Hvis man ikke kender fortiden, forstår man ikke nutiden og egner sig ikke til at forme fremtiden. (Simone Weil)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvis man ikke kender fortiden, forstår man ikke nutiden og egner sig ikke til at forme fremtiden. (Simone Weil)"

Transkript

1 Vidste du at du har nemmere ved at huske ny lærdom, hvis du tager en lur umiddelbart bagefter? Så lagres de nye informationer bedre, ens hvis du fortsætter din dag i vågen tilstand, viser en ny undersøgelse. (Kilde : Iform) Vi tæller ikke tid, vi nyder den. (Torben Søndeskov, frivillig arbejder) En glæde jager hundrede sorger på fulgt. (Lao-Tse) Det er ikke verden, som er blevet så meget værre, det er nyhedsformidlingen, der er blevet så meget bedre. (Chesterton) Hvis man ikke kender fortiden, forstår man ikke nutiden og egner sig ikke til at forme fremtiden. (Simone Weil) Den, som mister sine penge, taber meget; den, som mister en ven, taber mere; men den, som mister modet, taber alt. (Miguel de Cervantes Saavedra, spansk forfatter) Livet skal leves ihjel. (Holst, tidl. guitarist i GNAGS) Tvivl er den forhal, vi alle må gå igennem, før vi kan træde ind i visdommens tempel. Det er langt mere interessant at leve nu, end da jeg var yngre, for nu har jeg livserfaring. (Joan Ørting) Tålmodighed er det, forældre har, når der er andre til stede. (Franklin P. Jones) Det er et helvede at blive ældre... du studerer dit ansigtet i spejlet og finder ud af at noget mangler, nemlig fremtiden. (Woody Allen) Man skal leve et helt liv, selv om man kun er en halv familie. Vidste du at en person, der kører 3 kilometer for at købe en lottokupon, har større chance for at blive dræbt end for at vinde? Du kan ikke sælge et plettet æble i supermarkedet, men du kan sælge et smagsløst ét, bare det skinner, er jævnt og glat, ensartet og farvestrålende. Det er ikke nok at du tilbyder åbenlys kvalitet - det skal også have et indhold. (Elspeth Huxley)

2 Positive tanker påvirker, hvordan du har det, og hvad du kan præstere - og rent faktisk påvirker du dine tanker mere end du tror. Positive tanker giver dig energi mens de negative dræner dig. Husk, at alle de negative tanker, som du gør dig, ofte er ubevidste og en dårlig vane, da de er spild af tid og uden resultater. Så prøv istedet at fokusere på dine positive tanker, skab konstruktive mål og tænk dig glad. (Kilde: FitLiving 08/2010) Selvtillid kommer ikke af hele tiden at have ret, men af ikke at være bange for at tage fejl. (Peter T. McIntyre) De fleste bruger mere tid og flere kræfter på at snakke om et problem end at løse det. (Henry Ford) Det er ironisk, men sandt, at ledere, som glemmer relationerne og fokuserer for meget på resultaterne, skaber dårligere resultater. Hvis din mand har svært ved at falde i søvn, kan det hjælpe og sige " Jeg tror, vi skal tale om vores forhold ". (Rita Rudner) På en måde kan vi lærer mere af børn end de kan lære af os. (Theodor Gottlieb von Hippell) Nye indsigter giver nye udsigter. (Finsk ordsprog) Det bedste ved at være kendt er, at hvis du kommer til at sige noget forkert, tror de andre er det er dem selv der er noget galt med. (Henry Kissinger) Det menneske som indtager et festmåltid hver dag, spiser aldrig et godt måltid. (Thomas Fuller) Bær hver dag en kurv med grus til det samme sted, og du er i gang med at bygge et bjerg. (Kung-fu-tse) Du svigter dig selv, når... du siger ja, når du helst vil sige nej. du lyver i stedet for at tage en ærlig snak. du ignorerer dine egne behov. du ikke lige får tid til kærligheden... til dig selv og/eller din partner. En anden dag... du pakker dine drømme væk pga. manglende tid, penge og overskud. du ikke tror på din indre stemme, intuition og mavefornemmelse. du ikke tør vise det, du er og vil. du holder dig tilbage, fordi du tror, andre er bedre, dygtigere, mere kompetente. du giver andre skylden i stedet for at fokusere på, hvad du kan gøre. Hvis man beskriver for mange detaljer overlader man ikke ret meget til fantasien.

3 Honorer den medarbejder, der stiller det mest kritiske spørgsmål. (fra bogen Hurra der er krise) Hvis man spørger ældre mennesker fortryder de sjældent noget af det de har gjort, men fortryder nogle af de ting de ikke fik gjort. Tænk at du allerede nu får den indsigt. Den kærlighed vi giver til andre er den eneste vi må beholde. (Køleskabsmagnet) Vær opmærksom på dine fjender, for de er de første til at opdage dine fejl. (Antisthenes) Det er ikke tilstrækkeligt at lade være med at sige at lyve, i visse tilfælde må man også sige sandheden. (Indira Gandhi) En krise er en frygtelig ting at spilde. (Paul Romer, amerikansk økonom, Stanford University) Vi kvinder taler meget, men ikke desto mindre siger vi kun halvdelen af det vi ved. (Nancy Astor) Når kærligheden gør tegn til dig så følg den selvom dens veje er vanskelige og stejle. (Kahlil Gibran) Mit kærlighedsliv volder mig ingen kvaler. jeg elsker mig selv og har ingen rivaler. (Graffiti fra bogen "Tarzan er død, Jane er på Femø") Det er ikke hvad mennesker tænker der er vigtigt, men grunden til at de tænker det de gør. (Eugene Ionesco) Et tog skal køre på skinner. Dine tanker bør derimod finde mere spændende veje. Jeg har et højere formål end penge. (TV-kokken Claus Meyer) Tiden læger alle sår og erstatter dem med nogle nye. (Sigurd Hoel) Kærligheden er en frugt som kan høstets til alle årstider, og som bestandigt er indenfor rækkevidde for alle. (Mother Theresa) Vidste du at kvinder især dyrker motion for at komme i form, tabe sig eller se godt ud? Mænd gør det først og fremmest for at have det sjovt, koble af og være sammen med andre. Det viser KRAMundersøgelsen fra Statens Institut for Folkesundhed.

4 Det er uden undtagelse et eventyr hver gang 2 mennesker finder sammen og bestemmer sig for at leve livet sammen. (Ari Behn) Tillid kommer ikke af at have alle svar. Tillid kommer af at være åben for alle spørgsmål. (Earl Grye Stevens) Humor er en alvorlig sag. Det vores eneste værn mod fortvivlelse og depression. (Tor Åge Bringsværd) Mennesker er ofte mere tilbøjelige til at bruge et forstørrelsesglas til at finde andres fejl, istedet for at bruge et spejl til at opdage sine egne. (Lucius Annæus Seneca) Lykke er ikke et mål, vi når for enden af livets vej - det er selve den måde, vi lever vores liv på. (Aristoteles) Det eneste vi behøver at frygte, er selve frygten. (Franklin D. Roosevelt) Alt for meget stabilitet forhindrer fremskridt. (Harold Wilkinson) Kvinder med kunstige bryster har 73% større risiko for at begå selvmord i forhold til andre kvinder. Det skyldes ikke brysterne, men at kvinderne ikke har fået løst problemer med f.eks. lavt selvværd eller depression. (American Journal of Epidimiology) 79 procent af alle kvinder siger, at de kan være lykkelige uden at være forelskede. (Kilde : Women's Health) Selv en god hest kan ikke bære 2 sadler. (Spansk Ordsprog) Der er arbejdstid. Og der er fritid, og så er der arbejdstid/fritid. (Stinne Bosse fra TRYG) At ville tage hævn svarer til at du griber ud efter nogle brændende kul for at kaste dem efter nogen. Du brænder dig, og er sikkert den eneste der kommer til skade. Sig ikke at du er fattig bare fordi din drøm ikke er gået i opfyldelse. Virkelig fattig er kun dem som aldrig har drømt. (Marie von Ebner-Eschenbach)

5 Du kan ikke få græs til at vokse ved at hive i stråene, kun ved at vande rødderne. (Afrikansk ordsprog) Fantasi er landet uden grænser som gør os alle til konger. I sproget er der kun et bogstav som skiller lykke og ulykke. I virkeligheden kan det være mindre. (Hans Børli) Hvis du har et dårligt mønster for noget, skal du skifte det ud med et nyt og godt mønster. Det ændrer ikke noget "bare" at beslutte at holde op med at gøre noget. Du skal putte noget istedet. (Kim Stryhn) HANDLING TALER HØJERE END ORD Hvis forældre spiste mere frugt og grønt, så ville deres børn gøre det samme, viser en undersøgelse af 200 femårige piger og deres forældre. De forældre, der forsøgte at presse deres børn til at spise mere frugt og grønt, var ironisk nok dem, der selv spiste mindst. Undersøgelsen viste, at deres døtre spiste 1,6 portioner mindre frugt og grønt end døtrene fra de forældre, der brugte mindre pres. (Kilde: Journal of the American Dietetic Association) Så længe du tror på din drøm, er den ikke længere bare en drøm. Så er den virkelighed. Vaner er til at begynde med som trådene i et spindelvæv - sidenhen bliver de til reb. (Spansk ordsprog) Det eneste der er mere tragisk end at have fundet sin passion, er at have fundet passionen, men ikke have modet til at udlevere den. (Pernille Melsted) Det kan koste meget at kæmpe, men det kan koste mere at lade være. Sår skabt af sværd kan hele, men sår skabt af ord kan ikke hele. (Japansk ordsprog) Mange gaver er forklædt som en investering. I håb et vist afkast eller pay-back fra modtageren. Noget-for-noget er noget andet end noget-for-gengæld. (Kim Stryhn) Mister jeg hjerneceller af at drikke alkohol? Selv om du drikker så meget, at du bliver beruset, dræber alkoholen ikke hjerneceller permanent. Alkoholen sløver blot hjernecellerne i deres kommunikation med hinanden ved at dræbe såkaldte gliaceller, der videregiver nerveimpulserne. Men selv om det kan tage et stykke tid, bygges cellerne op igen, og du har ikke taget permanent skade. Vidste du, at hvis du skærer en time af din nattesøvn hver nat, vil din hjerneaktivitet og reaktionsevne efter 2 uger svare til, at du slet ikke har sovet i 2 døgn?

6 »Skal jeg lige tage øjenbrynene?«spørger frisøren. Første gang, man får det spørgsmål, undrer man sig. Hvad vil han med dem? Prøver han at være sjov? Har han drukket af brillantinen? Det, som frisøren i virkeligheden siger, er: Du er blevet halvgammel. Dine øjenbryn er begyndt at leve deres eget liv. I resten af dit liv skal de klippes! (Kilde : Fra Gorm Vølvers og Bjarne Schillings»Håndbog for halvgamle mænd«) Anonyme gode gerninger kan bedst sammenlignes med en underjordisk kilde som virker i det skjulte for at gøre jorden mere frugtbar. (Thomas Carlyle) Universelle drømme : 1. Drømmen om at skrive en bog. 2. Drømmen at rykke teltpælene op. 3. Drømmen om at leve af sin passion. 4. Drømmen om at starte eget firma 5. Flere penge 6. Mere tid 7. Frihed Livet handler 10 procent om, hvad der sker for dig - og 90 procent om, hvordan du reagerer på det. (Charles R. Swindoll, Amerkansk forfatter) Hvis ikke du har en drøm, vil du hellere aldrig opleve at en drøm går i opfyldelse. (Oscar Hammerstein) Jalousi er kunsten at såre sig selv mere end man sårer andre. (Alexander Dumas D.Y.) Vil De ikke stige ud i min have? Jeg vil gerne, at mine roser ser Dem. (Richard B. Sheridan ) Lyst begynder ved champagnen - ikke trussekanten. Gør en ting ad gangen Tror du, at du roligt kan lægge mascara eller sende en sms, mens du kører bil, fordi du er kvinde - og dermed pr. definition dygtig til at multitaske? Glem det. Et studie fra Utah har vist, at kun ca. 2,5 % af befolkningen rent faktisk er så gode til at multitaske, at de kan køre bil og gøre andre ting på én gang, uden at det går ud over deres evne til at styre sikkert igennem trafikken. (Kilde: University of Utah) Jeg er ikke skaldet. Mit hoved er bare solpanel for en sex-maskine. (Kojak) Mange mennesker interesserer sig alt for meget for hvad de har istedet for hvad de er. (Johannes XXIII)

7 Hvis du ændrer/forandrer ting i din ydre verden, er der ingen sikkerhed for, at forandringen ændrer noget i dig. Hvis du derimod ænder noget inde i dig, vil du hurtigt kunne konstatere at det forandrer alt omkring dig. Derfor innoverer dine medarbejdere ikke Når nu alle taler om, hvor vigtig innovation er for virksomhedens overlevelse, hvorfor er det så lige, at dine medarbejdere stadig ikke overdynger dig med ideer til nye produkter, processer og services? Det er der en meget konkret grund til, beretter Academy of Management Journal efter en grundig undersøgelse. Forklaringen er:»image risks«. Forstået således at specielt medarbejdere, hvis jobbeskrivelse ikke eksplicit indeholder en udviklingsfunktion, er bange for, at deres kolleger vil se skævt til dem, hvis de forsøger at opfinde bedre måder at gøre tingene på. l visse tilfælde, fortæller undersøgelsen, er medarbejdere ligefrem angste for at»provokere vrede blandt kolleger, som er tilfredse med status quo...«. God ledelse kan imidlertid afhjælpe problemet. Innovationsparatheden stiger nemlig markant i de virksomheder, hvor ledelsen formår at skabe et miljø, hvor medarbejderne føler sig inviteret til at angribe problemer og muligheder på nye måder, og hvor der således bliver skabt en psykologisk licens til at innovere. Nogle gange må vi nærmest råbe til folk, at det er dem, der har brugt pengene, ikke andre. Det er dit køleskab, dine nye bryster, din bil, dine kontokort - ingen har slæbt dig ned i banken og fået dig til at underskrive et lån på kr. (Forbrugsjurist Mette Reissmann til Politiken) Det kræver større mod at sige sandheden til sine venner end til sine fjender. (Furgot) Lad fortiden være fortid. Og fremtiden være fremtid. Lev i nuet. (Richard Jahnke) Hvis du er ensom når du er aleme, er du i dårligt selskab. (Jean-Paul Sartre) Vidste du at hver gang temperaturen stiger med 9 grader, stiger risikoen for hovedpine med 8%. (Kilde : Magasinet Neurology) Det er en kunst i livet at få det der fylder ens tid til også at være det der fylder ens liv. Ondskab skyldes mangel på indlevelse. (Den amerikanske militærpsykolog ved Nürnberg-processen som forklaring på hvordan 2.verdenskrig kune finde sted) Selvom du kommer læbestift på en gris er det stadigvæk en gris. Stol på din mavefornemmelse. Den er aldrig forkert. (Oprah Winfrey)

8 Du står til ansvar overfor dig selv for dine handlinger. Søg ikke beskyttelse hos ydre autoriteter. (Jiddu Krisnamurti) Hvis du vil virkeliggøre dine drømme, må du først vågne op. (André Sigfried) Livet er opdelt i faser. Bliver du hængende for længe i en dårlig fase, går du glip af den næste. Den kan ikke genskabes og er tabt. Sørg derfor at være der hvor du virkelig ønsker at være. Hvad kan man egentlig eje, når livet også kun er til lån? (Arnulf Øverland) Hvad kan jeg give i stedet for hvad kan jeg få? (Kim Stryhn) Vi er forskellige, men alligevel mere ens end forskellige, selv om vi ikke tror det. Vi hungrer generelt efter de samme ting, hvad enten man er mandestripper, sidder i Thylejren eller er gadenarkoman. Det er kærlighed med stort K. (Bubber) Nu fortæller amerikanske psykologer, at der faktisk er noget om, at følelser gør blind - i hvert fald når det gælder jalousi. Og når det gælder kvinder, l en serie computerforsøg med forelskede par, der var placeret ved hver sin skærm side om side, opdagede de nemlig, at de kvindelige forsøgspersoner mistede overblikket, når de fik at vide, at deres partner sad og bedømte billeder af smukke kvinder. De blev simpelthen ude af stand til at løse deres egen opgave: at få øje på bestemte landskabsmotiver i en hurtigt strømmende billedserie, jo mere jaloux kvinderne blev, desto sværere blev det for dem at spotte landskaberne. Men så snart de ikke længere følte sig jaloux, kunne de sagtens løse opgaven igen. Så psykologerne mener nu at have vist, at følelser, der er involveret i sociale relationer, ikke blot påvirker vores mentale og fysiske sundhed, men tilsyneladende også helt bogstaveligt kan påvirke det, vi ser. Forsøgene fortæller ikke noget om, hvorvidt mænd har det på samme måde. (KILDE: UNIVERSITY OF DELAWARE) Derfor bliver vi jaloux Helt firkantet har man længe sagt, at mandens jalousi primært bliver vakt, hvis partneren er seksuelt utro. Ud fra et evolutionært synspunkt kan han ikke holde ud at tænke på, at en anden han skal opdrage hans afkom. Derfor skal hun holde sig på måtten. Kvinden derimod er mest sårbar over for følelsesmæssig utroskab, fordi det bringer hendes behov for sikkerhed og beskyttelse i fare. Derfor skal han holde sig på måtten. Nye undersøgelser viser imidlertid, at det snarere er den enkeltes barndomserfaringer, som bliver afgørende for jalousimønsteret, og ikke kønnet i sig selv. Forskerne spurgte 400 forsøgsdeltagere, hvad der ville være sværest for dem at bære, og både mænd og kvinder med usikker forældretilknytning i barndommen viste sig at være mest sensible over for seksuel utroskab. De tillægger sig typisk en: "Jeg skal nok klare mig selv"-holdning, som ville blive voldsomt udfordret ved eventuelle sidespring fra partnerens side. Hvad gør dig jaloux? (Kilde: Scientific American) Mod er at være skræmt til døde og alligevel sadle op! (John Wayne, afdød westernhelt)

Lykken er at føle sig god nok, præcis som man er.

Lykken er at føle sig god nok, præcis som man er. Hvad er selvværd? Selvværd er tilfredshed med at være den, man er, og med det, man gør. Det er definitionen i Nudansk Ordbog, en definition, jeg synes er god. Helt grundlæggende handler det om din mening

Læs mere

Livet er dit Tag det, brug det, skab det!

Livet er dit Tag det, brug det, skab det! Livet er dit Tag det, brug det, skab det! Elevbog Søren Ventegodt Forskningscenter for Livskvalitet Version 5.0 REttet 30. oktober 1996 af IR for konsistens med opgavehæfte Stavekontrol er kørt. Endnu

Læs mere

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom

du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom Du er ikke alene Hjerteforeningen. 2009 Tekst: Helle Spindler, cand. psych., ph.d, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet Grafisk

Læs mere

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ 1 DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ af Barbara Berger (Copyright Barbara Berger 2000/2009) 2 Indhold Introduktion 3 De Mentale Love / Måden sindet fungerer på - Loven om at tanker opstår 4 - Loven

Læs mere

Lene. Jeg er født og opvokset i Randers med min mor, far og storesøster. Min mor og far er sammen det første år af mit liv, hvorefter de blev skilt pga. min fars utroskab med flere kvinder. Jeg bliver

Læs mere

De seks frygte mennesker hader forandring

De seks frygte mennesker hader forandring Af Soulaima Gourani #SoulaimaGourani www.soulaima.com De seks frygte mennesker hader forandring Du er lige blevet bedt af mig på dagens foredrag om at være mere nytænkende, kreativ og modig. Meget tyder

Læs mere

BLIV EN GLADERE KÆRESTE

BLIV EN GLADERE KÆRESTE BLIV EN GLADERE KÆRESTE Af Carl-Mar Møller Carl-Mar Møller Avderødvej 45 2980 Kokkedal www.carl-mar.dk 77@Carl-Mar Møller www.parterapeutskolen.dk Sexolog og Parterapeut Skolen Udgivet som e-bog i 2012

Læs mere

Lykke. Lykke er. overmand. eksplodere. er i maven. negative. dæmper de. en ny bil (fysisk. lykke) når et spørgsmål om Hemingway)

Lykke. Lykke er. overmand. eksplodere. er i maven. negative. dæmper de. en ny bil (fysisk. lykke) når et spørgsmål om Hemingway) 76 Lykke Formålet med livet er at søge lykke. Alle har ret til lykken, og man måå være paratt til at yde en indsats gennem hele livet ved, at udvikle og styrke dee positive mentale egenskaber, mens man

Læs mere

21 NÅR ÉN IGEN BLIVER TIL TO

21 NÅR ÉN IGEN BLIVER TIL TO 135 21 NÅR ÉN IGEN BLIVER TIL TO I dag lever vi længere, og mister vi vores ægtefælle som 60-70 årig, kan vi sagtens forvente at have mange år tilbage. Derfor er forestillingen om at møde en ny kæreste

Læs mere

Når vi rammes af en voldsom hændelse

Når vi rammes af en voldsom hændelse Når vi rammes af en voldsom hændelse Håndbogen er udarbejdet som hjælp til dig, din famile og kollegaer. Når vi rammes af en voldsom hændelse En traumatisk hændelse er enhver begivenhed, der kan anses

Læs mere

BLIV DIN EGEN OMSORGSFULDE FORÆLDER

BLIV DIN EGEN OMSORGSFULDE FORÆLDER BLIV DIN EGEN OMSORGSFULDE FORÆLDER BEHOV FOR SELVREALISERING At opnå sine mål. Realisere og udvikle specielle potentiale og kompetencer. Højdepunktsoplevelser, spiritualitet. BEHOV FOR ANERKENDELSE Alle

Læs mere

STORT TEMA OM UTROSKAB. Skabt til utroskab. Tre må man være. Brager igennem. Clairvoyant afslører: Sådan bliver 2014

STORT TEMA OM UTROSKAB. Skabt til utroskab. Tre må man være. Brager igennem. Clairvoyant afslører: Sådan bliver 2014 A S T R O L O G I M A G A S I N E T N R. 1 2 0 1 4 P R I S : K R. 6 4,5 0 HOROSKOPET STORT TEMA OM UTROSKAB Skabt til utroskab Tre må man være Brager igennem Årshoroskoper Vinterhoroskoper Dag til dag-horoskoper

Læs mere

Sådan gør du DINE DRØMME TIL VIRKELIGHED

Sådan gør du DINE DRØMME TIL VIRKELIGHED Anja Nielsen og Anita Christensen Sådan gør du DINE DRØMME TIL VIRKELIGHED Hjertevarm, inspirerende og lærerig bog fra Cert. konsulent i ernæring og sundhed Anja Nielsen og tidligere tredobbelt verdensmester

Læs mere

HVORDAN SKABER DU STÆRKE BØRN?

HVORDAN SKABER DU STÆRKE BØRN? HVORDAN SKABER DU STÆRKE BØRN? af Carl-Mar Møller Carl-Mar Møller Avderødvej 45 2980 Kokkedal www.carl-mar.dk 77@Carl-Mar Møller www.parterapeutskolen.dk Sexolog og Parterapeut Skolen Udgivet som e-bog

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed

Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed KAPITEL 5 MÆND OG KVINDER ER FORSKELLIGE OGSÅ SOM JOBJÆGERE Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed sammen, som par. Citat fra mand

Læs mere

Efterladte forældre gør det godt

Efterladte forældre gør det godt Efterladte forældre gør det godt Af cand.psych.aut. Eva Helweg, faglig rådgivningschef i Børn Unge & Sorg Når et barn mister sin mor eller far, så slår det sikre fundament i deres tilværelse revner, og

Læs mere

forstå og derefter holde sig helt væk fra al alkohol i et stykke tid. Denne type pause holder bare aldrig og når han vender tilbage til at drikke, er

forstå og derefter holde sig helt væk fra al alkohol i et stykke tid. Denne type pause holder bare aldrig og når han vender tilbage til at drikke, er Lina: Mit navn er Lina og jeg er barn af en alkoholiker. Havde du mødt mig for et par år siden, ville den sætning have været næsten umulig for mig at skrive, men sådan er det heldigvis ikke i dag. For

Læs mere

Lad Gud være i fred 26-02-2011 1. Lad Gud være i fred 26-02-2011 2

Lad Gud være i fred 26-02-2011 1. Lad Gud være i fred 26-02-2011 2 Egoet og verden er vores fælles skema... 3 Lyset og glæden... 4 Martha og Maria.... 8 Hvornår får vi fred?... 10 Troen... 13 Julen er enden på alle ofre.... 15 Der er ingenting at se. Maria.... 18 De,

Læs mere

appendix Hvad er der i kassen?

appendix Hvad er der i kassen? appendix a Hvad er der i kassen? 121 Jeg går meget op i, hvad der er godt, og hvad der ikke er. Jeg er den første til at træde til og hjælpe andre. Jeg kan godt lide at stå i spidsen for andre. Jeg kan

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Tidligere udgivelser: Bog: Indtryk/Udtryk (2010) E-bog: Sig Nej Lær hvordan du får sagt fra i tide (2012)

Tidligere udgivelser: Bog: Indtryk/Udtryk (2010) E-bog: Sig Nej Lær hvordan du får sagt fra i tide (2012) Personlig POWER Anita Hummelshøj Mikkelsen. Professionel person- og relaionsudvikler Korrektur: Buttle Sprog & Formidling. Illustrationer: Michelle Erdmann ISBN: 978-87-994057-2-5 Udgivelsesår: 2012, 1.

Læs mere

VEJEN TIL INDRE FRED

VEJEN TIL INDRE FRED VEJEN TIL INDRE FRED Freds Pilgrim VEJEN TIL INDRE FRED Harmoniske principper for menneskelivet VISDOMS BØGERNE Sankt Ansgars Forlag Freds Pilgrim: Vejen til indre Fred Harmoniske principper for menneskelivet.

Læs mere

tema voksne børn og deres forældre Faderkærlighed Fem forældretyper Fra usund relation til gensidig respekt Nummer 2 2011 Bagagen fra barndommen

tema voksne børn og deres forældre Faderkærlighed Fem forældretyper Fra usund relation til gensidig respekt Nummer 2 2011 Bagagen fra barndommen tema Nummer 2 2011 voksne børn og deres forældre Bagagen fra barndommen Fra usund relation til gensidig respekt Om at give og modtage Faderkærlighed Fem forældretyper Hvordan gør vi det så? Når ungerne

Læs mere

Talentfuldekvinder.dk - Erhvervscoach og psykoterapeut Lisbeth Olesen Tlf.: 2949 4588 - mail@talentfuldekvinder.dk 1

Talentfuldekvinder.dk - Erhvervscoach og psykoterapeut Lisbeth Olesen Tlf.: 2949 4588 - mail@talentfuldekvinder.dk 1 Talentfuldekvinder.dk - Erhvervscoach og psykoterapeut Lisbeth Olesen Tlf.: 2949 4588 - mail@talentfuldekvinder.dk 1 Indholdsfortegnelse Forord 5 Kapitel 1 Introduktion 8 Hvad vil det sige "at være leder

Læs mere

En guide for transkønnede

En guide for transkønnede En guide for transkønnede Indholdsfortegnelse OM EN GUIDE FOR TRANSKØNNEDE... 3 FORORD... 4 AFSNIT 1. TRANSKØNNET HVAD BETYDER DET?... 7 AFSNIT 2. SPRING UD FOR FAMILIE & VENNER?... 13 AFSNIT 3. HORMONBEHANDLING

Læs mere