-Kuller- vores egen avis

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "-Kuller- vores egen avis"

Transkript

1 Socialpsykiatrien på Bornholm December 2013 februar Kuller- vores egen avis Velkommen til Ø-kuller Dette er en minimalistisk designerudgave af 4. nummer af Ø- kuller. Redaktionen vil gerne inddrage dig i størst mulig omfang, du er meget velkommen til at bidrage, stort eller småt, alle er velkomne. Kontakt redaktionen, se side 2 for og telefon. Vær med til at gøre Ø-kuller til den vigtigste og mest interessante avis i dit liv! Redaktionen vil gerne ønske alle læsere af Ø-kuller Rigtig glædelig jul, samt et godt Nytår! På redaktionens vegne Gunvor Poulsen 1

2 Indholdsfortegnelse Ullasvej Intet nyt i denne omgang Idræt på tværs Se opslag under Midtpunktet s. 3 Midtpunktet Alt fra rygestop til bisonokser s. 3 8 Vestergade Aktiviteter mv s Kommandanthøjen Pauls klumme, en dame kom med en pose s Fontænehuset Lidt - eller meget - forskelligt fra Fontænehuset s Blæksprutten Diverse fra Blæksprutten s Bagsiden Telefonoversigt Om Ø-kuller Ø-kuller er en avis der udgives i et samarbejde mellem Socialpsykiatrien på Bornholm, brugerne af socialpsykiatrien og Fontænehuset i Svaneke, der trykker avisen. Ø-kuller udkommer i et oplag på omkring 350 styk, der distribueres til øens væresteder, psykiatrisk center og udvalgte kommunale institutioner. Ø-kuller findes på digital form på kommunens hjemmeside socialpsykiatri/ø-dækkende aktiviteter/socialpsykiatriens blad Ø-kuller. Redaktion: Henrik Christensen Niels Lohmann Nicklas Pedersen Pilar Torres Lukas Madsen Lars Paskjær Gunvor Poulsen Næste Ø-kuller kommer primo marts

3 Midtpunktet Rygestop kursus Psykiatrien på Bornholm tilbyder et rygestopkursus målrettet psykisk sårbare personer - rygestopkurset er gratis. Et rygestopkursus er et tilbud til dig, der gerne vil holde op med at ryge, Kurset har 8 til 12 deltagere, ledes af to uddannede rygestoprådgivere og består af 5 møder á 2 timer fordelt over seks uger. På et rygestopkursus får du støtte til en god forberedelse af dit rygestop Støtte til at lære dine rygevaner at kende, så du lettere kan bryde dem Tips og ideer til hvordan du kan holde tankerne væk fra tobakken og tackle rygetrangen, når den opstår. Oplysninger om abstinenser, nikotinafhængighed, vægt, helbredsfordele m.m. De to første mødegange består i at forberede rygestoppet, mens de tre sidste mødegange består i at fastholde rygestoppet. Allerede på det første møde aftaler vi en fælles rygestopdato, som kommer til at ligge mellem den anden og tredje mødegang. Vi planlægger at afholde 2 rygestopkurser i løbet af foråret 2014 Tid og sted er ikke fastlagt, vi kommer der hvor behovet er størst så ring og tilmeld dig. Yderligere oplysninger og tilmelding - kontakt rygestoprådgiver: Jesper Klindt tlf.: Idræt på Tværs Oversigt over faste aktiviteter Mandag: kl Trim i Midtpunktet og kl Yoga også i Midtpunktet Tirsdag: kl Aakirkebyhallerne - her er blandt andet mulighed for deltagelse i gåture, badminton, petanque og volleyball Tirsdag: kl Bowlings centret - hvor vi har en bane til rådighed, med den indbyggede aftale at vi har to baner såfremt der er mere end 4 der deltager Onsdag: kl Tennis - så længe vejret tillader det foregår udendørs Fredag kl Svømning Derud over er der blandt andet mulighed for beachvolley. Evt. spørgsmål, forslag, eller kommentarer - kontakt venligst: Karen eller Mike

4 Midtpunktet Madplan for Midtpunktet Menu december Mandag 2 Skinke Tirsdag 3 Fisk Onsdag 4 Kylling Torsdag 5 Salatbuffet Fredag 6 Jule brunch Mandag 9 Nisser Tirsdag 10 Fisk Onsdag 11 Julefrokost (husk tilmelding) Torsdag 12 buffet Fredag 13 Jule brunch Mandag 16 Pizza Tirsdag 17 Fisk Onsdag 18 Julemedister Torsdag 19 Salatbuffet Fredag 20 Jule brunch Mandag 23 Ristepølse Juleaftensdag kl. 13,00 Julemiddag (husk tilmelding senest torsdag den 19. dec.) Onsdag juledag Torsdag juledag Fredag 27 Brunch Mandag 30 Sandwich Tirsdag 31 Nytårsmidag (husk tilmelding) Menu januar Onsdag 1 Suppe Torsdag 2 Salatbuffet Fredag 3 Brunch Mandag 6 Forårsruller Tirsdag 7 Fisk Onsdag 8 Suppe Torsdag 9 Salatbuffet Fredag 10 Brunch Mandag 13 Hakkebøf Tirsdag 14 Fisk Onsdag 15 Suppe Torsdag 16 Salat buffet Fredag 17 Brunch Mandag 20 Boller i karry Tirsdag 21 Fisk Onsdag 22 Suppe Torsdag 23 Salat buffet Fredag 24 Brunch Mandag 27 Hjemmelavet burger Tirsdag 28 Fisk Onsdag 29 Suppe Torsdag 30 Salat buffet Fredag 31 Brunch Frokosten dagligt er kl. 12,00 Midtpunktet, Sankt Mortens Gade 33, Åbningstider:. Mandag kl Tirsdag: kl Onsdag kl Torsdag kl Fredag kl Lørdag: kl Søndag: kl Rønne - tlf: Mail: Billedværkstedet: Værkstederne: Tirsdag og torsdag kl. 09,00-15,00 Træværkstedet: Tirsdag og torsdag kl. 09,00-12,00 Svejseværkstedet: Onsdag kl. 09,00-12,00 4 Fredagsture hver fredag kl. 10,30 NADA øre akupunktur Du har mulighed for at få NADA i Midtpunktet. Aftal tidspunkt med din kontaktperson

5 Midtpunktet Midtpunktets åbningstider Jul og Nytår 2013 Mandag den 23 december kl. 8,00-16,00 Tirsdag den 24. december kl. 13,00-16,30 Onsdag den 25. december kl. 13,00-16,30 Torsdag den 26. december kl. 13,00-16,30 Fredag den 27. december kl. 8,00-13,00 Lørdag den 28. december kl. 13,00-16,30 Søndag den 29. december kl. 13,00-16,30 Mandag den 30. december kl. 8,00-16,00 Tirsdag den 31. december kl. 13,00-16,30 Onsdag den 01. januar kl. 13,00-16,30 Glædelig Jul & godt nytår Midtpunktets Julefrokost - foregår onsdag den 11. december kl. 12,00 Menuen er igen det traditionelle julefrokostbord med bl.a. sild og små lune retter Pris inkl. Julelotteri kr. 10,- Bindende tilmelding og betaling senest mandag den 9. december 5

6 Midtpunktet Pool turnering MANDAG DEN 7. OKTOBER mødes vi i Midtpunktet kl. 10,00, for endnu engang at dyste om hvem der er bedst til pool. Vi spiller efter samme regler som tidligere! Mød op og få en hyggelig dag sammen med os andre - enten som deltagende spiller eller som hepper/tilskuer! Der vil blive serveret sandwich til frokost, pris kr. 30,- NB: Husk at give Jesper ( ) besked et par dage før, om hvor mange der ca. kommer og spiser med! 6

7 Midtpunktet Stjerneskud Der er en stjerne i det fjerne, jeg den kan se, jeg ved besked, overalt det glimter jeg ser de vrimler. Bente Buhelt 2013 Om jer alle Om jer alle Jeg vil fortælle at I er så rare og det vil vare sådan altid en forherlighed Bente Buhelt 2013 På mandage kl har vi Strikkehygge i Midtpunktet. Bare kom, der er også plads til dig. Der er altid nogen som kan hjælpe dig i gang! Jule Pool turnering Torsdag den 5. december mødes vi i Midtpunktet kl. 10,00, for endnu engang at dyste om hvem der er bedst til pool. Vi spiller efter samme regler som sidste gang! Mød op og få en hyggelig dag sammen med os andre - enten som deltagende spiller eller som hepper/tilskuer! Der vil blive buffet til frokost, pris kr. 30,- NB: Husk at give Niels besked et par dage før, om hvor mange der sådan ca. kommer og spiser med! 7

8 Midtpunktet Vores egen avis Vi drog mod NORD mandag den 4. november 2013 Maylis, Molla og Annelise var nysgerrige efter at se hvordan Nordboerne havde det. Vi fik en lille rundvisning af Henrik et dejligt sted med en dejlig atmosfære. Vi blev budt på kaffe / the / og frugt og en masse hyggesnak. Kl. 12 bød menuen på vegetar lasagne med tzaziki, en lækkerbisken. Efter middag viste Henrik os slægtsforskning via computeren. Vi fandt her nogle af vores slægtninge og kimen er lagt for at vi selv vil gå i gang. Henrik har lovet at assistere. Afslutning på dette dejlige besøg var hjemmebagte boller. Vi håber på et gensyn gerne i Midtpunktet. Venlig hilsen personale og brugere fra Midtpunktet Annelise, Molla og Maylis Torsdag den 14. november tog en del brugere fra Vestergade på tur til Almindingen. Formålet med turen var at få et kik på, de i medierne meget omtalte, Polske bison okser. Efter kort tids søgen lykkes det! Midt inde i skoven stod de der lige så stille og roligt og græssede. Vi var heldige at komme endog meget tæt på dem og fangede dem også på mobilens kamera. Disse billeder vil vi gerne dele med jer. 8

9 Vestergade Åbningstider for Værestedet Vestergade Mandag og torsdag kl. 10 til 15 Øvrige arrangementer kan du se om i månedsplanen. Priser: Mad 30 kr. / Kaffe 5kr. / Kørsel 10 kr. / Svømning 20kr. Værestedet Vestergades personale Flemming Johansen Jeanette Baunkjær Lukas Madsen Marianne Holm Nicklas Pedersen Pilar López Torres Stephanie Johansen Niels Lohmann / / / / / / / / Julefrokost på Vestergade d kl 12. Kom og vær med til en dejlig dag, med en masse julehygge. Du skal medbringe en gave til ca 20 kr, til et sjovt pakkespil. Menuen vil være traditionel og lækker. Pris 10 kroner!!! Tilmeldelse senest Med julehilsener Personalet på Vestergade. 9

10 Vestergade Café Vestergade - December 2013 Vestergade Allinge Café Vestergade er åben mandag & torsdag kl , og der er varm mad fra kl. ca Vi er et tilbud under Bornholms Regionskommune for mennesker der er psykisk sårbare. Er du interesseret i at deltage i aktiviteter eller komme i vores værested, hvor der er en afslappet og god stemning, er du altid velkommen. Vi glæder os til at se dig. Aktiviteter Du kan finde flere aktiviteter og arrangementer på opslagstavlen i Caféen og er velkommen til at komme med forslag, samt ønsker. Uge 49 Mandag 2 dec Café åben kl Keramik fra Tirsdag 3 dec Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Onsdag 4 dec Brugeråbent fra kl Torsdag 5 dec Café åbent kl Tur om eftermiddagen. Fredag 6 dec Svømning Afgang Vestergade Torvet Hasle Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 50 Mandag 9.dec Café åben kl Juleri. Tirsdag 10 dec Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Torsdag 12 dec JULEFROKOST KL. 12. Fredag 13 dec Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 51 Mandag 16 dec Café åben kl Juleri. Tirsdag 17 dec Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl /Hasle kl Torsdag 19 dec Café åben kl og tur. Husmøde fra kl Fredag 20 dec Svømning Afgang Vestergade 10.15/Hasle kl Slægtsforskning fra kl. 13-? Uge 52 Mandag 23 dec Café åben kl Med julehygge. Tirsdag 24 dec GLÆDELIG JUL! Torsdag 26 dec 2. Juledag LUKKET. Uge 1 Mandag 30 dec Café åben kl Tirsdag 31 dec. GODT NYTÅR! 10

11 Vestergade Café Vestergade - Januar Vestergade Allinge Café Vestergade er åben mandag & torsdag kl , og der er varm mad fra kl. ca Aktiviteter Du kan finde flere aktiviteter og arrangementer på opslagstavlen i Caféen og er velkommen til at komme med forslag og ønsker til ture og aktiviteter. Uge 1 Torsdag 2 Jan Cafe åbent fra kl Fredag 3 Jan Svømning Afgang Vestergade Kl / Hasle Kl Uge 2 Mandag 6 Jan Café åben kl Ø-Kuller Workshop Tirsdag 7 Jan Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Torsdag 9 Jan Café Åben kl Tur. Fredag 10 Jan Svømning afgang Vestergade Kl /Hasle Kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 3 Mandag 13 Jan Tirsdag 14 Jan Torsdag 16 Jan Café åben kl Ø-Kuller Workshop. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Café åben kl Tur. Fredag 17 Jan Svømning, Afgang Vestergade 10.15/Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 4 Mandag 20 Jan Café åben kl Ø-Kuller Workshop. Tirsdag 21 Jan Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Torsdag 23 Jan Café åben kl Tur. Fredag 24 Jan Svømning, Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 5 Mandag 27 Jan Café åben kl Ø-Kuller Workshop. Tirsdag 28 Jan Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Torsdag 30 Jan Café åben kl Husmøde kl Fredag 31 Jan Svømning, kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? 11

12 Vestergade Café Vestergade - Januar Vestergade Allinge Café Vestergade er åben mandag & torsdag kl , og der er varm mad fra kl. ca Uge 6 Mandag 3 Feb Aktiviteter Du kan finde flere aktiviteter og arrangementer på opslagstavlen i Caféen og er velkommen til at komme med forslag og ønsker til ture og aktiviteter. Cafe åbent fra kl Ø-Kuller Workshop Tirsdag 4 Feb Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Torsdag 6 Feb Café åbent Tur. Fredag 7 Feb Svømning afgang Vestergade Kl /Hasle Kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 7 Mandag 10 Feb Café åben kl Ø-Kuller Workshop Tirsdag 11 Feb Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Torsdag 13 Feb Café Åben kl Tur. Fredag 14 Feb Svømning afgang Vestergade Kl /Hasle Kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 8 Mandag 17 Feb Café åben kl Ø-Kuller Workshop. Tirsdag 18 Feb Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Torsdag 20 Feb Café åben kl Tur. Fredag 21 Feb Svømning, Afgang Vestergade 10.15/Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 9 Mandag 24 Feb Café åben kl Ø-Kuller Workshop. Tirsdag 25 Feb Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Torsdag 27 Feb Café åben kl Tur. Fredag 28 Feb Svømning, Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Brugeråbent holder en lille pause i Januar og Februar! 12

13 Kommandanthøjen Så er det tid igen til en lille opmærksomhed fra mig. Lige nu sidder jeg og høre DR s reportage om kommunevalget. Jeg håber du har gjort din borgerpligt og stemt. Når jeg er færdig men min klumme ved jeg om jeg syntes det har været et godt valg. Vi har nu været på Kommandanthøjen et ½ år og skal snart til at evaluere om det vi gør er det rigtige. Beboere og medarbejdere som har arbejdet sammen i grupper før vi flyttede herud, skal nu samles igen for at vurdere, om der er noget vi skal gøre anderledes, det bliver spændende! Vi havde besøg af en institution fra Sjælland, en af deltagerne var meget begejstret og udbrød at man bliver helt glad i låget af at være her tja, så er vi mange her der er glade i låget. De forskellige indvielser er vel overståede og jeg håber du var forbi, for ellers så må du se at finde på en undskyldning for at komme; vi tager nemlig godt imod gæster. Vi fik mange fine gaver, og tak for dem! Vi fik bl.a. en petanque bane; når den er lavet vil vi gøres os stærkt gældende ved fremtidige idrætsdage på petanquebanen. Vinteren er lige om hjørnet, det er mørkt, det har regnet og blæst rigtig november vejr og faktisk tæt på frysepunktet om natten. Men det er nu du skal tage ud til vores åer, hvis du vil fange ørreder der kæmper sig op i åen. Der plejer at være gode muligheder for at se ørreder i Kobbeå, Sluse å og Gyldens å der er de åer jeg selv plejer at besøge i november. BMW en skulle have været i stald nu, men det er den ikke. Jeg venter bare på en ½ dag med lidt sol så kan den køres i stald. Det er faktisk alt for koldt at køre motorcykel, men det skal gøres og det bliver ingen fornøjelse. Men hjem skal den og have frisk olie og et lagen over sig for vinteren. Julen eller solhvervet kommer snart og så bliver dagene længere igen og alting ser meget bedre ud igen. Så en stille bøn om, at vinteren bliver kort og mild kan man altid sende afsted. Ikke at jeg tror det hjælper men så er det da prøvet. Så tænd et lys i mørket, spis ikke for meget og tænk på at det snart er forår, kom godt igennem vinteren. Det er vel også på sin plads - selvom det kan forekomme lidt tidligt - at ønske alle en glædelig jul og et lykkebringende nytår. FRYD FORANDRER! Paul 13

14 Tænk nu hvis Af: Lars Paskjær, pædagog, Kommandanthøjen Kommandanthøjen Kender du det? At du havde en pose penge at gøre godt med som du skulle fordele til noget du mente ville være godt og gavnligt. Og at du så kunne give pengene til projekter, hvor andre og måske du selv - fik mulighed for at lave noget som de havde interesse for, og som kunne være givende og sjovt og nyskabende Kunne det ikke være sjovt og spændende? Nu er det således, at vores kulturminister Marianne Jelved har været forbi Rønne teater med en sådan pose penge. I overført betydning altså For det Marianne Jelved har været forbi for, er - sammen med borgmester Winnie Grosbøll - at indgå en fireårig kulturaftale, hvor kommunen og staten tilsammen vil støtte kulturen med i alt 2,6 millioner kr. Formålet med støtten er blandt andet er at lave et helt nyt samarbejde som bl.a. omfatte et beskæftigelsesområde for nogle af de mere psykisk sårbare borgere. Kultur kan ofte løfte deres livskvalitet, så det forventer jeg mig rigtig meget af, siger Winni Grosbøll. I det socialpsykiatriske regi er vi således af den bevilligede pulje blevet tilgodeset med kr. til et projekt der løber over en treårig periode. Se: dét var så posen med penge! En arbejdsgruppe med Michael Bager Hansen i spidsen, har siddet og arbejdet med at prøve at lave et projekt, hvor brugere i socialpsykiatrien gennem kulturaktiviteter skal have mulighed for at arbejde med deres recovery-proces. Grunden til dette er, at internationale erfaringer har vist, at kulturelle aktiviteter kan være en vigtig del af borgernes recovery-proces. Og det betyder på almindeligt dansk, at når man laver aktiviteter der har en kulturel vinkling og det være sig altså alt fra graffiti-maling, raku-brænding af lertøj eller digital fotoredigering til kor- eller solosang så gør denne deltagelse noget ved én. Og det er det, projektet gerne vil prøve at vise kan være godt for den enkelte deltager. Derfor er det blevet besluttet, at Kommandanthøjen skal fungere som pilotprojekt for et sådant projekt, bl.a. med afsæt i de midler der ligger i kulturaftalen. Derefter er det tanken, at den øvrige socialpsykiatri skal involveres, men denne del af projektet ligger dog endnu på et undersøgelsesstadium. Projektet introduceres det som Bevægelse igennem Kultur, da dette ret præcist fortæller, hvad ønsket med projektet er: nemlig at gøre kulturen til et vigtigt bidrag til rehabiliteringsforløb i Socialpsykiatrien på Bornholm, og desuden at søge at skabe en øget social inklusion gennem tættere sammenhænge mellem borgere i socialpsykiatrien og kulturlivet. Hvis du har lyst til at læse mere om, hvad det er kulturaftalen indeholder, kan du gå ind på kulturministeriets hjemmeside (kum.dk) og lede efter kulturaftale på Bornholm. 14

15 Fontænehuset Ho Dani, medlem af Fontænehuset Bornholm, er fuld af vittigheder. Nogen er nu bedre end andre :-) Han mener selv at han i sit hoved producerer en om dagen. En mand kommer gående på gaden og ser en pingvin. Han finder en politibetjent og spørger ham hvad han skal stille op med pingvinen. Betjenten siger: Gå i zoologisk have med den. Manden går så sin vej med pingvinen. Næste dag møder politibetjenten manden igen, stadig med pingvinen. Han siger til ham, Sagde jeg ikke at du skulle gå i zoologisk have med den!. Jo, svarer manden. Det var vi i går, så i dag tager vi i Tivoli HE Hvad er forskellen imellem en hangar og en hankat? Hangaren skyder og hankatten skider. Lille Mohamed kommer i skole og rækker fingeren i vejret, mens han siger (med Tyrkisk accent): I min familie er vi et hundrede procent danske Et ældre ægtepar kører ud af landevejen. Deres GPS siger kør til højre om 300 meter. De kører 200 meter, og konen kigger ud af vinduet og ser en masse køer i det fjerne, hvor efter hun tænker, hvor vidste GSP`en dog det fra???? En søn og hans mor står i køkke net. Moren er i færd med at forme frikadeller. Sønnen peger på lampen, og spørger sin mor: Hvis er det? Det er din mors., svarer hun. Sønnen peger på bordet, og spørger igen : Hvis er det? Moren svarer: Det er din mors. Sønnen peger ned i skålen, og spørger atter Hvis er det? - det er fars! HE HE 15 De siger i tv'et, rejs til halv pris. Men hvor ligger den dog henne??????? Dronning Magrethe og Henrik er i Netto for at handle. Henrik får øje på en pakke kød og pointerer at varen koster 1,5 millioner, hvortil Magrethe siger: Altså Henrik, det er jo Den unge mand kommer op til skranken og spørger : Hvad koster en portion mad. 20 kr. bliver der svaret. Hvad koster en ekstra portion så? 10 kr. bliver der svaret. Kan jeg få to ekstra portioner så Ho Ho stregkoden

16 Fontænehuset Nyt café tilbud til alle Vi mødes i Fontænehuset (Mariegården) Hver torsdag kl Første gang d. 21. november hvor vi hygger os sammen med lidt kaffe og kage. Sammen finder vi ud af, hvad vi kan gøre sammen. Vi bestemmer selv. Det kan evt. være: Kortspil Brætspil Gåture Du kan også tage dit håndarbejde med hjemmefra. Det er Støtteforeningen for Fontænehuset der står for caféen. Vi glæder os til at se rigtig mange. Velkommen 16

17 Fontænehuset Fontæne sladder.. Her i Fontænehuset har vi en spion. Spionen laver da noget, men ind imellem bliver der da også sladret lidt. At det komme på tryk i avisen kender ingen noget til, og hvem sladre-tasken er, er og forbliver en hemmelighed. Men det er altså mig..(anonym) Først det gode: Husker en episode fra en af mine første dage i huset. Jeg vidste jo godt at de fleste her har lidt ondt i psyken, eller hvordan man skal forklare det. Det kan man jo ikke se på folk og nogen snakker da helst heller ikke om det. Jeg stod ude og trak lidt frisk luft og en gut præsenterede sig, og sagde så at han var gift med en af de andre i huset. Det havde jeg lidt på fornemmelsen. Han fortsatte så med at fortælle at de havde mødt hinanden på psyk for at X antal år siden. Der stod jeg og tænkte mit Jeg synes det var så modigt og sejt sagt, især nu hvor psykiske lidelser stadig er et tabu. Jeg blev nærmest helt rørt og sagde til ham, at jeg synes det var sødt og at de så også kendte hinanden fra en måske ikke så god side, og ikke behøvede at skjule sådan noget for hinanden. Hatten af for det, siger jeg bare. Det sjove: I en af vores få pauser sad jeg og snakkede lidt i den friske luft med en anden en fra huset af. Vi kom ind på det med ikke at kunne finde vej, og nok endda kunne fare vild i en telefonboks. Det sagde hun at hun godt kunne, og jeg sagde at det kunne jeg da også. Det bliver nok ikke i den samme, da der ikke er plads nok, udbrød hun så. Ha ha ha ha Altså, tænkte jeg, blot fordi vi er lidt buttede begge to. Den ene mere end den anden. Mine 30 kg ekstra overvægt er blot fordi jeg er lidt erotisk buttet, måske lidt for meget erotik over mig Den alvorlige: Stadig bøvl med de ansatte her. En kender ikke vores navne, men så er det da godt at der er nok navne af ta' af. Så en skønne dag bliver der måske ramt plet! Og så er her åbenbart én der mister alt, fra nøgler til dankort, og Ja, på et tidspunkt nok glemmer en af medlemmerne her. Ellers er de totalt forvirrede her, og den ene hånd ved ikke hvad den anden fod hedder. Vi er snart så overvægtige her, hele bundtet, af al den kage vi får proppet i hovedet. De ansattes telefoner kimer konstant i pauser, så mange af os er begyndt at lide af tinitus. Tak for denne gang 17

18 Fontænehusets genbrug: Fontænehuset Kom, besøg vores genbrugsbutik i Fontænehuset i Svaneke. Vi har dagligt åbent fra kl og efter aftale. Har du lyst, giver vi gerne en kop kaffe. I genbrugen har vi mindre møbler, ting og sager og virkelig smart tøj. Alle vores ting er gennemgået for fejl og mangler, og de er rengjorte. Vi er i gang med at opdatere genbrugen, så den bliver mere nutidig i sit udtryk; således har vi brugt malerier, Lp- covers og meget andet til collager til væggene. Vi har endvidere udvalgt forskellige farver som vores genbrugs møbler skal males stribende, ternede, m.m. i. Endelig har vi op startet et kreativt værksted i til knytning til genbrugen, hvor vi b.la. syr sofa-puder af genbrugstøjet. Flere ideer ligger i skuffen så snart vi bliver flere hænder skal de realiseres. På gensyn fra genbrugen Nette Lindèn 18

19 Fontænehuset Fontænehusets Ungegruppe på klatretur i High Park - den 6. september Fontænehusets ungegruppe The Young One`s tog den 6. september afsted til High Park, hvor vi skulle udfordre os selv såvel fysisk som psykisk. Det var 16 super forventningsfulde unge, som drog afsted mod Rø. Ingen vidste helt, hvad de havde indladt sig på og hvilke udfordringer de skulle udsættes for. De unge startede med at klatre rundt i 6 meters højde - og de mest modige sluttede af i 18 meters højde. De unge fik i den grad overskredet nogle personlige grænser. Mange, som troede at de led af en udpræget grad af højdeskræk fandt rent faktisk ud af, at det trods alt ikke var så slemt alligevel. Dette gav dem en super succesoplevelse - en øget selvværdsfølelse og en tro sig selv, som de kan bruge videre i livet. Vi oplevede en fantastisk fællesskabsfølelse. De unge mennesker bakkede meget intensivt hinanden op - med konstante opmuntrende tilråb. Der blev også hjulpet rent fysisk, når udfordringen var blevet for stor. Der blev simpelthen samarbejdet i en grad, som jeg sjældent har oplevet. Alle tog sig af hinanden og var med i et meget smukt og emotionelt fællesskab. Der blev grædt og der blev lidt - og der blev jublet af glæde! Hele følelsesregistret blev brugt. Men alfa og omega er, at alle havde en stor følelse af en personlig succesoplevelse. Dette var en fantastisk tur i High Park - som SKAL gentages til foråret. Kærligst Frank H. Pihl - Pædagog & medlem 19

20 Fontænehuset Høstfest 2013 Så kom dagen hvor der skulle afvikle Høstfest i fontænehuset for 4. år i træk. Op til festen har der været mange forberedelser af forskellige former, også ting som er blevet ændret i forhold til sidste år. Tilgang for tilmelding måtte der sættes en stopper for, men desværre kom der en del afbud af forskellige årsager i sidste øjeblik. Så der blev lavet alt for meget god mad af vores gode kok Gitte Becker, som kom med glæde helt fra København STOR ros til hende. De mange afbud lagde til en start en lille dæmper på aftenen, men heldigvis ikke så meget, at når alt kommer til alt, blev det en rigtig hyggelig aften, med god mad og musik. Den gode musik blev leveret i år igen af Jacob Norén, og der blev både danset og sunget, med mange forskellige fugles næb en skøn blanding af stemmer. Ind imellem blev der brug for en pause, hvor der blev udtrukket amerikanske lotteri, samt nogle skulle trække frisk luft.. Gaverne til lotteriet havde vi i år igen fået sponseret fra div. butikker i Svaneke og Nexø. Stor tak for opbakningen, som varmede vores hjerter. Vi håber at der kommer en høstfest igen til næste år, og glæder os allerede. 20

21 Fontænehuset Køkkenet: Kl. 9 Morgenkaffe og hjemmebagt brød Kl.11 Pause m. frugt og grønt Kl Frokost Ved møder og lignende i huset, bestilles vi til at lave kaffe. Vi vasker løbende op, tager imod betaling for maden, renholder køkkenet, og passer caféen. Hver uge planlægger vi ugens menu, og handler ind. Vi taler hygiejne, mad, økonomi og især sund mad i køkkenet. Således har vi indenfor de sidste måneder indført at der skal være en salat hver dag. I vinter halvåret bestræber vi os på at have fisk og grønsagssuppe en gang ugentligt. Vi har besluttet at stoppe med at have sodavand til salg i huset. Vi sælger derfor kun almindelig kildevand og danskvand. Samarbejdet og humøret i køkkenet har første prioritet. Vi har mange gode snakke om samvær, indsats og mødet mellem mennesker, hen over kartoffelskrælning og salat snitning. Er du nysgerrig og har lyst til at være med, så kom På hele køkkenets vegne Nette Lindèn 21

22 Fontænehuset Nytårskur i område øst. Mandag den 6. januar 2014 kl inviteres alle, som har en tilknytning til Fontænehuset, til Nytårskur i Fontænehuset Bornholm, Søndergade 24, Svaneke. Tilmelding nødvendig senest fredag den 3. januar 2014 på eller i huset. Kl vil der være mulighed for at spise en velvalgt suppe med flute pris kr. 20,- Vel mødt Gunvor Poulsen 22

23 Fontænehuset Fountain House seminar i Saint Louis, Missouri USA -19. til 24. Oktober 2013 Fontænehuset Bornholm er en del af en større verdensomspændende organisation, som består af klubhuse fordelt på over 900 klubhuse i hele verdenen. Derfor drog vi her fra Bornholm også af sted til det store udland. Det er nemlig vigtigt at danne netværk med andre huse og få lært mere om fontænehus-modellen. Det var en meget lang rejse vi begav os ud på, 26 timer så vi alle 4 Trine, Michael, Karin og jeg - var meget trætte, da vi ankom til hotellet. Vi var 600 deltagere fordelt på 22 nationer, så det var i sig selv en ordentlig mundfuld, og det hele foregik jo naturligvis på engelsk. Seminariet var opbygget således at der både var paneldebatter om forskellige emner, og workshops hvor der blev lagt op til gruppedebatter og mere tid til at gå dybere ned i forskellige emner. I bedste Fountain House stil var det både medlemmer og medarbejdere, samt andre tilknyttet psykiatrien, som stod for oplæggene. Det var meget inspirerende at deltage, vi fik lært - og netværket en masse, men blev også bekræftet meget i at vi på Fontænehuset i Svaneke rent faktisk bevæger os rigtigt frem, og vi var kendte i hele verdenen, specielt hvordan vi er forbundet med jobcentret her på Bornholm, men også at vi er meget åbne for det omkringliggende samfund. Desuden er vi langt foran for andre danske huse mht. hjemmeside, facebook og blog samt andet IT-teknologi herunder projektstyring. Den første dag dvs. før starten på seminariet, holdt vi et møde, hvor vi fordelte os på de forskellige emner, så vi kunne få mest muligt med os hjem. Løbende skrev vi hjem på vores blog, så alle kunne følge med i hvad der skete. Her er lidt fra bloggen: Here we are yeah Vi er nu kommet os over jetlaget det var slemt specielt for Karin. Her til formiddag har vi været til åbningsceremoni med busrevy og taler fra alle spidserne. I have a dream Der var mange gode taler specielt en omskrivning af I have a dream -talen a Martin Luther King. Drømmene var at der for fremtiden ikke skulle være diskriminering af psykisk syge faktisk er der her til seminaret kommet afbud, fra flere, idet de ikke kunne få indrejsetilladelse, og kun med ringe eller slet ingen forklaring dertil. Drømmen var også at psykisk syge ikke skulle stigmatiseres, men være en ligeværdig del af samfundet, og ikke være nødsaget til at lyve for at få et job. Livet tog en drejning En kvinde, Brittny, fortalte om sin forfærdelige barndom med misbrug, ungdom med stoffer og fængsel og et selvmordsforsøg. Men hendes liv tog en drejning da hun begyndte at komme i fontænehuset Idendependence Center, Missouri. Hun studerer nu psykologi og har fundet en kæreste i huset. Det var virkelig stærkt. Workshop. Enhederne i klubhuset organisering, struktur, energi og vigtighed Enhedsmøderne Enhedsmøderne er faktisk de vigtigste i et klubhus, idet der er færre mennesker og derfor et mere trygt miljø. Der opfordres til, at enhedsmøderne varer fra 15 til 30 minutter. Det er vigtigt både at have enhedsmøder om morgenen og om eftermiddagen, for at synliggøre og strukturere opgaverne over dagen. Det er også vigtigt at bringe humor ind i enhederne. F.eks. ved at spørge ind til det enkelte medlem For eks: Hvilken slags musik kan du lide. Dette gør at socialiseringsbarrieren nedbrydes, og det derfor er lettere for medlemmet at være i enheden. Meningsfulde arbejdsopgaver I enhederne skal der gøres meget for, at medlemmerne lærer hinanden godt at kende. (Tal, tal, tal) Medarbejderens vigtigste rolle er at lede og fordele arbejdsopgaverne, og opmuntre medlemmerne til at arbejde om opgaver, som de ikke før har prøvet. Det er essentielt at arbejdsopgaverne er vigtige og meningsfulde. Medlemmerne skal kunne profitere af opgaverne, både personligt og i det omgivende samfund. Det er vigtigt, at medlemmerne ligeledes opmuntres til at gøre opgaverne sammen. f.eks. 2 og 2, idet det opbygger relationerne imellem disse 2, og styrker klubhusets samhørighed mellem medlemmerne og medarbejderen. (We are smarter than me!) 23

24 Fontænehuset Der er 3. læresætninger: Medarbejderne skal ikke blande sig for meget og give ansvaret fra sig. Det er fordi, at medlemmet skal føle, at vedkommende godt kan finde ud af det selv, for det giver forøget kompetencer og selvtillid. Derfor må der heller ikke være for meget personale, så de kan klare opgaverne uden medlemmerne. Medlemmerne føler sig mere forpligtet til arbejdsopgaverne, når der ikke er så mange medarbejdere. Medlemmet får derfor også mulighed for at begå fejl i et trygt miljø, som derefter kan løses i samarbejde med medarbejderen eller de andre medlemmer i enheden. Det skal være meningsfulde opgaver. Medlemmerne skal kunne relatere opgaverne til deres eget personlige liv derhjemme, og dermed have lært noget. Medlemmerne skal motiveres således, at de ikke bliver bange for at prøve nye arbejdsopgaver. Dvs. de må ikke blive fastholdt en én bestemt opgave. Det er også vigtigt, at medlemmerne har medbestemmelse over hvilke opgaver, de kunne tænke sig at påtage. Det er vigtigt, at tænke udvikling, udvikling, udvikling for det enkelte medlem. Desuden er det meget vigtigt, at der er et højere formål med arbejdsopgaverne, hvilket skal være kortlagt af lederen og personalet. En idé kan også være, at lederen skifter personalet ud fra enhed til enhed, idet det kan give nye øjne på enheden og tilføre ny energi. Det er vigtigt, at der holdes et højt energiniveau specielt for unge medlemmer, for ellers går de døde i enheden. Workshop. Dannelse af en levende, fyldt og travl arbejdsdag Arbejdsopgaver i delemner Jeg lærte, at det er vigtigt at arbejde i grupper med arbejdsopgaverne, og at opgaverne skal deles ned i delemner. F.eks. det at lave salat deles ned i: skylle salat, skære tomater, skære agurker i stave og lave dressing. Altså er der flere medlemmer om at tilberede salat. Dette er afgørende for det sociale engagement samt oplæring af nye medlemmer. Livlige møder At være i et klubhus gør, at man finder ud at sin egen unikke styrker, talenter og evner via den arbejdsrelaterede dag! Det gør vores hoveder fri af kaos fra tanker og følelser Og vi lærer, at vi måske ikke er så skrøbelige, som vi går rundt og tror. Der blev altid startet med et fælles morgenmøde siddende i rundkreds, hvor der skete en overordnet koordinering af dagens arbejdsopgaver og events. Fast på det ugentlige møde var der diskussion/samtale om ugens standard ikke set firkantet, men hvad det enkelte hus brugte/ omsatte den til. Der blev serveret snacks og noget at drikke på bordene, sådan at alle følte at netop dette møde var noget særligt og vedrørende for den enkelte. Ud over husmøder og enhedsmøder som både var der om formiddagen og eftermiddagen, var der adskillige ad hoc grupper. Faktisk opfordredes det til, at man for både medlemmer og medarbejdere havde en arbejdsdag på minimum 7 timer dagligt. Et arbejde i klubhuset skal genspejle et arbejde i den virkelige verden!! Derudover var der månedlige møder omhandlende f.eks. transport til huset og fondsansøgninger, samt årsmøder hvor der blev lagt årsmål og årsplaner. Middage for f.eks. medlemmer i jobenhed For medlemmer der er under uddannelse eller i en eller form for beskæftigelse, var der middag ca. 1 gang pr. måned, således at det enkelte medlem stadig har forbindelse til Fontænehuset. Generalister kontra specialister Til sidst er det essentielt at medarbejderne ikke er specialister i deres enhed men er generalister og glider over vandende og får tingene på gled igen, men kun hvis det er yderst nødvendigt. Det er vigtigt, at medlemmerne motiveres til at tage chancer altså prøve noget nyt. Man kan sige et positivt pres. Gert 24

25 Fontænehuset Kommunalvalg 2013, vælgermøde på Fontænehuset Tirsdag den 12. november var Fontænehuset vært for et vælgermøde arrangeret i samarbejde med Lars Christensen fra Sind. Det var et velbesøgt vælgermøde med deltagelse af repræsentanter fra hele socialpsykiatrien på Bornholm, og mange gæster udefra var også mødt op! Pernille Loumann styrede de mange forskellige spørgsmål fra vælgerne, og det var et oplagt politikerpanel, som beredvilligt svarede på alle slags spørgsmål ud fra deres politiske overbevisning. Efter paneldiskussionen var der mulighed for vælgerne til at få politikkerne på 2- mands hånd til en snak. Sind og Fontænehuset takker for den store vælger og politikker opbakning. 25

26 26

27 27

28 28

29 29

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk.

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes til: Leo Vad: 20905896 Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe levad@ikast-brande.dk Eller Trine Andersen: 20181639 tcand@ikast-brande.dk 16 Feb.-Apr. 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 1. halvår 2014 Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 SAMVÆRdSHUSET Søndergade 27-3700 Rønne Kontakt: Formand: Ruth Kjær Hansen mob. 50 57 29 14 Kasserer: Kjeld Pedersen E-mail: pilgaarden@sol.dk

Læs mere

AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE

AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE SEP., OKT., NOV., DEC. 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Intro til aktiviteter... 3 Nada... 4 Krolf... 6 Petanque... 7 Motionshold... 8 Strikkeklub... 9 Mellemgruppe...10

Læs mere

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø december 2012 januar 2013

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø december 2012 januar 2013 Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø december 2012 januar 2013 Kære beboere og samarbejdspartnere på og omkring Arendalsvej Som du kan læse om i denne udgave af nyhedsbrevet er rækken af tilbud til beboerne

Læs mere

Værestedet Den Blå Cafe Socialpsykiatrisk Center Nord Norgesgade nr. 15-17 7430 Ikast

Værestedet Den Blå Cafe Socialpsykiatrisk Center Nord Norgesgade nr. 15-17 7430 Ikast Værestedet Den Blå Cafe Socialpsykiatrisk Center Nord Norgesgade nr. 15-17 7430 Ikast 20 Indholdsfortegnelse Intro til aktiviter... 3 Madgruppe... 4 Sang og musik... 5 Nada... 6 PC-Kursus... 8 Maleværksted...

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

INFORMATION TIL DIG, DER ER TÆT PÅ ÉN MED EN PSYKISK SYGDOM

INFORMATION TIL DIG, DER ER TÆT PÅ ÉN MED EN PSYKISK SYGDOM Maj 2015 INFORMATION TIL DIG, DER ER TÆT PÅ ÉN MED EN PSYKISK SYGDOM Bedre pårørende- og netværksinddragelse i psykiatrien på Bornholm Psykiatri Materialet er udarbejdet i samarbejde mellem Psykiatrisk

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Nyhedsbrev Juli - August Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Side 2 Kære alle. Så kom sommeren endelig til landet efter lang tids venten. Klub

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14 I denne udgave af nyhedsbrevet Efteråret er kommet...1 Røgfri på Arendalsvej...2 Fitness - så er vi igang...4 Trænger din økonomi til et servicetjek?...5 Café Solskin - en solskinshistorie...6 Bagagerumsmarked...8

Læs mere

SFO NYHEDSBREV DECEMBER 2014

SFO NYHEDSBREV DECEMBER 2014 SFO NYHEDSBREV DECEMBER 2014 Så er det lige før juleferien begynder - en tid, hvor der er nisser, mystik og spænding alle vegne. Hjertelig velkommen til Jul og Nytår. Julebehovspasning Da vi ingen tilmeldinger

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev vinter 2014 Vinteren går på hæld og vi begynder at glæde os over de små forårstegn. Heldigvis har vinteren ikke været slem i år. Der har kun været få dage, hvor det

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

-kuller - vores egen avis

-kuller - vores egen avis Socialpsykiatrien på Bornholm Juni August 2014 -kuller - vores egen avis God sommer til alle 1 Indholdsfortegnelse Fælles Pas på ryggen, og arrangementer for os alle s. 3 4 Ullasvej Folkemøde s. 5 Idræt

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Kære beboere, pårørende og personale

Kære beboere, pårørende og personale Kære beboere, pårørende og personale Bølle er meget interesseret i at studere Violhusets fisk Holbergcentrets månedsnyt for marts 2015 Kære beboere, pårørende og personale Velkommen til marts måned. Når

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Socialpsykiatrien på Bornholm

Socialpsykiatrien på Bornholm Socialpsykiatrien på Bornholm Juni - August 2013 Læs også: - Artiklen fra Midtpunktet om En af os - kampagnen - Nettet og B1 ture ud i det Bornholmske forår Østre Ringvej flytter ned på Ullasvej, og Botilbuddet

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Årgang 24. År 2011 Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Telefon: 79 94 73 44 3 kl. besked/telefonsvare 79 94 73 43 Fax nummer: 79 94 73 36 Hjemmeside: www.samuelsgaarden.dk E-mail: Samuelsgaarden@varde.dk

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Nyhedsbrev Årgang 6 ~ Nr. 2. Marts 2007 Åbnings-/træffetider og tlf. nr. Formand Jette Sloth kan træffes personligt: Mandag kl. 9.00 13.00 samt efter nærmere aftale

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

- Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11)

- Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11) - Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11) Så er det fjerde gang at man på CSV-SydØstfyn kan læse et fremragende skoleblad. På grund af lidt manglende arbejdskraft og en sommerferie

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO December 2012 Siden sidst. Sne, sne, sne.. Først var det vores penge der var indefrosset, og nu har sne og frost gjort, at færdiggørelsen af legepladsen bliver lidt forsinket.

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

-kuller - vores egen avis

-kuller - vores egen avis Socialpsykiatrien på Bornholm September November 2014 -kuller - vores egen avis Læs bl. a. om: Cafémøde om pårørendeindragelse. Se side 6. Blæksprutten holder fødselsdag! Onsdag den 3. september kl. 15-22

Læs mere

AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE VINTER 2013-2014

AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE VINTER 2013-2014 AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE VINTER 2013-2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Intro til aktiviter... 3 Madgruppe... 4 Sang og musik... 5 Nada... 6 PC-Kursus... 8 Maleværksted... 9 Motion...10 Svømning..11

Læs mere

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Beretning for lokalafdelingens arbejde 2014 Et år er gået, og det er tid til at se tilbage på, hvad har året bragt. Generalforsamlingen står for døren. Der er masser

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk Marts 2006 2 OPSLAGSTAVLEN www.scthanserne.dk Generalforsamling torsdag 16. marts kl. 19.30 Sidste tilmelding til Eventyrløbet søndag 23. april Teater & Natmad Fredag 19. maj kl. 19.30 Eventyrløbet torsdag

Læs mere

Pigen der fandt det vigtigste

Pigen der fandt det vigtigste Pigen der fandt det vigtigste Der var engang den dejligste lille pige. Hun blev kaldt MO. Hun boede i et hus i en lille landsby. Omkranset at skove, søer, enge og marker. Hun var glad og tilfreds, og legede

Læs mere

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Værkstedsgården, Kastanievej 28, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6605 Email: vaerkstedsgården@langelandkommune.dk Hjemmeside: vaerkstedsgaarden.langelandkommune.dk

Læs mere

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en Grønland Solopgang Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en praktik i udlandet. Jeg kunne ikke helt finde ud af om det skulle være USA eller Grønland,

Læs mere

-kuller - vores egen avis

-kuller - vores egen avis Socialpsykiatrien på Bornholm Marts Maj 2014 -kuller - vores egen avis Kom, maj, du søde milde! Tekst: C. A. Overbeck Melodi: W. A. Mozart, 1791 Kom, maj, du søde, milde! Gør skoven atter grøn, og lad

Læs mere

MEDLEMSBLAD NR. 40 APRIL OG MAJ 2011

MEDLEMSBLAD NR. 40 APRIL OG MAJ 2011 MEDLEMSBLAD NR. 40 APRIL OG MAJ 2011 ÅBNINGSTIDER I KLUBBEN: MANDAG 15.30-20.30 TORSDAG 15.30-20.30 FREDAGE I LIGE UGER 16.00-20.30 ENKELTE SØN OG HELLIGDAGE CAFÉ REGNBUEN, KONGENSGADE 43 A 3550 SLANGERUP

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

Børnemadsvalget i Lejre Kommune. Udgives af: Center for Dagtilbud, Lejre Kommune

Børnemadsvalget i Lejre Kommune. Udgives af: Center for Dagtilbud, Lejre Kommune Børnemadsvalget i Lejre Kommune Udgives af: Center for Dagtilbud, Lejre Kommune Hvorfor skal jeg læse denne folder? Synes du at dit barn og de andre børn i børnehaven skal spise hjemmelavede madpakker

Læs mere

Program for NLD-lejr den 4.-6. april 2014

Program for NLD-lejr den 4.-6. april 2014 Program for NLD-lejr den 4.-6. april 2014 Så er det igen tid til at pakke familien, tandbørsterne og det gode humør. NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge Bogensholmlejren

Læs mere

April-Maj-Juni. Søbro Lokølcenter. Gårdhøvecøfåen. www. sa b rob ru g erraad. d k. hjemmeside - Sp e cielle øru angementer

April-Maj-Juni. Søbro Lokølcenter. Gårdhøvecøfåen. www. sa b rob ru g erraad. d k. hjemmeside - Sp e cielle øru angementer Søbro Lokølcenter Gårdhøvecøfåen Sp e cielle øru angementer April-Maj-Juni Festsalen den I3. marts med de mangefremmødte til cafåens ørrangement i forbindelse med revyen med "Gråspuryene" Caf6ens ugentlige

Læs mere

KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD

KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD Sæsonstart August 2015 KONTAKTPERSONER Hovedbestyrelsen: Formand: Louis Kristensen tlf. 20 31 40 11 ludimann@yahoo.dk Løb: Formand: Søren Lund tlf. 61 60 74 92 sblund@privat.dk

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

TILBUD TIL BRUGERE AF SOCIALPSYKIATRIEN PÅ ÆRØ

TILBUD TIL BRUGERE AF SOCIALPSYKIATRIEN PÅ ÆRØ Ny udgave TILBUD TIL BRUGERE AF SOCIALPSYKIATRIEN PÅ ÆRØ Idegrundlag Det kommunale tilbud, til mennesker med en psykisk lidelse på Ærø, bygger på den opfattelse, at enhver har ret til at være og blive

Læs mere

RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. HER ER DER PLADS. Til opslagstavlen

RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. HER ER DER PLADS. Til opslagstavlen HER ER DER PLADS RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. Til opslagstavlen Kære forældre og andre. Lidt hjælp kan vi altid bruge, både i klubben og til 4Hskuet, så hvad

Læs mere

Juni 2014. Nyd sommeren!

Juni 2014. Nyd sommeren! Juni 2014 Nyd sommeren! Kære brugere af Multihuset. Caféåbningstider: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 12.00-19.30 12.00-16.00 12.00-19.30 12.00-16.00 12.00-15.00 I sommerferien planlægges menuen ad

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie Smørhullet Skolen Fredag 1 Forældrekaffe Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Der arbejdes med perler i værkstedet DH omsorgsdag Tirsdag 5 Der arbejdes med perler i værkstedet 3.F: skole-hjem-samtaler Onsdag 6 Der

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 KOLLEGIE NYT Thomas M., Rasmus, Søren, Sabrina og Camilla sammen med Mikkel Hansen kåret som verdens bedste håndboldspiller. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses

Læs mere

Brugerkonferencen Lev dit liv Fredag 4. oktober og lørdag 5. oktober 2013 INVITATION

Brugerkonferencen Lev dit liv Fredag 4. oktober og lørdag 5. oktober 2013 INVITATION INVITATION Kom og få nogle hyggelige og inspirerende dage på årets brugerkonference. I år foregår den på Sjælland og byder på foredrag og syv forskellige workshop i dejlige omgivelser. Vi håber, at det

Læs mere

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni 2015 Valdemarshus, stedet hvor vi alle mødes Information om Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Centret

Læs mere

Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog

Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog 1 Forord Denne medarbejderhåndbog er udarbejdet og godkendt af værkstedets brugerbestyrelse. I den finder du oplysninger om værkstedet som f.eks. arbejdstider,

Læs mere

Her kan du tilmelde dig vores hold, der hedder: Team Ejby Løb For Livet her: http://www.stafetforlivet.dk/dit-hold/

Her kan du tilmelde dig vores hold, der hedder: Team Ejby Løb For Livet her: http://www.stafetforlivet.dk/dit-hold/ Stafet for Livet Sted: Køge Marina. Tid: 20-21 juni fra kl 14-12 Hvad er Stafet for Livet Stafetten er en event, der løber over 22 timer, og formålet er at støtte kræftpatienter, og samtidig have en fest

Læs mere

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret Nr. 1 - december 2011 Åbent hus d. 4. september Det nye støttecenter tager form Alle ansatte på støttecentret Om Støttecenter Hovedstaden Støttecentret Hovedstaden er et værested for udeboende døve, der

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Hvordan bliver sundere mad en del af min hverdag? Hvad er sund mad? Status på mine madvaner

Hvordan bliver sundere mad en del af min hverdag? Hvad er sund mad? Status på mine madvaner 4. MØDEGANG Mad Introduktion Hvordan bliver sundere mad en del af min hverdag? Hvad er sund mad? Status på mine madvaner At diskutere hvad det betyder at spise sundt At kende og forstå Fødevarestyrelsens

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Nyhedsbrev sommer 2015.

Nyhedsbrev sommer 2015. Nyhedsbrev sommer 2015. Formandens klumme Æ bådslæw. Laksen Aktiviteter. Sommeren eller mangel på samme, er over os! Og aktiviteterne burde køre i højeste gear. Vi må erkende at vejret har begrænset et

Læs mere

Hel suveræn underlægningsmusik til viseaften

Hel suveræn underlægningsmusik til viseaften Hel suveræn underlægningsmusik til viseaften Nr.20 Marts 2008 Foreningens bestyrelse Birgit Tønnesen, formand 4586 9725 John Jensen, kasserer 4352 2145 Inge Beck, sekretær 4586 2819 Ane-Marie Svendsen

Læs mere

TIL ALLE BØRN OG FORÆLDRE I 4,5 OG 6 KLASSE + NYHEDSBREV.

TIL ALLE BØRN OG FORÆLDRE I 4,5 OG 6 KLASSE + NYHEDSBREV. TIL ALLE BØRN OG FORÆLDRE I 4,5 OG 6 KLASSE + NYHEDSBREV. Ny tilmelding til Tweenklubben sæson jan. juni 2012. Andet halvår af Tweenklubbens sæson begynder pr. 2 jan. 2012. Og nu har du mulighed for at

Læs mere

Indretning -svar i alt 122. Service og Miljø -svar i alt 114

Indretning -svar i alt 122. Service og Miljø -svar i alt 114 Indretning -svar i alt 122 Fuld tilfredshed 29. Tilfreds 48 Hverken tilfreds/utilfreds 27 Utilfreds 16 Meget utilfreds 2 Service og Miljø -svar i alt 114 Fuld tilfredshed 22 Tilfreds 43 Hverken tilfreds/utilfreds

Læs mere

Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg

Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg Efterårsprogram 2015 I dette efterår bl.a.: Frokost på Restaurant Egå Marina Stavgang for mennesker med Sclerose Foredrag om akupunktur Regionsmøde

Læs mere

Tilbud om motion og socialt samvær- Vinter og forår 2014

Tilbud om motion og socialt samvær- Vinter og forår 2014 Kontakt: Lokalcenter Kristiansminde Margrethekær 2 4000 Roskilde. Kontakt for tilmelding. Mitra ergoterapeut i Dagcenter Tlf.: 46 31 66 74 Vi mødes over en kop kaffe og taler om alt mellem himmel og jord.

Læs mere

- målet er: at lære deltagerne at kunne være på i en ukendt og evt. pressset situation med kort varsel.

- målet er: at lære deltagerne at kunne være på i en ukendt og evt. pressset situation med kort varsel. Intro forløb forløbet er lavet til at kunne afvikles over 2 lektioner. 1 Lektion: Gennemgang af konceptet. Jeg snakker ud fra mine egne erfaringer og oplevelser med filosofien. I slutningen af timen får

Læs mere

Lokalcenter Fuglebakken

Lokalcenter Fuglebakken Aktiviteter på Fuglebakken Ann Toustrup Eriksen, Leder af plejebolienheden Fuglebakken Der er mange aktiviteter på Fuglebakken, og de er meget forskelligartet, da der er mange forskellige ønsker. Såfremt

Læs mere

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne.

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne. Sysselkoret Planlægning af besøg af Gaudium i dagene fra søndag, den 4. maj til tirsdag, den 6. maj. Planlægningsgruppen: Karin BH, Daniel, Jens samt fra bestyrelsen Flemming, Åse og Elisabeth. Referat

Læs mere

JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV

JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV 1 MAJ 2011 REDAKTIONEN: EMILIE 3.A. EMILIE 4.A. YASMIN 4A. (ORLOV) SOFIE N. 4.A. SIMON 5.A. (FREE LANCE)

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Nyhedsbrev. Det nye Mobile, Omsorgs & Aktivitetsteam. Frivillig Samråd Mors. I dette nummer: Nyhedsbrev 2, juni 2014

Nyhedsbrev. Det nye Mobile, Omsorgs & Aktivitetsteam. Frivillig Samråd Mors. I dette nummer: Nyhedsbrev 2, juni 2014 Nyhedsbrev Frivillig Samråd Mors Det nye Mobile, Omsorgs & Aktivitetsteam I dette nummer: Det Mobile Omsorgs & Aktivitetsteam på Mors Hjerneskadeforeningen - hvad er en hjerneskade? En dejlig eftermiddag...

Læs mere

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Det var et vildt år Foto: Sanne Agatz - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Ansvarlighed, demokrati og godt bomiljø Siden 2012 har vi i boligforeningen arbejdet målrettet med vores

Læs mere

Tilbage til et liv med indhold

Tilbage til et liv med indhold Tilbage til et liv med indhold Af: Rikke Djernes Glintborg, Sygeplejerske I Nykøbing, på Limfjordsøen Mors, ligger Plejecenteret Støberigården. Her var medarbejderne for 3 år siden på efteruddannelse i

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Program for efteråret 2014 Start: mandag 8.9.2014 Slut: fredag 12.12.2014

Program for efteråret 2014 Start: mandag 8.9.2014 Slut: fredag 12.12.2014 12 ELLER Tilmelding Udfyld den vedlagte tilmelding og send den til: Lis Cronberg Valby Gade 12, Valby 3200 Helsinge Send en E-mail med alle ovennævnte oplysninger til lis@cronberg.dk ELLER Ring til 28

Læs mere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere 1. sal: Dagcenteret: 6. årgang 1. udgave 1. juni 2015 5. Eva Hjort 6. Anna Elvira Andersen 7. Anna Wraa 15. Eli Agnethe Hansen 2. sal: 1. Rigmor Vils 2. Ole Kragh Pedersen 3. Vagner Hansen 12. Gerda Jepsen

Læs mere

NYHEDSBREV FOR MEDLEMMERNE AF DUI-LEG og VIRKE ØLSTYKKE AFDELING

NYHEDSBREV FOR MEDLEMMERNE AF DUI-LEG og VIRKE ØLSTYKKE AFDELING NYHEDSBREV Februar 2014 NYHEDSBREV FOR MEDLEMMERNE AF DUI-LEG og VIRKE ØLSTYKKE AFDELING SpOrtsgruppen holder åbent i vinterferien BEMÆRK: Med undtagelse af vores sportsgruppe der holder åbent søndag den

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Så er vi allerede nået til september, jamen dog, hvor tiden løber. Dette sjove foto er oppe fra, hvor jeg bor. Sejerøbugten med Nekselø i baggrunden.

Så er vi allerede nået til september, jamen dog, hvor tiden løber. Dette sjove foto er oppe fra, hvor jeg bor. Sejerøbugten med Nekselø i baggrunden. TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV SEPTEMBER 2015 Kære alle, Så er vi allerede nået til september, jamen dog, hvor tiden løber. Dette sjove foto er oppe fra, hvor jeg bor. Sejerøbugten med Nekselø

Læs mere

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Rejsebrev 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Changzhou Vi er to piger, som har valgt at tage vores 3 praktikperiode i Kina i byen Changzhou, som

Læs mere

Drømmen om at bo for sig selv

Drømmen om at bo for sig selv Artikel i Muskelkraft nr. 2, 2001 Drømmen om at bo for sig selv Peter Bang Jensen er glad for, at han flyttede væk fra en institution og ud i egen lejlighed, men hverdagen kan være svær uden hjælpere Af

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad.

conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad. catering conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad. Vi har igennem en periode leveret en smule mad ud af huset. Det syntes vi, at vi er blevet så gode til, at vi gerne vil gøre noget mere

Læs mere

FAGLIGHED, FANTASI OG FÆLLESSKAB FORÅRSCAMP PÅ TO FANTASTISKE DAGE OG EN NAT PÅ HÅRSLEV EFTERSKOLE. Læs mere på www.haarslevefterskole.

FAGLIGHED, FANTASI OG FÆLLESSKAB FORÅRSCAMP PÅ TO FANTASTISKE DAGE OG EN NAT PÅ HÅRSLEV EFTERSKOLE. Læs mere på www.haarslevefterskole. FAGLIGHED, FANTASI OG FÆLLESSKAB FORÅRSCAMP PÅ TO FANTASTISKE DAGE OG EN NAT PÅ HÅRSLEV EFTERSKOLE Læs mere på www.haarslevefterskole.dk IDRÆT / DRAMA / FRILUFTSLIV MUSIK / MEDIE / KREATIV HÅRSLEV EFTERSKOLES

Læs mere

Nyhedsbrev. Kære alle i Kolding Provstis Menighedspleje. Set og sket i Menighedsplejen. 1. august 2015 [KOLDING PROVSTIS MENIGHEDSPLEJE]

Nyhedsbrev. Kære alle i Kolding Provstis Menighedspleje. Set og sket i Menighedsplejen. 1. august 2015 [KOLDING PROVSTIS MENIGHEDSPLEJE] Kære alle i Kolding Provstis Menighedspleje Så er det august og dermed tid til nyhedsbrevet med tilbageblik, samt en kalender for det kommende halve år i Menighedsplejen så alle kan få booket det ind i

Læs mere

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer Nyhedsbrev Til alle fritidsklubmedlemmer Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Der sker altid noget i klubben. Så er sommeren over os og vi skal

Læs mere

conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad.

conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad. catering conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad. Vi har igennem en periode leveret en smule mad ud af huset. Det syntes vi, at vi er blevet så gode til, at vi gerne vil gøre noget mere

Læs mere

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10. December - Januar - Februar 2012

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10. December - Januar - Februar 2012 yhedsbrev December - Januar - Februar 2012 Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10 FDF SÆSLV Indhold FDF-Info Side 3 yt fra Kredslederen Side 4 yt fra Bestyrelsen

Læs mere

www.bylderup-online.dk

www.bylderup-online.dk Du finder dette blad også på: www.bylderup-online.dk Burkal Bylderup Seniorklub www.bylderup-online.dk Sæson: 2013 2014 Samvær, omsorg, hygge, gymnastik, kortspil, petanque, kegling, sang, computer og

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Inspirationsfolder til Kibæk Skoles frugt, snack- og frokostordning. Sund mad = Glade børn

Inspirationsfolder til Kibæk Skoles frugt, snack- og frokostordning. Sund mad = Glade børn Inspirationsfolder til Kibæk Skoles frugt, snack- og frokostordning 6. udgave 2014 Hvad går ordningen ud på? Kibæk Skole har siden september 2009 haft en frugt- og frokostordning, som nu fra skoleåret

Læs mere

Velkommen i Børnegården Lemtorp Nissumvej 8 7620 Lemvig 96 63 18 30

Velkommen i Børnegården Lemtorp Nissumvej 8 7620 Lemvig 96 63 18 30 Velkommen i Børnegården Lemtorp Nissumvej 8 7620 Lemvig 96 63 18 30 Kære forældre! Jeres barn skal nu til at opleve livet i en børnehave. Barnet er måske vant til dagpleje eller vuggestue, og skal nu til

Læs mere