Orientering fra DM-branche Passive Tlf.: Fax:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Orientering fra DM-branche Passive Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk"

Transkript

1 Nr. 3 Februar 2013 DM-eksportudvalg satser på Norge gennem Mascus Danmark Under mottoet Sikker handel med danske maskinhandlere går Dansk Maskinhandlerforening 1. marts 2013 i luften med en kampagne ud mod det norske marked. Tiltaget lanceres via Mascus Danmark. Helt konkret kører Dansk Maskinhandlerforening et banner på Mascus.no med budskabet: Sikker handel med danske maskinhandlere. Banneret linker videre til de maskiner Dansk Maskinhandlerforenings medlemmer har til salg på Mascus.dk. Her får de potentielle kunder endvidere information om: Købekontakt Transport og momsregler Maskinattester Og generelt omkring handel med danske maskinhandlere DM-eksportudvalg satser på Norge gennem Mascus Danmark Alt sammen på norsk I forbindelse med igangsættelsen af kampagnen giver Mascus Danmark et kampagnetilbud til de medlemmer af Dansk Maskinhandlerforening, som ikke tidligere har haft maskiner på mascus.dk Nyt fra Christiansborg Februar 2013 er nu tilgængelig på hjemmesiden. Nyt fra Christiansborg Vinterferie i sekretariatet Helle Helth Hansen uge 7 Annette Hansen uge 7 Michael Husfeldt uge 8 Vinterferie i sekretariatet I ugerne 7 og 8 vil sekretariatet være begrænset bemandet. Torsdag den 7. februar er kontoret delvis lukket, pga. overenskomstforhandlinger med HK/Privat og generlforsamling ved Maskinleverandørerne. Vi træffes på vores mobiltelefoner. Michael Husfeldt Per Hedetoft Helle Helth Hansen Enklere rådgivningsordning Reglerne om, hvornår en virksomhed skal bruge arbejdsmiljørådgivning, bliver enklere. De nye regler, der trådte i kraft den 1. februar, er en del af strategien for arbejdsmiljøindsatsen frem til Enklere arbejdsmiljørådgivningsordning Folketinget vedtog i 2011 en strategi for arbejdsmiljøindsatsen frem til Et element heri er, at rådgivningsordningen skal forenkles, så en virksomhed kun får rådgivningspåbud, når virksomheden har et reelt behov for rådgivning.

2 Side 2 De nye regler er udmøntet i en bekendtgørelse, der trådte i kraft den 1. februar Samtidig trådte en ny bekendtgørelse om autorisation af rådgivere i kraft. Hvad er ændret? De nye regler om rådgivning betyder, at en virksomhed som hovedregel kun får rådgivnings-påbud, hvis den samtidig får påbud om et alvorligt eller komplekst arbejdsmiljøproblem, der er vanskeligt at løse, eller hvis den får fem eller flere påbud om arbejdsmiljøproblemer. Samtidig afskaffes en række af de eksisterende typer af rådgivningspåbud. Det gælder for rådgivningspåbud på grund af gentagne påbud, rådgivningspåbud om alvorlige problemer, der er enkle at løse, samt rådgivningspåbud som følge af tre påbud om ulykkesrisiko eller tre påbud om ergonomisk arbejdsmiljø. Fra den 1. februar er der derfor følgende typer af rådgivningspåbud: Rådgivningspåbud om alvorlige eller komplekse arbejdsmiljøproblemer, der er vanskelige at løse Rådgivningspåbud om mange arbejdsmiljøproblemer Rådgivningspåbud til bygherrer om plan for sikkerhed og sundhed Undersøgelsespåbud om psykisk arbejdsmiljø Undersøgelsespåbud om substitution af stoffer og materialer. De nye regler betyder også, at rådgivningspåbud om mange arbejdsmiljøproblemer (mange-påbud) ændres, så et påbud kun kan tælle med én gang. Det vil sige, at påbud, som er vanskelige at løse, og som allerede har udløst et rådgivningspåbud, ikke tæller med i mangepåbud. Endelig betyder ønsket om at forenkle og afbureaukratisere rådgivningsordningen, at rådgiveren ikke længere skal påtegne virksomhedens tilbagemeldinger til Arbejdstilsynet hverken når det gælder virksomhedens tilbagemelding om indgåelse af aftale med rådgiver eller når det gælder tilbagemeldingen om, at rådgivningspåbuddet er efterkommet. Hvad er nyt? Det er nyt i bekendtgørelsen, at der indføres et undersøgelsespåbud om substitution af stoffer og materialer samt et nyt rådgivningspåbud om dokumenteret risiko for sundhedsskadelig påvirkning fra PCB i indeklimaet. Herudover er der sket faglige præciseringer i en række af bestemmelserne. Det gælder bl.a. for bestemmelserne om ergonomisk arbejdsmiljø og tekniske hjælpemidler. Endelig ændres rådgivernes betegnelse fra "autoriserede arbejdsmiljørådgivere" til "autoriserede rådgivningsvirksomheder på arbejdsmiljøområdet".

3 Side 3 Værd at vide om nye kørekortregler Den 19. januar 2013 er de nye regler om kørekort trådt i kraft. De nye regler er en følge af et EU-direktiv og betyder, at der sker en række ændringer inden for kørekortområdet. Direktivet betyder bl.a., at der fremover kun skal være én EUkørekortmodel (plastmodel i stil med kreditkort), og at alle nye kørekort, der udstedes fra den 19. januar 2013, skal have en begrænset administrativ gyldighedstid, således at kørekortet jævnligt skal fornys. Direktivet indeholder herudover en række væsentlige ændringer af kørekortreglerne som f.eks. bestemmelser om nye kørekortkategorier og alderskrav. Værd at vide om nye kørekortregler Til dig, der allerede har et kørekort Kørekort, der er udstedt før den 19. januar 2013, er fortsat gyldige og bevarer indtil videre den gyldighedsperiode, som er anført på kortet. Alle kørekort skal dog senest den 18. januar 2033 være ombyttet til den nye kreditkortmodel. Justitsministeriet kan dog træffe beslutning om, at ombytning skal ske før den 18. januar For dig der allerede har kørekort, betyder det, at du fra den 19. januar 2013 må køre de samme køretøjer, som du kunne køre før denne dato. Du skal dog inden 2033 have ombyttet det gamle kørekort til en kreditkortmodel. Kørekortet vil til den tid få en gyldighedsperiode på højest 15 år, afhængig af din alder og dit helbred. Der vil komme nærmere information om, hvornår den obligatoriske ombytning indføres. Nye kørekortkategorier og alderskrav Når de nye kørekortregler træder i kraft, indføres nye kørekortkategorier og alderskrav. Ændringerne medfører, at du fremover gradvist med alderen og erfaringen vil opnå adgang til de store motorcykler, store lastbiler og store busser. Se mere herom på: Nye regler til trailerkort (BE) I forbindelse med implementeringen af EU s 3. kørekort direktiv, er der pr. 19. januar 2013, kommet nye regler for kørsel med trailer. Nye regler til trailerkort Kørekort til kategori B (alm. bil) giver ret til at føre: 1. Personbil indrettet til befordring af højest otte personer foruden føreren og en tilladt totalvægt på ikke over kg. 2. Varebil med en tilladt totalvægt på ikke over kg. 3. Vogntog bestående af person- eller varebil og et påhængskøretøj med en tilladt totalvægt på ikke over 750 kg.

4 Side 4 4. Vogntog bestående af en person- eller varebil og et påhængskøretøj med en tilladt totalvægt på over 750 kg. Vogntogets samlede tilladte totalvægt må ikke overstige kg. Overstiger vogntogets samlede tilladte totalvægt kg. må vogntoget kun føres med (ny kategori B+). Overstiger vogntogets samlede tilladte totalvægt kg. må vogntoget kun føres med kategori B/E. De nye regler giver mulighed for at køre med en endnu tungere trailere end de nuværende regler, uden trailerkort. Fra den 19. januar 2013 må du køre med en samlet tilladt totalvægt for hele vogntoget på op til kg. selv om traileren som er over 750 kg Ny kategori B+ Er et trailerkort som giver ret til at køre med en samlet tilladt totalvægt på op til kg. selv om trailerens tilladte totalvægt overstiger 750 kg. Bilen bestemmer Regelændringer er svar på et EU-direktiv, der er lavet for at harmonisere reglerne i EU, hvor der stort set er forskellige regler for kørekort i hvert land. De nye regler bliver mere fleksible end de nuværende. Fra januar skal du i højere grad kigge i bilens instruktionsbog for at se, hvor tung en trailer, du må spænde efter den. Som reglerne er nu, er det i de fleste tilfælde Bekendtgørelse om kørekort, der bestemmer, hvad du må hænge efter bilen. Tidligere sagde reglen, - at påhængskøretøjets tilladte totalvægt ikke måtte overstige bilens egenvægt med tillæg af 50 kg. Det bliver nu strøget, så bilister med et helt almindeligt lille kørekort til kategori B bare skal sørge for, at vogntogets (bil og trailer) samlede tilladte totalvægt ikke er over kg. Traileren kan altså godt veje 2 ton, når bare vogntogets samlede tilladte totalvægt ikke overstiger kg. Og kniber det, kan man altså tage førnævnte kursus. Der er i princippet ikke den store forskel på den lille tilføjelse og et egentligt trailerkort, som giver mulighed for at trække trailere på op til kg. med en samlet vogntogsvægt på kg. Finten er, at nogle bilister er tilbageholdende med at tage kategori B/E på grund af den store trailervægt, som E-kategorien kræver. Nyt lille lastbil-kort til kg. ( C1 ) Det samme gør sig gældende i den nye kategori C1, som er et lille lastbilkort til vare- og lastbiler på op til kg. Også her bliver uddannelsen mere overskuelig og mindre skræmmende at gå til. De nye regler får ingen indflydelse på nuværende kørekort og førerret.

5 Side 5 Energiske baller og nøgne facts Dansk Maskinhandlerforening bakker op om halminitiativ God miljørigtig dansk energi i form af halm er ved at blive udfaset til fordel for udenlandske brændsler. Det betyder tab af arbejdspladser, ringere miljøprofil og dårligere forsyningssikkerhed, påpeger fem aktører, som i starten af januar har foretræde for Klima-, Energi- og Bygningsudvalget i Folketinget Som del af den danske plan om det fossilfri samfund, vil de to største energileverandører i Danmark, DONG og Vattenfall, i de kommende to år at udfase ton dansk halm fra deres kraftværker. Efter vores oplysninger er det primært importerede træpiller og flis, der skal erstatte halmen, forklarer Hans Stougaard, formand for Danske Halmleverandører. Efter hans mening betyder det både en ringere klima- og miljøprofil samt en dårligere forsyningssikkerhed. Samtidig må jeg konstatere, at såfremt der ikke samtidigt kommer alternativ afsætning af den store mængde halm i perioden, vil det betyde tab af både danske arbejdspladser og know how samtidig med øget import af træpiller. Vores medlemmer, som har udstyret til håndtering af halmen fra markerne til værkerne, vil også sælge deres maskiner til formålet, hvis der ikke bliver skabt en alternativ afsætning, fastslår Søren Ulrik Sørensen, formand for Danske Maskinstationer & Entreprenører. Med andre ord bliver det svært og dyrt at komme i gang igen, hvis der inden for det kommende årti kommer andre storaftagere af halm - og meget tyder på, at det bliver tilfældet. Det vil vi påpege overfor Folketingets energipolitiske udvalg, når vi 10. januar 2013 har foretræde, siger Kim Brandt fra 3F. Udover de tre nævnte organisationer er også Dansk Maskinhandlerforening og HTL Transport A/S med i henvendelsen til Folketingets Klima-, Energi- og Bygningsudvalg med anmodning om foretræde. Energiske baller og nøgne facts Dansk Maskinhandlerforening bakker op om halminitiativ Flere fremtidige muligheder Halm har en særdeles god klima- og miljøprofil, og 500 kg halm svarer til 200 liter olie. Så de ton halm, der udfases, svarer til 140 millioner liter olie - med en værdi på omkring 1,25 mia. kroner. - Den energi og værdi har vi hårdt brug for, og der er udsigt til mange forskellige projekter, som den kan anvendes i, siger Hans Stougaard. Det gælder for eksempel produktion af 2. generations bioethanol, brændstof til skibe og fyring i lokale kraftvarmeværker. Endnu er ingen af disse alternativer besluttet, og de to førstnævnte vil det tage lang tid at iværksætte. Samtidig vil vi opfordre dem til at understøtte nye anvendelser af halm ved at give de nødvendige tilladelser og bevillinger til forskning og udvikling, siger Hans Stougaard på vegne af de fem organisationer.

6 Side 6 Stjålne maskiner John Deere traktor: Model: John Deere 6930 med John Deere frontlæsser Stelnr.: L06930P Årg.: 2007 Traktoren er udstyret med TLS affjedret foraksel og John Deere frontlæsser. Kontakt venligst Peter Fisker Sørensen, Midtjysk Maskincenter A/S på tlf , hvis du har oplysninger om ovennævnte traktor. Stjålne maskiner Massey Ferguson traktor: ModeL: Massey Ferguson 135 Årg.: 1971 Timer: 5132 Stelnr.: MF Er blevet stjålet mellem den kl og kl fra GMC, Toftegårdsvej 2, 5620 Glamsbjeg. Har du oplysninger om ovennævnte traktor, er du velkommen til at kontakte Finn Banke på tlf EventTUR til Agritechnica 2013 Dansk Maskinhandlerforening og Effektivt Landbrug arrangerer Event- TUR til Agritechnica, hvor dine kunder kan opleve alle nyhederne indenfor landbrugsmaskinbranchen, krydret med spændende underholdning samt god mad i hyggeligt selskab med mange andre danske landmænd. Se mere i medsendte Agritechnica-folder. EventTUR til Agritechnica 2013 MH/PH/hhh

Ny rådgivningsbekendtgørelse & Ny autorisationsbekendtgørelse AMK 2013

Ny rådgivningsbekendtgørelse & Ny autorisationsbekendtgørelse AMK 2013 Ny rådgivningsbekendtgørelse & Ny autorisationsbekendtgørelse AMK 2013 Program for dagen 1. Velkomst og præsentation 2. Den nye rådgivningsbekendtgørelse 3. Den nye autorisationsbekendtgørelse og hovedpunkter

Læs mere

Orientering fra DM-branche til medarbejdere

Orientering fra DM-branche til medarbejdere Nyhedsbrev nr. 5 Marts 2015 Orientering fra DM-branche til medarbejdere Emner: Køre- og hviletids-bestemmelser for servicebiler mv. Servicebiler og overlæs Trafikkampagne trafikanter skal lære at forstå

Læs mere

GÆLDER FRA 19. JANUAR 2013 KØRSEL MED MOTORCYKEL, BIL OG PÅHÆNGSKØRETØJ

GÆLDER FRA 19. JANUAR 2013 KØRSEL MED MOTORCYKEL, BIL OG PÅHÆNGSKØRETØJ GÆLDER FRA 19. JANUAR 2013 KØRSEL MED MOTORCYKEL, BIL OG PÅHÆNGSKØRETØJ HAR DU STYR PÅ DE NYE REGLER? NYE REGLER OM KØREKORT TIL MOTORCYKEL, BIL OG PÅHÆNGSKØRETØJ Den 19. januar 2013 træder nye regler

Læs mere

KØRSEL MED LASTBIL ELLER BUS HAR DU STYR PÅ DE NYE REGLER?

KØRSEL MED LASTBIL ELLER BUS HAR DU STYR PÅ DE NYE REGLER? GÆLDER FRA 19. JANUAR 2013 KØRSEL MED LASTBIL ELLER BUS HAR DU STYR PÅ DE NYE REGLER? NYE REGLER FOR KØREKORT TIL LASTBIL OG BUS Den 19. januar 2013 træder nye regler om kørekort i kraft. De nye regler

Læs mere

Uddannelsesorientering fra DM-Uddannelse Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk

Uddannelsesorientering fra DM-Uddannelse Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 : dmh@danskmaskinhandel.dk Nr. 2 Februar 2009 Varmt arbejde kurser. Dansk Maskinhandlerforening og Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI), har aftalt et samarbejde

Læs mere

Bekendtgørelse om køreuddannelse til kategorier omfattet af direktiv 2006/126/EF om kørekort

Bekendtgørelse om køreuddannelse til kategorier omfattet af direktiv 2006/126/EF om kørekort BEK nr 1056 af 08/11/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 29. august 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2011-802-0004 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 13.6.2003 KOM(2003) 350 endelig 2003/0122 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om ændring af Rådets direktiv 92/24/EØF om

Læs mere

Referat fra DM Fremtidsværksted, den 16. 17. juni 2009, Hovborg

Referat fra DM Fremtidsværksted, den 16. 17. juni 2009, Hovborg Referat fra DM Fremtidsværksted, den 16. 17. juni 2009, Hovborg Deltagere i flg. deltagerliste. Formål: At identificere og klarlægge branchens muligheder og trusler i fremtiden. At identificere og synliggøre

Læs mere

DANMARK I FRONT PÅ ENERGIOMRÅDET

DANMARK I FRONT PÅ ENERGIOMRÅDET DANMARK I FRONT PÅ ENERGIOMRÅDET Selvforsyning, miljø, jobs og økonomi gennem en aktiv energipolitik. Socialdemokratiet kræver nye initiativer efter 5 spildte år. Danmark skal være selvforsynende med energi,

Læs mere

Orientering fra DM-branche - Medarbejder Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk

Orientering fra DM-branche - Medarbejder Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk Nr. 13 September 2012 Håndværkerbiler skal mærkes fra den 1. januar 2013 Fra den 1. januar 2013, skal det være muligt for alle at kunne identificere alle firmakøretøjer. Det gælder især de mange kassevogne,

Læs mere

Varmepumper. Frigør Danmark fra fossile brændsler. Dansk Energi februar 2011

Varmepumper. Frigør Danmark fra fossile brændsler. Dansk Energi februar 2011 Varmepumper Frigør Danmark fra fossile brændsler Dansk Energi februar 2011 Danmark har brug for varmepumper Varmepumper hjælper til at frigøre Danmark fra fossile brændsler og sænke udslippet af CO2. Varmepumpen

Læs mere

Orientering fra ML-branche Entreprenørerne Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: ml@maskinlev.dk

Orientering fra ML-branche Entreprenørerne Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: ml@maskinlev.dk Nr. 5 November 2011 Agritechnica Husk miljømærket på bilen I store dele af Hannover kræves det, at bilen er udstyret med et miljømærke. Skal du i forbindelse med dit besøg på Agritechnica ind i Hannover

Læs mere

Vedlagt omdeles det talepapir, Brancheforeningen for Husstandsvindmøller anvendte i forbindelse med sit foretræde for udvalget torsdag den 6.

Vedlagt omdeles det talepapir, Brancheforeningen for Husstandsvindmøller anvendte i forbindelse med sit foretræde for udvalget torsdag den 6. Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13 L 86 Bilag 22 Offentligt Klima-, Energi- og Bygningsudvalget Til: Dato: Udvalgets medlemmer 6. december 2012 Materiale fra Brancheforeningen for Husstandsvindmøllers

Læs mere

Spar op til 20% på dit brændstofforbrug

Spar op til 20% på dit brændstofforbrug Spar op til 20% på dit brændstofforbrug Alt andet t er helt sor Spar op til 20 % på brændstoffet Der er masser af CO 2 og penge at spare ved at ændre sine kørevaner bare en lille smule. F.eks. stiger brændstofforbruget

Læs mere

KørGrønt. Alt andet er helt sort. Spar op til 20 % på dit brændstofforbrug. 4. udgave

KørGrønt. Alt andet er helt sort. Spar op til 20 % på dit brændstofforbrug. 4. udgave KørGrønt Alt andet er helt sort Spar op til 20 % på dit brændstofforbrug 4. udgave Spar op til 20 % på brændstoffet Sådan gør du Hver gang du tanker bilen, sender du en sms til 1230. Fylder du tanken helt

Læs mere

Reparation og genbrug skal være er trendy

Reparation og genbrug skal være er trendy Reparation og genbrug skal være er trendy Lone Mikkelsen, seniorrådgiver i kemikalier, Det Økologiske Råd 26. oktober 2015, Tølløse Det Økologiske Råd Miljøorganisation der arbejder for at fremme bæredygtig

Læs mere

Europaudvalget 2008 2857 - økofin Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2008 2857 - økofin Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2008 2857 - økofin Bilag 2 Offentligt 22. februar 2008 Supplerende samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 4. marts 2008 Dagsordenspunkt 4a: Bekæmpelse af momssvig Resumé Formandskabet ventes

Læs mere

Indlæg, Preben Maegaard. Den fulde version af talen fra M/S Anton, Nynavn, 8. december 2007

Indlæg, Preben Maegaard. Den fulde version af talen fra M/S Anton, Nynavn, 8. december 2007 Indlæg, Preben Maegaard. Den fulde version af talen fra M/S Anton, Nynavn, 8. december 2007 Omstillingen til vedvarende energi er vor generations største, kollektive, globale udfordring. Og der er ingen

Læs mere

Temamøde om gylle. Foulum 7. maj 2014

Temamøde om gylle. Foulum 7. maj 2014 Temamøde om gylle Foulum 7. maj 2014 Beskrivelse af bremse problematikker for traktortrukne landbrugs- og entreprenør-vogne. Ved Per Hedetoft Dansk Maskinhandlerforening Foto: Jogeir M. Agjeld, Bedre

Læs mere

Beskatning af varebiler under 4 tons! (gulpladebiler)

Beskatning af varebiler under 4 tons! (gulpladebiler) Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Bilag 103 Offentligt Til Folketingets Skatteudvalg Skatteminister Kristian Jensen 29.februar 2008 J.nr.57.015 / Vedr. Danmarks Automobilforhandler Forenings foretræde

Læs mere

Hvad er børnearbejde?

Hvad er børnearbejde? Hvad er børnearbejde? 1 Børns arbejde er at gå i skole og udvikle sig. Det er den holdning, der de seneste år, har vundet stærkt frem i vores del af verden. Selvfølgelig ved vi, at der også hos os er problemer

Læs mere

Hvordan sikrer vi energi til konkurrencedygtige priser og bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser?

Hvordan sikrer vi energi til konkurrencedygtige priser og bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser? Konkurrencedygtig Hvordan sikrer vi til konkurrencedygtige priser og bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser? Uden ville europæerne ikke kende til den velstand, mange nyder i dag. Energi er en forudsætning

Læs mere

Energipolitisk konference. Mål og strategi for køb af et kraftværk v. Jan Strømvig, Fjernvarme Fyn.

Energipolitisk konference. Mål og strategi for køb af et kraftværk v. Jan Strømvig, Fjernvarme Fyn. Energipolitisk konference. Mål og strategi for køb af et kraftværk v. Jan Strømvig, Fjernvarme Fyn. 31. Marts 2016 Hvorfor købte vi Fynsværket? Vi vil sikre varmeforsyningen Vattenfall ønskede at lukke

Læs mere

Orientering fra DM-branche til chefer, Medarbejdere og Passive medlemmer

Orientering fra DM-branche til chefer, Medarbejdere og Passive medlemmer Nyhedsbrev nr. 2 Januar 2015 Orientering fra DM-branche til chefer, Medarbejdere og Passive medlemmer Emner: Vigtige datoer i DM 2015 Ejendomsforbehold over for forbrugere Moms ved afhentningssalg Gratis

Læs mere

Elforbrug eller egen energiproduktion Bioenergichef Michael Støckler, Videncentret for Landbrug, Planteproduktion

Elforbrug eller egen energiproduktion Bioenergichef Michael Støckler, Videncentret for Landbrug, Planteproduktion Elforbrug eller egen energiproduktion Bioenergichef Michael Støckler, Videncentret for Landbrug, Planteproduktion 1. Bioenergi i energipolitik Bioenergi udgør en del af den vedvarende energiforsyning,

Læs mere

DI og bilafgifter. Michael Carlsen, DI

DI og bilafgifter. Michael Carlsen, DI 04 05 10 DI og bilafgifter Michael Carlsen, DI Omlægning af bilafgifter: Hvad ville regeringen i dec. 2008? " Regeringen vil fremsætte lovforslag i folketingssamlingen 2009-10 med henblik på at indføre

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV. om kørekort. (omarbejdet udgave)

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV. om kørekort. (omarbejdet udgave) KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Forslag til Bruxelles, den 21.10.2003 KOM(2003) 621 endelig 2003/0252 (COD) EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om kørekort (omarbejdet udgave) (forelagt

Læs mere

Kyndestoft Maskinfabrik Produktoversigt 2010

Kyndestoft Maskinfabrik Produktoversigt 2010 Kyndestoft Maskinfabrik Produktoversigt 2010 En oversigt over kyndestoft maskinfabriks produkter Indhold Indhold...1 Trailersprøjter 5500/7000...2 Liftsprøjter...2 Teleskopbom...2 Injektion...3 Mikronæring...3

Læs mere

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Nyhedsbrev nr. 15 Oktober 2014 Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Emner: Invitation til indlæg og fest Varmt arbejde - Vigtigt CE-mærkning på mobile maskiner Sidste chance Er MRSA farligt

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af kørelærere 1)

Bekendtgørelse om godkendelse af kørelærere 1) BEK nr 99 af 29/01/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juli 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2014-802-0067 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om godkendelse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven Lovforslag nr. L 69 Folketinget 2014-15 Fremsat den 13. november 2014 af justitsministeren (Mette Frederiksen) Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Ændret aldersgrænse for forkortet gyldighedsperiode

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Transport- og Turismeudvalget. 20.12.2004 PE 350.189v01-01. Forslag til direktiv (KOM(2003)0621 C6-0610/2003 2003/0252(COD))

EUROPA-PARLAMENTET. Transport- og Turismeudvalget. 20.12.2004 PE 350.189v01-01. Forslag til direktiv (KOM(2003)0621 C6-0610/2003 2003/0252(COD)) EUROPA-PARLAMENTET 2004 ««««««««««««Transport- og Turismeudvalget 2009 20.12.2004 PE 350.189v01-01 ÆNDRINGSFORSLAG 69-217 Udkast til betænkning Mathieu Grosch Kørekort (PE 349.893v01-01) Forslag til direktiv

Læs mere

Afvikling af køreprøver i perioden op til ikrafttræden af de nye regler om kørekort den 19. januar 2013

Afvikling af køreprøver i perioden op til ikrafttræden af de nye regler om kørekort den 19. januar 2013 Rundskrivelse Til samtlige politikredse 4. december 2012 J.nr. 2012-9040-173 KSM/BAE + bilag NATIONAL BEREDSKABS- CENTER Juridisk Sekretariat Ejby Industrivej 125-135 2600 Glostrup (Kun Polnet) Afvikling

Læs mere

Kørsel til/fra specialskole eller specialklasse Version 2.0

Kørsel til/fra specialskole eller specialklasse Version 2.0 Kørsel til/fra specialskole eller specialklasse Version 2.0 I denne pjece kan du finde praktisk information og gode råd om kørsel til og fra specialskole eller specialklasse. Denne pjece er til forældre,

Læs mere

Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 96 Offentligt

Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 96 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 96 Offentligt DACF 2016-02-01 Til Folketinget Skatteudvalget Kommentar til Skatteministeriets svar af 18. januar 2016, til Skatteudvalget omkring registreringsafgift

Læs mere

Lov om arbejdsmiljø. Sag nr. 1 Hjemvisning af rådgiverpåbud givet på grundlag af påbud om at sikre forsvarlig manuel håndtering af frugt og grønt

Lov om arbejdsmiljø. Sag nr. 1 Hjemvisning af rådgiverpåbud givet på grundlag af påbud om at sikre forsvarlig manuel håndtering af frugt og grønt Nyhedsbrev nr. 6/2013 Arbejdsmiljøklagenævnet har i juni måned 2013 truffet følgende afgørelser af almen eller principiel interesse. rne vil kunne læses i deres helhed i Retsinformation. Nyhed: Klik på

Læs mere

Til de på høringslisten anførte

Til de på høringslisten anførte Til de på høringslisten anførte Jord & Affald J.nr. MST-7779-00225 Ref. Mamun, Lilma Den 7. november 2012 Udsendelse i høring af tre bekendtgørelser: Bekendtgørelse om affald, bekendtgørelse om Affaldsdatasystemet

Læs mere

Bekendtgørelse om undervisningsplan for efteruddannelse af kørelærere

Bekendtgørelse om undervisningsplan for efteruddannelse af kørelærere Rigspolitiet Nationalt Færdselscenter J.nr. 2014-9059-37 Bekendtgørelse om undervisningsplan for efteruddannelse af kørelærere I medfør af 66, stk. 6, og efter bemyndigelse i henhold til 134 b i færdselsloven,

Læs mere

Orientering fra DM-Medarbejderbranche Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk

Orientering fra DM-Medarbejderbranche Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk Nr. 17 December 2009 Ny olieafgift pr. 1. januar 2010 Pr. 1. januar 2010 indføres der en olieafgift på 246,90 øre eks. moms pr. liter. Hvis man den 1. januar har over 3.000 liter totalt, opkræves der afgift

Læs mere

De vigtigste ændringer er: at regler, der beskytter kontraktvilkår i aftaler mellem leverandører og forhandlere, afskaffes.

De vigtigste ændringer er: at regler, der beskytter kontraktvilkår i aftaler mellem leverandører og forhandlere, afskaffes. Erhvervsudvalget 2009-10 ERU alm. del Bilag 131 Offentligt GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 2.februar 2010 Kommissionens forordning (EU) om anvendelse af Traktatens artikel 101, stk. 3, på kategorier

Læs mere

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper i perioden den 13.1.2011-30.6.2011. Christa er indtil den 31.3.2011tilknytte t 1.årgang. Derefter skal hun med 2.årgang over i SFO hjørnet. Ditte Jensen

Læs mere

.DSLWHOÃ 9LUNVRPKHGHUQH

.DSLWHOÃ 9LUNVRPKHGHUQH .DSLWHOÃ 9LUNVRPKHGHUQH Folkeafstemning Deltagelse i euro-samarbejdet Omkring 1 år Op til 2-3 år Virksomhedernes omstilling til euro kan påbegyndes Omstilling i virksomhederne kan ske hurtigt forudsat

Læs mere

En ny energiaftale og transportsektoren. Kontorchef Henrik Andersen

En ny energiaftale og transportsektoren. Kontorchef Henrik Andersen En ny energiaftale og transportsektoren Kontorchef Henrik Andersen Energipolitiske milepæle frem mod 2050 2020: Halvdelen af det traditionelle elforbrug er dækket af vind VE-andel i transport øges til

Læs mere

L 171 Forslag til lov om ændring af lov om registreringsafgift af motorkøretøjer m.v. (registreringsafgiftsloven).

L 171 Forslag til lov om ændring af lov om registreringsafgift af motorkøretøjer m.v. (registreringsafgiftsloven). Page 1 of 10 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 171 Forslag til lov om ændring af lov om registreringsafgift af motorkøretøjer m.v. (registreringsafgiftsloven).

Læs mere

ÅRSBERETNING ved Generalforsamlingen 2010

ÅRSBERETNING ved Generalforsamlingen 2010 ÅRSBERETNING ved Generalforsamlingen 2010 Jeg kan nu se tilbage på mit første år som præsident for Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskab. Hvis jeg skal tage et kort tilbageblik på det forgangne

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven 2012/1 LSF 183 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2012-801-0009 Fremsat den 13. marts 2013 af justitsministeren (Morten Bødskov) Forslag

Læs mere

Fjernvarme Fyn - i korte træk. Ved: Torben Rosager, Chef SRO og Teknisk IT

Fjernvarme Fyn - i korte træk. Ved: Torben Rosager, Chef SRO og Teknisk IT Fjernvarme Fyn - i korte træk Ved: Torben Rosager, Chef SRO og Teknisk IT Hvem er Fjernvarme Fyn Hvem er Fjernvarme Fyn Fjernvarme Fyn A/S er et aktieselskab ejet af Odense Kommune (97%) og Nordfyns Kommune

Læs mere

Danmark som grøn vindernation

Danmark som grøn vindernation Danmark som grøn vindernation Danmark som grøn vindernation En gennemgribende omstilling af det danske samfund skal skabe en ny grøn revolution. Vi skal skabe et grønt samfund baseret på vedvarende energi,

Læs mere

Casebaseret eksamen Samfundslære Indhold:

Casebaseret eksamen Samfundslære Indhold: 052416_SamflæreC 08/09/05 13:25 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Samfundslære Niveau C www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Globalisering

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 37. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 17. november 2011. Udviklingsplanen er nu vedtaget

Nyhedsbrev nr. 37. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 17. november 2011. Udviklingsplanen er nu vedtaget www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 17. november 2011 Nyhedsbrev nr. 37 Udviklingsplanen er nu vedtaget Skolens udviklingsplan, som jeg orienterede om i sidste nyhedsbrev, er nu endelig vedtaget

Læs mere

At-VEJLEDNING ARBEJDETS UDFØRELSE D.6.5. Infralyd

At-VEJLEDNING ARBEJDETS UDFØRELSE D.6.5. Infralyd At-VEJLEDNING ARBEJDETS UDFØRELSE D.6.5 Infralyd November 2004 Erstatter At-meddelelse nr. 4.06.4 af februar 1998 2 Hvad er en At-vejledning? At-vejledninger vejleder om, hvordan reglerne i arbejdsmiljølovgivningen

Læs mere

Åbn folderen og læs mere om den danske svineproduktion

Åbn folderen og læs mere om den danske svineproduktion Din A til Z om dansk svineproduktion Åbn folderen og læs mere om den danske svineproduktion Din A til Z om dansk svineproduktion Din A til Z om dansk svineproduktion Folderen Din A til Z om dansk svineproduktion

Læs mere

Nyhedsbrev. September 2008. Juniorklubberne. Langeskov - Kerteminde - Munkebo Nymarken & Dalby

Nyhedsbrev. September 2008. Juniorklubberne. Langeskov - Kerteminde - Munkebo Nymarken & Dalby Nyhedsbrev September 2008 Juniorklubberne Langeskov - Kerteminde - Munkebo Nymarken & Dalby OBS.: Alle klubber lukker kl. 16.30 d. 11. september pga. kursus Strandgård Fest Torsdag den 4. sept. kl. 17-20.30

Læs mere

Influencer Marketing

Influencer Marketing Influencer Marketing Historien om Del dit budskab på en ny måde Med de sociale mediers opkomst har vi radikalt ændret den måde, vi tænker markedsføring på. De er et samlingssted for innovation og autenticitet,

Læs mere

TIGER NYHEDSBREV MAJ 2014

TIGER NYHEDSBREV MAJ 2014 Kære alle nye, gamle og kommende Tiger Forældre Først vil vi sige tusind tak for en fantastisk familiefest med alle jer nye Tigerfamilier. Det var en stor fornøjelse at møde så mange af jer. Vi kan hver

Læs mere

Beretning 2014. Produktion

Beretning 2014. Produktion Beretning 2014 Driften af vores vindmølle er stabil og tilfredsstillende. Den kører heldigvis uden de store problemer. Møllen får sin faste service 2 gange om året, et stort og et lille eftersyn, og får

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Industripolitik, Eksterne Økonomiske Forbindelser, Forskning og Energi

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Industripolitik, Eksterne Økonomiske Forbindelser, Forskning og Energi EUROPA-PARLAMENTET 1999 2004 Udvalget om Industripolitik, Eksterne Økonomiske Forbindelser, Forskning og Energi 2003/0252(COD) 9. marts 2004 UDTALELSE fra Udvalget om Industripolitik, Eksterne Økonomiske

Læs mere

Kære forældre. 2. september 2013

Kære forældre. 2. september 2013 2. september 2013 Kære forældre Med dette forældrenyt vil vi gerne byde jer alle rigtig hjertelig velkommen til et nyt og forhåbentlig spændende, inspirerende og udbytterigt skoleår. Rigtig mange af jer

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven Lovforslag nr. L 85 Folketinget 2013-14 Fremsat den 27. november 2013 af Morten Bødskov Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Ændring af kravene til godkendelse som kørelærer) 1 I færdselsloven,

Læs mere

Indbydelse. Tursejlere. 3.-5. juni 2016 KERTEMINDE SEJLKLUB K E R T E M I N D E S E J L K L U B

Indbydelse. Tursejlere. 3.-5. juni 2016 KERTEMINDE SEJLKLUB K E R T E M I N D E S E J L K L U B Indbydelse Tursejlere 3.-5. juni 2016 K E R T E M I N D E S E J L K L U B Velkommen til Kerteminde Kerteminde Sejlklub har fornøjelsen af at indbyde til Classic Fyn Rundt 2016 Kerteminde Sejlklub indbyder

Læs mere

Europaudvalget EUU Alm.del Bilag 228 Offentligt

Europaudvalget EUU Alm.del Bilag 228 Offentligt Europaudvalget 2015-16 EUU Alm.del Bilag 228 Offentligt DEPARTEMENTET Til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Transportudvalg 21. december 2015 Dato J. nr. 2015-461 Transport- og Bygningsministeriet

Læs mere

Redegørelse til Folketinget om det nordiske samarbejde og om arktisk samarbejde Folketinget d. 17. november 2011

Redegørelse til Folketinget om det nordiske samarbejde og om arktisk samarbejde Folketinget d. 17. november 2011 SIUMUT ORDFØRERTALE Redegørelse til Folketinget om det nordiske samarbejde og om arktisk samarbejde Folketinget d. 17. november 2011 Doris Jakobsen På Siumuts vegne skal jeg starte med at takke den nye

Læs mere

Orientering fra DM-branche til Passive

Orientering fra DM-branche til Passive Nyhedsbrev nr. 17 December 2015 Orientering fra DM-branche til Passive Emner: Mærkedage Sekretariatet i julen Julehilsen fra sekretariatet Mød din Maskinhandler o A/S Henry D. Nielsen o PN Maskiner A/S

Læs mere

Velkomstguide og Medarbejdervejledning for:

Velkomstguide og Medarbejdervejledning for: Velkomstguide og Medarbejdervejledning for: Din kontaktperson er: som kan træffes på telefon: 2015 Velkommen til Center for Job og Oplevelse. Vi glæder os meget til, at du skal starte på Centeret. Center

Læs mere

Potentialeafklaring for etablering af frit valg på genoptræningsområdet.

Potentialeafklaring for etablering af frit valg på genoptræningsområdet. Potentialeafklaring for etablering af frit valg på genoptræningsområdet. Indhold 1. Baggrund og formål... 3 2. Beskrivelse af opgaven... 3 3. Reglerne på området... 4 4. Frit valg scenarier... 5 5. Økonomi...

Læs mere

Må ikke offentliggøres før fredag d. 3. juni kl. 13.00

Må ikke offentliggøres før fredag d. 3. juni kl. 13.00 Må ikke offentliggøres før fredag d. 3. juni kl. 13.00 Åbningstale ved den officielle åbning af Roskilde Dyrskue den 3. juni 2016 kl. 11.30-12.00 i Ring 1, ved skuets formand, gårdejer Povl Fritzner På

Læs mere

http://www.toemrerbakken.dk/toemrer_referat_2011.html

http://www.toemrerbakken.dk/toemrer_referat_2011.html Til grundejerforeningens medlemmer. Til forsiden FREDAG 6. APR 2012 Indbetaling af kontingent for 2011 kan ske ved indsættelse på konto 1551 3719216501 i Danske Bank, eller direkte til kasseren. Kontingentet

Læs mere

Salg & Service. Hvordan optimerer du din forretning? V/ Susanne Schrøder

Salg & Service. Hvordan optimerer du din forretning? V/ Susanne Schrøder SALG & SERVICE Salg & Service Hvordan optimerer du din forretning? V/ Susanne Schrøder Agenda: Hej & Farvel Salgsklar Når telefonen ringer Salg Udmeldelse Hej & Farvel Mød kunden med et smil og et hej.

Læs mere

PÅ STENSBØLGÅRD. Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 18-4070 Kirke Hyllinge

PÅ STENSBØLGÅRD. Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 18-4070 Kirke Hyllinge D. 1. April 015 Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 1-4070 Kirke Hyllinge Email: siv.kirsten@gmail.com Tlf. Johan: 0 40 - Tlf. Kirsten 46 715 www.stensbolgaard.dk 1 4 5 Køerne lukkes

Læs mere

Møllehjul. oktober/november 2012. Lejrskoler. Lys på cyklerne

Møllehjul. oktober/november 2012. Lejrskoler. Lys på cyklerne Der er nu gået et par måneder af skoleåret, så det er på tide med et Møllehjul med en omtale af mange af de ting, der arbejdes med og i perioden er arbejdet med på skolen. Vi er startet på den nye struktur

Læs mere

Regeringens planer for elbiler

Regeringens planer for elbiler Det Energipolitiske Udvalg 2010-11 EPU alm. del Bilag 181 Offentligt Klima- og energiministerens besvarelse af samrådsspørgsmål M om regeringens planer for udrulning af en infrastruktur til opladning af

Læs mere

Miljøudvalget 2014-15 MIU Alm.del Bilag 25 Offentligt. Naturplan Danmark. Vores fælles natur - Sammendrag. Oktober 2014

Miljøudvalget 2014-15 MIU Alm.del Bilag 25 Offentligt. Naturplan Danmark. Vores fælles natur - Sammendrag. Oktober 2014 Miljøudvalget 2014-15 MIU Alm.del Bilag 25 Offentligt Naturplan Danmark Vores fælles natur - Sammendrag Oktober 2014 1 Vores fælles natur, side 3 Regeringens vision - helt nede på jorden, side 4 Naturpolitik

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE DIREKTIV /../EU. af 30.1.2015

KOMMISSIONENS DELEGEREDE DIREKTIV /../EU. af 30.1.2015 EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 30.1.2015 C(2015) 383 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE DIREKTIV /../EU af 30.1.2015 om tilpasning til den tekniske udvikling af bilag III til Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster æblerne? 7 kroner 15 kroner 20 kroner. 1. Hvornår kører bussen? Kl. 9 Kl. 10 Kl. 8.

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster æblerne? 7 kroner 15 kroner 20 kroner. 1. Hvornår kører bussen? Kl. 9 Kl. 10 Kl. 8. Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster æblerne? 7 kroner 15 kroner 20 kroner X 1. Hvornår kører bussen? Kl. 9 Kl. 10 Kl. 8.15 2. Hvor mange kilo vasketøj? 15 kg 5 kg 8 kg 3. Hvor gammelt

Læs mere

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: Fax:

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: Fax: Nr. 16 November 2011 Danmark behøver stadig landbruget Den grønne smiley med teksten Danmark behøver landbruget var et led i en kampagne, som Dansk Maskinhandlerforening og Maskinbladet lancerede i 2009.

Læs mere

Grønne afgifter. Indholdsforbtegnelse:

Grønne afgifter. Indholdsforbtegnelse: Grønne afgifter Indholdsforbtegnelse: Grønne afgifter... 2 Struktur... 2 Refusion af afgifter... 3 Måling af elvarme... 4 Overskudsvarme... 4 Afgiftsbelægning af genbrugsvarme... 4 Regler for afgiftsbelægning...

Læs mere

Nyt fra Organisationsservice Til FTF-A s faglige organisationer

Nyt fra Organisationsservice Til FTF-A s faglige organisationer Nyt fra Organisationsservice Til FTF-A s faglige organisationer December 2014 Læs i dette nyhedsbrev om: FTF-A har fået ny formand FTF-A deltager på Folkemødet 2015 Fortsat pladser på FTF-A temadage Kollektiv

Læs mere

Danmarks mest læste taxiblad KAT-Bladet nr. 4, 2014.

Danmarks mest læste taxiblad KAT-Bladet nr. 4, 2014. Danmarks mest læste taxiblad KAT-Bladet nr. 4, 2014. Taxas Karl-Smart jonglerer med regnskaberne! Taxa 4x35 har for nyligt vundet en retssag over Finanshuset Farsø. Dette skete bl.a. fordi det mangeårige

Læs mere

Lovtidende A 2010 Udgivet den 4. december 2010

Lovtidende A 2010 Udgivet den 4. december 2010 Lovtidende A 2010 Udgivet den 4. december 2010 1. december 2010. Nr. 1326. Bekendtgørelse af lov om fremme af besparelser i energiforbruget 1) Herved bekendtgøres lov nr. 450 af 31. maj 2000 om fremme

Læs mere

Statusnotat om. vedvarende energi. i Danmark

Statusnotat om. vedvarende energi. i Danmark Det Energipolitiske Udvalg EPU alm. del - Bilag 81 Offentligt Folketingets Energiudvalg og Politisk-Økonomisk Udvalg Økonomigruppen og 2. Udvalgssekretariat 1-12-200 Statusnotat om vedvarende energi i

Læs mere

Hvor meget bedre omdømme kan man få for 60 millioner kr.?

Hvor meget bedre omdømme kan man få for 60 millioner kr.? status Hvor meget bedre omdømme kan man få for 60 millioner kr.? Kan man reklamere sig til et bedre omdømme? Det korte svar er nej. Det lidt længere svar er ja hvis det hele ikke bare er reklame. Vores

Læs mere

Strategi. Indsigt: Vi ved det godt, men vi får det ikke gjort

Strategi. Indsigt: Vi ved det godt, men vi får det ikke gjort Bilag 1 - Kampagnestrategi Strategi Indsigt: Vi ved det godt, men vi får det ikke gjort Om det gælder cykelhjelm, lys på cyklen eller højresving ved vi det jo godt, men kendskab bliver sjældent til ændret

Læs mere

Danmarks energirejse 1972-2013

Danmarks energirejse 1972-2013 Danmarks energirejse 1972-2013 1972 Oliekrisen ulmer Det er året, før oliekrisen bryder løs, og Danmark er fuldstændig afhængigt af olie til strøm, varme og transport. 92 % af det samlede energiforbrug

Læs mere

Europaudvalget 2006 2765 - transport, tele og energi Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2006 2765 - transport, tele og energi Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2006 2765 - transport, tele og energi Bilag 1 Offentligt S AM L E N OT AT 8. november 2006 J.nr. Ref. SVF/PEN Energidelen af rådsmøde (Transport, Telekommunikation og Energi) den 23. november

Læs mere

Aktiviteter på gården

Aktiviteter på gården IDÉER OG INSPIRATION TIL Aktiviteter på gården Vi har samlet en række aktiviteter fra tidligere værter ved gårdbesøg. Tanken er, at I som værter kan gøre brug af hinandens erfaringer med aktiviteter på

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. (Ændring af bødesatser) I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring:

UDKAST. Forslag. til. (Ændring af bødesatser) I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring: UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser) 1 I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring:

Læs mere

ØKODAG. Den 17. April 2016 Stensbølgård. Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 18-4070 Kirke Hyllinge

ØKODAG. Den 17. April 2016 Stensbølgård. Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 18-4070 Kirke Hyllinge ØKODAG Den 17. April 016 Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 1-070 Kirke Hyllinge Email: kontakt@stensbolgaard.dk Tlf. Johan: 0 0 - Tlf. Kirsten 6 71 #stensbølgård www.stensbolgaard.dk

Læs mere

For et rødere Nørrebro. kbh.enhedslisten.dk

For et rødere Nørrebro. kbh.enhedslisten.dk For et rødere Nørrebro kbh.enhedslisten.dk Enhedslisten Nørrebro kæmper for din bydel Kommunalvalget er vigtigt! København er historisk en rød by, med tradition for at gennemføre politiske tiltag, der

Læs mere

Borgervejlederfunktionens årsberetning 2011

Borgervejlederfunktionens årsberetning 2011 Borgervejlederfunktionens årsberetning 2011 Borgervejledningen i Holbæk Kommune har nu virket i fem år siden starten 1. januar 2007 i henhold til beslutning truffet af Byrådet den 29. november 2006 i forbindelse

Læs mere

Hestkær Friskole & Børnehave over Energistyrelsen af 21. juli 2008 afvisning af ansøgning om at blive undtaget fra krav om regelmæssig energimærkning

Hestkær Friskole & Børnehave over Energistyrelsen af 21. juli 2008 afvisning af ansøgning om at blive undtaget fra krav om regelmæssig energimærkning (Energibesparelser i bygninger) Hestkær Friskole & Børnehave over Energistyrelsen af 21. juli 2008 afvisning af ansøgning om at blive undtaget fra krav om regelmæssig energimærkning Nævnsformand, dommer

Læs mere

Udvikling i nye bilers brændstofforbrug 2013

Udvikling i nye bilers brændstofforbrug 2013 Udvikling i nye bilers brændstofforbrug 2013 August 2014 3 Udvikling i nye bilers brændstofforbrug 2013 Forord Forord Trafikstyrelsen monitorerer udviklingen af nyregistrerede bilers energiegenskaber.

Læs mere

Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 31 Offentligt

Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 31 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 31 Offentligt 13. november 2015 J.nr. 15-3006067 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 31 af 16. oktober 2015

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 2009-711-0033 Udkast (1) 27. august 2009. Forslag. til

Skatteministeriet J. nr. 2009-711-0033 Udkast (1) 27. august 2009. Forslag. til Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 389 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2009-711-0033 Udkast (1) 27. august 2009 Forslag til Lov om ændring af energiafgift af mineralolieprodukter m.v., lov om afgift

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

Lang tids sygdom? Det sker kun for naboen. Hvad bliver du syg af?

Lang tids sygdom? Det sker kun for naboen. Hvad bliver du syg af? Lang tids sygdom? Det sker kun for naboen Syg i længere tid? Det sker ikke for mig. Ofte syg i kortere perioder? Nej, heller ikke. Det sker for naboen, måske, men ikke mig. Sådan tænker de fleste af os,

Læs mere

FREMTIDENS ENERGI Lærervejledning til modul 4. Goddag til fremtiden

FREMTIDENS ENERGI Lærervejledning til modul 4. Goddag til fremtiden FREMTIDENS ENERGI Lærervejledning til modul 4 Goddag til fremtiden Indledning Undervisningsmodul 4 fremtidsperspektiverer og viser fremtidens energiproduktion. I fremtiden er drømmen hos både politikere

Læs mere

2009 Priser & vilkår 31/10/2008

2009 Priser & vilkår 31/10/2008 2009 Priser & vilkår 31/10/2008 Du betaler for det, det vejer Bring Citymail opererer med to simple prisstrukturer 30/10/2008 2 Bring Citymail opererer med to simple prisstrukturer én for administrativ

Læs mere

At-VEJLEDNING. Kranførercertifikat. At-vejledning B.2.1.1-2

At-VEJLEDNING. Kranførercertifikat. At-vejledning B.2.1.1-2 At-VEJLEDNING Kranførercertifikat At-vejledning B.2.1.1-2 August 2000 Opdateret maj 2014 2 Hvad er en At-vejledning? At-vejledninger vejleder om, hvordan reglerne i arbejdsmiljølov - givningen skal fortolkes.

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2014. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2014. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2014 Læs inde i bladet: HVAD SKER DER I ET JUBILÆUMSÅR? INDKALDELSE TIL GENERALFORSAMLING RENOVERING AF YDERMOLEN ER I FULD GANG 1 SØRUP HAVNS

Læs mere

E-mobilitet Køreplan 2020

E-mobilitet Køreplan 2020 E-mobilitet Køreplan 2020 Segmenteret markedstilgang er nøglen til effektiv udbredelse af elbiler Oktober, 2012 Det gælder ikke om at løse 2015 eller 2020 udfordringerne nu Det gælder om at løse udfordringerne

Læs mere