Referat. møde i Beskæftigelsesrådet. fra. tirsdag den 19. marts 2013 kl i rådssalen. Dannebrogsgade 3, Odense C

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. møde i Beskæftigelsesrådet. fra. tirsdag den 19. marts 2013 kl.14.00. i rådssalen. Dannebrogsgade 3, 2. 5000 Odense C"

Transkript

1 1 Beskæftigelsesregion Syddanmark fra møde i Beskæftigelsesrådet tirsdag den 19. marts 2013 kl i rådssalen Dannebrogsgade 3, Odense C

2 2 I mødet deltog: DA, SALA og Lederne Ib Haahr Christian Schultz Søren Johannesen Gitte Larsen LO, FTF og AC Thorkild Jacobsen Kurt Almestrand Michael Frederiksen Kent Madsen Hanne Nielsen Bonde Palle Møldrup KL og Reg. Sydd. Inger Nielsen DH Lisbeth Hansen OBSERVATØR for VÆKSTFORUM OBSERVATØR for KL, LO OG DA Maibritt Wismann Lissi Gyldendahl Der var afbud fra: Annette Vittrup, Lis Ravn Ebbesen, Marita Geinitz, Anne Jørgensen, Ulla Poulsen, Søren Wrang, Kurt Nissen, Jesper Thomsen, Lone. E. Thomsen, Alis Boesen, Hans Jørgensen, Morten Andersen, Bjarne Nielsen, Thyge Nielsen, Kurt Adamsen. Fra Beskæftigelsesregionen deltog: Karl Schmidt, Peter Graversen, Vagn Jensen, Ulla Christensen

3 3 Dagsorden 1. Meddelelser fra formanden 2. Beslutningspunkter a. Kontrakt 2014 b. Beskæftigelseskonference 2013 c. Opfølgning på indsatsen d. Akutpakke status 3. Orienteringspunkter a. Løbende sager b. Status for Jobrotation c. Beskæftigelses- og ledighedsudviklingen i Syddanmark d. Katalog over jobrettede kurser e. Arbejdsmarkedsoverblik og rekruttering fordelt på arbejdskraftoplande f. Nye puljemidler for 2013 g. Status for udrulning af førtidspension og fleksjobreform h. Udspil til en sygedagpengereform i. Udspil til en kontanthjælpsreform 4. Eventuelt Med venlig hilsen Vagn Jensen Sekretariatschef

4 4 Pkt. 1: Meddelelser fra formanden Orientering om aktiviteter siden sidste møde i rådet: - Akutpakke-ordningen. - Ministermål om virksomhedsindsatsen - Udvalget vedr. revision af beskæftigelsesindsatsen. - Rådets analyser. Journal nr / Herudover blev fremmødet drøftet. : Meddelelserne blevet taget til efterretning.

5 5 Pkt. 2.a: Kontrakt 2014 Til beslutning Journal nr /cbm Kontrakt 2014 er Beskæftigelsesrådets forslag til kontrakt med ministeren for indsatsåret Kontrakten er udarbejdet med udgangspunkt i ministerens udmelding af ministermål for 2014, Rådets strategiseminar, folderen med RBR s politiske fokuspunkter samt analyserapporten. Ministermålene er de samme, som der gælder for 2013: Ministermål 1: Flere unge skal have en uddannelse. Ministermål 2: Bedre og mere helhedsorienteret hjælp til ledige på kanten af arbejdsmarkedet færre på førtidspension. Ministermål 3: Langtidsledigheden skal bekæmpes. Ministermål 4: En tættere kontakt og styrket dialog med de lokale virksomheder. Kontrakten skal oversendes til Arbejdsmarkedsstyrelsen senest d. 6. maj og forelægges BER d. 28. maj. Den endelige kontrakt udsendes til LBR og Arbejdsmarkedsudvalg sammen med et brev med RBR s anbefalinger til fokusområder i beskæftigelsesplanen for Udkast til kontrakten omdeles endvidere på strategiseminar for jobcenterchefer og nøglemedarbejdere d marts. Der er ikke forslag til måltal i dette udkast til kontrakt 2014, da der endnu er udeståender i forhold til datagrundlag for flere af målene. Som noget nyt skal der i 2014 også fastsættes kvantitativt måltal for ministermål 4. Målingen vil gå på hvor mange virksomheder jobcentrene samarbejder med og om hvad de samarbejder. AMS er ved at tilvejebringe datagrundlaget Udkast til kontrakt 2014 Udkast til følgebrev til kontrakt 2014 Ministerens udmelding af beskæftigelsespolitiske mål for 2014 Beskæftigelsesregionen indstiller, at rådet godkender Kontrakt 2014 og følgebrevet til kontrakten Efter en drøftelse blev beskæftigelsesregionens indstilling godkendt.

6 6 Pkt. 2.b: Beskæftigelseskonference Til beslutning Journal nr /cbm RBR s årlige beskæftigelseskonference afholdes torsdag den 2. maj. Beskæftigelsesministeren holder oplæg på konferencen fra kl til Oplægget forventes at vare ca. 20 minutter, hvorefter der vil være ca. 40 minutter til spørgsmål fra salen. Beskæftigelsesregionen har udarbejdet program for den resterende del af konferencen, med afsæt i drøftelserne på Rådets strategiseminar og Rådets politiske fokuspunkter. Formandskabet har godkendt programmet. Ud over indlæg fra formanden for RBR Syddanmark og regionsdirektøren vil der på konferencen være oplæg og debat omkring en styrket kontakt og dialog med virksomhederne med repræsentanter fra arbejdsmarkedets parter og oplæg omkring udfordringer og indsats i forhold til at bringe unge fra kontanthjælp til uddannelse. Program for beskæftigelseskonferencen. Beskæftigelsesregionen indstiller, at rådet godkender programmet for beskæftigelseskonferencen. Efter en drøftelse blev beskæftigelsesregionens indstilling godkendt.

7 7 Pkt. 2 c: Til orientering Opfølgning på jobcentrene Journal nr /tll Opfølgningsrapporten til Det Regionale Beskæftigelsesråd i Syddanmark bygger på et opfølgningskoncept, hvor der sættes fokus på væsentlige udfordringer i beskæftigelsesindsatsen i Syddanmark. I denne rapport er temaerne virksomhedssamarbejde og unge aktuelle i forbindelse med bl.a. regeringens akutpakker og reformer af kontanthjælpen. Opfølgningen viser bl.a.: Der har nu været slået akutjob op i Syddanmark Tilgang til førtidspension falder fortsat Langtidsledigheden er faldet gennem hele 2012 Andelen er virksomheder med et virksomhedsrettet tilbud er faldet Antallet af kontanthjælpsmodtagere er steget gennem Beskæftigelsesregionen udarbejder sideløbende et opfølgningsprodukt til de lokale beskæftigelsesråd og arbejdsmarkedsudvalg. Opfølgningsrapport. Beskæftigelsesregionen indstiller, at rådet drøfter opfølgning på indsatsen med evt. supplerende bemærkninger. : Efter en drøftelse blev beskæftigelsesregionens indstilling godkendt.

8 8 Pkt. 2.d: Status på akutpakken Til beslutning Journal nr /cbm Beskæftigelsesregionen har udarbejdet vedlagte status på akutpakkens elementer. I alt har ledige i Syddanmark modtaget brev om, at de risikerer at opbruge dagpengeretten i 1. halvår Af de ledige, der endnu ikke har haft falddato, er 37 pct. igen afmeldt fra dagpenge, heraf 18 pct. til job eller uddannelse. 58 pct. af de ledige i risikogruppen i Syddanmark har fået tildelt en personlig jobformidler. Det er en væsentligt højere andel end i landet som helhed (42 pct.). Der har været en kraftig vækst i brugen af jobrotation i Syddanmark. I marts 2012 var der 35 igangværende projekter i regionen, mens der i starten af marts 2013 var 168 igangværende projekter. I forhold til tidligere kampagner viser de foreløbige resultater af phonerkampagnen gode resultater. 60 pct. af besøgene har således givet jobordre eller aftale om virksomhedspraktik, løntilskud, jobrotation mv. I alt har der været ca akutjobopslag i Syddanmark. 37 pct. af disse er private. Der er endnu ikke data for, hvor mange af de opslåede akutjob der besættes af ledige i risikogruppen. Notat om status på akutpakken Beskæftigelsesregionen indstiller, at Rådet drøfter og godkender status på akutpakken Efter en drøftelse blev beskæftigelsesregionens indstilling godkendt.

9 9 Pkt. 3.a: Løbende sager Til orientering Journal nr /DRN/uch Varsling: Beskæftigelsesregionen har siden sidste møde i rådet behandlet 7 sager i henhold til lov om varsling mv. af afskedigelser af større omfang. Alle 7 sager skyldes indskrænkning. Sagerne omfatter i alt 316 personer. Arbejdsfordelinger over 13 uger: Beskæftigelsesregionen har siden sidste møde i rådet behandlet 8 sager om arbejdsfor-deling, jf. bekendtgørelse nr af 21. november 2011 om supplerende dagpenge. Sagerne omfatter i alt 95 personer. 3 sager er annulleret inden opstart. 1 sag er midlertidig afbrudt. Udlændingesager: I 2012 har Sagsudvalget behandlet 95 arbejdstilladelser, fordelt på 64 virksomheder i, forhold til 2011, hvor Sagsudvalget behandlede 102 arbejdstilladelser, fordelt på 102 virksomheder. Der er således sket et lille fald på 7 arbejdstilladelser i 2012 i forhold til I de første 2 måneder af 2013 har Sagsudvalget behandlet 8 arbejdstilladelser, fordelt på 7 virksomheder. Godkendelse af samfundstjeneste: Sagsudvalget har siden sidste møde i rådet behandlet 9 sager. Oversigtsbilag. Beskæftigelsesregionen indstiller, at rådet tager orienteringen til efterretning. Orienteringen blev taget til efterretning.

10 10 Pkt. 3.b: Status for jobrotation Til orientering Journal nr /kcl/hah Brugen af jobrotationsordningen er i fortsat vækst i Syddanmark, og for mange af jobcentrene i regionen er opgaven med etablering af jobrotationsprojekter efterhånden en integreret del af det virksomhedsrettede arbejde. Beskæftigelsesregionens jobrotationskoordinatorer understøtter fortsat etableringen bl.a. via afvikling af regionale og lokale netværksmøder, virksomhedsbesøg i samarbejde med jobcentrene, rådgivning og sparring. Jobcentrene har de seneste måneder meldt om en stigende interesse fra erhvervslivet for jobrotation også fra private arbejdsgivere. Mange har nu hørt om ordningen og vil gerne undersøge mulighederne med jobrotation for deres virksomheder. Med henblik på at følge udviklingen i etableringen af projekterne nøje indførte Beskæftigelsesregionen i efteråret en månedlig indrapportering. De positive tilbagemeldinger fra jobcentrene afspejles også i indrapporteringen af konkrete jobrotationsprojekter. Alene fra 1. februar til 1. marts er antallet af igangværende projekter steget fra 123 til 169 projekter. Også andelen af private projekter er stigende fra 41 projekter i januar til 60 projekter i februar. Samlet status fremgår af bilaget. Status. Beskæftigelsesregionen indstiller, at rådet tager orienteringen til efterretning Orienteringen blev taget til efterretning.

11 11 Pkt. 3.c: Beskæftigelses- og ledighedsudviklingen i Syddanmark Til orientering Journal nr /hfp Der er stadig modsatrettede signaler i udviklingen af situationen på arbejdsmarkedet og i økonomien i Danmark. Udgangen af 2012 var ikke den mest positive, men senest ses mere positive tendenser. Medio februar offentliggjorde Danmarks Statistik AKU-ledighedstal for 4. kvartal 2012 for Danmark, der viste en positiv udvikling med et fald på og den laveste ledighed i 3 år, men det blev desværre ikke fulgt op af indikatoren for beskæftigelsen, den såkaldte lønmodtagerbeskæftigelse, der blev offentliggjort dagen efter AKU-undersøgelsen. I bilaget Beskæftigelses- og ledighedsudviklingen i Syddanmark belyses den aktuelle udvikling i beskæftigelsen, ledigheden og antal stillingsopslag på jobnet.dk for Syddanmark. Det er muligt at følge den aktuelle beskæftigelses- og ledighedsudvikling frem til henholdsvis september og oktober Statusnotat Beskæftigelses- og ledighedsudviklingen i Syddanmark Primo marts Beskæftigelsesregionen indstiller, at rådet tager orienteringen til efterretning Orienteringen blev taget til efterretning.

12 12 Pkt. 3.d: Katalog over jobrettede kurser Til orientering Journal nr /cbn/uch I aftalen Stærkere ud af krisen Bekæmpelse af langtidsledighed om bekæmpelse af langtidsledighed peges på et behov for at synliggøre mulighederne for målrettet opkvalificering. Beskæftigelsesregionerne har som i 2011 og 2012 udviklet et katalog, som gælder for et år over kurser inden for områder med gode og rigtigt gode beskæftigelsesmuligheder inden for forskellige brancheområder. Kataloget er ikke en fyldestgørende opgørelse af det samlede kursusudbud. Kataloget skal anvendes af jobcentrene og øvrige aktører i planlægningen af den aktive beskæftigelsesindsats og i den konkrete sagsbehandling. Kataloget kan ses på følgende link: Kataloget er udarbejdet på baggrund af den aktuelle arbejdsmarkedsbalance. Beskæftigelsesregion Syddanmark har i samarbejde med de fire VEU-Centre i Syddanmark gennemført en høring hos regionens uddannelsesudbydere, jobcentre, a-kasser og brancheorganisationer. Herefter har regionen udarbejdet kataloget med information om bl.a. kursernes indhold, jobsigte, målgrupper, start- og sluttidspunkt, kontaktadresser og pris. Kataloget omfatter kun ordinære uddannelser, dvs.: 1) der skal være tale om en uddannelse, som har hjemmel i lov, 2) der skal være tale om en uddannelse, som udbydes generelt til alle, 3) som hovedregel skal uddannelsen være direkte rettet mod beskæftigelse på arbejdsmarkedet. Intet Beskæftigelsesregionen indstiller, at rådet tager kataloget til efterretning. Orienteringen blev taget til efterretning.

13 13 Pkt. 3.e: Arbejdsmarkedsoverblik og rekruttering fordelt på arbejdskraftoplande Til orientering Journal nr /hfp Arbejdsmarkedsbalancen viser et lille fald i antallet af stillingsbetegnelser placeret i mindre gode jobmuligheder og en stigning i antallet placeret på gode og rigtig gode jobmuligheder i forhold til den foregående balance. Konkret er 536 ud af 861 stillingsbetegnelser på gode eller rigtigt gode, hvilket svarer til 62 pct. af alle stillingsbetegnelserne. Arbejdsmarkeds-balancen viser også, at de syddanske virksomheder har oplevet lidt flere forgæves rekrutteringer. Antallet af forgæves rekrutteringer er på stillinger. Det er en stigning på 31 pct. i forhold til samme periode sidste år og på samme niveau som på landsplan. Beskæftigelsesregionens fremskrivninger viser, at beskæftigelsen ventes at vise et mindre fald i 2012 på og i 2013, men forventningen er, at en vending vil ske ind i 2. halvår Ultimo 2013 ventes beskæftigelsen dog at være på (4. kvt. 2012). Det er et fald på godt 850 personer i forhold til I 2014 ventes beskæftigelsen at stige med personer og være på personer. Ledigheden forventes at være svagt faldende i 2013 og Det betyder, at bruttoledigheden forventes at være på i 4. kvartal 2012 og falde til i 4. kvartal 2013 og i 4. kvartal I forlængelse af offentliggørelsen af Arbejdsmarkedsbalancen udarbejder Beskæftigelses-regionen to publikationer, der giver et hurtigt overblik over situationen på det syddanske arbejdsmarked. Det drejer sig om Arbejdsmarkedsoverblik, der belyser de overordnede resultater af Arbejdsmarkedsbalancen og desuden omfatter Beskæftigelsesregionens fremskrivninger for udviklingen i beskæftigelse og ledighed for de kommende 2 år. Publikationen Rekruttering i Syddanmark og 4 arbejdskraftoplande belyser mere nærgående resultaterne af Arbejdsmarkedsbalancen for foråret 2013 og dermed situationen for de forskellige fagområder på det syddanske arbejdsmarked. Blandt andet belyses rekrutteringssituationen i Syddanmark og de fire arbejdskraftoplande Fyn, Trekantområdet, Sydvestjylland og Grænselandet. Rekruttering i Syddanmark og 4 arbejdskraftoplande Arbejdsmarkedsoverblik i Syddanmark, 1. halvår 2013 Beskæftigelsesregionen indstiller, at rådet tager orienteringen til efterretning Orienteringen blev taget til efterretning.

14 14 Pkt. 3.f: Nye puljemidler for 2013 Til orientering Journal nr /jsc/uch Varslingspulje 2013 Den udmeldte bevilling til varslingspuljen 2013 er på kr ,-. Varslingspuljen er på nuværende tidspunkt anvendt på 4 varslingssager. Den supplerende varslingspulje 2013 Den udmeldte bevilling til den supplerende varslingspulje 2013 er på kr ,-. Den supplerende varslingspulje er på nuværende tidspunkt anvendt på 4 varslingssager. Beskæftigelsesrettede aktiviteter 2013 Den udmeldte bevilling til beskæftigelsesrettede aktiviteter 2013 er på kr ,-. Pulje til jobrettet opkvalificering af langtidsledige 2013 Der er på landsplan afsat 31,3 mio. kr. til finansiering af den regionale pulje til jobrettet opkvalificering af langtidsledige. Beskæftigelsesregion Syddanmarks andel er kr På baggrund af aftale om særlig indsats for ledige, som risikerer at opbruge deres ret til dagpenge (Akutpakken) er det blevet besluttet, at beskæftigelsesregionerne skal iværksætte en ny telefonkampagne, der skal understøtte jobcentrenes virksomheds-kontakt. I forlængelse heraf skal kr ,- af bevillingen i 2013 øremærkes til dette formål. Oversigt over tilsagn og forbrug på varslingspuljen 2013 og den supplerende varslings-pulje 2013 Beskæftigelsesregionen indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning Orienteringen blev taget til efterretning.

15 15 Pkt. 3.g: Status på udrulningen af førtidspensions og fleksjobreform Journal nr /xxx/uch Til orientering 1. januar 2013 trådte den nye reform af førtidspension og fleksjob i kraft. Alle kommuner har etableret rehabiliteringsteams, som reformen foreskriver. Kommunerne læner sig i høj grad op ad de erfaringer, de har erhvervet sig i Brug for alle. Det gælder, både hvad angår logistikken i at gennemføre samtaler i rehabiliteringsteamet, sammensætningen af teamet, samt de relationer man har skabt på tværs af forvaltningsområder i kommunen. Reformen betyder en gennemgribende forandring af indsatsen over for de svageste målgrupper i kommunerne. Det betyder, at implementeringen af reformen er en løbende proces, hvor kommunerne bliver udfordret på indsatser og tilgange over for borgerne. Men det betyder også, at kommunens medarbejdere skal have nye kompetencer i spil. Beskæftigelsesregionen er derfor involveret i 3 kursusaktiviteter i forbindelse med reformen, hvoraf to gennemføres af konsulentfirmaet M-ploy. Det sidste kursus har Beskæftigelsesregionen gennemført i samarbejde med Region Syddanmark/overlæge Kenneth Kibsgaard, Region Midtjylland. Pr. 1. juli skal Region Syddanmark stille en klinisk funktion samt sundhedskoordinatorer til rådighed for kommunerne. Forhandlingerne om ovenstående funktioner er påbegyndt. Beskæftigelsesregionen understøtter de forskellige processer og indgår i arbejdsgrupper. Kurser: 1. Workshops vedr. arbejdet i rehabiliteringsteamet. Workshops i alle kommuner med deltagelse på tværs af forvaltningerne (M-ploy). 2. Opfølgning på ressourceforløb og rehabiliteringsplanen. 6 kurser fordelt i regionen med deltagelse af medarbejdere på tværs i kommunen (M-ploy). 3. Kursus vedr. det nye samarbejde med Region Syddanmark vedr. bl.a. klinisk funktion med deltagelse af medarbejdere på tværs i kommunen (BR-Syddanmark). De tre kursusaktiviteter er en del af første fase af kursusaktiviteter ifm. reformen. Der planlægges i efteråret 2013 og ind i 2014 anden fase af kursusaktiviteter, der vil tilgodese de behov, der er i kommunerne. Derudover vil Beskæftigelsesregionen afholde en temadag i april 2013 med fokus på de udsatte grupper i føp-/fleksreformen, sygedagpengereformen og kontanthjælpsreformen. Intet. Beskæftigelsesregionen indstiller, at rådet tager orienteringen til efterretning. Orienteringen blev taget til efterretning.

16 16 Pkt. 3.h: Udspil til en sygedagpengereform Orientering Journal nr /GKB/uch Den 7. februar 2013 offentliggjorde Regeringen et udspil til en sygedagpengereform. Regeringen foreslår en ny sygedagpengemodel: Alle sygemeldte, der opfylder betingelserne for at få forlænget deres sygedagpenge efter de nuværende syv forlængelsesregler, bliver ikke påvirket. De vil fortsat modtage sygedagpenge med uændret sats. Alle sygemeldte skal fremover have revurderet deres sag efter seks måneder. Sygemeldte, der i dag ikke opfylder betingelserne for at få forlænget deres sygedagpenge, starter på det tidspunkt i et ressourceforløb, hvor de er sikret forsørgelse. Indsatsen i ressourceforløbet bliver tilrettelagt individuelt og indeholder en helhedsorienteret indsats med beskæftigelsesrettede, uddannelsesrettede, sociale og sundhedsmæssige tilbud til at få afklaret sygdomsforløbet og vejen tilbage til arbejde. Under hele forløbet modtager man som sygemeldt en ydelse, der i niveau svarer til kontanthjælpen. Ydelsen er ikke afhængig af formue eller ægtefællens indkomst. En ny særlig forlængelsesregel for alvorligt syge borgere med livstruende sygdomme, hvor de bliver sikret sygedagpenge under hele sygdomsforløbet. Regeringen indkalder herefter partierne i Folketinget til forhandlinger med udgangspunkt i regeringens løsningsmodel. Pressemeddelelse, faktaark mv. kan se på Intet Beskæftigelsesregionen indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Orienteringen blev taget til efterretning.

17 17 Pkt. 3.i: Udspil til en kontanthjælpsreform Orientering Journal nr /gkb/uch Udspillet til en kontanthjælpsreform Alle kan gøre nytte blev offentliggjort den 25. februar Hovedelementerne i Regeringens udspil er følgende: Unge under 30 år uden uddannelse skal ikke længere være en del af kontanthjælpssystemet. De skal i stedet have ret og pligt til uddannelse. De får en ny ydelse uddannelseshjælp på niveau med SU. Unge, der ikke er klar til at gå i gang med en uddannelse, opretholder samme ydelse som i dag, når de deltager i aktive tilbud, der kan bringe dem tættere på målet om uddannelse. Alle bliver mødt med klare krav og forventninger. De, der kan, skal arbejde for deres ydelse og bidrage til fællesskabet i nyttejob. Alle skal have en indsats. Ingen bliver overladt til sig selv. Det såkaldte matchsystem bliver afskaffet og erstattet af en individuel indsats med udgangspunkt i den enkeltes kompetencer og konkrete udfordringer. Enlige forsørgere og unge mødre skal have særlig støtte og økonomisk hjælp til at komme i uddannelse. Samlevende får gensidig forsørgerpligt, så kontanthjælpssystemet afspejler de moderne samlivsformer og familiemønstre. I dag gælder forsørgerpligten kun, hvis man er gift. Regeringen indkalder herefter partierne i Folketinget til forhandlinger med udgangspunkt i regeringens udspil Alle kan gøre nytte. Pressemeddelelse, faktaark mv. kan se på Intet Beskæftigelsesregionen indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Orienteringen blev taget til efterretning.

18

Referat. fra. møde i Beskæftigelsesrådet. tirsdag den 30. oktober 2012 kl. 9.00

Referat. fra. møde i Beskæftigelsesrådet. tirsdag den 30. oktober 2012 kl. 9.00 1 Beskæftigelsesregion Syddanmark Referat fra møde i Beskæftigelsesrådet kl. 9.00 efter Strategiseminaret på Hotel Radisson Blu H.C. Andersen, Claus Bergs Gade 7, 5000 Odense C 2 I mødet deltog: DA, SALA

Læs mere

Referat. møde i Beskæftigelsesrådet. fra. tirsdag den 22. oktober 2013 kl på Comwell Middelfart a-s, Karensmindevej 3, 5500 Middelfart

Referat. møde i Beskæftigelsesrådet. fra. tirsdag den 22. oktober 2013 kl på Comwell Middelfart a-s, Karensmindevej 3, 5500 Middelfart 1 Beskæftigelsesregion Syddanmark fra møde i Beskæftigelsesrådet tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 9.00 på Comwell Middelfart a-s, Karensmindevej 3, 5500 Middelfart I mødet deltog: DA, SALA og Lederne Ib

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mandag den 23. november 2015 kl. 9.00-10.00 på Hotel Gl. Avernæs, Helnæsvej 9, 5631 Ebberup (i forbindelse med rådets strategiseminar) Deltagere: Jan

Læs mere

Referat. møde i Beskæftigelsesrådet. fra. torsdag den 29. august 2013 kl i rådssalen. Dannebrogsgade 3, Odense C

Referat. møde i Beskæftigelsesrådet. fra. torsdag den 29. august 2013 kl i rådssalen. Dannebrogsgade 3, Odense C Beskæftigelsesregion Syddanmark fra møde i Beskæftigelsesrådet torsdag den 29. august 2013 kl.13.00 i rådssalen Dannebrogsgade 3, 2. 5000 Odense C I mødet deltog: DA, SALA og Lederne Ib Haahr Christian

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING. kvt. Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal fokus

Læs mere

Dagsorden. Velkommen til Nordfyns nye lokale beskæftigelsesråd kort præsentation af de enkelte medlemmer.

Dagsorden. Velkommen til Nordfyns nye lokale beskæftigelsesråd kort præsentation af de enkelte medlemmer. N o r d f y n Mødedato: Mandag den 25. august 2014 Vesterled 8 5471 Søndersø Tel +45 64 82 82 30 Fax +45 64 82 82 40 Møde i Det lokale Beskæftigelsesråd Journal nr. 20140825 www.nordfynskommune.dk Ref.

Læs mere

Dagsorden til Beskæftigelsesrådets møde den 23. februar 2012, kl. 13.00 frokost fra kl. 12.30

Dagsorden til Beskæftigelsesrådets møde den 23. februar 2012, kl. 13.00 frokost fra kl. 12.30 Dagsorden til Beskæftigelsesrådets møde den 23. februar 2012, kl. 13.00 frokost fra kl. 12.30 Tema 1: Arbejdsstyrkeanalysen og Fremkom 2 Oplæg Lars Pilgaard, Beskæftigelsesregion Nordjylland 2 Dagsorden:

Læs mere

Referat. møde i Beskæftigelsesrådet. fra. torsdag den 6. september 2012 kl i rådssalen. Dannebrogsgade 3, Odense C

Referat. møde i Beskæftigelsesrådet. fra. torsdag den 6. september 2012 kl i rådssalen. Dannebrogsgade 3, Odense C 1 Beskæftigelsesregion Syddanmark Referat fra møde i Beskæftigelsesrådet kl.13.00 i rådssalen Dannebrogsgade 3, 2. 5000 Odense C 2 I mødet deltog: DA, SALA og Lederne Ib Haahr Christian Schultz Annette

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

Referat fra LBR møde den 12. november 2012 kl i Jobcenter Struer

Referat fra LBR møde den 12. november 2012 kl i Jobcenter Struer Referat fra LBR møde den 12. november 2012 kl. 14.00 - i Jobcenter Struer Afbud: Helle Toftgaard, Olga Tækker, John Nielsen, Lisbeth Madsen og Per Hesselberg 1) Orientering a) Ledelsesrapport Ledelsesrapporten

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Beskæftigelses og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING. kvartal 01 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune 1 I denne rapport sættes

Læs mere

Referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

Referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 12. marts 2013 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 214, Mødelokale Medlemmer: Brian Franklin, Allan Andersen, Arne Hansen, Carsten

Læs mere

Åben. ERHVERVS-, VÆKST- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2

Åben. ERHVERVS-, VÆKST- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2 Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 2 Mødedato Onsdag den 5. februar 2014 Mødetidspunkt Kl. 13.00 Medlemmer Fra forvaltningen Jens Bruhn (A), Kenneth Birkholm (C),

Læs mere

Resultatrevision for 2013 Jobcenter Rebild

Resultatrevision for 2013 Jobcenter Rebild Resultatrevision for 2013 Jobcenter Rebild Marts 2014 1 Resultatrevisionen har været i høring i Beskæftigelsesregionen og høringssvaret er vedlagt. Resultatrevisionen har ligeledes været i høring i Det

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 09. juni 2011 Mødetidspunkt: 18:00 Møde afsluttet: 21:01 Mødelokale: Medlemmer: Fravær med afbud: Poppelgården Kenneth F. Christensen, Carsten Jelund, Katrine Høybye Frederiksen,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Referat af RBR-møde den 23. september 2013. Beskæftigelsesrådet Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Referat af RBR-møde den 23. september 2013. Beskæftigelsesrådet Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland 1. Godkendelse af dagsorden Det indstilles, at dagsorden godkendes. Beslutning Formanden gav indledningsvist ordet til regionsdirektør Kasper Kyed, der stopper pr. 1. januar 2014 for at varetage opgaven

Læs mere

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den 19.08.2013 kl. 16:00 i Køge Rådhus, Byrådsstue Peter Huitfeldt

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den 19.08.2013 kl. 16:00 i Køge Rådhus, Byrådsstue Peter Huitfeldt Referat af Beskæftigelsesråds møde den 19.08.2013 kl. 16:00 i Køge Rådhus, Byrådsstue Peter Huitfeldt Tilstedeværende: Annie Bendtsen Bent Munk Jensen Birthe Jensen Vibeke Hansen Henning Kofod Jorry Højer

Læs mere

Åben. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2 Stationsvej 36 3460 Birkerød

Åben. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2 Stationsvej 36 3460 Birkerød Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 2 Stationsvej 36 3460 Birkerød Mødedato Mandag den 6. maj 2013 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Fra forvaltningen Til stede Benny

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Fyn. AMK-Syd 10-03-2016

Status på reformer og indsats RAR Fyn. AMK-Syd 10-03-2016 Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd 10-03-2016 Marts 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

Når en virksomhed afskediger medarbejdere i større omfang, bliver den omfattet af varslingslovens regler.

Når en virksomhed afskediger medarbejdere i større omfang, bliver den omfattet af varslingslovens regler. Information til jobcentre: Varslingssager Når en virksomhed afskediger medarbejdere i større omfang, bliver den omfattet af varslingslovens regler. Ansvaret for indsatsen er delt mellem landets jobcentre

Læs mere

Åbent møde for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 23. oktober 2012 kl. 08:00 i Lokale SDP V. Boulevard 7 9600 Aars

Åbent møde for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 23. oktober 2012 kl. 08:00 i Lokale SDP V. Boulevard 7 9600 Aars Åbent møde for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 23. oktober 2012 kl. 08:00 i Lokale SDP V. Boulevard 7 9600 Aars Indholdsfortegnelse 038. Godkendelse af dagsorden... 71 039. Godkendelse af referat...

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Mødelokale D2 Torsdag 06.12.2012 kl. 16:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Dialogmøde mellem det Regionale Beskæftigelsesråd og det Lokale Beskæftigelsesråd.

Læs mere

Implementering af beskæftigelsesreformen

Implementering af beskæftigelsesreformen Den 18. september 2015 Implementering af beskæftigelsesreformen Regeringen indgik den 18. juni 2014 forlig med Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti om en reform af den aktive beskæftigelsesindsats

Læs mere

Dagsorden til Beskæftigelsesrådets møde den 31. maj 2012, kl. 12.30 Frokost fra kl. 12.30

Dagsorden til Beskæftigelsesrådets møde den 31. maj 2012, kl. 12.30 Frokost fra kl. 12.30 Dagsorden til Beskæftigelsesrådets møde den 31. maj 2012, kl. 12.30 Frokost fra kl. 12.30 Bemærk, at mødet afholdes på Aalborg Handelsskole, Langagervej 16, lokale 25, 9220 Aalborg Øst Tema: Skolepraktik,

Læs mere

Dagsorden Svendborg Lokale Beskæftigelsesråd's møde Onsdag den 31-10-2012 Kl. 15:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, indgang G, 3.

Dagsorden Svendborg Lokale Beskæftigelsesråd's møde Onsdag den 31-10-2012 Kl. 15:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, indgang G, 3. Dagsorden Svendborg Lokale Beskæftigelsesråd's møde Onsdag den 31-10-2012 Kl. 15:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, indgang G, 3. sal Deltagere: Rita Andreasen, Solveig Christensen, Anne Marie Gamtofte,

Læs mere

AMK-Syd 19-01-2016. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd 19-01-2016. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 19-01-2016 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Januar 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

Lokalt Beskæftigelses Råd

Lokalt Beskæftigelses Råd Lokalt Beskæftigelses Råd Referat fra møde Tirsdag den 26. august 2014 kl. 16.00 i F 7, Frederikssund Mødet slut kl. 17.50 MØDEDELTAGERE Ole Søbæk (C) Annette Kobberup Stougaard Erik Jørgensen Jan Olsen

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ODENSE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ODENSE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ODENSE KOMMUNE Til Social- og arbejdsmarkedsudvalg og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Odense Kommune I denne rapport sættes der

Læs mere

Notat vedr. reform af sygedagpengesystemet

Notat vedr. reform af sygedagpengesystemet Notat vedr. reform af sygedagpengesystemet Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance har den 18. december 2013 indgået aftale om en reform af sygedagpengesystemet

Læs mere

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Sydjylland

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Sydjylland Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Sydjylland Juni 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Egedal

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Egedal Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Egedal Januar 2016 Indhold Denne rapport er udarbejdet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og indeholder en status på de beskæftigelsespolitiske

Læs mere

Nyt fra Organisationsservice Til FTF-A s faglige organisationer

Nyt fra Organisationsservice Til FTF-A s faglige organisationer Nyt fra Organisationsservice Til FTF-A s faglige organisationer December 2014 Læs i dette nyhedsbrev om: FTF-A har fået ny formand FTF-A deltager på Folkemødet 2015 Fortsat pladser på FTF-A temadage Kollektiv

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvt. 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

Virksomhedsplan 2014 for Det Lokale Beskæftigelsesråd i Helsingør Kommune

Virksomhedsplan 2014 for Det Lokale Beskæftigelsesråd i Helsingør Kommune Virksomhedsplan 2014 for Det Lokale Beskæftigelsesråd i Helsingør Kommune 1/7 Indholdsfortegnelse: Indledning Side 3 Om LBR Side 3 Ministerens fire overordnede mål Side 4 Anvendelse af puljemidler Side

Læs mere

Måned statistik til Job og Arbejdsmarkedsudvalget

Måned statistik til Job og Arbejdsmarkedsudvalget Måned statistik til Job og Arbejdsmarkedsudvalget for oktober måned 2012 Der er i oktober sket en stigning i antallet af borgere i Assens kommune der modtager midlertidig offentlig forsørgelse. Dette gælder

Læs mere

REFERAT AF. Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. 22. november 2016 kl På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg

REFERAT AF. Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. 22. november 2016 kl På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg REFERAT AF Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 22. november 2016 kl. 13.00-19.00 På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan Steffensen, Kent

Læs mere

2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2015. 2.1. Beskæftigelsesministerens mål for 2015

2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2015. 2.1. Beskæftigelsesministerens mål for 2015 Skabelon for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2015 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2015 Kommunen skal i 2014 udarbejde en beskæftigelsesplan for 2015 1. Beskæftigelsesplanen er kommunens

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-2-14 Dato:10.3.2014. Notat om indsatsen for aktivitetsparate

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-2-14 Dato:10.3.2014. Notat om indsatsen for aktivitetsparate Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-2-14 Dato:10.3.2014 Notat om indsatsen for aktivitetsparate Udfordring Det er et mål for beskæftigelsesområdet at hjælpe

Læs mere

Program. kl. 12.45 - ca. 15.30

Program. kl. 12.45 - ca. 15.30 Program kl. 12.45 - ca. 15.30 Velkomst Jobcentrenes samspil med Beskæftigelsesregionen - analyse og drøftelser v/niels Kristoffersen, Mploy Status for den beskæftigelsespolitiske udvikling v/karl Schmidt

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget 1 i hele 1.000 kr. Borgerservice BF 2014 B0 2015 B0 2016 B0 2017 05.46 Tilbud til udlændinge 4.077 4.077 4.077 4.077 61 Kontanthjælp til udlændinge 4.077 4.077 4.077 4.077 65 Repatriering 0 0 0 0 05.57

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 02. december 2010 Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Medlemmer: Kystagerparken, Multihuset Kenneth F. Christensen, Carsten Jelund, Katrine Høybye Frederiksen, Susanne Brixum, Annette

Læs mere

Notat. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens

Notat. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens 2010k3 2010k4 2011k1 2011k2 2011k3 2011k4 2012k1 2012k2 2012k3 2012k4 2013k1 2013k2 2013k3 2013k4* Notat Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Reform af sygedagpengesystemet

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 21-09-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-14, Østergade 48 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Helge Gellert Fraværende: Allan Emiliussen

Læs mere

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune Notat Side 1 af 7 Til Til Kopi til Beskæftigelsesudvalget Orientering Orientering om sygedagpengereformen og implementering i Aarhus Kommune 1. Baggrund Den 11. juni 2014 vedtog Folketinget en reform af

Læs mere

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET den 04.12.2012 i Alkoholbehandlingen Skolebakken 137, Esbjerg SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Opfølgning på Jobcentrets indsats. Beskæftigelsesregionens opfølgningsrapport

Læs mere

Notat om akutpakke, akutjob, antal afmeldte. phonerkampagnen og den særlige uddannelsesordning.

Notat om akutpakke, akutjob, antal afmeldte. phonerkampagnen og den særlige uddannelsesordning. Notat om akutpakke, akutjob, antal afmeldte. phonerkampagnen og den særlige uddannelsesordning. Regeringen og de centrale aktører på det danske arbejdsmarked indgik i august 2012 en aftale om akut og massivt

Læs mere

Ekspertgruppen om udredning af den aktive beskæftigelses indsats. Veje til job. en arbejdsmarkeds indsats med mening

Ekspertgruppen om udredning af den aktive beskæftigelses indsats. Veje til job. en arbejdsmarkeds indsats med mening Ekspertgruppen om udredning af den aktive beskæftigelses indsats Veje til job en arbejdsmarkeds indsats med mening Februar 2014 Titel: Ekspertgruppen om udredning af den aktive beskæftigelses indsats Veje

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2015

Beskæftigelsesplan 2015 Beskæftigelsesplan 2015 Indledning Beskæftigelsesplanens opbygning Kapitel 1 opstiller målsætningerne for beskæftigelsesindsatsen i 2015. Mål 1 4 er beskæftigelsesministerens udmeldte mål, som er obligatoriske

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget Beslutningsprotokol

Arbejdsmarkedsudvalget Beslutningsprotokol Arbejdsmarkedsudvalget Beslutningsprotokol 19-02-2014 11:00 Skanderborg Park, Skovsvinget 10, 8660 Skanderborg Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk

Læs mere

INDBYDELSE. Udfordringer i beskæftigelsespolitikken hvad gør vi lige nu. Vi byder velkommen til Beskæftigelsesrådets forårskonference

INDBYDELSE. Udfordringer i beskæftigelsespolitikken hvad gør vi lige nu. Vi byder velkommen til Beskæftigelsesrådets forårskonference INDBYDELSE Vi byder velkommen til Beskæftigelsesrådets forårskonference Udfordringer i beskæftigelsespolitikken hvad gør vi lige nu Beskæftigelsesregion Syddanmark Det regionale Beskæftigelsesråd i Syddanmark

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Sidenr. 1 Protokol Mødedato: 9. februar 2011 Mødetidspunkt: 13:00 Sluttidspunkt: 16:00 Mødelokale: Fraværende: Udvalgsværelset, Nicolaiplads 6, 4. etage Erik Lund, Christian Kloppenborg-Skrumsager GODKENDELSE

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget's møde Onsdag den 10-10-2012 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3

Referat Arbejdsmarkedsudvalget's møde Onsdag den 10-10-2012 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Referat Arbejdsmarkedsudvalget's møde Onsdag den 10-10-2012 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Grete Schødts, Bente Bondebjerg, Bo Hansen, Christian Kaastrup, Jesper Ullemose, Lærke Jensen Afbud: Jeppe

Læs mere

Mandag den 11. november 2013 kl til 9.45

Mandag den 11. november 2013 kl til 9.45 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 30 - referat Det Lokale Beskæftigelsesråd holder møde Mandag den 11. november 2013 kl. 8.30 til 9.45 på Allerød Rådhus, Bjarkesvej 2, 3450 Allerød i lokale F. (Ring tlf. 22 47

Læs mere

2. Godkendelse og opfølgning på referat fra LBR-mødet den 3. december 2013

2. Godkendelse og opfølgning på referat fra LBR-mødet den 3. december 2013 R e f e r a t Indholdsfortegnelse Dagsorden for Møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd og dialogmøde med BEU Mødedato 25. marts 2014 Mødetid Kl. 11.00-14.00 Mødested Mødelokale 1 Ringkøbing Rådhus Fraværende:

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 8. april 2014 Mødetidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders

Læs mere

DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD ÅBEN DAGSORDEN. Økonomisk status for LBR s bevilling til særlige initiativer (bilag vedlægges)

DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD ÅBEN DAGSORDEN. Økonomisk status for LBR s bevilling til særlige initiativer (bilag vedlægges) DET LOKALE afholder møde torsdag den kl. 14.00 i Jobcenter Vejens mødelokale Rådhuspassagen 8, 2. sal i Vejen Fraværende med anmeldt forfald: Marianne Pedersen Henry Johannsen deltog som suppleant Hans

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Mødetidspunkt 17-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 17-08-2015

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 25. august 2015 Mødetidspunkt: 15:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 211, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 07. februar 2013 Mødetidspunkt: 18:20 Møde afsluttet: 21:39 Særlige forhold: Mødelokale: Medlemmer: Susanne Brixum deltog fra kl. 18:44 under punkt 2. Sollentuna II Mødet bliver

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget Beslutningsprotokol

Arbejdsmarkedsudvalget Beslutningsprotokol Arbejdsmarkedsudvalget sprotokol 01-09-2014 13:00 Ungeguiden - Kejlstrupvej 85 Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse 1 [Offentlig]

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Budgetforslag 2016 Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget 2016 p/l 1000. kr Regnskab 2014 Budget 2015 Budgetforslag 2016 Forsørgelse: Budgetgaranti ikke rammebelagt: Kontanthjælp til udlændinge

Læs mere

LO, FTF og DA s forslag til rammer for de nye Regionale Arbejdsmarkedsråd

LO, FTF og DA s forslag til rammer for de nye Regionale Arbejdsmarkedsråd Den 29. august 2014 LO, FTF og DA s forslag til rammer for de nye Regionale Arbejdsmarkedsråd DA, LO og FTF er enige om nedenstående rammer for de regionale arbejdsmarkedsråd, som etableres pr. 1. januar

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget arbejdsplan for 2013

Arbejdsmarkedsudvalget arbejdsplan for 2013 Norddjurs Kommune Den 6. maj 2013 KS Arbejdsmarkedsudvalget arbejdsplan for 2013 Onsdag den 23. januar 2013, kl. 14.00-17.00 AOF`s sprogskole, Korsgade 22, 1., Grenaa Dialogmøde med integrationsrådet kl.

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget arbejdsplan for 2013

Arbejdsmarkedsudvalget arbejdsplan for 2013 Norddjurs Kommune Den 10. oktober 2013 KS Arbejdsmarkedsudvalget arbejdsplan for 2013 Onsdag den 23. januar 2013, kl. 14.00-17.00 AOF`s sprogskole, Korsgade 22, 1., Grenaa Dialogmøde med integrationsrådet

Læs mere

Lokal udmøntning af LBR-strategien. for nytteindsats

Lokal udmøntning af LBR-strategien. for nytteindsats Lokal udmøntning af LBR-strategien for nytteindsats Indholdsfortegnelse sidetal 1. Formål 3 2. Målgrupper 4 3. Varighed og tilbud 5 4. LBR s opgave og arbejde med nytteindsatsen 6 5. Tillidsrepræsentanternes

Læs mere

Åbent Referat. til. Udvalget for Arbejdsmarked og Integration

Åbent Referat. til. Udvalget for Arbejdsmarked og Integration Åbent Referat til Mødedato: Onsdag den 9. oktober 2013 Mødetidspunkt: 8:15-10:15 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Møderum 3, Jobcentret Thyge Nielsen, Kjeld Anker Espersen, Arne Haahr Hansen,

Læs mere

Resultatrapport 3/2015

Resultatrapport 3/2015 November Resultatrapport 3/ Kvartalvis effektopfølgning på arbejdsmarkedsområdet Hermed følger nummer tre af de kvartalvise effektopfølgninger på arbejdsmarkedsområdet for. Resultatrapporten giver en status

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd BESLUTNINGSPROTOKOL

Det Lokale Beskæftigelsesråd BESLUTNINGSPROTOKOL Det Lokale Beskæftigelsesråd Sted: Mødelokale 19 (101) Dato: Tirsdag den 18. juni 2013 Start kl.: 12:00 Slut kl.: 16:00 BESLUTNINGSPROTOKOL Medlemmer: John Saaby Jensen, formand Torben Nielsen, DA Vakant,

Læs mere

Referat fra møde i det lokale beskæftigelsesråd.

Referat fra møde i det lokale beskæftigelsesråd. Referat fra møde i det lokale beskæftigelsesråd. Mødedato 27. november 2006 Starttidspunkt 14:00 Sluttidspunkt: 16:20 Mødested og lokale Rønnede Rådhus - kantinen Afbud: Tom H. Thomsen. Suppleant Søren

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Referat fra ordinært møde 23-04-2013 Tirsdag 23.04.2013 kl. 7:30 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Nyttejob 3 Seniorjob i Hørsholm Kommune

Læs mere

Resultatrevision 2012 for Guldborgsund Kommune

Resultatrevision 2012 for Guldborgsund Kommune Unge under 30 år Dec 2011 1.327 2 0-12 1 Guldborgsund Resultatrevision 2012 for Guldborgsund Kommune Ifølge Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats skal de ansvarlige for beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Stabsmedarbejdernetværk

Stabsmedarbejdernetværk Stabsmedarbejdernetværk - 4. februar 2014 v. Sekretariatschef Vagn Jensen, Overvågning af arbejdsmarkedet Beskæftigelsesregionen overvåger løbende det syddanske arbejdsmarked Hvad har vi nu: Arbejdsmarkedsbalance

Læs mere

Hvad sker der lige nu i beskæftigelsespolitikken? - Virksomhedsindsatsens placering og rolle i indsatsen

Hvad sker der lige nu i beskæftigelsespolitikken? - Virksomhedsindsatsens placering og rolle i indsatsen Hvad sker der lige nu i beskæftigelsespolitikken? - Virksomhedsindsatsens placering og rolle i indsatsen Perspektiver i virksomhedsindsatsen Virksomhedsindsats, det ordinære arbejdsmarked og beskæftigelsespolitikken

Læs mere

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET den 05.03.2013 i Borgmesterens Mødelokale Afbud Charlotte Bøgelund Thomsen (F) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Pavillon Darumvej... 4 3 Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 16-03-2009 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Ingen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 19. maj 2015 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders Krantz,

Læs mere

Flow SDP-sag. Uge 5 (i job) Oplysningsskema modtages. Minimum hver 4. uge Opfølgning med fokus på fortsat berettigelse mål & progression

Flow SDP-sag. Uge 5 (i job) Oplysningsskema modtages. Minimum hver 4. uge Opfølgning med fokus på fortsat berettigelse mål & progression Flow SDP-sag Forebyggende indsats Borger melder sig syg KATEGORI 1 Brev til borger om raskmelding (partshøring) Brev til arbejdsgiver Uge 3 (ledige) Liste over sygemeldte sendes til Jobindsats Uge 5 (i

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016-2020. Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning

Beskæftigelsesplan 2016-2020. Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning Beskæftigelsesplan 2016-2020 Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning Indhold Indhold... 2 1 Indledning... 3 2 Københavns Vision 2020... 3 3 Ministermål 2016... 4 4 Status, udfordringer

Læs mere

Notat. Borger & Arbejdsmarked Jobservice

Notat. Borger & Arbejdsmarked Jobservice Exnersgade 33. 6700 Esbjerg Dato 24. oktober 2012 Sagsbehandler Frank Sørensen Notat Den 31. august 2012 indgik regeringen sammen med LO, DA, AC, FTF, KL og A-kassernes Samvirke en aftale om særlig indsats

Læs mere

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 28.10.13. Aarhus Kommune

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 28.10.13. Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Den 28.10.13 Implementering af kontanthjælpsreformen Omsætning af kontanthjælpsreformen i Aarhus Kommunes Beskæftigelsesforvaltning.

Læs mere

ISSN 2246-171X. Analyserapport 2013

ISSN 2246-171X. Analyserapport 2013 ISSN 2246-171X 2013 Analyserapport 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD...1 DEN BESKÆFTIGELSESPOLITISKE INDSATS I 2015...2 TO OVERLIGGERE FOR INDSATSEN I 2015...2 DE BESKÆFTIGELSESPOLITISKE MÅL I 2015...2 MINISTERENS

Læs mere

Det lokale beskæftigelsesråd

Det lokale beskæftigelsesråd Dagsorden Dato: Torsdag den 22. august 2013 Mødetidspunkt: Kl. 15:30 Særlige forhold: Mødelokale: Medlemmer: Bemærk at mødet er flyttet fra den 20. august til den 22. august 2013 og begynder allerede kl.

Læs mere

Konjunktur og Arbejdsmarked

Konjunktur og Arbejdsmarked Konjunktur og Arbejdsmarked Uge 44 Indhold: Ugens tema Ugens analyse Ugens tendens Internationalt Tal om konjunktur og arbejdsmarked Ugens tema: Akutjob målrettet ledige sidst i dagpengeperioden Aftale

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Nordjylland

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Nordjylland Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Nordjylland Oktober 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter

Læs mere

Referat af møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd

Referat af møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd Gentofte Referat af møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato 20. april 2010 Mødetidspunkt klokken 16.00 Mødelokale Udvalgsværelse 1 Mødet hævet kl.: xx.xx Til stede Fraværende Hans Toft (Gentofte Kommune)

Læs mere

Jobcenterchefseminar marts 2011

Jobcenterchefseminar marts 2011 Jobcenterchefseminar 3. - 4. marts 2011 2 PROGRAM 3. marts 2011 - formiddag 9.00-9.30: Ankomst og morgenkaffe 9.30-9.45: Velkomst v. Karl Schmidt, regionsdirektør 9.45-10.30: Nyt i beskæftigelsespolitikken

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Referat af møde i LBR - Ballerup tirsdag d. 20. november 2012 på Jobcenter Ballerup

Referat af møde i LBR - Ballerup tirsdag d. 20. november 2012 på Jobcenter Ballerup Referat af møde i LBR - Ballerup tirsdag d. 20. november 2012 på Jobcenter Ballerup Medlem Kommunalbestyrelsen Formand Borgmester Jesper Würtzen (mødt) LO Næstformand Karen G. Nielsen, Dansk EL (afbud)

Læs mere

Virksomhedskonsulenterne skal være virksomhedernes indgang til jobcenteret og understøtte de lediges vej ud på arbejdsmarkedet.

Virksomhedskonsulenterne skal være virksomhedernes indgang til jobcenteret og understøtte de lediges vej ud på arbejdsmarkedet. Notat til Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Turisme, bilag 1 Sagsnr.: 212/1258 Dato: 19. oktober 212 Titel: Virksomhedsservice Sagsbehandler: Lisbeth Rindom Arbejdsmarkedschef Virksomhedsservice skal

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 2013 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Bilag 100 Offentligt

Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Bilag 100 Offentligt Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Bilag 100 Offentligt Beskæftigelsesministeriets arbejdsmarkedsbalance er misvisende Hovedpointerne i dette notat: Formandssekretariatet Januar 2009 AV/AW Beskæftigelsesregionernes

Læs mere

Godkendelse - Implementering af beskæftigelsesreformen

Godkendelse - Implementering af beskæftigelsesreformen Punkt 3. Godkendelse - Implementering af beskæftigelsesreformen 2014-33589 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningenindstiller, at Beskæftigelsesudvalget godkender At kontaktforløbet afvikles i henhold til

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 7. Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 24. august 2006.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 7. Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 24. august 2006. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 7 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 24. august 2006. Mødet begyndte kl. 7.30 og sluttede kl. 10.20. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2 2. Meddelelser...2

Læs mere

Grethe Bjært, Birger Munter, Erik Pedersen, Lars Antonsen

Grethe Bjært, Birger Munter, Erik Pedersen, Lars Antonsen N o r d f y n Referat Mødedato: Mandag den 19. marts 2012 Vesterled 8 5471 Søndersø Tel +45 64 82 82 30 Fax +45 64 82 82 40 Møde i Det lokale Beskæftigelsesråd Journal nr. 20120319 www.nordfynskommune.dk

Læs mere

Nye ministermål for beskæftigelsesindsatsen på Jobindsats.dk

Nye ministermål for beskæftigelsesindsatsen på Jobindsats.dk Arbejdsmarkedsstyrelsens nyhedsbrev om Jobindsats.dk Nr. 11, 16. maj 2011 Nye ministermål for beskæftigelsesindsatsen på Jobindsats.dk, side 1 Ny måling af rettidighed for samtaler med sygedagpengemodtagere,

Læs mere

Oplæg til fællesmøde mellem Arbejdsmarkedsudvalget og Økonomiudvalget

Oplæg til fællesmøde mellem Arbejdsmarkedsudvalget og Økonomiudvalget Oplæg til fællesmøde mellem Arbejdsmarkedsudvalget og Økonomiudvalget Formål: Fællesmødet mellem Økonomiudvalget og Arbejdsmarkedsudvalget har til formål at styrke fokus på den fælles virksomhedsrettede

Læs mere

Referat. LBR - Det Lokale Beskæftigelsesråd

Referat. LBR - Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat LBR - Det Lokale Beskæftigelsesråd Tid mandag den 20. august 2012 kl. 8:30 Sted Jobcentret - Mødelokalet bag kantinen Afbud Niels Erik Olsen, Karsten Edal, Bjarne Dideriksen, Lars Elfvengren Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 08. september 2011 Mødetidspunkt: 18:00 Møde afsluttet: 18:36 Mødelokale: Medlemmer: Det røde mødelokale Carsten Jelund, Annette Møller Sjøbeck, Niels Ulsing Fravær med afbud:

Læs mere