HVIDOVRE GYMNASIUM & HF!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HVIDOVRE GYMNASIUM & HF!"

Transkript

1

2 VELKOMMEN TIL HVIDOVRE GYMNASIUM & HF! Rektors velkomst Velkommen til et moderne gymnasium med fokus på højt fagligt niveau, godt undervisningsmiljø og et stærkt socialt fællesskab. Vi glæder os til, at du træder ind i og udnytter de faglige og sociale rammer, som vi har på HvG. Vi forventer af dig, at du har lyst til at læse og lære, til at udvikle dig fagligt, socialt og personligt, og at du vil yde dit bidrag til det gode fællesskab, som giver dig og dine kammerater mulighed for at lære mest muligt. Til gengæld lover jeg dig, at du vil møde dygtige og engagerede lærere, som har øje for den enkelte elev, for det gode undervisningsmiljø og for at sikre, at netop du får mulighed for at få optimalt udbytte af undervisningen. Jeg glæder mig til at møde dig. Elevrådets velkomst Du har måske en forestilling om gymnasiet som noget stort, uoverskueligt og uhyggeligt svært. Bare rolig, det er det ikke. Hvis du har lyst til at udvikle dig fagligt, blive bedre til at stå på egne ben og deltage i det sociale liv, som er en vigtig del af hverdagen, så lover vi dig, at du nok skal få nogle uforglemmelige år på Hvidovre Gymnasium & HF. Her får du nogle dygtige og engagerede lærere, der respekterer dig for det, du kan. Og du får nogle medstuderende, der accepterer dig for den, du er og vil gøre alt for, at du bliver en del af det helt fantastiske fællesskab, som i vores øjne gør Hvidovre Gymnasium & HF til noget særligt. Vi ses på HvG! Elevrådsbestyrelsen Kirsten Jensen, rektor

3 Catharina, 2.z På Hvidovre Gymnasium bliver man altid mødt med et smil af sine medstuderende. Vi har et rigtig godt sammenhold på tværs af årgangene, og ingen bliver holdt udenfor fællesskabet det synes jeg er SÅ fedt. Amina, 1.c Man kan virkelig mærke, at lærerne her brænder for deres fag. Det gør, at undervisningen aldrig bliver kedelig, og at vi elever bliver revet med. Jeg har fx aldrig været ret glad for matematik, men det har ændret sig efter, jeg kom på gymnasiet, fordi vi har en super god lærer. Martin, 2.z Vi har nogle rigtig gode lærere, der er flinke og helt nede på jorden. Vi er også meget på lige fod, når vi snakker med lærerne, og de behandler os generelt som voksne mennesker. Det er fedt og virkelig noget helt andet end i folkeskolen. Jonas, 2.x Gymnasiet er faktisk lidt som mit andet hjem, og jeg føler mig virkelig godt tilpas her. Det er en meget social skole, og eleverne her er virkelig åbne og gode til at mødes på tværs af klasser og årgange.

4 STUDIERETNINGER På Hvidovre Gymnasium & HF er der studieretninger for enhver smag. Hvad enten du er særligt interesseret i sprog, naturvidenskab, sport, medier, musik eller samfundsfag. Hvad er en studieretning? Din studieretning betyder den linje, du går på altså hvilke 3 hovedfag du har i din gymnasietid; A står for højniveau, B står for mellemniveau. Udover dine hovedfag har du naturligvis også en række valgfag og obligatoriske fag som fx dansk, engelsk og historie. Her kan du læse lidt om de 11 forskellige studieretninger vi tilbyder. Du finder meget mere information om vores studie retninger på hvidovregymnasium.dk. Samfunds- & medielinjen Samfundsfag A Mediefag B Matematik B Nyheder, reality-programmer og dokumentarfilm. Komedier, features og satire. Strømmen af daglige input er stor og til tider uoverskuelig i det moderne videnssamfund. På Samfundsog Medielinjen vil du mærke, at du ikke kun bliver bedre til at analysere og vurdere medierne, men også til selv at lave film og tv. I løbet af din gymnasietid vil du få mulighed for at lave tre større medieproduktioner og gå i dybden med forskellige film- og tv-emner. Samfundslinjen Samfundsfag B Engelsk A Matematik B Elsker du at diskutere og blive klogere på mennesket i en stadig mere globaliseret verden? På samfundslinjen er der et stort fokus på den politiske scene i de engelsksprogede lande. Vi stiller derfor skarpt på alt fra det amerikanske valgsystem til, hvordan supermagternes beslutninger kan påvirke den danske økonomi. Linjen klæder dig godt på til en lang række videregående uddannelser inden for humaniora, sprog og kommunikation samt samfundsog medierelaterede fag. Sproglinjen Engelsk A Spansk A Tysk B Har du lyst til at mærke pustet fra den store verden, bryde grænser og lære mere om dig selv og andre? Her lærer du ikke bare gloser og grammatiske bøjninger. Du får også indsigt i andre kulturer og har muligheden for at komme på en studierejse til fx USA, Berlin, Paris eller Madrid, der er med til at give dig international indsigt. Du bliver klogere på sociologiske, politiske og økonomiske forhold og får et grundigt kendskab til andre landes sprog, mennesker og kultur.

5 Sciencelinjen Matematik A Fysik B Kemi B Synes du, det er sjovt at boltre dig på den matematiske legeplads, som fysik er? Og bliver du fascineret af at dykke ned i de naturvidenskabelige mekanismer, som vi tager for givet i hverdagen? Så er Sciencelinjen lige stedet for dig. Vores nyrenoverede fysikog kemilokaler som kan gøre selv universiteterne misundelige bliver din hjemmebane. Her kommer du til at lave massevis af forsøg, som går hånd i hanke med det teoretiske arbejde. Film- & medielinjen Mediefag B+ Engelsk A Samfundsfag B Har du lyst til at se dine omgivelser, din generation og vores samfund gennem et videokamera? Som det eneste gymnasium i Danmark tilbyder vi Mediefag B+. Det indebærer, at du og dine klassekammerater får stillet hver jeres videokamera til rådighed. Kameraet bliver dit værktøj og udgangspunkt i både det teoretiske og det praktiske arbejde med kommunikation, film og tv. Du kan altså ikke nøjes med at sidde og se film du skal selv ud og lave dem! Musiklinjen Musik B Engelsk A Samfundsfag B Elsker du musik? Følger du med i, hvad der er nyt og spændende i kulturlivet? Og har du nogensinde funderet over, hvad det er, der får dig til at nynne med, når Shaka Loveless eller Lady Gaga s toner flyder ud gennem højttalerne? Musiklinjen har fokus på musik, sprog og det samfund, som kulturlivet tager sit udspring fra. Det er også studieretningen, du skal satse på, hvis du vil have muligheden for at vælge musik på A-niveau i 3.g. Idrætslinjen Idræt B Biologi B Matematik A Hvilken forskel gør det for din krop, om din morgenmad består af en skål havregryn eller en hurtig kop kaffe? Hvordan har den menneskelige krop udviklet sig gennem tiden? Og hvordan fungerer den egentlig? På Idrætslinjen får du chancen for at lære menneskets vigtigste redskab endnu bedre at kende gennem øvelser og teori. Du kommer til at se nærmere på, hvilken sammenhæng der er mellem motion, kost og sundhed, og du kommer til at lære om emner som fysiologi, genetik, økologi og mikrobiologi.

6 IT- & samfundslinjen Informationsteknologi B Samfundsfag A Matematik B Prøver du nye teknologier af, så snart du får mulighed for det? Kunne du tænke dig at udvikle dine egne apps, programmer og spil, selvom du ikke har prøvet det før? Vil du gerne forstå, hvordan internettet, mobiltelefoner og robotter fungerer og påvirker os? På denne linje lærer du at udvikle IT-produkter og får samtidig et indblik i, hvordan informationsteknologierne er helt afgørende for dagens globaliserede netværkssamfund. Her er IT ikke bare noget vi bruger, men noget vi analyserer, diskuterer og forbedrer. Biotek-linjen Biologi B Kemi B Matematik A Hvornår er et produkt bæredygtigt? Hvor sikker er politiets DNA-test? Tager biobrændsel brødet fra verdens fattige? Kan vi leve uden kunstgødning og sprøjtemidler i landbruget? Hvad er CO2-neutralt brændsel? Din hverdag og fremtid er fyldt med naturvidenskab. På denne linje er der især fokus på samspillet mellem de naturvidenskabelige fag i forbindelse med den levende natur: mennesker, dyr og planter. Linjen giver mulighed for at vælge kemi, fysik eller biologi på A-niveau. Geopolitik-linjen Samfundsfag A Naturgeografi B Matematik B Hvorfor er fremtidens velstand afhængig af, om du får mindst to børn? Hvorfor opruster stormagterne militært i Arktis? Hvad betyder det for din fremtid, at Kina er ved at blive en økonomisk stormagt? Hvorfor er grønlænderne glade for at indlandsisen smelter hurtigt bort i disse år? Kan du lide at følge med i verdenssituationen, så kan du på den geopolitiske linje lære at navigere i en globaliseret verden og få værktøjer til at forstå komplicerede samspil mellem menneske og natur i såvel Danmark som i fjerne egne af verden. Psykologi-linjen Psykologi B Samfundsfag A Matematik B Hvordan skaber unge deres identitet i en uoverskuelig verden, hvor valgmuligheder er uendelige? Påvirker rusmidler hjernen? Hvad husker vi fra vores barndom, og hvordan får vi vores hjerne til at forstå matematiske formler? Hvis du er interesseret i at forstå mennesker og hvorfor mennesker tænker og handler, som de gør, er dette studieretningen for dig. I psykologi undersøger vi for eksempel, hvad der påvirker vores personlighed og identitet, og hvordan vores hjerne og hukommelse virker.

7 HF-LINJER Du kan læse meget mere om vores HF-linjer på hvidovregymnasium.dk! Global HF Linjefag: Samfundsfag & Engelsk Kan du lide at følge med i verdenssituationen, og er du interesseret i at få globale perspektiver på din hverdag? På Global HF lærer du at navigere i en globaliseret verden, og du får mulighed for at rejse ud på studieture og opleve andre kulturer. Som kursist på Global HF får du samfundsfag på B-niveau og muligheden for at vælge engelsk på A-niveau, hvilket klæder dig på til at læse videre på en lang række humanistiske uddannelser. Mediejournalistik-HF Linjefag: Mediefag & Samfundsfag Tænker du i billeder, og har du mod og lyst til at undersøge din omverden og videreformidle din viden til andre? På Mediejournalistik HF kommer du ud i marken med både kamera, mobil og pen og kommer til at arbejde med alle typer af kommunikation som fx videoessays, videoblogging og artikelskrivning. Med mediefag og samfundsfag på B-niveau, bliver du klædt godt på til at læse videre indenfor fx kommunikation, samfundsfag og journalistik. Politi-HF Linjefag: Idræt & Psykologi Som kursist på politilinjen kommer både din krop og din hjerne i form. Vi tilrettelægger idrætsundervisningen, så du har det helt rette grundlag for at gå op til den fysiske optagelsesprøve på Politiskolen. Det er op til dig at udnytte rammerne til at nå dit mål. Undervisningen i psykologi og obligatoriske fag som dansk, engelsk, matematik er desuden med til at give dig en viden, som er grundlæggende for politiuddannelsen. Sundheds-HF Linjefag: Biologi & Kemi Sundhedssektoren rummer en lang række spændende jobs, hvor mennesket og dets biologi er i centrum. Kroppen er også i fokus på Sundheds-HF, hvor du som kursist får biologi på B-niveau og kan vælge at supplere med fx kemi på B-niveau. Det giver dig en lang række muligheder for at søge ind på sundhedsfaglige uddannelser som fx sygeplejerske, radiograf, laborant eller jordemoder.

8 Pædagog-HF Linjefag: Samfundsfag & Psykologi Overvejer du at videreuddanne dig til lærer, pædagog eller måske socialpædagog? Vil du i fremtiden gerne arbejde med mennesker, og interesserer du dig for samfundsfaglige emner? Så er den pædagogiske HF-linje noget for dig. Du får samfundsfag på B-niveau og psykologi på C-niveau, hvilket giver dig et solidt fagligt grundlag at bygge ovenpå. Forløbet er en vekselvirkning mellem læring af fagligt stof i klasseværelset og sparring med professionelle inden for det pædagogiske område. Almen HF Den klassiske HF-uddannelse På den almene HF kan du frit sammensætte dine valgfag. Du har altså muligheden for at skabe det perfekte grundlag for den videregående uddannelse, som du går og drømmer om. I hverdagen vil din undervisning både foregå som klasseundervisning, gruppearbejde, projektarbejde og opgaveskrivning. Vi gør dog også meget ud af at komme ud i af klasselokalet på udflugter, virksomhedsbesøg og studieture. Du kan læse meget mere om vores HF-linjer på hvidovregymnasium.dk! Elever klar til årets gallafest Fælles idræt efter skoletid

9 MERE END BARE UNDERVISNING Gymnasielivet handler ikke kun om at sidde på skolebænken. I løbet af et skoleår har vi stribevis af forskellige aktiviteter og events, hvor hele skolen mødes på tværs af klasser og årgange. På årets idrætsdag er alle klædt festligt ud Fredagscafé Efter en god, lang skoleuge fyldt med lektier og gruppearbejde, findes der ikke noget bedre end at slå sig ned i en stol til skolens fredagscafé og nyde en sodavand eller en øl sammen med klassekammeraterne. Gymnasiefester I løbet af et skoleår kan du som elev opleve et væld af forskellige fester, hvor du kan give den gas på dansegulvet eller bare hygge med vennerne i baren. Går du med en lille event-arrangør i maven, er det bare med at melde dig til festudvalget, som står for både introfest, temafest, ta -en-ven-med-fest og årets højdepunkt: Gallafesten. Shaka Loveless på scenen til jubilæumsfest i 2013

10 ER DU KLAR TIL HVIDOVRE GYMNASIUM & HF? Du har garanteret en masse forventninger til dit liv som gymnasieelev. På Hvidovre Gymnasium & HF har vi naturligvis også nogle forventninger til dig. Studievejleder Annike Kjær Hansen giver her et portræt af den gode gymnasieelev: Du er nysgerrig og videbegærlig Du kan lide at læse bøger og artikler Du ser nyheds- og debatprogrammer i fjernsynet Du kan slet ikke lade være med at undre dig og tænke over det du læser og ser Du kan lide at fordybe dig i et fagligt område Du kan lide at arbejde selvstændigt og tage ansvar Du kan lide at gå i skole og lave lektier Du møder altid op til tiden klar til at lære og dele ud af din viden Kan du genkende dig selv i dette portræt, så er Hvidovre Gymnasium & HF noget for dig og så glæder jeg mig til at se dig som elev til sommer. Annike Kjær Hansen, studievejleder Du kan læse mere om vores studieregler og forventninger til dig som gymnasieelev på hvidovregymnasium.dk

11 PLADS TIL DIT TALENT Vi vil gerne motivere vores elever til at udnytte deres fulde potentiale. Den opgave arbejder vores engagerede lærere med hver dag, men vi tilbyder også nogle ekstraordinære muligheder, der ligger udenfor den almindelige undervisning. Talentfulde skrivere Hvert år tilbyder vi en gruppe elever at blive en del af vores udviklingsprogram for talentfulde skrivere. Eleverne får undervisning af professionelle journalister og forfattere og får mulighed for at udgive artikler i Hvidovre Avis. Filmtalenter Vi har en lang tradition for at udvikle nye talenter til film- og mediebranchen. Eleverne på vores filmog medielinje samarbejder bl.a. med Station Next i Filmbyen, hvor de får undervisning af professionelle filmfolk. Sprogtalenter Vi sender hvert år en gruppe udvalgte engelsk-talenter på 10 dages udvekslingsrejse til Hayesville High School i North Carolina, USA, hvor eleverne indkvarteres hos lokale værtsfamilier. Masterclass i et af verdens brændpunkter Vores talentfulde elever i historie og samfundsfag har muligheden for at besøge et af verdens brændpunkter, når vi hvert år sender to udvalgte elever af sted på en uges såkaldt masterclass til Israel og Palæstina. Geografistudier på Island Elever med et særligt talent og interesse for naturgeografi kan få muligheden for et naturgeografisk studieforløb med seminarer om naturgeografiske emner og en afsluttende rejse til Island.

12 UD I DEN STORE VERDEN I løbet af dine tre år på Hvidovre Gymnasium & HF får du også masser af muligheder for at komme på studieture i Danmark, Europa og resten af verden. Alle klasser rejser på en uges studietur til udlandet i 2.g. Derudover har gymnasiet en lang række særlige sprogrejser og talent projekter, der rejser til så forskellige destinationer som Tyskland, USA, Israel/Palæstina, Spanien og Hongkong Masterclass i naturgeografi på Island Udvekslingsrejse til Hongkong Besøg i Krakow, Polen

13 FEDE FACILITETER Vi har vores egen biograf Nyrenoverede naturfagslokaler Hanne serverer sund og lækker mad i kantinen SE FLERE BILLEDER PÅ FACEBOOK.COM/HVIDOVREGYMNASIUM Du kan altid bruge fitnesscenteret efter skoletid

14 DET SIGER DE TIDLIGERE ELEVER Yama Fakhri, student fra 2006, Læge på Kardiologisk afdeling Herlev Hospital For mig var det bedste ved gymnasietiden, at der var så meget tid til det sociale både på skolen og i fritiden. Frikvartererne var blandt andet en vigtig del af den sociale sammenkomst, hvor vi mødtes på tværs af klasserne. Pia Konstantin Berg, Student fra 2005, Journalist, tv-producent og ejer af Ekadanta Productions Når jeg i dag synes, jeg er lidt presset på tid, så tænker jeg tilbage på, hvor meget jeg kunne nå i gymnasiet. Dengang lærte jeg på den hårde men gode måde at prioritere min tid. Jeg lærte at have mange bolde i luften, hvilket også rustede mig til senere at starte eget firma. Lasse Volfing, Student fra 2009, Studerer Film- og Medievidenskab på KU og arbejder hos Oscar-vindende M&M Productions Lærer-elevforholdet betyder alt, når man går i gymnasiet og på Hvidovre Gymnasium har I bare verdens bedste lærere. Når jeg stod op om morgenen og skulle hive mig selv ud ad døren, gjorde det ikke kun en forskel, at mine gode venner ventede bag de røde mure. Lærerne trak også, og det gjorde alverden, at vi udover undervisningen kunne joke med hinanden, og at vi havde nogle fælles interesser. Rikke Lequick Larsen, Student fra 1995, Arkitekt MA og seniorprojektleder ved Dansk Arkitektur Center Jeg var typen, der var engageret i alt, hvad man kunne melde sig til. Formand for elevrådet, rolle i teaterforestillingen og altid hende, der altid lige skulle sige noget på samlingen. Det var næsten grænsende til det pinlige, men jeg havde det på mange måder som blommen i et æg.

15 SE FLERE BILLEDER PÅ FACEBOOK.COM/HVIDOVREGYMNASIUM

16 VI SES PÅ HVIDOVREGYMNASIUM.DK BLYTÆKKERPORTEN HVIDOVRE

Stx-studieretninger og hf-fagpakker. Du kan få det hele på Roskilde Gymnasium

Stx-studieretninger og hf-fagpakker. Du kan få det hele på Roskilde Gymnasium Stx-studieretninger og hf-fagpakker Du kan få det hele på Roskilde Gymnasium Faglighed Fællesskab Indhold Du kan få det hele på Roskilde Gymnasium... 4 Science... 6 Udsyn mod verden... 8 Musik + miljø

Læs mere

Orientering om skolen og stx

Orientering om skolen og stx Orientering om skolen og stx 2015 Stx er dit springbræt videre i livet Studentereksamen (stx) på det almene gymnasium åbner dørene til alle videregående uddannelser. Den giver dig et solidt fundament af

Læs mere

STX - VG. Studentereksamen - STUDIEHÆFTE for 2013-2014 Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Studiehæfte STX

STX - VG. Studentereksamen - STUDIEHÆFTE for 2013-2014 Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Studiehæfte STX STX - VG Studentereksamen - STUDIEHÆFTE for 2013-2014 Virum Gymnasium 1 Vi rummer mere... 1. MATEMATIK - FYSIK - KEMI 2. BIOTEKNOLOGI - MATEMATIK - FYSIK 3. BIOLOGI - KEMI - MATEMATIK 4. BIOLOGI - IDRÆT

Læs mere

Forskellige mentorordninger skal samle alle op. Læs side 7

Forskellige mentorordninger skal samle alle op. Læs side 7 Tillæg til Odder Avis d. 1. februar 2012. På Odder Gymnasium lærer man noget og bliver til noget. Læs side 2 Skolen er et rart sted at være. Læs side 3 Undervisning er i top tre i en landsdækkende undersøgelse.

Læs mere

Tradition. for en sikker. Studieretninger 2012-2015. N. Zahles Gymnasieskole www.zahlesgym.dk. Torsdag d. 2. februar 2012 kl. 19.

Tradition. for en sikker. Studieretninger 2012-2015. N. Zahles Gymnasieskole www.zahlesgym.dk. Torsdag d. 2. februar 2012 kl. 19. Tradition for en sikker fremtid Studieretninger 2012-2015 Orienteringsmøde Torsdag d. 2. februar 2012 kl. 19.30 N. Zahles Gymnasieskole www.zahlesgym.dk STUDIERETNINGER Science 1: Matematik A, Fysik B,

Læs mere

Velkommen til Paderup Gymnasium. Værdigrundlag og profil

Velkommen til Paderup Gymnasium. Værdigrundlag og profil 2010 Velkommen til Paderup Gymnasium Værdigrundlag og profil Paderup Gymnasium er et alment gymnasium, som er både studieforberedende og alment dannende. Udover det faglige, der selvsagt skal være i top,

Læs mere

STX - VG. Studentereksamen - STUDIEHÆFTE 2015-2016. Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Studiehæfte STX

STX - VG. Studentereksamen - STUDIEHÆFTE 2015-2016. Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Studiehæfte STX STX - VG Studentereksamen - STUDIEHÆFTE 2015-2016 Virum Gymnasium Vi rummer mere... 1 VG - Studiehæfte STX 1. MATEMATIK - FYSIK - KEMI 2. BIOTEKNOLOGI - MATEMATIK - FYSIK 3. BIOLOGI - KEMI - MATEMATIK

Læs mere

Velkommen til Rybners Almene Gymnasium

Velkommen til Rybners Almene Gymnasium 2 STX Velkommen til Rybners Almene Gymnasium Rybners Almene Gymnasium er en traditionsrig skole, hvor der er plads til både faglige udfordringer og personlig udvikling. Gymnasietiden er en helt speciel

Læs mere

De fire gymnasiale uddannelser

De fire gymnasiale uddannelser De fire gymnasiale uddannelser De følgende fire gymnasiale uddannelser forbereder dig til at kunne fortsætte på en videregående uddannelse. hf hhx htx stx højere forberedelseseksamen, 2-årig uddannelse

Læs mere

Studentereksamen på 2 år ENKELTFAG. GYMNASIAL SUPPLERING

Studentereksamen på 2 år ENKELTFAG. GYMNASIAL SUPPLERING Studentereksamen på 2 år ENKELTFAG. GYMNASIAL SUPPLERING 3 Velkommen I dette hæfte kan du læse om de mange kursustilbud på Aalborg Studenterkursus. I dagtimerne kan du tage en hel studentereksamen på kun

Læs mere

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN 10. KLASSE 2014 2015 I Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN Til dig og dine forældre Om kort tid afslutter du 9. klasse. I hæftet Ungdomsuddannelser 2014 kan du læse om

Læs mere

Drømmen. Mere end kun bøger på højt niveau

Drømmen. Mere end kun bøger på højt niveau samlet18.qxd 11-12-2003 10:39 Side 1 De fedeste tre år Jeg synes, det er utroligt, at man kan gå på gymnasiet og samtidig have det så sjovt, som jeg har haft det. Det har været de fedeste tre år af mit

Læs mere

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN 10. KLASSE I 2015 2016 Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN Til dig og dine forældre Til dig og dine forældre Om kort tid afslutter du 9. klasse. I hæftet Ungdomsuddannelserne

Læs mere

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den...

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Velkommen Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Hej Elevrådsformanden siger... Hjerteligt velkommen til Nykøbing Katedralskole! At gå fra folkeskolen til stx eller HF er

Læs mere

Kom længere. wwww.lamgkaer.dk. Kileparken 25, DK - 8381 Tilst Tlf: +45 86 24 20 11 W: www.langkaer.dk M: mailto@langkaer.dk

Kom længere. wwww.lamgkaer.dk. Kileparken 25, DK - 8381 Tilst Tlf: +45 86 24 20 11 W: www.langkaer.dk M: mailto@langkaer.dk Grafisk design: sandahls.net. Denne tryksag er trykt på FSC certificeret papir. Kileparken 25, DK - 8381 Tilst Tlf: +45 86 24 20 11 W: www.langkaer.dk M: mailto@langkaer.dk facebook.com/langkaer Instagram:

Læs mere

tættere på virkeligheden...

tættere på virkeligheden... tættere på virkeligheden... VÆLG EFTER INTERESSE fra andre gymnasier. Den giver også adgang til job i erhvervslivet direkte efter din studentereksamen. Enten i Danmark eller måske et helt andet sted i

Læs mere

STX - et sikkert valg

STX - et sikkert valg STX - et sikkert valg De fleste fag på det højeste niveau 2013 om tornbjerg tornbjerg gymnasium 3 Tornbjerg Gymnasium Tornbjerg Gymnasium er et alment gymnasium, som tilbyder alle unge med interesse for

Læs mere

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN 10. KLASSE 2013 2014 I Sct. Jørgens Skole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN Til dig og dine forældre Om kort tid afslutter du 9. klasse. I hæftet Ungdomsuddannelser 2013 kan du læse om de mange muligheder,

Læs mere

Kom til åbent hus den 28. januar kl. 10-12 - og vind en ipad

Kom til åbent hus den 28. januar kl. 10-12 - og vind en ipad hhx og htx det bedste afsæt for din videre uddannelse ZBC Lyst til at lære nyt - nyt - nyt htx i vordingborg Fra august 2012 Kom til åbent hus den 28. januar kl. 10-12 - og vind en ipad læs blandt andet

Læs mere

Velkommen til den nye skoledag

Velkommen til den nye skoledag Velkommen til den nye skoledag Pjecen er udgivet af Københavns Kommune - Børne- og Ungdomsforvaltningen Grafisk formgivning: Gurli Nielsen - Børne- og Ungdomsforvaltningen, 1408-34 Foto: Colourbox og private

Læs mere

Hvad skal jeg være? Find din Ungdomsuddannelse og få et studiemiljø med i købet!

Hvad skal jeg være? Find din Ungdomsuddannelse og få et studiemiljø med i købet! Hvad skal jeg være? Find din Ungdomsuddannelse og få et studiemiljø med i købet! Campus Haslev samler et stort og bredt udvalg af ungdoms udannelser udbudt af en række af Sjællands toneangivende skoler

Læs mere

Gymnasium. Næstved og Køge. Dit skridt videre til drømmestudiet!

Gymnasium. Næstved og Køge. Dit skridt videre til drømmestudiet! Gymnasium Næstved og Køge EUC S ælland Dit skridt videre til drømmestudiet! 1 Gry Knudsen Er i gang med at uddanne sig til bioanalytiker. HTX har givet stor indsigt i det tekniske og naturvidenskabelige,

Læs mere

HJERNE ALENT PERIMENT

HJERNE ALENT PERIMENT HJERNE ALENT PERIMENT 2 INDHOLD Uddannelsens opbygning 4 Optagelse 6 Studiemiljø 6 Her holder vi til 7 HTX PÅ AALBORG TEKNISKE GYMNASIUM En teknisk studentereksamen giver dig et seriøst afsæt til en videregående

Læs mere

10CV STUDIERETNINGSOG FAGBROCHURE

10CV STUDIERETNINGSOG FAGBROCHURE 10CV STUDIERETNINGSOG FAGBROCHURE 2015/2016 STUDIERETNINGER - TEMAFAG - VALGFAG 10 CV STUDIERETNINGER De 6 studieretninger giver dig mulighed for at specialisere dig i den retning, du gerne vil alt efter

Læs mere

LGintro13.indd 1 14/06/13 07.08

LGintro13.indd 1 14/06/13 07.08 LGintro13.indd 1 14/06/13 07.08 Navn: Klasse: Lemvig Gymnasiums mål Vi uddanner naturligvis først og fremmest studenter og HG-elever efter lovgivningen, men vi ønsker også at leve op til vores egne målsætninger,

Læs mere

Uddannelsesmagasinet 2013

Uddannelsesmagasinet 2013 Uddannelsesmagasinet 2013 www.ungpuls.com SEBASTIAN LIND MESSED UP HAPPY KID CD Aktuel Svendborgdreng Ministerråd til de unge Bilv mediegrafiker Har ung du lyst puls til landbrug? 1 Tag med en tur rundt

Læs mere

STUDENTERRÅDET VED RUC RUSHÅNDBOG 2011 STUDENTERRÅDET VED RUC RUSHÅN ÅNDBOG 2011 STUDENTERRÅDET VED RUC RUSHÅNDBOG 2011 STUDENTERRÅDET VED

STUDENTERRÅDET VED RUC RUSHÅNDBOG 2011 STUDENTERRÅDET VED RUC RUSHÅN ÅNDBOG 2011 STUDENTERRÅDET VED RUC RUSHÅNDBOG 2011 STUDENTERRÅDET VED STUDENTERRÅDET VED RUC RUSHÅNDBOG 2011 STUDENTERRÅDET VED RUC RUSHÅN 2011 STUDENTERRÅDET VED RUC RUSHÅNDBOG 2011 STUDENTERRÅDET VED RUC RUS ÅNDBOG 2011 STUDENTERRÅDET VED RUC RUSHÅNDBOG 2011 STUDENTERRÅDET

Læs mere

INFO 2013. FYNs HF-kursus. 2-årigt hf for unge og unge voksne

INFO 2013. FYNs HF-kursus. 2-årigt hf for unge og unge voksne INFO 2013 FYNs HF-kursus 2-årigt hf for unge og unge voksne Redaktion af infohæfte: Ulla Lundberg Eva Stokholm Birthe Slot Andersen Jacob Baez Garrido Olesen (fotos) Torben Madsen (fotos) Sven Hansen (fotos)

Læs mere

Hjerne alent periment

Hjerne alent periment Hjerne alent periment Indhold Uddannelsens opbygning 5 Optagelse 6 Studiemiljø 6 Her holder vi til 7 HTX på Aalborg Tekniske Gymnasium En teknisk studentereksamen giver dig et seriøst afsæt til en videregående

Læs mere

2015-2016. Tradium Teknisk Gymnasium

2015-2016. Tradium Teknisk Gymnasium 2015-2016 Tradium Teknisk Gymnasium htx er for dig, der vil videre! Hvad mener vi nu med det? Vil alle ikke gerne videre? Jo, men htx er dén gymnasiale uddannelse, der giver adgang til flest videregående

Læs mere