Støtte til medarbejderes børn til færdiggørelse af deres afsluttende uddannelse. Maj 2020

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Støtte til medarbejderes børn til færdiggørelse af deres afsluttende uddannelse. Maj 2020"

Transkript

1 Støtte til medarbejderes børn til færdiggørelse af deres afsluttende uddannelse Maj 2020

2 INTERNATIONAL BUSINESS & POLITICS Rejselegat, Sydkorea Matilde Bro Hansen læser International Business and Politics (BSc) og valgte at studere nogle fag på Korea University i Seoul. Hun fortæller: På universitetet studerede jeg International dispute settlement, Foreign policy decision making process, Human rights in a globalized world, Japan- Korea relations og Business negotiations. Disse fag gav mig mulighed for at forbedre min viden både teoretisk og metodisk om international politik, der er min store interesse. Det har komplementeret min uddannelse på bedste vis og forstærket min interesse for de internationale politiske dynamikker i den asiatiske region. Derudover har jeg udviklet mine sociale egenskaber og fået en bedre forståelse for andre nationaliteter og kulturer, hvilket vil være til gavn for min fremtidige uddannelse og karriere. Desuden har jeg haft adskillige kulturelle oplevelser i form af museumsbesøg og K-pop dansetimer såvel som flere rejser inden for Sydkoreas grænser. Tilsammen har det givet mig en bedre forståelse for det koreanske folkefærd og samfundet ud fra et historisk og politisk perspektiv.

3 JORDBRUGSØKONOMI Rejselegat, Chile Hannah Bjørn McKenzie læser til dagligt Jordbrugsøkonomi på Københavns Universitet. Som en del af bacheloruddannelsen var hun opsat på at skulle på udveksling. Valget faldt på Universidad de Chile i Santiago for at lære mere af Latinamerika at kende samt blive bedre til at kommunikere på spansk. Hannah modtog et legat fra Medarbejderfonden, hvilket var en kæmpe hjælp i forhold til at betale for udgifter såsom husleje, transport, etc. Udvekslingsopholdet har givet mig mere indsigt i latinamerikansk historie og politik og i de kulturelle forskelle der er mellem Latinamerika og Europa i forbindelse med international handel, siger hun. Derudover har udvekslingsopholdet også budt på kulturelle oplevelser, hvor Hannah blandt andet har besøgt Påskeøen og Chiloé. Under opholdet opstod der uforudset politisk tumult, hvilket gjorde et stort indtryk på hende: Det var vildt at se så mange mennesker samlet på gaderne i protest mod regeringen og de dårlige forhold, fortæller hun. Det har givet hende mere indsigt i chilensk historie og en større forståelse for de problemer chilenerne kæmper med i hverdagen.

4 FRISØR OG TØMRER Erhvervsuddannelser Søskendeparret Gábor og Aletta er børn af Gáborné Berna, der har arbejdet i VELUX Magyarország LKR Kft. siden De har begge valgt at tage erhvervsuddannelser og er derfor med til at opfylde den efterspørgsel efter håndværksuddannede medarbejdere, som mange lande oplever. Med uddannelsen som tømrer er Gábor Berna på 20 år kommet på den rigtige hylde. Han har altid været glad for at være i skoven omgivet af træ og blev begejstret for tømrerfaget, da han skulle vælge uddannelse. Som tømrer kan han arbejde med træ både kreativt og praktisk. Gábor er nu færdig med uddannelsen, men fortsætter på skolen for at blive endnu bedre rustet måske til en fremtid som selvstændig tømrer. Han arbejder deltid i den virksomhed, hvor han var i praktik under uddannelsen. Aletta Berna på 22 år har altid drømt om at blive frisør og blev under uddannelsen bekræftet i, at faget har mange afvekslende og kreative processer. Den treårige uddannelse er afsluttet, men Aletta studerer videre, så hun også kan blive professionel negleplejer. Kombinationen af frisør og negleplejer kan åbne flere, spændende jobmuligheder for hende. Aletta har brugt sit uddannelseslegat til at købe frisørudstyr, som man selv skal medbringe, når man bliver ansat i en salon eller på en klinik.

5 MASKINMESTER Teknisk uddannelse Patrick har netop afsluttet sin uddannelse på Fredericia Maskinmesterskole som maskinmester, som er en bred, teknisk uddannelse, hvor man typisk vil arbejde med drift og vedligehold af maskiner, elinstallationer og IT i tekniske anlæg. Sidste sommer var Patrick i 10 ugers praktik hos Ringkøbing-Skjern Forsyning som del af uddannelsen, og han var så glad for opgaverne, så han fortsatte med arbejde under studierne. Nu hvor han er færdiguddannet, er han blevet fastansat som projektleder på en pumpestation. Det er spændende, fordi arbejdsopgaverne spænder vidt fra tekniske beregninger og økonomi til ledelse af teamet.

6 ROBOTTEKNOLOGI Universitetsuddannelse Michał Bogacz studerer robotteknologi på Warsaw University of Technology Hans familie driller ham med, at hans værelse ligner laboratoriet fra tegneserien Dexter s Laboratorium med robotter og dimser over det hele. Det vildeste projekt, som han arbejder på for tiden, er en Mars Rover (robotkøretøj med robotarm), som skal bruges til at undervise nye studerende i programmering på den nyoprettede afdeling for robotteknologi. Den styres ved hjælp af en handske, som Michał har været med til at udvikle. Det var lidt et tilfælde, at Michał valgte robotteknologi. Faktisk ville han have læst biologi og kemi i gymnasiet, men på ansøgningsskemaet fik han krydset matematik og fysik af. Og så blev det teknologi i stedet for medicin, og hen ad vejen blev han mere og mere interesseret i robotter. I mange professioner kan menneskelige reaktioner spille ind på resultatet. Sådan er det ikke med robotter: En robot laver ikke fejl hvis den gør noget forkert, så er det min programmering, der er skyld i det. Det kan jeg godt lide, forklarer Michał. Michał kan godt lide at undervise, så for at tjene til studierne, tilbyder han lektiehjælp. Han er også frivillig hjælper på et center for unge mennesker i byen. Når Michał afslutter sin uddannelse i februar 2019 har han ikke besluttet, hvad han skal. Det bliver måske noget indenfor neurale netværk og maskinlæring, som er hans nye passion. Hjælpen fra Medarbejderfonden er gået til indkøb af forskellige dele og materialer til robotterne, som han har udviklet. Michałs far arbejder hos VELUX Polska Sp. z o.o.

7 SKOV- OG NATURTEKNIKER Erhvervsuddannelse Péter Felvidéki fra Ungarn valgte at blive skov- og naturtekniker, fordi naturen altid har spillet en stor rolle i hans liv han synes, at det er vigtigt at forstå økosystemerne for at kunne balancere menneskers benyttelse og den generelle beskyttelse af naturen. Og så ønsker han, at de kommende generationer skal arve en mere bæredygtig og smuk verden. Han interesserer sig meget for den teknologiske udvikling, og hvordan den kan hjælpe med at forkorte arbejdsprocesser og derigennem frigive tid til andre ting. For uddannelseslegatet fra Medarbejderfonden købte jeg udstyr samt en laptop, som faktisk også er et vigtigt redskab: Dels foregår en del af undervisningen online, men den er uundværlig, når jeg har brug for at hente oplysninger, når jeg er ude i skoven og lave opmålinger, fortæller Péter. Péters far arbejder hos VELUX Magyarország LKR.

8 KEMI Naturvidenskab Norske Ida Therese Lunde Einvik på 21 år studerer kemi ved Norges Teknisk-Naturvidenskabelige Universitet (NTNU). Hun synes især godt om laboratoriearbejdet og om efterfølgende at skrive rapporter om resultaterne. Hun håber efter endt uddannelse at komme til at arbejde med kemisk analyse. Hendes far, Frode Einvik, har arbejdet hos VELUX Norge i mere end 10 år, og han er naturligvis stolt over datteren, men også over at hans arbejdsplads har været medvirkende til, at hun har fået et uddannelseslegat fra Medarbejderfonden. Sådan et skulderklap er klart motiverende både for Frode og Ide Therese.

9 VETERINÆRMEDICIN Kandidatuddannelse Hund, kat, kanin, hest, ørkenrotter, fisk og løbeænder Tilla Busk- Andersons barndom har været fyldt med både almindelige og også ret eksotiske dyr. Dertil kommer, at hendes far er dyrlæge, så ideen om at blive dyrlæge kom ikke fra fremmede. Hun har studeret til dyrlæge i godt fire år og glæder sig meget over, at en uddannelse i veterinærmedicin kan bruges til mange forskellige ting. Hun har endnu ikke besluttet sig for, om hun fremover skal vaccinere katte, operere hunde, rådgive landmænd, arbejde inden for medicinalindustrien, forske eller noget helt andet. Sideløbende med studiet, som Medarbejderfonden har støttet med et uddannelseslegat, har Tilla været på dyrlægetur til Sydafrika, og hun drømmer også om en tur til Nicaragua, hvor der er rig mulighed for at redde dyreliv og uddanne den lokale befolkning. Hun vil gerne gøre en positiv forskel for dyrene både lokalt og internationalt.

10 LANDBRUGSMASKINMEKANIKER Erhvervsuddannelse Som landbrugsmaskinmekaniker skal man ikke være bange for at få olie på hænderne, og det har heller ikke afskrækket Kasper Lauridsen. Han havde på et tidspunkt et fritidsjob efter skole hos en landmand og fandt ud af, at landbrugsmaskinmekanikeruddannelsen nok var noget for ham. Nu har han snart gennemført hele uddannelsen hos Skjern Maskinforretning, og han har i løbet af uddannelsen både arbejdet med traktorer, landbrugsmateriel, entreprenørmaskiner og have-park-maskiner. Opgaverne består i montering af redskaber og fremstilling af reservedele, og han har arbejdet med at svejse, smede, med hydraulik, elektronik og meget mere. Han føler, at det er den rigtige vej for ham, og han har tænkt sig at fortsætte denne løbebane, når han er færdigudlært. Det er Kaspers mor, som arbejder hos Gåsdal Bygningsindustri, der fortalte Kasper om Medarbejderfonden, således at han kunne søge et uddannelseslegat.

11 FRISØR Erhvervsuddannelse Viktória uddanner sig til frisør, og som elev har hun en del udgifter til udstyr. Derfor var et uddannelseslegat fra Medarbejderfond for VKR Gruppen meget velkommen. I løbet af elevtiden er hun blevet positivt overrasket over de mange elementer, der er i uddannelsen. Der er mange teknikker, og mode og trends har stor betydning for frisørens arbejde. Selvom det kommer til at tage tid og meget energi, så håber jeg på et tidspunkt at kunne starte min egen frisørsalon, siger Viktória. Viktória Tarcsai er datter af Lajos Tarcsai, som arbejder hos VELUX Magyarország Kft. LKR-Hungary.

12 MASKINKONSTRUKTION Universitetsuddannelse 20-årige Daniel O Shea begyndte i september 2010 på Stanford University på en uddannelse, som han brænder for. I juni næste år kan han kalde sig Bachelor i Mechanical Engineering. Han fortæller meget begejstret om universitetet, som har mange entusiastiske lærere og elever, som alle medvirker til at højne niveauet hos hinanden. Stanford University opfordrer eleverne til at deltage i forskelligartede projekter, og Daniel er bl.a. med i et Stanford solar bilprojekt. Interessen for mekanik og videnskab er ikke helt ny, og Daniel har tidligere deltaget i First LEGO League, som er en international teknologiturnering for 9-16-årige, hvor de deltagende hold skal bygge, teste og programmere robotter af LEGO klodser. Daniel drømmer om i fremtiden at komme til at arbejde med ingeniøropgaver i luftfarts- eller bilindustrien eller med robotter. Det var vel nok en dejlig overraskelse med et uddannelseslegat fra min fars arbejdsplads, siger Daniel.

13 SYGEPLEJERSKE Rejselegat, Uganda Til Medarbejderfond for VKR Gruppen. Som tak for det flotte legat sender jeg jer en lille hilsen samt et par billeder fra min rejse i Uganda. Jeg er meget taknemmelig for, at I ville støtte mig i netop dette projekt, og håber, at I via beskrivelsen og ikke mindst billederne vil få en fornemmelse af, hvad donationen bl.a. er gået til. Jeg har været her i ca. seks uger nu, og til trods for en omgang malaria med efterfølgende lungebetændelse har det været seks fantastiske, udfordrende og ikke mindst lærerige uger. Jeg arbejder på et regionalt hospital i en lille by ved navn Lira. Jeg arbejder pt. på en fødeafdeling. Jeg har valgt netop denne afdeling, da jeg overvejer at læse videre til jordemoderen, så jeg håber, at min gang på fødeafdelingen vil kunne hjælpe mig til en afklaring. Jeg kan dog sige allerede nu, at jeg aldrig vil kunne arbejde fast på en fødeafdeling i Uganda, for det er virkelig barske løjer. Der er én jordemoder pr. fire kvinder alle føder i samme rum, der er ingen handsker eller sprit, så afdelingen er vitterligt en bakteriebombe. Det at få et barn her i Uganda kan slet ikke sammenlignes med at få et barn i Danmark... Selv om det er hårdt at se og utroligt svært at forstå, at tingene skal være sådan, så er jeg meget overrasket over, hvor dygtige sygeplejerskerne på de forskellige afdelinger faktisk er. De har en utroligt bred viden om sygdomme og diverse helbredende midler. De mangler dog en langt større viden omkring hygiejne og ikke mindst forståelse af, hvor vigtig en del af sygeplejen, det er. Jeg er derfor gået i gang med at skrive et lille oplæg om hygiejne om vigtigheden af den, samt om, hvad de kan gøre med deres få ressourcer for at forbedre den på de forskellige afdelinger. God hygiejne virker logisk og simpelt i mine øjne, men eftersom de endnu ikke har forstået vigtigheden af den, tror jeg, oplægget vil kunne gøre nytte. Det håber jeg i hvert fald. Når jeg ikke er på hospitalet, tilbringer jeg en del tid sammen med den afrikanske familie, jeg bor hos. De er utroligt søde og kærlige, og det er så spændende at prøve at være en del af en helt anden og anderledes kultur. Det hele er meget primitivt, men jeg trives godt. Men jeg må da ærligt indrømme, at jeg allerede nu savner mange ting, som jeg med sikkerhed vil sætte endnu større pris på, når jeg kommer hjem til Danmark igen. Fx bare at kunne spise med kniv og gaffel og at kunne tage et varmt bad under en bruser. At skulle gå til floden for at hente vand, koge det og så bruge en gammel overskåren colaflaske til at vaske sig med, det bliver altså lige lovligt primitivt i længden :-) Men til trods for at mange ting er anderledes og svære at forstå, så nyder jeg mit ophold til fulde! Jeg syntes, det er så spændende, og jeg ved, at jeg kommer hjem med en masse godt i rygsækken! Tusind tak fordi I har gjort det muligt for mig at komme af sted. Kærlig hilsen Julie Due Nielsen

14 MURER Erhvervsuddannelse Det som jeg bedst kan lide ved uddannelsen er, at vi lærer noget om emner, som vi overhovedet ikke kender til på forhånd, siger László Jakabfi, som er i lære som murer. László går i skole to dage om ugen, og de tre resterende dage foregår på praktikstedet. For nylig var en øvelse, hvor eleverne skulle bygge en mur uden måleinstrumenter for at teste deres øjemål og evne til at bedømme vinkler, højde mv. László klarede sig rigtig godt, og han glæder sig til at blive færdiguddannet murer, således at han kan prøve kræfter med nye opgaver. László fandt på at søge Medarbejderfonden om et uddannelseslegat, da hans far, som siden 2004 har arbejdet på VELUX fabrikken, FERBAU, havde et medarbejderblad med hjem, hvori der var en artikel om Medarbejderfonden.

15 KOK Erhvervsuddannelse Jane Skov Grabow Jensen fra Østbirk er 21 år og i lære som kok. Selvom hun stadig mangler omkring et år af sin læretid, så er det tydeligt, at hun er havnet på rette hylde. Hun har sammen med sin makker vundet det danske og nu også det nordiske mesterskab for kokke under 23 år. Det nordiske mesterskab blev afviklet over to dage, og dommerne lagde særligt vægt på, at Jane havde styr på tiden, smagen og anretningen, og at hun udstrålede ro og dyb koncentration. Det er lærerigt men dyrt at deltage i kokkekonkurrencer, og har måttet indkøbe en del maskiner og udstyr, og hun skal også selv betale for transport til træningsdage og konkurrencer i ind- og udland.

16 SUNDHEDSUDDANNELSE Rejselegat, Guatemala Natalie Fjord Sloth modtog et studierejselegat til et praktikophold på et hospital i Guatemala i forbindelse med hendes sundhedsuddannelse. På Casa Jackson, hospital for under- og fejlernærede børn, arbejdede Natalie med børnene og deres familier. Arbejdet var til tider hårdt og frustrerende, når de lokale medicinmænd modarbejdede hospitalets behandling af børnene. Men det var det hele værd, når et barn rund og buttet kunne sendes hjem til sin familie igen", fortæller Natalie. Ændring af livsstil og levevis er essentielt i sundhedsarbejdet overalt i verden, og Natalie vil altid kunne trække på sit ophold i Guatemala.

17 MEDICIN Universitetsuddannelse Gabriella Kiss er 26 år og datter af en operatør hos VELUX Magyarország Kft. (FERBAU). Gabriella studerer medicin på universitetet i Pécs, og det er en af de længste og mest krævende uddannelser i det ungarske uddannelsessystem. Gabriella vil gerne være børnelæge. Gabriella søgte et legat, fordi uddannelsen er dyr og hun har været nødt til at flytte hjemmefra, da det medicinske fakultet ligger langt fra hjemmet. Hun tager hjem til sine forældre i weekender, men det er 260 km væk og transportomkostningerne er ret høje.

Støtte til medarbejdere og deres nærmeste familie uddannelse

Støtte til medarbejdere og deres nærmeste familie uddannelse Michał Bogacz er en rigtig Georg Gearløs: Han studerer robotteknologi på Warsaw University of Technology Hans familie driller ham med, at hans værelse ligner laboratoriet fra tegneserien Dexter s Laboratory

Læs mere

University College Lillebælt Sygeplejerskeuddannelsen i Odense

University College Lillebælt Sygeplejerskeuddannelsen i Odense Udveksling til Bodø, Norge Rejsebrev fra udvekslingsophold Navn: Cecilie Kragh Jespersen E-mail: cecilie_kragh3@hotmail.com Tlf. nr. 2878 1830 Evt. rejsekammerat: Betina Winsig Hansen og Ditte Struwe Bødker

Læs mere

Rejsebrev Uganda modul 6

Rejsebrev Uganda modul 6 Malene Schwarz Primær klinik 1 Rejsebrev Uganda modul 6 Vejen fra vores hjem i Awir, Apac til hospitalet Forberedelse: Jeg havde inden min studiestart besluttet at tage en del af uddannelsen i udlandet.

Læs mere

Almen kemi Miljøkemi Medicinalkemi Grøn og bæredygtig kemi Gymnasierettet kemi

Almen kemi Miljøkemi Medicinalkemi Grøn og bæredygtig kemi Gymnasierettet kemi københavns universitet science - det natur- og biovidenskabelige fakultet Almen kemi Miljøkemi Medicinalkemi Grøn og bæredygtig kemi Gymnasierettet kemi Læs kemi på Københavns Universitet Kemi 1 2 SCIENCE

Læs mere

Rejsebrev Australien Forår 2011 modul 11

Rejsebrev Australien Forår 2011 modul 11 Rejsebrev Australien Forår 2011 modul 11 Navn: Karen Sloth, email: 98402@viauc.dk, Viborg Sygeplejeskole. Holdnr. 98402. UTAS University of Tasmania. Concord Hospital, Sydney. Operations afdeling fra den

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: The University of Aberdeen.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: The University of Aberdeen. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: The University of Aberdeen Land: Skotland Periode: Fra: 28.01.13 Til: 07.06.13 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND Mine forventninger til opholdet var at prøve at blive kastet ud i en anden kultur, hvor kommunikationen foregår på engelsk. Da jeg altid har haft meget svært

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: BA i Engelsk. Navn på universitet i udlandet: University of Greenwich, London

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: BA i Engelsk. Navn på universitet i udlandet: University of Greenwich, London US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: BA i Engelsk Navn på universitet i udlandet: University of Greenwich, London Land: England Periode: Fra: 11/01-13 Til: 22/06-13 Udvekslingsprogram:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelse i matematik didaktik

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelse i matematik didaktik US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelse i matematik didaktik Navn på universitet i udlandet: Universitetet i Agder Land: Norge Periode: Fra:03.01.12 Til: 30.05.12

Læs mere

Fem spændende valgmuligheder til dig

Fem spændende valgmuligheder til dig Valgholdskatalog Fem spændende valgmuligheder til dig Kære elev i 7. klasse I denne folder får du en introduktion til fem spændende undervisningsforløb på NEXT Uddannelse København, som du kan vælge mellem

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Thailand, Bangkok Udvekslingsperiode: D. 25.01.14 24.04.14 Navn: Malene Hjort Knudsen Email: 167839@viauc.dk & malenehjort@hotmail.com Tlf. nr. Evt. rejsekammerat: Line Axelsen &

Læs mere

Bella får hjælp til at gå i skole

Bella får hjælp til at gå i skole Bella får hjælp til at gå i skole Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Titelblad Bella får hjælp til at gå i skole Skrevet af : Rikke og Jan Have Odgaard Forlag : JHOconsult 997731 ISBN: 978-87-997731-2-1

Læs mere

Periode: 2 Nov - 31 Jan 2010 Modul 6: Primær sektor Hospital: Lira referal Hospital Skrevet af: Anika Dahl og Eva Galbiati Må gerne udleveres til

Periode: 2 Nov - 31 Jan 2010 Modul 6: Primær sektor Hospital: Lira referal Hospital Skrevet af: Anika Dahl og Eva Galbiati Må gerne udleveres til Periode: 2 Nov - 31 Jan 2010 Modul 6: Primær sektor Hospital: Lira referal Hospital Skrevet af: Anika Dahl og Eva Galbiati Må gerne udleveres til andre og offentliggøres Forberedelsen: For os har drømmen

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til Thailand. Navn: Grith Walløe E-mail: Tlf. nr. Evt. rejsekammerat: Hjem-institution: Slagelse sygeplejeskole Holdnummer:Sep05C Rejsebrev fra udvekslingsophold Værts-institution/Universitet:

Læs mere

Sagsnummer: 36 Navn: Varga Camelia og Christina Alder: 19 & 43 Ansøgt om: Penge til mad + oplæring Ansøgt om

Sagsnummer: 36 Navn: Varga Camelia og Christina Alder: 19 & 43 Ansøgt om: Penge til mad + oplæring Ansøgt om Sagsnummer: 36 Navn: Varga Camelia og Christina Alder: 19 & 43 Ansøgt om: + oplæring Ansøgt om Bevilget apr. 2014 mv. Bevilget sep. 2014 mv. Bevilget apr. 2015 mv. Bevilget sep. 2015 Bevilget apr. 2016

Læs mere

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Jeg var utroligt tilfreds med mit ophold; - en af de bedste beslutninger, jeg har taget.

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Jeg var utroligt tilfreds med mit ophold; - en af de bedste beslutninger, jeg har taget. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: Sciences Po, Paris (Institut d Etudes Politiques de Paris) Land: Frankrig Periode: Fra: 24/8-2012

Læs mere

Tine Petersen og Heidi Andersen i Stockholm på 6. Semester. Nov Feb Vores studieophold i Stockholm, Sverige.

Tine Petersen og Heidi Andersen i Stockholm på 6. Semester. Nov Feb Vores studieophold i Stockholm, Sverige. Vores studieophold i Stockholm, Sverige. Nogle af de første indtryk af Stockholm var at der er meget internationalt, der er mange og god plads til studerende fra hele verden. Der er hundekoldt men smukt,

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit studieophold, som vil komme andre studerende til gode og sam 1. Personlige

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: University of Manitoba.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: University of Manitoba. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Psykologi Navn på universitet i udlandet: University of Manitoba Land: Canada Periode: Fra: Til: Udvekslingsprogram: Oversøisk Hvorfor har du

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: University of Aberdeen.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: University of Aberdeen. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: University of Aberdeen Land: Skotland Periode: Fra: 28 januar 2013 Til:7 juni 2013 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

Find din vej. Brobygning. Himmerland Brobygningstilbud til dig der går på efterskole. Oplev livet på et gymnasium. Prøv en erhvervsuddannelse

Find din vej. Brobygning. Himmerland Brobygningstilbud til dig der går på efterskole. Oplev livet på et gymnasium. Prøv en erhvervsuddannelse Find din vej Brobygning Himmerland 2018 Brobygningstilbud til dig der går på efterskole Oplev livet på et gymnasium Prøv en erhvervsuddannelse Find din vej - Brobygning // 1 Indhold Mad og sundhed side

Læs mere

Bilag 1: Hvad tænker du?

Bilag 1: Hvad tænker du? Bilag 1: Hvad tænker du? #1 IKKE FULDFØRT Indsamler: Web Link 1 (Weblink) Påbegyndt: 16. marts 2016 11:29:12 Sidst ændret: 16. marts 2016 11:29:31 Tidsforbrug: 00:00:18 IP-adresse: 2.109.102.1 SIDE 1:

Læs mere

Julies rejsebrev fra Thailand

Julies rejsebrev fra Thailand Julies rejsebrev fra Thailand Navn: Julie Lind Faurschou Hjeminstitution: VIA University college, Holstebro. Hold: E2007 Semester: Udveksling som valgfag på 7. semester. Udvekslingsland: Thailand Klinisk

Læs mere

Omsæt nysgerrighed til viden og færdigheder på Teknisk Gymnasium TÆTTERE PÅ VIRKLIGHEDEN EUCNORD.DK

Omsæt nysgerrighed til viden og færdigheder på Teknisk Gymnasium TÆTTERE PÅ VIRKLIGHEDEN EUCNORD.DK Omsæt nysgerrighed til viden og færdigheder på Teknisk Gymnasium TÆTTERE PÅ VIRKLIGHEDEN EUCNORD.DK % 2 3X Velkommen til Teknisk Gymnasium Teknisk Gymnasium Hjørring tilbyder dig en studentereksamen efter

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Rumænien, Pitesti. Navn: Mai Dalsgaard Lassen E-mail: Mai_lassen19@hotmail.com Tlf. nr. 29464708 Evt. rejsekammerat: Kristina Kaas Sørensen Hjem-institution:

Læs mere

Bygaden Linjevalg 2018/19

Bygaden Linjevalg 2018/19 Bygaden Linjevalg 2018/19 Innovation og design Idræt International - Global Forord Af Kurt Simonsen Afdelingsskoleleder Bygaden Velkommen til Bygaden en udskoling med fokus på læring og fællesskab. Fredericia

Læs mere

Forældrebrev den 25. oktober 2013

Forældrebrev den 25. oktober 2013 Forældrebrev den 25. oktober 2013 1. Præsentation af vores lærerpraktikanter Line Quistgaard Larsen og Kirstine Vægter 1.1. Præsentation af 1. årgang -matematikgruppen Vi udgør den matematiske gruppe af

Læs mere

ÉN UDDANNELSE TO VERDENER FLERE MULIGHEDER

ÉN UDDANNELSE TO VERDENER FLERE MULIGHEDER E S T U R H V D E E N T R V E R S E F A G K S L I G E N A M ÉN UDDANNELSE TO VERDENER FLERE MULIGHEDER DU KAN TAGE EUX SOM: Frisør Kosmetiker Automatik og proces VVS-energi Data og kommunikation Bygningsmaler

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Australien Navn: Marlene S Lomholt Poulsen Email: 140696@viauc.dk Evt. rejsekammerat: Rapport fra udvekslingsophold Hjem-institution: Via University College Horsens Holdnummer: SIHS12-V-1

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi Navn på universitet i udlandet: University of London, Instutite of Education Land: England Periode: Fra:1. oktober Til:

Læs mere

Godkendte uddannelser til optagelse i IDA som medlem Københavns Universitet

Godkendte uddannelser til optagelse i IDA som medlem Københavns Universitet Side 1 af 8 Godkendte uddannelser til optagelse i IDA som medlem Denne liste er baseret på KOT, Den Koordinerede tilmelding, fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, som primært indeholder bacheloruddannelser.

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til: Melbourne, Australien modul 5 og 8 Navn: Sandra Chochoe Ama Adjei Email: sandra_adjei@hotmail.com Evt rejsekammerat: Maria Tækker og Mette Tagmose Hjem institution:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Architectural Engineering, civilingeniør

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Architectural Engineering, civilingeniør US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Architectural Engineering, civilingeniør Navn på universitet i udlandet: Universidade do Porto Land: Portugal Periode: Fra: 30.06.2012 (inkl.

Læs mere

Evalueringsbrev. - Evaluering af mit udvekslingsophold i Jönköping 2015, modul 6 og 8

Evalueringsbrev. - Evaluering af mit udvekslingsophold i Jönköping 2015, modul 6 og 8 Evalueringsbrev - Evaluering af mit udvekslingsophold i Jönköping 2015, modul 6 og 8 Sygeplejefagligt fokus Der er ikke det store forskelle mellem det danske og det svenske sundhedssystem. En ting som

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til Thailand. Rejsebrev fra udvekslingsophold Navn: Mette Villadsen Evt. rejsekammerat: Camilla Margrethe Lyhne Thomsen Hjem-institution: University College Sjælland Campus Næstved Holdnummer:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Fransk sprog, litteratur og kultur

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Fransk sprog, litteratur og kultur US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Fransk sprog, litteratur og kultur Navn på universitet i udlandet: Université Libre de Bruxelles Land: Belgien Periode: Fra: Januar 2012 Til:

Læs mere

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Jeg bestod mine fag dernede, så det er jeg tilfreds med. Sværhedsgraden svingede meget Fra fag til fag.

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Jeg bestod mine fag dernede, så det er jeg tilfreds med. Sværhedsgraden svingede meget Fra fag til fag. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Spansk og spanskamerikansk sprog, litteratur og kultur Navn på universitet i udlandet: Universidad de Oviedo Land: Spanien Periode: Fra: Januar

Læs mere

Modtog du vejledning fra Internationalt Center? Ja, det gjorde jeg. Jeg deltog i mødet for studerende der skulle til Australien.

Modtog du vejledning fra Internationalt Center? Ja, det gjorde jeg. Jeg deltog i mødet for studerende der skulle til Australien. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: University of Sydney Land: Australien Periode: Fra: 27.03.12 Til: 06.07.12 Udvekslingsprogram: Jura Hvorfor

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit praktikophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Antropologi. Navn på universitet i udlandet: Universidad Carlos III de Madrid

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Antropologi. Navn på universitet i udlandet: Universidad Carlos III de Madrid US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Antropologi Navn på universitet i udlandet: Universidad Carlos III de Madrid Land: Spanien Periode: Fra: 16/1/12 Til: 23/5/12 Udvekslingsprogram:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Spansk og spanskamerikansk sprog, litteratur og kultur

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Spansk og spanskamerikansk sprog, litteratur og kultur US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Spansk og spanskamerikansk sprog, litteratur og kultur Navn på universitet i udlandet: Universidad de Alicante Land: Spanien Periode: Fra: 1

Læs mere

TALENTTILBUD. I samarbejde med ungdomsuddannelserne i Fredericia Kommune

TALENTTILBUD. I samarbejde med ungdomsuddannelserne i Fredericia Kommune TALENTTILBUD I samarbejde med ungdomsuddannelserne i Fredericia Kommune ALLE ELEVER SKAL UDFORDRES, MEN PÅ FORSKELLIG VIS. LÆRING SKAL GIVE MENING - FOR ALLE ALLE ELEVER SKAL UDFORDRES - MEN PÅ FORSKELLIG

Læs mere

Girls Day in Science. Evalueringsrapport

Girls Day in Science. Evalueringsrapport Girls Day in Science Evalueringsrapport 2017 Baggrund Girls Day in Science 2017 blev afholdt den 30. august på 30 virksomheder, science centre og uddannelsesinstitutioner i hele Danmark. Derudover blev

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold. Udveksling til (land): Navn: E-mail: Tlf. nr: Hjem-institution: Holdnummer: Værts-institution/Universitet:

Rejsebrev fra udvekslingsophold. Udveksling til (land): Navn: E-mail: Tlf. nr: Hjem-institution: Holdnummer: Værts-institution/Universitet: Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Spanien, Madrid Navn: Line J. Andersen Anne S. Larsen E-mail: linesir@hotmail.com anneslarsen100@gmail.com Tlf. nr: Line: +45 28 30 22 56 Anne: +45

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit studieophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan den

Læs mere

Emilys rejsebrev fra Thailand udvekslingsperiode aug. okt. 2009

Emilys rejsebrev fra Thailand udvekslingsperiode aug. okt. 2009 Emilys rejsebrev fra Thailand udvekslingsperiode aug. okt. 2009 Navn: Emily Stacey Prince Evt. rejsekammerat: Malene Anusha Christensen Hjem-institution: University College Nordjylland Holdnummer: H08V

Læs mere

ANSVAR indhold anerkendelse

ANSVAR indhold anerkendelse MERE END ET GODT JOB ANSVAR indhold anerkendelse Pædagogisk assistentuddannelse Børne- og Kulturchefforeningens Årsmøde 11.-13. november 2009 En investering i arbejdsglæde, der betaler sig www.godtjob.dk

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Sabanci University.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Sabanci University. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: Sabanci University Land: Tyrkiet Periode: Fra: 01.09.12 Til: 15.01.13 Udvekslingsprogram: Erasumus

Læs mere

Hvorfor har du valgt at læse en periode i udlandet? For at få nogle gode oplevelser, forbedre mit sprog og have noget godt at skrive på CV et.

Hvorfor har du valgt at læse en periode i udlandet? For at få nogle gode oplevelser, forbedre mit sprog og have noget godt at skrive på CV et. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Biologi Navn på universitet i udlandet: University of Washington Land: USA Periode: Fra: 29. september 2010 Til: 17. december 2010 Udvekslingsprogram:

Læs mere

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10.

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. Etablering og udvikling Erhvervsskolen Nordsjælland FAGRETNINGER PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. klasse Esnord.dk Erhvervsskolen Nordsjælland EUD EUX HHX

Læs mere

EUX. Til virksomheden

EUX. Til virksomheden EUX Til virksomheden Hvad er en EUX uddannelse? EUX er teknisk skoles ungdomsuddannelse hvor eleverne på ca. 4,5 år bliver både faglærte håndværkere OG studenter i én og samme uddannelse. Fagligheden på

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Naturfagsmaraton i Sønderborg

Naturfagsmaraton i Sønderborg Naturfagsmaraton i Sønderborg House of Science var vært da 500 børn fra Sønderborg kommunes 5. og 6. klasser mandag den 23. april konkurrerede på deres evner til at lave kreative løsninger på naturfagsopgaver.

Læs mere

Tale til studiestart 25. august 2015

Tale til studiestart 25. august 2015 Tale til studiestart 25. august 2015 1 Velkommen God morgen God morning! Hjertelig velkommen til Ingeniøruddannelserne på Syddansk Universitet. A very warm welcome to Engineering at SDU My name is Henrik

Læs mere

Virksomhederne i Frederikshavn Kommune er i vækst og leder efter dygtige medarbejdere og studerende måske er det dig, de mangler?

Virksomhederne i Frederikshavn Kommune er i vækst og leder efter dygtige medarbejdere og studerende måske er det dig, de mangler? Virksomhederne i Frederikshavn Kommune er i vækst og leder efter dygtige medarbejdere og studerende måske er det dig, de mangler? Et erhvervsliv i vækst, som har brug for dig 2 Vækst, innovation og gode

Læs mere

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Undersøgelse af elevernes forventninger og selvopfattelse forud for deres rejse. Hvor gammel

Læs mere

Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Uddannelsesvidenskab BA. Navn på universitet i udlandet: Reykjavik University.

Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Uddannelsesvidenskab BA. Navn på universitet i udlandet: Reykjavik University. Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Uddannelsesvidenskab BA Navn på universitet i udlandet: Reykjavik University Land: Island Periode: Fra: 25. august 2013 Til: 16. december 2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit studieophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan den

Læs mere

Ingeniørpraktik B5IPR1- Grønland

Ingeniørpraktik B5IPR1- Grønland Ingeniørpraktik B5IPR1- Grønland Christian A. Nygaard Permagreen Grønland A/S - Sisimiut 30. juli 20. december 2012 Motivation Da jeg på 4. semester begyndte min søgning efter en praktikplads, var jeg

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Tysk, sprog, litteratur og kultur

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Tysk, sprog, litteratur og kultur US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Tysk, sprog, litteratur og kultur Navn på universitet i udlandet: Georg August Universität Göttingen Land: Tyskland Periode: Fra:1/3-2013 Til:

Læs mere

Hvad giver det at deltage i et mentorprojekt?

Hvad giver det at deltage i et mentorprojekt? Eva Lykkegaard eva@cse.au.dk Anders For jeg har fundet ud af, at læsning er i hvert fald ikke der jeg har mine stærkeste sider. Det er mere matematisk og praktisk. Det er jeg nok bedst i. Glad for naturvidenskab

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Cape Town, Sydafrika Udvekslingsperiode: Modul 13, 04.02.2013 til 01.03.2013 Navn: Email: Christine Ingemann christine@ingemann.de Tlf. nr. 31 44 13 71 Navn: Email: Anette Lyngholm

Læs mere

Rolf Krake Skolen Rolf Krakes Vej 7A 7500 Holstebro tlf. 96 11 63 00. Valgfag 2012-13

Rolf Krake Skolen Rolf Krakes Vej 7A 7500 Holstebro tlf. 96 11 63 00. Valgfag 2012-13 Rolf Krake Skolen Rolf Krakes Vej 7A 7500 Holstebro tlf. 96 11 63 00 Valgfag 2012-13 I valgfaget billedkunst er formålet at du skaber, oplever og analyserer billeder og derved dygtiggøres i at anvende

Læs mere

Internationalt valgfag i Tromsø 2011

Internationalt valgfag i Tromsø 2011 Internationalt valgfag i Tromsø 2011 1 Udsigt over Prestvannet Hvis nogen havde spurgte mig for tre år siden, om jeg havde lyst til at tage en del af min uddannelse i udlandet, ville jeg sikkert have sagt

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Biologi. Navn på universitet i udlandet: University of the Sunshine Coast

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Biologi. Navn på universitet i udlandet: University of the Sunshine Coast US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Biologi Navn på universitet i udlandet: University of the Sunshine Coast Land: Australien Periode: Fra:Juli 2010 Til:December 2010 Udvekslingsprogram:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Nordisk sprog og litteratur. Navn på universitet i udlandet: Deakin university

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Nordisk sprog og litteratur. Navn på universitet i udlandet: Deakin university US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Nordisk sprog og litteratur Navn på universitet i udlandet: Deakin university Land: Australien Periode: Fra:25 juni 2012 Til:4 december 2012

Læs mere

Naturfag i folkeskolen

Naturfag i folkeskolen marts 2011 Naturfag i folkeskolen Resume Unge menneskers interesse for naturfagene har været dalende i de seneste år, og det har betydning for bl.a. søgningen til ingeniøruddannelserne såvel som til læreruddannelsernes

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: KU Leuven. Land: Belgien

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: KU Leuven. Land: Belgien US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Psykologi Navn på universitet i udlandet: KU Leuven Land: Belgien Periode: Fra: september 2013 Til: januar 2014 Udvekslingsprogram: Erasmus Hvorfor

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Engelsk BA. Navn på universitet i udlandet: University of Greenwich.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Engelsk BA. Navn på universitet i udlandet: University of Greenwich. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Engelsk BA Navn på universitet i udlandet: University of Greenwich Land: England Periode: Fra: 02.01.13 Til: 01.07.13 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: uddannelsesvidenskab. Navn på universitet i udlandet: Bishop University.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: uddannelsesvidenskab. Navn på universitet i udlandet: Bishop University. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: uddannelsesvidenskab Navn på universitet i udlandet: Bishop University Land: Canada Periode: Fra: 10.01.12 Til: 01.05.12 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Yderst tilfreds. Opholdet var alt hvad jeg forventede og håbede på, at det ville være.

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Yderst tilfreds. Opholdet var alt hvad jeg forventede og håbede på, at det ville være. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: Leicester University Land: England Periode: Fra: 23/9 2013 Til: 24/1 2014 Udvekslingsprogram: Erasmus Hvorfor

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit praktikophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit studieophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan den

Læs mere

Indstillinger til. Patienternes Pris 2016 Psykiatrien

Indstillinger til. Patienternes Pris 2016 Psykiatrien Indstillinger til Patienternes Pris 2016 Psykiatrien Forord Region Nordjylland og Patientinddragelsesudvalget ønsker at få tilfredsheden frem. Derfor er Patienternes Pris stiftet. Indstillingerne fortæller

Læs mere

Nyhedsbrev august 2014 Nyt nyt nyt 3D-billeder Ansigtsmaling Ny legeplads på sporteren

Nyhedsbrev august 2014 Nyt nyt nyt 3D-billeder Ansigtsmaling Ny legeplads på sporteren Nyhedsbrev august 2014 Kære forældre Velkommen til et nyt skoleår, og særlig velkommen til den nye 0. årgang. Der er sket lidt ændringer i SFO. Alle dage undtagen torsdag har pædagoger og pædagogmedhjælpere

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit studieophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan den

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit studieophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan den

Læs mere

Tale til Uddannelsesforbundets Kongres 2017 d. 17/11-17

Tale til Uddannelsesforbundets Kongres 2017 d. 17/11-17 1 Tale til Uddannelsesforbundets Kongres 2017 d. 17/11-17 Erhvervsskolernes ElevOrganisation blev stiftet i 1996 og i de år har vi kæmpet for bedre vilkår for eleverne på erhvervsuddannelserne. Der er

Læs mere

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse!

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Det bedste ved at have en voksenven til min søn er, at han får en oprigtig interesse fra et andet voksent menneske, som vil ham det godt. 2 Så kunne

Læs mere

Da jeg var på jeres alder var der kun 7 års obligatorisk skolegang. Hvis man var blevet træt af skolen, kunne man gå ud efter syvende.

Da jeg var på jeres alder var der kun 7 års obligatorisk skolegang. Hvis man var blevet træt af skolen, kunne man gå ud efter syvende. Kære elever fra 9. årgang Da jeg var på jeres alder var der kun 7 års obligatorisk skolegang. Hvis man var blevet træt af skolen, kunne man gå ud efter syvende. Og det gode var dengang, at man også kunne

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til: Rumænien Navn: Kristina Kaas Sørensen E-mail: Kristinakaas@gmail.com Tlf. nr. 31373249 Evt. rejsekammerat: Mai Dalsgaard Lassen Hjem-institution: VIA University

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: University of Montana.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: University of Montana. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: University of Montana Land: USA Periode: Fra:1/9-2010 Til:20/12-2010 Udvekslingsprogram: Statskundskab

Læs mere

Orinteringsaften 16. januar 2019

Orinteringsaften 16. januar 2019 Orinteringsaften 16. januar 2019 Hjerteligt velkommen til jer alle, også fra mig. Det er dejligt at se, så af mange af jer har valgt at komme til Aurehøj for at danne jer et indtryk af den skole, vi selv

Læs mere

Medicin og Teknologi. Bacheloruddannelse (3 år)

Medicin og Teknologi. Bacheloruddannelse (3 år) Medicin og Teknologi Bacheloruddannelse (3 år) Medicin og Teknologi Forestil dig en læge, der forsker i hjertekarsygdomme, men som mangler ingeniørens viden om de fysiske love der bestemmer, hvordan blodet

Læs mere

Sebastian. www.genvej.nu

Sebastian. www.genvej.nu Sebastian Sebastian er 16 år går i 9. klasse og interesserer sig for håndværk. Han vil gerne lave noget med byggeri og træ. Han ønsker at tage en uddannelse, der kræver en del praktisk arbejde en erhvervsuddannelse.

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Luiss Guido Carli.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Luiss Guido Carli. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: Luiss Guido Carli Land: Italien Periode: Fra: September 2012 Til: December 2012 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold marts 2013.

Rejsebrev fra udvekslingsophold marts 2013. Rejsebrev fra udvekslingsophold marts 2013. Mit navn er Helle Maria Geertsen og fra den 4 marts til den 15 marts, var jeg sammen med, min hold kammeret Line Hansen, i Baskerlandet i praktik. Vi var 2 dage

Læs mere

It og Sundhed uddannelsen. Sundhed kræver IT

It og Sundhed uddannelsen. Sundhed kræver IT It og Sundhed uddannelsen Sundhed kræver IT Vi ved, det er muligt at udvikle et samlet system, der kan lette behandlernes arbejdsgange, øge sikkerheden omkring patienterne og optimere behandlingen. Det

Læs mere

Velkommen på Julemærkehjem

Velkommen på Julemærkehjem Velkommen på Julemærkehjem Hvad er et Julemærkehjem? Et Julemærkehjem er et tilbud til børn, der i løbet af et 10-ugers ophold får hjælp til at få styrket selvværdet, en sundere livsstil og muligheden

Læs mere

Born i ghana 4. hvad med dig

Born i ghana 4. hvad med dig martin i ghana 1 2 indhold Børn i Ghana 4 Martin kommer til Ghana 6 Børnene i skolen Landsbyen Sankt Gabriel 12 Martin besøger en høvding 16 Zogg en lille klinik på landet 1 På marked i Tamale 20 Fiskerne

Læs mere

Sommer Juni, Juli, August

Sommer Juni, Juli, August Sommer 2018 - Juni, Juli, August Tur ud til Bondemand Jens - Grønne Spirer Så er vi taget på en tur ud til Bondemand Jens, denne gang er vi alle sammen gået der ud i det dejlige sommervejr, glade børn

Læs mere

NAVIGATOR. For CI-brugere, døve og unge med høretab - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE!

NAVIGATOR. For CI-brugere, døve og unge med høretab - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE! NAVIGATOR For CI-brugere, døve og unge med høretab - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE! 16. AUGUST 2015-17. JUNI 2016 5 facts om Navigator * Uddannelsen varer 42 uger * Eleverne bor på Navigator Campus

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab. Navn på universitet i udlandet: University of New South Wales

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab. Navn på universitet i udlandet: University of New South Wales US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab Navn på universitet i udlandet: University of New South Wales Land: Australien Periode: Fra: 1/3.2013 Til: 1/7.2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Utroligt tilfreds. I så høj grad at jeg hellere end gerne var blevet flere semestre.

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Utroligt tilfreds. I så høj grad at jeg hellere end gerne var blevet flere semestre. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Spansk og spanskamerikansk sprog, litteratur og kultur (2010) Navn på universitet i udlandet: Universidad de Granada Land: Spanien Periode: Fra:

Læs mere

Norge Stavanger. Modul 6 forår Rikke Juul Olsen. Camilla le Févre Simonsen. UCC Nordsjælland - Sygeplejerskeuddannelsen

Norge Stavanger. Modul 6 forår Rikke Juul Olsen. Camilla le Févre Simonsen. UCC Nordsjælland - Sygeplejerskeuddannelsen Norge Stavanger Modul 6 forår 2017 Rikke Juul Olsen Camilla le Févre Simonsen UCC Nordsjælland - Sygeplejerskeuddannelsen Hvorfor tog vi på udveksling? Vi ville begge gerne ud i verden og se en anden kultur

Læs mere

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Bortset fra store problemer med forhåndsgodkendelse, er jeg godt tilfreds. IOE har Givet mig godt indtryk.

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Bortset fra store problemer med forhåndsgodkendelse, er jeg godt tilfreds. IOE har Givet mig godt indtryk. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk psykologi (IUP) Navn på universitet i udlandet: Institute of Education University of London Land: UK Periode: Fra:1 okt (29. sep)

Læs mere

På de sider, du sidder med her, kan du læse om vores ønsker og tilbud til dig. God fornøjelse...

På de sider, du sidder med her, kan du læse om vores ønsker og tilbud til dig. God fornøjelse... novonordisk.com Det er noget helt særligt at arbejde i en virksomhed som Novo Nordisk, der fremstiller medicin. For vores arbejde er med til at forbedre livskvaliteten for dem, der bruger vores produkter.

Læs mere

Bliv dit barns bedste vejleder

Bliv dit barns bedste vejleder mtalebog_2.indd 1 11/02/2019 16.4 Bliv dit barns bedste vejleder Samtaler om usikkerhed og drømme - og hvad der optager dit barn Som forælder vil du dit barn det bedste også når det gælder valg af uddannelse.

Læs mere

Godkendte uddannelser til optagelse i IDA som medlem

Godkendte uddannelser til optagelse i IDA som medlem Godkendte uddannelser til optagelse i IDA som medlem KOT-nr. Københavns Universitet 10117 Farmaci, København K, Studiestart: sommerstart 10140 Veterinærmedicin, København K, Studiestart: sommerstart 10150

Læs mere