Lirekassen April 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lirekassen April 2016"

Transkript

1 Lirekassen April 2016 Denne gang er der indlæg fra: Onsdagsaftener Roskilde Spillemandslaug Roskilde Folkedanserlaug Folk Roskilde Roskilde Spillemandsstævne Fællesmødet MARTS Onsdag 23. Onsdagsaften Onsdag 30. Onsdagsaften APRIL Onsdag 6. Onsdagsaften Laugsaften Spillemandslauget Lørdag 9. Calum Stewart Trio Folk Roskilde Onsdag 13. Onsdagsaften Onsdag 20. Onsdagsaften Onsdag 27. Onsdagsaften M.C. Hansen & Jacob Chano og Ray Cooper Folk Roskilde Onsdagsaftener Sted: Kulturhuset Kildegården, Helligkorsvej 5, lokale 101 (1. sal, elevator i bygningens vestende). Tid: Fri entré. Salg af drikkevarer og kage til rimelige priser. Alle er velkomne - både i bunkespillet og på dansegulvet, med eller uden dansepartner, med eller uden erfaring Piraterne med bl.a. opfriskning af Finnskogs-pols Roskilde Spillemandslaug Bunkespil Ebba & De Andre Rimmen Anette & Kai Aage Bunkespil Lone, Vibeke, Per & Morten TrioNorr Bunkespil Roskilde Krukkerne V.H.K Birgitte & Karen Onsdagsværter: Birthe og Kurt Bunkespil - forspiller Jørgen (Jyllinge): 13.4.: Jacobsens Rheinlænder nr. 1 Svensk Annas Vals Schottis från Blyberg A.P. s Ottemandsdans Kyllinge-Sørens Dands* Hambo e. Anders Johnsson Karis Pers Polska (spilles som hambo) Hemmelig Sekstur - Sebbersund Hopsa.

2 : Jacobsens Rheinlænder nr. 2 Den fine Madam Sne Schottish eft. Plog Anders Hansson Kontra med mølle Baglæns Kontrasejre Jeppes Cykelpolka Mads Enggårds Hamborger Danish Tune (Vinterengelsker stor kreds)* Hopsa fra Salling : Frem og tilbage med Frida Eriksmåla Marknadsvals Skottish fra Højby Tosse Marens totur - Contra 4 Tuur Noas Snoa (D-dur) Hamborger Svejtrit Gl. Totur fra vejle Tellings Hopsa. Reserver alle tre dage: Pottemagervalsen - Karens Vals - Vagns Schottish - Oldermandens Schottish - Mettes Firtur. Repertoiret til denne måned er en blanding af gammelt og nyt - og forholdsvis nyt. Jeg håber, at I tilgiver mig for at tage nogle af mine egne melodier med, men jeg vil jo gerne have dem afprøvet. Reserverne er taget med, fordi der nogle gange ikke er dansere nok til kvadriller. * De nye melodier bliver spillet på laugsaftenen i april. Med spillehilsen, Jørgen (Jyllinge) Onsdagsaften med Habadekuk 18. maj på Gimle Nu har både Spillemandslauget og Folkedanserlauget fået overrakt deres gavebrev i anledning af, at begge laug i kan fejre deres 40-års jubilæum. Gaven blev overrakt af Folk Roskilde og består i, at Folk Roskilde arrangerer bal med Habadekuk på Gimle til en uhørt lav billetpris, nemlig 50 kr. for alle! Nogle har troet, at dette arrangement kun var for medlemmer af Lirum Larum foreningerne men det er faktisk et åbent arrangement, ligesom Folk Roskildes andre koncerter. Så derfor er det en god idé at købe billet på forhånd! Det kan ske på Man kan også gå ind i Gimles café og købe billet. Det koster 10 kr. i gebyr. Endelig kan man købe billet ved Folk Roskildes koncerter 9. og 27. april, se længere fremme her i Lirekassen. Vi håber, at rigtig mange vil komme og danse til Habadekuk den 18. maj kl Lene Buch, Folk Roskilde Roskilde Spillemandslaug Laugsaften onsdag den 6. april Laugsaftenerne er for medlemmer af Roskilde Spillemandslaug. De afholdes den første onsdag i hver måned (sep.-maj) på Kildegården, kl , hvorefter lauget spiller til dans kl På laugsaftenen i marts havde vi besøg af Jeppe Nørgaard, og det fik vi en rigtig god aften ud af. Han viste buestrøg og betoninger af de forskellig toner, springbue i hopsa, og han fik gjort det klart, at når melodien begynder, så er alle med fra første tone, og at man med stor fordel øver sig hjemme, så man er klar til sammenspillet i lauget. Til laugsaftenen i april er aftenens forspiller Nikolaj Wamberg, som har været her før, han spiller violin og bas. Aftenens forløb er som følger: Lauget spiller nedenstående program Meddelelser Pause med kaffe og brød til. Der er også øl og vand.

3 Månedens melodi er: Schottis e. Plog Anders Hansson Og Jørgen Sten har lavet en ny melodi, vi lige skal prøve: Danish Tune - Vinterengelsker Vi fortsætter med aftenens program Pause Spil til dans Spilleprogrammet til denne aften: Den skæve marsch Fynbo fra Salling Jakobsens Rheinlænder nr. 2 Den skæve Bogbinderdansen Kylling-Sørens dans A vil danse med Mett Mari Kællingens kat den snapped en mus For at være som man bør Vil du ha min kone Kirsten og jeg Hambo e. Lasse i Svarven Vores egen hopsa Sebbesund hopsa Lyø schottish nr. 1 Norsk schottish Schottis e. Plog Anders Hansson Jens Pingens firtur Kliplev Marked Sjampa dans Al Capones vals Ingers brudvals Svedskes vals - John og Maries brudevals Kræn Gaades Firetur. Noderne findes på Sidste laugsaften inden sommer: 4.5. Derefter er der havnedans. Til onsdagsværterne: Lauget spiller gerne til dans til en almindelig onsdagsaften! Månedens citat "TAG ET det er hvad enhver spillemand har, ellers er han ikke spillemand. For tag et er hvad han bruger for at få gang i vekselvirkningen imellem dans og musik tag et er spillemandens teknik: bevægelse, rytme, strøg, forsiringer, akkorder, variationer som vokser ud af den gensidige afhængighed imellem spillemandsmusik og gammeldans. Om gammeldansen gælder noget lignende de gamle har også tag et når de danser med en spillemand. Tag et er indviklet at beskrive i en nedskrift ( )" (Thorkild Knudsen i Folkemusikhusets spillebog 6x6) Jørgen Jørgensen, musikdirektør Midsommerfest Lørdag den 25. juni, på Kongsgården i Vester Broby (Strandvejen 11, Vester Broby, 4180 Sorø). Roskilde Spillemandslaug indbyder alle medlemmer i Lirum Larum. Ankomst fra kl. 11. Besigtigelse af lokaliteterne (forhåndsorientering på: frokost: medbragt mad guidet rundvisning, max. 25 personer/ hold fælles kaffe / kage (hvem bager kage? hichr@mail.dk) buskspil - vandreture - afslapning - kongespil m.m. 18 middag: mad fra Lottes Homeparty, Frederiksberg, Sorø bal: med deltagende medlemmer / grupper på skift Under de fleste punkter kan man selvfølgelig foretage sig nogle af ovenfor nævnte aktiviteter efter eget ønske, eller selv finde på. Medbring drikkevarer til eget brug. Service forefindes til alle.

4 4 Tilmelding: (først til mølle!) ved indbetaling af 190 kr. til reg. nr. 1551, konto , mærket: Midsommerfest. Og navn! Dækker kaffe, middag og guidet rundvisning m.m. Deadline 1. maj (der er plads til 80 personer). Gratis mulighed for overnatning i shelter i den gl. svinestald, hvor der er toilet, bad og et lille tekøkken. Her er der plads til personer. Roskilde Spillemandslaug, Hans Ivar ( ) Fra oldermanden Tak for en god generalforsamling se referatet nedenfor. Årets væsentligste punkt var fremtiden for laugsaftnerne. Debatten var livlig, og der kom mange gode ideer frem til de fremtidige laugsaftner. Disse ideer vil vi arbejde videre med. Posten som musikdirektør var der ingen, der havde lyst til, så nu ligger arbejdet med laugsaftnerne hos bestyrelsen. Vi var så heldige, at bestyrelsen blev udvidet med Lise Bergsøe, så nu har vi også flere ressourcer at sætte ind. På førstkommende bestyrelsesmøde vil vi lægge en plan for det kommende år og fordele de praktiske opgaver. En dejlig overraskelse under punktet eventuelt var det, da vi fik besøg af Folk Roskilde og de overrakte gaven i anledning af vores 40-års jubilæum: bal på Gimle med Habadekuk onsdag d. 18. maj. Der bliver blot en entré på 50 kr. Så vil du være sikker på at få en plads, er det en god ide at købe billetten på forhånd. Tusind tak til Folk Roskilde! Omkring vores 40-års jubilæum lørdag den 10. september vil jeg lige minde om, at vi vil blive meget glade, om nogle af vore lokale komponister vil begave lauget med en jubilæumsmelodi, vi kan spille til vores jubilæum. Afleveringsfrist 1. maj til Ida eller Maiken. Hilsen Ida Soer Johannessen, oldermand Generalforsamlingsreferat Referat af generalforsamling i Roskilde Spillemandslaug lørdag den Til stede var 24 medlemmer. 1. Velkomst ved oldermanden og -drik bestående af Gl. Dansk og 1 Enkelt. 2. Valg af ordstyrer: Knud Kristiansen og referent: Birthe Hermansen. Ordstyreren konstaterede, at generalforsamlingen var lovligt indkaldt. 3. Stemmetællere: Kirsten Møbius og Marianne Waarkjær. 4. Oldermandens (Idas) beretning: Der har været afholdt ni laugsaftener, samt været udespil diverse steder: Aldershvile, Musicon, jubilæum for Folkedanserlauget, norsk/dansk aften og Folkedansernes julebal. Havnedans i juni, juli og august, onsdagsdans hele vinteren og 40-års jubilæums-spillemandsstævne nu igen med start fredag aften. Efter sidste generalforsamling kom der en ny struktur i lauget, da Jørgen Jørgensen havde ønsket at stoppe som oldermand, men indvilget i at fortsætte som såkaldt musikdirektør udenfor bestyrelsen og med ansvar for musikken og laugsaftenerne. Ida Soer Johannesen indvilgede i at være oldermand med ansvar for det administrative og udadvendte arbejde.

5 5 Laugsaftenerne har fungeret virkelig godt med fremmødte spillere pr. gang, hvilket er flot ud af en medlemsskare på ca En fantastisk opbakning. Der har til gengæld ikke været så mange dansere disse aftener, men nu har man forsøgt at arrangere noget danseundervisning disse aftener, hvilket danserne har været glade for. Det har også øget antallet af fremmødte. Ang. Fællesballerne (juleballerne): Hidtil har det været danserne fra de tre foreninger, der har arrangeret disse, men fra 2016 indgår spillemændene i planlægningen af disse baller. Ang. Kildegårdens fremtid: Der har været afholdt borgermøder, og lauget har afgivet høringssvar, men nytteløst, da sagen var afgjort på forhånd, nemlig at musikken skulle ligge på 1. og 2.sal. Ombygningen vil ikke få den store indflydelse på vores arrangementer. Spillemandslauget har 40-års jubilæum. Man har derfor lejet Gimle Der holdes bal, hvor musikken leveres af spillemandslauget og grupper, der er opstået heraf gennem de sidste 40 år. Som for to år siden inviterer spillemandslauget til sommerudflugt den til Kongsgården ved Broby. Der har været afholdt otte bestyrelsesmøder. En havde en bemærkning til beretningen om, at det måske var bedre at holde baller sammen med Køge, der lignede os mere efter hans mening. Mette Vedfelt oplyste, at vi under de nye betingelser slap for at afgive lokaler til vinsmagning m.m.. Der vil også nok være flere lokaler til spil. Måske skal der være noget renovering af lokalerne her i foråret. Så vil vi blive flyttet til andre lokaler i nogle andre bygninger. Ida fik ros for nogle gode høringssvar til kommunen. Klapsalver. 5. Kassereren (Maiken) gennemgik regnskabet: Der er brugt flere penge, end der er kommet ind. Lauget fik 2000 kr. for at spille til Aldershvilestævnet. Undervisning på laugsaftener betales via Aftenskolen. Under gaver er der givet 2000 kr. til Roskilde Folkedanserlaug i anledning af jubilæet. Der er desuden givet i forbindelse med dødsfald. En post husleje: 654 kr. er muligvis en meget gammel hidtil ubetalt post (inkl. rykkergebyr). Mette kunne i den forbindelse oplyse, at hun har booket lokalerne nu, at vi har dem, at folkedanserlauget har nr. 101 og spillemandslauget nr Desuden tilstødende lokaler. Vi betaler ikke lokaleleje. Det lille beløb til møder blev kommenteret. Måske skulle bestyrelsen ofre lidt mere på sig selv? Klapsalver. 6. Kaffe/te med Maikens hjemmebag, samt mulighed for øl og vand, forløb i god ro og orden. 7. Indkomne forslag og åben debat: Den fremtidige form på laugsaftenerne: Jørgen Jørgensen har meldt ud, at han nok ikke er musikdirektør i fremtiden. Et forslag blev fremsat om at ansætte en professionel musikdirektør, så man kunne gå mere i dybden med de enkelte melodier. Noget med andenstemmer blev også nævnt. Man skal have øvet melodierne hjemmefra og ikke kun på laugsaftenerne. Måske kunne harmonika, kontrabas og guitar gå sammen og lære mere om basser med hjælp fra en underviser (som det har været gjort under Jørgen (ref.)). Mere i dybden med sammenspillet. Ærgerligt hvis alt det rigtigt gode, som Jørgen har indført, skal løbe ud i sandet. Oldermanden gav udtryk for, at det nok er bedst, at laugsaftenerne ligger i foreningens regi, da det er den, der lægger linjen.

6 Jørgen gav udtryk for, at han ville være til stede. Processen har været god. Der har været undervisning til alle musikgrupper. Det er nok violinerne, der har fået mest ud af det. Harmonikaspillerne mindre. Lauget får megen ros. God spillestil. Danserytmerne går lige ind. Man kan følge musikken på YouTube, finde noder og andenstemmer på Folkets Hus hjemmeside. De unge spillefolk bor næsten alle på Fyn og har ikke lyst til at binde sig mere fast til vores laugsaftener. Han føler sig træt, men det har været hyggeligt. Han står stadig for april og maj. Ida spurgte direkte, om Jørgen kunne tænke sig at fortsætte, hvis der var 2-3 i bestyrelsen, der ville være backinggroup og tage over i de tilfælde, han ikke orkede. Andre: Kunne Månedens Musikdirektør være en ide? Også forslag om, at der kunne være kursus i, hvordan man leder en spillegruppe. Der kom stadig mange synspunkter, bl.a. at man måske skulle huske, at det var amatører, som selvfølgelig kunne blive bedre. Samarbejdet med Køge om baller blev fremført igen. Bestyrelsen skal få laugsaftenerne til at fungere. Punktet blev afsluttet. Laugets 40-års jubilæum: Maiken efterlyste nogen, der var med dengang. Skal finde et indhold. Gimle er lejet Det er meningen, at der skal være dans og musik. Alle fra Lirum Larum opfordres til at indsende ideer til Maiken på mail (maikengrubbe@gmail.com). De gamle opfordres til at melde sig som medplanlæggere, da de har noget information og nogle ideer. På nuværende tidspunkt meldte sig to af de nyere : Per og Ellen. 8. Kontingent 2017: Bestyrelsen foreslog 250 kr. Klapsalver. 91 har betalt på indeværende tidspunkt. Nogle får rykkere. Nogle musikanter er for gamle og har meldt sig ud. 9. Valg af 1 oldermand og 4 bestyrelsesmedlemmer: Som oldermand blev valgt Ida Soer Johannessen. Til bestyrelsen valgtes i øvrigt: Hans Ivar Christophersen, Maiken Grubbe, Mette Vedfelt og Lise Bergsøe. 10. Valg af suppleant: Marianne Friis. 11. Valg af revisor og revisorsuppleant. Birthe E. Jacobsen og Lise M. Pedersen. 12. Evt.: Laugets bas blev taget op igen. Den står stadig hos Bue. Forespørgsel om den kan stå på Kildegården. Nok et forsikringsmæssigt problem. Vi har ikke et rum, der kan aflåses. Forslag om aflåst skab. Forslag om at donere den til Musikskolen og så låne den derfra. Mette er i dialog om mulighed for noget aflåst. Stedet for stævnet: Forespørgsel om, hvorfor ikke havnen, men parken. Hans Ivar svarede, at det havde været vendt, men at stævnegruppens flertal havde besluttet parken i år. Det er godt nok dyrt nu, da kommunen skal have kr. for gulvet, kr. for toiletter og kr. for scenen. (Man har fra stævnegruppens side valgt at spare på toiletterne). Havnen vil være næsten som Kildegården med lidt spredt spil. Vil blive taget op igen til næste år. Det er barokt at skulle betale til kommunen, selvom de også giver tilskud. Hvorfor ikke slå folkedanselauget og spillemandslauget sammen? Det er der pt. ikke interesse for. På spørgsmål om, hvorfor folkedanserne ikke betaler for et orkester til generalforsamlingsballet, blev det oplyst, at bestyrelsen har besluttet at vende tilbage til tidligere praksis, hvor det denne aften er lauget selv, der spiller fremfor udefra kommende orkestre. 6

7 7 Habadekuk spiller på Gimle onsdag kl Entre 50 kr. Måske købe på forhånd. Lene Buch m.fl. fra Folk Roskilde kom med gavekort til spillemandslauget. Kristian Bugge har opfordret til, at spillemandslauget spiller sammen med dem et par numre. Dette arrangement er medtaget i planlægningen af onsdagsaftenerne i maj. Afslutning: Bestyrelsen arbejder videre. Dirigenten takker for god ro og orden. Referent Birthe Hermansen Mindeord Olle Andersson er pludselig og uventet forsvundet fra vores kreds. Han fik et ildebefindende 6. februar og endte på Rigshospitalet i respirator. 12. februar kunne lægerne ikke gøre mere for at holde Olle i live. Olle var en afholdt person, som deltog i mange af Lirum Larums aktiviteter. Han var således i mange år medlem af flere bestyrelser: Roskilde Spillemandslaug, herunder Spillemandsstævnet med ansvar for plakatopsætning og programuddeling, og medlem af Aftenskolens bestyrelse. Han spillede violin, og gjorde det i flere sammenhænge: i Spillemandslauget, i Spillemandsmessen, og de sidste år også i klassisk regi. Personligt lærte jeg Olle at kende ved spilleundervisning, og det udviklede sig gennem årene til et meget nært venskab, først sammen med hans kone Grethe, og siden endnu oftere, da han blev alene. Han var ofte på hverdagsbesøg her i Rytterhuset og med på forlænget weekend i sommerhuset, hvor vi rigtig fik spillet sammen med Hanne, som han bl.a. øvede med, mens maden blev lavet. Mange nætter har Olle og jeg spillet og øvet vores eget program til den lyse morgen, når Hanne var gået til ro. Olle interesserede sig meget for naturen, så vi fik mange snakke om planter, træer, fugle, dyr og fisk, når vi vandrede langs stranden eller i skoven herhjemme. Han var gl. malersvend, hans trænede øje var på udkig og kunne medføre denne kommentar: "Vi skal til at male det eller det!" Det bliver også et savn ikke at have ham som indpisker og fagmand på dette område. En epoke sluttede brat. Ære være Olles minde! Hanne og Hans Ivar PS: Olle blev bisat fra en fyldt Herslev Kirke den 18. februar. Ved sammenkomsten bagefter spillede ca. 15 personer fra Roskilde Spillemandslaug tre af Olles favoritmelodier.

8 Roskilde Folkedanserlaug 8 Dobbeltballet Dobbeltballet med sønderhodag den 27. februar med to nye vinkler i år bidrog til en sikker gourmet- og dansesucces. Om eftermiddagen havde 19 kursister via Musikaftenskolen Lirum Larum på bedste vis slidt med at spille sønderhomelodier hos Peter Uhrbrand (violin) og Ole Mouritsen (harmonika). Ved festmiddagen på restaurant Hua-Long deltog 41 personer, og her var der også tid til at fejre Bues 65-års fødselsdag. Gaven var en dans for fødselaren til en nyredigeret scottish (fra Bues 50-års fødselsdag), komponeret af Jørgen Sten Andersen og spillet af Kurt Nielsen og Jørgen Sten. Efter et hurra til fødselaren drog de glade middagsgæster over til dobbeltbal i festsalen på Østervangsskolen. Her fik 90 dansegæster virkelig en festaften, hvor Jæ Sweevers' fanømusik til sønderhoningdansen vekslede med Rejseorkestrets premiere i Lirum Larum med familie-,kvadrilje- og pardanse til kendte som ukendte roskildemelodier. Alle tog dette nye koncept meget positivt op, hvor der nu pludselig er to orkestre, der har fordybet sig i at arbejde seriøst med den lokale danse- og musiktradition. Glæden hos danserne var simpelthen meget smittende, og der var en ny uforklarlig god dansestemning, der løftede denne aften til noget særligt. Det var tydeligt, at sjællænderne foruden sønderhoningdansene nu også har taget roskildedansene til sig. Sjældent har vi oplevet en så stor danseappetit på et aktivt dansegulv. Den sidste halvdel af aftenen skiftede Jæ Sweevers og Rejseorkestret til at spille for ca. hvert 35. minut. Så mens der var de korte orkesterskift, gik snakken hos de glade dansere ved kaffebordene, inden det næste dansesæt skulle spilles. Og pludselig var der under denne dejlige balaften efter afslutningssangen At samles, skilles ad grundlagt en ny, stærk og levedygtig dansetradition med roskildedanse. Takket være Rejseorkestrets indsats med indsamling, bearbejdning, øvning, overvejelser for valg af melodier og af de danse, der skal benyttes, som Rejseorkestret på bedste vis havde kædet sammen til et troværdig danseprogram, der rammer en genkendelig traditionen i aftenens gammeldanseform. Derfor - kan vi kun sige - tillykke og alle ønsker at få mere. Tusind tak til alle danserne og de to orkestre Jæ Sweevers og Rejseorkestret for jeres medvirken til, at vi på denne aften fik tilført ny energi med masser af menneskevarm livsglæde. Rigtig mange dansere og bestyrelsen i Roskilde Folkedanserlaug glæder sig allerede til dobbeltbal 2017 i Roskilde. Jens Markvard Andersen, formand Generalforsamlingen Kort fortalt havde folkedanserlauget god debat efter formandsberetningen, hvor vi drøftede ideen med, at vi fremover vil lave et festarrangementsudvalg som ad hocgrupper. At vi fortsat vil støtte op omkring onsdagsværterne, hvis de har behov for drøftelse og støtte af deres indslag med danseinstruktion til den første onsdag i måneden. Alle opstillede blev genvalgt. Se mere om referat af generalforsamlingen 12. marts i næste måneds Lirekasse. Formandens årsberetning for år 2015: Bestyrelsen: Folkedanserlaugets bestyrelse konstitueres med tillidsposterne ved Anne-Lise Rasmussen som bestyrelsesmedlemmer, Dorte Sandal som sekretær, Kate Larsen

9 som kasserer og Jens Markvard Andersen fortsætter som formand. Jørgen Jensen stopper efter 22 år i foreningens bestyrelse og endda som kasserer i de fleste år. På bestyrelsesmøderne har årets hovedtema primært været forberedelse af Roskilde Folkedanserlaugs 40-års jubilæum den 17. september. Arrangementer: Der har været mange gode arrangementer i løbet af året, som vi har deltaget i: Roskilde Folkedanserlaug var vært ved generalforsamlingsballet på Kildegården, startende med fællesspisning. Først spillede Roskilde Spillemandslaug op til dans ved forspiller og musikdirektør Jørgen Jørgensen. Dette veloplagte orkester fik en meget velfortjent tak for deres spil, da vi overrakte den ikkeeksisterende pris De gyldne barnedansesko for den rivende udvikling, dette spillemandslaugsorkester har gennemgået via Jørgen Jørgensens enorme indsats. Derefter fortsatte Svøbsk med rytme og nerve. Danseglæden og aktiviteten på gulvet var stor. Dobbeltballet på Hotel Prindsen i februar var helt booket op med 82 gæster til middagen og 132 dansegæster. Jæ Sweevers og Rejseorkestret spillede til dans, og alle nød den gode musik. Der var også tid til uddeling af en fællesgave til Jæ Sweevers i anledning af, at de i år har 35-års jubilæum som orkester. Fællesgaven til Jæ Sweevers fra de fire foreninger under Lirum Larum var en flaske Brøndumsnaps til hver musiker. Orkestret modtog ligeledes Roskilde Folkedanserlaugs ikkeeksisterende traditionspris De gyldne barnedansesko for Jæ Sweevers's arbejde med at viderebringe, fastholde og formidle egnsdansespil, der støtter danserne med den gode danserytme. Maritime Dage med skippervalse m.v. til årets forårsdanse ved spillemandsorkestret Knuds Venners, 13. juni. Endnu en festaften med norsk og dansk folkedans den 20. juni og denne gang sammen med folkedanserne Go'foten (fra Oslo) på Hotel Prindsen. Efter middagen sørgede Roskilde Spillemandslaug og Knuds Venner og den norske hardangerfelespiller for den festlige dansestemning. De norske dansere sang endvidere et flerstemmigt korstykke. Sammen med de norske dansere havde vi alle en storartet oplevelse med norske og danske danse og ikke mindst under gentagelsen af dansen Sønderborg Dobbeltkvadrille. Åben Dans på Musicon med musik af Roskilde Spillemandslaug med udendørs dans den 29. august. Lidt logistikarbejde med madbestilling hos Café Knarr til danserne ved Havnebandens sidste onsdagsaften i sommerens dans på tunet på Roskilde Vikingeskibsmuseum. Ved den gode afslutningsdansesaften glimrede solen også med en smuk solnedgang. Dette markerede på bedste vis, at orkesterleder Knud Kristiansen i løbet af sommeren har budt mange på mange gode onsdagsdanse med deltagere, som alle med glæde ser frem til at fortsætte til næste år med største iver. 40-års jubilæet for Roskilde Folkedanserlaug den 19. september blev om formiddagen skudt i gang med 1 times dans sammen med tilskuere og turister ved dansemusik fra Knuds Venner på Stændertorvet foran det gl. rådhus. Om aftenen i Himmelevskolens festsal var der først festmiddag med musik og Cornelis Vreeswijk-sange med overbevisende 70'er-stil om kærlighed og svig med dramatik og romantik ved guitarog nyckelharpespiller Perry Stenbäck. Birthe Hansen sang traditionen tro en vise. Til middagen var der 92 gæster. Vi fik en blændende og intens festtale med betragtninger om kulturtradition, nærvær og generationers overlevering af den gode rytme i fortælle- og dansetraditionen med parallel til, hvad der er grundlæggende i den danse- og musiktradition, der er 9

10 10 kendetegnende for Roskilde Folkedanserlaug, ved borgmester Joy Mogensen, samt en gave fra Roskilde kommune på 4000 kr. Formanden for folkedanserlauget takkede for festtalen og den store gave. Roskilde Spillemandslaug åbnede aftenens dans, der også bød på to nykomponerede schottischer i anledning af jubilæet, og inden de sluttede, holdt oldermand Ida Soer Johannesen en tale, hvor hun fremhævede den glæde og det fællesskab, som både folkedanser- og spillemandslauget var afhængig af, samt den fortsatte udvikling og inspiration til dans og musik ved vore balarrangementer og i onsdagsdansen på Kildegården om vinteren og ved havnedansen på tunet om sommeren. Desuden modtog vi en check på 2000 kr. af Roskilde Spillemandslaug. Folkedanserlaugets formand takkede for de gode ord og gave. Folk Roskilde ved Lene Buch ønskede jubilaren tillykke med de 40 års virke og donerede en delt gave med en koncert på Gimle med Habadekuk onsdag den 18. maj 2016 med kun 50 kr. i entre. Formanden for folkedanserlauget takkede Folk Roskilde for denne fine idé med en sådan gave. Overrækkelse af bevis for æresmedlem til fhv. kasserer Jørgen Jensen som en tak og anerkendelse af Jørgens store arbejde som en skattet kasserer i 22 år i Roskilde Folkedanserlaug forestod vort æresmedlem Lisbeth Due Andersen. Ligeledes tildeltes Poul Bjerager et æresmedlemsbevis for hans arbejde for folkedansen, dels som medstifter af Roskilde Folkedanserlaug og som vores forenings første formand (for 40 år siden) og dels for hans arbejde med formidling af, hvor vigtigt det er, at de spillemænd, der stiller op til bedømmelse af Rigsspillemandsordningens jury, at disse spillemænd skal kunne spille til dans med et godt dansetav, der støtter danserne. Hertil fik vi hjælp af Roskilde kommunes kulturchef Birgit Pedersen, der med en munter tale til Poul sluttede med at dette æresbevis har du sgu da fortjent at få. Rejseorkestret spillede derefter til dans med hovedvægt på de skønne lokale roskildedanse. Dette orkester, som nu er Danmarks ældste udøvende folkedanserorkester, har endda spillet med samme besætning. Poul Bjerager var ligeledes danseinstruktør i folkedanserlaugets første leveår. Orkestret har ofte siden et par år før søsætning af Roskilde Folkedanselaug aktivt medvirket i folkemusiklivet i Roskilde. Performancedansen med Embla viste os en ny danseopsætning af Rikke Rasmussen. Dansen viste sig at være en meget smuk og betagende historie om, hvilke følelser der er i spil ved en ung piges udelukkelse fra et fællesskab. Slutteligt spillede Michael Graubæks Bastard Kvintet dansemusik, når balmusik er bedst, og dette med rytmeinspiration fra jazzen og som altid med et stærkt bud på dansemusik med rod i dansk folkemusik, når den er bedst. Til sidst takkede formanden alle de deltagende 140 dansere, musikere, performancedansere og de folk, der havde siddet ved indgangskassen og i baren, der alle medvirkede til, at vi havde en uforglemmelig oplevelse på denne 40-års jubilæumsdag for Roskilde Folkedanserlaug. Fællesballet på Østervangsskolen i november med fællesspisning og dans til skiftende orkestre blev igen afholdt i samarbejde med de øvrige lokale folkedanserforeninger. Igen var Roskilde Spillemandslaug med. Nyt var, at Ramsø folkedanser- og spillemandslaug var med igen, og vi havde en god danseaften. Mange kan sikkert nok huske, at aftenen sluttede lidt tidligt, ca. kl. 22, grundet det kraftige snefald, og en del kæmpede med de høje snedriver for at komme hjem. Bestyrelsen har med glæde set, at der nu kommer flere dansere til onsdagsaftenerne. Dette skyldes især, at det er ved at være kutyme, at onsdagsværterne arrangerer danseinstruktion ved månedens 1. onsdagsdans. Onsdagsdansen i december (som vi stod for) havde i år igen et indslag med instruktion i traditionsdans ved Anders Christensen til spil ved Kristian Bugge. Vi har en aftale med Anders om at gentage dette. Da julen igen stod for døren, sluttede vi årets sidste onsdagsdans af med spil af Morten Højrup og Kristian Bugge.

11 11 Fremtid: I år 2016 fortsætter vi med at udvikle vore traditionelle balarrangementer, så danseaftenerne fortsat afspejler den danseglæde, der er for dansere i alle aldre i Roskilde Folkedanserlaug, og vi vil fortsat gerne modtage feedback og gode ideer fra vore medlemmer. Dobbeltballet år 2016 har vi måttet flytte fra Guldaldersalen på Hotel Prindsen til Østervangsskolens festsal, da Hotel Prindsen om sommeren 2015 var gået konkurs. Vi aflyser det årlige Åbningsbal for år 2016, da Roskilde Spillemandslaug afholder deres 40-års jubilæum den 10. september Kampagne for at få flere medlemmer til Roskilde Folkedanserlaug, så vi kan fortsætte med at udvikle og afholde folkedansearrangementer i Roskilde by, fortsættes i år Sammen med de lokale folkedanserforeninger fortsætter vi med at deltage i planlægningen af det årlige Fællesbal, der afholdes 19. november på Østervangsskolen - så vi i år 2016 også samarbejder med og om nye ideer fra Roskilde og Ramsø Spillemandslaug for at styrke musikken til alle foreningernes danseevents, og at vi forhåbentligt også kan medvirke til, at rammerne får et mere tydeligt fokus på dansesamværet med familie- og pardanse. Tak for hjælp og opbakning til: Webmaster Per Søgaard for drift af foreningens hjemmeside ved at holde den opdateret med vore arrangementer osv. Iben Gaarde-Nissen for redigering af vores indlæg til medlemsorganet Lirekassen. Lene Buch for udsendelse af Lirekassen. Revisoren Anne Pedersen, som i år 2015 også har bidraget med PRarbejde. Æresmedlem Lisbeth Due Andersen som ordstyrer ved den årlige generalforsamling. Kristian Søe for det store arbejde med administration af onsdagsaftenerne på Kildegården. Mette Vedfelt med samarbejdet ved Sønderhoningdagen med kurser i dans og spil og om Dobbeltbal m.v. Og ikke mindst en stor tak til musikdirektør Jørgen Jørgensen og oldermand Ida Soer Johannesen for den ypperlige dansemusik fra Roskilde Spillemandslaug. Koordinator Hans Ivar Christoffersen fordi vi glæder os til Roskilde Spillemandsstævne år 2016 og støtter op med deltagelse i forberedelserne. Tak til alle de hjælpsomme personer med praktisk hjælp vi har fået ved arrangementerne med salg af billetter, kagebagning, kaffebrygning og til- og afrigning af salen m.m. i år Tak til alle bestyrelsesmedlemmerne for deres store arbejdsindsats, som I hver især har ydet til, at alle fællesbeslutningerne er forberedt, gennemført og evalueret. Se Kurt Nielsens fotos og videosnaps fra 40-års jubilæumsfestdagen: Jens Markvard Andersen, formand

12 Generalforsamlingsballet Aftenen startede kl. 18 med fællesspisning af de lækre medbragte retter. Fire orkestre med tilknytning til spillemandslauget spillede til dansen. Først det veloplagte Roskilde Spillemandslaug med forspiller Jørgen Jørgensen. Derefter blød kletzmermusik og nærmest ukendte sønderhoningmelodier ved StrengMedVind. Sirenerne fortsatte traditionen tro med spil af deres skønne dansemelodier. Til sidst spillede Optimisterne et rigt repertoire med mere traditionelle dansemelodier. Endnu en gang uddeltes den ikkeeksisterende pris De gyldne barnedansesko - denne gang til Judith Østergård Andersen som anerkendelse for Judiths store arbejde for orkestret Optimisterne i mange år. Således havde de tre Lirum Larum-foreninger en aften med en god fælles oplevelse. Tak til musikerne og til alle dem, der tog et nap i baren. Tak til alle de fremmødte dansere. Jens Markvard Andersen 12 Folk Roskilde Calum Stewart Trio Lørdag den 9. april kl , Gimle, Helligkorsvej 2 Billetter i forsalg: kr. + gebyr. Billetter ved døren: 125 kr. Ungepris: 50 kr. Calum Stewart Trio spiller skotsk, irsk og bretonsk folkemusik i verdensklasse og udfordrer hele tiden traditionen og hinanden, tilfører nye elementer og krydser musikalske grænser. De blander gamle melodier med nyskrevne kompositioner i et eminent, inspirerende og nærmest magisk sammenspil. I 2014 var Calum Stewart og Heikki Bourgault med knap 20 koncerter på deres anden DK-turné og tog publikum med storm. I 2015 udvidedes til en trio med en af Bretagnes bedste kontrabassister, Yann Le Bozec, og publikum kan på turneen den 30. marts-14. april se frem til endnu flere unikke koncertoplevelser med fantastisk keltisk musik i et utrolig flot og dynamisk sammenspil og ikke mindst musikernes virtuose behandling af deres instrumenter. Trioen er netop gået i gang med forberedelse af deres første cd, som forventes at udkomme i det sene efterår.

13 13 Calum Stewart er en af sin tids førende fløjtenister og sækkepibespillere (Uilliann Pipes) med rødder i den traditionelle musik fra sit hjemland, det nordlige Skotland. Med sin kraftfulde, distinkte og lyriske spillestil, med på samme tid en eventyrlig lethed og teknik, er hans unikke spillestil blevet udviklet gennem både de skotske, irske og bretonske traditioner. Calum har arbejdet med en lang række europæiske musikere og spillet mange forskellige genrer. Dette har bidraget til, at han har skabt sin egen og i den grad unikke spillestil, og han fortolker derfor den keltiske musik på sin helt egen måde. Heikki Bourgault kommer fra en ny generation af guitarister og favner den bretonske musiks stærke traditioner. Han har et meget stærkt fundament i den bretonske musik- og dansetradition og skubber grænserne for, hvad der er muligt med den åbent stemte guitar. Han mestrer en fantastisk teknik med guitaren stemt i DADGAD, hvilket giver en åben, farverig og fyldig klang, hvor de underste strenge er baseret på droner, som duplikerer effekten af en sækkepibe på guitaren. Yann Le Bozec er en eminent og meget erfaren musiker, spiller i mange forskellige sammenhænge og er som en af Bretagnes fineste kontrabassister meget efterspurgt som både studie- og turnerende musiker. Dobbeltkoncert: M.C. Hansen & Jacob Chano - Ray Cooper (DK, GB) Onsdag den 27. april kl , Gimle, Helligkorsvej kr. + gebyr; unge 50 kr. + gebyr. Billetter ved døren 125 kr. Ungepris: 50 kr. M.C. kalder sig selv for guitar-slinger og sanger. I over ti år har han rejst rundt med sin guitar og banjo og optrådt for folk i hele verden - fra the Yukon i Canadas nordvestlige hjørne til Vihula i Estland. Han har optrådt i 27 lande og ofte sammen med lokale musikere. Ved denne koncert optræder han sammen med Jacob Chano, der om sig selv siger I m humming and drumming all day. Sammen indtog de Spot DK-scenen i Tønder med stor succes. Denne aften præsenterer vi også Ray Cooper, som mange stadig mindes som Chopper fra Oysterband. Som solist synger han sine egne sange og akkompagnerer sig selv på guitar, cello og mundharmonika. Rays første soloalbum, Tales of Love War & Death by

14 Hanging udkom i 2010 og indeholder mest egne sange med inspiration fra Sverige og Skotland. I august 2014 udkom hans andet album, Palace of Tears, med ti nye sange. En aften med singer/songwritere af bedste skuffe! 14 Roskilde Spillemandsstævne Vil du? - hjælpe med at sprede kendskabet til årets spillemandsstævne? Vi har trykt denne løbeseddel, som gerne må komme ud alle de steder, hvor der spilles spillemandsmusik og danses folkedans. Hvis du skal i byen andre steder end i Roskilde, kan du downloade løbesedlen fra stævnets hjemmeside og printe det antal, du har brug for. Eller du kan få nogle med fra en onsdagsaften, spørg Per-Bjørn eller Iben. Fredag søndag 31. juli 2016 Kildegårdshallen og Folkeparken Rebild Spillemændene Elvings Spelmanskapell (S) Køge Spillemandsforening Højreby Spillemandslaug Hedeselskabet - m.fl. Program Spil i gågaderne - Matinékoncert (gratis) Spille- og danseworkshops Festmiddag - Baller - Natcafé Folkeparken søndag (gratis): Indmarch, koncerter og buskspil Hold øje med stævnets hjemmeside, for snart ligger det fuldstændige program klar der - med tider, fotos og beskrivelser af de medvirkende spillegrupper m.m. Foreløbig ser det sådan ud: Fredag Bal: Roskilde Spillemandslaug, Køge Spillemandsforening, Havnebanden

15 Lørdag Spil i gågaderne Workshops: sammenspil, dans, violinteknik for begyndere og let øvede Matinékoncert: Præsentation af workshops, Elvings Spelmanskapell, Christensen & Kanne, Judy Ryslander Indøvning af stævnemelodier Festmiddag Bal: Rebild Spillemændene, Elvings Spelmanskapell, Højreby Spillemandslaug, Hedeselskabet 15 Søndag Buskspil Indmarch og fællesspil Koncert: Roskilde Spillemandslaug, Rebild Spillemændene, Elvings Spelmanskapell, Christensen & Kanne, Højreby Spillemandslaug, Judy Ryslander, Ramsø Spillemandslaug, Fællesspil Fællesmødet Fællesmødet er et koordineringsmøde for alle Lirum Larums foreninger og underafdelinger. To gange om året mødes repræsentanter for de forskellige områder og drøfter emner af fælles interesse. Alle Lirum Larum-medlemmer er velkomne. Referat af fællesmødet 3. marts Til stede: Hans Ivar Christoffersen (spillemandsstævnet), Maiken Grubbe og Ida Soer Johannesen (spillemandslauget), Kristian Søe (onsdagsaftenerne), Kate Larsen og Jens Markvard Andersen (folkedanserlauget), Torsten Slotsbjerg (Klejnekassen) og Lisbeth Due Andersen (fabrikssekretær). 1) Datoer. Folk Roskilde: 9/4 Calum Stewart Trio. 27/4 Dobbeltkoncert M.C. Hansen og Ray Cooper. 18/5 Bal på Gimle med Habadekuk. 3/6 Ross Ainslie & Jarlath Henderson Trio. 15/9 John Doyle. 1/10 Benny Holst Trio. 13/10 Anja Præst Trio og Mikkel Thomas. 11/11 Jansberg Band. 10/12 Rasmus Lyberth med band. Spillemandslauget: Skovtur og midsommerfest 25/6. 40-års jubilæumsbal 10/9 på Gimle. Folkedanserlauget: Onsdag 18/5 modtager lauget sin 40-års fødselsdagsgave fra Folk Roskilde i form af et bal med Habadakuk på Gimle. Fællesbal ultimo oktober. 2) Roskilde Spillemandsstævne. Datoerne er i år juli. Programsatte navne: Roskilde Spillemandslaug, Køge Spillemandslaug, Judy Ryslander, Christensen & Kanne, Elvings Spelmanskapell, Rebild Spillemændene, Højreby Spillemandslaug, Ramsø Spillemandslaug, Hedeselskabet. 3) Onsdagsaftenerne. Værter er på plads indtil sommer. Der har været danseundervisning den første onsdag i måneden siden efteråret, og det har fungeret rigtig fint; der er kommet flere dansere til. Der er ønske om, at det fortsætter. 4) Fælles infofolder. Iben Gaarde-Nissen har udarbejdet et forslag, som var rundsendt inden mødet. Der er enighed om, at den ser fin ud. Mødet mener, at indstikket skal vise datoer for årets arrangementer fra alle vores foreninger. Folderen skal lægges ud/omdeles, f.eks. til arrangementer, i byen (bibliotek, turistbureau m.m). Til næste år fremstilles så et nyt indstik med nye datoer. 5) Kildegården. Der har været dialog om stedets ombygning i løbet af efteråret. Ida havde foreslået nogle fælles faciliteter i det store fællesrum i billedkunsthuset, men dette blev afvist. Musikken skal være i Kildegården 5. Ida: Vi må få det bedste ud af det.

16 16 6) Hjemmesiden. Tekst, som fremsendes, bliver hurtigt lagt på siden, så alt fungerer fint. 7) Næste møde: Tirsdag 11. oktober Generalforsamling i Klejnekassen Formandens beretning: Følgende blev valgt ved generalforsamlingen i 2015: Jens Markvard Andersen FL (sekretær), Jørgen Jensen FL (kasserer) og Torsten Slotsbjerg SL (formand). Revisor: Søren Præstegaard. Revisorsuppleant: Jens Josephsen. Der har ikke været udlån i Alle bestyrelsesmedlemmer modtager genvalg. Formandens beretning og regnskabet blev godkendt. Alle blev genvalgt. Kasserer Jørgen Jensen havde indsendt forslag. Banken Spar Nord opkræver et højt årligt gebyr; Jørgen vil gerne have generalforsamlingens godkendelse til evt. at foretage skift til en bank, der har mere favorable tilbud. Dette godkendte forsamlingen. Ref.: Lisbeth Due Andersen. Lirekassen indeholder meddelelser fra følgende Lirum Larum foreninger og aktiviteter: Onsdagsaftenerne (koordinator Kristian Søe Højberg, k.hoejberg@gmail.com) Roskilde Spillemandslaug (oldermand Ida Soer Johannessen, oldermanden@yahoo.dk) Roskilde Folkedanserlaug (oldermand Jens Markvard Andersen, jmandersen7@gmail.com) Folk Roskilde (formand Lene Buch, lebuchha@webspeed.dk) Musikaftenskolen Lirum Larum (aftenskoleleder Mette Vedfelt, aftenskolelirumlarum@gmail.com) Roskilde Spillemandsstævne (koordinator Hans Ivar Christoffersen, hichr@mail.dk) Fællesmødet (koordinator Lisbeth Due Andersen, lisbethdue@hotmail.com) Indlæg fra medlemmer af disse foreninger skal fremsendes til formanden/oldermanden senest den 5. i måneden inden indlægget ønskes bragt. Lirekassen udsendes til medlemmerne af Roskilde Spillemandslaug, Roskilde Folkedanserlaug og Folk Roskilde. Adresseændring meddeles til lauget. liste@gmail.com (Roskilde Spillemandslaug), katelarsen13@hotmail.com (Roskilde Folkedanserlaug) eller lebuchha@webspeed.dk (Folk Roskilde). Lirekassen udsendes for alle måneder på nær juli og august. Den udkommer senest den 20. i måneden før. Udsendelse: Lene Buch Redaktør: Iben G. Nissen Se også

Lirekassen November 2015

Lirekassen November 2015 Lirekassen November 2015 Denne gang er der indlæg fra: Onsdagsaftener Roskilde Spillemandslaug Roskilde Folkedanserlaug Folk Roskilde Musikaftenskolen Lirum Larum Roskilde Spillemandsstævne OKTOBER Onsdag

Læs mere

APRIL Onsdag 20. Onsdagsaften Onsdag 27. Onsdagsaften M.C. Hansen & Jacob Chano og Ray Cooper

APRIL Onsdag 20. Onsdagsaften Onsdag 27. Onsdagsaften M.C. Hansen & Jacob Chano og Ray Cooper Lirekassen Maj 2016 Denne gang er der indlæg fra: Onsdagsaftener Roskilde Spillemandslaug Roskilde Folkedanserlaug Folk Roskilde Roskilde Spillemandsstævne APRIL Onsdag 20. Onsdagsaften Onsdag 27. Onsdagsaften

Læs mere

Lirekassen December 2015

Lirekassen December 2015 Lirekassen December 2015 Denne gang er der indlæg fra: Onsdagsaftener Roskilde Spillemandslaug Roskilde Folkedanserlaug Folk Roskilde Fællesmødet NOVEMBER Lørdag 21. Fællesbal Folkedanserlauget Søndag

Læs mere

Lirekassen Oktober 2014

Lirekassen Oktober 2014 Lirekassen Oktober 2014 Denne gang er der indlæg fra: Onsdagsaftener Roskilde Spillemandslaug Roskilde Folkedanserlaug Folk Roskilde Musikaftenskolen Lirum Larum SEPTEMBER Lørdag 20. Åbningsbal Folkedanserlauget

Læs mere

Lirekassen Februar 2016

Lirekassen Februar 2016 Lirekassen Februar 2016 Denne gang er der indlæg fra: Onsdagsaftener Roskilde Spillemandslaug Roskilde Folkedanserlaug Folk Roskilde Musikaftenskolen Lirum Larum JANUAR Onsdag 27. Onsdagsaften Søndag 31.

Læs mere

MAJ Onsdag 20. Onsdagsaften Onsdag 27. Onsdagsaften Fredag 29. Dreamers's Circus & Den Danske Strygekvartet Folk Roskilde

MAJ Onsdag 20. Onsdagsaften Onsdag 27. Onsdagsaften Fredag 29. Dreamers's Circus & Den Danske Strygekvartet Folk Roskilde Lirekassen Juni 2015 Denne gang er der indlæg fra: Onsdagsaftener Roskilde Spillemandslaug Roskilde Folkedanserlaug Folk Roskilde Roskilde Spillemandsstævne MAJ Onsdag 20. Onsdagsaften Onsdag 27. Onsdagsaften

Læs mere

Lirekassen Januar 2016

Lirekassen Januar 2016 Lirekassen Januar 2016 Denne gang er der indlæg fra: Onsdagsaftener Roskilde Spillemandslaug Roskilde Folkedanserlaug Folk Roskilde Musikaftenskolen Lirum Larum JANUAR Onsdag 6. Onsdagsaften Laugsaften

Læs mere

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Medl.nr. IDNr / Par Nr «Navn» «Kontat» «Gade og nr#» «Postnr#» «BY» Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Til kalenderen: 07.02.16 kl. 14-16:30 Besøg af Visens Venner i Køge i bibliotekssalen

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

Nr. 2 oktober 2014-28. årgang

Nr. 2 oktober 2014-28. årgang Hosebåndet Medlemsblad Sæsonstart Nr. 2 oktober 2014-28. årgang Vi har nu danset de to første måneder af sæsonen 14-15 og kan konstatere, at vi har haft en medlemstilgang, der bevirker at vi på en normal

Læs mere

Mødereferat. Generalforsamling

Mødereferat. Generalforsamling Mødereferat Generalforsamling Tidspunkt: Sted: MAN 5 OKT 2009 kl.1900 Fredensborg Bibliotek Jernbanegade 3, 1 sal 3480 Fredensborg Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse

Læs mere

Lirekassen November 2013

Lirekassen November 2013 Lirekassen November 2013 Denne gang er der indlæg fra: Onsdagsaftenerne Roskilde Spillemandslaug Roskilde Folkedanserlaug Folk Roskilde Musikaftenskolen Lirum Larum Roskilde Spillemandsstævne Fællesmødet

Læs mere

Vise Nyt. Visens venner i Randers. www.visensvenneriranders.dk. Januar 2015. 26. årgang

Vise Nyt. Visens venner i Randers. www.visensvenneriranders.dk. Januar 2015. 26. årgang Vise Nyt Januar 2015 26. årgang Visens venner i Randers www.visensvenneriranders.dk Huskelisten Formand : Henne Buch, Saxofonvej 14, 8940-Randers SV 86410633 el.41586480 Program for 1. halvår 2015. Hulemøde:

Læs mere

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Punkt 1: Valg af a) Dirigent b) Referent c) Bisidder d) 2 stemmetællere Inger Christensen, formand for Aalborg Tegnsprogsforening

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger 20011-2012 Praktiske oplysninger Du finder MLF i Holeby skoles gymnastiksal samt på Vestervej 126 (skolens kælder, indgang fra skolegården) Kontingent: Børn/junior Voksne over 21 år Støttemedlemmer Landsforeningen

Læs mere

Harmonika og højskole

Harmonika og højskole 2016 Harmonika og højskole Uge 31 31/7 7/8 2016 Side 2 Send harmonikaen på højskole Livsstilshøjskolen i Gudum inviterer til et fuldstændig fantastisk harmonikakursus, hvor harmonikaen er i centrum. Vi

Læs mere

Ø-LEJREN PÅ LYØ 1970 I 40 ÅR 2010

Ø-LEJREN PÅ LYØ 1970 I 40 ÅR 2010 Ø-LEJREN PÅ LYØ 1970 I 40 ÅR 2010 Udstilling på Lyø Kultur- og Besøgscenter 27. juni 8. august 2010 DET HELE STARTEDE MED MØLLEN PÅ LYØ Når man får Lyø ind i sjælen! 1970 gav Kulturministeriet tilskud

Læs mere

Husk Juleafslutning den 15. december kl. 19.30

Husk Juleafslutning den 15. december kl. 19.30 www. blistrup-graested-folkedansere.dk December 2015 Nr. 3 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Indkaldelse til generalforsamling side 2 Sæsonprogram 2015-2016 side 3 Juleafslutning side 4 Generalforsamling

Læs mere

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6 Medlemsnyt Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6 OBS OBS Danseaften d. 27. marts aflyst - kursus d. 30. marts - Se nedenfor og kalenderen Kære dansere og

Læs mere

OBS: Der er ingen dans tirsdag den 8. marts.

OBS: Der er ingen dans tirsdag den 8. marts. www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2016 Nr. 1 29. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Cykel- og ganghold side 2 Referat fra generalforsamling side 3 Bestyrelse og udvalg side 4 Sæsonprogram

Læs mere

Lirekassen September 2015

Lirekassen September 2015 Lirekassen September 2015 Denne gang er der indlæg fra: Onsdagsaftener Roskilde Spillemandslaug Roskilde Folkedanserlaug Folk Roskilde Musikaftenskolen Lirum Larum SEPTEMBER Onsdag 2. Laugsaften Spillemandslauget

Læs mere

Lirekassen Juni Onsdagsaftener. Havnedans

Lirekassen Juni Onsdagsaftener. Havnedans Lirekassen Juni 2016 Denne gang er der indlæg fra: Onsdagsaftener Roskilde Spillemandslaug Roskilde Folkedanserlaug Folk Roskilde Roskilde Spillemandsstævne MAJ Onsdag 25. Onsdagsaften JUNI-JULI-AUGUST

Læs mere

Lirekassen Marts 2013

Lirekassen Marts 2013 Lirekassen Marts 2013 Denne gang er der indlæg fra: Onsdagsaftenerne Roskilde Spillemandslaug Roskilde Folkedanserlaug Folk Roskilde Musikaftenskolen Lirum Larum Onsdagsaftenerne Sted: Kulturhuset Kildegården,

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger 2012-2013 Praktiske oplysninger Du finder MLF i Holeby skoles gymnastiksal samt på Vestervej 126 (skolens kælder, indgang fra skolegården) Kontingent: Børn/junior Voksne over 21 år Støttemedlemmer Landsforeningen

Læs mere

Musik til sydøsteuropæiske danse

Musik til sydøsteuropæiske danse Musik til sydøsteuropæiske danse Nr. 19 December 2007 Foreningens bestyrelse Birgit Tønnesen, formand 4586 9725 John Jensen, kasserer 4352 2145 Inge Beck, sekretær 4586 2819 Ane-Marie Svendsen 4586 5008

Læs mere

Laugposten. Pinseturen 2014, gik til Orø.

Laugposten. Pinseturen 2014, gik til Orø. Laugposten 23. årgang nr. 01 2014 Indhold: Pinseturen 2014 Columbus & Stegt Flæsk Standerhejsning Generalforsamling Vinsmagning Sømandsaften Stormflod 5.-6. december Julefrokost Orkanen 28. oktober Kontakter

Læs mere

MAJ Onsdag 21. Onsdagsaften Onsdag 28. Onsdagsaften Lørdag 31. Skovtur Svenstrup Gods Spillemandslauget

MAJ Onsdag 21. Onsdagsaften Onsdag 28. Onsdagsaften Lørdag 31. Skovtur Svenstrup Gods Spillemandslauget Lirekassen Juni 2014 Denne gang er der indlæg fra: Onsdagsaftener Roskilde Spillemandslaug Roskilde Folkedanserlaug Folk Roskilde Roskilde Spillemandsstævne MAJ Onsdag 21. Onsdagsaften Onsdag 28. Onsdagsaften

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen i Kvols Foredragsforening tirsdag den 23. februar kl. 19.00

Referat fra generalforsamlingen i Kvols Foredragsforening tirsdag den 23. februar kl. 19.00 Referat fra generalforsamlingen i Kvols Foredragsforening tirsdag den 23. februar kl. 19.00 Ad1) Kim Buus blev valgt som dirigent og Grete Mundbjerg som skriftfører. Ad2) Formandens beretning: 11.1. Holdt

Læs mere

Generalforsamling i VBK

Generalforsamling i VBK Generalforsamling i VBK Referat af ordinær generalforsamling d. 24.11.2015 1. Valg af dirigent samt referent og 2 stemmetællere. 2. Bestyrelsens beretning formand Per Nørgaard Klaus Rasmussen blev valgt

Læs mere

Lirekassen December 2012

Lirekassen December 2012 Lirekassen December 2012 Denne gang er der indlæg fra: Roskilde Spillemandslaug Onsdagsaftenerne Roskilde Folkedanserlaug Folk Roskilde Musikaftenskolen Lirum Larum Fællesmødet Roskilde Spillemandslaug

Læs mere

Storstrømmen. Nr. 1 Januar 2016 NYHEDSBREV FOR PARKINSONFORENINGEN STORSTRØMMENS KREDS. Godt Nytår

Storstrømmen. Nr. 1 Januar 2016 NYHEDSBREV FOR PARKINSONFORENINGEN STORSTRØMMENS KREDS. Godt Nytår Storstrømmen Nr. 1 Januar 2016 NYHEDSBREV FOR PARKINSONFORENINGEN STORSTRØMMENS KREDS Godt Nytår Så er der atter gået et år på godt og ondt Det er gået over forventning med bestyrelsesopgaverne. Selv om

Læs mere

APRIL Onsdag 23. Onsdagsaften Torsdag 24. Basiru Suso Group Folk Roskilde Lørdag 26. Les Lanciers Aftenskolen Onsdag 30.

APRIL Onsdag 23. Onsdagsaften Torsdag 24. Basiru Suso Group Folk Roskilde Lørdag 26. Les Lanciers Aftenskolen Onsdag 30. Lirekassen Maj 2014 Denne gang er der indlæg fra: Onsdagsaftener Roskilde Spillemandslaug Roskilde Folkedanserlaug Folk Roskilde Roskilde Spillemandsstævne APRIL Onsdag 23. Onsdagsaften Torsdag 24. Basiru

Læs mere

Lirekassen Februar 2014

Lirekassen Februar 2014 Lirekassen Februar 2014 Denne gang er der indlæg fra: Onsdagsaftenerne Roskilde Spillemandslaug Roskilde Folkedanserlaug Folk Roskilde Musikaftenskolen Lirum Larum Roskilde Spillemandsstævne Onsdag 5.

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen for Distriktsforeningen af menighedsråd for Viborg Østre Provsti 6. februar 2013

Referat fra generalforsamlingen for Distriktsforeningen af menighedsråd for Viborg Østre Provsti 6. februar 2013 Referat fra generalforsamlingen for Distriktsforeningen af menighedsråd for Viborg Østre Provsti 6. februar 2013 Dagorden ifølge vedtægter: Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Pkt. 4 Pkt. 5 Pkt. 6 Pkt. 7 Pkt. 8 Pkt.

Læs mere

Aalborg Tegnsprogs Ordinære generalforsamling Lørdag d. 16 marts 2013

Aalborg Tegnsprogs Ordinære generalforsamling Lørdag d. 16 marts 2013 Aalborg Tegnsprogs Ordinære generalforsamling Lørdag d. 16 marts 2013 Dagsorden 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent c. Valg af bisidder d. Valg af 2 stemmetæller 2. Årsberetning af: a. Tegnsprogsforeningen

Læs mere

August 2015. Webmaster, Anine Kirk Todsen, Tlf. 5099 2935, E-mail: anine@todsen.eu. Regionens Elektronisk nyhedsblad

August 2015. Webmaster, Anine Kirk Todsen, Tlf. 5099 2935, E-mail: anine@todsen.eu. Regionens Elektronisk nyhedsblad August 2015 Regionens Elektronisk nyhedsblad Sommerferien er slut, og rundt om i foreningerne gøres klar til opstart af ny dansesæson. Regionernes Webmastere har haft ekstra travlt i ferien. Landsforeningen

Læs mere

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Læs i dette lokalnyt bl.a. om: Cykelture 2013, 2. halvår Cykeltursberetninger Landsmøde i Roskilde Generalforsamlingen 2013, formandsberetning

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling mandag 25/01-2016

Referat fra ordinær generalforsamling mandag 25/01-2016 Referat fra ordinær generalforsamling mandag 25/01-2016 19 stemmeberettigede medlemmer. 1. Valg af dirigent; Bent Rask foreslået og valgt Generalforsamlingen lovligt indvarslet. 2. Beretning: Ved formanden

Læs mere

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Januar 2014 nr. 5. Om Medlemsnyt

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Januar 2014 nr. 5. Om Medlemsnyt Medlemsnyt Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Januar 2014 nr. 5 Om Medlemsnyt Efter aftale med bestyrelsen har vi besluttet, at Medlemsnyt skal udkomme hver måned som et

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Referat af Generalforsamling 20. februar 2016.

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Referat af Generalforsamling 20. februar 2016. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. 3. Kassereren fremlægger det reviderede regnskab til godkendelse på generalforsamlingen. 4. Behandling af indkomne forslag. 5. Fastsættelse af

Læs mere

Lirekassen September 2014

Lirekassen September 2014 Lirekassen September 2014 Denne gang er der indlæg fra: Onsdagsaftener Roskilde Spillemandslaug Roskilde Folkedanserlaug Folk Roskilde Musikaftenskolen Lirum Larum Roskilde Spillemandsstævne AUGUST Onsdag

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 28 september / oktober 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Aalborg Kommunale Kunstforening. Referat af ordinær generalforsamling. Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30

Aalborg Kommunale Kunstforening. Referat af ordinær generalforsamling. Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30 Aalborg Kommunale Kunstforening Referat af ordinær generalforsamling Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30 I Teknik- & Miljøforvaltningens & Forsyningsvirksomhedernes kantine på Stigsborg Brygge 5, Nørresundby

Læs mere

Vinder af månedens opgave og en lille hyggepakke - er Johannes Petersen, lejlighed 29. Tillykke! Jill sender følgende hilsen:

Vinder af månedens opgave og en lille hyggepakke - er Johannes Petersen, lejlighed 29. Tillykke! Jill sender følgende hilsen: Til jule-pynte-dagen var der som sædvanlig rigtig god opbakning. En af de dage, jeg altid ser frem til det er simpelthen bare så hyggeligt. Tusind tak til Bruger-/Pårørenderådet for et godt arrangement

Læs mere

Generalforsamling i SAND Hovedstaden, 23.2.16

Generalforsamling i SAND Hovedstaden, 23.2.16 Generalforsamling i SAND Hovedstaden, 23.2.16 Deltagere: Sanna (SANDs sekr., praktikant), René (SANDs sek.), Niels Elbrønd (E- huset, SAND Hovedstaden), Ole Svendsen (SAND Hovedstaden), Michael Høyer (Bornholm),

Læs mere

Bestyrelsens beretning for regnskabsåret 2015

Bestyrelsens beretning for regnskabsåret 2015 Side 1 af 6 Bestyrelsens beretning for regnskabsåret 2015 Lad mig indledningsvist slå fast, at Visens Venner i Køge er en forening med en meget loyal medlemsskare, hvilket kommer til udtryk såvel ved fremmødet

Læs mere

OZ6HR nyt, Januar 2016. Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

OZ6HR nyt, Januar 2016. Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling OZ6HR nyt, Januar 2016 1 Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling 2 OZ6HR nyt, Januar 2016 OZ6HR nyt Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Parallelvej 6A

Læs mere

2014 er nu så småt ved at rinde ud, julen er for alvor over os med travlhed, traditioner og frem for alt hygge med familie og venner.

2014 er nu så småt ved at rinde ud, julen er for alvor over os med travlhed, traditioner og frem for alt hygge med familie og venner. December 2014 Kære medlemmer og familie. 2014 er nu så småt ved at rinde ud, julen er for alvor over os med travlhed, traditioner og frem for alt hygge med familie og venner. Det har været et godt år for

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling den 3/7-2005 kl. 10.00

Referat af ordinær generalforsamling den 3/7-2005 kl. 10.00 Referat af ordinær generalforsamling den 3/7-2005 kl. 10.00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Protokol v. sekretæren 4. Regnskab v. kassereren 5. Indkomne forslag 6. Valg a. Formand

Læs mere

NR. 136 December 2006

NR. 136 December 2006 NR. 136 December 2006 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk Revy 2007 Det første tekstmøde er afholdt. Vi var en halv snes stykker, der var mødt op. Både nogle af skuespillerne

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

Årsberetning 2014. Vi er 60 medlemmer i foreningen i år, incl. 5 passive medlemmer.

Årsberetning 2014. Vi er 60 medlemmer i foreningen i år, incl. 5 passive medlemmer. Årsberetning 2014 I denne sæson 2013/14 kan vi glæde os over et større antal dansere på gulvet hver onsdag aften. Det mærkes, at vi de fleste aftener er 4 kvadriller. Det mærkes ved, at vi fylder rummet

Læs mere

Grundejerforeningen Klintsø

Grundejerforeningen Klintsø Grundejerforeningen Klintsø Til medlemmerne af Grundejerforeningen Klintsø 26. april 2016 Referat af Grundejerforeningen Klintsø s ordinære generalforsamling 2016, søndag den 24. april 2016 kl. 10.00 afholdt

Læs mere

Endnu et år er gået i golfens tegn. Nu sidder vi her igen, til en hyggelig generalforsamling med efterfølgende god mad.

Endnu et år er gået i golfens tegn. Nu sidder vi her igen, til en hyggelig generalforsamling med efterfølgende god mad. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING I DAMERNES TIRSDAGSKLUB 2012 LØRDAG DEN 29. september Kl. 13.30 PROGRAM: Kl. 13.30 Vi mødes ved greenfee huset Kl. 13.45 18 hullers match Kl. 17.00 Kaffe/Kage Kl. 18.00 Generalforsamling

Læs mere

Send din harmonika på højskole

Send din harmonika på højskole 2014 Send din harmonika på højskole Uge 31 27/7 3/8 2014 Side 2 Send harmonikaen på højskole Livsstilshøjskolen i Gudum inviterer til et fuldstændig fantastisk harmonikakursus, hvor harmonikaen er i centrum.

Læs mere

Orkanen Singleklubben med pli.

Orkanen Singleklubben med pli. Orkanen Singleklubben med pli. Orkanens hjemmeside http://www.orkanen.dk Initiativtager og kontaktperson Edith Agerholm, Fårupled 10 7300 Jelling - Tlf. 75 8717 53 Mobil. 22 90 84 22 E-mail. edith.agerholm@jellingnet.dk

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling den 29. april 2014

Referat af ordinær generalforsamling den 29. april 2014 Referat af ordinær generalforsamling den 29. april 2014 Der var mødt 29 grundejere frem plus medlemmerne i bestyrelsen. Ad 1 Valg af dirigent Esben Hansen blev valgt til dirigent (efter to års pause).

Læs mere

Kan musikken sætte Esbjerg på verdenskortet? EK INVITERER TIL DEBAT I MUSIKHUSET ESBJERG

Kan musikken sætte Esbjerg på verdenskortet? EK INVITERER TIL DEBAT I MUSIKHUSET ESBJERG - Esbjerg April Februar 20072006 Kan musikken sætte Esbjerg på verdenskortet? EK INVITERER TIL DEBAT I MUSIKHUSET ESBJERG Kom og mød Torben Seldrup, (Musikhuset Esbjerg), Axel Momme (Vestjysk Musikkonservatorium)

Læs mere

Lirekassen Januar 2018

Lirekassen Januar 2018 Lirekassen Januar 2018 Denne gang er der indlæg fra: Onsdagsaftener Roskilde Spillemandslaug Roskilde Folkedanserlaug Folk Roskilde DECEMBER Onsdag 20. Onsdagsaften JANUAR Onsdag 3. Onsdagsaften Laugsaften

Læs mere

Nr. 4 april 2015-28. årgang

Nr. 4 april 2015-28. årgang Hosebåndet Medlemsblad Folkedans Danmark Nr. 4 april 2015-28. årgang Landsforeningen Danske Folkedansere holdt lørdag den 18. april sit sidste årsmøde under dette navn. En af årsmødets beslutninger var

Læs mere

Maj 2014. Læs i dette nummer: Om Generalforsamlingen Om gamle og nye arrangementer. Læs i dette nummer: GIRO-kort til kontingent Formandens beretning

Maj 2014. Læs i dette nummer: Om Generalforsamlingen Om gamle og nye arrangementer. Læs i dette nummer: GIRO-kort til kontingent Formandens beretning Maj 2014 Læs i dette nummer: Om Generalforsamlingen Om gamle og nye arrangementer Læs i dette nummer: GIRO-kort til kontingent Formandens beretning Side 1 PRISER for kontingent 2014: Medlemskab for par:

Læs mere

Diakonhøjskolens Diakonforbund Årsmøde d. 18. juni 2011.

Diakonhøjskolens Diakonforbund Årsmøde d. 18. juni 2011. Diakonhøjskolens Diakonforbund Årsmøde d. 18. juni 2011. Dagsorden: 1. Valg af dirigent, referent og stemmetællere. Dirigent Leif Bønning, referent Lisbeth Skals Jensen, stemmetællere bliver valgt, når

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Tømrerbakkens grundejerforening den 28/6 2014.

Referat fra generalforsamling i Tømrerbakkens grundejerforening den 28/6 2014. Referat fra generalforsamling i Tømrerbakkens grundejerforening den 28/6 2014. Tilstede: 13 stemmeberettigede parceller Dirigent: Niels Carlsson blev valgt som dirigent og konstaterede at generalforsamlingen

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Fredag den 28. januar Hvem er vi?

Fredag den 28. januar Hvem er vi? Forårets arrangementer 2011 Nymarkens Harmonikaklub Fredag den 28. januar kl. 18.30 Entre: 50,00 kr. under 12 år 25,00 kr. Fredag den 28. januar Hvem er vi? Klubben startedes i 1989 og er således nu på

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen i seniorklubben d. 3.11.14.

Referat fra generalforsamlingen i seniorklubben d. 3.11.14. Referat fra generalforsamlingen i seniorklubben d. 3.11.14. Punkterne følger dagsordenen. 1. Valg af dirigent. Finn Aagaard blev valgt med akklamation. Finn takkede for valget og meddelte, at generalforsamlingen

Læs mere

Maj 2015 8. Årgang Nr. 2

Maj 2015 8. Årgang Nr. 2 Maj 2015 8. Årgang Nr. 2 Afslutningslegestue og Mortens 30 års jubilæum Husk: Træning til pinsetræf mandag den 18. maj kl. 19.30 i drengesalen på Løjtegårdsskolen 3 4 7 9 10 11 12 12 13 Indhold Bestyrelsens

Læs mere

Beboerråd Torsdag den 03.juli 2014, kl. 11.00 12.00. Spisestuen Borgmester Fischers Vej.

Beboerråd Torsdag den 03.juli 2014, kl. 11.00 12.00. Spisestuen Borgmester Fischers Vej. Beboerråd Torsdag den 03.juli 2014, kl. 11.00 12.00 Spisestuen Borgmester Fischers Vej. Deltagere: Samtlige beboere var inviteret. Fremmødte beboere kan nævnes: Kisser( Karen Stær)Birte Melohn. Poul Erik

Læs mere

Økonomi: Folkets Hus har en dårlig økonomi lige nu evt. kan overskuddet gå til hjælp.

Økonomi: Folkets Hus har en dårlig økonomi lige nu evt. kan overskuddet gå til hjælp. 1 Folkets Hus Spillefolk Generalforsamling 2006 Ifølge vedtægternes 4 afholdtes generalforsamling med nedenstående dagsorden lørdag den 22. april 2006 kl. 15-18: Referat: 1. Valg af dirigent Asger Ref.

Læs mere

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 30. ÅRGANG NUMMER 5 MAJ 2013 Der indkaldes herved til DISTRIKTSGILDETING Mandag den 27. maj 2013 kl. 19.30 i Gildehuset, Frederik Bajers Gade

Læs mere

Årsberetning 2012 13. Aabenraa & Omegns Folkedansere

Årsberetning 2012 13. Aabenraa & Omegns Folkedansere Årsberetning 2012 13 Aabenraa & Omegns Folkedansere 2012 har været et ganske fredeligt år for Aabenraa & Omegns Folkedansere uden store begivenheder som jubilæum eller Landsstævne. Til gengæld har det

Læs mere

14. Danske Barbershop Festival

14. Danske Barbershop Festival Dansk Barbershopforening indbyder vokalgrupper og kor til 14. Danske Barbershop Festival Barbershop og Showsang Lørdag-søndag den 24.-25. marts 2007 i Hillerød Fællesbillede 2006 Mød de mange talentfulde

Læs mere

august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens

august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens Bestyrelsen Formand: Næstformand: Hanne Skjødt Peter Rabjerg Brådhusvej 7 Gedhøjen 7, Hatting 86 55 15 70 75 65 36 16 skjoedt@pc.dk peter@rabjerg.eu

Læs mere

Generalforsamling i Thy Motor Sport, den 27.02.2016 Referat

Generalforsamling i Thy Motor Sport, den 27.02.2016 Referat Generalforsamling i Thy Motor Sport, den 27.02.2016 Referat I. Velkomst Sten Graversen bød velkommen til den ordinære generalforsamling. Han overlod ordet til Børge Holm, som ville sige nogle ord om den

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i. Eurasier Klub Danmark

Referat fra ordinær generalforsamling i. Eurasier Klub Danmark Referat fra ordinær generalforsamling i Eurasier Klub Danmark Lørdag d. 2. april 2011 fra kl. 12.00-16.00, Struer Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. valg af dirigent. 2. valg af referent. 3. valg af 2 stemmetællere.

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING

REFERAT AF GENERALFORSAMLING REFERAT AF GENERALFORSAMLING Dato : 18. Marts 2009. Sted : Kulturhuset Elværket, Frederikssund Referent: Bo Bertramsen Dagsordenen var følgende: 1 Valg af dirigent. 2 Valg af stemmetællere. 3 Formandens

Læs mere

MUSIKSKOLENS TEMAUGE TEMA: NORDISK MUSIK

MUSIKSKOLENS TEMAUGE TEMA: NORDISK MUSIK PROGRAM FOR MUSIKSKOLENS TEMAUGE Fra den 3. til den 8. marts 2014 TEMA: NORDISK MUSIK DE FLESTE AKTIVITETER AFSLUTTES PÅ DAGEN FORÆLDRE (OG ANDRE) ER DERFOR VELKOMNE TIL AT OVERVÆRE DET AFSLUTTENDE KVARTER

Læs mere

Referat af Generalforsamling februar 2013

Referat af Generalforsamling februar 2013 Referat af Generalforsamling februar 2013 Formanden Jesper Jensen bød velkommen til Trinords medlemmer der var fremmødt til årets generealforsamling. 1. Valg af dirigent og referent Formanden orienterede

Læs mere

Generalforsamling. I Folkets Hus Spillefolk. Lørdag d. 17. april 2010 Kl. 13.30

Generalforsamling. I Folkets Hus Spillefolk. Lørdag d. 17. april 2010 Kl. 13.30 Generalforsamling I Folkets Hus Spillefolk Lørdag d. 17. april 2010 Kl. 13.30 1. Valg af dirigent For fremtiden vil valg af både referent og dirigent ligge under punkt 1. Lone blev valgt som referent og

Læs mere

Mødereferat. Generalforsamling 2011 i Graabrødre kammerkor

Mødereferat. Generalforsamling 2011 i Graabrødre kammerkor Mødereferat fra Generalforsamling 2011 i Graabrødre kammerkor Tilstede: Alle aktive medlemmer i koret Afbud: Ingen Dato for møde: 24.01.2011 Sted: Holmens kirke Mødeleder og referent: Ordstyrer: Anni Mogensen

Læs mere

Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016

Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016 Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016 1. Valg af dirigent: Niels Juul Jensen 2. Valg af stemmetællere: Ib Berthelin og Lars Asserhøj 3. Formandens beretning Anne-Grethe Mathisen

Læs mere

Generalforsamling den 23. februar 2015 kl. 20.10 Vindrosens Lokaler Esbjerg

Generalforsamling den 23. februar 2015 kl. 20.10 Vindrosens Lokaler Esbjerg 23. februar 2015 Generalforsamling den 23. februar 2015 kl. 20.10 Vindrosens Lokaler Esbjerg Fremmødte: 23 medlemmer 1. Valg af dirigent Alex Jensen blev af bestyrelsen forslået og blev enstemmigt valgt.

Læs mere

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014 2014 Kom på sporet med koret Uge 28 Dato 6/7 12/7 2014 Side 2 Livsstilshøjskolen i Gudum opfordrer dig til at komme På sporet med koret en uge for dig, som holder af at synge i kor og har lyst til at udveksle

Læs mere

Referat Generalforsamling 25.maj 2016

Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Generalforsamlingen er rettidig indkaldt iflg. vedtægterne. Indkaldelse er udsendt pr. mail til alle klubbens medlemmer den 7.4. Der er 3 indkomne forslag. (se punkt

Læs mere

Referat fra mødet i Græsrodsgården 29/3 2008

Referat fra mødet i Græsrodsgården 29/3 2008 Referat fra mødet i Græsrodsgården 29/3 2008 Søren Rich. blev valgt som dirigent. Ole Quistgaard som referent. (Da vi var ganske få (kun 17 styk) til generalforsamling er der denne gang valgt at skrive

Læs mere

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Mandag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Malene, Pia, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Marianne. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i H/F Dahlia den 2. maj 2007

Referat fra ordinær generalforsamling i H/F Dahlia den 2. maj 2007 Referat fra ordinær generalforsamling i H/F Dahlia den 2. maj 2007 Der afholdtes ordinær generalforsamling på Avedøre Bibliotek med følgende dagsorden: Ad 1. Valg af dirigent. 1. Valg af dirigent 2. Beretning

Læs mere

September 2014. Dette nummer indeholder: Redaktørens hjørne Kalender Formandens hjørne Kassererens hjørne Kulturtur til Fredensborg Slot

September 2014. Dette nummer indeholder: Redaktørens hjørne Kalender Formandens hjørne Kassererens hjørne Kulturtur til Fredensborg Slot September 2014 Dette nummer indeholder: Redaktørens hjørne Kalender Formandens hjørne Kassererens hjørne Kulturtur til Fredensborg Slot Årsprogram En glædelig nyhed Landsstævnet i Frederikshavn Dragtholdet

Læs mere

Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna

Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna Odense Lokalgruppe Referat af grupperådsmøde den 21. september 2005 Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna Referent: Karina

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2014 STØT VORE SPONSORER - de støtter os Så blev der Pigefrokost igen. Beslutningen om en Pigefrokost 2014 blev taget og en Invitation blev sendt ud. Arrangementet

Læs mere

Så er vi klar med årets sidste nyhedsbrev denne gang med referatet fra generalforsamlingen,

Så er vi klar med årets sidste nyhedsbrev denne gang med referatet fra generalforsamlingen, Frederikssund, den 2. december 2015 Kære Alle Så er vi klar med årets sidste nyhedsbrev denne gang med referatet fra generalforsamlingen, som kan ses nedenfor. Vi minder om vores juleafslutning søndag

Læs mere

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007 Den ordinære generalforsamling blev indkaldt til afvikling fredag den 16. marts 2007 kl. 19.00 i Strib Sognegård. 1. Dagsordenen: 2. Valg af dirigent 3. Formandens beretning 4. Regnskab 2006 5. Indkomne

Læs mere

Nytårstraveturen. I år blev vi sendt op forbi området hvor bygningen af det nye museum

Nytårstraveturen. I år blev vi sendt op forbi området hvor bygningen af det nye museum LØBESEDLEN BMI Motion Januar 2011 Nytårstraveturen Den 31. december kl. 12 er endnu et tidspunkt der for rigtig mange BMI-motionister står fast indgraveret i kalenderen. Her foretages den årlige travetur

Læs mere

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk Kallerup 24. marts 2007 MØDEREFERAT Dato: 14. marts 2007 Sted: klubhuset Referent Kirsten Hansesgaard Emne: Generalforsamling Thyholm Idrætsforening. I alt 14 personer var mødt op til TIF s generalforsamling.

Læs mere

Lirekassen Oktober 2013

Lirekassen Oktober 2013 Lirekassen Oktober 2013 Denne gang er der indlæg fra: Onsdagsaftenerne Roskilde Spillemandslaug Roskilde Folkedanserlaug Folk Roskilde Musikaftenskolen Lirum Larum SEPTEMBER Torsdag 19. Big Basco m/jullie

Læs mere

NYT HERSKINDSKOLEN & NORDLYSET. Nytårsaften uden fyrværkeri?

NYT HERSKINDSKOLEN & NORDLYSET. Nytårsaften uden fyrværkeri? Nytårsaften uden fyrværkeri? Efter år 1900 blev det almindeligt at fyre fyrværkeri af. Før hen var det kun soldater og jægere der skød op i luften for at markere årsskiftet. Dengang var det også skik at

Læs mere

Nr. 5 november - december 2008 56. årg.! " # $ $ % & % % ' (! & *$ ' % +,%, ' - * $. / +.

Nr. 5 november - december 2008 56. årg.!  # $ $ % & % % ' (! & *$ ' % +,%, ' - * $. / +. Nr. 5 november - december 2008 56. årg. 1! " # $ $ % & % % ' (! )%* & *$ ' % +,%, ' - * $. / +. Ukrainernes besøg i Østervangskirken august 2008. 0! 1 1 1 23% 45 2667 Indlæg til næste Gildenyt skal være

Læs mere

År 2013 den 9. februar kl. 11.00 afholdtes generalforsamling i Marstal Marineforening.

År 2013 den 9. februar kl. 11.00 afholdtes generalforsamling i Marstal Marineforening. År 2013 den 9. februar kl. 11.00 afholdtes generalforsamling i Marstal Marineforening. Sted: Marinehuset, Strandstræde 47 a, Marstal 50 stemmeberettigede medlemmer var mødt, hvilket svarer til 25 %. Inden

Læs mere