Hovedforløbet Serviceassistent - Virksomhedsservice

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hovedforløbet Serviceassistent - Virksomhedsservice"

Transkript

1 Hovedforløbet Serviceassistent - Virksomhedsservice Generel information om skolen Praktiske oplysninger Generelt for skolen Skolens navn: EUC Sjælland Køge, Haslev, Næstved Administrativ adresse: Jagtvej 2, 4700 Næstved Telefon Fax eucsj@eucsj.dk Undervisningsplanen er fastsat af skolen i samarbejde med det lokale uddannelsesudvalg. Skolens pædagogiske og didaktiske overvejelser EUC Sjælland skal opleves som et godt sted at være og et godt sted at lære. Alle elever, studerende og kursister skal udvikle deres faglige og personlige potentialer i et åbent, trygt, engagerende og inspirerende læringsmiljø. Undervisningen bygger på høj faglighed og kvalitet i mødet med kompetente og engagerede lærere. Skolen kvalificerer eleven til erhvervslivet gennem 37 timers ugentlige læringsaktiviteter. EUC Sjælland vægter bæredygtig udvikling i læringsaktiviteterne, hvor skolens pædagogik bidrager med en vigtig rolle. Valg af pædagogiske metoder bidrager til et dannelsesprojekt, der præger fremtidige generationers måde at handle på i forhold til innovation, miljø, økonomi, kultur og samfund. EUC Sjælland lægger vægt på: deltagelse, fordi en kvalificeret dialog mellem lærer og elever fører til motivation og kompetenceudvikling samarbejde, fordi problemstillingerne overskrider skolens grænser. Et samarbejde for eksempel med det omgivende lokalsamfund vil stille eleverne over for nye typer spørgsmål, som de må forholde sig til handling, fordi eleverne ikke kun skal diskutere problemerne, men også forsøge at gøre noget ved dem Den enkelte elev behandles med respekt, mulighed for medindflydelse og krav om aktiv og interesseret deltagelse i skolens tilbud. Den individuelle uddannelsesplan tilrettelægges og tilrettes løbende i samarbejde med eleven. Lærerne er organiseret i team, der løser faglige og pædagogiske opgaver i relation til en. EUC Sjælland lægger vægt på:

2 at den enkelte opnår et fagligt og personligt tilfredsstillende uddannelsesophold at tilbyde rammer for såvel et ungdoms- som et voksenuddannelsesmiljø den enkelte oplever respekt, indflydelse og omsorg for sin person samt forventninger om at deltage aktivt i egen og andres læring og udvikling skolen opleves som et sted med mange muligheder for udfoldelse Overordnet bedømmelsesplan Bedømmelsesplanen er en del af skolens overordnede kvalitetskoncept og opfattes som et konstruktivt redskab i udviklingen af såvel ens indhold og metode som den enkelte elevs faglige og personlige kompetencer. Skolen foretager løbende og afsluttende bedømmelse. Den løbende bedømmelse skal inspirere eleven til yderligere læring. Bedømmelse skal give udtryk for, om elevens standpunkt er i overensstemmelse med kompetencemålene. Den afsluttende bedømmelse fastsætter den afsluttende karakter. Al evaluering og bedømmelse udføres altid med omtanke og respekt for de involverede personer. Overordnede bestemmelser om vurdering af elevernes kompetencer Skolen foretager realkompetencevurdering senest 14 dage inde i grundforløbet. Forud for udarbejdelsen af elevens personlige uddannelsesplan foretages vurdering af elevernes kompetencer. Skolen vurderer elevens realkompetencer. Det, eleven har papir på og/eller det, eleven reelt kan. Herefter foretages en evt. godskrivning og afkortelse af uddannelsen. Skolen vurderer elevens forudsætninger for at gennemføre uddannelsen med henblik på en afklaring hvorvidt uddannelsesvalget er det rigtige for eleven. Skolen vurderer hvorvidt der er behov for initiativer (f.eks. SP-støtte, længere uddannelsestid, valgfag), der kan støtte eleven og sikre, at han/hun gennemfører den valgte uddannelse. Eksamensregler EUC Sjælland følger Bekendtgørelsen om prøver og eksamen i erhvervsrettede uddannelser jf. UVM retningslinier. Eksamensregler og -bestemmelser på EUC-Sjælland i PDF fil:

3 0og%20censur.pdf Hovedforløbet Serviceassistent, version 04 Praktiske oplysninger Ansvarlige for hovedområde sundhed, omsorg, pædagogik og praktikcenteret. Uddannelseschef med ansvar for kvalitet og pædagogik: Annemette Sølling Hommel mobil: Uddannelseschef med ansvar for ressourcer: Jesper Leegaard Kofoed mobil: Uddannelsesleder for fagligt område: Jan Pedersen mobil: Adm. medarbejder for frisør og tand Christina Brixtofte mobil: Adm. medarbejder for serviceassistenterne Heidi Warnez mobil: Skolens praktikpladsopsøgende vejledere: Tina Nielsen mobil: Anne Hebert mobil: Studievejledning: Elsebeth Pedersen mobil Birgitte Rasmussen mobil Jeanette Wohlert mobil Følgende undervisere er tilknyttet serviceassistent afdelingen for hovedforløb og GF2 Hanne Hansen Serviceassistentfaglærer, 1.hjælp, naturfag og psykologi Anne-Marie Hagendam Serviceassistentfaglærer, 1 hjælp, naturfag og dansk Anne Kjær ankj@eucsj.dk Serviceassistentfaglærer, psykologi Henriette Kresten hekr@eucsj.dk Serviceassistentfaglærer Jeannie Hansen jmha@eucsj.dk Grundfagslærer engelsk og dansk Adresser.

4 Undervisningen på erhvervs uddannelsen for Serviceassistenter Hovedforløb og GF2 finder sted på: Malervænget 4, 4700 Næstved Lyngvej 25 c, 4600 Køge Undervisningstid Der er tilrettelagt i 35 lektioners, derudover skal der påregnes ca. 2 timers hjemmearbejde om ugen. Undervisningstiden på grund- og hoved forløbet er hver dag fra kl , hvis ikke andet er aftalt. EUC Sjælland Næstved og Køge tilbyder: Hovedforløbet til uddannelsen: Serviceassistent Uddannelsen til serviceassistenter planlagt i henhold til uddannelsesbekendtgørelsen, som er udarbejdet af Det Faglige Udvalg for Serviceassistenter og godkendt af Undervisningsministeriet. For nærmere oplysninger se skolens hjemmeside Uddannelse Trin Specialer Hovedforløbsskole Serviceassistent Rengøringsteknikker Hospitalsservice Virksomhedsservice EUC-Sjælland Af nedenstående tabel fremgår det, hvilke skoler der gennemfører de uddannelser, som EUC-Sjælland ikke gennemfører på grund- og hovedforløb. Uddannelse Trin Specialer Skole Ejendomsservicetekniker Ejendomsmedhjælper Ejendomsservicetekniker - Sikkerhedsvagt Københavns Tekniske Skole (KTS) Københavns Tekniske Skole (KTS) Følgende Uddannelsesbekendtgørelser og Uddannelsesordninger ligger til grund for den lokale Undervisningsplan for Bygnings- og brugerservice indgangen: BEK nr 145 af 29/02/2008 Bekendtgørelse om uddannelserne i den erhvervsfaglige fællesindgang bygnings- og brugerservice. Uddannelsesordninger: Udd. nr Uddannelse Link 1700 Serviceassistent 1445 Ejendomsservicetekniker 76/Uddannelsesordning,%20serviceasistent% pdf 41/Uddannelsesordning%20- %20ejendomsservice%20vers.%202%20rettet%20% pdf

5 Udd. nr Uddannelse Link 1575 Sikkerhedsvagt 59/Uddannelsesordning%20for%20uddannelsen%20til%20sikkerheds vagt.pdf Didaktiske og metodiske overvejelser Pædagogisk og didaktisk grundlag EUC Sjælland har udarbejdet et fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Her viser vi hvad skolen forstår ved god, og hvordan vi understøtter læring på EUC Sjælland. Grundlaget skal tjene som støtte for lærere og ledere gennem klare målsætninger og tydelige forventninger til tilrettelæggelsen af en, samarbejde, læringsmiljø og pædagogisk ledelse. Det pædagogiske grundlag er et dokument, der altid vil være under forandring så det til stadighed skal søge at afspejle den pædagogiske praksis på EUC Sjælland. Det pædagogiske og didaktiske arbejde er forankret i de selvstyrende teams, og udvikles gennem dialog med elever og ledelse. Vi tager udgangspunkt i skolens vision og mission Det betyder, at vores rettesnor for en er faglig stolthed, der udvikles i sociale fællesskaber og gør alle så dygtige som de kan blive. Vi er udviklingsorienterede, globalt orienterede og fremtidssikrer vores ved brug af digitalisering, automatisering og fokus på bæredygtighed. Alle medarbejdere skal motiveres af, at vi både internt og eksternt er kendt for samarbejde, dialog og tillid. Vi stiller krav til elever og kursister Vi er en skole, der rummer mange elevtyper, kulturer og indfaldsvinkler til uddannelse. Vi sætter stor pris på forskelligheden og stiller krav til den enkelte elev. Vi forventer, at alle vores elever har lyst til at lære i dialog med andre. Det betyder at eleverne møder hver dag, er forberedte til en, udviser respekt og tager hensyn til andre. Forberedelse kan være lektier, huske sikkerhedssko, værktøj etc. Vi forventer af alle vores elever, at de er engagerede og motiverede i fællesskabets og egen læring. Det betyder at man aktivt deltager i en. Vi tror på at læring bedst opnås gennem samarbejde, medansvar og aktiv medvirken.

6 Læreren er central i forhold til elevernes engagement, motivation og læring I arbejdet med elevernes motivation og læring er det afgørende, at lærerne konstant reflekterer over valg af læringsmål, indhold, metoder, elevernes medinddragelse og aktivitetsformer. Der anvendes varierende metoder i en, så den er involverende og motiverende for eleverne. Al og forløb planlægges med varierede metoder. Metoderne kan eks. være klasse, gruppearbejde, projektarbejde, selvstudier, Co-operative Learning, innovativ pædagogik. Gennem skaber vi bro mellem elevens skoleliv og hverdags/arbejdsliv. Det sker gennem helheds- og problemorienteret, lektier, inddragelse af elevers viden og erfaringer fra praktikplads, studiejob, arbejdstøj, fritidsinteresser etc. Vi tror på, at læring er mest effektiv, når den bygger på elevens styrkesider. Det skyldes, at eleven typisk vil være mere motiveret og interesseret, få bedre oplevelser og have mere succes på områder, hvor styrkerne kan foldes ud. Elevernes styrkesider foldes ud gennem inddragelse i planlægning, gennemførsel og evaluering af en. Det er læreren der skal sikre de faglige mål, men eleverne kan have indflydelse på udvælgelse af det faglige indhold, hvor det er muligt ifølge fagplanen, valg af arbejdsformer, valg af materialer samt splanlægning og tidsforbrug. Gennem inddragelse og medindflydelse ruster vi eleverne til at blive demokratiske medborgere. Undervisningen skal sikre, at eleverne opnår høj faglighed og de nødvendige kompetencer der efterspørges efter endt uddannelse Vi mener, at det er afgørende at vores elever oplever en erhvervsrettet ungdomskultur, hvor de bliver klædt på til at begå sig på en arbejdsplads eller på en videregående uddannelse. Vores er helhedsorienteret og kobler teori med praktiske øvelser, eksempler fra produktion eller samfund, erfaringer fra praktik, m.v. Det vil sige, at vi tilrettelægger en så den er problemorienteret og tager udgangspunkt i den konkrete virkelighed. Vi giver eleverne grundlæggende arbejdspladskompetencer. Vi arbejder med mødestabilitet, personlig fremtoning, samarbejdsevne, kommunikation, overblik over produktionsprocesser, planlægning m.v. Vi giver eleverne grundlæggende studiekompetencer. Gennem planlægning, selvstændigt arbejde, gruppearbejde, fordybelse og refleksion. Vi ruster eleverne til fremtiden Vi underviser i digitalisering, automatisering og bæredygtighed Vi er fokuserede på elevernes læring, og vi arbejder systematisk med at afprøve smetoder, der fremmer elevernes læring bedst muligt. Det er både ledelsens og lærerens ansvar, at der hele tiden er fokus på elevernes læring og dermed på arbejdet med at gøre en bedre og mest mulig relevant for eleverne Vi evaluerer løbende smetoder og spraksis i fag, moduler, forløb og projekter, og implementerer de bedste metoder på skolen. Evalueringerne deles med den pædagogiske ledelse samt den pædagogiske udviklingsafdeling og bruges til hele tiden at forbedre og udvikle en. Vi udvikler undervisernes pædagogiske praksis ved såvel kollegial som ledelsesmæssig supervision, samt pædagogisk ledelse med fokus på elevernes læring Vi er åbne om resultaterne af evalueringerne og de handleplaner, vi laver som opfølgning på evalueringerne

7 Vi prioriterer løbende faglig, pædagogisk og ledelsesmæssig kompetenceudvikling Vi prioriterer arbejdet med et kvalitetssystem, der retter fokus på alle rammer og mål for en. Herunder elevernes trivsel og læringsudbytte, skolens økonomi og kvalitetens af vores servicetilbud. Vi arbejder med tydelig klasseledelse Det er lærerne, som har ansvaret for at lede en, der skal føre til, at eleverne kan tilegne sig uddannelsens kompetencer. I gennemførelsen af en betyder det, at læreren tager ansvaret for at en gennemføres på en sådan måde, at eleverne opnår den viden og de kompetencer, der er hensigten. Vi sætter os tydelige mål for en (hver time, modul, forløb, projekt osv.) og fortæller eleverne, hvad de skal lære og hvorfor de skal lære det. Vi arbejder med læringsmål, når en tilrettelægges. Læringsmålene sættes på baggrund af mål i bekendtgørelser eller uddannelsesordninger for de forskellige uddannelser og viden om elevernes forudsætninger. Læringsmålene gøres tydeligt for eleverne og læreren sikrer at målene løbende tilpasses en heterogen elevgruppe. Eleverne modtager klar og konstruktiv feedback i forhold til deres progression, arbejdsprocesser og resultater. Lærerne giver eleverne konstruktiv fremadrettet feedback på arbejdsindsats, deltagelse og udbytte. Det kan ske gennem en formativ og summativ evaluering. Eleverne oplever flere former for feedback gennem deres uddannelse. Det kan ske gennem tests med efterfølgende samtale, feedbacksamtaler mellem læreren og den enkelte elev, elev-elev feedback, eller som feedback fra læreren til klassen. Kriterier for vurdering af elevens kompetencer og forudsætninger Realkompetencevurdering (RKV) Din realkompetencevurdering (RKV) bliver foretaget af en lærer, inden for de første 2 uger. Det foregår ved samtaler, og eller praktiske/teoretiske opgaver. Dine realkompetencer bliver vurderet i forhold til de standarder, adgangskrav eller kompetencemål, der findes på den uddannelse, du ønsker at tage. En realkompetencevurdering er en individuel vurdering af alle ens kompetencer. Målet med en realkompetencevurdering er at anerkende og afklare dine kompetencer. De kompetencemål du opfylder registrerer læreren i Elevplan På baggrund af vurderingen udarbejdes en personlig uddannelsesplan. Uddannelsesplanen føres ajour, når der sker ændringer i elevens forløb, feks. på baggrund af den løbende bedømmelse af eleven, og når eleven vælger valgfri. Desuden sker der en revision af uddannelsesplanen ved overgang fra grund- til hovedforløb. Kompetencevurderingen indebærer eventuelt supplerende tilbud på baggrund af elevens: Tidligere skole. Anden uddannelse. Beskæftigelse og tillidserhverv. Særlige behov. Eleverne har meget forskellige erfaringer og viden. Eftersom sigtet med en er, at eleven når de fastsatte mål i skoleperioden, er det vigtigt at underviseren kender elevens niveau. Niveauet kan fås ved at gennemføre små korte test som et led i den løbende evaluering. Under hele forløbet af skoleperioden analyseres elevens udvikling i læringen og en justeres i overensstemmelse hermed. For at sikre eleven maksimal indflydelse på egen læringsproces, udbydes et antal varierende projekter. Projekterne kan have forskellig længde og indhold. Dette giver mulighed for at eleven skaber sin egen

8 læringsstil gennem grundforløbet og derved individuelt opnår nye kvalifikationer og kompetencer som kan være med til at fuldstændiggøre det ønskede uddannelsesforløb. Eleverne har indflydelse på: Indholdet i eget læringsforløb De valgte arbejdsformer Anvendelsen af informationsteknologi og andre ressourcer i forbindelse med læringsprocessen På læringsmiljøet Skolen vurderer hvorvidt der er behov for initiativer (f.eks. SP-støtte, valgfag), der kan støtte eleven og sikre, at han/hun gennemfører den valgte uddannelse. Er du over 25 læs om EUV på dette link: For elever der har mulighed for at kunne godskrives for dele eller store dele af uddannelser som indgangen ikke er godkendt til at gennemføre, henvises til de aktuelle samarbejdsskoler - se afsnittet praktiske oplysninger. På baggrund af vurderingen udarbejdes en personlig uddannelsesplan. Denne plan udarbejdes i samarbejde med elev og evt. praktikvirksomhed. Skolen har den overordnet initiativpligt. Uddannelsesplanen føres ajour, når der sker ændringer i elevens forløb, f.eks. på baggrund af den løbende bedømmelse af eleven og når eleven vælger valgfri. Kompetencevurderingen indebærer eventuelt godskrivning eller supplerende tilbud på baggrund af elevens: Afklaringen resulterer i en tilpasset uddannelsesplan der anfører grundforløbets indhold og varighed, f.eks.: fritagelse for eksamen og/eller for (godskrivning), praktikophold i virksomheder (vejledningsøjemed for elever uden uddannelsesaftale), mulighed for at arbejde mere med de obligatoriske fag (længere forløb end de obligatoriske 20 uger) fag på højere niveau (studiekompetence), særlig støtte (specialpædagogisk støtte, mentor og/eller psykosocialrådgivning) Modeller for kompetencevurdering: Der gennemføres fem forskellige modeller for kompetencevurdering i forhold til fem elevprofiler: Elever, som alene har skolebaggrund: Eleven vurderes ved en samtale med kontaktlæreren og evt. undervisere. Der gives primært godskrivning på baggrund af dokumentation for opnåede kompetencer. Behov for særlig støtte afdækkes ved samtalen samt ved test og screening. Eleven kan vejledes til at følge en grundforløbspakke. Resultatet af vejledningen og den generelle plan indskrives i elevens personlige uddannelsesplan i Elevplan. Elever, som har nogen praktisk erfaring fra fritidsjob eller kortere jobforløb samt tillidserhverv, og som efter samtalen med kontaktlæreren formodes at kunne godskrives for dele af uddannelsen. Behov for særlig støtte afdækkes ved samtalen samt ved test og screening. Efter den indledende samtale gennemfører eleven grundforløbets første læringsaktivitet, hvor der er fokus på, at vurdere elevens praktiske standpunkt og lærerne vurderer derefter, om der skal afkortes i forløbet. Eleven kan også vejledes til at følge en grundforløbspakke. Resultatet af vejledningen og den generelle plan indskrives i elevens personlige uddannelsesplan i Elevplan. Elever med meget erfaring, hvor det efter samtalen formodes, at de kan godskrives for store dele af uddannelsen. Efter den indledende samtale gennemfører eleven grundforløbets første læringsaktivitet, hvor indholdet vil have fokus på at afprøve alle dele af uddannelsens indhold, og vurderes i forhold til

9 uddannelsens samlede kompetencer. Derefter udarbejdes en uddannelsesplan for hele forløbet, og det faglige udvalg ansøges om afkortelse af forløbet. Behov for særlig støtte afdækkes ved samtalen samt ved test og screening. Eleven kan også vejledes til at følge en grundforløbspakke. Resultatet af vejledningen og den generelle plan indskrives i elevens personlige uddannelsesplan i Elevplan. Elever der har opnået grundforløbsbevis fra indgangen Bygnings- og brugerservice med kompetence til hovedforløbene til ejendomsservicetekniker eller sikkerhedsvagt, kan gennemføre det obligatoriske grundforløb på op til 8 uger (meritforløb), ved kun at følge de særlige kompetencemål indenfor uddannelsen. Forløbet bliver tilrettelagt individuelt i aktiviteten: Serviceassistent (20 uger). Elever med uddannelsesaftale: - Reelle kompetencer: Virksomheden kontaktes, for derigennem at få en beskrivelse af hvad eleven har arbejdet med i den forudgående praktiktid. Dette bruges som dokumentation for allerede opnået kompetencer i uddannelsesforløbet. Eleven kan også vejledes til at følge en grundforløbspakke. Resultatet af vejledningen og den generelle plan indskrives i elevens personlige uddannelsesplan i Elevplan. - Elevens forudsætninger i forhold til at gennemføre uddannelsen: Her vurderes det, om eleven mangler forudsætninger for at gennemføre uddannelsen. Virksomheden kontaktes og sammen med denne og eleven lægges en plan for, hvordan de manglende forudsætninger kan opnås under grundforløbet og på hovedforløbets skole- og praktikdel. Eleven kan også vejledes til at følge en grundforløbspakke. Resultatet af vejledningen og den generelle plan indskrives i elevens personlige uddannelsesplan i Elevplan. - Elevens behov for yderligere tiltag: Her vurderes det, om eleven har behov for yderligere tiltag for at gennemføre uddannelsen. Virksomheden kontaktes og sammen med denne og eleven lægges en plan for hvilke tiltag der evt. skal igangsættes for at eleven kan gennemføre uddannelsen. Planen kan bl.a. indebære, at grundforløbet forlænges til mere end 20 uger eller at eleven vejledes til at følge en grundforløbspakke. Planen indskrives i Elevens personlige uddannelsesplan i Elevplan. Undervisningen i hovedforløbet Når du beslutter dig for uddannelsen, skal du vælge, om du ønsker at gå skoleadgangsvejen eller praktikadgangsvejen. Vælger du skoleadgangsvejen, begynder du din uddannelse med et skoleophold, mens praktikadgangsvejen starter med et praktikophold. Uanset adgangsvejen tager uddannelsen normalt tre år. Skoleadgangsvejen: Undervisningen i grundforløbet består af en obligatorisk del, der varer 20 uger. Det tilrettelægges individuelt for den enkelte elev. Eleven kan, afhængig af forudsætninger og kompetencer supplere sit grundforløb med valgfri - dog maksimalt 40 uger. Valgfri bliver gennemført i sammenhæng med den obligatoriske på grundforløbet (se kap 2.4.1). Endelig kan eleven blive vejledt til at følge en grundforløbspakke, som er et særligt struktureret forløb (se kap 2.4.2).

10 Nedenfor er en oversigt over de læringsaktiviteter der dækker 20 ugers obligatorisk med dens tilhørende læringselementer, typen af UVM-fag (k=kompetencer) samt angivelse af tidsforbruget (uger). Serviceassistent 20 uger består af 2 moduler med tilhørende læringselementer. Sideløbende med denne aktivitet deltager eleven i de øvrige 6 læringsaktiviteter, hvert med ét læringselement. Alle læringsaktiviteter udbydes i samme sforløb: GRF Serviceassistent Læringsaktivitet: Serviceassistent 20 uger Varighed Modul (uger) Obligatoriske elementer Varighed (uger) Modul 1 10,5 Service og rengøring 10,5 Modul 2 2,0 Grundforløbsprojekt - Serviceassistent 2,0 12,5 12,5 UVM-fag Fælles K. mål Særlige K. mål Fælles K. mål Særlige K. mål Lærings-aktiviteter Varighed (uger) Obligatoriske elementer Varighed (uger) UVM-fag 1. hjælp og brand (BB) 0,5 1. hjælp og brand 0,5 Grundfag Dansk F (BB) 2,0 Dansk F (BB) 2,0 Grundfag IT- F (BB) 2,0 IT- F (BB) 2,0 Grundfag Læring, kommunikation og samarbejde (BB) 1,0 Læring, kommunikation og samarbejde (BB) 1,0 Grundfag Psykologi (BB) 1,0 Psykologi (BB) 1,0 Grundfag Almen fødevarehygiejne (BB) 1,0 Almen fødevarehygiejne (BB) 1,0 Særlige K. mål I alt 7,5 7,5 Hovedforløbet For at blive tilmeldt hovedforløbet, skal man nu have en læreplads, der er godkendt, så de kan opfylde praktikmålene, eller godkendes til skolepraktik. Rengøringsteknikkerdelen Læringsaktivitet Varighed Bedømmelse Rengøringshygiejne 1 uge Afsluttende karakter efter7 skalaen Praktisk erhvervsrengøring 2 uger Afsluttende karakter efter7 skalaen Arbejdsplaner og arbejdsplanlægning 1 uge Afsluttende karakter efter7 skalaen Specielle rengøringsopgaver 1,6 uge Afsluttende karakter efter7 skalaen Iværksætteri og innovation 1 uge Afsluttende karakter efter7 skalaen Kvalitetssikring 1 uge Afsluttende karakter efter7 skalaen Dansk E-niveau 2 uger Afsluttende karakter efter7 skalaen Valfri specialefag 1 uge Afsluttende karakter efter7 skalaen Valfag 0,4 uge Afsluttende prøve Rengøringsteknikker Afsluttende karakter efter7 skalaen Ialt 11 uger

11 Virksomhedsservice: Engelsk-brancerelateret 2 uger Mødeservice 1 uge Afsluttende karakter efter7 skalaen Grundtilberedning 3 uger Afsluttende karakter efter7 skalaen Anretning, servering og brugerbetjening 1.5 uger Afsluttende karakter efter7 skalaen Kontorsupport 1 uge Afsluttende karakter efter7 skalaen Vedligeholdelse 0,5 uger Afsluttende karakter efter7 skalaen Valgfri specialefag 2 uger Afsluttende karakter efter7 skalaen Valgfag 1 uge Afsluttende opgave til serviceassistent Afsluttende karakter efter7 skalaen Merituddannelsen: På EUC Sjælland afvikler vi merituddannelsen, som varer 1 år Eleverne er på forhånd kompetenceafklaret i forhold til de enkelte læringsaktiviteter og praktikmålene. 1 Skoleperiode Grundforløbsmålene opfyldes 1. Praktikperiode 2. Skoleperiode 1. Hovedforløb Rengøringsteknikkeruddannelsen afsluttes 2. Praktikperiode 9 uger 9 uger 9 uger 9 uger 10 uger 3. Skoleforløb 2. Hovedforløb Serviceassistentspecialet og uddannelsen afsluttes Skolepraktik Eleven skal fra afslutningen af grundforløbet og under hele skolepraktikforløbet opfylde egnethedsbetingelserne, de såkaldte EMMA-kriterier. Eleven skal således være Egnet, Mobil geografisk, Mobil fagligt og Aktivt praktikpladssøgende, jf. lovens 66 c. Skolen skal både under og efter afslutningen af grundforløbet vejlede eleverne om realismen i deres egnethed for den eller de uddannelser, den enkelte ønsker, og om ordningen i øvrigt. Skolens krav til elever der søger om optagelse til skolepraktik: Eleven har registreret 3 uddannelsesønsker i elevplan: Eleven har en synlig profil på Eleven har i elevplan noteret mindst 10 søgte praktikpladser: Eleven har i elevplan noteret mindst 2 søgte praktikpladser uden for sit lokalområde (geografisk mobil): Eleven har i elevplan noteret mindst 2 søgte praktikpladser inden for andre uddannelser (faglig mobil): Eleven erklæres for fagligt egnet til det ønskede fag: Eleven erklæres for socialt egnet til det ønskede fag: Eleven anbefales til optagelse i praktikcentret: Aktivitet Indhold Hvem Hvornår Realkompetence-vurdering Der etableres et forløb hvor alle elever realkompetencevurderes Grundforløb Inden for de første 14 dage Informationsmøde Der afholdes informationsmøde for grundforløbseleverne om muligheder og begrænsninger samt krav til at få en praktikplads i praktikcenteret. Grundforløbslærer Grundforløbslæren Første mdr. af grundforløb planlægger og indkalder elever og praktikcentret til informationsmødet. Kontaktlærersamtale start Grundforløbseleven indkaldes til den første kontaktlærersamtale hvor eleven bl.a. bliver præsenteret for skemaet der bruges til helhedsvurderingen senere på grundforløbet bilag 1a og 1b. Kontakt-læreren Inden for de første 14 dage

12 Der sker ikke en konkret vurdering, men det er vigtigt at eleven forstår skemaets indhold. Eleven udfylder sammen med kontaktlæreren elevens uddannelsesplan i elevplan Kontaktlærersamtale midtvejs Grundforløbseleven indkaldes til en midtvejs kontaktlærersamtale. Grundforløbseleven helhedsvurderes med udgangspunkt i skema bilag 1a og 1b. Det er vigtigt at kontaktlæren tager højde for elevens niveau og den progression man kan forvente på dette tidspunkt. Det er vigtigt at eleven underskriver helhedsvurderingen. Kontakt-læreren Grundforløbseleven indkaldes til den afsluttende kontaktlærersamtale. Grundforløbseleven helhedsvurderes med udgangspunkt i skema bilag 1a og 1b. Det er vigtigt at eleven underskriver helhedsvurderingen. Sammen med en instruktør fra praktikcenteret fra det pågældende fag EMMA vurderes Kontaktlærersamtale afsluttende grundforløbseleven med Kontakt-læreren udgangspunkt i helhedsvurderingen. Skema Egnethedsvurdering bilag 2 benyttes. Det er vigtigt at eleven underskriver egnethedsvurderingen afslutningsvis. Kontaktlæreren orienterer praktikcentret ved egnethedsblanket om hvem de vurderer, opfylder EMMAkriterierne. Samtale med instruktør fra praktikcenteret Løbende kontakt fra praktikcentret med Optagelse i praktikcenteret/informationsmøde elever på grundforløb Sidste uge på grundforløb skal følgende ske: Afsluttende helhedsvurdering udarbejdes af lærer/elev Obligatorisk praktikcenter samtale/infomøde gennemføres af praktikcentret Egnethedsvurdering udarbejdes af lærer/elev/praktikcenter Grundforløbslæren/praktikcenter/ elev Midtvejs på grundforløb Sidste uge af grund-forløbet Instruktør i praktikcentret/elev Sidste uge af grundforløb Praktikpladskursus Vejledning/coach/ mentor/psykolog/ socialrådgiver Løbende EMMA vurdering Der er mødepligt til infomødet, og eleven mister retten til optagelse ved manglende fremmøde. På grundforløbet gennemføres der et obligatoriske 37 timers praktikpladssøgnings forløb/kursus. Grundforløbslæren orienterer grundforløbselever om praktikcenter-muligheden, herunder optagelsesbetingelserne de objektive kriterier bl.a. praktikpladsen.dk, uddannelsesønsker i uddannelsesplanen/elevplan, dokumenterede ansøgte praktikpladser. Under såvel grundforløb som hovedforløb tilbydes muligheder for coach, vejledning og mentor. I praktikcenteret gennemføres en løbende vurdering af om eleverne opfylder EMMA kriterierne. Grundforløbslæren Ansvarlig Praktikcenter Hele grundforløb Hele forløbet Hele praktik-forløbet

13 Vurderingen understøttes af skema bilag 3a og 3b. En elev kan optages i skolepraktik i én af følgende to situationer: Eleven har bestået grundforløbet og er blevet godkendt til skolepraktik. Eleven har uforskyldt mistet sin uddannelsesaftale. Indgangen har kun skolepraktik i uddannelsen til serviceassistent - virksomhedsspecialet. For at blive optaget i skolepraktik, skal eleven derfor have gennemført de kompetencemål, som er særlige for dette hovedforløb. Dette betyder at elever fra andre grundforløb i indgangen skal have op til 10 ugers supplerende. Indstilling til skolepraktik foregår efter en helhedsvurdering af elevens egnethed til at gennemføre hele uddannelsen. Eleven skal have angivet mindst tre uddannelsesønsker i sin personlige uddannelsesplan og er forpligtet til at søge praktikpladser i indgangen samt kunne dokumentere dette. Karensperiode på 1 mdr.: Efter grudforløbseksamen, hvor eleven har tilmeldt sig muligheden for at blive optaget i skolepraktik, vil eleven være i en karensperiode på 1 mdr. I karensperioden er der krav om at opfylde følgende: EMMA-kriterierne Synlighed på Eleven ikke går igang med en anden uddannelse. EMMA-kriterierne: EMMA-kriterierne vurderes ved SKP-samtalen før karensperioden udløber. EGNETHED - grundforløbsbevis der giver adgang til uddannelsen med skolepraktik. MOBIL FAGLIG- søgt praktikpladser indenfor de uddannelser som beviset giver adgang til. MOBIL GEOGRAFISK - søgt praktikpladser i et større geografisk område. AKTIV SØGENDE - kan dokumentere at eleven har været søgende i karensperioden. Praktikpladsen dk.: Eleven skal have en synlig profil på hjemmesiden i forhold til at eleven, for at kunne komme i betragtning til en SKP-plads. Registrering af elevens ønske om at stå søgende: Eleven udfylder et skema, hvori eleven tilkendegiver om eleven ønsker at: Stå i registret som praktikpladssøgende, dette er et krav hvis eleven skal være SKP-søgende. Komme i skolepraktik, indenfor hvilken uddannelse. Evt. deltage i supplerende grundforløbs i karensperioden. Elever der mister deres uddannelsesaftale grundet virksomhedslukning eller lign. kan søge optagelse i skolepraktik. Ved optagelse og løbende i skolepraktiktiden, skal eleven opfylde EMMA-kriterierne (Egnet, fagligt Mobil, geografisk Mobil, Aktivt praktikpladssøgende). Hvis eleven uforskyldt har mistet sin uddannelsesaftale, forsøger skolens praktikpladskonsulent, i samarbejde med eleven, at skaffe eleven en ny uddannelsesaftale hurtigst muligt. I praktikcenteret arbejdes der med udgangspunkt i uddannelsens praktikmål. Det sker gennem arbejde med de opgaver, som skolen kan skaffe inden for rengørings- og servicebranchen. Opgaverne skaffes til veje i samarbejde med det lokale uddannelsesudvalg. På denne måde sikres det, at elever i skolepraktik får en oplæring med mindst samme kvalitet, som de ville have fået i virksomheden.

14 Praktikinstruktøren vurderer løbende, om eleven passer sit arbejde, tilegner sig uddannelsens mål og vedvarende søger praktikplads. Forud for en skoleperiode evaluerer praktikinstruktøren elevens arbejde og afgiver en praktikvejledning. Elevens resultater på skoleperioderne indgår i den løbende egnethedsvurdering. Endvidere indgår virksomheders evaluering efter delaftaleforløb i den løbende egnethedsvurdering. I den enkelte elevs plan indarbejdes opfølgning på elevens praktikpladsopsøgende arbejde. Eleven skal primært søge praktikplads i sin fritid men kan frigøres til den del af aktiviteten, der nødvendigvis skal foregå i arbejdstiden, herunder særligt ansættelsessamtaler og virksomhedsbesøg. Bedømmelsesplan Løbende bedømmelse Der evalueres ved afslutning af hver opgave/projekt. Evalueringen forgår i grupper hvor eleverne evaluerer sig selv først i hele arbejdsprocessen. Beslutte, planlægge, udføre. Derefter evaluerer lærerne efter samme princip. En individuel evaluering kan forekomme hvis spredningen af elevernes viden er meget markant i gruppen. Ved afslutningen af hver skoleperiode foretages der en individuel gensidig evaluering af uddannelsesforløbet. Afsluttende bedømmelse Når et fag afsluttes, får eleven en standpunktsbedømmelse. Hvis et fag fortsætter på en senere skoleperiode, får eleven en delkarakter, som angiver elevens standpunkt i forhold til den del af faget, der er gennemført. Bedømmelsen er en absolut bedømmelse og læreren vurderer elevens standpunkt i forhold til fagets mål. Den afsluttende bedømmelse omfatter: Standpunkts- eller delkarakterer i alle fag på skoleperioden. Karakteren kan være en karakter efter 7-trinsskalaen eller bestået/ikke bestået efter reglerne for faget. Skoleprøverne gennemføres og bedømmes af den eksamererede lærer og ekstern censor. Fag Bedømmelsesform Hvornår? Førstehjælp og elementær brandbekæmpelse Bestået/ikke bestået = BE/IB Bevis udstedes for henholdsvis Førstehjælp og elementær brandbekæmpelse Fælles kompetencemål Gennemført / ikke gennemført = GE/IG Særlige kompetencemål Gennemført / ikke gennemført = GE/IG It F-niveau Læring, kommunikation og samarbejde Dansk F + E Psykologi Almen fødevarehygiejne Bestået/ikke bestået = BE/IB

15 Fag Bedømmelsesform Hvornår? Grundforløbsprojekt Eksamenskarakter Ved grundforløbets afslutning Rengøringshygiejne Praktisk erhvervsrengøring Arbejdsplaner og arbejdsplanlægning Specielle rengøringsopgaver Kvalitetssikring Valgfrie specialefag Valgfag Afsluttende prøve Rengøringsteknikker Specialefag Virksomhedsservice Ingen bedømmelse Engelsk-brancherelateret Mødeservice Grundtilberedning Anretning, servering og brugerbetjening Eksamenskarakter m. ekstern censor Kontorsupport Vedligeholdelse Valgfrie specialefag Valgfag Afsluttende opgave Serviceassistent Hospitalsservice Engelsk-Brancherelateret Patienttransport og forflytning Forflytning + speciallejring Hygiejnestandarden Tilberedning og servering samt diæter Ingen bedømmelse Eksamenskarakter m. ekstern censor Ved 2. skoleforløbs afslutning Ved uddannelsens afslutning

16 Fag Bedømmelsesform Hvornår? Hvad fejler den syge Arbejde med døende og afdøde patienter Valgfrie specialefag Valgfag Afsluttende opgave Serviceassistent Ingen bedømmelse Eksamenskarakter m. ekstern censor Ved uddannelsens afslutning Desuden modtager elever, der har gennemført og eksamen i studierettet påbygning (fag på højere niveau), eksamensbeviser. : Ved karakterfastsættelsen ved standpunktsafgivelsen og eksamen bruges, som består af følgende karakterskala: Karakter Beskrivelse af præstationen gives for den fremragende præstation, der demonstrerer udtømmende opfyldelse af 12 fagets mål, med ingen eller få uvæsentlige mangler. gives for den fortrinlige præstation, der demonstrerer omfattende opfyldelse af fagets 10 mål, med nogle mindre væsentlige mangler. gives for den gode præstation, der demonstrerer opfyldelse af fagets mål, med en del 7 mangler. gives for den jævne præstation, der demonstrerer en mindre grad af opfyldelse af fagets 4 mål, med adskillige væsentlige mangler. gives for den tilstrækkelige præstation, der demonstrerer den minimalt acceptable grad af 02 opfyldelse af fagets mål. gives for den utilstrækkelige præstation, der ikke demonstrerer en acceptabel grad af 00 opfyldelse af fagets mål. -3 gives for den helt uacceptable præstation. BE/IB og GE/IG: Disse karakter-bedømmelser ligestilles med. Det betyder, at: BE eller GE opnås, når eleven udviser en præstation svarende til 02 (gives for den tilstrækkelige præstation, der demonstrerer den minimalt acceptable grad af opfyldelse af fagets mål) eller en præstation der over. IB eller IG opnås, når eleven udviser en præstation under 02 (utilstrækkelig eller uacceptabel præstation). Fastsættelse af bedømmelsen Fastsættelsen af karakteren sker på baggrund af en samlet vurdering (helhedsvurdering) af, i hvilken grad præstationen eller standpunktet opfylder de mål og bedømmelseskriterier der er i faget (grundfag, fælles- og særlige kompetencemål) og dernæst kombinere det med beskrivelserne af de forskellige karaktertrin. Det betyder i praksis, at eleven som udgangspunkt "har" et 12 tal og at det vurderes ud fra beskrivelserne af fagenes mål/bedømmelseskriterierne og "mangelbegrebet", om den karakter skal beholdes, eller den skal reduceres til en lavere karakter. Læs mere...

17 Dansk E Mundtlig eksamen Der afholdes en mundtlig prøve. Der gives 30 minutters forberedelsestid. Notater udarbejdet i forberedelsestiden må anvendes under eksaminationen. Eksamination inkl. votering varer ca. 30 minutter. Eksaminanden trækker en ukendt tekst. Forskellige teksttyper er repræsenteret. Det kan være faglitteratur, skønlitteratur, sagprosa eller en reklame. Det er tilladt at medbringe alle former for materiale til forberedelsen, dog ikke computer! Det kan være analysemodeller, portfolio-mappe og overstregningspenne. Til eksaminationen medbringer eksaminanden eksamensteksten og notater fra forberedelsestiden. Der eksamineres i den ukendte tekst samt: For elever på den ordinære 2-årige uddannelse er der arbejdet med et projekt som inddrages i eksaminationen. For elever på merituddannelsen er det eksempler fra portfolio-mappen, der inddrages i eksaminationen. Eksaminanden skal analysere og tage stilling til tekstmaterialet og sætte det ind en social, teknologisk, historisk eller anden relevant sammenhæng. Eksaminanden skal demonstrere sin evne til at fremdrage de væsentlige sider af tekstens indhold og form samt til at indplacere teksten i en sammenhæng ud fra de grundsynspunkter, som har været anvendt i en. Eksaminanden skal med udgangspunkt i eksempler på eget skriftligt arbejde redegøre for og indgå i dialog om det skriftlige produkt, herunder formål og målgruppe, valg af sprog og udtryksform. Eleven bedømmes i forhold til fagets kompetencemål, og karakteren for eksamen gives på baggrund af en helhedsvurdering af elevens præstation. anvendes ved bedømmelsen. Bedømmelsesplan for Dansk E, udstedt af UVM anvendes. Der bestilles censorer via skolens eksamenskoordinator. Rengøringsteknikereksamen Mundtlig / praktisk eksamen Gennem uddannelsens trin 1 og den afsluttende prøve skal eleven vise at nedenstående kompetencemål er opnået: Selvstændigt planlægge, rationelt udføre og vurdere daglige og specielle rengørings- og serviceopgaver på institutioner, hospitaler, virksomheder og private hjem efter givne

18 rengøringsplaner og de særlige forhold, der er på de aktuelle arbejdsområder. Anvende redskaber, vogne og maskiner korrekt i forhold til gældende retningslinjer for sikkerhed og ergonomi. Vælge og anvende korrekte midler i henhold til overflader og opgavens art og under planlægning og udførelse af rengøringsopgaver tage hensyn til personlig sikkerhed og det interne samt eksterne miljø. Forebygge og hindre spredning af mikroorganismer og sikre en høj hygiejnisk standard i det aktuelle arbejdsområde på baggrund af viden om mikrobiologi. Anvende kvalitetsmålesystemer til vurdering af rengøringskvalitet og definere objektgrupper og urenheder samt vurdere kvalitetsniveau ud fra en bestemt kvalitetsprofil og anvende forskellige vurderingsskemaer. Yde service i forbindelse med kunde- og brugerkontakt. På baggrund af holdning til og viden om kroppens fysik og funktion, forebygge arbejdsbetingede skader og lidelser hos sig selv og andre. Anvende dansk i skrift og tale hensigtsmæssigt og med en rimelig grad af korrekthed i rengøringsog servicearbejdet. På baggrund af viden om innovations-, iværksætter- samt selvstændighedsbegrebet starte egen virksomhed eller medvirke til udvikling og innovation i virksomheder på det private og offentlige arbejdsmarked. Opgaven består af en mundtlig/praktisk opgave. Eleven trækker en rengøringsopgave, som udføres for elevens lærer og en censor. Eleven skal redegøre for valg af opgaveløsningen. Opgavens indhold tilrettelægges af skolen. Prøvetiden er i alt 30 min., inkl. votering. Der gives ikke tid til forberedelse. anvendes ved bedømmelsen. Bedømmelsesplan til afsluttende rengøringsteknikereksamen anvendes ved karaktergivningen Der anvendes censorer fra det lokale erhvervsnetværk samt via det landsdækkende censornetværk på serviceassistentuddannelsen. Serviceassistenteksamen hhv. i virksomhedsservice eller hospitalsservice

19 Et projekt omhandlende et eller flere af speciale fagene, er afleveret ugen før og sendt til censor. Projektfremlæggelse og mundtlig/praktisk eksamen Hospitalsservice Gennem uddannelsen, det afsluttende projekt samt eksamen skal eleven vise at nedenstående kompetencemål er opnået: Transportere, forflytte og lejre patienter. Tilberede og servere lettere retter og diæter. Udvise skærpet opmærksomhed i deres daglige arbejde i relation til omgang med patienter og videregive relevante observationer til samarbejdsparter. Varetage praktiske opgaver og arbejde efter gældende procedurer med terminale patienter, afdøde og pårørende. Efter givne retningslinjer selvstændigt planlægge og udføre rengøringsopgaver, så gældende hygiejnestandarder overholdes. Udføre service og bistå relevante faggrupper på hospitaler, plejehjem mv. Anvende engelsk hensigtsmæssigt i almindelige dagligdagssituationer i servicebranchen. Eleven udarbejder et skriftligt, praktisk orienteret projekt, der indgår som udgangspunkt og delvist bedømmelsesgrundlag for denne prøve. Til prøven fremlægges projektopgaven overfor elevens lærer og en censor. Derefter trækker eleven en praktisk opgave som udføres. Den praktiske opgave udarbejdes af skolen. Prøvetiden er i alt 30 min., inkl. votering, som fordeles mellem projektfremlæggelsen og den praktiske opgave. Der gives ikke forberedelsestid til udførelsen af den praktiske opgave. Eleven bedømmes både på baggrund af den skriftlige, mundtlige og praktiske fremlæggelse, som tæller hver 1/3 og der gives én samlet karakter. Virksomhedsservice Gennem uddannelsen, det afsluttende projekt samt eksamen skal eleven vise at nedenstående kompetencemål er opnået: Planlægge, klargøre og gennemføre serviceopgaver i forbindelse med møder og mindre konferencer. Anvende grundtilberedningsmetoder ved fremstilling af enkle varme og kolde retter. Yde kontorsupport i form af telefonpasning og betjene almindelige forekommende kontormaskiner.

20 Udføre mindre vedligeholdelsesopgaver på bygninger, installationer, inventar og udstyr. Udføre enkle serveringsformer. Udføre service og bistå relevante faggrupper i virksomheder, institutioner mv. Anvende engelsk hensigtsmæssigt i almindelige dagligdagssituationer i servicebranchen. Eleven udarbejder et skriftligt, praktisk orienteret projekt, der indgår som udgangspunkt og delvist bedømmelsesgrundlag for denne prøve. Til prøven fremlægges projektopgaven overfor elevens lærer og en censor. Derefter trækker eleven en praktisk opgave som udføres. Den praktiske opgave udarbejdes af skolen. Prøvetiden er i alt 30 min., inkl. votering, som fordeles mellem projektfremlæggelsen og den praktiske opgave. Der gives ikke forberedelsestid til udførelsen af den praktiske opgave. Eleven bedømmes både på baggrund af den skriftlige, mundtlige og praktiske fremlæggelse, som tæller hver 1/3 og der gives én samlet karakter. For såvel hospitalsservice og virksomhedsservice: anvendes ved bedømmelsen. Der anvendes censorer fra det landsdækkende censornetværk på serviceassistentuddannelsen. Eksamensregler Skolens eksamens reglement forefindes på dette link: Samarbejde med det faglige udvalg og virksomheden om afholdelse af prøver og udstedelse af bevis De lokale uddannelsesudvalg for de forskellige uddannelser gennemfører møder ca. 4 gange årligt. På møderne drøftes blandt andet behovet for fornyelse af de lokale splaner, samt udviklingen af en pædagogisk og økonomisk hensigtsmæssig tilrettelæggelse af skoleen. I forbindelse med afsluttende bedømmelse af grundforløbseksamen er der tilknyttet erhvervscensorer der ofte er personer som sidder i de lokale uddannelsesudvalg for de forskellige uddannelser eller censorerne kan også være lærere fra andre erhvervsskoler. Da Rengøringsteknikkeruddannelsen og Serviceassistentsuddannelsens afsluttende prøve er en skoleprøve, deltager det faglige udvalg ikke i bedømmelsen. Overgangsordninger Denne lokale splan gælder for elever, der har påbegyndt hovedforløbet efter den 1. juli 2008 Planen revideres løbende i forhold til resultater af løbende evalueringer og kvalitetsmålinger. Revisionerne drøftes på møder med det lokale uddannelsesudvalg og indarbejdes i Elevplan.

21 Alle elever der begynder på en uddannelse efter 1/ starter på de nye uddannelser. Elever der er begyndt før 1/ fortsætter som udgangspunkt uddannelsen efter de hidtidige regler. De grundforløbs elever, der ønsker at blive overført til ny ordning (GF2), vil blive vurderet og vejledt i forhold til adgangskrav og krav til de faglige niveauer på den pågældende uddannelse. Såfremt hovedforløbs elever og deres praktikvirksomheder ønsker overflytning til ny ordning, vil den enkelte elev blive vurderet og vejledt i forhold om eleven opfylder adgangskravene/gærdehøjderne. Hvis skolen af planlægningsmæssige (eller andre) årsager ikke kan opfylde ønsket om overflytning til ny ordning, vil skolen hjælpe med at undersøge om andre skoler kan tilbyde overflytning. Læringsaktiviteter Se ELEVPLAN

Hovedforløbet Godschauffør LUP

Hovedforløbet Godschauffør LUP Hovedforløbet Godschauffør LUP EUC Sjælland Køge, Haslev, Næstved Administrativ adresse: Jagtvej 2, 4700 Næstved Telefon 55 75 33 00. Fax 55 75 33 50 E-mail eucsj@eucsj.dk Undervisningsplanen er fastsat

Læs mere

Vi stiller krav til elever og kursister. Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag

Vi stiller krav til elever og kursister. Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag EUC Sjælland har udarbejdet et fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Her viser vi hvad skolen forstår ved god undervisning, og hvordan vi understøtter læring

Læs mere

Den lokale undervisningsplan (LUP)

Den lokale undervisningsplan (LUP) Den lokale undervisningsplan (LUP) 1 Indledning Den lokale uddannelsesplan er udarbejdet med udgangspunkt i kravene, som er fastsat i hovedbekendtgørelsens 45 og 46. Den lokale uddannelsesplan er et planlægningsværktøj

Læs mere

Den lokale undervisningsplan (LUP) Grundforløb 2 Frisør

Den lokale undervisningsplan (LUP) Grundforløb 2 Frisør Den lokale undervisningsplan (LUP) Grundforløb 2 Frisør 1 Indledning Den lokale uddannelsesplan er udarbejdet med udgangspunkt i kravene, som er fastsat i hovedbekendtgørelsens 45 og 46. Den lokale uddannelsesplan

Læs mere

Hovedforløb Frisør LUP v07

Hovedforløb Frisør LUP v07 Hovedforløb Frisør LUP v7 Skolens navn: EUC Sjælland Køge, Haslev, Næstved Administrativ adresse: Jagtvej 2, 47 Næstved Telefon 55 75 33. Fax 55 75 33 5 E-mail eucsj@eucsj.dk Undervisningsplanen er fastsat

Læs mere

Eksamensreglement Serviceassistentuddannelsen Hovedforløb på AMU-Fyn

Eksamensreglement Serviceassistentuddannelsen Hovedforløb på AMU-Fyn Dette eksamensreglementet er gældende for prøver og eksamen på, der afvikles på Fyn i et samarbejde mellem Syddansk Erhvervsskole og AMU-Fyn. Grundforløbet tages på Syddansk Erhvervsskole, hovedforløbet

Læs mere

Eksamensreglement Rengøringstekniker og Serviceassistentuddannelsen Hovedforløb på AMU-Fyn, Maj 2018

Eksamensreglement Rengøringstekniker og Serviceassistentuddannelsen Hovedforløb på AMU-Fyn, Maj 2018 Dette eksamensreglementet gælder for eksamen på hovedforløbet på Rengøringstekniker og Serviceassistentuddannelsen. Grundforløbet er på Syddansk Erhvervsskole, hovedforløbet er på AMU-Fyn. Formålet med

Læs mere

Den lokale undervisningsplan (LUP)

Den lokale undervisningsplan (LUP) Den lokale undervisningsplan (LUP) 1 Indledning Den lokale uddannelsesplan er udarbejdet med udgangspunkt i kravene, som er fastsat i hovedbekendtgørelsens 45 og 46. Den lokale uddannelsesplan er et planlægningsværktøj

Læs mere

Lokal undervisningsplan

Lokal undervisningsplan Lokal undervisningsplan Håndværk og teknik Hovedforløb Smed Klejnsmed/Plade og konstruktionssmed Silkeborg Tekniske Skole August 2006 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Overordnede

Læs mere

LOKAL UNDERVISNINGSPLAN GRUNDFORLØB

LOKAL UNDERVISNINGSPLAN GRUNDFORLØB LOKAL UNDERVISNINGSPLAN GRUNDFORLØB 1. Generelt om Agroskolen Hammerum. 1.1. Praktiske oplysninger Skolens navn: Agroskolen Hammerum Indgangen: dyr, planter og natur. Der undervises hvor ikke andet er

Læs mere

Serviceassistentuddannelsen

Serviceassistentuddannelsen 1 Serviceassistentuddannelsen Trin 1 Rengøringstekniker Trin 2 Serviceassistent 2 Indholdsfortegnelse Grundforløb og hovedforløb; Trin 1 og Trin 2... 3 Uddannelsens formål og opdeling... 3 Strukturen for

Læs mere

Den lokale undervisningsplan (LUP) Grundforløb 2

Den lokale undervisningsplan (LUP) Grundforløb 2 Den lokale undervisningsplan (LUP) Grundforløb 2 1 Indledning Den lokale uddannelsesplan er udarbejdet med udgangspunkt i kravene, som er fastsat i hovedbekendtgørelsens 45 og 46. Den lokale uddannelsesplan

Læs mere

Den lokale undervisningsplan (LUP) Grundforløb 2 Industritekniker

Den lokale undervisningsplan (LUP) Grundforløb 2 Industritekniker Den lokale undervisningsplan (LUP) Grundforløb 2 Industritekniker 1 Indledning Den lokale uddannelsesplan er udarbejdet med udgangspunkt i kravene, som er fastsat i hovedbekendtgørelsens 45 og 46. Den

Læs mere

Hovedforløbet Buschauffør i kollektiv trafik

Hovedforløbet Buschauffør i kollektiv trafik Hovedforløbet Buschauffør i kollektiv trafik EUC Sjælland Køge, Haslev, Næstved Administrativ adresse: Jagtvej 2, 4700 Næstved Telefon 55 75 33 00. Fax 55 75 33 50 E-mail eucsj@eucsj.dk Undervisningsplanen

Læs mere

Hovedforløbet Personvognsmekaniker, v01

Hovedforløbet Personvognsmekaniker, v01 Hovedforløbet Personvognsmekaniker, v01 Generel information om skolen EUC Sjælland Køge, Haslev, Næstved Administrativ adresse: Jagtvej 2, 4700 Næstved Telefon 55 75 33 00. Fax 55 75 33 50 E-mail eucsj@eucsj.dk

Læs mere

Undervisningsplanen er fastsat af skolen i samarbejde med det lokale uddannelsesudvalg.

Undervisningsplanen er fastsat af skolen i samarbejde med det lokale uddannelsesudvalg. Hovedforløbet Elektrikeruddannelse Installationsteknik Generel information om skolen Praktiske oplysninger Generelt for skolen Skolens navn: EUC Sjælland Køge, Haslev, Næstved Administrativ adresse: Jagtvej

Læs mere

Undervisningsplanen er fastsat af skolen i samarbejde med det lokale uddannelsesudvalg.

Undervisningsplanen er fastsat af skolen i samarbejde med det lokale uddannelsesudvalg. Hovedforløbet Bygningsmaler Generel information om skolen Praktiske oplysninger Generelt for skolen Skolens navn: EUC Sjælland Køge, Haslev, Næstved Administrativ adresse: Jagtvej 2, 4700 Næstved Telefon

Læs mere

Den lokale undervisningsplan (LUP) Grundforløb 2 Serviceassistent

Den lokale undervisningsplan (LUP) Grundforløb 2 Serviceassistent Den lokale undervisningsplan (LUP) Grundforløb 2 Serviceassistent 1 Indledning Den lokale uddannelsesplan er udarbejdet med udgangspunkt i kravene, som er fastsat i hovedbekendtgørelsens 45 og 46. Den

Læs mere

Lokal bedømmelsesplan for matematik niveau F til C

Lokal bedømmelsesplan for matematik niveau F til C Lokal bedømmelsesplan for matematik niveau F til C Den lokale bedømmelsesplan for matematik niveau F til C tager udgangspunkt i de bindende og vejledende tekster fra Undervisningsministeriet, skolens overordnede

Læs mere

Lokal undervisningsplan Skoledel IT-skolen v. Vejle Tekniske Skole

Lokal undervisningsplan Skoledel IT-skolen v. Vejle Tekniske Skole Lokal undervisningsplan Skoledel IT-skolen v. Vejle Tekniske Skole Uddannelse Bekendtgørelse nr. Teknisk Designer LBK. Nr. 183 af 22. marts 2004 Bekendtgørelse af lov om erhvervsuddannelse BEK nr. 341

Læs mere

Prøvebestemmelser, gældende for elever, der har påbegyndt uddannelsen efter 1.1.2013. Trin 1. Revideret maj 2014

Prøvebestemmelser, gældende for elever, der har påbegyndt uddannelsen efter 1.1.2013. Trin 1. Revideret maj 2014 Trin 1. Revideret maj 2014 Prøvebestemmelser Trin 1, Social- og hjælperuddannelsen Gældende for elever, der er påbegyndt uddannelse efter 01. januar 2013 Indhold Generelt... 2 Prøver for elever på trin

Læs mere

STUKKATØR Den lokale undervisningsplan (LUP)

STUKKATØR Den lokale undervisningsplan (LUP) STUKKATØR Den lokale undervisningsplan (LUP) 1 Indledning Den lokale uddannelsesplan er udarbejdet med udgangspunkt i kravene, som er fastsat i hovedbekendtgørelsens 45 og 46. Den lokale uddannelsesplan

Læs mere

Lokal undervisningsplan og bedømmelsesplan. Del 2: Lokal undervisningsplan. Generelt for uddannelsen

Lokal undervisningsplan og bedømmelsesplan. Del 2: Lokal undervisningsplan. Generelt for uddannelsen Odense Tekniske Skole Afdeling Byggeri & Teknologi Uddannelsesindgang Bygge & Anlæg Uddannelsesfamilie Enkeltstående uddannelse Uddannelse Maler-uddannelsen Evt. trindeling / afstigningsmulighed Ingen

Læs mere

Censorvejledning for. Teknisk designer

Censorvejledning for. Teknisk designer Juli 2013 Censorvejledning for Teknisk designer Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk 2 Generel vejledning 3 Indledning 3 Censorerne 3 Honorarregler

Læs mere

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Den lokale undervisningsplan for Den Pædagogisk Assistent Uddannelse Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Gældende fra den 1. januar 2016 2.0 Hovedforløb, trin 2... 1 2.1 Praktiske oplysninger... 1 2.2 Pædagogiske,

Læs mere

Bedømmelsesplan for den afsluttende eksamen for receptionistuddannelsen.

Bedømmelsesplan for den afsluttende eksamen for receptionistuddannelsen. Bedømmelsesplan for den afsluttende eksamen for receptionistuddannelsen. 1 Indholdsfortegnelse Side 3 Den afsluttende eksamen (Svendeprøven) Projektopgaven Skriftlig prøve Mundtlig prøve Side 4 Bedømmelsesplan

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Trin 2 Serviceassistent

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Trin 2 Serviceassistent Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 30. juni 2008 Serviceassistent Udstedt af Det Faglige Udvalg for Serviceassistentuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 145 af 29/02/2008 om

Læs mere

Uddannelsesordning for plastmageruddannelsen

Uddannelsesordning for plastmageruddannelsen Uddannelsesordning for plastmageruddannelsen Udstedelsesdato: 15. juli 2014 Udstedt af Industriens Fællesudvalg i henhold til Bekendtgørelse om uddannelserne i den erhvervsfaglige fællesindgang produktion

Læs mere

Skuemester- og lærervejledning for specialet. Industritekniker

Skuemester- og lærervejledning for specialet. Industritekniker Maj 2013 Skuemester- og lærervejledning for specialet Industritekniker Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk Generel vejledning 3 Indledning 3 Skuemestrene

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen. inden for Digital media

Uddannelsesordning for uddannelsen. inden for Digital media Undervisningsministeriet den 14. december 2007 Sagsnr. 108.534.021 Uddannelsesordning for uddannelsen Udstedelsesdato: 28. marts 2008 inden for Digital media Udstedt af det faglige udvalg for digital media

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Laboratorietandtekniker

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Laboratorietandtekniker Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 1. august 2011 Laboratorietandtekniker Udstedt af Tandteknikerfagets Faglige Udvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 857 af 11/07/2011 Bekendtgørelse

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Frontline pc-supporter

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Frontline pc-supporter Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 15. 07. 2013 Frontline pc-supporter Udstedt af Metalindustriens Uddannelsesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 372 af 15. april 2013 om uddannelserne

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Vindmølleoperatøruddannelsen

Uddannelsesordning for uddannelsen til Vindmølleoperatøruddannelsen 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015 Uddannelsesordning for uddannelsen til Vindmølleoperatøruddannelsen Udstedt af det faglige udvalg for vindmølleoperatøruddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr.

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Overfladebehandler

Uddannelsesordning for uddannelsen til Overfladebehandler Uddannelsesordning for uddannelsen til Overfladebehandler Udstedelsesdato: 15. juli 2014 Udstedt af Industriens Fællesudvalg i henhold til bekendtgørelse om uddannelserne i den erhvervsfaglige fællesindgang

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Web-integrator

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Web-integrator Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 15. juli 2014 Web-integrator Udstedt af det faglige udvalg for digital media i henhold til bekendtgørelse nr. 371 af 15/4/2013 om uddannelserne i

Læs mere

Skabelon for skolernes lokale undervisningsplan for hovedforløb.

Skabelon for skolernes lokale undervisningsplan for hovedforløb. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr. 29634750 Skabelon for skolernes lokale undervisningsplan

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til mejerist

Uddannelsesordning for uddannelsen til mejerist 4.2 1. Uddannelsesordning for uddannelsen til mejerist 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015 Udstedt af det faglige udvalg for mejeristuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. [x] af [dato] om uddannelsen

Læs mere

Skuemestervejledning. Juni 2011. Entreprenørmaskinmekaniker. Landbrugsmaskinmekaniker. Personliftmekaniker. Landbrugssmed.

Skuemestervejledning. Juni 2011. Entreprenørmaskinmekaniker. Landbrugsmaskinmekaniker. Personliftmekaniker. Landbrugssmed. Juni 2011 Skuemestervejledning Entreprenørmaskinmekaniker Landbrugsmaskinmekaniker Personliftmekaniker Landbrugssmed Materielmekaniker Kranmekaniker Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København

Læs mere

Prøvebestemmelser Fagprøve. Social- og Sundhedshjælperuddannelsen

Prøvebestemmelser Fagprøve. Social- og Sundhedshjælperuddannelsen Prøvebestemmelser Fagprøve Social- og Sundhedshjælperuddannelsen Afdelingen for Social- og Sundhedsuddannelsen November 2014 1 Regler for fagprøve på social- sundhedsuddannelsen, trin 1, Social- og Sundhedshjælperuddannelsen

Læs mere

10 uger skole. 10 uger skole. 10 uger skole. 10 uger skole. ugers praktik

10 uger skole. 10 uger skole. 10 uger skole. 10 uger skole. ugers praktik Odense Tekniske Skole og AMU-Fyn Afdeling Byggeri & Teknologi & Struktørafdelingen på AMU-Fyn Uddannelsesindgang Bygge & Anlæg Uddannelsesfamilie Anlæg, byggeri og installation Uddannelse Struktør Speciale(r)

Læs mere

Den lokale undervisningsplan (LUP)

Den lokale undervisningsplan (LUP) Den lokale undervisningsplan (LUP) 1 Indledning Den lokale uddannelsesplan er udarbejdet med udgangspunkt i kravene, som er fastsat i hovedbekendtgørelsens 45 og 46. Den lokale uddannelsesplan er et planlægningsværktøj

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Ejendomsservicetekniker

Uddannelsesordning for uddannelsen til Ejendomsservicetekniker Uddannelsesordning for uddannelsen til Ejendomsservicetekniker Udstedelsesdato: 04/06/2009 Udstedt af det faglige udvalg for Ejendomsserviceteknikeruddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 145 af 29/02/2008

Læs mere

Ringvej 3 5800 Nyborg Tlf. 65 45 27 01 E-mail: nyborg@tietgen.dk Hjemmeside: www.tietgen.dk/nyborg

Ringvej 3 5800 Nyborg Tlf. 65 45 27 01 E-mail: nyborg@tietgen.dk Hjemmeside: www.tietgen.dk/nyborg Skolens navn: Indgang: Tietgen Nyborg TietgenSkolen Ringvej 3 5800 Nyborg Tlf. 65 45 27 01 E-mail: nyborg@tietgen.dk Hjemmeside: www.tietgen.dk/nyborg Den merkantile indgang Medarbejdere: Øverst ansvarlige

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsuddannelsen

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsuddannelsen Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsuddannelsen Grundforløbets 2. del Grundforløbsprøven tager udgangspunkt i en helhedsorienteret tænkning, der afspejler den praksis som

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Trin 2 Serviceassistent

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Trin 2 Serviceassistent Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 15. juli 2013 Serviceassistent Udstedt af Det Faglige Udvalg for Serviceassistentuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 150 af 25/02/2011 om

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. beslagsmedeuddannelsen

Uddannelsesordning for uddannelsen til. beslagsmedeuddannelsen Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 28. marts 2008 beslagsmedeuddannelsen Udstedt af Metalindustriens uddannelsesudvalg for beslagsmedeuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 151

Læs mere

Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan. EUD Merkantil. Lemvig Gymnasium

Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan. EUD Merkantil. Lemvig Gymnasium Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan EUD Merkantil Lemvig Gymnasium Fastsættelse af den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan/eud Merkantil er fastsat

Læs mere

Lokal uddannelsesplan For kontoruddannelse

Lokal uddannelsesplan For kontoruddannelse Lokal uddannelsesplan For kontoruddannelse Svendborg Erhvervsskole Hovedforløb EUD/EUX Business 1 Indhold VELKOMMEN TIL DET MERKANTILE HOVEDFORLØB KONTOR MED SPECIALER PÅ Svendborg Erhvervsskole 4 1. GENERELT

Læs mere

Hovedforløbet Murer, version 08

Hovedforløbet Murer, version 08 Hovedforløbet Murer, version 08 Hovedforløb I dette afsnit beskrives forhold vedrørende undervisningen i uddannelsen, og uddannelsens didaktiske praksis i hovedforløbet. 2.1 Praktiske oplysninger Mureruddannelsens

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod pædagogisk assistentuddannelsen

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod pædagogisk assistentuddannelsen Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod pædagogisk assistentuddannelsen Grundforløbets 2. del Grundforløbsprøven tager udgangspunkt i en helhedsorienteret tænkning, der afspejler den praksis

Læs mere

Bedømmelsesplan for den afsluttende eksamen for ernæringsassistentuddannelsen.

Bedømmelsesplan for den afsluttende eksamen for ernæringsassistentuddannelsen. Bedømmelsesplan for den afsluttende eksamen for ernæringsassistentuddannelsen. 1 Indholdsfortegnelse Side 3 Den afsluttende eksamen (Svendeprøven) Svendeprøveopgaven Den Selvvalgte opgave Den bundne opgave

Læs mere

November 2010. Skuemestervejledning. Elektronikoperatør. Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.

November 2010. Skuemestervejledning. Elektronikoperatør. Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser. November 2010 Skuemestervejledning Elektronikoperatør Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk GENEREL VEJLEDNING 3 Indledning 3 Skuemestrene 3 Begrænsninger

Læs mere

Skuemestervejledning. November 2010. Klejnsmed. Smed (aluminium) Smed (rustfri) Smed (bearbejdning) Energiteknik. Svejser

Skuemestervejledning. November 2010. Klejnsmed. Smed (aluminium) Smed (rustfri) Smed (bearbejdning) Energiteknik. Svejser November 2010 Skuemestervejledning Klejnsmed Smed (aluminium) Smed (rustfri) Smed (bearbejdning) Energiteknik Svejser Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk

Læs mere

Bilag til lokal undervisningsplan GF1. Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for GF1

Bilag til lokal undervisningsplan GF1. Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for GF1 Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for 1 Indholdsfortegnelse 1 BEDØMMELSE I SKOLEUDDANNELSEN... 3 2 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE I SKOLEUDDANNELSEN... 3 3 BESTEMMELSER FOR PRØVER... 3 4 PRØVERS

Læs mere

1.1 Praktiske oplysninger

1.1 Praktiske oplysninger 1.1 Praktiske oplysninger EUC Nordvestsjælland er en kombinationsskole med gymnasiale, erhvervs- og efteruddannelser. Skolen har 5 adresser i Holbæk, Kalundborg og Avdebo. Hovedadressen er: Absalonsvej

Læs mere

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for pædagogisk assistent uddannelse

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for pædagogisk assistent uddannelse Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for pædagogisk assistent uddannelse gældende fra september 2013 1 Indholdsfortegnelse Indhold BEDØMMELSER I SKOLEUDDANNELSEN 3 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE I

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til serviceassistent

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til serviceassistent BEK nr 303 af 23/04/2018 Udskriftsdato: 17. april 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 18/02880 Senere ændringer til

Læs mere

Undervisningsplan for

Undervisningsplan for Undervisningsplan for GRUNDFORLØBET SUNDHED, OMSORG OG PÆDAGOGIK Indhold: Grundforløb 1. Praktiske oplysninger 2. Om undervisningen på Social & SundhedsSkolen, Herning 2.1 Principper for undervisningen

Læs mere

Svendeprøvevejledning. Overfladebehandleruddannelsen. (Censorvejledning for skuemestre og lærere)

Svendeprøvevejledning. Overfladebehandleruddannelsen. (Censorvejledning for skuemestre og lærere) Svendeprøvevejledning Overfladebehandleruddannelsen (Censorvejledning for skuemestre og lærere) August 2011 Formål med vejledningen... 3 Retningslinjer for svendeprøven... 4 Udarbejdelse af svendeprøveopgaver...

Læs mere

Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan. EUD Merkantil. Lemvig Gymnasium

Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan. EUD Merkantil. Lemvig Gymnasium Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan EUD Merkantil Lemvig Gymnasium Fastsættelse af den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan/eud Merkantil er fastsat

Læs mere

Uddannelsesordning for Detailhandelsuddannelse med specialer

Uddannelsesordning for Detailhandelsuddannelse med specialer Uddannelsesordning for Detailhandelsuddannelse med specialer Udstedelsesdato: Den 1. juli 2008 Udstedt af Det faglige udvalg for Detailhandelsuddannelse med specialer i henhold til bekendtgørelse nr. 149

Læs mere

Skabelon for skolernes lokale undervisningsplan for grundforløbets anden del

Skabelon for skolernes lokale undervisningsplan for grundforløbets anden del Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr. 29634750 Skabelon for skolernes lokale undervisningsplan

Læs mere

Den lokale undervisningsplan (LUP) Elektriker 1. EUX/EUD. EUX/EUD Elektriker 1. 1

Den lokale undervisningsplan (LUP) Elektriker 1. EUX/EUD. EUX/EUD Elektriker 1. 1 Den lokale undervisningsplan (LUP) Elektriker 1. EUX/EUD EUX/EUD Elektriker 1. 1 Indledning Den lokale uddannelsesplan er udarbejdet med udgangspunkt i kravene, som er fastsat i hovedbekendtgørelsens 45

Læs mere

Uddannelsesordning for entreprenør- og. landbrugsmaskinuddannelsen

Uddannelsesordning for entreprenør- og. landbrugsmaskinuddannelsen Uddannelsesordning for entreprenør- og Udstedelsesdato: 28.03.2008 landbrugsmaskinuddannelsen Udstedt af Metalindustriens uddannelsesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 134 af 28/2/2008 om uddannelserne

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Ernæringsassistent

Uddannelsesordning for uddannelsen til Ernæringsassistent Udstedelsesdato 5. juli 203 Uddannelsesordning for uddannelsen til Ernæringsassistent Udstedt af Fagligt udvalg for Ernæringsassistentuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 32 af 2. marts 203 om

Læs mere

Den lokale undervisningsplan for grundforløb 2, ernæringsassistent. Hotel- og Restaurantskolen

Den lokale undervisningsplan for grundforløb 2, ernæringsassistent. Hotel- og Restaurantskolen Den lokale undervisningsplan for grundforløb 2, ernæringsassistent Hotel- og Restaurantskolen 1 1. Generelt for Hotel- og Restaurantskolens erhvervsuddannelser Hotel- og Restaurantskolen Vigerslev Allé

Læs mere

Skuemestervejledning

Skuemestervejledning Juni 2013 Skuemestervejledning Film- og tv-produktionstekniker Film- og tv-assistent Billedmediernes Faglige Udvalg Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk

Læs mere

Undervisningsplan. for PÆDAGOGISK ASSISTENTUDDANNELSE

Undervisningsplan. for PÆDAGOGISK ASSISTENTUDDANNELSE Undervisningsplan for PÆDAGOGISK ASSISTENTUDDANNELSE Indhold: Pædagogisk assistent uddannelsen 1. Praktiske oplysninger 2. Om undervisningen på Social & SundhedsSkolen, Herning 2.1 Principper for undervisningen

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Tjener

Uddannelsesordning for uddannelsen til Tjener Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: Juni 2013 Udstedt af Det faglige Udvalg for uddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 312 af 21. marts 2013 om uddannelserne i den erhvervsfaglige

Læs mere

Personvognsmekanikeruddannelsen

Personvognsmekanikeruddannelsen Lokal undervisningsplan for ersonvognsmekanikeruddannelsen ved Campus Bornholm Januar 2012 1 Indhold Indhold... 2 1. Generelt for skolen... 3 1.1. raktiske oplysninger... 3 1.2. Skolens pædagogiske og

Læs mere

Overblik over regeringens udspil til reform af erhvervsuddannelserne

Overblik over regeringens udspil til reform af erhvervsuddannelserne Overblik over regeringens udspil til reform af erhvervsuddannelserne Klare mål Klare mål, klar ledelse og gode resultater hænger sammen. Regeringen ønsker derfor at opstille fire klare, overordnede mål

Læs mere

Den lokale undervisningsplan (LUP) Grundforløb 2 Bil, Fly og andre Transportmidler

Den lokale undervisningsplan (LUP) Grundforløb 2 Bil, Fly og andre Transportmidler Den lokale undervisningsplan (LUP) Grundforløb 2 Bil, Fly og andre Transportmidler Indledning Den lokale uddannelsesplan er udarbejdet med udgangspunkt i kravene, som er fastsat i hovedbekendtgørelsens

Læs mere

Uddannelsesordning for film- og tv-produktionsuddannelsen

Uddannelsesordning for film- og tv-produktionsuddannelsen Uddannelsesordning for film- og tv-produktionsuddannelsen Udstedt af det faglige udvalg for Film og tv produktionsuddannelsen den 28. marts 2008 i henhold til bekendtgørelse nr. 137 om uddannelserne i

Læs mere

Svendeprøvevejledning produktør

Svendeprøvevejledning produktør Svendeprøvevejledning produktør (Censorvejledning) August 2011 Formål med vejledningen... 3 Retningslinjer for den praktiske prøve... 4 Dagens forløb... 4 Trækning af to opgaver samt forberedelse... 5

Læs mere

Vejledning om registrering af godskrivning (merit) i erhvervsuddannelserne

Vejledning om registrering af godskrivning (merit) i erhvervsuddannelserne Vejledning om registrering af godskrivning (merit) i erhvervsuddannelserne Når jeg har taget engelsk på en anden uddannelse, skal jeg vel ikke have engelsk igen, vel? Citatet illustrerer en ofte hørt situation

Læs mere

Sagsnr.: 113.161.021 GVU. En vejledning til Uddannelsesbogen. Undervisningsministeriet. Afdelingen for erhvervsfaglige uddannelser

Sagsnr.: 113.161.021 GVU. En vejledning til Uddannelsesbogen. Undervisningsministeriet. Afdelingen for erhvervsfaglige uddannelser GVU En vejledning til Uddannelsesbogen Undervisningsministeriet Afdelingen for erhvervsfaglige uddannelser April 2006 1 Indledning Denne vejledning er udarbejdet med reference til Undervisningsministeriets

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve for grundforløbet SOSU

Ramme for afsluttende prøve for grundforløbet SOSU Ramme for afsluttende prøve for grundforløbet SOSU De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 439 af 29/04/2013 af lov om erhvervsuddannelser Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om uddannelserne i den erhvervsfaglige fællesindgang bygnings- og brugerservice

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om uddannelserne i den erhvervsfaglige fællesindgang bygnings- og brugerservice BEK nr 384 af 26/04/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 4. juli 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Børn og Undervisning, j.nr. 001.67L.391 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Vision for læring og dannelse - for de 0-18-årige i Svendborg Kommune. Svendborg Kommunes Sammenhængende Børne- og Ungepolitik frem mod 2017

Vision for læring og dannelse - for de 0-18-årige i Svendborg Kommune. Svendborg Kommunes Sammenhængende Børne- og Ungepolitik frem mod 2017 der er gældende for folkeskolen i Svendborg Kommune Vision for læring og dannelse - for de 0-18-årige i Svendborg Kommune Svendborg Kommunes Sammenhængende Børne- og Ungepolitik frem mod 2017 Vision, formål

Læs mere

Prøvebestemmelser Prøve i grundfag. Social- og Sundhedsassistentuddannelsen

Prøvebestemmelser Prøve i grundfag. Social- og Sundhedsassistentuddannelsen Prøvebestemmelser Prøve i grundfag Social- og Sundhedsassistentuddannelsen Afdelingen for Social- og Sundhedsuddannelsen November 2014 1 Prøvebestemmelser for prøve i grundfag på Social- og Sundhedsuddannelsen,

Læs mere

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Den lokale undervisningsplan for Den Pædagogisk Assistent Uddannelse Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Gældende fra den 1. januar 2016 2.0 Hovedforløb, trin 2... 1 2.1 Praktiske oplysninger... 1 2.2 Pædagogiske,

Læs mere

Vejledning i standpunktsbedømmelse

Vejledning i standpunktsbedømmelse Vejledning i standpunktsbedømmelse De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser - Hovedbekendtgørelsen Bekendtgørelse nr. 816 af 20/07/2012 om uddannelserne

Læs mere

STUDIEORDNING FOR NI 1, 1-ÅRIG MERKANTIL UDDANNELSE FOR STUDENTER

STUDIEORDNING FOR NI 1, 1-ÅRIG MERKANTIL UDDANNELSE FOR STUDENTER STUDIEORDNING FOR NI 1, 1-ÅRIG MERKANTIL UDDANNELSE FOR STUDENTER Udarbejdet af Niuernermik Ilinniarfik, Nuuk August 2008 Side 1 af 11 sider INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Formålet med uddannelsen... 3 2. Optagelse...

Læs mere

Evalueringsplan for IBC Handelsgymnasiet Kolding 2015-16

Evalueringsplan for IBC Handelsgymnasiet Kolding 2015-16 Evalueringsplan for IBC Handelsgymnasiet Kolding 2015-16 IBC s evalueringsplan for hhx-uddannelsen er udarbejdet på baggrund af nedenstående bekendtgørelser: LBK nr. 691 Bekendtgørelse om uddannelsen til

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Frontline radio-tv-supporter

Uddannelsesordning for uddannelsen til Frontline radio-tv-supporter 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015 Uddannelsesordning for uddannelsen til Frontline radio-tv-supporter Udstedt af Metalindustriens uddannelsesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 391 af 9. april

Læs mere

Censorvejledning for. Teknisk designer

Censorvejledning for. Teknisk designer November 2010 Censorvejledning for Teknisk designer Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk 2 Generel vejledning 3 Indledning 3 Censorerne 3 Honorarregler

Læs mere

Vejledning til prøven i idræt

Vejledning til prøven i idræt Vejledning til prøven i idræt Side 1 af 18 Kvalitets og Tilsynsstyrelsen Evaluerings- og Prøvekontor November 2015 Side 2 af 18 Indhold Forord side 4 Indledning side 5 Signalement side 5 Prøveforløbet

Læs mere

IBC International Business College Hovedforløb For censorer. Krav til fagprøven Censors opgave 7-trins skalaen

IBC International Business College Hovedforløb For censorer. Krav til fagprøven Censors opgave 7-trins skalaen Krav til fagprøven Censors opgave 7-trins skalaen Krav til fagprøven Generelle krav Fagprøven har til formål at: evaluere elevens opnåede faglige, personlige og generelle kvalifikationer inden for det

Læs mere

Egelundskolen som praktikskole for læreruddannelsen

Egelundskolen som praktikskole for læreruddannelsen Egelundskolen som praktikskole for læreruddannelsen Kontaktoplysninger Adresse: Egelundsvej 8-10, 2620 Albertslund, tlf.: 43 64 73 50 Praktikansvarlig: Skoleleder Annelise Weng Praktikkoordinator: Nina

Læs mere

Bedømmelsesplan for den afsluttende eksamen for gastronomassistenter. 2015. Bedømmelsesplan for den afsluttende eksamen for gastronomassistenter.

Bedømmelsesplan for den afsluttende eksamen for gastronomassistenter. 2015. Bedømmelsesplan for den afsluttende eksamen for gastronomassistenter. Bedømmelsesplan for den afsluttende eksamen for gastronomassistenter. 1 Indholdsfortegnelse Side 3 Den afsluttende prøve Projektopgave Side 4 Praktisk bedømmelse Hygiejne og kvalitetssikring Planlægning

Læs mere

LUP Trin 2. Oplæg skolepraktikinformationsmøde d. 7.12.15

LUP Trin 2. Oplæg skolepraktikinformationsmøde d. 7.12.15 LUP Trin 2 Oplæg skolepraktikinformationsmøde d. 7.12.15 EUD-reform GF 2 20 ugers forløb, hvor en del af det teoretiske fra det gamle Trin 1 s første skoleperiode læres Adgangskrav: 02 i dansk og matematik

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Overfladebehandler

Uddannelsesordning for uddannelsen til Overfladebehandler 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015 Uddannelsesordning for uddannelsen til Overfladebehandler Udstedt af Industriens Fællesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 488 af 21/04/2015 om uddannelsen til

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Frontline PC supporter

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Frontline PC supporter Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 28. marts 2008 Frontline PC supporter Udstedt af Metalindustriens Uddannelsesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 1244 af 23. oktober 2007 om

Læs mere

Grundfagsprøve i Dansk D-niveau Grundforløb 2

Grundfagsprøve i Dansk D-niveau Grundforløb 2 Oktober 2015 Grundfagsprøve i Dansk D-niveau Grundforløb 2 Generelt Retningslinjerne i prøvevejledningen tager udgangspunkt i: Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser nr. 1010 af 22/09/2014. Bekendtgørelse

Læs mere

Kvalitetsstandard - Social- og Sundhedsuddannelsen Kvalitetsstandard Social- og Sundhedsuddannelse Furesø Kommune

Kvalitetsstandard - Social- og Sundhedsuddannelsen Kvalitetsstandard Social- og Sundhedsuddannelse Furesø Kommune Kvalitetsstandard - Social- og Sundhedsuddannelsen Kvalitetsstandard Social- og Sundhedsuddannelse Furesø Kommune Trin 1 Social- og sundhedshjælperuddannelsen 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Ansvar

Læs mere

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for for Social- og Sundhedsassistenter

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for for Social- og Sundhedsassistenter Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for for Social- og Sundhedsassistenter Marts 2016 1 Indholdsfortegnelse BEDØMMELSER I SKOLEUDDANNELSEN 3 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE I SKOLEUDDANNELSEN 3 BESTEMMELSER

Læs mere

Eksamenskatalog - Prøveformer og bedømmelsesgrundlag

Eksamenskatalog - Prøveformer og bedømmelsesgrundlag Bilag til studieordningerne for akademiuddannelserne Gældende fra 1. januar 2016 Version af 2/10 2015 Eksamenskatalog - Prøveformer og bedømmelsesgrundlag Side 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Om

Læs mere

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for for social- og sundhedshjælpere Januar 2013 Ny uddannelsesordning Opdateret maj 2014

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for for social- og sundhedshjælpere Januar 2013 Ny uddannelsesordning Opdateret maj 2014 Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for for social- og sundhedshjælpere Januar 2013 Ny uddannelsesordning Opdateret maj 2014 1 Indholdsfortegnelse 1 BEDØMMELSE I SKOLEUDDANNELSEN... 3 2 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE

Læs mere

Vejledning til prøven i idræt

Vejledning til prøven i idræt Vejledning til prøven i idræt Side 1 af 20 Kvalitets og Tilsynsstyrelsen Evaluerings- og Prøvekontor April 2016 Side 2 af 20 Indhold Forord side 4 Indledning side 5 Signalement side 5 Prøveforløbet - trin

Læs mere

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Den lokale undervisningsplan for Grundforløbet Afsnit 2 og 3 Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Gældende fra den 1. januar 2013 Indhold 2.0 Indgangen Sundhed, omsorg og pædagogik... 1 2.1 Praktiske oplysninger...

Læs mere