ETABLERING AF BETALINGSPARKERING I KØGE BYMIDTE INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Målsætninger 2. 3 Geografisk afgrænsning 2

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ETABLERING AF BETALINGSPARKERING I KØGE BYMIDTE INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Målsætninger 2. 3 Geografisk afgrænsning 2"

Transkript

1 KØGE KOMMUNE ETABLERING AF BETALINGSPARKERING I KØGE BYMIDTE ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby TLF FAX WWW cowi.dk ANBEFALINGER INDHOLD 1 Indledning 2 2 Målsætninger 2 3 Geografisk afgrænsning 2 4 Adgangen til at betale for parkering Parkeringsautomater, funktioner og grænseflader 5 5 Kontrol 6 6 Takststrukturer Timebetaling Gratisparkering Beboerlicenser Erhvervs-, medarbejder og pendlerlicenser Midlertidige licenser for lejet/lånt køretøj Supplerende betalingsformer 8 7 Back-office funktioner 8 8 Back-office systemgrænseflader 8 9 Information 9 10 Økonomi 9 PROJEKTNR. A DOKUMENTNR. A VERSION 0.4 UDGIVELSESDATO UDARBEJDET PEY, RSAL KONTROLLERET GODKENDT

2 2/9 ETABLERING AF BETALINGSPARKERING I KØGE BYMIDTE 1 Indledning Som en del af planlægningen af indførelse af betalingsparkering i Køge Bymidte er der behov for at få formuleret en sammenhængende strategi og en afdækning af en række planlægningsmæssige og tekniske forhold. Dette notat beskriver COWIs vurderinger og anbefalinger i forhold til indførelse af betalt parkering i Køge Bymidte. Notatet tænkes som et levende dokument, som løbende opdateres med beslutninger og anbefalinger, som efterfølgende indarbejdes i udbudsmaterialet. 2 Målsætninger Grundlæggende er kommunens mål med betalingsparkeringen, at levere en afbalancering af betingelserne for at benytte kommunale parkeringspladser med betingelserne for at benytte private parkeringspladser, så den samlede parkeringskapacitet i Køge udnyttes optimalt. Den afbalancerede løsning skal også indeholde nogle for kommunen og for byens erhvervsliv vigtige parkeringsbetingelser, nemlig gratis parkering den første halve time og mulighed for at beboere, ansatte og butikskunder i Bymidten, kan opnå rimelige betingelser for den parkering der følger af deres tilknytning til Bymidten. Løsningen skal overordnet medvirke til, at langtidsparkering flyttes fra Bymidten til mindre centrale parkeringspladser, men på en sådan måde, at sandsynligheden for at kunne finde en ledig parkeringsplads i en acceptabel gangafstand fra slutdestinationen. Løsningen skal tydeligt understøtte, at butikskunder kan parkere tæt på indkøbsmulighederne i Bymidten, da netop disse kunder udgør en stor del af grundlaget for bymidtens liv. Betalingsparkeringen skal således balancere mellem at have en vis adfærdsregulerende effekt og bevare Bymidten som et attraktivt område for beboere, erhvervsliv, besøgende og handlende i Køge. 3 Geografisk afgrænsning Bymidten, sådan som den er defineret ift. parkeringsmulighederne, er illustreret ved P-pladserne inden for de skraverede områder på Figur 1.

3 ETABLERING AF BETALINGSPARKERING I KØGE BYMIDTE 3/9 Figur 1, parkeringspladser og randzone i Køge Bymidte. Det fremgår af Figur 1, at randzonen kan reduceres betydeligt i forhold til den udpeget i parkeringsstrategien fra 2012, som er vist lysegrøn streg. Det er en fordel at reducere randzonen, hvis der er en forventning om, at der ikke vil opstå uhensigtsmæssig parkering lige uden for randzonen, samtidig med at mange beboere vil undgå at skulle have en beboerlicens. Randzonen er reduceret i forhold til parkanternes acceptable gangafstand i Tabel 1, svarende til radius på 450 meter med centrum i P-pladserne i bymidtens periferi. Dog er Ringvejen vurderet som en barriere der ikke overskrides.

4 4/9 ETABLERING AF BETALINGSPARKERING I KØGE BYMIDTE Betalingszonen er ligeledes reduceret således, at Pedersvej, Glæisersvej, Jernstøbervænget, Åvænget og F.C. Hansensvej er udpeget til randzone. I Tabel 1 vises resultaterne af en analyse af parkanters accept af en gåafstand, dvs. villigheden til at gå fra en given P-plads til et givet mål. Tabel 1 Resultater fra analyse af parkanters villighed til at gå fra P-plads til forskellige mål. Der er spurgt til acceptabel afstand, samt deres konkrete mål. Generelt er parkanter villig til at gå dobbelt så langt som de i virkeligheden gør. Resultaterne i Tabel 1 er anvendt til at efterprøve udstrækningen af randzonerne udpeget i parkeringsstrategien fra Analysens resultater er vist som den blåskraverede randzone på Figur 1. P-pladser der i dag er omfattet af tidsbegrænsning vil også fremover være underlagt denne. Dermed vil være mulighed for at parkerer mellem 1 og 3 timer i bymidten. P-pladser med 12-timer parkering vil forsat være langtidsparkering i fremtiden. Det foreslås dog at samle disse pladser til nogle enkelte P-pladser, frem for som i dag en andel P-båse på de forskellige P-pladser. Dermed bliver det gjort mere enkelt for parkanten. Ved blandet tidsbegrænsning på de enkelt P-pladser, er det ikke muligt at begrænse den tid som parkanten køber parkering til, hvorved parkanten kan have købt eksempelvis 8 timers parkering, men får en afgift fordi der holdes på en 3 timers bås. Hvis hele P-pladsen er 3-timers parkering, vil det være muligt at begrænse muligheden for at købe en billet ude over 3 timer. Det bemærkes, at der rundt om bymidten er boligområder, hvor der er risiko for øget parkering private områder. Der bør gennemføres parkeringstællinger i boligområderne omkring bymidten for efterfølgende at kunne dokumenterer evt. parkeringsproblemer i bymidten og i randzonen i form er øget parkering. 4 Adgangen til at betale for parkering Det anbefales at anlægge et servicemål for parkanternes gangbehov for at aktivere betalingsparkeringen. Erfaringer fra andre byer viser, at dette gangbehov med rimelighed kan sættes til 2 x 50 m, dvs. 50 m fra parkeringsstedet til automaten og

5 ETABLERING AF BETALINGSPARKERING I KØGE BYMIDTE 5/9 samme afstand tilbage til parkeringsstedet for at lægge automatens parkeringsbillet i køretøjet. For større P-pladser foreslås et servicemål der medfører, at der skal kalkuleres med opstilling af 1 parkeringsautomat pr. 40 parkeringsbåse ved korttidspladser og 1 automat pr. 60 parkeringsbåse ved langtidspladser. En samlet vurdering viser, at Køge Kommune skal regne med behov for at installere ca parkeringsautomater. I tillæg til at betale for parkeringen ved selvbetjening af parkeringsautomater, anbefales det, at private betalingsudbydere som fx EasyPark (APP), der tilbyder abonnementsordninger, gives mulighed for at tilbyde deres betalingstjeneste i relation til betalingsparkering i Køge Bymidte. Parkanternes adgang til at benytte en sådan betalingsservice vil indebære fordele for både parkanter og Køge Kommune, idet gangafstanden elimineres for parkanterne og behovet for at service automaterne med billetopfyldning og møntbokstømning mindskes for kommunen. 4.1 Parkeringsautomater, funktioner og grænseflader Kommunen ønsker: at betjeningen sker via virtuelle funktionsknapper (aktiv skærm). Dermed kan der gives information om parkeringsregler mm. og ved anvendelse af automaten guides parkanten gennem køb af parkering. Yderligere funktioner kan tilføjes vil opdatering af software. At automaten skal kunne håndtere første 30 min. er gratis. at automaterne kan el-forsynes via solcellepaneler med tilhørende batterier, men det må ikke bevirke nedsat funktionalitet eller længere betjeningstider. Hvis dette ikke kan opfyldes, skal elforsyningsnettet anvendes. at den nødvendige datakommunikation baseres på en trådløs teknologi. at information om betalingsproceduren (kort, henhv. kontant henhv. NFC) og timeprisen fremgår af opslag på automaten eller af automatens informationsdisplay at automaten kan udskrive p-billet og kvittering for betaling at automaten er udstyret med mulighed for kontantbetaling med mønter (1, 2, 5, 10, 20) uden mulighed for tilbagebetaling når den tilbudte parkeringstid er accepteret af parkanten. Der skal være spærring i forhold til ikke at kunne betale for tid udover tidsbegrænsningen på den enkelte P-plads. at automaten er udstyret med kortlæser (chip og magnetstribe) og tilhørende PIN-kode tastatur. at automaten er udstyret med mulighed for at betaling kan ske via NFC teknologi (trådløs betaling med kort/telefon)

6 6/9 ETABLERING AF BETALINGSPARKERING I KØGE BYMIDTE at automaten er udstyret med kontantboks til lokal opbevaring af kontantbeløb ith. DS/EN at automaten opfylder alle relevante minimumskrav iht. DS/EN Vehicle parking control equipment 5 Kontrol Indførelsen af betalingsparkering øger behovet for parkeringskontrol. Den nuværende parkeringskontrol skal kun håndhæve tidsbegrænsningen på en mindre antal pladser, men fremover skal parkeringskontrollen ud over de i dag gældende tidsbegrænsninger - også håndhæve betalingsforpligtelsen, inkl. den ½ times gratis parkering. Kontrollen skal udføres i et omfang der sikrer, at formålet med indførelse af betalingsforpligtelsen opfyldes, og sikrer at alle parkanter bibringes en opfattelse af, at alle parkerer på samme vilkår, så ikke kun lovlydige parkanter betaler for parkering i Bymidten. Frekvensen af parkeringskontrollens besøg på specifikke lokaliteter kan varieres efter behov, men effektiviteten af betalingsparkeringen afhænger i høj grad af, at kontrollen gennemføres på alle tidspunkter med betaling. 6 Takststrukturer Grundlæggende forudsætninger for takststrukturen er: parkeringszonen i Køge Bymidte udgør en samlet zone kravet om betaling for at parkere, gælder alle hverdage mellem kl 8-18 og lørdage mellem kl Søn- og helligdage er betalingsfrie, og uden tidsbegrænsning. 6.1 Timebetaling Det grundlæggende princip for parkeringsbetalingen er en fast timetakst, dvs. en timetakst der ikke varierer som funktion af ugedag, tid på døgnet eller parkeringens planlagte eller faktiske varighed. Det skal naturligvis være muligt for Køge Kommune selv at ændre timetaksten (beløbet) ligesom det skal være muligt at indføre betalingsfri perioder målt i timer eller dage, fx mellem kl og kl eller alle søgnehelligdage. Pris 8 kr. pr. time. 6.2 Gratisparkering Køge Kommune ønsker, at det gøres gratis at parkere den første ½ time af en sammenhængende parkeringsperiode, hvor der ellers gælder krav om betaling.

7 ETABLERING AF BETALINGSPARKERING I KØGE BYMIDTE 7/9 For ikke at komplicere parkeringsproceduren eller P-kontrollen unødigt kan parkanten skal trække en billet eller aktivere parkeringen via en af de af kommunen godkendte betalingstjenester - uanset om han agter at holde parkeret længere eller kortere end ½ time. Dermed sikres at tiden afmåles til 30 min. præcist og ikke til nærmeste 15 min. som ved anvendelse af P-skive. Det er dog en ulempe som er at der trækkes mange billetter, som ikke generere indtægt, hvorved dette bliver en udgift. At trække billet blev anvendt i Lyngby. Denne procedure kan ligeledes foretages med P-skive, hvor P-skiven stilles til parkeringstidspunktet, hvorefter parkanten har friparkering de efterfølgende 30 min. Dette kan imidlertid komplicere det yderligere at foretage en korrekt parkering og dermed risiko for at få en afgift idet parkanten typisk ikke husker at tilkøbet tid såfremt der ønskes mere end ½ times parkering. Denne løsning anvendes på Frederiksberg. 6.3 Beboerlicenser Beboerlicenser kan erhverves hvis: Man har bopæl i betalingszonen eller randzonen. Der kan erhverves 1 licens pr. bopæl. Fritaget for tidsbegrænsning i randzonen og på særligt udvalgte pladser i betalingszonen. Der anvendes forsat plastickort placeret i forruden, som dokumentation for gyldig licens. Beboerlicens er kun gældende i egen zone. Dvs. bor man i betalingszonen, gælder licensen for beboere i betalingszonen, og tilsvarende hvis man bor i randzonen, er licensen kun gældende i randzonen. Købes for 1 år ad gangen. Pris 400 kr./år 6.4 Erhvervs-, medarbejder og pendlerlicenser Der kan erhverves en månedslicens for alle der ønsker en sådan. Med månedslicensen, kan alle P-pladserne med 12-timeres tidsbegrænsning frit benyttes. Månedslicensen kan købes for en periode fra 1 mdr. til 12 mdr. Prisen er 200 kr./mdr. 6.5 Midlertidige licenser for lejet/lånt køretøj For at licensholdere skal have mulighed for at parkere lejede/lånte køretøjer i en kortere periode, fx hvis det oprindeligt licenserede køretøj er på værksted, så bør

8 8/9 ETABLERING AF BETALINGSPARKERING I KØGE BYMIDTE det være muligt for licensholderen at få en midlertidig licens til det lejede/lånte køretøj Gæstelicens - dagsbillet Anvendes til 6.5 En dagsbillet kan købes til randzonen af enhver og købes via hjemmesiden. Prisen er 30 kr./dag. 6.6 Supplerende betalingsformer Supplerende til betaling via parkeringsautomaterne, foreslås det at åbne mulighed for at betaling via private tjenesteudbydere, herunder fx: EasyPark o.l. Mobiltelefon (MobilePay, Swipp etc.) 7 Back-office funktioner Back-office funktioner skal omfatte: konstant overvågning af hver parkeringsautomat mht. funktionsduelighed, resterende antal billetter/kvitteringer, resterende møntbokskapacitet, driftsstatistik, fejl- og alarmlog understøttelse af alternative (3.-parts) betalingstjenester clearing af betalingskorttransaktioner (via aftale med clearing house) database med data og funktioner til understøttelse af parkeringstransaktioner og parkeringskontrolfunktioner værktøjer for analyse af parkeringssystemdata ifm. bestemmelse af belægningsgrad, fordeling af parkering på offentlige arealer web-service (evt. integreret i byens eksisterende web-site), som giver mulighed for selvbetjening mht. klager, forespørgsler, ansøgninger om diverse parkeringslicenser, fjerncheck-ud (hvis glemt check-ud i automat), etc. 8 Back-office systemgrænseflader Back-office systemet skal udstyres med en grænseflade til: parkeringskontrolsystemet 3.-parts betalingstjenester

9 ETABLERING AF BETALINGSPARKERING I KØGE BYMIDTE 9/9 kommunens web-site 9 Information Det anbefales, at der på kommunens hjemmeside lægges oplysninger om zoneafgrænsninger, takster, begrænsninger, licenser og andet. I forbindelse med indførelse af betalt parkering, bør der udarbejdes en folder, som beskriver de vigtigste informationer omkring betaling - hvor og hvornår og forhold vedr. beboerparkering og periode-, beboer- og erhvervslicenser, betalingsmuligheder, relevante kontaktoplysninger (spørgsmål, fejlmelding, klager etc.). Så meget som muligt af denne information bør tillige være tilgængelig på/via parkeringsautomaterne Folderne bør specielt sendes direkte til beboere, erhvervsdrivende og andre i lokalområdet, som forventes at være berettiget til en parkeringslicens, ligesom den skal kunne hentes på relevante tankstationer, forretninger og andre steder hvor parkanter færdes. 10 Økonomi I Tabel 2 er der opstillet et overslag af anlægs- og driftsomkostninger. Tabel 2, økonomioverslag, anlæg og drift SE REGNEARK - tabel indsættes når den er endelig.

ETABLERING AF BETALINGSPARKERING I KØGE BYMIDTE INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Målsætninger 2. 3 Geografisk afgrænsning 2

ETABLERING AF BETALINGSPARKERING I KØGE BYMIDTE INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Målsætninger 2. 3 Geografisk afgrænsning 2 KØGE KOMMUNE ETABLERING AF BETALINGSPARKERING I KØGE BYMIDTE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk ANBEFALINGER INDHOLD 1 Indledning 2 2

Læs mere

Parkering på Frederiksberg

Parkering på Frederiksberg Parkering på Frederiksberg - Hvem, hvor og hvad skal det koste? [Kort forord] 1. Udvidelse af Betalingszonen, altså de steder, hvor man må holde gratis i to timer og dernæst skal betale, dækker den del

Læs mere

Parkering på Frederiksberg. - Hvem, hvor og hvad skal det koste?

Parkering på Frederiksberg. - Hvem, hvor og hvad skal det koste? Parkering på Frederiksberg - Hvem, hvor og hvad skal det koste? Kære Frederiksberg-borgere og virksomheder, I de senere år er det blevet vanskeligere at finde en parkeringsplads på Frederiksberg. Det skyldes

Læs mere

PARKERING PÅ FREDERIKSBERG Marts 2015

PARKERING PÅ FREDERIKSBERG Marts 2015 PARKERING PÅ FREDERIKSBERG Marts 2015 INTRODUKTION 2 Baggrund og formål Frederiksberg Kommune ønsker at udnytte parkeringsmulighederne bedst muligt til glæde for borgere og besøgende. Derfor har Frederiksberg

Læs mere

Bilag 2: Fordele for bilister og kommunen - oversigt over nuværende og fremtidige ændringer

Bilag 2: Fordele for bilister og kommunen - oversigt over nuværende og fremtidige ændringer KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Parkering 08-04-2014 Bilag 2: Fordele for bilister og kommunen - oversigt over nuværende og fremtidige ændringer Den samlede løsning til et nyt

Læs mere

Opførelse af P-hus med 400 pladser i Danmarksgade 62, kvalificering af muligheder og finansiering

Opførelse af P-hus med 400 pladser i Danmarksgade 62, kvalificering af muligheder og finansiering Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 20. marts 2015 Journal nr. 14/27530 Journal nr. Notat Sagsbehandler Peter Raben Nebeling Telefon direkte 76 16 13 24 E-mail pne@esbjergkommune.dk Opførelse af P-hus med

Læs mere

Frederiksbergs borgere har nem adgang til en parkeringsplads nær deres egen bolig, og at dette gode er uden væsentlige udgifter for dem,

Frederiksbergs borgere har nem adgang til en parkeringsplads nær deres egen bolig, og at dette gode er uden væsentlige udgifter for dem, AFTALE OM NY PARKERINGSORDNING PÅ FREDERIKSBERG 1. Indledning Borgerne på Frederiksberg har gennem de senere år oplevet et øget pres på byens parkeringspladser. Det er blevet stadig vanskeligere for borgerne

Læs mere

Parkeringsstrategi for Roskilde Bymidte

Parkeringsstrategi for Roskilde Bymidte Parkeringsstrategi for Roskilde Bymidte Vedtaget af Roskilde Byråd den 19. marts 2013 Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte 2. maj 2013 Parkeringsstrategien er led i et samlet udviklingsprogram for Roskilde

Læs mere

Bilag 2: Beslutningsoplæg om justering af parkeringstakster, pris på beboerlicenser samt rød betalingszones grænse

Bilag 2: Beslutningsoplæg om justering af parkeringstakster, pris på beboerlicenser samt rød betalingszones grænse KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse BILAG 2 Bilag 2: Beslutningsoplæg om justering af parkeringstakster, pris på beboerlicenser samt rød betalingszones grænse Dette notat

Læs mere

Principper for betalingsparkering, Region Midtjyllands hospitaler.

Principper for betalingsparkering, Region Midtjyllands hospitaler. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Aktivitets- og Investeringsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Principper for betalingsparkering,

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT marts 2018 TNHA, JBAK VIFO VIFO

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT marts 2018 TNHA, JBAK VIFO VIFO KØBENHAVNS KOMMUNE PARKERINGSOMRÅDET - BRUGER- OG HOLDNINGSUNDERSØGELSE 2017 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SUPPLERENDE BEREGNINGER

Læs mere

Parkeringsstrategi for Køge bymidte

Parkeringsstrategi for Køge bymidte Parkeringsstrategi for Køge bymidte 2012 Parkeringsstrategi for Køge bymidte 2012 Teknik- og Miljøforvaltningen Køge Kommune Torvet 1 4600 Køge Tlf. 56 67 67 67 tmf@koege.dk 2 Behovet for en parkeringsstrategi

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget. NOTAT: Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte

Teknik- og Miljøudvalget. NOTAT: Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte Teknik- og Miljøudvalget Plan og Udvikling Sagsnr. 96895 Brevid. 1219799 Ref. MOKP Dir. tlf. 4631 3549 monakp@roskilde.dk NOTAT: Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte 4. april 2011 Parkeringsstrategien

Læs mere

PARKERING PÅ FREDERIKSBERG Februar 2016

PARKERING PÅ FREDERIKSBERG Februar 2016 PARKERING PÅ FREDERIKSBERG Februar 2016 Introduktion Baggrund og formål Frederiksberg Kommune ønsker at udnytte parkeringsmulighederne bedst muligt til glæde for borgere og besøgende. Derfor bad Frederiksberg

Læs mere

P a rk ering i S v end b org

P a rk ering i S v end b org P a rk ering i S v end b org P a rk ering sstruk tur og p a rk ering sp olitik U d a rb ejd et a f S v en A lla n J ensen a s for S v end b org Kom m une Version 2.0 / TKL 1 I d e t fø lg e n d e e r d

Læs mere

HVORDAN BRUGES PPLADSERNE I KØBENHAVN

HVORDAN BRUGES PPLADSERNE I KØBENHAVN JANUAR 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE HVORDAN BRUGES PPLADSERNE I KØBENHAVN RAPPORT BILAG 3 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JANUAR 2017

Læs mere

Parkeringspolitik for Esbjerg Midtby

Parkeringspolitik for Esbjerg Midtby Oplæg til 2. temadrøftelse i udvalgene om parkering Der skal jævnfør 1. temadrøftelse om parkering i Esbjerg Midtby udarbejdes oplæg til parkeringsstrategi for Esbjerg Midtby, som forelægges Teknik & Byggeudvalget

Læs mere

NOTAT. Høringsnotat vedrørende 3. høring over bekendtgørelse om parkering på offentlige veje

NOTAT. Høringsnotat vedrørende 3. høring over bekendtgørelse om parkering på offentlige veje NOTAT Dato J. nr. 12. oktober 2015 2015-201 Høringsnotat vedrørende 3. høring over bekendtgørelse om parkering på offentlige veje Et tredje udkast til bekendtgørelse om parkering har været i offentlig

Læs mere

Parkering på Frederiksberg

Parkering på Frederiksberg Parkering på Frederiksberg - Hvem, hvor og hvad skal det koste? Kære Frederiksberg-borgere og virksomheder, I de senere år er det blevet vanskeligere at finde en parkeringsplads på Frederiksberg. Det skyldes

Læs mere

Regler for parkering skal være mere gennemskuelige Justitsministeriet

Regler for parkering skal være mere gennemskuelige Justitsministeriet Page 1 of 7 Cookie Kontrol Denne side bruger cookies for at gemme nogle informationer på din computer ACCEPTER COOKIES Læs mere KONTAKT NYT OG PRESSE PUBLIKATIONER KARRIERE Skriv Søgeord MINISTERIET MINISTEREN

Læs mere

Hvilke problemer vedr. parkering opleves i området, som det er nu?

Hvilke problemer vedr. parkering opleves i området, som det er nu? Workshop, p-møde (Grøn er dem, der er markeret som mest vigtige) Hvilke problemer vedr. parkering opleves i området, som det er nu? - Beboere kan ikke parkere i eget område - Eksisterende parkeringsmuligheder

Læs mere

Cykelparkeringsplan for Århus

Cykelparkeringsplan for Århus Forfattere: Pablo Celis, Civilingeniør, Århus Kommune pace@aarhusdk Kresten Madsen, Trafikplanlægger, COWI A/S krma@cowidk Århus Kommune har i samarbejde med COWI A/S udarbejdet en Cykelparkeringsplan

Læs mere

Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005

Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005 bilag 7 Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005 I forbindelse med planlægningen af de Bilfri Dage i 2005 har der været nedsat en arbejdsgruppe

Læs mere

Parkeringsudvalg 2017

Parkeringsudvalg 2017 Parkeringsudvalg 2017 Oplæg til generalforsamlingen for Husejerforeningen ABA (H. ABA) Indholdsfortegnelse Introduktion... 1 Formål... 2 Begreber... 2 Afgrænsning og forudsætninger... 2 Tendenser og ønskede

Læs mere

Beregning af licens for elbybiler

Beregning af licens for elbybiler Beregning af licens for elbybiler Rapport Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 3 2 Resultater 3 3 Metode 3 3.1 Datagrundlag 4 3.2 Generelle antagelser 4 3.3

Læs mere

Fakta: Farvel til P-billetten Fremtiden er digital

Fakta: Farvel til P-billetten Fremtiden er digital Fakta: Farvel til P-billetten Fremtiden er digital 1 I korte træk - Digitaliseringen af P-betaling i København er et led i en gennemgående modernisering og digitalisering af parkeringsområdet i Københavns

Læs mere

VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG INDHOLD. 1 Indledning, baggrund. 1 Indledning, baggrund 1. 2 Eksisterende forhold og problemstillinger 2

VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG INDHOLD. 1 Indledning, baggrund. 1 Indledning, baggrund 1. 2 Eksisterende forhold og problemstillinger 2 RINGKØBING SKJERN KOMMUNE VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk FORSLAG TIL ÆNDRINGER INDHOLD 1 Indledning, baggrund

Læs mere

JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE

JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE PROJEKTNR. A087945

Læs mere

EVALUERING AF BETALINGSPARKERING

EVALUERING AF BETALINGSPARKERING EVALUERING AF BETALINGSPARKERING KØGE KOMMUNE RAPPORT MAJ 2018 INDHOLD Baggrund og formål Hovedkonklusioner Overordnet tilfredshed Besøgende i Køge Bymidte Pendlere Beboere Kommunalt ansatte Baggrundsinformation

Læs mere

Budget 2019 Temaforslag drift Teknik- og Erhvervsudvalget

Budget 2019 Temaforslag drift Teknik- og Erhvervsudvalget Navn på tema: Betalingsparkering i forhold til ny lovgivning alternativ A-E. Alternativ A Drift 1.124 2.214 2.214 2.214 I alt 1.124 2.214 2.214 2.214 Alternativ B Drift 708 1.798 1.798 1.798 I alt 708

Læs mere

Parkering 2015 - Bruttoliste

Parkering 2015 - Bruttoliste Parkering 2015 - Bruttoliste Teknik- og Miljøforvaltningen er i gang med at udarbejde Parkering 2015, jf. aftale i Budget 2015 om, at der fremover udarbejdes en årlig parkeringsredegørelse forud for budgetforhandlingerne.

Læs mere

Notat om registrering af data i forbindelse med parkering

Notat om registrering af data i forbindelse med parkering KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Parkering NOTAT Bilag 5: Notat om registrering af data i forbindelse med parkering Dette notat beskriver baggrunden for og effekten af den registrering

Læs mere

Notat. Parkeringspladser for autocampere 29. september 2011. : Autocamperrådet. : Jane Maindal 1 INDLEDNING

Notat. Parkeringspladser for autocampere 29. september 2011. : Autocamperrådet. : Jane Maindal 1 INDLEDNING Notat Madevej 13 6200 Aabenraa Danmark T +45 7362 8880 F +45 7362 8881 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Parkeringspladser for autocampere 29. september 2011 Projekt: 25.9980.01 Til Fra : Autocamperrådet

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT nov 2018 HEK RBJN / RSAL ADKK

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT nov 2018 HEK RBJN / RSAL ADKK RINGSTED OUTLET VURDERING AF PARKERINGSBEHOV ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Nuværende forhold 2 2.1

Læs mere

VEDTÆGTER FOR P-FOND BYUDVIKLINGSOMRÅDET VED EGEDAL STATION. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001

VEDTÆGTER FOR P-FOND BYUDVIKLINGSOMRÅDET VED EGEDAL STATION. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 160750 VEDTÆGTER FOR P-FOND BYUDVIKLINGSOMRÅDET VED EGEDAL STATION o:\_egedal by\infrastruktur parkering og veje\parkeringsfond

Læs mere

Godkendelse af parkeringsstruktur - Aalborg Midtby

Godkendelse af parkeringsstruktur - Aalborg Midtby Punkt 6. Godkendelse af parkeringsstruktur - Aalborg Midtby 2016-021875 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at der etableres en ny parkeringsstruktur i Aalborg

Læs mere

Bilag 3: Notat om udnyttelse af alternativ parkeringskapacitet: tre cases

Bilag 3: Notat om udnyttelse af alternativ parkeringskapacitet: tre cases KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse BILAG 3 Bilag 3: Notat om udnyttelse af alternativ parkeringskapacitet: tre cases Som opfølgning på behandling af Parkering 2015 på Teknik-

Læs mere

Vurdering af parkeringsforholdene i Faaborg

Vurdering af parkeringsforholdene i Faaborg Vurdering af parkeringsforholdene i Faaborg Parkeringsanalyse November 8 COWI A/S Thulebakken 34 Aalborg Telefon 99 36 77 Telefax 99 36 77 1 wwwcowidk Vurdering af parkeringsforholdene i Faaborg Parkeringsanalyse

Læs mere

Indstilling. Ændring af erhvervsparkeringsordning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Ændring af erhvervsparkeringsordning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 6. september 2013 Ændring af erhvervsparkeringsordning Forslag om en ændring af den eksisterende ordning for erhvervsparkering i midtbyen

Læs mere

Campus Bornholm Løsningsforslag vedr. parkering

Campus Bornholm Løsningsforslag vedr. parkering Bornholms Regionskommune NOTAT 8. maj NHW/UVH Løsningsforslag vedr. parkering Indhold 1 Indledning... 2 2 Løsningsforslag Fase 1... 2 2.1 Licensordninger... 3 2.2 Opfølgning... 4 3 Løsningsforslag Fase

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. marts 2014

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. marts 2014 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. marts 2014 Sag 16/2013 (1. afdeling) Forenede Danske Motorejere som mandatar for A (advokat Lennart Fogh) mod City Parkeringsservice A/S (tidligere City Parkeringsservice

Læs mere

PARKERINGSTÆLLING I ALBERTSLUND MIDTBY

PARKERINGSTÆLLING I ALBERTSLUND MIDTBY JUNI 2017 ALBERTSLUND KOMMUNE PARKERINGSTÆLLING I ALBERTSLUND MIDTBY NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2017 ALBERTSLUND

Læs mere

Notat. Baggrund. Side 1 af 5

Notat. Baggrund. Side 1 af 5 Notat Vedrørende: Ændrede regler for modregning af parkeringsindtægter provenutab for Randers Kommune og konsekvenser ved indførelse af gratis parkering Sagsnavn: Nedsættelse af statstilskud med indtægter

Læs mere

Parkeringsstrategi 2010 - Paper til trafikdage 2010

Parkeringsstrategi 2010 - Paper til trafikdage 2010 04-08-2010 Parkeringsstrategi 2010 - Paper til trafikdage 2010 Poul Sulkjær Chefplanlægger Teknik- & Miljø Københavns Kommune Københavns P-strategi 2010 beskriver den samlede parkeringsstrategi for Indre

Læs mere

Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af: Forvaltning: Dato: Sendes til: Formål Status

Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af:   Forvaltning: Dato: Sendes til: Formål Status Vedrørende: Parkering i Randers Centrum Sagsnavn: Parkering, diverse planlægning Sagsnummer: 05.09.00-P00-1-13 Skrevet af: Rune Asmussen E-mail: ra@randers.dk Forvaltning: Veje og Bygninger Dato: 28-01-2014

Læs mere

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 22. juni 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 22. juni 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben tillægsdagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 22. juni 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Kortbetaling i billetautomater på bybusserne

Læs mere

AREALBEHOV INDHOLD. 1 Resultat og fremtidig planlægning. 1 Resultat og fremtidig planlægning 1. 2 Grundlag og forudsætninger 3.

AREALBEHOV INDHOLD. 1 Resultat og fremtidig planlægning. 1 Resultat og fremtidig planlægning 1. 2 Grundlag og forudsætninger 3. HOLBÆK KOMMUNE AREALBEHOV NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Resultat og fremtidig planlægning 1 2 Grundlag og forudsætninger

Læs mere

NOTAT. en spørgeskemaundersøgelse blandt virksomhederne/butikkerne i. i Frederikshavn, Skagen og Sæby Frederikshavn Parkeringsplan

NOTAT. en spørgeskemaundersøgelse blandt virksomhederne/butikkerne i. i Frederikshavn, Skagen og Sæby Frederikshavn Parkeringsplan NOTAT Sofiendalsvej 94 9200 Aalborg SV Danmark T +45 9879 9800 F www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Spørgeskemaundersøgelse blandt virksomhederne/butikkerne i Frederikshavn, Skagen og Sæby Frederikshavn

Læs mere

Artikel. P-henvisning

Artikel. P-henvisning Artikel P-henvisning Rambøll Nyvig Notat nr. 1 Til Vejforum Fra RA Rambøll Danmark as Bredevej 2 DK-2830 Virum Danmark T: +45 4575 3600 D: +45 4574 3620 M: +45 2013 6182 F: +45 4576 7640 ra@nyvig.dk www.nyvig.dk

Læs mere

VISNING AF RESTTID FOR CYKLISTER I SIGNALANLÆG

VISNING AF RESTTID FOR CYKLISTER I SIGNALANLÆG JULI 2013 FREDERIKSBERG KOMMUNE VISNING AF RESTTID FOR CYKLISTER I SIGNALANLÆG ADFÆRDSSTUDIE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JULI

Læs mere

Strategi- og handlingsplan for parkering i Svendborg Kommune. Oktober 2007

Strategi- og handlingsplan for parkering i Svendborg Kommune. Oktober 2007 Strategi- og handlingsplan for parkering i Svendborg Kommune Oktober 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 BAGGRUND 3 2 NUVÆRENDE PARKERINGSFORHOLD I SVENDBORG BYMIDTE 4 3 TIDLIGERE GENNEMFØRTE PARKERINGSANALYSER

Læs mere

Bilag: Supplerende spørgsmål vedrørende parkering i Horsens midtby SBSYS sagnr.: P

Bilag: Supplerende spørgsmål vedrørende parkering i Horsens midtby SBSYS sagnr.: P Bilag: Supplerende spørgsmål vedrørende parkering i Horsens midtby SBSYS sagnr.: 05.00.00-P19-1-15 Dette notat omhandler konsekvenserne ved indførelse af følgende ændringer på de offentlige parkeringspladser

Læs mere

Aabenraa Parkeringsstrategi Vejforum 8. december 2016

Aabenraa Parkeringsstrategi Vejforum 8. december 2016 Aabenraa Parkeringsstrategi Vejforum 8. december 2016 Strategien skal løfte spørgsmålet om parkering fra enkeltprojekter til byudviklingen som helhed med særlig fokus på at understøtte handel, erhverv

Læs mere

Storstrømsbroen. Vejtrafikale vurderinger VVM-redegørelse. Teknisk beskrivelse - 2014

Storstrømsbroen. Vejtrafikale vurderinger VVM-redegørelse. Teknisk beskrivelse - 2014 Storstrømsbroen Vejtrafikale vurderinger VVM-redegørelse Teknisk beskrivelse - 2014 SEPTEMBER 2014 VEJDIREKTORATET STORSTRØMSBROEN, VVM - UNDERSØGELSE VEJTRAFIKALE VURDERINGER, 2014 ADRESSE COWI A/S Parallelvej

Læs mere

Notat. Emne: Parkeringsanalyse Kammerrådensvej Dato: Sag nr.: 2017_007 Til: Charlotte Skov Rev. nr.: 1 Kopi til:

Notat. Emne: Parkeringsanalyse Kammerrådensvej Dato: Sag nr.: 2017_007 Til: Charlotte Skov Rev. nr.: 1 Kopi til: Notat Emne: Parkeringsanalyse Kammerrådensvej Dato: 06-06-2017 Sag nr.: 2017_007 Til: Charlotte Skov Rev. nr.: 1 Kopi til: 1 Indledning For at kortlægge parkeringsbehovet i forbindelse med ombygningen

Læs mere

REFERAT. Følgegruppe Betalingsparkering. Møde den 7. september 2017

REFERAT. Følgegruppe Betalingsparkering. Møde den 7. september 2017 REFERAT Møde den 7. september 2017 Følgegruppe Betalingsparkering Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Anlægsafdelingen Deltagere: Mette Jorsø, Erling Larsen, Niels Rolskov, Søren Brask, Poul-Erik Jensen,

Læs mere

Bilag 1: Projektplan for digitalisering og omstrukturering af parkeringsbetaling og parkeringskontrol.

Bilag 1: Projektplan for digitalisering og omstrukturering af parkeringsbetaling og parkeringskontrol. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Parkering NOTAT Bilag 1: Projektplan for digitalisering og omstrukturering af parkeringsbetaling og parkeringskontrol. Investeringsbudgettet

Læs mere

Opførelse af P-hus med 400 pladser i Danmarksgade 62 og indførelse af betalingsparkering

Opførelse af P-hus med 400 pladser i Danmarksgade 62 og indførelse af betalingsparkering Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 17. august 2015 Journal nr. 14/27530 Journal nr. Notat Sagsbehandler Peter Raben Nebeling Telefon direkte 76 16 13 24 E-mail pne@esbjergkommune.dk Opførelse af P-hus med

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Trafikale konsekvenser ved udbygning af Aalborg Sygehus Syd. Region Nordjylland. Teknisk notat

Indholdsfortegnelse. Trafikale konsekvenser ved udbygning af Aalborg Sygehus Syd. Region Nordjylland. Teknisk notat Region Nordjylland Trafikale konsekvenser ved udbygning af Aalborg Sygehus Syd Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 www.cowi.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

VVM AF UDVIDELSE AF HVIDOVRE HOSPITAL INDHOLD. 1 Hvad er VVM? 1 Hvad er VVM? 1

VVM AF UDVIDELSE AF HVIDOVRE HOSPITAL INDHOLD. 1 Hvad er VVM? 1 Hvad er VVM? 1 REGION HOVEDSTADEN VVM AF UDVIDELSE AF HVIDOVRE HOSPITAL ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG INDHOLD 1

Læs mere

MODELBEREGNINGER AF EN VESTLIG OMFARTSVEJ VED HOBRO

MODELBEREGNINGER AF EN VESTLIG OMFARTSVEJ VED HOBRO DECEMBER 2015 MARIAGERFJORD KOMMUNE MODELBEREGNINGER AF EN VESTLIG OMFARTSVEJ VED HOBRO TEKNISK NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

BRANCHETEMA UDVIKLING AF EJENDOMME OG KONTORER. er afgørende for det gode projekt

BRANCHETEMA UDVIKLING AF EJENDOMME OG KONTORER. er afgørende for det gode projekt BRANCHETEMA UDVIKLING AF EJENDOMME OG KONTORER PARKERING er afgørende for det gode projekt Parkeringsanlægget skal tænkes intelligent ind fra starten, når man udvikler ejendomme. Men det sker ikke altid.

Læs mere

Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering

Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering Bethesda, Rømersgade 17, torsdag d. 5. februar 2015 kl. 17-19 Cirka 30 borgere og interessenter deltog i mødet. Pointer om ønsker og behov ift. parkering

Læs mere

Indledning. Analysen viser dog også, at parkeringspladserne i selve centrum (Trangstræde og Laksetorvet) er udnyttet fuldt ud i belastede tidsrum.

Indledning. Analysen viser dog også, at parkeringspladserne i selve centrum (Trangstræde og Laksetorvet) er udnyttet fuldt ud i belastede tidsrum. Vedrørende: Parkering i Randers, notat Sagsnavn: Parkering, diverse planlægning Sagsnummer: 05.09.00-P00-1-13 Skrevet af: Rune Asmussen E-mail: ra@randers.dk Forvaltning: Veje og Bygninger Dato: 06-03-2014

Læs mere

Analyse af detailhandlen i Silkeborg Kommune

Analyse af detailhandlen i Silkeborg Kommune Analyse af detailhandlen i Silkeborg Kommune Konklusioner, vurderinger og anbefalinger fra ICP, Institut for Center-Planlægning, februar 2016 Dramatisk fald i antallet af handelsbyer i Danmark I de kommende

Læs mere

Begge punkter har forvaltningen fundet nødvendige at tydeliggøre, for at omgåelse af ordningens formål kan undgås.

Begge punkter har forvaltningen fundet nødvendige at tydeliggøre, for at omgåelse af ordningens formål kan undgås. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 06-10-2014 Til Teknik- og Miljøudvalget Sagsnr. 2014-0124284 Dokumentnr. 2014-0124284-17 Orientering vedrørende administration af delebilsordningen

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 20. marts 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 20. marts 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 20. marts 2019 Sag 181/2018 Københavns Kommune (advokat Anders Valentiner-Branth) mod A (selv) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns Byrets fogedret

Læs mere

PARKERINGSSTRATEGI INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Virkemidler i en parkeringsstrategi for sygehuse i Region Sjælland 2 2.1 Fordele og ulemper 8

PARKERINGSSTRATEGI INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Virkemidler i en parkeringsstrategi for sygehuse i Region Sjælland 2 2.1 Fordele og ulemper 8 REGION SJÆLLAND PARKERINGSSTRATEGI TEKNISK NOTAT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Virkemidler i en parkeringsstrategi

Læs mere

EKSTRA BEREGNINGER - RING 3 VEST OM ODENSE INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Resultater 2. 3 Usikkerheder 5

EKSTRA BEREGNINGER - RING 3 VEST OM ODENSE INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Resultater 2. 3 Usikkerheder 5 ODENSE KOMMUNE EKSTRA BEREGNINGER - RING 3 VEST OM ODENSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Resultater 2 3

Læs mere

JANUAR 2018 KØBENHAVNS KOMMUNE. PARKERINGSOMRÅDET Bruger- og holdningsundersøgelse 2017

JANUAR 2018 KØBENHAVNS KOMMUNE. PARKERINGSOMRÅDET Bruger- og holdningsundersøgelse 2017 JANUAR 2018 PARKERINGSOMRÅDET Bruger- og holdningsundersøgelse 2017 3 Indhold DEL 1 Indledning og baggrund Rapportens indhold og opbygning 7 9 DEL 2 Sammenfatning af resultater 13 Københavnernes holdninger

Læs mere

Velkommen til Aarhus Universitetshospital

Velkommen til Aarhus Universitetshospital Brendstrupgårdsvej 100, Skejby Her er praktiske informationer, som kan hjælpe dig, i forbindelse med din indlæggelse på Aarhus Universitetshospital. Hvis du har spørgsmål, eller hvis der er noget, du vil

Læs mere

TRAFIKVURDERING ÅKIRKEBYVEJ, RØNNE INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1

TRAFIKVURDERING ÅKIRKEBYVEJ, RØNNE INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1 REITAN EJENDOMME TRAFIKVURDERING ÅKIRKEBYVEJ, RØNNE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Eksisterende forhold 1 3 Vurdering

Læs mere

Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte

Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte Teknik- og Miljøudvalget Teknik og Miljø Plan og Udvikling Sagsnr. 205101 Brevid. 1561659 Ref. MOKP Dir. tlf. 4631 3549 monakp@roskilde.dk NOTAT: Godkendelse af parkeringsstrategi og frigivelse af rådighedsbeløb

Læs mere

10-09-2012. Til Borgerrepræsentationen. Sagsnr. 2012-130619. Bilag 4: Udviklingsplan for omstrukturering og effektivisering af parkeringsbetaling

10-09-2012. Til Borgerrepræsentationen. Sagsnr. 2012-130619. Bilag 4: Udviklingsplan for omstrukturering og effektivisering af parkeringsbetaling KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Parkering NOTAT Til Borgerrepræsentationen Bilag 4: Udviklingsplan for omstrukturering og effektivisering af parkeringsbetaling og parkeringskontrol

Læs mere

Ishøj Kommune. 1 Indledning. Ishøj Bycenter Parkeringsanalyse. NOTAT 20. april 2007 RAR/ps

Ishøj Kommune. 1 Indledning. Ishøj Bycenter Parkeringsanalyse. NOTAT 20. april 2007 RAR/ps Ishøj Kommune Ishøj Bycenter NOTAT 20. april 2007 RAR/ps 1 Indledning Parkeringssituationen i og omkring Ishøj Bycenter er vurderet ved at gennemføre en kortlægning af antallet af parkeringspladser og

Læs mere

RINGVEJ TIL TÓRSHAVN INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Sammenfatning og anbefaling 3

RINGVEJ TIL TÓRSHAVN INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Sammenfatning og anbefaling 3 LANDSVERK RINGVEJ TIL TÓRSHAVN TEKNISK NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Sammenfatning og anbefaling 3 3 Trafikale

Læs mere

Københavns Kommune Teknik og Miljøforvaltningen Center for Parkering. Københavnske parkanter viden, adfærd og holdninger

Københavns Kommune Teknik og Miljøforvaltningen Center for Parkering. Københavnske parkanter viden, adfærd og holdninger Københavns Kommune Teknik og Miljøforvaltningen Center for Parkering Københavnske parkanter viden, adfærd og holdninger April 2013 Indhold 1 Resumé og konklusioner... 3 1.1 Introduktion... 3 1.2 Overordnet

Læs mere

SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS

SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS FURESØ KOMMUNE SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE AF SØNDERGÅRDSKVARTERET ADRESSE COWI A/S Parallelvej

Læs mere

Baggrunden herfor er Borgerrepræsentationens beslutning 28. november 2013, hvor følgende ændringsforslag til medlemsforslag blev vedtaget:

Baggrunden herfor er Borgerrepræsentationens beslutning 28. november 2013, hvor følgende ændringsforslag til medlemsforslag blev vedtaget: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 1. Erhvervsparkering. Analyse og handlemuligheder Indhold Erhvervsparkering. Analyse og handlemuligheder... 1 Baggrund... 1

Læs mere

CITY SENSE I RUDERSDAL INDHOLD. 1 Baggrund og formål Metode og begrænsninger 2

CITY SENSE I RUDERSDAL INDHOLD. 1 Baggrund og formål Metode og begrænsninger 2 RUDERSDAL KOMMUNE CITY SENSE I RUDERSDAL ANALYSE AF RUTEVALG GENNEM BIRKERØD ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund og

Læs mere

tallymaster+ Enkel og brugervenlig administration af forbrug og adgang...

tallymaster+ Enkel og brugervenlig administration af forbrug og adgang... tallymaster+ Enkel og brugervenlig administration af forbrug og adgang... Enkelt og effektivt program til afregning af forbrug og adgangskontrol, baseret på tallycard+ og tallybee systemer tallymaster

Læs mere

PARKERINGSSTRATEGI FOR ODENSE

PARKERINGSSTRATEGI FOR ODENSE PARKERINGSSTRATEGI FOR ODENSE VEJFORUM 2016 TROELS ANDERSEN TA@ODENSE.DK 1 FRA EN STOR BY TIL EN STORBY Ny parkeringsstrategi. Kommunen har halvdelen af de 17.000 p-pladser i bymidten. Understøtte kommuneplanens

Læs mere

Visualiseringer Niveaufri udfletning Vest. Kvaliteten af de anvendte fotos var utilstrækkelig

Visualiseringer Niveaufri udfletning Vest. Kvaliteten af de anvendte fotos var utilstrækkelig BANEDANMARK NIVEAUFRI UDFLETNING RINGSTED VEST ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk VISUALISERINGER INDHOLD 1 Indledning 1 2 Projektleverancer

Læs mere

Vejledning VEDRØRENDE GENERELLE BETINGELSER FOR ANVENDELSE AF NEMHANDEL. Februar 2015 (VERSION 1.4 AF FEBRUAR 2015)

Vejledning VEDRØRENDE GENERELLE BETINGELSER FOR ANVENDELSE AF NEMHANDEL. Februar 2015 (VERSION 1.4 AF FEBRUAR 2015) Vejledning Februar 2015 VEDRØRENDE GENERELLE BETINGELSER FOR ANVENDELSE AF NEMHANDEL (VERSION 1.4 AF FEBRUAR 2015) Side 2 af 12 Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse:... 2 INDLEDNING... 4 GENERELLE

Læs mere

Interviewundersøgelse i Faaborg

Interviewundersøgelse i Faaborg Interviewundersøgelse i Faaborg Analyse af borgernes brug af Faaborgs butikker og strøgområde November 2008 COWI A/S Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 wwwcowidk Interview

Læs mere

TRANSPORT TIL OG FRA RIGSHOSPITALET INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Områdeafgrænsning og datagrundlaget 2. 3 Transportmidler 4. 4 Ankomst og afgangstider 4

TRANSPORT TIL OG FRA RIGSHOSPITALET INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Områdeafgrænsning og datagrundlaget 2. 3 Transportmidler 4. 4 Ankomst og afgangstider 4 REGION HOVEDSTADEN TRANSPORT TIL OG FRA RIGSHOSPITALET ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk BASERET PÅ UDTRÆK FRA DEN NATIONALE TRANSPORTVANEUNDERSØGELSE

Læs mere

I det nedenstående er givet et visionært bud på de resultater, der kan opnås gennem en omhyggelig planlægning af indsatsen

I det nedenstående er givet et visionært bud på de resultater, der kan opnås gennem en omhyggelig planlægning af indsatsen Glostrup Station Forslag til strategiproces Plan Rådhusparken 2 2600 Glostrup www.glostrup.dk Tlf: 4323 6100 Strategiprocessen 25. august 2015 Dette notat beskriver et forslag til en strategiproces, hvor

Læs mere

CYKLING OG DETAILHANDEL

CYKLING OG DETAILHANDEL ANSØGNING TIL "PULJE TIL MERE CYKELTRAFIK" 2014 CYKLING OG DETAILHANDEL BILAG 1: PROJEKTBESKRIVELSE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 5 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Overordnet

Læs mere

Konkurrenceudsættelse af parkeringslicenser til el-bybiler

Konkurrenceudsættelse af parkeringslicenser til el-bybiler KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen 17-03-2015 Sagsnr. 2015-0009852 Dokumentnr. 2015-0009752-3 Konkurrenceudsættelse af parkeringslicenser til el-bybiler INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Styrket inddragelse af frivillige på plejecentre SAMMENLIGNING AF FØR- OG EFTERMÅLING

Styrket inddragelse af frivillige på plejecentre SAMMENLIGNING AF FØR- OG EFTERMÅLING Styrket inddragelse af frivillige på plejecentre SAMMENLIGNING AF FØR- OG EFTERMÅLING 2016 Styrket inddragelse af frivillige på plejecentre SAMMENLIGNING AF FØR- OG EFTERMÅLING Sundhedsstyrelsen, 2016.

Læs mere

Prognose for ledige Parkeringspladser - Aktivitet ATI 5. Indholdsfortegnelse

Prognose for ledige Parkeringspladser - Aktivitet ATI 5. Indholdsfortegnelse Aalborg Kommune, VIKING Prognose for ledige Parkeringspladser - Aktivitet ATI 5 Særlig kritiske dage, dataanalyse Rådgivende Ingeniører AS Parallelvej 15 28 Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22

Læs mere

VINDMØLLER PÅ AVEDØRE HOLME INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Eksisterende vindmøller på Avedøre Holme 2

VINDMØLLER PÅ AVEDØRE HOLME INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Eksisterende vindmøller på Avedøre Holme 2 HOFOR VINDMØLLER PÅ AVEDØRE HOLME ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 2 2 Eksisterende vindmøller på Avedøre Holme

Læs mere

AFGØRELSE i sag om midlertidige parkeringspladser på Cirkuspladsen i Lyngby-Taarbæk Kommune

AFGØRELSE i sag om midlertidige parkeringspladser på Cirkuspladsen i Lyngby-Taarbæk Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 16. februar 2015 J.nr.: NMK-522-00239 Ref.: LTP-NMKN AFGØRELSE i sag om midlertidige parkeringspladser på Cirkuspladsen

Læs mere

G/F ASTERSHAVEN CARPORTENE OG DERES BENYTTELSE REGLER OG INFORMATION

G/F ASTERSHAVEN CARPORTENE OG DERES BENYTTELSE REGLER OG INFORMATION G/F Astershaven E-mail: Astershaven@groupcare.dk BESTYRELSEN G/F ASTERSHAVEN CARPORTENE OG DERES BENYTTELSE REGLER OG INFORMATION marts 2002 Bestyrelsen redigeret udgave 260202 Carportene i G/F Astershaven

Læs mere

Samarbejdsaftale. mellem. E/F Teglholmen Waterfront Teglholm Tværvej 3 29 2450 København SV. Herefter kaldet kunden

Samarbejdsaftale. mellem. E/F Teglholmen Waterfront Teglholm Tværvej 3 29 2450 København SV. Herefter kaldet kunden Samarbejdsaftale mellem E/F Teglholmen Waterfront Teglholm Tværvej 3 29 2450 København SV Herefter kaldet kunden og ParkZone A/S Valhøjs Allé 174-176 2610 Rødovre CVR-nr.: 27 39 66 82 Herefter kaldet leverandøren.

Læs mere

TRAFIKMODEL OPDATERING INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Grundlag for trafikmodeller Vejnet Trafiktællinger 4 2.

TRAFIKMODEL OPDATERING INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Grundlag for trafikmodeller Vejnet Trafiktællinger 4 2. LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE TRAFIKMODEL OPDATERING TEKNISK NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Grundlag for

Læs mere

Parkeringskontrol. www.ballerup.dk

Parkeringskontrol. www.ballerup.dk Parkeringskontrol www.ballerup.dk Indhold Baggrund for forslag om parkeringskontrol Parkeringskapacitet generelt og i Ballerup Bymidte Forslag om parkeringskontrol 2 Baggrund Politiet har neddroslet kontrolopgaven

Læs mere

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1 ROSEN APS. TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT

Læs mere

Hillerød Kommune. 1 Indledning. 2 Parkeringsudbud. Parkering i den østlige del af Hillerød Bykerne Notat. Tilbud psa

Hillerød Kommune. 1 Indledning. 2 Parkeringsudbud. Parkering i den østlige del af Hillerød Bykerne Notat. Tilbud psa Parkering i den østlige del af Hillerød Bykerne Tilbud 16.6.2015 psa 1 Indledning Hillerød Kommune har anmodet Via Trafik om at vurdere parkeringsforholdene i den østlige del af Hillerød Bymidte. Kommunen

Læs mere

Referat. Trafikdage på Aalborg Universitet. Tirsdag d. 26. august 2003, 5. linie lokale 4.110. Workshop om Parkering

Referat. Trafikdage på Aalborg Universitet. Tirsdag d. 26. august 2003, 5. linie lokale 4.110. Workshop om Parkering Referat Velkomst v. Robin Munch-Andersen, Rambøll Nyvig Parkering er et forsømt emne i debatten. Parkering er et emne, som ofte falder mellem to stole Parkering er ikke trafik, da det ikke er bevægelse

Læs mere