Ansøgning til udviklingspuljen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ansøgning til udviklingspuljen"

Transkript

1 Ansøgning til udviklingspuljen Futsal en ny slags fodbold som trækker nye spillere til Randers d. 31. marts 2016 Oplysninger om foreningen Randers Futsal stiftes som selvstændig afdeling i Dronningborg Boldklub i foråret 2016, med henblik på opstart med futsal i efteråret Dronningborg Boldklub blev stiftet i 1928, og består pt. af en fodboldafdeling, håndboldafdeling og løbeafdeling. Dronningborg Boldklubs fodboldafdeling, består af godt 500 medlemmer, heraf ca. 450 børne- og ungdomsspillere under 25 år. Klubben er beliggende ved Dronningborg idrætsanlæg, Udbyhøjvej 191, 8930 Randers NØ. Kort om futsal Futsal er indendørs fodbold, men det adskiller sig på vigtige punkter fra det klassiske indendørs fodbold, som mange kender. I futsal spiller man, i modsætninger til almindelig indendørs fodbold, med en mindre bold. Boldens opbygning gør, at den ikke hopper så meget og derfor er nemmere at kontrollere. Samtidig er der ingen bander, men et krav om hurtig igangsætning, når bolden ryger ud af spil. Der spilles med en målmand, der må bruge hænderne inde i straffesparksfeltet. Futsal spilles på en bane på størrelse med en håndboldbane, ligesom målene også er de almindelige håndboldmål. Hvert hold har en målmand og fire markspillere på banen af gangen. Tempoet og teknikken er i højsædet i futsal, som også har en tydelig effekt på spillernes kondition, hvis der trænes regelmæssigt. Samtidig er man som spiller garanteret masser af boldberøringer og action, da der kun er 4 markspillere på banen pr. hold. Spillerne udvikler samtidig deres taktiske forståelse, bl.a. med hensyn til positionering, presspil og løbemønstre. Altsammen egenskaber der samtidig gør spillerne bedre, hvis de også spiller udendørs fodbold på større baner. I 2014 blev futsal optaget i DIF som selvstændig sportsgren, hvilket bevirker at klubber gerne skulle kunne få haltid på lige fod med eksempelvis håndbold. Futsal er den officielle version af indendørs fodbold under DBU, UEFA og FIFA, og anses for at være en af de hurtigst voksende sportsgrene med ca. 2 millioner spillere på verdensplan. Oven i dette tal skal ligges de anslået ca. 30 millioner mennesker, der dyrker indendørs fodbold i den ene eller anden afskygning, men ikke er registrerede. Og netop de ikke registrerede børn og unge som spiller fodbold på vejen, i skolen, børnehaven og fritidsordningen er helt klart en målgruppe for futsalafdelingen, da spillet er langt mere overskueligt og actionpræget end de udendørs varianter. Samtidig er promoveringen af sporten på såvel sociale medier som sportskanalerne i tv i klar vækst, med mange seværdige detaljer og højdepunkter der vækker drømmen i de unge mennesker, om selv at kunne udvikle sådanne færdigheder. Vi regner med futsal kan være med til at invitere nye målgrupper ind i foreningslivet, hvilket er i tråd med DIF og DGIs vision Bevæg dig for livet, hvor hensigten er at i år 2025 skal være flere foreningsaktive borgere. Se evt.

2 Udviklingen i futsal i Danmark (antal hold fra 2013/14 til 2014/15) er vist i nedenstående figur: Formål At skabe et tiltrækkende supplement til det etablerede fodboldmiljø, som; 1. tiltrækker nye børn, ungdoms- og seniorspillere til foreningslivet 2. tilbyder fritids- og idrætsaktiviteter i såvel lokalområdet, som i hele Randers Kommune 3. animerer børn og unge til at fortsætte med at være medlemmer af en idrætsklub, uden krav om turneringsdeltagelse Idé Idéen er at skabe en forening og et miljø, hvor den nye fodboldform sættes i bedst mulige rammer, så man kan gøre opmærksom på sportsgrenens eksistens overfor såvel etablerede klubspillere, samt børn og unge som ikke fanges af den traditionelle udendørs fodbold. Derfor ses det også som mest hensigtsmæssigt at futsal organiseres i sin egen afdeling/forening, så trænere, ledere og frivillige ikke skal fokusere på såvel den almindelige fodbold, som futsal. Dette kræver uddannelse af en trænerstab, da futsal er ganske nyt for de fleste etablerede fodboldtrænere i dag. Tilknytningen til Dronningborg Boldklub vil sikre at der ikke anvendes unødige ressourcer på administration, da klubben har tilkendegivet at man vil være behjælpelig i forbindelse med opstart, medlemskartotek, kontingentopkrævning, praktik omkring halleje mv. Med hensyn til udbredning og udrulning af futsal lokalt, giver de begrænsede krav til faciliteter (håndboldbaner, kunstgræsbaner mv.) og materialer (futsalbolde og toppe) mulighed for at flytte introduktionsforløb og fremvisning af sporten rundt på skolerne og fodboldklubberne i Randers, hvilket forventes at give en øjeblikkelig interesse for sporten. Det er målet at der afholdes minimum 4 besøg på lokale skoler, ungdomsuddannelser og fodboldklubber i perioden maj-september Gennem målrettet uddannelse og inspirationsbesøg af gæstetrænere vil Randers Futsals trænere blive introduceret til, og uddannet i, futsals særkendetegn og karakteristika, samt de nye krav til og muligheder for udvælgelse og sammensætning af relevante træningsøvelser. Det nye futsaltilbud vil desuden kunne blive et element i forbindelse at tiltrække unge som af forskellige grunde er faldet fra som medlemmer i den lokale fodbodklub, f.eks. som følge af krav til 2-3 gange ugentlig træning, turnerings- og stævnedeltagelse. Derfor påtænkes det at lave åbne træningstider med træning & spil for de børn, unge og voksne, som finder det inspirerende at spille uorganiseret fodbold uden krav om fremmøde og tuneringsdeltagelse. Dette tilbud kræver selvfølgelig der kan findes ledig haltid til et sådant fast tilbud.

3 Tidshorisont April 2016 Stiftende generalforsamling i Randers Futsal Etablering af relevante arbejdsgrupper April-Maj 2016 Afklaring af hvilke, og hvor mange, hold/årgange som der startes op med i første sæson, 2016/2017 Søgning efter, samtaler og aftaler med potentielle trænere til de forskellige hold Juni-September 2016 Uddannelse af og inspiration til klubbens trænere. Maj September 2016 Afvikling af min. 2 Åben Hal -arrangementer, hvor interesserede kan stifte bekendtskab med sporten. (og evt. ét arrangement i forbindelse med Randers Ugen og ét arrangement i forbindelse med sidste skoledag på Justesens Plæne) Oktober 2016 Opstart med træning for klubbens hold. Test af spillere med henblik på at analysere udviklingen og effekten af træningen. November 2016-Februar 2017 Træning og turneringdeltagelse for klubbens hold. Midtvejs og afsluttende test af spillere med henblik på at analysere udviklingen og effekten af træningen. Marts 2017 Evaluering af projektet. Beslutning om udvidelse af antal hold mv. Hvad vil vi udvikle Vi vil gennem projektet udvikle futsalmiljøet i Randers, ved at erhverve og udvikle kompetencer på trænersiden og koordinere futsaltilbuddene til børn, unge og voksne. Erfaringer viser, at mange børn og unge holder op med at spille organiseret klubfodbold. En tendens vi gennem en årrække, ligeledes har mærket i Dronningborg Boldklub. Vi vil, med dette tiltag, forsøge at fastholde og tiltrække børn, unge og voksne omkring klubben, da flere undersøgelser indikerer, at mange af de unge der er stoppet med at spille fodbold, har et ønske om at komme tilbage til organiseret klubfodbold, uden det nødvendigvis indeholder krav om turneringsdeltagelse. Samtidig vil vi udvikle et futsalmiljø som kommer borgerne i Randers til gavn, med henblik på at medvirke til at en større del af kommunens borgere jævnligt dyrker fysisk aktivitet. Hvilken effekt / forandring forventer I? Vi forventer; 1. At flere børn og unge, som ikke har tilknytning til fodboldklubber på nuværende tidspunkt, vil benytte Randers Futsal grundet tilbud for såvel ambitiøse spillere som spillere på hygge -niveau. 2. At Randers Futsal kan være med til at fastholde flere børn og unge med interesse for fodbold, i klubben.

4 3. At Randers Futsal bliver et centralt omdrejningspunkt for de børn, unge og voksne i Randers Kommune, som har interessen for futsal, en af de hurtigst voksende sportsgrene i verden. Økonomi, herunder egenfinansiering Ansøgning om midler til breddeidrættens faciliteter: 25 futsalbolde str * 149 kr kr. 25 futsalbolde str * 149 kr kr. 25 futsalbolde str * 249 kr kr. 25 futsalbolde voksen 25 * 349 kr kr. 8 Select fodboldsække til bolde 8 * 200 kr kr. 8 sæt futsal-toppe 8 * 250 kr kr. 8 sæt overtræksveste 8 * 49 kr. 392 kr. 4 sæt spilletøj 4 * kr kr. Trænerkurser, 4 trænere 4 * kr. skønnet kr. Inspirationsbesøg fra gæstetrænere 1 * kr. skønnet kr. Markedsføring Åben Hal -arrangementer 1 * kr. skønnet kr. I alt kr. Det forventes kontingenter fra betalende medlemmer bruges på halleje, stævnegebyrer mv. Det høje antal af f.eks. bolde har baggrund i det tekniske element i futsaltræningen, som giver det største udbytte når der er en bold pr. spiller til rådighed. Alle beløb er incl. moms. Egenfinansiering af intern træneruddannelse kr. Desuden stiller Dronningborg Boldklub med frivillge trænere og ledere til nedenstående opgaver: Søgning efter, samtaler og aftaleindgåelser med trænere til klubbens hold Afvikling af Åbent Hus-arrangementer Administration af medlemskartotek, kontingentopkrævning mv. Test af spillere inden, undervejs og afslutningsvis for at analysere udviklingen og effekten af træningen. Ansøgningsbeløb og begrundelse for, hvorfor netop dette projekt bør imødekommes Vi ansøger om kr. Vi mener, at projektet henvender sig til en meget bred målgruppe, herunder den målgruppe, som man gennem undersøgelser ved, falder fra det organiserede foreningsliv. Projektet skal derfor ses som et led i en fastholdelsesproces, hvorved spillerne bliver i klubben. Derudover vil projektet tiltale og motivere bl.a. de børn og unge som tiltrækkes af de tekniske elementer i fodbolden, som er eksemplificeret ved f.eks. FC Barcelona, debrasilianske og spanske landshold, som alle har det til fælles at futsal er en integreret del af fodboldopvæksten. Projektet vil ligeledes kunne bidrage med viden til andre klubber (sågar indenfor andre sportsgrene), om hvordan klubberne kan udvikle et miljø, der kan tiltrække og fastholde børne- og ungdomsspillere, samt hvordan trænere kan inddrage nogle nye træningsmetoder, der kan supplerer den nuværende træning.

5 Endvidere mener vi, at projektet kan generere brugbar viden omkring, hvordan man kan etablere et fodboldmiljø der tiltrækker en bred gruppe børn og unge i Randers kommune uden at der stilles krav om f.eks. turneringsdeltagelse eller 100% fremmøde. Yderligere oplysning kan fås ved henvendelse til; Christian Smed, kontaktperson Randers Futsal & holdleder mv. Dronningborg Boldklub U15 drenge, cs@smed-consulting.dk, René Bauer, formand Dronningborg Boldklub fodbold, rene@dinavis.dk / Christian Smed

6 Information om produkterne Select bolde i varierende størrelser og de særlige markeringsmåtte-sæt Som i udendørs fodbold, er det er selvfølgelig vigtigt at boldstørrelsen passer til spillerens størrelse og alder. Den danske producent Select udvikler i disse år, mange forskellige modeller som opfylder de behov Randers Futsals spillere vil have. De særlige markeringsmåtter er udviklet til halgulve (og kunstgræsbaner) og udmærker sig ved at spillerne kan løbe over dem, uden de flytter sig, som en almindelig plastiktop ellers vil gøre. Flere oplysninger på Spilletøj, sæt. Mulighederne er mange, inspiration er fundet på Trænerkurser og inspirationsbesøg DBU udbyder i stigende grad deciderede futsaltrænerkurser og vi følger udviklingen nøje. Vi er i kontakt med Tai Pundik, som er træner i København Futsal og medlem af DBU s Futsalgruppe, for at afdække hvad der er af muligheder for at uddanne klubbens trænere i foråret Der er endvidere mulighed for sparring med Lystrup Futsal og Aalborg Futsal, som begge er deciderede futsalklubber, der har været denne opstartsfase igennem, for at trække på deres erfaringer. Brazil Football College, er en anden spændende aktør, som har særligt fokus på kombinationen af uddannelse og futsal, hvor der kan søges relevant information og inspiration. Der kan således ikke pt. henvises til et eksakt kursustilbud, men vi skønner at de nævnte beløb er tilstrækkelige til at uddanne klubbens trænere til at varetage det nye futsaltilbud i Randers tilfredsstillende.

FINAL 4-2016 GRATIS ENTRÉ GYMNASIEHALLEN I SKANDERBORG U15, U17 OG U19 DRENGE: LØRDAG DEN 5. MARTS FRA KL. 10.00

FINAL 4-2016 GRATIS ENTRÉ GYMNASIEHALLEN I SKANDERBORG U15, U17 OG U19 DRENGE: LØRDAG DEN 5. MARTS FRA KL. 10.00 FUTSAL FINAL 4-2016 GYMNASIEHALLEN I SKANDERBORG GRATIS ENTRÉ U15, U17 OG U19 DRENGE: LØRDAG DEN 5. MARTS FRA KL. 10.00 U15 OG U17 PIGER: SØNDAG DEN 6. MARTS FRA KL. 11.00 SE KAMPPROGRAMMET PÅ WWW.DBU.DK/FUTSAL

Læs mere

Københavns Kommune Att.: Mads Kamp Hansen Nyropsgade 1 1602 København V. København, 25. oktober 2011. Streetfodbold et organiseret tilbud til unge

Københavns Kommune Att.: Mads Kamp Hansen Nyropsgade 1 1602 København V. København, 25. oktober 2011. Streetfodbold et organiseret tilbud til unge Københavns Kommune Att.: Mads Kamp Hansen Nyropsgade 1 1602 København V. København, 25. oktober 2011 Streetfodbold et organiseret tilbud til unge DBU København tillader sig hermed at ansøge Københavns

Læs mere

Udviklingskoordinator Lene Rydal, DBU S. udvikling, lery@dbu.dk STYRK SAMSPILLET KLUB KOMMUNE DBU

Udviklingskoordinator Lene Rydal, DBU S. udvikling, lery@dbu.dk STYRK SAMSPILLET KLUB KOMMUNE DBU Udviklingskoordinator Lene Rydal, DBU S. udvikling, lery@dbu.dk STYRK SAMSPILLET KLUB KOMMUNE DBU Strategiens formål DBU har fra 2014 lanceret en fireårig kommunestrategi i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund

Læs mere

Arena Spartacus Et tilbud etableret af Player Social Responsibility, Spillerforeningens socialt ansvarlige tiltag. Giv racismen det røde kort

Arena Spartacus Et tilbud etableret af Player Social Responsibility, Spillerforeningens socialt ansvarlige tiltag. Giv racismen det røde kort 43547_Rødtkort2010.indd 1 2/3/10 3:04 PM Arena Spartacus Et tilbud etableret af Player Social Responsibility, Spillerforeningens socialt ansvarlige tiltag Giv racismen det røde kort 2 Projektets baggrund

Læs mere

Rekruttering. DBY Teaterskole Play har fået bevilget 19.850 kr. til projektet Teaterprojekt med DBY i Fritidshuset Sundby Algård.

Rekruttering. DBY Teaterskole Play har fået bevilget 19.850 kr. til projektet Teaterprojekt med DBY i Fritidshuset Sundby Algård. Administrative bevillinger 2012. Rekruttering. DBY Teaterskole Play har fået bevilget 19.850 kr. til projektet Teaterprojekt med DBY i Fritidshuset Sundby Algård. Projektperioden er 1. november 2012 30.

Læs mere

En ny folkeskole i Esbjerg Kommune. Den åbne skole - Samarbejde med idræts-/kultur- og foreningslivet

En ny folkeskole i Esbjerg Kommune. Den åbne skole - Samarbejde med idræts-/kultur- og foreningslivet 1 En ny folkeskole i Esbjerg Kommune Den åbne skole Siden folkeskolens etablering ved lov for 200 år siden, har der fundet et samarbejde sted mellem kirken, skolen og det lokale foreningsliv. Det er i

Læs mere

VEJLEDNING TIL HENVISNING AF BØRN TIL PROJEKTET

VEJLEDNING TIL HENVISNING AF BØRN TIL PROJEKTET BARNETS VEN VEJLEDNING TIL HENVISNING AF BØRN TIL PROJEKTET Barnets ven - vejledning 210x297 folder.indd 1 20-10-2015 15:18:09 RED BARNET UNGDOM VEJLEDNING KÆRE SAMARBEJDSPARTNER Red Barnet Ungdom vil

Læs mere

Skolereformens betydning for idrætsforeningerne En spørgeskemaundersøgelse foretaget i perioden 2.-12. oktober 2014

Skolereformens betydning for idrætsforeningerne En spørgeskemaundersøgelse foretaget i perioden 2.-12. oktober 2014 S Skolereformens betydning for idrætsforeningerne En spørgeskemaundersøgelse foretaget i perioden 2.-12. oktober 2014 Samlet status pr. 15. oktober: 1668 formænd for enstrengede foreninger, hovedforeninger

Læs mere

Grib Chancen til et lettere liv

Grib Chancen til et lettere liv Grib Chancen til et lettere liv Slutevaluering 09/41469 Mette Bang Andersen Baggrund Grib Chancen er et fælles fynsk projekt, der har til formål, at igangsætte vedvarende aktivitetstilbud med motion og

Læs mere

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Indhold Vi ses på cykelstien side 4-5 Vi bevæger os mere end gennemsnittet side 6-7 Så mange som muligt skal

Læs mere

VEJEN TIL SUCCES Best Practice inden for klubudvikling og drift

VEJEN TIL SUCCES Best Practice inden for klubudvikling og drift VEJEN TIL SUCCES Best Practice inden for klubudvikling og drift INSPIRATION TIL UDVIKLING BEST PRACTICE INDEN FOR KLUBUDVIKLING OG -DRIFT I denne folder kan du læse et sammenkog af de bedste erfaringer,

Læs mere

HLIF Gymnastik. Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere

HLIF Gymnastik. Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere HLIF Gymnastik Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere Velkommen til HLIF Denne brochure er tænkt som et nyttigt arbejdsredskab for alle de personer, der hvert år lægger en kæmpe frivillig

Læs mere

FINAL GRATIS ENTRÉ GYMNASIEHALLEN I SKANDERBORG FRA KL. 10 EN DEL AF FACEBOOK/DBUFUTSAL

FINAL GRATIS ENTRÉ GYMNASIEHALLEN I SKANDERBORG FRA KL. 10 EN DEL AF FACEBOOK/DBUFUTSAL FUTSAL FINAL 4-2016 GYMNASIEHALLEN I SKANDERBORG GRATIS ENTRÉ NGE: G U19 DRE U15, U17 O TS EN 5. MAR LØRDAG D.00 FRA KL. 10 PIGER:. 11.00 U15 OG U17 TS F R A K L R A M. 6 N DE SØNDAG SA L U.DK/FUT WWW.DB

Læs mere

Velkommen som ny træner i Aabenraa Boldklub

Velkommen som ny træner i Aabenraa Boldklub Velkommen som ny træner i Aabenraa Boldklub Hermed vil vi gerne byde dig velkommen som træner i Aabenraa Boldklub. Som ny træner har du helt sikkert en lang række spørgsmål, som vi med dette velkomstbrev

Læs mere

Det aftales med træneren, hvilken dag der er bedst.

Det aftales med træneren, hvilken dag der er bedst. Spørgsmål og svar ved infomøderne d. 1/6-2016 Nuværende Minitalent Talent i næste sæson I den nye struktur, er der ekstra træningspas. Det er muligt at vælge en dag fra. Hvilken dag kan det være? Er der

Læs mere

Rapport kvinde / pigeungdomsfodbold Forslag til udvikling af pigeungdomselitefodbolden

Rapport kvinde / pigeungdomsfodbold Forslag til udvikling af pigeungdomselitefodbolden Rapport kvinde / pigeungdomsfodbold Forslag til udvikling af pigeungdomselitefodbolden 1 Indledning Nedsættelse og sammensætning. Gruppen er nedsat af BBUs bestyrelse, og er sammensat af følgende personer:

Læs mere

Evalueringsrapport. for. Projektet: Cykling For Alle-TIB

Evalueringsrapport. for. Projektet: Cykling For Alle-TIB Resedavej 34, 2820 Gentofte Evalueringsrapport for Projektet: Cykling For Alle-TIB Formål Projektets formål har været at inspirere voksne borgere med let til moderat fysisk funktionsnedsættelse til at

Læs mere

BILAG III PROJEKT INTEGRATION I LOKALOMRÅDET ANSØGNING

BILAG III PROJEKT INTEGRATION I LOKALOMRÅDET ANSØGNING 1 BILAG III 2 3 PROJEKT INTEGRATION I LOKALOMRÅDET 4 ANSØGNING 5 FORMÅL MED PROJEKTET 6 7 8 9 10 Projektet skal stoppe og forebygge kriminalitet blandt unge med anden etnisk baggrund end dansk i en bydel

Læs mere

5-mands & Jyske 3-bold Turnering 2012-13

5-mands & Jyske 3-bold Turnering 2012-13 5-mands & Jyske 3-bold Turnering 2012-13 1 Turnering 5-mands & Jyske 3-bold 2012-13 Dette hæfte indeholder en oversigt over de rækker, som DBU Jylland Region 3 udbyder i 2012-13. HUSK Tilmelding til alle

Læs mere

Målmandstræning i FA 2000. Målmandsakademiet FA 2000

Målmandstræning i FA 2000. Målmandsakademiet FA 2000 Målmandsakademiet FA 2000 Målmænd i FA 2000, årgang 2001/2002 Indholdsfortegnelse Forord Baggrund Målmandstræning i FA 2000 Den blå tråd i målmandstræning Hvordan træner vi i FA 2000 Krav og forventninger

Læs mere

HJÆLP. Information til spillere og forældre om. ny kontingentstruktur i Hammerum IF

HJÆLP. Information til spillere og forældre om. ny kontingentstruktur i Hammerum IF HJÆLP Information til spillere og forældre om ny kontingentstruktur i Hammerum IF Vi har brug for flere frivillige. Mange flere... Hammerum IF er en fodboldklub, der kun eksisterer fordi en række engagerede

Læs mere

Sponsor i DALUM IF. Din klub - dit lokalområde

Sponsor i DALUM IF. Din klub - dit lokalområde Sponsor i Din klub - dit lokalområde Kære tidligere og kommende sponsorer Har du nogen gange valgt at bruge lørdag eller søndag formiddag til at lægge vejen forbi Dalum stadion? Her vrimler det med børn

Læs mere

Boldklubben FREM - vejen frem

Boldklubben FREM - vejen frem Boldklubben FREM - vejen frem Boldklubben FREM vejen frem Denne folder bør ses som fundamentet for fodbolden i Boldklubben FREM og samtidig være udgangspunkt for den daglige omgang i klubben. Boldklubben

Læs mere

DET VIL VI. Strategi 2015-2020. dansk kano & kajak forbund

DET VIL VI. Strategi 2015-2020. dansk kano & kajak forbund Strategi 2015-2020 dansk kano & kajak forbund DET VIL VI DKF vil være den nationale organisation, der samler alle kano- og kajakaktiviteter under én hat for derigennem at skabe synergi, vidensdeling og

Læs mere

Introduktion til Boldklubben Friheden

Introduktion til Boldklubben Friheden Indledning At starte til fodbold skal være en sjov og inspirerende fornøjelse for både børn og deres forældre. I denne introduktion, vil du få lidt information om hvordan vi i Friheden forsøger at leve

Læs mere

FODBOLD FITNESS SUNDT, SJOVT OG SOCIALT. for kvin

FODBOLD FITNESS SUNDT, SJOVT OG SOCIALT. for kvin FODBOLD IN T RO DU KT ION r e d n i v for k SUNDT, SJOVT OG SOCIALT der for kvin KOLOFON: Udgivet januar 2014 af: Dansk Boldspil-Union DBU Allé 1, 2605 Brøndby Tekst: DBU Kommunikation red. Marianne L.

Læs mere

Sundheds- og Kulturforvaltningen Danmarksgade 17 9000 Aalborg. Gandrup, den 25. januar 2016

Sundheds- og Kulturforvaltningen Danmarksgade 17 9000 Aalborg. Gandrup, den 25. januar 2016 Sundheds- og Kulturforvaltningen Danmarksgade 17 9000 Aalborg Holtet Idrætsforening Aalborgvej 212 9362 Gandrup CVR-nr: 27076610 post@holtetif.dk www.holtetif.dk Gandrup, den 25. januar 2016 Ansøgning

Læs mere

Samlet Funktion Køn Anciennitet Alder

Samlet Funktion Køn Anciennitet Alder Samlet Funktion Køn Anciennitet Alder Løn - hvor enig er du i følgende synspunkter: Lokalt aftalte løntillæg skal udgøre en større del af den samlede løn? ikke- TR % over Antal 44 TR 5 K 14 U 10 ÅR 16

Læs mere

Løkken er Motion og Bevægelse

Løkken er Motion og Bevægelse Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Løkken d. 12/5-2015 Løkken er Motion og Bevægelse Formål Inddragelse og aktivt samlingspunkt for hele byen Multibanen i Løkken bliver byens nye samlingssted

Læs mere

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens Dag-arrangement. Manualen er delt op tre i afsnit om henholdsvis

Læs mere

NYHEDSBREV FRA UNGDOMSUDVALGET

NYHEDSBREV FRA UNGDOMSUDVALGET 2012 NR. 4. 4. OKTOBER 2012 Nyt medlem i ungdomsudvalget Det er med glæde, at vi kan oplyse at ungdomsudvalget er blevet et medlem rigere, idet Peter Jensen (tidligere trænere for årgang 2000 dr. og far

Læs mere

5-mands & Jyske 3-bold Turnering 2013-14

5-mands & Jyske 3-bold Turnering 2013-14 5-mands & Jyske 3-bold Turnering 2013-14 NY turnering = ingen hold tilmeldt 1 Turnering 5-mands & Jyske 3-bold 2013-14 Dette hæfte indeholder en oversigt over de rækker, som DBU Jylland Region 3 udbyder

Læs mere

Indhold Målgruppe 5 Din betydning som træner Mål 5 Spørg ind Hvad skal vi lære om? Forældrenes betydning Viden børn, trivsel og fodbold

Indhold Målgruppe 5 Din betydning som træner Mål 5 Spørg ind Hvad skal vi lære om? Forældrenes betydning Viden børn, trivsel og fodbold TRÆNERHÆFTE 1 Målgruppe 5 Indhold Mål 5 Hvad skal vi lære om? 6 Viden børn, trivsel og fodbold 8 Børn, trivsel og fodbold 11 Refleksion noter 12 Samspil og sammenhæng 13 Refleksion noter 14 Din betydning

Læs mere

børneklub Årets Aalborg KFUM er en klub båret af ildsjæle og så tiltrækker klubben drenge og piger fra Hasseris og hele Storaalborg

børneklub Årets Aalborg KFUM er en klub båret af ildsjæle og så tiltrækker klubben drenge og piger fra Hasseris og hele Storaalborg Årets børneklub samler hel bydel Aalborg KFUM er en klub båret af ildsjæle og så tiltrækker klubben drenge og piger fra Hasseris og hele Storaalborg Tekst og fotos: Niels Henriksen Når stadsgartneren vender

Læs mere

Ka vi være med? - personer med udviklingshandicap i din idrætsforening

Ka vi være med? - personer med udviklingshandicap i din idrætsforening Hvad gør vi nu? Ka vi være med? - personer med udviklingshandicap i din idrætsforening Hvis ovenstående har givet jeres klub lyst til at starte et Special Olympics-hold eller blot at høre nærmere om indholdet,

Læs mere

TRYGGE BOLIGOMRÅDER BEBOERNES STEMME NYBORG STRAND, DEN 4. NOVEMBER 2012 CHRISTIAN SKOV FREDERIKSEN ODENSE BYRÅD TRYGBY, ODENSE BOLDKLUBBEN B.

TRYGGE BOLIGOMRÅDER BEBOERNES STEMME NYBORG STRAND, DEN 4. NOVEMBER 2012 CHRISTIAN SKOV FREDERIKSEN ODENSE BYRÅD TRYGBY, ODENSE BOLDKLUBBEN B. TRYGGE BOLIGOMRÅDER BEBOERNES STEMME NYBORG STRAND, DEN 4. NOVEMBER 2012 CHRISTIAN SKOV FREDERIKSEN ODENSE BYRÅD TRYGBY, ODENSE BOLDKLUBBEN B. 1909 LIDT FAKTA OM VOLLSMOSE SVÆRVÆGTEREN 9600 indbyggere

Læs mere

dbu multibaner i samarbejde med uno koncept a/s

dbu multibaner i samarbejde med uno koncept a/s dbu multibaner i samarbejde med uno koncept a/s FREMTIDENS MULTIBANE For at fastholde og tiltrække medlemmer, er boldklubber nødt til at tænke i nye alternativer for at modsvare de forventninger til et

Læs mere

Børnefodbold i Randers Freja. Februar 2014

Børnefodbold i Randers Freja. Februar 2014 Børnefodbold i Randers Freja Februar 2014 Fælles bestemmelser Trænere og ledere Træningsprincipper Kampafvikling De 10 Forældrebud Generelle Retningslinjer Børnefodbold i Randers Freja omfatter alle drenge-

Læs mere

FUNKTIONSBESKRIVELSER

FUNKTIONSBESKRIVELSER Indledning Velkommen til under. Udvalget består af ialt 15 medlemmer, hvoraf Formand, Elite/Licens ansvarlig og sekretæren udgør den daglige ledelse. Hver årgang er repræsenteret med en kontaktperson samt

Læs mere

VELKOMMEN I LUNDTOFTE BOLDKLUB EN FOLDER MED VIGTIG INFORMATION TIL NYE MEDLEMMER

VELKOMMEN I LUNDTOFTE BOLDKLUB EN FOLDER MED VIGTIG INFORMATION TIL NYE MEDLEMMER VELKOMMEN I LUNDTOFTE BOLDKLUB EN FOLDER MED VIGTIG INFORMATION TIL NYE MEDLEMMER Maj 2016 VELKOMST FRA FORMANDEN På vegne af Lundtofte Boldklub byder jeg nye spillere og deres familie velkommen til klubben!

Læs mere

Referat af generalforsamling i BFC Lundegården 26. marts 2014

Referat af generalforsamling i BFC Lundegården 26. marts 2014 Referat af generalforsamling i BFC Lundegården 26. marts 2014 Til generalforsamlingen var der 10 fremmødte. 1. Valg af dirigent Henrik Møller Hansen blev valg som dirigent og startede med at konstatere,

Læs mere

Ansøgning til udviklingspuljen & markedsføringspuljen v. Ringsted Kommune. Projekt: Byfest Cup & Mangfoldighedsfest

Ansøgning til udviklingspuljen & markedsføringspuljen v. Ringsted Kommune. Projekt: Byfest Cup & Mangfoldighedsfest Ansøgning til udviklingspuljen & markedsføringspuljen v. Ringsted Kommune Erhvervs-, Fritids-, og Kommunikationscenter Att. Flemming Beck Christensen, fbc@ringsted.dk Projekt: Byfest Cup & Mangfoldighedsfest

Læs mere

Invitation til sæsonafslutning 2013 for U5 (2009) til og med U12 (2002) Safari Fodbold Cup 2013

Invitation til sæsonafslutning 2013 for U5 (2009) til og med U12 (2002) Safari Fodbold Cup 2013 Invitation til sæsonafslutning 2013 for U5 (2009) til og med U12 Safari Fodbold Cup 2013 Søndag d. 22. september 2013 DBU Jylland Region 3 og har igen fornøjelsen at indbyde til Safari Fodbold Cup, som

Læs mere

Special Olympics Idrætsfestival 2018

Special Olympics Idrætsfestival 2018 Special Olympics Idrætsfestival 2018 Helsingør Kommune som værtsby for Special Olympics Idrætsfestival 2018 21-10-2014 Idræts- og Fritidskoordinator Jens Højberg Baggrund: Helsingør Kommune har gennem

Læs mere

Motionsbånd Assens skole Forsøgsperiode 2013/2014

Motionsbånd Assens skole Forsøgsperiode 2013/2014 Bevægelsesbånd Bevægelsesbånd kan anvendes på mange forskellige måder samt tidspunkter i løbet af skoledagen alt efter hvor i skolen man befinder sig indskoling, mellemtrin eller udskoling. Forskningen

Læs mere

IDRÆTSLEDER- AKADEMI

IDRÆTSLEDER- AKADEMI IDRÆTSLEDER- AKADEMI Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i idrætsforeninger i Herning Kommune. Organisation

Læs mere

Håndbold i skolen - alle børn i spil

Håndbold i skolen - alle børn i spil Håndboldforløb 7.- 9. klasse - Håndboldteknik og spilstrategi Håndbold i skolen - alle børn i spil KÆRE FORENINGER, FORENINGSLEDERE OG TRÆNERE. KÆRE SKOLER, LÆRERE OG PÆDAGOGER. Dansk Håndbold Forbund

Læs mere

SKYUMCAMP 26-30 JUNI

SKYUMCAMP 26-30 JUNI SKYUM 26-30 JUNI 2016 GENEREL INFO GLÆDEN VED SPORTEN OG STÆRKT FÆLLESSKAB SkyumCamp er et sommerophold for dig, som vil dyrke masser af sport og have en smagsprøve på livet som efterskoleelev på Skyum.

Læs mere

Forretningsmodel for Haderslev Ungdoms Håndbold (HUH)

Forretningsmodel for Haderslev Ungdoms Håndbold (HUH) Forretningsmodel for Haderslev Ungdoms Håndbold () Formål og målsætninger: Haderslev Ungdoms Håndbold () er et holdfællesskab af deltagne samarbejdsklubber. For tiden deltager Team Haderslev KFUM () og

Læs mere

I gamle dage drak man the på værelset - nu snupper man en hurtig smoothe på J&J.. Perspektiver på twwen, unge og en fritidsarena i forandring!

I gamle dage drak man the på værelset - nu snupper man en hurtig smoothe på J&J.. Perspektiver på twwen, unge og en fritidsarena i forandring! I gamle dage drak man the på værelset - nu snupper man en hurtig smoothe på J&J.. Perspektiver på twwen, unge og en fritidsarena i forandring! Horsens 6.april 2016 Fritidsarenaen er i forandring! Unge

Læs mere

Børn, unge og ældre i Furesø Kommune v/ Peder Sundgaard, Formand for Furesø Idrætsråd

Børn, unge og ældre i Furesø Kommune v/ Peder Sundgaard, Formand for Furesø Idrætsråd Børn, unge og ældre i Furesø Kommune v/ Peder Sundgaard, Formand for Furesø Idrætsråd Hvem er Furesø Idrætsråd? Furesø Idrætsråd er en paraplyorganisation for alle idrætsforeninger i Furesø Kommune. Der

Læs mere

Outsidere vil inside

Outsidere vil inside Outsidere vil inside Hvis små idrætsgrene som Petanque, Parkour, Futsal eller Crossfit skal blive en større del af idrætsbilledet i Ringe og omegn, skal de have et sted hvor de kan udøve deres idræt. Side

Læs mere

Fodbold og Velfærd KLUB KOMMUNE DBU

Fodbold og Velfærd KLUB KOMMUNE DBU Fodbold og Velfærd KLUB KOMMUNE DBU Hvorfor inviterer DBU til en konference om velfærd? Fodbold er velfærd - De frivillige foreninger er en kæmpe samfundsmæssig ressource. Fodbold er sundhed - Fodbold

Læs mere

Handleplan for elever, hvor der er iværksat særlige indsatser eller støtte

Handleplan for elever, hvor der er iværksat særlige indsatser eller støtte Handleplan for elever, hvor der er iværksat særlige er eller støtte NOTAT 19. september 2013 I forbindelse med arbejdet med inklusion i Frederikssund kommunes skoler, er det besluttet at der på alle kommunens

Læs mere

S T R A T E G I P L A N 2016 2020

S T R A T E G I P L A N 2016 2020 S T R A T E G I P L A N 2016 2020 November 2015 Version 6 Indholdsfortegnelse Ikast Golf Klub... 3 Organisationsplan... 3 Værdigrundlag... 4 Vision... 5 Mission... 5 Grundlag... 5 SWOT analyse:... 6 Strategi...

Læs mere

IDRÆTSFACILITETER Grundlaget for sunde, glade og aktive borgere

IDRÆTSFACILITETER Grundlaget for sunde, glade og aktive borgere IDRÆTSFACILITETER Grundlaget for sunde, glade og aktive borgere IDRÆTSFACILITETER ER EN GOD INVESTERING Undersøgelser viser, at antallet og kvaliteten af idrætsfaciliteter i en kommune er afgørende for

Læs mere

Strategi for integration af nye flygtninge og deres familier

Strategi for integration af nye flygtninge og deres familier Udkast til Strategi for integration af nye flygtninge og deres familier Antallet af flygtninge, der kommer til Danmark er stigende. Krig og uro i verdens brændpunkter gør, at Danmark modtager flere flygtninge

Læs mere

STRATEGI 2014-2018 VARDE KOMMUNE STRATEGI SUND MAD OG DRIKKE I HVERDAGEN DET SUNDE VALG

STRATEGI 2014-2018 VARDE KOMMUNE STRATEGI SUND MAD OG DRIKKE I HVERDAGEN DET SUNDE VALG STRATEGI 2014-2018 VARDE KOMMUNE STRATEGI SUND MAD OG DRIKKE I HVERDAGEN DET SUNDE VALG Strategien for sund mad og drikke er en strategi under Sundhedspolitikken 2014-2018. Byrådet har i sundhedspolitikken

Læs mere

FC Storstrømmen Overbygning af Vordingborg kommunes fodbold klubber samt placering af Talentcenter T+ i Vordingborg kommune.

FC Storstrømmen Overbygning af Vordingborg kommunes fodbold klubber samt placering af Talentcenter T+ i Vordingborg kommune. Dette skema skal udfyldes ved ansøgning til Udviklingsog markedsføringspuljen. Der må gerne vedlægges bilag, men ansøgningsskemaet skal give et kort, præcist, samlet overblik over projektet. Journalnummer

Læs mere

df 1 df 2 df 3 df 4 Fundraising - Fundraising er ikke omkring penge men om relationer der med en passioneret inspiration ønsker at gøre en forskel. Målet må aldrig være penge, de er blot midler til at

Læs mere

FODBOLDLEGELAND. en vision for fodboldspillere og alle andre mellem 1 og 100 år

FODBOLDLEGELAND. en vision for fodboldspillere og alle andre mellem 1 og 100 år FODBOLDLEGELAND en vision for fodboldspillere og alle andre mellem 1 og 100 år V i vil bygge Danmarks første udendørs fodboldlegeland. Vi vil skabe et univers, der er så unikt, at det både tiltrækker legende

Læs mere

Politisk udvalg/ opfølgningsredegørelse. Børn- og Ungeudvalget

Politisk udvalg/ opfølgningsredegørelse. Børn- og Ungeudvalget Kerneområde/ effektmål Flere kommer i uddannelse og job (Udvikling og Læring) Gennemførsel af ungdomsuddannelse Børn lærer mere og er mere kompetente (Udvikling og Læring) læring Politisk udvalg/ opfølgningsredegørelse

Læs mere

Idrætskommuner scorer på livskvalitet. Sundhedssession 13.15-14.40

Idrætskommuner scorer på livskvalitet. Sundhedssession 13.15-14.40 Idrætskommuner scorer på livskvalitet Sundhedssession 13.15-14.40 VELKOMMEN Fodbold Fitness Et samarbejde mellem DBU Sjælland, Greve Kommune & Karlslunde Fodbold Dansk Boldspil-Union / DBU Bredde Hvorfor

Læs mere

DEN GRØNNE TRÅD. Den motoriske guldalder starter og mottoet er: Lære at træne træne for at lære.

DEN GRØNNE TRÅD. Den motoriske guldalder starter og mottoet er: Lære at træne træne for at lære. DEN GRØNNE TRÅD 1 BØRNEFODBOLD U9-10 Den motoriske guldalder starter og mottoet er: Lære at træne træne for at lære. At lære nyt bliver motiverende for spillerne og den fysiske opbygning af kroppen begynder,

Læs mere

Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune

Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune Forord Forord kommer senere Indledning I Halsnæs Kommune har vi en kultur- og fritidspolitik, som løber frem til år 2020. Ligeledes er der for perioden 2015-2018 afsat

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Pædagogiske læreplaner. SFO er. Holbæk Kommune.

Pædagogiske læreplaner. SFO er. Holbæk Kommune. Pædagogiske læreplaner SFO er Holbæk Kommune. Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse:... Forord.... Særlige krav til pædagogiske læreplaner.... Sammenhæng i børnenes hverdag:... Anerkendelse af fritidspædagogikken....

Læs mere

Børneliv version 2.0. Perspektiver på tweens, fritidsliv og trivsel

Børneliv version 2.0. Perspektiver på tweens, fritidsliv og trivsel Børneliv version 2.0 Perspektiver på tweens, fritidsliv og trivsel Viborg 7.oktober 2013 Fire vigtige spørgsmål.. Hvor mange 9-12-årige har en FB-profil og hvor mange 15-årige går det til fest hver uge?

Læs mere

Børne- og Ungeudvalget

Børne- og Ungeudvalget Jydsk Håndbold Forbund - Kreds 5 Børne- og Ungeudvalget Aktivitetsoversigt og øvrig information Sæsonen 2015/2016 Indholdsfortegnelse: 1. Velkommen til sæsonen 2015/2016 Side 3 2. Totalhåndboldregler samt

Læs mere

Integrationspolitik 2010-2014 Vedtaget af Skive Byråd den 21. juni 2011

Integrationspolitik 2010-2014 Vedtaget af Skive Byråd den 21. juni 2011 Integrationspolitik 2010-2014 Vedtaget af Skive Byråd den 21. juni 2011 God integration af flygtninge og indvandrere betyder, at alle flygtninge og indvandrere deltager aktivt i og bidrager aktivt til

Læs mere

Ansøgning om midler fra den kommunale sponsorpulje

Ansøgning om midler fra den kommunale sponsorpulje Ansøgning om midler fra den kommunale sponsorpulje Hvidovre IF Håndbold ønsker at få del i den kommunale sponsorpulje og ansøger hermed om 50.000,- kr. Hvad skal pengene bruges til? Beløbet skal anvendes

Læs mere

Ansøgningsskema til udviklingspuljen

Ansøgningsskema til udviklingspuljen Ansøgningsskema til udviklingspuljen Dato 16-11-2015 15:24:00 Blanket ID F0907_766 KLE 18.14.00G01 (968d 4472-b973-4444-6649-bd3f3c7c2ffc) 16-11-2015 15:2400 Side laf 6 Ansøger Ansøgningens titel TIF Triathlon

Læs mere

Referat fra Generalforsamlingen i Hundige Boldklub

Referat fra Generalforsamlingen i Hundige Boldklub Referat fra Generalforsamlingen i Hundige Boldklub Tirsdag d. 25/2 2014 kl. 19.30 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Kassererens beretning - herunder fastsættelse af kontingent for

Læs mere

Fredericia Kommune - Idrætspolitik godkendt af Fredericia Byråd den 8. maj 2006. Fredericia Kommunes Idrætspolitik

Fredericia Kommune - Idrætspolitik godkendt af Fredericia Byråd den 8. maj 2006. Fredericia Kommunes Idrætspolitik Fredericia Kommunes Idrætspolitik 1 Indledning Fredericia Kommunes Idrætspolitik tager udgangspunkt i Fredericia Kommunes vision 2012, idrættens fire livskvaliteter og den dialog der har fundet sted med

Læs mere

Forslag til ændringer skal sendes til den siddende formand for Team Ø, som så vil tage det med på næstkommende møde.

Forslag til ændringer skal sendes til den siddende formand for Team Ø, som så vil tage det med på næstkommende møde. Forord Denne håndbog er et arbejdsredskab for samarbejdsklubberne og Team Ø udvalget. Det er lavet som en vejledning og hjælp til alle der måtte have brug for dette! Håndbogen tænkes mere som en guide

Læs mere

HØJ ELITEHÅNDBOLD Trivsel, ansvarlighed og fællesskab

HØJ ELITEHÅNDBOLD Trivsel, ansvarlighed og fællesskab HØJ ELITEHÅNDBOLD Trivsel, ansvarlighed og fællesskab Event og Sport Netværk Egedal Om HØJ Elitehåndbold HØJ Elitehåndbold er den professionelle afdeling af foreningen HØJ Håndbold. HØJ Elitehåndbold blev

Læs mere

Efterårsturneringen i fodbold Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet.

Efterårsturneringen i fodbold Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet. Efterårsturneringen i fodbold 2017 Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet. http://foreningsportalen.dgi.dk 2 Så er tiden inde til udendørs turneringen i efteråret 2017. Alle senior-,

Læs mere

Notat. Organisering af kulturarbejdet med børn og unge i Ballerup Kommunes dagtilbud, skoler og klubber

Notat. Organisering af kulturarbejdet med børn og unge i Ballerup Kommunes dagtilbud, skoler og klubber SKOLER OG INSTITUTIONER Dato:22. april 2015 Tlf. dir.: 4477 2106 E-mail: bau@balk.dk Kontakt: Bibi Baunkilde Notat Organisering af kulturarbejdet med børn og unge i Kommunes dagtilbud, skoler og klubber

Læs mere

BUM 2006 Slagelse. Hej med dig! Men hvad er det nu egentlig BUM er for noget??? Hvordan kan du deltage? Idrætsgrene.

BUM 2006 Slagelse. Hej med dig! Men hvad er det nu egentlig BUM er for noget??? Hvordan kan du deltage? Idrætsgrene. Hej med dig! BUM 2006 Vi har netop modtaget et brev fra Ahorn, Ringsted, som denne gang er vært for BUM 2006 i den 3.-5. november for Teenager BUM 14-18 år og 17.-19. november for Junior BUM 10-13 år.

Læs mere

DEBAT VED BORDENE OPSAMLING PÅ SMS ER MED IDEER TIL IDEBANKEN

DEBAT VED BORDENE OPSAMLING PÅ SMS ER MED IDEER TIL IDEBANKEN DEBAT VED BORDENE OPSAMLING PÅ SMS ER MED IDEER TIL IDEBANKEN Hvordan får vi skabt en mere varieret skoledag for eleverne, så alle elever lærer mere og trives i skolen? En flydende skoledag, som ikke er

Læs mere

Idræt om dagen. Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger. dgi.dk/senior

Idræt om dagen. Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger. dgi.dk/senior Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger Idræt om dagen Skab liv i dagtimerne ved at udvikle tilbud til seniorer i din forening. Med Idræt om dagen er der mange muligheder for at invitere en stadig større

Læs mere

S T R A T E G I P L A N 2014 2018

S T R A T E G I P L A N 2014 2018 S T R A T E G I P L A N 2014 2018 November 2013 Version 4 Indholdsfortegnelse Ikast Golf Klub... 3 Organisationsplan... 3 Værdigrundlag... 4 Vision... 5 Mission... 5 Grundlag... 5 SWOT analyse:... 6 Strategi...

Læs mere

BK 2012 Samarbejdsaftale

BK 2012 Samarbejdsaftale ENSTED IF, VARNÆS/BOVRUP IF, FELSTED IF OG LUNDTOFT BK2012 Samarbejdsaftale udkast 2 d. 10 02 2014 endelig aftale d. 01.12.2015 BK 2012 Samarbejdsaftale Indholdsfortegnelse Beskrivelse. Formål. Vision.

Læs mere

HIF Fodbold. Årgangsbog for U9. Det blå bånd & den. Røde tråd! Hiferen.dk

HIF Fodbold. Årgangsbog for U9. Det blå bånd & den. Røde tråd! Hiferen.dk HIF Fodbold Årgangsbog for U9 Det blå bånd & den Røde tråd! HIF s fodboldafdelings formål Foreningens formål er gennem fodboldspil og almindeligt socialt samvær for børn og voksne, at fremme kammeratskab

Læs mere

Evaluering af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag

Evaluering af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag Evaluering af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag Kommune: Skive Kommune Involverede skoler i projektet: Aakjærskolen, Skive Kommune Evalueringsrapporten er udarbejdet af: Ove Jensen,

Læs mere

5-mands & Turnering 2010-11

5-mands & Turnering 2010-11 5-mands & Stævner Jyske 3-bold 2006 Turnering 2010-11 Fodbold for alle hele året www.jbu.dbu.dk Turnering 5-mands & Jyske 3-bold 2010-11 Dette hæfte indeholder en oversigt over de rækker, som Region 3

Læs mere

DANMARKS OPDATERET PROGRAM UDSENDT FREDAG D. 5-2 KL. 15:45

DANMARKS OPDATERET PROGRAM UDSENDT FREDAG D. 5-2 KL. 15:45 OPDATERET PROGRAM UDSENDT FREDAG D. 5-2 KL. 15:45 Velkommen til Møns Fodbold Klub s Fastelavnsstævne det skøreste i hele Danmark Stævnet hvor alt kan ske og hvor det er rigtig fodboldsjovt at deltage.

Læs mere

Trænings vejledning - Målmand Copyright Sten Jensen 2009. Trænings vejledning til målmand : Sten Jensen 51 30 78 38 1

Trænings vejledning - Målmand Copyright Sten Jensen 2009. Trænings vejledning til målmand : Sten Jensen 51 30 78 38 1 Trænings vejledning til målmand : Sten Jensen 51 30 78 38 1 Indholdsfortegnelse : Forord side 3-5 Områder målmænd bør trænes i side 6 Grundlæggende teknik målmænd side 7-9 De 10 trænerbud side 10 Planlægning

Læs mere

Billede fra holstebro..

Billede fra holstebro.. Billede fra holstebro.. Baggrund for FIT DEAL? Andel regelmæssigt aktive mænd og kvinder i 2007. Fordelt på alder UDFORDRING Stort frafald blandt foreningsaktive særligt: teenagere (13 16 år) forældre

Læs mere

En praksis pixie-bog: OMBOLD GADEFODBOLD Erfaringer, råd og guidelines til trænere

En praksis pixie-bog: OMBOLD GADEFODBOLD Erfaringer, råd og guidelines til trænere En praksis pixie-bog: OMBOLD GADEFODBOLD Erfaringer, råd og guidelines til trænere 1 HVORFOR starte en OMBOLD træning? Fordi OMBOLD er et boldspil med regler, der betoner og understøtter et rummeligt fællesskab

Læs mere

Vedrørende sponsorat til Brøndby Strand IK (Fodbold) : Holdnavn BSI

Vedrørende sponsorat til Brøndby Strand IK (Fodbold) : Holdnavn BSI Vedrørende sponsorat til Brøndby Strand IK (Fodbold) : Holdnavn BSI E-mail adresse er: bsi@bsi-fodbold.dk Hjemmeside navn: Bsi-fodbold.dk Brøndby Strand IK blev stiftet i 1935 og er snart 80 år gammel

Læs mere

VÆRKTØJER TIL JOBOPSLAG

VÆRKTØJER TIL JOBOPSLAG Rekruttering VÆRKTØJER TIL JOBOPSLAG JOBOPSLAG FRIVILLIGE Med et jobopslag gør I det tydeligt, at I søger bestyrelsesmedlemmer/frivillige. HVORFOR Formålet med denne øvelse er at udarbejde en slags jobopslag

Læs mere

Forårsturneringen i fodbold Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet.

Forårsturneringen i fodbold Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet. Forårsturneringen i fodbold 2018 Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet http://foreningsportalen.dgi.dk 2 Så er tiden inde til udendørs turneringen i foråret 2018 Alle senior-, old- og veteran-hold

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af Roskilde Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag

1. Organisation. Den nærmere organisering af Roskilde Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag Team Danmark og Roskilde Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Roskilde Kommune. Parterne som

Læs mere

Selvevaluering 2010/11

Selvevaluering 2010/11 Fra værdigrundlaget: Vi tilstræber at skabe rammer: for et rummeligt idrætsbegreb, der har fokus på sundhed og giver lyst til, muligheder for og kompetencer til et fortsat idrætsliv Selvevalueringen tager

Læs mere

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e Forord Jammerbugt Kommune betragter et levende forenings- og fritidsliv som en motor for udvikling i lokalsamfundet og

Læs mere

Om Brøndby Supporters Trust

Om Brøndby Supporters Trust Om Brøndby Supporters Trust Aktive ejere af Brøndbyernes IF Fodbold A/S Brøndby Supporters Trust (BST) er en forening for alle, der interesserer sig for, hvordan Brøndby IF ledes i dag og udvikles i fremtiden.

Læs mere

TRÆNERSPIREN. Modul 3. Dansk Boldspil-Union

TRÆNERSPIREN. Modul 3. Dansk Boldspil-Union TRÆNERSPIREN Modul 3 Trænerspiren Består af: Modul 1 - Opbygning og afvikling af stationstræning (3 timer) Teori og praktik Modul 2 - Planlægning/opbygning af træning (3 timer) Teori og praktik Modul 3

Læs mere

Elite Fodbold. Personlig udvikling Glæde og fornøjelse Tolerance Konkurrence

Elite Fodbold. Personlig udvikling Glæde og fornøjelse Tolerance Konkurrence Elite Fodbold FC Skanderborg 2020 What - hvad er målet? FC Skanderborg skal være Østjyllands førende videnscenter indenfor Fodbold (Drenge/Piger) - hvor vi igennem Personlig udvikling, Glæde og fornøjelse,

Læs mere

Velkommen til Humlebæk Badminton Klub

Velkommen til Humlebæk Badminton Klub Velkommen til Humlebæk Badminton Klub Information til nye og øvede ungdomsspillere Kort information om sæsonen 2014-2015 Sæsonen 2014-2015 starter med første træningsdag den 1. september. Vi har til denne

Læs mere