-Kuller- vores egen avis

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "-Kuller- vores egen avis"

Transkript

1 Socialpsykiatrien på Bornholm December 2013 februar Kuller- vores egen avis Velkommen til Ø-kuller Dette er en minimalistisk designerudgave af 4. nummer af Ø- kuller. Redaktionen vil gerne inddrage dig i størst mulig omfang, du er meget velkommen til at bidrage, stort eller småt, alle er velkomne. Kontakt redaktionen, se side 2 for og telefon. Vær med til at gøre Ø-kuller til den vigtigste og mest interessante avis i dit liv! Redaktionen vil gerne ønske alle læsere af Ø-kuller Rigtig glædelig jul, samt et godt Nytår! På redaktionens vegne Gunvor Poulsen 1

2 Indholdsfortegnelse Ullasvej Intet nyt i denne omgang Idræt på tværs Se opslag under Midtpunktet s. 3 Midtpunktet Alt fra rygestop til bisonokser s. 3 8 Vestergade Aktiviteter mv s Kommandanthøjen Pauls klumme, en dame kom med en pose s Fontænehuset Lidt - eller meget - forskelligt fra Fontænehuset s Blæksprutten Diverse fra Blæksprutten s Bagsiden Telefonoversigt Om Ø-kuller Ø-kuller er en avis der udgives i et samarbejde mellem Socialpsykiatrien på Bornholm, brugerne af socialpsykiatrien og Fontænehuset i Svaneke, der trykker avisen. Ø-kuller udkommer i et oplag på omkring 350 styk, der distribueres til øens væresteder, psykiatrisk center og udvalgte kommunale institutioner. Ø-kuller findes på digital form på kommunens hjemmeside socialpsykiatri/ø-dækkende aktiviteter/socialpsykiatriens blad Ø-kuller. Redaktion: Henrik Christensen Niels Lohmann Nicklas Pedersen Pilar Torres Lukas Madsen Lars Paskjær Gunvor Poulsen Næste Ø-kuller kommer primo marts

3 Midtpunktet Rygestop kursus Psykiatrien på Bornholm tilbyder et rygestopkursus målrettet psykisk sårbare personer - rygestopkurset er gratis. Et rygestopkursus er et tilbud til dig, der gerne vil holde op med at ryge, Kurset har 8 til 12 deltagere, ledes af to uddannede rygestoprådgivere og består af 5 møder á 2 timer fordelt over seks uger. På et rygestopkursus får du støtte til en god forberedelse af dit rygestop Støtte til at lære dine rygevaner at kende, så du lettere kan bryde dem Tips og ideer til hvordan du kan holde tankerne væk fra tobakken og tackle rygetrangen, når den opstår. Oplysninger om abstinenser, nikotinafhængighed, vægt, helbredsfordele m.m. De to første mødegange består i at forberede rygestoppet, mens de tre sidste mødegange består i at fastholde rygestoppet. Allerede på det første møde aftaler vi en fælles rygestopdato, som kommer til at ligge mellem den anden og tredje mødegang. Vi planlægger at afholde 2 rygestopkurser i løbet af foråret 2014 Tid og sted er ikke fastlagt, vi kommer der hvor behovet er størst så ring og tilmeld dig. Yderligere oplysninger og tilmelding - kontakt rygestoprådgiver: Jesper Klindt tlf.: Idræt på Tværs Oversigt over faste aktiviteter Mandag: kl Trim i Midtpunktet og kl Yoga også i Midtpunktet Tirsdag: kl Aakirkebyhallerne - her er blandt andet mulighed for deltagelse i gåture, badminton, petanque og volleyball Tirsdag: kl Bowlings centret - hvor vi har en bane til rådighed, med den indbyggede aftale at vi har to baner såfremt der er mere end 4 der deltager Onsdag: kl Tennis - så længe vejret tillader det foregår udendørs Fredag kl Svømning Derud over er der blandt andet mulighed for beachvolley. Evt. spørgsmål, forslag, eller kommentarer - kontakt venligst: Karen eller Mike

4 Midtpunktet Madplan for Midtpunktet Menu december Mandag 2 Skinke Tirsdag 3 Fisk Onsdag 4 Kylling Torsdag 5 Salatbuffet Fredag 6 Jule brunch Mandag 9 Nisser Tirsdag 10 Fisk Onsdag 11 Julefrokost (husk tilmelding) Torsdag 12 buffet Fredag 13 Jule brunch Mandag 16 Pizza Tirsdag 17 Fisk Onsdag 18 Julemedister Torsdag 19 Salatbuffet Fredag 20 Jule brunch Mandag 23 Ristepølse Juleaftensdag kl. 13,00 Julemiddag (husk tilmelding senest torsdag den 19. dec.) Onsdag juledag Torsdag juledag Fredag 27 Brunch Mandag 30 Sandwich Tirsdag 31 Nytårsmidag (husk tilmelding) Menu januar Onsdag 1 Suppe Torsdag 2 Salatbuffet Fredag 3 Brunch Mandag 6 Forårsruller Tirsdag 7 Fisk Onsdag 8 Suppe Torsdag 9 Salatbuffet Fredag 10 Brunch Mandag 13 Hakkebøf Tirsdag 14 Fisk Onsdag 15 Suppe Torsdag 16 Salat buffet Fredag 17 Brunch Mandag 20 Boller i karry Tirsdag 21 Fisk Onsdag 22 Suppe Torsdag 23 Salat buffet Fredag 24 Brunch Mandag 27 Hjemmelavet burger Tirsdag 28 Fisk Onsdag 29 Suppe Torsdag 30 Salat buffet Fredag 31 Brunch Frokosten dagligt er kl. 12,00 Midtpunktet, Sankt Mortens Gade 33, Åbningstider:. Mandag kl Tirsdag: kl Onsdag kl Torsdag kl Fredag kl Lørdag: kl Søndag: kl Rønne - tlf: Mail: Billedværkstedet: Værkstederne: Tirsdag og torsdag kl. 09,00-15,00 Træværkstedet: Tirsdag og torsdag kl. 09,00-12,00 Svejseværkstedet: Onsdag kl. 09,00-12,00 4 Fredagsture hver fredag kl. 10,30 NADA øre akupunktur Du har mulighed for at få NADA i Midtpunktet. Aftal tidspunkt med din kontaktperson

5 Midtpunktet Midtpunktets åbningstider Jul og Nytår 2013 Mandag den 23 december kl. 8,00-16,00 Tirsdag den 24. december kl. 13,00-16,30 Onsdag den 25. december kl. 13,00-16,30 Torsdag den 26. december kl. 13,00-16,30 Fredag den 27. december kl. 8,00-13,00 Lørdag den 28. december kl. 13,00-16,30 Søndag den 29. december kl. 13,00-16,30 Mandag den 30. december kl. 8,00-16,00 Tirsdag den 31. december kl. 13,00-16,30 Onsdag den 01. januar kl. 13,00-16,30 Glædelig Jul & godt nytår Midtpunktets Julefrokost - foregår onsdag den 11. december kl. 12,00 Menuen er igen det traditionelle julefrokostbord med bl.a. sild og små lune retter Pris inkl. Julelotteri kr. 10,- Bindende tilmelding og betaling senest mandag den 9. december 5

6 Midtpunktet Pool turnering MANDAG DEN 7. OKTOBER mødes vi i Midtpunktet kl. 10,00, for endnu engang at dyste om hvem der er bedst til pool. Vi spiller efter samme regler som tidligere! Mød op og få en hyggelig dag sammen med os andre - enten som deltagende spiller eller som hepper/tilskuer! Der vil blive serveret sandwich til frokost, pris kr. 30,- NB: Husk at give Jesper ( ) besked et par dage før, om hvor mange der ca. kommer og spiser med! 6

7 Midtpunktet Stjerneskud Der er en stjerne i det fjerne, jeg den kan se, jeg ved besked, overalt det glimter jeg ser de vrimler. Bente Buhelt 2013 Om jer alle Om jer alle Jeg vil fortælle at I er så rare og det vil vare sådan altid en forherlighed Bente Buhelt 2013 På mandage kl har vi Strikkehygge i Midtpunktet. Bare kom, der er også plads til dig. Der er altid nogen som kan hjælpe dig i gang! Jule Pool turnering Torsdag den 5. december mødes vi i Midtpunktet kl. 10,00, for endnu engang at dyste om hvem der er bedst til pool. Vi spiller efter samme regler som sidste gang! Mød op og få en hyggelig dag sammen med os andre - enten som deltagende spiller eller som hepper/tilskuer! Der vil blive buffet til frokost, pris kr. 30,- NB: Husk at give Niels besked et par dage før, om hvor mange der sådan ca. kommer og spiser med! 7

8 Midtpunktet Vores egen avis Vi drog mod NORD mandag den 4. november 2013 Maylis, Molla og Annelise var nysgerrige efter at se hvordan Nordboerne havde det. Vi fik en lille rundvisning af Henrik et dejligt sted med en dejlig atmosfære. Vi blev budt på kaffe / the / og frugt og en masse hyggesnak. Kl. 12 bød menuen på vegetar lasagne med tzaziki, en lækkerbisken. Efter middag viste Henrik os slægtsforskning via computeren. Vi fandt her nogle af vores slægtninge og kimen er lagt for at vi selv vil gå i gang. Henrik har lovet at assistere. Afslutning på dette dejlige besøg var hjemmebagte boller. Vi håber på et gensyn gerne i Midtpunktet. Venlig hilsen personale og brugere fra Midtpunktet Annelise, Molla og Maylis Torsdag den 14. november tog en del brugere fra Vestergade på tur til Almindingen. Formålet med turen var at få et kik på, de i medierne meget omtalte, Polske bison okser. Efter kort tids søgen lykkes det! Midt inde i skoven stod de der lige så stille og roligt og græssede. Vi var heldige at komme endog meget tæt på dem og fangede dem også på mobilens kamera. Disse billeder vil vi gerne dele med jer. 8

9 Vestergade Åbningstider for Værestedet Vestergade Mandag og torsdag kl. 10 til 15 Øvrige arrangementer kan du se om i månedsplanen. Priser: Mad 30 kr. / Kaffe 5kr. / Kørsel 10 kr. / Svømning 20kr. Værestedet Vestergades personale Flemming Johansen Jeanette Baunkjær Lukas Madsen Marianne Holm Nicklas Pedersen Pilar López Torres Stephanie Johansen Niels Lohmann / / / / / / / / Julefrokost på Vestergade d kl 12. Kom og vær med til en dejlig dag, med en masse julehygge. Du skal medbringe en gave til ca 20 kr, til et sjovt pakkespil. Menuen vil være traditionel og lækker. Pris 10 kroner!!! Tilmeldelse senest Med julehilsener Personalet på Vestergade. 9

10 Vestergade Café Vestergade - December 2013 Vestergade Allinge Café Vestergade er åben mandag & torsdag kl , og der er varm mad fra kl. ca Vi er et tilbud under Bornholms Regionskommune for mennesker der er psykisk sårbare. Er du interesseret i at deltage i aktiviteter eller komme i vores værested, hvor der er en afslappet og god stemning, er du altid velkommen. Vi glæder os til at se dig. Aktiviteter Du kan finde flere aktiviteter og arrangementer på opslagstavlen i Caféen og er velkommen til at komme med forslag, samt ønsker. Uge 49 Mandag 2 dec Café åben kl Keramik fra Tirsdag 3 dec Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Onsdag 4 dec Brugeråbent fra kl Torsdag 5 dec Café åbent kl Tur om eftermiddagen. Fredag 6 dec Svømning Afgang Vestergade Torvet Hasle Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 50 Mandag 9.dec Café åben kl Juleri. Tirsdag 10 dec Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Torsdag 12 dec JULEFROKOST KL. 12. Fredag 13 dec Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 51 Mandag 16 dec Café åben kl Juleri. Tirsdag 17 dec Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl /Hasle kl Torsdag 19 dec Café åben kl og tur. Husmøde fra kl Fredag 20 dec Svømning Afgang Vestergade 10.15/Hasle kl Slægtsforskning fra kl. 13-? Uge 52 Mandag 23 dec Café åben kl Med julehygge. Tirsdag 24 dec GLÆDELIG JUL! Torsdag 26 dec 2. Juledag LUKKET. Uge 1 Mandag 30 dec Café åben kl Tirsdag 31 dec. GODT NYTÅR! 10

11 Vestergade Café Vestergade - Januar Vestergade Allinge Café Vestergade er åben mandag & torsdag kl , og der er varm mad fra kl. ca Aktiviteter Du kan finde flere aktiviteter og arrangementer på opslagstavlen i Caféen og er velkommen til at komme med forslag og ønsker til ture og aktiviteter. Uge 1 Torsdag 2 Jan Cafe åbent fra kl Fredag 3 Jan Svømning Afgang Vestergade Kl / Hasle Kl Uge 2 Mandag 6 Jan Café åben kl Ø-Kuller Workshop Tirsdag 7 Jan Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Torsdag 9 Jan Café Åben kl Tur. Fredag 10 Jan Svømning afgang Vestergade Kl /Hasle Kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 3 Mandag 13 Jan Tirsdag 14 Jan Torsdag 16 Jan Café åben kl Ø-Kuller Workshop. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Café åben kl Tur. Fredag 17 Jan Svømning, Afgang Vestergade 10.15/Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 4 Mandag 20 Jan Café åben kl Ø-Kuller Workshop. Tirsdag 21 Jan Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Torsdag 23 Jan Café åben kl Tur. Fredag 24 Jan Svømning, Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 5 Mandag 27 Jan Café åben kl Ø-Kuller Workshop. Tirsdag 28 Jan Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Torsdag 30 Jan Café åben kl Husmøde kl Fredag 31 Jan Svømning, kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? 11

12 Vestergade Café Vestergade - Januar Vestergade Allinge Café Vestergade er åben mandag & torsdag kl , og der er varm mad fra kl. ca Uge 6 Mandag 3 Feb Aktiviteter Du kan finde flere aktiviteter og arrangementer på opslagstavlen i Caféen og er velkommen til at komme med forslag og ønsker til ture og aktiviteter. Cafe åbent fra kl Ø-Kuller Workshop Tirsdag 4 Feb Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Torsdag 6 Feb Café åbent Tur. Fredag 7 Feb Svømning afgang Vestergade Kl /Hasle Kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 7 Mandag 10 Feb Café åben kl Ø-Kuller Workshop Tirsdag 11 Feb Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Torsdag 13 Feb Café Åben kl Tur. Fredag 14 Feb Svømning afgang Vestergade Kl /Hasle Kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 8 Mandag 17 Feb Café åben kl Ø-Kuller Workshop. Tirsdag 18 Feb Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Torsdag 20 Feb Café åben kl Tur. Fredag 21 Feb Svømning, Afgang Vestergade 10.15/Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 9 Mandag 24 Feb Café åben kl Ø-Kuller Workshop. Tirsdag 25 Feb Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Torsdag 27 Feb Café åben kl Tur. Fredag 28 Feb Svømning, Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Brugeråbent holder en lille pause i Januar og Februar! 12

13 Kommandanthøjen Så er det tid igen til en lille opmærksomhed fra mig. Lige nu sidder jeg og høre DR s reportage om kommunevalget. Jeg håber du har gjort din borgerpligt og stemt. Når jeg er færdig men min klumme ved jeg om jeg syntes det har været et godt valg. Vi har nu været på Kommandanthøjen et ½ år og skal snart til at evaluere om det vi gør er det rigtige. Beboere og medarbejdere som har arbejdet sammen i grupper før vi flyttede herud, skal nu samles igen for at vurdere, om der er noget vi skal gøre anderledes, det bliver spændende! Vi havde besøg af en institution fra Sjælland, en af deltagerne var meget begejstret og udbrød at man bliver helt glad i låget af at være her tja, så er vi mange her der er glade i låget. De forskellige indvielser er vel overståede og jeg håber du var forbi, for ellers så må du se at finde på en undskyldning for at komme; vi tager nemlig godt imod gæster. Vi fik mange fine gaver, og tak for dem! Vi fik bl.a. en petanque bane; når den er lavet vil vi gøres os stærkt gældende ved fremtidige idrætsdage på petanquebanen. Vinteren er lige om hjørnet, det er mørkt, det har regnet og blæst rigtig november vejr og faktisk tæt på frysepunktet om natten. Men det er nu du skal tage ud til vores åer, hvis du vil fange ørreder der kæmper sig op i åen. Der plejer at være gode muligheder for at se ørreder i Kobbeå, Sluse å og Gyldens å der er de åer jeg selv plejer at besøge i november. BMW en skulle have været i stald nu, men det er den ikke. Jeg venter bare på en ½ dag med lidt sol så kan den køres i stald. Det er faktisk alt for koldt at køre motorcykel, men det skal gøres og det bliver ingen fornøjelse. Men hjem skal den og have frisk olie og et lagen over sig for vinteren. Julen eller solhvervet kommer snart og så bliver dagene længere igen og alting ser meget bedre ud igen. Så en stille bøn om, at vinteren bliver kort og mild kan man altid sende afsted. Ikke at jeg tror det hjælper men så er det da prøvet. Så tænd et lys i mørket, spis ikke for meget og tænk på at det snart er forår, kom godt igennem vinteren. Det er vel også på sin plads - selvom det kan forekomme lidt tidligt - at ønske alle en glædelig jul og et lykkebringende nytår. FRYD FORANDRER! Paul 13

14 Tænk nu hvis Af: Lars Paskjær, pædagog, Kommandanthøjen Kommandanthøjen Kender du det? At du havde en pose penge at gøre godt med som du skulle fordele til noget du mente ville være godt og gavnligt. Og at du så kunne give pengene til projekter, hvor andre og måske du selv - fik mulighed for at lave noget som de havde interesse for, og som kunne være givende og sjovt og nyskabende Kunne det ikke være sjovt og spændende? Nu er det således, at vores kulturminister Marianne Jelved har været forbi Rønne teater med en sådan pose penge. I overført betydning altså For det Marianne Jelved har været forbi for, er - sammen med borgmester Winnie Grosbøll - at indgå en fireårig kulturaftale, hvor kommunen og staten tilsammen vil støtte kulturen med i alt 2,6 millioner kr. Formålet med støtten er blandt andet er at lave et helt nyt samarbejde som bl.a. omfatte et beskæftigelsesområde for nogle af de mere psykisk sårbare borgere. Kultur kan ofte løfte deres livskvalitet, så det forventer jeg mig rigtig meget af, siger Winni Grosbøll. I det socialpsykiatriske regi er vi således af den bevilligede pulje blevet tilgodeset med kr. til et projekt der løber over en treårig periode. Se: dét var så posen med penge! En arbejdsgruppe med Michael Bager Hansen i spidsen, har siddet og arbejdet med at prøve at lave et projekt, hvor brugere i socialpsykiatrien gennem kulturaktiviteter skal have mulighed for at arbejde med deres recovery-proces. Grunden til dette er, at internationale erfaringer har vist, at kulturelle aktiviteter kan være en vigtig del af borgernes recovery-proces. Og det betyder på almindeligt dansk, at når man laver aktiviteter der har en kulturel vinkling og det være sig altså alt fra graffiti-maling, raku-brænding af lertøj eller digital fotoredigering til kor- eller solosang så gør denne deltagelse noget ved én. Og det er det, projektet gerne vil prøve at vise kan være godt for den enkelte deltager. Derfor er det blevet besluttet, at Kommandanthøjen skal fungere som pilotprojekt for et sådant projekt, bl.a. med afsæt i de midler der ligger i kulturaftalen. Derefter er det tanken, at den øvrige socialpsykiatri skal involveres, men denne del af projektet ligger dog endnu på et undersøgelsesstadium. Projektet introduceres det som Bevægelse igennem Kultur, da dette ret præcist fortæller, hvad ønsket med projektet er: nemlig at gøre kulturen til et vigtigt bidrag til rehabiliteringsforløb i Socialpsykiatrien på Bornholm, og desuden at søge at skabe en øget social inklusion gennem tættere sammenhænge mellem borgere i socialpsykiatrien og kulturlivet. Hvis du har lyst til at læse mere om, hvad det er kulturaftalen indeholder, kan du gå ind på kulturministeriets hjemmeside (kum.dk) og lede efter kulturaftale på Bornholm. 14

15 Fontænehuset Ho Dani, medlem af Fontænehuset Bornholm, er fuld af vittigheder. Nogen er nu bedre end andre :-) Han mener selv at han i sit hoved producerer en om dagen. En mand kommer gående på gaden og ser en pingvin. Han finder en politibetjent og spørger ham hvad han skal stille op med pingvinen. Betjenten siger: Gå i zoologisk have med den. Manden går så sin vej med pingvinen. Næste dag møder politibetjenten manden igen, stadig med pingvinen. Han siger til ham, Sagde jeg ikke at du skulle gå i zoologisk have med den!. Jo, svarer manden. Det var vi i går, så i dag tager vi i Tivoli HE Hvad er forskellen imellem en hangar og en hankat? Hangaren skyder og hankatten skider. Lille Mohamed kommer i skole og rækker fingeren i vejret, mens han siger (med Tyrkisk accent): I min familie er vi et hundrede procent danske Et ældre ægtepar kører ud af landevejen. Deres GPS siger kør til højre om 300 meter. De kører 200 meter, og konen kigger ud af vinduet og ser en masse køer i det fjerne, hvor efter hun tænker, hvor vidste GSP`en dog det fra???? En søn og hans mor står i køkke net. Moren er i færd med at forme frikadeller. Sønnen peger på lampen, og spørger sin mor: Hvis er det? Det er din mors., svarer hun. Sønnen peger på bordet, og spørger igen : Hvis er det? Moren svarer: Det er din mors. Sønnen peger ned i skålen, og spørger atter Hvis er det? - det er fars! HE HE 15 De siger i tv'et, rejs til halv pris. Men hvor ligger den dog henne??????? Dronning Magrethe og Henrik er i Netto for at handle. Henrik får øje på en pakke kød og pointerer at varen koster 1,5 millioner, hvortil Magrethe siger: Altså Henrik, det er jo Den unge mand kommer op til skranken og spørger : Hvad koster en portion mad. 20 kr. bliver der svaret. Hvad koster en ekstra portion så? 10 kr. bliver der svaret. Kan jeg få to ekstra portioner så Ho Ho stregkoden

16 Fontænehuset Nyt café tilbud til alle Vi mødes i Fontænehuset (Mariegården) Hver torsdag kl Første gang d. 21. november hvor vi hygger os sammen med lidt kaffe og kage. Sammen finder vi ud af, hvad vi kan gøre sammen. Vi bestemmer selv. Det kan evt. være: Kortspil Brætspil Gåture Du kan også tage dit håndarbejde med hjemmefra. Det er Støtteforeningen for Fontænehuset der står for caféen. Vi glæder os til at se rigtig mange. Velkommen 16

17 Fontænehuset Fontæne sladder.. Her i Fontænehuset har vi en spion. Spionen laver da noget, men ind imellem bliver der da også sladret lidt. At det komme på tryk i avisen kender ingen noget til, og hvem sladre-tasken er, er og forbliver en hemmelighed. Men det er altså mig..(anonym) Først det gode: Husker en episode fra en af mine første dage i huset. Jeg vidste jo godt at de fleste her har lidt ondt i psyken, eller hvordan man skal forklare det. Det kan man jo ikke se på folk og nogen snakker da helst heller ikke om det. Jeg stod ude og trak lidt frisk luft og en gut præsenterede sig, og sagde så at han var gift med en af de andre i huset. Det havde jeg lidt på fornemmelsen. Han fortsatte så med at fortælle at de havde mødt hinanden på psyk for at X antal år siden. Der stod jeg og tænkte mit Jeg synes det var så modigt og sejt sagt, især nu hvor psykiske lidelser stadig er et tabu. Jeg blev nærmest helt rørt og sagde til ham, at jeg synes det var sødt og at de så også kendte hinanden fra en måske ikke så god side, og ikke behøvede at skjule sådan noget for hinanden. Hatten af for det, siger jeg bare. Det sjove: I en af vores få pauser sad jeg og snakkede lidt i den friske luft med en anden en fra huset af. Vi kom ind på det med ikke at kunne finde vej, og nok endda kunne fare vild i en telefonboks. Det sagde hun at hun godt kunne, og jeg sagde at det kunne jeg da også. Det bliver nok ikke i den samme, da der ikke er plads nok, udbrød hun så. Ha ha ha ha Altså, tænkte jeg, blot fordi vi er lidt buttede begge to. Den ene mere end den anden. Mine 30 kg ekstra overvægt er blot fordi jeg er lidt erotisk buttet, måske lidt for meget erotik over mig Den alvorlige: Stadig bøvl med de ansatte her. En kender ikke vores navne, men så er det da godt at der er nok navne af ta' af. Så en skønne dag bliver der måske ramt plet! Og så er her åbenbart én der mister alt, fra nøgler til dankort, og Ja, på et tidspunkt nok glemmer en af medlemmerne her. Ellers er de totalt forvirrede her, og den ene hånd ved ikke hvad den anden fod hedder. Vi er snart så overvægtige her, hele bundtet, af al den kage vi får proppet i hovedet. De ansattes telefoner kimer konstant i pauser, så mange af os er begyndt at lide af tinitus. Tak for denne gang 17

18 Fontænehusets genbrug: Fontænehuset Kom, besøg vores genbrugsbutik i Fontænehuset i Svaneke. Vi har dagligt åbent fra kl og efter aftale. Har du lyst, giver vi gerne en kop kaffe. I genbrugen har vi mindre møbler, ting og sager og virkelig smart tøj. Alle vores ting er gennemgået for fejl og mangler, og de er rengjorte. Vi er i gang med at opdatere genbrugen, så den bliver mere nutidig i sit udtryk; således har vi brugt malerier, Lp- covers og meget andet til collager til væggene. Vi har endvidere udvalgt forskellige farver som vores genbrugs møbler skal males stribende, ternede, m.m. i. Endelig har vi op startet et kreativt værksted i til knytning til genbrugen, hvor vi b.la. syr sofa-puder af genbrugstøjet. Flere ideer ligger i skuffen så snart vi bliver flere hænder skal de realiseres. På gensyn fra genbrugen Nette Lindèn 18

19 Fontænehuset Fontænehusets Ungegruppe på klatretur i High Park - den 6. september Fontænehusets ungegruppe The Young One`s tog den 6. september afsted til High Park, hvor vi skulle udfordre os selv såvel fysisk som psykisk. Det var 16 super forventningsfulde unge, som drog afsted mod Rø. Ingen vidste helt, hvad de havde indladt sig på og hvilke udfordringer de skulle udsættes for. De unge startede med at klatre rundt i 6 meters højde - og de mest modige sluttede af i 18 meters højde. De unge fik i den grad overskredet nogle personlige grænser. Mange, som troede at de led af en udpræget grad af højdeskræk fandt rent faktisk ud af, at det trods alt ikke var så slemt alligevel. Dette gav dem en super succesoplevelse - en øget selvværdsfølelse og en tro sig selv, som de kan bruge videre i livet. Vi oplevede en fantastisk fællesskabsfølelse. De unge mennesker bakkede meget intensivt hinanden op - med konstante opmuntrende tilråb. Der blev også hjulpet rent fysisk, når udfordringen var blevet for stor. Der blev simpelthen samarbejdet i en grad, som jeg sjældent har oplevet. Alle tog sig af hinanden og var med i et meget smukt og emotionelt fællesskab. Der blev grædt og der blev lidt - og der blev jublet af glæde! Hele følelsesregistret blev brugt. Men alfa og omega er, at alle havde en stor følelse af en personlig succesoplevelse. Dette var en fantastisk tur i High Park - som SKAL gentages til foråret. Kærligst Frank H. Pihl - Pædagog & medlem 19

20 Fontænehuset Høstfest 2013 Så kom dagen hvor der skulle afvikle Høstfest i fontænehuset for 4. år i træk. Op til festen har der været mange forberedelser af forskellige former, også ting som er blevet ændret i forhold til sidste år. Tilgang for tilmelding måtte der sættes en stopper for, men desværre kom der en del afbud af forskellige årsager i sidste øjeblik. Så der blev lavet alt for meget god mad af vores gode kok Gitte Becker, som kom med glæde helt fra København STOR ros til hende. De mange afbud lagde til en start en lille dæmper på aftenen, men heldigvis ikke så meget, at når alt kommer til alt, blev det en rigtig hyggelig aften, med god mad og musik. Den gode musik blev leveret i år igen af Jacob Norén, og der blev både danset og sunget, med mange forskellige fugles næb en skøn blanding af stemmer. Ind imellem blev der brug for en pause, hvor der blev udtrukket amerikanske lotteri, samt nogle skulle trække frisk luft.. Gaverne til lotteriet havde vi i år igen fået sponseret fra div. butikker i Svaneke og Nexø. Stor tak for opbakningen, som varmede vores hjerter. Vi håber at der kommer en høstfest igen til næste år, og glæder os allerede. 20

21 Fontænehuset Køkkenet: Kl. 9 Morgenkaffe og hjemmebagt brød Kl.11 Pause m. frugt og grønt Kl Frokost Ved møder og lignende i huset, bestilles vi til at lave kaffe. Vi vasker løbende op, tager imod betaling for maden, renholder køkkenet, og passer caféen. Hver uge planlægger vi ugens menu, og handler ind. Vi taler hygiejne, mad, økonomi og især sund mad i køkkenet. Således har vi indenfor de sidste måneder indført at der skal være en salat hver dag. I vinter halvåret bestræber vi os på at have fisk og grønsagssuppe en gang ugentligt. Vi har besluttet at stoppe med at have sodavand til salg i huset. Vi sælger derfor kun almindelig kildevand og danskvand. Samarbejdet og humøret i køkkenet har første prioritet. Vi har mange gode snakke om samvær, indsats og mødet mellem mennesker, hen over kartoffelskrælning og salat snitning. Er du nysgerrig og har lyst til at være med, så kom På hele køkkenets vegne Nette Lindèn 21

22 Fontænehuset Nytårskur i område øst. Mandag den 6. januar 2014 kl inviteres alle, som har en tilknytning til Fontænehuset, til Nytårskur i Fontænehuset Bornholm, Søndergade 24, Svaneke. Tilmelding nødvendig senest fredag den 3. januar 2014 på eller i huset. Kl vil der være mulighed for at spise en velvalgt suppe med flute pris kr. 20,- Vel mødt Gunvor Poulsen 22

23 Fontænehuset Fountain House seminar i Saint Louis, Missouri USA -19. til 24. Oktober 2013 Fontænehuset Bornholm er en del af en større verdensomspændende organisation, som består af klubhuse fordelt på over 900 klubhuse i hele verdenen. Derfor drog vi her fra Bornholm også af sted til det store udland. Det er nemlig vigtigt at danne netværk med andre huse og få lært mere om fontænehus-modellen. Det var en meget lang rejse vi begav os ud på, 26 timer så vi alle 4 Trine, Michael, Karin og jeg - var meget trætte, da vi ankom til hotellet. Vi var 600 deltagere fordelt på 22 nationer, så det var i sig selv en ordentlig mundfuld, og det hele foregik jo naturligvis på engelsk. Seminariet var opbygget således at der både var paneldebatter om forskellige emner, og workshops hvor der blev lagt op til gruppedebatter og mere tid til at gå dybere ned i forskellige emner. I bedste Fountain House stil var det både medlemmer og medarbejdere, samt andre tilknyttet psykiatrien, som stod for oplæggene. Det var meget inspirerende at deltage, vi fik lært - og netværket en masse, men blev også bekræftet meget i at vi på Fontænehuset i Svaneke rent faktisk bevæger os rigtigt frem, og vi var kendte i hele verdenen, specielt hvordan vi er forbundet med jobcentret her på Bornholm, men også at vi er meget åbne for det omkringliggende samfund. Desuden er vi langt foran for andre danske huse mht. hjemmeside, facebook og blog samt andet IT-teknologi herunder projektstyring. Den første dag dvs. før starten på seminariet, holdt vi et møde, hvor vi fordelte os på de forskellige emner, så vi kunne få mest muligt med os hjem. Løbende skrev vi hjem på vores blog, så alle kunne følge med i hvad der skete. Her er lidt fra bloggen: Here we are yeah Vi er nu kommet os over jetlaget det var slemt specielt for Karin. Her til formiddag har vi været til åbningsceremoni med busrevy og taler fra alle spidserne. I have a dream Der var mange gode taler specielt en omskrivning af I have a dream -talen a Martin Luther King. Drømmene var at der for fremtiden ikke skulle være diskriminering af psykisk syge faktisk er der her til seminaret kommet afbud, fra flere, idet de ikke kunne få indrejsetilladelse, og kun med ringe eller slet ingen forklaring dertil. Drømmen var også at psykisk syge ikke skulle stigmatiseres, men være en ligeværdig del af samfundet, og ikke være nødsaget til at lyve for at få et job. Livet tog en drejning En kvinde, Brittny, fortalte om sin forfærdelige barndom med misbrug, ungdom med stoffer og fængsel og et selvmordsforsøg. Men hendes liv tog en drejning da hun begyndte at komme i fontænehuset Idendependence Center, Missouri. Hun studerer nu psykologi og har fundet en kæreste i huset. Det var virkelig stærkt. Workshop. Enhederne i klubhuset organisering, struktur, energi og vigtighed Enhedsmøderne Enhedsmøderne er faktisk de vigtigste i et klubhus, idet der er færre mennesker og derfor et mere trygt miljø. Der opfordres til, at enhedsmøderne varer fra 15 til 30 minutter. Det er vigtigt både at have enhedsmøder om morgenen og om eftermiddagen, for at synliggøre og strukturere opgaverne over dagen. Det er også vigtigt at bringe humor ind i enhederne. F.eks. ved at spørge ind til det enkelte medlem For eks: Hvilken slags musik kan du lide. Dette gør at socialiseringsbarrieren nedbrydes, og det derfor er lettere for medlemmet at være i enheden. Meningsfulde arbejdsopgaver I enhederne skal der gøres meget for, at medlemmerne lærer hinanden godt at kende. (Tal, tal, tal) Medarbejderens vigtigste rolle er at lede og fordele arbejdsopgaverne, og opmuntre medlemmerne til at arbejde om opgaver, som de ikke før har prøvet. Det er essentielt at arbejdsopgaverne er vigtige og meningsfulde. Medlemmerne skal kunne profitere af opgaverne, både personligt og i det omgivende samfund. Det er vigtigt, at medlemmerne ligeledes opmuntres til at gøre opgaverne sammen. f.eks. 2 og 2, idet det opbygger relationerne imellem disse 2, og styrker klubhusets samhørighed mellem medlemmerne og medarbejderen. (We are smarter than me!) 23

24 Fontænehuset Der er 3. læresætninger: Medarbejderne skal ikke blande sig for meget og give ansvaret fra sig. Det er fordi, at medlemmet skal føle, at vedkommende godt kan finde ud af det selv, for det giver forøget kompetencer og selvtillid. Derfor må der heller ikke være for meget personale, så de kan klare opgaverne uden medlemmerne. Medlemmerne føler sig mere forpligtet til arbejdsopgaverne, når der ikke er så mange medarbejdere. Medlemmet får derfor også mulighed for at begå fejl i et trygt miljø, som derefter kan løses i samarbejde med medarbejderen eller de andre medlemmer i enheden. Det skal være meningsfulde opgaver. Medlemmerne skal kunne relatere opgaverne til deres eget personlige liv derhjemme, og dermed have lært noget. Medlemmerne skal motiveres således, at de ikke bliver bange for at prøve nye arbejdsopgaver. Dvs. de må ikke blive fastholdt en én bestemt opgave. Det er også vigtigt, at medlemmerne har medbestemmelse over hvilke opgaver, de kunne tænke sig at påtage. Det er vigtigt, at tænke udvikling, udvikling, udvikling for det enkelte medlem. Desuden er det meget vigtigt, at der er et højere formål med arbejdsopgaverne, hvilket skal være kortlagt af lederen og personalet. En idé kan også være, at lederen skifter personalet ud fra enhed til enhed, idet det kan give nye øjne på enheden og tilføre ny energi. Det er vigtigt, at der holdes et højt energiniveau specielt for unge medlemmer, for ellers går de døde i enheden. Workshop. Dannelse af en levende, fyldt og travl arbejdsdag Arbejdsopgaver i delemner Jeg lærte, at det er vigtigt at arbejde i grupper med arbejdsopgaverne, og at opgaverne skal deles ned i delemner. F.eks. det at lave salat deles ned i: skylle salat, skære tomater, skære agurker i stave og lave dressing. Altså er der flere medlemmer om at tilberede salat. Dette er afgørende for det sociale engagement samt oplæring af nye medlemmer. Livlige møder At være i et klubhus gør, at man finder ud at sin egen unikke styrker, talenter og evner via den arbejdsrelaterede dag! Det gør vores hoveder fri af kaos fra tanker og følelser Og vi lærer, at vi måske ikke er så skrøbelige, som vi går rundt og tror. Der blev altid startet med et fælles morgenmøde siddende i rundkreds, hvor der skete en overordnet koordinering af dagens arbejdsopgaver og events. Fast på det ugentlige møde var der diskussion/samtale om ugens standard ikke set firkantet, men hvad det enkelte hus brugte/ omsatte den til. Der blev serveret snacks og noget at drikke på bordene, sådan at alle følte at netop dette møde var noget særligt og vedrørende for den enkelte. Ud over husmøder og enhedsmøder som både var der om formiddagen og eftermiddagen, var der adskillige ad hoc grupper. Faktisk opfordredes det til, at man for både medlemmer og medarbejdere havde en arbejdsdag på minimum 7 timer dagligt. Et arbejde i klubhuset skal genspejle et arbejde i den virkelige verden!! Derudover var der månedlige møder omhandlende f.eks. transport til huset og fondsansøgninger, samt årsmøder hvor der blev lagt årsmål og årsplaner. Middage for f.eks. medlemmer i jobenhed For medlemmer der er under uddannelse eller i en eller form for beskæftigelse, var der middag ca. 1 gang pr. måned, således at det enkelte medlem stadig har forbindelse til Fontænehuset. Generalister kontra specialister Til sidst er det essentielt at medarbejderne ikke er specialister i deres enhed men er generalister og glider over vandende og får tingene på gled igen, men kun hvis det er yderst nødvendigt. Det er vigtigt, at medlemmerne motiveres til at tage chancer altså prøve noget nyt. Man kan sige et positivt pres. Gert 24

25 Fontænehuset Kommunalvalg 2013, vælgermøde på Fontænehuset Tirsdag den 12. november var Fontænehuset vært for et vælgermøde arrangeret i samarbejde med Lars Christensen fra Sind. Det var et velbesøgt vælgermøde med deltagelse af repræsentanter fra hele socialpsykiatrien på Bornholm, og mange gæster udefra var også mødt op! Pernille Loumann styrede de mange forskellige spørgsmål fra vælgerne, og det var et oplagt politikerpanel, som beredvilligt svarede på alle slags spørgsmål ud fra deres politiske overbevisning. Efter paneldiskussionen var der mulighed for vælgerne til at få politikkerne på 2- mands hånd til en snak. Sind og Fontænehuset takker for den store vælger og politikker opbakning. 25

26 26

27 27

28 28

29 29

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts

Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts Julefrokosten den 11. december Caféens ugentlige menuer og alt om arrangementer og aktiviteter på Lokalcenteret kan ses på

Læs mere

Aktiviteter 1. halvår 2016 Gundorfslund aktivitetscenter

Aktiviteter 1. halvår 2016 Gundorfslund aktivitetscenter Aktiviteter 1. halvår 2016 Gundorfslund aktivitetscenter Gundorfslund 32 9000 Aalborg Tlf 9812 7600 Åbningstider mandag-torsdag kl 9-16 Fredag kl 9-13 Faste aktiviteter Mandage Sundhed på en anden måde*

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk.

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes til: Leo Vad: 20905896 Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe levad@ikast-brande.dk Eller Trine Andersen: 20181639 tcand@ikast-brande.dk 16 Feb.-Apr. 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Værestedet Den Blå Cafe Socialpsykiatrisk Center Nord Norgesgade nr. 15-17 7430 Ikast

Værestedet Den Blå Cafe Socialpsykiatrisk Center Nord Norgesgade nr. 15-17 7430 Ikast Værestedet Den Blå Cafe Socialpsykiatrisk Center Nord Norgesgade nr. 15-17 7430 Ikast 20 Indholdsfortegnelse Intro til aktiviter... 3 Madgruppe... 4 Sang og musik... 5 Nada... 6 PC-Kursus... 8 Maleværksted...

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

SFO NYHEDSBREV DECEMBER 2014

SFO NYHEDSBREV DECEMBER 2014 SFO NYHEDSBREV DECEMBER 2014 Så er det lige før juleferien begynder - en tid, hvor der er nisser, mystik og spænding alle vegne. Hjertelig velkommen til Jul og Nytår. Julebehovspasning Da vi ingen tilmeldinger

Læs mere

Kære beboere, pårørende og personale

Kære beboere, pårørende og personale Kære beboere, pårørende og personale Bølle er meget interesseret i at studere Violhusets fisk Holbergcentrets månedsnyt for marts 2015 Kære beboere, pårørende og personale Velkommen til marts måned. Når

Læs mere

November/December 2014

November/December 2014 November/December 2014 Værestedet liv ønsker alle en god jul samt et godt nytår. Mortensaften Mandag d 10. november holder vi mortensaften i værestedet liv. Der vil blive serveret and med hvad der hører

Læs mere

Karneval i Aalborg Øst

Karneval i Aalborg Øst Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Karneval i Aalborg

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

NETVÆRKS TILBUDET PULS1

NETVÆRKS TILBUDET PULS1 NETVÆRKS TILBUDET PULS1 Kære borger Pulsen er et fantastisk tilbud for dig som er udviklingshæmmet. Du bor på et bosted, hjemme eller i egen lejlighed under Københavns kommune. Pulsen er et netværkstilbud,

Læs mere

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Nyhedsbrev Juli - August Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Side 2 Kære alle. Så kom sommeren endelig til landet efter lang tids venten. Klub

Læs mere

NYT HERSKINDSKOLEN & NORDLYSET. Nytårsaften uden fyrværkeri?

NYT HERSKINDSKOLEN & NORDLYSET. Nytårsaften uden fyrværkeri? Nytårsaften uden fyrværkeri? Efter år 1900 blev det almindeligt at fyre fyrværkeri af. Før hen var det kun soldater og jægere der skød op i luften for at markere årsskiftet. Dengang var det også skik at

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg C Uanmeldt tilsynsbesøg aflagt 19.09.12 kl.16.50. Hvem har aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Så skal der arbejdes...

Så skal der arbejdes... Så skal der arbejdes... Som mange ved har vi nogle dage om året, hvor der virkelig skal knokles! Det er frivilligt at komme, men som medlemmer vi deles om læsset.. Gad hvide hvad det næste projekt bliver?

Læs mere

Bøgen. Nr. 20 Januar Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1]

Bøgen. Nr. 20 Januar Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] Bøgen Nr. 20 Januar 2017. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 Nyt fra centerchef Maria Tønnersen Side 4 Nytårskoncert - ændring Side 5-6 Nyt fra aktivitetskoordinator Helle

Læs mere

FALKEPOSTEN. december

FALKEPOSTEN. december FALKEPOSTEN december 2016 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 35-36 2014

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 35-36 2014 OL. Det første større SFO arrangement her i det nye skoleår er OL i Skovby. Her dyster vi mod SFO fra Skovby, Låsby og Herskind i en række discipliner som f.eks. mooncar ræs, fodbold, sjipning m.v. Arrangementet

Læs mere

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø december 2012 januar 2013

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø december 2012 januar 2013 Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø december 2012 januar 2013 Kære beboere og samarbejdspartnere på og omkring Arendalsvej Som du kan læse om i denne udgave af nyhedsbrevet er rækken af tilbud til beboerne

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

LUNDEBJERGVEJ 76 3600 FREDERIKSSUND TLF.: 24 97 29 70 MAIL: stjerneskud@frederikssund.dk

LUNDEBJERGVEJ 76 3600 FREDERIKSSUND TLF.: 24 97 29 70 MAIL: stjerneskud@frederikssund.dk LUNDEBJERGVEJ 76 3600 FREDERIKSSUND TLF.: 24 97 29 70 MAIL: stjerneskud@frederikssund.dk ÅBNINGSTIDER: MANDAG: 16.30 20.30. ONSDAG: 16.30 20.30. HVER 3. FREDAG 15.00 20.00 MEDLEMSBLAD FOR STJERNESKUDS

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Maj og Juni Fredagsrock, se opslag inde i bladet.

Maj og Juni Fredagsrock, se opslag inde i bladet. Maj og Juni 2014 Fredagsrock, se opslag inde i bladet. Brugerrådsmøde D 20/2 14 Tilstede: Pia, Lotte, Gert, Henrik, Thomas, Albert, Steffen. Vejlederne: Lone, Bruno. Formand: Pia P. Næstformand: Lotte

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

Månedsblad for de 2 Caféer September 2014

Månedsblad for de 2 Caféer September 2014 Månedsblad for de 2 Caféer September 2014 Side 1 Tina/Helge kan levere stof I dette nummer kan du læse om: Nyt fra Cafeerne Fest i Cafeen i Larslejsstræde Kulturnat Kalender m.m. Caféen Velkommen til Jan

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 KOLLEGIE NYT Thomas M., Rasmus, Søren, Sabrina og Camilla sammen med Mikkel Hansen kåret som verdens bedste håndboldspiller. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2014 2013 Sommeren er for længst gået på hæld og efteråret er over os med gyldne farver, blæst og regn. Men vi har haft en dejlig sommer og som I kan se af dette

Læs mere

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 1. halvår 2014 Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 SAMVÆRdSHUSET Søndergade 27-3700 Rønne Kontakt: Formand: Ruth Kjær Hansen mob. 50 57 29 14 Kasserer: Kjeld Pedersen E-mail: pilgaarden@sol.dk

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 36. årgang nr. 2 November 2009. Dyb koncentration på Eksperimentariet i forbindelse med 100-kroners turen

Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 36. årgang nr. 2 November 2009. Dyb koncentration på Eksperimentariet i forbindelse med 100-kroners turen Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 36. årgang nr. 2 November 2009 Dyb koncentration på Eksperimentariet i forbindelse med 100-kroners turen 2 Hjemstavns Folkedanserne på Frederiksberg Hjemstavns Folkedanserne

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2014 STØT VORE SPONSORER - de støtter os Så blev der Pigefrokost igen. Beslutningen om en Pigefrokost 2014 blev taget og en Invitation blev sendt ud. Arrangementet

Læs mere

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 12 December 2014 33. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 12 December 2014 33. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 12 December 2014 33. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Eftersyn af redningsveste Nytårsfest og kur Ergometer træning Massevis af aktiviteter i de

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 41 2013. Efterårsferie!

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 41 2013. Efterårsferie! Fælles info Efterårsferie! Vi har åbent i efterårsferien fra kl. 06.30 til 16.00. Bemærk venligst at vi lukker 1 time tidligere end til daglig! Tilmelding ikke nødvendig (se forklaring om dette i de sidste

Læs mere

Maj og juni 2011. Ta med en tur på BAKKEN - - for nu er foråret kommet. Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen

Maj og juni 2011. Ta med en tur på BAKKEN - - for nu er foråret kommet. Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen Maj og juni 2011 Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen Ta med en tur på BAKKEN - Ishøj - for nu er foråret kommet Adresse: Krumtappen Østerhøj Bygade 48 2750 Ballerup

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13.

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13. DAMSØGAARD Alle hverdage Avislæsning kl. 11.45 i stuen Gymnastikken kl. 9.00-12.30 Fællesgymnastik i kælderen kl. 10.30 11.00 Terapien kl. 9.00-15.30 POSTEN NR. 5 MAJ 2008 (kig ind i terapien og få en

Læs mere

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret Nr. 1 - december 2011 Åbent hus d. 4. september Det nye støttecenter tager form Alle ansatte på støttecentret Om Støttecenter Hovedstaden Støttecentret Hovedstaden er et værested for udeboende døve, der

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

VIGTIGT : AFDELINGSADRESSER: Afdelingshuset: Rødegårdsvej 315, 5230 Odense M MØDETIDER: MEDARBEJDERE:

VIGTIGT : AFDELINGSADRESSER: Afdelingshuset: Rødegårdsvej 315, 5230 Odense M MØDETIDER: MEDARBEJDERE: AFDELINGSADRESSER: Afdelingshuset: Rødegårdsvej 315, 5230 Odense M Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12

Læs mere

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en Grønland Solopgang Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en praktik i udlandet. Jeg kunne ikke helt finde ud af om det skulle være USA eller Grønland,

Læs mere

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1 FALKEPOSTEN Oktober 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

I: Jeg vil starte med at spørge, hvor længe du har været medlem i Fountainhuset? I: Og har du haft de samme arbejdsopgaver hele tiden eller hvordan?

I: Jeg vil starte med at spørge, hvor længe du har været medlem i Fountainhuset? I: Og har du haft de samme arbejdsopgaver hele tiden eller hvordan? Bilag E Transskribering af interview med Poul I: Jeg vil starte med at spørge, hvor længe du har været medlem i Fountainhuset? Poul: Jeg tror jeg har været her i ét år nu. I: Og har du haft de samme arbejdsopgaver

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

MEDLEMSBLAD NR. 40 APRIL OG MAJ 2011

MEDLEMSBLAD NR. 40 APRIL OG MAJ 2011 MEDLEMSBLAD NR. 40 APRIL OG MAJ 2011 ÅBNINGSTIDER I KLUBBEN: MANDAG 15.30-20.30 TORSDAG 15.30-20.30 FREDAGE I LIGE UGER 16.00-20.30 ENKELTE SØN OG HELLIGDAGE CAFÉ REGNBUEN, KONGENSGADE 43 A 3550 SLANGERUP

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

Husavis Hvalsø Ældrecenter Maj 2013

Husavis Hvalsø Ældrecenter Maj 2013 Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Beboer: Emmy Hansen, Blomsterhaven 5. Marie-Louise Poulsen, Bøgely 22. Elin Jensen, Bøgely 14. Pårørende: Hother Husted, formand. Inge Lise Pedersen, næstformand.

Læs mere

Bøgen. Nr. 19 December Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1]

Bøgen. Nr. 19 December Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] Bøgen Nr. 19 December 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 Nyt fra centerchef Maria Tønnersen Side 4 Velkommen til Bøgeskovhus Side 5 Konkurrence Side 6-9 Nyt fra

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter December 2011. Lukke/åbne tider omkring Jul og Nytår. Glædelig jul & godt nytår

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter December 2011. Lukke/åbne tider omkring Jul og Nytår. Glædelig jul & godt nytår Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter December 2011 Glædelig jul & godt nytår Så blev det december og julen nærmer sig hastigt. Når jeg ser tilbage på året, så har vi lavet rigtig mange ting i klubben.

Læs mere

Voksen specialundervisning. - for psykisk sårbare voksne. Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august

Voksen specialundervisning. - for psykisk sårbare voksne. Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august Voksen specialundervisning - for psykisk sårbare voksne Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august Vil du lære nyt og møde andre mennesker? - Så er Middelfart Kommunes specialundervisning en mulighed!

Læs mere

Nyhedsbrev December. Hockey finale Aab Hallen. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.

Nyhedsbrev December. Hockey finale Aab Hallen. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen. Hockey finale Aab Hallen BEMÆRK Nyhedsbrev December DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg

Læs mere

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD BESTYRELSEN FORMAND Birgitte Holm Petersen 39565841 NÆSTFORMAND Mikael Gajhede 30257403 KASSERER Torben Aagaard 32555612 SEKRETÆR Jan Mouritsen 31905161

Læs mere

VELKOMMEN TIL WINNIE.

VELKOMMEN TIL WINNIE. FEBRUAR 2014 Simon fyldte d. 9. feb. 20 år. Han inviterede derfor sin familie til pålægskagemand. Efter maden havde Simon besluttet, at de alle skulle i Bowl N Fun og bowle en time. Kenn havde fødselsdag

Læs mere

Fælles info. Nyt for 0. årgang. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 45+46 2013

Fælles info. Nyt for 0. årgang. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 45+46 2013 Fælles info Ny struktur i SFO. Som omtalt i sidste Nyhedsbrev havde vi er personaledag i SFO lørdag den 2. november, hvor vi drøftede, hvordan SFO skal tilrettelægges fra 1. januar 2014. Efter dette personalemøde

Læs mere

Netværks Avisen. Det kan du læse om i bladet. Nye aktiviteter Mandeklub Kvindegruppe Spinning Udflugter

Netværks Avisen. Det kan du læse om i bladet. Nye aktiviteter Mandeklub Kvindegruppe Spinning Udflugter Netværks Avisen Februar 2015 Blad nr.2 Det kan du læse om i bladet. Nye aktiviteter Mandeklub Kvindegruppe Spinning Udflugter Hej alle brugere af Caféen i Larslejsstræde! Her er Caféens medarbejdere: Johnny

Læs mere

For alle pensionister efterlønnere - nationaliteter

For alle pensionister efterlønnere - nationaliteter RadiseNyt September - Oktober 2015 For alle pensionister efterlønnere - nationaliteter Jesperhus Blomsterpark Radisevej 2, st. th, 2300 København S tlf. 32 58 90 14 www.amagerseniorklub.dk amagerseniorklub@hotmail.com

Læs mere

AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE

AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE SEP., OKT., NOV., DEC. 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Intro til aktiviteter... 3 Nada... 4 Krolf... 6 Petanque... 7 Motionshold... 8 Strikkeklub... 9 Mellemgruppe...10

Læs mere

FALKEPOSTEN. november

FALKEPOSTEN. november FALKEPOSTEN november 2016 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013 Fælles info Sygemeldt. Jonna, pædagog på 2. årgang, er desværre blevet ramt af en blodprop og er derfor sygemeldt. Hun er pt. indlagt til genoptræning. Det står klart, at der vil blive tale om en længere

Læs mere

Indhold. Siden sidst. Mal med sæbebobler. Sømændene i Vordingborg. Vandkamp. Besøg hos Thea. Fisketur. Herlufmagle friluftsbad.

Indhold. Siden sidst. Mal med sæbebobler. Sømændene i Vordingborg. Vandkamp. Besøg hos Thea. Fisketur. Herlufmagle friluftsbad. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 1. jul Mal med sæbebobler

Læs mere

Børnemadsvalget i Lejre Kommune. Udgives af: Center for Dagtilbud, Lejre Kommune

Børnemadsvalget i Lejre Kommune. Udgives af: Center for Dagtilbud, Lejre Kommune Børnemadsvalget i Lejre Kommune Udgives af: Center for Dagtilbud, Lejre Kommune Hvorfor skal jeg læse denne folder? Synes du at dit barn og de andre børn i børnehaven skal spise hjemmelavede madpakker

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Rigtig glædelig efterår det er nu, man skal gennemgå børnenes garderober, og sikre sig, at regntøjet og gummistøvlerne

Læs mere

Kursuskatalog April 2012 - Juni 2012

Kursuskatalog April 2012 - Juni 2012 Gasværket Kulturhus forside Kursuskatalog April 2012 - Juni 2012 udskriv som a4 til a4- som brochure Side 1 Side 2 Velkommen til Gasværket Kulturhus. Gasværket Kulturhus er en del af socialpsykiatrien

Læs mere

Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016

Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016 Meld dig ind i den lukkede Facebook-gruppe Scleroseforeningen Nordvestsjælland - og del DINE idéer til kommende arrangementer! Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016 ----------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Jan Hockey-turnering To

Læs mere

April-Maj-Juni. Søbro Lokølcenter. Gårdhøvecøfåen. www. sa b rob ru g erraad. d k. hjemmeside - Sp e cielle øru angementer

April-Maj-Juni. Søbro Lokølcenter. Gårdhøvecøfåen. www. sa b rob ru g erraad. d k. hjemmeside - Sp e cielle øru angementer Søbro Lokølcenter Gårdhøvecøfåen Sp e cielle øru angementer April-Maj-Juni Festsalen den I3. marts med de mangefremmødte til cafåens ørrangement i forbindelse med revyen med "Gråspuryene" Caf6ens ugentlige

Læs mere

Split. Sidste nummer af SPLIT Billeder Fra Bürstadt Interview med Hanne Jørgensen. www.silkeborg-p-d.dk. Medlemsblad for Silkeborg Pigerne & Drengene

Split. Sidste nummer af SPLIT Billeder Fra Bürstadt Interview med Hanne Jørgensen. www.silkeborg-p-d.dk. Medlemsblad for Silkeborg Pigerne & Drengene Split Medlemsblad for Silkeborg Pigerne & Drengene www.silkeborg-p-d.dk Sidste nummer af SPLIT Billeder Fra Bürstadt Interview med Hanne Jørgensen August 2007 Siden er det blevet til rundt regnet 50 store

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne I løbet af foråret er sket mange forskellige aktiviteter for beboerne i klynge 1. Nedenunder kommer et lille udpluk af de mange aktiviteter: Bowl n Fun i Viborg På beboernes husmøde

Læs mere

Brugerkonferencen Lev dit liv Fredag 4. oktober og lørdag 5. oktober 2013 INVITATION

Brugerkonferencen Lev dit liv Fredag 4. oktober og lørdag 5. oktober 2013 INVITATION INVITATION Kom og få nogle hyggelige og inspirerende dage på årets brugerkonference. I år foregår den på Sjælland og byder på foredrag og syv forskellige workshop i dejlige omgivelser. Vi håber, at det

Læs mere

Mad- og måltidspolitik for børnehuset Harmonien 2012

Mad- og måltidspolitik for børnehuset Harmonien 2012 Mad- og måltidspolitik for børnehuset Harmonien 2012 Denne mad- og måltidspolitik er udarbejdet af og godkendt af bestyrelsen i Harmonien. Politikken skal sætte rammerne for den mad- og måltidspraksis,

Læs mere

Jan Feb Mars 2013 Sandbechs Allé 1A, 4330 Hvalsø, Tlf: 29200153

Jan Feb Mars 2013 Sandbechs Allé 1A, 4330 Hvalsø, Tlf: 29200153 Jan Feb Mars 2013 Sandbechs Allé 1A, 4330 Hvalsø, Tlf: 29200153 Juniorklubben Sandbechs Allé 1A, 4330 Hvalsø, Tlf: 29200153 www.lejreungdomsskole.dk/juniorklubber Bankoverførsel: Danske Bank - reg. nr.

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Riis Friplejehjem. Lev livet hele livet

Riis Friplejehjem. Lev livet hele livet Riis Friplejehjem Lev livet hele livet 1 Indhold Et trygt hjem sammen med hinanden lev livet hele livet Aktiviteter en hverdag med aktiviteter og samvær Hjemligt duften af mad lejligheder med udsigt til

Læs mere

Februar og marts 2013

Februar og marts 2013 Februar og marts 2013 Ved julefrokosten fik en repræsentant fra hver afdeling en konvolut med indhold fra Lyngparkens Venner så de kunne julehygge sig sammen med beboerne. Aktiviteter på Lyngparken i Februar

Læs mere

Det bedste og det værste - en praktikevaluering fra 10.95

Det bedste og det værste - en praktikevaluering fra 10.95 1 og det værste - en praktikevaluering fra 10.95 med udgangspunkt i Søren Ulrik Thomsens digte: Det værste og det bedste Et eksempel på evaluering af komplekse, subjektive og helt umålelige processer.

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag Endnu en skøn dag Der bliver lavet drager, dukker og teater på højt tryk. Alle børnene hygger sig sammen med deres venner. Vi har talt med to dejlige unger, Mikkel og Anna, fra 2 og 3 klasse. Mikkel og

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev vinter 2014 Vinteren går på hæld og vi begynder at glæde os over de små forårstegn. Heldigvis har vinteren ikke været slem i år. Der har kun været få dage, hvor det

Læs mere