære pårørende Ry, 01.10.2013 Kære pårørende Siden 2007 har der eksisteret et pårørenderåd ved Bostederne i Skanderborg. Ved fusionen i 2012 blev flere bo enheder i kommunen samlet under Bostederne i Skanderborg og antallet

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget 2014-15 (2. samling) SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 30 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget 2014-15 (2. samling) SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 30 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2014-15 (2. samling) SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 30 Offentligt N O T A T Bidrag til ministerens besvarelse af spørgsmål 30, som folketingets Sundheds og Ældreudvalg

Læs mere

Hvordan bruges ydelserne i speciallægepraksis korrekt.

Hvordan bruges ydelserne i speciallægepraksis korrekt. Hvordan bruges ydelserne i speciallægepraksis korrekt. Munkebjerg 2013 Bo Lasthein Andersen Konsultationstaksterne: 0110, 0120, 0130 samt 0201(telefonkons.): Omfatter undersøgelse, diagnose, behandling

Læs mere

Velkomstpakke til nye medlemmer af FAPS. Repræsentantskabsmøde 5.oktober 2013 Snekkersten

Velkomstpakke til nye medlemmer af FAPS. Repræsentantskabsmøde 5.oktober 2013 Snekkersten Velkomstpakke til nye medlemmer af FAPS Repræsentantskabsmøde 5.oktober 2013 Snekkersten der var en gang.. Sådan starter alle eventyr. Repræsentantskabsmøde 5.oktober 2013 Snekkersten Modtagelse af nye

Læs mere

PATIENTFORENING. Ectodermal Dysplasi. Vedtægter. Bestyrelsen V E D T A G E T P Å G E N E R A L F O R S A M L I N G D. XX XX XXXX

PATIENTFORENING. Ectodermal Dysplasi. Vedtægter. Bestyrelsen V E D T A G E T P Å G E N E R A L F O R S A M L I N G D. XX XX XXXX PATIENTFORENING A Ectodermal Dysplasi Vedtægter Bestyrelsen 2010 V E D T A G E T P Å G E N E R A L F O R S A M L I N G D. XX XX XXXX Indholdsfortegnelse Vedtægter:...3 1 Navn:...3 Hjemsted:...3 Foreningens

Læs mere

UUUC og UU47 Lederforsamlingen To foreninger som knytter Danmarks UU centre sammen

UUUC og UU47 Lederforsamlingen To foreninger som knytter Danmarks UU centre sammen & UUUC og UU47 Lederforsamlingen To foreninger som knytter Danmarks UU centre sammen Formålet med de to foreninger er at skabe klarhed mellem UU-ledernes politiske arbejde i Lederforsamlingen af de 47

Læs mere

Udvidelse af kapaciteten i dermatologisk speciallægepraksis

Udvidelse af kapaciteten i dermatologisk speciallægepraksis Område: Sundhedsområdet Afdeling: Praksisafdelingen Journal nr.: 12/8259 Dato: 24. april 2012 Udarbejdet af: Helle Bruun E mail: Helle.Bruun@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631412 Notat Udvidelse af kapaciteten

Læs mere

Myter og fakta om Faaborg-Midtfyn Kommunes angreb på den vederlagsfri fysioterapi

Myter og fakta om Faaborg-Midtfyn Kommunes angreb på den vederlagsfri fysioterapi Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13 SUU Alm.del Bilag 180 Offentligt Til: Folketingets sundhedsudvalg Blekinge Boulevard 2 2630 Taastrup Tlf.: 3675 1777 Fax: 3675 1403 dh@handicap.dk www.handicap.dk

Læs mere

Referat: Ekstraordinær generalforsamling. Torsdag d. 6/11 2014 kl. 19.00

Referat: Ekstraordinær generalforsamling. Torsdag d. 6/11 2014 kl. 19.00 Andelsboligforeningen Christiansgaarden Christian X s Allé 26-54 & 56 2800 Kongens Lyngby Kontor: 38 Kælderen Telefon: 45 93 09 18 E-mail: info@christiansgaarden.dk 17. november 2014 TIL ANDELSHAVERNE

Læs mere

Fakta om almen praksis

Fakta om almen praksis PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION 5.december 2012 Fakta om almen praksis Sagsnr. / Dok.nr. 2010-2461 / 1. Antal praktiserende læger i 2012. Der var ifølge Lægeforeningens medlemsregister 3.578 praktiserende

Læs mere

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE D. 21. JUNI 2011 I ODENSE

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE D. 21. JUNI 2011 I ODENSE REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE D. 21. JUNI 2011 I ODENSE Til stede: T. Agner, R.Gniadecki, M. Heidenheim, Peter H. Andersen, Sanne Buus og observatør for DDO S. Vissing. 1) Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde

Læs mere

Vedtægter for Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker

Vedtægter for Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker Vedtægter for Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker 1 Foreningens navn Foreningens navn er Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker. 2 Formål Foreningens formål er at sikre, at

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Dansk Selskab for Otorhinolaryngologi, Hoved og Halskirurgi

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Dansk Selskab for Otorhinolaryngologi, Hoved og Halskirurgi Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Dansk Selskab for Otorhinolaryngologi, Hoved og Halskirurgi Dagsorden Der afholdes ordinær generalforsamling Torsdag den 20. april 2017 kl. 17.00 på Hotel Nyborg

Læs mere

Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA)

Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA) Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA) Vedtægter revideret ved DARMA s Ekstraordinære Generalforsamling d. 20. november 2018, på Copenhagen Business School (CBS) i København.

Læs mere

Samarbejdsudvalget vedrørende Psykologhjælp

Samarbejdsudvalget vedrørende Psykologhjælp BESLUTNINGER Samarbejdsudvalget vedrørende Psykologhjælp SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende Psykologhjælp * Der afholdes formøde for politikere kl. 09.30-10.00 i mødelokale H4 * Der afholdes formøde for psykologerne

Læs mere

Samarbejdsudvalget vedrørende speciallægehjælp

Samarbejdsudvalget vedrørende speciallægehjælp BESLUTNINGER Samarbejdsudvalget vedrørende speciallægehjælp SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende speciallægehjælp * Der afholdes formøde for politikere kl. 16.00-17.00 i mødelokale H4 * Der afholdes formøde for

Læs mere

Ny overenskomst med de praktiserende læger. Indgået 21. dec. 2010

Ny overenskomst med de praktiserende læger. Indgået 21. dec. 2010 Ny overenskomst med de praktiserende læger Indgået 21. dec. 2010 Formaliteter Gælder fra 1. april 2011 31. marts 2013 I perioden er aftalt projekter, fx indhold i ny vagtlægeordning og nyt honorarsystem

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK Nyt Praksis nr. 023 2017 Ny aftale om fodterapi Ny aftale om fodterapi Regionernes

Læs mere

Ministeren for Sundhed og Forebyggelse har i brev af 19. november 2013 bedt Danske Regioner om en redegørelse vedr. håndtering af henvendelser

Ministeren for Sundhed og Forebyggelse har i brev af 19. november 2013 bedt Danske Regioner om en redegørelse vedr. håndtering af henvendelser N O T A T Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Regionernes svar på ministerens spørgsmål vedr. håndtering af henvendelser fra patienter med alvorlige formodede bivirkninger ved HPV-vaccination. 16-12-2013

Læs mere

Oplæg til drøftelse af modeller for kapacitetsrokade indenfor almen praksis i Region Nordjylland

Oplæg til drøftelse af modeller for kapacitetsrokade indenfor almen praksis i Region Nordjylland Notat Oplæg til drøftelse af modeller for kapacitetsrokade indenfor almen praksis i Region Nordjylland Primær Sundhed Almen praksis På mødet i Samarbejdsudvalget for almen praksis den 16. december 2013

Læs mere

Vedtægter for Danske Kliniske Onkologers Organisation

Vedtægter for Danske Kliniske Onkologers Organisation 1 Organisationens navn er Danske Kliniske Onkologers Organisation 2 Organisationens formål er at varetage medlemmernes faglige, organisatoriske, økonomiske og kollegiale interesser 3 Medlemskab 3.1 Organisationen

Læs mere

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Navn Foreningens navn er DANSKE ÆLDRERÅD. 1 Hjemstedet er København, Danmark. Medlemskreds Som medlemmer kan optages alle ældreråd i Danmark, der er valgt i henhold til gældende

Læs mere

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets Dirigent. Lasse takkede for valget og satte mødet i gang med at konstatere

Læs mere

Notat. Gennemgang af forhandlingsresultat OK Danske Fysioterapeuter. Aftalens økonomi. Reguleringsordningen (P/L) (side 3)

Notat. Gennemgang af forhandlingsresultat OK Danske Fysioterapeuter. Aftalens økonomi. Reguleringsordningen (P/L) (side 3) Notat Danske Fysioterapeuter Gennemgang af forhandlingsresultat OK 2014 Danske Fysioterapeuter og Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) indgik den 19. juni 2014 en aftale om fornyelse af overenskomsterne

Læs mere

Dansk Kiropraktor Forening

Dansk Kiropraktor Forening Dansk Kiropraktor Forening Regionernes Lønnings- og Takstnævn Dampfærgevej 22 2100 København Ø København, den 8. februar 2013 Forhandling 2013 om ændring af Landsoverenskomst om kiropraktik Regionernes

Læs mere

Den økonomiske dynamik i den ambulante patient. Synspunkter set fra speciallæge praksis Ved øjenlæge Jesper Skov Fredericia

Den økonomiske dynamik i den ambulante patient. Synspunkter set fra speciallæge praksis Ved øjenlæge Jesper Skov Fredericia Den økonomiske dynamik i den ambulante patient. Synspunkter set fra speciallæge praksis Ved øjenlæge Jesper Skov Fredericia Introduktion Praktiserende øjenlæge i Fredericia siden 1996. Formand for Danske

Læs mere

Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted

Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Turismefremme Foreningens hjemsted er formandens virksomhedsadresse, eller der hvor foreningens sekretariat er beliggende. Formanden

Læs mere

GENERALFORSAMLING. Tirsdag d. 22. maj 2012 kl. 19.30 (dørene åbnes kl. 19.00) i Krypten, Taksigelseskirken, Jagtvej 165

GENERALFORSAMLING. Tirsdag d. 22. maj 2012 kl. 19.30 (dørene åbnes kl. 19.00) i Krypten, Taksigelseskirken, Jagtvej 165 23. april 2012 Til Husejeren - Bestyrelsen indkalder hermed til GENERALFORSAMLING Tirsdag d. 22. maj 2012 kl. 19.30 (dørene åbnes kl. 19.00) i Krypten, Taksigelseskirken, Jagtvej 165 DAGSORDEN 1. Valg

Læs mere

GIVER REGIONSKLINIKKER I HOVEDSTADEN BORGERNE EN FAST LÆGE?

GIVER REGIONSKLINIKKER I HOVEDSTADEN BORGERNE EN FAST LÆGE? PLO-HOVEDSTADEN Til medlemmerne af Regionsrådet i Region Hovedstaden Stockholmsgade 55 2100 København Ø Telefon 35 44 10 94 post.hpl@dadl.dk Den 04-09-2018 Sagsnr.: 2016-2934/1416996 KA/BE/AnV Kære Regionsråd

Læs mere

Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis

Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis Mellem undertegnede læge/lægehus (i det følgende kaldet A) Navn: Klinikadresse: og speciallæge i almen medicin (i det følgende kaldet B) Navn:

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende almen praksis i Region Hovedstaden

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende almen praksis i Region Hovedstaden BESLUTNINGER Samarbejdsudvalget vedrørende almen praksis i Region Hovedstaden SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende almen praksis i Region Hovedstaden * Der afholdes formøde for politikere kl. 15.30-17.00 i Bestyrelsessalen

Læs mere

Temadag om vederlagsfri fysioterapi. Velkommen! Om oplægsholderne Lidt om dagens program Praktisk

Temadag om vederlagsfri fysioterapi. Velkommen! Om oplægsholderne Lidt om dagens program Praktisk Temadag om vederlagsfri fysioterapi Velkommen! Om oplægsholderne Lidt om dagens program Praktisk Temadag om vederlagsfri fysioterapi Baggrund Vi har overtaget et stort, dyrt og svært styrbart område Vi

Læs mere

Det Danske Saunaselskabs Gamle vedtægter

Det Danske Saunaselskabs Gamle vedtægter Grøn overstregning = tilføjelse/ændring. Gul overstregning = kommentar, som ikke skal med i selve vedtægterne. Rød overstregning = bortfalder. 1 NAVN OG HJEMSTED Det Danske Saunaselskabs Gamle vedtægter

Læs mere

Generalforsamling region Sjælland 28.februar 2011

Generalforsamling region Sjælland 28.februar 2011 Fremmødte: 23 Generalforsamling region Sjælland 28.februar 2011 Velkomst: regionsformand Lise Hansen 1. Dirigent: Karen Dam Referent: Merethe Fehrend Karen Dam erklærede generalforsamlingen lovligt varslet.

Læs mere

Vedr. udkast til praksisplan for fodterapi i Region Nordjylland

Vedr. udkast til praksisplan for fodterapi i Region Nordjylland Høringsnotat Vedr. udkast til praksisplan for fodterapi i Region Nordjylland 2013-2016 Udkast til Praksisplan har været i høring i perioden 21. november 2012 til 12. februar 2013. Der er indkommet 5 høringssvar.

Læs mere

RLTN. OK-Nyt Praksis nr REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Principper og skabelon for 66-aftaler i speciallægepraksis

RLTN. OK-Nyt Praksis nr REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Principper og skabelon for 66-aftaler i speciallægepraksis REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 002-14 Principper og skabelon for 66-aftaler i speciallægepraksis

Læs mere

Vederlagsfri fysioterapi notat maj 2015

Vederlagsfri fysioterapi notat maj 2015 Vederlagsfri fysioterapi notat maj 2015 NOTAT 16. maj 2015 Journal nr. Indhold Indledning... 2 Styring af området... 3 Udviklingen i Frederikssund Kommune... 5 Status i forhold til øvrige kommuner... 6

Læs mere

MØDEREFERAT SIDE 1 AF 7

MØDEREFERAT SIDE 1 AF 7 MØDEREFERAT SIDE 1 AF 7 MØDE: Generalforsamling DATO: torsdag 23. marts 2017 TIDSPUNKT: 19:30 REFERENT: DELTAGERE: AFBUD: Henrik Møller Hansen Per Madsen Michael Ryding Marcus Gøgsig Henrik Møller Hansen

Læs mere

3. Formål Aftalen indgås med det hovedformål, at Region Sjælland overholder udredningsgarantien på 1 måned, og at kapaciteten hos de praktiserende spe

3. Formål Aftalen indgås med det hovedformål, at Region Sjælland overholder udredningsgarantien på 1 måned, og at kapaciteten hos de praktiserende spe , i å 'o SJÆLLAN D -, Primær Sundhed Sorø den 19. februar 2016 J. nr. 16-000154 66 aftale mellem praktiserende speciallæger i psykiatri og Region Sjælland om afklarende samtale med henblik på hurtig udredning.

Læs mere

Forhandlingsoplæg til overenskomstforhandling med Dansk Psykolog

Forhandlingsoplæg til overenskomstforhandling med Dansk Psykolog REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Forhandlingsoplæg til overenskomstforhandling med Dansk Psykolog Forening 05-10-2015

Læs mere

Regionsrådsformand, Carl Holst Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle. Forslag til fælles projekt om job til nyuddannede.

Regionsrådsformand, Carl Holst Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle. Forslag til fælles projekt om job til nyuddannede. Regionsrådsformand, Carl Holst Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Den 21. september 2010 Ref.: Medlems nr.: Sagsnr.: Forslag til fælles projekt om job til nyuddannede Kære Carl Jeg vil endnu engang

Læs mere

Vedtægter for DAF Roskildeafdelingen hjemmehørende i postnummer 4000 Roskilde

Vedtægter for DAF Roskildeafdelingen hjemmehørende i postnummer 4000 Roskilde Vedtægter for DAF Roskildeafdelingen hjemmehørende i postnummer 4000 Roskilde 1. Navn og hjemsted Lokalforeningens navn er DAF Roskildeafdelingen. Dens hjemsted er formandens adresse. 2. Formål Lokalforeningens

Læs mere

Dagsorden. Forretningsudvalget. 24. september 2012, Kl AAU mødelokale 1, Niels Jernes Vej 10 (NOVI), 9220 Aalborg Øst

Dagsorden. Forretningsudvalget. 24. september 2012, Kl AAU mødelokale 1, Niels Jernes Vej 10 (NOVI), 9220 Aalborg Øst Dagsorden Forretningsudvalget 24. september 2012, Kl. 09.00 AAU mødelokale 1, Niels Jernes Vej 10 (NOVI), 9220 Aalborg Øst INDHOLDSFORTEGNELSE 3 Orientering om akutudvalgets anbefalinger vedrørende ventetider

Læs mere

VEDTÆGTER NAVN OG HJEMSTED FORMÅL

VEDTÆGTER NAVN OG HJEMSTED FORMÅL VEDTÆGTER 1 NAVN OG HJEMSTED 1.1 Foreningens navn er: Trædballe - Uhrhøj Antenneforening. 1.2 Foreningens hjemsted er Vejle Kommune. 2 FORMÅL 2.1 Foreningens formål er at etablere, eje og drive fællesantenneanlæg

Læs mere

BBFS skolebestyrelsernes forretningsorden

BBFS skolebestyrelsernes forretningsorden BBFS skolebestyrelsernes forretningsorden Indhold Skolebestyrelsens arbejdsopgaver:... 2 Hvad kendetegner en god skolebestyrelse:... 2 Møder:... 2 Dagsorden:... 3 Beslutningsdygtighed:... 3 Valg af nye

Læs mere

Overordnet tidsplan for implementering af Praksisplan for Psykologhjælp

Overordnet tidsplan for implementering af Praksisplan for Psykologhjælp Overordnet tidsplan for implementering af Praksisplan for Psykologhjælp Nr. 1 Kapacitet Afsnit 3.2 Eksisterende kapacitet i regionen og geografisk fordeling Anbefaling som formuleret en At Samarbejdsudvalget

Læs mere

Formandens beretning, etisk juridisk nævns beretning og udvalgenes beretninger.

Formandens beretning, etisk juridisk nævns beretning og udvalgenes beretninger. Dagsorden GF 2019 Dagsorden DA Generalforsamling den 6. april 2019: Valg af Dirigent Bestyrelsen foreslår: Susanne Diekema Valg af referent samt stemmetællere. Formandens beretning, etisk juridisk nævns

Læs mere

KTCs vedtægter gældende fra den 23. september 2009

KTCs vedtægter gældende fra den 23. september 2009 1 KTCs vedtægter gældende fra den 23. september 2009 Indhold KAPITEL I FORENINGEN... 1 1. NAVN, OMRÅDE OG HJEMSTED... 1 2. FORMÅL... 2 Stk. 1. Mission... 2 Stk. 2. Vision... 2 Stk. 3. Vidensformidling...

Læs mere

Vedtægt for IDA Arbejdsmiljø

Vedtægt for IDA Arbejdsmiljø INGENIØRFORENINGEN I DANMARK 1. Navn og område Vedtægt for IDA Arbejdsmiljø Stk. 1. Stk. 2. Stk. 3. Selskabets navn er IDA Arbejdsmiljø. IDA Arbejdsmiljø er et landsdækkende, fagteknisk selskab oprettet

Læs mere

Velkommen til PLO Midtjyllands efterårsmøde 2018

Velkommen til PLO Midtjyllands efterårsmøde 2018 Velkommen til PLO Midtjyllands efterårsmøde 2018 Dagsorden Velkomst og præsentation v. formand for PLO-Midtjylland Lise Høyer Formandens beretning og nyt fra Midt v. Lise Høyer Nyt fra Lægevagtudvalget

Læs mere

Referat generalforsamling i Dansk Sportsklatreforbund

Referat generalforsamling i Dansk Sportsklatreforbund Referat generalforsamling i Dansk Sportsklatreforbund Generalforsamling blev afholdt i DGI-Huset i Aarhus d.13 marts 2005. Den skriftlige indkaldelse til klubberne blev udsendt 4/2. Dagsorden: 1. Valg

Læs mere

OPSAMLING PÅ HØRING AF UDKAST TIL UDVIKLINGSPLAN FOR ORGANISERING OG KAPACITET FOR DET RIDEFYSIOTERAPEUTISKE OMRÅDE I REGION SYDDANMARK

OPSAMLING PÅ HØRING AF UDKAST TIL UDVIKLINGSPLAN FOR ORGANISERING OG KAPACITET FOR DET RIDEFYSIOTERAPEUTISKE OMRÅDE I REGION SYDDANMARK OPSAMLING PÅ HØRING AF UDKAST TIL UDVIKLINGSPLAN FOR ORGANISERING OG KAPACITET FOR DET RIDEFYSIOTERAPEUTISKE OMRÅDE I REGION SYDDANMARK Med udgangspunkt i Overenskomst for ridefysioterapi 7. juni 2011

Læs mere

VEJLEDNING FOR TUTORLÆGER I SPECIALLÆGEPRAKSIS

VEJLEDNING FOR TUTORLÆGER I SPECIALLÆGEPRAKSIS VEJLEDNING FOR TUTORLÆGER I SPECIALLÆGEPRAKSIS November 2003 Forord Denne vejledning er tænkt som orientering til de læger, der overvejer at melde sig som tutorlæger. Vejledningen er et supplement til

Læs mere

LOVE FOR FODTENNIS DANMARK

LOVE FOR FODTENNIS DANMARK LOVE FOR FODTENNIS DANMARK Senest opdateret d. 2. april 2016 1 Forbundet og dens formål 1.1 Forbundets navn er Fodtennis Danmark (FODA). 1.2 FODAs hovedsæde er beliggende i Region Hovedstaden. 1.3 FODA,

Læs mere

Notat vedrørende muligheder for udvidelse af kardiologisk speciallægepraksis Region Midtjylland

Notat vedrørende muligheder for udvidelse af kardiologisk speciallægepraksis Region Midtjylland Regionshuset Viborg Primær Sundhed Skottenborg 26 Postboks 21 8800 Viborg Tel. +45 8728 4544 www.regionmidtjylland.dk Notat vedrørende muligheder for udvidelse af kardiologisk speciallægepraksis Region

Læs mere

64-aftale om udførelse af grå stær operationer hos praktiserende øjenlæger i Region Midtjylland

64-aftale om udførelse af grå stær operationer hos praktiserende øjenlæger i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Primær Sundhed Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk 64-aftale om udførelse af grå stær operationer hos praktiserende øjenlæger i Region Midtjylland

Læs mere

Vedtægter. 1. Navn og hjemsted

Vedtægter. 1. Navn og hjemsted Vedtægter 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Hundested By & Erhverv. 1.2 Foreningens hjemsted er 3390 Hundested, og foreningens adresse er formandens bopæl. 2.1 Foreningens formål er: 2. Formål

Læs mere

Mødereferat. Referat af møde for Kontaktpersoner den 20-04-2010. For referat: Stefan Kragh. Dato for udarbejdelse: 1-05-2010

Mødereferat. Referat af møde for Kontaktpersoner den 20-04-2010. For referat: Stefan Kragh. Dato for udarbejdelse: 1-05-2010 Mødereferat Referat af møde for Kontaktpersoner den 20-04-2010 Dato for udarbejdelse: 1-05-2010 l For referat: Stefan Kragh Deltagere: Jørn Mortensen, Anne Marie Jensen, Jane Kiss, Stefan Kragh. Afbud:

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus

Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus Til stede: Hanne, Patricia, Michael, Bente Fraværende: Allan og Pia skulle have været med på Skype, men internettet fungerede ikke. Linda blev i København,

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 023-12 Standardaftale for tutorlæger Som følge af protokollat

Læs mere

Nye udbetalingsbestemmelser M4/2019 F2 2017/1107. Udbetalingsbestemmelser for Foreningen af Speciallægers Fond 2019

Nye udbetalingsbestemmelser M4/2019 F2 2017/1107. Udbetalingsbestemmelser for Foreningen af Speciallægers Fond 2019 Nye udbetalingsbestemmelser M4/2019 F2 2017/1107 Udbetalingsbestemmelser for Foreningen af Speciallægers Fond 2019 1. Medlemskab... 2 2. Sygehjælp, barsels- og fædreorlov, adoption, dødsfalds- og børneydelse...

Læs mere

Vedtægter for Dansk Selskab for Patientsikkerhed

Vedtægter for Dansk Selskab for Patientsikkerhed Vedtægter for Dansk Selskab for Patientsikkerhed 1 - Navn og hjemsted Selskabets navn er: Dansk Selskab for Patientsikkerhed. Over for udlandet er selskabets navn: Danish Society for Patient Safety. Selskabets

Læs mere

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013 Patientoplevetkvalitet Antal besvarelser: 59 PATIENTOPLEVETKVALITET 23 Svarprocent: 45% FORORD Patientoplevet kvalitet Her er dine resultater fra undersøgelsen af den patientoplevede kvalitet i speciallægepraksis,

Læs mere

Den danske Landinspektørforening - pr. 27. august 2014

Den danske Landinspektørforening - pr. 27. august 2014 Den danske Landinspektørforening - pr. 27. august 2014 Lov for Den danske Landinspektørforening Foreningens første lov blev vedtaget på stiftende generalforsamling den 30. august 1875. Foreningens navn

Læs mere

FAPS repræsentantskabsmøde Beretning fra FAS Fond /BK

FAPS repræsentantskabsmøde Beretning fra FAS Fond /BK Mundtlig beretning for FAS Sygefond 2015/2016 FAS Sygefond har en lille, meget praktisk anlagt bestyrelse ikke så meget politik og polemik, men mere arbejde med fastsættelse af regler for udbetaling af

Læs mere

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013 Patientoplevetkvalitet Antal besvarelser: 8 PATIENTOPLEVETKVALITET 23 Svarprocent: 62% FORORD Patientoplevet kvalitet Her er dine resultater fra undersøgelsen af den patientoplevede kvalitet i speciallægepraksis,

Læs mere

Samarbejdsudvalget vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden

Samarbejdsudvalget vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden BESLUTNINGER Samarbejdsudvalget vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden * Der afholdes formøde for politikere kl. 16.00-17.00 i mødelokale

Læs mere

Vedtægter. Foreningens navn og adresse. Foreningens adresse er hos formand, næstformand eller sekretær. Foreningen er uafhængig og landsdækkende.

Vedtægter. Foreningens navn og adresse. Foreningens adresse er hos formand, næstformand eller sekretær. Foreningen er uafhængig og landsdækkende. Vedtægter 1 Foreningens navn og adresse Foreningens navn er: Patientforeningen Netværk for Kræftbehandling i Udlandet NETKU. Foreningens adresse er hos formand, næstformand eller sekretær. Foreningen er

Læs mere

VEDTÆGTER HERNING JAGTCENTER

VEDTÆGTER HERNING JAGTCENTER Herning Jagtcenter Bredvig vej 8, Ørre, 7400 Herning VEDTÆGTER HERNING JAGTCENTER 1 Navn, hjemsted og definitioner Stk. 1. Foreningens navn er Herning Jagtcenter, herefter omtalt som foreningen. Stk. 2.

Læs mere

Vedtægter for Brandteknisk Selskab

Vedtægter for Brandteknisk Selskab Vedtægter for Brandteknisk Selskab 1. Navn og område Stk. 1. Selskabets navn er Brandteknisk Selskab. Stk. 2. Brandteknisk Selskab er et fagteknisk selskab oprettet i henhold til Lov og vedtægter for IDA.

Læs mere

Generalforsamling I henhold til foreningens love indkaldes der herved til ordinær generalforsamling

Generalforsamling I henhold til foreningens love indkaldes der herved til ordinær generalforsamling Grundejerforening Tranagergaard Skovlunde 4. Marts 2017 Generalforsamling I henhold til foreningens love indkaldes der herved til ordinær generalforsamling Onsdag d. 22. marts 2017 kl. 19:00 21.00 i Skovlunde

Læs mere

Vedtægter for DAF København Nord

Vedtægter for DAF København Nord Vedtægter for DAF København Nord Beskrivelse af DAF København Nord Det er lokalforeningsbestyrelsen mål at etablere møder og aktiviteter, der bidrager til, at det enkelte medlem bliver endnu bedre i stand

Læs mere

Snitfladekatalog er godkendt i Det Administrative Kontaktforum 28. oktober 2011.

Snitfladekatalog er godkendt i Det Administrative Kontaktforum 28. oktober 2011. Revisionen af snitfladekataloget er gennemført i 2011, af Arbejdsgruppen: Marianne Thomsen, Sydvestjysk Sygehus. Marianne Bjerg, Odense Universitetshospital. Niels Espensen, OUH Svendborg. Anne Mette Dalgaard,

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Århus civile Hundeførerforening. Stiftet den 12. november Vedtaget på ordinær generalforsamling. den 30. januar 2019.

VEDTÆGTER. for. Århus civile Hundeførerforening. Stiftet den 12. november Vedtaget på ordinær generalforsamling. den 30. januar 2019. VEDTÆGTER for Århus civile Hundeførerforening Stiftet den 12. november 1944 Vedtaget på ordinær generalforsamling den 30. januar 2019. 1 Lokalforeningens Navn og hjemsted Foreningens navn er Århus civile

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen søndag den 22. marts 2015 i

Referat fra generalforsamlingen søndag den 22. marts 2015 i Referat fra generalforsamlingen søndag den 22. marts 2015 i Dansk Dercum Forening - Danmarks patient- og interesseforening for Dercums sygdom og Lipødem Tilstede var: Pia Gustavsen, Annemette H. Andersen,

Læs mere

Oplæg til strategi for sikring af bæredygtige praksis på almenlægeområdet i Region Syddanmark.

Oplæg til strategi for sikring af bæredygtige praksis på almenlægeområdet i Region Syddanmark. Oplæg til strategi for sikring af bæredygtige praksis på almenlægeområdet i Region Syddanmark. Praksisplanlægning og bæredygtige lægepraksis I Landsoverenskomsten mellem Sygesikringens Forhandlingsudvalg

Læs mere

Vedtægter for H.U.F. - Håbefulde Unge Forfattere Vedtaget 04/06-2006 ved ordinær generalforsamling.

Vedtægter for H.U.F. - Håbefulde Unge Forfattere Vedtaget 04/06-2006 ved ordinær generalforsamling. Henvisning til for foreningen gældende andre vedtægter: Vedtægter for Skrivelyst Vedtægter for Arrangementsudvalget **Navn og formål** 1 Foreningens navn er HUF, hvilket står for: Håbefulde Unge Forfattere.

Læs mere

1. Generelt om almen praksis Antal praktiserende læger i

1. Generelt om almen praksis Antal praktiserende læger i PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO faktaark 2016 Indhold 1. Generelt om almen praksis... 2 1.1. Antal praktiserende læger i 2016... 2 1.1. Udviklingen i antal læger i almen praksis og offentlige ansatte

Læs mere

Udvalg og arbejdsgrupper, hvor FAPS er repræsenteret - direkte eller gennem FAS

Udvalg og arbejdsgrupper, hvor FAPS er repræsenteret - direkte eller gennem FAS Udvalg og arbejdsgrupper, hvor FAPS er repræsenteret - direkte eller gennem FAS DR/FAS - FASTE UDVALG Forhandlingsudvalg Speciallægelandssamarbejdsudvalg (SSU) Fonden for Faglig Udvikling af Speciallægepraksis

Læs mere

Statusrapport for implementering af praksisplan for speciallægepraksis 2016

Statusrapport for implementering af praksisplan for speciallægepraksis 2016 Årlig status 2016, November 2016 Samarbejdsudvalget for speciallæger Samarbejdsudvalget for speciallæger Statusrapport for implementering af praksisplan for speciallægepraksis 2016 November 2016 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Samarbejdsudvalgsmøde 27. September 2011

Samarbejdsudvalgsmøde 27. September 2011 Samarbejdsudvalgsmøde 27. September 2011 KVIS - 7 delprojekter 1. Patienttilfredshedsundersøgelse (Alle specialer) 2. Kliniske retningslinier for skopier (Kir/int.med) 3. Faglige indikatorer (Otologi)

Læs mere

Rhododendronforeningens vedtægter

Rhododendronforeningens vedtægter 1 Navn, hjemsted og stiftelse Foreningens navn er Rhododendronforeningen, Chapter of The American Rhododendron Society (ARS) Foreningen er stiftet den 20. januar 1974 og har hjemsted i Egedal Kommune.

Læs mere

Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer vedr. 3 og 6

Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer vedr. 3 og 6 Vedtægter for Danmarks Charolaisforening 1 Foreningens navn 1. Foreningens navn er Danmarks Charolaisforening 2. Foreningens hjemsted er foreningens bogholderi 2 Formål 1. Foreningens formål er at varetage

Læs mere

Grundejerforeningen Slagslunde Syd. Vedtægter 1/8

Grundejerforeningen Slagslunde Syd. Vedtægter 1/8 Vedtægter 1/8 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er. Foreningen har hjemsted i Slagslunde by i Egedal Kommune. Foreningens vedtægter og ændringer til disse skal godkendes af Egedal Kommune.

Læs mere

Navn. Hjemsted 2. Formål 3

Navn. Hjemsted 2. Formål 3 Navn Foreningen er et andelsselskab med begrænset ansvar. Dens navn er Vrånet. 1 Hjemsted 2 Enhver beboer i foreningens forsyningsområde kan optages som medlem af foreningen og er pligtig til at betale

Læs mere

Vedtægter for Landsklubben For Deltidsansatte Brandfolk.

Vedtægter for Landsklubben For Deltidsansatte Brandfolk. Vedtægter for Landsklubben For Deltidsansatte Brandfolk. 1. Foreningens navn. Foreningens navn er: Landsklubben For Deltidsansatte Brandfolk (L.F.D.B.). Foreningens formål er at arbejde for fælles regler

Læs mere

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr. Lasse Rand om han ville være mødets dirigent.

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr. Lasse Rand om han ville være mødets dirigent. Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr. Lasse Rand om han ville være mødets dirigent. Lasse takkede for valget og satte mødet i gang med at konstatere

Læs mere

Beslutning: Dagsorden godkendt. Punkt til Evt.: Orientering om fotos i røntgenafdeling.

Beslutning: Dagsorden godkendt. Punkt til Evt.: Orientering om fotos i røntgenafdeling. Økonomi- og Planlægningsafdelingen REFERAT Møde i: Sundhedsfagligt Råd, Mammakirurgi Dato: 5. oktober 2012 Kl.: 13.30 15.00 Sted: Henrik Flygers kontor, Herlev Hospital Deltagere: Vicedirektør Marie Nonnemann

Læs mere

Referat af generalforsamling Søndag 22. april 2018 Kursuscenter Brogaarden, Abelonelundvej 40, Strib, 5500 Middelfart.

Referat af generalforsamling Søndag 22. april 2018 Kursuscenter Brogaarden, Abelonelundvej 40, Strib, 5500 Middelfart. Referat af generalforsamling Søndag 22. april 2018 Kursuscenter Brogaarden, Abelonelundvej 40, Strib, 5500 Middelfart. Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Formandens beretning fremlægges 3. Formanden

Læs mere