Bilag 9. Interview Line-by-line coding Focused coding Memo. Int = Interviewer. Res: Respondent (Anders Vestergaard)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 9. Interview Line-by-line coding Focused coding Memo. Int = Interviewer. Res: Respondent (Anders Vestergaard)"

Transkript

1 Bilag 9 Int = Interviewer Interview Line-by-line coding Focused coding Memo Respondent (Anders Vestergaard) Res (00.08): Jeg hedder Anders Vestergaard og læser Cand.IT, Int: Okay. Først, hvilken mobiltelefon har du? Jeg har en iphone 5S. Der vil ikke blive kodet på det første stykke, da det primært er en indledning inden den centrale del af interviewet. Int: Og den har du altid på dig? Ja, det har jeg. Ikke når jeg dyrker badminton, men ellers har jeg. Int (00.27): Hvor tit skifter du din mobiltelefon? Hvert andet år. Int: Køber du altid når der kommer en ny iphone? Ja, hvis de opgraderer, altså at indholdet i telefonen bliver opgraderet.

2 bliver opgraderet. Int: Skifter du når der kommer et nyt design eller hvad? Res (00.47): Hvis indholdet ikke skifter, så skifter jeg ikke. Da iphone 5 kom, gad jeg ikke og skifte fordi der ikke var nogen store opgraderinger. Så ventede jeg til der kom en 5S, for så var der en stor opdatering. Det var meningen at jeg skulle have 6 eren, men så fik jeg en ny af forsikringen, og så kunne det ikke svare sig at skifte, da priserne var faldet så meget. Så nu køber jeg først 6S eren der kommer her til september. Int (1.22): Hvis du hurtigt tæller sammen, hvor mange mobile enheder har du så der kan gå på nettet? Altså i jeres husstand. Jamen vi bor min kæreste og jeg, så det er mange. Okay, først og fremmest har vi et TV, en playstation, Apple TV, Så har jeg en ekstern harddisk, min router, mobil telefon, to bærbare, en ipad, og så har jeg en Apple airport express, som skal forlænge signalet. Jeg tror nogenlunde at det er det der er, det er i hvert fald det der er på internettet. Int (02.38): Og af alle dem hvilke bruger du mest, hvis du lige skal nævne et par stykker af dem? Min computer, min smartphone og min ipad og mit Apple TV, det er sådan det, det er i princippet æblefamilien.

3 Apple TV, det er sådan det, det er i princippet æblefamilien. Int (02.56): Når nu du har telefonen på dig hele tiden, hvilke apps bruger du så oftest.? Først og fremmest bruger jeg sms, så bruger jeg telefonappen, så bruger jeg Spotify meget, Så bruger jeg noget der hedder Twitch til at streame spil på nettet. Så bruger jeg Youtube, Instagram, Snapchat og Facebook, dog ikke så meget. Jeg bruger ikke de sociale sådan sygt meget, faktisk bruger jeg kun de sociale et par gange om dagen. Hvorimod noget af det andet er mere. Anders forklarer om de apps han bruger mest og her ser han størst benefit ved funktionelle Apps som SMS Spotify og Twitch til streaming Int (03.46): Hvad med sådan noget som MobilePay? Jamen det bruger jeg også det er bare ikke så tit man har behov for det? Så bruger jeg også meget min kalender, så bruger jeg også DR Radio og en der Mycloud til at lægge serie over på min apple tv. Int (04.13): Vi vender lige tilbage til MobilePay her kunne man fra sidste weekend begynde at anvende det i supermarkeder, det har du hørt om? Ja Int: Har du brugt det? Og kunne du finde på at bruge det? Mobilepay bruges ikke så ofte Kun når der er et behov. Mobilepay:

4 Har du brugt det? Og kunne du finde på at bruge det? Nej og Nej. For det et stadig ikke nemmere end at betale med Dankort. Mobilepay betaling (ulempe) Int (04.25): Hvorfor? Til mit dankort skal jeg kun indtaste 4 cifre hvorimod jeg skal indtaste minimum 12 cifre med MobilePay. Der skal jeg både indtaste min kode til MobilePay og nummeret jeg skal overføre til. Og det er en meget længere proces. Int: Så det har noget med brugervenligheden og ikke så meget sikkerheden at gøre? Anders ser ingen fordele ved MP betaling. Ingen tidsbesparelse! Anders vurderer her på hvorfor han mener at dankort stadig er mest brugervenligt. MP er en noget længere proces - øget tid ved brug. MobilePay ikke tidsbesparende MobilePay Interessant at respondenten her fokuserer på den umiddelbare ulempe ved MP i forhold til dankortet. Indtastningen af cifre/koder er en betragtning vi ikke har hørt fra andre. Ja, først og fremmest er det. Ja for jeg har indtryk af at sikkerheden er lige så stor ved MobilePay som ved Dankort. Det er kun fordi det er mere besværligt. Int (05.00): Så du stoler i bund og grund fint på MobilePay? Afvejningen er ikke et spørgsmål om sikkerhed, men fokuseret på brugervenlighed. Sikkerhed ok Besværlighed ved MP er større. Ja, lige MobilePay stoler jeg på, der tror jeg egentlig Danske Bank har meget fint styr på det. Int: Er det fordi Danske Bank står bag det eller er det fordi alle andre bruger det, eller hvad tænker du? Troværdigheden ved MP er ikke et problem. Danske Bank fremhæves som et troværdigt brand. Tillid til MP (Tillid til Danske Bank)

5 fordi alle andre bruger det, eller hvad tænker du? Begge dele hjælper og det er helt sikkert noget jeg tænker over. Begge dele hjælper og at Danske Bank er stor, har jeg rimelig stor tillid til efterhånden, nu er jeg også selv kunde i Danske Bank. Men det er ikke fordi jeg ikke kunne finde på at skifte. Men jeg tror også at selvfølgelig hjælper det at der er mange andre der bruger det, det er jo lidt lemmingeffekten, så tænker man det er okay. Men jeg har også indtryk af at det er okay sikkert, og når den har en stor virksomhed i ryggen, tænker jeg mere at det er okay. Int (05.53): Hvad med Swipp, har du det? Nej. Anders elaborerer på hans tillid til Danske Bank som brand. En vigtig benefit er samtidig mængden af brugere der anvender løsningen. Fordel med mange brugere. Sikkerhed ok ved kendt brand. Brandværdi og tillid: Tillid til en app hænger for Anders bland andet sammen med at det er en stor velrenommerede virksomhed som Danske Bank der står bag. Brandværdi er altså essentiel i forhold til blandt sikkerhed. Ligeledes er der ingen spor af den mistillid over for bankerne, som ellers herskede i årene efter finanskrisen fra Int: Hvorfor? Prøv og hør, det er mindre brugervenligt end MobilPay og der er begrænsninger ved Swipp som der ikke er ved MobilPay. Kort sagt. Int (6.09): Okay vi springer lidt videre, til det produkt vi skriver om i vores opgave, nemlig den digitale tegnebog. Jeg beskriver lige helt kort hvad tanken er med produktet inden vi går videre til nogle brugsscenarier. Tanken er at digitalisere alle kort vi har den traditionelle tegnebog, så de bliver gjort tilgængelige fra enten mobiltelefonen eller en ipad, så det bliver en decideret Cloud-løsning. Inden jeg Swipp vs. Mobile- Pay Anders nævner igen brugervenlighed som en svaghed. Denne gang hvorfor MP er Swipp overlegen.

6 tilgængelige fra enten mobiltelefonen eller en ipad, så det bliver en decideret Cloud-løsning. Inden jeg går meget mere i dybden med hvilke kort osv. hvad er så din helt umiddelbare tanke om den her idé, at alt ting bliver digitaliseret og kommer til at lægge på f.eks. mobiltelefonen? Res (06.43): At det er uundgåeligt, men at vi nok ikke er klar til det lige nu. Jeg tror dog også at det er den vej vi skal, at alt ting skal være digitaliseret, men sikkerheden skal bare være med. Jeg ved at de allerede har testet noget over i New York og der var problemer med det, men det var fordi de kunne simpelthen slet ikke rumme alle de kort. Int (07.11): Så når du siger at vi skal være klar til det, er det så markedet der skal være klar eller det os som forbrugere. Altså nu tror jeg at MobilePay, det bliver bestemt ikke fremtiden, men det er en helt anden snak. Jeg tror det bliver sådan at først overhaler den ene den anden og så den anden den ene og nogen gange er det forbrugerne der kommer først og andre gange er det producenterne der kommer først med et godt initiativ, men sådan er det jo. Jeg tror ikke så meget det er fordi vi ikke er klar til det, for det er vi som nok, men jeg tror bare ikke at det udviklet nok endnu til at det virker. Det er i hvert fald lige hvad jeg tænker. Int: Har du din pung med? Anders ser den digitale tegnebog som en fremtidsløsning. Digitalisering er uundgåeligt Anders ser sikkerhed som en essentiel faktor. Han er kritisk da han har hørt om en løsning der fejlede! Anders ser ikke MP som den fremtidige vinder af mobilbetalings/tegnebogs markedet MP's mangel på brugervenlighed kan være årsagen. Teknologien har mangler. Er forbrugerne klar til det? Den digitale tegnebog. Digitalisering & Sikkerhed MP er ikke fremtiden!! Den fysiske tegnebog. Digitalisering: Anders ser posititvt på digitalisering og at det er noget der kommer uanset hvad. Interessant at læse hvordan han er kritisk overfor ideen, særligt fordi han har hørt en sammenlignelig idé fejle. MobilePay Pt. 2 Interessant at Anders ikke ser MP som en fremtidig markedsleder, på trods af løsningens allerede dominerende position. Hvem kan udfordre denne

7 Ja løsningens allerede dominerende position. Hvem kan udfordre denne position i DK? En anden stor spiller eller et nyt innovativt produkt.? Int: Må jeg se den og de kort du har i den? Ja. Fysiske kort: Int: Hvis du vil fortælle lidt om hvilket kort du har i den? Jeg har kørekort, sygesikring, visa/dankort, visa/mastercard (madkort), et medarbejderkort og så har jeg et studiekort og et DSB Wildcard. Anders nævner de kort han har. Han har ikke mange, kun de mest gængse kort. Int (8.52): Er det dine primære kort eller er det de eneste kort du har? Det er de primære kort jeg har, men jeg nærmest heller ikke at jeg har flere. Jeg har dog et ekstra Mastercard når jeg rejser og så har jeg vist et udløbet Wundercard. Ogs så har jeg vist også andre kort, men jeg løber ikke rundt med andre kort end dem her. Int (9.22): Okay. Nu vil jeg prøve at læse nogle brugsscenarier op for dig, som du gerne må forholde dig til. Forestil dig følgende scenarie: Du går ind i Magasin og så snart du er inden for dørene får du en besked på din telefon, der via telefonens GPS har registreret at du er trådt i butikken. Beskeden kan Ovenstående er Anders' primære kort, herudover et Mastercard til rejser. Ingen loyalitets- eller medlemskort! Mastercard til rejser Loyalitetskort: Anders har ingen loyalitetskort eller medlemskort. Han har kun det aller mest strengt nødvendige i tegenbogen. Ligesom de to andre mandlige respondenter er det ikke noget Anders bruger. At han kun har det mest nødvendige i den fysiske tegnebog, er muligvis et tegn

8 på din telefon, der via telefonens GPS har registreret at du er trådt i butikken. Beskeden kan her fortælle dig om nuværende tilbud, produktnyheder samt give dig information om opsparede point på dit Magasinkort i din digitale tegnebog. Ved et eventuelt køb af en vare, tillægges dit digitale Magasinkort automatisk de point varen giver dig til fremtidige køb. Derudover kan du ved betaling vælge om du vil bruge dine allerede opsparede point til at betale med, eller om beløbet skal trækkes fra dit ligeledes digitaliseret betalingskort. Altså det er her scenarie omkring hvordan både loyalitets- og betalingskort begynder at snakke sammen. Og der en GPS funktion ind over her. Hvad siger du til den situation? Scenarie 1: At han kun har det mest nødvendige i den fysiske tegnebog, er muligvis et tegn på at Anders vil synes godt om en digitale version. Res (10.10): Først og fremmest ville jeg ikke kunne lide at skulle spore, selvom de gør der i forvejen med noget andet. Men det at de skal finde mig på GPS lokation er lige over grænsen. Så synes jeg selvfølgelig det er smart det andet der, men jeg ville heller ikke have en besked om at jeg nu er gået ind i Magasin, for jeg står i Magasin så selvfølgelig er jeg gået ind i Magasin. Int (10.34): Vil du have en besked om forskellige tilbud når du er gået ind i Magasin.? Nej. Int: Hvad nu hvis du går ind i en anden butik du ofte er i? Anders vurderer at notifikationsdelen er en ulempe. Vil ikke overvåges. Ser en benefit i samspillet mellem betaling- og loyalitetskort. Anders ser helle ikke positivt på relevante tilbud. Nej til notifikation Fordel ved samspil. Nej til Push! GPS (Notifikation og Push): Respondenten vil ikke overvåges eller spores via en applikation. Det er tydeligt en ulempe hvis denne del ikke kan vælges fra. Her kan personlig indstilling være en mulig løsning. Det virker som om at der er en generel tendens til at ufrivillig overvågning er en ulempe. Er helt sikkert vigtigt at have for øje ved den enedelige tekniske løsning.

9 i? øje ved den enedelige tekniske løsning. Nej, jeg er ikke typen der vil have besked. Jeg er heller ikke typen der vil have reklamer på min computer, og nu har jeg også slået fra med tracking fra Google og sådan noget. Jeg vil helst ikke have reklamer og jeg ser det der som reklamer. Så det vil jeg helst frabede mig. Jeg synes det er smartere med Loyalitets- (og betalingskortet), men det skal jo være noget jeg vælger. Det skal ikke være noget der bliver valgt bare det at jeg går ind i butikken. Så fair nok at jeg kan have et loyalitetskort på min mobil, det ville være en god ting. Men at den skal gøre en masse ting automatisk bare jeg går ind i butikken, det sys jeg ikke, jeg sys ikke der skal sættes gang i så mange ting. Så af den grund nej (til GPS). Anders er generelt imod reklamer/tilbud han ikke har valgt til - Blokerer reklamer i browsere. Anders ser derimod benefit ved samspil mellem betaling og loyalitetskort. Digitale loyalitetskort er en god ting - mulighed for rabatter han ikke får i dag. Generelt nej til reklamer. Fordel med samspil mellem kort. Ok til digitale loyalitetskort. Int (11.36): Nu lagde jeg mærke til at du slet ikke har nogle loyalitetskort, medlemskort osv i din pung. Er der en speciel grund? Er du ikke medlem nogen som helst steder? Hvorfor har du ikke det? Jeg tror i hvert fald jeg har de første 15 kort i min pung. Jeg tror det er en kvindeting, hvis jeg skal være helt ærlig. Jeg skal nok få de rabatter jeg skal have, når jeg står i butikken, det er typisk ikke bestemt af at man skal have et kort. Typisk tænker jeg, at hvis der er rabatter så skal jeg nok få den ved at melde mig ind, men jeg kommer ikke til at tage kortet med rundt af den grund. Så vil jeg bare sige at jeg har glemt mit kort og så må de slå mig op (i deres system), Anders ser ingen benefit ved de fysiske loyalitetskort. Vurderer at han nok skal få de rabatter han skal have. Loyalitetskort Kortene er en kvindeting. Loyalitetskort pt. 2 Int (12.32): Er loyalitetskort en kvindeting?

10 Int (12.32): Ville du tilmelde de her forskellige loyalitets, hvis de kom til at ligge på din mobiltelefon, eller har det ikke noget med det fysiske kort at gøre? Det har ikke noget med det fysiske kort at gøre. Jeg tror næsten jeg vil synes at det er lige så upraktisk at have den på mobilen, som det ville være at have den som et kort. Men det er lige så meget fordi du ved, at hvis man lukker dem (virksomhederne) ind på din mobil, så åbner du også op for at de kan kigge i en masse ting, og det er ikke nødvendigt. Indtil har jeg det sådan at det ikke er nødvendigt. Derfor kan jeg stadig ikke lade være med at have en App der er noget loyalitets et-eller-andet. Hvis jeg skal være helt ærlig så tror jeg faktisk ikke at jeg er medlem af noget som helst. Jo, måske onlinebutikker, men så er det fordi jeg kan give dem en mailadresse, der er medlem, ja. Int (13.39): Jeg har lige et scenarie mere her. Vi er stadig i Magasin og du har foretaget et køb med dit betalingskort i din digitale tegnebog. Kvitteringen gemmes automatisk i den digitale tegnebog, hvor den kan fremsøges. Man kan ligeledes forestille sig at man kan få notifikation når returretten eller garantien er ved at udløbe. Skal man bruge kvitteringen i forbindelse med en varereturnering, får man automatisk pengene ført tilbage på betalingskortet i den digitale tegnebog, ligesom pengene bliver trukket når der betales. Hele den her kvitteringsboks i pungen, kan du se nogle fordele eller ulemper ved den? Anders vil slet ikke have loyalitetskort hvilket ikke helt hænger sammen med at han syntes at samspillet var smart. Han argumenterer med privacy som en bekymring. hvilket virker som en forlængelse af hans modstand mod reklamer. Ingen loyalitetskort Privacy en bekymring Hellere medlemskaber Er loyalitetskort en kvindeting? Er mænd mere tilbøjelige til at prutte om prisen når de handler? Det kan være en årsag til at kvinder typisk har flere loyalitetskort, så de får rabatter uden at skulle 'forhandle' med butikken. (14.26):

11 (14.26): Det kan jeg bestemt, e-kvittering gør det i forvejen med deres medlemmer, så det ved jeg det kan man gøre. Nu er det bare fordi jeg ikke handler så meget i Bilka, eller hvem de ellers samarbejder med. Jeg synes det er skide smart, især det der med returret osv, men jeg vil så også sige at det lægger op til forsikringssvindel skulle jeg til at sige. Hvis det er at man får at vide at nu udløber reklamationen på dit er-eller-andet, så ved jeg bare at svage sjæle, det ville ikke være en god ting. Int (15.07): Er du en svag sjæl Anders? Anders vurderer på scenariet og sammenligner med lignende løsninger han kender Han finder ideen smart - særligt ser han værdi i automatisk beskeder om returret og garanti. Ulempe omkring øget svindel med reklamation. Scenarie 2: (E-kvittering) smart. Automatisk besked om returret = smart Mulighed for forsikringssvindel! Det kunne jeg godt hvis man fik at vide, hvis jeg fik at vide på samtlige af de ting jeg har købt, at de er ved at ryge ud af udløb, så ja. Det tror jeg virkelig folk ville kunne udnytte, altså ikke fordi jeg ville, men jeg tror virkelig det er en kvindeting. Hvis f.eks. mine bukser går i stykker, så går jeg ikke ned med dem, det gider jeg ikke, eller det får jeg ikke gjort. Der er min kæreste meget mere sådan, at de skal bare byttes og det skal være lige nu. Jeg har det sådan lidt at det er jo min egen fejl. Anders forklarer hvorfor han ser en ulempe for butikkerne ved push-besked om returret / garantiudløb. Int (15.42): Genmmer du ikke nogen kvitteringer nu? Returret: Jeg gemmer alle kvitteringer. Int: Du gemmer alle kvitteringer? Kvitteringer gemmes. Fysiske kvitteringer Interessant at læse om Anders' holdning til forskellen mellem kønnene, når det kommer til at returnener varer. Retter ulempen sig mod kvinder??

12 Ja, alle ting jeg køber, altså ikke hvis jeg køber en snickers så gør jeg ikke. Men hvis jeg køber et par bukser eller et kabel eller et eller andet, så ja. Int (16.00): Så ulempen ville være at det ligger lidt op til forsikringssvindel? Nej nej, det var bare en strøtanke. Men nej altså, jeg kan ikke se nogle ulemper gemt, udover arg jeg ved det sgu ikke. Nej, jeg kan faktisk ikke se så mange ulemper ved at have kvitteringerne gemt og at blive kunne gå ind og finde alle sine kvitteringer. I forvejen gemmer jeg alle mine digitale kvitteringer et sted og jeg gemmer alle mine fysiske kvitteringer et sted. Så på den måde ville det være smart hvis jeg kunne blive ved med det. Lige nu får man også faktura på mail og der har jeg bare en mappe der hedder kvitteringer. Så på den måde gør jeg det allerede, det er bare i de fysiske butikker jeg ikke får tilsendt en mail. Kvitteringer gemmes på alt, undtagen småindkøb. Anders ser en benefit i at kunne samle alle de kvitteringer han alligevel gemmer på forskellige måder i dag. E-kvitteringer (2) Fordel: Kvitteringer samlet Int (16.45): Okay, så du huske faktisk at få rykket din mails når du får en kvittering, fra det ene sted over i det andet? E-kvittering: Ja, men det indekserer Google også selv, nu har jeg Gmail. Det gør de også selv, meget lidt! Men ja Int (17.03): Okay. Så har vi et tredje og sidste scenarie. Som vi lige kan snakke lidt mere om bagefter. Nu så jeg Google hjælper med at indeksere faktura på mails. Google indeksering Det virker som om Anders tager udgangspunkt i at finde ulempe ved funktioner og løsninger. Ved E-kvittering ser det ud som om han ikke kan finde en ulempe. Er han funktion han selv beskriver vil være tidsbesparende for ham, samt hjælpe ham med at mindske

13 lige kan snakke lidt mere om bagefter. Nu så jeg også lige at du havde et sygesikringskort og et kørekort i din pung. Med sygesikringskortet i den digitale tegnebog, bruges telefonen nu til at melde sin ankomst ved lægen, tandlægen eller apoteket. Samtidig er den personlige syge- og medicinjournal tilknyttet kortet, så man selv kan se sin medicin- og sygehistorik, samt at denne er gjort tilgængelig for enten læge eller tandlæge så snart indtjekning er foregået. Der er heller ikke fare for at man får sit sygesikringskort og dermed får sit CPR-nummer kompromitteret, da kortet kun er tilgængeligt i den sikrede digitale tegnebog. Ligeledes kan kørekortet digitaliseres og indlejres i den digitale tegnebog. Vi er klar over at der ligger nogle helt andre foranstaltninger rent statsligt, at de skal godkende det osv. Men hvordan ville du have det med at skulle digitalisere dit kørekort og sygesikringsbevis? ham, samt hjælpe ham med at mindske administration. Vi vurderer det som en stor værdi. (18.00): Det ville kun gøre det mere tilgængeligt for andre hvis det er det, altså at få det stjålet lige pt. Int: Så det ville kræve større sikkerhed? Ja, det ville det. Det ville også bare kræve mere af de telefoner der skal kunne vise det. Så kan man lige pludselig ikke have en Nokia mere, hvis man kun kan få det digitalt. Jeg tænker at det vil være sværere at lave sikkerheden, det vil være nemmere at forfalske, mest fordi hvis det er på en telefon, så er det bare et billede. Int (18.43): Ser scenariet som en ulempe vurderer at det indeholder en større risiko end det fysiske kort. Scenarie 3 Mere usikkert end det fysiske kort

14 Int (18.43): Altså nu kan man sige at det nok er noget af det der kommer senest, men man kan sige at mht. sygesikring så kræver det en godkendelse fra staten og før de godkender så skal der også være en passende sikkerhed. Ja, men der ved jeg da i hvert fald at den danske stat at de er 100 år bagefter, så det stoler jeg slet ikke på lige hvad det angår. Nu ser vi bare på rejsekortet og det var da en forældet teknologi, allerede i 90 erne. Og der er talrige eksempler på at staten er bagefter på IT-sikkerhed. Altså bare politiet jo 100 år bagefter i forhold til hackerne og hvad der nu ellers er. Så det stoler jeg ikke på. Int (19.19): Så rent sikkerhedsmæssigt vil du ikke stole på staten? Stick to what you know det er meget bedre. Det skal vi ikke rode os ud i, det tror jeg ikke. Int: Er vi ude i en aldrig eller går der lang lang tid? Der går lang lang tid. Jeg tror helt sikkert at det kommer, det kan vi ikke undgå, for alt bliver mere og og mere digitalt. Det er jeg også fortaler for, men jeg tror lige sådan noget der, der skal ske et generationsskifte. Int (19.50): Vi har talt om i forhold til det her produkt, at Anders vurderer at teknologi og sikkerhed endnu ikker er der hvor vi kan overgå til digitalisering af personfølsomme kort. Anders vurderer ikke staten som et brand han stoler på. På it-fronten har han hørt for meget skidt til at han stoler på løsninger fra staten. Sikkerhed ser Anders ikke som værende statens force. Teknologi ikke god nok. Ulempe - ingen tiltro til staten.

15 Int (19.50): Vi har talt om i forhold til det her produkt, at betalingsmulighederne skal være relativt brugervenlige, fordi det skal gå stærkt, lige som du også sagde med MobilePay. Men så snart at der knyttes nogle mere personlige ting til som sygesikring, kørekort og medicinjournal, så skal man være mere indover med en helt anden sikkerhed end bare indtastning med en kode. At der skal være 3-faktor sikkerhed, hvor man begynder at få scanning af øjne osv. Res (20.29): Jamen det er lidt modstridende på den måde, men kørekort er et ID og selve sygesikringsbeviset er jo at nogen ved at jeg er blevet behandlet for fodsvamp engang, det er jeg pænt ligeglad med, hvad kan de bruge det til? Så det er jeg egentlig ligeglad med, men jeg tror mere at kørekortet det er jo Identifikation, så på den måde kan folk udføre noget med det i mit navn. Det kan de ikke med sygesikringer, så det tror jeg er mere der. Og Dankort det er bare penge, det er ikke mig. Det kan godt ske at det er mine penge men det er ikke mig. Int (21.09): Okay, så der går grænsen lidt.? Ja Fortaler for digitalisering Anders forklarer om hans holdning til graden af personfølsom oplysning ved sygesikring- kørekort. Kørekort anses for at være det der kræver mest sikkerhed. Ekstra sikkerhed ved sygesikring/kørekort. Højere sikkerhed til kørekort Tiltro til bankerne og systemet. Staten: Interessant at Anders har så lidt tillid til staten. Man kan spekulere på om det er de mange sager om fejlslagne systemer, som staten har betalt i dyre domme til og som er blevet kasseret inden de er blevet udviklet færdig. Samtidig har både stat og kommuner på det seneste været udsat for hackerangreb, hvilket kan være medvirkende til den manglende tiltro til sikkerheden, ved løsningen fra staten og dens leverandører. Int: Som sagt så har vi snakket ret meget om sikkerhed og vi kan høre at to essentielle ting er sikkerhed kontra brugervenlighed. At enten må man slække på det ene sådan er det også med MobilePay som er ret sikkert lige nu, men ikke særlig brugervenligt Der er tiltro til at man som bankkunde får pengene retur hvis de bliver stjålet.

16 Fingeraftryk betaling direkte, ser Anders ligeledes som en god løsning. Dog svær at internationalisere - men anses for at være nemt og brugerret sikkert lige nu, men ikke særlig brugervenligt som du også selv siger. Hvis man skal gøre det endnu mere brugervenligt, så kommer man højest sandsynlig også til at slække på sikkerheden, eller hvad tænker du? Res (21.37): Nej overhovedet ikke. Det er jeg helt uenig, det tror jeg slet ikke. Selvfølgelig kan du lave det brugervenligt og sikker. Laver du 2-faktor, det kan du gøre i én. Laver du fingertryksensor i din telefon og så har du NFC-teknologi og RFID chips, så kan du bare lægge din finger på din telefon og så 2-faktor sikkerheden i den allerede der. Tankegangen er at du kan få det der. NFC-teknologien har mange ulemper også, men det er den der med at det nok skal kunne lade sig gøre. Jeg tror ikke det er der vi er nu, men jeg tror sagtens vi kan komme derhen og om der kan komme noget sikkerhed der imellem, det ved jeg sgu ikke lige hvordan. Men jeg tror helt sikkert nok at det skal kunne overensstemmes. Om de så bare havde en fingeraftryksscanner i alle forretninger og at man så betalte med sit fingeraftryk. Så ved jeg godt at man skulle have alle fingeraftryk fra alle i hele verden, men det kan vi være ligeglade med lige nu. Eller et eller andet andet, jeg ved ikke om fingeraftryk kan efterlignes, men bare der er en database, det tror jeg ville være gavnligt. Int (23.17): Hvad synes du om konceptet med at samle alt i én App? Fint. Det er fint nok. Altså alt i et, det kan jeg godt lide. Det er simpelt som sådan. Men tænker du på at Anders forklarer hvordan han mener at sikkerhed og brugervenlighed godt kan spille sammen - han refererer til Apple Pays løsning med NFC og fingeraftryk betaling. Det ser han som en værdi NFC er ikke perfekt nu - men med den teknologiske udvikling er mulighederne mange og flere fordele vil komme til. Sikkerhed og brugervenlighed: Apple Pay ideen fremhæves NFC = fordel Fingertryksbetaling brugervenligt. Tiltro til bankerne: Interessant at penge er det Anders er mindst bange for at miste - der er stor tiltro til bankerne og den refusion af eventuelt stjålne penge. Sikkerhed og Brugervenlighed: Anders mener ikke at brugervenlighed og sikkerhed nødvendigvis er modsætninger. Han anser Apple Pays

17 Fint. Det er fint nok. Altså alt i et, det kan jeg godt lide. Det er simpelt som sådan. Men tænker du på at alt betaling er i en enhed? Int (23.30): Betaling og de her loyalitetskort, som du så ikke har med, medlemskort og så snakker vi på længere sigt om sådan noget som nøglekort, arbejdskort som du selv har, forsikringskort. Det kan du allerede de fleste har allerede en app. F.eks. har en Matas en app. venligt. Anders er forvirret over hvad løsningen indeholder. Det er forstår vi ikke?? Alt-i-én app: Det er smart og sikkerhed nødvendigvis er modsætninger. Han anser Apple Pays løsning som noget der inkorporerer begge som fordele. Anders er Applemand og kan derfor være biased. Men ikke desto mindre interessant hvordan han ser betalingensdelen som en fordel både hvad angår sikkerhed og brugervenlighed. Int: Men det her med at få det hele samlet i én? Ja, men sådan noget som Apple Passport og sådan noget, er det sådan noget du tænker på, altså hvor du samler det hele i én? Int: Ja, altså en samlet løsning findes ikke endnu i Danmark, men f.eks. NETS er i gang med at arbejde på det og på det norske markeder er der noget der hedder MeaWallet, som rent faktisk har de her forskellige ting som gavekort, kvitteringer og betaling selvfølgeligt. Betaling er jo allerede ret udbredt, så det skal nok komme, men det er de andre ting som også kan lægges ind under. Her nævnes Apple Passbook som en sammenlignelig løsning En løsning der dog ikke indeholder betaling. Apple Passbook Alt-i-én app: Anders virker ikke til helt at have forstået produktideen. Er vi stadig for uklare i vores præsentation af ideen og de tilhørende scenarier.? Res (24.20): Jeg tror da helt sikkert at der muligheder for det og langt hen ad vejen synes jeg det er skide smart at man samler det hele på et sted og især det med kvitteringer, Gavekort og det at man kan betale med det, knap så meget det der med at man kan bliver Apple: Nævnes af Anders som en løsning. Ikke en løsning vi har tænkt på, men som

18 kvitteringer, Gavekort og det at man kan betale med det, knap så meget det der med at man kan bliver spammet med reklame. Int: Så helst ingen reklame? Res (24.39): Jeg er nok bare typen der vil finde det selv. Men jeg er så også typen der rigtig gerne vil se reklamer, fordi de er fedt udført og sådan noget, så det gør ikke noget. Det er også fair nok at der er sider der er funded via reklamer og sådan noget, men butikker skal ikke være funded via reklamer. De skal holde sig til outdoor eller hvad kan man sige, de skal ikke ind på min telefon. Der er ikke noget værre end reklamer jeg ikke har bedt om, som f.eks dem på nettet, men dem kan man heldigvis nemt komme udenom. Så hvis de kom på min mobil, så ville appen ikke være på min mobil, hvis jeg hele tiden fik notifikationer om at nu kan du købe det her, så ville jeg næsten hellere betale kontakt tror jeg. Det tror jeg virkelig ville være irriterende. For Anders er det skide smart at samle alt i én app. Han ser fordele ved produktideen generelt. Anders forklarer her hvorfor han ikke vil have reklamer på sin telefon Han finder det 'virkelig irriterende' - det ville være noget der skræmmer Anders væk fra løsningen! Den digitale tegnebog Smart idé Reklame: Reklamer hører ikke til digitalt Ingen notifikationer Nævnes af Anders som en løsning. Ikke en løsning vi har tænkt på, men som måske i samspil med Apple Pay, kan danne rammerne om en digital tegnebog fra æblefirmaet. Vigtigt at have klarhed over hvad store spillere gør på markedet, da det ganske givet vil være interessant for alle de store. Int (25.39): I forhold til at du skulle investere i sådan en app her hvor det hele var samlet, i hvor høj grad ville det betyde noget for sig hvem der står bag den her app altså i forhold til om det er en kendt virksomhed som f.eks Danske Bank eller om det er nogen du ikke har stiftet bekendtskab med før? Notifikationer: I høj grad nogen man har kendskab til, fordi troværdigheden er ikke opbygget til andet, så det er klart der skal meget mere til at opbygge hvis det er de skal ligge inde med mine kvitteringer, mine At funktioner kan få respondenter til at slette applikationen, er noget der skal holdes øje med. Enten skal personlig indstilling være så brugervenligt at alle brugere kan personalisere deres app.

19 de skal ligge inde med mine kvitteringer, mine penge mm. Int (26.15): Men hvis det var blevet godkendt og du stadig ikke kendte selskabet bag, ville det så stadig kræve at du se det an? Jeg ville vente på at det blev testet. Jeg er også typen der læser 4-5 tests før jeg køber noget, så ja det ville jeg helt sikkert. Jeg ville vente til det blev kendt af andre, så ja. Det tænker jeg helt sikkert. Og ville du snakke pris også? Altså generelt vil vi jo ikke rigtig give noget for apps i DK. Anders forklarer om den benefit han ser ved at skulle lade et kendt brand administrere hans data. Tillid til brandet: Troværdighed er højere til kendt brand. brugere kan personalisere deres app. Ellers skal der laves yderligere undersøgelser af hvilke funktionerne brugerne ser som så store ulemper, at de vil slette app'en. Int (26.49): Vi har snakket om at til forskel for f.eks. ApplePay så er det her en software baseret løsning, så den er tilgængelig både på din telefon og din tablet og hvad du nu ellers vil. Og det har vi jo naturligt nok fundet rigtig mange positive ting ved, men for at man faktisk ville adoptere den her app, ville man så være villig til at betale for den? Her har vi tænkt både engangsbetaling, et månedligt beløb, eller et årligt beløb ligesom du f.eks bliver afkrævet af din bank. Nu har du tidligere sagt at du var meget imod reklamer. Anders er skeptisk indrettet og vil gerne læse sig til hvad andre skriver om løsningen før han hopper med. Pris: Gratis Men ellers skulle det være reklamebaseret. Int: Ja Res (27.29): Jeg synes da at det er skide smart, men generelt

20 Res (27.29): Jeg synes da at det er skide smart, men generelt bare, så vil vores generation ikke betale for software. Så jeg tror ikke sådan, det er nok meget generelt, det gider vi ikke, det føler vi ikke har lige så meget værdi som et fysisk produkt. Jeg tror ikke at jeg vil betale ret meget for det nej, mest fordi som du selv siger, jeg føler lige så meget at jeg gør dem en tjeneste efterhånden, ved at installere den app, for så får den der står bag det får alle oplysningerne. Det ved jeg godt, at det gør Google og Facebook også, men jeg tror lige når jeg tænker over det så ville jeg ikke betale ret meget for det, fordi større problem ser jeg ikke i det. Men igen hvis jeg havde tusind af de der kort, eller hvis jeg bare havde 10 gavekort og 10 medlemskort og 4 dankort, så kan jeg godt se at det vil være smart at samle det et sted. Men det skulle godt nok være sikkert før jeg ville give dem det, så det kan ikke bare være et nyt firma der komme ind fra sidelinjen og siger vi har fået en smart idé, giv os alle dine oplysninger. Int (28.49): Så sikkerhed og troværdighed er helt sikkert der er vigtigt for dig? Ja, det er det. Og det er det helt sikkert. Int (28.53): Hvis man ser bort fra prisen, ville du så være interesseret i det her produkt? Jo, men det er udelukkende på grund af det med kvitteringer og så det med betalinger. Nu har vi jo stadig ikke fundet ud af hvordan det skulle fungere med sådan en betaling, men ja. Anders er her tvetydig i argumentationen. Tidligere har han talt stærkt imod reklamer. Her foreslår han det selv som en finansieringsmodel. Anders forklarer her hvorfor han mener at Generation Y ikke vil betale for apps. De har 'aldrig' gjort det og er derfor vænnet til gratis apps (mestendels). Data anser Anders som den betaling han giver til de store virksomheder. Han ser dog en værdi i en samlet løsning når man har mange kort, han er åben overfor at adoptere ideen, hvis løsningen udbydes af en kendt virksomhed. Sikkerhed og troværdighed er afgørende faktorer for Reklamebaseret er ok. Smart med reklamer Betaling er data Mest tillid til et kendt brand. Sikkerhed og troværdighed. (Fordel) Reklamer pt. 2: Svært at vide hvad Anders helt konkret mener om reklamer, da han her taler imod sig selv, ved at foreslå netop reklamer som en del af finansieringen til løsningen. Pris: Interessant at Anders ikke vil betale for applikationen, hvis man ser på hvor mange funktioner den i princippet vil kunne indeholde. Er der en generel opfattelse i blandt dette segment om at data er den betaling virksomhederne kan forvente.?

21 stadig ikke fundet ud af hvordan det skulle fungere med sådan en betaling, men ja. Int: Der er ikke så langt til det igen, med Apple Pay er det bare at lægge sin tommelfinger på og så betale. Ja, den er okay derhen af, ja ja. Int: Altså at de parrer på hinanden på den måde. Anders - her vil et kendt brand kunne spille på sin historik og gode PR. Anders vurderer at E-kvittering er den største benefit. Betalingsmodul a la Apple Pay en mulighed. Køb af produktet? E-kvittering (Største fordel) betaling virksomhederne kan forvente.? Res (29.36): Ja, det er jo nærmest lige lanceret. Int: Vi har snakket om om det overhovedet kommer frem i Danmark? Apple Pay modellen Apple Pay vurdering Ja, ellers tror jeg at Google Wallet kommer til at overhale dem indenom, nu har det jo været fremme i flere år, så det tror jeg da helt sikkert. Men jeg tror stadig at der går lang tid, nu har den der Bitcoin valuta, den fangede ikke an, så tror jeg heller ikke at den digitale tegnebog kommer lige i første omgang. Men vi er på vej og jeg kan også se at NETS har NFC i deres, så det er da et skridt på vejen. Int (30.05): Ja, det er rigtigt. Nets er faktisk i gang med at arbejde på den her digitalisering af tegnebogen, omkring hvordan de kan understøtte de her kort. Ikke ID-kort, men betaling og de andre kort jeg har nævnt. Apple lanceret i USA Anders mener ikke at den digitale tegnebog er lige på trapperne. Sammenholder med Google Wallet, som har Apple Pay vs. Google Wallet. E-kvittering pt. 2: Interessant at E-kvitteringer stikker ud som værende den feature som umiddelbart giver Anders den største værdi. Kan en brugervenlig løsning der hjælper Anders med kvitteringer få ham til at betale for applikationen?

22 Der vil jeg nok hellere på den hvor, det var også et dansk firma der samlede alle dine kort i et kort. Int (30.34): Hedder det Beeptify.? Det har Jacob jo og der er også nogle forskellige ting i. Det virkede på samme måde, det var bare et kort der virkede som alle kort. Det eneste der var negativt ved det, var at man skulle vælge hvilket kort der skulle agere på sin telefon. Og det var sådan lidt, men ja. Det synes jeg var ret smart, for så havde man sådan ligesom, ja. Der var også noget 2- faktor sikkerhed ved at man skulle have sin telefon og sit kort. Men så kan så sige at den eneste måde de kan kommunikere på i øjeblikket er via bluetooth, og det er ikke skide sikkert, så ja. Det ved jeg sgu ikke. Int (31.14): Afrundingsmæssigt, hvis du skulle anskaffe dig det her produkt, kan du så nævne de tre mest essentielle ting ved det her produkt, hvad det skal have af krav.? Brugervenlighed Sikkerhed Tilgængelighed Int (31.31): Hvad mener du med tilgængelighed? haft en 'tegnebog' siden Nets med en mulig løsning Anders vurderer at en løsning med et samlende fysisk kort er mere realistisk end en den digitale tegnebog Anders forklarer her om fordelene ved at samle alle kort i ét samlet kort. inkluderer en form for 2-faktor sikkerhed. Nets' tegnebog. Alternativ løsning (Et samlende kort) Alternativ løsning: Er Beeptify (Aarhusiansk firma), der laver et kort med NFC-teknologi en reel mulighed som løsning, der vil overtrumfe den digitale tegnebog. Er vi på trods af en stor procentdel af smartphonen i befolkningen, ikke klar til at lade os digitalisere helt ned i

23 At det skal være brugbart, altså en ting er at det er brugervenligt, men hvis du ikke kan bruge det nogen steder. Int: Okay, så i forhold til at det skal være udbredt på markedet så du rent faktisk kan anvende produktet? Nr. 1 - Brugervenlighed Nr. 2 - Sikkerhed Nr. 3 - Tilgængelighed 3 essentielle ting: smartphonen i befolkningen, ikke klar til at lade os digitalisere helt ned i baglommen? Ja, lidt ligesom MobilPay kan bruges på alle devices og med alle banker, så nu bruger vi lidt den (app) som måleområde, men så synes jeg at det skal være udbredt. Det går ikke at det kun bruges i Bilka, Føtes og Netto. Det skal f.eks også kunne bruges i Fakta og SuperBrugsen hvis det er. Sådan at man ikke skal til at, du vedm altså så det ikke er en halv løsning. Så man ikke skal have et kort op til halvdelen af tingene, man skal kunne betale med det alle steder. Tilgængelighed Skal kunne bruges bredt. Top 3: SLUT! Den digitale tegnebog må ikke være begrænset i dens anvendelses muligheder. Anders forklarer at der ligger en stor værdi i, at man skal kunne anvende løsningen så bredt som med den fysiske tegnebog i dag. Stor udbredelse (Essentielt)! Kategoriseringen matcher godt med det Anders har argumenteret tidligere i interviewet, særligt om hans holdning til Mobilepay.

24 Udbredelse : Interessant betragtning om tilgængelighed - løsningen skal kunne anvendes så bredt som den fysiske tegnebog i dag. Hvis ikke er det for nemt at falde tilbage til at anvende 'den gamle' løsning.

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

61

62

63

64

65

66

Bilag 3. Interview med Anders Vestergård 30/ Int = Interviewer. Res: Respondent (Anders Vestergaard) Res (00.08):

Bilag 3. Interview med Anders Vestergård 30/ Int = Interviewer. Res: Respondent (Anders Vestergaard) Res (00.08): Bilag 3 Interview med Anders Vestergård 30/3-2015 Int = Interviewer Respondent (Anders Vestergaard) Res (00.08): Jeg hedder Anders Vestergaard og læser Cand.IT, Okay. Først, hvilken mobiltelefon har du?

Læs mere

Bilag 16. Funktionalitet. Theis (Placerer personlig indstilling som nr. 3:

Bilag 16. Funktionalitet. Theis (Placerer personlig indstilling som nr. 3: Bilag 16 Funktionalitet Theis (Placerer personlig indstilling som nr. 3: Personalisering af notifikations- indstillinger ved hvert enkelt loyalitetskort NFC Mobilen som adgangskort Scenarie 2 (E- kvittering)

Læs mere

Bilag 13: Transskription af interview med Marc

Bilag 13: Transskription af interview med Marc 13: Transskription af interview med Marc I denne transskription vil Interviewer blive refereret til som Int og respondenten vil blive refereret til som Marc. Spørgsmål vil være i fed og svar vil være i

Læs mere

Int (00.41): Ja, hvilken mobiltelefon har du? Og du må gerne vise den, hvis du har den på dig.

Int (00.41): Ja, hvilken mobiltelefon har du? Og du må gerne vise den, hvis du har den på dig. Bilag 1 Interview med Theis d. 27/3-2015 Int = Interviewer Respondent Int (00.00): Vil du ikke først og fremmest lige sige hvad du hedder eller skal vi lige indlede med at sige, at det her er et interview.

Læs mere

Bilag 15: Transskription af interview med Stephanie

Bilag 15: Transskription af interview med Stephanie 15: Transskription af interview med Stephanie I denne transskription vil Interviewer blive refereret til som Int og respondenten vil blive refereret til som Stephanie. Spørgsmål vil være i fed og svar

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Velkommen til brug af MobilePay

Velkommen til brug af MobilePay Velkommen til brug af MobilePay Velkommen til vores lille kursus der handler om sådan bruger du MobilePay. Jeg hedder Peder Kähler og i dag skal vi se på følgende muligheder: Opsætning af MobilePay Privat

Læs mere

Spørgsmål og svar - Apple Pay

Spørgsmål og svar - Apple Pay På hvilke mobiler virker Apple Pay, og stiller den krav til mit styresystem på mobilen? på andre Apple-enheder end en iphone? Du kan benytte Apple Pay, hvis du har en af disse iphones: - XR - XS - XS Max

Læs mere

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Transskribering af interview, Kasper BM: okay, jeg skal først lige bede om dit navn, og din alder, og hvad du læser?

Læs mere

Sikkerhed på Android. Der kan være forskelle i fremgangsmåden på de forskellige Android modeller.

Sikkerhed på Android. Der kan være forskelle i fremgangsmåden på de forskellige Android modeller. Sikkerhed på Android Der kan være forskelle i fremgangsmåden på de forskellige Android modeller. Opdatering af telefonen Det er vigtigt at holde telefonen opdateret med den nyeste software, da eventuelle

Læs mere

Bilag 7 Interview Line-by-line coding Focused coding Memo Interview med respondenten Theis Burmølle d. 27/3-2015

Bilag 7 Interview Line-by-line coding Focused coding Memo Interview med respondenten Theis Burmølle d. 27/3-2015 Bilag 7 Interview Line-by-line coding Focused coding Memo Interview med respondenten Theis Burmølle d. 27/3-2015 Int = Interviewer Respondent Int (00.00): Vil du ikke først og fremmest lige sige hvad du

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 2016

Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 2016 Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 16 5 Interviewperson (Mikkel): M Interviewer (Sofie): I Korte pauser: Fysiske handlinger: () Relevante fysiske træk: [] I: Hvad vægter du højt for, at

Læs mere

Undersøgelse om produktsøgning

Undersøgelse om produktsøgning Undersøgelse om produktsøgning Tabelrapport 24.09.2013 Materialet er fortroligt og må ikke anvendes uden for klientens organisation uden forudgående skriftligt samtykke fra Radius Kommunikation A/S Indhold

Læs mere

Apotekets app Medicinhusker. Guide - version 2

Apotekets app Medicinhusker. Guide - version 2 Apotekets app Medicinhusker Guide - version 2 1 Om Medicinhusker App en kan hentes gratis til iphone og ipad i App Store og til Android smartphones i Google Play Butik. Det kræver ikke internetforbindelse

Læs mere

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university.

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. Interviewer: I Respondent: MJ

Læs mere

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 Tilstede: Faglærer og Kristine Lodberg Madsen Kristine: Hvad er din baggrund, uddannelse og hvad

Læs mere

Sikkerhed på smartphones og tablets

Sikkerhed på smartphones og tablets Sikkerhed på smartphones og tablets Foredrag og materiale: Allan Greve, AGR Consult Ældre Sagens IT-Temadag, distrikt 5 1 www.0055.dk Indhold Foredraget giver IT-kyndige et overblik over Principper for

Læs mere

Indsamlerevaluering 2012

Indsamlerevaluering 2012 Indsamlerevaluering 2012 Generelt matcher svarene fra 2012 svarene i både 2010 og 2011. Hvis man skal fremhæve noget er det at: - 52 % vælger at gå sammen med en anden på ruten. - Folk er glade for at

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål Apple Pay

Ofte stillede spørgsmål Apple Pay Ofte stillede spørgsmål Apple Pay Hvordan får jeg Apple Pay på min iphone? Har du et Kreditbanken Visa/Dankort og/eller Mastercard Debit og Mastercard Kredit og en iphone 6 eller nyere, kan du hurtigtkomme

Læs mere

F.A.Q. - Mobile Pay Online

F.A.Q. - Mobile Pay Online F.A.Q. - Mobile Pay Online MobilePay-bruger Hvordan betaler jeg med MobilePay, når jeg handler på nettet? Kan man kun handle i danske webshops? Hvorfor skulle jeg betale med Mobile- Pay i stedet for mit

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

Anamorphic Widescreen

Anamorphic Widescreen Anamorphic Widescreen Fuldskærm og widescreen For at kunne forklare hvad anamorphic widescreen egentlig er, vælger jeg at starte helt fra begyndelsen af filmhistorien. Som alle nok ved så er billedformatet

Læs mere

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag H - Søren 00.06 Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.11 Søren: En ganske almindelig hverdag? 0014

Læs mere

Bilag 11: Transskribering af fokusgruppeinterview med 8 elever fra 8. klasse på Skødstrup Skole

Bilag 11: Transskribering af fokusgruppeinterview med 8 elever fra 8. klasse på Skødstrup Skole Bilag 11: Transskribering af fokusgruppeinterview med 8 elever fra 8. klasse på Skødstrup Skole Informanterne er benævnt med deres egne fornavne. Da der medvirkede to, som begge hed Caroline, er de benævnt

Læs mere

Virtuel bostøtte er fremtiden Brugere af bostøtte i Socialpsykiatri og Udsatte

Virtuel bostøtte er fremtiden Brugere af bostøtte i Socialpsykiatri og Udsatte Virtuel bostøtte er fremtiden Brugere af bostøtte i Socialpsykiatri og Udsatte Voksne kan fremover få tilbudt at supplere deres oprindelige fysiske støtte med en ny, teknisk løsning Nye velfærdsteknologiske

Læs mere

Information til chauffører i Midttrafiks område

Information til chauffører i Midttrafiks område 2 Information til chauffører i Midttrafiks område 1 3 4 5 6 7 8 9 10 VOKSEN Fra uge 20 kan kunderne købe billetter og klippekort med Midttrafik app og som print-selv på midttrafik.dk Velkommen til Midttrafik

Læs mere

Interview med anæstesilæge Inge De Haas Dato: 4. November 2011

Interview med anæstesilæge Inge De Haas Dato: 4. November 2011 Interview med anæstesilæge Inge De Haas Dato: 4. November 2011 Interviewer: Sådan rent formelt, hvis vi lige kunne få dit fulde navn? Læge: Ja, jeg hedder Inge De Haas. Interviewer: Ja, og din stilling?

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university

ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university I: Interviewer ST: Respondent

Læs mere

FAQ. Fiberbredbånd TV Telefoni

FAQ. Fiberbredbånd TV Telefoni FAQ Waoo! Web TV & Waoo Fiberbredbånd TV Telefoni på computeren Fiberbredbånd TV Telefoni 02 Indhold Waoo! Web TV på computeren... 4 Waoo! Bio på waoo.tv på computeren... 7 TV 2 FILM TV & on demand på

Læs mere

Telefoninterview med Carsten Munk. Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013

Telefoninterview med Carsten Munk. Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013 Bilag 3 Bilag 3.1 Telefoninterview Telefoninterview med Carsten Munk Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013 5 C= Carsten Munk, A= Anne Pedersen, J= Josephine

Læs mere

RESPONSIV WEBDESIGN. Gøg og Gokke. Kommunikation IT Afleveres d. 17-9-2015. Sara Jacobsen & Natasja Christoffersen 3. års HTX

RESPONSIV WEBDESIGN. Gøg og Gokke. Kommunikation IT Afleveres d. 17-9-2015. Sara Jacobsen & Natasja Christoffersen 3. års HTX RESPONSIV WEBDESIGN Gøg og Gokke Kommunikation IT Afleveres d. 17-9-2015 Sara Jacobsen & Natasja Christoffersen 3. års HTX Indhold Indledning... 2 De seks faser... 2 Problemanalyse... 2 K-strategi... 3

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Penge- og Pensionspanelet. Unges lån og opsparing. Public

Penge- og Pensionspanelet. Unges lån og opsparing. Public Penge- og Pensionspanelet Resultaterne og spørgsmålene i undersøgelsen om unges lån og opsparing, må ikke eftergøres uden udtrykkelig aftale med Penge- og Pensionspanelet. 2 Om undersøgelsen Undersøgelsen

Læs mere

Rolf Dueholm Larsen Aarhus Universitet August 2016 Zean Brix Bossen School of Business and Social Sciences Kandidatspeciale

Rolf Dueholm Larsen Aarhus Universitet August 2016 Zean Brix Bossen School of Business and Social Sciences Kandidatspeciale - 8 references coded [8,99% Reference 1-0,98% Coverage Ja, der er ret mange hverdags apps jeg bruger, lige fra mobil bank til E-mail, arbejdsrelateret,

Læs mere

I: Man er altså mere bevist om, hvor spillet vil have én hen og de mål der er i spillet?

I: Man er altså mere bevist om, hvor spillet vil have én hen og de mål der er i spillet? Spilundersøgelse 1.2: Interview med Brian og Liv efter spiltest d.13/4-2010 B: Der var det du snakkede om med byrummet. Det er en ny måde at prøve at bruge byrummet på, men man er ikke så opmærksom på,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indledning...2. Tidsplan...2. Målgruppe...3. Spørgeskema...3. Kode eksempler...5. Procesbeskrivelse...7. Evaluering...

Indholdsfortegnelse. Indledning...2. Tidsplan...2. Målgruppe...3. Spørgeskema...3. Kode eksempler...5. Procesbeskrivelse...7. Evaluering... 1 Indholdsfortegnelse Indledning...2 Tidsplan...2 Målgruppe...3 Spørgeskema...3 Kode eksempler...5 Procesbeskrivelse...7 Evaluering...8 Bilag - Spørgeskema...9 Indledning - Jeg har som skoleprojekt fået

Læs mere

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. MinTid. Quickguide. Version 7.0

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. MinTid. Quickguide. Version 7.0 PSYKIATRIENS VIKARCENTER MinTid Quickguide Version 7.0 Psykiatriens Vikarcenter Vi glæder os til, at du kommer på MinTid. Systemet giver dig adgang til bedre planlægning, vagtbørsen og muligheden for at

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 www.taarnbybib.dk DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER 2 Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

Sociolingvistisk studiekreds 15. marts 2005.

Sociolingvistisk studiekreds 15. marts 2005. Sociolingvistisk studiekreds 15. marts 2005. MIN - 7 sprogsamfund - 2001?-2006? - 5 delprojekter (nogle med egne delprojekter) o A finder at der er de forventede forskelle, men at de er mindre i år 2000

Læs mere

Bilag 5, Interview med Lisa

Bilag 5, Interview med Lisa Bilag 5, Interview med Lisa 20 år Bosiddende i Vangede Ansat som kasseassistent i Superbest Interviewer: Hvor ofte handler du i H&M? Respondent: Ofte. Det er i hvert fald mest der, jeg handler. 3 gange

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere

DISCIPLIN I SKOLEN. Af Agnete Hansen, skoleelev

DISCIPLIN I SKOLEN. Af Agnete Hansen, skoleelev DISCIPLIN I SKOLEN Af Agnete Hansen, skoleelev Jeg har aldrig brudt mig om ordet disciplin. Det første jeg tænker, når det ord bliver sagt, er den skole jeg forestiller mig mine bedsteforældre gik i, eller

Læs mere

Dit Liv På Nettet - Manus 6. klasse

Dit Liv På Nettet - Manus 6. klasse Dit Liv På Nettet - Manus 6. klasse Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning 2015 Center for Digital Pædagogik Forord Dette manuskript er tilknyttet præsentationen

Læs mere

Få helt styr på Digital post WWW.KOMPUTER.DK

Få helt styr på Digital post WWW.KOMPUTER.DK KOMPUTER FOR ALLE Få helt styr på Digital post NU ER DET SLUT MED ALMINDELIG PAPIRPOST: Sådan får du digital post fra det offentlige Fra den. november skal du have en digital postkasse for at kommunikere

Læs mere

ZA6588. Flash Eurobarometer 411 (Cross-border Access to Online Content) Country Questionnaire Denmark

ZA6588. Flash Eurobarometer 411 (Cross-border Access to Online Content) Country Questionnaire Denmark ZA688 Flash Eurobarometer 4 (Cross-border Access to Online Content) Country Questionnaire Denmark FL4 Cross border access to content online DK D Hvad er din alder? (SKRIV NED - HVIS "ØNSKER IKKE AT SVARE"

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

En af lærerne siger: Det handler meget om at have adgang til forskellige oplysninger, og det har computere og interaktive tavler bragt med sig

En af lærerne siger: Det handler meget om at have adgang til forskellige oplysninger, og det har computere og interaktive tavler bragt med sig Kap 5: Læringsaktivitet: Udvikling af professionsfaglighed Case-spil til læreruddannelsen Case 1: Skal internettet ind og bogen ud? Lærerne på Centralskolen har teammøde. De taler med hinanden om, hvordan

Læs mere

Gæste-dagplejen D a g p lejen Odder Ko Brugerundersøgelse 2006

Gæste-dagplejen D a g p lejen Odder Ko Brugerundersøgelse 2006 Gæste-dagplejen Dagplejen Odder Kommune Brugerundersøgelse 2006 Undersøgelsen af gæstedagplejeordningen er sat i gang på initiativ af bestyrelsen Odder Kommunale Dagpleje og er udarbejdet i samarbejde

Læs mere

TUSASS Mobil. Kom godt fra start

TUSASS Mobil. Kom godt fra start TUSASS Mobil Kom godt fra start 1 Indhold DIN TUSASS PAKKE INDEHOLDER... 3 KOM GODT FRA START MED TUSASS... 3 SÅDAN TANKER DU OP... 3 SERVICER MED TUSASS... 4 TELEsvar... 4 Aflytning af TELEsvar... 5 Andre

Læs mere

Første indstilling af ipad

Første indstilling af ipad Første indstilling af ipad Hvordan indstilles en helt ny ipad til elever i 3.- 8. klasse i Rudersdal kommune Betjeningsvejledning - ver. 2.1, Side 1 Rudersdal Ny elev-ipad Den udleverede ipad er et lån

Læs mere

WORKFLOW. Farver Farverne ændre sig fra kunde til kunde. Denne applikation har brugt farver fra deres egen designguide.

WORKFLOW. Farver Farverne ændre sig fra kunde til kunde. Denne applikation har brugt farver fra deres egen designguide. WORKFLOW WORKFLOW I dette workflow vil jeg vise en mobil applikations proces. Denne applikation er en rejse applikation vi har lavet for Storebrand, som er et norsk forsikringsselvskab. De skulle bruge

Læs mere

Danskerne vilde med streaming Koda analyse: Medieanalysen 2013

Danskerne vilde med streaming Koda analyse: Medieanalysen 2013 Kodas Årsberetning 2012 Medieanalyse 21 Danskerne vilde med streaming Koda analyse: Medieanalysen 2013 Koda følger nøje udviklingen i danskernes medievaner. Vores aktuelle medieundersøgelse viser, at næsten

Læs mere

Bestil Flextur og handicapkørsel på Flextrafik Mobil App

Bestil Flextur og handicapkørsel på Flextrafik Mobil App Er du oprettet som Flexturkunde på sydtrafik.flextrafik.dk eller er du Handicapkunde hos Sydtrafik? Bestil Flextur og handicapkørsel på Flextrafik Mobil App Indhold... 1 Oprettelse som Flexturkunde...

Læs mere

FORÆLDREFOLDER CODEX FORÆLDREFOLDER

FORÆLDREFOLDER CODEX FORÆLDREFOLDER FORÆLDREFOLDER CODEX FORÆLDREFOLDER 1 CODEX KÆRE FORÆLDRE Børn og unges liv bliver mere og mere digitalt, både i skolen og i hjemmet. Det digitale liv bringer mange fordele, men også sikkerhedsrisici,

Læs mere

Borgerpanelundersøgelse. Kommunikation og information. Januar 2014

Borgerpanelundersøgelse. Kommunikation og information. Januar 2014 Borgerpanelundersøgelse Kommunikation og information Januar 2014 Strategi og Analyse, januar 2014 1 Indhold Metode og resultater... 3 Hovedresultater... 4 Information fra BRK til borgerne... 5 Nyheder

Læs mere

KONKURRENCESTYRELSEN

KONKURRENCESTYRELSEN KONKURRENCESTYRELSEN Konkurrenceredegørelse 2005 KAPITEL 5 Musik, film og konsolspil 5.1 RESUMÉ OG KONKLUSIONER Vi hører ofte spørgsmålene: Hvordan kan det være, at cd er er så dyre, og hvorfor er priserne

Læs mere

Interview af Niclas R. Larsen Længde: 32 minutter

Interview af Niclas R. Larsen Længde: 32 minutter M: Så begynder vi så småt, det er egentligt bare nogle spørgsmål hvor du skal tage en stillingtagen, måske en kort refleksion vil nogle af dem kræve selvfølgelig og det gør ikke noget du tænker lidt ud

Læs mere

BESLUTNINGSBARRIEREN ER HØJERE

BESLUTNINGSBARRIEREN ER HØJERE At lave innovation og tænke nye forretningsområder kræver et velfunderet grundlag, der sikre kendskab til målgruppens behov og forretningens strategiske mål. Det er vigtigt at være sin position bevidst

Læs mere

Hold styr på aftalerne på både pc og mobil VELKOMMEN TIL GOOGLE-SKOLEN 4. DEL

Hold styr på aftalerne på både pc og mobil VELKOMMEN TIL GOOGLE-SKOLEN 4. DEL VELKOMMEN TIL GOOGLE-SKOLEN. DEL I DETTE NUMMER: Opret en ny kalender Lav en kalenderaftale Del din kalender med andre Sådan bruger du flere kalendere på én gang GRATIS 0 KR Hold styr på aftalerne på både

Læs mere

SOUNDGATE. SoundGate forbinder dig med omverdenen

SOUNDGATE. SoundGate forbinder dig med omverdenen SOUNDGATE SoundGate forbinder dig med omverdenen Mulighederne for at få forbindelse til omverdenen er større end nogensinde før. Vi kan få forbindelse til vores familie, venner og kolleger gennem mange

Læs mere

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. MinTid. Quickguide. Version 6.0

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. MinTid. Quickguide. Version 6.0 PSYKIATRIENS VIKARCENTER MinTid Quickguide Version 6.0 Psykiatriens Vikarcenter Vi glæder os til at du kommer på Min Tid. Systemet giver dig adgang til bedre planlægning, vagtbørsen og muligheden for at

Læs mere

Center for Selvstændige Boformer. - Undersøgelse af beboernes brug af digitale medier foråret 2014

Center for Selvstændige Boformer. - Undersøgelse af beboernes brug af digitale medier foråret 2014 Center for Selvstændige Boformer - Undersøgelse af beboernes brug af digitale medier foråret 2014 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Læsevejledning... 2 Beboernes brug af digitale medier... 3 Centerniveau...

Læs mere

Markedsanalyse. Danskerne mener, at Fairtrade er vigtigt at støtte. Highlights

Markedsanalyse. Danskerne mener, at Fairtrade er vigtigt at støtte. Highlights Markedsanalyse 23. juni Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskerne mener, at Fairtrade er vigtigt at støtte Highlights Fairtrade-mærket har

Læs mere

FAQ. på computeren. Fiberbredbånd TV Telefoni

FAQ. på computeren. Fiberbredbånd TV Telefoni FAQ på computeren Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold Waoo! Bio på waoo.tv på computeren... 4 Waoo! Bio på waoo.tv på computeren... 7 TV 2 FILM TV & on demand på computeren... 10 Kontaktinformation...14

Læs mere

Lærervejledning til oplæg om privatøkonomi - tjek på kredit, lån og budget

Lærervejledning til oplæg om privatøkonomi - tjek på kredit, lån og budget Lærervejledning til oplæg om privatøkonomi - tjek på kredit, lån og budget Denne vejledning er målrettet lærere og undervisere, som ønsker at undervise deres kursister om privatøkonomi, lån og budgetlægning.

Læs mere

Black Friday kan koste mange penge... Markedsføring i stor skala koster rigtig mange penge.. Og mange fejl!

Black Friday kan koste mange penge... Markedsføring i stor skala koster rigtig mange penge.. Og mange fejl! Black Friday kan koste mange penge... Markedsføring i stor skala koster rigtig mange penge.. Og mange fejl! Stay Local, Go Global Sælg dine produkter overalt Eksempel: Sverige 8,5 millioner svenskere er

Læs mere

brevets styrke 2013 og bliv klogere på danskerne

brevets styrke 2013 og bliv klogere på danskerne Lyt til brevets styrke 2013 og bliv klogere på danskerne Vælg brevet, hvis du vil have opmærksomhed det kan noget særligt Der er forskel på oplevelsen af at få et brev i hænderne og se en på skærmen. Brevet

Læs mere

OneEyeAlien Kampagne

OneEyeAlien Kampagne OneEyeAlien Kampagne Vi har valgt at gå i dybden med tøjprodukter. Situationsanalyse - Problemer med produktionen. Det kræver en del arbejde at få vare bestilt fra Kina. Man skal have nogle gode kontakter

Læs mere

AFSLUTTENDE OPGAVE. udemiljø

AFSLUTTENDE OPGAVE. udemiljø AFSLUTTENDE OPGAVE udemiljø 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Planlægning... 2 Kravspecifikation... 2 Design... 3 Formidling... 6 Afprøvning... 7 Refleksion... 8 Side 1 af 8 Indledning I dette projekt

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om smartphones, apps og nyheder fra FOA

Det siger FOAs medlemmer om smartphones, apps og nyheder fra FOA FOA Kampagne og Analyse 6. september 2012 Det siger FOAs medlemmer om smartphones, apps og nyheder fra FOA FOA har i perioden 27. april - 8. maj 2012 gennemført en undersøgelse om medlemmernes brug af

Læs mere

Du kan trygt bruge it i din hverdag

Du kan trygt bruge it i din hverdag Du kan trygt bruge it i din hverdag 6 gode råd til en it-sikker hverdag 1 Brug et langt kodeord, og log ind i to trin Dit brugernavn eller din e-mailadresse og dit kodeord fungerer tilsammen som nøglen

Læs mere

ANALYSENOTAT Markedet for digitalt indhold: omfang og tendenser

ANALYSENOTAT Markedet for digitalt indhold: omfang og tendenser ANALYSENOTAT Markedet for digitalt indhold: omfang og tendenser AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE Vi er i disse år vidne til en hastig digitaliseringsproces og fremkomsten af en ny digital økonomi. Det ser

Læs mere

MEGET MERE END BARE EN ALARM

MEGET MERE END BARE EN ALARM MEGET MERE END BARE EN ALARM DIN SIKKERHED Tyverisikring Som standard indeholder COSESY en alarm, som trådløst og med batteribackup overvåger dit hjem når du ikke er hjemme. Skulle tyven forsøge at sabotere

Læs mere

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser'

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Uoverensstemmelser kan dreje sig om sagen og værdierne og / eller om personen. Det er vigtigt at være bevidst om forskellen! Uenighed om sagen Vi mennesker

Læs mere

FAQ. på computeren. Fiberbredbånd TV Telefoni

FAQ. på computeren. Fiberbredbånd TV Telefoni FAQ Waoo på computeren Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold Waoo! Web TV på computeren... 4 Waoo! Bio på waoo.tv på computeren... 7 TV 2 FILM TV & on demand på waoo.tv på computeren...10 Kontaktinformation...

Læs mere

DIGITAL ARV EN UNDERSØGELSE AF DANSKERNES DIGITALE ADFÆRD SAMT DERES HOLDNINGER TIL OG INTERESSE FOR DIGITALE SPOR OG ISÆR DIGITAL ARV

DIGITAL ARV EN UNDERSØGELSE AF DANSKERNES DIGITALE ADFÆRD SAMT DERES HOLDNINGER TIL OG INTERESSE FOR DIGITALE SPOR OG ISÆR DIGITAL ARV DIGITAL ARV EN UNDERSØGELSE AF DANSKERNES DIGITALE ADFÆRD SAMT DERES HOLDNINGER TIL OG INTERESSE FOR DIGITALE SPOR OG ISÆR DIGITAL ARV Rapporten er udarbejdet for Landsforeningen Liv&Død i samarbejde med

Læs mere

10 trin til en succesfuld Facebook side

10 trin til en succesfuld Facebook side 10 trin til en succesfuld Facebook side Allerførst vil jeg gerne fortælle dig, hvor fedt jeg synes, det er, at du har downloadet denne E-bog. Det lyder måske lidt selvhøjtideligt, men jeg elsker at dele

Læs mere

It-inspirator afsluttende opgave. Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen. Side 1 af 6

It-inspirator afsluttende opgave. Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen. Side 1 af 6 It-inspirator afsluttende opgave Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen Side 1 af 6 Indledning Den digitale medieverden er over os alle steder, om det er i dagtilbud, skoler eller fritidstilbud. Vi

Læs mere

Interview med Thomas B

Interview med Thomas B Interview med Thomas B 5 10 15 20 25 30 Thomas B: Det er Thomas. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Thomas B: Hej. Cecilia: Tak fordi du lige havde tid til at snakke med mig. Thomas B: Haha, det var da så lidt.

Læs mere

Virksomheder høster de lavthængende digitale frugter

Virksomheder høster de lavthængende digitale frugter Indsigt går i dybden med et aktuelt tema. Denne gang om digitalisering. Du kan abonnere særskilt på Indsigt som nyhedsbrev på di.dk/indsigt Af Christian Hannibal, chhn@di.dk Fagleder Anja Skadkær Møller,

Læs mere

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole Opstartsvejledning til ipad Tinderhøj Skole Den første skærm når du starter din ipad Sæt fingeren på pilen og træk den til højre. Vælg sprog En ipad kommer med mulighed for at vælge mange forskellige sprog.

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Websitet handler om websitet i sin helhed, dvs. hvor mange besøgende du har i alt osv.

Websitet handler om websitet i sin helhed, dvs. hvor mange besøgende du har i alt osv. Statistikmodulet. Statistikmodulet er et grundlæggende værktøj til at forstå og analysere trafikken på dit website, og det kan du benytte til mange ting, lige fra at se hvor mange besøgende du har, til

Læs mere

I hvilken grad har du under ansættelsen af den unge med særlige behov følt dig kvalificeret til opgaven gennem kontakten til Havredal gl. Skole?

I hvilken grad har du under ansættelsen af den unge med særlige behov følt dig kvalificeret til opgaven gennem kontakten til Havredal gl. Skole? BILAG 9: Spørgeskemaundersøgelse virksomheder I hvilken grad havde du kendskab til unge med særlige behov før kontakten til Havredal gl. Skole? 0 8 6 6 4 3 Meget høj Høj Nogen Lav Slet ikke I hvilken grad

Læs mere

Bilag 12 - Transskribering, Kvinde 24 år

Bilag 12 - Transskribering, Kvinde 24 år Bilag 12 - Transskribering, Kvinde 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger kun YouTube til at se videoer

Læs mere

PlejeNet på iphone telefoner. Vejledning til PlejeNet på iphone og ipad

PlejeNet på iphone telefoner. Vejledning til PlejeNet på iphone og ipad Vejledning til PlejeNet på iphone og ipad Indhold 1. Installation... 3 1.1 Installation på telefon...4 1.2 Valg af koder... 5 2. Anvendelse...6 3. Fejlsøgning...8 4. Oprettelse af Apple-id... 9 I denne

Læs mere

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15).

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Salmer: Hinge kl.9: 422-7/ 728-373 Vinderslev kl.10.30: 422-7- 397/ 728-510,v.5-6- 373 Dette hellige evangelium

Læs mere

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN Samtaleguiden 36 Samtaleguiden er lavet primært til unge, der ryger hash. Som vejleder, mentor m.fl. kan du bruge Samtaleguiden som et fælles udgangspunkt i samtalen med den unge. Du kan dog også blot

Læs mere

Simon Skov Fougt. F: Neeeej. F: Alkohol. I: Nej, fordi at det jo, det sku ik være om hvad du kan li, men hvad vi har brugt. F: Ja I (skriver) : Sådan

Simon Skov Fougt. F: Neeeej. F: Alkohol. I: Nej, fordi at det jo, det sku ik være om hvad du kan li, men hvad vi har brugt. F: Ja I (skriver) : Sådan . I: Vi kan næsten ikke høre noget der (de hører musik på en mobiltelefon). Er det for højt? 2. F: Nej (de er i gang med reklameassistenten. Læser højt): Hvordan får I jeres budskab til at fremgå af reklamen?

Læs mere

Sådan kommer du i gang med MobilePay Point of Sale

Sådan kommer du i gang med MobilePay Point of Sale Holmens Kanal 2 12 DK 1092 København K Telefon 45 12 13 14 www.danskebank.dk 17843 2015.11 A/S CVR-nr. 61 12 62 28 København Sådan kommer du i gang med MobilePay Point of Sale 1 2 Administration af MobilePay

Læs mere

Kom/It Rapport. Responsiv hjemmeside (Jakes Awesome Game Reviews)

Kom/It Rapport. Responsiv hjemmeside (Jakes Awesome Game Reviews) Kom/It Rapport Responsiv hjemmeside (Jakes Awesome Game Reviews) Indhold Resume... 2 Forord... 2 Jakes Awesome Game Reviews... 2 Den tidelige fase... 2 Efter jeg har lavet siden hvor mine reviews er:...

Læs mere

SÅDAN KOMMER DU I GANG MED MOBILEPAY BUSINESS

SÅDAN KOMMER DU I GANG MED MOBILEPAY BUSINESS DANSKE BANK DANSKE BANK HOLMENS KANAL DK 09 KØBENHAVN K TELEFON 45 3 4 WWW.DANSKEBANK.DK SÅDAN KOMMER DU I GANG MED MOBILEPAY BUSINESS 7876 05.03 Danske Bank A/S CVR-nr. 6 6 8 København DANSKE BANK DANSKE

Læs mere

Guide til lønforhandling

Guide til lønforhandling Side 1 af 6 Hovedpunkter Bemærkninger til de enkelte trin Marts 2011 Forhandling én gang årligt? De fleste privatansatte funktionærer har anført i deres ansættelseskontrakt, at de forhandler løn én gang

Læs mere

CLOUD RECORD FAQ. HVILKE TV-BOKSE VIRKER DET PÅ? Cloud Record kan benyttes af kunder med 7410x, 7310, 7210, 7130 og 7120 TV-bokse.

CLOUD RECORD FAQ. HVILKE TV-BOKSE VIRKER DET PÅ? Cloud Record kan benyttes af kunder med 7410x, 7310, 7210, 7130 og 7120 TV-bokse. CLOUD RECORD FAQ HVAD ER CLOUD RECORD? Nu tilbyder vi, at du kan gemme programmer i skyen. Det vil sige, at programmer kan gemmes og afspilles på alle platforme. Tjenesten hedder Cloud Record, og gør det

Læs mere

Selvom du har installeret NemID nøgleapp på din smartphone eller tablet, kan du stadig frit skifte mellem at bruge din nøgleapp eller nøglekort.

Selvom du har installeret NemID nøgleapp på din smartphone eller tablet, kan du stadig frit skifte mellem at bruge din nøgleapp eller nøglekort. NemID nøgleapp NemID nøgleapp er et digitalt supplement til dit nøglekort. Med NemID nøgleapp kan du bruge dit NemID direkte fra din smartphone eller tablet - uden at have dit nøglekort ved hånden. Når

Læs mere

Vejledning til Køreprøvebooking. FAQ Ofte stillede spørgsmål

Vejledning til Køreprøvebooking. FAQ Ofte stillede spørgsmål Vejledning til Køreprøvebooking FAQ Ofte stillede spørgsmål Indhold 1 Indledning... 3 2 Generelle spørgsmål... 3 3 Kørelærer... 4 4 Borgerservice... 6 5 Politiadministrator... 10 6 Køreprøvesagkyndig...

Læs mere

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Indledning INT: Okay, det er denne her brochure, det handler om. D: Mmm. INT: Og hvad tror du, den handler om? D: Den her brochure? Den handler

Læs mere