UDVALGET FOR BØRN OG UNGE REDUKTIONSBLOKKE , revideret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UDVALGET FOR BØRN OG UNGE REDUKTIONSBLOKKE 16.03.2010, revideret 23.03.2010"

Transkript

1 3.00 Skoler kr Sejladsprojektet Færdselsskolen Vindebyøre Lejrskole Juniorklubber Undervisningsassisteneter I alt = udgift, - = indtægt Nedlæggelse af sejladsprojektet Nedlæggelse af Sejladsprojektet forventes at give en årlig besparelse på ca kr., i 2010 dog kun 5/12 heraf svarende til kr. Sejlads- og kajakskolen holder til ved Thurø Bund og er et tilbud til både interne og eksterne brugere. Bl.a. tilbydes kommunens 6. klasser et ét-årigt forløb, og 5. klasserne tilbydes et engangsbesøg. Derudover benytter bl.a. idrætsskolerne tilbuddet 8 gange årligt med supplerende egenbetaling, og også specialskolerne gør brug af tilbuddet med en fast egenbetaling. Der afholdes løbende kajak-kurser for kommunens folkeskolelærere. Kommunens finansiering af sejladsprojektet udgør ca kr. årligt (i 2010-pris). Hertil kommer indtægtsdækket virksomhed på i alt ca kr. årligt, således at det samlede udgiftsbudget kommer op på ca kr. I projektet indgår 0,40 lærerstilling svarende til ca kr. årligt. Derudover købes instruktørtimer til undervisningsopgaver. Nedlægges projektet, kan der findes en årlig besparelse svarende til budgettet. Dette er dog under forudsætning af, at 0,4 lærerstilling kan forflyttes til én af kommunens folkeskoler. Nedlæggelse af projektet vil medføre en afledt reduktion af udgiften til befordring til eksterne aktiviteter, som betales centralt af skoleområdet, i 2009 svarende til i alt kr. Da der generelt er merforbrug på befordringskontoen, er dette beløb dog ikke medregnet i den anførte besparelse. Nedlæggelse af projektet kan desuden medføre en merudgift for skoler og andre brugere, hvis disse skoler/brugere skal finde andre alternativer i stedet for sejladsprojektets tilbud. Forflyttelse af ca. 0,4 lærerstilling. Nedlæggelse af Færdselsskolen og salg af grund Nedlæggelse af Færdselsskolen forventes at give en årlig besparelse kr., i 2010 dog kun 5/12 heraf svarende til kr. Dertil kan der evt. komme indtægter som følge af salg af grund og bygninger.

2 Færdselsskolen er beliggende på en kommunal grund ved Ring Nord. Færdselsskolen henvender sig til elever i 3. og 4. klasse, som kommer på besøg på skolen én gang i hvert skoleår. Besøgene omfatter både teori og praksis på bane, som i miniformat minder om den hverdag, de færdes i ude i trafikken. Kommunens finansiering af Færdselsskolen udgør kr. årligt (i 2010-pris). Lønnen udgør årligt ca kr. svarende til godt ¼ lærerstilling. Nedlægges projektet, kan der findes en årlig besparelse svarende til budgettet. Besparelsen i 2010 vil dog kun svare til 5/12 år. Derudover vil der kunne blive tale om indtægter som følge af salg af bygninger og grund. Nedlæggelse af projektet vil medføre en afledt reduktion af udgiften til befordring til eksterne aktiviteter, som betales centralt af skoleområdet, i 2009 svarende til i alt kr. Da der generelt er merforbrug på befordringskontoen, er dette beløb dog ikke medregnet i den anførte besparelse. Nedlæggelse af projektet kan desuden medføre en merudgift for skoler og andre brugere, hvis disse skoler/brugere skal finde andre alternativer i stedet for Færdselsskolens tilbud. Nedlæggelse vil få personalemæssige konsekvenser, idet der vil være tale om ændring af stillingens funktion eller nedlæggelse.??? Nedlæggelse af Vindebyøre Lejrskole og salg af grund Nedlæggelse af Vindebyøre Lejrskole forventes at give en årlig besparelse kr., i 2010 dog kun 5/12 heraf, svarende til kr. Dertil kan der evt. komme indtægter som følge af salg af grund og bygninger. Vindebyøre Lejrskole er beliggende på en naturskøn grund ved Svendborg Sund og anvendes af kommunens skoler og dagtilbud som lejrskole, primært for de yngste børn. Der er endvidere udlejning til andre kommuners skoler m.m. Kommunens finansiering af Vindebyøre Lejrskole udgør kr. årligt (i 2010-pris). Hertil kommer indtægtsdækket virksomhed på kr. årligt., således at det samlede udgiftsbudget kommer op på omkring kr. årligt. Lønudgiften til administration (sekretær) udgør årligt ca kr. Nedlægges lejrskolen kan der findes en årlig besparelse svarende til budgettet. Besparelsen i 2010 vil dog kun svare til 5/12 år. Derudover vil der kunne blive tale om indtægter som følge af salg af bygninger og grund. Nedlæggelse af Vindebyøre Lejrskole må forventes at medføre merudgifter for skoler og andre brugere, idet disse skoler/brugere skal finde andre alternativer til elevernes lejrskoleophold. Nedlæggelse vil få personalemæssige konsekvenser, idet lejrskolen administreres af en af skolesekretærerne i kommunen, som derfor får en andel af sine timer betalt fra lejrskolens budget.

3 Juniorklubber Den ny organisering af juniorklubområdet besluttet i Udvalget for Børn og Unge d. 3. marts 2010 betyder en besparelse i forhold til den oprindelige projektbeskrivelse. Besparelsen svarer i 2010 til kr., mens besparelsen i de følgende år er lidt mindre. I forbindelse med vedtagelse af budgetforlig for 2010 i oktober 2009 blev den økonomiske ramme for juniorklub-området besluttet udvidet med 1,2 mio. kr. i 2010 stigende til 3 mio. kr. i På møde i Udvalget for Børn og Unge d. 3. marts 2010 blev et punkt vedr. organisering af Juniorklubberne og optimering af den forebyggende indsats for børn og unge i Svendborg Kommune behandlet. Her besluttedes en organisering af området, som betyder en besparelse i forhold til den oprindelige projektbeskrivelse. Denne besparelse udgør i kr, i kr., i kr. og i 2013 og frem kr.?? I forhold til den oprindelige projektbeskrivelse indgår den ny stilling som områdeleder for fritidshjemmet Børnely og Hollbøllsminde Klub ikke længere i det tilførte budget i forbindelse med budgetforliget for I stedet skal finansieringen af stillingen nu findes inden for den eksisterende lønsum i fritidshjem/klub. Undervisningsassistenter stop for projekt Det igangsætte projekt med undervisningsassistenter stoppes, når pilotprojektet udløber 30. juni Herved kan der spares kr. i 2010 og kr. i I forbindelse med budgetforlig 2010 blev der tilført kr. i 2010 og kr. i 2011 til forsøg med undervisningsassistenter i folkeskolen med det formål at øge læringsmiljøet, trivslen og udbyttet af undervisningen. Der er i den forbindelse indgået en gensidig forpligtende aftale mellem Svendborg Kommune og UC Lillebælt, Skårup Seminarium. Med baggrund i den endelige vedtagelse om at nedlægge Skårup Seminarium foreslås det at stoppe projektet vedr. undervisningsassistenter. Fra jan til juli 2010 afprøves et pilotprojekt på 4 skoler, hvor 4 lærerstuderende er ansat af Svendborg Kommune til at varetage undervisningsassistentfunktionen i 100 timer. Der er af HR udarbejdet et ansættelsesbrev med undervisningsassistenten, der løber frem til 30. juni Derfor kan pilotprojektet først stoppes der, hvorfor en del af de afsatte midler i 2010 vil blive anvendt. Der er tale om lønninger til undervisningsassistenter, tid til de involverede lærere og kursusforløb afholdt på Skårup Seminarium, i alt , hvilket betyder, at der er ,- tilbage, der kan indgå som besparelsen i I 2011 kan hele budgetbeløbet på kr. indgå i besparelsen. Hovedprojektet, som skulle starte i aug. /sept stoppes og charteret med Skårup Seminarium annulleres.

4 Der er søgt midler fra Skolestyrelsen til udvikling af hovedprojektet. I slutningen af marts måned kommer der besked. Hvis vi bliver tilgodeset med midler, afslås dette, da selvfinansieringsbeløbet inddrages i besparelserne.

5 3.01 Dagtilbud kr Skårup skovmølle, naturomr minus forældrebetaling "Det kan hurtigt blive for sent" minus forældrebetaling Demografipulje dagtilbud Ændret tildeling jf. benchmark Minus forældrebetaling = budgetforøgelse, - = budgetreduktion Skårup Skovmølle naturområde I investeringsoversigten til budget 2009 var der afsat 6,9 mio. kr. til udbygning af langsigtede løsninger på dagtilbudsområdet heraf 3,02 mio. kr. til etablering af naturområde og fleksible 3-5 års pladser ved Skårup Skovmølle. Den afledte drift var afsat med 0,9 mio. kr. I forbindelse med opretholdelse af pladsgarantien blev der etableret kortsigtede løsninger i , som på sigt skulle afløses af langsigtede løsninger. Etablering af naturområde og fleksible 3-5 års pladser ved Skårup Skovmølle skulle være en del af dette udbygningsprogram. Etablering af naturområdet tilvejebringer ikke flere dagtilbudspladser. Indretningen af Skårup Skovmølle skulle være et tidssvarende, fleksibelt dagtilbud, der kunne anvendes af alle dagtilbud i Svendborg Kommune. Stedet er tænkt som et pædagogisk supplement, hvis formål det er at give børn i kommunes dagtilbud udfoldelsesmuligheder og oplevelser i samspil med naturen. Ingen Ingen da tilbuddet endnu ikke er etableret. Det kan hurtigt blive for sent reduktion af særlig indsats Reduktion af den til budget 2010 besluttede særlige tidlige indsats på dagtilbudsområdet. I fik kommunen på baggrund af ansøgning om tilskud fra familiestyrelsens pulje til forbedring af kvalitet i dagtilbud tilsagn om i alt 4,2 mio. kr. til projektet Det kan hurtigt blive for sent. Projektet blev forankret i de to områder Vesterlunden og Nordkaperen på dagtilbudsområdet. Projektet har medvirket til at udvikle metoder og aktiviteter for at styrke den tidlige indsats, der sikrer akut hjælp til børn, der oplever problemer og vanskeligheder. Projektet, der har haft succes med nedbringelsen af presset på såvel PPR og Familieafdelingen, har i projektperioden haft tilknyttet 4 flyvende pædagoger. I Budgetforliget for 2010 blev det besluttet at fortsætte projektet med dobbelt styrke, det vil sige med

6 ansættelse af 8 flyvende pædagoger. Det forslås, at projektet kører videre i sin oprindelige form med 4 flyvende pædagoger. Den formodede afsmittende virkning, som udvidelse af den forebyggende indsats har på presset på myndighedsafdelingerne vil udeblive. Ingen, da der endnu ikke er etableret en udvidelse blandt andet med baggrund i bebudet situationsbestemt ansættelsesstop i Demografipulje dagtilbud Tilpasning af budgettet vedr. demografipulje og kapacitetsplanlægning på dagtilbudsområdet Tilpasning af budgettet for demografi og kapacitetsplanlægning, primært i forhold til faldende børnetal. Tilpasning af driftsudgifter til de to nye dagtilbud Humlebien samt nyt dagtilbud i Gudme. Ovennævnte er fratrukket de forventede omkostninger til udfasning af 5 pavilloner samt Kastanjen. Herudover er fratrukket omkostninger til gennemførelse af brugertilfredshedsundersøgelse i forbindelse med benchmark på dagtilbudsområdet. Ingen Ingen Ændret tildeling jf. benchmark Udgangspunktet er at Svendborg Kommunes udgiftsniveau på dagtilbudsområdet er væsentligt højere end vores sammenligningskommuners (jf. ECO) og regionens udgiftsniveau. Der er iværksat benchmark på dagtilbudsområdet i foråret Formålet er at synliggøre hvilken kvalitet, der tilbydes i forhold til de ressourcer, der anvendes på området. Den iværksatte benchmark og tilhørende brugertilfredshedsundersøgelse, der er iværksat på dagtilbudsområdet, har til formål at give et billede af, hvad der ligger til grund for det relativt høje udgiftsniveau Svendborg har på dagtilbudsområdet i forhold til andre kommuner. Der tages blandt andet udgangspunkt i ressourcetildelingsprincipper for de medvirkende kommuner, hvor tildelingskriterier kan tilpasses andre kommuners niveau. Besparelsen vil få virkning fra budget 2011 med 5/12 effekt.

7 3.03 PPR / Vidtgående specialundervisning kr Særlig PPR takst I alt = udgift, - = indtægt Særlig PPR takst Særlig takst for andre kommuner er pr. 1. marts 2010 steget fra 38,- kr. til 41,- kr. pr. dag, jf. B&U udvalgs møde d Det forslås at stigningen på de 3,- kr. pr. dag og som ikke er indregnet i budget 2010, medgår til finansiering af de forslået besparelser. Ingen. Ingen.

8 3.06 Specialinstitutionerne kr RFC red. tilbud selvmordstruede RFC 1 stilling Kontaktpersonordning I alt = udgift, - = indtægt RFC reduktion, tilbud selvmordstruede. Svendborg kommunes selvmordsforebyggelse er forankret i Klinikken for selvmordstruede under OUH, (Børnepsyk.). Ordningen går ud på at Svendborg kommune får hurtig hjælp til selvmordstruede unge. Svendborg kommune har ca. 25. selvmordforsøg om året. Vi har i år 2009 sendt 10 børn og unge til klinikken i Odense. Derudover får vi faglig støtte til efterbehandlingen gennem konkret vejledning og gennem faglige temadage. Ordningen kostede i år 2009 kr ,- pr år., der forventes en prisstigning i abonnementet for år 2010, endeligt beløb er ukendt, men omkring kr. for år Det har været uklart om økonomien ift. SELFO teamet (selvmords forebyggelse) har været en del af myndighedsafdelingen budget eller en del af RFC budget. I år 2009 har RFC betalt abonnementet. Hvis abonnementet opsiges, betyder det at vi går tilbage til den oprindelige ordning hvor det primært er myndighedssagsbehandlerne der varetager opgaven omkring selvmordstruede unge. Familieafdelingen kan videresende sagen til FamilieCentret. Rådgivningshuset under RFC kan være et behandlingstilbud til unge selvmordstruede. Vi arbejder p.t. med ventetid på psykologiske undersøgelser. Der kan derfor opstå ventetid på samtaleforløb til unge der er selvmordstruede. Samtidig har vi ikke den faglige kapacitet til at diagnosticere og medicinere. Der er opnået en særlig tværfaglig ekspertise i SELFO-teamet. Hvis ordningen opsiges vil RFC i et samarbejde med myndighedsafdelingen forsøge at udarbejde nye strategier for hvordan vi bedst og hurtigst kan hjælpe unge selvmordstruede i Svendborg. Det ville være ønskeligt at inddrage PPR i dette samarbejde. Vi vil bla. undersøge hvordan det fungerer i Odense kommune. Hvis abonnementet opsiges vil der således i år 2010 kunne opnås en besparelse på ca og fra år 2011 i alt ca Det vil betyde en tilbagevendende belastning af Familieafdelingen, da mange af sagerne igen skal vurderes af myndighedssagsbehandler, uden hjælp fra teamet. Forringet serviceniveau for borgerne. Ingen

9 RFC 1 stilling Rådgivningshuset (BUR) har i år haft en vakant stilling stående efter naturlig afgang af medarbejder. Stillingen har i en periode været vikarbesat af en psykolog 32 timer ugl., derudover er der brugt et beløb til køb af psykologiske undersøgelser eksternt, dette for at nedbringe den lange ventetid. Udover Svendborg kommune er der et forpligtende samarbejde med Ærø og Langeland. Med virkning fra ændres den vikarbesatte stilling i rådgivningsdelen fra 32 timer til 12 timer ugl., dermed opnås den ønskede besparelse i år Konsekvensen af dette vil blive færre psykologiske undersøgelser og færre individuelle psykologsamtaler i Rådgivningsdelen. Konsekvensen af en besparelse på kr i lønbudgettet vil være, at der bliver længere ventetider på ydelserne, herunder endnu længere ventetid på de psykologiske undersøgelser, dette vil påvirke familieafdelingen samt det forpligtende samarbejde med Ærø og Langeland. Borgeren fastholdes i det sociale system i længere tid. Personalemæssige konsekvenser I År 2011 er besparelsen ikke endeligt afklaret, det er muligt at opnå den ønskede besparelse, enten ved ikke at genbesætte den vakante stilling og de 12 timers psykolog, eller ved en forventet naturlig afgang samt justering i de vakante timer. Kontaktpersonordning Der pt. afsat kr Hvis der yderligere skal spares kr i år, vil forbruget således skulle nedsættes fra år 09 til år 10 med kr. Det er endnu uafklaret, hvordan det endelige budget kommer til at se ud. I år 2009 var der gnm. mellem 85 og 104 kontaktpersonordninger. Der er iværksat forskellige tiltag, se sagsfremstilling. Der har tidligere været udstedt feriekort og i et vist omfang formodentligt holdt ferie, uden at dette er modregnet i kontaktpersonens honorar. Dette er ændret med virkning fra Der er yderligere iværksat en kontinuerlig opfølgning på ordningen og en opstramning af dokumentation for timeforbruget. Hvis der samlet set i år 2010 skal være en besparelse på omkring , vil en gennemsnitlig ordning kunne være på maks. 2-3 timer ugl., på nuværende tidspunkt er de fleste ordninger på et væsentligt højere timetal, der arbejdes på en ændring af dette, men det er nødvendigt med en overgangsperiode. Samtidigt vil det være en forudsætning, at der ikke bliver større efterspørgsel til ydelsen.

10 Den nye organisatoriske placering og de nye administrative procedurer vil ikke kunne nå at få fuld gennemslagskraft i år Endeligt resultat af den nye struktur forventes at kunne ses i år Flytning af kontaktpersonordningen er iværksat med henblik på at reducere mængden af arbejdsopgaver i forhold til sagsbehandlerne i familieafdelingen. RFC forsøger at skabe en struktur i ordningen, derved forventes at udgiften kan nedsættes, en forudsætning er, at der ikke sker en øget efterspørgsel til ordningen. Såfremt efterspørgslen i det forebyggende felt, kontaktpersonordningen, øges, vil besparelsen ikke kunne opnås i samme grad, men det samlede budget vil komme flere borgere til gode. RFC har fået øget arbejdsmængden.

SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT

SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT Spørgsmål Til spørgsmålet vedr. 10. klasse spørger vi til sammenlægning med Kattegatskolen, vil også gerne have belyst konsekvenserne ved en sammenlægning med Ung Norddjurs.

Læs mere

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Økonomiudvalg Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Besparelse administration -5,0-5,0-5,0 Hele organisationen skal bære en andel af besparelsen på 5 mio. kr. på

Læs mere

NOTAT. Antallet af elever definerer tildelingen af personaleressourcer efter følgende parametre:

NOTAT. Antallet af elever definerer tildelingen af personaleressourcer efter følgende parametre: SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD NOTAT Emne: Til: Ressourcetildelingsmodel - folkeskolen Byrådet Dato: 23. januar 2014 Sagsbeh.: Thomas Petersen Sagsnr.: Tildelingsmodellen i Solrød Kommune er baseret

Læs mere

Sammenfatning af Høring vedr. fremtidig organisering af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning

Sammenfatning af Høring vedr. fremtidig organisering af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Sammenfatning af Høring vedr. fremtidig organisering af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Høringen er udsendt til: KLF, BUPL, FOA, Socialrådgiverforeningen, Psykolog Foreningen, institutioner, skoler,

Læs mere

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU Nr. Tekst Anslået beløb (1000 kr) 2016 2017 2018 2019 1a* Robotstøvsuger -212-363 -363-363 1b* Rengøring hver 4. uge, borgere

Læs mere

3.3.9 Område 6B: Dalum, Hjallese, Højby, Skt. Klemens, Sanderum, Tingløkke, Højme, Rasmus Rask og specialskole (Bækholm) Plan for området

3.3.9 Område 6B: Dalum, Hjallese, Højby, Skt. Klemens, Sanderum, Tingløkke, Højme, Rasmus Rask og specialskole (Bækholm) Plan for området 3.3.9 Område 6B: Dalum, Hjallese, Højby, Skt. Klemens, Sanderum, Tingløkke, Højme, Rasmus Rask og specialskole (Bækholm) Plan for området Efter Før Dette forslag er et alternativ til forslag 6A. Planen

Læs mere

25. marts 2015. I 1000 kr. 2015 Rammestyret 32.414 Indsatsstyret Udsatte børn og unge 63.628 Specialundervisning 58.705 Total 154.

25. marts 2015. I 1000 kr. 2015 Rammestyret 32.414 Indsatsstyret Udsatte børn og unge 63.628 Specialundervisning 58.705 Total 154. Bilag 1 til Masterplan for specialundervisningen i 2015-2018: Økonomisk redegørelse Denne masterplan vedrører kun den del af det indsatsstyrede område for specialundervisning. Den økonomiske masterplan

Læs mere

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring:

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Notat Status på befordringsområdet Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Der skal frem mod budgetlægningen for 2015 arbejdes videre med at klarlægge, om KL og Regeringen har ret i, at der

Læs mere

Handlingsplan - Familieområdet

Handlingsplan - Familieområdet Notat Handlingsplan - Familieområdet Kommunaldirektørens område og Familieafdelingen Økonomi Ramsherred 5 5700 Svendborg 1. Status. Udvikling i sagstal og udgifter 2007 2009 Baggrunden for de iværksatte

Læs mere

Info-center om unge og misbrug. Projektbeskrivelse Den 20. oktober 2008

Info-center om unge og misbrug. Projektbeskrivelse Den 20. oktober 2008 Info-center om unge og misbrug Projektbeskrivelse Den 20. oktober 2008 Indhold Baggrund... 4 Formål... 4 Målgruppe... 5 Unge med sociale problemer og et problematisk forbrug af rusmidler... 5 Målsætninger

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. marts 2008 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 8.00-8.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/154

Læs mere

Attraktive dag-, fritids- og klubtilbud

Attraktive dag-, fritids- og klubtilbud Budgetforslag 2016 Attraktive dag-, fritids- og klubtilbud Børn og forældre efterspørger mere fleksibilitet, længere åbningstid og mere aktive dag-, fritids- og klubtilbud. Børne- og Ungdomsudvalget ønsker,

Læs mere

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr.

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr. Samlenotat for Børn & Undervisning Budgetopfølgning pr. 30. september 2011 Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 886.000 kr. På nuværende

Læs mere

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018 Beskrivelse af opgave, Budget 2015 2018 2 Det ønskelige 5 Børne og Uddannelsesudvalget Budgetområde Forebyggelse for Børn, Unge og Forebyggelse Tidligt barselsbesøg 23 Sundhedsstyrelsen er kommet med nye

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse. Den 31. maj 2011.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse. Den 31. maj 2011. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Den 31. maj 2011 1. Resume og Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov (STU) er i dag placeret i Socialforvaltningen.

Læs mere

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930 Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse psykologbetjening på skole og institutioner mv, børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning

Læs mere

Kapacitetsvurdering på integrationsområdet i Halsnæs Kommune

Kapacitetsvurdering på integrationsområdet i Halsnæs Kommune Notat Sagsnr.: 2015/0004938 Dato: 30. oktober 2015 Titel: Kapacitetsvurdering på integrationsområdet i Halsnæs Kommune Sagsbehandler: Annie Lucca Løkke Vestergaard Udviklingskonsulent Når strategi for

Læs mere

Notat vedr. 0 2 års området dagpleje og vuggestuer - i Skanderborg Kommune

Notat vedr. 0 2 års området dagpleje og vuggestuer - i Skanderborg Kommune Børn og Unge December 2015 Notat vedr. 0 2 års området dagpleje og vuggestuer - i Skanderborg Kommune Notatets opbygning: 1. Formål og indledning 2. Beskrivelse af de nuværende forhold a. Den kommunale

Læs mere

NOTAT. Udgiftsstigning på det specialiserede socialområde - yderligere udredning

NOTAT. Udgiftsstigning på det specialiserede socialområde - yderligere udredning SOLRØD KOMMUNE JOB- OG SOCIALCENTERET NOTAT Emne: Til: Udgiftsstigning på det specialiserede socialområde - yderligere udredning Byrådet Dato: 2. maj 2014 Sagsbeh.: Vinnie Lundsgaard / Maibritt Kuszon

Læs mere

302 Børnepasning OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI

302 Børnepasning OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Dagpleje for de 0 2 årige Vuggestuer for de 0 2 årige Børnehave eller Landsbyordning for de 3 5 årige Skolefritidsordninger for bh.kl. 3. klasse Udvidet skolefritidsordning

Læs mere

Høringsmateriale vedr. nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole som selvstændig skole

Høringsmateriale vedr. nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole som selvstændig skole Høringsmateriale vedr. nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole som selvstændig skole Børn, unge og læring oktober 2015 1 Indhold 1. Indledning 3 1.1 Tidsplan 3 2. Forslag til nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget Samlet oversigt Korrigeret Forventet Afvigelse* budget regnskab (Mio. kr.) Drift ekskl. overførte midler 667,4 663,0-4,4

Læs mere

Referat Fællesmøde mellem Udvalget for Børn og Unge og Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Tirsdag den 25-06-2013 Kl.

Referat Fællesmøde mellem Udvalget for Børn og Unge og Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Tirsdag den 25-06-2013 Kl. Referat Fællesmøde mellem Udvalget for Børn og Unge og Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Tirsdag den 25-06-2013 Kl. 15:30 Byrådssalen Deltagere: Bruno Hansen, Flemming Madsen, Gert Rasmussen, Bo

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Pasningsordninger for børn 3.110 5.10 Betaling mellem kommuner (plejebørn mv.)

Læs mere

Analyse af visiteringen til specialundervisning i ekskluderende undervisningstilbud på skoleområdet

Analyse af visiteringen til specialundervisning i ekskluderende undervisningstilbud på skoleområdet Analyse af visiteringen til specialundervisning i ekskluderende undervisningstilbud på skoleområdet Maj 2016 Indledning Børne-, Unge- og Familieudvalget har i forbindelse med behandlingen af en samlet

Læs mere

Visitation til specialundervisning 2010/2011

Visitation til specialundervisning 2010/2011 Ishøj Kommune PPR Center Ishøj - Pædagogisk Psykologisk Rådgivning for Ishøj og Vallensbæk Visitation til specialundervisning 2010/2011 30. august 2010 Notatet er en justering af det tilsvarende notat

Læs mere

Kommentarer fra møde den 29. marts med de private tandlæger i BUT-udvalget samt tandlæge Søren Lindtoft.

Kommentarer fra møde den 29. marts med de private tandlæger i BUT-udvalget samt tandlæge Søren Lindtoft. Notat Til: Børne - og Uddannelsesudvalget 29.marts 2016 Fra: Jette Lauvring Beregninger og notat om Tandplejen. Kommentarer fra møde den 29. marts med de private tandlæger i BUT-udvalget samt tandlæge

Læs mere

BUDGET 2010-13 Afsnit: SOCIALUDVALG Side: 1 REDUKTIONSBLOKKE Oprettet: 24.03.09 Rev.: 10.06.09 FORELØBIGT UDKAST

BUDGET 2010-13 Afsnit: SOCIALUDVALG Side: 1 REDUKTIONSBLOKKE Oprettet: 24.03.09 Rev.: 10.06.09 FORELØBIGT UDKAST SOCIALUDVALG Side: 1 FORELØBIGT UDKAST Socialudvalget Generelt: 1000 kr. 2010 2011 2012 2013 1) Generel rammebesparelse -1.000-1.000-1.000-1.000 I alt -1.000-1.000-1.000-1.000 1: Generel rammebesparelse

Læs mere

Økonomiudvalget. Resume og høringssvar

Økonomiudvalget. Resume og høringssvar Økonomiudvalget Resume og høringssvar Budget 2014-2017 Resume: Fra ledelsesområdet Visitation Handicap og psykiatri og Ydelsen, kontanthjælp, MED udvalget på sygedagpenge/fleksjob området og centerstaben

Læs mere

Entreprenøraftale mellem de fynske kommuner og Psykiatrien i Region Syddanmark om drift af Klinik for selvmordstruede børn og unge under 18 år

Entreprenøraftale mellem de fynske kommuner og Psykiatrien i Region Syddanmark om drift af Klinik for selvmordstruede børn og unge under 18 år Entreprenøraftale mellem de fynske kommuner og Psykiatrien i Region Syddanmark om drift af Klinik for selvmordstruede børn og unge under 18 år Aftale Om benyttelse af ydelser fra Klinik for selvmordstruede

Læs mere

NOTAT. Antal Borgere fordelt på genoptræningsforløb Figur 1

NOTAT. Antal Borgere fordelt på genoptræningsforløb Figur 1 SOLRØD KOMMUNE GENOPTRÆNINGEN NOTAT Emne: Genoptræning i Solrød Kommune Til: Social-, sundheds- og fritidsudvalget Dato: Sagsbeh.: Bibi Anshøj Sagsnr.: Antal borgere fordelt på genoptræningsforløb Nedenstående

Læs mere

Bilag 1: Udmøntning af budgetforlig vedr. budget 2015-18 Tabel 1: Driftsønsker uden for rammen 2015-2018 (i 1000kr) Skole

Bilag 1: Udmøntning af budgetforlig vedr. budget 2015-18 Tabel 1: Driftsønsker uden for rammen 2015-2018 (i 1000kr) Skole Bilag 1: Udmøntning af budgetforlig vedr. budget 2015-18 Tabel 1: Driftsønsker uden for 2015-2018 (i 1000kr) 2015 2016 2017 2018 Beskrivelse af ønsket Udmøntning Demografi på skoleområdet 6.050 8.437 10.676

Læs mere

Allerød Kommune har ligesom resten af landet oplevet en kraftig vækst i modtagelsen af flygtninge.

Allerød Kommune har ligesom resten af landet oplevet en kraftig vækst i modtagelsen af flygtninge. Bilag 8 NOTAT Flygtninge Allerød Kommune har ligesom resten af landet oplevet en kraftig vækst i modtagelsen af flygtninge. Skemaet nedenfor angiver flygtningekvoterne i 2015 og 2016 i forhold til det

Læs mere

Høringssvar i forhold til foreslået skolestruktur:

Høringssvar i forhold til foreslået skolestruktur: skole@frederikssund.dk Dato 23. januar 2015 Sagsnr. GYLDENSTENSKOLEN Gyldenstenskolens MED-udvalg og Skolebestyrelse har ved møder torsdag den 22. januar 2015 drøftet høringsforslaget om ændret fremtidig

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Blad nr. 528 Social- og sundhedsudvalget afholder møde onsdag den med følgende dagsorden Kl. 16.00: Rundvisning i Støtte- og Aktivitetscentret SAC-SYD, Søndervangen 51 Derefter møde i lokale 1 på Rådhuset

Læs mere

Notat vedrørende borgere godkendt til fleksjob.

Notat vedrørende borgere godkendt til fleksjob. A s s e n s Nørregade 42 5620 Glamsbjerg Tel +45 64 74 70 00 Fax +45 64 45 19 47 www.jobnet.dk Journal nr.: Sagsbehandler: 23. juli 2009 Notat vedrørende borgere godkendt til fleksjob. Resume Lavkonjunkturen

Læs mere

Budgetopfølgning 31. marts 2009

Budgetopfølgning 31. marts 2009 Generelt Nærværende budgetopfølgning omfatter de budgetområder, der figurerer under afsnittet, og budgetopfølgningen vil blive forelagt på mødet i april. De øvrige budgetområder under vil blive forelagt

Læs mere

Plan for Dagplejens fremtid - analyse

Plan for Dagplejens fremtid - analyse Børn og Kultur Daginstitutioner Sagsnr. 229411 Brevid. 1634337 Ref. HEMC Dir. tlf. 46 31 40 68 hellemc@roskilde.dk Plan for Dagplejens fremtid - analyse 14. marts 2013 1. Indledning Notatet indeholder

Læs mere

BU 02.02.16 Temadrøftelse økonomi

BU 02.02.16 Temadrøftelse økonomi BU 02.02.16 Temadrøftelse økonomi Gule lamper i forhold til foreløbigt regnskab 2015 Gule lamper i forhold til budgetopfølgning 3 2015 Børneudvalgets input til budget 2017 Balancekatalog til budget 2016

Læs mere

Tekniske korrektioner Voksen- og plejeudvalgets område

Tekniske korrektioner Voksen- og plejeudvalgets område Tekniske korrektioner s område Oversigt over tekniske korrektioner på voksen- og plejeområdet 14. august 2008 2009 2010 2011 2012 Doknr. Socialområdet Botilbud Sødisbakke stigende takster 2.249 2.249 2.249

Læs mere

Budgettemamøde. Nøgletal bord Dagtilbud og skoler

Budgettemamøde. Nøgletal bord Dagtilbud og skoler Budgettemamøde Nøgletal bord Dagtilbud og skoler Kr. pr. 0-5-årig Dagtilbud 90.000 Udgift pr. 0-5-årig i Greve Kommune, regioner og på landsplan 85.000 80.000 75.000 70.000 65.000 60.000 55.000 2011 2012

Læs mere

Notat om indførelse af Flextrafik

Notat om indførelse af Flextrafik Miljø og Teknik Notat Til: Udvalget for Miljø og Teknik Sagsnr.: 2010/12037 Dato: 10-02-2011 Sag: Sagsbehandler: Notat om indførelse af Flextrafik Jørgen Krog Sagsfremstilling Flextrafik er en trafikform

Læs mere

Ansøgning om økonomisk tilskud fra pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden 2011 2014

Ansøgning om økonomisk tilskud fra pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden 2011 2014 Ansøgning om økonomisk tilskud fra pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden 2011 2014 Ansøger: Kommune, forvaltning og afdeling Projektejer Nordfyns

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 14. december 2015

Referat Økonomiudvalget mandag den 14. december 2015 Referat Økonomiudvalget mandag den 14. december 2015 Kl. 16:30 i Mødelokale 5, Allerslev Afbud: Carsten Rasmussen (A) Ole Blickfeldt (O) Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU -

Læs mere

Nedenfor sammenholdes de opnåede resultater med de opstillede mål.

Nedenfor sammenholdes de opnåede resultater med de opstillede mål. REGNSKAB 2004 Bevillingsområde 3.32. Øvrig folkeskolevirksomhed Udvalg Skole- og Uddannelsesudvalget Udvalgets sammenfatning og vurdering Det samlede regnskabsresultat udgør netto 63,2 mio. kr. Nettobevilling

Læs mere

FOA Kampagne og Analyse. 9. december 2013. Notat vedrørende kommunale besparelsesforslag i budget 2014

FOA Kampagne og Analyse. 9. december 2013. Notat vedrørende kommunale besparelsesforslag i budget 2014 FOA Kampagne og Analyse 9. december 2013 Notat vedrørende kommunale besparelsesforslag i budget 2014 Dette notat er baseret på information om 64 danske kommuner, fordelt på hele landet 1. De 64 kommuner

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar

Sammenskrivning af høringssvar 29/5-09 Nedenstående skal ses i sammenhæng med materialet Sammenskrivning af øvrige besparelsesforslag og statusbeskrivelser 12/5-09 Analyseområder Hjemmep lejen Pleje-cent re Højere BTP/ optimering Hjemmeplejen

Læs mere

Regnskab 2009. Vedtaget budget 2010. Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5

Regnskab 2009. Vedtaget budget 2010. Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5 Side 1 af 7 Budgetkontrol april Økonomisk oversigt Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5 Socialområdet excl. rammeaftaleinstitutioner 213,9 236,2 237,3 237,1-0,2

Læs mere

TALEPAPIR svar pa spørgsma l fra Bjarne Overmark

TALEPAPIR svar pa spørgsma l fra Bjarne Overmark TALEPAPIR svar pa spørgsma l fra Bjarne Overmark Der er stillet en række spørgsmål fra Bjarne Overmark i forbindelse med forslaget om ny skolestruktur. Indledningsvis vil jeg gerne sige, at det er min

Læs mere

Sagsbeh.: Aase Schmidt/Jan Heilmann Sagsnr.: 2013-21177

Sagsbeh.: Aase Schmidt/Jan Heilmann Sagsnr.: 2013-21177 Sagsbeh.: Aase Schmidt/Jan Heilmann Sagsnr.: 2013-21177 Sagsfremstilling Sag nr. 178 Finansiering af folkeskolereformen blev udsat på mødet i Børneudvalget den 28. oktober. Sagen fremlægges nu med et supplement

Læs mere

Børn og Skoleudvalget

Børn og Skoleudvalget Børn og Skoleudvalget Kvartalsregnskab - pr. 30. september 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

Samlet for alle udvalg -5.473-5.133-5.133-5.133

Samlet for alle udvalg -5.473-5.133-5.133-5.133 Forslagsnr. Tekst der beskriver forslaget 2011 2012 2013 2014 Økonomi- og Planudvalget 1.01 Administration 101.03.01.11 Driften af bilflåden -325-325 -325-325 Samlet for ØPU -325-325 -325-325 Børne- og

Læs mere

Folkeskolernes ramme for implementering af ny skolereform i Fredericia Kommune

Folkeskolernes ramme for implementering af ny skolereform i Fredericia Kommune Børn og Unge Januar 2014 Folkeskolernes ramme for implementering af ny skolereform i Fredericia Kommune Det er vigtigt, at der er en klar defineret lokalpolitisk ramme for implementering af den nye skolereform.

Læs mere

Temadrøftelse om udgiftspres på ældre- og plejeområdet

Temadrøftelse om udgiftspres på ældre- og plejeområdet Temadrøftelse om udgiftspres på ældre- og plejeområdet v. Pleje- og Omsorgschef Susanne B. Jørgensen www.ballerup.dk Budget- og demografimodel To effekter årgangseffekt: - midlertidig - store årgange afløses

Læs mere

På denne baggrund kan den interne omstillingspulje anvendes til f.eks. at udskyde nogle af effektiviseringerne i 2016.

På denne baggrund kan den interne omstillingspulje anvendes til f.eks. at udskyde nogle af effektiviseringerne i 2016. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget og Regnskab NOTAT 29-10-2015 Bilag 2 - Status på økonomien i 2016 Baggrund og konklusion Med Børne- og Ungdomsudvalgets 2. behandling af budgetforslag

Læs mere

I den nye struktur på dagtilbudsområdet vil der tildeles budgetter til områderne Øst Syd Vest

I den nye struktur på dagtilbudsområdet vil der tildeles budgetter til områderne Øst Syd Vest Hjørring Kommune Internt notat Børne- og Undervisning Sag nr. 00.30.02-Ø00-1-15 04-03-2015 Side 1. Notat vedr. ny tildelingsmodel på daginstitutioner og vuggestuer Indledning I forbindelse med budgetvedtagelsen

Læs mere

2 af 90. Indtast kontaktoplysninger og kommunenummer Ét svar i hver linje

2 af 90. Indtast kontaktoplysninger og kommunenummer Ét svar i hver linje 0% 0% 100% 1 af 90. Skabelon for Voksenområdet (hvor ikke andet er nævnt, refererer -henvisninger til Lov om social service, jf. lovbek. nr. 979 af 1. oktober 2008): På mange af spørgsmålene er der supplerende

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Social- og Sundhedsforvaltningen Økonomiudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 21-09-2011 Dato: 29-08-2011 Sag nr.: ØU 199 (SOSU 83) Sagsbehandler: Christian Hjorth Kompetence: Fagudvalg

Læs mere

Korr. budget Realiseret BOF I Forventet regnskab 2016

Korr. budget Realiseret BOF I Forventet regnskab 2016 Visiteret hjemmepleje Budgetopfølgning I for 2016 Problemstilling Den seneste prognose for 2016 viser, at udgifterne til visiterede hjemmeplejetimer stiger, og det vurderes, at der kan blive tale om et

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 EKSTRAORDINÆRT MØDE MANDAG DEN 30. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 30. april 2007 Side: 49 Fraværende:

Læs mere

Budget 2016-2019 Besparelsesforslag, drift

Budget 2016-2019 Besparelsesforslag, drift Udvalget for skoler og børn Dagtilbud & Skole USB-B-02 Skoler - Sundhedsaktiv pulje 03.22.01 Folkeskoler Øvrige driftsudgifter -50.000-50.000-50.000-50.000 I alt besparelsesforslag -50.000-50.000-50.000-50.000

Læs mere

Skolevision for skolerne ved Langeland Kommune

Skolevision for skolerne ved Langeland Kommune Indledning Skolevision for skolerne ved Langeland Kommune Det er vigtigt, at vi altid husker, at vi driver skole for børnenes skyld. Det er fordi, vi vil motivere til og understøtte den maksimale udvikling

Læs mere

Økonomi 2014-2020 STRATEGI 2020

Økonomi 2014-2020 STRATEGI 2020 Økonomi 2014-2020 STRATEGI 2020 Indhold Kolofon... 0 CFD - økonomi 2014-2020... 1 PSO... 2 Tolke... 2 Konsulenter... 3 Kompetencecenter... 4 CFD i alt... 4 Investeringer... 4 Kolofon Rettet til nyt navn

Læs mere

Indhold: 1. Indledning

Indhold: 1. Indledning Vedrørende: Konsekvenser af det større antal flygtninge i Randers Kommune Sagsnavn: Udfordringer på integrationsområdet 20142015 Sagsnummer: 15.00.00G0113114 Skrevet af: Troels Rasmussen Email: troels.rasmussen@randers.dk

Læs mere

Administrationsgrundlag for dagtilbud for 0-6 årige

Administrationsgrundlag for dagtilbud for 0-6 årige Administrationsgrundlag for dagtilbud for 0-6 årige Administrationsgrundlaget beskriver tildelingsprincipperne for de kommunale dagtilbud for 0-6 årige i Allerød Kommune. Administrationsgrundlaget beskriver

Læs mere

Sparekatalog 2017-2020 Børneudvalget

Sparekatalog 2017-2020 Børneudvalget BU O1 Forældre medbringer selv bleer i dagpleje og vuggestue: -388-388 -388-388 BU O2 Oprykning til børnehave ved 2 år og 10 måneder: Oprykning -2.715-3.620-3.620-3.620 BU O3 Omlæggelse af ledelses- og

Læs mere

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde:

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde: Regnskab 2006 Ældreudvalgets bevillingsområde: 990 Ældrepleje og omsorg 991 Folkepension 107 Bevilling 990 Ældrepleje og omsorg Beløb i 1.000 kr. Udg. Regnskab Budget inkl. omplacering Afvigelse Tillægsbevilling

Læs mere

BOP BUL

BOP BUL BOP 1 2018 BUL 10.04.18 Anita Iversen april 2018 stevns kommune 1 BUL Samlet overblik Samlet overblik på politikområder: Forventet overskud på rammeaftaler og lønsumsstyring Forventet merforbrug på øvrig

Læs mere

Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget

Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget Regnskab 2014 1 Overblik - Børneudvalget Områder der er omfattet af mål- og rammeaftaler samt lønsumsstyring må overføre et overskud på 5%

Læs mere

Kapitel 27. Børnehuse

Kapitel 27. Børnehuse Kapitel 27 Børnehuse Der skal i hver region etableres et børnehus til undersøgelse af et barns eller en ungs forhold, når barnet eller den unge har været udsat for overgreb eller ved mistanke herom, jf.

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver

1. Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 30.33 Pædagogisk Psykologisk Rådgivning 1. Beskrivelse af opgaver Bevillingen supplerer den almindelige folkeskoledrift. Bevillingen har til formål at understøtte og udvikle undervisningen

Læs mere

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 Beretning I min beretning vil jeg komme ind på følgende emner 1. Medlemstal og afdelinger 2. HG s vision og værdier

Læs mere

Kommunens serviceramme er i budgetårene overskredet med ca. 50 mio. kroner.

Kommunens serviceramme er i budgetårene overskredet med ca. 50 mio. kroner. Skoleområdet Folkeskoler Stationsvej 36 3460 Birkerød Att.: skolechef Martin Tinning Sendt via mail til hd@rudersdal.dk Vedbæk, torsdag 18. august 2011 Høringssvar til Budget 2012-2015 Kommunens serviceramme

Læs mere

Status på økonomi og handleplan

Status på økonomi og handleplan Status på økonomi og handleplan Børn og familie August 2015 Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Udvikling i økonomien... 3 Udvikling i niveauet for anbringelser...

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 7. Ekstraordinær møde Mødedato: Mødevarighed: 08.30-10.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Ingerlise Thaysen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

Beslutningsoplæg Forslag til organisering af ungdomsuddannelse til unge med særlige behov

Beslutningsoplæg Forslag til organisering af ungdomsuddannelse til unge med særlige behov Beslutningsoplæg Forslag til organisering af ungdomsuddannelse til unge med særlige behov Udmøntning af Lov om ungdomsuddannelse til unge med særlige behov - et samarbejde mellem Frederikshavn og Hjørring

Læs mere

Organisering af klubområdet for de 10-14-årige

Organisering af klubområdet for de 10-14-årige Organisering af klubområdet for de 10-14-årige 1. Baggrund Udvalget for sundhed, kultur og fritid samt Udvalget for skoler og børn har behandlet arbejdsgruppens oplæg til organiseringen af klubområdet,

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER 1. Indledning Jeg er af kommunaludvalget blevet bedt om at svare på tre spørgsmål: Spørgsmål W om, hvorvidt der set i lyset af oplysninger fra EVA s seneste rapport om kommunernes

Læs mere

Ansøgningsvejledning: Pulje til etablering af særlige tilbud og indsatser til ældre, der normalt ikke benytter sig af de forebyggende hjemmebesøg

Ansøgningsvejledning: Pulje til etablering af særlige tilbud og indsatser til ældre, der normalt ikke benytter sig af de forebyggende hjemmebesøg Dato: 6. november 2015 Ansøgningsvejledning: Pulje til etablering af særlige tilbud og indsatser til ældre, der normalt ikke benytter sig af de forebyggende hjemmebesøg ( 15.75.30.62 Opfølgning på Hjemmehjælpskommissionen)

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING PR. 30. NOVEMBER 2007

BUDGETOPFØLGNING PR. 30. NOVEMBER 2007 Generelle bemærkninger Budgetopfølgningen pr. 31. oktober 2007 viste, at 5 aftaleholdere under Pleje og Omsorg forventede en afvigelse på over 5 %. De 5 aftaleholdere har indsendt budgetopfølgning pr.

Læs mere

Idéoplæg (må fylde max 1 side udfyld så meget du kan) Forslagsnummer. Udvalg Overskrift Beskrivelse - Beskriv idéen, så andre kan forstå den

Idéoplæg (må fylde max 1 side udfyld så meget du kan) Forslagsnummer. Udvalg Overskrift Beskrivelse - Beskriv idéen, så andre kan forstå den Idéoplæg (må fylde max 1 side udfyld så meget du kan) Mere effektiv ferieplanlægning dagtilbud Forældre varsler ikke altid daginstitutioner om ferie, hvilket resulterer i overbemanding. Hvis alle forældre

Læs mere

Analyse af serviceudgifter i BUF, SOF og SUF

Analyse af serviceudgifter i BUF, SOF og SUF Projekt enhedspriser: Analyse af serviceudgifter i BUF, SOF og SUF Center for økonomi og HR Københavns Kommune www.kk.dk www.kk.dk Side Side 2 / Dagpasning - KK har højere udgifter til dagpasning end andre

Læs mere

Analyse af familiehusene

Analyse af familiehusene NOTAT Dato 16.04.09 Analyse af familiehusene Familieudvalget vedtog på sit møde den 14. januar 2009 at der skulle foretages en analyse af familiehusene. Af kommissoriet fremgår følgende: Der ønskes en

Læs mere

Ansøgninger om ikke at få overført underskud

Ansøgninger om ikke at få overført underskud Ansøgninger om ikke at få overført underskud Nedenstående skema benyttes. Alle hvide felter udfyldes. Verninge Skole og SFO 830.000 kr. svarende til 12,7% (heraf 503.000 kr. over 5%) Skolen har haft underskud

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Aarhus Kommune. Den 3. oktober 2013

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Aarhus Kommune. Den 3. oktober 2013 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 3. oktober 2013 Aarhus Kommune Pædagogisk Afdeling Børn og Unge Det foreslås i indstillingen, at der iværksættes en række initiativer, der

Læs mere

Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder

Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder Politikområdet Trafik og Grønne områder består af følgende delområder: 1. Udenfor selvforvaltning 1.1.

Læs mere

UDVALGET FOR BØRN OG UNGE REDUKTIONSBLOKKE Oprettet:19.maj 2009 Rev.:20.maj 2009

UDVALGET FOR BØRN OG UNGE REDUKTIONSBLOKKE Oprettet:19.maj 2009 Rev.:20.maj 2009 3.01 Skoler 1.000 kr. 2010 2011 2012 2013 1. Pædagogisk Central - omorganis. -200-200 -200-200 2. Omlægning til takstfinansiering Sejladsprojekt -80-185 -185-185 Naturskolen -475-1.140-1.140-1.140 Færdelssskolen

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

BESPARELSER 2016-2019 Skole og dagtilbud

BESPARELSER 2016-2019 Skole og dagtilbud BESPARELSER 2016-2019 Skole og dagtilbud 100415 Indhold 01_Scenarie 1 Øst_Vest skoler... 2 02_Scenarie 2. 4 skoler med udskoling... 4 03_Scenarie 3 Sammenlæg i midtby udskoling/indskoling... 6 04_Scenarie

Læs mere

Bilag. Notat vedr. 32 særligt dagtilbud vedr. visitation, drift og lovgrundlag

Bilag. Notat vedr. 32 særligt dagtilbud vedr. visitation, drift og lovgrundlag Bilag Svendborg Kommune Børn og Unge Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Notat vedr. 32 særligt dagtilbud vedr. visitation, drift og lovgrundlag www.svendborg.dk Jægermakens Specialbørnehave 32

Læs mere

Serviceniveau for specialundervisning og specialpædagogisk bistand Gladsaxe Kommune

Serviceniveau for specialundervisning og specialpædagogisk bistand Gladsaxe Kommune Serviceniveau for specialundervisning og specialpædagogisk bistand Gladsaxe Kommune Småbørnsområdet Folkeskolen tilbyder specialpædagogisk bistand til børn der endnu ikke er påbegyndt folkeskolen jf. 4

Læs mere

NOTAT: Konjunkturvurdering 2015-2018

NOTAT: Konjunkturvurdering 2015-2018 Beskæftigelse, Social og Økonomi Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 260931 Brevid. 1930239 Ref. KASH Dir. tlf. 4631 3066 katrinesh@roskilde.dk NOTAT: Konjunkturvurdering 2015-2018 20. august 2014 Sammenlignet

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget Netto Børne- og Skoleudvalget 409.363 407.691-1.672-2.708 Anden undervisning og kultur 11.962 11.962 0 0 Dagtilbud til børn og unge 96.808 97.086 278 278 Folkeskolen 166.266 166.498

Læs mere

Budgetaftalen 2013. Årsmødet 19.-20. november 2012 På Hotel Maribo Søpark

Budgetaftalen 2013. Årsmødet 19.-20. november 2012 På Hotel Maribo Søpark Budgetaftalen 2013 Årsmødet 19.-20. november 2012 På Hotel Maribo Søpark Budget 2013 Nu runder budgettet i Region Sjælland 17 mia. kr. Budgetloven indebærer sanktioner ved mer-og mindre forbrug. Ikke samme

Læs mere

SBH ledermøde den 1. november 2014

SBH ledermøde den 1. november 2014 SBH ledermøde den 1. november 2014 2020 mål Udbredelse af Hjemløsestrategien 110 kerneopgaver i implementeringen af Housing First princippet? 2020 mål hjemløse To mål for hjemløseområdet 1) antallet af

Læs mere

Oplæg til ny tildelingsmodel 1. december 2015. 1 Indledning... 2. 2 Det politiske udgangspunkt... 3. 3 Tidsplan for arbejdet... 4

Oplæg til ny tildelingsmodel 1. december 2015. 1 Indledning... 2. 2 Det politiske udgangspunkt... 3. 3 Tidsplan for arbejdet... 4 Indhold 1 Indledning... 2 2 Det politiske udgangspunkt... 3 3 Tidsplan for arbejdet... 4 4 Rammerne for arbejdet... 5 4.1 Skolerne... 5 4.2 Skoleområdets økonomi 2016-2019... 6 5 Økonomi i ny model...

Læs mere

Kommuner kan spare mindst 7 mia. kr. ved at lære af hinanden

Kommuner kan spare mindst 7 mia. kr. ved at lære af hinanden ERHVERVSØKONOMISK ANALYSE maj 2016 Kommuner kan spare mindst 7 mia. kr. ved at lære af hinanden Der er et årligt besparelsespotentiale på ca. 7 mia. kr., hvis de dyreste kommuner sænkede deres nettodriftsudgifter

Læs mere

CBU-overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Børn & Læringsudvalget. Drift

CBU-overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Børn & Læringsudvalget. Drift Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/5-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste

Læs mere

Folkeskolernes ramme for implementering af ny skolereform i Fredericia Kommune

Folkeskolernes ramme for implementering af ny skolereform i Fredericia Kommune Børn og Unge 20. november 2013 Folkeskolernes ramme for implementering af ny skolereform i Fredericia Kommune Det er vigtigt, at der er en klar defineret lokalpolitisk ramme for implementering af den nye

Læs mere

Notat om økonomisk status for Skoleområdet pr. ultimo marts 2019

Notat om økonomisk status for Skoleområdet pr. ultimo marts 2019 Til: Børn og Læring Notat om økonomisk status for Skoleområdet pr. ultimo marts 2019 25. april 2019 Kontaktperson: Claus Humlum Gudiksen 87535549 chg@syddjurs.dk Status for budgetopfølgning 2019 på bevillingen

Læs mere