Hvis man ikke kender fortiden, forstår man ikke nutiden og egner sig ikke til at forme fremtiden. (Simone Weil)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvis man ikke kender fortiden, forstår man ikke nutiden og egner sig ikke til at forme fremtiden. (Simone Weil)"

Transkript

1 Vidste du at du har nemmere ved at huske ny lærdom, hvis du tager en lur umiddelbart bagefter? Så lagres de nye informationer bedre, ens hvis du fortsætter din dag i vågen tilstand, viser en ny undersøgelse. (Kilde : Iform) Vi tæller ikke tid, vi nyder den. (Torben Søndeskov, frivillig arbejder) En glæde jager hundrede sorger på fulgt. (Lao-Tse) Det er ikke verden, som er blevet så meget værre, det er nyhedsformidlingen, der er blevet så meget bedre. (Chesterton) Hvis man ikke kender fortiden, forstår man ikke nutiden og egner sig ikke til at forme fremtiden. (Simone Weil) Den, som mister sine penge, taber meget; den, som mister en ven, taber mere; men den, som mister modet, taber alt. (Miguel de Cervantes Saavedra, spansk forfatter) Livet skal leves ihjel. (Holst, tidl. guitarist i GNAGS) Tvivl er den forhal, vi alle må gå igennem, før vi kan træde ind i visdommens tempel. Det er langt mere interessant at leve nu, end da jeg var yngre, for nu har jeg livserfaring. (Joan Ørting) Tålmodighed er det, forældre har, når der er andre til stede. (Franklin P. Jones) Det er et helvede at blive ældre... du studerer dit ansigtet i spejlet og finder ud af at noget mangler, nemlig fremtiden. (Woody Allen) Man skal leve et helt liv, selv om man kun er en halv familie. Vidste du at en person, der kører 3 kilometer for at købe en lottokupon, har større chance for at blive dræbt end for at vinde? Du kan ikke sælge et plettet æble i supermarkedet, men du kan sælge et smagsløst ét, bare det skinner, er jævnt og glat, ensartet og farvestrålende. Det er ikke nok at du tilbyder åbenlys kvalitet - det skal også have et indhold. (Elspeth Huxley)

2 Positive tanker påvirker, hvordan du har det, og hvad du kan præstere - og rent faktisk påvirker du dine tanker mere end du tror. Positive tanker giver dig energi mens de negative dræner dig. Husk, at alle de negative tanker, som du gør dig, ofte er ubevidste og en dårlig vane, da de er spild af tid og uden resultater. Så prøv istedet at fokusere på dine positive tanker, skab konstruktive mål og tænk dig glad. (Kilde: FitLiving 08/2010) Selvtillid kommer ikke af hele tiden at have ret, men af ikke at være bange for at tage fejl. (Peter T. McIntyre) De fleste bruger mere tid og flere kræfter på at snakke om et problem end at løse det. (Henry Ford) Det er ironisk, men sandt, at ledere, som glemmer relationerne og fokuserer for meget på resultaterne, skaber dårligere resultater. Hvis din mand har svært ved at falde i søvn, kan det hjælpe og sige " Jeg tror, vi skal tale om vores forhold ". (Rita Rudner) På en måde kan vi lærer mere af børn end de kan lære af os. (Theodor Gottlieb von Hippell) Nye indsigter giver nye udsigter. (Finsk ordsprog) Det bedste ved at være kendt er, at hvis du kommer til at sige noget forkert, tror de andre er det er dem selv der er noget galt med. (Henry Kissinger) Det menneske som indtager et festmåltid hver dag, spiser aldrig et godt måltid. (Thomas Fuller) Bær hver dag en kurv med grus til det samme sted, og du er i gang med at bygge et bjerg. (Kung-fu-tse) Du svigter dig selv, når... du siger ja, når du helst vil sige nej. du lyver i stedet for at tage en ærlig snak. du ignorerer dine egne behov. du ikke lige får tid til kærligheden... til dig selv og/eller din partner. En anden dag... du pakker dine drømme væk pga. manglende tid, penge og overskud. du ikke tror på din indre stemme, intuition og mavefornemmelse. du ikke tør vise det, du er og vil. du holder dig tilbage, fordi du tror, andre er bedre, dygtigere, mere kompetente. du giver andre skylden i stedet for at fokusere på, hvad du kan gøre. Hvis man beskriver for mange detaljer overlader man ikke ret meget til fantasien.

3 Honorer den medarbejder, der stiller det mest kritiske spørgsmål. (fra bogen Hurra der er krise) Hvis man spørger ældre mennesker fortryder de sjældent noget af det de har gjort, men fortryder nogle af de ting de ikke fik gjort. Tænk at du allerede nu får den indsigt. Den kærlighed vi giver til andre er den eneste vi må beholde. (Køleskabsmagnet) Vær opmærksom på dine fjender, for de er de første til at opdage dine fejl. (Antisthenes) Det er ikke tilstrækkeligt at lade være med at sige at lyve, i visse tilfælde må man også sige sandheden. (Indira Gandhi) En krise er en frygtelig ting at spilde. (Paul Romer, amerikansk økonom, Stanford University) Vi kvinder taler meget, men ikke desto mindre siger vi kun halvdelen af det vi ved. (Nancy Astor) Når kærligheden gør tegn til dig så følg den selvom dens veje er vanskelige og stejle. (Kahlil Gibran) Mit kærlighedsliv volder mig ingen kvaler. jeg elsker mig selv og har ingen rivaler. (Graffiti fra bogen "Tarzan er død, Jane er på Femø") Det er ikke hvad mennesker tænker der er vigtigt, men grunden til at de tænker det de gør. (Eugene Ionesco) Et tog skal køre på skinner. Dine tanker bør derimod finde mere spændende veje. Jeg har et højere formål end penge. (TV-kokken Claus Meyer) Tiden læger alle sår og erstatter dem med nogle nye. (Sigurd Hoel) Kærligheden er en frugt som kan høstets til alle årstider, og som bestandigt er indenfor rækkevidde for alle. (Mother Theresa) Vidste du at kvinder især dyrker motion for at komme i form, tabe sig eller se godt ud? Mænd gør det først og fremmest for at have det sjovt, koble af og være sammen med andre. Det viser KRAMundersøgelsen fra Statens Institut for Folkesundhed.

4 Det er uden undtagelse et eventyr hver gang 2 mennesker finder sammen og bestemmer sig for at leve livet sammen. (Ari Behn) Tillid kommer ikke af at have alle svar. Tillid kommer af at være åben for alle spørgsmål. (Earl Grye Stevens) Humor er en alvorlig sag. Det vores eneste værn mod fortvivlelse og depression. (Tor Åge Bringsværd) Mennesker er ofte mere tilbøjelige til at bruge et forstørrelsesglas til at finde andres fejl, istedet for at bruge et spejl til at opdage sine egne. (Lucius Annæus Seneca) Lykke er ikke et mål, vi når for enden af livets vej - det er selve den måde, vi lever vores liv på. (Aristoteles) Det eneste vi behøver at frygte, er selve frygten. (Franklin D. Roosevelt) Alt for meget stabilitet forhindrer fremskridt. (Harold Wilkinson) Kvinder med kunstige bryster har 73% større risiko for at begå selvmord i forhold til andre kvinder. Det skyldes ikke brysterne, men at kvinderne ikke har fået løst problemer med f.eks. lavt selvværd eller depression. (American Journal of Epidimiology) 79 procent af alle kvinder siger, at de kan være lykkelige uden at være forelskede. (Kilde : Women's Health) Selv en god hest kan ikke bære 2 sadler. (Spansk Ordsprog) Der er arbejdstid. Og der er fritid, og så er der arbejdstid/fritid. (Stinne Bosse fra TRYG) At ville tage hævn svarer til at du griber ud efter nogle brændende kul for at kaste dem efter nogen. Du brænder dig, og er sikkert den eneste der kommer til skade. Sig ikke at du er fattig bare fordi din drøm ikke er gået i opfyldelse. Virkelig fattig er kun dem som aldrig har drømt. (Marie von Ebner-Eschenbach)

5 Du kan ikke få græs til at vokse ved at hive i stråene, kun ved at vande rødderne. (Afrikansk ordsprog) Fantasi er landet uden grænser som gør os alle til konger. I sproget er der kun et bogstav som skiller lykke og ulykke. I virkeligheden kan det være mindre. (Hans Børli) Hvis du har et dårligt mønster for noget, skal du skifte det ud med et nyt og godt mønster. Det ændrer ikke noget "bare" at beslutte at holde op med at gøre noget. Du skal putte noget istedet. (Kim Stryhn) HANDLING TALER HØJERE END ORD Hvis forældre spiste mere frugt og grønt, så ville deres børn gøre det samme, viser en undersøgelse af 200 femårige piger og deres forældre. De forældre, der forsøgte at presse deres børn til at spise mere frugt og grønt, var ironisk nok dem, der selv spiste mindst. Undersøgelsen viste, at deres døtre spiste 1,6 portioner mindre frugt og grønt end døtrene fra de forældre, der brugte mindre pres. (Kilde: Journal of the American Dietetic Association) Så længe du tror på din drøm, er den ikke længere bare en drøm. Så er den virkelighed. Vaner er til at begynde med som trådene i et spindelvæv - sidenhen bliver de til reb. (Spansk ordsprog) Det eneste der er mere tragisk end at have fundet sin passion, er at have fundet passionen, men ikke have modet til at udlevere den. (Pernille Melsted) Det kan koste meget at kæmpe, men det kan koste mere at lade være. Sår skabt af sværd kan hele, men sår skabt af ord kan ikke hele. (Japansk ordsprog) Mange gaver er forklædt som en investering. I håb et vist afkast eller pay-back fra modtageren. Noget-for-noget er noget andet end noget-for-gengæld. (Kim Stryhn) Mister jeg hjerneceller af at drikke alkohol? Selv om du drikker så meget, at du bliver beruset, dræber alkoholen ikke hjerneceller permanent. Alkoholen sløver blot hjernecellerne i deres kommunikation med hinanden ved at dræbe såkaldte gliaceller, der videregiver nerveimpulserne. Men selv om det kan tage et stykke tid, bygges cellerne op igen, og du har ikke taget permanent skade. Vidste du, at hvis du skærer en time af din nattesøvn hver nat, vil din hjerneaktivitet og reaktionsevne efter 2 uger svare til, at du slet ikke har sovet i 2 døgn?

6 »Skal jeg lige tage øjenbrynene?«spørger frisøren. Første gang, man får det spørgsmål, undrer man sig. Hvad vil han med dem? Prøver han at være sjov? Har han drukket af brillantinen? Det, som frisøren i virkeligheden siger, er: Du er blevet halvgammel. Dine øjenbryn er begyndt at leve deres eget liv. I resten af dit liv skal de klippes! (Kilde : Fra Gorm Vølvers og Bjarne Schillings»Håndbog for halvgamle mænd«) Anonyme gode gerninger kan bedst sammenlignes med en underjordisk kilde som virker i det skjulte for at gøre jorden mere frugtbar. (Thomas Carlyle) Universelle drømme : 1. Drømmen om at skrive en bog. 2. Drømmen at rykke teltpælene op. 3. Drømmen om at leve af sin passion. 4. Drømmen om at starte eget firma 5. Flere penge 6. Mere tid 7. Frihed Livet handler 10 procent om, hvad der sker for dig - og 90 procent om, hvordan du reagerer på det. (Charles R. Swindoll, Amerkansk forfatter) Hvis ikke du har en drøm, vil du hellere aldrig opleve at en drøm går i opfyldelse. (Oscar Hammerstein) Jalousi er kunsten at såre sig selv mere end man sårer andre. (Alexander Dumas D.Y.) Vil De ikke stige ud i min have? Jeg vil gerne, at mine roser ser Dem. (Richard B. Sheridan ) Lyst begynder ved champagnen - ikke trussekanten. Gør en ting ad gangen Tror du, at du roligt kan lægge mascara eller sende en sms, mens du kører bil, fordi du er kvinde - og dermed pr. definition dygtig til at multitaske? Glem det. Et studie fra Utah har vist, at kun ca. 2,5 % af befolkningen rent faktisk er så gode til at multitaske, at de kan køre bil og gøre andre ting på én gang, uden at det går ud over deres evne til at styre sikkert igennem trafikken. (Kilde: University of Utah) Jeg er ikke skaldet. Mit hoved er bare solpanel for en sex-maskine. (Kojak) Mange mennesker interesserer sig alt for meget for hvad de har istedet for hvad de er. (Johannes XXIII)

7 Hvis du ændrer/forandrer ting i din ydre verden, er der ingen sikkerhed for, at forandringen ændrer noget i dig. Hvis du derimod ænder noget inde i dig, vil du hurtigt kunne konstatere at det forandrer alt omkring dig. Derfor innoverer dine medarbejdere ikke Når nu alle taler om, hvor vigtig innovation er for virksomhedens overlevelse, hvorfor er det så lige, at dine medarbejdere stadig ikke overdynger dig med ideer til nye produkter, processer og services? Det er der en meget konkret grund til, beretter Academy of Management Journal efter en grundig undersøgelse. Forklaringen er:»image risks«. Forstået således at specielt medarbejdere, hvis jobbeskrivelse ikke eksplicit indeholder en udviklingsfunktion, er bange for, at deres kolleger vil se skævt til dem, hvis de forsøger at opfinde bedre måder at gøre tingene på. l visse tilfælde, fortæller undersøgelsen, er medarbejdere ligefrem angste for at»provokere vrede blandt kolleger, som er tilfredse med status quo...«. God ledelse kan imidlertid afhjælpe problemet. Innovationsparatheden stiger nemlig markant i de virksomheder, hvor ledelsen formår at skabe et miljø, hvor medarbejderne føler sig inviteret til at angribe problemer og muligheder på nye måder, og hvor der således bliver skabt en psykologisk licens til at innovere. Nogle gange må vi nærmest råbe til folk, at det er dem, der har brugt pengene, ikke andre. Det er dit køleskab, dine nye bryster, din bil, dine kontokort - ingen har slæbt dig ned i banken og fået dig til at underskrive et lån på kr. (Forbrugsjurist Mette Reissmann til Politiken) Det kræver større mod at sige sandheden til sine venner end til sine fjender. (Furgot) Lad fortiden være fortid. Og fremtiden være fremtid. Lev i nuet. (Richard Jahnke) Hvis du er ensom når du er aleme, er du i dårligt selskab. (Jean-Paul Sartre) Vidste du at hver gang temperaturen stiger med 9 grader, stiger risikoen for hovedpine med 8%. (Kilde : Magasinet Neurology) Det er en kunst i livet at få det der fylder ens tid til også at være det der fylder ens liv. Ondskab skyldes mangel på indlevelse. (Den amerikanske militærpsykolog ved Nürnberg-processen som forklaring på hvordan 2.verdenskrig kune finde sted) Selvom du kommer læbestift på en gris er det stadigvæk en gris. Stol på din mavefornemmelse. Den er aldrig forkert. (Oprah Winfrey)

8 Du står til ansvar overfor dig selv for dine handlinger. Søg ikke beskyttelse hos ydre autoriteter. (Jiddu Krisnamurti) Hvis du vil virkeliggøre dine drømme, må du først vågne op. (André Sigfried) Livet er opdelt i faser. Bliver du hængende for længe i en dårlig fase, går du glip af den næste. Den kan ikke genskabes og er tabt. Sørg derfor at være der hvor du virkelig ønsker at være. Hvad kan man egentlig eje, når livet også kun er til lån? (Arnulf Øverland) Hvad kan jeg give i stedet for hvad kan jeg få? (Kim Stryhn) Vi er forskellige, men alligevel mere ens end forskellige, selv om vi ikke tror det. Vi hungrer generelt efter de samme ting, hvad enten man er mandestripper, sidder i Thylejren eller er gadenarkoman. Det er kærlighed med stort K. (Bubber) Nu fortæller amerikanske psykologer, at der faktisk er noget om, at følelser gør blind - i hvert fald når det gælder jalousi. Og når det gælder kvinder, l en serie computerforsøg med forelskede par, der var placeret ved hver sin skærm side om side, opdagede de nemlig, at de kvindelige forsøgspersoner mistede overblikket, når de fik at vide, at deres partner sad og bedømte billeder af smukke kvinder. De blev simpelthen ude af stand til at løse deres egen opgave: at få øje på bestemte landskabsmotiver i en hurtigt strømmende billedserie, jo mere jaloux kvinderne blev, desto sværere blev det for dem at spotte landskaberne. Men så snart de ikke længere følte sig jaloux, kunne de sagtens løse opgaven igen. Så psykologerne mener nu at have vist, at følelser, der er involveret i sociale relationer, ikke blot påvirker vores mentale og fysiske sundhed, men tilsyneladende også helt bogstaveligt kan påvirke det, vi ser. Forsøgene fortæller ikke noget om, hvorvidt mænd har det på samme måde. (KILDE: UNIVERSITY OF DELAWARE) Derfor bliver vi jaloux Helt firkantet har man længe sagt, at mandens jalousi primært bliver vakt, hvis partneren er seksuelt utro. Ud fra et evolutionært synspunkt kan han ikke holde ud at tænke på, at en anden han skal opdrage hans afkom. Derfor skal hun holde sig på måtten. Kvinden derimod er mest sårbar over for følelsesmæssig utroskab, fordi det bringer hendes behov for sikkerhed og beskyttelse i fare. Derfor skal han holde sig på måtten. Nye undersøgelser viser imidlertid, at det snarere er den enkeltes barndomserfaringer, som bliver afgørende for jalousimønsteret, og ikke kønnet i sig selv. Forskerne spurgte 400 forsøgsdeltagere, hvad der ville være sværest for dem at bære, og både mænd og kvinder med usikker forældretilknytning i barndommen viste sig at være mest sensible over for seksuel utroskab. De tillægger sig typisk en: "Jeg skal nok klare mig selv"-holdning, som ville blive voldsomt udfordret ved eventuelle sidespring fra partnerens side. Hvad gør dig jaloux? (Kilde: Scientific American) Mod er at være skræmt til døde og alligevel sadle op! (John Wayne, afdød westernhelt)

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Ingen af os har lyst til, at vores partner er os utro. Det får os til at føle os fravalgt, nedprioriteret og svigtet og gør rigtig ondt. Alligevel er utroskab udbredt

Læs mere

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres.

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. En workbook dit kærlighedsliv vil elske. De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. 1 Om Christiane Jeg hjælper mennesker med at overkomme frygt og

Læs mere

Mænd har også psykiske problemer: Hvordan har du det

Mænd har også psykiske problemer: Hvordan har du det Mænd har også psykiske problemer: Hvordan har du det? DK 2013 Mænds mentale sundhed fordi: Mange mænd med psykiske problemer får ikke behandling for det Kun halvdelen af de mænd, der har depression, er

Læs mere

appendix Hvad er der i kassen?

appendix Hvad er der i kassen? appendix a Hvad er der i kassen? 121 Jeg går meget op i, hvad der er godt, og hvad der ikke er. Jeg er den første til at træde til og hjælpe andre. Jeg kan godt lide at stå i spidsen for andre. Jeg kan

Læs mere

Skrevet af. Hanne Pedersen

Skrevet af. Hanne Pedersen Skrevet af Hanne Pedersen Vidste du, at mange mennesker slider med følelsen af "ikke at være god nok"? Mange mennesker tror, at de er helt alene med oplevelsen af "ikke at føle sig gode nok" eller "ikke

Læs mere

Healing Your Heart: Sådan heler du skyggerne i dine relationer. Et gennemprøvet forløb, skabt af Debbie Ford.

Healing Your Heart: Sådan heler du skyggerne i dine relationer. Et gennemprøvet forløb, skabt af Debbie Ford. Healing Your Heart: Sådan heler du skyggerne i dine relationer. Et gennemprøvet forløb, skabt af Debbie Ford. Fordi din livskvalitet er direkte proportional med kvaliteten af dine relationer. Hvis dine

Læs mere

Personlig energi og engagement

Personlig energi og engagement Personlig energi og engagement Hvordan du kan udvide din kapacitet og styre din energi som chauffør i dit eget liv Den offentlige sektor 3.0. laboratorium den 31. marts 2014 Det personlige energisystem

Læs mere

Bedre Balance testen:

Bedre Balance testen: Bedre Balance testen: Sæt kryds på skalaen, hvor du umiddelbart tænker at det hører hjemme. prøv ikke at tænke så meget over hvad der står bare vælg det, der falder dig ind. Intet er rigtigt eller forkert

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Den Indre mand og kvinde

Den Indre mand og kvinde Den Indre mand og kvinde To selvstændige poler inde i os Forskellige behov De har deres eget liv og ønsker De ser ofte ikke hinanden Anerkender ofte ikke hinanden Den største kraft i det psykiske univers,

Læs mere

STYRK DIT BARNS SELVVÆRD

STYRK DIT BARNS SELVVÆRD STYRK DIT BARNS SELVVÆRD HØREFORENINGEN, CASTBERGGÅRD KL. 10.30-12.00 V. PSYKOLOG CHARLOTTE DIAMANT OVERBLIK OVER FORMIDDAGEN Hvor kommer sårbarheden fra? Hvem får lavt selvværd? Hvordan får vi det løftet

Læs mere

Depression Ved aut. psykolog Aida H. Andersen

Depression Ved aut. psykolog Aida H. Andersen Depression Ved aut. psykolog Aida H. Andersen Bethesda, Aalborg D. 21. november 2014 Depression o Hyppighed o Hvad er en depression, og hvordan kan det opleves? o Hvorfor får man en depression? o Hvad

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

Lykken er at føle sig god nok, præcis som man er.

Lykken er at føle sig god nok, præcis som man er. Hvad er selvværd? Selvværd er tilfredshed med at være den, man er, og med det, man gør. Det er definitionen i Nudansk Ordbog, en definition, jeg synes er god. Helt grundlæggende handler det om din mening

Læs mere

Chris MacDonald: Sådan bekæmper du dit barns overvægt

Chris MacDonald: Sådan bekæmper du dit barns overvægt Chris MacDonald: Sådan bekæmper du dit barns overvægt Når børn bliver overvægtige, bliver de ofte mobbet og holdt udenfor. Derfor er det vigtigt at angribe overvægt fra flere fronter Af Chris MacDonald,

Læs mere

Bryd vanen, bøj fisken - og nå dine mål

Bryd vanen, bøj fisken - og nå dine mål Bryd vanen, bøj fisken - og nå dine mål Velfærdssamfundet i permanent undtagelsestilstand Det er ikke den stærkeste eller mest intelligente der overlever, men den der er mest forandringsvillig Charles

Læs mere

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet Jalousi Jalousi er en meget stærk følelse, som mange mennesker ikke ønsker at vedkende sig, men som alle andre følelser kan den være med til at give vækst, men den kan også være destruktiv, når den tager

Læs mere

Efterfødselsreaktion kan jeg få det? Til kvinden: www.libero.dk

Efterfødselsreaktion kan jeg få det? Til kvinden: www.libero.dk Til kvinden: kan jeg få det? Hvad er en efterfødselsreaktion? Hvordan føles det? Hvad kan du gøre? Hvordan føles det? Hvad kan jeg gøre? Vigtigt at huske på Tag imod hjælp. Bed om hjælp. www.libero.dk

Læs mere

Lev med dine følelser og forebyg psykiske problemer

Lev med dine følelser og forebyg psykiske problemer Lev med dine følelser og forebyg psykiske problemer Psykolog Casper Aaen Lev med dine følelser Svært ved at håndtere følelser Man viser glæde, selvom man er trist Man overbevise sig selv om at man ikke

Læs mere

SEKSUELLE OVERGREB SKAL IKKE TIES IHJEL

SEKSUELLE OVERGREB SKAL IKKE TIES IHJEL SEKSUELLE OVERGREB SKAL IKKE TIES IHJEL Hvad er et seksuelt overgreb? Hvordan kan det sætte spor i voksenlivet? Hvorfor kan det være vigtigt at få hjælp? DET ER JO OVERSTÅET, SÅ HVAD ER PROBLEMET? Seksuelle

Læs mere

SEKSUELLE OVERGREB SKAL IKKE TIES IHJEL

SEKSUELLE OVERGREB SKAL IKKE TIES IHJEL SEKSUELLE OVERGREB SKAL IKKE TIES IHJEL Hvad er et seksuelt overgreb? Hvordan kan det sætte spor i voksenlivet? Hvorfor kan det være vigtigt at få hjælp? HVAD ER SEKSUELLE OVERGREB? DET ER JO OVERSTÅET,

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Fødselsreaktioner. Vores sårbarhed som nybagte forældre er forskellige

Fødselsreaktioner. Vores sårbarhed som nybagte forældre er forskellige Fødselsreaktioner Vores sårbarhed som nybagte forældre er forskellige Hvad er en fødselsreaktion * Efter en fødsel gennemlever mange forældre både en psykisk og legemlig forandring. * Stiller store krav

Læs mere

Sådan bliver du en god "ekstramor" "Sig fra" lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie.

Sådan bliver du en god ekstramor Sig fra lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie. Sådan bliver du en god "ekstramor" "Sig fra" lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie. Af: Janne Førgaard, I lære som ekstramor At leve i en sammenbragt familie er

Læs mere

God Alkoholkultur. Kanonbådsvej 8 1437 København K. Fakta om alkohol

God Alkoholkultur. Kanonbådsvej 8 1437 København K. Fakta om alkohol F God Alkoholkultur Kanonbådsvej 8 1437 København K Fakta om alkohol Emne: Unge og alkohol Sådan påvirker alkoholen din krop Sådan påvirker alkoholen dig psykisk Hvad tror du om unges alkoholforbrug? Og

Læs mere

Tænderskæren gør dig syg

Tænderskæren gør dig syg Foto: Scanpix/Iris Guide November 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Tænderskæren gør dig syg Hjælp dig selv 8 sider Tænderskæren gør dig syg INDHOLD: Tænderskæren gør dig syg...4-5 GUIDE:

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort Kærligt talt 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog Af Lisbet Hjort Forlaget Go'Bog Kærligt talt-konceptet Kærligt talt-metoden går ud på at få et liv med indre ro og

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

21 Ting, du Bliver Du Markant Bedre Til i Dit Job Ved At Blive Certificeret Shadow Facilitator.

21 Ting, du Bliver Du Markant Bedre Til i Dit Job Ved At Blive Certificeret Shadow Facilitator. PERNILLE MELSTEDS SHADOW FACILITATOR TRAINING. 21 Ting, du Bliver Du Markant Bedre Til i Dit Job Ved At Blive Certificeret Shadow Facilitator. Hvad får du (og dem, du arbejder med) ud af, at du deltager

Læs mere

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Stress af! - Få energien tilbage Dette er en light version Indholdet og indholdsfortegnelsen er STÆRKT begrænset Køb den fulde version her: http://stress.mind-set.dk 2 Stress af! - Få energien tilbage

Læs mere

Psyk-Info s Temaaften om Dialektisk Adfærdsterapi, v/

Psyk-Info s Temaaften om Dialektisk Adfærdsterapi, v/ Regionspsykiatrien Silkeborg Team for personlighedsforstyrrelser Fuglemosevej 1a 8620 Kjellerup Tlf. +45 8770 2200 www.regionmidtjylland.dk Psyk-Info s Temaaften om Dialektisk Adfærdsterapi, v/ Sanne Bay

Læs mere

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost 10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost # 1: Hvis andre giver dig kritik, bliver du virkelig ked af det, og tænker at du ikke kan finde ud af noget som helst! # 2: Hvis du er i et parforhold, er

Læs mere

4 ledtråde til at hjælpe dig i arbejdet med dit Solar Plexus

4 ledtråde til at hjælpe dig i arbejdet med dit Solar Plexus 4 ledtråde til at hjælpe dig i arbejdet med dit Solar Plexus Jes Dietrich Dette er et lille udsnit fra min bog Hjertet og Solar Plexus. Nogle steder vil der være henvisninger til andre dele af bogen, og

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Det eksistentielle perspektiv

Det eksistentielle perspektiv Det eksistentielle perspektiv 'Det eksistentielle' handler om at være til. Det kan lyde banalt: enten er man vel til eller også er man ikke? Men vi er ikke bare, vi har det altid på bestemte måder. Dels

Læs mere

KÆRLIGHED ER OGSÅ AT VILLE HINANDEN

KÆRLIGHED ER OGSÅ AT VILLE HINANDEN KÆRLIGHED ER OGSÅ AT VILLE HINANDEN Hanna og Torben Birkmose Jakobsen har fulgt nogle af de første danske kurser i PREP for at styrke deres parforhold og samliv. - Vi ville gerne investere tid og kræfter

Læs mere

Den gode overgang om at komme godt afsted og sikkert frem. Af Cand. Psych. Inge Schoug Larsen

Den gode overgang om at komme godt afsted og sikkert frem. Af Cand. Psych. Inge Schoug Larsen Den gode overgang om at komme godt afsted og sikkert frem Af Cand. Psych. Inge Schoug Larsen Kære Nicolai Nu kan jeg ikke lege med dig mere, for jeg er startet herovre på fritidsordningen. Ha det godt

Læs mere

Lederen, der i højere grad gør som han plejer til møderne, frem for at tage fat og ændre på mødekulturen i sin afdeling.

Lederen, der i højere grad gør som han plejer til møderne, frem for at tage fat og ændre på mødekulturen i sin afdeling. En vinders mindset Du er hvad du tænker Spørgsmålet er, hvad tænker du? Holder du dit potentiale tilbage? Og kan du påvirke, hvordan du eller dine medarbejdere tænker? Kan du støtte dine medarbejdere i

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Isa i medvind og modvind

Isa i medvind og modvind Richart Andersson. Isa i med- og modvind. Digtsamling 2013. Alle rettigheder tilhører forfatteren. Forside: Karina Andersen. Korrektur: Anja Adjoh. Isa i medvind og modvind 1 Isa er et synonym, men det

Læs mere

Sådan styrker du samarbejdet med lægen. - og får bedre behandling og livskvalitet

Sådan styrker du samarbejdet med lægen. - og får bedre behandling og livskvalitet Sådan styrker du samarbejdet med lægen - og får bedre behandling og livskvalitet Det handler om indsigt og kontrol I dette hæfte finder du vejledning og konkrete værktøjer til, hvordan du styrker samarbejdet

Læs mere

Region Midtjyllands folkesundhedsundersøgelse: Hvordan har du det? 2013

Region Midtjyllands folkesundhedsundersøgelse: Hvordan har du det? 2013 Region Midtjyllands folkesundhedsundersøgelse: Hvordan har du det? 2013 Hvordan har du det? 2013 er en spørgeskemaundersøgelse af borgernes sundhed, sygelighed og trivsel i Region Midtjylland. Undersøgelsen

Læs mere

Min Guide til Trisomi X

Min Guide til Trisomi X Min Guide til Trisomi X En Guide for Triple-X piger og deres forældre Skrevet af Kathleen Erskine Kathleen.e.erskine@gmail.com Kathleen Erskine var, da hun skrev hæftet, kandidatstuderende på Joan H. Marks

Læs mere

Når det gør ondt indeni

Når det gør ondt indeni Når det gør ondt indeni Temahæfte til udviklingshæmmede, pårørende og støttepersoner Sindslidelse Socialt Udviklingscenter SUS & Videnscenter for Psykiatri og Udviklingshæmning 1 Sygdom Når det gør ondt

Læs mere

Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014.

Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014. Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014. Vædderen: På hovedet. Retvendt. på hovedet. Omgiv dig med et smaragdgrønt lys, og lad universet heale dig. Du er mere følsom end man umiddelbar tror ved første

Læs mere

Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage

Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage Rygestop har været og er til stadighed en stor udfordring for rigtigt mange danskere. Mænd og kvinder kæmper med at få bugt med vanen. Alle prøver

Læs mere

Beck Depressions Test - ( søg: BDI = Beck Depression Inventory). Hvilket af disse 4 x 21 udsagn beskriver bedst, det som du føler?

Beck Depressions Test - ( søg: BDI = Beck Depression Inventory). Hvilket af disse 4 x 21 udsagn beskriver bedst, det som du føler? Beck Depressions Test - ( søg: BDI = Beck Depression Inventory). Hvilket af disse 4 x 21 udsagn beskriver bedst, det som du føler? På den følgende liste skal du finde de emotionelle sætninger og udsagn,

Læs mere

Region Midtjyllands folkesundhedsundersøgelse: Hvordan har du det? 2010

Region Midtjyllands folkesundhedsundersøgelse: Hvordan har du det? 2010 Region Midtjyllands folkesundhedsundersøgelse: Hvordan har du det? 2010 Hvordan har du det? 2010 er en spørgeskemaundersøgelse af borgernes sundhed, sygelighed og trivsel. I kraft af en stikprøvens størrelse

Læs mere

VEJLE den 6. november 2014

VEJLE den 6. november 2014 VEJLE den 6. november 2014 Irene Oestrich, Psykolog., Ph.D. Adj. professor SKOLEN FOR EVIDENSBASERET PSYKOTERAPI REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI 1 retten til at blive elsket uden at skulle gøre noget for

Læs mere

HR OG PERSONALE SUNDHEDSSTRATEGI

HR OG PERSONALE SUNDHEDSSTRATEGI HR OG PERSONALE SUNDHEDSSTRATEGI SUNDHEDSSTRATEGI Sundhedsstrategien i store træk Sundhed og trivsel et godt arbejdsmiljø i det hele taget er vigtige elementer i den attraktive arbejdsplads. Strategien

Læs mere

Kommunikation. 19. januar 2010. Århus Universitetshospital Skejby. v/ Livsstilsterapeut Susanne Anthony. www.sanneanthony.dk. www.sanneanthony.

Kommunikation. 19. januar 2010. Århus Universitetshospital Skejby. v/ Livsstilsterapeut Susanne Anthony. www.sanneanthony.dk. www.sanneanthony. Kommunikation Århus Universitetshospital Skejby 19. januar 2010 v/ Livsstilsterapeut Susanne Anthony CV for Susanne Anthony E.F.T. Terapeut 2006 Hypnose Terapeut 2004 NLP-psykoterapeut 1999 Reg.Lægemiddelkonsulent

Læs mere

Selvværd og selvtillid - hvordan styrker vi vores eget og vore børns selvværd?

Selvværd og selvtillid - hvordan styrker vi vores eget og vore børns selvværd? Selvværd og selvtillid - hvordan styrker vi vores eget og vore børns selvværd? Psykolog, aut. Aida Hougaard Andersen Sædden kirke, aleneforældrenetværket 27. feb. 2015 Aftenens underemner 1. Definitioner

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

Når 2 bliver til 3. hvad så med sexlivet? Denne pjece henvender sig især til par der venter, eller lige har fået, deres første barn

Når 2 bliver til 3. hvad så med sexlivet? Denne pjece henvender sig især til par der venter, eller lige har fået, deres første barn Når 2 bliver til 3 hvad så med sexlivet? Denne pjece henvender sig især til par der venter, eller lige har fået, deres første barn Det er naturligt og normalt at være gravid Men under graviditeten sker

Læs mere

Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen

Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen Passion-for-life.dk - handler om at få eller beholde den fulde appetit på livet. At udleve sit fulde potentiale. Her er værktøjer til at tage det første skridt

Læs mere

G UDDRA m ø b e r g s f o r l a g

G UDDRA m ø b e r g s f o r l a g m ø b e r g s f o r l a g UDDRAG Indhold forord 7 INDLEDNING 9 12 Fællestræk 15 Er du også særligt sensitiv? 16 Forskningen bag Overstimulering 17 18 Hvad er stimulering? 18 Tilpas stimulering 21 Kilder

Læs mere

21 NÅR ÉN IGEN BLIVER TIL TO

21 NÅR ÉN IGEN BLIVER TIL TO 135 21 NÅR ÉN IGEN BLIVER TIL TO I dag lever vi længere, og mister vi vores ægtefælle som 60-70 årig, kan vi sagtens forvente at have mange år tilbage. Derfor er forestillingen om at møde en ny kæreste

Læs mere

Hvordan hjælper vi hinanden og os selv efter chokerende oplevelser

Hvordan hjælper vi hinanden og os selv efter chokerende oplevelser Hvordan hjælper vi hinanden og os selv efter chokerende oplevelser Udgivet af Psykologcentret Trekanten 1998 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 VORES REAKTIONER EFTER EN CHOKERENDE OPLEVELSE...3...3

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD

Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD Alle mennesker beder på et eller andet tidspunkt, selv om man måske ikke bekender sig som troende. Når man oplever livskriser, så er det

Læs mere

Hvordan har du det? 2010

Hvordan har du det? 2010 Hvordan har du det? 2010 Sundhedsprofil for region og kommuner unge Sammenfatning Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Hvordan har du det? 2010 Sundhedsprofil for region og kommuner unge sammenfatning Udarbejdet

Læs mere

Den enkelte kan være næsten usynlig i et stort fællesskab

Den enkelte kan være næsten usynlig i et stort fællesskab Den enkelte kan være næsten usynlig i et stort fællesskab Det er som regel lederen, der slår tonen an Men ikke alle er lige konstruktive Krav Regler Kontrol Den forkerte chef kan give dig hovedpine Og

Læs mere

dit selvværd Guide Sådan styrker du Guide: Guide: 5 veje til et bedre selvværd Vil du læse mere? sider

dit selvværd Guide Sådan styrker du Guide: Guide: 5 veje til et bedre selvværd Vil du læse mere? sider Foto: Iris Guide Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 16 sider Guide: Sådan styrker du dit selvværd Guide: 5 veje til et bedre selvværd Vil du læse mere? Styrk dit selvværd INDHOLD I DETTE

Læs mere

Mere om at give og modtage feedback

Mere om at give og modtage feedback Mere om at give og modtage feedback Der synes bred enighed om principperne for god feedback. Jeg har i 2006 formuleret en række principper her: http://www.lederweb.dk/personale/coaching/artikel/79522/at

Læs mere

Viden om børn og unge der vokser op i familier med alkoholproblemer

Viden om børn og unge der vokser op i familier med alkoholproblemer Viden om børn og unge der vokser op i familier med alkoholproblemer Oplæg Nyborg Strand November 2012 Talkshoppens program: Dynamikken i alkoholfamilien Prægninger og belastninger for barnet/den unge Recovery

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34

15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34 15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34 Herre, lær mig at søge dit rige og din retfærdighed og giv mig så alt andet i tilgift. AMEN Ja, den er god med dig, Jesus! Sådan fristes

Læs mere

SELVVÆRD, SELVVÆRD OG MENNESKEVÆRD SEPTEMBER 2015 STOLPEGÅRDEN

SELVVÆRD, SELVVÆRD OG MENNESKEVÆRD SEPTEMBER 2015 STOLPEGÅRDEN SELVVÆRD, SELVVÆRD OG MENNESKEVÆRD SEPTEMBER 2015 STOLPEGÅRDEN, Psykolog., Ph.D., Adj. professor SKOLEN FOR EVIDENSBASERET PSYKOTERAPI REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI Selvtillid og selvværd Personlig styrke

Læs mere

Lyset peger på dig. Du kan gøre en forskel!

Lyset peger på dig. Du kan gøre en forskel! Lyset peger på dig Du kan gøre en forskel! Hvis I har brug for hjælp Børne- og ungetelefonen 134 Åbningstid: Alle ugens dage kl. 19.00-21.00. Som led i forebyggelsen af selvmord og seksuelt misbrug af

Læs mere

Sund psykisk udvikling hos børn. til forældre

Sund psykisk udvikling hos børn. til forældre Sund psykisk udvikling hos børn til forældre Ingen enkle svar Alle forældre er optaget af, hvordan man bedst muligt ruster sit barn til at møde verdens udfordringer. Hvordan sikrer man barnet en sund,

Læs mere

Jeg kan mærke hvordan du har det

Jeg kan mærke hvordan du har det OM UNDERRETNING Jeg kan mærke hvordan du har det Børn, der er i klemme, bør i alle tilfælde være i den heldige situation, at du er lige i nærheden. Alle børn har ret til en god og tryg opvækst Desværre

Læs mere

Jeg har ønsket at skrive en lille letlæst bog om

Jeg har ønsket at skrive en lille letlæst bog om INDLEDNING Jeg har ønsket at skrive en lille letlæst bog om selvværd med håb om, at så mange som muligt kan få indblik i selvværdets grundlæggende betydning for vores velbefindende og for at give nogle

Læs mere

Ikke rigtig voksen, ikke rigtig barn

Ikke rigtig voksen, ikke rigtig barn Unge på vej Ikke rigtig voksen, ikke rigtig barn Måske tror du, at du er den eneste, der oplever svære tanker, men sandheden er, at der formentlig er mange andre i din klasse, der gør sig mange af de samme

Læs mere

Kærestevold. Vold er ikke løsningen, Nuuk 26. November, Nina Schütt

Kærestevold. Vold er ikke løsningen, Nuuk 26. November, Nina Schütt Kærestevold Vold er ikke løsningen, Nuuk 26. November, Nina Schütt Bliver tæsket af min kæreste hver gang han syntes jeg siger noget forkert eller gør noget, men vil ik melde det fordi jeg elsker ham.

Læs mere

Dit Liv, Dine Rødder, Din Vej. af Jim HD

Dit Liv, Dine Rødder, Din Vej. af Jim HD Dit Liv, Dine Rødder, Din Vej af Jim HD Indholdsfortegnelse Kære dagbog...3 22-03-2230...3 23-03-2230...3 29-03-2230...3 01-04-2230...3 02-04-2230...4 04-04-2230...4 2230/05/04...4 28-06-2230...4 07-10-2230...4

Læs mere

Du bliver hvad du tænker SELVVÆRD SELVINDSIGT SELVTILLID SUCCES

Du bliver hvad du tænker SELVVÆRD SELVINDSIGT SELVTILLID SUCCES Du bliver hvad du tænker SELVVÆRD SELVINDSIGT SELVTILLID SUCCES Indholdsfortegnelse Forord 4 1. Selvindsigt en gave du selv skal finde! 7 2. Mentale principper for dine tanker og handlinger 10 Princippet

Læs mere

Er jeg en addict? Copyright 2004 by Narcotics Anonymous World Services, Inc. Alle rettigheder forbeholdes.

Er jeg en addict? Copyright 2004 by Narcotics Anonymous World Services, Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Er jeg en addict? Dette er en oversættelse af litteratur, godkendt at NA Fællesskabet. Copyright 2004 by Narcotics Anonymous World Services, Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Kun du kan svare på dette

Læs mere

Handleplan for personalet i forbindelse med forebyggelse af selvmord hos ældre

Handleplan for personalet i forbindelse med forebyggelse af selvmord hos ældre Handleplan for personalet i forbindelse med forebyggelse af selvmord hos ældre Formål: at undgå selvmord og selvmordsforsøg Mål: at personalet kan opfange og videregive symptomer på -depression (kender

Læs mere

Om at gå efter drømmen

Om at gå efter drømmen Om at gå efter drømmen Hvad laver du?, bliver jeg spurgt. Jeg rådgiver om indretning. Mange nikker, når jeg siger det de ved nemlig godt, hvad det er. En slags styling. Det er en udbredt opfattelse, at

Læs mere

Har du en strategi for dit liv?

Har du en strategi for dit liv? Har du en strategi for dit liv? Det vigtigste i livet For nogle år siden arbejdede jeg med en topleder, der på det tidspunkt var tæt på de 60 år. Lars havde haft succes. Han havde skabt vækst i den virksomhed,

Læs mere

Med barnet i centrum. Når samarbejdet er svært

Med barnet i centrum. Når samarbejdet er svært Med barnet i centrum Pjece om forældremyndighed, barnets bopæl, samvær, barnets rettigheder, børnesagkyndig rådgivning, konfliktmægling og parrådgivning Når samarbejdet er svært Pjecen er udarbejdet af

Læs mere

6 grunde til at du skal tænke på dig selv

6 grunde til at du skal tænke på dig selv 6 grunde til at du skal tænke på dig selv Grund nr. 1 Ellers risikerer du at blive fysisk syg, få stress, blive udbrændt, deprimeret, komme til at lide af søvnløshed og miste sociale relationer Undersøgelser

Læs mere

Forelsket i den forkerte.

Forelsket i den forkerte. Forelsket i den forkerte. Guds gode gave Enhver der har prøvet at være forelsket véd, at det er en følelse og en stemning ud over det almindelige. Triste og grå dage bliver pludselig til dage med solskin.

Læs mere

SCL - 90 -R. Navn: Eksempel på afkrydsning. Vejledning:

SCL - 90 -R. Navn: Eksempel på afkrydsning. Vejledning: SCL - 9 -R Navn: Vejledning: I skemaet er der anført en række problemer og gener, som man undertiden kan have. Læs punkterne igennem ét ad gangen og sæt derefter et kryds ved det tal, der bedst beskriver

Læs mere

Frugtfaste. Fadervor. Jabes bøn

Frugtfaste. Fadervor. Jabes bøn Frugtfaste Faste er en vej til at rense ud i dit liv og åbne din ånd. Her finder du en frugtfaste, som varer 10 dage. Selve programmet, kræver ikke meget af dig, kun at du er frisk på at spise frugt morgen,

Læs mere

Den lille dreng og den kloge minister.

Den lille dreng og den kloge minister. Den lille dreng og den kloge minister. Der var engang en minister som var så klog at han kunne undvære hovedet. Han beholdt det dog alligevel, men det havde gjort ingen forskel om han havde mistet det,

Læs mere

Ulvevinter. ildbrande raser mod arnens bål høj hede spiller mod himlen s. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter

Ulvevinter. ildbrande raser mod arnens bål høj hede spiller mod himlen s. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter Vagn af edevold Du er født og opvokset på gården edevold. Der var meget arbejde, men I manglede ikke noget. De glade dage sluttede, da det viste sig at din fader havde spillet sig til en stor gæld. I måtte

Læs mere

OPHOLDSSTEDET SKARBYVEJ

OPHOLDSSTEDET SKARBYVEJ for socialt belastede unge i alderen 12-18 år ucceshistorier De unge på karbyvej har mere end rigeligt at slås med. På trods af det kæmper vi os i fællesskab til den ene succes efter den anden. Vi er stolte,

Læs mere

Netværksforum Region Midt Forebyggende hjemmebesøg November 2012

Netværksforum Region Midt Forebyggende hjemmebesøg November 2012 Netværksforum Region Midt Forebyggende hjemmebesøg November 2012. Bente Høy, MPH, Ph.D. 1 Styregruppe Margit Andersen, Anne Marie Olsen, Karen Grøn, Lene Dørfler, Henning Jensen, Bente Høy Bente Høy, MPH,

Læs mere

ROLLE AF MARIANNE HARTZ THOMAS OG DORTHE LA COUR

ROLLE AF MARIANNE HARTZ THOMAS OG DORTHE LA COUR ROLLE AF MARIANNE HARTZ THOMAS OG DORTHE LA COUR Det er først for nylig, at mænd er beg yndt at reflektere over deres køn. Drenge og mænd er historisk set ikke opdraget til at skulle tale om maskulinitet,

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Når boligen bliver et HJeM

Når boligen bliver et HJeM fotos: bam/scanpix Når boligen bliver et HJeM Vores hjem er ikke blot vores bolig, den er en del af os selv og vores identitet. På godt og ondt for vi er ikke så gode til at acceptere forskellighed og

Læs mere

Find nye veje i følelsernes labyrint

Find nye veje i følelsernes labyrint Find nye veje i følelsernes labyrint Indholdsfortegnelse Forord 7 Indledning 9 Kap 1: Find din primære følelse i nuet 11 Kap 2: Læg afstand til dine tanker 19 Kap 3: Undgå unødvendige konflikter 23 Kap

Læs mere

Øget risiko For begyndere

Øget risiko For begyndere Øget risiko For begyndere Vi ser det dagligt i medierne: Ny undersøgelse viser 20 % øget risiko for at udvikle (et eller andet ubehageligt eller dødeligt) hvis man (gør noget som Sundhedsstyrelsen eller

Læs mere

Sådan hjælper du dine børn bedst gennem skilsmissen

Sådan hjælper du dine børn bedst gennem skilsmissen Sådan hjælper du dine børn bedst gennem skilsmissen Når kærligheden mellem to voksne blegner, og forholdet bliver for problemfyldt, trist eller uoverskueligt, vælger mange at gå hver til sit og søge om

Læs mere

Giv nattevagten et servicetjek

Giv nattevagten et servicetjek Giv nattevagten et servicetjek Fra tid til anden kan det være en god ide at gennemgå arbejdspladsens funktioner for at vurdere, om noget kan planlægges eller udføres bedre. Dette gælder også planlægning

Læs mere

EFTERFØDSELSREAKTIONER

EFTERFØDSELSREAKTIONER FOREBYGGELSE AF EFTERFØDSELSREAKTIONER GUIDELINES Af LISBETH VILLUMSEN Statistisk set løber mindst hver fjerde kvinde og hver syvende mand ind i reaktioner/depressioner i forbindelse med at få barn. Reaktionerne

Læs mere