Frivillig fredag. Forførende. Oktober Uhyggelige Måløv. Kartoffelferie. Ballerup er fuld af historie

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Frivillig fredag. Forførende. Oktober 2013. Uhyggelige Måløv. Kartoffelferie. Ballerup er fuld af historie"

Transkript

1 Husk at Tjekke for kulturelle arrangementer Oktober 2013 Forførende Caroline Henderson er aktuel med sit 12. soloalbum, hvor hun fortolker Kurt Weill sange. Hun er bare et af de store navne, Baltoppen kan byde på i oktober. Side 4-5 Omdeles til samtlige husstande Uhyggelige Måløv Skeletterne vælter ud af skabet, når Måløv igen i år holder Halloween-fest. Side 2-3 Kartoffelferie Grantoftegaard byder på sjov med æbler og kartofler i efterårsferien. Side 20 Frivillig fredag Aktive borgere præsenterer aktiviteter rundt om i kommunen den 27. september. Side 8 Ballerup er fuld af historie Stadsarkivet gemmer på det hele bl.a. om den kro, der var en gang, og om Ballerups byvåben. Side 6-7

2 2 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 Oktober 2013 Udgives hver måned af Ballerup Kommune 26. årgang. Oplag: Ansv. Kommunikationschef Søs Hansen Redaktion Kommunikation Lasse Munkholm Jesper Lund Maja Rømer Nielsen Kalenderstof Skriv selv dit arrangement ind. Gå ind på ballerup.dk Tryk på kulturkalenderen i højre side -og tryk på tilføj arrangement. Deadline Kig&lyt November Udkommer onsdag 30. oktober. Indlæg til dette nummer skal være redaktionen i hænde senest onsdag den 9. oktober. Tlf Kig&lyt omtaler kulturelle, ikke-kommercielle kultur- og fritidstilbud i Ballerup Kommune i den kommende måned. Eftertryk kun tilladt med kildeangivelse Tips om fotos Send ikke billeder kopieret ind i Word, og send ikke billeder fra internettet, men giv os i stedet internetadressen. Send elektroniske billeder i så høj opløsning som muligt. Tryk: PS Grafisk Distribution Post Danmark 08 Oktober Uhyggeligt sjovt Måløv lægger igen rammer til stor Halloween-fest Igen i år går forvandles Måløv by til landets uhyggeligste sted fyldt med skeletter, hekse, græskar, spøgelser og meget mere, når den store Halloween-fest ruller ind over byen fredag den 25. oktober. Kl. 18 starter underholdningen på scenen ved Nåleøjet (ved Måløv Station). Der vil som sædvanlig være både musik og gøgl, så kom i god tid gerne udklædt og vær med til at skabe den fantastiske stemning på pladsen. Allerede fra ca vil der være mulighed for at købe mad og drikke på pladsen. Kl sendes optoget af-sted fra Nåleøjet under jernbanen ad Stationsvej og Måløv Hovedgade, Liljevangsvej, gennem hjørnet af naturparken og forbi kirken, indtil man ender ved Måløv Skole. Ruten vil være fuld af uhyggeligheder orker, hekse og levende døde er klar til at gyse dig, og du får mulighed for at gense bl.a. Byldepestboden, Scary baby, Klovnen fra Neverland og der vil være masser af lys, lyd og uhygge på turen gennem parken. Fra den blodrøde kirke lyder uhyggelig orgelmusik, og mon ikke du igen får mulighed for at vælge mellem at følge dydens smalle sti eller fristelsernes motorvej? På plænen over for kirken vil der være forbindelse til underverdenen Kl. 19 åbnes dørene på Måløv Skole, så alle, der har billet, kan komme ind i den forheksede bygning og opleve endnu mere gys og gru, bl.a fotografering i buret hos den farlige ork, levende slanger og andet kryb, nye gyserfilm fra BOAG, sminkning, heksedans, naturvidenskabelige forsøg ved DTUs Science Show, børnekor, bands fra Ballerup Musikskole, café, kraniekast, skræmmegang, trøsterum m.m. Skolen lukker kl. 21. Halloween i Måløv er et familiearrangement, men nogle af oplevelserne er ikke for sarte sjæle, så det kan være rart at have mor eller far i nærheden. Udvalget under Måløv Bylaug, der står bag arrangementet, håber at se rigtig mange udklædte børn og voksne.

3 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober Bliv sminket af en mester Billetter til uhyggelige og skræmmende oplevelser på skolen sælges i Kulturhus Måløv fra mandag den 7 oktober. Billetterne koster 40 kr. stykket. De plejer at blive revet væk, så vær hurtig, hvis du vil sikre dig en plads til dig og din familie. Kom forbi og bliv sminket af Danmarks nok dygtigste sminkør Anders Lerche, der bl.a. har været med til at sminke på den sidste Harry Potter film. Du kan få billet til at blive sminket af ham ved at møde op eller ringe til Kulturhus Måløv på selve dagen, fredag den 25. oktober efter kl. 13. Tlf: Anders sminker kun børn og gør det i tidsrummet kl Ud over Anders Lerche kommer også den anden faste sminkør, Kirk, som mellem kl prøver at nå at sminke alle dem, som ikke har en tid hos Anders. I løbet af eftermiddagen kommer nogle af deltagerne fra Kulturhus Måløvs fortællerkorps og fortæller uhyggelige historier for mindre børn. Arbejdsdag inden Halloween i Måløv Sted: Måløvhallen Dato: Søndag d. 20. oktober, Tid: 11-14, Pris: Gratis Halloween i Måløv Sted: Kulturhus Måløv, Søndergaards Torv (v. Måløv Station), gader og naturpark samt Måløv Skole Dato: Fredag d. 25. oktober Tid: Kl Pris: Gratis / 40 kr. (Billet til skolen kan købes i Kulturhus Måløv fra mandag d. 7. oktober) Skær græskar Måløv Hallen åbner for årets (u)hyggeligste arbejdsdag søndag den 20. oktober kl Der skal skæres over hundrede græskar til ruten. Der er sørget for masser af skabeloner og et udvalg af græskarskæreknive til at skære lygterne med. Fri fantasi er også velkommen. Desuden er der en mængde af andre små og store opgaver, som skal løses som forberedelse til halloween. Har du selv en idé til noget, der kan laves til optoget, så kom forbi Kulturhus Måløv og fortæl så ser vi på, om der ikke kan skaffes penge og materialer. Der vil være salg af lidt at spise og drikke så ingen kommer til at gå sultne eller kaffetørstige derfra. Kom og være med til at sætte dit fingeraftryk på Måløvs helt store fælles begivenhed. Der er gratis adgang.

4 4 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 Caroline Henderson forfører igen Caroline Henderson udkom i marts med albummet Lonely House, der trækker linjer tilbage til hendes første soloalbum Cinemataztic fra På sit tolvte soloalbum fortolker hun Kurt Weills ikoniske og evigt aktuelle sange ved at sætte dem ind i en nutidig kontekst med sine helt personlige fortolkninger. Teksterne er stærke, skarpe og meget visuelle. Det er ikke første gang, at Kurt Weills sange nyfortolkes. Kunstnere som Tom Waits, PJ Harvey, The Doors og David Bowie har tidligere haft fat i Kurt Weills materiale og gjort det til deres eget. I vendinger som imponerende visionært, beundringsværdigt tidløst og inderligt smukt flydende, giver Politikens Kim Skotte fem hjerter til Lonely House. Berlingske kalder Lonely House for original og berigende. Caroline Henderson Dato: Torsdag den 17. oktober, Tid: Kl Billetter: BILLETnet og Baltoppen LIVE. Spisning bestilles ved billetkøb. Vind billetter med kig&lyt og Baltoppen LIVE I sidste nummer af kig&lyt udloddede vi 2x2 billetter til Barbara Molekos koncert i Baltoppen LIVE den 6. september. Svaret på spørgsmålet var Lykken er, og det vidste Charlotte Zoey Søndergaard (Ballerup) og Helle Josefsen (Skovlunde). Tillykke til dem. Denne gang kan vi udloddede 2x2 billetter til Caroline Hendersons koncert den 17. oktober. Svar rigtigt på følgende spørgsmål: Hvad hedder Caroline Hendersons første soloalbum fra 1995? Send dit svar i en mail til mærket CAROLINE i emnefeltet eller i et brev til Ballerup Kommune, Hold-An Vej 7, 2750 Ballerup, att.: kig&lyt. Svar med navn, adresse og telefonnummer skal være redaktionen i hænde senest tirsdag den 15. oktober kl Vinderne får direkte besked.

5 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober Ulige Numre rammer Ballerup med vildskab Bpromoter præsenterer det københavnske rockband Ulige Numre, der turnerer med det længe ventede debutalbum, Nu til dags. WeGo Music From Movement Tre musikere og fire dansere ifører sig nogle helt stramtsiddende, knaldrøde kostumer og giver en skæg indføring i, hvordan bevægelse og musik hænger sammen. Et instrumentalt bombardement af de mest vanvittige bevægelser skabt af fælt dygtige dansere og musikere. Bevægelserne skaber lyden, og ud af koreografien opstår musikken i en stram humoristisk gennemkomponeret mekanisme. Forestillingen anbefales fra 10 år og har en varighed på cirka én time uden pause. WeGo - Music From Movement Dato: Tirsdag den 22. oktober, Tid: Kl Billetter: BILLETnet og Baltoppen LIVE. Spisning bestilles ved billetkøb. Med udvidet besætning tæller bandet 7 mand, så der er lagt op til en dynamisk og følsom, poetisk og hæsblæsende rockkoncert, der med garanti kommer til at sprede ungdommens vildskab og fanden-ivoldskhed på Baltoppen LIVE. Ulige Numre, bestående af de fire drenge Carl Emil Petersen, Nick Lee, Teis Søgaard og Jacob Ulstrup, har foruden en lang sommerturne, der bragte dem forbi både Roskilde Festival og Smukfest, brugt tiden på at indspille debutalbummet i Sverige. Efter udgivelsen af bandets debut-ep i 2011, der indeholdt P3 hittene København og Navn i Sne, opbyggede bandet på rekordtid en kæmpe fanskare i hele landet ligesom EP en blev fremragende modtaget af landets kritikere. OBS: Fra kl. 19:30 er der forfest i Baltoppens café med et lokalt band og Happy Hour i baren! Der kan købes sandwich i caféen. Ulige Numre Dato: Lørdag den 19. oktober Tid: Kl Billetter: BILLETnet og Baltoppen LIVE Like Bpromoter på Facebook i indgangen før kl. 19:30 og kom ind for 90 kr. Folkeklubben Support Workers in Songs Folkeklubben er popsang til den tænkende hjerne og det bankende hjerte. Det er musik og tekst, der på poetisk vis tager stilling til den verden, som vers og omkvæd skal genlyde i. Folkeklubben udgav debut- EP en Popsang i efteråret Med radiosinglen For Pengene, der forener salmesang, modstandskamp og westernfløjt, samt undergrundshittet Fedterøv, som har delt lussinger ud på spillesteder landet rundt, har Folkeklubben for alvor meldt sin ankomst på den danske musikscene. FOLKEKLUBBEN Dato: Lørdag den 12. oktober Tid: Kl Billetter: BILLETnet og Baltoppen LIVE 140 kr. 90 kr. for unge under 25 år. Like Musikteater Baltoppen på Facebook i indgangen før kl. 19:30 og kom ind for 110 kr. Larry Carlton Quartet (US) Den amerikanske guitarist Larry Carlton har modtaget 4 Grammy er. Den sidste for albummet Take Your Pick i Han er blevet nomineret til denne hæderspris i alt 19 gange. Han lå på USA jazz charts i 35 uger i 2012 for sit seneste album. Nu er han atter aktuel med titlen Four Hands and a Heart, hans 30 album i eget navn. Larry Carlton har spillet i flere årtier både under eget navn og sammen med flere kendte bands. Til koncerten er der nummererede siddepladser ved caféborde. Larry Carlton Quartet Dato: Fredag den 1. November, Tid: Kl Billetter: BILLETnet og Baltoppen LIVE. Der er spisning i caféen før koncerten. Billetter bestilles ved køb af koncertbillet.

6 6 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 Ballerup er fuld af historie Ud over et nyligt opdaget 22 meter langt jernalderhus kan Ballerup ikke prale af fordums storhed i form af vikingeskibe, domkirker eller historiske borge og slotte. Men bruger man øjnene og er nysgerrig, er der masser af interessante historier fra Ballerups nyere tid. Kroen byttet til en pølsevogn Har du nogensinde stået ved Bjarnes Pølser på parkeringspladsen ved rådhuset og kastet en hotdog og en Cocio indenbords, mens du lod blikket strejfe? Så er øjnene måske faldet på en bunke murbrokker af en ruinrest ca. 20 meter derfra. Undrer du dig over, hvad det er, har du nok ikke trådt dine barnesko i Ballerup Det er nemlig det sidste minde om Ballerup Kro. Og så er ruinen endda ikke fra selve kroen, men resterne fra Ballerup og Omegns Fugleskydningsselskabs bane i krohaven. Den blev brugt ved den årlige sommerfest med konkurrenceskydning efter en træfugl opsat på en stang, hvor muren blev bygget for at undgå vildfarende kugler. Banen blev indviet i 1952 og sidst benyttet ved en fugleskydning i 1974, tre år før Ballerup Kro blev revet ned. Men det areal, hvor blandt andet Bjarnes Pølser ligger, var i århundreder hjemsted for Ballerup Kro i flere varianter. Den sidste kro er fra 1890 og var som det fremgår af fotoet en anseelig bygning, der da også i lang tid var Ballerups mest anvendte forsamlingssted. Ud over selve krobygningen var der også et baghus og en rejsestald. Det hele blev købt af Ballerup Kommune i 1971, da der skulle føres vej igennem i forbindelse med opførelse af det nye rådhus, som vi kender det i dag. Selve kroen fik nu lov at blive stående nogle år, og fra midt i 1975 fik en gruppe unge i foreningen Kontrapunkt lov til at bruge den som kulturkro med koncertnavne som bl.a. Røde Mor, Bifrost og Gnags på plakaten. I februar 1977 var det imidlertid slut. Kroen blev revet ned under store protester, men er udødeliggjort i Gnags-sangen Kulturkroen med bl.a. linjerne: Det var en smal sag/ at kvæle det barn, ja/ det tog kun en halv dag/ At jævne Kulturkroen med jorden/ I dag må man i stedet for både kro og kultur nøjes med et busstop og café fodkold i form af Bjarnes Pølser og så udsigten til resterne af krohaven og fugleskydningsbanen.

7 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober På rådhuset finder du Ballerups historie Følg skiltene om til nordsiden af Ballerup Rådhus. Her er der indgang til underetagen, hvor historien i form af Ballerup Stadsarkiv breder sig over et anseeligt antal tætpakkede kvadratmetre. Arkivet har siden 1986 haft titel af stadsarkiv, fordi det modtager og har ansvaret for Ballerup Kommunes arkivalier. Men da det også indeholder private arkivalier, er det samtidig lokalarkiv, som det blev oprettet som i Sagt på en anden måde: det er en guldgrube, for enhver der har lyst til at vide mere om Ballerups historie. Mængderne af information er umådelige ressourcerne meget begrænsede. Men medarbejderne hjælper i det omfang, de kan nå det. Stadsarkivets læsesal er åben: mandag og tirsdag kl torsdag kl Man kan også ringe på tlf eller tlf eller allerbedst maile til Læs mere på ballerup.dk/ ballerup-stadsarkiv Nej, kommunens logo er ikke en ugle Du møder det overalt en stiliseret udgave af Ballerup Kommunes byvåben. På breve fra kommunen, på plakater, bygninger og såmænd også på side 2 i dette blad. Men hvis du overhovedet bemærker det, tænker du så på, hvad byvåbnet egentlig forestiller i den moderne stiliserede udgave? Og nej, det er hverken en ugle eller noget med Neptun, som man ved første overfladiske blik måske synes. Byvåbnet består af to muslingeskaller, der symboliserer Ballerup og Måløv Kirker, som i middelalderen formodes viet til Sankt Ib (Jakob). Pilgrimme tog muslingeskaller med hjem som tegn på, at de havde besøgt valfartskirken i Santiago de Compostela i Spanien, hvor Sankt Jakob skulle være begravet. Byvåbnets tre bølgelinjer under muslingeskallerne står for Sankt Ibs kilde i Måløv og de grundvandsstrømme, der tjener som vandforsyning i kommunen. Ballerups byvåben har nu ikke en lang fortid, men går kun tilbage til 1934 og bygningen af det nye rådhus på daværende Frederikssundsvej. Arkitekten afsatte plads over indgangen til en form for udsmykning, og det daværende sogneråd fik en heraldiker til at komme med det forslag til et byvåben, som også blev vedtaget. Det nye byvåben kom dermed til at pryde det nye rådhus, der stod færdigt i efteråret Og dér kan det stadig ses. For det gamle rådhus ligger der stadig. Vejen har bare meget passende taget navneforandring fra Frederikssundsvej til Gammel Rådhusvej. Og bygningen har lagt lokaler til mange andre formål, siden dets tiltænkte funktion blev overtaget af det nye rådhus i Blandt andet har kælderen været fyldt med Dansk Datahistorisk Forenings omfattende samling af udrangeret it-isenkram, der i dag er flyttet til Tapeten. Og indtil 1. september sidste år lagde det tidligere rådhus lokaler til Ballerup Lokalpoliti, som i stedet er flyttet til mere beskedne forhold i Linde Allé. Nu står det tidligere rådhus tomt med et til-salg-skilt fra Nybolig, der sælger det på vegne af Statens Ejendomsselskab. Salgsprisen for de kvm etageareal er sat til beskedne 5,4 mio. kr. med de lokkende ord særdeles velegnet for ejendomsudvikler, som vil bevare charmen fra det gamle byggeri kombineret med det moderne og tidssvarende. Man kunne tilføje, at køber hér får det allerførste eksemplar af Ballerups byvåben med i købet

8 8 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 Frivillig fredag Aktive borgere præsenterer aktiviteter rundt om i kommunen den 27. september Plejecenter Lundehaven Skovlunde Torv 8, Skovlunde kl i Lundehavens Café Program: Formand for ÆldreForum Ove E. Dalsgaard Sundhedshuset Jelena Latkovic, aktiviteter for ældre borgere med anden etnisk herkomst Frivillighedssekretariatet Huset Venture Ældreidræt Ældre hjælper ældre Lundehavens Venner Musikalsk underholdning: Line Østergaard Jeppesen, sanger, danser og skuespiller Plejecenter Sønderhaven Søndergårds Allé 100, Måløv Arrangementet er et samarbejde med Ældre Sagen. Kl i Sønderhavens cafe. Program: Velkomst ved Ellen Lohman, Ældre Sagen og Plejecenterleder Susanne Schjølin. Formand for Socialudvalget Ulrich Falck Sørensen. Ældre Sagens kor underholder. Ældre Sagen præsenterer nogle af sine aktiviteter. Der serveres kaffe og småkager. Gratis. Alle er velkomne. Plejecenter Rosenhaven Bybjergvej 11-13, Skovlunde Vi åbner dørene til beboergruppen Kreativ gruppe i vores aktivitetsrum, hvor vores frivillige hjælpere viser omkring og fortæller. Vi byder på en kop kaffe. Frivillige Motionsvenner Centrumgaden i Ballerup, ud for apoteket Kl De frivillige Motionsvenner i Ballerup Kommune (Ballerup, Skovlunde og Måløv) vil informere om motion, glæde og bevægelse i deres virke som frivillige Motionsvenner i kommunen, samt om mulighederne for at blive frivillig Motionsven. Der vil på dagen være små workshops og kl , hvor du har mulighed for at afprøve stolemotion på egen krop. Cykel-caféen og Dansk Cyklist Forbund Centrumgaden i Ballerup, ud for apoteket Kl Mød frivillige fra Cykelcaféen og Cyklistforbundet. De vil informere om deres frivillige arbejde, gratis Cykelcafé i SundhedsHuset, cykelture, arrangementer og medlemskab i Cyklistforbundet. Loppemarked Centrumgaden langs med biblioteket Kl Hedemagleparkens Børne- og Ungeprojekt afholder loppemarked. Kom og se gør måske en god eller sjov handel og hør mere om projektet. Der er plads til 20 boder. Et bord koster 20 kr. Beløbet går ubeskåret til Hedemagleparkens Børne- og Ungeprojekt. Kontakt: Mikala Rossing på tel eller mail Ballerup Bibliotek Kl Har du lyst til at høre lidt mere om frivilligt arbejde og måske selv melde dig som frivillig til nogle af de aktiviteter vi søger. Så kom op på Ballerup Bibliotek fra kl. 14 og få en kop kaffe og en hyggelig snak med vores frivillige Frivilligsekretariatet Centrumgaden ud for biblioteket Kl Kom og mød de frivillige i sekretariatet og hør om de aktiviteter, som sekretariatet står for - for eksempel hvordan du kan blive Mikrofrivillig. Ballerup Museum Pederstrupvej 51-53, Pederstrup Kl Kom og mød museets frivillige medarbejdere til en hyggelig snak om frivillighed og arbejdsopgaver. Oplev de frivilliges arbejde på museet med fx reminiscens, haverne, registrering, købmandsbutik og billetsalg. Måske går du selv med tanker om at blive museumsfrivillig? Skovlunde Kulturhus Bybjergvej 10, Skovlunde Kl Rundt-om-bordet bordtennisturnering arrangeret af kulturhusets fem (frivillige) børneambassadører. Alle både børn og voksne - er velkomne. Der er præmie til vinderen. Kom og lad os se, hvor mange vi kan blive til at spille rundt-om-bordet.

9 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober Set&hørt siden sidst... Øl, sol og hornmusik Ballerup Musikfest 2013 havde solen på sin side i weekenden august, hvor cirka 900 amatørmusikere, sangere og dansere optrådte på 6 scener centreret omkring Centrumgaden. Også Ballerup Musikskole deltog med en stribe unge bands på en udendørs scene i musikskolegården. Den succesfulde musikfest vender tilbage i Pederstrup på den anden ende Bircow fortæller om kræften Ballerup Kommune starter 1. september et rehabiliteringstilbud for borgere, der er eller har været ramt af kræft. I den anledning inviterer vi til foredrag med Charlotte Bircow på rådhuset. I 2011 fik Charlotte Bircow konstateret brystkræft. Kvinden, der om nogen udstråler sundhed, styrke og overskud, stod over for en af de sværeste kriser i sit liv. Som de fleste andre stillede hun sig selv spørgsmålet: hvorfor lige mig? Men der var intet svar, og Charlotte Bircow tog sit livs vigtigste beslutning: hun ville ikke være syg, og hun nægtede at lade kræften bestemme over sit liv. I foråret 2012 udkom Charlotte Bircows nye bog, Kræft æde mig nej!. Dette foredrag er baseret på bogen. Kræft æde mig - nej! er Charlotte Bircows personlige fortælling om, hvordan hun midt i krisen genvandt kontrollen over sin tilværelse. Fra hun modtog budskabet, til hun afsluttede sin sidste behandling på hospitalet, fortæller hun om de udfordringer som enhver i den situation støder på: hvordan fortæller man sine børn, at man er syg? Kan man bevare kærligheden og sexlivet undervejs? Hun beretter åbenhjertigt om hårtab, kvalme, omverdenens reaktioner og om den største udfordring alf dem alle: angsten for ikke at blive rask. Men først og fremmest fortæller hun, hvordan hun fandt sin vej gennem krisen. Foredrag Sted: Ballerup Rådhus, Atriet Dato: Torsdag den 10. oktober Tid: Kl Entré: Gratis Tilmelding nødvendig senest 09. oktober på Sundhedshusets hjemmeside: www. ballerup.dk/sundhedshuset/ aktiviteter Temadag om unge og psykisk sygdom I samarbejde med Frivillighedsrådet inviterer Det Sociale Netværk og Ballerup Kommune til en temadag om unge og mental sundhed onsdag den 23. oktober kl i lille sal i Tapeten. Temadagen kickstarter projekt Oprust, som er et nyt initiativ for unge årige, som er pårørende til psykisk syge. Psykiater og misbrugsekspert Henrik Rindom holder oplæg om psykisk sårbarhed, og unge pårørende fortæller deres historier om at være pårørende. På Oprust mødes de unge i op til et halvt år med en sundhedsvejleder og en idrætsinstruktør og gennem coaching, idræt og samvær får de unge støtte til at opbygge et fysisk og mentalt overskud og til at håndtere de udfordringer og følelser der kan være knyttet til livet som pårørende. Oprust foregår fra januar 2014 og afholdes hver onsdag i Ballerup. Det er gratis at deltage! Interesseret i Oprust og/eller Temadagen? Læs mere på oprust eller skriv til Maiken Ziebell, Det økologiske høstmarked 1. september i Pederstrup blev et tilløbsstykke, hvor kun en lusket regnbyge midt på dagen kortvarigt lagde en dæmper på stemningen. Igen i år blev Aktiv Børnedag holdt sammen med høstmarkedet, så der var fuld gang i hele området med åbne huse i hele Pederstrup og et væld af boder og aktiviteter. National Flagdag For andet år i træk markeredes National Flagdag 5. september på Ballerup Rådhus, hvor hjemmeværnskompagni Ballerup stillede op med flagparade og kommunalbestyrelsen holdt reception for alle de Ballerup-borgere, der har været udsendt i international tjeneste. Kommunalvalg 19. november er det tid at møde op ved dit lokale valgsted mellem kl. 9 og kl. 20 og sætte dit kryds Julemarked 8. december er der igen julemarked på Grantoftegaard med boder og hyggelige juleaktiviteter for hele familien. Noah 16. november byder Baltoppen på den unge talentfulde pop-duo Noah, der har hittet med bl.a. Det okay og Alt er forbi.

10 10 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 Ballerup Bibliotek Ind i musikken: Classic rock historierne bag billederne Med udgangspunkt i ca. 400 fotografier taget i perioden fortæller rockfotograf Jørgen Angel om møderne med musikerne, tiden, miljøet og musikken. Jørgen Angel viser unikke fotos fra rockens guldalder, blandt andet et udvalg af de eneste eksisterende fotos fra Led Zeppelins debutkoncert og fortæller, hvorfor Led Zeppelin havde sin verdenspremiere i en gymnastiksal på en dansk skole. Jørgen Angel fortæller også om sine møder med glam-rockeren Marc Bolan og om hvordan han blev inviteret med i studiet under en pladeindspilning. Der er billeder af en ung Annisette i 60 erne og lige så unge Sanne Salomonsen, Sebastian, Freddie Mercury, Ozzy Osbourne og Jimi Hendrix. Billeder og historier om Deep Purple fra før Ian Gillan kom med, mens han var med og efter at David Coverdale havde overtaget mikrofonen. Jørgen Angel fortæller om besøg hjemme hos grupper som The Who og Roxy Music, tager os med på sexclub med Alice Cooper og fortæller, hvorfor han var back stage efter Gasolins uigenkaldeligt sidste koncert. Billedforedraget indeholder også billeder fra de første festivaler på Dyrskuepladsen i Roskilde, af hippierne i Fælledparken og fra Thy-lejren i Oplev et centralt udsnit af rockens kulturarv fra en tid, hvor stjernerne endnu ikke vidste, de var stjerner, og hvor vagter, stage-managers, forbudt back-stageområde og kostbare sikkerhedsprocedurer endnu ikke var opfundet. Hvor fotograferne ikke kun måtte fotografere under koncertens tre første numre, men før, under og efter koncerten med mulighed for at fange det magiske og umiddelbare øjeblik som viste mennesket bag masken. Jørgen Angel er internationalt anerkendt som en af tidernes store rockfotografer og har haft billeder på gallerier i bl.a. Amsterdam, Stockholm, London, og New York. Han leverer stadig billeder til talrige internationale magasiner, pladeomslag mm. Billetter købes på Ballerup Bibliotek, i kulturhusene, via bib.ballerup.dk eller på Billedforedrag Dato: Torsdag den 3. oktober Tid: Kl , Entré: 50 kr. Den sensitive opvækst Forfatter, foredragsholder og rådgiver Lars Lolk fortæller om den sensitive opvækst og Highly Sensitive Person (HSP) i forhold til børneliv. Lars Lolk præsenterer anvendelige redskaber, der kan hjælpe til at sikre trivsel og livskvalitet, du kan blandt andet blive klogere på, hvordan sensitive børn overføler deres liv og overtilpasser sig til deres hverdag. Hvordan de påvirkes positivt og negativt af deres opvækstmiljø, og bærer stort potentiale under de rette omstændigheder. Billetter købes på Ballerup Bibliotek, i kulturhusene, via bib.ballerup.dk eller på Foredrag Dato: Mandag den 7. oktober Tid: Kl , Entré: 50 kr. Lav dit eget computerspil I efterårsferien kan du på to dage lære at lave dit eget computerspil fra bunden med hjælp fra en professionel fra Spiludviklings Skolen. Du behøver ikke at have arbejdet med spiludvikling før. Du skal bare være år og have mod på at kaste dig ud i spiludvikling med al din fantasi og kreativitet. Hvis du overvejer at blive spiludvikler i fremtiden, kan dette også være et fantastisk springbræt, det er fx danskere der står bag spil som Hitman, Limbo og Subway Surf. Der er begrænset antal pladser, så skynd dig at tilmelde dig på biblioteket eller tlf Computerspils-laboratorium Dato: Tirsdag den 15. og onsdag den 16. oktober Tid: Kl begge dage Entré: Gratis tilmelding nødvendig Musikteater for børn i efterårsferien Ballerup Børnebibliotek stiller skarpt på emnet jalousi med teatergruppen Carlsen & Ko s forestilling Den lille djævel for de 4-9årige. Efter et skænderi med sin tvillingesøster står Camilla pludselig ansigt til ansigt med sine små jalousidjævle, der leger hende gennem historierne om den jaloux stedmor i Snehvide, de jaloux stedsøstre i Askepot og Kain og Abel. Gratis billetter kan bestilles på tlf eller hentes på Ballerup Bibliotek fra lørdag den 5. oktober. Musikteater Dato: Lørdag den 19. oktober Tid: Kl , Entré: Gratis Sådan læser du din baby Adfærdsekspert Pernille Slot, der har specialiseret sig i at læse følelser i ansigtet, vil fortælle om nogle af de signaler og følelser, der kan læses i babys ansigt og krop. Hun vil blandt andet fortælle om Dunstan Baby Language og de fem universelle lyde, som babyer verden over bruger til at kommunikere med. Foredraget henvender sig til forældre på barsel, men alle interesserede er naturligvis velkomne. Stemningen er afslappet, så der er plads til børnene. Billetter kan købes på Ballerup Bibliotek, i kulturhusene, på bib.ballerup.dk og på familieskolen.dk Barselsforedrag Dato: Tirsdag den 29. oktober Tid: Kl ,Entré: 65 kr. Yoga og Mindfulness for familien Forældre og børn introduceres til mindfulness gennem opmærksomhedslege, meditation, yoga, fordybelse og bodyscan. Gennem mindfulness kan børn blandt andet lære at berolige sig selv, øge opmærksomheden på deres oplevelser og reflektere over deres handlinger på en ny måde. Forløbet er for de 6-10årige ifølge med en voksen og kræver, at I kan deltage alle 4 gange. Læs mere om underviseren Conny Hjarsø på Yoga og mindfulness Dato: 4 torsdage fra den 31. oktober til den 21. november, Tid: Kl Entré: Gratis - tilmelding nødvendig

11 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober Kulturhus Måløv Skovlunde Kulturhus Amalie Laulund Trudsø Amalie Laulund Trudsøs første bog Koordinater har undertitlen Københavnertekster og udkom i januar i år. Du kan møde Amalie Laulund Trudsø i Kulturhus Måløv til en hyggelig forfatteraften, hvor hun fortæller om at debutere som forfatter og om at skrive sig ind på livet af storbyen København. Billetter kan købes på bib.ballerup.dk eller på Ballerup Bibliotek og i kulturhusene i Måløv og Skovlunde. Forfatteraften Dato: Torsdag den 3. oktober Tid: Kl (dørene åbner 18.30) Entré: 30 kr. Så er der mad en kokke-komedie Teater Kriskat tilbyder en forestilling for de små teatergængere fra 1½ - 3½ år. Børnene bliver inviteret ind til en kokke-komedie, hvor en klodset kok venter besøg af Kong Gulerod. Men maden brænder på, og der er rotter i køleskabet, så alt går ikke helt efter opskriften. En skøn forestilling om noget alle mennesker beskæftiger sig med hver dag. Katharina Kamber spiller den klodsede kok og Kristain Dinesen har instrueret. Teater Dato: Lørdag den 5. Oktober Tid: Kl , Entré: Gratis Smølfe bogstavjagt i efterårsferien Smølferne så første gang dagens lys i Belgien for 55 år siden, og deres far, tegneserieskaberen Peyo, ville være fyldt 85 i år. Det fejrer vi med en Smølfe bogstavjagt i efterårsferien. Her vil smølfe bogstaver være spredt ud over børnebiblioteket, og hvis du smølfer dig sammen og er rigtig smølfe-god, får du sat bogstaverne rigtig sammen og finder svaret på ugens smølfe-spørgsmål. Få et smølfe-ark udleveret og gå på bogstavjagt i børnebiblioteket. Måske er du blandt de heldige, der vinder en præmie. Bogstavjagt Sted: Ballerup Bibliotek, Kulturhus Måløv og Skovlunde Dato: Lørdag den 12. oktober lørdag den 19. oktober, Entré: Gratis Musikleg for de yngste Rytmikpædagog Lis Balling byder igen i år op til sang, dans og rytmik. Her bliver rig lejlighed for de 1½ og 2årige til at få øvet rytmesansen og sangglæden, og der garanteres røde kinder og store smil. Hent gratis billetter i Kulturhus Måløv og på Ballerup Bibliotek fra lørdag den 28. september Musikleg Sted Kulturhus Måløv, Ballerup Bibliotek Dato: Sæsonen starter lørdag den 12. oktober Tid: Måløv kl , Ballerup kl Entré: Gratis Anna Grue og den skaldede detektiv Kom og hør den inspirerende forfatter Anna Grue fortælle om sit forfatterskab, ikke mindst om sin hovedperson den skaldede detektiv. Under foredraget vil der blive rig mulighed for at stille spørgsmål. Anna Grue er forfatter til krimiserien med den skaldede privatdetektiv Dan Sommerdahl samt to selvstændige spændingsromaner foruden en novellesamling. Foredrag Dato: Tirsdag den 8. oktober Tid: Kl , Entré: 50 kr. Grønlandsbilleder med mere Ulla Ettrup Storm har arbejdet som billedkunstner i de sidste 22 år. Hun har igennem flere perioder opholdt sig i Grønland og er meget fascineret af den barske natur og det grønlandske folk. Det genspejles blandt andet i brugen af sarte, lyse, nordiske farver, der i sprængte formationer kan associere til fjeldvægge, is, sne og skyer kombineret med lys og mørkebrun, okker, gul og blå som små prikker i det hvide landskab. Du kan læse mere om Ulla E. Storm og se hendes malerier på og Der er fernisering lørdag den 28. september kl , men åbent til kl. 16. Udstilling Dato: 28. september 20. oktober Tid: Lørdage og søndage kl , Entré: Gratis Vivian Just I oktober måned vil den store sal i Skovlunde Kulturhus være præget af glade farver, når månedens udstiller Vivian Just viser sine iøjnefaldende billeder. Vivian Just er kendt for sine humoristiske, naivistiske malerier, men eksperimenterer også med udtryk i sort/hvid. Billederne er fabulerende og motiverne er lige nu dyr, hverdagsdrømme, børn og eventyr. Udstillingsåbning Dato: Fredag den 4. oktober Tid: Kl Entré: Gratis

12 Logo - postkort, små annoncer mm 12 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 Sådan sender du indlæg til kig&lyt Kig&lyt består af indlæg fra de mange arrangører af kulturelle arrangører i Ballerup Kommune. På kig&lyt-redaktionen bruger vi meget tid på at rense de indsendte tekster for diverse skriftstørrelser, skrifttyper, billeder, kasser, rammer osv. og det vil vi rigtig gerne undgå. Derfor beder vi alle indlæg så vidt muligt følge disse huskeregler. Tekst skal sendes i et vedhæftet dokument Navngiv gerne dit dokument fx Skovlunde Kirke oktober og ikke indlæg kig&lyt, for det kalder alle de andre det også. Billeder og illustrationer Vedhæftes separat læg aldrig foto i et tekstdokument Billeder/illustration har samme navn som teksten Billeder/illustration sendes i jpg- eller tiff-format. Helst i størrelsen 500kb - 5mb Tekst helst i skriftstørrelse 10 og skrevet i Verdana Alle tekster har arrangør, arrangementstype, sted, dato, tid og entré Korte nyheder: overskrift linjer. Sted, dato skrives ind i teksten. Lange nyheder: Overskrift, underrubrik (højst 2 linjer), højst anslag og med arrangementstype, sted, dato, tid og entré nederst således: Koncert Sted: Baltoppen Dato: Lørdag 10. oktober Tid: Kl. 20 Entré: 200 kr. Redaktionen forbeholder sig ret til at redigere i alle tekster. Der kommer i perioder flere indlæg, end bladet kan rumme, men vi prøver at få det hele med. Kalenderen Kalendertekst skal indtastes i Kultunaut på den måde kommer de både på internettet og i Kig & Lyt. Gå ind på Kultuaut eller via hvor du finder kalenderen i højreside. Kør musen over Det sker i ballerup og klik på Tilføj arrangement. Har I spørgsmål, så er I selvfølgelig velkomne til at kontakte os på: / Tlf Kig&lyt udgives hver måned af Ballerup Kommune Avisen omdeles til alle husstande, kontorer og virksomheder i Ballerup Kommune. Kig&lyt omtaler gratis de kulturelle, ikke-kommercielle arrangementer, der foregår i kommunen den kommende måned, og som er offentligt tilgængelige. Skriv til kig&lyt på Omdeles til samtlige husstande Husk at t jekke for kulturelle arrangementer særtillæg september 2013 begær og tragedie Hele 45 medlemmer af teatergruppen klima er på scenen i Baltoppen ved en stribe forestillinger af sebastians Stort logo - bruges til magasin overskrifter, plakater mm baltoppen live se hele det spændende efterårsprogram på siderne 8-16 Logo - bruges til store annoncer, flyers mm Lille logo - bruges til fx fælles annoncer hvor der er flere afsendere, brevpapir mm efterår 2013 medrivende musical klokkeren fra notre Dame side 6 Musik Fredag den 4. oktober, kl. 20. JAZZKOMPAGNIET BAGHUSET Dette band spiller glad swingende jazzmusik med masser af sang fra de varme lande. Lørdag den 12. oktober, kl FOLKEKLUBBEN BALTOPPEN LIVE Folkeklubben er popsang til den tænkende hjerne og det bankende hjerte. Det er musik og tekst, der på poetisk vis tager stilling til den verden, som vers og omkvæd skal genlyde i. Torsdag den 17. oktober, kl CAROLINE HENDERSON BALTOPPEN LIVE Teksterne er stærke, skarpe og meget visuelle. Det er ikke første gang, at Kurt Weills sange nyfortolkes Lørdag den 19. Oktober, kl ULIGE NUMRE BALTOPPEN LIVE Bpromoter præsenterer det københavnske rockband Ulige Numre, der turnerer med det længe ventede debutalbum, Nu til dags. Fredag den 1. november, kl Larry Carlton Quartet BALTOPPEN LIVE Den amerikanske guitarist Larry Carlton har modtaget 4 Grammy er. Den sidste for albummet Take Your Pick i Han er blevet nomineret til denne hæderspris i alt 19 gange BØRN Børn Mandag den 12. august til mandag den 16. december, kl SPEJDER FOR PIGER SPEJDERHYTTEN BIVAHU Kom og få friluftsoplevelser, udfordringer og godt kammeratskab i en spejdergruppe kun for piger. At være spejder er det sejeste eventyr! Lørdag den 12. oktober, kl MUSIKLEG BALLERUP BIBLIOTEK Småbørnsrytmik med fingerlege, rim og remser, sang og bevægelse. For 1½ og 2 årige. Gratis billetter kan hentes eller bestilles pr. telefon fra den 28. september Lørdag den 12. oktober til lørdag den 19. oktober, i åbningstiden SMØLFE BOGSTAVJAGT SKOVLUNDE KULTURHUS Hvis du er heldig, kan du vinde en præmie. Smølferne så første gang dagens lys i Belgien for 55 år siden, og deres far, tegneserieskaberen Peyo, ville være fyldt 85 år i år. Det fejrer vi med en bogstavsjagt i efterårsferien MØDER Møder OG & FOREDRAG Foredrag Onsdag den 2. oktober, kl FRA AT SURFE PÅ BØLGEN TIL AT LIGGE DYBT UNDER DEN SUNDHEDSHUSET Foredrag med træk fra et liv med diagnosen manio-depressiv. konkurrence: Vind billetter til Barbara molekos koncert 6. september i Baltoppen. se side 2 moleko med sjæl Mandag den 7. oktober, kl DEN SENSITIVE OPVÆKST BALLERUP BIBLIOTEK Lars Lolk fortæller om den sensitive opvækst og gennemgår hovedtræk ved HSP (Highly Sensitive Person) i forhold til børneliv med udgangspunkt i konkrete eksempler Mandag den 28. oktober, kl :1 RÅDGIVNING BALLERUP KOMMUNE Kom og få en individuel rådgivning, hvor eksperter fra det private erhvervsliv står gratis til rådighed for iværksættere og nyetablerede virksomheder Det 25-årige stjernefrø Barbara moleko er med sin dansksprogede soulmusik bare et af de mange spændende navne, Baltoppen byder på i efteråret. side 2 BARSELSFOREDRAG: SÅDAN LÆSER DU DIN BABY BALLERUP BIBLIOTEK Mange nybagte forældre oplever, at de nogle gange mangler en manual til den lille nyfødte baby, der er helt afhængig af, at andre kan læse og forstå, hvad det er den kommunikerer Hold vejret jesper theilgaard er med, når der bliver holdt klimadag i Ballerup. Her kan du blive klogere på fremtidens klimavenlige hverdag. side 4 Andet Høstmarked og børnedag Pederstrup danner ramme om et gigantisk arrangement for børn og voksne, når der samme dag bliver afholdt økologisk høstmarked og aktiv børnedag. side 24 Torsdag den 3. januar til torsdag den 19. december, kl HJÆLP TIL SELVHJÆLP SKOVLUNDE KULTURHUS Har du brug for hjælp til at komme videre i livet, så er du velkommen til at deltage i vor selvhjælpsgruppe. Onsdag den 2. oktober, kl STRIKKECAFÉ BALLERUP PRÆSTEGÅRD For nybegyndere, garvede og dem midt i mellem. Onsdage i lige uger fra Lørdag den 5. oktober, kl. 16 KLOKKEREN FRA NOTRE DAME BALTOPPEN Teatergruppen KLIMA opfører Sebastians musical Klokkeren fra Notre Dame. Billetter købes på KLIMAs hjemmeside Fredag d. 25. oktober, Halloween i Måløv Igen i år går forvandles Måløv by til landets uhyggeligste sted fyldt med skeletter, hekse, græskar, spøgelser og meget mere, når den store Halloween-fest ruller ind over byen. Lørdag den 5. oktober, kl Så er der mad en kokke komedie Kulturhus Måløv Teater Kriskat tilbyder en forestilling for de små teatergængere fra 1½ - 3½ år. IDRÆT Idræt Søndag den 27. oktober, kl. 10 TUR TIL KASTELLET BALLERUP BIBLIOTEK Turen til Kastellet går gennem Utterslev Mose og ud ved Grundtvigskirken. Det er Kastellets 349 års fødselsdag, så der sker en masse derinde Deadline for Kig&Lyt i november 2013 Udkommer næste gang onsdag 30. oktober. Indlæg til dette nummer skal være redaktionen ihænde senest onsdag den 9. oktober. Se alle arrangementer på kultunaut.dk

13 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober Seniorstævne i Super Arenaen Ta din nabo med er undertitlen for en formiddag med motion og rart samvær. Så er det atter tid til seniorstævne med undertitlen Ta din nabo med. Det hele foregår i Ballerup Super Arena onsdag den 9. oktober kl Det er styregruppen for Senioridrætten i Ballerup Kommune, der arrangerer, og det er for alle over 60 år - uanset om du er pensionist på efterløn, eller du stadig er på arbejdsmarkedet. Kl vil borgmester Jesper Würtzen byde velkommen. Derefter indtager den kendte instruktør Finn Bygballe, indtager scenen og sørger for at alle får rørt kroppen fra top til tå. Efter en lille times tid er det en af senioridrættens egne instruktører, Henriette Lundstrøm, der vil lede slagets gang i lidt let Zumba og hvad hun ellers kan finde på. For dem der ikke ønsker at være med, vil der blive arrangeret indendørs petanque. Formiddagen slutter af med, at vi hygger os med en kop kaffe med hjemmebagt kage. Kl siges der tak for i dag. Kom og vær med, tag din nabo med, og få inspiration til at dyrke motion. Der er mange steder i kommunen der dyrkes Senioridræt og folk bliver glade og går veltilfredse hjem - især efter det sociale lige efter træningen med en god kop kaffe og en småkage. Der er altid plads til en til der vil dyrke Senioridræt. Senioridræt Sted: Ballerup Super Arena Dato: Onsdag den 9. oktober Tid: Kl Byg en drage eller vindmåler Byg din egen drage eller vindmåler sammen med naturvejlederen og bliv lidt klogere på vind og vejr. Bagefter afprøver vi vores opfindelser i Harrestrup ådals åbne landskab, hvor vinden rigtig kan sætte fart i dem. Naturvejlederen sørger for byggematerialerne. Søndag 6. oktober kl Mødested: ved Larsbjerggård (indkørsel fra Harrestrupvej) Pederstrup og Råmosen Gå med på en stemningsfuld aftenvandretur i det fredede moseområde Råmosen og gennem den gamle landsby i Pederstrup. Naturvejlederen fortæller undervejs om områdets natur og historie, mens vi oplever skumringen og efteråret nærme sig. Tirsdag 8. oktober kl Mødested: p-plads foran Ryttergården, Pederstrupvej 49 Turene er gratis og kræver ikke tilmelding. Mød blot op på det annoncerede sted og tidspunkt. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Naturvejleder Camilla Lindberg på tlf: eller Læs mere på naturvejledning Gratis IT undervisning for seniorer på Tapeten Vi er et hold af frivillige, som tilbyder gratis undervisning for jer som har ingen eller kun begrænset viden om computere. IT Grundkursus (3 gange a 2 timer) For jer som aldrig har benyttet tastatur og mus. Vi laver en masse praktiske øvelser så du langsomt føres ind i hvad en computer er. Kursusstart Gru Torsdag den 26. september kl Internet og kursus (10 gange a 2 timer) Du skal minimum have forudsætninger, som når du har haft grundkursus. Du lærer at benytte internettet til at sende og modtage post og komme i kontakt med de offentlige myndigheder via nettet, blandt andet NemID. Kursusstart Int1353 onsdag den 27. november kl Int1354 tirsdag den 8. oktober kl IPad kursus Har du anskaffet en ipad (tablet) og ønsker du at lære at arbejde med den, tilbyder vi et 5-ugers kursus. Til dette kursus er det nødvendigt at medbringe egen tablet. Kursusstart Ipad 1331 torsdag den 17.oktober kl Ipad 1332 torsdag den 9. januar 2014 kl Tilmelding: sker på vores kursustelefon , eller du kan henvende dig i Frivilligsekretariatet, Magleparken 5, hver mandag mellem Alle ovennævnte kurser afholdes på: Forenings- og Frivilligcenter, Tapeten, Magleparken 5, 2750 Ballerup

14 14 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober Skovlunde Kirke Ballerup sogn Ballerup Kirke Skovvejskirken Her går det strygende Prisvindende dansk strygekvartet spiller Mendelssohn og nordisk folkemusik i Ballerup Kirke. Koncert fra Mozart til Stevie Wonder Onsdag den 9. oktober kl Skovlunde Kirkes Pigekor og Smørum Kirkes Ungdomskor rejser i efterårsferien sammen til Wien. Kom og hør en del af koncertprogrammet, der spænder fra Mozart til Stevie Wonder. Trekanten Tirsdag den 1. oktober kl Vi begynder med en kort andagt i kirken kl , og derefter drikker vi kaffe, hører et oplæg og afslutter med et musikstykke. Der er en vildskab, energi og fandenivoldskhed over den måde, hvorpå de fire unge musikere håndterer deres strygeinstrumenter. Men det er heller ikke en hvilken som helst strygekvartet der her kommer til Ballerup! De er ikke blege for at lade energisk folkemusik stå side om side med de store klassiske komponister, og således vil de i Ballerup Kirke spille et program bestående af Mendelssohns strygekvartet i a-mol og nordisk folkemusik. Koncert Sted: Ballerup kirke Dato: Søndag den 6. oktober Tid: kl. 15 Gratis Månedsfest Onsdag den 2. oktober kl På kryds og tværs i livet Vi får besøg af forfatter Runa Kähler, der skriver bøger f.eks. om visse fordele ved at være enke. Hun åbner denne eftermiddag til et blik ind i sin dybe livsvisdom. Spaghettigudstjeneste Torsdag den 3. oktober kl Spaghettigudstjeneste er en gudstjeneste i børnehøjde, men alle er meget velkomne. Efter gudstjenesten hygger og spiser vi sammen. Konkurrence: Nyt navn til spaghettigudstjenesterne Har du et godt forslag så kom og aflever det ved gudstjenesten torsdag den 3. oktober. For flere oplysninger kontakt kirkekontoret på Seniorklubben Seniorklubben mødes hver onsdag kl i Pejsestuen. Pris pr. gang inklusive kaffe er 15 kr. Søndagscafé Søndag den 13. oktober kl Søndag eftermiddag er en eftermiddag, hvor det er rart at være sammen med andre. Hvorfor ikke flytte sin søndag eftermiddag hen i Skovlunde Kirkes fine pejsestue? Det koster 20 kr. Skriftstedet Onsdag den 16. oktober kl Skriftstedet har denne gang temaet: Dagens ord. Der afsluttes med et lettere måltid: pris 15 kr. Livet er ikke det værste, man har Benny Andersen har et langt forfatterskab bag sig og er kendt for sin evne til at spille skævt med ord og vendinger. Hans tekster bliver læst op af sognepræst Laila Bomose. Ballerup Sogns kulturnat Program Kl Skattejagten. Kl Fægtekamp. Opvisning med professionelle kæmpere på torvet. Kl Bueturnering. Man låner en bue på torvet. kl Middelaldermesse. Det er tredje år i træk og arrangementet bliver større og større år for år. Ballerup Sogn inviterer fredag den 11. oktober indenfor til nogle magiske timer, både i og udenfor kirken. Der er underholdning for børn og voksne. kl Kirkebyggeri og kalkmalerier. Helgener, drager, djævle og frelste sjæle vil træde ud af kalkmalerierne og fortælle deres historie. kl Koncert. En aften i middelalderens univers slutter med folkelig og kirkelig middelaldermusik. Arrangementer: Baby salmesang og rytmik Stimulerende sang, leg, musik, dans og rytmik 0 1 år med forældre. Torsdage kl fra den 24. oktober. Strikkecafé For nybegyndere, garvede og dem midt i mellem. Onsdage i lige uger fra fra 18. september i Præstegården, Præstevænget 2A. Gud og Spaghetti Det er gratis for børn, voksne 25 kr. Skovvejskirken tirsdag d. 1. oktober kl. 17. Litteraturkreds Den sidste onsdag i hver måned kl mødes litteraturpassionerede og tilhæng-ere af den gode samtale i Skovvejskirkens mødesal. Vi snakker om vores oplevelse af månedens bog.

15 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober Måløv Kirke/Sognegård Hedegårdskirken Sogneeftermiddag Tirsdag den 1. oktober kl I 1999 udgav Lotte Rømer bogen Hva?, hvori hun gennem egne erfaringer og godt 25 interviews beskriver livet med et høreproblem. Måløv Sognegård Pris 20 kr. Legestue i Måløv Sognegård Hver tirsdag, kl Legestuen er et socialt mødested for små børn og deres hjemmegående forældre eller barnepiger. Børnene leger, og de voksne får mulighed for en sludder og hyggelig samvær. Måløv Sogns Menighedsplejes Nørklecafé Hver mandag, kl i Måløv Sognegård Vi mødes hver mandag fra september til april for at producerer ting til det årlige adventsmarked, hvor overskuddet herfra blandt andet går til uddeling af julehjælp i Måløv Sogn. Pizzagudstjeneste Torsdag den 3. Oktober, kl Som noget nyt laver vi i dette efterår nogle Gudstjenester, der er målrettet de lidt større børn fra 10 år og opefter. Det koster 20 kr. for voksne og er gratis for børn og unge. Gud og spaghetti En engel på besøg i Bibelen vrimler det med engle. De er ligesom Guds postbude, der kommer med besked til menneskene, og de arbejder året rundt Sted: Hedegårdskirken, Dato: torsdag d. 10. oktober Tid: kl. 17, Èntre: 30 kr. pr. voksen Efterårsfest i Måløv Sognegård Tirsdag den 22. Oktober, kl Festlig aften, hvor der serveres ost, pølse og vin, og hvor den ukrainske musikgruppe Dyvohray sørger for underholdningen. De spiller traditionel folkemusik tilsat elementer af skæg og ballade, så smuk musik, dans og skuespil forenes i deres optræden. Billetter kan købes indtil den 15. oktober på kordegnekontoret og koster 75 kr. Vestkirken Halloween i Familieklubben Vestkirkens Familieklub er et tilbud til familier, der gerne vil bruge et par timer aktivt sammen med deres børn og andre familier. Vi mødes i Vestkirken kl. 17, hvor maden står på bordet. Vi hygger os med at spise, mens de frivillige kræser for os. Vi fejrer Halloween i Familieklubben, så vi har lavet et gyser-rum i børnehøjde. Så må børn og voksne se, om de er modige nok og har nerver af stål, til at gå ind i vores gyser-rum. Sted: Vestkirken Dato: Torsdag den 31. oktober Entre: 30,- pr. voksen. Musik fra fortiden med blikket fremad Festlig, sprudlende og livlig dansemusik. Middelalderens musik med 700 år på bagen vækker trods sin alder genklang hos mange, da der er reminiscenser fra flere kulturer bl.a. den arabiske. Musikken, der i den grad er universel, har et historisk vingesus, der også taler til os i nutiden. For GIÒIA har musikken været anledning til mødet mellem den klassiske og den rytmiske verden, hvor de skarpe grænser i disse forskellige musikgenrer bliver opblødt gennem improvisation og nytænkning. Koncert Sted: Hedegårdskirken, Dato: Onsdag den 23. oktober Tid: Kl , Entré: Gratis Refleksionsaften om forsoning Refleksionsaftener er for folk, der har lyst til at møde andre voksne og sammen reflektere over aftenens emne. At forsone sig især efter voldsomme hændelser som overfald eller overgreb kan være meget vanskeligt. Vi ser på mulighederne og hører eksempler på at det kan lykkes også selvom det umiddelbart syntes helt håbløst. Sted: Hedegårdskirken, Hedeparken 21, Dato: tirsdag d. 29. oktober, Tid: kl , Entré: 10 kr. for kaffe

16 16 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 Oktober 2013 Onsdag den 2. oktober kl Onsdagsbal. Glad musik og sang. Dans og café-hygge. Øl, vand, vin og kaffe kan købes til rimelige priser. Entre kr. 20,00 - medlemmer af Ældresagen gratis. Fredag den 4. oktober kl Jazzkompagniet Dixieland og glad jazz over stok og sten, så det er bare med at kridte dansskoene og ta det gode humør på. Der er lagt op til fest,skæg og hyggelig ballade i Ballerup Jazzklub. Gæster 120,- medlemmer 80,- Fredag den 11. oktober kl Viseaften Oplev bl.a Trojka-trioen underholder med festlig russisk folkemusik, sang og smukke romancer. Bordbestilling til Karen Jensen på tlf: eller på mail: Entré for medlemmer: 25 kr. Entré for gæster: 75 kr. Onsdag den 16. oktober kl I min jagt på i morgen har jeg udskudt i dag Henriette Muus, uddannet journalist udgav i 2006 ovennævnte digtsamling, som hun selv har illustreret med skønne akvareller. Der serveres kaffe og te med hjemmebagte boller og lagkage for kun 35 kroner. Arr. C-Klubben Fredag den 18. oktober kl Time Out Rock n roll og pop blandet med lidt danske klassikkere fra de seneste 40 år. Spillet med kant samt glæde, udstråling og humor Entré 100,- (80,- for medlemmer af Musisk Samråd) Lørdag den 19. oktober kl Oktoberfest Oktoberfest for alle unge. Kom til en rigtig hyggelig Oktoberfest, med alt hvad dertil hører. God live musik, øl, og store grillet FRANKfurtere.. Stor happy Hour. Fri Entre - Arrangør: Ballerup Ungdomsråd Torsdag den 24. oktober kl Debataften om Palæstina med Folketingets formand og tidligere udenrigs minister Mogens Lykketoft Aftenen starter med fællesspisning fra Alle der vil deltage i den del af aftenen opfordres til at medbringe noget mad der kan indgå i den fælles buffet. Fri entré. Arrangør: Ballerup Multikulturelle Forening. baghuset Mimrebanden i fuldt swing Gang i onsdagsballerne med ny dirigent og charmerende sangerinde. Selvom det har været sommerferie og varmen har trykket de garvede Mimrebande-musikere, så har det på ingen måde været den rene afslapning. Et par måneder før sommerferien fik Mimrebanden ny dirigent. Nu er det Bjarne Holm, der svinger pisken og inspirerer de spilleglade gutter til nye og friske aktiviteter. Og det vil publikum komme til at glæde sig over. Orkesteret deltog i den nylig afholdte Musikfest, hvor orkestermedlemmerne kunne fryde sig over en smuk blomst i knaphullet - nemlig bandets sangerinde Anja Nielsen, der sammen med den bagende sol satte ekstra liv og varme i de gæve gutter. Det vil Anja og Bjarne Holm også gøre i den kommende sæson, hvor onsdagsballerne starter 2. oktober kl Musikken vil som altid være et mix af god, gedigen swingmusik med lidt latinamerikanske rytmer og sange fra den danske pop-verden. Alt beregnet til både at lytte på og danse til. Baren sælger ud til overkommelige priser. Musikken starter kl og slutter cirka Onsdagsbal Sted: Baghuset, Dato: Onsdag 2. Oktober Tid: Kl , Entré: Kr. 20. Medlemmer af Ældresagen gratis Fredag den 25. oktober kl Danske Filmperler præsenterer: GLEMMER DU Bygget over de gode gamle kendte sange fra den danske teater- og filmskat. 4 musicalkunstnere samt 1 pianist fører os gennem kendte melodier fra de gode gamle dage. Kom og bliv nostalgisk! Entre 150,- Billetter i Baltoppen og på Billetnet Lørdag den 26. oktober kl Mainstream Jazzband Mainstream Jazzband er et lokalt orkester som genopfrisker 30 ernes og 40 ernes standards og swingmelodier.. Fri entre Søndag den 27. oktober kl Baghuskabareten - Han, hun og sød musik! Kabaretten er igen klar til at hygge og fornøje i Baghuset. Har I lyst til at tage madkurven med som sædvanligt, så åbner vi dørene allerede kl Entre kr.50,- billetsalg hos LYA eller på Spillestedet Baghuset - Sct. Jacobsvej Ballerup -

17 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober Jazzkompagniet Der er lagt op til fest, skæg og hyggelig ballade i Ballerup Jazzklub, når kapelmester Nis Schmidt (mellem venner kaldet Smitti ) tegner jazzkompagniet an med sine trommer, sin let genkendelige vokal og skægge kommentarer. Blæsergruppen består af The Hoochi Coochi Man Jørgen Høyer på klarinet og sax og trompeten truttes af, den altid beredte, Gert Jacobsen. Tangenterne betjenes af pianist Lars Hallgren - kendt fra Barkarole Jazz Group og John Dumse Jørgensen trakterer bassen magtfuldt og syngende. De er festlige - ingen tvivl om det. De spiller Dixieland og glad jazz, så det er bare med at kridte danseskoene og tage det gode humør på. Jazzkompagniet er at finde i snart alle jazzklubber og jazzfestivaler her og i udlandet. De har blandt andet spillet på Den internationale Dixieland Jazz Festival i Waldhalle Büchen nær Hamborg, og de er en uundværlig institution på FEMØ jazzfestival. Nostalgiske toner Syngespillet glemmer du Jazzkoncert Sted: Baghuset, Dato: Fredag den 4. oktober Tid: Dørene åbnes kl. 19:30 og musikken spiller kl. 20:00-23:00 Entrè: 80,00 kr. for medlemmer af Ballerup Jazzlub og 120,00 kr. for gæster Igennem sang, satiriske tekster og dans leder fire musicalkunstnere samt en pianist fra Fredericia Teater dig tilbage til de gode gamle dage med kendte sange fra den danske teater- og filmskat. Hør fx: - Gå med i lunden - Først et lille blink - Der kommer altid en sporvogn og en pige til Teaterkoncert Sted: Musikscenen i Baghuset Dato: Fredag den 25. oktober Tid: Kl Entré: 150 kr. (Billetter på Billetnet eller i Baltoppen) Så hører du til typen, der får en tåre i øjet når du hører Glemmer du, eller ikke kan lade være med at få et lille smil på læben ved tonerne af det må jeg ikke for moar må du ikke gå glip af denne teaterkoncert. Kom og bliv nostalgisk!!! Bigband og rock n roll Byens dejligste bigband Wonderbra har inviteret et fantastisk danseband med til julefrokostkoncert/bal. Der sælges billetter inkl. og ekskl. frokostplatter, som kan nydes inden Wonderbra går på scenen med et stort nyt og spændende repertoire. Han, hun og sød musik Sådan lyder overskriften for efterårets Baghus Kabaret. Der vil på denne baggrund blive hygget om publikum med en blanding af viser og populære sange solo og fællessange ofte sange, du troede, du havde glemt. Man kan ikke vide, hvad man får, men man får altid både et smil og en sang! Sound Of The Fifties afslutter aftenen med forrygende svingende rock- og popmusik, så du ikke kan sidde stille. Bandet spiller danseglad rock n roll fra dengang, hvor strut-skørter, anderumper og smalle slips var uniformen. Mere information følger men sæt allerede nu kryds ved datoen 29. november. Musik Sted: Baghuset, Dato: Fredag den, 29. November, Tid: Kl Vi vil glæde os til at se jer i Baghuset søndag 27. oktober. Har I lyst til at medbringe madkurven, åbner vi dørene kl. 17, og underholdningen begynder kl Drikkevarer købes på stedet til venlige priser. Billetsalg og bordbestilling hos Lya på tlf eller på mail Kabaret Sted: Baghuset, Dato: Søndag den 27. oktober Tid: Dørene åbnes kl. 17, Entré: 50 kr.

18 18 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 Jeg stemmer fordi... om tirsdagen går jeg til noget. Du kan stemme allerede fra i dag. Det er blevet nemmere at stemme til de lokale valg. Du kan stemme, hvor det passer dig på mere end 500 valgsteder i Danmark. Du møder blot op og afgiver din stemme. Du behøver ikke medbringe valgkort, kun legitimation som fx sygesikringsbevis. Ændrer du holdning, kan du stemme igen frem til lørdagen før valget den 19. november. Find et stemmested nær dig på stem.dk K O M M U N A L - O G R E G I O N S V A L G E T * W W W. S T E M. D K

19 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober Logo - bruges til store annoncer, flyers mm PROGRAMUDSLIP TLF (10-15) \ BILLETNET.DK \ BALTOPPEN.DK \ BALLERUP 5 min fra S-toget \ Gratis parkering Lørdag 28/9 16:00, Søndag 29/9 16:00, Fredag 4/10 19:00, Lørdag 5/10 16:00 Søndag 6/10 14:00 KLOKKEREN FRA NOTRE DAME Teatergruppen KLIMA præsenterer Sebastians musical 150,- + gebyr Billetter: Logo - postkort, små annoncer mm Tirsdag 8/10 19:30 SKERRYVORE (UK) Fornyende skotsk folk-rock! 135,- Skotsk/Irsk Musikscene Fredag 11/ PETER OG ELGEN En fraskilt nytårskomedie 250,- / 120,- u. 25 år TEMA teater i Baltoppen Lille Lørdag logo 12/10 - bruges 20:00 til fx fælles annoncer hvor der er flere afsendere, brevpapir mm FOLKEKLUBBEN + SUPPORT: WORKERS IN SONGS Hør Fedterøv live 140,- / 90,- u. 25 år / 110,- facebookrabat Torsdag 17/10 20:00 CAROLINE HENDERSON Synger Kurt Weill 265,- Lørdag 19/10 19:30 ULIGE NUMRE Bpromoter feat. Blå, København og Navn i Sne 120,- / 90,- facebookrabat Mandag 21/10 19:30 MADAME BUTTERFLY Kammeropera af Puccini med Det Kongelige Teater 250,- / 120,- u. 25 år TEMA teater i Baltoppen Tirsdag 22/10 19:30 MUSIC FROM MOVEMENT WE GO med moderne dans & lyde 95,- / 50,- u. 25 år Torsdag 24/10 19:30 I VORES BUS ER GLÆDE... En cabarét på fire hjul 250,- / 120,- u. 25 år TEMA teater i Baltoppen Tirsdag 29/10 19:30 OTHER ROADS (UK) Smittende footstom-ping keltiske fiddle tunes 135,- Skotsk/Irsk Musikscene Baltoppen Bio 1-2 B a l t o p p e n B i o OKTOBER Baltorpvej 20 DANMARKSPREMIERE D. 3/10 DANMARKSPREMIERE D. 3/10 D i g i t a l C i n e m a Efterårsferien står som altid for døren i uge 42 med masser af tilbud til børnene, men i år er der også linet op til god underholdning for de voksne, men Kvinden i Buret, Tarok og Soies & Glistrup spiller stadig. SPILLER NU DANMARKSPREMIERE D. 10/10 DK-PREMIERE D. 10/10 Han er rasende Hurtig. de andre er bare rasende. DK-PREMIERE D. 31/10 SPILLER NU TIL NOVEMBER FORTSÆTTER HISTORIEN HUNGER GAMES 2 - CATCHING FIRE BegynderBio Den første tur i biografen Fra 2 år og op. FLYVEMASKINER BabyBio Film til forældre på barsel. Senior Mandage 1. mandag i måneden. Partoutkort til 5 billetter er påkrævet og sælges for kr. 250,- og kun før en Senior forestilling. Køb eller bestil billetter på baltoppenbio1-2.dk Den Store Biografdag Søndag d. 27/10 afholdes Den Store Biografdag hvor alle billetter sælges til 1/2 pris.

20 20 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 kig & lyt Oktober 2013 Lav øko-fritter og æble-lækkerier Besøg Grantoftegaard i efterårsferien til en sjov dag i æblets og kartoflens tegn. Det sker i Pederstrup i Oktober Spring på hestevognen og kør med ud til kartoffelmarken, hvor Naturvejleder Camilla Lindberg vil hjælpe med at grave kartofler op. Herefter går turen tilbage til gårdspladsen på Grantoftegaard, hvor kartoflerne skal forvandles til sprøde øko-fritter. På gårdspladsen kan du desuden lave lækkerier med æbler og høre om biernes betydning for, at vi kan høste æbler hvert år. Hestevognen kører til kartoffelmarken fra gårdspladsen kl. 10 og kl. 12. Arrangementet er gratis. Efterårsferiesjov Sted: Grantoftegaard Dato: Mandag den 14. og tirsdag den 15. oktober Tid: Kl Entré: Gratis JONSTRUP VANG LØBET Kom og oplev den flotte efterårsklædte skov lørdag den 28. september, hvor Ballerup Orienteringsklub inviterer til motionsløb i Hareskoven i den del af skoven, der hedder Jonstrup Vang. Afmærkning på Skovvej mellem Værløse og Ballerup ved Planteskoven i skovens sydlige del (KRAK 125 J1). Der kan løbes en distance på 3,8 km. eller på 8 km. Og på begge distancer konkurreres der i både dame-, herre- og børne-klasse (max. 15 år i børneklassen!). Ruten er udfordrende, skiftevis flad/bakket og foregår på store skovveje og langs idylliske skovsøer. Der er præmie til vinderen i hver klasse på begge distancer og endvidere er der lodtræknings-præmier. Parkering på/ved P-pladserne på Skovvej. Flere oplysninger på eller gives af løbsleder Frank Rasmussen på mobil tlf.: Motionsløb Sted: Jonstrup Vang Dato: Lørdag den 28. September Tid: Kl. 15 Pris: 60 kr. Tilmelding på dagen kl Syng med på Brydegården Sommeren visner og efteråret blomstrer. Måløv Bylaugs Sanggruppe tager hul på den 13. sæson. Storfyrstinde Olgas liv Særudstilling på Ballerup Museum fra tirsdag den 1. oktober til og med fredag den 20. december Den russiske zar-slægt Romanoff-dynastiet, der blev sat af tronen ved den russiske revolution i 1917, ville have kunne fejre 400 års jubilæum i år. I den forbindelse sætter museet i en lille temaudstilling fokus på Olgas kontrastfyldte liv fra storfyrstinde til flygtning i Danmark. Bag hegnet en udstilling om Flyvestation Værløse Særudstilling på Ballerup Museum i museets åbningstid Udstilling om Flyvestation Værløses spændende historie. Gæt en genstand Særudstilling på Ballerup Museum I museets åbningstid til og med søndag den 20. oktober Oplev mærkelige, sjove og interessante genstande fra museets samling. I konkurrencen Gæt en genstand, kan du gætte på, hvad tingene er og har været brugt til. Der er gætteleg til både børn og voksne. Frivillighedens Dag Fredag den 27. september kl Kom og mød Ballerup Museums frivillige medarbejdere til en hyggelig snak om frivillighed og arbejdsopgaver. Måske går du selv med tanker om at blive museumsfrivillig? Få de gode historier serveret af en dygtig fortæller, når der er rundvisning i udstillingerne kl og kl Der vil også være mulighed for at besøge magasinerne, hvor en stor del af museets samling opbevares. Gratis adgang. Vi byder på kaffe og kage. Prøv en gammel barndom I efterårsferien i uge 42 byder museet på aktiviteter, hvor familien på tværs af generationer kan opleve, hvordan barndommen har været gennem 1900årene. Børn, bedsteforældre og oldeforældre Tirsdag den 15. og onsdag den 16. oktober kl Tag hinanden i hånden og kom til Bedsteforældredage på Ballerup Museum! Gå på opdagelse i barndommen, som den så ud for 50+ år siden. Lav påklædningsdukker, leg cowboy og indianer med hjemmelavede flitsbuer, hør musik fra dengang, skriv med pen og blæk og meget mere. Prøv kræfter med den sorte skole Torsdag den 17. og fredag den 18. oktober kl Fru Kvist underviser i salmevers og skønskrift med pen og blæk i den gamle skolestue. Alle deltagere vil blive klædt i tøj anno Bemærk! Max 10 deltagere. Alder: 5-12 år. Efter først til mølle princippet. I skole- og legetøjsudstillingen (Ballerups historie) Fra søndag den 13. oktober til søndag den 20. oktober i museets åbningstid På Pederstrupgård kan børn og voksne skrive med griffel på tavler, tegne, prøve historisk tøj og lege med gammeldags legetøj. Bemærk! Skolestuen vil være lukket, når der undervises i den sorte skole. Arbejdende værksted og månedens lokalhistoriske maleri Sidste søndag i hver måned afholdes arbejdende værksted med historiske håndværk og håndarbejder i Skomagerhuset kl Se nærmere program på På museets magasin gemmer der sig en række lokalhistoriske malerier, der indgår som en del af museets samling. Vi udstiller et nyt maleri hver måned se oktobermaleriet; besøg museet, vores FaceBook side eller hold øje med maleriet i Ballerup Bladet. Fredag den 4. oktober 2013 mødes vi med godt humør og madkurv til sæsonens første sangaften på Brydegården. Sanggruppen håber, at der som sædvanlig vil komme mange sangglade medborgere til arrangementet. Tag dine naboer og venner med. Vi mødes kl. 19 med den medbragte madkurv og godt humør. Fra kl. 20 synger vi et par timer. Af hensyn til bordopstilling bedes tilmelding ske til Connie og Bjarne på telefon nr eller på mail Fakta Fonden Grantoftegaard Pederstrupvej 69, 2750 Ballerup Tlf grantoftegaard.dk Ballerup Museum Pederstrupvej 51-53, 2750 Ballerup Tlf Åbningstider: Tirsdag-fredag kl og søndag kl Entré: 30 kr. voksne børn og unge under 18 år gratis adgang. Ballerup Folkedanserforening Ryttergaarden Pederstrupvej 49, 2750 Ballerup Naturvejleder Camilla Lindberg Ryttergaarden Pederstrupvej Ballerup

6-dagesløb. Januar 2013. Baltoppen tillæg Forår 2013. Gamle traditioner og nye tiltag, lyder det fra arrangør Michael Sandstød.

6-dagesløb. Januar 2013. Baltoppen tillæg Forår 2013. Gamle traditioner og nye tiltag, lyder det fra arrangør Michael Sandstød. Husk at Tjekke www.ballerup.dk for kulturelle arrangementer Januar 2013 Omdeles til samtlige husstande Masser af kurser på bibliotekerne Internet for begyndere og øvede... IT-hjælp på mange niveauer. Lær

Læs mere

Februar 2013. Kom helt tæt på forsangeren i D-A-D, når Jesper Binzer fortæller om sit livs op- og nedture. Side 3

Februar 2013. Kom helt tæt på forsangeren i D-A-D, når Jesper Binzer fortæller om sit livs op- og nedture. Side 3 Husk at Tjekke www.ballerup.dk for kulturelle arrangementer Februar 2013 6-dagesløb i Ballerup Super Arena Oplev den fantastiske stemning, når par nummer 7 ruller ud. Side 2 Lav dit eget computerspil Tætpakket

Læs mere

Wafande. November 2012. Efter Undtagelsen Christian Jungersen bestsellerforfatteren fortæller om sin seneste roman

Wafande. November 2012. Efter Undtagelsen Christian Jungersen bestsellerforfatteren fortæller om sin seneste roman Husk at Tjekke www.ballerup.dk for kulturelle arrangementer November 2012 Groft Baghusrevyen er tilbage med satire og grov humor Side 2 Efter Undtagelsen Christian Jungersen bestsellerforfatteren fortæller

Læs mere

De fleste ulykker sker med lemmet. November 2011. Sød jubilæumsfest. Skæld ud på Gud! Et festligt farvel. One Man Show med Martin Brygman Side 5

De fleste ulykker sker med lemmet. November 2011. Sød jubilæumsfest. Skæld ud på Gud! Et festligt farvel. One Man Show med Martin Brygman Side 5 Husk at Tjekke www.ballerup.dk for kulturelle arrangementer November 2011 Jubelfest i Baghuset Mimrebanden fylder 40 år Bandet i deres bedste alder har ofte besøgt venskabsbands ude i Europa. Enkelte steder

Læs mere

Fåreklipning i Pederstrup Bagsiden. Januar 2009

Fåreklipning i Pederstrup Bagsiden. Januar 2009 Husk at Tjekke www.ballerup.dk for kulturelle arrangementer Januar 2009 Omdeles til samtlige husstande Fåreklipning i Pederstrup Bagsiden Sund i Måløv side 2 Søndagsmatiné side 4 Sansefortællinger for

Læs mere

Peter Pan. September 2011. Masser af dans, musik og teater. Arkitekturens dag. Ingen sure miner

Peter Pan. September 2011. Masser af dans, musik og teater. Arkitekturens dag. Ingen sure miner Husk at Tjekke www.ballerup.dk for kulturelle arrangementer September 2011 Baltoppen Peter Pan Se Klima Teaters fordanskede version af klassikeren side 2 Masser af dans, musik og teater Omdeles til samtlige

Læs mere

WWW.BALLERUP.DK FOR KULTURELLE ARRANGEMENTER NOVEMBER

WWW.BALLERUP.DK FOR KULTURELLE ARRANGEMENTER NOVEMBER HUSK AT TJEKKE WWW.BALLERUP.DK FOR KULTURELLE ARRANGEMENTER NOVEMBER Unge mødes dialog opstår side 5 Nu er det snart jul side 6 Teateroplevelser side 9 Indoor Games side 13 Danseglade Østrogener side 17

Læs mere

HUSK AT CHECKE WWW.BALLERUP.DK FOR KULTURELLE ARRANGEMENTER DECEMBER 2007 OMDELES TIL SAMTLIGE HUSTANDE

HUSK AT CHECKE WWW.BALLERUP.DK FOR KULTURELLE ARRANGEMENTER DECEMBER 2007 OMDELES TIL SAMTLIGE HUSTANDE HUSK AT CHECKE WWW.BALLERUP.DK FOR KULTURELLE ARRANGEMENTER DECEMBER 2007 OMDELES TIL SAMTLIGE HUSTANDE Ballerup Krøniken III side 2 Jul - jul - jul side 4-5 Mogens Johansen jazz quintet side 10 Flotte

Læs mere

NOVEMBER 2005. Halloween i Måløv side 2. Jul i Ballerup side 8. Teater i Baltoppen side 20 OMDELES TIL SAMTLIGE HUSTANDE

NOVEMBER 2005. Halloween i Måløv side 2. Jul i Ballerup side 8. Teater i Baltoppen side 20 OMDELES TIL SAMTLIGE HUSTANDE H U S K A T T J E K K E W W W. B A L L E R U P. D K F O R K U L T U R E L L E A R R A N G E M E N T E R NOVEMBER 2005 OMDELES TIL SAMTLIGE HUSTANDE Halloween i Måløv side 2 Jul i Ballerup side 8 Teater

Læs mere

Esplanaden. Beboerbladet

Esplanaden. Beboerbladet Esplanaden Beboerbladet Maj 2010 Årgang 14 nr. 4 BSI 75 ÅRS JUBILÆUM SIDE 6 VÆLG ÅRETS BRØNDBY STRAND BORGER SIDE 9 side 12 Motion & Trivsel i T13 Træning, motion, hygge og fællesskab. Siden 2003 har der

Læs mere

April 2009 Årgang 13. nr. 3

April 2009 Årgang 13. nr. 3 April 2009 Årgang 13. nr. 3 Bogstart for de mindste børn - side 3 Nyd livet, hele livet - side 8-9 Teater på Brøndbys skoler - side 17 Perlen fylder ti år - side 17 Så kom de digitale kanaler - side 18-19

Læs mere

august 2014 // nr. 4 Aarhus kommune For seniorer og andet godtfolk! Tema Festuge 2014 same but different!

august 2014 // nr. 4 Aarhus kommune For seniorer og andet godtfolk! Tema Festuge 2014 same but different! august 2014 // nr. 4 Aarhus kommune For seniorer og andet godtfolk! Tema Festuge 2014 same but different! Hjemmeplejen aarhus Kommune altid I nærheden Hjemmeplejen aarhus Kommune tilbyder kompetent og

Læs mere

KVÆRNDRUP TRUNDERUP GULTVED EGESKOV

KVÆRNDRUP TRUNDERUP GULTVED EGESKOV INDHOLD: Side 6: Indvielse af Mågepark og -sø Side 11: Turen går til Kværndrup Øst og Nordthorpe Side 13: Bellissima - en skønhed, der klæder folk Side 17: Skovsport Brian Side 19: Foreninger og institutioner

Læs mere

De årstider. Temadag: Ufrivillig ensomhed blandt ældre. Ferieophold på Bøtø. januar 2015 nr. 86

De årstider. Temadag: Ufrivillig ensomhed blandt ældre. Ferieophold på Bøtø. januar 2015 nr. 86 4 De årstider januar 2015 nr. 86 Ferieophold på Bøtø Side 7 Temadag: Ufrivillig ensomhed blandt ældre Side 12 De 4 Årstider udgives af Pensionistsamrådet & Ballerup Kommune. Redaktionen: Birte Passer,

Læs mere

STJÆR AVIS. med Storring, Høver og Søballe. Landsmestre 2012 - guld og sølv til Stjær Boldklub! Stort tillykke!

STJÆR AVIS. med Storring, Høver og Søballe. Landsmestre 2012 - guld og sølv til Stjær Boldklub! Stort tillykke! STJÆR AVIS med Storring, Høver og Søballe Nr. 42 11. årgang September, oktober og halvdelen af november 2012 Landsmestre 2012 - guld og sølv til Stjær Boldklub! Stort tillykke!...lige om lidt kommer Prinsgemalen!!!!...og

Læs mere

Esplanaden. Beboerbladet. Antenneforeningen om forstyrrelserne på nettet side 3. Drengene i Perlen: En succeshistorie side 10-11

Esplanaden. Beboerbladet. Antenneforeningen om forstyrrelserne på nettet side 3. Drengene i Perlen: En succeshistorie side 10-11 Esplanaden Beboerbladet April 2010 Årgang 14 nr. 3 Antenneforeningen om forstyrrelserne på nettet side 3 Drengene i Perlen: En succeshistorie side 10-11 Formanden har ordet side 18 side 8 KulturWeekend

Læs mere

tema: fordomme brevet jeg skrev, men aldrig sendte da fordommene flyttede et godt liv med smerter superhelte og handicappolitik gigt på barsel

tema: fordomme brevet jeg skrev, men aldrig sendte da fordommene flyttede et godt liv med smerter superhelte og handicappolitik gigt på barsel tema: fordomme brevet jeg skrev, men aldrig sendte da fordommene flyttede et godt liv med smerter superhelte og handicappolitik gigt på barsel m e d l e m s b l a d n r. 1 3 0 m a j 2 0 0 8 2 4. å r g

Læs mere

VI-TO. Lokalbladet for Tornby-Vidstrup

VI-TO. Lokalbladet for Tornby-Vidstrup VI-TO Lokalbladet for Tornby-Vidstrup Syttende årgang Nr. 3 Juni - Juli 2012 Indholdsfortegnelse side Leder........................ 2 Havbakken.................... 3 Tornby Forsamlingshus.......... 4 Tornby-Vidstrup

Læs mere

Parkposten. Kultur og fritid Side 11. Beboerblad for Sønderparken og Korskærparken, Fredericia. Beskæftigelse og uddannelse Side 4 og 13

Parkposten. Kultur og fritid Side 11. Beboerblad for Sønderparken og Korskærparken, Fredericia. Beskæftigelse og uddannelse Side 4 og 13 Parkposten Beboerblad for Sønderparken og Korskærparken, Fredericia Årgang 5 Nr. 1 Marts 2015 Redaktionen Leder Beskæftigelse og uddannelse Side 4 og 13 Bygge bro og netværk Beskæftigelse og udd. Aktivitetshus

Læs mere

Svaneke julekort 2008

Svaneke julekort 2008 GAVEBY Svanekes butikker er fyldt af fine sager, der kan glæde og varme under træet. NATURVIDENSKABS- SKOLEN Svaneke Skole har leget og lært i uge 39. Læs elevernes egne tekster. Læs s. 4 + 5 + 7 Læs s.

Læs mere

forår 2010 Program for biblioteker og kulturhuse i favrskov

forår 2010 Program for biblioteker og kulturhuse i favrskov forår 2010 Program for biblioteker og kulturhuse i favrskov Ungdom, gavekort og Facebook Velkommen til et kulturelt forår i Favrskov Velkommen til forårets program for biblioteker og kulturhuse i Favrskov.

Læs mere

Bjert får en helt ny Dagli Brugs

Bjert får en helt ny Dagli Brugs Nummer 8, 16. årgang, september 2010 Uddeles gratis til samtlige husstande i 6091 Bjert og 6092 Sdr. Stenderup Bjert får en helt ny Dagli Brugs Læs side 3 Nu kommer der en ungdomsklub i Bjert Læs side

Læs mere

Kongelig indvielse i blåt. Springfyre og ditto piger. Udendørsanlæg indviet indendørs. NR. 4 APRIL 2013 www.taarnbybladet.dk 21.

Kongelig indvielse i blåt. Springfyre og ditto piger. Udendørsanlæg indviet indendørs. NR. 4 APRIL 2013 www.taarnbybladet.dk 21. Tårnby Bladet NR. 4 APRIL 2013 www.taarnbybladet.dk 21. ÅRGANG Springfyre og ditto piger Udendørsanlæg indviet indendørs SPRINGENDE og HOPPENDE små og lidt større gymnaster fra KG66 viste gennem et fem

Læs mere

for Øster Brønderslev og Hallund området

for Øster Brønderslev og Hallund området LOKALBLADET for Øster Brønderslev og Hallund området Bålhøjfestival - Sommerfest - Byfest Gadespejl - Aktiviteter - Fuglekonger - Elmehøj Samlingshus - Samlingsstedet - Borgerforeninger Hallund Kro - Musikfest

Læs mere

September 2009 Årgang 13. nr. 7

September 2009 Årgang 13. nr. 7 September 2009 Årgang 13. nr. 7 Brønden åbner - side 3 Røde Kors søger lektiehjælpere - side 6 Centrets fremtid under lup- side 10-11, 13 Resultat af spørgeskemaer - side 18-19 Brønden i september - side

Læs mere

Sognebladet. Vester Nebel Sogn + Øster Starup Sogn. Sognebladet. Sognebladet

Sognebladet. Vester Nebel Sogn + Øster Starup Sogn. Sognebladet. Sognebladet Sognebladet Vester Nebel Sogn + Øster Starup Sogn 36. årgang nr.4 Sognebladet Sognebladet NOVEMBER 2013 - DECEMBER 2013 - JANUAR 2014 2 Foreningsnyt Indhold... 36. årgang nr. 4 Oplag: 1625 Husstandsomdeling

Læs mere

Nummer 4 - juli 1999 LÆS OM :

Nummer 4 - juli 1999 LÆS OM : Nummer 4 - juli 1999 LÆS OM : Tid, havebrug, Tennis, Cykelløb, Lejrskole, Dansk - Amerikansk, Tilbageblik, Ældreråd, Plantedag, Tidens Landevej, Pilelabyrinter, Løvspringstur, Nye ældreboliger, Besøg hos

Læs mere

Sengeløse Nyt. Ak, hvor forandret. Høstfest i kirken Loppemarked Olympiske leje. Læs inde i avisen om. Mandagsaftener. Hundeluftning på Skolen

Sengeløse Nyt. Ak, hvor forandret. Høstfest i kirken Loppemarked Olympiske leje. Læs inde i avisen om. Mandagsaftener. Hundeluftning på Skolen Sengeløse Nyt 17. Årgang Nummer 7 September 2013 Ak, hvor forandret Læs inde i avisen om Mandagsaftener Hundeluftning på Skolen En ny Caroline? Saxofonkoncert Billedet oven for er fra lørdag den 7. september

Læs mere

TUE WEST. Paradiset. spiller i Kirke Sonnerup. Interview. med tidligere biskop Niels Henrik Arendt METTE ØSTERGAARD TEMA: OM EDENS HAVE

TUE WEST. Paradiset. spiller i Kirke Sonnerup. Interview. med tidligere biskop Niels Henrik Arendt METTE ØSTERGAARD TEMA: OM EDENS HAVE Sæby kirke Gershøj kirke Kr. Hyllinge kirke Lyndby kirke Rye kirke Kr. Sonnerup kirke TEMA: Paradiset #4-5. ÅRGANG DECEMBER - FEBRUAR 2014/15 TUE WEST spiller i Kirke Sonnerup Interview METTE ØSTERGAARD

Læs mere

ROSENBLADET. internet dating. Ekspressionisme. juni 2015

ROSENBLADET. internet dating. Ekspressionisme. juni 2015 ROSENBLADET juni 2015 internet dating Den moderne verdens metode til at finde en kæreste er kommet under lup, når karen fortæller om, hvad denne jungle af digital dating har givet hende af erfaringer Ekspressionisme

Læs mere