Kultur- og Fritidsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kultur- og Fritidsudvalget"

Transkript

1 Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 4 Mødested: Birkerød Vandsportscenter, Plantagevej 80, 3460 Birkerød Mødedato: Onsdag den 15. april 2009 Mødetidspunkt: Kl Bemærkninger: Medlemmer: Fraværende: Erik Mollerup, Thomas Lesly Rasmussen, Anne Anbo, Lars Engelberth, Annelise Møller, Axel Bredsdorff og Jette Ebro Thomas Lesly Rasmussen Fra forvaltningen: Henning Bach Christensen, Birgit Hoé Knudsen og Birgit Hemmingsen Næste møde: Onsdag den 13. maj 2009

2 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 1. Meddelelser Birkerød Vandsportscenter v/birkerød Sejlklub og Birkerød Roklub - besigtigelse Forslag til udvalgets mødekalender Overførsel af mindre-/merforbrug fra regnskab 2008 til budget Tillægsbevilling Partnerskab om historiske monumenter i Rudersdal Kommune, ansøgning om støtte til markering og formidling Rudersdal Bibliotekerne, virksomhedsplan for Samarbejdsprojekt om kunstformidling Ind i Gl. Holtegaard "Trebens-samarbejdet" - handelsliv, kultur og kommune - om større kulturelle arrangementer i lokalområderne i Furesø Golfklub - Opfølgning i sagen om rotter...14

3 Side: 1 1. Meddelelser KFU Jnr BHK Udlån af kunst fra Store Sal i mellembygningen ved Administrationscentret i Birkerød Rudersdal Kommune har fået en henvendelse fra maleren Anders Kirkegaard, som skal afholde en retrospektiv udstilling i Halsnæs Kommunes kulturhus "Gjethuset" Han anmoder om lån af 3 malerier af Anders Kirkegård (Prolog, Midterstykke og Afslutning) Billederne er ophængt i Store Sal i mellembygningen ved Administrationscentret. Billederne har en samlet vurderet værdi på kr. Der foreligger administrationspraksis og aftale-koncept, som sikrer forsikringsforhold, tidsbegrænsning m.v. og Kulturområder træffer aftale om udlånet. Åbningstider i svømmehaller Birgit Hoé Knudsen orienterede om åbningstider i svømmehallerne. Som opfølgning på udvalgets tidligere behandling af åbningstider i svømmehallen blev det besluttet, at det i forbindelse med sæsonplanlægningen for foreningernes anvendelse i aftentimerne tilstræbes, at der etablerer aftenåbningstider. Efter sæsonfordelingen forholder det sig således, at der er aftenåbent i Rundforbi mandag og i Birkerød tirsdag til fredag. Henning Bach Christensen orienterede om resultatet af udbuddet vedr. bygherrerådgivning/arkitektopgaven på Mantziusgården, hvor Mangor og Nagel afgav det bedste bud og på Mariehøjcentret, hvor vinderen af bygherrerådgivningsopgaven var SBS.

4 Side: 2 2. Birkerød Vandsportscenter v/birkerød Sejlklub og Birkerød Roklub - besigtigelse KFU Jnr KULTUR/BHK I forlængelse af tidligere orientering om henvendelse fra Birkerød Sejlklub og Birkerød Roklub om optimering og udvidelse af faciliteterne ved Birkerød Vandsportscenter er der i udvalgets mødeplan indlagt besigtigelse af stedet. Der vil være repræsentanter til stede fra de 2 foreninger, der vil vise rundt og redegøre for projektets stade. Direktionen foreslår, at orienteringen tages til efterretning. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET tager orienteringen til efterretning. Thomas Lesly Rasmussen deltog ikke i sagens behandling.

5 Side: 3 3. Forslag til udvalgets mødekalender 2010 KFU Jnr 09/8045 SA Direktionen har udarbejdet forslag til mødekalender for møder i Kommunalbestyrelsen, Økonomiudvalget og de stående udvalg i Mødekalenderen kan, med respekt af skoleferier, indpasses i kalenderen i alle årets måneder. Kommunalbestyrelsen har på sit møde den godkendt forslaget for så vidt angår Økonomiudvalgets og Kommunalbestyrelsens møder. De enkelte stående udvalg skal godkende udvalgets egen mødeplan, jf. den kommunale styrelseslov 20. Bilag Forslag til mødekalender for Kommunalbestyrelse og udvalg 2010 Direktionen foreslår, at Kultur- og Fritidsudvalget godkender mødekalender for KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET tiltræder Direktionens forslag. Thomas Lesly Rasmussen deltog ikke i sagens behandling.

6 Side: 4 4. Overførsel af mindre-/merforbrug fra regnskab 2008 til budget Tillægsbevilling KFU Jnr. 09/9175 BHK Kommunalbestyrelsen har i de vedtagne principper for økonomistyring samt i forbindelse med vedtagelse af budgettet for 2008 godkendt regler for overførsel af mindre-/merforbrug fra 2008 til Reglerne fremgår på side 4 i budget Overførselsadgangen er indført for at give institutioner mv. mulighed for at fordele forbruget hensigtsmæssigt, herunder planlægning af aktiviteter ud over det enkelte budgetår. Muligheden for overførsel af mindre-/merforbrug omhandler alene budgetområder, hvor det er muligt at påvirke aktivitetsniveauet. I henhold til Rudersdal Kommunes vedtagne principper for økonomistyring, kan overførsel til efterfølgende budgetår imidlertid ikke udgøre mere end overskuddet på det aktuelle politikområde (bevillingsniveau). Det betyder eksempelvis, at der ikke kan overføres en mindreudgift på eks. 1,0 mio. kr., hvis ikke også netto-overskuddet på bevillingsniveauet er mindst 1,0 mio. kr. For Kultur- og fritidsudvalgets politikområder viser 2008 et mindreforbrug på kr. Med baggrund i det endelige forbrug for regnskabsåret 2008 og de gældende regler, kan det konstateres, at der er følgende beløb til overførsel fra 2008 til 2009: Bevilling 3.10 Kultur, Fritid og Idræt Mindreforbrug/ -merforbrug /35 Fælles formål, stadion og idrætsanlæg samt andre fritidsfaciliteter kr. Samtlige stadions og fritidsanlæg samt andre fritidsfaciliteter tilsammen har en mindreudgift (netto) på kr Folkeoplysning og fritidsaktiviteter m.v Fælles formål kr.

7 Side: 5 Overførslen skyldes primært, at overførsel fra 2007 til 2008 ikke er disponeret. Beløbet ønskes anvendt til udskiftning af defekt låsesystem på Idrætshaller og øvrige folkeoplysende lokaler Start- og udviklingspuljen kr. Overførslen skyldes bl.a., at bevilgede tilskud og projekter på kr. i 2008, endnu ikke er udbetalt. Disse tilskud udbetales i Folkeoplysende voksenundervisning kr. Overførslen skyldes bl.a. tilbagebetalte, ikke udnyttede tilskud Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde kr. Overførslen skyldes bl.a.: Rudersdalordningen: Tilskud udbetales i henhold til folkeoplysningsloven og tilskudsordningens bestemmelser. I 2008 er der ændret regnskabspraksis, således at 2008 indeholder udbetalte tilskud for 2007 og Der er i ansøgningen om overførsel korrigeret for den ændrede regnskabspraksis. Der ønskes overført kr. til brug for den 3-årige overgangsordning samt til disponerede, ikke udbetalte tilskud fra puljerne for tilskud til elitestøtte m.m Lokaletilskud kr. Tilskud udbetales i henhold til folkeoplysningsloven og tilskudsordningens bestemmelser. I 2008 er der ændret regnskabspraksis, således at 2008 indeholder udbetalte tilskud for 2007 og Der er i ansøgningen om overførsel korrigeret for den ændrede regnskabspraksis. Der ønskes overført kr. til udbetaling af allerede bevilgede, men ikke udbetalte tilskud Fritidsaktiviteter uden for folkeoplysningsloven kr. Overførslen skyldes bl.a. overførsel fra tidligere år. Overførslen foreslås i 2009 anvendt primært på temaruter til RudersdalRuten.

8 Side: Ungdomsskolevirksomhed kr Klubber kr. Overførslerne fordeler sig på alle klubber og skyldes besparelser i den daglige drift /35 Folkebiblioteker og kulturel virksomhed Rudersdal Bibliotekerne kr. Overførslen, en mindreudgift (netto) på kr., skyldes bl.a. udmøntning af besparelse i forbindelse med reduktion af budget Vakant stilling som besættes i Bygninger/IT drift. Der resterer en del færdiggørelse af opgaver i Birkerød, Holte, Nærum og Vedbæk afledt af omflytning, ombygning, renoveringsbehov samt justering og opdatering af indretning. Vedr. IT drejer det sig bl.a om mulig implementering af RFID-løsninger. Biblioteket afsætter pulje til medfinansiering Rudersdal Museum og Stadsarkiv kr. Overførslen skyldes at en overførsel fra 2007 på kr. videreføres til De sidste etableringsudgifter vedr. stadsarkivet på er endnu ikke afholdt og endelig har der været øgede indtægter og statsrefusion for kr Birkerød Bio kr Reprise Teatret kr Øverødvej 10 (Reprise Teatret) kr Teatervirksomhed for børn og unge kr Rudersdal Musikskole kr. Overførslen på ovenstående aktiviteter skyldes udsving i den daglige drift Andre kulturelle opgaver kr.

9 Side: 7 Overførslen skyldes bl.a.: Kulturcenter Mantziusgården: Merudgift (netto) på kr. skyldes hovedsageligt en negativ overførsel fra 2007, merudgift til personale og rengøring samt merudgift i forbindelse med centerets egne arrangementer. Kulturcenter Mariehøj: Mindreudgift (netto) på kr. skyldes planlagt indvendig maling af gangarealer i den gamle del af Mariehøj samt et omfattende skiltningsprojekt, som er udskudt til udførelse primo Kulturelle tilskud: Mindreudgift på kr. skyldes, at Kultur- og Fritidsudvalget har besluttet at reservere beløbet til den kommende afklaring vedr. struktur for Rudersdal Museer i forbindelse med behandlingen af delpolitik for kulturarven. Kultur for børn, unge og voksne: Mindreudgift (netto) kr. vil blive anvendt til planlagte aktiviteter i Kunstneriske aktiviteter: Mindreudgift på kr. skyldes, at der bevidst er undladt indkøb af kunst med henblik på senere disponering samt realisering af de kunstprojekter i 2009 Kultur- og Fritidsudvalget har truffet beslutning om den Andre kulturelle aktiviteter: Mindreudgift (netto) på kr. som vil blive anvendt til Kultur og Fritids fælleskonti for projektarbejder, uddannelse, og bygningsvedligeholdelse. I alt Mindreudgift kr. På grund af ændret regnskabspraksis i 2008 skal overskuddet korrigeres i forhold til den ændrede regnskabspraksis.

10 Side: 8 Overskud på bevillingsniveau Tekniske korrektioner som følge af den ændrede regnskabspraksis for udbetaling af tilskud: Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde ( kr kr. = kr.) Lokaletilskud ( kr kr. = kr.) I alt, reguleret overskud på bevillingsniveau kr kr kr kr. Da det regulerede overskud på bevillingsniveauet 3.10 Kultur, Fritid og Idræt udgør kr., og derved er større end ansøgningen om overførsel, kan overførslen gennemføres i henhold til gældende regler. Bilag Oversigt indeholdende mindreforbrug/merforbrug overførsler fra regnskab 2008 til budget (Hvor det er muligt at sammenligne overførsler fra tidligere år, er disse anført i skemaet). Direktionen foreslår indstillet, at der, under henvisning til et tilsvarende mindreforbrug i år 2008, ydes en positiv tillægsbevilling på netto kr. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt. Thomas Lesly Rasmussen deltog ikke i sagens behandling.

11 Side: 9 5. Partnerskab om historiske monumenter i Rudersdal Kommune, ansøgning om støtte til markering og formidling KFU Jnr KULTUR/BHK I Rudersdal Kommune er der et partnerskabsarbejde mellem Historisk-topografisk Selskab for Søllerød-egnen, Birkerød Lokalhistoriske Forening samt kommunens fagområder, Kultur og Teknik og Miljø. Partnerskabets primære formål er at varetage interessen for bevaring, vedligeholdelse og formidling af monumenter i Rudersdal Kommune særligt de offentligt tilgængelige på kommunale arealer. På vegne af partnerskabet ansøger de to historiske foreninger om økonomisk støtte til markering og formidling af monumenterne. Partnerskabet har udført en registrant af monumenterne og ønsker at formidle relevant historisk information om disse. Formidlingen ønskes målrettet interesserede borgere, besøgende i kommunen samt til skoler og fritidstilbud. Markeringsprojektet omfatter opsætning af en træpæl ved udvalgte monumenter. Pælen monteres med et piktogram samt en henvisning til et audioguidesystem. Der søges støtte til køb, bearbejdning og opsætning af pæle og køb af piktogrammer til ca. 71 monumenter. Endvidere ansøges der om støtte til etablering af et audioguidesystem via mobiltelefon. Der foreligger allerede mange informationer om monumenterne men etableringsudgifterne forudsætter, at der udarbejdes informationer om de resterende monumenter samt, at der ved frivillig foranstaltning indtales informationer for alle monumenterne på de lydfiler, der skal anvendes til audioguidesystemet. Ved udformningen af piktogrammerne vil der endvidere blive foranlediget adgang til en fremtidig mulighed for at skifte informationssystemet til en 2D-kode til TAGsystemet eller anden lignende teknologisk informationsmetode. Det videre arbejde gennemføres i et samarbejde mellem Rudersdal Museer og de historiske foreninger. Økonomi Etableringsudgifterne til projektet beløber sig samlet til kr., som består af kr. til gennemførelse af markering/pæleprojektet samt kr. til etablering af audioguidesystemet. Der ansøges endvidere om støtte til den årlige driftsudgift til audioguidesystemet, som udgør kr. årligt. Kulturområdet anbefaler, at der bevilges det ansøgte beløb til etablering og drift i alt kr kr. (etablering) og kr kr. (årlig drift).

12 Side: 10 Kulturområdet foreslår, at de finansieres, af puljen til kunstindkøb og projekter, hvor der i forvejen er reserveret kr. til formålet. Der resterer herefter kr ,00 i puljen. Den afledte årlige driftsudgift kr finansieres af Rudersdal Museer, idet et af museets opgaver er formidling af kulturarv samt i øvrigt af kulturområdets allerede budgetlagte midler til formidling. Direktionen foreslår, at Kultur- og Fritidsudvalget bevilger det ansøgte beløb på kr. til etablering og kr. til årlig drift med den foreslåede finansiering. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET tiltræder Direktionens forslag. Thomas Lesly Rasmussen deltog ikke i sagens behandling.

13 Side: Rudersdal Bibliotekerne, virksomhedsplan for 2009 KFU Jnr KULTUR/BHK Efter ønske fra Kultur- og Fritidsudvalget blev virksomhedsplanen 2009 for Rudersdal Bibliotekerne fremlagt til orientering for udvalget på sidste møde. Udvalget besluttede på mødet den at anmode bibliotekschefen om at redegøre for virksomhedsplanen på et kommende møde. Formålet med Rudersdal Kommunes styringskoncept er at synliggøre sammenhængen i planlægning og målstyring samt vise, at visioner, politikker, mål, strategier, planer og indsatser understøtter hinanden på alle niveauer med en effektiv og fokuseret styring som følge. Med den årlige vedtagelse af budgettet godkender Kommunalbestyrelsen den overordnede vision, politik og mål for de enkelte politikområder. Jævnfør delegationsplanen godkendte Kultur- og Fritidsudvalget Virksomhedsplan for Kulturområdet, hvorunder Rudersdal Bibliotekerne henhører. Kultur- og Fritidsudvalget besluttede den at iværksætte udarbejdelse af en række delpolitikker, herunder en delpolitik for Rudersdal biblioteker. Bibliotekschef Marianne Aastrup deltager under punktets behandling. Bilag Rudersdal Bibliotekerne, virksomhedsplan for 2009 blev fremsendt som bilag til udvalgets møde den , pkt. 1. Direktionen foreslår, at orienteringen tages til efterretning. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET tiltræder Direktionens forslag. Thomas Lesly Rasmussen deltog ikke i sagens behandling.

14 Side: Samarbejdsprojekt om kunstformidling Ind i Gl. Holtegaard KFU Jnr KULTUR/BHK Kulturområdet og kunsthallen Gl. Holtegaard har indgået en samarbejdsaftale og et partnerskab om formidling af kunst til børn i skole og dagtilbud og familietilbud. Tilbuddet er en del af "Kulturgalaksen" og vil både kunne byde på Stjerneskud (engangsoplevelser/underholdning) Stjernestunder (involveringsoplevelse) eller Kometer (større projekter/workshops og lign.). Tilbuddet er en del af Kulturområdets tilbud om kultur - for, med og af børn - under "Børnekulturrammen". Der er etableret en 3-årrig samarbejdsaftale og aftalen omfatter bla., at Gl. Holtegaard: organiserer sig med en formidlingsmedarbejder til gennemførelsen af et aftalt formidlingsprogram, foranlediger, at formidlingsprogrammet rummer et særligt undervisningsprogram til børn og unge i kommunen, herunder bl.a. kreative værkstedsklasser, udvikler undervisningsmateriale til den aftalte målgruppe og engagerer sig i udbygning af netværk til øvrige samarbejdspartnere i kommunen, planlægger og holder særlige kurser for lærere og undervisere i alle udstillinger på Gl. Holtegaard. I 2009 er det 3 kurser, i 2010 og 2011 vil det være 4 kurser årligt. Kurserne er gratis, tilbyder publikum offentlige og gratis omvisninger på udvalgte dage to gange om måneden og værkstedsdage (familiedage) for publikum, og markedsfører projektet som et samarbejdsprojekt med Rudersdal Kommune og som et led i kunsthallens øvrige markedsføring Direktionen foreslår, at orienteringen tages til efterretning. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET tiltræder Direktionens forslag. Thomas Lesly Rasmussen og Axel Bredsdorff deltog ikke i sagens behandling.

15 Side: "Trebens-samarbejdet" - handelsliv, kultur og kommune - om større kulturelle arrangementer i lokalområderne i 2009 KFU Jnr BHK Som opfølgning på tidligere beslutninger i Kultur- og Fritidsudvalget vedrørende ovennævnte, hvor der bl.a. er bevilget kr. til 5 arrangementer gøres status som følgende: Rudersdal Kulturparaply, Kulturområdet og flere af handelsforeningerne har allerede aftalt, hvilke arrangementer, der skal satses på og der er ved at blive organiseret og igangsat projekt- og planlægningsarbejde for de enkelte projekter. Nogle er længere i sin planlægning end andre - alt efter placeringen på årshjulet. I arrangementsårshjulet er udvalgt følgende 5 arrangementer: Ballroom i Birkerød Hovedgade 20. maj 2009 "Kulturnat i Birkerød" 7. november 2009 "Smag på Livet" i Holte 4. september 2009 Indvielse af Nærum Hovedgade og parken ved Hartmanns Plads i juni 2009 Havnens dag i Vedbæk - august/september 2009 Direktionen foreslår, at orienteringen tages til efterretning. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET tiltræder Direktionens forslag. Thomas Lesly Rasmussen og Axel Bredsdorff deltog ikke i sagens behandling.

16 Side: Furesø Golfklub - Opfølgning i sagen om rotter KFU OU KMB KFU Jnr Jnr Jnr Jnr 08/ / / /2698 HBC Sagen om rotteangreb på Hestkøbgårds restaurationsområde blev behandlet af Kommunalbestyrelsen den , hvor det blev besluttet at yde en anlægsbevilling på kr. til udbedring af skaderne. Furesø Golfklub, som lejer Hestkøbgård af kommunen, oplyste allerede på daværende tidspunkt, at de havde modtaget et krav fra restaurantforpagteren om erstatning for driftstab. Furesø Golfklub betaler kr kr. i årlig leje for hele golfklubben med tilhørende arealer. Golfklubben har indgået forpagtningsaftale med en privat restauratør. Som konsekvens af rotteangrebet måtte forpagteren lukke restauranten i 3 måneder og har som følge heraf tilbageholdt forpagtningslejen i forhold til Furesø Golfklub de pågældende måneder. Furesø Golfklub har i løbet af 2008 forsøgt at udrede skadernes økonomiske omfang. Golfklubbens advokat meddelte , at der vil blive udtaget stævning mod Rudersdal Kommune med krav refusion af tabt forpagtningsindtægt eller krav om refusion af den forholdsmæssige andel af klubbens leje til kommunen, der vedrører restauranten, svarende til et forholdsmæssigt afslag for den periode, hvor restauranten ikke er i drift. Efter advokatens opfattelse er det udlejers risiko, at Hestkøbgård blev angrebet af rotter. I den principale påstand er der rejst krav om, at kommunen tilpligtes at betale kr. og i den subsidiære påstand tilpligtes kommunen at betale kr. Begge beløb med tillæg af almindelig procesrente. Kommunen har afvist kravet om at refundere Furesø Golfklubs tab af forpagtningsindtægt i 3 måneder allerede af den grund, at aftaleforholdet mellem Furesø Golfklub og forpagteren af golfklubbens restaurant er kommunen uvedkommende. Herudover har kommunen afvist at være erstatningsansvarlig, idet det ikke findes bevist, at rotteangrebet skyldes fejl fra kommunens side. Efter Erhvervslejeloven er kommunen imidlertid forpligtet til at sørge for, at det udlejede er i en sådan stand, at det kan anvendes til sit formål. Lejer kan da kræve, at udlejeren straks afhjælper manglen for udlejers regning. Endvidere kan lejer kræve et forholdsmæssigt afslag i lejen, så længe en mangel forringer brugsværdien af det lejede for lejeren.

17 Side: 15 Furesø Golfklub har udover tabt forpagtningsindtægt fået udbedret ødelagte kabler mv. svarende til kr. Rotteangrebet i kommunens udlejede lokaler har afstedkommet, at de af Furesø Golfklub lejede lokaler for en væsentlig dels vedkommende har været uanvendelige i 3 måneder. Forvaltningen har siden varslingen om stævning forhandlet med Furesø Golfklub og har opnået et forlig, hvor kommunen tilbyder Furesø Golfklub en lejereduktion på kr. samt godtgørelse for den dokumenterede udgift til reparation af kabler mv., dog max. i alt kr. ex. moms til fuld og endelig afgørelse af ethvert krav, som Furesø Golfklub kunne rejse i anledning af rotteskaden. Beløbet tillægges et års procesrente og bevilges under forudsætning af, at Furesø Golfklub forinden dokumenterer, at der er indgået aftale med forpagter om endelig afgørelse af sagen med et resultat, der minimum koster golfklubben det tilbudte beløb til reparation af kabler mv. og tabt lejeindtægt. Forliget er efter aftale med borgmesteren indgået under forudsætning af efterfølgende politisk godkendelse. Økonomi Forvaltningen foreslår, at forligets samlede omkostninger på kr. finansieres inden for Kultur- og Fritids samlede ramme. Bilag Forlig mellem Furesø Golfklub og Rudersdal Kommune af Direktionen foreslår, at Kultur- og Fritidsudvalget godkender forligsaftalen og den foreslåede finansiering. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET tiltræder Direktionens forslag. Thomas Lesly Rasmussen og Axel Bredsdorff deltog ikke i sagens behandling.

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Reprisen Øverødvej 12. Mødedato Onsdag den 03. februar 2010

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Reprisen Øverødvej 12. Mødedato Onsdag den 03. februar 2010 Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Reprisen Øverødvej 12 Mødedato Onsdag den 03. februar 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.15 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Mødet indledes med besigtigelse af Reprisen.

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2012. Udvalget for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2012. Udvalget for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 Faste ejendomme 13 Andre faste ejendomme Korrigeret budget 873.494 1.496.538 Regnskab 788.286 1.285.171 Forskel 85.208 211.367 Overført til kommende budgetår

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 8. Kultur- og Fritidsudvalget.

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 8. Kultur- og Fritidsudvalget. 8. Kultur- og Fritidsudvalget. 77 78 8. Kultur- og Fritidsudvalget Budget 2014 på politikområder, Drift: Politikområder U/I Budget 2014 Kultur U 8.036.400 I -144.000 Idræt U 10.162.900 I - 3.413.500 Folkeoplysning

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Plan & Kulturudvalget. Drift. Plan & Kultur- udvalget i alt

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Plan & Kulturudvalget. Drift. Plan & Kultur- udvalget i alt Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 CFKFOB-overblik 1 Drift Tabel 1:, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler Forbrug pr. 31/3-2019 Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret

Læs mere

Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3-

Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/3-2018 incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice. Område/1.000 kr.

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice. Område/1.000 kr. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag Nr. R-601 Reduktion i budgettet til lokaletilskud til de folkeoplysende foreninger og aftenskoler Politikområde 602 Folkeoplysning Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring Effektivisering Andet Lokaletilskud

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31 august 2014 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice

Budgetopfølgning pr. 31 august 2014 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/8-2014 Overførsler fra 2013 til 2014 Korrigeret budget incl. overførsler Afvigelse

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune.

Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune. Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune. Læsø Kommune afsætter i sit budget beløb til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed samt tilskud til

Læs mere

Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/5- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/5-

Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/5- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/5- Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/5-2018 incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret

Læs mere

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET 2014-2017

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET 2014-2017 F = for (forslaget indgår i prioriteringsrummet) I = imod (forslaget indgår ikke i prioriteringsrummet) U = undlader at stemme Center 2014 2015 2016 2017 A C V Kultur- og Fritidsudvalgets indstilling Antal

Læs mere

2 Orientering om regnskab 2015 for bevilling 34 Kultur og Fritid

2 Orientering om regnskab 2015 for bevilling 34 Kultur og Fritid 2 Orientering om regnskab 2015 for bevilling 34 Kultur og Fritid 2.1 - Bilag: Regnskabsbemærkninger 2015 til KFIU DokumentID: 4850930 Bilag Regnskabsbemærkninger til KFI udvalget REGNSKAB 2015 Bevilling:

Læs mere

Børneudvalget Der peges på at følgende overførsler kan lægges i kommunekassen.

Børneudvalget Der peges på at følgende overførsler kan lægges i kommunekassen. Til: Økonomiudvalget Mulige reduktioner af overførslerne på drift og løn Ved behandlingen af budgetoverførslerne fra 2007 til 2008 på Økonomiudvalgets møde i april udsatte udvalget sagen med henblik på

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter budget 3.003.897 2.851.754 2.784.181 2.594.787 Forskel 219.716 256.967 Overført til kommende budgetår 270.064

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Frank Müller-Bøgh,

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 1 Mødested: Mødet indledes med en besigtigelse af magasinet på Dronninggårdskolen. Mødested skolens hovedindgang, Rønnebærvej 33. Derefter

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: Mandag den 22-06-2009. Mødetidspunkt: 14:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: Mandag den 22-06-2009. Mødetidspunkt: 14:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 14:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 15:40 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Budget 2009, 2010 og overslagsårene 107 Underskriftsside 111

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 2 Mødested: UU-Sjælsø, Hovedgaden 18, 3460 Birkerød Mødedato: Onsdag den 4. februar 2009 Mødetidspunkt: NB Kl. 9.30 Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Kultur- og Fritidsudvalget Mødedato: Mandag den 11. april 2016 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Einer Lyduch, Brian Franklin, Elise Andersen,

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 08.02.2011 på Ribe Kunstmuseum SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Ribe Kunstmuseum - orientering og rundvisning... 4 3 Forslag til anvendelse af bygningen

Læs mere

Jobprofil. Projektmedarbejder til lokaleanvisningen i Kultursekretariatet

Jobprofil. Projektmedarbejder til lokaleanvisningen i Kultursekretariatet Jobprofil Projektmedarbejder til lokaleanvisningen i Kultursekretariatet Opgaven Rudersdal Kommunes Kulturområde varetager central anvisning af lokaler og udendørs anlæg til fritidsbrug på 12 folkeskoler,

Læs mere

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.: 15.10 Indkaldte: kl. 13.00 repræsentanter fra Aftenskolesamrådet, pkt. 87 kl. 13.45

Læs mere

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Budgetopfølgning pr Dok. nr.: 77755/15

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Budgetopfølgning pr Dok. nr.: 77755/15 Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 30.04. Dok. nr.: 77755/15 1 Drift UDVIKLING I VIST PÅ HOVEDOMRÅDER - = overskud 30/4 31/8 1 2 3 4 3-2 Bibliotek og Borgerservice 128.168

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat 19. marts 2013. fra Kultur- og Fritidsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Referat 19. marts 2013. fra Kultur- og Fritidsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Referat 19. marts 2013. fra Kultur- og Fritidsudvalget Mødedato: Tirsdag den 19. marts 2013 Mødetidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Vibeke Rasmussen, Brian Franklin,

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalg for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter Samlet regnskab: 2017 Korrigeret budget 2.851.754

Læs mere

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 3. Mødedato Tirsdag den 21. februar 2012

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 3. Mødedato Tirsdag den 21. februar 2012 Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Rådhuset Mødelokale 3 Mødedato Tirsdag den 21. februar 2012 Mødetidspunkt Kl. 16.00 Medlemmer Fra forvaltningen Jens Bruhn (A), Thomas Lesly Rasmussen (V), Anne

Læs mere

4... Styregruppen for ældreidræt søger om tilskud fra Vækstpuljen til afholdelse af konference 4

4... Styregruppen for ældreidræt søger om tilskud fra Vækstpuljen til afholdelse af konference 4 Møde i Folkeoplysningsudvalget tirsdag den 15. august 2006, Kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 Dagsorden INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Meddelelser2 2... Folkeoplysningsudvalgets møder i 2007. 2 3... Anvisning af

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter.

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Dagsorden onsdag den 17. december 2014 Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering - December...

Læs mere

Retningslinjer for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune

Retningslinjer for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune Retningslinjer for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune Vedtaget af Borgerrepræsentationen 1. december 2011 Gældende fra 1. januar 2012 Retningslinjer for tildeling af udviklingsmidler

Læs mere

SUNDHEDS-, KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET

SUNDHEDS-, KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET SUNDHEDS-, KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET (side 60-79) 60 Jf. vedtægten for styrelsen af de kommunale anliggender i Nordfyns Kommune varetager udvalget den umiddelbare forvaltning af tværgående udvikling og

Læs mere

Forventet regnskab 1.000 kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt

Forventet regnskab 1.000 kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt UDDANNELSES-, SOCIAL- OG KULTURUDVALGET Uddannelse incl. SFO 142.521 36.443 141.321-1.200 Musik- og ungdomsskole 4.671 1.235 4.671 Børn og unge 99.209 21.521 97.745-1.464 Idrætshaller 1.010 267 1.010 Kultur

Læs mere

Forslag 3.1 (2012-2015)

Forslag 3.1 (2012-2015) Forslag 3.1 03.32.50.1 Bibliotekerne 39.668.000 kr. Reduktionsområde: Ophør af kommunens medlemskab af Danmarks Bibliokteksforening Beskrivelse: Udmelding af Danmarks Biblioteksforening. Der betales årligt

Læs mere

REFERAT. Folkeoplysningsudvalget

REFERAT. Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget REFERAT Møde nr. : 04/2010 Sted : Kantinen 1. sal, Kirkestien 1, Allingåbro Dato : 17. maj 2010 Start kl. : 15.30 Slut kl. : 17:30 Medlemmer Kirsten G. Jensen (Kommunalbestyrelsen)

Læs mere

Ny lov - principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde.

Ny lov - principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. Pkt.nr. 2 Ny lov - principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. 312218 Indstilling: 1. at udvalget tager stilling til, hvorvidt udvalget kan anbefale

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

Økonomiudvalgets møde 11. september 2000 Punkt 21: Anbefales godkendt af Kommunalbestyrelsen som indstillet af Kultur- og Fritidsudvalget.

Økonomiudvalgets møde 11. september 2000 Punkt 21: Anbefales godkendt af Kommunalbestyrelsen som indstillet af Kultur- og Fritidsudvalget. Pkt.nr. 27 Ny lov principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud. 281516 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller: 1. at Kultur og Fritidsudvalget anbefaler Folkeoplysningsudvalgets indstilling

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. oktober 2008 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Denne sag omhandler 2 grupper af ansøgninger, som behandles samlet i denne sag:

Denne sag omhandler 2 grupper af ansøgninger, som behandles samlet i denne sag: Nye lokaleudgifter 2016 Sagsnr.: 14/38760 Sagsansvarlig: Lene Grønbæk SAGSFREMSTILLING Reglerne om lokaletilskud til frivilligt, folkelysende foreningsarbejde fremgår dels af folkeoplysningsloven, dels

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14.

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 2 Mødedato Onsdag den 14. april 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.00 Bemærkninger Møde med Væksthus Hovedstadsregionen kl. 13.15-14.15

Læs mere

Regler. for. lokaletilskud til foreninger i. Halsnæs Kommune

Regler. for. lokaletilskud til foreninger i. Halsnæs Kommune Regler for lokaletilskud til foreninger i Halsnæs Kommune Indholdsfortegnelse Afsnit Emne Side 1. Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 2 2. Lokaletilskud 2 3. Andre lokaler 3 4. Fælles bestemmelser

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2017 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2017 Driftsforslag Nr. R-601 Færre tilskud til kulturelle aktiviteter Politikområde 603 Det kulturelle område Der er i 2017 afsat et rammebeløb til Kulturinitiativer på 576.000 kr. og 106.000 kr. til Pulje til andre kulturelle

Læs mere

Regnskabsåret 2013 - første budgetopfølgning 2013, inkl. ændringer til budget 2014-2017

Regnskabsåret 2013 - første budgetopfølgning 2013, inkl. ændringer til budget 2014-2017 ØKONOMI OG PERSONALE Økonomibilag nr. 4 Dato: 10. april 2013 Tlf. dir.: 4477 2209 E-mail: cbd@balk.dk Kontakt: Christian Boe Dalskov Sagsnr: 2013-521 Dok.nr: 2013-62776 Regnskabsåret 2013 - første budgetopfølgning

Læs mere

REFERAT BYRÅDET. den 27.08.2012 i Byrådssalen

REFERAT BYRÅDET. den 27.08.2012 i Byrådssalen REFERAT BYRÅDET den 27.08.2012 i Byrådssalen Afbud: Ingen Orlov: Anders Kronborg (A) Stedfortræder: Rut Sydbøge (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Budgetrevision pr. 30. juni 2012 - Alle

Læs mere

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Afbud/fraværende: Per Jakobsen fraværende ved behandling af pkt. 36-38. Mødet hævet kl.: 17.40. Indkaldte: Kl. 15.00 - Kunstudvalget,

Læs mere

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der skaber

Læs mere

Delegationsplan for Kultur- og Fritidsudvalgets område

Delegationsplan for Kultur- og Fritidsudvalgets område Delegationsplan for Kultur- og Fritidsudvalgets område Sort: Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22.12.2010 KM = Kommunalbestyrelsen =eslutter Rødt: Forslag til ny/ændret delegation. Gennemstregning udgår

Læs mere

Referat af Ejendoms- og Driftsudvalgets møde den 04.03.2015 kl. 09:00 i Mødelokale 3

Referat af Ejendoms- og Driftsudvalgets møde den 04.03.2015 kl. 09:00 i Mødelokale 3 Referat af Ejendoms- og Driftsudvalgets møde den 04.03.2015 kl. 09:00 i Mødelokale 3 Tilstedeværende: Søren D. Brask (Løsgænger) formand Dora Olsen (O) udvalgsmedlem Erik Swiatek (A) udvalgsmedlem Jette

Læs mere

Møde i Kultur- og Fritidsudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfatter punkterne 1 9)

Møde i Kultur- og Fritidsudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfatter punkterne 1 9) Møde i Kultur- og Fritidsudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 9) Meddelelser a) Kulturstregier, - en del af Københavns Amts kulturpolitik er en pjece, der omhandler stregien for de tværgående

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 25-06-2008 Kl. 17:00 undervisningslokalet ved Kantinen

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 25-06-2008 Kl. 17:00 undervisningslokalet ved Kantinen Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 25-06-2008 Kl. 17:00 undervisningslokalet ved Kantinen Deltagere: Per Ulrik Jørgensen, Jeppe Ottosen, Curt Sørensen, Erling Johansen, Litta Lund, Kurt Sorknæs,

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:40 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Netto 2019 Kultur- og Fritidsudvalget

Netto 2019 Kultur- og Fritidsudvalget I mio. kr. = reduktion Netto 216 Netto 217 Netto 218 Netto 219 Kultur og Fritidsudvalget Hvidovre Motionscenter 1. forslag 1 Tilpasning af indtægtsbudget,2,2,2,2 2. finansiering mindreforbrug Hvidovre

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 23. oktober 2007. Fraværende: Kenneth Christensen og Bjarne Pyndt.

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 23. oktober 2007. Fraværende: Kenneth Christensen og Bjarne Pyndt. HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT for Kultur og Fritidsudvalgets møde den 23. oktober 2007 Fraværende: Kenneth Christensen og Bjarne Pyndt. INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1... 3 Møde i Kulturpaletten... 3 Pkt.nr.

Læs mere

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Rapportering Økonomisk rapportering pr. 30. juni Halvårsregnskab inkl. tillægsbevillingsansøgninger Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Indledning Den økonomiske rapportering

Læs mere

Regler. for. tilskud til aftenskoler i. Halsnæs Kommune

Regler. for. tilskud til aftenskoler i. Halsnæs Kommune Regler for tilskud til aftenskoler i Halsnæs Kommune Indholdsfortegnelse Afsnit Emne Side 1. Formål 2 2. Undervisningens omfang 2 3. Begrænsninger 2 4. Foreningskrav 3 5. Ansøgning og tilskudstilsagn 4

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 12. november 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Kultur- og fritidsudvalget den

Læs mere

Delegationsplan for Kultur- og Fritidsudvalgets område

Delegationsplan for Kultur- og Fritidsudvalgets område Delegationsplan for Kultur- og Fritidsudvalgets område Sort: Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22.12.2010 KM = Kommunalbestyrelsen =eslutter Rødt: Forslag til ny/ændret delegation. Gennemstregning udgår

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Mødedato Onsdag den 6. april 2011 Mødetidspunkt Kl. 13.15 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen BEMÆRK ændret mødested

Læs mere

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Budgetopfølgning pr. 31.8.2015. Dok. nr.: 143026/15

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Budgetopfølgning pr. 31.8.2015. Dok. nr.: 143026/15 Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 31.8. Dok. nr.: 143026/15 1 Drift UDVIKLING I VIST PÅ HOVEDOMRÅDER - = overskud 30/4 31/8 1 2 3 4 4-2 Bibliotek og Borgerservice 129.724

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget

Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Daniel Donoso (F), Ekrem Günbulut (A), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Merete Scheelsbeck (C), Steffen

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, samlet oversigt

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, samlet oversigt Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger Afvigelse efter

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 6 Mødested: Nærum Ungdomsgård, Biblioteksalléen 2, Nærum, leder Mogens Jørgensen, tlf. 45 80 05 40 Mødedato: Tirsdag den 29. maj 2007 Mødetidspunkt:

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej Tønder Tlf Mail: Åbningstider: Mandag-tirsdag kl Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej Tønder Tlf Mail:  Åbningstider: Mandag-tirsdag kl Torsdag kl. Kultur- og Fritidsudvalget Halvårsregnskab - pr. 30. juni 2013 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

OVERFØRSEL FRA 2013 TIL 2014. Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalget DRIFT Serviceområde: Sammendrag

OVERFØRSEL FRA 2013 TIL 2014. Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalget DRIFT Serviceområde: Sammendrag OVERFØRSEL FRA 2013 TIL 2014 Udvalg: DRIFT Serviceområde: Sammendrag Funktion Tekst Sammendrag Vedtaget Tillægsbev. Genbevil- Korrigeret Resultat Afvigelse Søges ovf. Beløb i 1.000 kr. Budget omplacer.

Læs mere

Budgetforudsætninger 2016 Natur - Fritids og Kulturudvalget

Budgetforudsætninger 2016 Natur - Fritids og Kulturudvalget Budgetforudsætninger 2016 Natur - Fritids og Kulturudvalget Overblik Natur- Fritids- og Kulturudvalget Regn Opr. Basis Budget Budget Budget Budget skab budget budget forslag forslag forslag forslag 2014

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver på fritidsområdet 2014 Gennemgået for Kultur- og Fritidsudvalget den 5. marts 2014

Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver på fritidsområdet 2014 Gennemgået for Kultur- og Fritidsudvalget den 5. marts 2014 Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver på fritidsområdet 2014 Gennemgået for Kultur- og Fritidsudvalget den 5. marts 2014 Lovgrundlag Regler fastsat i Lov om støtte til folkeoplysning Folkeoplysningsloven.

Læs mere

Retningslinjer for Tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Køge Kommune

Retningslinjer for Tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Køge Kommune Retningslinjer for Tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Køge Kommune Retningslinjerne er udarbejdet i overensstemmelse med reglerne i Folkeoplysningsloven og bekendtgørelser hertil samt de politiske

Læs mere

Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn.

Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn. Pkt.nr. 7 Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn. 323372 Indstilling: 1. at udvalget tager stilling til ansøgningerne,

Læs mere

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget ØKONOMI OG STYRING Dato: 18. marts 2019 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Kathrine Dahl Marcussen Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for

Læs mere

Økonomirapport ultimo marts 2019

Økonomirapport ultimo marts 2019 SUN Årsopg øre Økonomirapport ultimo marts 2019 Sundheds- og Kulturforvaltningen Drift - Forvaltningen Vejledende forbrugsprocent 25,0% Drift Forvaltningen Tabel 1 - Sundheds- og Kulturforvaltningen -

Læs mere

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Holte Bibliotek Holte Midtpunkt. Mødedato Onsdag den 6.

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Holte Bibliotek Holte Midtpunkt. Mødedato Onsdag den 6. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Holte Bibliotek Holte Midtpunkt Mødedato Onsdag den 6. oktober 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.15 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Besigtigelse

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 01-08-2002

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 01-08-2002 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 01-08-2002 Mødedato: 01-08-2002 Mødetidspunkt: kl. 15.00-16.50 Mødested: B246 Knud Wilson og Steen Jørgensen. Cai Møller mødte kl. 15.10 og

Læs mere

Budget ,1 2,8 2,6 2,3 2,4 3,6 2,2

Budget ,1 2,8 2,6 2,3 2,4 3,6 2,2 Udgiftsandel af de samlede nettodriftsudgifter i procent Budget 211 3,1 2,8 2,6 2,3 2,4 3,6 2,2 Herning 3,1 Holstebro 2,8 Horsens 2,6 Randers Silkeborg 2,3 2,4 Skive 3,6 Viborg 2,2,,5 1, 1,5 2, 2,5 3,

Læs mere

Basisydelser i form af institutioner og andre rammer for kulturel deltagelse og udfoldelse

Basisydelser i form af institutioner og andre rammer for kulturel deltagelse og udfoldelse Regnskab Indsatsen på kulturområdet omfatter: Basisydelser i form af institutioner og andre rammer for kulturel deltagelse og udfoldelse Fokus- og udviklingsområderne musik, børn og unge, kulturarv, billedkunst,

Læs mere

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget 2018 Forbrug september 2018 3. FR 2018 Afvigelse 2018 Kultur- og Fritidsudvalget

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden vedtagelser Møde nr.: 2 Mødested: Vedbæk Skole, Henriksholms Allé 2, 2950 Vedbæk Mødedato: Onsdag den 4. februar 2009 Mødetidspunkt: Kl. 13.15 Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

Kultur- og fritidsudvalget

Kultur- og fritidsudvalget 127 Kultur- og fritidsudvalget Bevillingsområde Kultur og fritid Beskrivelse af området Indsatsområder Hovedtal 128 129 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser, hvilke områder der er omfattet

Læs mere

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalg I 2016-priser Budget 2016

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalg I 2016-priser Budget 2016 Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalg I 2016-priser Budget 2016 Ark Pol. Omr. Prioritering Nr Projektnavn Afledt drift i 2016 2016 2017 2018 2019 Prioritet 101 51 A3 101 Museum Sønderjylland

Læs mere

Udvalget for Kultur og Fritids reduktioner i budget

Udvalget for Kultur og Fritids reduktioner i budget Oversigt over handlekatalog på drift Skema G2 Udvalget for Kultur og Fritid Beløb i 1.000 kr. 2010 P/L Udvalget for Kultur og Fritids reduktioner i budget 2010-14 Udvalget for Kultur og Fritid fik af Byrådet

Læs mere

OVERFØRSEL FRA 2015 TIL Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalget DRIFT Serviceområde:Sammendrag

OVERFØRSEL FRA 2015 TIL Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalget DRIFT Serviceområde:Sammendrag Udvalg: DRIFT Serviceområde:Sammendrag Funktion Tekst Sammendrag Vedtaget Tillægsbev. Genbevil- Resultat Afvigelse Søges ovf. Beløb i 1.000 kr. Budget omplacer. linger Budget til 2016 - = merudg - = merudg

Læs mere

Åben. FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Holte Roklubs klubhus Frederikslundsvej 41 B 2840 Holte. Mødested

Åben. FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Holte Roklubs klubhus Frederikslundsvej 41 B 2840 Holte. Mødested Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Holte Roklubs klubhus Frederikslundsvej 41 B 2840 Holte Mødedato Tirsdag den 22. september 2009 Mødetidspunkt Kl. 17.00-18.00 Medlemmer Daniel E. Hansen, Torben

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 283 KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 284 00.25.13 Andre faste ejendomme samt 05.32.32 Bie Centret Udgifter 2.738 Indtægter -280 Netto 2.458 Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus,

Læs mere

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget Pkt.nr. 2 Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482 Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget 1. at Økonomirapporteringen pr. 31. juli 2007 tages til efterretning 2. at Forvaltningerne

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET. Sammendrag. Korr. Budget 31.05. 2009* Oprindeligt budget 2009. Regnskab 2008

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET. Sammendrag. Korr. Budget 31.05. 2009* Oprindeligt budget 2009. Regnskab 2008 KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Oprindeligt budget 2009 Korr. Budget 31.05. 2009* Regnskab 2008 Budget 2010 032 Udvikling 17.682 21.691 21.482 21.351 05 Ubestemte

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Økonomiudvalget Referat fra ordinært møde D2 Torsdag 11.10.2012 kl. 7:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Hørsholm Almene Boligselskab - Orientering om boligorganisationen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 2 Mødested: Mødelokale 5, Mariehøj Centret, Øverødvej 246 A (blå indgang). Mødedato: Tisdag den 27. februar 2007 Mødetidspunkt: Kl. 17.00-17.45

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets

Læs mere

Åben. BYCENTERUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Onsdag den 5.

Åben. BYCENTERUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Onsdag den 5. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Onsdag den 5. februar 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Medlemmer Fra forvaltningen Erik Mollerup (V), Axel Bredsdorff (L),

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Torsdag den 06.04.06 kl. 17:00 i KompetenceKompagniet, Håndværkerbyen 60 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side E1. Aftale med Sprogcenter...2 E2. Budgetopfølgning

Læs mere

Der er samlede overførsler for 64,1 mio. kr. på udgiftssiden og 19,8 mio. kr. på indtægtssiden.

Der er samlede overførsler for 64,1 mio. kr. på udgiftssiden og 19,8 mio. kr. på indtægtssiden. Bilag 1 - Overførsel af rådighedsbeløb fra 2011 til 2012 og 2013 I nedenstående skema er vist de enkelte fagudvalgs overførsler af rådighedsbeløb fra 2011 til 2012 og 2013: Overførsel af rådighedsbeløb

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/9 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 283 KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 284 00.25.13 Bies Gård og Ishuset samt 5.32 BieCentret Udgifter 2.587 Indtægter -272 Netto 2.315 Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus, BieCentret).

Læs mere

Tilskudsmodel for folkeoplysende voksenundervisning i Randers Kommune.

Tilskudsmodel for folkeoplysende voksenundervisning i Randers Kommune. U D K A S T Tilskudsmodel for folkeoplysende voksenundervisning i Randers Kommune. 1. Godkendelse af aftenskoler Folkeoplysningsudvalget (eller kommunalbestyrelsen) godkender folkeoplysende virksomhed,

Læs mere

Bilag 2 noter til overførsel af uforbrugte driftsmidler fra 2013 til efterfølgende år

Bilag 2 noter til overførsel af uforbrugte driftsmidler fra 2013 til efterfølgende år Bilag 2 noter til overførsel af uforbrugte driftsmidler fra 2013 til efterfølgende år Nedenfor redegøres for hvilke uforbrugte driftsmidler i 2013, der ønskes overført til forbrug i efterfølgende år. Økonomiudvalget

Læs mere

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr.

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr. Samlenotat for Børn & Undervisning Budgetopfølgning pr. 30. september 2011 Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 886.000 kr. På nuværende

Læs mere

Den samlede status for udvalgets område er gengivet nedenfor i tabel 1 og uddybes efterfølgende for de enkelte områder. Forbrug pr. 30.

Den samlede status for udvalgets område er gengivet nedenfor i tabel 1 og uddybes efterfølgende for de enkelte områder. Forbrug pr. 30. Hjørring Kommune Sag: 00.30.14-Ø00-22-16 Dato: 07-11-2016 Økonomirapport pr. 30. september 2016 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Der foreligger økonomirapport for perioden 1. januar-30. september

Læs mere

OVERFØRSEL FRA 2014 TIL 2015. Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalget DRIFT Serviceområde: Sammendrag. Sammendrag

OVERFØRSEL FRA 2014 TIL 2015. Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalget DRIFT Serviceområde: Sammendrag. Sammendrag OVERFØRSEL FRA 2014 TIL 2015 Udvalg: DRIFT Serviceområde: Sammendrag Funktion Tekst Vedtaget Tillægsbev. Genbevil- Korrigeret Resultat Afvigelse Søges ovf. Beløb i 1.000 kr. Budget omplacer. linger Budget

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08.12.2010 kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08.12.2010 kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08.12.2010 kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 51. Meddelelser og orientering... 3 52. Fordeling af tilskud til aftenskoleundervisning

Læs mere