MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf CVR. nr

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617"

Transkript

1 MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf CVR. nr Ordinær generalforsamling tirsdag den 26. januar Mundtlig beretning: Sammen med indkaldelsen til denne ordinære generalforsamling i Maribo Varmeværk, har I alle modtaget bestyrelsens skriftlige beretning for det forgangne år. Den skriftlige beretning beskriver primært hvorledes året 2015 er gået for Maribo Varmeværk. Bestyrelsen vil i den mundtlige beretning især koncentrere sig om: Bemærkninger til den skriftlige beretning Hunseby Maglemer - opfølgning Fremtiden - hvad arbejder bestyrelsen på? Bestyrelsen og bestyrelsens arbejde. Varmeværkets bestyrelse bestod i den forgangne år uændret af: Rasmus Schifter Per Dalhammer Repræsentant for storkunder. Svend Aage Johannesen Erik Holsko Fl. Møller Jensen Formand. På generalforsamlingen i dag er Erik Holsko og Fl. Møller Jensen på valg. Begge er villige til genvalg. Ligesom de forudgående 3-4 år har også 2015 været et meget aktivt år for Maribo Varmeværk og for bestyrelsen. En livlig mødeaktivitet og stor mailkorrespondance bestyrelsen imellem har været resultatet heraf. Igen i 2015 nåede vi knapt at blive færdige med flere stor opgave fra året før, førend nye og spændende opgaver udfordrede bestyrelsen og driftsledelsen. I 2015 var det - udover de almindelige og tilbagevendende opgaver indkøring af Hunseby Maglemer personaleændringer opstart på proceduren for opførelse af et nyt bioværk

2 Ideer og undersøgelser varmestrategiplan Lolland Øst. ny møderække med Refa Energi A/S. der fyldte ganske pænt i kalenderen. Igen i år skal der derfor fra min side lyde en stor tak til bestyrelsen for det ihærdige og engagerede arbejde, der blev udført i 2015, og som er fortsat heri Også en stor tak til varmeværkets personale, der alle har løst opgaverne på en god og engageret måde. Og driftsleder Jens Nielsen har endvidere med stor iver og interesse deltaget i arbejdet på bestyrelsesniveauet. Tak for det. Driften af varmeværket. Distributionen af fjernvarmen køre upåklagelig og også varmeproduktionen på vores egne biokedler har indtil nu foregået uden væsentlige problemer. Det er igen konstateret, at det er forholdsmæssigt bekostelig at holde den ældste af biokedlerne kørende. Den er i store træk udtjent, men den har også gennem godt 30 år lavet varme til vores varmeforsyning. I den første årrække var det med kul som brændsel og efter en ombygning i år 2000 har det været med træpiller som brændsel. Efter at vi i 2014 fik etableret en pumpestation ved det gamle bryghus har vi ikke siden haft problemer med at pumpe fjernvarmevandet rundt i byen. Alt i alt så køre driften - og dermed varmeforsyningen til jer andelshavere fint og under fuld kontrol. I 2014/15 har vi fra kraftvarmeværket i Sakskøbing ( MSK ) modtaget ca. 82 % af den varme der er fordelt ud til andelshaverne og vi har selv produceret de resterende 18%. Det årlige vedligeholdelsestjek på kraft-varmeværket i Sakskøbing varede i 2 uger og i den periode forsynede vi Sakskøbing by med varme. Den varme der produceres på MSK, skal i første omgang dække fjernvarmebehovet i Sakskøbing, hvorefter vi i Maribo modtager den overskydende varme. MSK kan nu producere MW varmeeffekt hvilket er en forbedring på 2-3 MW -, og når varmebehovet er størst bruger Sakskøbing Fjernvarme op imod MW, og de resterende 7-8 MW sendes videre til Maribo, hvor det maximale varmebehov kan nærme sig 28 MW. Allerede når temperaturen kommer ned under 5 plus grader kan MSK ikke levere al den varme som Maribo Varmeværk skal bruge. Derfor må vi starte vore egne biokedler for at få tilstrækkelig varme på rørene ud til jer andelshavere.

3 Nye tilslutninger: Maribo Varmeværks forsyningsområde er fuldt udbygget med fjernvarmerør, således at der i årerne fremover alene bliver tale om at nedlægge nye varmerør i nye udstykninger og ved renovering af eksisterende fjernvarmerør. Vi håber naturligvis på nye tilslutninger fra ejendomme som ligger ud til det eksisterende fjernvarmenet, men antallet af ejendomme i Maribo og Hunseby, der endnu ikke aftager fjernvarme er meget begrænset. Der er kun 124 ejendomme der ikke er tilsluttet Maribo Varmeværk. Nye tilslutninger kommer typisk når der sker et ejerskifte på huset. Den nye ejer ser måske mere økonomisk på tingene og kan hurtigt regne ud, at en opvarmning med fjernvarme er langt det billigste. Bestyrelsen konkluderet allerede for en række år siden, at der ikke vil bliver udført særlige bestræbelser på at få de sidste bolig med, idet store bestræbelser i årerne forud ikke havde givet resultater. Vi mener fortsat, at fjernvarmen fra Maribo Varmeværk er så billig, så nem og så forsyningssikker, at det burde være åbenlyst for alle, at der er store fordele ved at tilslutte sig fællesskabet i Maribo Varmeværk. Jeg skal dog opfordre jer alle til at hjælpe til med at få de sidste 124 ejendomme med på fjernvarmen i Maribo. Det kan I gøre ved at anbefale den billige fjernvarmen og opfordre de som ikke er tilsluttet fjernvarmen til at kontakte Maribo Varmeværk. I 2015 har der været 3 nye tilslutninger. Hunseby og Maglemer opfølgning. Som bekendt blev fjernvarmebrugerne i Hunseby og Maglemer tilsluttet Maribo Varmeværk i efteråret Alle 159 nye andelshaver synes ganske tilfredse med varmeforsyningen, for vi har ikke modtaget spørgsmål eller klager herfra. Vore egne undersøgelser viser da også, at der er tilstrækkeligt og rigeligt med varme til alle. Selvom projektet blev en del dyrere end forudsat, har vi kunnet holde varmepriserne som lovet. Årsagen er primært en lavere rente på de lån der blev optaget i forbindelse med varmeværkets overtagelse af varmeforsyningen i Hunseby og Maglemer. Imidlertid har medaljen en bagside, idet dele af ekstraudgifterne på projektet skyldes væsentlige mangler ved det anlæg vi overtog. Vi måtte konstatere, at en hovedledning på 180 m var under-dimensioneret således at der ikke kunne komme tilstrækkelig med varme ud til varmerørene i vejen og vi måtte konstatere at et stort antal af varmemålerne målte forkert.

4 Derfor måtte de 180 m hovedledning og 159 varmemålere udskiftes og udgifter hertil beløber sig til ,- kr. Dertil kommer, at den halmkedel vi overtog, viste sig at være i en meget ringe vedligeholdelsestilstand. Halmkedlen er nu solgt, men til en noget lavere pris end vurderet og forudsat oprindeligt. Desværre er det ikke lykkedes at indgå et forlig med sælgeren af Hunseby Maglemer Varmeværk og vi har derfor en retssag kørende, hvor Maribo Varmeværk kræver en erstatning eller reduktion i købsprisen på godt 1 mill. kr. Det er bestyrelsens forventning, at Retten i Nykøbing F. i løbet af 2016 vil tilkende os en stor del af dette beløb. Fjernaflæsning af varmemålerne. Som omtalt i tidligere års beretninger arbejder bestyrelsen fortsat med at vores nuværende varmemålere skal udbygges fra den nuværende manuelle fjernaflæsning til en automatisk fjernaflæsning. Det er derfor fortsat bestyrelsens målesætning, at aflæsningerne skal ske automatisk på alle tider af døgnet, dels som en service til jer, dels for søgning efter lækager og små utætheder og dels for at kunne køre varmeproduktionen endnu mere økonomisk. Der forestår derfor en investering i et sådant radiostyret aflæsningsnet. Markedet for radiostyret aflæsningsnet følger bestyrelsen nøje og når prisen synes at være fair vil den investering blive igangsat. Vi kan håbe på, at det kan ske i løbet af 1 år eller 2. Værkets driftsøkonomi: Som altid er varmeværkets driftsresultat på 0 kr., hvilket er lovbestemt. Der må ikke oparbejdes driftsoverskud eller for den sags skyld driftsunderskud - da loven foreskriver, at varmeværket skal hvile i sig selv økonomisk. Hvis der således det ene år er et overskud på regnskabet, så modregnes overskuddet i det kommende års budget og tilsvarende hvis der er underskud. For at kunne overholde nogle tidsfrister overfor Energitilsynet, bliver der allerede i august / september måned udarbejdet og vedtaget et budget for det kommende varmeår. På det tidspunkt ved vi f.eks. ikke om det bliver en kold eller mild vinter. Derfor budgetteres der ud fra et normalt varmeforbrugende år. Budgettet og de fastlagte varmepriser vil aldrig kunne ramme et nul i driftsresultat, der vil altid være reguleringer at foretage det sker på kontoen for Årets over/underdækning.

5 På den måde vil varmeværkets drift hvile i sig selv set over en årrække. Tilsvarende er gældende for a/conto varmebetalinger der fastsættes for jer andelshavere. Vi har en stor erfaring men vil formentlig sjældent ramme rigtig for jer alle. Derfor udsendes der en årsafregning til hver enkelt andelshaver. Årsafregningen viser om I skal efterbetale eller have penge tilbage. For varmeåret 2014/15 blev der ved årsafregningen tilbagebetalt et nettobeløb på knapt 2,4 mill. kr. Årsagen var den milde vinter. Regnskabets hovedtal for varmeåret 2014/15 og budget 2015/16 gennemgås på generalforsamlingens næste punkter. Varmepriser fra Maribo Varmeværk nu og fremover. Bestyrelsen forsøger at holde varmepriserne så konstante som muligt, men vi arbejder med en række ubekendt faktorer. Den væsentligste er naturligvis hvor meget varme vi skal fordele til andelshaverne. I det forgangne år nedsatte vi varmeprisen en smule og tilsvarende har vi måttet forhøje varmeprisen smule til dette varmeår. Med udgangspunkt i et standardhus, der på landsplan er defineret som en 130 m2 bolig med et varmeforbrug på 18,1 MWh/år, ja så vil den årlig varmeudgift i 2015/16 være på kr. incl. moms. Dog bør det anføres, at tillægsprisen for fjernvarmen i Hunseby og Maglemer bevirker, at prisen her bliver på kr. incl. moms. Det er for begge områder 317 kr. mere end i det forrige varmeår. Til sammenligning vil det samme hus opvarmet med oliefyr have en årlig varmeudgift på ca kr. - selv med de lave oliepriser. På den seneste offentliggjorde prisstatistik ( ) fra Energitilsynet er Maribo Varmeværk billigst øst for Storebælt for varmeprisen til standardhuset. Det er fortsat bestyrelsens vurdering, at varmepriserne fra Maribo Varmeværk vil kunne holdes i ro i en længere årrække også efter en investering i et nyt varmeværk. Der kan selvfølgelig komme små udsving i varmeprisen, men vi forudser ikke de store prisstigninger de næste 2-4 år. Afgifter pålagt af staten er vi selvfølgelig ikke herre over. Lovpligtige energibesparelser. Endnu en gang må de af folketinget pålagte energibesparelser omtales som urealistiske.

6 I perioden 2015 til 2018 er Maribo Varmeværk blevet pålagt at spare godt 2800 MWh årligt. Det svarer til at vi skal spare det totale varmeforbrug i 155 standardhuse i hvert af de 3 år. Det kan ikke lade sig gøre, og derfor deltager Maribo Varmeværk i en indkøbsforening styret af Dansk Fjernvarme. Herigennem opkøber vi de manglende energibesparelser fra andre energi aktører. Udgiften hertil er for 2015/16 budgetteret til 1,3 mill. kr. Jeg skal her opfordre alle til at være opmærksomme på egne energibesparelser, som man kan sælge på varmeværkets hjemmeside - og den enkelte husstand kan derved opnå et tilskud til forbedringen på boligens energiforbrug. Egne energibesparelser opstår hvis man f.eks. efterisolerer boligen eller isætter energiruder. Der er mange former for opnåelse af energibesparelser, så kik nærmere på hjemmesiden. Og husk at der i 2016 tillige er mulighed for det såkaldte håndværkerfradrag ved energi-mæssige forbedringer på boligen. Afkøling af returvandet fra varmebrugerne Så er der den årlige kæphest afkøling af returvandet. Der er positivt, at der er sket en lille bedring af afkølingen fra varmebrugerne - nemlig en samlet afkøling der er gået fra 28,5 grader i 2014 til en afkøling i 2015 på 30,4 grader. = 1,9 grad I sig selv et ganske godt resultat på 1 år, men årsagen er nok primært at varmeværkets medarbejdere har fokuseret på nogle få storforbrugere med dårlig afkøling. Målet er fortsat en gennemsnitlig årlig afkøling på 35 grader C. så vi mangler fortsat en bedring i afkølingen på 5 grader. Mange andelshavere har en ganske fin afkøling, der er på 35 grader eller mere. Her er der jo ikke noget at komme efter. Men der er desværre også mange hvor afkølingen ikke er god nok og for nogen er den så dårlig, at der bliver opkrævet strafbeløb jf. varmeværkets prisliste. I forbindelse med en større ændring i personalet på varmeværket besluttede bestyrelsen at tilføre nogle ekstra timer til servicering af vore andelshavere. Det er planen, at varmeværket vil aflægge alle andelshavere et besøg med det formål at give varmeinstallationerne et tjek. Vi vil starte med de dårligst afkølende anlæg.

7 Det vil nok tage 3-5 år førend vi har besøgt alle andelshavere. Varmeværket vil ikke udføre VVS-arbejde, men fremkomme med anbefalinger til andelshaveren. CO2 og forurening generelt Som de sidste mange år kan vi igen på generalforsamlingen fortælle, at Maribo Varmeværk er CO2 neutral. Der fyres med halm ( MSK ) og træpiller ( MV ). Udover at være CO2 neutral forurener Maribo Varmeværk væsentligt mindre end hvis vi alle brugte f.eks. oliefyr eller brændeovne til opvarmning. Både varmeværket i Maribo og Refa s kraftvarmeværk i Sakskøbing renser røgen for partikler, således at vi forurener minimalt og i øvrigt under de grænseværdier der er foreskrevet. Personaleændringer er beskrevet i den skriftlige beretning, men kan kort beskrives således: Driftsassistent Klaus Kristensen er gået på pension Driftsassistent Søren Sørensen er ansat. Driftsassistent Jesper Engel er ansat. Som det kan ses er bemandingen øget med én mand, hvilket betyder at vi kan yde andelshaverne en endnu bedre service, men også at vi kan lave endnu flere reparationer på kedler og rør med eget mandskab = besparelser. Hertil kommer at vor mange årige administrative medarbejder Iris Christoffersen har valgt at gå på pension pr. 1. april Her vi i gang med ansættelsesprocedure for Iris afløser. Bestyrelsen vil gerne udtrykke en stor tak til Klaus og Iris for mange års tro tjeneste på Maribo Varmeværk. Samarbejdspartner. Vores væsentligste samarbejdspartner er MSK - Maribo-Sakskøbing Kraftvarmeværket ejet af Refa Energi A/S. Samarbejdet fungere fint og personalet de to steder har en god dialog omkring den daglige drift, der er blevet optimeret til begge parters fordele. Til vores store tilfredshed har Refa Energi A/S i 2015 foretaget 2 pæne investeringer i MSK, der målrettet giver mere varme til Maribo Varmeværk og derved betyder at vi skal producere mindre varme selv.

8 Det er en økonomisk fordel for Maribo Varmeværk, idet den pris vi betaler for varmen fra MSK er væsentlig mindre end vore egne produktionsomkostninger for den samme varme. Henlæggelser. Generalforsamlingen vedtog for 4 år siden en investeringsplan, der primært omhandler en ny varmeproducerende enhed, hvilket kort fortalt betyder et nyt varmeværk. Det er den samme investeringsplan vi skal godkende igen i dag. I henhold til investeringsplanen opkræves der årligt 2,4 mill. kr. til henlæggelserne og det er planen at foretage investeringerne senest i 2017 eller Pr. 1. oktober 2015 havde vi henlagt 7,2 mill. kr. Hensættelserne eller opsparingen om man vil sker, for at sikre en fortsat billige varme fra Maribo Varmeværk i mange år fremover. Henlæggelser under investeringsplanen sker i en 5 årig periode og påvirker varmeprisen i varmeåret 2015/16 med godt 39 kr./mwh. incl. moms. Det svarer til at I gennemsnitlig betaler kr. 711,- årligt til henlæggelserne. Vores henlæggelser vil ikke kunne dække investeringerne i et nyt varmeværk, men det vil være en væsentlig del af investeringsbeløbet. Fremtiden om 5 år, 10 år eller 15 år: Bestyrelsen beskæftiger sig en hel del med Maribo Varmeværks fremtid og vi har et åbent forum for ideer både de vilde ideer og de der kan lade sig gøre. Bestyrelsen forsøger på den måde at være så forberedt som muligt på mange forskellige fremtids senarier. Varmeværket er således repræsenteret i forskellige planlægningsgrupper, primært ved driftsleder Jens Nielsen, men også ved bestyrelsesrepræsentanter. Senest har vi aktivt taget del i Lolland Kommunes udarbejdelse af varmeplanen for den østlige del af kommunen d.v.s. primært fra Bandholm i nord til Rødby Havn i syd. Men fremtiden er også: Opførelse af et nyt bio-varmeværk. Forhandlinger omkring leveringsaftalen med Refa Energi A/S, Samarbejder med vore nabovarmeværker Levering af varme til nye fjernvarmeområder Tekniske forbedringer af eksisterende anlæg Vedligeholdelsesplaner især for ledningsnettet. Vedvarende energi Listen er ikke udtømmende.

9 Omkring nogle af de nævnte punkter kan berettes: Nyt biovarmeværk og leveringsaftalen med Refa Energi A/S I fortsættelse af vores investeringsplan er der ved hjælp af ingeniørfirmaet MOE udarbejdet et forprojekt for et nyt varmeværk og der er i forprojektet forudsat at vi skal fyre med træflis. Valget kommer til at stå imellem træflis og halm. Det nye varmeværk skal som tidligere omtalt erstatte den ældste træpille kedel, der er nedslidt. Det er derfor en investering som er nødvendig, hvis vi skal sikre at vore andelshavere kan få fjernvarme i nødsituationer, f.eks. hvis MSK ikke kan levere. Og det nye varmeværk bør stå klar til drift så hurtigt som muligt. Derfor er forprojektet i februar måned 2015 indleveret til Lolland Kommune til godkendelse Kommunen har efterfølgende sendt forprojektet i høring, og der kom indsigelser fra Refa Energi A/S. Det brugte vi hele foråret og forsommeren på at imødegå. Tingene var tæt på at gå i hårdknude, og kun en tilfældig henvendelse til borgmesteren i Lolland Kommune fik sat gang i en snak med Refa Energi A/S. Det har ført til en møderække mellem Refa Energi A/S og Maribo Varmeværk med Lolland Kommune som mellemmand. Det bør anføres, at Lolland Kommune er medejer af Refa Energi A/S og i øvrigt sidder på formandsposten i Refa s bestyrelse. Det bedste er, at vi nu også på direktions- og bestyrelses plan taler pænt og fint med Refa. Hidtil har der stort set ikke været kontakt. Møderækken er mundet ud i, at der nu er en fælles opfattelse af hvad der er bedst både for MSK og for Maribo Varmeværk. Forhandlinger om en 10 årig forlængelse af den nuværende leveringsaftale der løber til udgangen af 2020 er forløbet let og elegant, idet de krav som Maribo Varmeværk har opstillet i meget store træk er imødekommet. Der forestå derfor kun mindre detaljer som skal forhandles på plads. Går alt sin stille og fornuftige gang her i foråret så vil Maribo Varmeværk indkalde til en ekstraordinær generalforsamling med en dagsorden på 2 punkter nemlig en fuldmagt til bestyrelsen for indgåelse af en forlængelse af den nuværende leveringsaftale og fuldmagt til bestyrelsen til igangsætning af opførelsen af et nyt varmeværk med diverse tilbehør Forprojektet for det nye bio varmeværk har i processen været stillet i bero, men vil blive aktiveret igen i løbet af ganske kort tid.

10 Samlet vil det betyde, at vi fortsat kan modtaget billig varme fra MSK indtil og at vi kan opføre et nyt fremtidsikret biovarmeværk. Bestyrelsen er og vil være meget tilfredse såfremt disse kontrakter og tilladelser er underskrevet inden udgangen af april måned Herefter vil detailprojekteringen for det nye varmeværk straks gå i gang, og det er vort håb at det nye varmeværk kan indgå i driften fra efteråret eller vinteren Vi taler om en samlet investering på ca. 47 mill. kr. der omfattet bioværk, akkumuleringstank og formentlig en stor varmepumpe. Samlet har vi til den tid hensat 12 mill. kr. og restbeløbet på ca. 35 mill. kr. skal lånefinansieres. De foreløbige budgetter fortæller os, at fjernvarmen fra Maribo Varmeværk ikke vil blive dyrere end nu, idet vi jo til den tid er færdige med investeringshenlæggelserne. Levering af varme til nye fjernvarmeområder. I den nye varmeplan for den østlige del af Lolland Kommune er der lagt op til, at Bandholm området og Østofte/Nørreballe området kan forsynes med fjernvarme. Maribo Varmeværk har i samarbejdet med Refa Energi A/S tilbudt at levere varmen. Det vil ske til vores kostpris, med den fordel at vi bliver flere om at betale for dele af drift og finansiering af det nye biovarmeværk. Det vil være den billigste varmepris for Bandholm og Østofte/Nørreballe. Tilsvarende er det åbnet op for, at Rå og Hillested kan få fjernvarme. Det vil være et projekt som vi vil regne på og måske tilbyde vore medborgere i de områder. Vedligeholdelser og udskiftninger af ledningsnettet. I løbet af 2016 vil det eksisterende ledningsnet eller rørsystem i Maribo s gade blive termofotograferet. Det vil give os endnu mere viden om ledningsnettets tilstand. En vedligeholdelses- og udskiftningsplan vil blive udarbejdet. De ældste varmerør i gaderne har 35 år på bagen og det vil være nærliggende at en udskiftning kan være forestående. Vi vil gerne være på forkant også med den opgave. Det er bestyrelsen opfattelse, at udskiftninger af rørerne skal ske over en længere årrække, og at vi vil forsøge at afholde udgifterne hertil indenfor de nuværende varmepriser, eller i hvert fald med meget moderate stigninger i varmeprisen. Der er samtidig kontakt til Lolland Forsyning, der jo for tiden er i gang med at nedgrave nye kloaker.

11 Et samarbejde her vil formentlig betyde både billigere etableringsudgifter og mindre gene for beboerne i de berørte områder. Afslutning. Som afslutning skal der som altid lyde en stor tak til alle som yder en indsats for Maribo Varmeværk der være sig varmeværkets ihærdige medarbejdere, samarbejdspartnere og andre. Og også en stor tak til alle jer andelshavere, der jo både er Maribo Varmeværks kunder og ejere. Bestyrelsen har jeg tidligere takket for indsatsen, men gør det gerne igen. og Denne mundtlige beretning vil indenfor kort tid kunne ses på varmeværkets hjemmeside hvor der tillige findes en lang række andre og nyttige oplysninger. Januar 2016/fm

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 51. Ordinær generalforsamling tirsdag den 27. januar 2015. Mundtlig beretning: Sammen med indkaldelsen til

Læs mere

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 49. Ordinær generalforsamling tirsdag den 29. januar 2013. Mundtlig beretning: Bestyrelsens skriftlige beretning

Læs mere

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf CVR. nr

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf CVR. nr MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 53. Ordinær generalforsamling tirsdag den 24. januar 2017. Mundtlig beretning: Sammen med indkaldelsen til

Læs mere

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 50. Ordinær generalforsamling tirsdag den 28. januar 2014. Mundtlig beretning: En stor velkomst til alle til

Læs mere

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst 1 Generalforsamling onsdag den 20.11.2013, kl. 19,30 i Skovsgård Multihus Formandsberetning: Årets gang Vinteren blev mere

Læs mere

ÅRSBERETNING 2008 / 2009

ÅRSBERETNING 2008 / 2009 1 ÅRSBERETNING 2008 / 2009 Produktion nøgletal: Varmesalg 2.500 MWh fald 136 MWh Elproduktion 2.118 MWh stigning 781 MWh Gasforbrug 619.041 m³ stigning 58.701 m 3 Vi startede året med en pris på kr. 1,15

Læs mere

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012.

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Indledning Hjertelig velkommen til vores generalforsamling. Deltagere i vores generalforsamling kan kun være forbrugere,

Læs mere

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for VARMEVÆRKETS skriftlige beretning for regnskabsåret 2015 Indholdsfortegnelse: Side Forbrugere ------------------------------------------------------------- 3 Regnskabet 2015 ------------------------------------------------------

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Bestyrelsen for Rødovre Kommunale Fjernvarmeforsyning ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 16-11-2010 Dato: 03-11-2010 Sag nr.: KB 233 Sagsbehandler: Jens Harald Munk Pedersen

Læs mere

Beretning til 53. ordinære generalforsamling tirsdag, den 24. januar 2017.

Beretning til 53. ordinære generalforsamling tirsdag, den 24. januar 2017. Beretning til 53. ordinære generalforsamling tirsdag, den 24. januar 2017. Værkets drift Der blev i den forløbne sæson 2015/2016 leveret 65.699 MWh fjernvarme, svarende til et varmesalg på 20,5 mill. kr.

Læs mere

Investeringer. Driftsøkonomien

Investeringer. Driftsøkonomien Beretning 2015 Nørre Snede Varmeværk har nu i 2 år haft samarbejde med Ejstrupholm Varmeværk. Et samarbejde, som har vist sig som en god løsning for begge værker, hvor vi især samarbejder om maskinerne

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling afholdt den 28. oktober 2015 Uggelhuse-Langkastrup Varmeværk

Referat af ordinær generalforsamling afholdt den 28. oktober 2015 Uggelhuse-Langkastrup Varmeværk Referat af ordinær generalforsamling afholdt den 28. oktober 2015 Uggelhuse-Langkastrup Varmeværk Den 27. januar 2016 afholdes informationsmøde i Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk AmbA i Hørning Forsamlingshus

Læs mere

Formandens beretning 2010

Formandens beretning 2010 Formandens beretning 2010 Velkommen til Varmelaugets 61. ordinære generalforsamling. Bestyrelsen i Fuglebakkens Varmelaug har i den forgangne periode bestået af: Formand Thomas Falk Mogensen Næstformand

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014. Bestyrelsens beretning Indledning 2013 har været stille år for Hadsten Varmeværk uden de store udfordringer, dog med en meget

Læs mere

Vedtægter For Bækmarksbro Varmeværk A.M.B.A.

Vedtægter For Bækmarksbro Varmeværk A.M.B.A. Vedtægter For Bækmarksbro Varmeværk A.M.B.A. Vedtægter For Bækmarksbro Varmeværk A.M.B.A. 1 Navn og hjemsted. 1.1 Selskabets navn er Bækmarksbro Varmeværk A.M.B.A. 1.2 Selskabets hjemsted er Lemvig Kommune.

Læs mere

Velkommen til informationsmøde

Velkommen til informationsmøde Velkommen til informationsmøde Fjernvarme til Dråby Dagsorden 1. Velkommen 2. Ebeltoft Fjernvarme 3. Hvad er fjernvarme 4. Hvorfor vælge fjernvarme 5. Pause 6. Hvad koster det 7. Tidsplan 8. Evt. 1. Informationsmøde

Læs mere

Godkendelse: Etablering af solvarmeanlæg, Kongerslev Fjernvarme A.m.b.a.

Godkendelse: Etablering af solvarmeanlæg, Kongerslev Fjernvarme A.m.b.a. Punkt 11. Godkendelse: Etablering af solvarmeanlæg, Kongerslev Fjernvarme A.m.b.a. 2015-060394 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at Miljø- og Energiudvalget godkender projekt for etablering af

Læs mere

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617. Ordinær generalforsamling tirsdag den 24. januar 2012.

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617. Ordinær generalforsamling tirsdag den 24. januar 2012. MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 Ordinær generalforsamling tirsdag den 24. januar 2012. Mundtlig beretning: Bestyrelsens skriftlige beretning

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013. Bestyrelsens beretning Indledning 2012 har ligesom 2011 har været et uforudsigeligt og udfordrende år for Hadsten Varmeværk.

Læs mere

FREMTID I FJERNVARME

FREMTID I FJERNVARME FREMTID I FJERNVARME Vi kan ikke få nok varme i radiatorerne med fjernvarme Din nye fjernvarme-unit kan levere samme varme og fremløbstemperatur, som du er vant til. Fordelen ved at skifte til fjernvarme

Læs mere

Projektforslag. i h t. Bekendtgørelse om godkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg (BEK nr. 1295 af 13. december 2005) omhandlende

Projektforslag. i h t. Bekendtgørelse om godkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg (BEK nr. 1295 af 13. december 2005) omhandlende Projektforslag i h t. Bekendtgørelse om godkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg (BEK nr. 1295 af 13. december 2005) omhandlende Rørledning og varmeakkumulator for udnyttelse af overskudsvarme

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Bakkedraget 59B 4000 Roskilde Bygningens energimærke: Gyldig fra 21. januar 2016 Til den 21. januar 2026. Energimærkningsnummer

Læs mere

Fællesanlæg i det vestlige Syddjurs Strategiske varmeplan overvejelser

Fællesanlæg i det vestlige Syddjurs Strategiske varmeplan overvejelser Fællesanlæg i det vestlige Syddjurs Strategiske varmeplan overvejelser Juni 2015 Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse Formål... 3 Fælles anlæg etableres i 2018... 4 Fælles anlæg etableres i 2025...

Læs mere

2: Antal medlemmer. 3: Vandforbrug for vand-året 01.10.14-30.09.15:

2: Antal medlemmer. 3: Vandforbrug for vand-året 01.10.14-30.09.15: 1: Bestyrelsens arbejde i 2015 har (ligesom i de foregående år) været præget af høj aktivitet, og har blandt andet omfattet o 10 bestyrelsesmøder o 2 regnskabsmøder o 1 generalforsamling o 4 møder om Vandsektorloven

Læs mere

Notat vedrørende projektforslag til fjernvarmeforsyning af Haastrup

Notat vedrørende projektforslag til fjernvarmeforsyning af Haastrup Notat vedrørende projektforslag til fjernvarmeforsyning af Haastrup Baggrund Projektets baggrund er et lokalt ønske i Haastrup om at etablere en miljøvenlig og CO2-neutral varmeforsyning i Haastrup. Projektet

Læs mere

SVEBØLLE-VISKINGE FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. 1.000 M 2 SOLVARME

SVEBØLLE-VISKINGE FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. 1.000 M 2 SOLVARME Til Kalundborg Kommune Dokumenttype Projektforslag Dato November 2015 SVEBØLLE-VISKINGE FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. 1.000 M 2 SOLVARME SVEBØLLE-VISKINGE FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. 1.000 M2 SOLVARME Revision 01

Læs mere

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning Bestyrelsens beretning 31. december 2015 havde Skovby Vandværk 1300 forbrugere og der blev udpumpet 144047 m 3 vand. Vi har leveret 140004 m 3 til jer forbrugere. Vores vandspild var i 2015 på 2,81%. Et

Læs mere

Støvring Kraftvarmeværk A.m.b.a. Generalforsamling 09.10.2013 Beretning for varmeåret 2012/2013

Støvring Kraftvarmeværk A.m.b.a. Generalforsamling 09.10.2013 Beretning for varmeåret 2012/2013 Støvring Kraftvarmeværk A.m.b.a. Generalforsamling 09.10.2013 Beretning for varmeåret 2012/2013 Nye forbrugere P2 Der er i det forgangne varmeår tilkommet 25 nye forbrugere mod 31 i sidste regnskabsår.

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af Bandholm, Reersnæs og Nørreballe/Østofte

Fjernvarmeforsyning af Bandholm, Reersnæs og Nørreballe/Østofte Fjernvarmeforsyning af Bandholm, Reersnæs og Nørreballe/Østofte Udarbejdet for Lolland Varme A/S September 2016 Udarbejdet af: Niels Thorsen Kontrolleret af: Godkendt af: Dato: 01.09.2016 Version: 1.4

Læs mere

Bedsted Fjernvarmes ordinære. Generalforsamling

Bedsted Fjernvarmes ordinære. Generalforsamling Bedsted Fjernvarmes ordinære Generalforsamling Onsdag, den 25. september 2013 Bestyrelsens mundtlige årsberetning v/ formand Jesper Abel Skovsted 1 Beretning Indledning Bedsted Fjernvarme A.m.b.A. (BFV)

Læs mere

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf CVR. nr

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf CVR. nr MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 54. Ordinær generalforsamling tirsdag den 30. januar 2018. Mundtlig beretning: Bestyrelsens skriftlige beretning

Læs mere

Sletterhage Vandværk. Beretning for året 2013

Sletterhage Vandværk. Beretning for året 2013 Beretning for året 2013 Sletterhage I 2013 fik Sletterhage leveret 10.978 m 3 fra fællesvandværket. I 2012 fik vi leveret 10.271 m 3. Så dette niveau ser ud til at være niveauet for andelshavernes forbrug.

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Fælleshus Søagerpark 81 2730 Herlev Bygningens energimærke: Gyldig fra 6. august 2012 Til den 6. august 2022. Energimærkningsnummer

Læs mere

Betaler du for meget for varmen?

Betaler du for meget for varmen? Betaler du for meget for varmen? Det kan der gøres noget ved Udnyt varmen bedre, og undgå tillæg Ny prissætning gør varmeregningen mere retfærdig Tidligere har varmeprisen kun været baseret på den mængde

Læs mere

Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 19. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme.

Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 19. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme. Ledelsesberetning 2011/2012 for Sydlangeland Fjernvarme. Velkommen. Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 19. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme. Første punkt på

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 29. marts 2017.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 29. marts 2017. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 29. marts 2017. Bestyrelsens beretning Indledning 2016 har været et år med meget aktivitet på Hadsten Varmeværk. For en forsyningsvirksomhed

Læs mere

Boligforeningen Give, afd. 136-52 Amager og Vestervænget.

Boligforeningen Give, afd. 136-52 Amager og Vestervænget. MØDEREFERAT FRA ORDINÆRT AFDELINGSMØDE Antal fremmødte lejemål: 30 husstande. Øvrige deltagere: Kundechef Lars Todbjerg-Hansen, Domea Afdelingsmødet blev afholdt tirsdag den 15. september 2015, kl. 17.30,

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Egernets Kvarter 22 4623 Lille Skensved Bygningens energimærke: Gyldig fra 16. april 2013 Til den 16. april 2023. Energimærkningsnummer

Læs mere

Bestyrelsens beretning. v/fmd. Rasmus Ry Nielsen. Generalforsamling 2016

Bestyrelsens beretning. v/fmd. Rasmus Ry Nielsen. Generalforsamling 2016 Bestyrelsens beretning v/fmd. Rasmus Ry Nielsen Året i overskrifter Vandtab - Kurven knækket Energibesparelser Opdateret strategi Samlet overblik Vision Mission Strategiske mål Service Nøgletal Varmepriser

Læs mere

Baggrundsnotat omhandlende metode for Energinet.dk's forventninger til kraftværksudviklingen i Danmark

Baggrundsnotat omhandlende metode for Energinet.dk's forventninger til kraftværksudviklingen i Danmark Til Energinet.dk Markedets aktører Baggrundsnotat omhandlende metode for Energinet.dk's forventninger til kraftværksudviklingen i Danmark 1. Indledning Dette notat redegør for den bagvedliggende analyse

Læs mere

Uldum Varmeværk A.m.b.A.

Uldum Varmeværk A.m.b.A. Side 1 af 7 Uldum Varmeværk A.m.b.A. Projektforslag for etablering af 2,4 MW fliskedelanlæg og 600 m³ akkumuleringstank. marts 2015 Formål. På vegne af bygherren, Uldum Varmeværk A.m.b.A, fremsender Tjæreborg

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018. Bestyrelsens beretning Indledning 2017 blev desværre året, hvor vi måtte komme til en erkendelse af, at det heller ikke i

Læs mere

Ejerforeningen Vagtelvænget. Bestyrelsens beretning for året 2008

Ejerforeningen Vagtelvænget. Bestyrelsens beretning for året 2008 Ejerforeningen Vagtelvænget Bestyrelsens beretning for året 2008 Generalforsamlingen 2008 blev gennemført i en god og konstruktiv dialog mellem generalforsamlingsdeltagerne og bestyrelsen. Bestyrelsens

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer Energimærkningsrapport Afd. 1, Mølleparken 1 (1/2) Lillemosevej 4 Bygningernes energimærke: Gyldig fra 27. juni 2014 Til den 27. juni 2024. ENERGIMÆRKNINGSRAPPORT

Læs mere

Beretning til 54. ordinære generalforsamling tirsdag, den 30. januar 2018.

Beretning til 54. ordinære generalforsamling tirsdag, den 30. januar 2018. Beretning til 54. ordinære generalforsamling tirsdag, den 30. januar 2018. Værkets drift I varmeåret 1. okt. 2016 til 30. sept. 2017 blev der leveret/solgt 69.307 MWh fjernvarme, svarende til et salg på

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: Åvendingen 7 A 2700 Brønshøj BBR-nr.: 101-689603 Energikonsulent: Finn Albrechtsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Finn

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder SIDE 1 AF 8 Adresse: Multebærvænget 12 Postnr./by: 2650 Hvidovre BBR-nr.: 167-104347-001 Energikonsulent: Bjarne Jensen Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Grundejerforeningen i Lodshaven

Grundejerforeningen i Lodshaven Dato 21. marts Side 1 af 7 Referat fra generalforsamling 18. marts 2010 Mødested Fælleshuset Referent: Per Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Bestyrelsens beretning 4. Forelæggelse

Læs mere

Kollerupparkens Grundejerforening Referat af generalforsamling den 27. juni 2013 Egholmskolen

Kollerupparkens Grundejerforening Referat af generalforsamling den 27. juni 2013 Egholmskolen Vallensbæk Strand den 29. juni 2013 Kollerupparkens Grundejerforening Referat af generalforsamling den 27. juni 2013 Egholmskolen Formanden, Morten Lind, bød velkommen. Der var mødt 25 stemmeberettigede.

Læs mere

Ringe Fjernvarmeselskab A.m.b.A.

Ringe Fjernvarmeselskab A.m.b.A. Beretning. Driftsåret 2016. 1. Nyudstykninger, nyanlæg, reparationer, ombygninger m.m. i 2016. Der var ingen byggeaktivitet i Golfparken i 2016. Der er bygget 2 huse på naboudstykningen. Området er udlagt

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SUNDS VAND- OG VARMEVÆRK A.M.B.A. CVR-nr. 41 71 96 13 Andelsselskab med begrænset ansvar

VEDTÆGTER FOR SUNDS VAND- OG VARMEVÆRK A.M.B.A. CVR-nr. 41 71 96 13 Andelsselskab med begrænset ansvar VEDTÆGTER FOR SUNDS VAND- OG VARMEVÆRK A.M.B.A. CVR-nr. 41 71 96 13 Andelsselskab med begrænset ansvar 1. ANDELSSELSKAB, NAVN OG HJEMSTED 1.1. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar. 1.2. Navnet

Læs mere

Der var fremmødt 37 stemmeberettigede medlemmer og 3 uden stemmeret.

Der var fremmødt 37 stemmeberettigede medlemmer og 3 uden stemmeret. Referat: VESTERHASSING-ANTENNEFORENING Generalforsamling Torsdag d. 3. marts 2011 kl. 19.30 på Vester Hassing Kro. Der var fremmødt 37 stemmeberettigede medlemmer og 3 uden stemmeret. Velkomst ved formand

Læs mere

Beretningen 2016 for Hadsten Vandværk

Beretningen 2016 for Hadsten Vandværk 1 Beretningen 2016 for Hadsten Vandværk Statistik: Antallet af forbrugere er på afregningstidspunktet steget fra 2668 til 2677. Det er en tilgang på 9 mod sidste års 10. Der er i alt blevet pumpet 392.339

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Klædevænget

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Klædevænget Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Klædevænget Tirsdag, den 6. marts 2007 kl. 19.00 i det store lokale, Kammerrådensvej 15, Hørsholm Dagsorden i henhold til vedtægternes 12:

Læs mere

VEDTÆGTER Gældende fra 28. august 2013

VEDTÆGTER Gældende fra 28. august 2013 VEDTÆGTER Gældende fra 28. august 2013 Indholdsfortegnelse 1 Selskabet 2 Formål 3 Andelshavere 4 Andelskapital 5 Udtrædelsesvilkår 6 Generalforsamlingen 7 Bestyrelsen 8 Selskabets ledelse 9 Regnskab 10

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder SIDE 1 AF 7 Adresse: Bakkedraget 17 Postnr./by: 6040 Egtved BBR-nr.: 621-262482-001 Energikonsulent: Jesper Berens Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget.

Læs mere

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Generalforsamling onsdag den 23.11.2016, kl. 19,30 i Skovsgård Multihus Formandsberetning: Årets gang Det første år hvor vi har haft gang i den nye akkumuleringstank. Et år hvor vi i det store hele har

Læs mere

Notat Vedrørende høring om projektforslag for fjernvarme Haastrup

Notat Vedrørende høring om projektforslag for fjernvarme Haastrup Notat Vedrørende høring om projektforslag for fjernvarme Haastrup Projektforslaget har efter drøftelse i Teknik og Miljøudvalget den 20. december 2011 været sendt i høring hos ejendommene i Haastrup fra

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Vadebrovej 27 Postnr./by: 4800 Nykøbing F BBR-nr.: 376-005973 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form. Klage over tilslutningspligt til Aars Fjernvarmeforsyning

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form. Klage over tilslutningspligt til Aars Fjernvarmeforsyning Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over tilslutningspligt til Aars Fjernvarmeforsyning Energiklagenævnet modtog ved brev af 6. september 2002 fra Tilsynsrådet fra Nordjyllands Amt kopi

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Fladehøj 17 4534 Hørve Bygningens energimærke: Gyldig fra 13. juni 2013 Til den 13. juni 2023. Energimærkningsnummer 311003689

Læs mere

Klima og Planlægning. Til Næstved Varmeværk a.m.b.a.

Klima og Planlægning. Til Næstved Varmeværk a.m.b.a. Klima og Planlægning Til Næstved Varmeværk a.m.b.a. Næstved Kommune Rune Nielsen www.næstved.dk Dato 2.7.2014 Sagsnr. 13.03.01-P00-1-12 CPR-nr. Sagsbehandler Rune Nielsen Projektgodkendelse for projektforslaget

Læs mere

Resultatkrav. Alle byzoneområder er forsynet med fjernvarme, alle nye udstykningsområder indenfor eller i forbindelse med forsyningsområder

Resultatkrav. Alle byzoneområder er forsynet med fjernvarme, alle nye udstykningsområder indenfor eller i forbindelse med forsyningsområder &9(+)8316à():%61)*367=2-2+ &IWOVMZIPWIEJSQVÅHIXWEQXQÅPKVYTTI Området dækker aktiviteter samt udgifter/indtægter i forbindelse med fremskaffelse og distribution af fjernvarme. Områdets udgifter skal lovgivningsmæssigt

Læs mere

Vejledning om tilslutningspligt til kollektive varmeforsyningsanlæg

Vejledning om tilslutningspligt til kollektive varmeforsyningsanlæg Vejledning om tilslutningspligt til kollektive varmeforsyningsanlæg Vejledning om tilslutningspligt Indhold Varmeplanen... 3 Hovedprincipper for tilslutningspligt... 3 Tilslutningspligt og forblivelsespligt...

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 7 Adresse: Mikkels Banke 17 Postnr./by: 4736 Karrebæksminde BBR-nr.: 370-028162-001 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget. Mærkningen

Læs mere

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf CVR. nr

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf CVR. nr MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 55. Ordinær generalforsamling tirsdag den 29. januar 2019. Mundtlig beretning: Planche I har alle modtaget

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Brobæklunden 101-147 Brobæklunden 101 5260 Odense S Bygningens energimærke: Gyldig fra 12. oktober 2012 Til den 12. oktober

Læs mere

VEDTÆGTER FOR VALLENSBÆK FJERNVARME NORD A.M.B.A. 1.1 Selskabets navn er Vallensbæk Fjernvarme NORD A.m.b.a., i det følgende kaldet selskabet.

VEDTÆGTER FOR VALLENSBÆK FJERNVARME NORD A.M.B.A. 1.1 Selskabets navn er Vallensbæk Fjernvarme NORD A.m.b.a., i det følgende kaldet selskabet. VEDTÆGTER FOR VALLENSBÆK FJERNVARME NORD A.M.B.A. Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er Vallensbæk Fjernvarme NORD A.m.b.a., i det følgende kaldet selskabet. 1.2 Selskabets hjemsted er Vallensbæk Nordmark,

Læs mere

Klimakommune-regnskab for Ringsted Kommune. CO2-opgørelse 2010 og handlingsplan 2011. Indledning

Klimakommune-regnskab for Ringsted Kommune. CO2-opgørelse 2010 og handlingsplan 2011. Indledning Klimakommune-regnskab for Ringsted Kommune CO2-opgørelse og handlingsplan 2011 Indledning 1 Ringsted Kommune underskrev aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at blive klimakommune den 16. marts.

Læs mere

Varde Antenneforening Beretning 2012-2013

Varde Antenneforening Beretning 2012-2013 Varde Antenneforening Beretning 2012-2013 Pr. 1. oktober 2013 havde Varde Antenneforening 8.983 medlemmer, hvilket er en tilbagegang på 108 medlemmer. Antenneforeningen har dermed en dækning på ca. 90%

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Torshaven 1 Postnr./by: 4500 Nykøbing Sj. BBR-nr.: 306-020362 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse: Angiv andre ting du er tilfreds med som fjernvarmeforbruger

Spørgeskemaundersøgelse: Angiv andre ting du er tilfreds med som fjernvarmeforbruger Spørgeskemaundersøgelse: Angiv andre ting du er tilfreds med som fjernvarmeforbruger 1. Alt i alt er jeg rigtig godt tilfreds 2. At alt bare altid fungere. 3. At de kommer når vi kalder 4. At der altid

Læs mere

Indkaldelse. Ordinær generalforsamling. tirsdag den 22. april 2008 kl. 19.00. i Restaurant Hønsehuset - Helsinge Hallerne

Indkaldelse. Ordinær generalforsamling. tirsdag den 22. april 2008 kl. 19.00. i Restaurant Hønsehuset - Helsinge Hallerne Indkaldelse Ordinær generalforsamling tirsdag den 22. april 2008 kl. 19.00 i Restaurant Hønsehuset - Helsinge Hallerne Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Beretning fra bestyrelsen om selskabets virksomhed

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 7 Adresse: Kløverprisvej 87 Postnr./by: 2650 Hvidovre BBR-nr.: 167-043631-001 Energikonsulent: Tom Kjørnæs Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2012-2013.

Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2012-2013. Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2012-2013. Ordinær generalforsamling 2012 2013. På Hjallerup Fjernvarmes vegne vil jeg byde velkommen til Hjallerup Fjernvarmes ordinære generalforsamling 2012

Læs mere

Formandens beretning til generalforsamlingen 27. august 2014

Formandens beretning til generalforsamlingen 27. august 2014 Formandens beretning til generalforsamlingen 27. august 2014 a) Velkomst På bestyrelsens vegne skal jeg hermed byde alle fremmødte velkomne til Aabybro Fjernvarmeværks årlige generalforsamling. En særlig

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Isolering af rør i udhuse. 9.2 MWh Fjernvarme 2480 kr. 3645 kr. 1.

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Isolering af rør i udhuse. 9.2 MWh Fjernvarme 2480 kr. 3645 kr. 1. SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: Oplyst varmeforbrug Lærkevej 35A 8882 Fårvang BBR-nr.: 740-003998 Energikonsulent: Jørgen Christensen Programversion: EK-Pro, Be06

Læs mere

Forsyning Helsingør A/S DIREKTIONEN Haderslevvej 25 3000 Helsingør

Forsyning Helsingør A/S DIREKTIONEN Haderslevvej 25 3000 Helsingør Helsingør Kommune Stengade 72 3000 Helsingør Att.: Borgmester Benedikte Kiær og Kommunaldirektør Bjarne Pedersen. Forsyning Helsingør A/S DIREKTIONEN Haderslevvej 25 3000 Helsingør Dato 08.05.2013 Indkaldelse

Læs mere

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for VARMEVÆRKETS skriftlige beretning for regnskabsåret 2014 Indholdsfortegnelse: Side Forbrugere ------------------------------------------------------------- 3 Regnskabet 2014 ------------------------------------------------------

Læs mere

PRO JEKTFORSLAG AABENRAA - RØDEKRO FJERNVARME A/S CENTRAL RÅDMANDSLØKKEN UDSKIFTNING AF 2 STK. OLIEKEDLER MED EN TRÆPILLE-KEDEL.

PRO JEKTFORSLAG AABENRAA - RØDEKRO FJERNVARME A/S CENTRAL RÅDMANDSLØKKEN UDSKIFTNING AF 2 STK. OLIEKEDLER MED EN TRÆPILLE-KEDEL. PRO JEKTFORSLAG AABENRAA - RØDEKRO FJERNVARME A/S CENTRAL RÅDMANDSLØKKEN UDSKIFTNING AF 2 STK. OLIEKEDLER MED EN TRÆPILLE-KEDEL. 16. juli 2013 Indholdsfortegnelse: Side: 1.0 Indledning:... 3 2.0 Redegørelse

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Kildeagervej 14 Postnr./by: 2690 Karlslunde BBR-nr.: 253-051639 Energikonsulent: Finn Albrechtsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

BILAG A Formand Erik Nielsen s beretning HKV s generalforsamling, den 27. maj 2013

BILAG A Formand Erik Nielsen s beretning HKV s generalforsamling, den 27. maj 2013 BILAG A Formand Erik Nielsen s beretning HKV s generalforsamling, den 27. maj 2013 Det var noget af en orkan generalforsamlingen var inde i sidste år. En orkan som blev til en storm, de næste 2-3 måneder

Læs mere

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for VARMEVÆRKETS skriftlige beretning for regnskabsåret 2018 Indholdsfortegnelse: Side Forbrugere ------------------------------------------------------------- 3 Regnskabet 2018 ------------------------------------------------------

Læs mere

ANSØGNING OM GODKENDELSE AF OVERGANG TIL DIREKTE VARMEFORSYNING SAMT NEDLÆGGELSE AF I/S FUGLEBAKKENS VARMELAUG

ANSØGNING OM GODKENDELSE AF OVERGANG TIL DIREKTE VARMEFORSYNING SAMT NEDLÆGGELSE AF I/S FUGLEBAKKENS VARMELAUG Bygge-, Plan og Miljøafdelingen By- og Miljøområdet Att. Niels Kaalund Jensen Frederiksberg Rådhus 2000 Frederiksberg ANSØGNING OM GODKENDELSE AF OVERGANG TIL DIREKTE VARMEFORSYNING SAMT NEDLÆGGELSE AF

Læs mere

Bestyrelsens beretning for

Bestyrelsens beretning for Bestyrelsens beretning for Dybvad Varmeværk a.m.b.a. Generalforsamling mandag den 29. juni 2015. Velkommen til varmeværkets generalforsamling. Bestyrelsens beretning for Dybvad varmeværks 55 ens 20ende

Læs mere

Fredericia Fjervarme A.m.b.a.

Fredericia Fjervarme A.m.b.a. Fredericia Fjervarme A.m.b.a. for nyt ledningsanlæg på Indre Ringvej iht. Varmeforsyningsloven og Projektbekendtgørelsen 15. februar 2013 Projektansvarlig Fredericia Fjernvarme A.m.b.a. er ansvarlig for

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: Oplyst varmeforbrug Lavgade 32A 6200 Aabenraa BBR-nr.: 580-019219 Energikonsulent: Robert Knak Programversion: EK-Pro, Be06 version

Læs mere

GRUNDBELØB ELLER EJ HVAD BETYDER DET FOR FJERNVARMENS VARMEPRISER I FORHOLD TIL INDIVIDUEL VARMEFORSYNING?

GRUNDBELØB ELLER EJ HVAD BETYDER DET FOR FJERNVARMENS VARMEPRISER I FORHOLD TIL INDIVIDUEL VARMEFORSYNING? GRUNDBELØB ELLER EJ HVAD BETYDER DET FOR FJERNVARMENS VARMEPRISER I FORHOLD TIL INDIVIDUEL VARMEFORSYNING? Dato: 28. oktober 2014 Udarbejdet af: Nina Detlefsen Kontrolleret af: Jesper Koch Beskrivelse:

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Granparken 3 Postnr./by: 4872 Idestrup BBR-nr.: 376-000000 Energikonsulent: Ralph Rex Larsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Preben

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer Energimærkningsrapport Nye rækkehuse Kongshvilevej 1A 2800 Kongens Lyngby Bygningernes energimærke: Gyldig fra 14. juli 2014 Til den 14. juli

Læs mere

Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2010-2011.

Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2010-2011. Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2010-2011. Ordinær generalforsamling 2010 2011. På Hjallerup Fjernvarmes vegne vil jeg byde velkommen til Hjallerup Fjernvarmes ordinære generalforsamling 2010

Læs mere

Vedtægter for Forening for Gratis Internet via Vedvarende Energi

Vedtægter for Forening for Gratis Internet via Vedvarende Energi Vedtægter for Forening for Gratis Internet via Vedvarende Energi 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Forening for Gratis Internet via Vedvarende Energi Foreningen har hjemsted i Hvidovre Kommune 2 FORMÅL

Læs mere

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst Generalforsamling onsdag den 21.11.2012, kl. 19,30 i Skovsgård Multihus Formandsberetning: Årets gang Det har været et specielt

Læs mere

Vision om en fossilfri varme- og elforsyning i 2025

Vision om en fossilfri varme- og elforsyning i 2025 Principoplæg til Kommune Vision om en fossilfri varme- og elforsyning i 2025 Hvordan kan Kommune være frontløber med ny teknologi, spare forbrugerne penge og få en fossilfri varme- og elforsyning på samme

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Adresse: Postnr./by: Elme Alle 6A 8963 Auning BBR-nr.: 707-114253-001 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 7 Adresse: Liljevej 1 Postnr./by: 4500 Nykøbing Sj BBR-nr.: 306-012220-001 Energikonsulent: Ejvind Endrup Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Program for ny varmekilde

Program for ny varmekilde Program for ny varmekilde Hvilke muligheder er der for at udskifte olie- og naturgasfyr Hvordan er processen i udskiftningen af varmeanlæg Tilskudsmuligheder Hvor finder jeg hjælp i processen Uvildigt

Læs mere

Vedtægter for Mou Kraftvarme a.m.b.a.

Vedtægter for Mou Kraftvarme a.m.b.a. Vedtægter for Mou Kraftvarme a.m.b.a. 1 Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er Mou Kraftvarme A.m.b.a. 1.2 Selskabets hjemsted er Aalborg Kommune. 2 Formål og forsyningsområde 2.1 Selskabets formål er

Læs mere

VESTER SKERNINGE VANDVÆRK MADS HANSENSVEJ 11 5762 V.SKERNINGE

VESTER SKERNINGE VANDVÆRK MADS HANSENSVEJ 11 5762 V.SKERNINGE VESTER SKERNINGE VANDVÆRK MADS HANSENSVEJ 11 5762 V.SKERNINGE Beretning 2015 2015 var så et af de år, af de 35 år jeg har været med, hvor der er sket rigtig mange ting, og flere nye udfordringer, det kommer

Læs mere

PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF 25 BOLIGER I KÆRUM

PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF 25 BOLIGER I KÆRUM Til Assens Fjenvarme Dokumenttype Rapport Dato februar 2012 PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF 25 BOLIGER I KÆRUM PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF 25 BOLIGER I KÆRUM Revision V01 Dato 2012-02-28

Læs mere