Forslag til Infrastrukturpolitik

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forslag til Infrastrukturpolitik"

Transkript

1 Forslag til Infrastrukturpolitik Indledning Vision 2016 I for ret 2007 vedtog Randers Byr d en vision for udviklingen af Randers Kommune frem til 2016, Vision 2016 (se bilag). Visionerne angiver retningen for den udvikling, som kommunen skal styre efter. Fłrste skridt p vejen til realisering af Vision 2016 var vedtagelsen af kommunens Plan- og Agenda 21-strategi (november 2007), der udstikker pejlem rker for den kommunale planl gning. N ste skridt p vejen er udarbejdelsen af en r kke omr depolitikker for centrale omr der af Randers Kommunes virkefelter, herunder denne infrastrukturpolitik. Infrastrukturpolitik Form let med Infrastrukturpolitikken er at oms tte og konkretisere Vision 2016 til politiske łnsker og indsatsomr der, s ledes at politikken kan danne baggrund for den rlige budgetl gning. Vej- og Trafikomr det ved Randers Kommune er kendetegnet ved, at der er udarbejdet en r kke delplaner og planlagt udarbejdelse af yderligere delplaner, som alle indeholder opl g til hvilke infrastrukturprojekter, der skal gennemfłres i de kommende r. En stor del af infrastrukturpolitikken er derfor fastsat i disse delplaner. Der er imidlertid ogs behov for at vurdere trafikken og infrastrukturen ud fra en overordnet og samlet vurdering af behovet for transport og mobilitet. Der skal derfor udarbejdes en mobilitetsplan, der prim rt skal fokusere p sammenh ngen mellem transportformerne og muligheden for at reducere miljłbelastningen fra trafikken. Mobilitetsplanen skal v re en paraply over de andre delplaner og afstikke rammerne for den fortsatte udarbejdelse og revision af delplanerne

2 Mobilitetsplanl gning Randers Kommune har udarbejdet flere delplaner for vej- og trafikomr det. I 2008 blev der udarbejdet en Infrastrukturplan for Randers Kommune. I infrastrukturplanen peges der p hvilke stłrre vejanl g og udbygninger af eksisterende veje, der skal gennemfłres frem til 2035 for at sikre et vejnet, der giver en sammenh ngende trafikal infrastruktur med god fremkommelighed herunder is r fremkommelighed p tv rs af Randers Fjord og god tilg ngelighed til bymidten I 2009 er der udarbejdet en kollektiv trafikplan samt den fłrste kommuneplan for den ny Randers Kommune. For łjeblikket er vi i gang med at udarbejde en stiplan. Den f rdiggłres i Efterfłlgende vil der blive udarbejdet en trafiksikkerhedsplan. Disse delplaner beskriver politikken inden for de enkelte omr der af trafikken og infrastrukturen, men der er ogs behov for at vurdere trafikken og infrastrukturen ud fra en overordnet og samlet vurdering af behovet for transport og mobilitet. Derfor skal der udarbejdes en mobilitetsplan. I planen skal der fokuseres p Behovet for sammenh ng mellem transportformerne. Der skal vurderes, hvordan det głres mere attraktivt at skifte mellem bil, bus, tog og cykel. Reduktion af miljłbelastningen fra transporten. Der skal angives initiativer til at forbedre miljłet bl.a. ved overflytning af transport til mere miljłvenlige transportformer samt initiativer til at reducere transportbehovet. Forslag til hvordan benyttelsen af den kollektive trafik bliver bedre. Forslag til hvordan benyttelsen af cyklen som transportmiddel kan łges. Forslag til yderligere reduktion af trafikken i midtbyen. Vurdering af mulighederne for brug af łkonomiske incitamenter til at reducere biltrafikken. Yderligere brug af elektroniske vejvisningssystemer og informationssystemer. Det vil vi głre: Der udarbejdes i 2012 en mobilitetsplan.

3 Biltrafikken Infrastrukturplan Siden midten af 70erne har der v ret en konstant v kst i trafikken. Det betyder at kapaciteten p vejnettet mange steder er opbrugt i myldretiderne. Det g lder specielt p Randersbro og det tilstłdende vejnet. Her er kapaciteten i praksis opbrugt, hvilket er det centrale problem i planl gningen af det fremtidige vejnet. Byr det har derfor i 2008 udarbejdet Infrastrukturplan for Randers Kommune. I planen peges p hvilke nye veje/broer og hvilke stłrre udvidelser af eksisterende veje, der skal gennemfłres frem til Projekterne har baggrund i en r kke m ls tninger, som Byr det har vedtaget. M ls tningerne er prim rt at skabe en sammenh ngende trafikal infrastruktur, der sikrer en god fremkommelighed herunder fremkommelighed p tv rs af Randers fjord og god tilg ngelighed til Randers bymidte. Det hłjest prioriterede projekt er Bolv rkslinjen, som forventes etableret inden Der er i 2009 p begyndt en forundersłgelse af projektet, med henblik p at der kan gennemfłres en VVMundersłgelse m.v. i I planen er det forudsat, at staten etablerer Det nordlige h ngsel (Motortrafikvej Sdr. Borup Assentoft) samt en ny fjordforbindelse łst for Randers. Der peges endvidere i planen p en r kke nłdvendige projekter p det statslige vejnet, idet det forventes, at staten vil gennemfłre disse projekter. Staten har i oktober 2009 besluttet at afs tte midler til gennemfłrelse af Det nordlige h ngsel. Udgifterne til gennemfłrelse af infrastrukturplanen vurderes at udgłre 1.5 2,0 mia. kr, eksl. de to n vnte statslige projekter. Trafikstrategi for Paderup Centeromr de Der forventes store udbygninger i de kommende r i omr det omkring Paderup Boulevard. Der er derfor udarbejdet en strategi for udbygningen af vejnettet, hvor der peges p en udbygning af vejnettet i omr det, s ledes at vejnettet hele tiden kan h ndtere de trafikale udfordringer som udbygningen af omr det vil medfłre Strategi for lyskryds Kapaciteten p vejnettet er prim rt begr nset af kapaciteten i vejkrydsene, hvilket p de stłrre veje fłrst og fremmest er de lyssignalregulerede kryds. Det er derfor vigtigt, at lyssignalerne optimeres, s ledes at de kan afvikle mest muligt trafik. Der er forskellige muligheder hertil, samordning af anl g, individuel trafikstyring, adaptiv trafikstyring, m.v. I 2010 vil der blive igangsat udarbejdelsen af en strategi for optimering af lyssignalanl ggene.

4 Det vil vi głre: Vi vil arbejde p, at staten afs tter midler til en łstlig forbindelse over/under Randers fjord mellem Assentoft og Tj rby. Vi vil arbejde for, at staten afs tter midler til de łvrige statslige projekter, der er anfłrt i Infrastrukturplanen. Vi vil arbejde for, at projekterne i Infrastrukturplanen gennemfłres, n r der er behov for dem herunder specielt Bolv rkslinjen. Vi vil arbejde for, at udbygning af vejnettet i Paderup sker i overensstemmelse med principperne i Trafikstrategi for Paderup Centeromr de. Vi vil arbejde for, at der udarbejdes en strategi for lyskrydsene p det kommunale vejnet, og gennemfłre de forslag, der er nłdvendige for at f en optimal trafikafvikling.

5 Kollektiv trafik Den kollektive trafik i Randers omfatter tog og busser. Randers kommune har ingen direkte indflydelse p togtrafikken, men har stor interesse i en effektiv og hurtig togtrafik Bybusser, lokalbusser og regionale busser administreres af Midttrafik. Randers Kommune deltager dog i planl gningen af bybusser og lokalbusser og afholder udgifterne til driften heraf. Letbanen i rhus-omr det er opdelt i en r kke etaper. 1. etape er sammenkobling af Gren -banen med Odderbanen via en ny trace langs Randersvej i rhus. bningen af 1. etape er planlagt til Der er i 2008 vedtaget en vision for hele Letbanesystemet, med nye etaper i rhus, og etaper til Skanderborg, Silkeborg, Trige, Hinnerup, Hadsten og Randers. En letbanen mellem rhus og Randers vil medvirke til at styrke den kollektive trafik mellem de to byer samt internt i Randers Kommune. Tog Staten har i En grłn transportpolitik fastsl et, at togtrafikken skal opgraderes ved bl.a. at etablere en timemodel for togtrafikken mellem Kłbenhavn og Aalborg, dvs. en transporttid p 1 time mellem hhv. Kłbenhavn-Odense, Odense- rhus og rhus-aalborg. Randers kommune har stor interesse i at dette gennemfłres, idet det foruds ttes at togene f r stop i Randers. Busser Randers Kommune har i samarbejde med Midttrafik udarbejdet en kollektiv trafikplan for Randers Kommune. Det er en strategisk plan, hvor der er formuleret hvilke m l, der skal v re retningsgivende for fremtidige initiativer. Planen danner s ledes afs t for overordnede beslutninger om f. eks. hvilken service vi vil tilbyde borgere og besłgende, hvordan vi vil prioritere busserne i forhold til andre transportformer, samt hvordan busserne skal bidrage til et bedre miljł. Planen indeholder ikke konkrete anvisninger p, hvor og hvorn r busserne skal kłre i Randers. Letbane I forbindelse med udbygningen af en letbane i rhus-omr det er der nedsat et letbanesekretariat, hvor Randers Kommune deltager med henblik p at letbanen p l ngere sigt ogs kan betjene Randers Kommune. En letbane vil v re et godt alternativ til privatbilisme b de internt i Randers Kommune og mellem Randers og rhus. Det vil vi głre: Vi vil arbejde for at timemodellen for togtrafikken mellem Kłbenhavn og Aalborg gennemfłres hurtigst muligt. Vi vil have fokus p de fire indsatsomr der, der skal v re styrende for de prioriteringer, der skal foretages for den kollektive trafik i de kommende r, jf. den kollektive trafikplan.

6 De fire indsatsomr der er servicem l, fremkommelighed, miljł og information. Vi vil arbejde m lrettet for at realisere en letbane til Randers p l ngere sigt.

7 Lette trafikanter Der er mange gode grunde til at głre kommunens net af cykel- og gangstier bedre. Vi kan forbedre adgangen til vore naturomr der, vi kan forbedre sundheden, vi kan głre det sikrere at cykle til skole, og vi kan bidrage til at mindske bilkłrsel og dermed forureningen. Specielt i og omkring Randers by kan det medvirke til at głre cyklen til et godt alternativ til bus eller bil. Randers kommune er i gang med at udarbejde en stiplan for kommunen. Stiplanen vil indeholde et forslag til og en prioritering af hvilke nye cykel- og gangstier, der skal etableres i de kommende r. Der arbejdes b de med trafikalt begrundede stier og stier med mere rekreative form l. Planen arbejder helhedsorienteret med stier, og der t nkes p tv rs af trafikale, kulturelle og sundhedsm ssige form l. Randers kommune har igangsat projektet Randers Cykelby. Projektet indeholder en vifte af tiltag, der samlet set skal f flere til at cykle. Projektet har i fłrste omgang fokus p forholdene i Hornb k, men indeholder ogs tiltag som cykelparkering, etablering af en cykelring omkring det centrale bycenter og indkłb af bycykler. Staten giver i 2010 et tilskud p 2 mio. kr. til projektet. Det vil vi głre: Vi vil udarbejde en stiplan for Randers Kommune. Vi vil arbejde for at projekterne i stiplanen gennemfłres. Vi vil igangs tte 1. etape af projektet Randers Cykelby og arbejde for at principperne i projektet kan udbredes til hele kommunen.

8 Trafiksikkerhed F rdselssikkerhedskommissionen udgav i 2007 en handlingsplan for perioden I handlingsplanen er der fastsat et m l om at antallet af dr bte og tilskadekomne i trafikken skal nedbringes med 40 % i perioden Handlingsplanen indeholder forslag til 100 initiativer, der kan iv rks ttes for n m let og opfordrer myndigheder og andre aktłrer til at iv rks tte relevante tiltag. Randers Kommune tilslutter sig m ls tningen. Randers Kommune vil i 2010/2011 udarbejde en trafiksikkerhedsplan for kommunen. I trafiksikkerhedsplanen vil der blive peget p, hvilke initiativer, der skal igangs ttes eller intensiveres for at n m let. Et s rligt indsatomr de vil v re de sikkerhedsm ssige forhold omkring skolerne og p skolevejene. Det vil vi głre: Vi vil udarbejde en trafiksikkerhedsplan for Randers kommune Vi vil arbejde for at initiativerne i trafiksikkerhedsplanen gennemfłres, s ledes at Randers kommune kan opfylde m let om en reduktion af dr bte og tilskadekomne i trafikken. Vi vil i trafiksikkerhedsplanen have s rlig fokus p de sikkerhedsm ssige forhold omkring skolerne og p skolevejene

9 BILAG Vision 2016 for infrastruktur Hovedm l Randers i regionen A. Borgerne i Randers har arbejdsradius i lborg og rhus p grund af den effektive og hurtige offentlige transport via hłjhastighedstog, busdrift og evt. letbane B. Tirstrup lufthavn er udbygget som national og international lufthavn C. Vejforbindelsen Assentoft E 45 er etableret Randes Kommune D. Vejnettet er velfungerende overalt i kommunen E. RK vil arbejde for en midtby uden betydende biltrafik, og alternativerne til privatbilismen skal styrkes gennem forbedringer af den kollektive trafik og forholdene for blłde trafikanter. F. Der er parkeringsmuligheder tilpasset biltrafikken til centrum G. Velfungerende kollektiv busdrift sikrer let f rdsel fra alle dele af kommunen til og fra Randers - og mellem byerne i kommunen H. Cykelstinettet er markant udbygget i forhold til 2007 I. Der er łstlig forbindelse over/under Fjorden ved Assentoft J. Der er etableret minimum endnu en centrumsbro som supplement til nuv rende forbindelse K. Der er etableret pendlerpladser med overv gning L. Der arbejdes fortsat med udviklingsprojekter, der m lrettet sigter p oml gning fra persontrafik til kollektiv trafik Midler A. Kommuneplanl gningen inddrager ovenn vnte visionsplaner B. RK vil udarbejde en langsigtet infrastrukturplan. Planen skal understłtte konkrete, trafikstyrende virkemidler f.eks. aktiv brug af byens signalanl g til dosering af trafikken C. RK vil sammen med Midttrafik udarbejde en kollektiv trafikplan, der nyt nker arkitekturen i det eksisterende bussystem. Det nye system skal sikre en bedre betjening med kollektiv trafik; b de i Randers, i de nye byudviklingsomr der omkring Randers og i kommunen som helhed D. RK vil arbejde aktivt for forbindelse med letbane til rhus E. RK vil udarbejde en cykelstiplan. Planen skal udstikke rammerne for en lłbende forbedring af sikkerhed, tryghed og fremkommelighed for cyklister i hele kommunen. Vigtige temaer vil v re skoleveje, centrum og midtby samt prim re trafikveje p landet

I forbindelse med hłringen har forvaltningen modtaget fłlgende henvendelser:

I forbindelse med hłringen har forvaltningen modtaget fłlgende henvendelser: Notat Forvaltning: Dato: 15. februar 2010 Dokumentnr.: Miljł- og Trafik 09/007848-35 Afsender: Henning Jensen Vedrłrende: Forslag til Infrastrukturpolitik - hłring Notat sendes/sendt til: Miljł- og Teknikudvalget

Læs mere

Mobilitetspolitik. Juni 2013

Mobilitetspolitik. Juni 2013 Mobilitetspolitik Juni 2013 1 Indledning Byrådet har vedtaget Vision 2017 vi vil mulighederne. For at fastholde og gennemføre visionerne skal der udarbejdes 13 visionspolitikker herunder en mobilitetspolitik.

Læs mere

Mobilitetspolitik. Oktober 2014

Mobilitetspolitik. Oktober 2014 Mobilitetspolitik Oktober 2014 1 Indledning Byrådet har vedtaget Vision 2017 vi vil mulighederne. For at fastholde og gennemføre visionerne skal der udarbejdes 13 visionspolitikker herunder en mobilitetspolitik.

Læs mere

Bilag 3: Letbanen i Østjylland

Bilag 3: Letbanen i Østjylland Bilag 3: Letbanen i Østjylland Letbane i Århusområdet Der pendles mere og længere end nogensinde før, og udviklingen ser ud til at fortsætte. I dag er store dele af vejsystemet i Østjylland overbelastet

Læs mere

Bilag 1. Resume af tidligere undersøgelser af sporvogne/ letbaner. TEKNIK OG MILJØ

Bilag 1. Resume af tidligere undersøgelser af sporvogne/ letbaner. TEKNIK OG MILJØ Resume af tidligere undersøgelser af sporvogne/ letbaner. Side 1 af 7 Indledning Der er siden 1999 arbejdet med løsninger til at opbygge et højklasset kollektivt trafiksystem i Aarhusområdet. De forskellige

Læs mere

Mobilitetspolitik. Januar 2015

Mobilitetspolitik. Januar 2015 Mobilitetspolitik Januar 2015 1 Indledning Byrådet har i juni 2014 vedtaget Vision 2021. For at fastholde og gennemføre visionerne skal der udarbejdes 12 visionspolitikker herunder en mobilitetspolitik.

Læs mere

Oplysningerne i n rv rende notat stammer fra forvaltningernes forskellige opgłrelsesmetoder, hvorfor tallene er beh ftet med en vis usikkerhed.

Oplysningerne i n rv rende notat stammer fra forvaltningernes forskellige opgłrelsesmetoder, hvorfor tallene er beh ftet med en vis usikkerhed. Notat Forvaltning: Social- og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager Vedrłrende: Ekstern finansiering i Randers Kommune Notatet sendes/sendt til: Direktionen Ekstern

Læs mere

Aftale for Rusmiddelcenter Randers

Aftale for Rusmiddelcenter Randers Aftale for Rusmiddelcenter Randers 2011-12 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l

Læs mere

Dato: 15. juni 2016. qweqwe. Trafikstruktur i Halsnæs Kommune. Kollektiv trafik

Dato: 15. juni 2016. qweqwe. Trafikstruktur i Halsnæs Kommune. Kollektiv trafik Dato: 15. juni 2016 qweqwe Trafikstruktur i Halsnæs Kommune Kollektiv trafik Den nuværende kollektive trafik i Halsnæs Kommune består dels af Lokalbanen Hundested Frederiksværk Hillerød (Frederiksværkbanen),

Læs mere

Rapport Forbindelser mellem Vest- og Østdanmark. 1. Introduktion

Rapport Forbindelser mellem Vest- og Østdanmark. 1. Introduktion DEPARTEMENTET Rapport Forbindelser mellem Vest- og Østdanmark 1. Introduktion Det fremgår af Aftalen om en grøn transportpolitik af 29. januar 2009, at der skal gennemføres en strategisk analyse af den

Læs mere

Notat. 8. maj konomiafdelingen

Notat. 8. maj konomiafdelingen Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 8. maj 2008 Udf rdiget af: Susanne Risager Clausen Vedrłrende: Ledelsesinformation: Behov for og krav til ledelsesinformation Notatet sendes/sendt

Læs mere

2019 MOBILITETS POLITIK

2019 MOBILITETS POLITIK 2019 MOBILITETS POLITIK Randers vi tør gå nye veje. Vi vil muligheder for alle alle skal med og alle skal bidrage. Vi vil vækst og udvikling et attraktivt sted at bo, arbejde og drive virksomhed INDHOLD

Læs mere

Kommissorium for strategisk analyse af udbygningsmulighederne

Kommissorium for strategisk analyse af udbygningsmulighederne Transportministeriet Kommissorium for strategisk analyse af udbygningsmulighederne i Østjylland 30. april 2009 I Aftale om en grøn transportpolitik af 29. januar 2009 mellem regeringen, Socialdemokraterne,

Læs mere

Indkłbsstrategi Randers Kommune

Indkłbsstrategi Randers Kommune Indkłbsstrategi 2011-2013 Randers Kommune 1. Vision for indkłbsomr det i Randers Kommune 3 2. Indledning 3 3. Udfordringer p indkłbsomr det i dag: 4 4. Strategiens 3 hovedelementer 5 1. Generelle tiltag

Læs mere

For budget 2013 har Miljł- og Teknikudvalget valgt at fokusere indsatsen i Miljł og Teknik p mobilitetsomr det.

For budget 2013 har Miljł- og Teknikudvalget valgt at fokusere indsatsen i Miljł og Teknik p mobilitetsomr det. Indsatsomr der og kvalitetsm l for 2013 - Miljł og Teknik Skattefinansieret 2. Det vil vi i 2013 (Indsatsomr der) For budget 2013 har Miljł- og Teknikudvalget valgt at fokusere indsatsen i Miljł og Teknik

Læs mere

Notat. 1. juni 2011 11/003134

Notat. 1. juni 2011 11/003134 Notat Forvaltning: Politik, Kommunikation og Digital service Błrn, Skole og Kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 1. juni 2011 11/003134 Udf rdiget af: Vedrłrende: Udbudsplan for kłrselsomr det Notatet sendes/sendt

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd TRAFIKPLAN FOR region midtjylland Den regionale trafikplan herunder X bus og privatbaner Visioner og principper for det regionale rutenet Den regionale udviklingsplan sammenfatter Regionsrådets visioner

Læs mere

Aftale med De Socialpsykiatriske Aktivitetstilbud for

Aftale med De Socialpsykiatriske Aktivitetstilbud for Aftale med De Socialpsykiatriske Aktivitetstilbud for 2009-10 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

Nedenst ende beskrives grundlaget samt en tids- og procesplan for etableringen af en internationale

Nedenst ende beskrives grundlaget samt en tids- og procesplan for etableringen af en internationale Notat Forvaltning: Błrn og skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 16. februar 2011 Udf rdiget af: Gina Renosto Vedrłrende: Etablering af en international skole i Randers Kommune Notatet sendes/sendt til: Etablering

Læs mere

Aftale for Perron

Aftale for Perron 1. Form l med aftalen Aftale for Perron 4 2011-12 Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l med aftalestyringen

Læs mere

Indledning og opbygning Vision: Det aktive medborgerskab og den frivillige indsats skal fremmes og prioriteres

Indledning og opbygning Vision: Det aktive medborgerskab og den frivillige indsats skal fremmes og prioriteres Indledning og opbygning Vision: Det aktive medborgerskab og den frivillige indsats skal fremmes og prioriteres Hver eneste dag udfłrer rigtig mange mennesker en eller anden form for frivillig indsats,

Læs mere

1. Vejadgang til lokalplanens omr de fra Landsbygaden hen over forsamlingshusets parkeringsplads

1. Vejadgang til lokalplanens omr de fra Landsbygaden hen over forsamlingshusets parkeringsplads Notat Forvaltning: Dato: 15. juli 2011 Dokumentnr.: Miljł og Teknik 11/002095-28 Stadsarkitektens Kontor Afsender: Morten Aabo Vedrłrende: Vurdering af muligheder for vejfłring for boligerne i forslaget

Læs mere

Forvaltningens behandling af indkomne hłringssvar til Randers Kommunes erhvervspolitik Partnerskab for V kst.

Forvaltningens behandling af indkomne hłringssvar til Randers Kommunes erhvervspolitik Partnerskab for V kst. Forvaltningens behandling af indkomne hłringssvar til Randers Kommunes erhvervspolitik Partnerskab for V kst. Hłringsafgiver Hłringssvar Forvaltningens forslag til ndring 1 Dansk Industri 1. Efterlyser

Læs mere

Oplæg til Trafikpolitik - altid en grøn vej OPLÆG

Oplæg til Trafikpolitik - altid en grøn vej OPLÆG Oplæg til Trafikpolitik - altid en grøn vej Oktober 2014 Indledning Transport af mennesker og varer udløser trafik på gader, veje, stier og i kollektiv trafik og har betydning for os alle. Vi skal på arbejde,

Læs mere

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik UDKAST v. 04.04.2019 Det skal være nemt og sikkert at komme frem Mobilitets- og Infrastrukturpolitik 2018 2021 Godkendt af Byrådet den xx august 2019 En ny politik for Mobilitet og Infrastruktur Vi er

Læs mere

Notat. Vedr.: Open Source. Til: Direktionen. Den: /BH. Randers Kommune

Notat. Vedr.: Open Source. Til: Direktionen. Den: /BH. Randers Kommune Randers Kommune Notat Vedr.: Open Source Til: Direktionen Den: 6.9.2009/BH 1. Baggrund I forbindelse med drłftelse af forslag til digitaliseringsstrategi har direktionen bedt om en kort redegłrelse vedr.

Læs mere

Cykel- og stipolitik. En politik for cyklisme og stier. Randers Kommune

Cykel- og stipolitik. En politik for cyklisme og stier. Randers Kommune FORSLAG Cykel- og stipolitik En politik for cyklisme og stier Randers Kommune 1 Indholdsfortegnelse En kommune i bevægelse... 3 Formål og vision... 5 Formålet med en cykel- og stipolitik... 5 Hvordan bruges

Læs mere

strategiplan for anbringelsesomr det

strategiplan for anbringelsesomr det i m l strategiplan for anbringelsesomr det 2010-2013 Baggrund I forbindelse med budgetforliget for 2010-2013 blev der vedtaget en łkonomisk ramme for familiesager vedrłrende anbringelser af błrn og unge

Læs mere

Błrnehaven Tagrenden. aftale 2009 2010 12.09 2008

Błrnehaven Tagrenden. aftale 2009 2010 12.09 2008 Błrnehaven Tagrenden aftale 2009 2010 12.09 2008 1 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Bysekretariatet. Procesplan. Plan for udarbejdelse af Helhedsplan for Randers Nordby

Bysekretariatet. Procesplan. Plan for udarbejdelse af Helhedsplan for Randers Nordby Bysekretariatet Procesplan Plan for udarbejdelse af Helhedsplan for Randers Nordby 2013-2017 1 Indhold Indledning og baggrund...3 Helhedsplanens bidragsydere...3 Inddragelsesprocessen...3 Helhedsplanens

Læs mere

Aftale med Błrnecenter Randers 2013-2014

Aftale med Błrnecenter Randers 2013-2014 Aftale med Błrnecenter Randers 2013-2014 Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l med

Læs mere

Indstilling. Trafikplan for den statslige jernbane. Høring. 1. Resume. Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 29.

Indstilling. Trafikplan for den statslige jernbane. Høring. 1. Resume. Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 29. Indstilling Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. november 2012 Borgmesterens Afdeling Teknik og Miljø Aarhus Kommune 1. Resume Trafikstyrelsen har fremsendt: Trafikplan for den statslige

Læs mere

Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts Cykelpolitik

Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts Cykelpolitik Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts 2011 Cykelpolitik 2011-2020 INDHOLD 1. Forord....3 2. Indledning...4 3. Vision for 2020...5 4. Målsætninger....6 5. Indsatsområder.....................................

Læs mere

Miljł og Teknik vi skaber fysiske rammer for livskvalitet til gavn for alle

Miljł og Teknik vi skaber fysiske rammer for livskvalitet til gavn for alle Miljł og Teknik vi skaber fysiske rammer for livskvalitet til gavn for alle Vi er kendt for Vi t nker nyt og skaber holdbare lłsninger. Vi holder, hvad vi lover. Vi er nemme at komme i kontakt med, vi

Læs mere

BILAG 1 - PROJEKTBESKRIVELSE. Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K. Mrk. Fremkommelighedspuljen. Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg

BILAG 1 - PROJEKTBESKRIVELSE. Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K. Mrk. Fremkommelighedspuljen. Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg BILAG 1 - PROJEKTBESKRIVELSE Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K Mrk. Fremkommelighedspuljen By- og Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks

Læs mere

Trafik - altid en grøn vej. Politik

Trafik - altid en grøn vej. Politik Trafik - altid en grøn vej Politik Indledning Transport af mennesker og varer udløser trafik på gader, veje, stier og i kollektiv trafik og har betydning for os alle. Vi skal på arbejde, i skole, på indkøb,

Læs mere

Derfor vil vi arbejde målrettet for, at Folketinget beslutter at gennemføre projekterne.

Derfor vil vi arbejde målrettet for, at Folketinget beslutter at gennemføre projekterne. Fyn på banen FYN på banen Væksten i den fynske byregion skal øges gennem investeringerne i infrastrukturen Vi vil skabe et bæredygtigt transportsystem Den fynske byregion skal have Danmarks bedste bredbåndsdækning

Læs mere

Derfor vil vi arbejde målrettet for, at Folketinget beslutter at gennemføre projekterne.

Derfor vil vi arbejde målrettet for, at Folketinget beslutter at gennemføre projekterne. Fyn på banen FYN på banen Væksten i den fynske byregion skal øges gennem investeringerne i infrastrukturen Vi vil skabe et bæredygtigt transportsystem Den fynske byregion skal have Danmarks bedste bredbåndsdækning

Læs mere

Finansieres gennem rammen til cykelstiprojekter. Der er. indtil 2019 er ca. 1,06 mio. kr. pr. år. indtil 2019 afsat omkring 1,06 mio. kr. pr. år.

Finansieres gennem rammen til cykelstiprojekter. Der er. indtil 2019 er ca. 1,06 mio. kr. pr. år. indtil 2019 afsat omkring 1,06 mio. kr. pr. år. Projekt 2016 2017 2018 2019 Finansiering Cykelparkering Der vil løbende blive foretaget vurderinger af hvor der er behov for etablering af yderligere cykelparkering i Randers centrum, centerbyerne og lokalbyerne,

Læs mere

Pilotprojekt Naturpark Randers Fjord Oktober 2010

Pilotprojekt Naturpark Randers Fjord Oktober 2010 Projektbeskrivelse Form l og baggrund Randers Fjord har store naturm ssige v rdier, som udgłr et stort udviklingspotentiale. Derfor har Randers og Norddjurs Kommuner, LAG Randers, LAG Djursland, Visit

Læs mere

Notat. 28. maj Social og arbejdsmarked. J.nr.: Br.nr.: rdiget af: Anne E. Hegelund Vedrłrende: 1. budgetkontrol. Besparelser p handicapomr det

Notat. 28. maj Social og arbejdsmarked. J.nr.: Br.nr.: rdiget af: Anne E. Hegelund Vedrłrende: 1. budgetkontrol. Besparelser p handicapomr det Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 28. maj 2009 Udf rdiget af: Anne E. Hegelund Vedrłrende: 1. budgetkontrol. Besparelser p handicapomr det Notatet sendes/sendt til: Byr det

Læs mere

- hvad de manglende muligheder betyder for sagsbehandlingen - hvilke łkonomiske konsekvenser, de manglende muligheder har for Randers

- hvad de manglende muligheder betyder for sagsbehandlingen - hvilke łkonomiske konsekvenser, de manglende muligheder har for Randers Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 2. november 2011 Udf rdiget af: TR Vedrłrende: Status for genopretningsplanen p psykiatri- og handicap Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

BUSINESS REGION AARHUS MOBILITETS KOMMISSION. Niels Højberg Formand for Mobilitetskommissionen Stadsdirektør i Aarhus Kommune

BUSINESS REGION AARHUS MOBILITETS KOMMISSION. Niels Højberg Formand for Mobilitetskommissionen Stadsdirektør i Aarhus Kommune BUSINESS REGION AARHUS MOBILITETS KOMMISSION Niels Højberg Formand for Mobilitetskommissionen Stadsdirektør i Aarhus Kommune BUSINESS REGION AARHUS DANMARKS VÆKSTCENTER NUMMER 2 ET POLITISK INTERESSEFÆLLESSKAB:

Læs mere

DN Fredensborg Formand: Niels Hald, Åtoften 165, 2990 Nivå Telefon:49 14 61 60, e-mail: fredensborg@dn.dk

DN Fredensborg Formand: Niels Hald, Åtoften 165, 2990 Nivå Telefon:49 14 61 60, e-mail: fredensborg@dn.dk DN Fredensborg Formand: Niels Hald, Åtoften 165, 2990 Nivå Telefon:49 14 61 60, e-mail: fredensborg@dn.dk 20. maj 2008 DN PGPAK 08002-004 Region Hovedstaden Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød. Bemærkninger

Læs mere

Orienteringsnotat vedrłrende tiltag p indkłbs- og udbudsomr det

Orienteringsnotat vedrłrende tiltag p indkłbs- og udbudsomr det Notat Forvaltning: konomi Dato: J.nr.: Br.nr.: Februar, 2011 Udf rdiget af: konomiafdelingen Vedrłrende: Orientering om tiltag p indkłbs- og udbudsomr det Notatet sendes/sendt til: Direktionen d. 24. februar

Læs mere

Letbaner i Århus. Hvad er en letbane? Udfordringen. Letbaneprojektes etape 1.

Letbaner i Århus. Hvad er en letbane? Udfordringen. Letbaneprojektes etape 1. Letbaner i Århus Afdelingsleder Rigmor Korsgaard; Århus Kommune Projektleder Niels Melchior Jensen, COWI A/S Hvad er en letbane? Begrebet letbane dækker over et bredt spekter fra de traditionelle sporvogne

Læs mere

Trafik i Aarhus 2030. Udfordringer og muligheder

Trafik i Aarhus 2030. Udfordringer og muligheder Trafik i Aarhus 2030 Udfordringer og muligheder DEBATOPLÆG Trafik i Aarhus 2030 Debatoplæg Foto & grafik Aarhus Kommune COWI A/S Grundkort Aarhus Kommune Kort & Matrikelstyrelsen, reproduktionstilladelse

Læs mere

DEBAT OM LETBANEN TIL HINNERUP

DEBAT OM LETBANEN TIL HINNERUP DEBAT OM LETBANEN TIL HINNERUP ETAPE 2 AF LETBANER I ØSTJYLLAND Februar 2016 Byværksted 17. april 2016 Favrskov Kommune INDHOLD INDHOLD... 2 INVITATION TIL DEBAT OM LETBANEN TIL HINNERUP... 3 DET ØSTJYSKE

Læs mere

Udbygning af den kollektive trafik i København

Udbygning af den kollektive trafik i København Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Familiehuset AFTALE NOVEMBER 2010

Familiehuset AFTALE NOVEMBER 2010 Familiehuset AFTALE 2011 2012 23. NOVEMBER 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Svar på spørgsmål fra Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal om havnetunnel

Svar på spørgsmål fra Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal om havnetunnel KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Til Borgerrepræsentationen Svar på spørgsmål fra Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal om havnetunnel Baggrund Økonomiforvaltningen

Læs mere

TRAFIKKEN i Esbjerg Kommune 2020. Esbjerg Kommune Teknik & Miljø Maj 2011

TRAFIKKEN i Esbjerg Kommune 2020. Esbjerg Kommune Teknik & Miljø Maj 2011 TRAFIKKEN i Esbjerg Kommune 2020 Esbjerg Kommune Teknik & Miljø Maj 2011 Trafikken i Esbjerg hvordan i 2020? Biltrafikken i Esbjerg er steget gennem mange år, og særligt i en række store vejkryds opleves

Læs mere

Side 1. Mobilitet, trafiksikkerhed og kollektiv trafik

Side 1. Mobilitet, trafiksikkerhed og kollektiv trafik Side 1 Mobilitet, trafiksikkerhed og kollektiv trafik SKANDERBORG KOMMUNES TRAFIKPOLITIK 2016 Trafikpolitik 2016 // Skanderborg Kommune Side 3 Indledning Skanderborg Kommune har vokseværk. Især flytter

Læs mere

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Hjørring Kommune 12. juni 2019 Side 1. Mødedato: 12. juni 2019 Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 15:60 Mødested: Lokale 469 Fraværende: David Nordstrøm,

Læs mere

Randers Kommune har i hłringsperioden for Natura 2000-handleplan for lborg Bugt, Randers og Mariager Fjord) f et 7 hłringssvar.

Randers Kommune har i hłringsperioden for Natura 2000-handleplan for lborg Bugt, Randers og Mariager Fjord) f et 7 hłringssvar. Bilag til dagsordenspunkt den 1-11-2012. Hłringssvar for N 14 lborg Bugt, Randers og Mariager Fjord Randers Kommune har i hłringsperioden for Natura 2000-handleplan for lborg Bugt, Randers og Mariager

Læs mere

Notat. Målsætninger. Cykelpolitikken og den tilhørende handlingsplan blev vedtaget af byrådet i 2011.

Notat. Målsætninger. Cykelpolitikken og den tilhørende handlingsplan blev vedtaget af byrådet i 2011. Notat Vedrørende: Status på realisering af cykelstiplan Sagsnavn: Cykelregnskab 2015 Sagsnummer: 05.04.00-P05-1-15 Skrevet af: Grethe Helledi Kristensen E-mail: grh@randers.dk Forvaltning: Veje og Trafik

Læs mere

Form let med dette notat er at danne grundlag for denne beslutning. Notatet best r af fłlgende 5 afsnit:

Form let med dette notat er at danne grundlag for denne beslutning. Notatet best r af fłlgende 5 afsnit: Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 18. september 2009 Udf rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: Valg mellem statsgaranti og selvbudgettering i 2010 Notatet sendes/sendt til: konomiudvalg

Læs mere

6.1 Trafikplanlægning Mål De overordnede mål på trafikområdet er: At virke for en overordnet trafikstruktur som sikrer, at Odense kan varetage sin rolle som regionalt center, og tilgodeser alle befolkningsgruppers

Læs mere

Randers Kommune. Notat. 18. august konomiafdelingen

Randers Kommune. Notat. 18. august konomiafdelingen Randers Kommune Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 18. august 2009 Vedrłrende: Evaluering af Randersmodellen 2. udkast Til: direktionen Baggrund: I forbindelse med Randersmodellens

Læs mere

Indstilling. Høringssvar til Letbanesekretariatets Samspil 2025. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø

Indstilling. Høringssvar til Letbanesekretariatets Samspil 2025. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. oktober 2013 Aarhus Kommune Trafik og Veje Teknik og Miljø Høringssvar til Letbanesekretariatets vision for en sammenhængende og bæredygtig

Læs mere

Udkast til partnerskabsaftale mellem Randers Kommune og DGI stjylland

Udkast til partnerskabsaftale mellem Randers Kommune og DGI stjylland Udkast til partnerskabsaftale mellem Randers Kommune og DGI stjylland Indledning Der har gennem en rr kke v ret et t t samarbejde mellem Randers kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning og DGI stjylland.

Læs mere

Bilag 1. Markedsfłring af Randers Cykelby

Bilag 1. Markedsfłring af Randers Cykelby Bilag 1. Markedsfłring af Randers Cykelby 0. Indledning Randers er i fuld gang med at planl gge en sammenh ngende indsats for at głre cykling mere attraktiv. Alt sammen indeholdt i kommunens Cykelhandlingsplan,

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi 2009-12 Maj 2009 Randers Kommune Indholdsfortegnelse 1. 1.1 Indledning Udgangspunkt for strategien 1 1 1.2 M l og rammer for strategien 1 2. Visioner 2 3. 3.1 Indsatsomr der Digital

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Trafik og Veje. Den 9. august 2010

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Trafik og Veje. Den 9. august 2010 Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Teknik og Miljø Den 9. august 2010 Trafik og Veje Teknik og Miljø Århus Kommune Udarbejdelse af plan for langsigtede, kommunale investeringer i trafikinfrastruktur.

Læs mere

Cykelstiplan 2015. Indledning

Cykelstiplan 2015. Indledning Cykelstiplan 2015 En del af trafikplan 2015 Indledning Kommunale mål På landsplan er der i følge Transportvaneundersøgelsen 1992-2013 tendens til et generelt fald i cykelandelen af alle ture. I modsætning

Læs mere

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet.

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. 1 Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet Omr de Lovgrundlag: Forebyggelse ift. błrn og unge med nedsat funktionsevne Stłtte fra familiekonsulent-teamet

Læs mere

Vi vil skabe løsninger gennem en god og reel inddragelse af borgerne i tilvejebringelse af disse løsninger.

Vi vil skabe løsninger gennem en god og reel inddragelse af borgerne i tilvejebringelse af disse løsninger. Trafikpolitik 2016 Skanderborg Kommune er en bosætningskommune i vækst med mange unge familier og meget pendling ind og ud af kommunen. Kommunens indbyggere bor i fire centerbyer og en hovedby samt i en

Læs mere

Aftale for Alkoholbehandlingen

Aftale for Alkoholbehandlingen 1. Form l med aftalen Aftale for Alkoholbehandlingen 2011-12 Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l med

Læs mere

Djursland skal udvikle sig som en aktiv og attraktiv del af den østjyske byregion.

Djursland skal udvikle sig som en aktiv og attraktiv del af den østjyske byregion. Djursland skal udvikle sig som en aktiv og attraktiv del af den østjyske byregion. Der investeres op mod 1 mia. kr. i letbane og veje på Djursland. Målet er at omsætte disse investeringer til vækst i bosætning

Læs mere

Der er en række forhold, der gør, at det netop nu er yderst relevant at drøfte banebetjeningen på Sjælland.

Der er en række forhold, der gør, at det netop nu er yderst relevant at drøfte banebetjeningen på Sjælland. Trafikstyrelsen Dato: 26. oktober 2012 Udkast til høringssvar om trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 Region Sjælland har modtaget trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 i høring med

Læs mere

15.1 Fremtidens buskoncepter

15.1 Fremtidens buskoncepter Bestyrelsesmødet den 25. oktober 2012. Bilag 15.1 Sagsnummer Sagsbehandler MLL Direkte 36 13 15 05 Fax - MLL@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 5. oktober 2012 15.1 Fremtidens buskoncepter

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan 2014-2017

Trafiksikkerhedsplan 2014-2017 Trafiksikkerhedsplan 2014-2017 Favrskov Kommune Trafik og Veje 2014 Forord Favrskov Kommune udarbejdede i 2008 en trafiksikkerhedsplan med det ambitiøse mål at reducere antallet af dræbte og tilskadekomne

Læs mere

Notat. rlig drłftelse om kommunens politik p. kompetenceudviklingsomr det i Randers Kommune

Notat. rlig drłftelse om kommunens politik p. kompetenceudviklingsomr det i Randers Kommune Notat Forvaltning: Personale og HR afdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 28. august 2009 Udf rdiget af: Christina Willumsen/Mikael Steen/Anne Dahl Iversen Vedrłrende: rlig drłftelse om kommunens politik p Kommune

Læs mere

Personsagsomr det afventer en beslutning om strategi for ESDH p omr det. Direktionen forel sag herom i fłrste halvdel af 2009.

Personsagsomr det afventer en beslutning om strategi for ESDH p omr det. Direktionen forel sag herom i fłrste halvdel af 2009. Notat Forvaltning: Byr ds- og direktionssekretariatet Dato: 23. januar 2009 Dokumentnr.: 07/01923-339 Afsender: Słren Fonseca Pedersen Vedrłrende: Status for Public i Randers Kommune januar 2009 Notat

Læs mere

Lions Vuggestue. aftale 2009 2010. 23. oktober 2008

Lions Vuggestue. aftale 2009 2010. 23. oktober 2008 Lions Vuggestue aftale 2009 2010 23. oktober 2008 1 2 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Ny aftale: for Błrnecenter Randers

Ny aftale: for Błrnecenter Randers Ny aftale: 2011-12 for Błrnecenter Randers 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l

Læs mere

To gange om ret sendes implementeringsplanen til orientering til Sundheds- og ldreudvalget.

To gange om ret sendes implementeringsplanen til orientering til Sundheds- og ldreudvalget. INDHOLDSFORTEGNELSE HVAD ER EN IMPLEMENTERINGSPLAN? SUNDHED FOR B RN OG UNGE - 0-25 R SUNDHED FOR VOKSNE SUNDHED FOR LDRE SUNDHED FOR UDSATTE GRUPPER I BEFOLKNINGEN NATUR OG TRAFIK SUNDT ARBEJDSLIV FRA

Læs mere

Mobilitetsstrategi 2013-2025. mod en bæredygtig kommune UDKAST

Mobilitetsstrategi 2013-2025. mod en bæredygtig kommune UDKAST Mobilitetsstrategi 2013-2025 mod en bæredygtig kommune UDKAST Mobilitet handler om mennesker med mere... Forord Aalborg kommunes Trafik- og Miljøhandlingsplaner har i en årrække været med til at sætte

Læs mere

Potentialet for aflastning af E45 for national og international trafik, mhp. at begrænse trængselsproblemerne på E45, herunder ved Vejlefjordbroen.

Potentialet for aflastning af E45 for national og international trafik, mhp. at begrænse trængselsproblemerne på E45, herunder ved Vejlefjordbroen. Udkast DEPARTEMENTET Dato 15. marts 2010 Linjeføringsscreening for en ny midtjysk motorvejskorridor Det fremgår af Aftalen om en grøn transportpolitik af 29. januar 2009, at der skal gennemføres en strategisk

Læs mere

Fremtidens transport Infrastrukturkommissionens anbefalinger

Fremtidens transport Infrastrukturkommissionens anbefalinger Fremtidens transport Infrastrukturkommissionens anbefalinger Indlæg ved Birgit Aagaard-Svendsen, Formand for Infrastrukturkommissionen 1 års konference for Infrastrukturkommissionens rapport 1 Visionen

Læs mere

Passagervækst i den kollektive trafik. Merete Høj Kjeldsen De Økonomiske Råds Sekretariat 31. marts 2014

Passagervækst i den kollektive trafik. Merete Høj Kjeldsen De Økonomiske Råds Sekretariat 31. marts 2014 Passagervækst i den kollektive trafik Merete Høj Kjeldsen De Økonomiske Råds Sekretariat 31. marts 2014 De Økonomiske Råd Det Økonomiske Råd Det Miljøøkonomiske Råd Formandskabet De fire vismænd Sekretariatet

Læs mere

Vejen til et mere attraktivt F rup og omegn

Vejen til et mere attraktivt F rup og omegn Oplysninger om ansłger Borgerforeningen for F rup og omegn. Foreningen som er veletableret har ca. 80 husstands medlemmer alle er borgere i landsbyerne F rup, Nłrb k, rrild mm. Borgerforeningen, som har

Læs mere

f f: fcykelpolitikken2012-20

f f: fcykelpolitikken2012-20 -20 f f: fcykelpolitikken2012-20 Forord Cykling er ikke alene godt set ud fra økonomiske og sundheds- og miljøperspektiver. Cykling er en ideel transportform, som medfører uafhængighed for den enkelte

Læs mere

En mobilitetsplan efter hollandsk forbillede bør indeholde følgende, som infrastrukturkommissionen ikke har gjort ret meget ud af:

En mobilitetsplan efter hollandsk forbillede bør indeholde følgende, som infrastrukturkommissionen ikke har gjort ret meget ud af: Udspil fra Danske Regioner 14-12-2007 Danmark har brug for en mobilitetsplan Danske Regioner opfordrer infrastrukturkommissionen til at anbefale, at der udarbejdes en mobilitetsplan efter hollandsk forbillede.

Læs mere

Arbejdsprogram for Jordforsyning til Boliger (vedtaget af miljł- og teknikudvalget og derefter łkonomiudvalget den 29.

Arbejdsprogram for Jordforsyning til Boliger (vedtaget af miljł- og teknikudvalget og derefter łkonomiudvalget den 29. Arbejdsprogram for Jordforsyning til Boliger (vedtaget af miljł- og teknikudvalget og derefter łkonomiudvalget den 29. september 2008) Arbejdsprogrammet gennemg r i det omfang s danne foreligger - de kommunale

Læs mere

Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2011 og2012

Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2011 og2012 1 Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2011 og2012 Hellig ndshuset Fritidscentret www.fritidscentret.dk 2 Indhold: 1. Form l med aftalen 2. Politiske visioner, m l og krav 3. Fritidscentret hvem

Læs mere

Samtidig blev det besluttet, at kommunens łvrige betalinger skulle analyseres n med henblik p eventuel optimering.

Samtidig blev det besluttet, at kommunens łvrige betalinger skulle analyseres n med henblik p eventuel optimering. Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 22. februar 2010 Udf rdiget af: Brian Hansen og Poul Hjłllund Vedrłrende: Optimering af ind- og udbetalinger Notatet sendes/sendt til: Direktionen

Læs mere

Der udpeges en gruppeansvarlig for hver arbejdsgruppe, som skal være fra kommissionen.

Der udpeges en gruppeansvarlig for hver arbejdsgruppe, som skal være fra kommissionen. Kommission for reduktion af trængsel og luftforurening samt modernisering af infrastrukturen i hovedstadsområdet NOTAT Dato J. nr. 20. juni 2012 2012-732 Forslag til temaer og arbejdsgrupper I forbindelse

Læs mere

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer FYNBUS STRATEGI FOR Flere passagerer 2015 1 Indhold Om FynBus strategi for flere passagerer 2015... 3 Strategiens grundlag... 4 Fra strategi til virkelighed... 5 Strategiens indsatsområder... 6 Strategi

Læs mere

Analyse af behov for dag- og dłgntilbud til błrn, unge og deres familier.

Analyse af behov for dag- og dłgntilbud til błrn, unge og deres familier. Notat Forvaltning: Błrn og Skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 14. april 2009 Udf rdiget af: Nina Leunbach Wang Vedrłrende: Behov for dag- og dłgntilbud p Błrn og Familieomr det Notatet sendes/sendt til: Błrn og

Læs mere

Ledelsens evaluering af kvalitetsstyringssystemet p Natur og Miljłomr det

Ledelsens evaluering af kvalitetsstyringssystemet p Natur og Miljłomr det Ledelsens evaluering af kvalitetsstyringssystemet p Natur og Miljłomr det 2009 1 Analyserapportens indhold Analyserapporten skal ifłlge den procedure om ledelsens evaluering (S 4.1) indeholde: 1. Analyse

Læs mere

Indledning. Der er i samarbejde mellem aftaleenhederne, fagchef og forvaltningen udarbejdet forslag til budgetłnsker

Indledning. Der er i samarbejde mellem aftaleenhederne, fagchef og forvaltningen udarbejdet forslag til budgetłnsker Notat Forvaltning: Social- og arbejdsmarkedsafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 13. april 2009 Udf rdiget af: Jan B. Kjeldmann Vedrłrende: Handicapafdelingen budget 2010 opl g til dialogmłde. Notatet sendes/sendt

Læs mere

Strategi for kommunikation mellem kommunen og borgere, foreninger eller virksomheder 2011-2015. (udkast)

Strategi for kommunikation mellem kommunen og borgere, foreninger eller virksomheder 2011-2015. (udkast) Randers Kommune Strategi for kommunikation mellem kommunen og borgere, foreninger eller virksomheder (Kanalstrategi for Randers Kommune) 2011-2015 (udkast) 1. Hvad er en strategi for kommunikation mellem

Læs mere

rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: konomistyring i Randers en revurdering af ramme/ikke-rammebelagte udgifter

rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: konomistyring i Randers en revurdering af ramme/ikke-rammebelagte udgifter Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 5. oktober 2009 Udf rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: konomistyring i Randers en revurdering af ramme/ikke-rammebelagte udgifter Notatet sendes/sendt

Læs mere

Aarhus tænker fremtiden med smart og god mobilitet Susanne Krawack Mobilitetschef

Aarhus tænker fremtiden med smart og god mobilitet Susanne Krawack Mobilitetschef Aarhus tænker fremtiden med smart og god mobilitet Susanne Krawack Mobilitetschef AARHUS FREIBURG ZÜRICH MÜNSTER KØBENHAVN ODENSE PCT. Generelle mobilitetsudfordringer Biltrafikken stiger! Danskerne

Læs mere

Aftale 2012 med CBR-Randers Center for Besk ftigelse og Revalidering

Aftale 2012 med CBR-Randers Center for Besk ftigelse og Revalidering Aftale 2012 med CBR-Randers Center for Besk ftigelse og Revalidering 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers

Læs mere

Finansrapport pr. 30/06 2011

Finansrapport pr. 30/06 2011 I henhold til kommunens finansielle strategi skal der hvert halve r gives en afrapportering vedrłrende kommunens finansielle forhold p b de aktiv og passivsiden. I denne finansrapport gives en samlet status

Læs mere

KATTEGAT- FORBINDELSEN

KATTEGAT- FORBINDELSEN TRAFIKAL VURDERING AF KATTEGAT- FORBINDELSEN SAMMENFATNING OKTOBER 2012 2 TRAFIKAL VURDERING AF KATTEGATFORBINDELSEN FORORD Mange spørgsmål skal afklares, før Folketinget kan tage endelig stilling til

Læs mere

En pendlerstrategi for Fyn. Fællesmøde om strategi for den kollektive trafik FynBus, den 27. oktober 2015, kl. 13.00-17.00

En pendlerstrategi for Fyn. Fællesmøde om strategi for den kollektive trafik FynBus, den 27. oktober 2015, kl. 13.00-17.00 En pendlerstrategi for Fyn Fællesmøde om strategi for den kollektive trafik FynBus, den 27. oktober 2015, kl. 13.00-17.00 INVITATION: FynBus skal i henhold til Fælles fynske strategi for interessevaretagelse

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan 2014-2020 Randers Kommune

Trafiksikkerhedsplan 2014-2020 Randers Kommune Trafiksikkerhedsplan 2014-2020 2 Forord I er det vigtigt, at alle kan færdes trygt og sikkert i trafikken. Hvis vi ser på de senere år, er der sket et markant fald i antallet af dræbte og tilskadekomne

Læs mere