Vejrup Bilernes by. Et tidsbillede fra dengang Vejrup blev kaldt Lille Silkeborg. Af Anna Schultz

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejrup Bilernes by. Et tidsbillede fra dengang Vejrup blev kaldt Lille Silkeborg. Af Anna Schultz"

Transkript

1 Vejrup Bilernes by Af Anna Schultz Et tidsbillede fra dengang Vejrup blev kaldt Lille Silkeborg Der er blevet solgt biler i Vejrup i de sidste 50 år, men i sidste halvdel af 1980 erne og i 1990 erne skete der et opsving i brugtbilshandelen i Vejrup. Der blev annonceret i Den Blå Avis, bl.a. under overskriften BILLIG BILLIG, og hver weekend valfartede folk til byen for at se på biler. Byens placering ved hovedvej A1 var god, og langs Storegade (nu Vejrup Storegade) og tilstødende gader lå bilhandlerne side om side. Det eneste, man behøvede for at starte en bilforretning, var en garage, hvor man kunne klargøre bilerne, og en stump jord ud til gaden, hvor der kunne lægges grus på til udstillingsplads. Da motorvejen kom, medførte det en afmatning, men bilhandelen lever stadig i bedste velgående i Vejrup Bilernes by. Bilerne blev i stor stil hentet på marked i Hamborg eller på bilauktioner, bl.a. i Vejle, eller der blev aftaget biler, som andre bilhandlere fik i bytte, når folk købte nye biler. Et problem ved at hente biler i Hamborg kunne være sproget, men så benyttede man sig af et særligt bilhandler-tysk, som var en blanding af tegnsprog og enkelte gloser som: zu teuer, Zoll og lignende. En yndet leg i starten af 1990 erne for to drenge på en halv snes år var at lege Bilauktion og Brørup Marked. Legen indebar, at hele vores stuegulv på Dannesvej blev fyldt med legetøjsbiler, bondegårdsdyr, legetøjstraktorer og redskaber. Der blev lavet pengesedler, og så blev der handlet. Legen kunne strække sig over flere dage. Den ene er søn af en bilhandler og er selv blevet bilhandler. Den anden er vokset op på et landbrug og er i dag landmand! Historien kan lære os, at rollelege kan blive til virkelighed. Vejrup Storegade 13: Her startede Henry Lautrup cykelhandel og værksted i 1931 og benzinsalg under navnet Jysk Petroleums Kompagni i Dengang var literprisen 23 øre. På det tidspunkt gik hovedvej A1 ind gennem byen, og der var flere tanke i byen. Senere blev benzinskiltet skiftet ud med Gulf. Henry havde åbent fra tidlig morgen til kl. 22, og han betjente selv alle kunderne. Henry Lautrup betjener en kunde. Henrys valgsprog var: Nå, vi er nok lidt på farten igen og Et par dråber, og så kan vi lidt igen. På et tidspunkt kom der håndkøbsudsalg til, og svigersønnen, Bent Nørskov fik radioværksted i huset. I 1983 overtog datteren og svigersønnen, Lis og Bent Nørskov, forretningen, men Henry og hans kone, Else var stadig med i det daglige arbejde. Gulfskiltet blev i 1985 skiftet ud med Netto, og der blev valgfrihed mellem betjening og selvbetjening.

2 I 1990 overtog Ilse og Klaus Ising Hansen tanken, og der kom brugtbilshandel til sortimentet. I 1994 blev tanken lukket pga. miljøpuljen, en skæbne, der ramte mange små tankanlæg. Alfred Kock i arbejde (Fotograf: ukendt) Tanken som den så ud de sidste år (1993) Lukningen betød, at Vejrup i en periode stod uden benzintank, indtil OK-tanken ved VAG blev åbnet. Vejrup Storegade 59: Bygget 1947 af mekaniker Alfred Kock og indrettet med værksted og benzintank. Kock havde en fast kundekreds, som købte deres biler hos ham, og han sørgede for at holde dem køreklar. På et tidspunkt overtages ejendommen af Ernst Dohrmann, og der oprettes firma med reparation og salg af biler under navnet Ernsts Svejseteknik (1993). Bilerne blev solgt fra en plads ud til Storegade. Vejrup Storegade 61: Søndergaard Biler. Virksomheden er bygget af Jens Søndergård i 1973 og er en af de bilforretninger, der stadig er i fuld gang. Jens Søndergaard startede i den gamle smedje i Rebelsig i I 1973 byggede han værkstedet med to lifte i Storegade. Hans drøm var at sælge biler, men de første år blev det til mere værkstedsarbejde end bilsalg. Senere skiftede det, og bilsalget blev det vigtigste. Vejrup Storegade 59 (ca. 1970) Søndergård Biler set fra Industrivej (1995) (Foto: HC.. Gabelsgaard)

3 I 2006 udvidedes værkstedet, da sønnen, Dan besluttede at gå ind i firmaet, og der foregik et glidende generationsskifte. Forretningen i Storegade, da den endnu hed Datsun (1970 erne) Jens og Dan Søndergaard i det ny værksted (2007) (Foto: Annett Bruhn) S. P. Knudsen har nu overdraget forretningen til sønnen, Ronny. Vejrup Storegade 71: Vejrup Autoforretning. S. P. Knudsen startede mekanikervirksomhed i den gamle mølle bag kroen i Tjørnealle 9: Et af de steder, hvor der var stor aktivitet, var i den gamle møbelfabrik på Tjørne Alle 9, hvor Kent Jensen oprettede Vejrup Undervognscenter (1986), som stadig eksisterer i bedste velgående. Kent Jensen ved skiltet for Vejrup Undervognscenter (1987) Værkstedet bag kroen (ca. 1964) I 1969 blev udstillingen og privatboligen opført på adressen Storegade 71. I 1972 kom værkstedet til, og i 1979 blev lageret bygget. S. P. Knudsen startede oprindelig med forhandling af bilmærkerne Hillmann, Wartburg og Trabant, men skiftede til Datsun, da den kom til Danmark (1968) Navnet blev omkring 1983 ændret fra Datsun til Nissan. S. P. var sammen med 17 andre forhandlere i landet taxacenter inden for Nissan og leverede Nissan-taxaer til et stort område. Samme sted havde Holger Enevoldsen i en periode ( ) mekanikerværkstedet Bilspecialisten med et Øko Test Center (kaldet Rullemarie ). Holger Enevoldsen og lærlingen Flemming Bæk foran testcenteret (1987)

4 Senere rykkede Henrik Ising Hansen ind i mekanikerværkstedet og solgte biler under navnet Vejrup Biler. I en årrække solgte Ejner Schultz og Holger Enevoldsen også biler fra pladsen. I 1995 brændte værkstedet. Vejrup Storegade 57: Lange Auto startede omkring Jan Jensen med diplomet fra DBFU (2013) (Fotograf: Ukendt Vejrup Storegade 82: Ejendommen tilhørte Henrik Ising Hansen. Herfra drev han i en periode bilhandelen Vejrup Bilcenter. Smedegaard Biler holdt til på adressen omkring Storegade 57 med stabilgrus lagt ud til udstillingsplads. En stor projektør, som godt kunne blænde ud mod vejen, lyste pladsen op. Flyttede senere til Vejen. Vejrup Storegade 80c: Jensen Biler. Jan Jensen har været i bilbranchen siden I 2000 startede han bilforretning i Storegade. Jan er i 2013 blevet medlem af Dansk Bil Forhandler Union (DBFU) Smedegaard Biler (2002) Vejrup Industrivej 5: SE Biler. Værkstedet er startet i 1996 af Holger Enevoldsen. Jensen Biler (2002) S. E. Biler (2002)

5 Der var et salgssamarbejde med Ejner Schultz, derfor S.E.Biler. (Schultz og Enevoldsen). Samarbejdet fungerede frem til omkring 2007, og et af firmaets varemærker var VW Golf er, hentet i Hamborg på Ejners gamle fejeblad. Pladsen i Vejrup blev efterhånden for trang, da Holgers søn, Allan gerne ville med i firmaet. Allan og Holger valgte at fremtidssikre og valgte en strategisk beliggenhed ud til motorvejen i Holsted. Her åbnede de i 2007 under navnet Holsted Biler. V.F. Biler leverede i 2005 fem nye biler til Bramming Kommunes vejvæsen. Skolevænget 8: NJ Biler ejet af Niels Jørgen Andersen. Han startede så småt, mens han boede på Lykkesgårdsvej 8 (før 1993) Allan og Holger ved åbningen af deres nye domicil Holsted Biler ved motorvejsafkørslen i Holsted (2007) (Foto: Chresten Bergh) Vejrup Industrivej 7: VF Biler ejes af Verner Fogh. Værkstedet er bygget i På det tidspunkt havde Verner allerede været selvstændig i to år i lejede bygninger på den anden side af Hovedvej A1. N. J. Biler (datering ukendt) Thøgers Mark 4: Vejrup Bil-Center er startet af Henrik Ising Hansen omkring I en periode handlede Henrik med sejlbåde, men handelen har stået stille under krise, så nu udstilles der biler igen. V. F. Biler (2002) Verner har en solid ballast rundet ud af det lokale mekanikermiljø, idet han er udlært hos Alfred Koch i 1982 og har været svend hos Jens Søndergaard Thøgers Mark 4 (2002)

6 Af ovenstående kan ses, at Vejrup altid har været bilernes by. Tilbage i 1930 erne solgte Henry Lautrup benzin til de lokale, men også til strøgkunder på Hovedvej A1, da den gik ind gennem byen. Dengang var der ikke så mange biler, men de der var, skulle have brændstoftanken fyldt, og så ka vi lidt igen! Efter krigen byggede Kock sit værksted og havde sin solide kundekreds. I 1960 erne kom S. P. Knudsen og Vejrup Autoforretning til, og i 70 erne startede Jens Søndergård sit værksted. I 1980 erne begyndte der at skyde flere brugtvognsforhandlere op rundt om i byen. Nogle af dem eksisterede kun i en kortere årrække, mens andre var kommet for at blive. Beliggenheden op ad Hovedvej A1, har ganske givet været god, og mange lagde søndagsturen ind gennem Vejrup. Da motorvejen kom, betød det mindre trafik på den gamle hovedvej, og dermed ikke så mange, der lige kom forbi. Om forfatteren: Anna Schultz er født i 1951 på Lolland. Læreruddannet i 1974 fra Ribe Statsseminarium lærer på Skærbæk Kommuneskole. Flyttede i 1987 til Dannesvej 2 i V.Vejrup, hvor familien overtog hendes mands fødehjem lærer på Egekratskolen i Grimstrup. Siden 2013 medarbejder på Vejrup Sognearkiv. Adresse: Dannesvej 2, V.Vejrup, 6740 Bramming. annaogerikschultz@gmail.com Flere af de tilbageværende bilhandlere har holdt i mange år, bl.a. kunne S. P. Knudsen og hans værkfører begge fejre 40 års jubilæum i firmaet i S.P. Knudsen (t.v.) og værkføreren Flemming Jensen, da de fejrede 40 års jubilæum Flere af virksomhederne har gang i eller har haft et generationsskift, så der vil sikkert også i fremtiden være bilhandel i Vejrup. Kilder: Avisartikler og billeder fundet i Vejrup Sognearkiv, samt mundtlige beretninger fra Ejner Schultz og Holger Enevoldsen

Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro.

Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro. Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro. Damgade 14. Boel Nr.44 (Gl. 21 ). Nr. 27 På præstekort hus 41 Viet den 22. okt. 1831 Johan Henrik Schmidt * 28. aug 1797, søn

Læs mere

HAARBY LOKALHISTORISKE FORENING. Byvandring 20-08- 2014. Ruten: Linien 2 Algade Skolevej Strandgade Algade Linien 2

HAARBY LOKALHISTORISKE FORENING. Byvandring 20-08- 2014. Ruten: Linien 2 Algade Skolevej Strandgade Algade Linien 2 HAARBY LOKALHISTORISKE FORENING. Byvandring 20-08- 2014. Ruten: Linien 2 Algade Skolevej Strandgade Algade Linien 2 Landindpektørboligen. I 1889 startede landinspektør H. P. Jacobsen sin landinspektørvirksomhed

Læs mere

Hjørnegården gennem 100 år.

Hjørnegården gennem 100 år. Hjørnegården gennem 100 år. I 1894 købte Jacob Rasmussen, husmandssøn fra Munkebo, Hjørnegården for penge tjent som kreaturhandler. Hans hustru var Gertrud Marie Andersen, gårdmandsdatter fra Martofte.

Læs mere

Nr. 39 - Persillekræmmeren - 2006

Nr. 39 - Persillekræmmeren - 2006 Nr. 39 - Persillekræmmeren - 2006 Peder Sandahl Skov: Erindringer Smedemester Peder Sandahl Skov (1919-2006) har skrevet sine erindringer under titlen "Fra Socialistunge til fhv. smedemester". Det er blevet

Læs mere

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre Uddrag fra Peters dagbog Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre Morfars forældre, dine oldeforældre Morfars oldeforældre, dine tip,tipoldeforældre Christian Worm og Maren Thinggaard Morfars mormor

Læs mere

Væltesbakkes historie Af Thomas Østergaard efter mundtlige fortællinger af Jane Holt på Sandgaarden Øster Hurup d. 25. marts 2013.

Væltesbakkes historie Af Thomas Østergaard efter mundtlige fortællinger af Jane Holt på Sandgaarden Øster Hurup d. 25. marts 2013. Væltesbakkes historie Af Thomas Østergaard efter mundtlige fortællinger af Jane Holt på Sandgaarden Øster Hurup d. 25. marts 2013. Historien om et gammelt klitområde i Nr. Hurup, som gik fra at være dårligt

Læs mere

Fra landbrug til campingforretning. Møllegårdens Camping Fra landbrug til campingforretning

Fra landbrug til campingforretning. Møllegårdens Camping Fra landbrug til campingforretning Fra landbrug til campingforretning Møllegårdens Camping Fra landbrug til campingforretning September 2014 3 Møllegårdens Camping gennem tre generationer Overblik 1968 Møllegårdens Camping grundlægges.

Læs mere

100 års forretningsjubilæum hos Fischer's Boligmontering Vejen. Fischer's Boligmontering - nu og i fremtiden

100 års forretningsjubilæum hos Fischer's Boligmontering Vejen. Fischer's Boligmontering - nu og i fremtiden Tillæg til Vejen Avis 19. oktober 1982 - siderne 19 til 22 Tirsdag den 19. 0ktober 1982 Vejen Avis 19 100 års forretningsjubilæum hos Fischer's Boligmontering Vejen Fischer's Boligmontering gennem tiden...

Læs mere

År 1965. Slagter Aage Christensen i Als i Sydøsthimmerland fik for nu en del år siden fat i en gammel sønderslået violin på en bondegård i Hedegårde

År 1965. Slagter Aage Christensen i Als i Sydøsthimmerland fik for nu en del år siden fat i en gammel sønderslået violin på en bondegård i Hedegårde År 1965. Slagter Aage Christensen i Als i Sydøsthimmerland fik for nu en del år siden fat i en gammel sønderslået violin på en bondegård i Hedegårde i Als nordsogn. Denne violin blev siden samlet, og viste

Læs mere

TIL VIRKELIGHED HER BLIVER DRØMMEN. Familiefirmaet Preben Jørgensen Huse A/S tager udgangspunkt i kundens idéer og ønsker

TIL VIRKELIGHED HER BLIVER DRØMMEN. Familiefirmaet Preben Jørgensen Huse A/S tager udgangspunkt i kundens idéer og ønsker HER BLIVER DRØMMEN TIL VIRKELIGHED Foto: Peter Lindstrom, Inhouse Fotografi Tekst: Lene Tingleff Familiefirmaet Preben Jørgensen Huse A/S tager udgangspunkt i kundens idéer og ønsker Sidst i 60érne købte

Læs mere

Nr. 58- Persillekræmmeren - 2008

Nr. 58- Persillekræmmeren - 2008 Nr. 58- Persillekræmmeren - 2008 Blandet landhandel, men mest mælk Ved mejeriernes fremkomst i slutningen af 18oo- og begyndelsen af 1900-tallet kunne forbrugerne få frisk mælk og andre mejerivarer direkte

Læs mere

VEJRUP NÆRKØB Æ` DØGNER

VEJRUP NÆRKØB Æ` DØGNER VEJRUP NÆRKØB Æ` DØGNER OMBYGGET 2006 VEJRUP SOGNEARKIV PRÆSENTERER Lidt om æ`døgner i Vejrup - - som her i 2006 har gennemgået en omfattende restaurering af butikken. Der blev for trangt og besværligt

Læs mere

BORGGADE 4 THORSØ AUTOMOBILFORRETNING V/Jens Andersen Møller

BORGGADE 4 THORSØ AUTOMOBILFORRETNING V/Jens Andersen Møller BORGGADE 4 Thorsø 1910. I forgrunden mellem banen og Borggade 6, kan man se et hul, hvor der er udgravet mergel fra, samme sted hvor Jens A. Møller byggede Thorsø Automobilforretning. Men efterhånden kom

Læs mere

Viet den 29. okt

Viet den 29. okt Damgade 18 Boel ½ 45 Matr. nr. 43 1596 1607 findes Peder Bugge Peter Bugge 1595 rester han en del af sin tiende. 1600 er hans gæld sat til 5 mark og 10 skilling, som han skal give renter af. 1605 kaldes

Læs mere

Oversigt ramme/planche

Oversigt ramme/planche GRENAA Eksponatet har samme titel som den hyldest sang, der i ca. 1920 af R. J. Højfeldt og Niels Udengaard blev skrevet til Grenaa R. J. Højfeldt (1849-1920) var født på Lindegården i Vejlby, og blev

Læs mere

Holme rundt i ældre billeder

Holme rundt i ældre billeder Holme rundt i ældre billeder Den midterste af Bakkegårdene Stuehuset til den miderste af Bakkegårdene: Gården brændte i 1920. Den unge pige var i færd med at bage pandekager. Der gik ild i fedtet på panden,

Læs mere

Vognmand Jens Aage Jensen

Vognmand Jens Aage Jensen Vognmand Jens Aage Jensen Højlyngen 11, Simested 9620 Aalestrup TLF: 98649055 Tekst fra gamlelastbiler`s hjemmeside Vognmand Jens Aage er født d. 28 februar 1922. Han er søn af Ane Marie og Marius Jensen,

Læs mere

Ajkevej Aikevej 5 6d 10c 10e Aikevej 7 3d 1868

Ajkevej Aikevej 5 6d 10c 10e Aikevej 7 3d 1868 Ajkevej Aikevej 5 6d 10c 10e 1946 1946 Magnus Kristensen, husmand 1967 Henning Kristensen, maskinarbejder Asta M. Kristensen 1981 Henning Kristensen (2009) Denne ejendom blev oprettet i 1946, da Magnus

Læs mere

Historien om en håndværksvirksomhed

Historien om en håndværksvirksomhed Velkommen til historien om Solvang VVS At det blev Solvang VVS som skulle blive omdrejningspunktet i denne historie var på ingen måde planlagt, idet den ligesågodt kunne være skrevet med udgangspunkt i

Læs mere

Hårbølle by og Stenminerne Af Olga Skov

Hårbølle by og Stenminerne Af Olga Skov Hårbølle by og Stenminerne Af Olga Skov Byen er nævnt første gang ifølge Trap i 1513-33 dengang som Harrebølle, senere fra 1536 som Haarbølle. Skolen i Hårbølle. Skolen er en gammel Rytterskole, bygget

Læs mere

Hvem var disse mennesker og hvilken forbindelse har de med Langå købmandsgård?

Hvem var disse mennesker og hvilken forbindelse har de med Langå købmandsgård? Langå Købmandsgård Lidt slægtshistorie om livet i den gamle stråtækte skole, der lå på pladsen inden kirkegårdspladsen, fra tiden sidst i 1700 tallet til livet i købmandsgården med landbrug og korn og

Læs mere

Nymark-familien. 1: Bolig på Fruergården 2: Teglværket 3: Bolig fra 1899

Nymark-familien. 1: Bolig på Fruergården 2: Teglværket 3: Bolig fra 1899 Nymark-familien. Stamfaderen til Nymarks-familien var Thomas Jensen, som blev født d.12.12.1844 i Testrup. Hans far var Jens Thomsen, ejede af stor gård i Testrup og Testrup Teglværk. Han var en fremskridtsmand

Læs mere

101 år ved Tranum Strand

101 år ved Tranum Strand 101 år ved Tranum Strand Kommenterede fotos fra Klaus Darlings fortælling ved generalforsamlingen 21. juli 2018 Indledning: Den ældste del af sommerhusområdet Tranum Strand har et særpræg, som kendetegner

Læs mere

1. Trafikken før 1953

1. Trafikken før 1953 1. Trafikken før 1953 Rutebiler fra I/S Møens Omnibusser i Damsholte omkring 1925. (Postkort) Fra Møn til omverdenen Fra gammel tid kom man til og fra Møn med postforbindelser, der havde diligencelignende

Læs mere

Fleggaard Holding A/S

Fleggaard Holding A/S Fleggaard Holding A/S Årsrapport 2012/13 CVR nr. 77 84 73 16 Fleggaard Holding A/S Fleggaard Holding A/S Årsrapport 2012/13 CVR nr. 77 84 73 16 Fleggaard Holding A/S Fleggaard Holding A/S, Skovbakken 10,

Læs mere

Allé Salonen. Professionel salon i miniformat

Allé Salonen. Professionel salon i miniformat Allé Salonen Professionel salon i miniformat Allé Salonen i Herlev er lille 16 kvm og bygget i forbindelse med Michala Høghs private villa. Men den professionel og super opbygget, og den gør alle myter

Læs mere

VELKOMMEN TIL DIN LOKALE MASKINFORRETNING

VELKOMMEN TIL DIN LOKALE MASKINFORRETNING VELKOMMEN TIL DIN LOKALE MASKINFORRETNING KIG INDENFOR QR-kode til viatuel rundtur Tøstrupvej 50 8581 Nimtofte Tlf. 86 39 84 88 www.midtdjurstraktorlager.dk HØJT MOMENT VED LAVE OMDREJNINGER T174EA 689.000,-

Læs mere

VÆRTSPARRET PÅ GÆSTGIVERGAARDEN. Bevillingssagen til gæstgivergården (Sognerådsmøde)

VÆRTSPARRET PÅ GÆSTGIVERGAARDEN. Bevillingssagen til gæstgivergården (Sognerådsmøde) VÆRTSPARRET PÅ GÆSTGIVERGAARDEN 1952 1984 Tekst fra avisudklip, der er blevet kopieret og redigeret til pdf-fil-format. 1952 Bevillingssagen til gæstgivergården (Sognerådsmøde) Den nye ejer af Vejen gæstgivergård,

Læs mere

Midt i Thy, og helt i front med service og teknik

Midt i Thy, og helt i front med service og teknik Midt i Thy, og helt i front med service og teknik GRØNKJÆR s Maskinværksted holder til i Hurup Thy, hvor der er højt til loftet og plads til udvikling. Der er ikke langt til gode veje, og færgeforbindelserne

Læs mere

Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv Gislingegården, som vi skal besøge, her fotograferet i 1905. På trappen står ejeren Johannes Johannesen med hustruen Karen Margrethe,

Læs mere

Fra karetmagerværksted til automobilværksted

Fra karetmagerværksted til automobilværksted Fra karetmagerværksted til automobilværksted Samlet og skrevet af Niels Nørgaard Nielsen med hjælp fra John Hardy Nielsen, begge tilknyttet Lokalhistorisk Arkiv, Birkehøjvej 8, Øster Hornum. Huset med

Læs mere

Fleggaard Holding A/S

Fleggaard Holding A/S Årsrapport 2012/2013 Fleggaard Holding A/S CVR nr. 77 84 73 16 Indhold 2 Påtegninger Ledelsespåtegninger 3 Påtegninger Den uafhængige revisors påtegning 4 Påtegninger Den uafhængige revisors påtegning

Læs mere

Johanne og Claus Clausen

Johanne og Claus Clausen Johanne og Claus Clausen 9. maj 2013 Denne historie handler om min kone Inger Clausens forældre Johanne og Claus Clausen. Johannes fødsel Johanne blev født den 30. januar 1917 i Skive. Hendes forældre

Læs mere

Smeden hed Peter Hansen

Smeden hed Peter Hansen Smedjen i Himmelev I Himmelev Sogns Historie fortælles, at smeden var en vigtig håndværker i landsbyen. Han skulle fremstille hestesko og plovskær. I 1787 hed smeden i Himmelev by Andreas Kamp. Sognet

Læs mere

Kristinedalsvej. rejsebranchen. Hun bor nu i Jylland. Kristinedalsvej 2 Foto marts Svend Pedersen og Gerda. Foto maj 2008

Kristinedalsvej. rejsebranchen. Hun bor nu i Jylland. Kristinedalsvej 2 Foto marts Svend Pedersen og Gerda. Foto maj 2008 Side 108 Kristinedalsvej Kristinedalsvej 2 Kristinedalsvej 2 Foto marts 2007 Dette hus er bygget i 1939 af vognmand Osvald Jensen. Garagerne blev bygget først, og her boede Osvald Jensen indtil han flyttede

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. december 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. december 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. december 2012 Sag 294/2011 (1. afdeling) PK Trading AB (advokat Erik Due) mod ScanCom International A/S (advokat Jens Skytte) I tidligere instans er afsagt dom af

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Buch & Holm kan fejre 75 års jubilæum

Buch & Holm kan fejre 75 års jubilæum Buch & Holm kan fejre 75 års jubilæum De første år Den 25. november 1935 stiftede Axel Wilhelm Holm og Frederik Jørgen Buch aktieselskabet Buch & Holm A/S. De to unge mænd fik kontakt til hinanden gennem

Læs mere

UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC

UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC 01:00:08 SNEDKER MUHAREM SEJDIC Jeg har mine venner, jeg har mine bekendte. Vi er sammen, og derfor føler jeg at jeg har det rigtig, rigtig godt.

Læs mere

Møllegade 76 Boel 55. Viet den 29. okt Enkemand Laurits (Vester) Jensen. Med pigen. Kirsten Nielsdatter * ca

Møllegade 76 Boel 55. Viet den 29. okt Enkemand Laurits (Vester) Jensen. Med pigen. Kirsten Nielsdatter * ca Møllegade 76 Boel 55 Viet den 24. jan. 1706. Jens Rasmussen * 1679 i Holm Botil Christens * ca. 1677 Deres børn Jens døde feb. 1760. 1. Rasmus Jensen * maj. 1706, gift den 3. nov. 1740 med Ellen Thomasdatter

Læs mere

Pengeinstitutterne i Rønde-området i 150 år

Pengeinstitutterne i Rønde-området i 150 år Pengeinstitutterne i Rønde-området i 150 år Rønde Sparekasse eller som den hed dengang Spare- og Laanekasse for Thorsager Pastorat blev oprettet i 1868 og var det eneste pengeinstitut på egnen i nærved

Læs mere

BILLEDER FRA DET GAMLE THORSAGER: BYEN

BILLEDER FRA DET GAMLE THORSAGER: BYEN BILLEDER FRA DET GAMLE THORSAGER: BYEN Thorsager bymidte omkring 1905, forsamlingshuet til venstre, bag det præstegården. Til højre Kr. Jacobsens gård. Thorsager hovedgade ca. 1905, købmandsgården til

Læs mere

Gravsten på Thyregod Kirkegård 1-30

Gravsten på Thyregod Kirkegård 1-30 Gravsten på Thyregod Kirkegård 1-30 Ernst Månson Født i København Kom til Thyregod og blev plejesøn ved sin mor søster. Kom op på ejendommen Kollemorten vej 91 som dreng og blev karl og senere bestyrer

Læs mere

Jens Peter Hansen. Jens Peter Hansen blev født i Råby den 27. juli 1889.

Jens Peter Hansen. Jens Peter Hansen blev født i Råby den 27. juli 1889. Jens Peter Hansen Jens Peter Hansen blev født i Råby den 27. juli 1889. Hans forældre var Hans Peter Hansen født den 16. maj 1864 og Sidse Kirstine Hansen født den 14. november 1854. De flyttede lidt rundt

Læs mere

Jens Peder Rasmussen

Jens Peder Rasmussen Jens Peder Rasmussen Maren Nielsdatter ældste søn Eva Kristensen Marts 2016-1. udgave JENS PEDER RASMUSSEN "1 Jens Peder Rasmussen *1786-1834 Marens ældste søn Jens Peder Rasmussen blev født 21. marts

Læs mere

Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts 1897. Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført

Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts 1897. Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts 1897. Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført for 16.000 kr. Nuværende bygninger opført i 1929 for

Læs mere

Gl. Turisten. en passagermotorbåd. bygget 1922 i Ry. Ferskvandsmuseet Siimtoften 18 8680 Ry tlf. 8689 0199 e-mail: fmr@ferskvandsmuseet.

Gl. Turisten. en passagermotorbåd. bygget 1922 i Ry. Ferskvandsmuseet Siimtoften 18 8680 Ry tlf. 8689 0199 e-mail: fmr@ferskvandsmuseet. Gl. Turisten en passagermotorbåd bygget 1922 i Ry Ferskvandsmuseet Siimtoften 18 8680 Ry tlf. 8689 0199 e-mail: fmr@ferskvandsmuseet.dk 1 Forhistorie Fra 1861 og frem til 1922 var det Hjejle-selskabet

Læs mere

BA ØKONOMI - VALGFAG. Vintereksamen 2014-2015. Ordinær eksamen. Skriftlig prøve i: 4620710068 Immaterialret. Varighed: 3 timer. Hjælpemidler: Alle

BA ØKONOMI - VALGFAG. Vintereksamen 2014-2015. Ordinær eksamen. Skriftlig prøve i: 4620710068 Immaterialret. Varighed: 3 timer. Hjælpemidler: Alle BA ØKONOMI - VALGFAG Vintereksamen 2014-2015 Ordinær eksamen Skriftlig prøve i: 4620710068 Immaterialret Varighed: 3 timer Hjælpemidler: Alle OPGAVE 1 Michael Simonsen drev i 1990 erne et firma under navnet

Læs mere

Historiebrug. Hvad er historiebrug? Noget, vi gør hele tiden. Politisk historiebrug. Reklamer, underholdning og traditioner

Historiebrug. Hvad er historiebrug? Noget, vi gør hele tiden. Politisk historiebrug. Reklamer, underholdning og traditioner Historiebrug Historie er mange ting, og historien er til stede overalt omkring os. Historie er noget, vi alle bruger på en række forskellige måder. Det kaldes "historiebrug". Hvad er historiebrug? Når

Læs mere

RETTEN PÅ BORNHOLM DOM

RETTEN PÅ BORNHOLM DOM RETTEN PÅ BORNHOLM DOM afsagt den 13. december 2018 Sag BS-26867/2018-BOR Sagsøgerne (1-16) (alle advokat Peter Paldan Sørensen) mod Sagsøgte (advokat John Jørgensen) Denne afgørelse er truffet af Dommer.

Læs mere

Poul Pava Børnenes kunstner

Poul Pava Børnenes kunstner Poul Pava Børnenes kunstner Jamen jeg har sgu da ikke brug for anerkendelse fra en eller anden akademiker, som aldrig drev det til noget selv, og så er han professor og kan sidde og nedgøre andre folks

Læs mere

Et fritidsliv med sejlads 6. af Hans "Kringle" Nielsen Toldbodgade Nyborg

Et fritidsliv med sejlads 6. af Hans Kringle Nielsen Toldbodgade Nyborg Et fritidsliv med sejlads 6 af Hans "Kringle" Nielsen Toldbodgade Nyborg På det tidspunkt i 1957/58, hvor jeg var ung svend på konditori Sct. Knud i Odense, blev jeg kontaktet af en af de sidste to medlemmer

Læs mere

Pakhuset (tv) og fiskesalget (th) er blandt de bygninger, der dominerer havnen.

Pakhuset (tv) og fiskesalget (th) er blandt de bygninger, der dominerer havnen. kulturmiljø - beskrivelse og fotos 2011 Pakhuset (tv) og fiskesalget (th) er blandt de bygninger, der dominerer havnen. Fra det grønne område ovenfor havnen (tv). Den centrale plads midt i byen (th). Den

Læs mere

Erhverv og industri Trævarefabrikken i Hinnerup Træskofabrik

Erhverv og industri Trævarefabrikken i Hinnerup Træskofabrik Erhverv og industri Trævarefabrikken i Hinnerup Træskofabrik Det store område, hvor nu Handelsgården m.m. ligger, har fra 1860erne til slutningen af 1960erne været byens industriområde. På grunden ved

Læs mere

Vejrup Sognearkiv -da toget kom til Vejrup i 1916.

Vejrup Sognearkiv -da toget kom til Vejrup i 1916. Vejrup Sognearkiv -da toget kom til Vejrup i 1916. I år er det 100 år siden toget kom til Vejrup helt nøjagtigt åbnede Grindstedbanen den 1. december, 1916. Hvor stor en begivenhed det har været, kan vi

Læs mere

Spørgsmål til Karen Blixen

Spørgsmål til Karen Blixen Spørgsmål til Karen Blixen Af Dorte Nielsen Karen Blixen afsnit 1 1. Hvor ligger Rungstedlund? 2. Hvornår blev Karen Blixen født? 3. Hvor mange år var hun i Afrika? 4. Hvornår udkom hendes første bog?

Læs mere

Vores oldemor (Sidse Kirstine Hansen) og oldefar (Hans Peter Hansen) i Mandemark ved Busenevej 12. Billedet skønnes at være fra ca

Vores oldemor (Sidse Kirstine Hansen) og oldefar (Hans Peter Hansen) i Mandemark ved Busenevej 12. Billedet skønnes at være fra ca Vores oldemor (Sidse Kirstine Hansen) og oldefar (Hans Peter Hansen) i Mandemark ved Busenevej 12. Billedet skønnes at være fra ca. 1925. Vores Mormor (Annette Sofie Hansen (født Rasmussen)) og morfar

Læs mere

Agenda. 9:00-9:10 Velkomst og introduktion Lars Hajslund, VisitHerning

Agenda. 9:00-9:10 Velkomst og introduktion Lars Hajslund, VisitHerning Agenda Program Facilitator 9:00-9:10 Velkomst og introduktion Lars Hajslund, VisitHerning 9:10-9:30 Introduktion til projektet og de overordnede mål herunder: Vækstpotentiale i erhvervet Specielle forhold

Læs mere

Disse sider er udarbejdet af Arne Damsted Rasmussen - Odense 11. april 2017.

Disse sider er udarbejdet af Arne Damsted Rasmussen - Odense 11. april 2017. Hans Damsteds nodesamling af egne kompositioner nedskrevet i perioden 8. september 1946 til 22. november 1948 medens han boede på alderdomshjemmet i Otterup. Hans Damsted stående på gårdspladsen i Gyrup

Læs mere

Hvis der er nogen der har nogen der ved mere end det jeg fortæller vil vi meget gerne hører dette

Hvis der er nogen der har nogen der ved mere end det jeg fortæller vil vi meget gerne hører dette Vi skal nu ud at se på gravsten. Desværre er det sådan, at når gravstedet ikke mere bliver fornyet, bliver gravstedet sløjfet og stenen kørt væk, og samtidigt forsvinder der jo også en historie. Lokalarkivet

Læs mere

25-års jubilarer i københavn - 2009 Af: StilladsInformation

25-års jubilarer i københavn - 2009 Af: StilladsInformation 25-års jubilarer i københavn - 2009 Af: StilladsInformation Torsdag den 3. december 2009 blev der igen holdt jubilæumsreception for 25-års jubilarer i Stilladsarbejdernes Brancheklub af 1920 i København.

Læs mere

Atommodeller - Den optiske bænk - 2 takts-dieselmotoren - undervisningsmaterialer til folkeskolen

Atommodeller - Den optiske bænk - 2 takts-dieselmotoren - undervisningsmaterialer til folkeskolen Atommodeller - Den optiske bænk - 2 takts-dieselmotoren - undervisningsmaterialer til folkeskolen Mogens Vestergaard Petersen og Eric Dræby startede i 1943 virksomheden PODIS Petersen og Dræby interessent

Læs mere

Luftfoto af Ølsted fra 1954. Markeringerne og tallene referere til bygningerne som er beskrevet i teksten.

Luftfoto af Ølsted fra 1954. Markeringerne og tallene referere til bygningerne som er beskrevet i teksten. Ølsteds tilblivelse Navnets oprindelse er uvis, men der kan være sket en sproglig nedslidning fra Oldsted eller Oldensted. Det sidste navn virker meget sandsynligt, jfr. betegnelserne Skovbjergvej og Skovhaver,

Læs mere

Beretning 2012. Antenneforeningens 40. beretning.

Beretning 2012. Antenneforeningens 40. beretning. Beretning 2012. Antenneforeningens 40. beretning. Året 2012 har igen været et meget aktivt år for Brædstrup Antenneforening. Vi fejrede 40 års jubilæum på Pejsegården, hvor mange af vores medlemmer mødte

Læs mere

Da jeg var på jeres alder var der kun 7 års obligatorisk skolegang. Hvis man var blevet træt af skolen, kunne man gå ud efter syvende.

Da jeg var på jeres alder var der kun 7 års obligatorisk skolegang. Hvis man var blevet træt af skolen, kunne man gå ud efter syvende. Kære elever fra 9. årgang Da jeg var på jeres alder var der kun 7 års obligatorisk skolegang. Hvis man var blevet træt af skolen, kunne man gå ud efter syvende. Og det gode var dengang, at man også kunne

Læs mere

Gammel milepæl før Rolfsted

Gammel milepæl før Rolfsted Gammel milepæl før Rolfsted 2016-1 1 Siden sidst. I år har vi haft en ny idé. Vi har vist nogle af vores gamle film på arkivet to eftermiddage i efteråret. Første gang handlede det om Anne Marie Pedersen,

Læs mere

Udbyneder-Kastbjerg Lokalhistorisk Forening. fejrer 2. april års jubilæum

Udbyneder-Kastbjerg Lokalhistorisk Forening. fejrer 2. april års jubilæum Udbyneder-Kastbjerg Lokalhistorisk Forening fejrer 2. april 2017 25 års jubilæum Start på Havndal skole i 1992 Arkivets start Efter at Udbyneder-Kastbjerg sogne 1. april 1970 var blevet en del af den større

Læs mere

En købmandsfamilie i Sydvestjylland.

En købmandsfamilie i Sydvestjylland. 1 Alslev Vindmølle omkring 1915 En købmandsfamilie i Sydvestjylland. Da lærer Karl Kristiansen (1858-1941) omkring 1925 flyttede fra Sjelborg og købte vindmøllen i Alslev af bygmester Alfred Knudsen, blev

Læs mere

MØLESTEN FRA RANDERS TIL HELE VERDEN

MØLESTEN FRA RANDERS TIL HELE VERDEN Randers Amtsavis 7. Maj 2011 MØLESTEN FRA RANDERS TIL HELE VERDEN Mølestensfabrikken Engsko var en af Randers' tidlige eksportsucceser. Af Tina Knudsen Jensen, arkivar Randers Lokalhistoriske Arkiv. Ekspreskværnen

Læs mere

J~ l, I. j G' Kend din by Sørvad. Fortællesti på 4,5 km. Udarbejdet af: Emma Ahle, Elias Lorentzen, Mathias Christiansen og Emma Sloth. ~('i...

J~ l, I. j G' Kend din by Sørvad. Fortællesti på 4,5 km. Udarbejdet af: Emma Ahle, Elias Lorentzen, Mathias Christiansen og Emma Sloth. ~('i... :, Kend din by Sørvad. Fortællesti på 4,5 km > ri" / >< ~('i..... a:..møllevange~o=s;."../ '.' '. J~ l, I.~ j ~' 1.', G' Udarbejdet af: Emma Ahle, Elias Lorentzen, Mathias Christiansen og Emma Sloth. '~

Læs mere

- 15 år i branchen. - 15 år i branchen

- 15 år i branchen. - 15 år i branchen Hvem er vi blev startet under navnet Smedegaarden Hejnsvig i 1997, men skiftede navn til i 2008. Grundlæggerne Morten Bay Petersen og Laila Skovsgaard startede med produktion af bl.a. stålkonstruktioner

Læs mere

Kunstnere, der har malet billeder i Randbøl sogn

Kunstnere, der har malet billeder i Randbøl sogn Kunstnere, der har malet billeder i Randbøl sogn Tekst og affotografering N.M. Schaiffel-Nielsen En glad Erik Fogh Nielsen. Billedet er taget ved den sidste Pinseudstilling Erik Fogh Nielsen deltog i.

Læs mere

25-års jubilarer i københavn - 2013 Af: Arne Iversen, StilladsInformation

25-års jubilarer i københavn - 2013 Af: Arne Iversen, StilladsInformation 25-års jubilarer i københavn - 2013 Af: Arne Iversen, StilladsInformation Torsdag den 14. november var der inviteret til jubilæumsreception i 1920-klubben. Tre af klubbens mere end 600 medlemmer har i

Læs mere

Lektion 7 Funktioner og koordinatsystemer

Lektion 7 Funktioner og koordinatsystemer Lektion 7 Funktioner koordinatsystemer Brug af grafer koordinatsystemer Lineære funktioner Andre funktioner ligninger med ubekendte Lavet af Niels Jørgen Andreasen, VUC Århus. Redigeret af Hans Pihl, KVUC

Læs mere

Gravsten Thyregod Kirkegård 31-60

Gravsten Thyregod Kirkegård 31-60 Gravsten Thyregod Kirkegård 31-60 Mette Marie Frederiksen var gift med Frederik Krusborg. Hun døde ung og som Frederik første kone på Kollemortenvej 57. Gerthart Sørensen Hans broder har skrevet følgende

Læs mere

Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre.

Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre. Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre. Jens Christian Nielsen 1869-1943 Maren Kirstine Lumbye 1873-1903 Jens Chr. Nielsen blev født d. 16. august 1869, som søn af husmand Gabriel

Læs mere

Side 12. Fint restaureret Bolinder Munktell

Side 12. Fint restaureret Bolinder Munktell Side 12 Juni kvartal 2014 12. Årgang Medlemsblad Fint restaureret Bolinder Munktell Side 2 Side 11 Bestyrelse og udvalg. Formand: Kaj Pedersen Bøjden Landevej 2, Bøjden Telf.: 6260 1718 Mobil: 4091 8264

Læs mere

Holdturnering, Finale

Holdturnering, Finale Række C2 Bane 25-26 Navne: Klub: 1: 2: 3: 4: 20'ere: Plus: Minus: Ialt: Plads: Sonja Andresen Poul Spaabæk Gunnar Pedersen Johan Andersen Grindsted FFI 6: C2p1 1: XXX XXX 16 16 0 32 40 2: XXX XXX 20 20

Læs mere

FANTASTISK AFSLUTNING PÅ 2-TIMERS GRUPPE C

FANTASTISK AFSLUTNING PÅ 2-TIMERS GRUPPE C FANTASTISK AFSLUTNING PÅ 2-TIMERS GRUPPE C Hvad der blot skulle have været fyld i et hul i kalenderen, gik hen og blev et særdeles spændende løb! Med et hul i kalenderen på tre uger skulle onsdagen sådan

Læs mere

På jagt efter historiske problemstillinger i. Den Fynske Landsby og 9. årgang

På jagt efter historiske problemstillinger i. Den Fynske Landsby og 9. årgang På jagt efter historiske problemstillinger i Den Fynske Landsby 7.-8. og 9. årgang Velkommen Velkommen til Den Fynske Landsby. Den Fynske Landsby ser ud som mange landsbyer så ud på Fyn i 1800-tallet.

Læs mere

Månedens. Lille Frederikshavn

Månedens. Lille Frederikshavn Tekst: Erik S. Christensen, Layout: Poul Erik Dybdal Pedersen Lille Frederikshavn Kvarteret mellem den gamle Sæbybane, den gamle Sønderstrand, Kalkværksvej og Baader bæk kaldes for bette Frederikshavn.

Læs mere

Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført

Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts 1879. Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført for 16.000 kr. Nuværende bygninger opført i 1929 for

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Parti fra Hudevad 2009/1 Siden sidst. Udflugt til Ladbyskibet d. 13. 9. 2008 En dejlig solrig lørdag i september drog 15 personer til Ladby. Det blev en oplivende

Læs mere

Sdr. Kongerslev. Gården ligger på Svanholmsmindevej 8, 9293 Kongerslev, på matrikel nr. 16b og 14c, og ejes pt af Mette Marie Hviid Clausen.

Sdr. Kongerslev. Gården ligger på Svanholmsmindevej 8, 9293 Kongerslev, på matrikel nr. 16b og 14c, og ejes pt af Mette Marie Hviid Clausen. Kongerslev Gården i Kongerslev Omkring 1916-18 køber Mormor og Morfar en gård i Kongerslev, som er på 16 tdr. land. På denne gård blev vores mor Nelly og vores moster Ingeborg født d. 17-10-1918. Gården

Læs mere

VREDENS BØRN. Danmark for 125 a r siden

VREDENS BØRN. Danmark for 125 a r siden Danmark for 125 a r siden Danmark var for 125 år siden et lille land med 2,5 millioner indbyggere. Langt de fleste boede på landet, men mange var begyndt at flytte til de store byer som København og Århus

Læs mere

Grønholtvej 15, Bakkehuset

Grønholtvej 15, Bakkehuset Grønholtvej 15, Bakkehuset Matrikelnummer Matr.nr. 32 Grønholt by, Grønholt sogn hus ved den gamle indkørsel til Kollerisgården. Det gamle hus nr. 3. Ejendommen er på 1172m2. På Ejendommen er der i 1983

Læs mere

Kvinderne ud på arbejdsmarkedet. De store epidemier. Starten på det hele. Terrordrab på to overlæger. Første sygehus med talegenkendelse

Kvinderne ud på arbejdsmarkedet. De store epidemier. Starten på det hele. Terrordrab på to overlæger. Første sygehus med talegenkendelse Starten på det hele De store epidemier Terrordrab på to overlæger Kvinderne ud på arbejdsmarkedet Første sygehus med talegenkendelse VEJLE SYGEHUS FEJRER 125 ÅRS JUBILÆUM Jubilæet bliver markeret med denne

Læs mere

Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del)

Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del) Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del) Tekster N.M. Schaiffel-Nielsen Postkortene N.M. Schaiffel-Nielsens arkiv Postkortene er primært fremstillet af gårdejer, køb- og kromand Søren L.

Læs mere

Kalender 2019 er opdateret

Kalender 2019 er opdateret Kalender 2019 er opdateret Kalender 2019 er nu opdateret Et motorcykelkørekort med spor til Sachsen For godt 10 år siden valgte jeg at tage et kørekort til motorcykel. I den forbindelse stod det mig hurtigt

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

Nr. 59- Persillekræmmeren - 2008

Nr. 59- Persillekræmmeren - 2008 Nr. 59- Persillekræmmeren - 2008 Brugsuddeler 1955 1963 En gammeldags Brugs var en indkøbsforening, hvis medlemmer (andelshavere) valgte en bestyrelse, der ansatte en uddeler som forestod det daglige købs-

Læs mere

Jens Birch Lars Ersgaard. BUSSERNE FRA SVENDBORG Smith, Mygind & Hüttemeier - Nordisk Karosserifabrik

Jens Birch Lars Ersgaard. BUSSERNE FRA SVENDBORG Smith, Mygind & Hüttemeier - Nordisk Karosserifabrik Jens Birch Lars Ersgaard BUSSERNE FRA SVENDBORG Smith, Mygind & Hüttemeier - Nordisk Karosserifabrik ET BÅDEBYGGERI I SVENDBORG I modsætning til flere andre af de kendte danske karrosserifabrikker har

Læs mere

Kort over Kerteminde 1859. Her kan du læse om, hvad det betyder, når man kalder Kerteminde en købstad.

Kort over Kerteminde 1859. Her kan du læse om, hvad det betyder, når man kalder Kerteminde en købstad. Blandt fiskerdrenge og tjenestepiger - Kerteminde i 1800- og 1900-tallet Kerteminde er en typisk dansk by. Ligesom de fleste andre byer ligger den ved havet og har en historie, der går tilbage til middelalderen.

Læs mere

1921-2011 90-ÅRS JUBILÆUMSSKRIFT

1921-2011 90-ÅRS JUBILÆUMSSKRIFT 1921-2011 90-ÅRS JUBILÆUMSSKRIFT 90 ÅR MED JORD OG PLANTER Den 1. april 2011 er det 90 år siden, Axel Bech etablerede sin anlægsgartnerforretning i Ordrup. Der er sket meget siden da. Branchen har gennemgået

Læs mere

Grønhøjgård. 25 år. som institution i Bramsnæs Kommune

Grønhøjgård. 25 år. som institution i Bramsnæs Kommune Grønhøjgård 25 år som institution i Bramsnæs Kommune Grønhøjgårds historie. Grønhøjgårds historie fra fæstegård til moderne institution i Bramsnæs kommune Ejby bestod i gammel tid af 16 gårde og en snes

Læs mere

side 9 manden flemming Dupont StilladsInformation nr. 59 - november 1999 - et jubilæumsportræt Alder: 53 Start i branchen: 1974 Solrød Stilladser

side 9 manden flemming Dupont StilladsInformation nr. 59 - november 1999 - et jubilæumsportræt Alder: 53 Start i branchen: 1974 Solrød Stilladser StilladsInformation nr. 59 - november 1999 side 9 manden flemming dupont - et jubilæumsportræt Navn: Bopæl: flemming Dupont dragør Alder: 53 Start i branchen: 1974 Firma: Solrød Stilladser Den 30. september

Læs mere

Blåvandshuk Lokalarkiv Ole K. Christensen Varde Museum Holger Grumme Nielsen Bevaringsforeningen for Varde Forsvaret

Blåvandshuk Lokalarkiv Ole K. Christensen Varde Museum Holger Grumme Nielsen Bevaringsforeningen for Varde Forsvaret Samlede indkomne bemærkninger til nedrivningsanmeldelse af bevaringsværdige bygninger (Stampemøllen) på Grærup Havvej 2A, 6840 Oksbøl samt partshøring i forbindelse med varslet 14)forbud mod nedrivning

Læs mere

Truck of the year 2008.

Truck of the year 2008. Den nye TGS. Truck of the year 2008. www.man.dk S for Sejrherre af Truck of the Year 2008 Ingen anden lastbilproducent har vundet prisen Truck of the Year 7 gange og det overrasker ikke. MAN har med den

Læs mere

Industriens vugge i Brede

Industriens vugge i Brede Industriens vugge i Brede Efter anden verdenskrig fik Klædefabrikken økonomiske problemer og produktionen gik i stå og storhedstiden var slut. Ca. 600 familier blev arbejdsløse og skulle derfor finde andre

Læs mere

I ét med naturen FRITIDSHUS. Tænk nyt når du tænker. Milano.Design.Furniture

I ét med naturen FRITIDSHUS. Tænk nyt når du tænker. Milano.Design.Furniture FREDAG 27. MARTS NR. / 2015 61 Tænk nyt når du tænker FRITIDSHUS PREMIERE FJORDHUSET I ROSKILDE WWW.EBK.DK I ét med naturen Rum og stuer blev åbnet op, og udsigten blev allestedsnærværende, da Camilla

Læs mere