VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å"

Transkript

1 JUNI 2014 MARIAGERFJORD KOMMUNE VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å UDBUDSMATERIALE

2

3 ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby TLF FAX WWW cowi.dk JUNI 2014 MARIAGERFJORD KOMMUNE VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å UDBUDSMATERIALE PROJEKTNR. A DOKUMENTNR. 7.0 VERSION 2.0 UDGIVELSESDATO 23. juni 2014 UDARBEJDET BOC KONTROLLERET MNNO/KRI GODKENDT MNNO

4

5 VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å 5 INDHOLD 1 Orientering (ORI) Baggrund Bygherre og rådgiver Ændringer i forhold til forundersøgelsen 8 2 Bestemmelser om Udbud og Tilbud (BUT) Udbud Tilbud Licitationen 13 3 Særlige Betingelser (SB) A. Aftalegrundlaget B. Forsikring C. Entreprisens udførelse D. Bygherrens betalingsforpligtigelse E. Tidsfristforlængelse og forsinkelse F. Arbejdets aflevering 17 4 Særlig Arbejdsbeskrivelse (SAB) Generelt Forberedende arbejder Jordarbejder Grus- og stenarbejder Dræn og ledningsarbejder Pumpestationer 31 5 Kvalitetsstyring Materialedokumentation Opmåling Bygherretilsyn 34

6 6 VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å 6 Styring af sikkerhed og sundhed 35 7 Tilbuds- og AfregningsGrundlag (TAG) Generelt Tilbudslistens poster 36 Post 1: Arbejdsplads og tilkørsel 37 Post 2: Forberedende arbejder 37 Post 3: Jordarbejder 38 Post 4: Grus- og stenarbejder 39 Post 5: Dræn- og ledningsarbejder 40 Post 6: Andre arbejder og leverancer 40 Post 7: Eventuelle regningsarbejder 41 BILAG Bilag A Oversigtskort Bilag B Projektkort Bilag C Jordbundsforhold Bilag D Tilbudsliste Bilag E Erklæring om ubetalt, forfalden gæld til det offentlige

7 ORIENTERING VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å 7 1 Orientering (ORI) 1.1 Baggrund Mariagerfjord Kommune ønsker at etablere et vådområdeprojekt ved Korup Å for at mindske udledningen af næringsstoffer til Mariager Fjord samt forbedre områdets natur. Projektområdet er vist på Figur 1. Figur 1 Projektområdet Projektet omfatter en strækning på ca. 5 km af Korup Å syd for Skelund. Åen får et nyt, mere slynget, forløb fra mellem Korup Mølle på Aalborgvej i vest og Teglbakkevej i øst. Projektet berører tillige mindre vandløb, grøfter og dræn i området.

8 8 VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å ORIENTERING Anlægsarbejdet omfatter i hovedtræk: Udgravning af 3803 m nyt vandløb ( m 3 ) Tilfyldning af 3017 m eksisterende vandløb Etablering af en 3240 m grøft langs skoven Nedbrydning af 3 pumpestationer og etablering af 1 ny Sløjfning af 3039 m grøfter samt afbrydelse og omlægning af dræn Etablering af lavvandede søer (paddeskrab) for at opnå jordbalance 1.2 Bygherre og rådgiver Bygherren er: Mariagerfjord Kommune Østergade Arden Kontaktperson: Mette Elisabeth Bramm mebra@mariagerfjord.dk Rådgiver og tilsynsførende er: COWI A/S Visionsvej Aalborg Kontaktperson: Martin Nissen Nørgård mnno@cowi.dk Rådgiver har udarbejdet udbudsmaterialet og fører tilsyn med arbejdet på vegne af bygherren. 1.3 Ændringer i forhold til forundersøgelsen Generelt Detailprojektet er udformet med udgangspunkt i en forundersøgelse udført af Orbicon. Der har efterfølgende været lodsejerforhandlinger, projektet er gennemgået mere detaljeret og der er foretaget forskellige mindre justeringer. Disse tilpasninger ændrer ikke grundlæggende på projektet eller giver ikke anledning til at ændre forundersøgelsens konsekvensvurdering. De vigtigste ændringer er opsummeret nedenfor af hensyn til lodsejere og myndigheder. Udover de beskrevne justeringer er der en række småændringer, og der vil komme flere i løbet af anlægsperioden. Ved afslutningen af anlægsperioden udarbejdes dokumentation for den udførte projekt.

9 ORIENTERING VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å 9 Projektgrænse Projektgrænsen er justeret efter lodsejerforhandlingerne, og det har derfor været nødvendigt med mindre ændringer for at sikre, at arealer udenfor projektområdet ikke påvirkes. Skovgrøften For at undgå påvirkning af skoven syd for projektområdet etableres en grøft langs hele skoven. Grøften består af en strækning af den nuværende Korup Å (som indsnævres), af en eksisterende grøft (som oprenses) og af en ny grøft. Desuden anlægges et lavt dige nord for grøften på de steder, hvor terrænet er lavt, således at der ikke kan strømme vand fra vådområdet ind i Skovgrøften. I skovens nordvestlige hjørne bevares åen på en strækning af ca. 10 m, således at det nuværende spang ikke ændres, og et lyslederkabel ikke påvirkes. Vandstanden i åen bliver lidt højere end nu, men skoven friholdes her for påvirkning af Skovgrøften og en eksisterende grøft, der fremover vil aflede til Skovgrøften. Forløbet af Korup Å Forløbet af åen er ændret lidt i forhold til forundersøgelsen, som vist på Figur 2. Figur 2 Sammenligning af forløbet i forundersøgelsen (øverst) og det endelige forløb (nederst). Den blå streg viser det nuværende forløb.

10 10 VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å ORIENTERING Længdeprofil af Korup Å Længdeprofilet fra forundersøgelsens projektforslag er justeret, således at faldet er reduceret på strækningen st Dette er sket for at friholde "Tilløb fra Sydvest" (syd for Møgelmosen) for påvirkning, da projektområdet ellers skulle udvides. Samtidig er faldet øget umiddelbart opstrøms st. 3000, således at påvirkningen af Møgelmosen ikke ændres i forhold til forundersøgelsens forslag. Strækningen st langs bliver tørrere end ved forundersøgelsens forslag, men projektområdet er her smalt og det påvirkede areal pga. terrænet lille. Ændringen af længdeprofilet har ikke betydning for kvælstoffjernelsen, da det berørte område ikke ville være omfattet af periodiske oversvømmelser, som det heller ikke var i forundersøgelsen. Møgelmosen I forundersøgelsen var der regnet med etablering af en ny pumpestation i Møgelmosen. Denne er udeladt efter aftale med lodsejeren, da der var enighed om, at den foreslåede pumpe ikke ville kunne fjerne påvirkningen af det tilstødende areal. I stedet er det påvirkede areal udvidet. Øvrige ændringer De øvrige ændringer omfatter bevarelse af enkelte grøfter, hvor sløjfning ville give påvirkning udenfor projektområdet.

11 BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å 11 2 Bestemmelser om Udbud og Tilbud (BUT) 2.1 Udbud Udbudsform Arbejdet udbydes i indbudt licitation i henhold til tilbudsloven. Arbejdet udbydes i en samlet entreprise. Arbejdet skal udføres på grundlag af Almindelige betingelser for arbejder og leverancer, AB92, med tilføjelser og ændringer som anført i udbudsmaterialet. Erklæring om gæld til det offentlige Krav til tilbudsgivers personlige forhold Tilbudsgiveren må ikke have ubetalt, forfalden gæld til det offentlige, der overstiger kr. jfr. Lovbekendtgørelse nr. 336 af 13. maj 1997 om begrænsning af skyldneres muligheder for at deltage i offentlige udbudsforretninger og om ændring af visse andre love. Erklæring herom skal vedlægges tilbuddet (Bilag E) Besigtigelse Der vil ikke blive afholdt fælles besigtigelse af projektområdet. Entreprenøren kan besigtige projektområdet fra offentlig vej eller efter nærmere aftale med Mariager Fjord Kommune. Krav, der kan henføres til manglende kendskab til området, vil ikke blive honoreret Supplerende oplysninger Dersom nogen angivelser i udbudsmaterialet måtte være uklare for de tilbudsgivende, må tilbudsgivende i tide og senest tirsdag den 1. juli 2014 kl. 12:00 fremsende spørgsmål vedrørende udbudsmaterialet til rådgiver mnno@cowi.dk.

12 12 VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD Spørgsmål, svar og eventuelle supplerende oplysninger vil herefter i anonymiseret form blive fremsendt til samtlige tilbudsgivende pr. senest fredag den 7. juli 2014 klokken 13: Tilbud Indhold Tilbudsgiverens tilbud skal indeholde: tilbudsliste (Bilag D) erklæring om ubetalt, forfalden gæld til det offentlige (Bilag E) Alternative tilbud Der modtages ikke alternative tilbud Forbehold Udbyder er forpligtet til at se bort fra tilbud, der indeholder forbehold for grundlæggende elementer i udbuds- og kontraktbetingelserne. Sådanne tilbud betragtes som u konditionsmæssige. Eventuelle forbehold, som ikke vedrører grundlæggende bestemmelser i udbudsog kontraktbetingelserne, vil om muligt blive kapitaliseret og indgå i den samlede evaluering af tilbudsgivers tilbud. Såfremt tilbudsgiver opfatter elementer i materialet som uklare eller uhensigtsmæssige, opfordres tilbudsgiver til at stille uddybende spørgsmål herom. Det er ordregiver, der vurderer, hvorvidt der er tale om et forbehold, og om dette skal betragtes som grundlæggende. Det er endvidere ordregiver, der foretager evt. prissætning af ikke-grundlæggende forbehold. Det er således tilbudsgivers risiko, såfremt der tages forbehold, eller tilbuddet indeholder formuleringer, der kan opfattes som forbehold Prissætning og udførelse For arbejdets prissætning og udførelse gælder følgende dokumenter i den nævnte rækkefølge: 1 Kontrakten 2 Eventuelle rettelsesblade 3 Udbudsbrevet 4 Tilbudslisten (TBL)

13 BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å 13 5 Udbudsmateriale bestående af - Orientering (ORI) - Bestemmelser om Udbud og Tilbud (BUT) - Særlige Betingelser (SB) - Særlig ArbejdsBeskrivelse (SAB) - Tilbuds- og AfregningsGrundlag (TAG) - Bilag i udbudsmaterialet 6 Tilbuddet 2.3 Licitationen Fremsendelse af tilbud og licitation Tilbuddet skal være modtaget senest 11. juli 2014 klokken 11:00. Tilbuddet skal fremsendes til mnno@cowi.dk. Tilbuddet skal være mærket: TILBUD: Vådområde Korup Å". Prisen skal angives DKK. Entreprenøren vil ikke blive honoreret for afgivelse af tilbud Tildelingskriterium Tildelingskriteriet er: "laveste pris" Meddelelse om resultatet Tilbudspriserne vil blive meddelt til samtlige bydende pr. .

14 14 VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE 3 Særlige Betingelser (SB) Nærværende "Særlige betingelser (SB)" indeholder supplerende, særlige bestemmelser, der er gældende ud over "Almindelige betingelser for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed af 1992". "Almindelige betingelser" betegnes i det følgende AB92. Nærværende "Særlige betingelser" betegnes i det følgende SB. AB92 er gældende for denne entreprise. De enkelte punkter er angivet med reference til paragraf- og styknumre i AB92. ad 2 stk A. Aftalegrundlaget Bygherrens udbud Udbudsmaterialets bestemmelser har forrang for tilbuddet. ad 2 stk. 3 Tidsplan Følgende frister skal overholdes: arbejdet skal være påbegyndt 1. september 2014, samtlige arbejder skal være fuldført senest den 15. december Se i øvrigt afsnit 3.3 ad 13 for forbehold for tilladelser mv. Bemærk desuden, at tømning af sandfang fortsætter efter selve anlægsarbejdet er afsluttet, og at retablering af sandfanget ligeledes sker herefter. Entreprenøren udarbejder forslag til arbejdsplan. Åbning af vådområdet skal ske på en dato, der aftales med byggeherren på andet byggemøde. ad 8 stk B. Forsikring Forsikring Entreprenørens ansvarsforsikring skal dække det erstatningsansvar som sikrede, pådrager sig ved beskadigelse af personer og ting under udførelse af entreprisen.

15 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å 15 Forsikringssummen skal andrage mindst kr for personskade og kr for tingskade. Inden der indgås kontrakt, skal entreprenøren ved fremlæggelse af kopi af police og bevis for indbetaling dokumentere, at ansvarsforsikringen er tegnet og præmien betalt. Forsikringen skal dække arbejdsperioden og 1 måneds afhjælpningsperiode. Der skal ske underretning til bygherres rådgiver, såfremt præmien for ansvarsforsikringen ikke betales, eller såfremt forsikringsselskabet opsiger forsikringen. 3.3 C. Entreprisens udførelse ad 9 ad 11 ad 13 ad 14 stk. 2 ad 16 stk. 2 Arbejdsplan Senest 8 arbejdsdage efter kontraktunderskriften skal entreprenøren fremsende en arbejdsplan omfattende hele entreprisen for opstart og afslutning af opgaven. Projektgennemgang Efter tildeling af opgaven udføres en projektgennemgang, hvor det sikres, at der ikke er tvivl om arbejdets udførelse og praktiske spørgsmål drøftes. Forhold til myndigheder Bygherren har søgt godkendelse i henhold til naturbeskyttelsesloven, vandløbsloven og planlovgivningen. Klagefrist er ikke udløbet ved licitationens afholdelse og der tages forbehold for eventuelle ændringer som følge heraf, herunder forsinkelser. Ændringer i arbejdet Ændringer og ekstraarbejder skal aftales skriftligt med bygherren inden iværksættelse. Der kan anvendes aftalesedler. Alle ændringer og ekstraarbejder skal fremgå af det efterfølgende byggemødereferat. Fortidsminder Findes der spor af fortidsminder, skal arbejdet standses i det omfang, det berører fortidsmindet, jf. Museumslovens 27, og Nordjyllands Museum samt tilsynet skal straks kontaktes. Hvis en nøjere arkæologisk undersøgelse er nødvendig, træffer museet aftale herom med anlægsledelsen, der straks forhandler med entreprenøren. Bygherren forbeholder sig ret til at forlange arbejdet indstillet i forbindelse med arkæologiske forundersøgelser og egentlige udgravninger. Museets repræsentanter skal til enhver tid have adgang til arbejdspladsen. ad 17 stk. 3 Bygherrens tilsyn COWI A/S fører som rådgiver tilsyn på vegne af bygherren. Rådgiver vil syne arbejdet og foretage kontrolopmåling, når det skønnes nødvendigt.

16 16 VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE Tilsynets arbejde fritager ikke entreprenøren for nogen del af ansvaret for fejl og mangler. Entreprenørens arbejdsledelse Til ledelse og koordinering af, samt kontrol med arbejdets udførelse kræves en arbejdsleder, der er fortrolig med og fuldt kvalificeret til de pågældende arbejder. Entreprenøren skal inden arbejdet påbegyndes, skriftligt meddele bygherren, hvilke personer der på entreprenørens vegne leder arbejdet og repræsenterer entreprenøren overfor bygherren. ad 20 Samvirke med andre entreprenører Entreprenøren skal tillade at andre entreprenører, lodsejere, tilsyn og myndigheder m.v. benytter hans adgangsveje, stilladser og gangbroer mv. ad 22 stk D. Bygherrens betalingsforpligtigelse Betaling Anmodning om acontoudbetaling for arbejder og leverancer fremsendes til tilsynet månedligt i 2 eksemplarer vedlagt fornødne bilag for kontrol. Der vil ikke blive foretaget acontoudbetalinger for arbejder og leverancer, der ikke overholder acceptkriterierne eller krav i henhold til kontrolomfang, samt for arbejder, hvortil der ikke foreligger krævet dokumentation for egenkontrol, eller hvor tilsynet ikke har haft mulighed for at vurdere dokumentationen. Efter tilsynets godkendelse af oplæg til faktura, fakturerer entreprenøren elektronisk direkte til bygherren på EAN nr , att. Mette Elisabeth Bramm. Mærket Korup Å Vådområde. Betaling sker senest 30 dage efter modtagelse af faktura. ad 24 ad 24 stk. 1, nr E. Tidsfristforlængelse og forsinkelse Entreprenørens ret til tidsfristforlængelse Såfremt entreprenøren, i forbindelse med ekstraarbejde forlangt af bygherren, ønsker at rejse krav om tidsfristforlængelse, skal dette ønske straks skriftligt meddeles tilsynet. Vejrligsdage Entreprenøren skal i sin arbejdsplan indregne følgende antal arbejdsdage som vejrligsdage: jan. feb. mar. apr. maj juni juli aug. sep. okt. nov. dec Såfremt det månedsvis opgjorte antal vejrligsdage overskrider det antal vejrligsdage, der skal indregnes i arbejdsplanen i henhold til ovenstående, betragtes det over-

17 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å 17 skridende antal dage som dage, der i henhold til 24 stk. 1, nr. 4 giver ret til tidsfristforlængelse. ad 25 stk. 2 Entreprenørens hæftelse ved forsinkelse Dagbod for overskridelse af afleveringsfristen er fastsat til 1 promille af entreprisesummen per arbejdsdag. Dagboden vil blive tilbageholdt i betalingen. ad 28 stk F. Arbejdets aflevering Afleveringsforretningen Aflevering kan først finde sted, når arbejdet er fuldstændig tilendebragt og arbejdspladsen ryddeliggjort for entreprenørens materiel og materialer.

18 18 VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE 4 Særlig Arbejdsbeskrivelse (SAB) 4.1 Generelt Arbejdsperiode Arbejdsperioden strækker sig fra 1. august 2014 til 15. december Der må ikke arbejdes på søn- og helligdage eller lørdage. Den daglige arbejdstid skal være begrænset til mellem kl og I forbindelse med indvielsesarrangementet må dog påregnes weekendarbejde Arbejdsområde Arbejdsområdet omfatter projektområdet, som er vist på Bilag A. Entreprenøren skal sikre, at han ikke gennem sit arbejde påfører lodsejerne unødvendige gener. Lodsejerne skal have høstet deres afgrøder, og der skal tages hensyn til husdyr på græsningsarealer. Alle berørte arealer skal være retablerede og ryddede ved arbejdets afslutning Arbejdspladser Indenfor projektområdet er udpeget 3 arbejdspladser som vist på Bilag B. De overtages, som de henligger. Entreprenøren skal i samarbejde med bygherre, tilsyn og eventuelt lodsejere foretage gennemgang af berørte arealer, adgangsveje og tilstødende arealer mv. Gennemgangen foretages og fotodokumenteres af entreprenøren, inden arealerne tages i brug af entreprenøren. Entreprenøren fremskaffer og betaler selv el og vand til eget forbrug, ligesom han skal opstille toiletvogn til sine egne folk. Oplag af materialer skal også ske i disse områder medmindre andet aftales med tilsynet.

19 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å 19 Forinden arbejdet påbegyndes skal entreprenøren forelægge en plan over arbejdspladsens indretning for tilsynets godkendelse. Entreprenøren skal desuden udarbejde en Plan for Sikkerhed og Sundhed (PSS) og er pligtig til at følge den udarbejdede plan. Planen skal forelægges tilsynet til godkendelse forinden arbejdet påbegyndes. Entreprenøren skal stille fornødne rum - inkl. opvarmning, belysning, rengøring m.v. - til rådighed for byggemøder Adgangsveje Adgang til arbejdsområdet skal ske fra offentlige veje og ad de indkørsler, markveje eller spor, som er angivet på Bilag B. Opmærksomheden henledes på, at markveje og spor kun delvist er befæstede. Nødvendig etablering, vedligeholdelse og forstærkning af arbejdsvejen(e) til opretholdelse af dens/deres farbarhed påhviler entreprenøren. Ved arbejdets afslutning skal vejene efterlades i en mindst lige så god stand, som ved arbejdets overdragelse. Entreprenøren kan anmode om et vejsyn ved arbejdets opstart. På dyrkede marker udenfor arbejdsområdet skal al befæstelse fjernes, tilkørte spor grubbes og hele arealet harves eller fræses. Fra adgangsvejene og rundt i arbejdsområdet vil tungere kørsel kræve, at der etableres interimsveje. Interimsveje og overkørsler m.v. etableres og vedligeholdes af entreprenøren i fornødent omfang. Med mindre andet aftales, fjernes alt udstyr, spild, interimsforanstaltninger og mellemdepoter. Indenfor projektområdet planeres tilkørte arealer til max. 10 cm afvigelse fra 2,0 m retholdt, bortset fra eksisterende vej- og stiarealer, der efterlades i mindst lige så god stand som ved arbejdets opstart. Plane arealer tilsås. Ved ind- og udkørsel til offentlig vej skal forskrifter fra den pågældende vejbestyrelse og politi overholdes, og entreprenøren skal dagligt renholde veje for materiale, der skyldes hans aktiviteter Skiltning Ved indkørslerne til arbejdspladserne skal opsættes skilte i A3 format. Skilte leveres af Mariagerfjord Kommune og opsættes inden arbejdet påbegyndes. Andre skilte må kun opsættes med tilsynets tilladelse Blødbundsarbejder Ved arbejde på blød bund skal maskiner være forsynet med brede bælter beregnet til kørsel på blød bund eller bruge køreplader. Entreprenøren skal påregne, at der

20 20 VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE kan være tale om at arbejde med svage jordarter. Alle foranstaltninger som følge af blød bund skal være indeholdt i tilbudsprisen. Figur 3 Jordbundsundersøgelser (fra forundersøgelsen). Grønt skraveret viser organisk jord. Der er foretaget håndboringer i projektområdet i forbindelse med forundersøgelsen. De er gengivet i Bilag C og skal kun betragtes som vejledende Planlægning af anlægsarbejder Arbejdet skal planlægges og udføres, så der sker mindst mulig påvirkning af de omkringliggende arealer, herunder mindst mulig transport af opslemmet materiale i vandløbene. Arbejdsforholdene vil være påvirkede af vandstanden i Korup Å. Entreprenøren må påregne at skulle arbejde med vandføringer op til 2 gange årsmiddel, og kun større vandføringer vil kunne begrunde en tidsfristforlængelse. Entreprenøren skal i givet fald fremskaffe dokumentation herfor. Entreprenøren skal ved sin arbejdstilrettelæggelse sikre, at der til stadighed sikres passage af Korup Ås vandføring, og der ikke må ske opstuvning, der potentielt kan beskadige arealerne. Mariagerfjord Kommune skærer grøde i denne del af Korup Å to gange årligt. Der henvises til kommunens driftsafdeling for oplysninger om tidspunkter for udførelsen af dette arbejde. Entreprenøren skal sikre, at transport af sand og slam videre nedstrøms i Korup Å under anlægsarbejdet begrænses mest muligt og om nødvendigt foretage oprensning af aflejringer i vandløbet. Som det første skal der etableres et sandfang ved Teglbakkevej som beskrevet i afsnit Dette skal tømmes af entreprenøren efter behov under hele anlægsperioden.

21 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å Tekniske anlæg I forbindelse med forundersøgelsen er der indhentet vejledende ledningsoplysninger gennem LER i forbindelse med forundersøgelsen. De vigtigste registrerede ledninger fremgår af Bilag A. Herudover kan der være private ledninger, som ikke er registrerede i LER, f.eks. til forsyning af pumpestationer. Ifølge TDC krydser et kabel Korup Å som vist på Bilag B Fortidsminder Det er Aalborg Historiske Museum vurdering, at der i forbindelse med udgravning af de nye vandløbsstrækninger kan stødes på ældre mølleanlæg, overgang, spange og vadesteder. En af museets arkæologer skal derfor have mulighed for at overvåge anlægs- og gravearbejderne. Bygherre inviterer museet med til opstartsmødet. Findes der i øvrigt spor af fortidsminder, skal arbejdet standses i det omfang, det berører fortidsmindet, jf. Museumslovens 27, og Aalborg Historiske Museum samt bygherre straks kontaktes Materialer Alle materialer anskaffes og leveres på foranledning af entreprenøren medmindre andet udtrykkeligt aftales. Hvis det under arbejdet vurderes, at der skal bruges mere eller mindre sten og grus end angivet, skal dette aftales med tilsynet. 4.2 Forberedende arbejder Rydning Entreprenøren skal rydde arbejdsområderne, der fremgår af bilag B for træer og buske. Anden rydning må kun foregå efter aftale med tilsynet. For arealerne, der skal ryddes på private arealer mellem Korup Å st skal entreprenøren opskære stammer og grene med diameter over 10 cm i længder på 2 m stablet nær det sted, det er fældet. Andet materiale eller stammer og grene, som lodsejeren ikke ønsker, bortskaffes af entreprenøren. Øvrige arealer, der skal ryddes jf. bilag B, er ejet af staten. Disse bevoksninger skal entreprenøren bortskaffe, eventuelt som flis eller lignende. For alle arealer med rydning af bevoksning gælder, at rødder fra løvtræer skal graves op og bortkøres. Rydningen omfatter 5 arealer med et samlet areal på 1,1 ha.

22 22 VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE Afsætning Der er i projektet anvendt den kommende stationering på strækningen og den afviger fra regulativets, da vandløbet bliver længere. Stationeringen fremgår af Bilag B. Vandløbssider er altid angivet ved betragtning i strømmens retning. Alle koter er angivet i DVR90. Inden gravearbejdet igangsættes, afsætter entreprenøren vandløbets centerlinje med træpæle pr. 20 m mærket med stationering. Entreprenøren har ansvaret for beskyttelse og vedligeholdelse af afsætningen. Det afsatte tracé af det nye vandløb skal godkendes af tilsynet. Der vil i nødvendigt omfang blive justeret lidt på traceet efter forholdene i marken. 4.3 Jordarbejder Udgravning af nyt vandløbstrace i Korup Å Der udgraves et nyt åløb på 7 strækninger med en samlet anslået længde af 3736 m. Vandløbet anlægges på lige strækninger med et trapezformet tværsnit med de dimensioner, som er angivet i Tabel 1. Tabel 1 Dimensioner for nyt forløb af Korup Å. Anlægget gælder for lige strækninger. Station (ny) Slyng Bundkote m DVR90 Bredde m Anlæg 1: ,15 1, ,09 1, ,96 1, ,75 1, ,68 1, ,67 1, ,56 1, ,51 1, ,22 1, ,02 1, ,74 1, ,69 2, ,66 2, ,64 2, ,62 2, ,59 2, ,20 2,0 2 Ved sving varieres profilet:

23 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å 23 Bløde sving: anlæg 1:1,5 på ydersiden og 1:2,5 på indersiden. 13 sådanne sving er markeret på kortet. Markante sving: anlæg 1:1,5 på ydersiden og 1:3-1:4 på indersiden. 16 sådanne sving er markeret på kortet. Markante sving overuddybes lokalt med 0,5 m, således at der opstår høller. Tværsnitsarealet bevares uændret. Svingprofiler etableres med glidende overgang til lige strækninger over 10 m. De to typer sving er markeret på Bilag B. Figur 4 Principskitse for tværprofiler (fra forundersøgelsen). Bemærk, at bruges andre anlæg. Hvis der findes større sten under udgravningen, skal blive i det nye vandløb, men skubbes ud til siden, hvor de kan fungere som strømlæ. Ved udgravningen skal muldjord og råjord holdes adskilt og mellemdeponeres langs de strækninger, der skal tilfyldes. På strækningen mellem st og 4150 skal det ny forløb placeres på et 20 m bredt areal mellem det eksisterende vandløb og en lille sø. Der er derfor nødvendigt at placere mellemdepoterne udenfor denne strækning Sandfang i Korup Å Nær Teglbakkevej anlægges et sandfang inden det øvrige anlægsarbejde påbegyndes. Sandfanget anlægges med dimensionerne: Længde 20 m, bundbredde 4,5 m, bunddybde 0,5 m under eksisterende vandløb, anlæg 1:1. Det anslås, at der skal udgraves 100 m 3. Udgravningen skal kun ske på sydsiden af vandløbet. Sandfanget tømmes efter behov og ved afslutning af den egentlige anlægsperiode samt i april 2015 og sidste gang august

24 24 VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE Efter projektet er gennemført, fjernes sandfanget idet bunden hæves med mindst 30 cm gydegrus til regulativmæssig bund og bundbredden indsnævres til 2,0 m ved udlægning af sten i vandløbets nordside. Retableringen gennemføres efter aftale med bygherre Omlægning af vandløbet "Gammel og Ny Mose" Vandløbet "Gammel og Ny mose" er et tilløb fra nord på strækning 4. Det omlægges på en strækning af 65 m ved det nye udløb. Bundkote og bundbredde bevares. Siderne anlægges med anlæg 1:2. Den overflødige strækning tilfyldes Opfyldning af overflødige strækninger af Korup Å De overflødige strækninger af vandløbet fyldes op til terræn. Opfyldningen skal ske med en overhøjde på ca. 10 cm for at tage højde for sætninger. Tilfyldning af eksisterende vandløb skal ske med samtidig omledning af vandløbet igennem den tilsvarende nye slyngning. Af hensyn til vandløbsfaunaen skal tilfyldningen ske fra den ene ende af den afskårne strækning således, at vandet presses ud løbende. For at mindske opslemning i forbindelse med tilfyldning af et afsnit af det eksisterende vandløb, skal afspærringen af vandløbet ske så hurtigt som muligt ved, at en jordbunke skubbes ud i og på tværs af vandløbet. Indbygning af genbrugt jord skal foregå lagvis. Nederst anvendes fortrinsvist sand-, grus- og stenholdig jord. Dernæst anvendes fortrinsvist ler- og tørveholdig jord. Øverst udlægges min. 0,2 m muldjord Skovgrøften Skovgrøften består af tre strækninger: 1 Delvist tilfyldt del af tidligere Korup Å (1250 m) 2 Oprenset del af eksisterende grøft (1885 m) 3 Ny grøft (105 m) Ved arbejdets afslutning skal grøftens skikkelse være som angivet i Tabel 2.

25 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å 25 Tabel 2 Dimensioner af Skovgrøften Station m Bundkote m DVR90 Bundbredde cm Anlæg 1: Bemærkning 0 2,60 X 50 1,5 Tilfyldning af Korup Å 620 2,55 X Tilløb fra Grimsholt 60 1,5 Tilfyldning af Korup Å ,50 X ,5 Oprensning af eksisterende grøft ,10 X ,5 Uddybning eller ny grøft ,80 X ,5 Uddybning eller ny grøft, større fald ,50 x Udløb i Korup Å (i nyt slyng) Anlægget på nye strækninger skal være 1:1, Terrænregulering langs Skovgrøften Der etableres et lavt dige langs Skovgrøften ud mod ådalen for at hindre, at oversvømmelser i ådalen breder sig ind i skoven. Figur 5 viser et udtræk fra højdemodellen af terrænet nær grøften (grøn streg) og overkanten af diget (lys brun) Figur 5 Terrænregulering langs skovgrøften Diget anlægges, så overkanten falder fra kote 3,80 m i den opstrøms ende til 2,70 m nær udløbet. Diget udføres med overkant i 50 cm bredde og anlæg højst 1:3. Diget etableres kun, hvor der er behov herfor. Højden vil variere fra 0 til ca. 0,5 m. Det skønnes, at der medgår 600 m 3 jord til det lave dige fordelt over en strækning på 1200 m.

26 26 VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE Til kontrol leverer entreprenøren indmålte punkter for hver 50 meter af det etablerede dige. Dataleverance og metode svarende til kontrol nævnt under pkt Tilfyldning af grøfter Der er identificeret 15 grøfter med en samlet længde på 2966 m, som skal tilfyldes. Det antages, at disse har en bundbredde på 0,5-1,0 m, en dybde på 1,0-1,2 m og et anlæg på 1:1, hvilket betyder, at tilfyldning kræver m 3 jord Jordbalance Åen Jordmængder for udgravning af nye strækninger er beregnet ud fra højdemodellen og den projekterede skikkelse med programmet Inroads. Jordmængderne, der skal graves ud, er angivet i Tabel 3. Tabel 3 Jordmængder ved udgravning af nyt forløb Længde Tværsnit Afgraves m m² m³ Slyng , Slyng , Slyng , Slyng , Slyng , Slyng , Slyng , I alt Volumenet, der skal fyldes op, er beregnet på grundlag af opmålingen af vandløbet i VASP 2007, idet terrænniveauet er udtrækket i en række tværprofiler fra højdemodellen. Den første del af Skovgrøften anlægges i det eksisterende vandløb, som kun fyldes delvist til på denne strækning. Dette er der taget højde for i Tabel 4, idet tilfyldningen er reduceret her. I Tabel 4 er jordmængden, der skal graves ud for strækning 4, fordelt forholdsvis på delstrækninger af den tilsvarende strækning, der skal fyldes op.

27 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å 27 Tabel 4 Jordbalance for Korup Å Strækn. Fyldes m Tværsnit m 2 Vol. å m 3 Skovgr. m 3 Fyldes m 3 Opgrav m 3 Balance m , , , a 40 6, b 510 6, c 738 6, d 450 6, e 426 6, , , , Beregningerne viser et jordoverskud for udgravning og tilfyldning af Korup Å på kun 17 m 3. Der er et betydeligt underskud på den sidste del af slyng 4 og et stort overskud på slyng 5. Ved mængdeberegningerne er udgravet volumen i fast mål sat lig med indbygget volumen. Der kan dog forventes en volumenudvidelse på 0-10 % under mellemdeponering og indbygning, hvilket modsvares af, at tilfyldningen skal ske med en svag overhøjde for at tage hensyn til sætninger. Andre jordarbejder Det anslås, at tilfyldning af grøfter kræver 6000 m 3 jord, og at der skal bruges 600 m 3 jord til det lave dige langs Skovgrøften. En del af dette kan bestå af materiale gravet op ved regulering af den eksisterende grøft. Sandfanget vil bidrage med ca. 100 m 3. Det samlede jordunderskud anslås derfor til 6500 m 3. Jordbalance søges opnået lokalt med udgravning af lavvandede vandhuller Udgravning af vandhuller Der udgraves 3 vandhuller med et areal på hver ca m 2 og en gennemsnitsdybde på 1 m under terræn og med anlæg 1:5. Antal og størrelse på vandhullerne bestemmes først, når behovet er fastlagt sidst i anlægsperioden. Placeringen vist på Bilag B er derfor foreløbig.

28 28 VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE Tilsåning og erosionsbeskyttelse Tilsåning Skråninger tilsås med en egnet græsblanding, der godkendes af tilsynet. Græsblandingen må ikke indeholde kvælstoffikserende planter, som f.eks. vikke og kløver. Der tilsås med 2,0 kg græsfrø pr. 100 m². Græsarmering Græsarmering anvendes til beklædning af ustabile sideskråninger i yderkurverne af de nygravede slyngninger med skråningsanlæg op til 1:1,5. Græsarmering omfatter måtter af 100 % nedbrydelige naturfibre som halm og kokos med min. 400 g/m 2 og sammensyet af nedbrydeligt, frostbestandigt tråd/net med en levetid på 2-5 år, og enten leveret med frøblanding isået eller f.eks. sprøjtesås på græsarmeringen, hvor der er drysset et tyndt lag muld. Måtterne fastgøres med træpløkke op af vandløbssiderne og fæstnes langs vandløbets bund med bundsten mm. Leverandørens anvisninger skal følges både med hensyn til opbevaring og udlægning. Det skal påregnes, at udlægning delvist skal ske under vand. Græsarmering udføres som merarbejde og dermed kun efter forudgående aftale med tilsynet. 4.4 Grus- og stenarbejder Stryg På den øvre del af slyng 2 (123 m) samt slyng 7 (145 m) fores vandløbsbunden med 30 cm med følgende stenblanding: Ærter 8-16 mm 25 % Nøddesten mm 50 % Singels mm 25 % Stenblandingen må højst indeholde 15 % flint. Mængden er beregnet til 95 m 3. Læsning, transport, losning og udlægning af stenmaterialer skal ske på en sådan måde, at materialerne ikke separerer. Hvis materialerne er separerede efter udlægning, skal de tages op igen og fjernes fra pladsen, hvorefter de erstattes med materialer, der ikke er separerede. Stenlagene skal udlægges i fuld lagtykkelse med en tolerance på ± 50 mm. Afvigelser må ikke være ensidige. Strækningen ovenfor stryget uddybes med 20 cm i forhold til den beskrevne profil over en strækning på 25 m ovenfor stryget, således at stenblandingen ligger over bunden ovenfor.

29 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å 29 I stryget udlægges håndsten mm til strømlæ. Stenene lægges i begyndelsen og slutningen af stryget samt i stryget med 5 m's mellemrum usystematisk i højre og venstre side ca. 50 cm fra vandløbskanten Ændring af vandløbets profil st Det eksisterende vandløbs profil ændres på 13 steder ved udlægning af håndsten i vandløbets ene side over en strækning på 5 m. Vandløbets bundbredde indsnævres på disse strækninger til 1,80 m. Hertil medgår 25 m 3 sten. Placeringen af disse indsnævringer, herunder hvilke der skal være henholdsvis i højre og venstre side af vandløbet, aftales med tilsynet Bundhævning st Bunden i Korup Å hæves på 3 steder ved udlægning 5 m brede bælter af singels tværs over vandløbet i st. 2545, 2620 og 2700 med bundkoter i hhv. 3,06, 3,03 og 3,00 m DVR90. Hertil medgår 6 m Overkørsel Der etableres en overkørsel før udløbet af Skovgrøften. Overkørslen etableres af Ø1000 mm betonrør, der lægges med indvendig bund i kote 1,35 m. Røret er 6 m langt og overkørslen mindst 3,0 m bred. Røret anlægges på et afretningslag af bundsikringsgrus efter leverandørens anvisninger. Røret anlægges uden bagfald og med max. 2 fald. Omkring og op til 0,4 m over røret opbygges en vejkasse af komprimeret bundsikringsgrus og evt. genbrugt vejfyld fra den nedbrudte overkørsel opstrøms for. Etableres med 4,0 m ovenbredde og sideskråninger ikke stejlere end 1:1,5 mod vandløb. Øverst udlægges 0,2 m komprimeret stabilgrus i 3,0 m bredde og i 4-5 m længde ud til hver side til nuværende terrænniveau. Røret skal således overalt være sikret med 0,60 m overdækning af grus. Ved fod af sideskråninger og op til overkant af røret indbygges en stenforing af Stenblanding omkring rørindløb og rørudløb. Sideskråningerne reguleres med ca. 0,2 m muld og tilsås med græsblanding. 4.5 Dræn og ledningsarbejder Sløjfning af dræn og drænbrønde Der er på kortet identificeret 68 dræn med en samlet længde på 9000 m. Disse skal sløjfes ved opgravning på 5 m lange strækninger og tilfyldning med komprimeret fyld af tørv eller ler. Det anslås, at der i alt skal afbrydes 150 steder.

30 30 VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE Eksisterende brønde på de pågældende dræn fjernes. Der er angivet 11 brønde på kortet, men det faktiske antal er usikkert. Det bemærkes, at der er særlig stor usikkerhed for så vidt angår de viste dræn i Møgelmosen. Kontrol Entreprenøren fører en protokol over alle afbrudte dræn med angivelse af materiale og dimension samt position på et kortbilag Omlægning af dræn En række dræn fra oplandet skal omlægges, så drænvandet ledes ud på terræn indenfor projektområdet. En principskitse er vist som Figur 6 Principskitse for omlægning af drænfigur 6. Metoden vil variere fra sted til sted og fastlægges endeligt i forbindelse med arbejdet. I nogle tilfælde vil det være nødvendigt at anlægge søgegrøfter for at finde drænene. Figur 6 Principskitse for omlægning af dræn med udløb til faskine Der gælder følgende generelle anvisning i forbindelse med omlægning og afbrydelsen af dræn og grøfter: Nye rør lægges som tætte ror indenfor projektområdet og som drænrør udenfor projektområdet. Nye rør lægges med min. 2 fald og med en vandføringsevne svarende til eller større end det rør, som det erstatter. Ved omlægning af drænsystemer må der ikke opstå bagfald på ledningerne. Om nødvendigt må det eksisterende rør omlægges fra højere terræn. Der sikres enten minimum 1 m drændybde eller uændrede forhold udenfor projektområdet.

31 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å 31 Ved omlægningen skal der sikres min. 0,40 m terrændækning over rør, bortset fra en skråning nær udløbet. Udløbet skal være frit af hensyn til den fremtidige vedligeholdelse. Hvor tilstrækkelig terrændækning ikke er mulig føres afløbet videre frem som åben grøft med 0,3-0,5 m bundbredde og skråningsanlæg 1:2 og ca. 1 fald. Ved udløbet af rørledning eller grøft i terrænniveau udlægges en 1,0 m 2 stor stenfaskine af singels i 0,3 m lag i en tilsvarende udgravning. Ved omlægning af dræn holdes opgravet muldjord og råjord adskilt og muldjord genudlægges over komprimeret råjord. Nye grøfter På kortet er angivet 12 nye grøfter med en samlet længde på 734 m. Den opgravede jordmængde spredes i området eller bruges til fyld i nærheden. Omlægning af rørledninger eller dræn Hvor der er behov for omlægning af rørledninger eller drænledninger etableres disse i overensstemmelse med gældende forskrifter i DS 430 lægning af fleksible rør af plast i jord og DS 437 lægning af stive ledninger af beton m.v. i jord. Der anvendes udelukkende materialer, der er godkendte til formålet. Kontrol Entreprenøren fører en protokol over alle omlagte rørledninger og dræn med angivelse af løbenummer, materiale og dimension samt med angivelse af position på et kortbilag. Entreprenøren skal dokumentere udførelsen af nye rørledninger og dræn ved kontrolopmåling af 1 punkt med XYZ-koordinater af rørbund i startpunkter, for hver 50 m rørledning og i udløbspunkter. Opmålingsdata leveres digitalt i tabelform med angivelse af rørdimension til tilsynet for revision af projektkort. 4.6 Pumpestationer Fjernelse af eksisterende pumpestationer Der skal fjernes 3 pumpestationer og etableres 1 ny. For alle pumpestationer fjernes installationer til mindst 1,5 m under terræn og materialerne bortskaffes. Elinstallationen fjernes/flyttes efter aftale med ejeren af installationen og HEF.

32 32 VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE Pumpestation i Møgelmosen Figur 7 Pumpestation ved Møgelmosen Pumpestationen fjernes og materialerne, inkl. afløbet, bortskaffes og leveres til godkendt modtageplads. Terrænet retableres. Pumpesumpen ændres til en lille sø med sider med anlæg 1:3. Pumpestation ved vandløbet "Gl. og ny mose" Figur 8 Pumpestationen ved "Gl. og Ny Mose"

33 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å 33 Pumpestationen, afløbsbrønden og afløbsrøret fjernes og rørledningerne afbrydes. Terrænet retableres. Pumpestation ved Hånvadgrøften Pumpestationen, afløbsbrønden og afløbsrøret fjernes og rørledningerne afbrydes. Terrænet retableres Etablering af ny pumpestation Til erstatning for den nedlagte pumpestation nær vandløbet "Gl. og ny mose" etableres en ny ved projektgrænsen. Pumpen skal have en kapacitet på 50 l/s ved en geometrisk løftehøjde på 1,3 m. Pumpen udføres som en propellerpumpe og monteres i betonbrønd, som er tilpasset pumpens størrelse og funktion. Brønden afsluttes ca. 1,5 m over terræn og pumpemotoren monteres i en højde, hvor der ikke er risiko for oversvømmelse og hvor der er mulighed for service fra terræn. Jf. fig. 7 og 8. Pumpen udføres med automatik for start og stop. El- og automatikskab monteres i umiddelbar nærhed af pumpebrønden. Pumpebrønden tilsluttes de nuværende dræntilledninger. Pumpestationen afleder til en ny grøft, der ender i en fordelergrøft, hvorfra vandet kan sive ned eller strømme jævnt ud over terrænet. Der etableres strømforsyning med et 185 m nyt kabel ledning, der forbindes med det eksisterende kabel ved "Gl. og ny mose".

34 34 VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å KVALITETSSTYRING 5 Kvalitetsstyring 5.1 Materialedokumentation Entreprenøren skal levere skriftlig dokumentation for, at de planlagte materialers oprindelse og kvalitet opfylder de krav, der er stillet i projektet. Desuden leveres den dokumentation, der i øvrigt er nævnt i SAB, samt dokumentation for levering af affald til godkendt modtagerplads. 5.2 Opmåling Entreprenøren skal dokumentere, at arbejdet er udført som beskrevet med opmåling af tværprofiler pr. 100 m eller hver gang vandløbet ændrer karakter samt 10 meter før og 10 meter efter ændringen. Dette er f.eks. gældende, hvor der udlægges stenmaterialer i vandløbet. Korup Å, skovgrøften, gravede tilløb og grøfter indmåles. Desuden leveres opmåling af top af dige langs skovgrøften. Dokumentationen leveres digitalt i gængse formater efter aftale med tilsynet. Desuden leveres data på en måde så disse umiddelbart kan sammenholdes med projektdata og dermed løbende under anlægsarbejdet kan kontrolleres og godkendes af tilsynet. Ved opmålingen er det overfladen af bunden, der skal koteres, hvorfor det anbefales at bruge fod til prismestang eller lignende. Tolerancer på bundkoter er ± 0,05 m og på horisontale mål ± 0,10 m. 5.3 Bygherretilsyn Bygherrens tilsyn skal have fri adgang til arbejdspladsen og til entreprenørens lagre og produktionssteder og have lejlighed til at foretage den ønskede kontrol, herunder gennemgang af entreprenørens kontroldokumentation. Det gælder også for underentreprenører og materialeleverandører.

35 SIKKERHED OG SUNDHED VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å 35 6 Styring af sikkerhed og sundhed I udførelsesfasen skal entreprenøren på bygherrens vegne varetage afgrænsning, koordinering og planlægning af sikkerhedsarbejdet. i henhold til Arbejdsministeriets bekendtgørelse om bygherrens pligter (BEK nr. 117 af 5. februar 2013). Entreprenøren skal i forbindelse med indgåelse af entrepriseaftalen udpege en koordinator for sikkerhed og sundhed, der opfylder kvalifikationskravene i bekendtgørelsen. Opfyldelse af kvalifikationskravene skal dokumenteres. Udskiftning af koordinator må kun ske efter forudgående skriftlig underretning til bygherren. Entreprenøren skal holde øje med, at arbejdet foretages med tilbørlig forsigtighed, og han bærer det fulde ansvar for alle ulemper, skader eller ulykkestilfælde, som måtte opstå som følge af forsømmelighed. Tilsynet med overholdelse af sikkerhedsforanstaltningerne er entreprenørens ansvar. Tilsynspligten fortsætter, indtil opgaven er afleveret.

36 36 VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG 7 Tilbuds- og AfregningsGrundlag (TAG) 7.1 Generelt Prisen omfatter samtlige ydelser til det beskrevne arbejde, herunder afgravning, flytning og indbygning af jord samt bortskaffelse af beton og andre materiale samt alle udgifter ved etablering, drift, ryddeligholdelse og fjernelse af arbejdsplads med tilhørende materiel og installationer m.v. samt til retablering af arbejdsområdet efter arbejdets afslutning. Mængdeangivelserne er vejledende. Mængdeangivelserne i tilbudslisten anvendes til beregning af den samlede tilbudspris. Priserne under de enkelte poster henholdsvis underposter skal omfatte samtlige ydelser til de pågældende arbejder, herunder de i SAB og AAB foreskrevne prøver, dokumentationer, kontrolmålinger, beregninger m.v. samt spild, eventuelle mermængder ud over de teoretiske m.v. samt alle for entreprisens gennemførelse nødvendige biydelser. For ydelser, hvor mængderne ikke har kunnet fastsættes på forhånd, er fastsat fiktive eller skønnede mængder. Alle poster kan udgå eller reduceres med fuld eller forholdsmæssig prisreduktion. 7.2 Tilbudslistens poster Alle ydelser beskrevet i SB, SAB og TBL samt tegninger skal medtages i relevante poster i det omfang, de ikke fremgår af beskrivelsen i TAG. De fleste poster afregnes til fast pris, idet arbejdets omfang er defineret i SAB. Andre poster afregnes på grundlag af leveret mængde dokumenteret med vejesedler, leverandørnotaer eller opmåling. Sammensætningen af grus- og stenblanding fremgår af SAB. Der er regnet med 1,5 ton / m 3. Nedenfor angives specielle bestemmelser vedrørende mængdefastsættelser og ydelsesomfang for tilbudslistens enkelte poster.

37 TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å 37 Post 1: Arbejdsplads og tilkørsel 1.1 Indretning, drift og rømning af arbejdsplads Tilbudslistens faste sum skal indeholde alle udgifter til etablering, drift, ryddeligholdelse og fjernelse af arbejdsplads med tilhørende stationært materiel og installationer m.v. til adgangs- og arbejdsveje. I den faste sum skal ligeledes være indeholdt alle udgifter til el-forsyning til byggepladsen. Den faste pris skal endvidere indeholde udgifter til forsyning af vand samt opstilling af tørklosetter til spildevand inkl. tømning m.v. Den samlede faste sum under posten må maksimalt andrage 20 % af den samlede entreprisesum. Den vil blive udbetalt med 50 % efter etablering og 50 % efter rømning af arbejdspladsen. 1.2 Interimsforanstaltninger Posten omfatter de særlige foranstaltninger, som entreprenøren anser for nødvendige i forbindelse med arbejdets udførelse, og herunder etablering drift og retablering af interimsveje og evt. interimistiske broer. 1.3 Standsningsomkostninger Posten omfatter entreprenørens direkte driftsudgifter ved at ligge stille med arbejdet af indtil en dags varighed på begæring herom fra bygherren. Posten afregnes kun ved stilstand af mindst 2 timers varighed. Posten kan udgå og vil kun blive udbetalt efter aftale. 1.4 Stilstandsomkostninger Posten omfatter entreprenørens direkte driftsudgifter ved at ligge stille med arbejdet på grund af begæring herom fra bygherren af mere end et døgns varighed. Posten afregnes per påbegyndt døgn. Posten kan udgå og vil kun blive udbetalt efter aftale. Post 2: Forberedende arbejder 2.1 Rydning og bortskaffelse af træer og buske Posten omfatter rydning af de områder, der er markeret på Bilag B, samt anden rydning og beskæring, der måtte være nødvendig for at skaffe adgang til maskiner. Afregnes som fast sum. 2.2 Afsætning og kontrol Posten omfatter entreprenørens afsætning og opmåling.

38 38 VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG Post 3: Jordarbejder 3.1 Udgravning af nyt forløb af Korup Å Posten omfatter alle entreprenørens ydelser i forbindelse med udgravning af nyt forløb af Korup Å, sortering i muldjord og råjord samt midlertidig deponering af jordfylden. Flytning og genanbringelse af jorden afregnes i efterfølgende poster. Afregnes per meter. 3.2 Udgravning af sandfang Posten omfatter alle entreprenørens ydelser i forbindelse med udgravning af sandfang, sortering i muldjord og råjord samt midlertidig deponering af jordfylden. Flytning og genanbringelse af jorden indgår i efterfølgende poster. Afregnes som fast sum. 3.3 Tømning af sandfang i løbet af anlægsperioden Sandfanget tømmes i anlægsperioden efter behov, dvs. inden bunden i sandfanget er på niveau med vandløbet udenfor sandfanget. Desuden tømmes sandfanget ved afslutningen af anlægsperioden. Materialet anvendes til fyld af grøfter eller overflødige vandløbsstrækninger indenfor projektområdet. Arbejdet aftales med tilsynet og afregnes pr. tømning. 3.4 Tømning af sandfang efter selve anlægsperioden Posten omfatter tømning af sandfanget i op til 10 måneder efter selve anlægsperioden efter aftale med bygherren. Materialet bortskaffes af entreprenøren. Posten afregnes pr. tømning og kan udgå. 3.5 Retablering af sandfang Sandfanget retableres som beskrevet i SAB afsnit efter forudgående aftale med bygherren senest 1. september Posten afregnes som fast sum og kan udgå. 3.6 Omlægning af "Gl. og ny mose" Posten omfatter alle omkostninger til at etablere et nyt udløb af vandløbet samt tilfyldning af den overflødige strækning. Afregnes som fast sum. 3.7 Etablering af Skovgrøften i Korup Å Posten omfatter etablering af Skovgrøften i den beskrevne skikkelse, dvs. delvis opfyldning af Korup Å. Posten afregnes per meter. 3.8 Skovgrøften, ny grøft Denne post omfatter gravning af ny grøft og afregnes per meter. 3.9 Oprensning og uddybning af Skovgrøften Posten omfatter oprensning og uddybning af Skovgrøften til den beskrevne skikkelse. Der afregnes per meter.

39 TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG VÅDOMRÅDEPROJEKT KORUP Å Udgravning af små søer Posten omfatter udgravning af små søer efter aftale med tilsynet. Entreprenørens afsætning og opmåling indgår i posten. 3.11Tilfyldning af overflødige strækninger af Korup Å Posten omfatter tilfyldning og komprimering af de overflødige strækninger af Korup Å. Der afregnes per meter Terrænregulering/dige langs Skovgrøften Posten omfatter etablering af et lavt dige ved terrænregulering langs Skovgrøften på de strækninger, hvor terrænet er lavere end den angivne kote. Der afregnes som fast sum Tilfyldning af grøfter Posten omfatter alle omkostninger til tilfyldning og komprimering af grøfter. Der afregnes per meter Tilsåning af sideskråninger Sideskråningerne langs Korup Ås nye strækninger tilsås umiddelbart efter anlæg med "digeblanding" eller tilsvarende frøblanding. Der regnes med 1,25 m 2 på hver side af vandløbet, dvs m 2 i alt. Posten omfatter alle udgifter hertil Tilsåning af vandrette flader Posten omfatter tilsåning af vandrette flader, hvilket i givet fald vil være ekstraarbejde, der kun udføres efter aftale med tilsynet. Tilsåning i forbindelse med retablering af arbejdspladser er en del af post Græsarmering Posten omfatter græsarmering udført efter aftale med tilsynet. Posten kan udgå eller udvides efter behov. Post 4: Grus- og stenarbejder Levering og indbygning af grus og sten i stryg samt bundhævning og profilændring Enhedspriserne skal indeholde alle udgifter til intern transport samt udlægning og regulering i færdigt profil i henhold til specifikationerne i SAB. Afregnes med enhedspriser pr. m³ leveret og indbygget. Mængden kontrolleres med vejesedler, idet 1 m 3 regnes som 1,5 t.

UDBUDSBETINGELSER ENTREPRISE 12810.210. Etablering af vandhuller. Næstved - Rønnede >>> Næstved omfartsvej DECEMBER 2013

UDBUDSBETINGELSER ENTREPRISE 12810.210. Etablering af vandhuller. Næstved - Rønnede >>> Næstved omfartsvej DECEMBER 2013 UDBUDSBETINGELSER ENTREPRISE 12810.210 Etablering af vandhuller Næstved - Rønnede >>> Næstved omfartsvej DECEMBER 2013 12810.210 Etablering af vandhuller. Udbudsbetingelser. Orientering. I forbindelse

Læs mere

KOLDING KOMMUNE VÅDOMRÅDEPROJEKT APOTEKERENGEN

KOLDING KOMMUNE VÅDOMRÅDEPROJEKT APOTEKERENGEN Kolding Kommune Dokumenttype Dimensioneringsnotat Dato Juni 2015 KOLDING KOMMUNE VÅDOMRÅDEPROJEKT APOTEKERENGEN INDHOLD 0. Generelt 1 0.1 Alment 1 1. Vandløb og tilløb 2 1.1 Eksisterende vandløb og tilløb

Læs mere

Ishøj Kommune. Smågårdsrenden med sideløb

Ishøj Kommune. Smågårdsrenden med sideløb Forslag til Regulativ For Smågårdsrenden med sideløb November 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. Grundlaget for regulativet 1 2. Betegnelse af vandløbet 1 3. Afmærkning og stationering 2 4. Vandløbets skikkelse

Læs mere

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 27.0 HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 27.0 HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 27.0 I HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT Side 2 af I INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Grundlaget for regulativet.""."""".""""""""""""""".""""""""""".. ""."".. ""."".. "... "... ""...

Læs mere

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 36.0 HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 36.0 HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 36.0 I HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT Side 2 af 9 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Grundlaget for regulativet"... "".".. ""... """.. "".. ".".. """... ".... """.. "".. "... ""."...

Læs mere

SÆRLIGE BETINGELSER vedr. Renovering af vvs-anlæg på Nuussuaq skolen

SÆRLIGE BETINGELSER vedr. Renovering af vvs-anlæg på Nuussuaq skolen SÆRLIGE BETINGELSER vedr. Renovering af vvs-anlæg på Nuussuaq skolen 10-05-2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Orientering om opgaven... side 1 2. Arbejdsgrundlag... side 1 3. Udbudsbetingelser mv.... side 1 4.

Læs mere

ENTREPRISE 1220.271. Oprensning af fokusarealer TILBUDS- OG AFREDNINGSGRUNDLAG. 12 København - Frederikssund >>> 1220 Motorring 4 - Tværvej N

ENTREPRISE 1220.271. Oprensning af fokusarealer TILBUDS- OG AFREDNINGSGRUNDLAG. 12 København - Frederikssund >>> 1220 Motorring 4 - Tværvej N TILBUDS- OG AFREDNINGSGRUNDLAG ENTREPRISE 1220.271 Oprensning af fokusarealer 12 København - Frederikssund >>> 1220 Motorring 4 - Tværvej N JUNI 2012 TILBUDSGIVER: NAVN: ADRESSE: 1220.271: TAG 1 af 4 Tilbuds-

Læs mere

Entreprise H714.07.20

Entreprise H714.07.20 Tilbuds og afregningsgrundlag (TAG) Entreprise H714.07.20 Jord- og belægningsarbejde H714.07 Cykelsti i Faaborg Maj 2013 Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) Generelt Tilbuds- og afregningsgrundlaget (TAG)

Læs mere

ANLÆGSARBEJDER FOR FORBEDRET HYDROLOGI SØLSTED MOSE

ANLÆGSARBEJDER FOR FORBEDRET HYDROLOGI SØLSTED MOSE Til Tønder Kommune Dokumenttype Rapport Dokument HB000163-2-HMP Dato 12. december 2014 Udbudsmateriale Anlægsarbejder ANLÆGSARBEJDER FOR FORBEDRET HYDROLOGI SØLSTED MOSE TILBUDSLISTE TILBUDSLISTE I henhold

Læs mere

ENTREPRISE 1150.51. Beplantning af nabohaver TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG. Holbækmotorvejen M11 >>> Fløng - Roskilde Vest JANUAR 2011

ENTREPRISE 1150.51. Beplantning af nabohaver TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG. Holbækmotorvejen M11 >>> Fløng - Roskilde Vest JANUAR 2011 TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG ENTREPRISE 1150.51 Beplantning af nabohaver Holbækmotorvejen M11 >>> Fløng - Roskilde Vest JANUAR 2011 TILBUDSGIVER: NAVN: ADRESSE: INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE...

Læs mere

Odsherred Kommune har i 2007 modtaget mange henvendelser omkring vedligeholdelse af vandløb

Odsherred Kommune har i 2007 modtaget mange henvendelser omkring vedligeholdelse af vandløb Information om vandløbsvedligeholdelse Odsherred Kommune har i 2007 modtaget mange henvendelser omkring vedligeholdelse af vandløb og dræn. For at mindske risikoen for vand på grundene anbefaler Odsherred

Læs mere

LAR Byggemodning af Rosinfelt - 13 grunde Tilbudsliste (TBL)

LAR Byggemodning af Rosinfelt - 13 grunde Tilbudsliste (TBL) LAR Byggemodning af Rosinfelt - 13 grunde Tilbudsliste (TBL) LAR Byggemodning af Rosinfelt - 13 grunde Tro og love erklæring LAR Byggemodning af Rosinfelt - 13 grunde I.h.t. Lovbekendtgørelse nr. 336 af

Læs mere

TILLÆG TIL AB92 VANDLEDNINGSARBEJDER. Rekvirent. TÅRNBYFORSYNING Vand A/S att. Jørgen Pedersen Gemmas Allé 39 2770 Kastrup DK.

TILLÆG TIL AB92 VANDLEDNINGSARBEJDER. Rekvirent. TÅRNBYFORSYNING Vand A/S att. Jørgen Pedersen Gemmas Allé 39 2770 Kastrup DK. VANDLEDNINGSARBEJDER TILLÆG TIL AB92 Rekvirent TÅRNBYFORSYNING Vand A/S att. Jørgen Pedersen Gemmas Allé 39 2770 Kastrup DK Rådgiver Orbicon A/S Ringstedvej 20 4000 Roskilde Entrepriseaftale 2011 Side

Læs mere

Randers Kommune, Kultur og Borgerservice 22. august 2008 Udbud af grønne plejeopgaver Idrætsanlæg Betingelser Side 1 af 9

Randers Kommune, Kultur og Borgerservice 22. august 2008 Udbud af grønne plejeopgaver Idrætsanlæg Betingelser Side 1 af 9 Betingelser Side 1 af 9 Betingelser Indholdsfortegnelse Grundlaget for tjenesteyderens tilbud og arbejdets udførelse... 2 Almindelige bestemmelser... 2 Randers Kommunes udbud... 2 Tjenesteyderens tilbud...

Læs mere

ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014

ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 MAJ 2015 ESBJERG KOMMUNE ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 RÅDGIVERYDELSER 2015-2016 SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER (SAB) ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW

Læs mere

Oplysninger vedr. vandløbets skikkelse og dimension findes ikke tilgængelig online.

Oplysninger vedr. vandløbets skikkelse og dimension findes ikke tilgængelig online. Notat Bemærk venligst Oplysninger vedr. vandløbets skikkelse og dimension findes ikke tilgængelig online. For yderligere oplysninger om dette vandløb kontakt venligst Teknik- og Miljømyndigheden i Lolland

Læs mere

VANDLØBSRESTAURERING AF SAMSINGSÅ

VANDLØBSRESTAURERING AF SAMSINGSÅ APRIL 2014 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE VANDLØBSRESTAURERING AF SAMSINGSÅ FORUNDERSØGELSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk APRIL 2014

Læs mere

Tilladelse til krydsning af Tilløb til Råkildegrøften med spildevandsledning i forbindelse med byggemodning af boligområdet Kronhjorten

Tilladelse til krydsning af Tilløb til Råkildegrøften med spildevandsledning i forbindelse med byggemodning af boligområdet Kronhjorten Center Natur og Miljø MOE A/S Østre Havnegade 18, 1. th. 9000 Aalborg Sendt til Benny Jepsen via mail bje@moe.dk Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr:

Læs mere

FÆLLESREGULATIV FOR KOMMUNEVANDLØB I ÅRHUS KOMMUNE

FÆLLESREGULATIV FOR KOMMUNEVANDLØB I ÅRHUS KOMMUNE FÆLLESREGULATIV FOR KOMMUNEVANDLØB I ÅRHUS KOMMUNE ÅRHUS KOMMUNE. MAGISTRATENS 2. AFDELING Stadsingeniørens Kontor September 1994 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. VEDLIGEHOLDELSESBESTEMMELSER 1.1 Udførelse og omkostninger

Læs mere

DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN ENGLERUPGÅRD, LB. NR. 27, 31, 34

DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN ENGLERUPGÅRD, LB. NR. 27, 31, 34 Skov- og Naturstyrelsen & Landboforeningen Gefion DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN ENGLERUPGÅRD, LB. NR. 27, 31, 34 NIRAS A/S Sortemosevej 2 DK-3450 Allerød Telefon 4810 4200 Fax 4810 4300 E-mail niras@niras.dk

Læs mere

Opgaven annonceres som to separate kontrakter, 1 for rengøring og 1 for vinduespolering.

Opgaven annonceres som to separate kontrakter, 1 for rengøring og 1 for vinduespolering. Indledning Holbæk Service A/S inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud på indendørs rengøring (14 lokationer) samt vinduespolering (7 lokationer) hos Holbæk

Læs mere

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING 2014-2017

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING 2014-2017 TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING 2014-2017 FEBRUAR 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 20. februar 2014 TILBUDS- OG AFREGNINGS- GRUNDLAG GENMARKERING AF KØREBANEAFMÆRKNING

Læs mere

Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg

Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg Gribvand Spildevand A/S Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg Særlige betingelser November 2012 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Gribvand

Læs mere

RESTAURERING FASE II SØLSTED MOSE

RESTAURERING FASE II SØLSTED MOSE Til Tønder Kommune Dokumenttype Rapport Dato Juli 2014 Udbudsmateriale rydning RESTAURERING FASE II SØLSTED MOSE UDBUDSMATERIALE RYDNING RESTAURERING FASE II UDBUDSMATERIALE RYDNING Revision 01 Dato 2014-07-03

Læs mere

ØSTLIG FORDELINGSVEJ ENTREPRISE E-001 JORDARBEJDER, LEDNINGSOMLÆGNING OG AFVANDING MV.

ØSTLIG FORDELINGSVEJ ENTREPRISE E-001 JORDARBEJDER, LEDNINGSOMLÆGNING OG AFVANDING MV. Dokumenttype Projektbeskrivelse Dato Februar 2011 ØSTLIG FORDELINGSVEJ ENTREPRISE E-001 JORDARBEJDER, LEDNINGSOMLÆGNING OG AFVANDING MV. NÆSTVED KOMMUNE Revision 00 Dato 2011-02-16 Udarbejdet af LSAP,

Læs mere

Særlig Arbejdsbeskrivelse SAB

Særlig Arbejdsbeskrivelse SAB Kontrolordning for styret boring og gennempresning Paradigme for Særlig Arbejdsbeskrivelse SAB Januar 2012 SAB styret boring og gennempresning _ november 2011.doc Kontrolordningen for styret boring og

Læs mere

Dokumentation for myndighedsgodkendelse af slutdeponeringen af slam

Dokumentation for myndighedsgodkendelse af slutdeponeringen af slam Til tilbudsgiverne COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Dato 19 november 2012 Vor ref A021505-218 JHH/MOHT Udbudsbrev - Tømning af slambede på Helsinge

Læs mere

UDVIDELSE AF CONTAINERPLADS

UDVIDELSE AF CONTAINERPLADS UDVIDELSE AF CONTAINERPLADS De indbydes hermed, på vegne af bygherren Samsø Kommune, Affaldscenter Harpesdal, til at afgive pris på ovennævnte entreprise, i henhold til Lov om indhentning af tilbud i bygge-

Læs mere

FÆLLESBETINGELSER til AB92 til fag- og storentreprise for Esbjerg Kommune Juli 2015 Fejl! Tallet kan ikke vises i det anførte format.

FÆLLESBETINGELSER til AB92 til fag- og storentreprise for Esbjerg Kommune Juli 2015 Fejl! Tallet kan ikke vises i det anførte format. Ejendomme Teknik & Miljø Frodesgade 30-6700 Esbjerg FÆLLESBETINGELSER til AB92 til fag- og storentreprise for Esbjerg Kommune Juli 2015 Fejl! Tallet kan ikke vises i det anførte format. Fag- og storentreprise

Læs mere

Frederikshavn Kommune Gl. Skagen, Kystsikring Udbudsbrev

Frederikshavn Kommune Gl. Skagen, Kystsikring Udbudsbrev Frederikshavn Kommune Gl. Skagen, Kystsikring Udbudsbrev Sagsnr. 13.050 Dok. Navn Udbudsbrev Version A Dato 2018.05.15 Rev. - Udarbejdet JH Kontrol ES Godkendt ES 1 Frederikshavn Kommune Gl. Skagen, Kystsikring

Læs mere

Hvad er ændret? Begrundelse Konsekvens. Almindeligt med bestemmelser om

Hvad er ændret? Begrundelse Konsekvens. Almindeligt med bestemmelser om Bilag 4. Ændringer, begrundelser og uddybning af konsekvenser ved fællesregulativet Hvad er ændret? Begrundelse Konsekvens Grødeskæringsmetoder Fremgår af specifikt regulativ Grødeskæringsterminer + 14

Læs mere

MEMO. Spørgsmål 1: Er det korrekt opfattet at det fire pakker med hver 1 garantivogn de efter Følgene 4 er biler der muligvis skal i gang?

MEMO. Spørgsmål 1: Er det korrekt opfattet at det fire pakker med hver 1 garantivogn de efter Følgene 4 er biler der muligvis skal i gang? MEMO TITEL Spørgsmål og svar til udbudsmateriale vedr. kommunal kørsel i Faxe Kommune DATO 24. juni 2013 TIL KOPI FRA PROJEKTNR Tilbudsgivere Faxe Kommune COWI A039863 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800

Læs mere

Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg

Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg Gribvand Spildevand A/S Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg Særlige betingelser Marts 2014 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon +45 5640 0000 wwwcowidk Gribvand Spildevand A/S Tømning

Læs mere

UDBUD AF VINTERTJENESTE 2014-2018

UDBUD AF VINTERTJENESTE 2014-2018 APRIL 2014 SYDDJURS KOMMUNE UDBUD AF VINTERTJENESTE 2014-2018 ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk APRIL 2014 SYDDJURS KOMMUNE UDBUD AF VINTERTJENESTE

Læs mere

Særlige Arbejdsbetingelser (SAB)

Særlige Arbejdsbetingelser (SAB) Særlige Arbejdsbetingelser (SAB) Projektnavn Retablering af fugleø i Utterslev Mose Bygherre: Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Park og Natur Indholdsfortegnelse Særlige Arbejdsbetingelser

Læs mere

Rengøringsaftale. Side 1 af 8. Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk. I det følgende kaldet Kunde. XXXX

Rengøringsaftale. Side 1 af 8. Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk. I det følgende kaldet Kunde. XXXX Rengøringsaftale Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk I det følgende kaldet Kunde. og XXXX I det følgende kaldet Leverandøren Side 1 af 8 1. Aftalens retlige grundlag:... 3 2. Rengøringsaftalens

Læs mere

Tønder Forsyning A/S. Skærbæk renseanlæg. Slamafvandingsbygning

Tønder Forsyning A/S. Skærbæk renseanlæg. Slamafvandingsbygning Tønder Forsyning A/S Skærbæk renseanlæg Slamafvandingsbygning Tilbudsliste for Bygge- og anlægsentreprise August 2012 Bygherre: Tønder Forsyning A/S Rådgiver: Stationsvej 5 Vejlsøvej 23 6261 Bredebro 8600

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed...

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed... UDBUDSBETINGELSER Indhold 1. Indledning... 2 2. Udbuddets formål... 2 3. Ordregivende myndighed... 2 3.1. Afdeling og kontaktperson... 2 4. Udbudsmateriale... 3 5. Fortrolighed... 4 6. Tidsplan... 4 7.

Læs mere

Herning Kommune. Vesterholmvej, Herning. Bestemmelser om Udbud og Tilbud (BUT)

Herning Kommune. Vesterholmvej, Herning. Bestemmelser om Udbud og Tilbud (BUT) Bestemmelser om Udbud og Tilbud (BUT) April 2013 April 2013 Version 0 Dato 2013-04-05 Udarbejdet af RWJ Kontrolleret af KES Godkendt af KMLJ Rambøll Danmark A/S Poulsgade 8 DK-7400 Herning Danmark Telefon

Læs mere

Projektforslag til faunapassage ved Huul Mølle i Binderup Å

Projektforslag til faunapassage ved Huul Mølle i Binderup Å Til Fra Vokslev Samråd Aalborg Kommune Vandmiljøafdelingen 16-04-2008 Sagsnr.: 2008-8960 Dok.nr.: 2008-77873 Init.: KBF Projektforslag til faunapassage ved Huul Mølle i Binderup Å Indeværende projektforslag

Læs mere

LINDØ port of ODENSE Brinksikring

LINDØ port of ODENSE Brinksikring Munkebo d. 02.11.2017 Udbudsbrev LINDØ port of ODENSE Brinksikring 2017-2018 Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE 2 1 GENERELT 3 1.1 Indledning 3 1.2 Udbudsform 3 1.3 Ordregiver og bygherre

Læs mere

Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte entreprise:

Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte entreprise: DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 18. august 2011 11/09943-1 Robin Højen Madsen rhm@vd.dk 7244 2276 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende entreprise 6063.201 Jord- og belægningsarbejder

Læs mere

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012 J.nr. 050784-0003 BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012 Annoncering med prækvalifikation af ejendomsmæglerbistand til salg af erhvervsejendomme Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Århus

Læs mere

Udbudsbetingelser Asfaltreparationer

Udbudsbetingelser Asfaltreparationer Rebild Kommune Udbudsbetingelser Asfaltreparationer Januar 2016 Rebild Kommune Center Plan Byg og Vej Hobrovej 110 9530 Støvring Opgavens beskrivelse Rebild Kommune, i det følgende benævnt ordregiver,

Læs mere

Indbudt licitation leverancer af sand og grus

Indbudt licitation leverancer af sand og grus Til de bydende ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DATO 11. juli 2014 SIDE 1/9 REF CHPO PROJEKTNR A053039 Indbudt licitation leverancer af sand

Læs mere

Udbud af drift, vedligehold og energirenovering vejbelysning

Udbud af drift, vedligehold og energirenovering vejbelysning Lejre Kommune Center for Ejendomme og trafik Udbud af drift, vedligehold og energirenovering vejbelysning Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) 5314udb002-TAG_Rev1 Udført: ASE Kontrolleret: AHN Indholdsfortegnelse

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER JAMMERBUGT KOM- MUNE UDBUD AF CONTAINERE, KOMPRIMATORENHEDER OG BEHOLDERE

UDBUDSBETINGELSER JAMMERBUGT KOM- MUNE UDBUD AF CONTAINERE, KOMPRIMATORENHEDER OG BEHOLDERE UDBUDSBETINGELSER JAMMERBUGT KOM- MUNE UDBUD AF CONTAINERE, KOMPRIMATORENHEDER OG BEHOLDERE INDHOLD 1. Indledning 1 2. Den ordregivende myndighed 1 3. Udbudsmaterialet 2 4. Tidsplan for udbudsforretningen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020926 (Nikolaj Aarø-Hansen, Niels Sørensen og Vibeke Steenberg) 8. juni 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020926 (Nikolaj Aarø-Hansen, Niels Sørensen og Vibeke Steenberg) 8. juni 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020926 (Nikolaj Aarø-Hansen, Niels Sørensen og Vibeke Steenberg) 8. juni 2010 K E N D E L S E O K Entreprise A/S (advokat Erik Dreyer, Tønder) mod Tønder Forsyning A/S

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud

Bestemmelser om udbud og tilbud Bestemmelser om udbud og tilbud Side 1 af 9 Bestemmelser om udbud og tilbud INDHOLDSFORTEGNELSE Side Orientering... 2 Bestemmelser om udbud og tilbud... 3 Egnethed... 3 Konsortier/underentreprenører...

Læs mere

MAJ 2014 SKANDERBORG KOMMUNE BRØNDRENSNING TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG - TAG

MAJ 2014 SKANDERBORG KOMMUNE BRØNDRENSNING TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG - TAG MAJ 2014 SKANDERBORG KOMMUNE ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2014 SKANDERBORG KOMMUNE PROJEKTNR. A032967 DOKUMENTNR. A032967-4B-D02 VERSION

Læs mere

Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk

Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk KARA/NOVEREN Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk KARA/NOVEREN I/S Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Ordregiver... 2 3. Kontraktperiode... 3 4. Udbudsform og forhandlingsforløb...

Læs mere

Bygge- og anlægsentreprise Dato : 06.06.2012 Byggesagsbeskrivelse Rev.dato : Side 1 af 6. Udarbejdet: ESC Kontrolleret: BML Godkendt: ESC

Bygge- og anlægsentreprise Dato : 06.06.2012 Byggesagsbeskrivelse Rev.dato : Side 1 af 6. Udarbejdet: ESC Kontrolleret: BML Godkendt: ESC Side 1 af 6 Udarbejdet: ESC Kontrolleret: BML Godkendt: ESC Indholdsfortegnelse... 1 1. Orientering... 2 1.1 Generelt... 2 1.2 Byggesagen... 2 1.3 Projektorganisation... 2 1.4 Projektmaterialet... 2 1.4.1

Læs mere

Vandløbsloven omfatter vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og andre lignende indvande.

Vandløbsloven omfatter vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og andre lignende indvande. PRIVATE VANDLØB - PLIGTER OG RETTIGHEDER Vandløbsloven omfatter vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og andre lignende indvande. Hvorfor kan jeg opleve oversvømmelser? Alle

Læs mere

TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG for GRØFTER OG RABATTER

TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG for GRØFTER OG RABATTER TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG for GRØFTER OG RABATTER UDBUD 2008 - vejdrift side 2 af 12 Indholdsfortegnelse: Generelt... 3 Prisregulering... 3 Betaling... 4 Prisfastsættelse... 5 Grøfteoprensning...

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud

Bestemmelser om udbud og tilbud Bestemmelser om udbud og tilbud Side 1 af 8 Bestemmelser om udbud og tilbud INDHOLDSFORTEGNELSE Side Orientering... 2 Retsgrundlaget... 3 Tilbudsfasen... 3 Randers Kommunes kontrolbud... 4 Tilbudsafgivelsen...

Læs mere

Tilladelse til udskifting af rørunderføring ved matrikel nr. 15d, Stenbjerg By, Nørhå

Tilladelse til udskifting af rørunderføring ved matrikel nr. 15d, Stenbjerg By, Nørhå Thisted Kommune Plan- og Miljøafdelingen 27. januar 2016 BrevID.: 2185380 Medarbejder: KBD Tilladelse til udskifting af rørunderføring ved matrikel nr. 15d, Stenbjerg By, Nørhå Tilladelse efter Vandløbslovens

Læs mere

Detailprojekt Vandplanprojekt Rømers Bæk og Uggerby Å.

Detailprojekt Vandplanprojekt Rømers Bæk og Uggerby Å. Bilag Detailprojekt Vandplanprojekt Rømers Bæk og Uggerby Å. AAL - 9350 Indsatsen har til formål at skabe kontinuitet i Rømers Bæk, ved genåbning af rørlægningen 29,2m. Indsatsen ligger i NBL 3 område

Læs mere

KONTRAKT. mellem. Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. [Indsættes ved kontraktindgåelsen]

KONTRAKT. mellem. Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. [Indsættes ved kontraktindgåelsen] KONTRAKT mellem Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. og [Indsættes ved kontraktindgåelsen] vedrørende "Pleje af grønne områder" 1 Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32

Læs mere

Udbud af vintertjeneste 20132016

Udbud af vintertjeneste 20132016 Udbud af vintertjeneste 20132016 Februar 2013 Udbud af vintertjeneste 20132016 Februar 2013 Dokument nr A0305472013104SB Revision nr 10 Udgivelsesdato 20 februar 2013 Udarbejdet Kontrolleret Godkendt ATG

Læs mere

Annoncering. Udbud af autolifte for: ERHVERVSSKOLEN NORDSJÆLLAND Milnervej 48 3400 Hillerød

Annoncering. Udbud af autolifte for: ERHVERVSSKOLEN NORDSJÆLLAND Milnervej 48 3400 Hillerød Annoncering Udbud af autolifte for: ERHVERVSSKOLEN NORDSJÆLLAND Milnervej 48 3400 Hillerød Januar 2014 1. Indledning... 2 1.1 Udbuddets omfang... 2 2. Udbudsbetingelser... 3 2.1 Udbudsform... 3 2.2 Tilbud

Læs mere

Odder Kommune. Vintertjeneste. Særlige Betingelser SB. August 2012

Odder Kommune. Vintertjeneste. Særlige Betingelser SB. August 2012 Vintertjeneste August 2012 Vintertjeneste August 2012 Dokument nr A030547_2_SB_Odder_2012 Revision nr 10 Udgivelsesdato 17 august 2012 Udarbejdet Kontrolleret Godkendt ATG JOJF/SHMO ATG 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Til de bydende UDBUD AF RYDNINGER I SØLSTED MOSE RETTELSESBLAD NR. 2.

Til de bydende UDBUD AF RYDNINGER I SØLSTED MOSE RETTELSESBLAD NR. 2. Til de bydende UDBUD AF RYDNINGER I SØLSTED MOSE RETTELSESBLAD NR. 2. I forbindelse med besigtigelsen for de bydende afholdt den 30. januar 2014, blev der stillet en række spørgsmål, som i det efterfølgende

Læs mere

Rettelsesbrev nr. 1 Rådgivning - Separatkloakering Ugerløse

Rettelsesbrev nr. 1 Rådgivning - Separatkloakering Ugerløse Dato 18-03-2014 Sagsnr. 3117 Sagsbeh als Rettelsesbrev nr. 1 Rådgivning - Separatkloakering Ugerløse Bygherre har følgende ændringer til udbudsmaterialet: Holbæk Forsyning A/S Tåstrup Møllevej 5 4300 Holbæk

Læs mere

By- og Landsskabsforvaltningen Trafik & Veje

By- og Landsskabsforvaltningen Trafik & Veje By- og Landsskabsforvaltningen Trafik & Veje KIDHOLM LANGHOLT, ETAPE 3 BYGGEMODNING - KLOAKANLÆG Supplerende Betingelser og Beskrivelser Tillæg til Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) dateret januar 2015

Læs mere

SPULING OG TV-INSPEKTION AF KLOAKSTRÆKNINGER TILLÆG TIL AB92

SPULING OG TV-INSPEKTION AF KLOAKSTRÆKNINGER TILLÆG TIL AB92 BILAG 1 SPULING OG TV-INSPEKTION AF KLOAKSTRÆKNINGER TILLÆG TIL AB92 Odense Kommune By- og Kulturforvaltningen Drift og anlæg Park og Vej Nørregade 36-38 5000 Odense C Telefon: 78735889-1/8 FRI INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Udbud på levering af. frokostmåltider i daginstitutioner i Horsens Kommune BØRN OG UNGE

Udbud på levering af. frokostmåltider i daginstitutioner i Horsens Kommune BØRN OG UNGE Udbud på levering af frokostmåltider i daginstitutioner i Horsens Kommune BØRN OG UNGE Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...2 2. Den ordregivende myndighed...2 3. Udbudsmaterialet...2 4. Baggrund for udbuddet...3

Læs mere

UDBUD AF GLATFØREBEKÆMPELSE OG SNERYDNING GENUDBUD AF 9 RUTER

UDBUD AF GLATFØREBEKÆMPELSE OG SNERYDNING GENUDBUD AF 9 RUTER AUGUST 2016 NORDDJURS KOMMUNE UDBUD AF GLATFØREBEKÆMPELSE OG SNERYDNING 2016-2019 GENUDBUD AF 9 RUTER ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk AUGUST

Læs mere

Juridisk granskning af udbudsmateriale for tilbudsafgivelse

Juridisk granskning af udbudsmateriale for tilbudsafgivelse Juridisk granskning af udbudsmateriale for tilbudsafgivelse Indhold Indledning Vigtig... 1 Entrepriseform... 2 Lovgivning... 2 Forsikringer... 3 Byggesagsbeskrivelsen (NCC standard byggesagsbeskrivelse)...

Læs mere

Entreprise H522.06.20

Entreprise H522.06.20 Tilbudsliste Entreprise H522.06.20 Jord- og belægningsarbejde H522 Ballerup Frederikssund - Kregme >>> H522.06 Stikrydsning på Ballerup Byvej juni 2012 Tilbudsgiver: navn: adresse: # Thomas Helsteds Vej

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven til etablering af bro over Gels Å i st. 4590, ca. 300 m vest for Kaltoftvej 1

Godkendelse efter vandløbsloven til etablering af bro over Gels Å i st. 4590, ca. 300 m vest for Kaltoftvej 1 Ribe Sportsfiskerforening Att.: Morten Isaksen (mv.isaksen@gmail.com) Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Dato 11. oktober 2013 Sags id 2013-22945 Sagsbehandler Tomas Jensen E-mail tojen@esbjergkommune.dk Godkendelse

Læs mere

tre nye rørunderføringer ved Fredskilde bæk og tilløb til Fredskilde bæk, beliggende på matr. 3am og 66b, Stenbjerg By, Nørhå.

tre nye rørunderføringer ved Fredskilde bæk og tilløb til Fredskilde bæk, beliggende på matr. 3am og 66b, Stenbjerg By, Nørhå. Afsender: Thisted Kommune Mathilde Boesen Team Natur Plan- og Miljøafdelingen Thisted kommune Thisted Kommune Plan- og Miljøafdelingen 2. marts 2015 BrevID.: 1867514 CPR/CVR: #*24563 Medarbejder: KKN Tilladelse

Læs mere

ÆRØ KOMMUNES AFFALDSANLÆG

ÆRØ KOMMUNES AFFALDSANLÆG ÆRØ KOMMUNES AFFALDSANLÆG BETINGELSER VEDR. UDBUD AF DRIFT AF ÆRØ KOMMUNES AFFALDSANLÆG Husmarken 2A, Tranderup, 5970 Ærøskøbing. 09.06.2016 Betingelser vedr. udbud af drift af Ærø Kommunes Affaldsanlæg

Læs mere

Forslag til restaureringsprojekt Et forslag til et restaureringsprojekt skal jævnfør vandløbsloven indeholde følgende:

Forslag til restaureringsprojekt Et forslag til et restaureringsprojekt skal jævnfør vandløbsloven indeholde følgende: Alle lodsejere og interessenter 26-06-2015 Sags id.: 13/181 Sagsbehandler: Jørgen Grundvad Nielsen Høring af forslag til vandløbsrestaurering, Studsdal Bæk Fredericia Kommune ønsker at gennemføre restaureringstiltag

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud

Bestemmelser om udbud og tilbud Bestemmelser om udbud og tilbud Side 1 af 8 Bestemmelser om udbud og tilbud INDHOLDSFORTEGNELSE Side Orientering... 2 Bestemmelser om udbud og tilbud... 3 Egnethed... 3 Konsortier/underentreprenører...

Læs mere

TÅRNBYFORSYNING Vand A/S. Rammeaftale om Vandledningsarbejder Koncept til kontrakt

TÅRNBYFORSYNING Vand A/S. Rammeaftale om Vandledningsarbejder Koncept til kontrakt TÅRNBYFORSYNING Vand A/S Rammeaftale om Vandledningsarbejder 2015-2017 Koncept til kontrakt 2015-07-30 1 Indholdsfortegnelse 1. PARTERNE... 3 2. AFTALEN... 3 3. AFTALEGRUNDLAG... 3 4. ENTREPRENØRENS YDELSER...

Læs mere

Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG

Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG H05010.75 Belysningsentreprise H050 Kolding - Frøslev H05010 Ny TSA 65b; syd for Kolding E45 September 2016 TAG H05010.75 Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) Generelt

Læs mere

Detailprojekt Vandplanprojekt Skrævad Bæk og Nordentoft Bæk

Detailprojekt Vandplanprojekt Skrævad Bæk og Nordentoft Bæk Detailprojekt Vandplanprojekt Skrævad Bæk og Nordentoft Bæk Ref. 680. Statens kommentarer: Restaurering. Strækningen er på 732 m Tilstødende arealer er naturbeskyttet. Da denne strækning løber gennem en

Læs mere

LAR Byggemodning af Rosinfelt - 13 grunde

LAR Byggemodning af Rosinfelt - 13 grunde Tønder Kommune og Tønder Forsyning A/S LAR Byggemodning af Rosinfelt - 13 grunde BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) Rekvirent Tønder Kommune Tønder Forsyning A/S Teknik og Miljø Håndværkervej 4 Kongevej

Læs mere

Dato Glostrup Spildevand A/S Forsyning Ballerup A/S Nordvand A/S

Dato Glostrup Spildevand A/S Forsyning Ballerup A/S Nordvand A/S Dato 03-2016 Glostrup Spildevand A/S Forsyning Ballerup A/S Nordvand A/S RAMMEUDBUD AF SPU- LING, TV-INSPEKTION, STIK-TV, BRØNDRAP- PORTER, INDMÅLING AF BRØNDE OG STIK, RODSKÆRING, FRÆS- NING AF FASTE

Læs mere

ENTREPRISE H13.14.45. Støjskærm TILBUDSLISTE. H13 København - Helsinge >>> Støjskærm ved Mørkhøjvej i Gladsaxe FEBRUAR 2012

ENTREPRISE H13.14.45. Støjskærm TILBUDSLISTE. H13 København - Helsinge >>> Støjskærm ved Mørkhøjvej i Gladsaxe FEBRUAR 2012 ENTREPRISE H13.14.45 Støjskærm H13 København - Helsinge >>> Støjskærm ved Mørkhøjvej i Gladsaxe FEBRUAR 2012 TILBUDSGIVER: NAVN: ADRESSE: TILBUD - Samleside 1 TBL - H13.14.45 Nedenstående arbejder vedrørende

Læs mere

AB92 Entreprisekontrakt

AB92 Entreprisekontrakt AB92 Entreprisekontrakt Mellem Syddjurs Kommune Lundbergsvej 2 8400 Ebeltoft (herefter: bygherren) og [Entreprenør] [adr] Cvr. [cvr] (herefter: entreprenøren) er indgået nærværende entreprisekontrakt vedrørende:

Læs mere

1 Bestemmelse om udbud og tilbud

1 Bestemmelse om udbud og tilbud 1 Bestemmelse om udbud og tilbud 1.1 Generelt Sønderborg Kommune (i det efterfølgende nævnt Ordregiver) udbyder ved nærværende udbud udførelse af vintertjeneste i Sønderborg Kommune. Arbejdet er udbudt

Læs mere

Udbudsbetingelser. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Udbud 2014. Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand. Side1

Udbudsbetingelser. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Udbud 2014. Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand. Side1 Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand Side1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Den ordregivende myndighed... 4 3. Udbudsmaterialet... 4 4. Tidsplan for

Læs mere

Bilag 2A Detailprojekt Vandplanprojekt Burskovbæk

Bilag 2A Detailprojekt Vandplanprojekt Burskovbæk Bilag 2A Detailprojekt Vandplanprojekt Burskovbæk AAL 673 Indsatsen har til formål at skabe kontinuitet i den øverste del af Glimsholt Å ved åbningen af rørlægningen med reference AAL-673 på 197 meter.

Læs mere

RENOVERING AF VEJBELYSNING I ARDEN BY

RENOVERING AF VEJBELYSNING I ARDEN BY MAJ 2017 MARIAGERFJORD KOMMUNE RENOVERING AF VEJBELYSNING I ARDEN BY TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG) ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Fordelingsvej ved DNV

Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Fordelingsvej ved DNV Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Fordelingsvej ved DNV Teknik og Miljø Enghavevej 10 7400 Herning Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Teknik og Miljø Indholdsfortegnelse Fordelingsvej ved DNV Februar

Læs mere

Udbud af asfaltarbejder 2018 IX

Udbud af asfaltarbejder 2018 IX Udbud af asfaltarbejder 2018 IX og Maj 2018 ENTREPRISE 46: M30, km 46,200 47,400 v.s., ved Herfølge ENTREPRISE 49: M60, km 90,660-92,252 h.s., ved Taulov ENTREPRISE 50: Hldv. 450, km 4,748-8,290, inkl.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020359 (Søren Holm Seerup, Michael Jacobsen, Vibeke Stenberg) 5. marts 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020359 (Søren Holm Seerup, Michael Jacobsen, Vibeke Stenberg) 5. marts 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020359 (Søren Holm Seerup, Michael Jacobsen, Vibeke Stenberg) 5. marts 2010 K E N D E L S E Gorm Hansen og Søn A/S (advokat Morten Winsløv, Greve) mod 1. Ejendomsselskabet

Læs mere

Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk

Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk HOVEDENTREPRISE UDBUDSBREV-UDBUDSBETINGELSER Maj 2018 Bygherre Tønder Kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Rådgiver Orbicon A/S Gasværksvej 4

Læs mere

Tilladelse efter planlovens 35 til etablering af en sø på matr. nr. 6c Mou By, Mou

Tilladelse efter planlovens 35 til etablering af en sø på matr. nr. 6c Mou By, Mou Aalborg Kommune, Park og Natur Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby Marianne Hegelund Thomsen Gadekærsvej 2 9280 Storvorde 07-09-2015 Tilladelse efter planlovens 35 til etablering af en sø på matr. nr.

Læs mere

Prækvalifikationsbetingelser

Prækvalifikationsbetingelser Prækvalifikationsbetingelser Gribvand Spildevand A/S: To selvstændige rammeaftaler vedrørende henholdsvis tømning af bundfældningstanke og tømning af samletanke Forsyning Helsingør A/S: Rammeaftale vedrørende

Læs mere

UDBUDSBREV - KRAVDATABASE

UDBUDSBREV - KRAVDATABASE Nyt Hospital Hvidovre Hvidovre Hospital Kettegård Allé 30 2650 Hvidovre UDBUDSBREV - KRAVDATABASE Opgang 1 Afsnit 139 Til: Interesserede tilbudsgivere Dato: 4. december 2013 Udbud af kravdatabase mv.:

Læs mere

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på:

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Tilbudsindhentning Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Hovedentreprise vedr. etablering af et underjordisk dige om søerne i Sybergland, Kerteminde Kommune Miljø- og Kulturforvaltningen

Læs mere

REGULATIV FOR LEMMING Å SYSTEMET

REGULATIV FOR LEMMING Å SYSTEMET REGULATIV FOR LEMMING Å SYSTEMET FORORD Dette regulativ danner retsgrundlag for administration af Lemming å systemet, der omfatter: Lemming å ( nr. 25 ) Skægkær bæk ( nr. 29 ) Sinding bæk ( nr. 28 ) Sejling

Læs mere

Entreprisekontrakt Kørebaneafmærkning

Entreprisekontrakt Kørebaneafmærkning Entreprisekontrakt Kørebaneafmærkning 2018-2020 Vedrørende entreprise for udførelse af kørebaneafmærkning 2018-2020 i Ikast-Brande Kommune. På nedenstående vilkår, er der den XX.XX 2018 indgået kontrakt

Læs mere

OJP-MILJØrådgivning REGULATIV FOR. Alslev Å. Hovedopland 3100 omfattende Varde Å systemet Afstrømningsområder 3180, 3182 og 3184

OJP-MILJØrådgivning REGULATIV FOR. Alslev Å. Hovedopland 3100 omfattende Varde Å systemet Afstrømningsområder 3180, 3182 og 3184 OJP-MILJØrådgivning REGULATIV FOR Alslev Å Hovedopland 3100 omfattende Varde Å systemet Afstrømningsområder 3180, 3182 og 3184 Kvl. nr. A 1 Alslev Å ESBJERG KOMMUNE - 2 - INDHOLDSFORTEGNELSE... Side 0.

Læs mere

Gl. Skagen Kystsikring Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG)

Gl. Skagen Kystsikring Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) Gl. Skagen Kystsikring Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) Sagsnr. 13.050 Dok. Navn 5. Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) Version A Dato 2018.05.15 Rev. - Udarbejdet JH Kontrol ES Godkendt ES 1 Tilbuds-

Læs mere

TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG) For VEDLIGEHOLD AF BEPLANTNINGER på vejstrækninger

TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG) For VEDLIGEHOLD AF BEPLANTNINGER på vejstrækninger TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG) For VEDLIGEHOLD AF BEPLANTNINGER på vejstrækninger UDBUD 2008 - Vejdrift side 2 af 8 Indholdsfortegnelse: Side GENERELT... 3 PRISREGULERING...3 BETALING... 4 PRISFASTSÆTTELSE...

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNINGSYDELSER RENSEANLÆG A-Z BIOFOS A/S. post@biofos.dk www.biofos.dk

UDBUDSBETINGELSER RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNINGSYDELSER RENSEANLÆG A-Z BIOFOS A/S. post@biofos.dk www.biofos.dk BIOFOS A/S Refshalevej 250 DK-1432 København K post@biofos.dk www.biofos.dk Tlf: +45 32 57 32 32 CVR nr. 25 60 19 20 UDBUDSBETINGELSER RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNINGSYDELSER RENSEANLÆG A-Z BIOFOS A/S Indhold

Læs mere