HVIDOVRE GYMNASIUM & HF!

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HVIDOVRE GYMNASIUM & HF!"

Transkript

1

2 VELKOMMEN TIL HVIDOVRE GYMNASIUM & HF! Rektors velkomst Velkommen til et moderne gymnasium med fokus på højt fagligt niveau, godt undervisningsmiljø og et stærkt socialt fællesskab. Vi glæder os til, at du træder ind i og udnytter de faglige og sociale rammer, som vi har på HvG. Vi forventer af dig, at du har lyst til at læse og lære, til at udvikle dig fagligt, socialt og personligt, og at du vil yde dit bidrag til det gode fællesskab, som giver dig og dine kammerater mulighed for at lære mest muligt. Til gengæld lover jeg dig, at du vil møde dygtige og engagerede lærere, som har øje for den enkelte elev, for det gode undervisningsmiljø og for at sikre, at netop du får mulighed for at få optimalt udbytte af undervisningen. Jeg glæder mig til at møde dig. Elevrådets velkomst Du har måske en forestilling om gymnasiet som noget stort, uoverskueligt og uhyggeligt svært. Bare rolig, det er det ikke. Hvis du har lyst til at udvikle dig fagligt, blive bedre til at stå på egne ben og deltage i det sociale liv, som er en vigtig del af hverdagen, så lover vi dig, at du nok skal få nogle uforglemmelige år på Hvidovre Gymnasium & HF. Her får du nogle dygtige og engagerede lærere, der respekterer dig for det, du kan. Og du får nogle medstuderende, der accepterer dig for den, du er og vil gøre alt for, at du bliver en del af det helt fantastiske fællesskab, som i vores øjne gør Hvidovre Gymnasium & HF til noget særligt. Vi ses på HvG! Elevrådsbestyrelsen Kirsten Jensen, rektor

3 Catharina, 2.z På Hvidovre Gymnasium bliver man altid mødt med et smil af sine medstuderende. Vi har et rigtig godt sammenhold på tværs af årgangene, og ingen bliver holdt udenfor fællesskabet det synes jeg er SÅ fedt. Amina, 1.c Man kan virkelig mærke, at lærerne her brænder for deres fag. Det gør, at undervisningen aldrig bliver kedelig, og at vi elever bliver revet med. Jeg har fx aldrig været ret glad for matematik, men det har ændret sig efter, jeg kom på gymnasiet, fordi vi har en super god lærer. Martin, 2.z Vi har nogle rigtig gode lærere, der er flinke og helt nede på jorden. Vi er også meget på lige fod, når vi snakker med lærerne, og de behandler os generelt som voksne mennesker. Det er fedt og virkelig noget helt andet end i folkeskolen. Jonas, 2.x Gymnasiet er faktisk lidt som mit andet hjem, og jeg føler mig virkelig godt tilpas her. Det er en meget social skole, og eleverne her er virkelig åbne og gode til at mødes på tværs af klasser og årgange.

4 STUDIERETNINGER På Hvidovre Gymnasium & HF er der studieretninger for enhver smag. Hvad enten du er særligt interesseret i sprog, naturvidenskab, sport, medier, musik eller samfundsfag. Hvad er en studieretning? Din studieretning betyder den linje, du går på altså hvilke 3 hovedfag du har i din gymnasietid; A står for højniveau, B står for mellemniveau. Udover dine hovedfag har du naturligvis også en række valgfag og obligatoriske fag som fx dansk, engelsk og historie. Her kan du læse lidt om de 11 forskellige studieretninger vi tilbyder. Du finder meget mere information om vores studie retninger på hvidovregymnasium.dk. Samfunds- & medielinjen Samfundsfag A Mediefag B Matematik B Nyheder, reality-programmer og dokumentarfilm. Komedier, features og satire. Strømmen af daglige input er stor og til tider uoverskuelig i det moderne videnssamfund. På Samfundsog Medielinjen vil du mærke, at du ikke kun bliver bedre til at analysere og vurdere medierne, men også til selv at lave film og tv. I løbet af din gymnasietid vil du få mulighed for at lave tre større medieproduktioner og gå i dybden med forskellige film- og tv-emner. Samfundslinjen Samfundsfag B Engelsk A Matematik B Elsker du at diskutere og blive klogere på mennesket i en stadig mere globaliseret verden? På samfundslinjen er der et stort fokus på den politiske scene i de engelsksprogede lande. Vi stiller derfor skarpt på alt fra det amerikanske valgsystem til, hvordan supermagternes beslutninger kan påvirke den danske økonomi. Linjen klæder dig godt på til en lang række videregående uddannelser inden for humaniora, sprog og kommunikation samt samfundsog medierelaterede fag. Sproglinjen Engelsk A Spansk A Tysk B Har du lyst til at mærke pustet fra den store verden, bryde grænser og lære mere om dig selv og andre? Her lærer du ikke bare gloser og grammatiske bøjninger. Du får også indsigt i andre kulturer og har muligheden for at komme på en studierejse til fx USA, Berlin, Paris eller Madrid, der er med til at give dig international indsigt. Du bliver klogere på sociologiske, politiske og økonomiske forhold og får et grundigt kendskab til andre landes sprog, mennesker og kultur.

5 Sciencelinjen Matematik A Fysik B Kemi B Synes du, det er sjovt at boltre dig på den matematiske legeplads, som fysik er? Og bliver du fascineret af at dykke ned i de naturvidenskabelige mekanismer, som vi tager for givet i hverdagen? Så er Sciencelinjen lige stedet for dig. Vores nyrenoverede fysikog kemilokaler som kan gøre selv universiteterne misundelige bliver din hjemmebane. Her kommer du til at lave massevis af forsøg, som går hånd i hanke med det teoretiske arbejde. Film- & medielinjen Mediefag B+ Engelsk A Samfundsfag B Har du lyst til at se dine omgivelser, din generation og vores samfund gennem et videokamera? Som det eneste gymnasium i Danmark tilbyder vi Mediefag B+. Det indebærer, at du og dine klassekammerater får stillet hver jeres videokamera til rådighed. Kameraet bliver dit værktøj og udgangspunkt i både det teoretiske og det praktiske arbejde med kommunikation, film og tv. Du kan altså ikke nøjes med at sidde og se film du skal selv ud og lave dem! Musiklinjen Musik B Engelsk A Samfundsfag B Elsker du musik? Følger du med i, hvad der er nyt og spændende i kulturlivet? Og har du nogensinde funderet over, hvad det er, der får dig til at nynne med, når Shaka Loveless eller Lady Gaga s toner flyder ud gennem højttalerne? Musiklinjen har fokus på musik, sprog og det samfund, som kulturlivet tager sit udspring fra. Det er også studieretningen, du skal satse på, hvis du vil have muligheden for at vælge musik på A-niveau i 3.g. Idrætslinjen Idræt B Biologi B Matematik A Hvilken forskel gør det for din krop, om din morgenmad består af en skål havregryn eller en hurtig kop kaffe? Hvordan har den menneskelige krop udviklet sig gennem tiden? Og hvordan fungerer den egentlig? På Idrætslinjen får du chancen for at lære menneskets vigtigste redskab endnu bedre at kende gennem øvelser og teori. Du kommer til at se nærmere på, hvilken sammenhæng der er mellem motion, kost og sundhed, og du kommer til at lære om emner som fysiologi, genetik, økologi og mikrobiologi.

6 IT- & samfundslinjen Informationsteknologi B Samfundsfag A Matematik B Prøver du nye teknologier af, så snart du får mulighed for det? Kunne du tænke dig at udvikle dine egne apps, programmer og spil, selvom du ikke har prøvet det før? Vil du gerne forstå, hvordan internettet, mobiltelefoner og robotter fungerer og påvirker os? På denne linje lærer du at udvikle IT-produkter og får samtidig et indblik i, hvordan informationsteknologierne er helt afgørende for dagens globaliserede netværkssamfund. Her er IT ikke bare noget vi bruger, men noget vi analyserer, diskuterer og forbedrer. Biotek-linjen Biologi B Kemi B Matematik A Hvornår er et produkt bæredygtigt? Hvor sikker er politiets DNA-test? Tager biobrændsel brødet fra verdens fattige? Kan vi leve uden kunstgødning og sprøjtemidler i landbruget? Hvad er CO2-neutralt brændsel? Din hverdag og fremtid er fyldt med naturvidenskab. På denne linje er der især fokus på samspillet mellem de naturvidenskabelige fag i forbindelse med den levende natur: mennesker, dyr og planter. Linjen giver mulighed for at vælge kemi, fysik eller biologi på A-niveau. Geopolitik-linjen Samfundsfag A Naturgeografi B Matematik B Hvorfor er fremtidens velstand afhængig af, om du får mindst to børn? Hvorfor opruster stormagterne militært i Arktis? Hvad betyder det for din fremtid, at Kina er ved at blive en økonomisk stormagt? Hvorfor er grønlænderne glade for at indlandsisen smelter hurtigt bort i disse år? Kan du lide at følge med i verdenssituationen, så kan du på den geopolitiske linje lære at navigere i en globaliseret verden og få værktøjer til at forstå komplicerede samspil mellem menneske og natur i såvel Danmark som i fjerne egne af verden. Psykologi-linjen Psykologi B Samfundsfag A Matematik B Hvordan skaber unge deres identitet i en uoverskuelig verden, hvor valgmuligheder er uendelige? Påvirker rusmidler hjernen? Hvad husker vi fra vores barndom, og hvordan får vi vores hjerne til at forstå matematiske formler? Hvis du er interesseret i at forstå mennesker og hvorfor mennesker tænker og handler, som de gør, er dette studieretningen for dig. I psykologi undersøger vi for eksempel, hvad der påvirker vores personlighed og identitet, og hvordan vores hjerne og hukommelse virker.

7 HF-LINJER Du kan læse meget mere om vores HF-linjer på hvidovregymnasium.dk! Global HF Linjefag: Samfundsfag & Engelsk Kan du lide at følge med i verdenssituationen, og er du interesseret i at få globale perspektiver på din hverdag? På Global HF lærer du at navigere i en globaliseret verden, og du får mulighed for at rejse ud på studieture og opleve andre kulturer. Som kursist på Global HF får du samfundsfag på B-niveau og muligheden for at vælge engelsk på A-niveau, hvilket klæder dig på til at læse videre på en lang række humanistiske uddannelser. Mediejournalistik-HF Linjefag: Mediefag & Samfundsfag Tænker du i billeder, og har du mod og lyst til at undersøge din omverden og videreformidle din viden til andre? På Mediejournalistik HF kommer du ud i marken med både kamera, mobil og pen og kommer til at arbejde med alle typer af kommunikation som fx videoessays, videoblogging og artikelskrivning. Med mediefag og samfundsfag på B-niveau, bliver du klædt godt på til at læse videre indenfor fx kommunikation, samfundsfag og journalistik. Politi-HF Linjefag: Idræt & Psykologi Som kursist på politilinjen kommer både din krop og din hjerne i form. Vi tilrettelægger idrætsundervisningen, så du har det helt rette grundlag for at gå op til den fysiske optagelsesprøve på Politiskolen. Det er op til dig at udnytte rammerne til at nå dit mål. Undervisningen i psykologi og obligatoriske fag som dansk, engelsk, matematik er desuden med til at give dig en viden, som er grundlæggende for politiuddannelsen. Sundheds-HF Linjefag: Biologi & Kemi Sundhedssektoren rummer en lang række spændende jobs, hvor mennesket og dets biologi er i centrum. Kroppen er også i fokus på Sundheds-HF, hvor du som kursist får biologi på B-niveau og kan vælge at supplere med fx kemi på B-niveau. Det giver dig en lang række muligheder for at søge ind på sundhedsfaglige uddannelser som fx sygeplejerske, radiograf, laborant eller jordemoder.

8 Pædagog-HF Linjefag: Samfundsfag & Psykologi Overvejer du at videreuddanne dig til lærer, pædagog eller måske socialpædagog? Vil du i fremtiden gerne arbejde med mennesker, og interesserer du dig for samfundsfaglige emner? Så er den pædagogiske HF-linje noget for dig. Du får samfundsfag på B-niveau og psykologi på C-niveau, hvilket giver dig et solidt fagligt grundlag at bygge ovenpå. Forløbet er en vekselvirkning mellem læring af fagligt stof i klasseværelset og sparring med professionelle inden for det pædagogiske område. Almen HF Den klassiske HF-uddannelse På den almene HF kan du frit sammensætte dine valgfag. Du har altså muligheden for at skabe det perfekte grundlag for den videregående uddannelse, som du går og drømmer om. I hverdagen vil din undervisning både foregå som klasseundervisning, gruppearbejde, projektarbejde og opgaveskrivning. Vi gør dog også meget ud af at komme ud i af klasselokalet på udflugter, virksomhedsbesøg og studieture. Du kan læse meget mere om vores HF-linjer på hvidovregymnasium.dk! Elever klar til årets gallafest Fælles idræt efter skoletid

9 MERE END BARE UNDERVISNING Gymnasielivet handler ikke kun om at sidde på skolebænken. I løbet af et skoleår har vi stribevis af forskellige aktiviteter og events, hvor hele skolen mødes på tværs af klasser og årgange. På årets idrætsdag er alle klædt festligt ud Fredagscafé Efter en god, lang skoleuge fyldt med lektier og gruppearbejde, findes der ikke noget bedre end at slå sig ned i en stol til skolens fredagscafé og nyde en sodavand eller en øl sammen med klassekammeraterne. Gymnasiefester I løbet af et skoleår kan du som elev opleve et væld af forskellige fester, hvor du kan give den gas på dansegulvet eller bare hygge med vennerne i baren. Går du med en lille event-arrangør i maven, er det bare med at melde dig til festudvalget, som står for både introfest, temafest, ta -en-ven-med-fest og årets højdepunkt: Gallafesten. Shaka Loveless på scenen til jubilæumsfest i 2013

10 ER DU KLAR TIL HVIDOVRE GYMNASIUM & HF? Du har garanteret en masse forventninger til dit liv som gymnasieelev. På Hvidovre Gymnasium & HF har vi naturligvis også nogle forventninger til dig. Studievejleder Annike Kjær Hansen giver her et portræt af den gode gymnasieelev: Du er nysgerrig og videbegærlig Du kan lide at læse bøger og artikler Du ser nyheds- og debatprogrammer i fjernsynet Du kan slet ikke lade være med at undre dig og tænke over det du læser og ser Du kan lide at fordybe dig i et fagligt område Du kan lide at arbejde selvstændigt og tage ansvar Du kan lide at gå i skole og lave lektier Du møder altid op til tiden klar til at lære og dele ud af din viden Kan du genkende dig selv i dette portræt, så er Hvidovre Gymnasium & HF noget for dig og så glæder jeg mig til at se dig som elev til sommer. Annike Kjær Hansen, studievejleder Du kan læse mere om vores studieregler og forventninger til dig som gymnasieelev på hvidovregymnasium.dk

11 PLADS TIL DIT TALENT Vi vil gerne motivere vores elever til at udnytte deres fulde potentiale. Den opgave arbejder vores engagerede lærere med hver dag, men vi tilbyder også nogle ekstraordinære muligheder, der ligger udenfor den almindelige undervisning. Talentfulde skrivere Hvert år tilbyder vi en gruppe elever at blive en del af vores udviklingsprogram for talentfulde skrivere. Eleverne får undervisning af professionelle journalister og forfattere og får mulighed for at udgive artikler i Hvidovre Avis. Filmtalenter Vi har en lang tradition for at udvikle nye talenter til film- og mediebranchen. Eleverne på vores filmog medielinje samarbejder bl.a. med Station Next i Filmbyen, hvor de får undervisning af professionelle filmfolk. Sprogtalenter Vi sender hvert år en gruppe udvalgte engelsk-talenter på 10 dages udvekslingsrejse til Hayesville High School i North Carolina, USA, hvor eleverne indkvarteres hos lokale værtsfamilier. Masterclass i et af verdens brændpunkter Vores talentfulde elever i historie og samfundsfag har muligheden for at besøge et af verdens brændpunkter, når vi hvert år sender to udvalgte elever af sted på en uges såkaldt masterclass til Israel og Palæstina. Geografistudier på Island Elever med et særligt talent og interesse for naturgeografi kan få muligheden for et naturgeografisk studieforløb med seminarer om naturgeografiske emner og en afsluttende rejse til Island.

12 UD I DEN STORE VERDEN I løbet af dine tre år på Hvidovre Gymnasium & HF får du også masser af muligheder for at komme på studieture i Danmark, Europa og resten af verden. Alle klasser rejser på en uges studietur til udlandet i 2.g. Derudover har gymnasiet en lang række særlige sprogrejser og talent projekter, der rejser til så forskellige destinationer som Tyskland, USA, Israel/Palæstina, Spanien og Hongkong Masterclass i naturgeografi på Island Udvekslingsrejse til Hongkong Besøg i Krakow, Polen

13 FEDE FACILITETER Vi har vores egen biograf Nyrenoverede naturfagslokaler Hanne serverer sund og lækker mad i kantinen SE FLERE BILLEDER PÅ FACEBOOK.COM/HVIDOVREGYMNASIUM Du kan altid bruge fitnesscenteret efter skoletid

14 DET SIGER DE TIDLIGERE ELEVER Yama Fakhri, student fra 2006, Læge på Kardiologisk afdeling Herlev Hospital For mig var det bedste ved gymnasietiden, at der var så meget tid til det sociale både på skolen og i fritiden. Frikvartererne var blandt andet en vigtig del af den sociale sammenkomst, hvor vi mødtes på tværs af klasserne. Pia Konstantin Berg, Student fra 2005, Journalist, tv-producent og ejer af Ekadanta Productions Når jeg i dag synes, jeg er lidt presset på tid, så tænker jeg tilbage på, hvor meget jeg kunne nå i gymnasiet. Dengang lærte jeg på den hårde men gode måde at prioritere min tid. Jeg lærte at have mange bolde i luften, hvilket også rustede mig til senere at starte eget firma. Lasse Volfing, Student fra 2009, Studerer Film- og Medievidenskab på KU og arbejder hos Oscar-vindende M&M Productions Lærer-elevforholdet betyder alt, når man går i gymnasiet og på Hvidovre Gymnasium har I bare verdens bedste lærere. Når jeg stod op om morgenen og skulle hive mig selv ud ad døren, gjorde det ikke kun en forskel, at mine gode venner ventede bag de røde mure. Lærerne trak også, og det gjorde alverden, at vi udover undervisningen kunne joke med hinanden, og at vi havde nogle fælles interesser. Rikke Lequick Larsen, Student fra 1995, Arkitekt MA og seniorprojektleder ved Dansk Arkitektur Center Jeg var typen, der var engageret i alt, hvad man kunne melde sig til. Formand for elevrådet, rolle i teaterforestillingen og altid hende, der altid lige skulle sige noget på samlingen. Det var næsten grænsende til det pinlige, men jeg havde det på mange måder som blommen i et æg.

15 SE FLERE BILLEDER PÅ FACEBOOK.COM/HVIDOVREGYMNASIUM

16 VI SES PÅ HVIDOVREGYMNASIUM.DK BLYTÆKKERPORTEN HVIDOVRE

HVIDOVRE GYMNASIUM & HF!

HVIDOVRE GYMNASIUM & HF! VELKOMMEN TIL HVIDOVRE GYMNASIUM & HF! Rektors velkomst Her på Hvidovre Gymnasium & HF brænder vi for, at DU brænder for at gå her. Vores lærere er dybt engagerede, de tager sig tid til også at under vise

Læs mere

MEDIEFAG A kun hos os V I G L Æ D E R O S T I L AT M Ø D E D I G P Å MEDIEFAG A KUN HOS OS STUDIERETNING MED

MEDIEFAG A kun hos os V I G L Æ D E R O S T I L AT M Ø D E D I G P Å MEDIEFAG A KUN HOS OS STUDIERETNING MED MEDIEFAG A kun hos os V I G L Æ D E R O S T I L AT M Ø D E D I G P Å STUDIERETNING MED MEDIEFAG A KUN HOS OS H V I D OV R E GY M N AS I U M. D K B LY TÆ K K E R P O R T E N 2 2 6 5 0 H V I D O V R E +

Læs mere

MEDIEFAG A kun hos os V I G L Æ D E R O S T I L AT M Ø D E D I G P Å MEDIEFAG A KUN HOS OS STUDIERETNING MED

MEDIEFAG A kun hos os V I G L Æ D E R O S T I L AT M Ø D E D I G P Å MEDIEFAG A KUN HOS OS STUDIERETNING MED MEDIEFAG A kun hos os V I G L Æ D E R O S T I L AT M Ø D E D I G P Å STUDIERETNING MED MEDIEFAG A KUN HOS OS H V I D OV R E GY M N AS I U M. D K B LY TÆ K K E R P O R T E N 2 2 6 5 0 H V I D O V R E +

Læs mere

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad vælger du? På VHG kan du vælge mellem 7 forskellige studieretninger.

Læs mere

Hvem er vi? Lene Hansen, studievejleder Pernille Dahl, uddannelsesleder

Hvem er vi? Lene Hansen, studievejleder Pernille Dahl, uddannelsesleder Velkommen til BG Hvem er vi? Lene Hansen, studievejleder Pernille Dahl, uddannelsesleder STX og HF Skræddersyede studieretninger og hf-toninger Målrettet forberedelse til videre uddannelse Læring på mange

Læs mere

HTX. Esnord.dk. Teknisk Gymnasium Hillerød din uddannelse til fremtiden EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS

HTX. Esnord.dk. Teknisk Gymnasium Hillerød din uddannelse til fremtiden EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS HTX Teknisk Gymnasium Hillerød din uddannelse til fremtiden Esnord.dk EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS HTX Tænk langt tænk selv Brænder du for naturvidenskab, og tænder du på at prøve dine ideer af i praksis?

Læs mere

Brønderslev Gymnasium og HF. Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF

Brønderslev Gymnasium og HF. Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF Brønderslev Gymnasium og Islands Allé 20 Tlf.: 98 822 722 9700 Brønderslev post@brslev-gym.dk Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og På Brønderslev Gymnasium og er uddannelse aldrig en hyldevare.

Læs mere

Studieretninger 2012-2015 Rungsted Gymnasium. Globalt - socialt - udfordrende

Studieretninger 2012-2015 Rungsted Gymnasium. Globalt - socialt - udfordrende Studieretninger 2012-2015 Rungsted Gymnasium 2. fremmedsprog: fransk fortsætter B, tysk fortsætter B, japansk begynder A, spansk begynder A, kinesisk begynder A Kunstnerisk fag: Inden gymnasiet skal du

Læs mere

StudiePlanner STX STX. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus

StudiePlanner STX STX. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus StudiePlanner 1 Find DIN retning! 2 EN STUDENTEREKSAMEN KRÆVER: 4 fag på A-niveau 3 fag på B-niveau 7 fag på C-niveau De obligatoriske fag udgør hovedparten af gymnasieuddannelsen. Studieretningsfag og

Læs mere

Gymnasiet. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel!

Gymnasiet. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel! Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund Vesthimmerlands Gymnasium & HF... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad vælger du? På VHG kan du vælge

Læs mere

Hvem er vi? Joan Gjerlev Eriksen Uddannelsesleder HF. Pernille Dahl Uddannelsesleder 1.g

Hvem er vi? Joan Gjerlev Eriksen Uddannelsesleder HF. Pernille Dahl Uddannelsesleder 1.g Velkommen til BG Hvem er vi? Joan Gjerlev Eriksen Uddannelsesleder HF Pernille Dahl Uddannelsesleder 1.g STX og HF Skræddersyede studieretninger og hf-toninger Målrettet forberedelse til videre uddannelse

Læs mere

HF i Aars. ... på den almindelige måde. ... eller med sport. ... mange års erfaring gør en forskel!

HF i Aars. ... på den almindelige måde. ... eller med sport. ... mange års erfaring gør en forskel! HF i Aars... på den almindelige måde... eller med sport... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad kan en HF-eksamen bruges til? En HF-eksamen kan bruges til alle videregående uddannelser, såfremt de

Læs mere

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. ... mange års erfaring gør en forskel!

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. ... mange års erfaring gør en forskel! HF i Aars... på den almindelige måde eller med sport og film... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad kan en HF-eksamen bruges til? En HF-eksamen kan bruges til alle videregående uddannelser, såfremt

Læs mere

Tag din naturvidenskabelige studentereksamen på Københavns Tekniske Gymnasium. HTX-student. HTX-student

Tag din naturvidenskabelige studentereksamen på Københavns Tekniske Gymnasium. HTX-student. HTX-student Tag din naturvidenskabelige studentereksamen på Københavns Tekniske Gymnasium - i Valby elle r på Østerbro HTX-student HTX-student Htx kort og kontant Htx (teknisk gymnasium) er en af de tre muligheder,

Læs mere

HF på. Fjerritslev Gymnasium. Faglighed. Fællesskab. Fremtid. - fagpakker og frie fagvalg. - faste klassekammerater og farverige venskaber

HF på. Fjerritslev Gymnasium. Faglighed. Fællesskab. Fremtid. - fagpakker og frie fagvalg. - faste klassekammerater og farverige venskaber HF på Fjerritslev Gymnasium Faglighed - fagpakker og frie fagvalg Fællesskab - faste klassekammerater og farverige venskaber Fremtid - find vej i din egen fortælling Fjerritslev Gymnasium Skovbrynet 9

Læs mere

Det Tekniske Gymnasium

Det Tekniske Gymnasium Bliv godt rustet til både erhvervslivet og en videregående uddannelse på det innovative gymnasium: Det Tekniske Det Tekniske Det Tekniske er opbygget på samme måde som det almene gymnasium og handelsgymnasiet.

Læs mere

Uddannelsestilbud på L angk ær tættere på

Uddannelsestilbud på L angk ær tættere på Uddannelsestilbud på L angk ær 2008 tættere på Høj faglighed og stærkt fællesskab Langkær Gymnasium og HF ligner resten af landets gymnasier og HF-kurser på mange områder. Vi har de samme fag, og vi stiller

Læs mere

1. Sprog og Identitet

1. Sprog og Identitet 1. Sprog og Identitet Engelsk A, Spansk begynder A og Psykologi B Engelsk Engelsk Engelsk Engelsk A Spansk begynder Spansk begynder Spansk begynder Spansk begynder A Psykologi Psykologi Psykologi B Samfundsfag

Læs mere

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Htx kort og kontant Htx er en af de tre muligheder, du har for at tage en studentereksamen. De to andre hedder hhx og stx. Htx giver adgang til alle videregående uddannelser

Læs mere

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den...

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Velkommen Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Hej Elevrådsformanden siger... Hjerteligt velkommen til Nykøbing Katedralskole! At gå fra folkeskolen til stx eller HF er

Læs mere

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den...

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Velkommen Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Hej Elevrådsformanden siger... Hjerteligt velkommen til Nykøbing Katedralskole! At gå fra folkeskolen til stx eller HF er

Læs mere

Velkommen Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den...

Velkommen Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Velkommen Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Rektors velkomst Vi glæder os til at se dig på Katedralskolen, der som landsdelens største gymnasium og hf giver dig mange

Læs mere

HHX HANDELSGYMNASIET CAMPUS HELSINGØR. På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3

HHX HANDELSGYMNASIET CAMPUS HELSINGØR. På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3 HHX HANDELSGYMNASIET CAMPUS HELSINGØR På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3 s. 1 Tænk langt tænk selv Brænder du for samfundsvidenskab,

Læs mere

2014: Humanistisk-sproglig studieretning (Amerikalinjen)

2014: Humanistisk-sproglig studieretning (Amerikalinjen) 2014: Humanistisk-sproglig studieretning (Amerikalinjen) Studieretningsfag: Spansk begyndersprog A, Engelsk A Naturvidenskabelige fag: og Naturgeografi C Spansk A Engelsk A 335 timer Valgfag B* B* Naturgeo.

Læs mere

HVAD GIVER STX DIG? FAGLIG UDVIKLING ALMEN UDVIKLING PERSONLIG UDVIKLING SOCIAL UDVIKLING BREDESTE ADGANG TIL DE VIDEREGÅENDE UDDANNELSER

HVAD GIVER STX DIG? FAGLIG UDVIKLING ALMEN UDVIKLING PERSONLIG UDVIKLING SOCIAL UDVIKLING BREDESTE ADGANG TIL DE VIDEREGÅENDE UDDANNELSER Student 2016 HVAD GIVER STX DIG? FAGLIG UDVIKLING BREDESTE ADGANG TIL DE VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ALMEN UDVIKLING PERSONLIG UDVIKLING SOCIAL UDVIKLING OPTAGELSE: KRAV PÅ OPTAGELSE 9. kl ELLER 10 kl. AFGANGSPRØVE

Læs mere

Studieguide HF Bliv en del af fremtidens DNA

Studieguide HF Bliv en del af fremtidens DNA Studieguide HF 2017-2018 Bliv en del af fremtidens DNA 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen.... 4 Det nye hf.... 5 Oversigt over fagpakker.... 6 Hf-fagpakker.... 10 Det er ikke skole det hele... 19 3 Velkommen

Læs mere

NATURVIDENSKAB HANDLER OM EVIG UNGDOM, CYKLER DER RUSTER OG ALVERDENS ANDRE SPÆNDENDE SPØRGSMÅL DU ER ALTID VELKOMMEN TIL AT KONTAKTE OS:

NATURVIDENSKAB HANDLER OM EVIG UNGDOM, CYKLER DER RUSTER OG ALVERDENS ANDRE SPÆNDENDE SPØRGSMÅL DU ER ALTID VELKOMMEN TIL AT KONTAKTE OS: DU ER ALTID VELKOMMEN TIL AT KONTAKTE OS: NATURVIDENSKAB HANDLER OM EVIG UNGDOM, CYKLER DER RUSTER OG ALVERDENS ANDRE SPÆNDENDE SPØRGSMÅL! Uddannelsesleder Marianne B. Johansen Tlf. 8923 4017 mbj@silkets.dk

Læs mere

STUDIESTART BORUPGAARD GYMNASIUM

STUDIESTART BORUPGAARD GYMNASIUM STUDIESTART 2017 BORUPGAARD GYMNASIUM HVORFOR BOAG? HVORFOR STX? Det, der for dig er opgaven lige nu, er at vælge gymnasium. Når du vælger Borupgaard, kommer du til et stort gymnasium med mange muligheder.

Læs mere

Udbud af studieretninger ved Århus Statsgymnasium I skoleåret 13/14

Udbud af studieretninger ved Århus Statsgymnasium I skoleåret 13/14 Udbud af studieretninger ved Århus Statsgymnasium I skoleåret 13/14 2. fremmedsprog og kunstneriske fag har betydning for dine muligheder for valg af studieretninger. I skemaet nedenfor kan du ved at vælge

Læs mere

Studieguide HF Bliv en del af fremtidens DNA

Studieguide HF Bliv en del af fremtidens DNA Studieguide HF 2018-2019 Bliv en del af fremtidens DNA INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen.................................................................................. 4 Det nye hf....................................................................................

Læs mere

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel!

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel! HF i Aars... på den almindelige måde eller med sport og film Vesthimmerlands Gymnasium & HF... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad kan en HF-eksamen bruges til? En HF-eksamen kan bruges til alle

Læs mere

4. Bio A, Mat B, Psykologi C

4. Bio A, Mat B, Psykologi C Studieretningsbeskrivelse for 4. Bio A, Mat B, Psykologi C I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om

Læs mere

Brønderslev Gymnasium og HF. Ansøgning & Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF

Brønderslev Gymnasium og HF. Ansøgning & Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF Brønderslev Gymnasium og Islands Allé 20 Tlf.: 98 822 722 9700 Brønderslev post@brslev-gym.dk Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og - Et aktivt valg! Kobling mellem teori og praksis På Brønderslev

Læs mere

Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX. Mulernes Legatskole Gillestedvej Odense NØ Tlf

Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX. Mulernes Legatskole Gillestedvej Odense NØ Tlf Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX Mulernes Legatskole Gillestedvej 11 5240 Odense NØ Tlf. 6610 2642 www.mulerne-gym.dk N GANG MULER ALTID MULER Her er plads til alle, der har evnerne og viljen Selvfølgelig

Læs mere

Teknisk Gymnasium - din uddannelse til fremtiden

Teknisk Gymnasium - din uddannelse til fremtiden Teknisk Gymnasium - din uddannelse til fremtiden US r H T EN janua ÅB ag den 24.i Hillerød tirsd 00-19.00. kl. 16 Tænk langt tænk selv Brænder du for naturvidenskab, og tænder du på at prøve dine idéer

Læs mere

For at sikre dig en god start er der i begyndelsen indlagt et særligt introduktionskursus på 4 uger, der går på tværs af fagene.

For at sikre dig en god start er der i begyndelsen indlagt et særligt introduktionskursus på 4 uger, der går på tværs af fagene. 1 HF HF-eksamen varer 2 år. Du får en bred faglig viden i løbet af uddannelsen, hvor der lægges vægt på anvendelsen i hverdagen og i studier. Flere fag er obligatoriske, men der er også mulighed for selv

Læs mere

STX MULERNES LEGATSKOLE. Dit kloge valg. Idræt-B. studieretning. Eneste gymnasium i Odense med særligt godkendt

STX MULERNES LEGATSKOLE. Dit kloge valg. Idræt-B. studieretning. Eneste gymnasium i Odense med særligt godkendt Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX Eneste gymnasium i Odense med særligt godkendt Idræt-B studieretning Mulernes Legatskole Gillestedvej 11 5240 Odense NØ Tlf. 6610 2642 www.mulerne-gym.dk ÉN GANG

Læs mere

Velkommen til Paderup Gymnasium. Værdigrundlag og profil. Paderup Gymnasium er et alment gymnasium, som er både studieforberedende og alment dannende.

Velkommen til Paderup Gymnasium. Værdigrundlag og profil. Paderup Gymnasium er et alment gymnasium, som er både studieforberedende og alment dannende. 2009 Velkommen til Paderup Gymnasium Værdigrundlag og profil Paderup Gymnasium er et alment gymnasium, som er både studieforberedende og alment dannende. Udover det faglige, der selvsagt skal være i top,

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015. eucnord.dk

TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015. eucnord.dk TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015 eucnord.dk Velkommen til HTX Hjørring Studieforberedelse og almendannelse Teknisk Gymnasium tilbyder et fællesskab, hvor aktiviteterne

Læs mere

STUDIERETNINGER

STUDIERETNINGER STUDIERETNINGER 2017-2018 Naturvidenskabelige studieretninger På de naturvidenskabelige studieretninger har du mulighed for at specialisere dig indenfor fag som fysik, kemi og biologi. Du vil i høj grad

Læs mere

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse 10.Vest Østergade 63 Tlf.: 74722910 www.10vest.dk 6270 Tønder Fax.: 74722919 10vest@10vest.dk Hvilken linje - og hvorfor?

Læs mere

BIOLOGI OG SUNDHED BIOLOGI A MATEMATIK B KEMI B

BIOLOGI OG SUNDHED BIOLOGI A MATEMATIK B KEMI B BIOLOGI OG SUNDHED BIOLOGI A MATEMATIK B KEMI B STX - MENNESKET I DEN GLOBALE VERDEN SAMMENHÆNGEN MELLEM MENNESKE OG NATUR Studieretningen sætter fokus på menneskets biologi og sundhed. I biologi og kemi

Læs mere

Studieretninger 2014-2017

Studieretninger 2014-2017 Studieretninger 2014-2017 Studieretninger 2014 2017 Naturvidenskabelige studieretninger: Matematik A Fysik B Kemi B.. side 2-3 Biologi A Idræt B Kemi B Matematik B... side 4-5 Samfundsvidenskabelig studieretning:

Læs mere

Sukkertoppen og Vibenhus

Sukkertoppen og Vibenhus Sukkertoppen og Vibenhus 2014 Htx kort og kontant Htx er en af de tre muligheder, du har for at tage en studentereksamen. De to andre hedder hhx og stx. Htx giver adgang til alle videregående uddannelser

Læs mere

INDHOLD. 3 Kære kommende elev. 3 Gymnasiet - almendannende og studieforberedende. 4 Den overordnede struktur. 4 Dine valg - hvad og hvornår?

INDHOLD. 3 Kære kommende elev. 3 Gymnasiet - almendannende og studieforberedende. 4 Den overordnede struktur. 4 Dine valg - hvad og hvornår? GYMNASIET SORØ AKADEMI 2015 1 INDHOLD 3 Kære kommende elev 3 Gymnasiet - almendannende og studieforberedende 4 Den overordnede struktur 4 Dine valg - hvad og hvornår? 5 Grundforløbet 5 Valgfag 6 Studieretningerne

Læs mere

Student på kun 2 år! HF Enkeltfag Fagpakker 2-årig STX En hel HF Uddannelsesprogram

Student på kun 2 år! HF Enkeltfag Fagpakker 2-årig STX En hel HF Uddannelsesprogram Student på kun 2 år! 2-årig STX 2017-2019 2-årig STX på Voksenuddannelsescenter Frederiksberg (VUF) Vil du have en gymnasial uddannelse? Er du seriøs, engageret og målrettet? Så er 2-årig STX noget for

Læs mere

Obligatoriske fag på de 4 gymnasiale uddannelser

Obligatoriske fag på de 4 gymnasiale uddannelser Obligatoriske fag på de 4 gymnasiale uddannelser HHX HTX STX HF Dansk A Engelsk A Engelsk B Engelsk B Engelsk B Tysk eller Fransk B 2. fremmedsprog B eller A Samtidshistorie B Teknologihistorie C Historie

Læs mere

Til kommende elever 2013

Til kommende elever 2013 Til kommende elever 2013 Velkommen til Roskilde Gymnasium Faglighed Forskellighed Fællesskab STX Gymnasiet er en 3-årig gymnasial uddannelse, der er studieforberedende og giver adgang til alle videregående

Læs mere

Faglighed, Fællesskab, Fremtid. Midtfyns. Sammen bliver vi klogere

Faglighed, Fællesskab, Fremtid. Midtfyns. Sammen bliver vi klogere Faglighed, Fællesskab, Fremtid Midtfyns Gymnasium Sammen bliver vi klogere liv en del af os En helt ny verden åbner sig, når du træder ind ad døren hos os. Med masser af venner, faglige udfordringer og

Læs mere

HTX. Esnord.dk TEKNISK GYMNASIUM CAMPUS HELSINGØR EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS

HTX. Esnord.dk TEKNISK GYMNASIUM CAMPUS HELSINGØR EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS HTX TEKNISK GYMNASIUM CAMPUS HELSINGØR HTX handler ikke bare om at læse en masse teori, det handler også om at bruge teorien til at skabe et produkt. Signe Blomsterberg, HTX 3B Esnord.dk EUD EUX HG HHX

Læs mere

Scan & tjek WEB APP. StudiePlanner. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus STX

Scan & tjek WEB APP. StudiePlanner. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus STX Scan & tjek WEB PP StudiePlanner STX 2013 2014 Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus EN STUDENTEREKSMEN KRÆVER: 4 fag -niveau 3 fag B-niveau 7 fag -niveau De De obligatoriske fag udgør hovedparten af af

Læs mere

Din tid. Nutid. Fremtid. Studieretninger 2014-2017

Din tid. Nutid. Fremtid. Studieretninger 2014-2017 Din tid. Nutid. Fremtid. Studieretninger 2014-2017 Kunstnerisk MUSIK A ENGELSK A DRAMA C ELLER BILLEDKUNST C ELLER MEDIEFAG C Hvis du brænder for musik, både det praktiske, men også det teoretiske, så

Læs mere

Holstebro Gymnasium og HF. Højere forberedelseseksamen hf. Orientering om Uddannelsen

Holstebro Gymnasium og HF. Højere forberedelseseksamen hf. Orientering om Uddannelsen Holstebro Gymnasium og HF Højere forberedelseseksamen hf 2016 Orientering om Uddannelsen Højere forberedelseseksamen på Holstebro Gymnasium og HF Denne brochure giver dig et overblik over hf-uddannelsens

Læs mere

Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF

Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF Kravene til de unge er store 95 % af en årgang skal have en ungdomsuddannelse Ungdomsarbejdsløshed Den globale verden STX & HF Fester Kreative

Læs mere

Studieretninger 2013-2016

Studieretninger 2013-2016 Studieretninger 2013-2016 Studieretninger 2013 2016 Naturvidenskabelige studieretninger: Matematik A Fysik B Kemi B.. side 2-3 Biologi A Idræt B Kemi B Matematik B.side 4-5 Samfundsvidenskabelig studieretning:

Læs mere

HHX. Esnord.dk. Handelsgymnasium Helsingør - din uddannelse til fremtiden EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS

HHX. Esnord.dk. Handelsgymnasium Helsingør - din uddannelse til fremtiden EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS Handelsgymnasium Helsingør - din uddannelse til fremtiden På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3 Esnord.dk EUD EUX HG HHX HTX 10

Læs mere

F A GL IGHE DL'A MOUR MÖGLICHKEITENSJÆL VIBORG KATEDRALSKOLE. Kollegiet. Optagelse i gymnasiet. Valg før starten på gymnasiet

F A GL IGHE DL'A MOUR MÖGLICHKEITENSJÆL VIBORG KATEDRALSKOLE. Kollegiet. Optagelse i gymnasiet. Valg før starten på gymnasiet Kollegiet har været mit hjem de sidste to år, og jeg har oplevet et fantastisk sammenhold mellem os kollegianere. (Charlotte 3.g) flotte bygninger og det gode sociale liv. (Jeppe 2.g) have modtaget undervisning

Læs mere

3. Biotek A, Mat A, Fysik B

3. Biotek A, Mat A, Fysik B Studieretningsbeskrivelse for 3. Biotek A, Mat A, Fysik B I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om

Læs mere

8. Engelsk A, Samf B, Psykologi C

8. Engelsk A, Samf B, Psykologi C Studieretningsbeskrivelse for 8. Engelsk A, Samf B, Psykologi C I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag

Læs mere

2016: Humanistisk-sproglig studieretning (Super sproglig)

2016: Humanistisk-sproglig studieretning (Super sproglig) 2016: Humanistisk-sproglig studieretning (Super sproglig) Studieretningsfag: Spansk begyndersprog A, Naturvidenskabelige fag: og Naturgeografi C Spansk A Valgfag B* B* Naturgeo. C Matematik C 1 Samf..

Læs mere

Velkommen til Nordfyns Gymnasium. www.nordfyns-gym.dk

Velkommen til Nordfyns Gymnasium. www.nordfyns-gym.dk Velkommen til Nordfyns Gymnasium Gymnasiet STX Aftenens program 19.00 20.00 20.30 20.30 21.00 Velkomst, generel orientering 1. orientering om studieretninger 2. orientering om studieretninger Fagbasar

Læs mere

HTX HILLERØD. Esnord.dk TEKNISK GYMNASIUM EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS. s. 1

HTX HILLERØD. Esnord.dk TEKNISK GYMNASIUM EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS. s. 1 HILLERØD TEKNISK GYMNASIUM Esnord.dk EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS s. 1 Tænk langt tænk selv Brænder du for naturvidenskab, og tænder du på at prøve dine ideer af i praksis? Har du måske en designer i maven?

Læs mere

Holstebro Gymnasium og HF. Højere forberedelseseksamen hf. Orientering om Uddannelsen

Holstebro Gymnasium og HF. Højere forberedelseseksamen hf. Orientering om Uddannelsen Holstebro Gymnasium og HF Højere forberedelseseksamen hf 2011 Orientering om Uddannelsen Højere forberedelseseksamen på Holstebro Gymnasium og HF Denne brochure giver dig et overblik over hf-uddannelsens

Læs mere

Uddannelse. Studiestart. Højere Forberedelseseksamen

Uddannelse. Studiestart. Højere Forberedelseseksamen HF Uddannelse Studiestart Højere Forberedelseseksamen 2018 VELKOMMEN TIL VGT Vestjysk Gymnasium Tarm er et gymnasium med en lang historie, stærke traditioner og en nysgerrig finger på uddannelsespulsen.

Læs mere

STUDIERETNINGER SPROG KUNST SAMFUNDSFAG NATURVIDENSKAB. Faglighed, fornyelse og fællesskab.

STUDIERETNINGER SPROG KUNST SAMFUNDSFAG NATURVIDENSKAB. Faglighed, fornyelse og fællesskab. STUDIERETNINGER 2017-2020 SPROG KUNST SAMFUNDSFAG NATURVIDENSKAB www.gladgym.dk Faglighed, fornyelse og fællesskab Valg af studieretning Kære 1g elev og dine forældre På Gladsaxe gymnasium tilbyder vi

Læs mere

Studieretninger 2016-2019

Studieretninger 2016-2019 Studieretninger 2016-2019 Studieretninger 2016 2019 Naturvidenskabelige studieretninger: Matematik A Fysik B Kemi B..side 2-3 Biologi A Idræt B Kemi B Matematik B... side 4-5 Samfundsvidenskabelig studieretning:

Læs mere

Student på kun 2 år! 2-årig STX på Studenterkursus 2015 2017

Student på kun 2 år! 2-årig STX på Studenterkursus 2015 2017 Student på kun 2 år! 2-årig STX på Studenterkursus 2015 2017 2-årig STX på Voksenuddannelsescenter Frederiksberg (VUF) Vil du have en gymnasial uddannelse? Er du seriøs, engageret og målrettet? Så er 2-årig

Læs mere

Studieretninger 2015-2016

Studieretninger 2015-2016 Studieretninger 2015-2016 Orienteringsaften for kommende elever og deres forældre onsdag den 14. januar 2015 kl. 19.00 Studieretninger Uanset hvilken studieretning og hvilke valgfag, du vælger, så skal

Læs mere

Fra elev til student 2010

Fra elev til student 2010 Fra elev til student 2010 Optagelse Når du har afsluttet 9. eller 10. klasse, har du krav på at blive optaget i gymnasiet, hvis du l har udarbejdet en uddannelsesplan l har søgt om optagelse i umiddelbar

Læs mere

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål.

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål. Må vi præsentere... Horsens Gymnasium Horsens Gymnasium er et godt sted at lære og et godt sted at være. Vi ved, at hvis vores elever trives på skolen og oplever et godt fællesskab med deres klassekammerater

Læs mere

fyr op under ambitionerne

fyr op under ambitionerne 2014 fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, sprog, kultur og det internationale. Man bliver forberedt til den virkelige verden Skolens store idrætsdag

Læs mere

Holstebro Gymnasium og HF. Højere forberedelseseksamen hf. Orientering om Uddannelsen

Holstebro Gymnasium og HF. Højere forberedelseseksamen hf. Orientering om Uddannelsen Holstebro Gymnasium og HF Højere forberedelseseksamen hf 2014 Orientering om Uddannelsen Hf på Holstebro Gymnasium og HF Denne brochure giver dig et overblik over hf-uddannelsens opbygning på Holstebro

Læs mere

Omsæt nysgerrighed til viden og færdigheder på Teknisk Gymnasium TÆTTERE PÅ VIRKLIGHEDEN EUCNORD.DK

Omsæt nysgerrighed til viden og færdigheder på Teknisk Gymnasium TÆTTERE PÅ VIRKLIGHEDEN EUCNORD.DK Omsæt nysgerrighed til viden og færdigheder på Teknisk Gymnasium TÆTTERE PÅ VIRKLIGHEDEN EUCNORD.DK % 2 3X Velkommen til Teknisk Gymnasium Teknisk Gymnasium Hjørring tilbyder dig en studentereksamen efter

Læs mere

HTX CPH WEST 2O14 FAG&STUDIERETNINGER

HTX CPH WEST 2O14 FAG&STUDIERETNINGER HTX CPH WEST 2O14 FAG&STUDIERETNINGER Din HTX uddannelse består af studieretningsfag i en samlet pakke, obligatoriske fag samt valgfag. På Ishøj Tekniske Gymnasium tilbyder vi i alt seks forskellige studieretninger.

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2015. eucnord.dk

TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2015. eucnord.dk TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2015 eucnord.dk Velkommen til HTX Frederikshavn Studieforberedelse og almendannelse Teknisk Gymnasium tilbyder et fællesskab, hvor

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2014. eucnord.dk

TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2014. eucnord.dk TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2014 eucnord.dk Velkommen til HTX Frederikshavn Studieforberedelse og almendannelse Teknisk Gymnasium tilbyder et fællesskab, hvor

Læs mere

- Det Tekniske Gymnasium på Mariagerfjord Gymnasium

- Det Tekniske Gymnasium på Mariagerfjord Gymnasium - Det Tekniske Gymnasium på Mariagerfjord Gymnasium HTX - en 3-årig erhvervsgymnasial uddannelse hvor vægten ligger på tekniske og naturvidenskabelige fag Opbygning: Grundforløb ½ år Studieretningsforløb

Læs mere

Prøv et gymnasium MED

Prøv et gymnasium MED Prøv et gymnasium MED plads til dine drømme Søvej 6 4900 Nakskov Merkurs Plads 1 4800 Nykøbing F. www.hhxlf.dk Handelsgymnasiet Lolland-Falster er en del af CELF Vi har plads til dine drømme 3 gode grunde

Læs mere

Århus Akademi optagelse på hf 2009 Vejledning i udfyldelse af ansøgningsskema

Århus Akademi optagelse på hf 2009 Vejledning i udfyldelse af ansøgningsskema Århus Akademi optagelse på hf 2009 Vejledning i udfyldelse af ansøgningsskema Indhold: 2: Forord 3: Samfundsfag B Psykologi C 4: Matematik B Fysik C 5: Musik B Mediefag C 6: Billedkunst B Design C 7: Spansk

Læs mere

HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET 2014-15. eucnord.dk

HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET 2014-15. eucnord.dk HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET 2014-15 eucnord.dk matematik Velkommen fysik i Handelsgymnasiet programmering Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig

Læs mere

STX og HF Udbud 2013-14

STX og HF Udbud 2013-14 STX og HF Udbud 2013-14 STX Studentereksamen varer 3 år. Du får en bred viden om mange forskellige fag. Du er selv med til at beslutte nogle af de fag, du skal arbejde med i din skoletid, selv om der også

Læs mere

HHX HANDELSGYMNASIET CAMPUS HELSINGØR. På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3

HHX HANDELSGYMNASIET CAMPUS HELSINGØR. På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3 HANDELSGYMNASIET CAMPUS HELSINGØR På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3 Erhvervsskolen Nordsjælland s. 1 Tænk langt tænk selv Brænder

Læs mere

STUDIE- RETNINGER 1 STØVRING GYMNASIUM MATEMATIK A FYSIK B KEMI B MATEMATIK A BIOLOGI B KEMI B ENGELSK A SAMFUNDSFAG B MATEMATIK B

STUDIE- RETNINGER 1 STØVRING GYMNASIUM MATEMATIK A FYSIK B KEMI B MATEMATIK A BIOLOGI B KEMI B ENGELSK A SAMFUNDSFAG B MATEMATIK B STUDIE- RETNINGER 1 MATEMATIK A FYSIK B KEMI B 2 MATEMATIK A BIOLOGI B KEMI B 3 ENGELSK A SAMFUNDSFAG B BIOLOGI B 4 ENGELSK A SAMFUNDSFAG B MATEMATIK B 5 ENGELSK A TYSK A SAMFUNDSFAG B 6 ABROAD ENGELSK

Læs mere

ÅRHUS AKADEMI HF & STUDENTERKURSUS ORIENTERING OM. Studenterkursus

ÅRHUS AKADEMI HF & STUDENTERKURSUS ORIENTERING OM. Studenterkursus ÅRHUS AKADEMI HF & STUDENTERKURSUS ORIENTERING OM Studenterkursus Hvad er Århus Akademi? Århus Akademi er et af de få steder i landet, hvor du kan tage en studentereksamen, STX, på 2 år. Vi starter 2-3

Læs mere

HF Et aktivt valg! 1

HF Et aktivt valg! 1 HF Et aktivt valg! 1 HF Et aktivt valg! Kobling mellem teori og praksis VELKOMMEN TIL BRØNDERSLEV GYMNASIUM OG HF Brønderslev Gymnasium og HF lægger vægt på at flytte den enkelte elev mest muligt, skabe

Læs mere

Højere Forberedelseseksamen

Højere Forberedelseseksamen HF 2009 Højere Forberedelseseksamen HF 2009 Hf er en almen, gymnasial uddannelse, som er studieforberedende og giver adgang til videregående uddannelser. Hf giver dig en bred og alsidig viden, og du lærer

Læs mere

Handelsgymnasiet HHX. Varde Handelsskole og Handelsgymnasium. Klar til livet. Velkommen til

Handelsgymnasiet HHX. Varde Handelsskole og Handelsgymnasium. Klar til livet. Velkommen til Handelsgymnasiet HHX Varde Handelsskole og Handelsgymnasium Klar til livet Velkommen til Varde Handelsskole og Handelsgymnasium Handelsgymnasiet HHX Velkommen på handelsgymnasiet HHX Tættere på virkeligheden

Læs mere

aalborg katedralskole uddannelsestilbud

aalborg katedralskole uddannelsestilbud aalborg katedralskole uddannelsestilbud 2013 AALBORG KATEDRALSKOLE ER LAnDSDELEnS ÆLDSTE GYMnASiuM Det præcise årstal for skolens start kender vi ikke, men historiske dokumenter viser, at Frederik den

Læs mere

Velkommen til Svendborg Gymnasium

Velkommen til Svendborg Gymnasium Åbent Hus 2017 Velkommen til Svendborg Gymnasium STX & HF Valg af ungdomsuddannelse Hvordan ser fremtidens jobmuligheder ud? Fremtidens gymnasium/hf skal skabe robuste, rummelige, empatiske og fællesskabsorienterede

Læs mere

Velkommen til Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk

Velkommen til Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk Velkommen til Handelsgymnasiet Tættere på virkeligheden eucnord.dk Velkommen til Handelsgymnasiet Hjørring Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig en studieforberedende og almendannende

Læs mere

Studieretninger Rungsted Gymnasium

Studieretninger Rungsted Gymnasium Studieretninger 2011-214 Rungsted Gymnasium Inden gymnasiet skal du vælge 2. fremmedsprog: fransk fortsætter B, tysk fortsætter B, japansk begynder A, spansk begynder A Kunstnerisk fag: billedkunst, musik,

Læs mere

Velkommen til Paderup Gymnasium. Værdigrundlag og profil

Velkommen til Paderup Gymnasium. Værdigrundlag og profil 2010 Velkommen til Paderup Gymnasium Værdigrundlag og profil Paderup Gymnasium er et alment gymnasium, som er både studieforberedende og alment dannende. Udover det faglige, der selvsagt skal være i top,

Læs mere

2016-2017. Handelsgymnasiet

2016-2017. Handelsgymnasiet 2016-2017 Handelsgymnasiet Handelsgymnasiet - hhx? Studentereksamen Giver adgang til de videregående uddannelser Kontakt til erhvervslivet Fokus på samfund, sprog, økonomi, marketing Kikki Student (Marketing)

Læs mere

Studieretninger

Studieretninger Studieretninger 2017-2020 Studieretninger 2017-2020 Naturvidenskabelige studieretninger: Se lille præsentationsvideo her - Eliteidrætsprofilen: Matematik A Idræt A Fysik B Kemi B - Naturvidenskabsprofilen:

Læs mere

Vejen videre. Orientering om Ringkjøbing Gymnasium

Vejen videre. Orientering om Ringkjøbing Gymnasium Orientering om Ringkjøbing Gymnasium 1 Optagelseskrav Efter 9./10. klasse med aflagt afgangsprøve fra folkeskolen i dansk, matematik, fysik/kemi, engelsk + 2 prøver mere efter lodtrækning. Undervisning

Læs mere

10. klasse er et valgfrit skoleår

10. klasse er et valgfrit skoleår Afklaring Jeg ved ikke, hvilken ungdomsuddannelse jeg skal vælge Personlig udvikling Jeg skal blive mere moden 10. klasse er et valgfrit skoleår Personlig udfordring Jeg vil sige noget mere og være mere

Læs mere

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium s bestyrelse den 19. juni 2012

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium s bestyrelse den 19. juni 2012 Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium s bestyrelse den 19. juni 2012 Punkt. nr. 3 Dagsordenspunkt: Udbud af studieretninger og frie valgfag for skoleåret 2013-2014 Sagsfremstilling: Bestyrelsen skal

Læs mere

S o l r ø d G y m n a s i u m

S o l r ø d G y m n a s i u m S o l r ø d G y m n a s i u m HF Velkommen til HF på Solrød Gymnasium På HF-uddannelsen får du en almen, gymnasial uddannelse, som vi på Solrød Gymnasium har valgt at tone. Det gør vi igennem fagpakker,

Læs mere

fyr op under ambitionerne

fyr op under ambitionerne 2015 fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, sprog, kultur og det internationale. Man bliver forberedt til den virkelige verden Der blev gået og løbet

Læs mere

Højere Forberedelseseksamen 2014

Højere Forberedelseseksamen 2014 HF Højere Forberedelseseksamen 2014 2 Svendborg Gymnasium & HF Hvorfor vælge HF på Svendborg Gymnasium? HF åbner mange døre for dig især hvis du overvejer en mellemlang videregående uddannelse. Undervejs

Læs mere