Hvis man ikke kender fortiden, forstår man ikke nutiden og egner sig ikke til at forme fremtiden. (Simone Weil)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvis man ikke kender fortiden, forstår man ikke nutiden og egner sig ikke til at forme fremtiden. (Simone Weil)"

Transkript

1 Vidste du at du har nemmere ved at huske ny lærdom, hvis du tager en lur umiddelbart bagefter? Så lagres de nye informationer bedre, ens hvis du fortsætter din dag i vågen tilstand, viser en ny undersøgelse. (Kilde : Iform) Vi tæller ikke tid, vi nyder den. (Torben Søndeskov, frivillig arbejder) En glæde jager hundrede sorger på fulgt. (Lao-Tse) Det er ikke verden, som er blevet så meget værre, det er nyhedsformidlingen, der er blevet så meget bedre. (Chesterton) Hvis man ikke kender fortiden, forstår man ikke nutiden og egner sig ikke til at forme fremtiden. (Simone Weil) Den, som mister sine penge, taber meget; den, som mister en ven, taber mere; men den, som mister modet, taber alt. (Miguel de Cervantes Saavedra, spansk forfatter) Livet skal leves ihjel. (Holst, tidl. guitarist i GNAGS) Tvivl er den forhal, vi alle må gå igennem, før vi kan træde ind i visdommens tempel. Det er langt mere interessant at leve nu, end da jeg var yngre, for nu har jeg livserfaring. (Joan Ørting) Tålmodighed er det, forældre har, når der er andre til stede. (Franklin P. Jones) Det er et helvede at blive ældre... du studerer dit ansigtet i spejlet og finder ud af at noget mangler, nemlig fremtiden. (Woody Allen) Man skal leve et helt liv, selv om man kun er en halv familie. Vidste du at en person, der kører 3 kilometer for at købe en lottokupon, har større chance for at blive dræbt end for at vinde? Du kan ikke sælge et plettet æble i supermarkedet, men du kan sælge et smagsløst ét, bare det skinner, er jævnt og glat, ensartet og farvestrålende. Det er ikke nok at du tilbyder åbenlys kvalitet - det skal også have et indhold. (Elspeth Huxley)

2 Positive tanker påvirker, hvordan du har det, og hvad du kan præstere - og rent faktisk påvirker du dine tanker mere end du tror. Positive tanker giver dig energi mens de negative dræner dig. Husk, at alle de negative tanker, som du gør dig, ofte er ubevidste og en dårlig vane, da de er spild af tid og uden resultater. Så prøv istedet at fokusere på dine positive tanker, skab konstruktive mål og tænk dig glad. (Kilde: FitLiving 08/2010) Selvtillid kommer ikke af hele tiden at have ret, men af ikke at være bange for at tage fejl. (Peter T. McIntyre) De fleste bruger mere tid og flere kræfter på at snakke om et problem end at løse det. (Henry Ford) Det er ironisk, men sandt, at ledere, som glemmer relationerne og fokuserer for meget på resultaterne, skaber dårligere resultater. Hvis din mand har svært ved at falde i søvn, kan det hjælpe og sige " Jeg tror, vi skal tale om vores forhold ". (Rita Rudner) På en måde kan vi lærer mere af børn end de kan lære af os. (Theodor Gottlieb von Hippell) Nye indsigter giver nye udsigter. (Finsk ordsprog) Det bedste ved at være kendt er, at hvis du kommer til at sige noget forkert, tror de andre er det er dem selv der er noget galt med. (Henry Kissinger) Det menneske som indtager et festmåltid hver dag, spiser aldrig et godt måltid. (Thomas Fuller) Bær hver dag en kurv med grus til det samme sted, og du er i gang med at bygge et bjerg. (Kung-fu-tse) Du svigter dig selv, når... du siger ja, når du helst vil sige nej. du lyver i stedet for at tage en ærlig snak. du ignorerer dine egne behov. du ikke lige får tid til kærligheden... til dig selv og/eller din partner. En anden dag... du pakker dine drømme væk pga. manglende tid, penge og overskud. du ikke tror på din indre stemme, intuition og mavefornemmelse. du ikke tør vise det, du er og vil. du holder dig tilbage, fordi du tror, andre er bedre, dygtigere, mere kompetente. du giver andre skylden i stedet for at fokusere på, hvad du kan gøre. Hvis man beskriver for mange detaljer overlader man ikke ret meget til fantasien.

3 Honorer den medarbejder, der stiller det mest kritiske spørgsmål. (fra bogen Hurra der er krise) Hvis man spørger ældre mennesker fortryder de sjældent noget af det de har gjort, men fortryder nogle af de ting de ikke fik gjort. Tænk at du allerede nu får den indsigt. Den kærlighed vi giver til andre er den eneste vi må beholde. (Køleskabsmagnet) Vær opmærksom på dine fjender, for de er de første til at opdage dine fejl. (Antisthenes) Det er ikke tilstrækkeligt at lade være med at sige at lyve, i visse tilfælde må man også sige sandheden. (Indira Gandhi) En krise er en frygtelig ting at spilde. (Paul Romer, amerikansk økonom, Stanford University) Vi kvinder taler meget, men ikke desto mindre siger vi kun halvdelen af det vi ved. (Nancy Astor) Når kærligheden gør tegn til dig så følg den selvom dens veje er vanskelige og stejle. (Kahlil Gibran) Mit kærlighedsliv volder mig ingen kvaler. jeg elsker mig selv og har ingen rivaler. (Graffiti fra bogen "Tarzan er død, Jane er på Femø") Det er ikke hvad mennesker tænker der er vigtigt, men grunden til at de tænker det de gør. (Eugene Ionesco) Et tog skal køre på skinner. Dine tanker bør derimod finde mere spændende veje. Jeg har et højere formål end penge. (TV-kokken Claus Meyer) Tiden læger alle sår og erstatter dem med nogle nye. (Sigurd Hoel) Kærligheden er en frugt som kan høstets til alle årstider, og som bestandigt er indenfor rækkevidde for alle. (Mother Theresa) Vidste du at kvinder især dyrker motion for at komme i form, tabe sig eller se godt ud? Mænd gør det først og fremmest for at have det sjovt, koble af og være sammen med andre. Det viser KRAMundersøgelsen fra Statens Institut for Folkesundhed.

4 Det er uden undtagelse et eventyr hver gang 2 mennesker finder sammen og bestemmer sig for at leve livet sammen. (Ari Behn) Tillid kommer ikke af at have alle svar. Tillid kommer af at være åben for alle spørgsmål. (Earl Grye Stevens) Humor er en alvorlig sag. Det vores eneste værn mod fortvivlelse og depression. (Tor Åge Bringsværd) Mennesker er ofte mere tilbøjelige til at bruge et forstørrelsesglas til at finde andres fejl, istedet for at bruge et spejl til at opdage sine egne. (Lucius Annæus Seneca) Lykke er ikke et mål, vi når for enden af livets vej - det er selve den måde, vi lever vores liv på. (Aristoteles) Det eneste vi behøver at frygte, er selve frygten. (Franklin D. Roosevelt) Alt for meget stabilitet forhindrer fremskridt. (Harold Wilkinson) Kvinder med kunstige bryster har 73% større risiko for at begå selvmord i forhold til andre kvinder. Det skyldes ikke brysterne, men at kvinderne ikke har fået løst problemer med f.eks. lavt selvværd eller depression. (American Journal of Epidimiology) 79 procent af alle kvinder siger, at de kan være lykkelige uden at være forelskede. (Kilde : Women's Health) Selv en god hest kan ikke bære 2 sadler. (Spansk Ordsprog) Der er arbejdstid. Og der er fritid, og så er der arbejdstid/fritid. (Stinne Bosse fra TRYG) At ville tage hævn svarer til at du griber ud efter nogle brændende kul for at kaste dem efter nogen. Du brænder dig, og er sikkert den eneste der kommer til skade. Sig ikke at du er fattig bare fordi din drøm ikke er gået i opfyldelse. Virkelig fattig er kun dem som aldrig har drømt. (Marie von Ebner-Eschenbach)

5 Du kan ikke få græs til at vokse ved at hive i stråene, kun ved at vande rødderne. (Afrikansk ordsprog) Fantasi er landet uden grænser som gør os alle til konger. I sproget er der kun et bogstav som skiller lykke og ulykke. I virkeligheden kan det være mindre. (Hans Børli) Hvis du har et dårligt mønster for noget, skal du skifte det ud med et nyt og godt mønster. Det ændrer ikke noget "bare" at beslutte at holde op med at gøre noget. Du skal putte noget istedet. (Kim Stryhn) HANDLING TALER HØJERE END ORD Hvis forældre spiste mere frugt og grønt, så ville deres børn gøre det samme, viser en undersøgelse af 200 femårige piger og deres forældre. De forældre, der forsøgte at presse deres børn til at spise mere frugt og grønt, var ironisk nok dem, der selv spiste mindst. Undersøgelsen viste, at deres døtre spiste 1,6 portioner mindre frugt og grønt end døtrene fra de forældre, der brugte mindre pres. (Kilde: Journal of the American Dietetic Association) Så længe du tror på din drøm, er den ikke længere bare en drøm. Så er den virkelighed. Vaner er til at begynde med som trådene i et spindelvæv - sidenhen bliver de til reb. (Spansk ordsprog) Det eneste der er mere tragisk end at have fundet sin passion, er at have fundet passionen, men ikke have modet til at udlevere den. (Pernille Melsted) Det kan koste meget at kæmpe, men det kan koste mere at lade være. Sår skabt af sværd kan hele, men sår skabt af ord kan ikke hele. (Japansk ordsprog) Mange gaver er forklædt som en investering. I håb et vist afkast eller pay-back fra modtageren. Noget-for-noget er noget andet end noget-for-gengæld. (Kim Stryhn) Mister jeg hjerneceller af at drikke alkohol? Selv om du drikker så meget, at du bliver beruset, dræber alkoholen ikke hjerneceller permanent. Alkoholen sløver blot hjernecellerne i deres kommunikation med hinanden ved at dræbe såkaldte gliaceller, der videregiver nerveimpulserne. Men selv om det kan tage et stykke tid, bygges cellerne op igen, og du har ikke taget permanent skade. Vidste du, at hvis du skærer en time af din nattesøvn hver nat, vil din hjerneaktivitet og reaktionsevne efter 2 uger svare til, at du slet ikke har sovet i 2 døgn?

6 »Skal jeg lige tage øjenbrynene?«spørger frisøren. Første gang, man får det spørgsmål, undrer man sig. Hvad vil han med dem? Prøver han at være sjov? Har han drukket af brillantinen? Det, som frisøren i virkeligheden siger, er: Du er blevet halvgammel. Dine øjenbryn er begyndt at leve deres eget liv. I resten af dit liv skal de klippes! (Kilde : Fra Gorm Vølvers og Bjarne Schillings»Håndbog for halvgamle mænd«) Anonyme gode gerninger kan bedst sammenlignes med en underjordisk kilde som virker i det skjulte for at gøre jorden mere frugtbar. (Thomas Carlyle) Universelle drømme : 1. Drømmen om at skrive en bog. 2. Drømmen at rykke teltpælene op. 3. Drømmen om at leve af sin passion. 4. Drømmen om at starte eget firma 5. Flere penge 6. Mere tid 7. Frihed Livet handler 10 procent om, hvad der sker for dig - og 90 procent om, hvordan du reagerer på det. (Charles R. Swindoll, Amerkansk forfatter) Hvis ikke du har en drøm, vil du hellere aldrig opleve at en drøm går i opfyldelse. (Oscar Hammerstein) Jalousi er kunsten at såre sig selv mere end man sårer andre. (Alexander Dumas D.Y.) Vil De ikke stige ud i min have? Jeg vil gerne, at mine roser ser Dem. (Richard B. Sheridan ) Lyst begynder ved champagnen - ikke trussekanten. Gør en ting ad gangen Tror du, at du roligt kan lægge mascara eller sende en sms, mens du kører bil, fordi du er kvinde - og dermed pr. definition dygtig til at multitaske? Glem det. Et studie fra Utah har vist, at kun ca. 2,5 % af befolkningen rent faktisk er så gode til at multitaske, at de kan køre bil og gøre andre ting på én gang, uden at det går ud over deres evne til at styre sikkert igennem trafikken. (Kilde: University of Utah) Jeg er ikke skaldet. Mit hoved er bare solpanel for en sex-maskine. (Kojak) Mange mennesker interesserer sig alt for meget for hvad de har istedet for hvad de er. (Johannes XXIII)

7 Hvis du ændrer/forandrer ting i din ydre verden, er der ingen sikkerhed for, at forandringen ændrer noget i dig. Hvis du derimod ænder noget inde i dig, vil du hurtigt kunne konstatere at det forandrer alt omkring dig. Derfor innoverer dine medarbejdere ikke Når nu alle taler om, hvor vigtig innovation er for virksomhedens overlevelse, hvorfor er det så lige, at dine medarbejdere stadig ikke overdynger dig med ideer til nye produkter, processer og services? Det er der en meget konkret grund til, beretter Academy of Management Journal efter en grundig undersøgelse. Forklaringen er:»image risks«. Forstået således at specielt medarbejdere, hvis jobbeskrivelse ikke eksplicit indeholder en udviklingsfunktion, er bange for, at deres kolleger vil se skævt til dem, hvis de forsøger at opfinde bedre måder at gøre tingene på. l visse tilfælde, fortæller undersøgelsen, er medarbejdere ligefrem angste for at»provokere vrede blandt kolleger, som er tilfredse med status quo...«. God ledelse kan imidlertid afhjælpe problemet. Innovationsparatheden stiger nemlig markant i de virksomheder, hvor ledelsen formår at skabe et miljø, hvor medarbejderne føler sig inviteret til at angribe problemer og muligheder på nye måder, og hvor der således bliver skabt en psykologisk licens til at innovere. Nogle gange må vi nærmest råbe til folk, at det er dem, der har brugt pengene, ikke andre. Det er dit køleskab, dine nye bryster, din bil, dine kontokort - ingen har slæbt dig ned i banken og fået dig til at underskrive et lån på kr. (Forbrugsjurist Mette Reissmann til Politiken) Det kræver større mod at sige sandheden til sine venner end til sine fjender. (Furgot) Lad fortiden være fortid. Og fremtiden være fremtid. Lev i nuet. (Richard Jahnke) Hvis du er ensom når du er aleme, er du i dårligt selskab. (Jean-Paul Sartre) Vidste du at hver gang temperaturen stiger med 9 grader, stiger risikoen for hovedpine med 8%. (Kilde : Magasinet Neurology) Det er en kunst i livet at få det der fylder ens tid til også at være det der fylder ens liv. Ondskab skyldes mangel på indlevelse. (Den amerikanske militærpsykolog ved Nürnberg-processen som forklaring på hvordan 2.verdenskrig kune finde sted) Selvom du kommer læbestift på en gris er det stadigvæk en gris. Stol på din mavefornemmelse. Den er aldrig forkert. (Oprah Winfrey)

8 Du står til ansvar overfor dig selv for dine handlinger. Søg ikke beskyttelse hos ydre autoriteter. (Jiddu Krisnamurti) Hvis du vil virkeliggøre dine drømme, må du først vågne op. (André Sigfried) Livet er opdelt i faser. Bliver du hængende for længe i en dårlig fase, går du glip af den næste. Den kan ikke genskabes og er tabt. Sørg derfor at være der hvor du virkelig ønsker at være. Hvad kan man egentlig eje, når livet også kun er til lån? (Arnulf Øverland) Hvad kan jeg give i stedet for hvad kan jeg få? (Kim Stryhn) Vi er forskellige, men alligevel mere ens end forskellige, selv om vi ikke tror det. Vi hungrer generelt efter de samme ting, hvad enten man er mandestripper, sidder i Thylejren eller er gadenarkoman. Det er kærlighed med stort K. (Bubber) Nu fortæller amerikanske psykologer, at der faktisk er noget om, at følelser gør blind - i hvert fald når det gælder jalousi. Og når det gælder kvinder, l en serie computerforsøg med forelskede par, der var placeret ved hver sin skærm side om side, opdagede de nemlig, at de kvindelige forsøgspersoner mistede overblikket, når de fik at vide, at deres partner sad og bedømte billeder af smukke kvinder. De blev simpelthen ude af stand til at løse deres egen opgave: at få øje på bestemte landskabsmotiver i en hurtigt strømmende billedserie, jo mere jaloux kvinderne blev, desto sværere blev det for dem at spotte landskaberne. Men så snart de ikke længere følte sig jaloux, kunne de sagtens løse opgaven igen. Så psykologerne mener nu at have vist, at følelser, der er involveret i sociale relationer, ikke blot påvirker vores mentale og fysiske sundhed, men tilsyneladende også helt bogstaveligt kan påvirke det, vi ser. Forsøgene fortæller ikke noget om, hvorvidt mænd har det på samme måde. (KILDE: UNIVERSITY OF DELAWARE) Derfor bliver vi jaloux Helt firkantet har man længe sagt, at mandens jalousi primært bliver vakt, hvis partneren er seksuelt utro. Ud fra et evolutionært synspunkt kan han ikke holde ud at tænke på, at en anden han skal opdrage hans afkom. Derfor skal hun holde sig på måtten. Kvinden derimod er mest sårbar over for følelsesmæssig utroskab, fordi det bringer hendes behov for sikkerhed og beskyttelse i fare. Derfor skal han holde sig på måtten. Nye undersøgelser viser imidlertid, at det snarere er den enkeltes barndomserfaringer, som bliver afgørende for jalousimønsteret, og ikke kønnet i sig selv. Forskerne spurgte 400 forsøgsdeltagere, hvad der ville være sværest for dem at bære, og både mænd og kvinder med usikker forældretilknytning i barndommen viste sig at være mest sensible over for seksuel utroskab. De tillægger sig typisk en: "Jeg skal nok klare mig selv"-holdning, som ville blive voldsomt udfordret ved eventuelle sidespring fra partnerens side. Hvad gør dig jaloux? (Kilde: Scientific American) Mod er at være skræmt til døde og alligevel sadle op! (John Wayne, afdød westernhelt)

appendix Hvad er der i kassen?

appendix Hvad er der i kassen? appendix a Hvad er der i kassen? 121 Jeg går meget op i, hvad der er godt, og hvad der ikke er. Jeg er den første til at træde til og hjælpe andre. Jeg kan godt lide at stå i spidsen for andre. Jeg kan

Læs mere

Bedre Balance testen:

Bedre Balance testen: Bedre Balance testen: Sæt kryds på skalaen, hvor du umiddelbart tænker at det hører hjemme. prøv ikke at tænke så meget over hvad der står bare vælg det, der falder dig ind. Intet er rigtigt eller forkert

Læs mere

KYS FRØEN. Kunsten at bruge utroskab positivt

KYS FRØEN. Kunsten at bruge utroskab positivt KYS FRØEN Kunsten at bruge utroskab positivt ALLE forhold oplever før eller siden utroskab eller optakten til det. Derfor er det vigtigt, at du kender kunsten at vende utroskab til noget positivt. Utroskab

Læs mere

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Ingen af os har lyst til, at vores partner er os utro. Det får os til at føle os fravalgt, nedprioriteret og svigtet og gør rigtig ondt. Alligevel er utroskab udbredt

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost 10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost # 1: Hvis andre giver dig kritik, bliver du virkelig ked af det, og tænker at du ikke kan finde ud af noget som helst! # 2: Hvis du er i et parforhold, er

Læs mere

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen.

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen. Fra: Rita Vinter Emne: Sarah Dato: 7. okt. 2014 kl. 21.59.33 CEST Til: Janni Lærke Clausen Hej Janni. Jeg vil lige fortælle lidt om Sarah, inden du møder

Læs mere

Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang 754 Se, nu stiger solen 448 - fyldt af glæde 412 - som vintergrene 158 - Kvindelil din tro er stor 192 v. 7 du som har dig selv mig givet 375 Alt står

Læs mere

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker BØRN ER ET VALG Har det været nemt for jer at finde kærester og mænd, der ikke ville have børn? spørger Diana. Hun er 35 år, single og en af de fire kvinder, jeg er ude at spise brunch med. Nej, det har

Læs mere

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort Kærligt talt 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog Af Lisbet Hjort Forlaget Go'Bog Kærligt talt-konceptet Kærligt talt-metoden går ud på at få et liv med indre ro og

Læs mere

Hvordan er dit selvværd?

Hvordan er dit selvværd? 1. kapitel Hvordan er dit selvværd? Hvad handler kapitlet om? Dette kapitel handler om, hvad selvværd er. Det handler om forskellen på selvværd og selvtillid og om, at dét at være god til tennis eller

Læs mere

Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD

Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD Alle mennesker beder på et eller andet tidspunkt, selv om man måske ikke bekender sig som troende. Når man oplever livskriser, så er det

Læs mere

13-18 ÅR FORÆLDRE ALDERSSVARENDE STØTTE. med et pårørende barn

13-18 ÅR FORÆLDRE ALDERSSVARENDE STØTTE. med et pårørende barn 13-18 ÅR ALDERSSVARENDE STØTTE infotil FORÆLDRE med et pårørende barn Forældre til et pårørende barn - Alderssvarende støtte Kære forælder Når man selv eller ens partner er alvorligt syg, melder en række

Læs mere

Hvem har dog stået for den planlægning? Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker. Det er godt tænkt.

Hvem har dog stået for den planlægning? Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker. Det er godt tænkt. 1 Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker Om jeg så tælles blandt de i klogeste i vores samfund, har indsigt i jura og økonomi, kender kunst og kultur og forstår svære

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere

Selvværd en styringsteknik?

Selvværd en styringsteknik? Selvværd en styringsteknik? Kirsten Marie Bovbjerg DPU Centrale spørgsmål Stress og intervention, nye ledelsesformer og grænseløst arbejde i offentlige organisationer Hvilke forestillinger om det nye arbejdsliv

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

Alle mennesker har ubevidste handlemønstre, som aktiveres når vi bliver ramt på et sår fra

Alle mennesker har ubevidste handlemønstre, som aktiveres når vi bliver ramt på et sår fra TRANSFORMATION UBEVIDSTE HANDLEMØNSTRE Alle mennesker har ubevidste handlemønstre, som aktiveres når vi bliver ramt på et sår fra vores barndom. De hjælper os til at overleve og få vores behov opfyldt.

Læs mere

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de Frirum for forældre Hvis man rykker i den ene side af en uro, kommer hele uroen i ubalance. Sådan er det også i en familie, når familiens unge får problemer med rusmidler. Skal balancen genoprettes, giver

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31. 615.1-9 (dansk visemel.) Far verden 696 Kærlighed er 615.10-15 (dansk visemel.) 2 Lover den Herre

Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31. 615.1-9 (dansk visemel.) Far verden 696 Kærlighed er 615.10-15 (dansk visemel.) 2 Lover den Herre Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31 Salmer: Lihme 9.00 615.1-9 (dansk visemel.) Far verden 696 Kærlighed er 615.10-15 (dansk visemel.) 2 Lover den Herre Rødding 10.30 615.1-9 (dansk visemel.)

Læs mere

3.s.e. Påske d.15.5.11. Johs.16,16-22.

3.s.e. Påske d.15.5.11. Johs.16,16-22. 3.s.e. Påske d.15.5.11. Johs.16,16-22. 1 Dagens tekst er hentet fra Jesu afskedstale den sidste aften, han er sammen med sine disciple inden sin tilfangetagelse, lidelse, død og opstandelse. Han forudsiger,

Læs mere

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet Jalousi Jalousi er en meget stærk følelse, som mange mennesker ikke ønsker at vedkende sig, men som alle andre følelser kan den være med til at give vækst, men den kan også være destruktiv, når den tager

Læs mere

depression Viden og gode råd

depression Viden og gode råd depression Viden og gode råd Hvad er depression? Depression er en langvarig og uforklarlig oplevelse af længerevarende tristhed, træthed, manglende selvværd og lyst til noget som helst. Depression er en

Læs mere

6-12 ÅR. info. FORÆLDRE med et pårørende barn ALDERSSVARENDE STØTTE TIL

6-12 ÅR. info. FORÆLDRE med et pårørende barn ALDERSSVARENDE STØTTE TIL ALDERSSVARENDE STØTTE 6-12 ÅR info TIL FORÆLDRE med et pårørende barn Forældre til et pårørende barn - Alderssvarende støtte Kære forælder Når man selv eller ens partner er alvorligt syg, melder en række

Læs mere

Pernille var anorektiker: Spiseforstyrrelse ledte til selvmordsforsøg

Pernille var anorektiker: Spiseforstyrrelse ledte til selvmordsforsøg Pernille var anorektiker: Spiseforstyrrelse ledte til selvmordsforsøg Pernille Sølvhøi levede hele sin ungdom med spisevægring. Da hun var 15 år, prøvede hun for første gang at begå selvmord. Her er hendes

Læs mere

Efterfødselsreaktion kan jeg få det? Til kvinden: www.libero.dk

Efterfødselsreaktion kan jeg få det? Til kvinden: www.libero.dk Til kvinden: kan jeg få det? Hvad er en efterfødselsreaktion? Hvordan føles det? Hvad kan du gøre? Hvordan føles det? Hvad kan jeg gøre? Vigtigt at huske på Tag imod hjælp. Bed om hjælp. www.libero.dk

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Personlig energi og engagement

Personlig energi og engagement Personlig energi og engagement Hvordan du kan udvide din kapacitet og styre din energi som chauffør i dit eget liv Den offentlige sektor 3.0. laboratorium den 31. marts 2014 Det personlige energisystem

Læs mere

Prædiken til 12. s. e. trin. 7. sept. 2014 kl. 10.00

Prædiken til 12. s. e. trin. 7. sept. 2014 kl. 10.00 1 Prædiken til 12. s. e. trin. 7. sept. 2014 kl. 10.00 5 O, havde jeg dog tusinde tunger 406 Søndag morgen fra de døde 276 dommer over levende og døde 695 Nåden hun er af kongeblod 439 O, du Guds lam 387

Læs mere

4 ledtråde til at hjælpe dig i arbejdet med dit Solar Plexus

4 ledtråde til at hjælpe dig i arbejdet med dit Solar Plexus 4 ledtråde til at hjælpe dig i arbejdet med dit Solar Plexus Jes Dietrich Dette er et lille udsnit fra min bog Hjertet og Solar Plexus. Nogle steder vil der være henvisninger til andre dele af bogen, og

Læs mere

15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34

15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34 15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34 Herre, lær mig at søge dit rige og din retfærdighed og giv mig så alt andet i tilgift. AMEN Ja, den er god med dig, Jesus! Sådan fristes

Læs mere

Find nye veje i følelsernes labyrint

Find nye veje i følelsernes labyrint Find nye veje i følelsernes labyrint Indholdsfortegnelse Forord 7 Indledning 9 Kap 1: Find din primære følelse i nuet 11 Kap 2: Læg afstand til dine tanker 19 Kap 3: Undgå unødvendige konflikter 23 Kap

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10.

Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10. Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10. Hvem elsker det sorte får? Hvem elsker den uregerlige dreng som aldrig kan gøre som han skal. Hvem

Læs mere

Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage

Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage Rygestop har været og er til stadighed en stor udfordring for rigtigt mange danskere. Mænd og kvinder kæmper med at få bugt med vanen. Alle prøver

Læs mere

Hjælp til dig? NÅR ALKOHOL PÅVIRKER OMGIVELSERNE Fakta om alkohol

Hjælp til dig? NÅR ALKOHOL PÅVIRKER OMGIVELSERNE Fakta om alkohol Hjælp til dig? Det er nemt at glemme sig selv, når ens partner har et for stort forbrug. Navnlig hvis han/hun er kommet i behandling. Men vær opmærksom på at der findes flere steder, hvor man også yder

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Stress af! - Få energien tilbage Dette er en light version Indholdet og indholdsfortegnelsen er STÆRKT begrænset Køb den fulde version her: http://stress.mind-set.dk 2 Stress af! - Få energien tilbage

Læs mere

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Mange parforhold drukner i en travl hverdag og ender i krise. Det er dog muligt at håndtere kriserne, så du lærer noget af dem og kommer videre,

Læs mere

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej.

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej. Opgaver til En drøm om mord af Jens-Ole Hare. Opgaverne kan løses, når de angivne kapitler er læst, eller når hele bogen er læst. Opgaverne kan hentes på www.vingholm.dk. Kapitel 1-3 Opgave 1 Instruktion:

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Erogi Manifestet. Erogi Manifestet

Erogi Manifestet. Erogi Manifestet Erogi Manifestet Erogi Manifestet Vi oplever erogi som livskraft Vi har modet til at sige ja Vi er tro overfor os selv Vi elsker, når vi dyrker sex Vi er tilgængelige Vi gør os umage Vi har hemmeligheder

Læs mere

Sådan bliver du en god "ekstramor" "Sig fra" lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie.

Sådan bliver du en god ekstramor Sig fra lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie. Sådan bliver du en god "ekstramor" "Sig fra" lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie. Af: Janne Førgaard, I lære som ekstramor At leve i en sammenbragt familie er

Læs mere

N RDLYS 1 SKINDÆDEREN

N RDLYS 1 SKINDÆDEREN Bjarke Schjødt Larsen N RDLYS 1 SKINDÆDEREN Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Det hele startede, da mine forældre arbejdede som forskere i en nedlagt mine tæt ved byen Qullissat på Grønland. Jeg ved

Læs mere

HVAD DEFINERER MIG? En stærk bog om Tro og Selvbillede. Benedicte Frölich

HVAD DEFINERER MIG? En stærk bog om Tro og Selvbillede. Benedicte Frölich DEDIKATION Denne bog er dedikeret til min mor og min far, hvem jeg elsker så usigeligt højt og for hvem min respekt og kærlighed kun er vokset med den indsigt jeg har opnået, gennem min egen personlige

Læs mere

Med sjælen som coach. vejen til dit drømmeliv

Med sjælen som coach. vejen til dit drømmeliv Susan Nielsen Med sjælen som coach vejen til dit drømmeliv Tænker du nogle gange: Der må være noget mere? Længes du indimellem efter noget større? Prøver du at fastholde de glimt af jubel og lykke, som

Læs mere

Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00

Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00 1 Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00 756 Nu gløder øst i morgenskær 448 Fyldt af glæde 582 At tro er at komme dig rummer ej himle 435 Aleneste Gud Nadver 522 v. 2-3 af Nåden er din

Læs mere

Guide. Sådan håndterer du parforholdets faresignaler. De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det

Guide. Sådan håndterer du parforholdets faresignaler. De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det Foto: Iris Guide September 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan håndterer du parforholdets faresignaler De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det Faresignaler

Læs mere

6 grunde til at du skal tænke på dig selv

6 grunde til at du skal tænke på dig selv 6 grunde til at du skal tænke på dig selv Grund nr. 1 Ellers risikerer du at blive fysisk syg, få stress, blive udbrændt, deprimeret, komme til at lide af søvnløshed og miste sociale relationer Undersøgelser

Læs mere

Isa i medvind og modvind

Isa i medvind og modvind Richart Andersson. Isa i med- og modvind. Digtsamling 2013. Alle rettigheder tilhører forfatteren. Forside: Karina Andersen. Korrektur: Anja Adjoh. Isa i medvind og modvind 1 Isa er et synonym, men det

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Positive Bekræftelser stress/depression. Positive Bekræftelser

Positive Bekræftelser stress/depression. Positive Bekræftelser Kathe Daewaell Grønning Positive Bekræftelser stress/depression Positive Bekræftelser stress/depression Chi Publishing 1 Positive Bekræftelser stress/depression Kathe Daewaell Grønning Tekst og foto: Kathe

Læs mere

Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen

Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen Passion-for-life.dk - handler om at få eller beholde den fulde appetit på livet. At udleve sit fulde potentiale. Her er værktøjer til at tage det første skridt

Læs mere

Fødselsreaktioner. Vores sårbarhed som nybagte forældre er forskellige

Fødselsreaktioner. Vores sårbarhed som nybagte forældre er forskellige Fødselsreaktioner Vores sårbarhed som nybagte forældre er forskellige Hvad er en fødselsreaktion * Efter en fødsel gennemlever mange forældre både en psykisk og legemlig forandring. * Stiller store krav

Læs mere

Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8)

Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8) Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8) Og nu står vi her på trappen på det øverste trin Nyorienteringsfasen, måske med den ene fod på trinnet lige under, nemlig i Bearbejdningsfasen.

Læs mere

Prædiken 4. søndag efter Hellig Tre Konger 2014, 2. Tekstrække, Matth 14,22-

Prædiken 4. søndag efter Hellig Tre Konger 2014, 2. Tekstrække, Matth 14,22- Prædiken 4. søndag efter Hellig Tre Konger 2014, 2. Tekstrække, Matth 14,22-33. Se om mennesker, der tilsyneladende kan overkomme alt og som ikke løber ind i modgang siger man undertiden, at de kan gå

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Opfindsom. Styrkeakademiet ApS., Kilde: VIA-styrkerne

Opfindsom. Styrkeakademiet ApS., Kilde: VIA-styrkerne Opfindsom GENNEMSYN Opfindsom Du elsker at finde nye veje og måder at gøre ting på. Du får mange idéer og motiveres af udfordringer, hvor du skal tænke alternativt. Du interesserer dig for nytænkning og

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold

Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold Selvom du lever i et fast forhold kan ensomhed være en fast del af dit liv. I denne guide får du redskaber til at ændre ensomhed til samhørighed og få et bedre forhold

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

Du har mistet en af dine kære!

Du har mistet en af dine kære! Du har mistet en af dine kære! Midt i den mest smertefulde og stærke oplevelse i dit liv, mangler du måske nogen at tale med om døden, om din sorg og dit savn. Familie og venner lader måske som ingenting,

Læs mere

Jeanette Ringkøbing Rothenborg

Jeanette Ringkøbing Rothenborg INTRODUKTION Jeanette Ringkøbing Rothenborg cand.merc.int. (interkulturel kommunikation, strategi & ledelse, CBS/WSU) Journalist og ICC-certificeret coach Kommunikationschef Center for Familieudvikling,

Læs mere

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Alle mennesker har alle slags humør! Men nogen gange bliver humøret alt for dårligt

Læs mere

SAMARBEJDE OM UDVIKLING AF FREMTIDENS PLEJE & OMSORG

SAMARBEJDE OM UDVIKLING AF FREMTIDENS PLEJE & OMSORG SAMARBEJDE OM UDVIKLING AF FREMTIDENS PLEJE & OMSORG 5. April 2011 Fremtidens Plejehjem som levende laboratorium Njalsgade 106,2 5. april 2011.COM DK2300 Kbh. S info@copenhagenlivinglab.com +45 2023 2205

Læs mere

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig?

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig? Frivillig i børn unge & sorg - er det noget for dig? Dét, at jeg har kunnet bruge min sorg direkte til at hjælpe andre, det har givet mening Som frivillig i Børn, Unge & Sorg er du med til at vise unge

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Information til unge om depression

Information til unge om depression Information til unge om depression Sygdommen, behandling og forebyggelse Psykiatri og Social psykinfomidt.dk Indhold 03 Hvad er depression? 03 Hvad er tegnene på depression? 05 Hvorfor får nogle unge depression?

Læs mere

Forældre Loungen Juli 2015

Forældre Loungen Juli 2015 Forældre Loungen Juli 2015 De fleste af os ar et meget hektisk liv med mange ansvarsområder: børn, arbejde, familie, venner og andre aktiviteter. Det kræver en konstant udadrettet opmærksomhed, og derfor

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

En bombe i familien. Interview med Elene Fleischer, Ph.d. og formand for Nefos

En bombe i familien. Interview med Elene Fleischer, Ph.d. og formand for Nefos En bombe i familien Interview med Elene Fleischer, Ph.d. og formand for Nefos En ung, der laver et selvmordsforsøg, kan kalkulere med Det skal se ud, som om jeg dør, men jeg vil ikke dø. Men de tanker

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Mænd har også psykiske problemer: Hvordan har du det

Mænd har også psykiske problemer: Hvordan har du det Mænd har også psykiske problemer: Hvordan har du det? DK 2013 Mænds mentale sundhed fordi: Mange mænd med psykiske problemer får ikke behandling for det Kun halvdelen af de mænd, der har depression, er

Læs mere

Sorgen forsvinder aldrig

Sorgen forsvinder aldrig Sorgen forsvinder aldrig -den er et livsvilkår, som vi lærer at leve med. www.mistetbarn.dk Gode råd til dig, som kender én, der har mistet et barn. Gode råd til dig, som kender én, der har mistet et barn

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES 20 PSYKOLOG NYT Nr. 20. 2004 HISTORIE Marianne er kronisk anorektiker. I snart 30 år har hun kæmpet forgæves for at slippe fri af sin sygdom. Fire gange har hun

Læs mere

Kapitel 1: Begyndelsen

Kapitel 1: Begyndelsen Kapitel 1: Begyndelsen Da jeg var 21 år blev jeg syg. Jeg havde feber, var træt og tarmene fungerede ikke rigtigt. Jeg blev indlagt et par uger efter, og fik fjernet blindtarmen, men feberen og følelsen

Læs mere

Personlig udvikling: Er du Offer Olga eller Proaktive Pia?

Personlig udvikling: Er du Offer Olga eller Proaktive Pia? Personlig udvikling: Er du Offer Olga eller Proaktive Pia? Tror du som de fleste andre, at det vil kræve 'helt vildt meget' at få mere overskud i dit liv? Det er ikke tilfældet, det er faktisk enkelt.

Læs mere

Når du og dit barn har været udsat for noget alvorligt. Godt at vide som forælder eller pårørende i den første tid

Når du og dit barn har været udsat for noget alvorligt. Godt at vide som forælder eller pårørende i den første tid Når du og dit barn har været udsat for noget alvorligt Godt at vide som forælder eller pårørende i den første tid Denne booklet er udviklet af Tværfagligt Videnscenter for Patientstøtte som en del af projektet

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

Indeni mig... og i de andre

Indeni mig... og i de andre KAREN GLISTRUP er forfatter, socialrådgiver, familie, par- og psyko t erapeut MPF. PIA OLSEN er freelance illustrator og tegner til bøger, web, magasiner, apps og reklame. Når børn får mulighed for at

Læs mere

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse!

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Det bedste ved at have en voksenven til min søn er, at han får en oprigtig interesse fra et andet voksent menneske, som vil ham det godt. 2 Så kunne

Læs mere

Pårørende - reaktioner og gode råd

Pårørende - reaktioner og gode råd Pårørende - reaktioner og gode råd Når et menneske får kræft, rammes hele familien. Sygdommen påvirker ofte familiens liv, både praktisk og følelsesmæssigt. Det er hårdt for alle parter, også for de pårørende.

Læs mere

Pisken kan give dig noget energi på kort sigt, men den energi er kostbar i det lange løb.

Pisken kan give dig noget energi på kort sigt, men den energi er kostbar i det lange løb. Øvelse - Motivation Når du er i gang med dit vægttab, kommer du til at være meget fokuseret på, om din vægt går nedad. Din vægt får dermed en stor rolle for din motivation. Det er meget motiverende, når

Læs mere

Citater fra borgere:

Citater fra borgere: Citater fra borgere: Jeg har fået hjælp til at blive en bedre mor, at finde mig selv og vide, hvem, jeg er Kunne min søn tale, ville han nok sige, at han er glad for, at mor er i Familiehuset Det er et

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 I samtale med Gud om sit liv. Sådan kan man beskrive det tema som teksterne til Bods og bededag handler om. Kong David

Læs mere

Personcentreret støtte til kvinder i forløbet efter kirurgisk behandling for gynækologisk kræft

Personcentreret støtte til kvinder i forløbet efter kirurgisk behandling for gynækologisk kræft Gynækologisk Ambulatorium 4004, Rigshospitalet Refleksionsark Personcentreret støtte til kvinder i forløbet efter kirurgisk behandling for gynækologisk kræft Refleksions ark Ark udleveret Ark mailet Ark

Læs mere

13-18 ÅR STØTTE. info FORÆLDRE ALDERSSVARENDE TIL. med et pårørende barn

13-18 ÅR STØTTE. info FORÆLDRE ALDERSSVARENDE TIL. med et pårørende barn 13-18 ÅR STØTTE ALDERSSVARENDE info TIL FORÆLDRE med et pårørende barn 13-18 ÅR Kære forælder Når man selv eller ens partner er alvorligt syg, melder en række spørgsmål sig, både om ens eget liv og livssituation

Læs mere

Den svære samtale - ér svær

Den svære samtale - ér svær Conny Hjelm 18. november 2017 www.diakoni.dk cohj@filadelfia.dk Den svære samtale - ér svær Conny Hjelm, Filadelfia Uddannelse cohj@filadelfia.dk Den svære samtale ér svær Nogle gange er samtalen svær,

Læs mere

Afholdelse af statusmøder

Afholdelse af statusmøder Afholdelse af statusmøder dialog samhørighed forventningsafstemning kommunikation fælles mål forståelse evaluering samarbejde - skab sammenhold og undgå konflikter Værktøjet er udarbejdet af Institut for

Læs mere

Den Indre mand og kvinde

Den Indre mand og kvinde Den Indre mand og kvinde To selvstændige poler inde i os Forskellige behov De har deres eget liv og ønsker De ser ofte ikke hinanden Anerkender ofte ikke hinanden Den største kraft i det psykiske univers,

Læs mere

Guide: Sådan lytter du med hjertet

Guide: Sådan lytter du med hjertet Guide: Sådan lytter du med hjertet Når du i dine kærlighedsrelationer er I stand til at lytte med dit hjerte, opnår du som oftest at kunne bevare det intense og mest dyrebare i et forhold. Når du lytter

Læs mere

Forældre Loungen Maj 2015

Forældre Loungen Maj 2015 Forældre Loungen Maj 2015 FRA FORLØBET SÅDAN HOLDER DU OP MED AT SKÆLDE UD Dag 1 handler om Hvorfor skæld ud er ødelæggende for vores børn Vores børn hører ikke altid de ord, vi siger, de hører budskaberne

Læs mere