Beretning fra EM i styrkeløft maj 2016 Pilsen, Tjekkiet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beretning fra EM i styrkeløft 11-14 maj 2016 Pilsen, Tjekkiet"

Transkript

1 Beretning fra EM i styrkeløft maj 2016 Pilsen, Tjekkiet Så blev det atter den tid på året, hvor Europas stærkeste løftere skulle sætte hinanden stævne. Atter engang er Pilsen arrangører, så det er velkendte rammer og så godt som hjemmebane. Det danske hold som består af: Trine Bagger, Eva Buxbom, Kathrine Bak, Jane Aaberg, Jacob Beerman og ikke mindst Jonatan Gonge, der repræsenter Danmark som løftere. Klaus Brostrøm og Peter Bøgh tager tjansen med det internationale arbejde og dommeropgaver. Jonas Møll, Bill Hald og undertegnede har tjansen med at hjælpe løfterne igennem konkurrencen. Onsdag den 11.maj med Trine Bagger og Eva Buxbom i action. Indvejningen blev af begge danske løftere klaret sikkert i første forsøg. Trine med hele 20 grams overskud vejede 51,98kg. Eva var dog ikke helt ligeså dygtig til at fylde klassen ud, idet hun fik registeret en indvejningsvægt på 56,61kg. Trine havde ved indvejningen fået udleveret 3 adgangsklistermærker til hjælpere, så hun kunne få den optimale hjælpe. Eva fik dog ikke udleveret nogle, idet indvejningsdommerne påstod, at der ikke måtte udleveres flere adgangskort til denne gruppe. Jeg bliver ærlig talt ofte skuffet over den manglende viden, som nogle dommere besidder. Reglerne er ret klare, idet der må være op til 5 hjælpere tilstede, når en nation har 2 løftere i samme indvejning. Det lykkedes dog med reglerne i hånden at få udleveret de sidste 2 adgangskort.

2 Når jeg nu alligevel er i gang med at hælde galde ud, skal det også nævnes at det stævnemæssigt også kneb med at overholde de forpligtelser, som arrangøren har ved afholdelse af et EM. 1. Der var ingen ur eller skærm i opvarmningen så man kunne følge med, hvilket er et krav. 2. Der var igen ingen bindopruller tilstede i opvarmningen, hvilket det påhviler arrangøren at stiller 3 stk. til rådighed. 3. Der var ingen 1,25kg skiver i opvarmningen. 4. Den tekniske kontrollør samt juryen havde ikke kendskab til de nye tekniske regler, der giver coachen lov til at færdes i hele plateauets længde. 5. At få løfterne til at udfylde lifters profile uden at der bliver sagt noget fra profilen. Det virker også underligt. Alt dette medvirkede til, at vi med super fart kan se de olympiske ringe derude i horisonten med denne grad af professionalisme, som dette stævne emmer af (der kan være ironi i ovenstående). Trine Bagger i 52 kg klassen Trine løftede således i 1. gruppe, og hun havde god hjælp med hele tre coaches. Jonas, Bill og Jacob nursede Trine sikkert igennem squatten. Trine startede sikkert på 140kg, hvilket let og flot blev løftet. Der blev øget til 147,5kg, hvilket ville være en tangering af pr, igen et flot let løft af Trine, der får godkendt løftet. Der bliver øget til 152,5kg hvilket ville være en forbedring af den danske rekord med 5kg, hvis det lykkedes. Heldigvis går det som det skal, og dommerne godkender løftet 2-1, stort tillykke til Trine med den flotte rekord. Så skulle der bænkes, og opvarmningen ser fin ud. 90kg flyver op fra en 2 cm klods. Desværre sender Trine åbneren på 92,5kg bagover, ind i gaflerne og misser derfor åbneren. Det går dog heldigvis meget bedre med 2.forsøget, der bliver løftet og godkendt. Der øges til 97,5kg til sidste forsøget, men desværre er det igen gaflerne, der modtaget stangen. I dødløft valgte vi at øge startvægten, til 162,5kg af taktiske årsager for at stå bedst muligt i kampen om disciplinmedaljen og skrabe sammen til totalen, der med lidt held kunne snige sig op på en 3.plads. Trine løfter overbevisende vægten og ligge nu godt til i medaljekampen.

3 Vi øger til 172,5kg, en tangering af Trines egen danske rekord, og igen flår Trine i vægten, men hun kommer desværre lidt på tæerne og må slippe stangen. Efter en del taktiske justeringer ender det med, at Trine bliver udsat for 180kg. Da vi allerede har sikret en EM bronze i dødløft med startvægten, kan vi ikke andet end at forsøge os på vægten, der vil give Trine en bronze i totalen samt en opgradering til sølv i dødløft. Trine giver vægten en god fight, men desværre trak vægten det længste strå denne gang. Total bliver det en flot 4.plads med 407,5kg. Eva Buxbom var i 57kg klassen næste danske islæt på åbningsdagen her ved EM. Eva måtte trækkes med undertegnede og Jane som hjælpere. Eva åbnede på 155kg, hvilket ikke faldt i dommernes smag, idet de underkendte løftet 2-1. Samme vægt i 2. forsøg led samme skæbne, og det var således alt eller intet i sidste forsøg. Eva udfører et løft, der falder i dommernes smag, der godkender løftet 2-1 og Eva har derfor stadigvæk mulighed for at få en total. Opvarmningen til bænk går ikke ret godt, og 85kg kommer ned til 2cm klods men ikke op. Vi nedjusterer derfor åbneren til 82,5kg. Denne vægt bliver løftet og godkendt om end den godt kunne være lettere. Vi skifter derfor trøje og øger til 87,5 kg, hvilket var et bedre løft og igen godkendes vægten. Vi øger således beskedent til 90kg, hvilket det også efter en god solid pause på

4 brystet (i daglig tale en Jan Lyhne) også lykkedes Eva at presse, men desværre synker vægten lige inden rack signalet. Så var der kun Evas favorit disciplin tilbage nemlig dødløft. Eva åbner på 165kg som bliver hevet hjem og godkendt med alle tre dommerstemmer. Vi har alle de taktiske kort imod os i kampen op en medalje, idet Eva har laveste lodtrækningsnummer og en af de tungeste kropsvægte men efter første forsøgene ligger Eva til en bronze. Vi øger til 172,5kg i håb om at sikre bronzen og igen trækker Eva vægten og får løftet godkendt. Desværre trækker den ungarske løfter også let denne vægt og med 20 grams lettere kropsvægt og højere lodtrækningsnummer er hun rigtig træls. Russeren er stukket af med 182,5kg i hendes 2.forsøg. Vi øger til 185kg men er klar til at sænke vægten alt efter konkurrencens forløb. Da den 2. russer i klassen ikke kan trække 175kg i sidste forsøg er bronzen sikret. Vi nedjusterer til 180kg, skubber den snart 47 år gamle cirkushest ind i manegen, og lugten af magnesium vækker et eller andet, og vægten kranes op og løftet bliver godkendt. Det skulle vise sig at være den helt rigtige vægt på dagen, idet ungareren lige nøjagtigt ikke kan trække vægten. Eva kan således præcist som i 2015 smykke sig med en flot EM sølvmedalje i dødløft. Total bliver det til 422,5kg og en 7.ende plads.

5 Efter en super start på EM var der åbningsceremoni. Her strålede Trine eller peber som hun også kaldes igen dog er det ikke let at få et billede af pigebarnet hvor hun står helt skarpt. Vi fejrede efterfølgende de flotte medaljer med lidt mad. For nogle var der dog lidt store portioner i trugene. Salt og peber viser sig stolt frem.

6 Torsdag den 12.maj med Kathrine Bak og Jacob Beermann Kathrine Bak var i 72kg klassen dagens første deltager. Hun blev godt hjulpet af Jane og Bill, imens undertegnede blev bedt om at gå op og få en kop kaffe. Jeg kunne dog ikke holde mig væk og listede mig tilbage til opvarmningen igen, hvor jeg kunne se, at der var styr på tingene. Der var fint overskud i Kathrines løft, så vi fastholder åbneren på de 145kg. Kathrine får dog ikke overbevist dommerne om dybden, og løftet underkendes 2-1. Da der er masser af overskud på løftet, øges der til 150kg for at få lidt ekstra dybde, men desværre er dommen den samme øv øv. Sammen vægt i sidste forsøg sender Kathrine godt ned i et vægtløftervend, men desværre kommer hun ud at hænge og misser løftet. Så skulle der bænkes og selv om opvarmningen ikke helt spiller, fastholder vi åbneren på 92,5kg. Det klare Kathrine på fornemmeste vis, og løftet godkendes. Vi øger til 97,5kg, men desværre bliver det lidt noget rod i nedtagningen og løftet misses. Det samme gør sig gældende i sidste forsøg på samme vægt. Der blev i øvrigt vandet tænder under bænkpres idet de jf. løfteren var meget tørre.???????

7 Med kun et godkendt løft i bagagen var det tid til favorit øvelsen dødløft. Opvarmningen gik dog ikke helt uden lyde fra fru Bak, men hun kom dog godt igennem. Vi fastholdt åbneren på 195kg, hvilket burde placere hende godt i forhold til en disciplinmedalje. Kathrine flår skidtet op, og løftet godkendes. Vi øger efter planen til 212,5kg for at cementere en medalje, og igen eksekverer Bak løftet, der godkendes 3-0. Vi enes om at gå efter guldet og bestiller derfor 227,5kg, hvilket vil være det samme som Martes 2. forsøg. Desværre er den lige tung nok i dag, og Kathrine må nøjes med bronze i dødløft. Sølvet gik til Ankie Timmers med 222,5kg alt imens Marte fik trukket 235kg op fra gulvet og dermed guld i totalen på kropsvægt. Da de danske løftere ind til nu har trukket hele 3 medaljer hjem allerede mente, Peber og den hvide haj, at det var tid til at kramme Coach Bill hvilket han ikke er helt glad for. Jeg håber således ikke at han er skræmt helt væk inden dagens sidste løfter skal i ilden.

8 Jacob Beermann skulle i 74kg klassen forsøge sig at gøre pigerne kunsten efter ved også at løfte sig til noget metal, men desværre var det ikke lige Jacobs dag. Opvarmningen gik som rigtig fint ind til der skulle squattes i dybde med den til dagen indsyet dragt. Sidste forsøg i opvarmningen på 275kg blev ca. vandret. Der åbnes på 285kg, der desværre underkendes 3-0 på manglende dybde. Samme vægt i 2.forsøg bliver ligeledes underkendt på dybde denne gang med dommerstemmerne 2-1. Da den indsyede dragt har gjort benene følelsesløse på den gæve Beermann bliver løsningen at skifte dragt. Det lykkedes lige akkurat at nå dette inden 3. og sidste forsøg. Her lykkedes det til gengæld Jacob, at overbevise 2 dommere. Løftet godkendes, og der kan således stadigvæk opnås en total. Mon ikke Jacob har lært at styre nål og tråd til en anden gang? Vi håber det i hvert fald. Således var det blevet tid til noget bænkpres, og opvarmningen imponerer ikke trænerteamet, der justerer startvægten lidt ned. Der åbnes på 155kg, der bliver løfter og godkendt omend uden det store overskud. Vi øger til 160kg, der på samme tunge vis sniger sig op til godkendelse. Sidste forsøg på 165kg bliver desværre lidt for tungt på dagen. Så skulle der dødløftes og igen viser opvarmningen, at der mangler lidt power og teknik, så startvægten bliver justeret. Der åbnes på 265kg, der bliver løftet og godkendt, dog uden at imponere. Vi øger derfor beskedent til 272,5kg, det blive så tilgengæld et noget bedre løft og godkendt med alle dommerstemmerne. Med lidt held kunne der blive en disciplin bronze til Jacob, hvis kan kunne vinde over 287,5kg så det skulle naturligvis forsøges idet 5.pladsen i totalen var sikret med 2. forsøget. Desværre for Jacob lykkedes det ikke at få løftet vægten. Han må således lade sig nøjes med en total på 717,5, hvilket er et godt stykke fra hans bedste total på 752,5kg, som han løftede til EM sidste år. Vi håber på, at Jacob igen finder vej til flere kg i totalen. Vores danske dommer kom også i action i dag. Peter Bøgn dømte 74 og 83 kg klassen, og Klaus Brostrøm

9 sad i juryen i selvsamme klasse, hvor de udførte deres arbejde til UG. Efter dagens sidste konkurrence var det tid til det obligatoriske holdfoto, idet både Klaus, Peter, Jonas og Trine drager mod Danmark i morgen. Tak til Ralph for altid at træde til ved denne lejlighed som fotograf. Fredag den 13.maj med Jane Aaberg og Jonatan Gonge Jane Aaberg, i daglig tale den hvide, skulle bide fra sig i 84 kgs klassen. De daglige ritualer med at sætte finnen med husblas og sminke var på plads og hajen var således klar til at angribe vægtene. Opvarmningen bliver klaret uden det store at berette, dog er der et overbevisende kraftoverskud på 170 kg som er sidste opvarmningsløft. Vi fastholder derfor åbningsløftet på de 185kg. Desværre går der noget galt i kommunikationen mellem hajen og overdommeren og hun starter på mystisk vis løftet uden at have fået startsignal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Positivt var det dog at vægten var som tom stang så vi øger til 197,5kg hvilket vil være en personlig rekord med 2,5kg hvis fisken kunne huske signalerne. Heldigvis var der ingen kommunikations problemer denne gang og vægten sprøjter op så Jane kvitteres velfortjent med 3 hvide lamper. Vi bestiller 207,5kg hvilket vil være en ny kæmpe pr med 12,5kg i vægtklassen. Igen viser Jane at hun har ramt topformen her ved EM og vægten bliver igen godkendt med alle dommerstemmerne. Der var

10 sikkert flere kg i squatten i dag men jeg er meget tilfreds med de 207,5 og mon ikke der kommer flere kg på til VM. Så skulle der bænkes og opvarmningen forløber uden komplikationer så vi fastholder åbneren på de 105kg. Åbneren blev løftet dog ikke helt let efter at Jane allernådigst havde fået stangen placeret i hul 8 i stedet for hul 12 som spotterne havde valgt. Vi bestilte 110kg til 2.forsøg men desværre bliver nedtagningen ikke helt god og løftet misses. Samme vægt i 3. forsøg gik dog meget bedre og Jane får vægten løftet og godkendt. Hermed videre til paradediciplinen dødløft. Opvarmningen ser voldsomt eksplosiv ud, hvilket nok skyldes at squatten ikke har kostet nævneværdigt på energikontoen. Vi holder fast i startvægten på de 205 kg og hajen hapser dem nemt som planlagt. I andet forsøg vælger vi 222,5kg for at gå efter 3.pladsen i totalen og ikke mindst for at sikre disciplin guldet i dødløft. Det lykkedes Jane at få trukket vægten og dommerne godkender løftet med dommerstemmerne 2-1 kun overdommeren sender en rød i Janes retning. Det skal nu ikke spolere lysten til at forsøge sig på flere kg vi bestiller 232,5kg hvis nu ikke englænderen klare sit sidste løft kan det udløse en bronze til totalen. Englænderen klare løftet og vi nedjusterer til 225kg for at få en 4.plads i totalen og ikke mindst den nordiske rekord i dødløft. Jane bliver tændt godt op og løfter vægten men løftet underkendes på forunderlig vis med dommerstemmerne 2-1. En markering med blå og en for rød, jeg tillader mig at klage til juryen og får flere gode ideer til hvad der kunne være galt. Desværre vil de intet gøre selv om jeg har svært ved at sluge manglende udretning af hofte fra den ene og skulder udretning fra den anden. Det eneste argument som måske kunne sluges af undertegnede var den blå for nedadgående men desværre må rekorden vente til en anden gang.

11 Totalen der i mod var imponerende flotte 540kg og en forbedring af den danske totalrekord på 17kg og en samlet 5.plads til EM med EM guld i dødløft for 3.år i træk er meget mere end godkendt. Jonatan Gonge skulle i 93kg klassen have sin internationale senior debut. Han havde også sin træner Beermann ved sin side hele vejen igennem dagen konkurrence. Opvarmningen i squat forløber fint dog bliver sidste løft på 300kg ikke helt så let som forventet. Jonatan er dog helt sikker på hans startvægt som er 312,5kg så vi fastholder åbneren. Desværre viser det sig som en rigtig dårlig ide idet der ingen kraft er i Jonatan på plateauet der i alle tre forsøg må se sig besejret af vægten. Således en erfaring rigere og en total fattigere var det således tid til bænkpres. Opvarmningen går ikke helt som ventet og vi sætteråbneren ned til 200kg et godt stykke fra han egen oplæg. Det skulle vise sig at være meget klogt idet de 200kg var absolut max i dag idet det før lykkedes ham at trykke vægten i 2.forsøg. Vi afstår fra yderligere straf på plateauet. Således var der kun dødløft tilbage. Belært af erfaringerne fra de to andre discipliner nedjusterer vi også denne åbner. Jonatan åbner på 300kg hvilket se ganske let og fornuftigt ud! Løftet bliver godkendt 3-0. Nu kan vi med et løft på 320kg pludseligt ane muligheden for en disciplin bronze hvis konkurrencen eller vil gå lidt i vores retning.

12 Det lykkedes for den nye senior løfter at udføre et ganske godt dødløft og de 320kg bliver godkendt. Vi melder op til 332,5kg for at få normanden til at løfte først. Nordmanden klare hans sidste forsøg på 322,5kg så vi sætte Gonge på samme vægt for at tage ham på kropsvægt. Det lykkedes lige akkurat med det yderste af neglene for Gonge at løfte vægten som bliver godkendt 3-0. Vi kan nu kun håbe på at Patrik misser de 325kg som han har bestil i 3. forsøg for det vil nemlig udløse en dansk bronze til Gonge. Patrik taber vægten lige ved lockout og EM debutanten kan således lade sig hylde på medaljeskamlen med en flot bronzemedalje. Alt i alt kan vi kun være tilfreds med hele 5 EM medaljer i dødløft som de danske udøvere løftede sig til de fordelte sig på følgende vis: Trine Bagger 52kg klassen bronze med 162,5kg, Eva Buxbom

13 57kg klassen sølv med 180kg, Kathrine Bak 72kg klassen bronze med 212,5kg, Jane Aaberg 84kg klassen guld med 222,5kg, og sidst med ikke mindst Jonatan Gonge 93kg klassen med 322,5kg. Tak fordi i fulgte med i beretningen, vi ses derude til stævnerne. Mange sportslige hilsner Jørgen

Beretning fra EM i styrkeløft 7-11 maj 2013 Pilsen, Tjekkiet

Beretning fra EM i styrkeløft 7-11 maj 2013 Pilsen, Tjekkiet Beretning fra EM i styrkeløft 7-11 maj 2013 Pilsen, Tjekkiet Park Hotel med meet director Vladimir Mati i spidsen ligger nok engang hus til kampen mod kiloene og fighten om medaljerne blandt Europas stærkeste

Læs mere

Beretning fra EM i styrkeløft 5-11 maj 2014 Sofia, Bulgarien

Beretning fra EM i styrkeløft 5-11 maj 2014 Sofia, Bulgarien Beretning fra EM i styrkeløft 5-11 maj 2014 Sofia, Bulgarien Så blev det atter den tid på året, hvor Europas stærkeste løftere skulle sætte hinanden stævne. Denne gang, for os, i noget uvante rammer, idet

Læs mere

NM i styrkeløft 2014

NM i styrkeløft 2014 NM i styrkeløft 2014 Det nordiske mesterskab i styrkeløft og bænkpres for seniorer, som bliver afholdt hvert andet år, finder denne gang sted på Island nærmere bestemt Keflavik. Danmark er repræsenteret

Læs mere

Beretning fra WEC Blanquefort, Frankrig sep 2013

Beretning fra WEC Blanquefort, Frankrig sep 2013 Beretning fra WEC Blanquefort, Frankrig 13-14 sep 2013 Atter engang skulle de danske deltagere forsøge at kommer helt til tops i de vesteuropæiske mesterskaber som i år blev afholdt i Frankrig. WEC bød

Læs mere

Beretning fra EM Master 2015 i Pilsen, Tjekkiet

Beretning fra EM Master 2015 i Pilsen, Tjekkiet Beretning fra EM Master 2015 i Pilsen, Tjekkiet Dag1 Skrevet af Jørgen Michael Buxbom Rasmussen Atter engang er det Pilsen der ligger rammer til EM master og atter engang er det undertegnede der har fornøjelsen

Læs mere

Beretning fra EM Master i pilzen juli 2016.

Beretning fra EM Master i pilzen juli 2016. Beretning fra EM Master i pilzen juli 2016. Dag 1 Så kom de Danske Masters løftere godt fra start, da første mand på podiet tirsdag eftermiddag, Steen Wissing vandt sølv i totalen i masters 4 med 4 mand

Læs mere

Beretning fra VM i styrkeløft november 2017 Pilsen, Tjekkiet

Beretning fra VM i styrkeløft november 2017 Pilsen, Tjekkiet Beretning fra VM i styrkeløft 13-18 november 2017 Pilsen, Tjekkiet Søndag den 12.november Så er det atter engang blevet tid til årets største stævne nemlig VM i styrkeløft. Destinationen er undertegnede

Læs mere

Beretning fra VM klassisk i Killeen, Texas, USA

Beretning fra VM klassisk i Killeen, Texas, USA Beretning fra VM klassisk i Killeen, Texas, USA Så har masters løftet og efter rigtig flotte præstationer fra Niels, Pia og Erik, er det nu snart de unges tur til at komme i ilden. For god ordens skyld

Læs mere

Beretning fra EM Master 2018 Mandag d.2.juli

Beretning fra EM Master 2018 Mandag d.2.juli Beretning fra EM Master 2018 På denne tid hvor studenterne springer ud i dødsdruk og den almindelige danske arbejder har sat tempoet ned til et absolut minimum alt imens der lades op til sommerferie i

Læs mere

Beretning fra EM Master Pilzen 2017.

Beretning fra EM Master Pilzen 2017. Beretning fra EM Master Pilzen 2017. Mandag D. 10/7 2017 Ankomst og dejlig solskin, derefter teknisk møde Kun små ændringer i planen. Tirsdag D. 11/7 2017 Ingen danske løftere. Dag 1 Onsdag D.12-07-2017

Læs mere

Beretning fra EM i styrkeløft 5-9 maj 2015 Chemnitz, Tyskland

Beretning fra EM i styrkeløft 5-9 maj 2015 Chemnitz, Tyskland Beretning fra EM i styrkeløft 5-9 maj 2015 Chemnitz, Tyskland Så blev det atter den tid på året, hvor Europas stærkeste løftere skulle sætte hinanden stævne. Denne gang er tyskerne arrangører og vi er

Læs mere

Beretning fra VM i styrkeløft 8-14 November 2015 Hamm, Luxembourg

Beretning fra VM i styrkeløft 8-14 November 2015 Hamm, Luxembourg Beretning fra VM i styrkeløft 8-14 November 2015 Hamm, Luxembourg Turen mod årets VM startede for nogens vedkommende i Horsens hvor der var fælles afgang mod Luxembourg i det hvide lyn. Godt pakket med

Læs mere

Temperaturen er faldet væsentligt det er ikke mere end 25 grader og overskyet perfekt rovejr for os danskere.

Temperaturen er faldet væsentligt det er ikke mere end 25 grader og overskyet perfekt rovejr for os danskere. Dag 5 Junior og Senior VM i Plovdiv Bulgarien Af Finn Andersen Efter en fantastisk dag i går med flotte præstationer af alle de danske roere, specielt de juniorer der roede i mindre finaler, men som virkelig

Læs mere

rekord og EM kravet klaret oven i. Stort tillykke til Danni, som i mine øjne nok var den største overraskelse af alle.

rekord og EM kravet klaret oven i. Stort tillykke til Danni, som i mine øjne nok var den største overraskelse af alle. WEC Holdet bestod af 5 løftere Danny Pedersen, Danni Iversen, Henrik Nielsen, Mathias Kristensen og Sune Bak, 2 trænere Bertel og Skotten samt dommer Helge Laursen. Dagen for stævnestart mødtes vi i Københavns

Læs mere

VM Masters, Mongoliet 2-6 Oktober 2018

VM Masters, Mongoliet 2-6 Oktober 2018 VM Masters, Mongoliet 2-6 Oktober 2018 Afgang Søndag fra Kastrup over Moscow, og ca 17 timer senere var vi installeret på Hollyday Inn i Ulan-Bator Mongoliet. Vi skulle til teknisk møde mandag aften, som

Læs mere

1st Arnold Europe Powerlifting Championship

1st Arnold Europe Powerlifting Championship 1st Arnold Europe Powerlifting Championship Selv om dette første Europæiske Arnold Classic i styrkeløft måske kunne være afviklet på en mere professionel måde og mange ting ikke fungerede eller kørte efter

Læs mere

Beretning VM Calgary. Tirsdag d. 6/6 Charlotte Esbjørn

Beretning VM Calgary. Tirsdag d. 6/6 Charlotte Esbjørn Beretning VM Calgary Så blev det tid til dette års verdensmesterskaber i klassisk styrkeløft! Fra Dansk side stiller vi op med i alt 6 løftere: Charlotte Esbjørn fra Roskilde AK, Erik Rasmussen fra ER

Læs mere

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen Rejsebrev nr. 5. Dennis Bager : Stor dag for dansk bueskydning! Bip, bip klokken var 5.30 og det var tid at stå, for bussen kørte med de første kl. 6.30. Martin og Dennis skulle først i ilden. Efter opvarmning

Læs mere

Beretning fra EM i klassisk styrkeløft, Taatu, Estland

Beretning fra EM i klassisk styrkeløft, Taatu, Estland Beretning fra EM i klassisk styrkeløft, Taatu, Estland Søndag d. 6/3-2016 Med undtagelse af en DSB forsinkelse, forløb turen herned helt uden problemer. Vi var endda så heldige, at blive hentet i lufthavnen

Læs mere

Kastrup Gymnastikforening af 1966

Kastrup Gymnastikforening af 1966 Kastrup Gymnastikforening af 1966 Årsberetning 2013 Formandens beretning: Vi har igen i år haft en sæson med fremgang både mht. resultater i vor konkurrence afdeling men også mht. medlemstal og trænere,

Læs mere

Blå Energi ved Nordborg Spejderne. Det blev det til:

Blå Energi ved Nordborg Spejderne. Det blev det til: Blå Energi ved Nordborg Spejderne Ide oplæg: Leder: - Udgangs punkt var at lave mad på en nemmer og mere brænde besparende måde - - - Træ pille komfur og så får vi også en ovn Trop: - Vil gerne have mobilen

Læs mere

VM Klassisk Bænkpres for sub, -junior, masters og open, maj 2018 Vantaa-Finland

VM Klassisk Bænkpres for sub, -junior, masters og open, maj 2018 Vantaa-Finland VM Klassisk Bænkpres for sub, -junior, masters og open, 14-19. maj 2018 Vantaa-Finland Beretning - torsdag Natten mellem onsdag og torsdag, bliver ut. hentet af Jacob Stegelmann og hans far, som er så

Læs mere

Beretning EM klassisk, Litauen, 2018.

Beretning EM klassisk, Litauen, 2018. Beretning EM klassisk, Litauen, 2018. Annette Pedersen 72 kg klassen Første løfter for seniorerne var Annette Pedersen. Der jo faktisk er Masters 2 løfter, men stadig klarer sig fint i Open kategorien

Læs mere

Beretning fra EM i styrkeløft 2017

Beretning fra EM i styrkeløft 2017 Beretning fra EM i styrkeløft 2017 Så blev det atter den tid på året hvor Europas stærkeste styrkeløftere skulle vise hvad fliden i træningslokalerne rund omkring kunne række til. Denne gang i en kombineret

Læs mere

- Sponsoroplæg - Benjamin Boeskov Gabrielsen. Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor!

- Sponsoroplæg - Benjamin Boeskov Gabrielsen. Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor! Benjamin Boeskov Gabrielsen 2730 Herlev Atletik - Sponsoroplæg - Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor! Se komplet sponsorprofil: sponsordb.dk/benjamin-boeskov-gabrielsen

Læs mere

Kære 9. klasse kære dimittender.

Kære 9. klasse kære dimittender. 1 Kære 9. klasse kære dimittender. Vores dimissionsfest i eftermiddag blev indledt med den LIP DUP, som I fornylig har en stor del af æren for, og som jeg tror på en eller anden måde vil minde jer om Th.

Læs mere

Beretning fra EM Master 2014 i Pilsen, Tjekkiet

Beretning fra EM Master 2014 i Pilsen, Tjekkiet Beretning fra EM Master 2014 i Pilsen, Tjekkiet Dag1 Skrevet af Jørgen Michael Buxbom Rasmussen Sædvanen tro er det undertegnede, der beretter lidt fra EM master, som for gud ved hvilken gang bliver afviklet

Læs mere

World Open, Sub-Junior, Junior & Masters Equipped Bench Press Championships Potchefstroom/South Africa, April, 2018

World Open, Sub-Junior, Junior & Masters Equipped Bench Press Championships Potchefstroom/South Africa, April, 2018 World Open, Sub-Junior, Junior & Masters Equipped Bench Press Championships Potchefstroom/South Africa, 23-28 April, 2018 Beretning - søndag! Peter Bøgh Larsen, international kategori 2 dommer, og ut.

Læs mere

Instruktion i kommandoerne.

Instruktion i kommandoerne. Instruktion i kommandoerne. Velkommen til Risskov Roklub. Roklubben er fra 1935 og har altid ligget på Bellevue Strand. Vi er medlem af Dansk Forening for Rosport (DFfR) under D.I.F. Vores daglige rofarvand

Læs mere

Pytlicks piger på sporet

Pytlicks piger på sporet Pytlicks piger på sporet Billedforslag: Et jublende kvindelandshold, der løfter OL- pokalen, mens guldkonfettien regner ned over dem. Billedtekst: Sådan så det ud i 2004, da holdet vandt guld til OL. Ni

Læs mere

2) I træningen af finteteknikken sættes der fokus på at angrebsspilleren:

2) I træningen af finteteknikken sættes der fokus på at angrebsspilleren: 4.2. Finter Ideen med fintespillet er, at angrebsspilleren kan finte sig på kant af sin direkte forsvarsspiller ved anvendelse af mindst mulig plads og dermed få skabt en overtalssituation. Angrebsspillet

Læs mere

Archery World Cup 2014, Stage 1 22. 27. april Shanghai, Kina

Archery World Cup 2014, Stage 1 22. 27. april Shanghai, Kina 1 Rejsebrev nr. 3 To top 10 placeringer Maja Jager og Martin Damsbo stod for de bedste resultater i dag for danskerne, da de begge skød sig i top 10. Maja Jager blev bedste dansker på en fornem 6. plads,

Læs mere

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Så står jeg her igen ved min 7. beretning som formand. Jeg tager nu hul på mit sidste år som formand da det må være på tide

Læs mere

Elcykel Testpendlerforløb

Elcykel Testpendlerforløb Forår Sommer 2015 Sekretariatet for Supercykelstier Elcykel Testpendlerforløb Cases Forløbet I slutningen af 2014 efterlyste Sekretariatet for Supercykelstier frivillige testpendlere til et pilotelcykel-testforløb.

Læs mere

Gode lønforhandlinger

Gode lønforhandlinger LEDERENS GUIDE TIL Gode lønforhandlinger Sådan forbereder og afholder du konstruktive lønforhandlinger Sæt løn på din dagsorden Du er uden sammenligning medarbejdernes vigtigste kilde til viden om, hvordan

Læs mere

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns)

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Den grønne have Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Dette skete for ikke så lang tid siden, i landet med det rødhvide flag. Det var efterår, og tre børn havde vovet sig 5 ind i den have, hvor der engang havde været

Læs mere

European Open, Masters, Junior & Sub-Junior Classic Benchpress Championships 2018 Merignac, Frankrig

European Open, Masters, Junior & Sub-Junior Classic Benchpress Championships 2018 Merignac, Frankrig European Open, Masters, Junior & Sub-Junior Classic Benchpress Championships 2018 Merignac, Frankrig Så er gruppen samlet og ankommet til Merignac. Den unge løfter, Michael Haxgart, ankom som den første

Læs mere

Danske Politimesterskaber i håndbold for herrer Politiidræt

Danske Politimesterskaber i håndbold for herrer Politiidræt Danske Politimesterskaber i 6 håndbold for herrer Det er igen blevet tirsdag i uge 10, kl. er 08.30 og rammerne er dette år en halvkold Helsingør hal. De to første hold står klar på banen og dommeren har

Læs mere

SUPERVETERANERNE NR. 26 JULI 2012 ÅRGANG 7. Så gik den første halvsæson med ny formand, endda en spillende en af slagsen.

SUPERVETERANERNE NR. 26 JULI 2012 ÅRGANG 7. Så gik den første halvsæson med ny formand, endda en spillende en af slagsen. SUPERVETERANERNE NR. 26 JULI 2012 ÅRGANG 7 Så gik den første halvsæson med ny formand, endda en spillende en af slagsen. Han har med stor ihærdighed forsøgt at skabe lidt mere diciplin på holdet, så nu

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

Beretning fra EM i styrkeløft 2018

Beretning fra EM i styrkeløft 2018 Beretning fra EM i styrkeløft 2018 Så blev det atter maj, den tid på året hvor Europas stærkeste styrkeløftere mødes og dyster om medaljer. Atter en gang er det Pilsen i Tjekkiet det levere rammene til

Læs mere

Get2Sport Taekwondo Tournament 2012

Get2Sport Taekwondo Tournament 2012 Get2Sport Taekwondo Tournament 2012 Vision og formål Der skal etableres flere sportsbegivenheder i København, som understøtter børn og unges deltagelse i taekwondo, og med et særligt fokus på de børn og

Læs mere

Sæsonens første træningsdag

Sæsonens første træningsdag Sæsonens første træningsdag Vækkeuret ringede kl.6.00 her til morgen. Jeg var spændt men også lidt nervøs for hvordan dagen i dag kom til at forløbe. Mest nervøs var jeg nok fordi jeg selv skulle gå på

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38 Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 38 Kære børn og forældre! Lemming d. 18.september 2015 Vi holder

Læs mere

milo - En næsten sand historie om en lille dreng Af Sidsel Schomacker

milo - En næsten sand historie om en lille dreng Af Sidsel Schomacker milo - En næsten sand historie om en lille dreng Af Sidsel Schomacker Til min søn Milo. Må din verden blive fuld af eventyr. Der var engang en far og en mor. Faktisk var de slet ikke far og mor endnu,

Læs mere

Sådan beretter Jan Themsen og Peter Nissen, KFUM s festivalbosser, da de lørdag eftermiddag gør en foreløbig status over dette års festival.

Sådan beretter Jan Themsen og Peter Nissen, KFUM s festivalbosser, da de lørdag eftermiddag gør en foreløbig status over dette års festival. ØLLET SATTE VIRKELIG GANG I OMSÆTNINGEN Tre af KFUM s boder havde i år fået tilladelse til at sælge dåseøl, og det blev en overvældende succes. Indimellem ramte succesen os selv, idet boderne løb tør for

Læs mere

VM Salo, dag 1 Nicki Lentz

VM Salo, dag 1 Nicki Lentz VM Salo, dag 1 Nicki Lentz Så er første dag i Salo ovre og det er tid til en lille rapport til alle jer derhjemme. Nicki og undertegnede tog afsted fra Kastrup i går aftes på en sen afgang kl 20.30.. Hermed

Læs mere

Løbetræning for begyndere 1

Løbetræning for begyndere 1 Løbetræning for begyndere 1 Lige nu sidder du med en PDF-fil der forhåbentlig vil gavne dig og din løbetræning. Du sidder nemlig med en guide til løbetræning for begyndere. Introduktion Denne PDF-fil vil

Læs mere

Referat af forældremøde årgang 98 hold 3 (U14)

Referat af forældremøde årgang 98 hold 3 (U14) Referat af forældremøde årgang 98 hold 3 (U14) 27. september 2011 1. Velkomst 2. Kort om den igangværende sæson Efter en forrygende sæsonstart kom vi ned på jorden, og vi måtte indkassere et par store

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Oktober 2013. Foredrag m. Kaare Manniche Ebert, biolog DSF

Oktober 2013. Foredrag m. Kaare Manniche Ebert, biolog DSF FTK Oktober 2013 N y h e d s b r e v n r. 3 Foredrag m. Kaare Manniche Ebert, biolog DSF Sådan narrer du havørrederne!!! Hør om ørredernes biologi den 12. november - og bliv en bedre lystfisker De fleste

Læs mere

Alder: 44 Start i branchen: 1979 Nuværende firma: NSU - Nordjysk Stilladsudlejning

Alder: 44 Start i branchen: 1979 Nuværende firma: NSU - Nordjysk Stilladsudlejning StilladsInformation nr. 68 - juni 2003 Side 9 manden Claus Swing, Aalborg Navn: Claus Swing Bopæl: Aalborg Alder: 44 Start i branchen: 1979 Nuværende firma: NSU - Nordjysk Stilladsudlejning Tillidshverv:

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // november 2011. Ministævne i Skjern Bank Arena lørdag den 29/10. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // november 2011. Ministævne i Skjern Bank Arena lørdag den 29/10. Hovedsponsor: Ministævne i Skjern Bank Arena lørdag den 29/10 spot på sporten // november 2011 Hovedsponsor: MANGE AKTIVITETER PÅ OG UDENFOR BANEN... Traditionen tro sker der rigtig meget i Skjern Håndbold - både når

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2014 STØT VORE SPONSORER - de støtter os Så blev der Pigefrokost igen. Beslutningen om en Pigefrokost 2014 blev taget og en Invitation blev sendt ud. Arrangementet

Læs mere

Side 1. Kæmpen i hulen. historien om Odysseus og Kyklopen.

Side 1. Kæmpen i hulen. historien om Odysseus og Kyklopen. Side 1 Kæmpen i hulen historien om Odysseus og Kyklopen Side 2 Personer: Odysseus Kyklopen Side 3 Kæmpen i hulen historien om Odysseus og Kyklopen 1 Øen 4 2 Hulen 6 3 Kæmpen 8 4 Et uhyre 10 5 Gæster 12

Læs mere

BERETNING VM KLASSISK (MASTERS), HELSINGBORG, 2019

BERETNING VM KLASSISK (MASTERS), HELSINGBORG, 2019 BERETNING VM KLASSISK (MASTERS), HELSINGBORG, 2019 Tirsdag d. 4/6 John Terragni (AASK, Master 4, 74 kg klassen): Og SÅ er VM klassisk skudt i gang! Også i dén grad, idet vi skulle tidligere op end fuglene

Læs mere

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen.

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Månedens udfordring: Torsdag den 29. marts vil vi for

Læs mere

Referat Riffel-Sektions Møde

Referat Riffel-Sektions Møde Referat Riffel-Sektions Møde TID: Torsdag 25. feb. 2016-17.30 22.00 STED: Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby DELTAGERE: (HA) Peter Hansen (PH) Ib Hansen (IH) Flemming Brandenborg (FB) Mikael

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

3 piger med forskellig baggrund og fælles interesse

3 piger med forskellig baggrund og fælles interesse 3 piger med forskellig baggrund og fælles interesse Caroline La Cour (billedet: til venstre) er 11 år, har trænet Taekwondo i 3 år og teknik i 1 år. Anne-Sofie Voersaa (billedet: i midten) er 11 år, har

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Marts 2016

Nyhedsbrev - Lotte Friis Marts 2016 Nyhedsbrev - Lotte Friis Marts 2016 2016 OL ÅR NU venter Rio 2015 ikke mit år. Mine forberedelse mod OL går rigtig godt. OL i Rio bliver mit tredje OL og det bliver uden tvivl mit sidste. Jeg glæder mig

Læs mere

Collegetable.dk præsenterer. College Table regler blå

Collegetable.dk præsenterer. College Table regler blå Collegetable.dk præsenterer College Table regler blå Beer pong 1) Opstilling/udstyr 1.1) Der spilles 2 mod 2. 1.2) Der spilles med 10 kopper i pyramideform. 4 bagerst. 3 næstbagerst. Så 2 og én cup forrest.

Læs mere

Det bedste og det værste - en praktikevaluering fra 10.95

Det bedste og det værste - en praktikevaluering fra 10.95 1 og det værste - en praktikevaluering fra 10.95 med udgangspunkt i Søren Ulrik Thomsens digte: Det værste og det bedste Et eksempel på evaluering af komplekse, subjektive og helt umålelige processer.

Læs mere

Bryderegler, på 5 minutter

Bryderegler, på 5 minutter Med denne folder, ønsker vi at gøre dig klogere på brydning, samt gøre det lettere for dig at følge med i brydekamp. Hvad er brydning? Brydning er en kampsport. Der kæmpes på en madras der er 12 x 12 meter,

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Så er vi i gang med sidste SFO måned for 3. klasserne, inden de skal starte i klubben 1. juni. 2. klasserne får lov at komme

Læs mere

Bestyrelsen beretning for 2012.

Bestyrelsen beretning for 2012. Bestyrelsen beretning for 2012. Indledning. En fodboldklub er ikke stærkere end dens ledere. Måske noget af en påstand men hvis vi kigger på alle ledere i en klub så er det måske ikke helt forkert. Hvis

Læs mere

Det var nat. Fuldmånen lyste svagt bag skyerne. Tre væsner kom flyvende og satte sig i et dødt træ. Det var de tre blodsøstre Harm, Hævn og Hunger.

Det var nat. Fuldmånen lyste svagt bag skyerne. Tre væsner kom flyvende og satte sig i et dødt træ. Det var de tre blodsøstre Harm, Hævn og Hunger. Det var nat. Fuldmånen lyste svagt bag skyerne. Tre væsner kom flyvende og satte sig i et dødt træ. Det var de tre blodsøstre Harm, Hævn og Hunger. De kom fra hver sit hjørne af verden, hvor de havde ledt

Læs mere

BERETNING EM 2017, klassisk styrkeløft

BERETNING EM 2017, klassisk styrkeløft BERETNING EM 2017, klassisk styrkeløft I år blev det Danmarks tur til at afholde Europamesterkaberne i klassisk styrkeløft. Stævnet er efterhånden ved at vokse sig pænt stort i år er der ca. 380 deltagere

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Kinesisk cirkeltræning - arm og ben. Styrkeøvelse ben og knæ 4 FYSISK TRÆNING

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Kinesisk cirkeltræning - arm og ben. Styrkeøvelse ben og knæ 4 FYSISK TRÆNING Nr.9753 Nr.9752 Alder: 15-40 år - Tid: 30 min. Styrkeøvelse ben og 4 Øvelsen udføres som vist i videoen. Det er vigtigt at begge fødder peger lige fremad, og at den bagerste fod kun sættes i på forfoden.

Læs mere

Mennesker på flugt. Ask Holmsgaard, Mennesker på flugt, 2002. Ask Holmsgaard og Clio Online.

Mennesker på flugt. Ask Holmsgaard, Mennesker på flugt, 2002. Ask Holmsgaard og Clio Online. Mennesker på flugt Skrevet af Ask Holmsgaard Så er vi fremme. Det er en iskold fredag efterårsaften. Vi stiger ud på den lille station og går ned på pladsen, hvor vi skal mødes. Det er ikke helt mørkt.

Læs mere

Dag 1. Fredag d. 31. august

Dag 1. Fredag d. 31. august Dag 1. Fredag d. 31. august Så blev det endelig fredag, og afrejsedagen! Vi mødtes alle tre i Kastrup lufthavn, Mickel kom dog lidt for sent, da han opererede ud fra bor man tæt på, tager man først hjemmefra

Læs mere

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden.

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Derfor rummer du som særligt sensitiv et meget stort potentiale for at udvikle dig. Men potentialet

Læs mere

En begivenhedsrig uforglemmelig og ikke mindst udfordrende tur rundt på Sjælland.

En begivenhedsrig uforglemmelig og ikke mindst udfordrende tur rundt på Sjælland. Sjælland Rundt d. 2. juli 2011. En begivenhedsrig uforglemmelig og ikke mindst udfordrende tur rundt på Sjælland. Det var noget af en prøvelse ca. 700 ryttere blev sat på til dette års udgave af Sjælland

Læs mere

Skolen på la Cours Vej

Skolen på la Cours Vej Skolen på la Cours Vej NYHEDSBREV JUNI 2013 Kære forældre Nu står sommerferien nærmest for døren og endnu et skoleår er ved at rinde ud. Det er derfor tid til lidt nyt fra os på skolen. Set over en bred

Læs mere

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede.

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En anden slags brød Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En lille fåremavet sky hænger højt oppe over søen. Hænger helt stille, som om den er kommet i tvivl om, hvor den egentlig er på vej hen.

Læs mere

Beretning fra EM i styrkeløft 2019 Pilsen, Tjekkiet Atter engang er det blev tid til EM i styrkeløft, og atter en gang er det Pilsen i Tjekkiet, der

Beretning fra EM i styrkeløft 2019 Pilsen, Tjekkiet Atter engang er det blev tid til EM i styrkeløft, og atter en gang er det Pilsen i Tjekkiet, der Beretning fra EM i styrkeløft 2019 Pilsen, Tjekkiet Atter engang er det blev tid til EM i styrkeløft, og atter en gang er det Pilsen i Tjekkiet, der leverer rammene til dette mesterskab, der er kombinationsstævne

Læs mere

VM Master 2013 Orlando, Florida USA

VM Master 2013 Orlando, Florida USA VM Master 2013 Orlando, Florida USA Så blev det atter engang tid til VM for voksne og i lighed med sidste år afvikles stævnet i USA. Ved første øjekast virker rammerne ganske fine. Der er masser af plads

Læs mere

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Indledning INT: Okay, det er denne her brochure, det handler om. D: Mmm. INT: Og hvad tror du, den handler om? D: Den her brochure? Den handler

Læs mere

Velkommen til. Livredningssektionens områdemøde Søndag d. 27. april 2014 kl. 9.00

Velkommen til. Livredningssektionens områdemøde Søndag d. 27. april 2014 kl. 9.00 Velkommen til Livredningssektionens områdemøde Søndag d. 27. april 2014 kl. 9.00 1 Dagsorden for områdemødet er: 1. Valg af dirigent 2. Sektionslederens beretning 3. Drøftelse af mål med tilhørende handleplaner

Læs mere

Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009

Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009 Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009 Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter vågner nu op igen og jollerne er pakket ud igen på Jollepladsen ved Frederikssund Lystbådehavn før påsken. Nu

Læs mere

Horsens Svømmeklub Nyhedsbrev

Horsens Svømmeklub Nyhedsbrev Horsens Svømmeklub Nyhedsbrev Set fra kanten Sommeren er over os, og det betyder normalt at aktivitetsniveauet i klubben flader lidt ud i nogle af afdelingerne, men ikke denne sommer. Sikken en måned.

Læs mere

Tale til sommerafslutning 2010

Tale til sommerafslutning 2010 Tale til sommerafslutning 2010 Velkommen på denne skønne sommerdag. Velkommen først og fremmest til 9. årgang, der er æresgæster i dag. Men selvfølgelig også til alle andre elever, til forældre og pårørende

Læs mere

INDSIGT Kort enakter af Kaj Himmelstrup. Udgivet i antologien "Drama ti minutter 15 nye danske enaktere", Borgens Forlag 1987.

INDSIGT Kort enakter af Kaj Himmelstrup. Udgivet i antologien Drama ti minutter 15 nye danske enaktere, Borgens Forlag 1987. INDSIGT Kort enakter af Kaj Himmelstrup. Udgivet i antologien "Drama ti minutter 15 nye danske enaktere", Borgens Forlag 1987. Personerne: Pascal, Basic og A. Scenen: Et bart rum. Et lille bart bord, to

Læs mere

Er du slave af vægten?

Er du slave af vægten? Er du slave af vægten? Få gode råd til at måle din fremgang - og få succes med vægttabet. Med en nede-på-jorden og no bullshit -indstilling får du inspiration til en sundere livsstil Af Krisztina Maria,

Læs mere

2016 Sebastian Trabjerg Tenniskonsulenten.dk. All rights reserved. Denne E- bog må kun benyttes til personligt brug.

2016 Sebastian Trabjerg Tenniskonsulenten.dk. All rights reserved. Denne E- bog må kun benyttes til personligt brug. 1 Introduktion Du har garanteret hørt denne sætning før Din serv skal være et våben og en fordel for dig Men er den nu også det? Eller er det mere et redskab som du bruger til at sætte bolden i gang med?

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid.

Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid. Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid. Månederne juli/aug er der, hvor det regner allermest og selv om

Læs mere

Sådan bruger du Spor. Schultz

Sådan bruger du Spor. Schultz Sådan bruger du Spor Schultz Hvad kan jeg bruge Spor til? Spor hjælper dig, når du skal vælge uddannelse og job. Først skal du svare på, hvad du vil, og hvad du kan. Resultatet er en liste med job, der

Læs mere

Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag!

Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag! Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag! Hvordan kan det blive mere perfekt? Her kommer historien - for dem der har lidt tid. Jeg har i mange år forsøgt at slå rekorden for den største

Læs mere

60+ - EN STÆRK ALDER

60+ - EN STÆRK ALDER 60+ - EN STÆRK ALDER Af Nickie Winfield Almquist og Kåre Seidelin 60+ EN STÆRK ALDER Roning er en sport der kan dyrkes langt op i alderdommen. Det kræver blot, at du har lyst til at vedligeholde din krop.

Læs mere

Diktat 1 Grillbaren. Navn. Klasse. Dato. Vores grillbar ligger ved siden af e. Vi har et fint m k. Det hænger på æ. lige bag k a.

Diktat 1 Grillbaren. Navn. Klasse. Dato. Vores grillbar ligger ved siden af e. Vi har et fint m k. Det hænger på æ. lige bag k a. Diktat 1 Grillbaren Vores grillbar ligger ved siden af e. Vi har et fint m k. Det hænger på æ lige bag k a. Især sælger vi mange p b. De fleste vil have dem med l s s, men der er også nogle der foretrækker

Læs mere

Dagsorden Riffel sektions Møde

Dagsorden Riffel sektions Møde Dagsorden Riffel sektions Møde TID: Onsdag den 7. oktober 2015 17.30 22.00 STED: Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby DELTAGERE: Peter Hansen (PH) Ib Hansen (IH) Flemming Brandenborg (FB) Anders

Læs mere

Skudt ned over Danmark

Skudt ned over Danmark Jørgen Hartung Nielsen Skudt ned over Danmark Sabotør-slottet, 3 Skudt ned over Danmark Sabotør-slottet, 3 Jørgen Hartung Nielsen Forlaget Cadeau 1. udgave, 1. oplag 2010 Illustrationer: Preben Winther

Læs mere

Fredag den 25. september 2015

Fredag den 25. september 2015 den 25. september 2015 Vores Foto-projekt har givet os nogle fine billeder på børnenes kasser, så nu kan vi både glædes over børnenes dejlige smil, og dernæst også meget hurtigere finde deres kasser. Der

Læs mere

Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne.

Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne. Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne. Dette er sket siden sidste generalforsamling. Generalforsamling 2010 Der var mødt 12 beboere op på generalforsamlingen

Læs mere

Beretning VM 2014 Aurora, Colorado USA

Beretning VM 2014 Aurora, Colorado USA Beretning VM 2014 Aurora, Colorado USA Den lange rejse mod Aurora begyndte i Billund luffhavn lørdag morgen, hvor størstedelen af den danske hold havde randevus. Vi fuldtes således sammen til Amsterdam

Læs mere

guide LØBETRÆNING 40 UGERS PROGRAM OG GODE RÅD 48 sider Februar 2015 Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus

guide LØBETRÆNING 40 UGERS PROGRAM OG GODE RÅD 48 sider Februar 2015 Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus guide Februar 2015 48 sider LØBETRÆNING 40 UGERS PROGRAM OG GODE RÅD Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 2 LØBEGUIDE INDHOLD SIDE 3 Gennem de seneste 10 år er løb blevet stadig mere populært. I

Læs mere