Buch & Holm kan fejre 75 års jubilæum

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Buch & Holm kan fejre 75 års jubilæum"

Transkript

1 Buch & Holm kan fejre 75 års jubilæum

2 De første år Den 25. november 1935 stiftede Axel Wilhelm Holm og Frederik Jørgen Buch aktieselskabet Buch & Holm A/S. De to unge mænd fik kontakt til hinanden gennem en annonce i avisen, hvor Frederik Jørgen Buch søgte en partner og medinvestor til at starte egen virksomhed, hvis idégrundlag var at importere og sælge kirurgiske instrumenter Foto fra Sølvgade 36. Helt til højre ses Axel Holm Axel Holm var handelsuddannet og opvokset med en far som var praktiserende læge i Fredensborg, så han kendte både til kunderne og produkterne.

3 Buch & Holm s allerførste lokaler lå i Skindergade 32, men disse blev efter kort tid for trange, hvorefter man flyttede til Sølvgade 36. Foto af butikken i Sølvgade 36 Gennem årene udvidede man med lokaler i Sølvgade 34 og 38. Fysikafdelingen med tilhørende udstilling rykkede til Gothersgade 137 og senere flyttede afdelingen for kirurgiske instrumenter til Borgergade 27B. Portræt 40 x 60 cm af Axel Holm malet af Frederik Buch i de tidlige år. Maleriet hænger i vores mødelokale.

4 Flyttemeddelelse fra 1937 som blev indrykket i alle fagblade Efter det store krak i 1929 og frem til midt i 30 erne var tiderne vanskelige. Men i midten af 30 erne vendte tingene til det positive og for Buch & Holm gik salget rigtig godt lige indtil 2. verdenskrig brød ud. Efter krigsudbruddet gik salget langt fra tilfredsstillende, det var vanskeligt at skaffe varer, da de fleste kom fra tyske leverandører som favoriserede hjemmemarkedet. Derudover indførte Danmark importrestriktioner, hvilket var en yderligere hindring. Det blev derfor umuligt at overleve på det oprindelige koncept med kirurgiske instrumenter og hospitalsartikler. Man enedes derfor om, at Frederik Buch koncentrerede sig om den oprindelige forretning, mens Axel Holm skulle forsøge at udvide sortiment og forretningsområder. Dette blev startskuddet til en lang række nye tiltag.

5 Salgskatalog for Instrumentfabrikken Fysik som Buch & Holm blev indehaver af i 1941

6 Egenproduktion af skoleudstyr i krigsårene I januar 1940 købte Buch & Holm firmaet Instrumentfabrikken Fysik ved Erik Weitzmann, som producerede fysikapparatur i Hillerød. Fysik havde rødder tilbage i det gamle velrenommerede firma C. Weitzmann Etablissement i Hillerød, hvis historie gik helt tilbage til Annonce fra bladet Folkeskolen i 1948 I denne periode fik Buch & Holm samtidigt produceret en lang række fysikapparater af forskellige underleverandører. Fysikapparater fra denne periode blev mærket med et trekantet skilt med bogstaverne B H. Samarbejdet med Erik Weitzmann stoppede i 1949 og han startede igen egen virksomhed. I 1957 blev Erik Weitzmann overtaget af Petersen og Dræby I/S, bedre kendt under navnet Podis. I 1993 overtager Müller + Sørensen aktiviteterne i Podis. I dag har Müller + Sørensen skiftet navn til Skolebutik.dk og vi har stadig et tæt og godt samarbejde med Skolebutik.dk. Buch & Holm s egenproduktion af fysikapparater startede omkring 1949 og kørte helt frem til sidst i 90 erne. Til højre ses et logo som blev brugt 70 erne.

7 Laboratorieudstyr i de tidlige efterkrigsår Et andet vigtigt tiltag efter krigen var at etablere kontakt til en lang række nye tyske leverandører. Axel Holm valgte derfor som en af de første at køre rundt i det krigshærgede Tyskland og etablere kontakt til et stort antal producenter af laboratorieudstyr. Buch & Holm annonce fra starten af 50 erne På dette tidspunkt var det glasapparatur og primitive laboratorieapparater. Der blev samtidigt ansat en ung østrigsk glasblæser, som blev starten på Buch & Holm s glasblæseri, der på sit højeste beskæftigede 5 personer.

8 Vej-, beton- og asfaltlaboratorieudstyr I slutningen af 50 erne etableredes en afdeling for laboratorieudstyr til byggesektoren som en selvstændig afdeling. Buch & Holm var nærmest enerådende indenfor området i en lang årrække og det meste udstyr blev produceret i eget regi. Udstilling, Buch & Holm geoteknisk afdeling på messe, omkring 1972 I årenes løb kom der flere firmaer til, bl.a. Gravquick, som Buch & Holm overtog i Gravquick blev grundlagt i 1948, men startede først med laboratorieudstyr ultimo 60 erne. Gravquick er i dag en velfungerende division hos Buch & Holm. Gravquick på udstilling i 1992

9 Kirurgiske instrumenter bliver til hjælpemidler Buch & Holm havde sin storhedstid indenfor kirurgiske instrumenter midt i 60 erne. Sortimentet bestod primært af kirurgiske instrumenter og forbindsstoffer, som blev importeret i bulk og blev pakket i små pakninger på eget pakkeri. I denne periode benyttede hospitalerne primært flergangsartikler, som efter brug blev steriliseret i store autoklaver og derefter brugt igen. Udstilling, Buch & Holm kirurgisk afdeling, Forsorg 80

10 Fra sidst i 60 erne var der en rivende udvikling indenfor plastmaterialer og produktionsmetoder, og det blev nu muligt at erstatte de fleste flergangsartikler med éngangsartikler. Der blev samtidigt udviklet en lang række helt nye éngangsprodukter til patientbehandlingen. Dette ændrede strukturen i afdelingen, både hvad angik personale og logistik. Sortimentet krævede nu væsentlig mere lagerplads bl.a. til de mange éngangsartikler. Derfor blev der først udvidet i Borgergade 27B, men senere, i 1970, flyttede firmaet alle afdelinger til Marielundvej 36 i Herlev. Annonce fra starten af 70 erne. Bemærk at vi stadig har Memmert varmeskabe i sortimentet!

11 Katalogforside fra 1962

12 Specialanlæg til laboratorier og industri I 50 erne etableres en egentlig industriafdeling med glasanlæg, vakuumudstyr, væskepumper m.v. Herunder skal nævnes agenturer som QVF (glasanlæg) og Edwards High Vacuum. Begge agenturer har vi stadig den dag i dag. Op gennem 50'erne og 60 erne blev der produceret en lang række specialanlæg til laboratorier og industri, mange blev produceret i samarbejde med ingeniørfirmaet A. L. Andersen i Glostrup, bedre kendt under navnet ALA. Produktionen bestod primært af kundespecifikke frysetørringsanlæg, vakuuminddampere, autoklaver m.m. Det kan nævnes, at den første samarbejdsaftale med firmaet W. Edwards & Co. (London) Ltd. blev indgået den 19. august Vi har stadig dokumentet! Britisk udstilling København, Forum, 29. september 16. oktober 1955 Til højre ses det logo vores industriafdeling brugte i 70 erne.

13 Artikel om Buch & Holm fra Fotoet er fra vores moderne showroom tilbage fra dengang!

14 Flytter til nye moderne lokaler i januar 1970 flytter Buch & Holm til nye moderne lokaler i Herlev og får samlet hele virksomheden under ét tag. Flytteannonce 1970 I 1983 beslutter Buch & Holm som nogen af de første i branchen at gå over til EDB. Det var på det tidspunkt ikke så lige til. Der fandtes kun standardprogrammer til finans, og ikke ERP (Enterprise Resource Planning) systemer der omfattede hele virksomheden. PC ere fandtes ikke og med de mange data var det nødvendigt med en kraftig maskine (mainframe) for at få en nogenlunde diskkapacitet. Buch & Holm blev op gennem 80 erne førende i branchen med eget udviklet software, der omfattede alle gængse transaktioner i en virksomhed. Dette forspring holder vi stadig den dag i dag.

15 Buch & Holm suppliers ApS I 1975 stiftedes Buch & Holm suppliers Aps. Firmaet stod for eksporten af en lang række produkter som Buch & Holm udviklede og producerede i eget regi. International annonce 1982, egen produceret CA-3 røggasmåler Under det registrerede varemærke TempTator blev der produceret digitale temperaturmålere i stort antal. ph-målere, ledningsevnemålere, laserudstyr og røggasmålere blev op gennem 80 erne også produceret i Herlev. Produktionen fortsatte frem til midten af 90 erne, hvor det ikke længere var rentabelt. Buch & Holm Norge var et andet tiltag der blev taget i 70 erne. Firmaet blev drevet af Ivar Schmith fra 1974 og frem til Derefter overtog Ivar Schmidt alle aktiviteterne i eget regi. Grunden til at Buch & Holm trak sig ud af Norge var at sortiment og agenturer gennem årene havde udviklet sig i meget forskellige retninger, hvilket gjorde at der ikke længere var synergi.

16 I dag Buch & Holm er en moderne og stadig dansk familieejet virksomhed med fokus på laboratorieudstyr og en klar vision om "at skabe øget værdi for kunden". I 2000 startede vi en afdeling i Sverige og i 2002 blev vi aktionær og medejer af den europæiske organisation LLG (Lab Logistics Group Gmbh) som har hjemsted i Köln/Bonn området. Organisationen består i dag af 26 partnere, som hver især ejer en andel af virksomheden LLG. For os betyder det større indkøbsvolumen og for vore kunder betyder det attraktive priser, større sortiment og endnu bedre leveringsstabilitet. På vores hjemmeside er der mulighed for at se en film som fortæller om Buch & Holm! Den 8. marts 2008 flyttede Buch & Holm til nye lokaler på Marielundvej 39 i Herlev. Foto fra 2009, kontoret i vores nye domicil på Marielundvej 39 i Herlev

Atommodeller - Den optiske bænk - 2 takts-dieselmotoren - undervisningsmaterialer til folkeskolen

Atommodeller - Den optiske bænk - 2 takts-dieselmotoren - undervisningsmaterialer til folkeskolen Atommodeller - Den optiske bænk - 2 takts-dieselmotoren - undervisningsmaterialer til folkeskolen Mogens Vestergaard Petersen og Eric Dræby startede i 1943 virksomheden PODIS Petersen og Dræby interessent

Læs mere

Greentech Generalforsamling 23. april 2008 bestyrelsens beretning

Greentech Generalforsamling 23. april 2008 bestyrelsens beretning OMX Nordic Exchange Copenhagen Nikolaj Plads 6 København K Greentech Energy Systems A/S Marielundvej 48, 1 DK 2730 Herlev Tel: + 45 33 36 42 02 Fax: + 45 33 36 42 01 www.greentech.dk Herlev, 23. april

Læs mere

En mand & hans chipskartofler

En mand & hans chipskartofler 26 Danske Kartofler / FEBRUAR 2013 PORTRÆT En mand & hans chipskartofler Der er efterhånden gået 26 år siden Thorsens Chipskartofler blev startet, men grundidéen er stadig den samme: faste aftaler og stabile

Læs mere

Historien om AJS 1910-1931 Af Christian Gyde

Historien om AJS 1910-1931 Af Christian Gyde Historien om AJS 1910-1931 Af Christian Gyde I 2010 var det 100 år siden at de førte AJSmotorcykler så dagens lys. Det fejres selvfølgelig i motorcykelkredse, ikke mindst i England. Historien om AJS starter,

Læs mere

Tekno biler et legetøjseventyr, der tog sin begyndelse i Vanløse

Tekno biler et legetøjseventyr, der tog sin begyndelse i Vanløse Nr. 80 Februar 2011 NYT OG NOTER FRA VANLØSE LOKALHISTORISKE FORENING Tekno biler et legetøjseventyr, der tog sin begyndelse i Vanløse Andreas Siegumfeldt er navnet på den person, der startede eventyret.

Læs mere

Parat til en fremtid, der er begyndt.

Parat til en fremtid, der er begyndt. Intro Parat til en fremtid, der er begyndt. Møder man ID i dag, er vi en virksomhed, der på mange måder udlever både vores navn og vores mission om at levere profilbeklædning, der understreger virksomheders

Læs mere

02:30 Er der nogen som sådan, der har indflydelse på jeres virksomhed? F.eks. investorer?

02:30 Er der nogen som sådan, der har indflydelse på jeres virksomhed? F.eks. investorer? Research Interview med Mom s Jeppe Rasmussen, Marketingleder 00:11 Profil af Mom s Vi er jo en lille produktionsvirksomhed, vi har 16 ansatte her. Virksomheden startede i sin oprindelige form for 19 år

Læs mere

Tid&ressource. Nye kunder. Fra dyrepasserne til restauranter og butikker i Zoo. Nyt TimePlan selskab i Tyskland

Tid&ressource. Nye kunder. Fra dyrepasserne til restauranter og butikker i Zoo. Nyt TimePlan selskab i Tyskland Nye kunder Fra dyrepasserne til restauranter og butikker i Zoo Nyt TimePlan selskab i Tyskland Simplex A/S på jagt efter en TimePlan test manager TimePlan, Thailand og tilværelsen ifølge Michael Nyheder

Læs mere

kunderne beretter mange gange når vi taler med virksomheder, vender de tilbage med nogle enkle men vigtige spørgsmål:

kunderne beretter mange gange når vi taler med virksomheder, vender de tilbage med nogle enkle men vigtige spørgsmål: ur story kunderne beretter mange gange når vi taler med virksomheder, vender de tilbage med nogle enkle men vigtige spørgsmål: - hvilke kompetencer har sap? - hvilke sap-kunder findes i min branche? -

Læs mere

VORES KUNDER. SpotOn Marketing

VORES KUNDER. SpotOn Marketing VORES KUNDER SpotOn Marketing CITYDENT TANDLÆGE I KØBENHAVN Nr. 1 på Google CityDent en tandlægeklinik i midten af København - kontaktede os for at få hjælp til online markedsføring. Samarbejdet har blandt

Læs mere

Nr. 15 september 2011

Nr. 15 september 2011 Nr. 15 september 2011 Holbæk Garden sender de rigtige signaler... Gode grunde til at få en professionel bestyrelse... Plastfabrik har brugt krisen på at overtage konkurrenter... NKT i Stenlille kan genbruge

Læs mere

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Historisk Arkiv & Forening. Årsskrift 2008 2. årgang

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Historisk Arkiv & Forening. Årsskrift 2008 2. årgang MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Historisk Arkiv & Forening Årsskrift 2008 2. årgang Side 2 Udgivet af Danfoss Historisk Arkiv & Forening Ansvarshavende redaktør: Peter J. Mortensen (formand for DHF)

Læs mere

Egen virksomhed Belal og Andreas V. 1.1 Roskilde Teknisk Gymnasium. Egen Virksomhed. Teknologi - Knallert skjolde

Egen virksomhed Belal og Andreas V. 1.1 Roskilde Teknisk Gymnasium. Egen Virksomhed. Teknologi - Knallert skjolde Egen Virksomhed - Knallert skjolde Belal Zalali & Andreas Vidø 1.1 HTX Roskilde 1 Indholdsfortegnelse: Indledning 3 Resume..3 1. Analyse..4 1.1 Problemanalyse 4 1.2 Problemformulering.5 1.3 Produktbeskrivelse.5

Læs mere

UPDATE #09, marts 2014

UPDATE #09, marts 2014 UPDATE #09, marts 2014 Kære læser Først vil jeg gerne takke de mange, der tog sig tid til at svare på spørgsmål om vores nyhedsbrev i efteråret. Det viste sig, at de fleste sætter pris på en kvartalsvis

Læs mere

TRASBO 1970 2010 En familie og virksomhed i vækst

TRASBO 1970 2010 En familie og virksomhed i vækst TRASBO 1970 2010 En familie og virksomhed i vækst 03 14 16 19 Et moderne eventyr De første medarbejdere Sæbe i sutteflasken Opsving i en krisetid INDHOLD Side 03 Et moderne eventyr 04-05 På vej mod nye

Læs mere

IVÆRKSÆTTERE. Heldigvis ved man ikke hvad man går ind til 04. 5 hurtige om iværksætteri 08. Det skal banken bruge når du starter virksomhed 10

IVÆRKSÆTTERE. Heldigvis ved man ikke hvad man går ind til 04. 5 hurtige om iværksætteri 08. Det skal banken bruge når du starter virksomhed 10 M E R K U R A N D E L S K A S S E T I D S S K R I F T F O R N Y B A N K K U L T U R N R. 2 2 0 1 5 PENSIONSMEDLEMMER FRAVÆLGER FOSSIL ENERGI 14 SÆT OPSPARINGEN I FREMTIDENS BÆREDYGTIGE TEKNOLOGI 18 TEMA:

Læs mere

BRANDSOFT. Nyhedsbrev OBS! Brandsoft 1984-2009 25 år DECEMBER 2009 STATUS FOR 2009 OG 25 ÅR PÅ BAGEN. I dette nyhedsbrev

BRANDSOFT. Nyhedsbrev OBS! Brandsoft 1984-2009 25 år DECEMBER 2009 STATUS FOR 2009 OG 25 ÅR PÅ BAGEN. I dette nyhedsbrev Nyhedsbrev DECEMBER 2009 BRANDSOFT OBS! Telefon support i Julen 21-23 dec. kl. 8.00-16.00 28-30 dec. kl. 8.00-16.00 28.-30. december har vi nedsat bemanding så der kan forekomme ventetid på telefonen.

Læs mere

Teknologirapport Start af egen virksomhed Gruppe 8

Teknologirapport Start af egen virksomhed Gruppe 8 2010 Teknologirapport Start af egen virksomhed Gruppe 8 Af: Rami Kaddoura, Safa Sarac, Martin Schmidt og Andreas Eriksen. Fag: Teknologi Vejleder: Arne Wamsler Skole: HT, Roskilde Tekniske Gymnasium MARS

Læs mere

Tid&ressource. Nye kunder siden sidst. Høj kvalitet, unikt produkt og nyt navn. En TimePlan pioner i Holland. Ny TimePlan baby på vej

Tid&ressource. Nye kunder siden sidst. Høj kvalitet, unikt produkt og nyt navn. En TimePlan pioner i Holland. Ny TimePlan baby på vej Nye kunder siden sidst Høj kvalitet, unikt produkt og nyt navn En TimePlan pioner i Holland Ny TimePlan baby på vej Tyske fremskridt i kølvandet på den hollandske bølge 7-9-13: Simplex A/S bliver til TimePlan

Læs mere

Lydpotter, arbejde og ledelse

Lydpotter, arbejde og ledelse 1 Jørgen Burchardt Lydpotter, arbejde og ledelse Walker Danmark fra håndværk til multinational business Middelfart Museum & Forlaget Kulturbøger 2 ISBN 87-88327-18-3 Middelfart Museum & Forlaget Kulturbøger

Læs mere

»Vi kan mere end du tror«

»Vi kan mere end du tror« »Vi kan mere end du tror«hvad kan et lille foretagende som Vitten Grafisk egentlig? Svaret er:»vi kan det hele, og vi har alt i eget hus«, fortæller bogtrykker Lasse Borgbjerg Af Knud Erik Jensen Det er

Læs mere

NYT FRA ARKIVET. Glostrup Lokalhistoriske Arkiv

NYT FRA ARKIVET. Glostrup Lokalhistoriske Arkiv NYT FRA ARKIVET Glostrup Lokalhistoriske Arkiv Nr. 33 2004 Lokalhistorisk Arkiv Hovedvejen 134 2600 Glostrup Åbningstid: Mandag kl. 13-19 Torsdag kl. 13-17 samt efter aftale Telefon: 4343 5838 Fax: 4343

Læs mere

Fortællinger om vækst. 8 nye veje til succes for virksomheder i Region Sjælland

Fortællinger om vækst. 8 nye veje til succes for virksomheder i Region Sjælland Fortællinger om vækst 8 nye veje til succes for virksomheder i Region Sjælland fortæl Vækstforum Sjælland Vækstforum Sjælland skaber og udvikler rammerne for erhvervsudviklingen i Region Sjælland. Det

Læs mere

Vi bygger relationer. i Danmark. Country Manager Peter Høltermand Fokus på det professionelle marked. Private Banking For de få udvalgte

Vi bygger relationer. i Danmark. Country Manager Peter Høltermand Fokus på det professionelle marked. Private Banking For de få udvalgte Country Manager Peter Høltermand Fokus på det professionelle marked Private Banking For de få udvalgte Asset Management gennemskuelige puljer og fair kapitalforvaltning Corporate Banking de personlige

Læs mere

Dansk Ammoniakfabrik. Af Rikke Kristensen

Dansk Ammoniakfabrik. Af Rikke Kristensen Dansk Ammoniakfabrik Af Rikke Kristensen Grundlæggelsen I 1902 grundlagde P. Korsgaard en ammoniakfabrik i Nyborg. Fabrikken blev anlagt på det daværende nye havneareal, og selve byggeriet blev i oktober

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. september 2014

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. september 2014 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. september 2014 Sag 340/2012 (2. afdeling) JP Farver ApS (advokat Tommy Olesen) mod Ninnas Farvehandel ApS (tidligere J. Beckmanns Farve og Tapet ApS) (advokat Jørn

Læs mere

Iværksætterhistorier fra IDEA House

Iværksætterhistorier fra IDEA House Iværksætterhistorier fra IDEA House DEN EUROPÆISKE UNION Den Europæiske Socialfond Vi investerer i din fremtid Er IDEA House kommet for at blive? Studentervæksthuset IDEA House blev startet i februar 2006

Læs mere

Del 3. TRE BRØDRE og en professionel ledelse

Del 3. TRE BRØDRE og en professionel ledelse Del 3 TRE BRØDRE og en professionel ledelse 217 218 22. Generationsskifte Tredje generation Da de tre Kornerup-brødre, Hans, Niels og Jens i 1960 erne og 1970 erne blev ansat i firmaet, stod det klart,

Læs mere

Internationalisering. Line Ejsing, indehaver af Ejsing Translation, med jobbet som kommunikationsmedarbejder

Internationalisering. Line Ejsing, indehaver af Ejsing Translation, med jobbet som kommunikationsmedarbejder TID&RESSOURCE Nye kunder siden sidst TimePlan følger med kunderne Et væddemål på tværs af landegrænser TimePlan åbner selskab i Holland Automatisk provisionsberegning Tidsregistrering med TimePlan esignatur

Læs mere

Partner Review. Tæt parløb med modegazelle. 2. generationsprismodtager #6. Fra partner til pilgrim #10. Nye medspillere i Ølgod #3

Partner Review. Tæt parløb med modegazelle. 2. generationsprismodtager #6. Fra partner til pilgrim #10. Nye medspillere i Ølgod #3 Partner Review NR. 12 - NOVEMBER - Partner revision rådgivende revisorer Tæt parløb med modegazelle #8 2. generationsprismodtager #6 Fra partner til pilgrim #10 Nye medspillere i Ølgod #3 12 Nye afdelinger

Læs mere