Vejrup Bilernes by. Et tidsbillede fra dengang Vejrup blev kaldt Lille Silkeborg. Af Anna Schultz

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejrup Bilernes by. Et tidsbillede fra dengang Vejrup blev kaldt Lille Silkeborg. Af Anna Schultz"

Transkript

1 Vejrup Bilernes by Af Anna Schultz Et tidsbillede fra dengang Vejrup blev kaldt Lille Silkeborg Der er blevet solgt biler i Vejrup i de sidste 50 år, men i sidste halvdel af 1980 erne og i 1990 erne skete der et opsving i brugtbilshandelen i Vejrup. Der blev annonceret i Den Blå Avis, bl.a. under overskriften BILLIG BILLIG, og hver weekend valfartede folk til byen for at se på biler. Byens placering ved hovedvej A1 var god, og langs Storegade (nu Vejrup Storegade) og tilstødende gader lå bilhandlerne side om side. Det eneste, man behøvede for at starte en bilforretning, var en garage, hvor man kunne klargøre bilerne, og en stump jord ud til gaden, hvor der kunne lægges grus på til udstillingsplads. Da motorvejen kom, medførte det en afmatning, men bilhandelen lever stadig i bedste velgående i Vejrup Bilernes by. Bilerne blev i stor stil hentet på marked i Hamborg eller på bilauktioner, bl.a. i Vejle, eller der blev aftaget biler, som andre bilhandlere fik i bytte, når folk købte nye biler. Et problem ved at hente biler i Hamborg kunne være sproget, men så benyttede man sig af et særligt bilhandler-tysk, som var en blanding af tegnsprog og enkelte gloser som: zu teuer, Zoll og lignende. En yndet leg i starten af 1990 erne for to drenge på en halv snes år var at lege Bilauktion og Brørup Marked. Legen indebar, at hele vores stuegulv på Dannesvej blev fyldt med legetøjsbiler, bondegårdsdyr, legetøjstraktorer og redskaber. Der blev lavet pengesedler, og så blev der handlet. Legen kunne strække sig over flere dage. Den ene er søn af en bilhandler og er selv blevet bilhandler. Den anden er vokset op på et landbrug og er i dag landmand! Historien kan lære os, at rollelege kan blive til virkelighed. Vejrup Storegade 13: Her startede Henry Lautrup cykelhandel og værksted i 1931 og benzinsalg under navnet Jysk Petroleums Kompagni i Dengang var literprisen 23 øre. På det tidspunkt gik hovedvej A1 ind gennem byen, og der var flere tanke i byen. Senere blev benzinskiltet skiftet ud med Gulf. Henry havde åbent fra tidlig morgen til kl. 22, og han betjente selv alle kunderne. Henry Lautrup betjener en kunde. Henrys valgsprog var: Nå, vi er nok lidt på farten igen og Et par dråber, og så kan vi lidt igen. På et tidspunkt kom der håndkøbsudsalg til, og svigersønnen, Bent Nørskov fik radioværksted i huset. I 1983 overtog datteren og svigersønnen, Lis og Bent Nørskov, forretningen, men Henry og hans kone, Else var stadig med i det daglige arbejde. Gulfskiltet blev i 1985 skiftet ud med Netto, og der blev valgfrihed mellem betjening og selvbetjening.

2 I 1990 overtog Ilse og Klaus Ising Hansen tanken, og der kom brugtbilshandel til sortimentet. I 1994 blev tanken lukket pga. miljøpuljen, en skæbne, der ramte mange små tankanlæg. Alfred Kock i arbejde (Fotograf: ukendt) Tanken som den så ud de sidste år (1993) Lukningen betød, at Vejrup i en periode stod uden benzintank, indtil OK-tanken ved VAG blev åbnet. Vejrup Storegade 59: Bygget 1947 af mekaniker Alfred Kock og indrettet med værksted og benzintank. Kock havde en fast kundekreds, som købte deres biler hos ham, og han sørgede for at holde dem køreklar. På et tidspunkt overtages ejendommen af Ernst Dohrmann, og der oprettes firma med reparation og salg af biler under navnet Ernsts Svejseteknik (1993). Bilerne blev solgt fra en plads ud til Storegade. Vejrup Storegade 61: Søndergaard Biler. Virksomheden er bygget af Jens Søndergård i 1973 og er en af de bilforretninger, der stadig er i fuld gang. Jens Søndergaard startede i den gamle smedje i Rebelsig i I 1973 byggede han værkstedet med to lifte i Storegade. Hans drøm var at sælge biler, men de første år blev det til mere værkstedsarbejde end bilsalg. Senere skiftede det, og bilsalget blev det vigtigste. Vejrup Storegade 59 (ca. 1970) Søndergård Biler set fra Industrivej (1995) (Foto: HC.. Gabelsgaard)

3 I 2006 udvidedes værkstedet, da sønnen, Dan besluttede at gå ind i firmaet, og der foregik et glidende generationsskifte. Forretningen i Storegade, da den endnu hed Datsun (1970 erne) Jens og Dan Søndergaard i det ny værksted (2007) (Foto: Annett Bruhn) S. P. Knudsen har nu overdraget forretningen til sønnen, Ronny. Vejrup Storegade 71: Vejrup Autoforretning. S. P. Knudsen startede mekanikervirksomhed i den gamle mølle bag kroen i Tjørnealle 9: Et af de steder, hvor der var stor aktivitet, var i den gamle møbelfabrik på Tjørne Alle 9, hvor Kent Jensen oprettede Vejrup Undervognscenter (1986), som stadig eksisterer i bedste velgående. Kent Jensen ved skiltet for Vejrup Undervognscenter (1987) Værkstedet bag kroen (ca. 1964) I 1969 blev udstillingen og privatboligen opført på adressen Storegade 71. I 1972 kom værkstedet til, og i 1979 blev lageret bygget. S. P. Knudsen startede oprindelig med forhandling af bilmærkerne Hillmann, Wartburg og Trabant, men skiftede til Datsun, da den kom til Danmark (1968) Navnet blev omkring 1983 ændret fra Datsun til Nissan. S. P. var sammen med 17 andre forhandlere i landet taxacenter inden for Nissan og leverede Nissan-taxaer til et stort område. Samme sted havde Holger Enevoldsen i en periode ( ) mekanikerværkstedet Bilspecialisten med et Øko Test Center (kaldet Rullemarie ). Holger Enevoldsen og lærlingen Flemming Bæk foran testcenteret (1987)

4 Senere rykkede Henrik Ising Hansen ind i mekanikerværkstedet og solgte biler under navnet Vejrup Biler. I en årrække solgte Ejner Schultz og Holger Enevoldsen også biler fra pladsen. I 1995 brændte værkstedet. Vejrup Storegade 57: Lange Auto startede omkring Jan Jensen med diplomet fra DBFU (2013) (Fotograf: Ukendt Vejrup Storegade 82: Ejendommen tilhørte Henrik Ising Hansen. Herfra drev han i en periode bilhandelen Vejrup Bilcenter. Smedegaard Biler holdt til på adressen omkring Storegade 57 med stabilgrus lagt ud til udstillingsplads. En stor projektør, som godt kunne blænde ud mod vejen, lyste pladsen op. Flyttede senere til Vejen. Vejrup Storegade 80c: Jensen Biler. Jan Jensen har været i bilbranchen siden I 2000 startede han bilforretning i Storegade. Jan er i 2013 blevet medlem af Dansk Bil Forhandler Union (DBFU) Smedegaard Biler (2002) Vejrup Industrivej 5: SE Biler. Værkstedet er startet i 1996 af Holger Enevoldsen. Jensen Biler (2002) S. E. Biler (2002)

5 Der var et salgssamarbejde med Ejner Schultz, derfor S.E.Biler. (Schultz og Enevoldsen). Samarbejdet fungerede frem til omkring 2007, og et af firmaets varemærker var VW Golf er, hentet i Hamborg på Ejners gamle fejeblad. Pladsen i Vejrup blev efterhånden for trang, da Holgers søn, Allan gerne ville med i firmaet. Allan og Holger valgte at fremtidssikre og valgte en strategisk beliggenhed ud til motorvejen i Holsted. Her åbnede de i 2007 under navnet Holsted Biler. V.F. Biler leverede i 2005 fem nye biler til Bramming Kommunes vejvæsen. Skolevænget 8: NJ Biler ejet af Niels Jørgen Andersen. Han startede så småt, mens han boede på Lykkesgårdsvej 8 (før 1993) Allan og Holger ved åbningen af deres nye domicil Holsted Biler ved motorvejsafkørslen i Holsted (2007) (Foto: Chresten Bergh) Vejrup Industrivej 7: VF Biler ejes af Verner Fogh. Værkstedet er bygget i På det tidspunkt havde Verner allerede været selvstændig i to år i lejede bygninger på den anden side af Hovedvej A1. N. J. Biler (datering ukendt) Thøgers Mark 4: Vejrup Bil-Center er startet af Henrik Ising Hansen omkring I en periode handlede Henrik med sejlbåde, men handelen har stået stille under krise, så nu udstilles der biler igen. V. F. Biler (2002) Verner har en solid ballast rundet ud af det lokale mekanikermiljø, idet han er udlært hos Alfred Koch i 1982 og har været svend hos Jens Søndergaard Thøgers Mark 4 (2002)

6 Af ovenstående kan ses, at Vejrup altid har været bilernes by. Tilbage i 1930 erne solgte Henry Lautrup benzin til de lokale, men også til strøgkunder på Hovedvej A1, da den gik ind gennem byen. Dengang var der ikke så mange biler, men de der var, skulle have brændstoftanken fyldt, og så ka vi lidt igen! Efter krigen byggede Kock sit værksted og havde sin solide kundekreds. I 1960 erne kom S. P. Knudsen og Vejrup Autoforretning til, og i 70 erne startede Jens Søndergård sit værksted. I 1980 erne begyndte der at skyde flere brugtvognsforhandlere op rundt om i byen. Nogle af dem eksisterede kun i en kortere årrække, mens andre var kommet for at blive. Beliggenheden op ad Hovedvej A1, har ganske givet været god, og mange lagde søndagsturen ind gennem Vejrup. Da motorvejen kom, betød det mindre trafik på den gamle hovedvej, og dermed ikke så mange, der lige kom forbi. Om forfatteren: Anna Schultz er født i 1951 på Lolland. Læreruddannet i 1974 fra Ribe Statsseminarium lærer på Skærbæk Kommuneskole. Flyttede i 1987 til Dannesvej 2 i V.Vejrup, hvor familien overtog hendes mands fødehjem lærer på Egekratskolen i Grimstrup. Siden 2013 medarbejder på Vejrup Sognearkiv. Adresse: Dannesvej 2, V.Vejrup, 6740 Bramming. Flere af de tilbageværende bilhandlere har holdt i mange år, bl.a. kunne S. P. Knudsen og hans værkfører begge fejre 40 års jubilæum i firmaet i S.P. Knudsen (t.v.) og værkføreren Flemming Jensen, da de fejrede 40 års jubilæum Flere af virksomhederne har gang i eller har haft et generationsskift, så der vil sikkert også i fremtiden være bilhandel i Vejrup. Kilder: Avisartikler og billeder fundet i Vejrup Sognearkiv, samt mundtlige beretninger fra Ejner Schultz og Holger Enevoldsen

Atommodeller - Den optiske bænk - 2 takts-dieselmotoren - undervisningsmaterialer til folkeskolen

Atommodeller - Den optiske bænk - 2 takts-dieselmotoren - undervisningsmaterialer til folkeskolen Atommodeller - Den optiske bænk - 2 takts-dieselmotoren - undervisningsmaterialer til folkeskolen Mogens Vestergaard Petersen og Eric Dræby startede i 1943 virksomheden PODIS Petersen og Dræby interessent

Læs mere

Vejrup Købmandsgård Af Alice Seeberg Nielsen

Vejrup Købmandsgård Af Alice Seeberg Nielsen Vejrup Købmandsgård Af Alice Seeberg Nielsen Efter at have været uddeler nogle år, henholdsvis i Grindsted og Vester Nebel brugs, v. Esbjerg, købte min svigerfar I.P.Nielsen og min svigermor Anna Bjerre,

Læs mere

H. Rasmussen Biler i Brovst gennem 100 år Grundlagt 1. april 1907

H. Rasmussen Biler i Brovst gennem 100 år Grundlagt 1. april 1907 H. Rasmussen Biler i Brovst gennem 100 år Grundlagt 1. april 1907 Forord Som 3. generation i et familiefirma med 100 års jubilæum syntes jeg, at det var en milepæl, der skulle og måtte fejres. Men hvordan

Læs mere

Partner Review. 8600 Silkeborg #10. år og stadig. med godbidder i lommen #12. Et godt drive for netværk #8. Fra E14 8JN London til

Partner Review. 8600 Silkeborg #10. år og stadig. med godbidder i lommen #12. Et godt drive for netværk #8. Fra E14 8JN London til Partner Review NR. 15 - maj 2012 - Partner revision rådgivende revisorer 15 Fra E14 8JN London til 8600 Silkeborg #10 65 år og stadig på toppen #4 Revisorer med godbidder i lommen #12 Bilforhandleren ruller

Læs mere

Oprettelse af brugsforeninger i Danmark af Anne og Flemming Thaulow. Ubberud Brugsforening

Oprettelse af brugsforeninger i Danmark af Anne og Flemming Thaulow. Ubberud Brugsforening Oprettelse af brugsforeninger i Danmark af Anne og Flemming Thaulow Ideen om brugsforeninger går tilbage til England, hvor de første brugsforeninger oprettedes om kring 1820. Formålet med disse foreninger

Læs mere

Tingkærskolen. 6. argang. Vores omrade - vores historie

Tingkærskolen. 6. argang. Vores omrade - vores historie Tingkærskolen 6. argang. Vores omrade - vores historie Om Projektet Der hvor vi bor Vores idé med at undersøge vores eget lokalområde udsprang egentlig af en cykeltur i foråret, hvor vi på 3 dage cyklede

Læs mere

Renovering og udsmykning af Snæversti 2012/13

Renovering og udsmykning af Snæversti 2012/13 Renovering og udsmykning af Snæversti 2012/13 Ved branden i 1731 brændte så at sige alle bygninger på Algade, deriblandt Roskildes rådhus, som lå på hjørnet af Algade og Skt. Ols Gade. Med stort besvær

Læs mere

Sdr. Harridslev Brugsforening

Sdr. Harridslev Brugsforening Sdr. Harridslev Brugsforening 75 års jubileum 1905-1980 Blade af Sdr. Harridslev Brugs' historie De to grene indenfor dansk andelsbevægelse, der fik den største betydning for lokalsamfundene, var andelsmejerierne

Læs mere

Kikkenborgen. November 2014. Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv

Kikkenborgen. November 2014. Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv Kikkenborgen November 2014 Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv DLF s logo er tegnet af Niels Febber Andersen. Lokalarkivets kikkenborg er fotograferet af Jørgen

Læs mere

Tårnby kommunes lokalhistoriske tidsskrift juli/august 2013. Min mormors hus Jørgen Holmsteds ungdom i 50 erne på Klitrose Allé 19.

Tårnby kommunes lokalhistoriske tidsskrift juli/august 2013. Min mormors hus Jørgen Holmsteds ungdom i 50 erne på Klitrose Allé 19. Tårnby kommunes lokalhistoriske tidsskrift juli/august 2013 Min mormors hus Jørgen Holmsteds ungdom i 50 erne på Klitrose Allé 19 NUMMER 4 / 2013 del 2 Forside: Ungdomsværelse i kælderen. Fra venstre:

Læs mere

Invitation. Aalsrode Tømrerfirma A/S. i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa, fredag den 18. september 2009 mellem kl. 13 og 17.

Invitation. Aalsrode Tømrerfirma A/S. i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa, fredag den 18. september 2009 mellem kl. 13 og 17. Tømrerfirma A/S Tlf. 86 33 18 88 Fax. 86 33 16 88 Toftevej 4 8500 Grenaa www.aat.dk 100 Invitation I anledning af vores 100 års jubilæum vil det glæde Tømrerfirma A/S at se dig til åben reception i Kulturhuset

Læs mere

BETON. En tilfældighed. 50 år med. Opskriften på succes. Du skal bruge: En tilfældighed krydret med flid og en god portion held

BETON. En tilfældighed. 50 år med. Opskriften på succes. Du skal bruge: En tilfældighed krydret med flid og en god portion held 50 år med BETON 1 2 50 år med BETON 50 år med BETON Opskriften på succes Du skal bruge: En tilfældighed Masser af hårdt arbejde En god portion held Ingrediens nr. 1: En tilfældighed krydret med flid og

Læs mere

LS INTERTANK LEO SØRENSEN Trueholmvej 2 DK-8381 Tilst Tel. + 45 8745 1599 www.intertank.dk. 50 år i transportens tjeneste Leo Sørensen

LS INTERTANK LEO SØRENSEN Trueholmvej 2 DK-8381 Tilst Tel. + 45 8745 1599 www.intertank.dk. 50 år i transportens tjeneste Leo Sørensen LS INTERTANK LEO SØRENSEN Trueholmvej 2 DK-8381 Tilst Tel. + 45 8745 1599 www.intertank.dk 50 ÅR I TRANSPORTENS TJENESTE SÅDAN KAN DET GÅ 50 år i transportens tjeneste Leo Sørensen INDHOLD Tanke/Tidsfordriv...3

Læs mere

Her slutter historien om Kasper.

Her slutter historien om Kasper. KASPERS HISTORIE Hvert år forsvinder der hundredevis af danskere uden at give deres familie eller andre pårørende besked : en mand går ned i kiosken på hjørnet en søndag eftermiddag og kommer aldrig tilbage.

Læs mere

Holme bymidte. Beretning ved Ejner Jensen. Den tidligere købmandsforretning, som nu måske står til nedrivning sammen med ejendommene Holme Byvej nr.

Holme bymidte. Beretning ved Ejner Jensen. Den tidligere købmandsforretning, som nu måske står til nedrivning sammen med ejendommene Holme Byvej nr. Holme bymidte. Beretning ved Ejner Jensen. Den tidligere købmandsforretning, som nu måske står til nedrivning sammen med ejendommene Holme Byvej nr. 13-17 og 19, omtales for tiden i aviserne som den gamle

Læs mere

Det enkle liv. "Børnene er vores katalysator" JA TAK

Det enkle liv. Børnene er vores katalysator JA TAK Det enkle liv JA TAK "Børnene er vores katalysator" Anna og Carsten flyttede fra byen til Bornholm og blev selvstændige. Det gav dem det familieliv, de altid burde have haft, fortæller de. AF HEIDI VESTERBERG.

Læs mere

Tulstrup sogn PÅ KANTEN AF TULSTRUP SOGN. 17. årgang nr. 1 December 2014

Tulstrup sogn PÅ KANTEN AF TULSTRUP SOGN. 17. årgang nr. 1 December 2014 Til samtlige husstande i Tulstrup sogn Tulstrup sogn 17. årgang nr. 1 December 2014 PÅ KANTEN AF TULSTRUP SOGN Tekst af Kirsten Lund Hvor går grænserne egentlig for Tulstrup sogn og hvem bor ude på kanten?

Læs mere

Bugatti i Danmark (3) - biler importeret i 1930rne

Bugatti i Danmark (3) - biler importeret i 1930rne Bugatti i Danmark (3) - biler importeret i 1930rne Af Frank Studstrup Del 2 af artikelserien blev bragt i Veteran Tidende nr. 423, september 2011. Denne del 3 beskriver historien om de ganske få, men absolut

Læs mere

En mand & hans chipskartofler

En mand & hans chipskartofler 26 Danske Kartofler / FEBRUAR 2013 PORTRÆT En mand & hans chipskartofler Der er efterhånden gået 26 år siden Thorsens Chipskartofler blev startet, men grundidéen er stadig den samme: faste aftaler og stabile

Læs mere

Nyt fra. MønsBank. Møns Bank åbner i Næstved. Tid til nyt boliglån? Smag på Møn. Banken med stærke relationer - værd at anbefale.

Nyt fra. MønsBank. Møns Bank åbner i Næstved. Tid til nyt boliglån? Smag på Møn. Banken med stærke relationer - værd at anbefale. Oktober 2014 Nyt fra MønsBank Møns Bank åbner i Næstved Smag på Møn Tid til nyt boliglån? Banken med stærke relationer - værd at anbefale NYT FRA BANKEN Velkommen til godt Nyt fra Møns Bank I denne udgave

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

KULTURHISTORISK MUSEUM RANDERS ÅRBOG 1998

KULTURHISTORISK MUSEUM RANDERS ÅRBOG 1998 KULTURHISTORISK MUSEUM RANDERS ÅRBOG 1998 EN UNGDOMS DRØM -EN HISTORIE OM GRUNDLÆGGEREN AF DRONNINGBORG MASKINFABRIK, NIELS KRISTIAN NIELSEN af Kirsten Møller Nielsen Dronningborg Maskinfabrik var Niels

Læs mere

Læs om det hele inde i bladet

Læs om det hele inde i bladet vognen havde tilhørt hendes for nyligt afdøde mor, og nu skulle den sælges. Jeg var selvfølgelig meget yngre dengang, men åbenbart ikke klogere, for det der med, at man helst selv skal have lidt, eller

Læs mere

BILLEDER AF HOLMES HISTORIE: Kirken og skolen

BILLEDER AF HOLMES HISTORIE: Kirken og skolen Forord Holme ligger i et morænebakkelandskab, der er dannet i forbindelse med sidste istid. Fra Jelshøj og Holme Bjerge strømmede der på nordsiden vandløb i form af bække ned mod det, der engang skulle

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN BRAMSNÆSVIG

GRUNDEJERFORENINGEN BRAMSNÆSVIG GRUNDEJERFORENINGEN BRAMSNÆSVIG 2004 2 Kære grundejer! Vi har fornøjelsen at levere jer Grundejerforeningen Bramsnæsvig s blad! Bladet er gratis og vil udkomme én gang årligt, til alle vest for Ejby Strandvej.

Læs mere

LEJRE LIVET. 18 bud på Lejre. for

LEJRE LIVET. 18 bud på Lejre. for LEJRE LIVET for 18 bud på Lejre LEJRE LIVET for Interviews produceret i fra august 2014 til april 2015 Redaktion og fotografi: Palle Bruselius 18 bud på Lejre Som en del af Lejre Kommunes kampagne LEJ-

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE: Kolofon. Skaade Forbrugsforening anno 1872 og bygningen i 1997. Forord v/jens Rask Jensen, Skåde Brugsforenings formand

INDHOLDSFORTEGNELSE: Kolofon. Skaade Forbrugsforening anno 1872 og bygningen i 1997. Forord v/jens Rask Jensen, Skåde Brugsforenings formand INDHOLDSFORTEGNELSE: Kolofon Skaade Forbrugsforening anno 1872 og bygningen i 1997 Forord v/jens Rask Jensen, Skåde Brugsforenings formand Fra Rochdale til Skaade Andelsbevægelsens og Skaade Forbrugsforenings

Læs mere

Margarinefabrikken Horzia. En historisk gennemgang i tekst og billeder nedfældet af Jan Østergaard Andersen.

Margarinefabrikken Horzia. En historisk gennemgang i tekst og billeder nedfældet af Jan Østergaard Andersen. Margarinefabrikken Horzia. En historisk gennemgang i tekst og billeder nedfældet af Jan Østergaard Andersen. Peter Christian Nielsen blev født Lund Mark ved Horsens den 7. marts 1886 og var yngste barn

Læs mere

Til læreren Opgaver til: FLUGT Instruktioner og nøgler

Til læreren Opgaver til: FLUGT Instruktioner og nøgler Opgave 1 Formål: Førlæsningsopgave for at aktivere baggrundsviden om temaet 30 minutter Organisering: Smågruppearbejde Instruktion: Sæt jer sammen i smågrupper og snak om, hvilke former for flugt I kan

Læs mere

Foreningens historie 1937-2007.

Foreningens historie 1937-2007. Foreningens historie 1937-2007. Foreningen blev stiftet den 29. november 1937 i København. De personer, som var med til at starte foreningen, er alle for længst døde. Det vel nok mest aktive medlem af

Læs mere